Skutečný nepřítel

Autor

V uplynulých dnech jsem diskutoval s několika čtenáři o tom, jak vlastně vypadá naše budoucnost. Lehce jsme nakousli, jakým způsobem jsme ovládáni a dostali se ke Kalerghiho plánům, ke Gatesovi ke Klausi Schwabovi. S diskutéry jsem v těchto ohledech příliš nesouzněl a tak jsem si řekl, že bychom této záležitosti měli věnovat celý článek. Tímto tak činím. Popíšu vám, jak to mám se všemi těmi ilumináty  a globálními elitami já. Nikomu to nevnucuju. Takže: 

Klaus Schwab, Kalerghi a další jsou pro mě něco jako Mikuláš Minář. Jen to dělají ve větším. Nejsou to žádní myslitelé, nejsou nijak nebezpeční, prakticky nikdy se nehnuli z kanclu. Jsou jen prostým produktem předchozích dekád globalizace, protože byli ve správnou dobu na správném místě. Jsou viditelným produktem globalismu. 

V dnešní době už se prakticky nedá rozlišit, kde začíná globální firma a kde globální byrokracie. Představte si to asi jako s našimi nimistrry zdravotnictví. Na jedné straně doktoři. Na straně druhé politici, na straně třetí podílníci v mnoha firmách, jedoucí v mnoha šméčkách. Co u  takového Arenbergra  je nejvíc? Je doktor? Nebo je ministr? Nebo je podnikatel ve zdravotnictví? Je rentiér v nemovitostech?  Má podílníkem ve farmaceutických firmách? 

Takhle to tam nahoře mají všichni. Jen ten Arenberger je taková česká verze. Na úrovni EU existují stovky lidí, kteří na jedné straně mají podíly v  Googlu, firmě Maersk, Aramco, Adidas, Coca cola a na straně druhé mají své kanceláře v Bruselu, Washingtonu, Nairobi. K tomu jsou v různých dalších uskupeních, protože nejvíc se toho neudělá v kongresu nebo ojroparlamentu, ale při drbárně na chodbách. Ti stejní pak jsou různými zmocněnci OSN, měnového fondu, Unesco a podobně. Tvoří převodník mezi rádoby soukromým sektorem a rádoby nadnárodními strukturami. 

Takových Great Resetů se objevuje neurekom každý den. Každý den napíše nějaký zmocněnec EU pro migraci či práva menšin svůj plán budoucnosti. Oni se tam totiž v kancelářích nudí. Každý great reset si pak vezme nějaká konzultační firma, udělá z toho směrnici a nějaký úředník, co má kompetenci tu směrnici vyhlásit, tak jí vyhlásí. Ostatní úřady si najmou konzultační firmu, ta u nich zajistí aplikaci nové směrnice a díky této směrnici pak úřad spustí svojí další směrnici. A tak mají všichni práci, točí se v tom velké peníze, jezdí se po ekonomicých fórech, setkávají se na G7, G8, G20, G753825... Vznešeně tam plkají, novináři o tom pak píší a chudák prostý člověk si pak přečte o Great resetu a budí ho to ze sna. Počkejte až zjistí, že podobných plánů existují tisíce a tisíce. Koncept, že silný a bohatý odírá slabého a chudého, ten je starý jak lidstvo samo. 

Jeden z posledních great resetů teď představil španělský premiér Sanchez. Snůšku blábolů o tom, jak v roce 2050 budou mít všichni všechno sdílené, jak klesne nezaměstnanost, jak se všichni budou mít dobře a budou šťastní. Plán, který má 650 stránek. Jako Egypťan Sinuhet. Takový menší plán představil při svém snění i Babiš. Dělají to všichni. 

Společné mají ty plány to, že se nikdy nebudou realizovat. Bude se o nich draze mluvit, budou se probírat v novinách a televizích, moudré hlavy o nich budu vést debaty za peníze... a víte co jediné se stane? Vznikne další úřad. Včera Občan dával k dobru, jak u nás konečně bude zmocněnec pro romské záležitosti. Jasně, ten to konečně vyřeší. Bude mít v Praze teplou kancelář a bude zasvěceně kvákat o tom, jak jsme všichni rasisti. Gheta budou přibývat ne ubývat. 

Účelem tohodle všeho není něco změnit, ale naopak udělat všechno pro to, aby se nezměnilo nic.  Aby se dál levně vyrábělo v Číně/Indii/Bangladéši, aby se draze prodávalo v Německu/USA/Francii. a aby se danilo v Irsku/Kypru/Seyschelách. Oni nás nepotřebují zotročit. Děláme přesně to, co chtějí abychom dělali. 

Oni chtějí, abychom pěkně makali a kupovali si za to předražené šmejdy. A ještě lepší je kupovat si zážitky... ty jsou na výrobu levnější a dají se dělat masověji. Oni chtějí, abychom se zadlužili, abychom toužili po hovadinách, abychom nemysleli, abychom chtěli každý rok k moři, abychom potřebovali famózní zážitky z létání, plavání, horolezení, jízdy na kole, běhání... a k tomu všemu abychom si koupili příslušné zbožíčko. Kdy já naposled viděl někoho běhat nebo jezdit na kole jen tak... Všichni mají příslušné kalhoty, příslušné tričko, sluchátka, měřič tepu, kroků, kilometrů... jako by se nedalo běhat v teplákách.  Takový Iphone má výrobní cenu tak pět stovek. A sekají vám ho za dvacet tisíc. Schválně jestli někdo někdy spočítal, kolik lidí touha po značkovém šmejdu přivedla do naštěstí. 

A každý rok to totiž někdo nedá. Každý rok někdo přijde o dům, propadne se do chudoby, přijde o všechno, co on i jeho rodiče a prarodiče nashromáždili. Každý rok si různí Kellnerové koupí další pozemky od malých vlastníků, co prodají hektar za 300 tisíc a jedou za to do Karibiku, protože tam už přece všichni byli. A Kellner jim na to zařídí letadlo, na místě jim zařídí hotel, povozí je, pohostí je, skásne je... a sám má pak půdu, cesty, energovody... a my mu to rádi prodali.

Chápete kam mířím? Problém není Klaus Schwab ani popsané papíry o růžové budoucnosti. Problémem jsou ty velké firmy, které už ani nemají lidského majitele. Které už mají jen menežment. A každý z těchto velkých manažerů má bráchu a kamarády, kteří jsou tajemníky v ojroúřadech a navzájem se uplácejí, aby všechno fungovalo tip ťop. 

A my si volíme zastupitele, kteří pak jsou hladce přeplaceni, aby schválili něco, co nás zotročilo doopravdy. Odevzdali jsme vodovody, musíme draze recyklovat, zakázali nám skládky, udělali předpisy, aby se nic nedalo dělat v malém, aby se nikdo nestal konkurencí velkým firmám. Zabetonovali svůj byznys, propojili se z úředníky a navzájem si zařizují, aby všechno fungovalo. A když do toho lidi náhodou hodí vidle, tak se referendum opakuje, dokud nevyjde podle představ. 

Orbánovi bylo úplně jedno, co kecá nějaký Schwab. Nebo co kecá Soros a Gates. On věděl, že je musí z Maďarska vypráskat a podřídit si je. A tak to udělal. Poslal na pobočky velkých firem těžkooděnce a nucené správce a bylo to. Putin znovu vybudoval armádu a je mu jedno, že továrnu Mercedesu papírově vlastní někdo ze zahraničí. Kdyby náhodou mercedesáci chtěli dělat potíže, zaparkuje před vrátnicí tank a dovnitř přijde dvacetiletý poručík a oznámí globálnímu nanažerovi, že byl právě sesazen. 

A co děláme u nás? Hádáme se, jestli je zvýšení či snížení daní těm globálním firmám pravicové nebo levicové. Je to úplně jedno. Ty firmy nám nepatří, dělají si s naší vládou co chtějí. Kdo z našich kandidátů hlásá že den po volbách pošle těžkooděnce do všech bank a oznámí, že odteď bude ministerstvo financí dohlížet na všechny velké transakce?  A i kdyby hlásal, dokáže to vůbec udělat? Na patřičných funkcích s kompetencemi už dávno sedí lidi, kteří chtějí, aby vše zůstalo při starém. Kteří se klidně postaví i premiérovi, protože rozkazy chodí úplně odjinud.  Učelem je, aby lopaty makaly, těšily se na zážitky, aby pěkně chodily k volbám a měly pocit demokracie a přitom aby se nic nemohlo změnit. 

A když se to lidem nelíbí, tak se jim dá nový zmocněnec. Hlavně aby o všem ve skutečnosti rozhodovali v centrále ING, Veolie a PPF. A lidi ať si povídají o Schwabovi a Gatesovi. Ať si povídají o zlém great resetu. Ať se handrkují o pitomosti, hlavně aby nezvolili nikoho, kdo by udělal to co Putina  Orbán.  Politikům se dá teplé místečko, dostanou svoje podíly ve velkých firmách, dostanou svoje provize, dividendy... a budou dělat všechno pro to, aby to tak zůstalo. 

Je mi úplně jedno, že Schwab vypotil stoprvní verzi růžové budoucnosti. Je mi úplně jedno, že Babiš/Kalousek  snížil/zvýšil daně. Je úplně k ničemu debata o tom, jestli to bylo rpavicové/levicové. Mně štve, že se u nás najdou celkem normálni lidi, kteří myslí, že proti globálním elitám a jejich zájmům budou bojovat nejlépe tím, že nebudou dodržovat epidemická opatření a myslí si že tím hodně vybojovali. Sice jsme zase přišli a tisíce hekatrů a zase se vyvedlo víc dividend do zahraničí, ale máme tu frajery, kteří nad Gatesem zvítězili tím, že si nevzali roušku. A nejen to ještě napomáhají atomizaci tím, že o těch, co se očkovat nechali říkají ovce.  A v centrále Maersku se smějí. Místo abychom se snažili najít někoho, kdo tam pošle ostré hochy s brokovnicemi, tak se mezi sebou štengrujeme o to, co kde větší ovce.  Nevzal jsem si roušku, teď jsem to Schwabovi nandal. Sice jsem neudělal vůbec nic pro to, aby tu zůstalo 400 miliard ze kterých patřičný díl Schwab dostane, ale hrozně jsem mu to nandal. A když si roušku vezmu, tak jsem globální zaprodanec... Já už jsem prostě starej. Nechápu to. 

Když si Putin vzal Krym, celkem bez problémů všichni chápali, že nějakým semknutím ho zpátky nedostaneme. Že si Putin nic nedělá z keců. Že má své tři spojence - armádu, námořnictvo a letectvo a tak si prostě dělá co uzná za vhodné.  Proč je tak nepochopitelné, že okaté nenaočkování a nenošení roušky je podobně pozérská slabota jako ostrý komentář České televize o zlém Lukašenkovi.

Nenosíte roušku... hm super... a máte naspořeno? Máte svůj pozemek k soběstačnosti? Máte svojí firmu, která není závislá na zahraniční bance? Máte nemovitost bez dluhů? Máte děti, které vás mají rádi a neserou na vás? Máte někde nějakého politika, který si vzal za své, aby všechny ty globální žraloky alespoň na našem území dostal pod kontrolu? Jste ochotni nést náklady na vybudování opravdové armády? Jste ochotni obětovat čas na členství v domobraně? Jste připraveni v padesáti běhat v terénu a učit se alespoň základům taktiky? Aby vám neustřelili prdel hned při prvním střetu? Máte nějaký spolek lidí, co držíte pohromadě za každou cenu? Jste ochotni si zvolit vedení a pak poslouchat rozkazy i kdyby se vám stokrát nelíbily? Tak jako to měli legionáři? 

Tohle musíme dělat. Nějaký Schwab nám může být u zádele. Když nebude on, bude někdo jiný. Kašlete na plány co na vás chystají někde v Bruseli a postareje se o to, aby je u vás nemohli realizovat. Kašlete na kecy o pravici a levici a hledejte kecy o tom, kterak je třeba poslat nucenou správu na všechny ty Kauflandy, Lídly a PPF. Hledejte kecy o tom, že na našem území bude platit naše vůle. Zcela a úplně. Bez ohledu na Brusel, bez ohledu na Berlín. 

Nenosíte roušky? A jaký vztah máte ke svým  dětem? Odešli do města, cítí se být Evropany, dívají se na vás s despektem? Jste k ničemu. Nedokázali jste přesvědčit ani ty co vám byli nejblíž, ani vaší krev. Jak chcete bojovat? Nevybojujete nic. Zbude vám nenošená rouška, která bude mít stejný smysl jako Basilejská kompaktáta. Bude vám ponechána jako pocit, že jste vyhráli. A z druhé strany přijede exekutor a všechno vám vezme a nikdo vám nepřijde na pomoc. Pak vám zavřou elektrárny... a budete sedět doma potmě, ale s vítězným pocitem, že jste se nenechali naočkovat i když kvůli tomu nikam nesmíte. 

Dokud všichni nepochopí, že skutečný nepřítel sedí v Praze ve velkých kancelářských komplexech, tak se nic nezmění. Dokud globálním firmám nebudou napařeny daně z naší práce na našem území pro naší kasu, tak si můžeme o Gatesovi povídat od rána do večera ale nic se nezmění. A dokud všichni nepochopí, že až bude takový Orbán zvolen, tak se musí bez keců plnit jeho rozkazy, dokud všichni nepochopí, že změna znamená především disciplínu a odříkání, že změna znamená, že my se budeme mít hůř, aby se naše děti měly líp, tak se prostě nikam nedostaneme. 

Skutečný nepřítel je v tom, že nám se vozí dotované potraviny, které nám ničí půdu, protože naši zemědělci si jinak nevydělají. Jste chotní platit za skutečně české potraviny víc? Našli jste si svého vidláka, aby české prachy za jídlo zůstaly v Česku?  Nepřítel je v tom, že vyrábějí v Číně a daní na Kypru. Nepřítel je v tom, že naše elity jsou napříč politickým spektrem korumpovány od těch nadnárodních korporací. Nepřítel je v tom, že nedržíme pohromadě. Nějaký Klaus Schwab má v seznamu našich problémů číslo 3586. My jsme někde u trojky. 

Neříkejte mi o Kalerghiho plánech, neříkejte mi o Great Resetu. Řekněte mi raději, jak to udělat, abychom měli tisíc tanků, sto nadzvukových letadel, sto tisíc mužů ve zbrani, půl milionu rezervistů a plnou státní pokladnu našich peněz podložených naší prací a našim bohatstvím.  Aby každý kolem nás věděl, že když sem vpadne, tak možná zvítězí, protože jsme malí, ale bude bolestivě kousnut.

Až bude každý kolem vědět, že na nás sice mohou uvalit sankce, ale to jen zvedne popularitu našemu režimu a odhodlání obyvatelstva vydržet a obstát, tak budeme mít vyhráno i kdyby Kalerghi vstal z mrtvých. 

Řekněte mi, jak to udělat, abychom měli soběstačnou energetiku, abychom měli vlastní těžbu surovin, vlastní průmysl a vlastní zemědělství. Kdyby na nás ty sankce uvalili, abychom neměli hlad a svítilo nám světlo. Řekněte mi, jak to udělat, aby veškerá hodnota u nás byla také daněna. Řekněte mi, jak to udělat, aby každý doktor nejel s farmaceutickými firmami v nějakém šméčku. 

Řekněte mi, jak to udělat, aby ze školy lezli alespoň tak vzdělaná děcka jako za komunistů, Řekněte mi, jak to udělat, aby všichni byli gramotní, aby každý šel do života vybavený něčím použitelným a ti chytří aby měli vysoké školy a v oborech, které nám vydělají na lepší budoucnost. Řekněte mi, jak to udělat, aby děcka věděly alespoň tolik, aby je každý neutáhl na vařené nudli. Aby rozpoznaly, kdy jim někdo maže med kolem huby. 

Když budeme mít armádu, budeme mít průmysl, budeme mít zemědělstvía dost potravin pro všechny, když budeme mít banky, když budeme mít vzdělané a schopné lidi... tak premiér nebude vystupovat jak spráskaný pes a vyhošťovat diplomaty. Nebude muset něco jiného říkat nám a něco jiného Merkelové. Nebude muset kupovat předražené vrtulníky. Na většinu mezinárodních problémů si vystačí s tím stejným co Putin nebo Orbán. Vztyčeným prostředníčkem. 

Jak jsem řekl, nikomu svůj názor nevnucuju. Ale tohle Vidlák chce. Tam chce napřít svojí sílu a možnosti. Tohle bude Vidlák volit. Budu to volit i když mi zvednou daně na armádu a na navrácení vodovodů. Budu to volit i když to bude znamenat menší životní úroveň. A budu se na tom podílet, i když to bude znamenat sebezapření a osobní oběti. Ostatní jsou jen kecy. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (164 hlasů)

Komentáře

"zpět".

Průměrný počet slepic: 4.6 (27 hlasů)

Může dosáhnout čehokoli. Třeba i zpochybnit, že Krym a Rusko jsou jedno tělo. Nebo že České země se dělí na Čechy, Moravu a Sudety.

Průměrný počet slepic: 4.2 (21 hlas)

Jděte se Sudety někam, historicky existoval tento "útvar" jen ve 30. a 40-cátých letech minulého století, nikdy jindy ... to jen ti "Revanšisti" a "Vyhnanci" je stále vracejí ...patříte k nim ?!
PS. na Slezko jste zapoměl; asi schválně, abyste ty "jeho obyvatele" naštval ...

Průměrný počet slepic: 4.2 (15 hlasů)

In reply to by AjeTo (neověřeno)

Trvalý odkaz

vyprošuji si, abyste mě ztotožňoval s propagandou. Ale snad jste mě jen nepochopil.

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

In reply to by AjeTo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Sudety reálně existují, ať chcete nebo ne.
Je to geograficjý/geologický útvar mezi Polskem a Českou republikou.
Poláci dokonce každý rok pořádají v různých městech "puchar sudetów", např:
https://www.biegigorskie.pl/news/puchar-sudetow-w-biegach-gorskich/
nebo
http://pbkz.eu/index.php/383-puchar-sudetow-i-nagroda-namiestnika-wielk…

Pátá kolona Němců zde měla několik oblastí, které se nazývaly každá jinak.

Jinak by se mělo jednat taky o název pohoří, pocházející ještě od Keltů - něco jako "hory divočáků"
a na mapách tůůdle třeba zde:
https://www.google.cz/maps/place/Park+Krajobrazowy+Sudety+Wa%C5%82brzys…

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

České země se zcela jistě neděli na Čechy, Moravu a Sudety. Ten třetí název je zcela odjinud, ještě tak nejspíš z geologie.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

Putin si vzal Krym.. Předtím ho měla Ukrajina. Předtím ho měl Sovětský svaz, předtím ho mělo Rusko, předtím ho mělo Turecko, předtím ho měla Zlatá horda...  Krym je zajímavý tím, že je to letadlová loď Černého moře. A vždycky se najde nějaký paragraf, aby se to naroubovalo na současnou mocenskou realitu. Důvodem ruského záboru Krymu byla sevastopolská základna nikoliv Putinův respekt k právu. Proto také zabral Krym, ale nezabral Donbas i když mohl. Proto nezabral Mariupol i když mohl. Proto nezabral celou levobřežní Ukrajinu, i když mohl... 

Průměrný počet slepic: 3.8 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

dresu.
Tak se dobrovolně hlásím.
Chodím na takové kratičké výklusy (víc mi už moc nedovolují kolena) se svou pesicí.
A jelikož já jsem velké prase a ona ještě větší, klušeme spolu po polňačce (tedy já samozřejmě klus jen předstírám), ona ve svém zaprášeném kožiše a já mám na nohou jakousi nápodobu někdejších maratónek, které jsou údajně pracovní obuv, a zbytek mé tělesné schránky zahalují pravé montérky.
Výhoda - nemusím se furt převlíkat, je to pohodlné, kalhoty z bavlny se naprosto perfektně čistí od suchého bláta a pracovní obuv propouští vodu, až když tato teče horem.
Čoklici pak jednou, dvakrát za týden vypráším kožich obyčejným poklepáním otevřenou dlaní, doprovázeným pochvalou za libovolnou blbost.
Pesice drží, jak přibitá a naparuje se, jak mě zase zmákla.

Průměrný počet slepic: 4.3 (30 hlasů)

Na venek mám montérky a běhám potmě, aby mě nikdo neviděl. Nedávno jsem běžel 2 hodiny s holtrem, abych věděl, jestli to doktor zjistí. Zjistil a bylo mu to jedno. Prvotní je pocit. Někdo má dobrý pocit, když někoho okrade nebo zmrzačí, jiný má dobrý pocit z práce.
Každý se chce mít dobře a přitom většina má zkušenost, že prací se nezbohatne. Bohatne se směnou, obchodem. Musí se umět pracovat rukama druhých. Což všichni nemůžou, jen schopní a vyvolení ve volbách.

Průměrný počet slepic: 4.7 (25 hlasů)

se nezbohatne nikdy. Prvotní je druhého okrást.
K tomu je potřeba vsugerovat okolí, že směna byla vzájemně výhodná.
Příklad:
- výměna zrcátek a korálků za drahé kovy (pokud možno zlato, když je zle, tak stačí i stříbro),
- výměna bečky chlastu za říčku protékající úrodným údolím,
- výměna povozu naloženého puškami a střelivem za držbu zlatonosného území, zvaného bonanza.

Průměrný počet slepic: 4.3 (17 hlasů)

To je jeden z typických blábolů bílých sebemrskačů ve stylu Karla Máje.
Indáni ve skutečnoti kromě korálků a zrcátek dostávali plno plno potřebného nářadí a zbraní, které si ve své tisíe let trvající primitivitě nebyli schopni vyrobit ani jinak zaopatřit.
Nože, sekery, kovové hroty k šípům, břitvy, ocílky, křesadla, látky, deky, kovové nádobí. Později zápalky, střelný prach a palné zbraně.
Kmeny které s bělochy obchodovaly, zpravidla expandovaly a vybíjely a zatlačovaly okolní kmeny, které byly od bílých dál a žádné kšefty s nimi nedělaly.

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Kmeny které s bělochy obchodovaly, zpravidla expandovaly a vybíjely a zatlačovaly okolní kmeny, které byly od bílých dál a žádné kšefty s nimi nedělaly."
...ale nakonec na tom všem profitoval stejně ten, kdo těm prvním křesadla a deky prodal. Jedním kšeftem získal dvě mouchy.
Ale asi tuším kam směřujete - pro dané domorodce bylo křesadlo samozřejmě přínosnější než nějaký žlutý kamínek co se hodí tak nanejvýš na ukutí ozdob a jinak na nic, protože je měkký. Potůčků máme všude kolem také hodně, soused má také hodně dětí, co se dají prodat na práci za velkou louži. V danou chvíli prostě "volili své potřeby" a neviděli za horizont, protože ani netušili, kam se mají dívat. Nenapadlo je, že snahou o zkratku ("Nemusím vymýšlet ani vynalézat, udělám výhodný obchod, ti Evropani jsou ale blázni!") vstoupili (byli vstoupeni) do světa bílých tváří, v němž nebudou nikdy nic jiného, než ti podřadní, kteří až když je pozdě tak zjistí, že už nemají nic. Jen těch pár starých dek.
Jediná obrana byla ty Evropany prostě povraždit. Jenže ono jich připlouvalo víc a víc a byli neodbytní. A brali s sebou ten svůj svět. Vlastně to byli jen ti nejprozíravější, kteří pochopili, že když už ty bledé tváře dorazily, je jediná možnost je předehnat jejich vlastními zbraněmi. Rychle se naučit co je třeba. Jenže to nemá šanci nějaký kmen z džungle. To se mohlo povést nanejvýš tak Japonsku v éře Mejdži.

Tragické na tom je, že to ovšem znamená stát se alespoň z části tím, čeho jsou otroky ty bílé tváře. Té jejich "modernity".

Stále častěji mám pocit, že jsme ve skutečnosti také jen obětí mechanismů, které kdysi naši předci na úsvitu moderní epochy spustili, protože se to zdálo výhodné. Že všichni ti Gatesové a Sorosové jsou stejné převodní páky, jako Orbánové, Putinové, jako Frantové a Vidlákové a další lidské zdroje. Jen se cítějí samozřejmě komfortněji. Ale už ani oni nemohou říct: "Prostě zruším Microsoft. Zabalím to, už mě to neba."

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Dnes se často zapomíná, že indiáni se jako jedna skupina sami vnímají možná až od konce 19. století, kdy Divoký západ skončil a oni sami byli dotlačeni bohužel do rezervací. Předtím už od 16. století skoro v každé válce s osadníky bojovaly na straně osadníků některé kmeny proti jiným kmenům. Tohle se pořád opakovalo. Takto byli poraženi Powhattanové, Mohykáni, Huroni...osadníci původem z různých zemí Evropy taky bojovali mezi sebou, ale nakonec byli přece jen jednotnější. Aspoň co se týká anglických kolonií, kde platilo heslo 4 mušketýr.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Proboha, dávejte na sebe pozor!

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

no uvedu to paralelou: ""veškeré to běhání toliko pro hovada dobré jest"" ...
v praxi to znamená, že čím víc běháš, tím ti dříve odejdou klouby na nohou !! Ládik s Targusem prominou ... mám to z vlastní skušenosti, když jsem byl ještě mladý, v současné době max. dobíhám přijíždějící autobus ...

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

In reply to by Lojza (neověřeno)

Trvalý odkaz

Běhat jsem začal v 55 a klouby mám OK, běhám i maraton po kopcích (momentálně jen cca 3 hoďky v rekonvalescenci); seběhnu i sjezdovku z Javorového a o kloubech nevím.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Lojza (neověřeno)

Trvalý odkaz

Potvrzuju, první endoprotéza. Když začly bolesti, myslel jsem si, že to má spojitost s trvalými následky úrazu páteře a běhával jsem dál. A ono ne, artróza.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

T

Průměrný počet slepic: 2 (16 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

běž se oběsit, troubo...

Průměrný počet slepic: 4.1 (13 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

fakt jste vůl.

Průměrný počet slepic: 4.4 (23 hlasů)

že ten slizoun nad našimi reakcemi na jeho žvásty slastně masturbuje a lebedí si, jaké má krásné nedělní dopoledne :-)

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

je pro tebe cár papírů, diskutujícíma i panem domácím opovrhuješ, ale nedá ti to, viď?
Pořád a pořád sem polezeš, debilní, provokatérská, hňupská kreaturo.
Nu, což, dobro došli, hlavně, když seš na sebe hrdej, ale jako hlavonoha k tomu evidentně moc nepotřebuješ, hňupe....

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

In reply to by Feldkurát Katz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jako pan vidlak opovrhuje evropou

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

On totiž není problém najít si ho na netu v angličtině.
Je to velice dlouhé, nesourodé a většina obsahu jsou neufinancovatelné vlhké sny nejrůznějších "expertů". A zejména v tom nejsou žádná vyčíslení nákladů finančních i personálních a přínosů.
Úplně stejně vypadá volební "program" stánkařských pirátů.

Ano, vzal si Krym právem, protože si ho vzal ZPĚT.
Sílu vůbec žádnou nepoužil. Stačilo mu počkat, až se dostatečně projevili ukronáckové, a zorganizovat referendum (k němuž se ostatně Ukrové opakovaně zavázali). Dopadlo zcela jednoznačně,

Kotlinka má s postavením slabšího a malého neblahé zkušenosti. Vč. toho, že se nás větší ryby neustále snaží fyzicky zlikvidovat. Zejména kdykoli se spolehla na západní "spojence".

Na "bruselský lický práva" už opravdu kadí Bílej tesák. Protože jsou selektivní a se skutečnými lidskými právy mají pramálo společného.
Ano, máte pravdu - "demokratický západ" si z lidských práv skutečně udělal trhací kalendář a účelově je ZNEUŽÍVÁ.

Pokud se Vám tu nelíbí, tak proč sem pořád lezete?

Průměrný počet slepic: 4.8 (40 hlasů)

oceňuji, jak dokážete v pár větách toho slizkýho hňupa argumentačně znemožnit

Průměrný počet slepic: 4.4 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

to bylo dobrý!

Průměrný počet slepic: 3.1 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

"Řekněte mi, jak to udělat, aby ze školy lezli alespoň tak vzdělaná děcka jako za komunistů,"

Za komunistů možná "lezli", ale to moc vzdělaní teda nebyli...

Průměrný počet slepic: 3.1 (24 hlasů)

In reply to by Češtinář (neověřeno)

Trvalý odkaz

A teď něco k obsahu, pane učiteli.

Průměrný počet slepic: 3.6 (29 hlasů)

Nevadí mi, že blogger napíše hrubku, jsme jen lidé a tahle chyba se stává často.
Jen si nemyslím, že by jsme za komunistů na tom byli s češtinou lépe než nyní.

Průměrný počet slepic: 2.3 (16 hlasů)

In reply to by Češtinář (neověřeno)

Trvalý odkaz

když už, tak "bysme" na tom s češtinou byli lépe

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)

čeština dnes a to i na úrovni televize a jiných sdělovatel je strašidelná

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)

Ano, "bychom" je správně.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

debilizace ovčanů se projevuje i pravidlech českého pravopisu.
Čím jednoduší, tím lepší.
Dcera je jazykovou editorkou (pár knížek je uvedená v tiráži) a říkala mi (také jsem používal "by jsme" a "bychom"), že teď je takový úzus,
že se používá nejkratší možný tvar.
Mně to taky přes pysk moc neleze.
Takže "bysme".

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by PivoJ (neověřeno)

Trvalý odkaz

slyšel jsem, že je na obzoru úzus, že se zruší tvrdé a měkké i-y v příčestí, zruší vyjmenovaná slova a spousta další zjednodušení, aby nová generace línejch sociálněsíťovejch ignorantů nebyla zatěžována učením nějakých pravidel.
Tím se totálně zmrví celý jazyk - jeden ze základních atributů národa. A o to jde - je třeba nás rozptýlit v jedné soudružské euroimigrantské řece

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

uměli mluvčí alespoň skloňovat číslovky.
Na ČT 1 už to prostě vzdali, stejný mor se na mne začíná valit už i z Radiožurnálu.
Včera " z šest set padesáti"
Čekám, kdy uslyším i z rádia ono na ČT 1 oblíbené a často používané "několika seti".

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

Ani by jsme, ani bysme. Proč mě trápíte? Bychom je to slovo.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Češtinář (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bychom, žádné by jsme!!!!
A tohle nebyl překlep, nýbrž neznalost, drahý nepedagogu.
-----
Hrubku podobných té, kterou napsal Vidlák, napíšu v poslední době tak v každé páté řádce. Když si text po sobě dvakrát pečlivě přečtu, odchytím tak maximálně osmdesát procent chyb. To je daň za psaní na klávesnici plus degradace schopnosti psát jako kdysi intuitivně správně jen tím, že člověk četl v knihách a novinách pouze pečlivě redigované a gramaticky správné texty.
Můžete tomu věřit a nemusíte - kdysi dávno jsem byl asi nejlepší češtinář na gymplu.
Dnes bych si netroufl při TEHDEJŠÍM HODNOCENÍ napsat delší písemku na lepší známku než za čtyři.

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

nic to nemění na tom, že představa o zlatých časech češtiny je jen pouhá iluze...

Průměrný počet slepic: 3.4 (15 hlasů)

In reply to by Češtinář (neověřeno)

Trvalý odkaz

každé noviny, každý časopis měl před rokem 1989 korektory, kteří kontrolovali pravopis. A nebyla to žádná ořezávátka, měli k tomu spoustu slovníků a většinou když něco nesprávného pustili, což se občas stane každému, tak dostali docela dost vynadáno, někdy na to doplatili i finančně. Takže minimálně v médiích se chyby vyskytovaly opravdu sporadicky. Bohužel po roce 1989 se korektorů zbavili jako prvních, většinou. A nyní je to skutečně hrůza.

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

Učitelé dbali na správnou a hezkou češtinu nejen v hodinách českého jazyka, ale obecně.
A nejenom učitelé, ale i redakce knižních, novinových a časopiseckých vydavatelství.
Korektoři byli váženými pracovníky a pokud něco prošlo přes ně, znamenalo to, že text může jít do tisku.

Dnes? Škoda slov.
Když něco čtu, mám sto chutí vzít do pracky červenou propisku a řádit jak černej mor.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

Jenže tam v procesu chybí ti korektoři.

Krk dám na to, že psaní řídí jiná část mozku než která pak provádí korektury.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by Češtinář (neověřeno)

Trvalý odkaz

no oni ti naši předci i s nevalnou Češtinou, dovedli něco vybudovat ... ta jim v té práci nevadila, vždy se domluvili. To v současné době již možné není !! Ti naši "noví reprezentanti" už umějí jen ničit ...

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Češtinář (neověřeno)

Trvalý odkaz

vy jste tak dobrej, i hrubku (pro ostatní asi spíše překlep, s ohledem na rozsah textu) hbitě objevíte.
Nevím, odkud jste "vylezl" Vy, ale co vím je to, že dnešní absolvent vysokých škol (čest výjimkám - technika, medina, přír. vědy) je s bídou na úrovni maturantů za "našich" dob (1984). Když vidím zadání maturity z matematiky a slyším tu hysterii, jak je to strašlivě až diskriminačně těžké, nevím, jestli se smát nebo emigrovat...

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

In reply to by Feldkurát Katz (neověřeno)

Trvalý odkaz

problém. Proč, to nevím, neboť pomůcky pro správné určení jsou vyloženě primitivní.
Takže spíš ignorance, nepozornost a netrpělivost než nevzdělanost.
Hrubky v příčestí minulém najdete od diplomek, přes úřední dopisy, novinové články až po soukromou korespondenci a školní sešity.

Teď ještě zrušíme ženský rod a pomalu můžeme dát češtině sbohem :-(

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)

v tomto Vidlákově případu jde o nepozornost. Já kdybych napsal tak dlouhej text, nasekám tam chyb mraky a to si myslím, že gramatiku docela zvládám. Ovšem pokud to po sobě člověk v klidu nepřečte :-)
Pokud jde o tu vzdělanost - myslel jsem to obecně jako odpověď na Češtinářovu malichernost. Je zdrcující vidět, kam za 30 let došla většinově vzdělanost tohoto národa.
Rekordní počet vysokých škol, kdo nemá aspoň nějakou abecední zkratku před (za) jménem, jakoby neexistoval a přitom - král je nahý. Možná dokonce částečně stažený z kůže

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)

In reply to by Feldkurát Katz (neověřeno)

Trvalý odkaz

jasně, v Vidlákově případu jde o nepozornost. Když takovou hrubku udělám já, jde o nedovzdělanost. Přitom já mám vzdělání ještě za komunistů- tedy dobré, a Vidlák už z větší části nové-tedy takové které za nic nestojí.

Průměrný počet slepic: 2.8 (11 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

tydlencty úhly pohledu...:-)

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)