Blízkovýchodní paradoxy

Autor
Štítky

Krátce se dnes vrátíme k Izraeli a jeho současným pokusům ničeho nedosáhnout v pásmu Gazy proti Hamásu. Jistě jste všichni viděli velmi působivé video, kterak to gazanského věžáku udeřily dvě izraelské rakety čímž se sesypal jak domeček z karet. Zpravodajci nám neopomněli sdělit, že obyvatelstvo věžáku bylo varované a mělo hodinu na evakuaci. 

A to bych bral jako první paradox. Obyvatelstvo bylo varováno. Ergo byli varováni i hoši od Hamásu. Ergo v budově fakt nikdo nebyl, nikomu se nic nestalo. Tím pádem šla k zemi samotná budova. Vnímáte v tom někdo nějaký vojenský smysl? Tedy nějaký jiný smysl, než zhruba totéž, co dělali Britové svými nálety za Druhé světové? Spadla budova. Ta budova byla prý velitelským stanovištěm. Velitelé tam samozřejmě už dávno nebyli a možná ještě dřív než šla budova do luftu, měli už nové stanoviště někde jinde. Od doby rozvinuté elektroniky za pár dolarů se dá velitelské stanoviště udělat takřka okamžitě kdekoliv. 

Budova zároveň nebyla žádným opevněným bodem obrany, který překážel zběsilou palbou tankům v postupu. Neměla žádnou strategickou i taktickou hodnotu. Byla shozena z důvodu propagandistických a pro oslabení palestinské morálky. Jiný smysl to nemělo. Je otázkou, jestli ovšem něco takového někomu prospěje. Palestinská morálka je furt stejná, ta izraelská také, žádná pozemní invaze se nechystá, všichni velitelé Hamásu jsou ve stejném nebezpečí jako kdykoliv jindy, velitelské struktuty i schopnosti odpalovat rakety nijak nepoklesly. Dává vám to smysl? 

Druhý paradox se odehrává už mnohem blíž našich hranic. Včera jsme mohli zaznamenat řadu článků, kterak němečtí občané (tureckého původu) pálí izraelské vlajky a dovolávají se odsouzení Izraele. Samozřejmě už mnohem méně se píše o tom, že došlo i na nějaké rvačky, vyražené zuby a vůbec. 

V Německu pálí izraelské vlajky ti, které tady nechceme. Migranti a potomci migrantů. Kultura tolerance se dle očekávání moc nepovedla, převýchova Dojčlandem nezabrala.  Můžeme si říci, že je super, že se to děje právě tam a ne tady. Že je tu ještě nemáme, protože by nám sem právě tohle přinesli.

Ale... jak jde o Izrael, máme tu poměrně dost hlasů, které s těmi německými muslimy souhlasí. Izrael  musí okamžitě přestat, protože to co dělá je hnusné, neslučuje se to se západními hodnotami, je třeba podporovat palestinský odboj, proti apartheidnímu státu. A najednou ti stejní, kteří nechtějí muslimskou migraci, jsou v naprostém souladu s těmi, co tu chtějí mít Šaríju. 

Ne, nechci to zjednodušovat. Já vím, že to není tak přímočaré. Ale myslím, že to stojí za zamyšlení. Je to dost podobné jako moje teze, že boj proti covidovým opatřením je boj proti Babišovi a boj proti Babišovi je boj za Bartoše a Piráty. Ano, také to není tak přímočaré. Ale výsledky nakonec takto přímočaré budou. Boj proti Izraeli je tak trochu boj za neřízenou muslimskou migraci. I v tomto případě to není tak jednoduché, jak popisuju, ale výsledky podobně jednoduché budou. 

Tím nejhezčím paradoxem ale byly dva maily, které jsem včera dostal. Řetězové maily. Oba přetiskovaly velmi staré články ze Zvědavce. Každý přišel odjinud, ale měly společného autora - Vladimíra Stworu. 

V jednom pan Stwora velmi zaujatě bojoval proti apartheidnímu státu Izrael. Státu, který segreguje část svých obyvael, který vytváří občany druhé kategorie a dokonce i úplně bezprávné jedince. Velmi přesvědčivě zdůvodňoval, proč je takové jednání v rozporu ze všemi možnými mezinárodními úmluvami a požadoval, aby toho Izrael ihned nechal. Prostě zlý Izrael a hodní Palestinci. 

Ve druhém článku pan Stwora velmi přesvědčivě argumentoval, proč je rozumé to, co dělali v Jihoafrické republice. Že pokud jsou černoši a běloši od sebe oddělení, mohou se kupříkladu učit každá rasa svým tempem. Pokud mají běloši a černoši oddělené čtvrti, oddělené dopravní prostředky a vůbec pokud si žijí své životy odděleně, není mezi nimi tolik konfliktů, lépe se žije a ulice jsou bezpečnější. Na závěr článku velmi smutně pronesl, že byla od USA chyba tlačit na jihoafrický režim, aby apartheid ukončil. 

Seděl jsem u toho a smál jsem se asi hodinu. Včera v diskusi čtenář MANDALADAN prohlásil, že kritikou Izraele se někdy maskuje antisemitismus. Já mu spíš odporoval, že to nebude tak vážné... A šup ho  - hned jsem si pana Stworu musel zcela objektivně zařadit mezi antisemity, co to jen dovedně maskují. 

Zkrátka a dobře, je velký rozdíl bojovat za Palestince a nebo bojovat proti Izraeli. A začínám mít dojem, že jednou z palestinských tragédií je zhruba totéž, co vidíme na Ukrajině. Že nikdo nebojuje za Palestinu. Nikdo nechce pro Palestince nic dobrého. A i kdyby vyhráli, budou to jen další arabáši, které v Evropě nechceme, nechceme aby nás obohacovali, vlastně je nechceme vůbec. Ale prostě se hodí. Hodí se jako karta proti Izraeli a proti sionistické entitě se bude bojovat do posledního Palestince. 

Stejně tak nepochopili na Ukrajině, že nikdo nebojuje za Ukrajinu, ale proti Rusku. Ukrajina je pro většinu západu totéž co Rusko. Ukrajinci jsou pro západ stejní "rusáci" z východu, nikdo je nemá rád, nikdo o ně nestojí, ale hodí se jako karta proti Putinovi. Proto je Ukrajina zbídačelá. Proto je i Palestina zbídačelá. Protože na ně sere pes a jejich jediná hodnota je v tom, že za jiné bojují boj, který nemají zapotřebí. 

A stejně jako to průměrný Ukrajinec nechápe a nevěří tomu, stejně tak to nechápe průměrný Palestinec. Že jsou jen kameny ve hře na které se sází, které se dají dobře použít a pak také stejně dobře zahodit. 

Většina z nás tady na Kydech mi dá bez problému za pravdu, že ani úspěšný boj proti Rusku Ukrajině nijak nezlepší život. Platí to i pro Palestince? Že ani mnohem efektnější odboj jejich životy nijak nezlepší, nedá jim lepší životní perspektivu ani šanci na lepší život. Že slouží jen jako herbertovská Saulussa Secundus - velký náborový plac a zároveň cvičiště pro budoucí kanonenfutter. Hodí se jen na boj. Nikoliv pak na nějaké poválečné uspořádání. Oni mají jen bojovat, nemají z toho nic mít. 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.3 (95 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Raději budu trpět pod bankovním otroctvím Židů než pětkrát denně povinně klečet a provolávat slávu Alláhovi. Všichni sluníčkáři by měli vědět, že až bude muslimská invaze v Západní evropě dokončena tak jejich vlhké sny o multikulturalismu, lgbt a právech žen apod. vezmou velmi rychlý konec.

Průměrný počet slepic: 3.8 (62 hlasů)

Více " Koukolík - ZÁKLADY STUPIDOLOGIE: Propaganda a logické klamy"

Účinný nástroj propagandy - byť jsi jen anonym, tak už máš tak asi 10 vypasených kvočen. A to se ještě spí, počkej na ráno !!

Průměrný počet slepic: 4 (16 hlasů)

Myslím, že samotný článek je skvělým studijním materiálem pro argumentační klamy. Schválně, kolik jich najdete: (https://cs.wikipedia.org/wiki/Argumenta%C4%8Dn%C3%AD_klam)

Manipulační techniky typu "falešná dilemata" a "šikmé plochy" ani nepočítejte, těch je tam zjevně nepočítaně.

Průměrný počet slepic: 3.7 (16 hlasů)

Odkaz výborný )))

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Ti, co tu nadávají na Židy, se dopouštějí argumentačních klamů, téměř na 100 procent.
To, že asi desetina promile Židů bylo finančníci, nic nedokazuje. Nebo řeči o Palestincích (Pelištejcích), kteří už víc jak 2000 let neexistují. Že Židé s někým válčili a porazili a asimilovali ho. Nebo, že Palestina je něco jako Sudety. Přitom římský a později křesťanský název Palestina Turci ani Arabové od svého záboru nikdy nepoužívali. Až koncem 60 tých let to tam přišlo ze západu. Byl tam britský zábor a před ním staletí turecký. Žádný národní stát s historickými hranicemi. Pouze působení na city. Je to tak, sorry A tak dále.

Pokud někdo napíše, že Izrael je výspa Evropy v nesnášenlivém obklopení islámu a že se tam vede boj za Evropu, není to pouhé působení na city. Ve Francii nebo Svedsku, je Židů poskrovnu. Arabové tam útočí na místní lidi stejně. To jasné znamená, že nejde o nějaký Izrael, ale o ideolodii. Slimáci své útoky na nevěřící, páchají všude.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Díky za odkaz, je to užitečný přehled. Jen ty příklady jsou často docela naivní, takové faktčekingové, jako by to psaly školní děti. Navíc často tímto prizmatem hodnotí korektně použité výroky tím, že je označí za diskusi, ačkoli jde o prostý postoj.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

...že skorem všecko je propaganda. :-D)))
Záleží na účelu. Ano, to je to podstatné. Účel světí prostředky.

Výjimky samozřejmě existují. Ale i tak je vícepopisné schéma přínosnější, jak jen jeden popis. Ona ta " pravda" je ve značné míře o cestě, ne o cíli. Kdy však i ta cesta může být různá, nijak se zde propagandě nebráním, pokud zdá se cíl být rozumným a eticky hodnotným.
Ovšem primitivně dichotomické uvažování stylu " buď války velké a genocidní vyplývající z lichvy - anebo jen malé, občasné, vyplývající z panství např. Palestinců nad námi", to je propaganda nízká, cíl je nanicovatý, je to k ničemu, snad jen pouze coby varování před tím, jak někteří lidé uvažují...je to dobré.

Komunikovat bez užití propagandistických nástrojů , čistě logicky a pravdivě ....to však bychom musili zřejmě každý nosit stále sebou krom příručky o propagandě např. i B. Russell : Zkoumání o smyslu a pravdivosti. Obávám se, že většina z nás by tu knihu skutečně sobou jen nosila....:-D))

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

si dnešní Aeronet. Tam je jasně vysvětleno, jak a proč šel ten barák k zemi. A rakety to teda opravdu nebyly. To je vidět na těch troskách. Takže žádné paradoxy pane Vidláku.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

kamagra oral jelly cvs <a href="http://vskamagran.com ">kamagra helly 100mg</a> prospecto de kamagra

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pětiměsíční kojenec přišel při náletu o matku a čtyři sourozence. Sám je zraněný
2021-05-16
Izraelsko-palestinský konflikt je stále více vyhrocený a nese sebou civilní oběti na obou stranách. Teprve pětiměsíční chlapec z uprchlického tábora v Pásmu Gazy přišel během čtvrtečního útoku o matku a čtyři sourozence. Sám utrpěl těžká poranění. Snímky malého Omara obletěly sociální sítě. Informovala o tom agentura Reuters nebo server The Independent.

Průměrný počet slepic: 2.1 (25 hlasů)

Kdysi existovalo cenzurní i autocenzurní embargo, na takové snímky. Nehodilo se to k celkovému obrazu - jak tamní "bílá rasa" hájí své příslušníky před barevnými teroristy , a díky akcím své armády se jí to daří, sláva, sláva, sláva !! Vpravo hleď , pochodem v chod !!

Malá technická - pokud bojují proti sobě občané Izraele, tak jde vlastně o občanskou válku, ne ?
Na ja, jakže to tam vlastně máme s tím občanstvím ?
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vidlákova kvazichelčická doporučení (nebránit se, nebojovat, stejně není co vybojovat) by nemusela být špatnou strategií a taktikou. Ale chybí tomu to podstatně (jako takřka vždy, v podobných konfliktech) - aby na ně slyšely obě strany , a nejen v časech, kdy už jim nad hlavama oběma směry lítají rakety, ale i v časech , kdy si ty rakety obě strany obstarávají (jedni legálně, protože přeci armáda je tu od toho aby měla rakety a ty vysílala na nepřítele, ....no a druhá ilegálně, protože její armáda není legální /jinak samozřejmě činí totéž, co ta prvá armáda/), k potěše budoucí svého nepřítele i sebe sama (to už tak mezi lidmi bývá - oko za oko a zub za zub). Chtít mír - to se taky musí umět. To je kumšt a velké dílo.
Jenže oni, ti holomci, dají spíše na své Želivské či Žižky. Tož čím to asi je ? Popřemýšlejte , než zas budete fachat na lichvu.
O " našem" (různé aspekty tohoto druhu odnárodňování zpochybňují toto vlastnictví) Žižkovi pak kolují u nás v poslední době spíše takové ty zvěsti honzákovského bulváru, že to byl pouhý obyčejný zloděj, vrahoun, štváč a pod. (možná to také jednou povede k tomu, že se socha z Vítkova odstraní a Žižkov se přejmenuje např. na Zemanštetl ?). Kupodivu tyto zvěsti šíří ti, kteří už leta vyčítají českému národu, že v roce 1938 nejen že narukoval, ale měl se taky bránit (s vojskem plným henleinovců a hlinkovců a s rakouskými hranicemi holými jak Daladierova prdel a s potenciální pověstí agresora, který mučí zdejší německé občanstvo , dělá z něho druhořadé obyvatele a ...atd.). Nu, chce to asi ještě tak 300 let a oni uznají, že se bránit neměl a kdo by se chtěl bránit , tak by byl vrahem, zlodějem atd atd. , svět je místo plné absurdit a paradoxů.
Je samozřejmě pitomost vytvářet paralelu Žižka /nějaký palestinský vojevůdce.....historické realie jsou vždy odlišné a boj pro někoho svatý a pronárodní je pro jiné naprostou marností a exotickou zbytečností. Zejména když by šlo jen o nějaké náboženství, no považte , vraždit jiné kvůli víře !!
No ale jak psal o Žižkovi Čapek ? Víte to ? Také si byl vědom toho, že boj , zejména boj na život a na smrt sebou nese četná příkoří, zvěrstva, strádání, nespravedlnosti....ale v závěru píše o tom, že i český člověk může být hrdinou válek, vítězným hrdinou, a proč by nemohl ...a když už by nebyl, tak není dobře, že nějaký takový český člověk žil kdysi dávno , takový, který byl krom jiného i mužný, tím vynikal ?
Mimochodem - výročí bitvy u Grunwaldu ....to se nikdy nějak moc nepřipomínalo....v " moderním" českém státě. Proč asi.

Kdysi bylo výhodnějším zastávat v redakcích novin či na stranických sekretariátech mj, postoj propalestinský a protiizraelský. Nyní je tomu povíceru naopak.
A to je asi tak celý tento smutný příběh odvážných českých hejtmanů a jejich davů.

Průměrný počet slepic: 4.4 (23 hlasů)

In reply to by Rodinné Štěstí (neověřeno)

Trvalý odkaz

Problém je, že islámští teroristé mají centra nebo útočí, z civilních cílů. Záměrně. Odveta pak postihne
nevinné civilisty. Dobře se to mediálně prodává.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Stále mne fascinuje o co všechno se může blboň ve volném čase zajímat. Místo teho aby měl plnou hlavu svých vlastních nebo sousedských potřeb aby se měli u nás všichni dobře bez podrazáckých a podržtaškovních zásluh, tak se marní čas s bláboly o tem co dělaj blboni v cizákově a hledají se k temu obecní plácalové, keří k temu něco naplácaj.

Jak v tem filmu Vetřelec. Ten se koukal blboňovi do gsichtu, kroutil nevěřícně hlavou co blboň dělá, a pak ho z milosti klofnul aby se netrápil. :-)

Průměrný počet slepic: 2.8 (31 hlas)

In reply to by Sasin (neověřeno)

Trvalý odkaz

poručíci a okresní hejtmani vyřešej izrael, ukrajinu, bílou rus, velkou rus. Co po tom, že tu nahoře kradou už tak moc, že to ani pořádně nezakrejvaj, a rozhodně to nechtěj vracet

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

s pánem, co dělal správce dnes už zrušeného židovského hřbitova. Šmelili mezi sebou králíky.
Po čase jsem se dozvěděl, že ten pán má přímý původ v jedné z rozhodujích kněžských rodin ve Starém městě/Jeruzalémě. A rodokmen dlouhej na kilometry.
A tento pán se doslova hnusem otřásal, když došla řeč na moderní Izrael.
Vždycky kladl otázku, jakej je mezi jím a Hitlerem rozdíl? A sám si odpovídal, žádnej, jen drobnost, Hitler neměl nasazenou uzdu veřejného mínění.
( A sakra, zase se to stočilo ke knize - OTČINA -)

Průměrný počet slepic: 4.5 (25 hlasů)

Ano, někteří Židé mají ke svému národu odpor. Ztotožnili se se zlem a svým postavením oběti.
Je to i na videích.
Existují zase aktivisté, kteří nenávidí svoji národ, třeba Češi. Že Němci jsou lepší a tak podobně. Existují i aktivisté, kteří se stydí za svou bílou rasu. A chtějí, aby vymřela.

Takže na jednom nebo několika
blbů,, rozhovor nestojí. :-)

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

N

Průměrný počet slepic: 1.8 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Jsem proti migraci. Araby nemusím, ale nelíbí se mi, co teď dělá Izrael. To, že nemám k někomu sympatie neznamená, že když někdo jiný, bude tohoto vystěhovávat z jeho bytu, buzerovat policejními opatřeními apod., tak je to v pořádku. B. Tureček psal, že příčinou současných nepokojů bylo jednak plánované vystěhování několika palestinských rodin z východního Jeruzaléma a pak policejní uzávěry prostranství, kam muslimové chodili v době Ramadánu - prostě policejní buzerace. A izraelští policisté si pak při protestech proti těmto opatřením určitě servítky nebrali - bylo tehdy hlášeno 200 zraněných Palestinců a 6 policistů a tím to všechno odstartovalo.

Průměrný počet slepic: 3.8 (29 hlasů)

Pořád je to o tom "údajně", "prý", ...

Údajně, prý jsou v Íráku zbraně hromadného ničení.

Údajně, v Kosovu Srbové genocidují Albánce.

Údajně Rusové otrávili Stripalovy novičokem.

Údajně Izraelci udělali to a ono. A údajně Palestinci udělali to a ono.

Nelze fakticky diskutovat. Ale můžete věřit médiím. V názoru na Írák, Libyi, Rusko či Německo a jeho roli ve 2. světové válce - se to osvědčuje. Proč v tom nepokračovat i ve zprávách z Izraele a Palestiny. Jistě budou stejně objektivní a úplné.

Průměrný počet slepic: 4.7 (36 hlasů)

Pavlačové drby to možná jsou, ale na rozpoutání nepokojů to stačilo. Lidé tam neuvažují racionálně, ke zdrženlivosti nikdo nikoho nevede a se zabíjením nemá problém ani jedna strana. Nelze se divit tomu, že teče krev.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

Já jsem nenapsal žádné "prý" a "údajně". Ale popsal jsem události, které se staly a které předcházely raketovým útokům z Gazy. Všímate si, jak dost často média píšou, jak Rusko napadlo Gruzii? A nenapíšou, že předtím Saakasvili začal bombardovat Cchinvali a další podrobnosti? Tak tady je to to samé - prostě se zamlčujou některé věci. Takže třeba na ČT redaktor Borek reportuje dramatickou situaci v Izraeli. Ale kolik je obětí v Izraeli a kolik v Gaze to se moc nezdůrazňuje.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)