Referendum o Pirátech

Autor
Štítky

Včera jsem doma chystal zateplení nového vikýře na střeše a jedním uchem jsem poslouchal rozpravu poslanců k navrženému vyslovení nedůvěry vládě.  Pokud jste to ještě neviděli, nechte to plavat. Ztráta času. Desetkrát omleté kecy pořád dokolečka. K tomu komunistické tanečky, které Vojtovi Filipovi zařídí, aby od Andreje něco ukáplo a zcela zbytečná snaha ČSSD zachránit pozice. 

Zajímavý byl asi jen Babišův projev o Pirátostánu -  kdy skoro křičel, že tady nechceme migranty, nechceme se dělit ani o auta ani o baráky. Tak nějak to vyznělo jako začátek volební kampaně. Zcela jistě se zítra někdo najde, kdo Babišovi otluče o hlavu, že v jeho slavném snáři z předchozích let ještě mluvil jinak a se sdílenou ekonomikou neměl problém. Takže bych si myslel, že babišovi marketéři dostali dobře zaplaceno a vyhmátli leitmotiv letošních voleb. 

Na jedné straně progresívní Piráti  a Starostové, kteří už se svými představami o budoucnosti přišli. Na straně druhé pak bude Babiš hájit starý svět. Koneckonců proč ne. Mára Prchal mu zařídil, že pro podnikatele byl pravičák, pro důchodce byl levičák, tak proč by nemohl být i konzervativec pro ty, kteří se teď lekli vlastní odvahy a začalo jim docházet, co nám ti mladí krásní a chytří chtějí po volbách připravit. 

A mezi tím se plácá ODSka, jejíž předseda ve své strategické moudrosti obětoval část voličů, kteří koalici s TOPkou nemohli vydýchat. Pak si přibral milé krajany z KDU, kteří celkem nepokrytě kopou za ladsmanšaft, což ODSce zase sebralo voliče. A nakonec se z pokrokového mladého muže stalo šovisnistické prase, což spolukoalici sebralo většinu TOPáckých hlasů. Ve strategické rozumnosti Fiala nadále prohlásil, že s Babišem koalu nikdy neudělá (i když mají prakticky totožný volební program)...  Co z toho plyne? Že Piráti s Babišem se o modroptácké voliče rádi podělí.  Výsledkem bude oslabená ODS a Pekarová Adamová na koni. Jinak nic. 

Piráty jsme tu probrali už dost důkladně. Sice nám teď jejich představitelé tvrdí, že půjdou jen po velkých penězích a velkých firmách a mlalého českého škudlila, co si vydělal na dům, nechají na pokoji, ale zatím dělali přesný opak. V Praze omeziují vjezd aut a zároveň zdražují hromadnou dopravu. Je to pár dnů, co prošla tiskem krátká noticka, že v městských bytech razantně zvedli nájemné.  Kdo vládena Praze? Hřib. Jedna a jedna jsou dvě. A k tomu to jejich ojroudavačství... 

Všimněte si, že ani příznivci Pirátů nesouhlasí s těmi šílenými nápady. A tak tvrdí, že jde o hoax. Žádný pirátofil se hrdě nehlásí k těm sociálním experimentům s daněmi a bezuhlíkovou budoucností. Tvrdí, že to tak není. Zavírají oči sami před sebou. I leckterým pravdoláskařům už začíná docházet, že je sice hezké bojovat proti Babišlovi, ale jeho případným odstraněním to neskončí.  Svým způsobem si totiž přáli Babišův volební program, ale bez Babiše. 

Povšimněte si další části Babišovy kampaně, kterou navíc platí stát - udělat tečku za koronavirem. Už jsem tu psal, že si můžeme všichni myslet co chceme, ale Babiš si přes všechny chyby a problémy nakonec prosadil svou - testování a očkování. Dopracoval se k sto tisícím dávkám denně a ještě zrychluje. Dopracoval se k nějakým dohodám se sousedními státy, dopracoval se k nějakému covid pasu. Vsadil na vědeckou kartu. Že proočkování populace udělá za covidem konec. Že na podzim možná covid bude, ale už nebude nic zavřené a zřejmě už ani nebudou nutné ty covid pasy, protože kolektivní imunity bude dosaženo. 

Já samozřejmě nevím, jestli soudruzi vědci někde neudělali chybu. Nevím, jestli se nezačnou rodit postižené dětičky tak masově, že to nepůjde ututlat. Nevím, jestli covid neudeří plnou smrtící silou i přes pět milionů naočkovaných. Ale po roce dohadů o účinnosti a smyslu opatření tu bude jasný a nezpochybnitelný fakt - pět milionů naočkovaných. A mezi námi... já myslím, že to Babišovi vyjde. Že v září nastane druhá část kampaně, kterou pro Andreje opět zaplatí stát - slavnostní ukončování opatření a to tak, aby týden před volbami skončilo o to poslední. Pokud mu tohle vyjde, budou si chřipečkáři i Volný muset najít jinou hračku, aby mohli mluvit o iluminátské nadvládě nad světem. Ale v tíéí chvíli už většina odpůrců očkování bude už také zaregistrovaná na pigáro. Budou se za to stydět, ale udělají to. Zůstane jen pár zaťatých, kteří budou jen pro smích. 

Jo a Okamura se včera projevoval opět jako naprostý tlučhuba.  Ale možná je to mojí osobní antipatií k němu. Nenechte se mnou zviklat a udělejte si vlastní názor. 

A teď počítejte se mnou. Na jedné straně progresívní Pirátstvo. Na druhé straně pravičák/levičák/konzervativec Babiš.  Mezi tím rozhádaná/rozpadlá spolukoalice. ČSSD mimo i kdyby navrhovali třídenní pracovní týden. Okamura pořád stejný, pořád na svých. A Volný, kterému jeho téma pomaloučku vyklouzává. A reálné nebezpečí, že Piráti vyhrají a sestaví vládu... 

Jás i vlastně dovedu představit, že Vlk bude muset popřít sám sebe a po osmi letech vybídnout voliče, aby to hodili Babišovi, protože všechno ostatní je horší varianta. Nebo někdo víte o nějaké lepší? Existuje nějaká reálná možnost to někomu hodit, aby z toho nebyl pirátský ojrosen? Aby z toho nebyly ty zdaněné nemovitosti, migranti a ojrobonzování ve velkém?  Samozřejmě i Babiš něco jiného říká a něco jiného dělá. I on musí tančit mezi vejci. I on musí podkuřovat, kupovat předražené vrtulníky a vyhošťovat ruské agenty. 

Základní otázka do voleb se mi zda býti jasnou... Je lepší oligarcha přihrávající si ojrodotace, nebo mladí komsomolci a jejích verze beztřídní a bezemisní společnosti? 

Aby bylo jasno, já nevím, jak dopadnou volby. Ale předpovídám, že Piráti a Babiš budou mít zhruba stejně a zhruba stejně bude mít i ODS/spolukoalice a Okamura. Nakonec to celé bude ležet na komunistech, pokud se dostanou. O premiérovi rozhodně maličká nepatrná většina vzniklá možná i z přepočtů hlasů na mandáty. Okamura bude muset jít s Babišem a Fiala chtě nechtě bude muset jít s Piráty. 

Letošní volby budou především referendum o pirátském programu. Hlavní motiv voleb bude o tom, zda si nechat to, co tu máme i s tím nemilovaným miliardářem a nebo přeorat ve společnosti takřka všechno. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.3 (94 hlasů)

Komentáře

In reply to by Ziim (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href="https://atadalafiloop.com/ ">buying cialis online safely</a>

Zatím bez slepic

In reply to by Ziim (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href="http://abuyzithromi.com ">azithromycin brand name</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"Svým způsobem si totiž přáli Babišův volební program, ale bez Babiše."

Vidím to taky tak. Oni nic zásadního proti Babišovi programu, nemají. Klidně by to mohl být jejich program.
Proti Babišovi osobně, zásadní věc mají. Vzal jim koryta. Která chtějí zpět. Proto ta kavárenská palba po Babišovi. Veškerým kalibrem, co mají k dispozici. Účel světí prostředky.

Co znám voliče Pirátů, jejich preference zůstávají stejné, nikam neutíkají. O tom LGBT nebo dani z nemovitostí, předpokládají, že se Piráti dostanou do vlády. Ale extrémy, díky odporu dalších politických stran, neprosadí. Což může být představa mylná...

Průměrný počet slepic: 4.8 (35 hlasů)
Trvalý odkaz

"Svým způsobem si totiž přáli Babišův volební program, ale bez Babiše."

Vidím to taky tak. Oni nic zásadního proti Babišovi programu, nemají. Klidně by to mohl být jejich program.
Proti Babišovi osobně, zásadní věc mají. Vzal jim koryta. Která chtějí zpět. Proto ta kavárenská palba po Babišovi. Veškerým kalibrem, co mají k dispozici. Účel světí prostředky.

Co znám voliče Pirátů, jejich preference zůstávají stejné, nikam neutíkají. O tom LGBT nebo dani z nemovitostí, předpokládají, že se Piráti dostanou do vlády. Ale extrémy, díky odporu dalších politických stran, neprosadí. Což může být představa mylná...

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

"...Já si vlastně dovedu představit, že Vlk bude muset popřít sám sebe a po osmi letech vybídnout voliče, aby to hodili Babišovi,.."
Já ne. Zeman s Babišem totiž zneuctili a totálně zašlapali do země Vlkovo děcko, kterému bezmezně fandil - progresivní soc-dem křídlo Sobotka-Pokorný (Erikem Bestem posměšně nazývané ČSSD a.s.).
Zeman zneuctil Sobotku hůlkou a Babiš jim ukradnul (a zrealizoval) volební program.
A útok na vlastní děcka se neodpouští. Vlk už si nějaký důvod proti jeho mýtickým koblihám zase najde.

Průměrný počet slepic: 4.8 (37 hlasů)

In reply to by Johan Pohan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vlkovými oblíbenci jsou sociálně a pravdotrusově ladění socani. Jenže ti nemají na nic šanci a tak Vlk-Pes nemá koho volit jako v případě prezidentské volby. Bude nadávat na všechny a potom k volbám nepůjde. A po volbách bude nadávat na ty so budou zvoleni.
Vlk je stará struktura pravdolásky a to ještě té antikomunisticky laděné a už jen občas napíše něco kvalitního, pokud se to něco týká ekonomické statistiky.

Průměrný počet slepic: 4.1 (18 hlasů)

In reply to by Johan Pohan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vlk už avizoval, že to hodí Pirátům a Stan. Ted už nevím v které Hodině vlka to bylo, ale rozebral jednotlivé strany a vyšlo mu z toho, že je to sice špatně, ale piráti jsou nejmenší zlo. S Vlkem to jde z kopce. Kdysi jsem rád četl jeho diskuzní příspěvky na aktuálně.cz Už jsem ho přestal poslouchat. občas si to ještě pustím, ale po te co prohlásil že jediná volitelná strana jsou piráti jsem ho přestal brát vážně Nesnese kritiku a jiné názory a tak musí vystupovat v pořadu sám, už ani telefonáty neberou a aby to nevypadalo blbě, tak mu zaridili Listaren. trikolora se také poslouchat nedá, já prostě nedavam toho Intiba a stejně je to takové tlachání o ničem, žádné oponentním názory tam nezazní. Vlk se také často ohání různými průzkumy a čísly, která jsou ale povětšinoi účelové ohnutá, ale on je bere jako slovo boží.

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)

In reply to by Pepe Walkee (neověřeno)

Trvalý odkaz

...něco.

Hezký den.

Průměrný počet slepic: 1.6 (11 hlasů)

Každý má nějakou pavlač. Vlk, Pepe i Jožinek.pěkný den i ti...

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, píšete: "Ale v té chvíli už většina odpůrců očkování bude už také zaregistrovaná na pigáro. Budou se za to stydět, ale udělají to. Zůstane jen pár zaťatých, kteří budou jen pro smích."
---
Pokud v té době budu zaregistrován, pak proto, že k tomu budu přímo nebo nepřímo donucen (nepůjde o cestování nebo hospodu, ale například o možnost vůbec chodit do zaměstnání); stydět se budu nanajvýš sám před sebou za to, že jsem přece jen podlehl.
A proč by důslední odpůrci vakcinace měli být pro smích, to už nechápu vůbec. Je směšné nevěřit těm narychlo uvařeným a nedostatečně vyzkoušeným lektvarům, které nám navíc horem dolem vnucují?!

Průměrný počet slepic: 4.4 (52 hlasů)

In reply to by favorit (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdo byl pro smích. Někteří si nepoví už nic.
Že to vyvolává trombózy potvrdila dceři i zdravotní sestra, která ji očkovala. Holka se ptala na očkování otce. Manžel bere léky na ředění krve. Ne že by chtěl se nechat očkovat, to ho ani nenapadlo.
Ale dcera se ptala, jako že má zájem. Nedoporučuje se. Ovšem od obvodní lékařky se to nedozvěděl.
Léků, u kterých se po čase dozvěděli odborníci, že mají vedlejší závažné komplikace, je dost. Například Contergan, po něm se narodilo asi 17.000 postižených dětí. Co jsem četla v diskuzích, neměl by s těchto lidí už nikdo žít. Prokazatelně jim zkrátil život, výjimečně se někteří dožili 57 let. Kromě viditelných postižení, měli tito lidé mít i postižené orgány v těle, v pozdějším věku docházelo k závažným změnám na vnitřních orgánech https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Thalidomid

Průměrný počet slepic: 4 (27 hlasů)

Odpověď je snadná - v září bude mít očkování víc než polovina populace. To je obrovský statistický vzorek. Z něj už vyplyne, jak moc je vakcína nevyzkoušená, začnou se ukazovat (nebo neukazovat) vedlejší účinky a bude možné porovnat, co dělá covid s očkovanými a neočkovanými. Neutulá se nic. Lidí bude naočkovaných už fakt hodně. Pak se uvidí. Ale pokud má věda pravdu (i ten Beran doporučuje se nechat očkovat) a očkování nebude mít vedlejší problémy a pomůže proti covidu, tak to v září bude už tak jasně vidět, že Volnému vyklouzne volební téma. Pokud dneska někdo mluví o nevyzkoušených vakcínách a o tom, že má svojí svobodu se nenechat šťourat v nose, tak lidi ještě pokyvují hlavou. V září už to nebude nikoho zajímat, naopak lidem se to bude zajídat. 

Já nevím, jak to s očkováním dopadne, ale pokud mají všichni ti Fajzrové a Moderny pravdu, tak do voleb už koronavirus nebude téma. Naopak - téma bude, jestli se vrátí starý svět nebo jestli přijde ten nový zelený bezuhlíkový bezmasý a podobně.  

Průměrný počet slepic: 3.6 (41 hlas)

protože nežádoucí účinky nepřírodních takzvaných léčiv se počítají na desetiletí. Častokrát se jedná o důsledky nevratné. Každý lék je kompromisem mezi účinky žádoucími a nežádoucími a žádný tvůrce léku není bůh, aby dohlédl důsledků evoluce, kterou svým lékem někam směřuje. V tomto světle je třeba činit rozdíl mezi acylpyrinem a lékem, který ovlivňuje genom. Současné lidstvo je natolik zdegenerované jedině proto, že samo se sebou experimentuje v nejrůznějších oblastech. A medicína je jedna z nejnebezpečnějších částí experimentu. Nehledě na to, že jde především o byznys bez ohledu na následky.

A ovečky se klidně pasou...

Průměrný počet slepic: 3.7 (36 hlasů)

No nevím jak vy, ale před smrtí na zcela přírodní tetanus dám radši přednost takzvanému léčivu a protitenavku si nechám píchnout s riskem, že nežádoucí účinek očkování se projeví po desetiletích. Na tetanus se umírá mnohem rychleji :P

Průměrný počet slepic: 3.9 (31 hlas)

Tomu se říká argumentační faul.

Průměrný počet slepic: 3.4 (28 hlasů)

na barvu k natírání plotu. Zeťák říká na věčné kecy tchýně, "Maminko, až to budeme natírat příště, vy už tu nebudete!"
Stejně tak já i vy Vlastimile, jestli se něco z těch vedlejších účinků projeví za desetiletí.

Průměrný počet slepic: 3.5 (23 hlasů)

Mě z toho vychází, že Vy si chcete užít zbytek svého života s příslušným úředním povolením, ať to stojí co to stojí.
Jinými slovy říkáte: Co je mi po tom, co bude potom.
Hlavně držet hubu a krok a mít svůj klid.

Vlastně Vám rozumím. Je to ověřená a osvědčená životní filosofie.

Průměrný počet slepic: 3.7 (28 hlasů)

Vlastimil si neuvědomuje že už dneska je jen pro smích - oh pardon k politování.

Průměrný počet slepic: 2.6 (27 hlasů)

mám Vás zařazeného v kolonce "nevyléčitelný hypochondr". Jestli se mýlím, tak mě prosím opravte.

Průměrný počet slepic: 2.7 (17 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

na název Vaší kolonky se radši neptejte.

Průměrný počet slepic: 3.7 (15 hlasů)

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Diskuse v osobní rovině je snazší, než jít s kůží na trh a argumentovat.

Průměrný počet slepic: 4 (20 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nemyslím, že je dobré zařazovat kohokoli kamkoli do zjednodušujících kolonek proto, že má jiný názor. Mám známou lékařku. Pracuje léta v oboru.Vnímá jednoznačnou korelaci mezi umělým oplodněním a pozdějšími onkologickými problémy takto oplodněných žen. O tom se nemluví. Myslím, že to u očkování novými vakcínami bude (pokud se problémy objeví) stejné. Protože obojí je o penězích. Velkých. Vlastimilův názor mi přijde úplně stejně relevantní, jako Lacův. Nevidím nejmenší důvod ho ostouzet.

Průměrný počet slepic: 4.1 (20 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vlastimile vy jste na to vlastně kápl - takových jako Vy by muselo být hodně.  V tom je vaše jediná naděje. Ale žerty stranou... fakt myslíte, že je vás hodně? Že vás přibývá? Že argumenty, které zde prezentujete, že přesvědčují stále více lidí? Já spíš vidím opak. Vidím plná očkovací centra. Neslyším žádné pasové povzdechy o tom, že se lidi očkovat nechtěli, ale udělali to kvůli covid pasu. K tomu jsem se tady veřejně přihlásil jen já. Vidím, že většina lidí uvěřila tomu, co řekl Babiš - že očkování udělá za koronavirem tečku.

Vidím lidi, co se očkování nevyzkoušenou vakcínou báli, ale jak přibývají v jejich okolí lidi, co už očkovaní byli a mluvili o tom, tak se postupně bát přestali. Zjistili, že to není nic hrozého. Já jsem na podzim tvrdil, že než přijdu s očkováním na řadu, tak už tu bude dost velký vzorek lidí, abych si o tom udělal obrázek. Stalo se. Znám už tolik lidí, co jsou naočkovaní, že jsem tam šel také. Ano, chci chodit ve Vidlákově do hospody a pomoct Rosťovi, aby se postavil zase na nohy. Chci vzít děti k móři...  A vidím, že to takhle udělá strášně moc lidí. A vidím tu pozitivní zpětnou vazbu - čím více naočkovaných, tím více lidí nebude mít strach, čím více lidí nebude mít strach, tím více se naočkuje. Do září budou naočkovaní všichni kdo o to stojí. Zůstanou jen ti, co se opravdu očkovat nechtějí - co se očkování bojí, ale o mně říkají, že jsem ovce. 

 Volby nám pak ukáží výsledek. Já nevím, jestli to s tím očkováním dopadne dobře. Ale vidím, že zatím se vedlejší účinky moc neukazují. Ne podle médií, ale podle lidí v mém okolí. Já nevím, jeslti nepřijde nějaká lepší mutace, která celé očkování komplet zneplatní. Ale ukáže se to. Ukáže se, kolik lidí volí Volného. Ukáže se, kolik lidí se opravdu nechalo naočkovat. Já nepopisuju pravdu. Jen trendy. Až uvidím, že přibývá odpůrců očkování, že centra zejí prázdnotou, až si na Masterových grafech všimnu, že očkování neočkovnání lidi zase umírají na covid, tak o tom napíšu. Stejně tak už Master analyzuje data skutečných úmrtí za rok 2020 - našel pěkné přehledy a brzy si povíme, kolik lidí v které zemi umřelo nad běžné průměry. 

Já nemohu za to, že se Vám nelíbí současný trend, kdy se lidi nechávají očkovat a na vaše varování stále více kašlou. Ale ani vy nemůžete popřít, že tento trend je. Rozdíl je jen v tom, že mně ten trend nijak neuráží, ale vy v něm vidíte průšvih. 

Průměrný počet slepic: 3.9 (22 hlasů)

Napsal uživatel vidlak dne Pá, 04. 06. 2021, 11:16In reply to Rozumím by Vlastimil (neověřeno)

Kdo umí, ten umí ( Izrael, Srbsko )

Kdo neumí, ten čumí ( Indie, ....)

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/neni-cas-na-hrdinstvi-zeme-suzovana-…

I my jsme mohli být lepší, nebýt opozice.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

In reply to by Josef původní (neověřeno)

Trvalý odkaz

a novinářů a právníků.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by Josef původní (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokud čtete jen seznam.cz tak se nedivím. Mrkněte také občas jinde a zjistíte, že v Indii to není tak jak tady pisálkové píší.
https://otevrisvoumysl.cz/co-se-skutecne-deje-v-indii-svedectvi-cloveka…

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Načasování je výborné - dostatek vakcín před létem a kovid pas s razítkem k moři. Sen každého manipulátora mas. Ono to do sebe všechno tak krásně zapadá, už od loňského jara. Je to jako technologický návod pro výrobní linku. Jen na konci není automobil, ale člověk připojený k Matrixu.

Faltýnek už se poněkolikáté dnes ráno pokoušel schválit v nouzovém režimu tvrdé paragrafy na zbytek vzdorujících občanů. Zatím se mu to nepodařilo. Zásluhou Volného a Bojka, především. Přidali se k nim další, včetně Okamury, který své bývalé spolustraníky samozřejmě nemůže vystát, protože mu vidí do kuchyně.

Teprve se uvidí, kolik lidí dobrovolně na očkování nepřijde. Zatím se tempo udržuje tím, jak se otevírají věkové hranice. Nyní už jsou otevřené všechny a zájem v čekárnách začne opadat. O našem osudu rozhodne početnost menšiny, která nepodlehne vábení zdánlivé svobody s vakcínou.

Průměrný počet slepic: 4 (24 hlasů)

Ještě jedna osobní poznámka Vlastimile... 

Když jsem na podzim mluvil o tom, že to bude průser, že umře hodně lidí, že se mi nelíbí myšlenka, že to dostane můj táta od někoho, kdo si nechce vzít roušku a odmítá opatření, tak byli chřipečkáři proti a doporučili mi, abych zalezl, aby táta zalezl, že je to jen a jen jeho problém, že je ohrožená skupina. Já si to pomatuju, táta si to pamatuje. 

Teď je to obráceně. Teď to dopadá na vás - co se nechcete nechat očkovat. Teď mluvíte o omezeních, vadí vám, že se na vás chystají restrikce. 

Proč jste tenkrát na podzim nešli s těmi ohroženými? Mohli jste dneska říkat, že očkování nepotřebujeme, protože jsme pomocí krátkých a rychlých lockdownů dokázali virus omezit. Proč jste tenkrát neříkali, že sice nechápete smysl opatření, ale kvůli těm ohroženým je dodržovat budete? Tenkrát jste se bili za svět bez omezení a bylo vám jedno, že důchodci umírají. Až kolem vánoc jste pod tíhou důkazů teprve připustili, že tu máme víc mrtvých než obvykle. 

Já se tedy nedivím, že je vás málo a lidi s vámi jít nechtějí. Chtěli jste žít bez omezení bez ohledu na to, co se dělo kolem vás. Teď budou chtít žít bez omezení ti, co se naočkovali a na vás nebudou brát ohled, protože vy jste ho předtím také nebrali. Jste bez spojenců. 

Průměrný počet slepic: 3.4 (25 hlasů)

Vy věříte na roušku, já na získanou imunitu. V tom se lišíme.

Na podzim jsem s ohroženými šel. Když se někdo cítil ohrožen mou přítomností, prostě jsem za ním nechodil.

Pokud jde o ty restrikce, jsem připravený je přijmout. Ale jsou to i Vaše restrikce, to byste si měl, Vidláku, uvědomit. Protože svoboda buď je, nebo není. Nic mezi tím. Můžete uhnout mnohokrát a stále se můžete cítit komfortně. Jenže nakonec už nebude kam uhnout. Myslím, že jste si toho vědom. A doufáte, že se to kolem Vás nějak přežene.

Já to vidím tak, že se to nepřežene. Že si budeme muset svobodu uhájit a za cenu osobních obětí tvrdě vybojovat. Zatím je to všechno legrace - jedna dvě injekce a k tomu papír. Jenže jsme stále na začátku. Totalita je nastolována pomalu a nenápadně. Ale bude to zrychlovat. Vše je digitálně připraveno. I vlády jsou připravené. Jen čekají na další rozkazy.

Průměrný počet slepic: 3.8 (20 hlasů)

Nepatřím ani k popíračům ani uctívačům Covid 19. Virus je objektivní realita, takže předběžná opatrnost a ohledy k druhým. Respirátor jsem vždy nosil tam, kde potřeba (žiji sám, doma jsem ho nenosil). Vyhýbal jsem se kolektivům lidí, na vsi to zase není takový problém. Posiloval jsem si imunitní systém v souladu s poznatky doby (D3, Zinkorot, nenasycené mastné kyseliny, ...). Nejezdil jsem hromadnou dopravou, ale svým autem a sám. Přes to všechno, po nákupu ve vyškovském Albertu jsem si nedesinfikovanou rukou utřel místo pod maskou. Virus chytil do očí, částečně ztratil čich, další jednotýdenní obtíže na té slabší úrovni, vč. teplot do 37,5 °C. Protože jsem chtěl být ohleduplný, dodržoval jsem 4 týdenní karanténu a nešel se nahlásit ani k lékaři. Teď mi má ten potvrzující papír chybět. Do lesa a na práci na zahradě ho nepotřebuji. Bazén oželím, ale experimentální vakcínou pro blaho BigFarma se očkovat nenechá. Možnosti poctivých vektorových vakcín nás zbavili. Co se podzimu týká, mám špatné tušení. Všem přeji jen to dobré.

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)

Na Váš web jsem se dostal odkazem z jiných stránek. „Pozvání“ bylo na blog, kde se scházejí lidé, kteří dokáží argumentovat (to bylo k Vrběticím). Klidně se zlobte, ale to vy v otázkách Covidu (osobně se mi zdá, že opravdu asi jen v tomto případě) nedokážete. Tento příspěvek je toho důkazem.
Informace ohledně fungování vakcinace jsou nejednoznačné (nebo alespoň byly). Vás by mělo hřát vědomí toho, že jste očkovaný a předpokládám, že i váš otec. Tedy těžký průběh nemoci vám nehrozí. To zda se můžete nakazit nebo ne je otázka, ale prý po očkování skoro nemůžete. Jste tedy za vodou.

Vakcína nás před infekcí neochrání, zvýší ale ochranu proti vážnému průběhu nemoci, říká imunolog Thon | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
Vakcína v podobě spreje do nosu. Je výhodnější než injekce, říká Prymula - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)
Riziko nákazy v prvních 10 měsících po prodělání covidu-19 je výrazně nižší - Novinky.cz

Poslední váš odstavec je skoro o třídním boji. Zkuste se jako vidlak vrátit v čase zpět k průběhu kolektivizace. Nebyly postupy třídního boje (boje proti osobní zodpovědnosti) obdobné jako dnes?

Kolektivizace v Československu – Wikipedie (wikipedia.org)

Osobně se bojím spíš než zdravotních, posunů společenských. Jak je možné, že na očkování nezletilých není nutný souhlas rodičů? Dcera si chtěla nechat udělat druhou náušnici a souhlas na druhou „dírku“ mít musela. Vnímáte ten posun? Proč je to vůbec možné? To jako pod taktovkou státu si může dělat, co chce, ale v otázkách osobní svobodné volby, za ni jako rodič nesu odpovědnost?

Očkování proti onemocnění covid-19 – Aktuální informace o COVID-19 (mzcr.cz)
Očkovat se nově mohou i lidé od 16 do 30 let, nezletilí jen v očkovacích centrech. Bude dostatek vakcín? | Radiožurnál (rozhlas.cz)
Klíčový krok: začíná očkování nejmladších, pomůžou myslivci i youtubeři. Souhlas rodičů netřeba | Domov | Lidovky.cz

I pod dojmem z vašich příspěvků přemýšlím nad otázkami kolem strachu a lidského jednání.
Přeji vám jen to dobré a rád si přečtu vaše další kydy 
Děkuji

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)

In reply to by kejko (neověřeno)

Trvalý odkaz

*
bacha na trolly, spolehlivě dokáží web rozložit

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Tohle je, Vidláku, neuvěřitelná levárna.
Zase chce někdo pro svůj strach omezovat ostatní.
Dodržoval jsem všechno co dávalo smysl (tj i to nenařízené co čmouda ani nenapadlo). A stranil se lidí, ne pro své dobro - ale pro ten případný potenciál..
A lidi na to zvysoka srali. Narvané kauflandy. Rozestup žádný. Inteligence nulová, rozum na dovolené, nepřítomen. Stát se postará. (v těchle podmínkách měl prý zafungovat lockdown.. které ale nefungoval 'protože chřipečkáři a popírači covidu' - jste si jistý tímto tvrzením?)

Včil mě chcete omezovat protože nechcu nevyzkúšaný vývar ála JJ (zaregistroval jste v jakých podmínkách se to vyrábí? Opravdu si myslíte že u ostatních vakcín je to jiné?). S argumentem - máme tady covid - .. A případná rizika - ty jsou vaše, součástí balení, to musíte snést, bo covid.. strašná nemoc, za rok a půl na ni zařvalo celých DESET TISÍC ...
Prostě ne. Já na to ani nemá slov. Podobnou argumentaci bych čekal od debila jako je čmoud, ale v žádném případě ne od Vás, nechal jste se zblbnout stejně jako ten Vlastimil, akorát ten je na opačné straně názorového spektra.

Samozřejmě to má ještě jednu rovinu a dost se divím, že se jí nebojíte. Dejte státu do ruky moc /pravomoc/ a stoprocentně ji zneužije, začněte s omezováním určité skupiny (!!!) a v žádném případě to u té určené skupiny neskončí. To také chcete?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

...že zatím jsou to zejména lidé v nejproduktivnějších, respektive v nejvýše karierních letech, kteří se k očkování stavějí skepticky (je nutno také zohlednit ten fakt, že jsou de facto mnohdy zaměstnavateli nuceni, aby se nechali naočkovat). Viz naočkovaní a registrovaní (k očkování).
Že by jakási přirozená reakce, nějaký vědomě-podvědomý skepticismus a obava (tito lidé povětšinu tvoří ekonomickou oporu svých rodin) ?

Pokusná stanice jménem Izrael bude asi největším z argumentů, jestli je očkování bezpečné a účinné. Ale po jaké době ?!?? Stačí dva tři roky ?
A lze věřit empirickým datům filtrovaným a autocenzurovaným , co když se budou upravovat ? V zájmu výrobce ?

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

Vidlák:
1."Neslyším žádné pasové povzdechy o tom, že se lidi očkovat nechtěli, ale udělali to kvůli covid pasu. K tomu jsem se tady veřejně přihlásil jen já. ......většina lidí uvěřila tomu, co řekl Babiš - že očkování udělá za koronavirem tečku."
2. "Do září budou naočkovaní všichni kdo o to stojí. Zůstanou jen ti, co se opravdu očkovat nechtějí - co se očkování bojí, ale o mně říkají, že jsem ovce."

Z mých kontaktů (slyším), mi vychází že nejvyšší procento očkovaných se rekrutuje ve skupinách 50 až nekonečno. Důvody jsou převážně spojeny s věkem, tlakem dětí.
Skupiny pod 50 jsou motivovány (nuceny) k očkování zaměstnavateli, omezením cestování svého či dětí (vizVidlák), omezením přístupu na různé kulturní akce, omezení jinde - kadeřnictví, hospody, cesty za adrenalínem...
Takže s tím přihlášením kvůli covid pasu nejste zdaleka, zdaleka sám; můj odhad je, že ve skupině pod 40, je to více něž 50%.

Momentálně se už snad mohou registrovat i skupiny 16+; včera jsem někde četl, že už se schvaluje, že se budou moci očkovat těhotné ženy a kojící matky (mimo očkování Astrou Z)
A očekávám, že v blízké době se bude moci (muset) očkovat podle písmene F. Když podle F, tak fšecko.

A nikdo nebude nucen, bude pouze omezen. Co mi to sakra připomíná, že by Juden verboten nebo Only for white. Možná i "kdo nejde s námi, jde proti nám".

Já patřím do skupiny 72+. Očkovat se nedám, protože nechci. Není to ze strachu, při mém věku vím, že každý život končí smrtí. Což ovšem neznamená, že se budu dotýkat i drátů spadlých na zem. Takže si myju a desinfikuji pazoury, když jdu do kšeftu dám si roušku, snažím se dodržovat další doporučení.

A přesto jsem to já, kdo je označován jako odpůrce, konspirátor, chřipečkář, popírač. Můj "zurčící potůček", již dvakrát opíchaná, se na mně zle dívá, protože kvůli mému neočkování, nechce přijet na návštěvu její dcera s vnučkami, kamarádi, kteří ke mně chodí hrát kulečník (ale po 3. měsíční karantenní pauze) jdou po ukončení hry do hospody se slovy "měl ses vole naočkovat".

Takže: Nejsem odpůrce, konspirátor, chřipečkář, popírač
Jsem nechcač - já to zkrátka nechcu.

P.S.
Ještě jednou Vidlák:
"Ale v tíéí chvíli už většina odpůrců očkování bude už také zaregistrovaná na pigáro. Budou se za to stydět, ale udělají to. Zůstane jen pár zaťatých, kteří budou jen pro smích."

Myslím, že těch neovakcinovaných bude kolem 30.% +-.

Tož tak, pro dnešek

Průměrný počet slepic: 4.1 (21 hlas)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

já mám Brtníka zařazeného v kolonce lékař,
takže pokud se dné problematiky týká, věřím, že je v ní mnohem lépe orientován než Vy...

Průměrný počet slepic: 3.4 (16 hlasů)

In reply to by Zdena (neověřeno)

Trvalý odkaz

ho máte zařazeného špatně. Není lékař, ale i kdyby byl, tak co? I mezi lékaři jsou různé názory.

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

Leda byste ještě měl mít děti...anebo někdo , vám blízký, měl by být na vás závislý (nejen materiálně). V těchto případech by samozřejmě nějaký vážný nežádoucí účinek očkování mohl mít vliv i na vás, samozřejmě pokud nemáte ještě více hroší kůže, než jak předstíráte .....
Takže platí to jen pro některé z vaší věkové skupiny, z ostatních , mladších věkových skupin pak stále méně a méně - tak jak se vzdalují směrem dolů, dolů od té vaší věkové skupiny....

Ovšemže se může stát, že nebude nežádoucích vedlejších účinků.
To by asi bylo nejlepší.
Skvělým by také bylo to, aby se lidé nechovali jako Kadlas - tedy nepropadali euforii, že naočkování se jich zbavilo nutnosti se nadále chovat opatrně, vůči sobě a svému okolí. Protože pokud by očkovaní mohli přenášet a šířit virus bezpříznakově, stali by se tak mnohem nebezpečnějšími (ti z nich, kteří by propadli výše zmíněné euforii) jak ti, kteří dříve přenášeli a šířili virus coby zjevně nemocní.

Průměrný počet slepic: 3.5 (12 hlasů)

Nechápu, jak si někdo může myslet, že naočkovaní lidé budou dodržovat nějaká omezení. Ta omezení obcházela asi tak čtvrtina lidí i v době, kdy žádné očkování nebylo a ohrožovali tak ty, kteří se chtěli chránit, protože to jaksi bez spolupráce všech nešlo. Teď, po roce omezení, jsou všichni natěšení začít žít zase normálně bez omezení a já rozhodně k nim patřím. Právě proto jsem se nechal očkovat, abych se už omezovat nemusel. A jestli se někdo ze své umanutosti očkovat nenechá, jeho problém, každý svého štěstí strůjcem, ale nikdo očkovaný se kvůli umanutosti odmítačů očkování omeztovat nebude.

Průměrný počet slepic: 2.9 (8 hlasů)