Českou republiku - její vnitřní a mezinárodní politiku - řídí snaživí hoši a ženy čekající na pochvalu

dyž člověk uslyší našeho nového ministra zahraničí Jakuba Koudelku, uvědomí si fakt, který mu dlouho ucházel.

Dochází k výměně lidí. Zatímco dříve museli alespoň v čele ministerstev a institucí být trochu schopní lidé, dnes už to neplatí. Do vlády, politiky, institucí jsou dosazováni snaživí hodní hoši a ženy. Jejich snaha je zavděčit se autoritám, získat od nich pochvalu.

Představuji se, že se snažili se být jako děti hodní, nezlobili, a nevymýšleli žádná alotria. Domů chodili čistí a nikdy se neušpinili. Určitě nehráli fotbal nebo nelítali po lese. Nebyli vlastně skutečnými kluky a holkami, kteří občas dostali na zadek. Dělali maminkách a učitelkám radost. Nikdy se neporvali. Nikdy nešli proti davu.

Tito lidé dnes řídí naši Českou republiku. Vůbec se neptají, co přinesou Čechům, České republice, české ekonomice, českému životu. Snaží se - jak dělali celý život - získat pochvalu. Jako děti od maminky, jako politici od zahraničí. Nepřijde jim to vůbec divné! Myslí si, že je to nejlepší co mohou udělat.

Budou se koukat nechápavě, když uvidí spálenou zem, zničený stát. To je přeci v pořádku! Vždyť nás přeci pochválili v Bruselu! Dostali jsme pochvalu od CNN v New Yorku! Tak co si stěžujete? Všechno je nejlepší! Není důležité, jak se nám žije, nebo jak prosperujeme - ale jestli nás v zahraničí pochválili!

Ministr zahraničí Jakub Koudelka je už od pohledu, a při sledování jeho jednání, a jeho hlasu - snaživý uťápnutý hošík. On není vlastně ani muž. Jeho vyhrožování Rusku je vlastně - natolik směšné, že Rusové musejí být úplně perplex. Rusové se musejí ptát, jestli ti Češi jsou opravdu tak ubozí, když tento hodný hošík výrazem obličeje prosící o to aby mu spolužáci neubližovali - jim vyhrožuje odvetou.

***

Dříve jsem si toho trendu nevšímal. Náš stát řídí hodní hoši čekající na pochvalu. A možná i zapsanou do žákovské knížky. Jsou ještě děti, nedokáží se postavit a bojovat ani sami za sebe. Jenom teď "řídí" Českou republiku.

Nevšímal jsem si toho proto, že to ještě nebylo tak extrémní. Až jsem viděl ubohý projev a zjev zcela zjevně šikanovaného klučiny ve formě ministra zahraničí Jakuba Kulhánka. Zřejmě si kompenzuje své utrpení z dětství, a najednou je hrdina. Vyhrožuje Rusku! Ó jaká satisfakce za všechno to přehlížení holkami ve škole, co nechtěli randit s hodnými snaživými hochy! Jen - prospívá to Čechům a České republice?

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (128 hlasů)

Komentáře

Bohuslav, nebyl to ten ministr zahraničních věcí, který se zasloužil o to, aby se do ČSSR (tuším v roce 1982) vrátilo československé měnové zlato? A jakpak se jmenoval ten, který ho posléze jako už měnové zlato ČR téměř celý prodal v roce 1998, Tošovský? Dodnes si nad tím někteří odborníci klepou na čelo, protože zlato se prodalo v době, kdy byla jeho cena na dlouhodobém minimu.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by Anna2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tošovskýho jmenoval Havel premiérem "překlenovací vlády"
Byl to první komunista - estébák na premiérským křesle, ale protože ho jmenoval Havel natruc některejm politikům, dělá zasraná kavárna jako by se to nikdy nestalo.

Někdy jim do toho můžete namočit ty jejich blbý rypáky...

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/havel-kontakty-tosovskeho-s-stb-me-n…

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nežijte pořád v minulosti. Nezáviďte.

Uděláte si uzel na mozku.

Průměrný počet slepic: 1 (5 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

K

Průměrný počet slepic: 1.9 (9 hlasů)

stejný komedie jako v případě výroby/nevýroby Novičoku, který přece jednoznačně vyráběla POUZE říše pekelná.
Kdy Drábová zcela jednoznačně vyjasnila, že do množství 100kg NEJDE O VÝROBU!
Začnou právnický tanečky o tom, že šlo miny s ŘÍZENOU iniciací, že to byly JEN pouzdra, začne se špekulovat nad slovíčkem v Ottawské smlouvě na bázi ZNIČENÍ/ZNEŠKODNĚNÍ.
A tak dále a do zblbnutí, nebo do zapomnění.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

díky - uloženo

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Píšu ti milá po večerce,
abych se s tebou rozdělil
o štěstí, jehož jsem dnes plný:
můj velitel mě pochválil.

Autora jsem zapomněl.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

To by mohl být klidně Pavel Kohout, věčný svazák.

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jasánek v Černých baronech.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Bylo to někdy koncem roku 1989. Z tisku jsem se dozvěděl, že prognostik Miloš Zeman zakládá Ekonomické fórum a jeho ustavující schůze se bude konat tehdy a tehdy kdesi na Vinohradech v Praze.
Zemana jsem znal z jakési tiskoviny Technický magazín, nebo tak nějak, kde uveřejnil v létě 1989 provokativní článek Prognostika a přestavba, kterým, jak sám říkal, rozpálil vrchnost do běla.
Už druhým rokem jsem podnikal, ale stále jsem byl zaměstnán pro jistotu v jednom průmyslovém podniku a tak mě velmi zajímal ekonomický, ne ideologický pohled na československou budoucnost.
V místnosti, kde se ustavující schůze konala se sešlo asi 150 zájemců. Do čela schůze se dostavil chlapík který měl vzhled o němž říkáme na Podřipsku, ramena jako ošlapaný rejč, hlava jako meloun.
Jak to v těch dobách zakládání mnoha čehokoliv probíhalo stále stejně, bouřlivě se jednalo, aby to nakonec dopadlo jako obvykle. Za předsedu spolku Ekonomické fórum byla volena hlava jako meloun a ramena jako ošlapaný rejč. Ze 150 přítomných pro bylo 148, 1 se zdržel hlasování a 1, moje maličkost, byl proti. Sice jsem znal Milošovo názory z onoho článku v TM, ale prostě Zemanův zjev i způsob, jak se nově demokraticky volilo mě totálně odradil.
Celá akce měla ještě dohru na mém tehdejší pracovišti, kde se moje účast už krátila ve prospěch trvalého účinkování v soukromé firmě. Celou akci totiž snímala kamera ČST a večer v neděli, byla reportáž vysílána v TV novinách. Nějak jsem se mihnul v záběru, který vyvolal mezi místními dosud vedoucími pracovníky ve firmě poprask. Stalinisté ve funkcích se totiž domnívali, že určitě usiluji o funkce nejvyšší. Neusiloval jsem, moje usilování směřovalo na trvalo do soukroma.
Z Ekonomického fóra se nakonec vyklubal pokus uraženého Miloše, aby se dostal také do proudu dění, neb nedůvěřiví disidenti jej nepozvali do hlavního štábu Laterny Magiky.
Ještěrovi jsem své první proti nahradil v následujících dvou prezidentských volbách. Alternativy totiž byly mnohem horší, než hlava jako meloun a ramena jako ošlapaný rejč.

Průměrný počet slepic: 4.4 (21 hlas)

Je nejvýš pravděpodobné, že nejdůležitější materiály, týkající se Charty a jejích prominentů, byly z FMV odstraněny ještě před 17. 11. 1989. Kupř. magnetofonové kazety
s nahrávkami jednání mluvčích Charty, jejího vedení, jednání s některými zahraničními diplomaty apod., které vedení Charty předávalo StB, zmizely (záznamy o jejich
existenci v osobních materiálech důstojníků StB byly patrně přehlédnuty). Rovněž
byly odstraněny osobní materiály vůdců Charty 77: V. Havla, I. Havla, J. Dienstbiera,
Zuzany Dienstbierové, Petra Uhla, Jar. Šabaty, A. Šabatové, L. Hejdánka, V. Bendy,
J. Gruntoráda, M. Palouše, R. Palouše, Kantůrka, E. Kantůrkové, Vl. Chramostové,
M. Kubišové, Zd. Jičínského, M. Motejla, dr. Danisze, Zd. Rychetského, P. Pitharta,
J. Urbana, P. Kučery, J. Hájka, M. Hájka, A. Marvanové, P. Šustrové, J. Rumla, R.
Slánského, W. Komárka, M. Zemana, V. Klause, atd

http://analyza.wz.cz/

To co ve svých hodnoceních nezmiňujete mezinárodní situaci, ve které se ČSSR nacházela. Obecně celkové hodnocení Ošlapaného Rýče je typicky zaslepené.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Vezmu tě, ulhánku za ruku
potřebuju mít záruku
že nešlápneš opět do hovna.
Spraví tě facka výchovná
a kopanec do řiti
aby ses mohl tvářiti
žes protřelý světák.
Zatím jsi nový smeták.
Nejsi ani koště
přišel jsi nám v poště
jako zajíc v pytli
to jsme to zas chytli.

Průměrný počet slepic: 4.3 (25 hlasů)

Lahodí duši i sluchu.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

Udělat z Kulhánka ulhánka je mistrovský postřeh. Tiše závidím. On tu vlastnost lhát má vlastně ve jméně, nomen omen.

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

vy tady všichni Ládika podceňujete! Včetně jeho fandů. Mistrovská práce s jazykem je jeho norma. Já už ho ani nechválím, protože bych se furt opakoval.

Ládik tu kdysi řekl, že jsem ho na Kydy přitáhl na vařené nudli.
Pokud je tomu tak, pak skromně přenechám část své nesporné zásluhy za zvýšení kulturní úrovně Kydů našemu nudlárenskému průmyslu.

Ládik je prostě king a kulturní fenomén!

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

M

Průměrný počet slepic: 2.1 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Když jsou takovíto hošové a takové nanynky konfrontováni s realitou -což není jen o životním tlaku finančním, ekonomickém a odpovídající odolnosti, životní síle individua (která když je mizerná, tak jedinec rezignuje na svou individuaci a stává se poslušným členem nějaké tlupy), je to také dnes , jakožto i kdysi, o loajalitách dynastických (i mlaoměšťáček utvořil si svou " familiární" dynastii) , mafijních, profuhrerovských...Které ohlupují již v samotném zárodečném vývoji osobnosti, zejména když spolupůsobí výchova a vzdělávací systém - jehož protagonisty a jejich pochopy jsou obdobná individua..
V kombinaci obého pak na scénu vstupuje herec - divák, divák - herec. Jinak to ani nejde, když vlastní nebylo vytvořeno.
Frustrační náboj je velký zejména v těch případech, když dotyční jsou si své individuální zchátralosti a úpadku plně vědomi a když tlupa, sekta., mafie, církev atd . plně neuspokojuje, nefiltruje, nekompenzuje jejich touhy po rozvolnění frustračního pnutí. Impotent a frigidka chtějí také, aspoň podvědomě, tvořit, plodit, růst....což je ale samozřejmě o boji, celoživotně obdarovávaný syneček je možná vnějšně přitažlivý a zajímavý tím, když se , vlastně jen díky náhodám, dobéře nějakého statutu, který bývá zvykem označovat v kapitalistických společnostech jako " úspěch", to ovšem mnohdy nic nevypovídá o faktickém stavu takovéhoto individua. Z hlediska jeho autentického vnitřního uspokojení.
Je to nebezpečné, takovýto stav. V mírných případech jen dotyčnému, plně rozvinutý celé společnosti -to když dotyčné individuum hraje svůj škvár v nějakém mocensky " kulturně" významném modu (finančním, politickém, " kulturním", v " Internacionále válečného průmyslu", ekonomickém...), jak na úrovni lokality, tak i na úrovních vyšších. A když tvorba byla nahrazena destrukcí (např. destrukcí fungujících vzájemně výhodných obchodních vztahů, destrukcí vzájemnosti etnické - benigních obsahů, destrukcí žitých - nezfolklorizovaných tradic, destrukcí kooperačních vazeb - opět ale benigních forem a obsahů !!!...).
Můj kolega " praktikující křestan" :-D))) tvrdí, že člověk potřebuje utrpení, aby se mohl stát plnohodnotným člověkem.
Když bych ho parafrázoval, ve vztahu k naťuknutému tématu, tak bych asi řekl, že někteří lidé potřebují, aby trpěli jiní lidé - až pak , z jejich úhlu pohledu, se stávají i oni plnohodnými...eh, plnohodnotnými lidmi. To je také dílo, tvorba - jejich optikou. Když mnozí trpí. Divili byste se, kolik takových duševních mrzáků je mezi námi.

Lze však obdarovávat i ze státního, přičemž někdy jde pouze o kamuflované krádeže velkého rozsahu. Ty také korumpují a ničí individualitu a v posledku i kolektivy.
Nejhorší je, když se z toho stane zvyk, když se zavede takový systém, navíc když podporuje ony destruktivní dynastie.
To pak chátrá a upadá celá společnost, když to přeženu. Celá společnost se skládá z šílenců..... a jejich mopslíků. Už se jen štěká a poštěkává.

Věčně bitý outsider ?
ANO, i to může vyvolat reakci v podobě nenávisti, jak nenávidění sebe sama, tak i okolí. Ale uznejme sami - pokud se to vyplatí, tak proč si nezahrát i takovouto roli - proč se nemstít za skutečné příkoří, které přišlo jen zvenčí? Mstít se onomu " zvenčí", v nějakých zástupných entitách na tom už tak nesejde, magie jako magie.
Šílenci (herci a herečky jsou, dle Schopenhauera, velmi náchylní k tomu., aby u nich propuklo šílenství) totiž uvažují jinak než my, možná že dokonce i jinak, než jak uvažují psychiatři a psychologové..
:-D)))))
/Konkretní pomsta konkretnímu viníku je ale na místě, je mnohdy dobrým výchovným prostředkem/

Naneštěstí zde máme po ruce různé maskéry, PR makerky a obdobnou chamraď, kteří za peníze vyrobí i z osla Einsteina , z děvky panenku Mirunu nebo ze zbabělého frustráta Ilju Muromce.
Tedy situace není až natolik zábavná (proto to " naneštěstí"). Jen občas, trošku. To když ten osel či frustrát vyleze na světlo boží...nebo když děvka začne kázat morálku...
--------------------
Gorkij však pravil, že : „Individualismus – to je neplodný pokus jednotlivce ubránit se proti násilí.“
Také říkal, že kramáři si z bývalých socialistů vyrobili evropské ministry.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Po obsahové stránce. Četl jsem to dvakrát.

Jinak (po stránce formální) trpíte podobnou nectností jako já, takže bych měl držet hubu:
Moc dlouhá souvětí a přehuštěnost textu.

Ale kdo si dá práci s četbou a má alespoň občas tuchu, na co a koho vaše myšlenky odkazují,
neprohloupí.
(Ten Gorkého výrok o individualismu jsem neznal. řekl bych, že to byl do značné míry výraz dobové nutné a sebezáchovné rezignace na stlinské poměry. Politika, ale i angažované umění je holt jen "umění možného".)

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Koudelka nebo Kulhánek?

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Koudelka je v ČR ten nejdůležitější. Není sice min. zahraničí, ale převádí scénáře Bellingcatu do českého prostředí a vláda potom podle nich koná. Je svým způsobem mnohem důležitější než předseda vlády.

Kulhánek je min. zahraničí v záběhu. Dobře zvládá roli, pamatuje si texty, rozumí scénáři od Bellingcatu. Proto je dobře hodnocen.

Stačilo to jako vysvětlení?

Průměrný počet slepic: 5 (22 hlasů)

On je ten J.K. tak trochu číňan
___________
8. 8. 2018 00:00 / 3 minuty čtení
POLITIKA BEZPEČNOST OBRANA CEFC ČÍNA HAMÁČEK JAN VNITRO

Mezi nejvlivnější osoby na ministerstvu vnitra se dostal po nástupu Jana Hamáčka (ČSHamáčkův náměstek může být bezpečnostní riziko, varuje část expertů. Pracoval pro CEFC, která je vnímána jako součást infiltrace Číny do politikySD) Jakub Kulhánek. Dlouhodobě blízký spolupracovník a poradce současného ministra zahraničí i vnitra pracoval v minulosti jako náměstek na ministerstvu obrany a zahraničí, odkud odešel, když neprošel opakovaným výběrovým řízením na svou pozici. Následně přešel ze státní správy do čínské společnost CEFC Europe, jejíž hlavní tváří je někdejší ministr obrany (2001−2003) Jaroslav Tvrdík. Kvůli tomu je Kulhánek některými odborníky vnímán jako možné bezpečnostní riziko. Hamáček jej brání....
_______
I když prověrku na přísně tajné má.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by No toto (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rval se na hejtmanství
rval se do Brusle
chtěl jen lepší panství
někam nad Nusle.

Stal se prvním důstojníkem
na palubě džunky
razí cestu pod Blaníkem
přes potůčky, tůňky.

Ošlehaný respirátor
účes blbečka
málem imperátor
ejhle dravečka!

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

In reply to by No toto (neověřeno)

Trvalý odkaz

Samozřejmě, náročnější demokraté mohou plně právem po min. zahraničí požadovat, aby byl plně zaměřen nejen proti Rusku, ale také proti Číně (chudáci Ujgurové!). Jeho škraloup s angažováním se pro CEFC bych nepřeceňoval, je plně konformní, ze schopnosti samostatně myslet a jednat bych ho nepodezíral.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

konformní, ke každý autoritě.
Kdyby si ho zaplatili rusáci, bál bych se o Navalnýho.
Kdyby si ho zaplatili číňani, bál bych se o ujgury.
Jenom nevím, kdo ho platí teď. Jestli bysme se taky neměli bát...

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jen si z toho neudělejte uzel na mozku.

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

a možná i pohádkám neb je i sám vytváří. Jde o to zda ještě věří na kouzla a čarodějnice..

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak oslavujte, vaše demokratická Ukrajina má svátek
Ve středu plánují nacionalisté pochodovat přes Kyjev na počest divize SS Galicia
11:28, dnes

Nacionalisté zveřejnili oznámení o události na sociální síti. Foto: facebook.com
Nacionalisté plánují uspořádat pochod vyšívaných triček v Kyjevě na počest divize SS Galicie, která byla vytvořena ve Lvově v roce 1943.

Mash je naplánován na středu večer 28. dubna. To bylo oznámeno na facebookové stránce „Golosiyivska Kryivka“.

"Kyjev. 28. dubna 18:00 náměstí Arsenalnaya. Pochod vyšívaných košil na počest dne divize Haliče," uvádí se ve zprávě.

Připomeňme, že v červenci 2020 náměstek lidu z „Evropské solidarity“ a bývalý vedoucí Ústavu národní paměti Volodymyr Vyatrovič uvedli, že divize SS Galicia byla německá formace, sestávala z Ukrajinců, kteří byli nuceni bojovat za německé zájmy silou a propagandou .

Mgid

Papilomy jsou příznakem toho, že máte parazity! Otevřete si to

Studenti z Vlašim našli způsob, jak zhubnout 12kg za 3 týdny

Pij tohle před spaním a sleduj, jak mizí tuk z tvého těla

Milionářská maminka z Vlašim ukazuje, jak vydělává 200 € denně
Rovněž jsme řekli, jak v květnu 2020 byly na oficiálních stránkách lvovské regionální státní správy zveřejněny blahopřání ke 77. výročí založení první ukrajinské divize „Halič“ . Rozhodli se však nezmínit skutečnost, že divize byla součástí jednotek SS nacistického Německa.

27. května 2020 uznal okresní správní soud v Kyjevě symboly nacistické divize . A závěr Ukrajinského institutu národní paměti a jeho bývalého šéfa Vladimíra Vyatroviče o opaku je nezákonný. A v září 2020 odvolací soud zrušil rozhodnutí uznat symboly SS „Galicie“ jako nacistické .

Zároveň se soudci v případě divize Galicia podal prohlášení o hrozbách, které obdrželi v předvečer rozhodnutí.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

Ukrajina slaví svátek
to zas bude pěkný zmatek.
Pochodují esesáci
pašeráci, kulisáci,
taky kníža pochoduje!
Jen si pemprs naláduje.

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)

Až se tobě bude třásti ruka
rusáček do pemprs ti přidělá

Průměrný počet slepic: 2.2 (17 hlasů)

hlavou?
Kousal jsi u toho tužku?

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

Až mi ruku revma zkroutí
až budu mít třes
hajzl z karet se mi zhroutí?
počurá mě pes?

Dám si stopku slivovice
nebo deci měruňky
v mozku buněk na tisíce;
ty máš jenom 2 buňky.

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)

už to mají odbytý, den veteránů SS slaví 16 března.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nacismus byl špatnej.
Antinacismus je uzel na mozku.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nacismus byl špatnej.
Antinacismus je uzel na mozku.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Tak nedopatřením se tam dostali papilomy, hubnutí a milionářská maminka z Vlašimi. Rusofobové určitě prominou, vždyť mají svátek a tak mohou zůstat nad věcí , nebo snad ne?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co tím chcete říct? Svátek mám dneska já...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

No, stran tématu plně chápu autora i reakce na něj. Svou reakci a svůj názor napíšu takto.
Politika je přece jen trochu složitější než se jeví. Podle mého názoru, je kauza Vrbětice po vyhoštění 18 „diplomatů“ v následujícím stavu.
Zeman a česká vláda ví, že Rusové ví. A Rusové ví, že Zeman a česká vláda ví, že oni ví.
Ostatní je jen politika, politikaření a propaganda směrem dovniř i ven. Zejména se to týká Rusů navenek (i dovnitř) a české opozice směrem dovnitř ČR s ohledem na volby. Přičemž u české opozice nelze vyloučit ani tu prostou blbost (v neurážlivém, konstatačním) smyslu.
Uvažuji holt opravdu jinak a po svém. A klidně se mohu mýlit. –usmícvající se smajlík

Průměrný počet slepic: 2.8 (13 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

si to možná budu muset namalovat :-)

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já si to v rychlosti namaloval - a vyšel mi kosočtverec!
Naštěstí velký!!!
(Kdyby byl malý, riskoval bych několik let za držení dětské pornografie.)

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Je přece všeobecně dané, že mlaďoši jdou za své "přesvědčení " hlava nehlava Vždycky byli "odvážnější a radikálnější". Až teprve následky činů je/ a i nás, naučily myslet komplexně. Až jsme si párkrát namleli čumák, tedy nebyli-li jsme na to upozorněni rodiči, mnohdy i ručně.
Nemyslím, že by se nenašli schopní, zkušení diplomaté, kteří by i tuhletu ošemetnou situaci zvládli - bez větších postihů pro republiku. A tady se mi to rozchází .
Je otázkou, jestli by si zkušený diplomat klidně zničil renomé, která na svých postech v různých zemích získal a podle kterého s nimi také protistrany jednají. Jen proto aby jednal podle zadání, která jsou proti všem doposud známým diplomatickým pravidlům?
A je druhá verze - mladý dravý zvyklý jet podle cizích myslí, do toho přece půjde po hlavě a hravě udělá co mu nařídí. Proč, no nedostatek zkušeností, nedostatek vzdělání. Vezměte si, že má sice dlouhé curriculum vitae, ale ruku na srdce. Opravdu si myslíte že taková to rychlokvaška něco ví, že ty "krátkodobé stáže" mu něco daly - tedy kromě dlouhého seznamu? Vždyť kam a k čemu takového "navštěvnického" stážisty pustí. Oni přece nemají za úkol jej vzdělávat,
tož tak se mi to jeví... hmm

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

dospěláci by sse s tím měli umět vyrovnat

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Zkouším si představit stůl. Na jednom konci sedí Lavrov. Na druhém Petříček, nebo Kulhánek...
Se vším respektem ke všem školám obou pánů... Přijde mi to hrozně komické. Jasně, i Kurz se musel nejprve ukázat, ale je Kulhánek tím Kurzem?
A pak jsem si v mysli posadil na místo Lavrova takového Šojgu...
Ale i kdybyste jeli na západ - Blinken, Maas, Kulhánek proti nim...

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)

Kurz musel nejdřív předvést schopnost jít proti proudu. Zvládl to.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Inu na Pražský hrad byl instalován prezident, který se intenzivně a opakovaně snaží vysloužit si pochvalu z Kremlu. A daří se mu to.

Máme politiky, které si volíme - a takové politiky si i zasloužíme. Plně si je zaslouží i pan Ponkrác.

Průměrný počet slepic: 1.8 (27 hlasů)