Proč by se mělo neočkovaným v něčem bránit?

Autor
Štítky

Dneska se vrátíme ke koronavirovému tématu a prokydáme si blíže onu demonstraci před poslaneckou sněmovnou, kde Volného příznivci pořvávali na příchozí tak intenzívně, že se Pekarová Adamová rozhodla raději nevystupovat z auta.  Takže i když si myslím, že Volný svou demonstrací střílí mimo, alespoň tohle mi udělalo radost.  

Opět - nebudu vám tady vnucovat svůj popis celé té demonstrace, podívejte se sami, je toho plný internet. Můžete se podívat na komentáře odpůrců Volného, můžete se podívat na jeho příznivce, můžete se podívat, co natočila naše pravdomluvná média a můžete se podívat, k čemu se sami demonstranti hrdě hlásí. Já jako obvykle řeknu jen svůj názor a ponechám na vás, jestli se s tím ztotožníte nebo ne. 

Dovolím si tvrdit (alespoň tak jsem to pochopil), že demonstranti a Volný blok se snaží bojovat proti tzv. covid pasům, které zvýhodňují očkované proti neočkovaným. Že očkovaný člověk bude mít výhody - bude si moci chodit kamkoliv a konzumovat cokoliv a neočkovaní budou mít přístup všude zakázaný, protože vládní gestapo to vidí tak, že ohrožují okolí. Nápisy na plakátech směřovaly k čemusi podobnému jako byla žlutá hvězda na rukávu, mluvilo se o segregaci, mluvilo se o tom, že odpůrci očkování nechtějí skončit jako jakási ocejchovaná méněcenná skupina, že je zapotřebí proti tomu bojovat a nejlepším způsobem boje je dosáhnout toho, aby se covid pas do zákona vůbec nedostal. 

Já vím, že průměrnému chřipečkáři se to nebude líbit, ale já si prostě mohu ukroutit hlavu, nad tou naivitou a, promiňte mi to, blbostí. Já žasnu jak dospělí a soudní lidé vypínají své mozky a připisuji to tomu, že se dodnes nevyrovnali s tím, že covid existuje, že zabíjí a že je dost nebezpečný na to, aby zahltil nemocnice a aby v roce 2020 zařídil o 16% vyšší počet mrtvých oproti běžnému ročnímu průměru.  Připisuju to jejich neschopnosti uznat chybu, která trvala tak dlouho a tak se do toho zamotali, že už také ztratili kontakt s realitou. 

Vysvětlím... 

Řekl bych, že se tady všichni shodneme, že vláda/Babiš si nakonec prosadili svou. Že vsadili na masívní očkování, že udělali totéž co udělal zbytek světa až na malé nepodstatné výjimky. Rovnou říkám že ten alternativní svět v podobě Putina přišel s vakcínou jako první. Vláda vsadila na vakcíny, které za sebou nemají deset let klinického testování, které se dělaly narychlo, ale které už dostalo do ramene tolik lidí, že ona klinická studie v reálu v podstatě proběhla. Svým způsobem byla provedena na občanech Izraele, kterýžto stát si zařídil extra podmínky, extra dodávky a v době, kdy my měli naočkované první stovky lidí, oni už s očkováním téměř končili. 

Řekl bych, že se shodneme na tom, že přes všechny problémy, přes všechny chyby, přes všechen šlendrián, přes  korupci, hloupost, omezenost, naivitu, debilitu, přes složité zákulisní vyjednávání, přes velké boje s opozicí i s veřejností, výsledek je ten, že očkujeme rychlostí asi 100 tisíc dávek denně v průměru.  To znamená milion naočkovaných oběma dávkami za dvacet dní. To znamená tři miliony naočkovaných za dva měsíce, to znamená, že máme kapacitu i vakcíny na to, aby do září bylo naočkováno pět milionů lidí oběma dávkami a další dva miliony lidí budou mít za sebou alespoň jednu dávku. 

Už teď si alespoň první dávku nechalo aplikovat 5 milionů lidí. Takže se dá čekat, že si dají i druhou. A pořád se denně hlásí desítky tisíc nových. 

S příznivci Volného bloku teď můžeme polemizovat, kolik lidí nakonec očkování odmítne.  Jejich přáním by samozřejmě bylo, aby těch "ovcí" nebylo zas tolik. Aby se to zaseklo co nejdřív dřív na nezájmu veřejnosti. Sleduju, jak se právě tito tetelí blahem nad každou zprávou pravdomluvné České televize, jak s klesajícím věkem klesá zájem o očkování. Tuto radost musím poněkud zchladit - mám kamaráda ajťáka, co dělá na tom rezervačním systému na očkování a ano, je pravda, že zájem s klesajícím věkem klesá, ale je to pokles pranepatrný. Je tak malý, že různá očkovací centra dokonce organizují maratony v očkování a očkují i přes noc. 

Stejně tak udělá svoje i vládní kampaň. U nás kolem Vidákova jsou bilbórdy, jak už chceme mít všeci klid a tak jdeme na očkování udělat za koronavirem tečku. 

Takže se samozřejmě můžeme dohadovat, kolik lidí bude do září naočkováno, ale nesporným faktem je, že je dost kapacity i vakcín, abychom v září měli kromě dětí naočkované v podstatě všechny ročníky. Já osobně si myslím, že těch pět milionů kompletních očkování budeme, protože minimálně tolik lidí už se zaregistrovalo teď a mají v sobě první dávku. Nic bych za to nedal, kdybychom v září měli s první dávkou sedm milionů lidí a s druhou dávkou pět milionů.  V září si povíme, jak moc jsem se zmýlil. 

A teď to podstatné:

Ano i očkovaný člověk může být nakažen koronavirem. Ano i očkovaný člověk může být infekční.

Ale bude mít pouze lehký průběh, případně úplně neznatelný. Zatím tomu všechna data nasvědčují. Zatím to vypadá tak, že očkování skutečně zabírá  i když bude existovat nějaké promile případů, kdy to očkování nepomohlo.  Různé zprávy o tom probleskují - zatím nejčastěji na Aeronetu. Ale i tam se to týká jednotlivců. Ukončené očkování už mají skoro dva miliony lidí a ani Aeronet neumí najít víc než pár jednotlivostí. Ani sociální sítě se nehemží případy, kdy chudáka statného zdravého padesátníka naočkovali a on pak náhle a nevysvětlitelně umřel... Pokud takový případ někdo máte, pošlete mi článek, okamžitě to uveřejním. Neposílejte mi články o tom, jak umřel po obou dávkách očkování devadesátiletý stařeček. Tam bych se nemusel udržet a pronést otočenou legendární chřipečkářskou větu: neumřel na očkování, ale s očkováním. 

Pokud Babišova sázka na vakcinaci vyjde, tak tu na podzim budeme mít tu větší polovinu populace naočkovanou. Rizikové skupiny cukrovkářů a důchodců už jsou naočkované teď. Naočkované zřejmě nebudou děti, které ale ani teď neměly nějaký dramatický průběh. Křivka úmrtnosti ročníků od nuly do čtyřiceti let se nijak nevymykala běžným hodnotám. Na podzim budeme v situaci, kdy ty očkované koronavirus může nakazit, ale budou mít jen trochu zvýšenou teplotu. Bude úplně jedno, že jsou nakažliví, protože všude kolem nich budou další očkovaní.

Jediní, kdo budou ohrožení, jsou ti starší a nemocní, co očkování odmítli. Nikdo jiný.

Proč si sakra někdo myslí, že na ty neočkované někdo bude plýtvat pozorností? Který kuřecí mozeček přišel s takovou blbostí? Kolik tu máme čtenářů, kteří přesně tomuhle nesmyslu věří? Že v podmínkách sedmdesátiprocentní proočkovanosti a k tomu i získané imunity proděláním nemoci, že někdo bude neočkovaným něco zakazovat? Vždyť oni nikoho nemohou ohrozit.

Ještě jednou: 

Pokud budeme mít populaci imunní ať už očkováním nebo proděláním nemoci, tak ti neočkovaní už nikoho nemohou ohrozit. Jen sebe. 

Zatím ještě platí nějaká opatření a budou platit přesně do toho dne, kdy skončí zájem o očkování. Protože kdyby se to teď nedej bože trochu rozjelo, tak by opozice řvala na Babiše, že má na rukou krev lidí, co se chtěli naočkovat a už to nestihli, protože vláda zrušila opatření a kvůli tomu umřeli. Ale jednou prostě přijde den, kdy už budou zaregistrovaní všichni co chtějí.  A jednoho dne budou všichni naočkovaní oběma dávkami. A v ten den přestanou mít jakákoliv opatření smysl.  

Proč jako má někdo pocit, že si z neočkovaných vláda sedne na zadek a bude je držet doma? Nebo že jim bude zakazovat koncerty? Nebo hospody? Nebude jim zakazovat nic. Každý svého štěstí strůjcem. Vždyť celé riziko nenese nikdo jiný než oni sami. Jako ti očkovaní na sebe vzali riziko z nevyzkoušené vakcíny, tak na sebe ti neočkovaní vezmou riziko nákazy koronavirem se všemi důsledky z toho plynoucími. 

Žádné zavírání nebude. Naopak. Uslyšíme ty chřipečkářské hlášky, ale tentokrát z druhé strany - ať se neočkovaní chrání jak chtějí, my jsme udělali očkováním tečku, my chceme volně žít a volně dýchat, proč bychom měli brát ohled na nenaočkované. Pokud se nechtějí očkovat a bojí se covidu, ať sedí doma. Ale sami a dobrovolně. Dokonce se bude mluvit o tom, že by se po nenaočkovaných měla vymáhat léčba covidu - když to teda dotáhnou do nemocnice. Ale na to nedojde. To by se otevřela pandořina skříňka a do toho žádná byrokracie raději rýpat nebude. 

Prostě na podzim už se nikdo nebude angažovat. Žádná vláda nebude řešit, jak zachraňovat životy. Je tu očkování, buď si ho dej, nebo nedávej. Sám si rozhodni, co je pro tebe přijatelnější. Nikdo nebude zavírat ekonomiku, nikdo nebude zavírat kina a plovárny.  Proč taky? Lopaty mají utrácet, půjčovat si, kupovat si nesmysly. Někdo na tu elitu musí makat ne?  Všichni kdo budou chtít být očkovaní, ti už ho mít  budou. A ti co nebudou chtít, ti ať si dělají co chtějí. A Babiš se bude útrpně dívat, pokyvovat hlavou a říkat - to víte, nenechali se očkovat a teď jsou v nemocnici. Nevěřte lidi dezinformátorům, nevěřte Volnému a Zahradníkové. Rychle se zaregistrujte na vakcínu, naočkoujeme vás téměř okamžitě Neumřete jako ten blbec, co si myslel, že virus přechčije vlastím pojetím epidemiologie.

Stíháte mě sledovat vy příznivci Volného? Místo abyste začali už teď mluvit o tom, že po proočkování má nastat kompletní rozvolnění z důvodů výše popsaných, místo toho, abyste zjišťovali na interpelacích, kdy vláda rozvolní všechno a pro všechny, místo toho, abyste se hrdě přihlásili k tomu, že i když jste neočkovaní, tak se koronaviru nebojíte, tak tady demonstrujete proti něčemu, co nemá žádnou logiku. A proto taky vaše demonstrace vypadají tak blbě a proto prohrajete volby, proto po vás brzy neštěkne ani pes.

 Vlastně máte jedinou šanci... kdyby se ukázalo, že Babišova sázka na vakcinaci byla chybná. Kdyby se ukázalo, že očkování nezabírá. Že se znovu zahlcují nemocnice, že znovu nestíhají krematoria. A mezi námi... fakt si myslíte, že Babišovi tahle sázka nevyjde? 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3 (105 hlasů)

Komentáře

In reply to by Václav Semerád (neověřeno)

Trvalý odkaz

To číslo mám od vás. Jinak na webu se se dočtete všechno od 10 000 celosvětově po nějakejch 100 000 možná 200 000.

Tak si to SROVNEJTE s těma 30 000 mrtvých na/s covid JEN U NÁS. 10 miliónovým národem.

Nepoznáte větší číslo?

Kolik lidí umřelo celosvětově na Covid? Milióny. Tak si ta čísla porovnávejte.

U nás byla totalita 40 let a byla daleko drsnější a stejně se tu po ní teskní a každej komunisty chválící post tu má rázem 20-40-60 pochval na 4-5 slepic, podle toho v jakou hodinu se objeví. -

Tehdy pískl stranickej tajemník, soudy dělaly, co dostaly rozkazem. Co jsem viděl já teď, že vláda udělala nějakký opatření proti epidemii a soudci to klidně rušili. Mě to jako děsivá totalita nepřipadá ani náhodou.

To heslo měli také komunisté.

Už ulítáváte. - Nejpravděpodobněji se vaší vnučce nestane nic.

Průměrný počet slepic: 1.8 (16 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

"....a ještě každý blbec je plný mikroorganismů..."

Panebože....

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Patřím taky k těm středně-mladším ročníkům, "chřipečkář" nejsem, ale osobně zatím s očkováním čekám. Proč? Protože očekávám, že nejpozději koncem roku se vyvrbí nějaká nová hustohustá mutace (ideálně opět nejnebezpečnější mezi devátou večer a šestou ráno) a všichni se budou muset očkovat zas. Po jakékoli vakcinaci je mi vždycky blbě jak psovi, tak proč to do sebe budu ládovat dvakrát? Počkám si. Pokud se pletu, dám si k vánocům tuhle vakcínu... a pokud se nepletu, dám si rovnou tu novou. ;)

Tohle je totiž svatý grál politiků i farmakorporací. Politici chtějí držet lidi u huby neviditelným a nepostižitelným strašákem, kterého se nelze zbavit, lze s ním jen bojovat (samozřejmě za peníze daňového poplatníka). A analogicky, farmakorpy chtějí lidi léčit, ale ne vyléčit, protože z vyléčeného pacienta už žádné peníze nejsou. Proto nová mutace (pokud ne rovnou úplně nová nemoc) bude. Musí být, i kdyby si ji nakonec měli vymyslet. Celé to prošlo natolik hladce a masmédia i sociálky spolupracovaly natolik ochotně, že samozvaní držitelé klíčů prostě nedokáží odolat pokušení střihnout si další kolo.

Průměrný počet slepic: 4.7 (50 hlasů)

To sme už dávno věděli, že na to se hodí ráno decák a na večer aby byl v páru. Enémže korporát už zakázal, konopí, přemíru destilátů a i s vínem dělá obchodní kejkly. A mák? Kecy smazány.

Prostě musíte věřit blábolu, že bez kapitalizmu byste žili v jeskyni a žrali kořínky. Muheeee

Průměrný počet slepic: 4.2 (27 hlasů)

...nového kmene a požadavkem na očkování proti němu, vyrukovalo se s tím, že přednost budou mít ti, kteří se nechali naočkovat nyní ...
To by bylo minimálně k zamyšlení se, jak se hledí na obyčejné lidi z pozic těch nahoře.

"Španělská" chřipka byla zhoubná, ale nedevastovala tak charaktery lidí, nerozdělovala je, neničila jejich soudnost....

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

že otázka brebery nezní JESTLI, ale pouhé KDY.
Nyní jsou mladí, krásní, chytří, zdraví, ale mohu je ujistit, že to přejde, že tento stav časem rozchodí.
A pak budou na řadě.
Říkal mi spolužák chytrej pan dochtor přes zvířata.
-Víš, ono je to stejný jako s filckama.
Ty původně měly jen gorily v Africe, no a jednou se holt pračlověk Janeček vychrápal v čerstvě opuštěným gorilím pelechu, protože byl línej si ho umatlat sám.
A už jsme se filcek nezbavili doteďka.-

Průměrný počet slepic: 4.2 (23 hlasů)

Jak ten chytrej pan doktor přes zvířata věděl, že před těmi 3 a něco milióny lety pračlověk Janeček nějakou tu gorilu neošukal a nechytil to takhle.

Nebo tím, že prostě jen seděl na ulovené gorile, při porcování nebo ji nesl.

Průměrný počet slepic: 1.7 (7 hlasů)

Chtěl bych být poblíž, až se budeš snažit ošukat gorilu :D

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

výběr už u lidí není.

Průměrný počet slepic: 3.4 (9 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

A proč ne?

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

In reply to by Sasin (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale bohužel, mám takový pocit, že debata by vedla nejspíše před soud.
Nedávno se něco takového odehrálo.
Tohle téma je zatraceně horké.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

In reply to by Sasin (neověřeno)

Trvalý odkaz

přežijí jen nejlépe přizpůsobení. Dotace jádro pudla

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nevadí mi, gdyž umírají blboni, vadí mi gdyž umírají lidi.
Dokonalý muž dokonalá žena Libuše Šafránková
https://youtu.be/CuRgvTF2-jI

Průměrný počet slepic: 3.5 (20 hlasů)

vzpomínku

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

...o tom rozhoduje na základě své svobodné vůle sasin ?
To by bylo dost podlé i infantilní , dokonce i ten příšerný německý hitlerismus měl na takové věci zákony, normy...

Pro blboně každý blboněm.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

In reply to by Sasin (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale určitě se najdou na světě ještě místa, kde přežije pravděpodobněji jedinec zdatný tělesně, chytrý co do šíře možností jak získávat potravu, přitažlivý pro druhé pohlaví, byť bez peněz....než jedinec obezní, s platfusem, líný, škaredý jak noc, ale s truhlama plnýma peněz....
A daly by se uvést i jiné příklady, např. co se týče válek (neduživý boháč vs fyzicky zdatný chuďas - čerstvý rekrut).
Krom přírodního (přirozeného výběru) podléhá člověk i výběru "kulturnímu", nelosuje se dle genů, ale dle jiných kriterií.
Obecně lze samozřejmě i toto považovat za přirozené (i peníze jsou stále ještě někde např. z kovu či z papíru - jsou tak součástí přírody....stejně jako povolávací rozkaz nebo modrá knížka...nebo atomová bomba či cyklon B....atd apod.), avšak je to poněkud rozmarné.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

neposlouchas.
Segregace neockovanych je jiz v plnem proudu, konce nevidet, mutace pribyvaji, ockovani na ne prakticky nefunguje...

Průměrný počet slepic: 4.5 (49 hlasů)

Navíc dle statistik očkování vázne, nedaří se přesvědčit dostatečnou masu lidí, aby se dobrovolně k očkování dostavila. V kategorii 65+ je s bídou očkovaných tak 25 až 30%(mimo domovy důchodců a podobná zařízení) a další se nehrnou. Proto se stále posouvá věk pro očkování, aby se udržela dynamika vakcinace. V největší mase populace 20 až 55 let se nedaří přesvědčit ani těch 30%, všichni vyčkávají, asi čekají na Godota nebo co. Proto ta segregace.
Závěrem nepodaří se do podzimu při stávajícím vývoji naplnit ani 40% proočkovanosti populace , proto se závěrem Targuse jednoznačně souhlasím.

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

Procenta jsou větší než jsem uvedl, ale nic na stávajícím trendu se nemění.
Podklad: https://www.mzcr.cz/tiskove-centrum-mz/denni-prehled-dat-k-ockovani-pro…

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Třeba jak indická, jihoafrická či brazlská mutace řádí v Japonsku, Korei či v Izraeli?

Průměrný počet slepic: 3.5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Píšete, že neočkovanci chtějí, aby se to zaseklo.
Já už zde nedávno psal (a tím pár lidí slušně nadzvedl), že naopak je v mém zájmu, aby se nechalo nabodat co nejvíc lidí.

A nedodržování pravidel? Včera večer jsem zde byl obviněn, že jezdím na červenou. Jenomže já na ní nejezdím. Pravidla nastavená dodržuji. Do krámu s náhubkem, když jsme byli včera s manželkou na večeři v restauraci, ona, ač odpůrkyně Babiše a těchto buzerací, zakoupila v lékárně 2 sady samotestů a já si vyšťoural rypák.
Pravidla, ač mi někdy připadají pitomá a hlavně se furt mění, dodržuji.
A poslanec Volný je mi volný. Já jak to moc nesleduji, tak kdybyste tady furt o něm nepsal, tak já ani nevím, že je.

Průměrný počet slepic: 3.9 (31 hlas)

K včerejšku: Vaše žena má od mé ženy pochvalu, prý se podle toho zařídí a mě někdy přes týden čeká tosamé v bledě modrým.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Pokud v tom nevidíte víc politikum,než zdraví lidí,je to Vaše věc.
Už to tady bylo napsáno,vakcína vytvoří imunitu na 3 měsíce,pak to prodloužili na 6 měsíců,takže ti první očkovaní,jsou také na podzim ohroženi.To politikum jasně dokládá,očkování jen západními vakcínami,proč není Ruská,nebo Čínská.Pokud ba přišla další vlna Cividu,tak to svedou na neočkované to by byla také moc chytrá výmluva.Pořád mne vrtá v hlavě,to vyjádření Lukašenka,jak ho naváděli k zavedení opatření proti Covidu a za velké peníze,nemohlo se postupovat takto u dalších států?

Průměrný počet slepic: 4.6 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

aspoň v mysli těch našich nových "bojovníků za svobodu".
Bojujte za ni dál ale mě z toho vynechte, já si o Vás myslím to co ten dědek ze vtipu o kšandách.

Průměrný počet slepic: 4.2 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

predbezna opatrnost veli pockat, treba jeste rok zda se neprojevi nepriznive ucinky ockovani, kdyz je tak propagovano influencery a vsemi ucastniky narodni fronty

zajimalo by mne jak by to dopadlo, pokud by se opravdu prokazalo ze virus je laboratorni vyroby a vakcina ma vedlejsi ucinky - obvini z toho vidlak nekoho, nebo jen sam sebe z naivity ?

a to ze opatreni budou, opet rikaji vsichni uz ted, proto prece zavadeji evropske digitalni covid pasy s propojenou databazi (pokud pocitali s jednorazovym proockovanim nemuseli je od poloviny minuleho roku planovat na rok dopredu)
pochopte ze kvuli 6 mesicum cestovani (a pak uz jen krasa vsude) nebudete planovat a zavadet legislativu na rok dopredu, neco jineho je pokud s restrikcemi pocitate na 5 let, nebo naporad (mutace jsou, kdyztak vyrobime)

opatreni jsou trvala a povedou k narustu nenavisti 70/30 potom 80/20 a nakonec 90/10 kdy se nazlobeni ockovani (90%) lepsi lide pokusi tech 10 procent potrestat ale presto budou porad pod kontrolou i kdyz bude neockovanych jen 2 procenta

Průměrný počet slepic: 4.8 (42 hlasů)
Trvalý odkaz

přestává zajímat. Jsem jím přesycen a nasrán, přičemž si uvědomuji, že to nemám jak ovlivnit.
Navíc je spousta toho dění tak absurdní, až mě to děsí.

Třeba blbost protiruských hovad:
Kdyby ČR objednala Sputnik, zaplatila a NEdostala, mohli mít blbečci bezva klacek.
Kdyby ČR nakoupila, dostala, použila a objevily se nějaké problémy, mohli mít blbečci další super klacek.
Takhle mají kulový a mohou jen dštít jalové nenávistné řevy.

Nebo vakciny:
ČR nakoupila haldy šmakulád, které lidé odmítají, a má nedostatek nebo absenci těch, které by lidé chtěli nebo alespoň tolerovali.
Brejvou...
Za pár týdnů poletí hafo AZek a Moderen do stoupy, protože je praktici neudají.
Stupidní reklamy na očkování lidi spíš odrazují, a proto je jich čím dál víc.
A do toho včera nařízení, že kdo dostal jako první AZ, má smolíka nic a jiného nedostane. Ačkoli současně vyšlo "doporučení", že AZ jen lidé nad 60 let.
Což zcela jistě ještě víc posílí "důvěryhodnost" vařenejch vopičích uší.
Jak u blbejch na dvorečku...

Plus zavřený důchoďák, kde zemřel kompletně naočkovaný dědeček na korunáče a další dva "jenom" onemocněli.
A hned některé sereblity začaly hlásat, že měli vyhodit neočkovanou pečovatelku.
Muhehehe...
Kde by za ni asi tak vzali náhradu? Šel by tam snad prof. Hořejší umejvat zadky starouškům a krmit je mixovaným blivajzem 12 hodin denně a za pár šušní?

Ten absurdistán už je únavný a jsem docela rád za šrumec spojený s koncem školního roku. Mám práce nad hlavu a málo času na sledování cvrkotu okolo. A nějak mi to ani nechybí. Vynahradím si to o prázdninách :o)

Průměrný počet slepic: 4.7 (51 hlas)

Pane Občan.
Aspoň poděkuji za rozumný názor.
Když jsou problémy s AZ a další,tak je klid,prý to je nepodstatné.

Průměrný počet slepic: 4.6 (24 hlasů)

Jenom doplním. Negativně testovanou ošetřovatelku. Ale jako bič na neočkované to svoji funkci splní.

Průměrný počet slepic: 4.7 (30 hlasů)

OPAKOVANĚ testovanou a OPAKOVANĚ s negativním výsledkem.

Což je další "pikoška" - tentokrát směrem k průkaznosti testů vč. PCR.

Průměrný počet slepic: 4.3 (22 hlasů)

když se jí udělalo zle, mazala k doktorovi a jeho PCR oznámil pozitivitu.
Pokud by byla očkovaná,
1.
Neonemocněla by.
2.
Nezapříčinila by smrt klienta.

Průměrný počet slepic: 2.4 (31 hlas)

můžete vědět že ona zapříčinila smrt klienta? Také to mohla naopak ona dostat od něho. Je to vůbec možné, že můžete takhle uvažovat?

Průměrný počet slepic: 4.4 (29 hlasů)

In reply to by kočka šklíba (neověřeno)

Trvalý odkaz

A kteří si např. nepřiznají, že by - coby očkovaní, nakazili někoho neočkovaného.
Ostatně někteří z nich se vyslovili dokonce i tak, že je jim jedno - pokud by oni (naočkovaní) někoho neočkovaného nakazili, a on se zdravotně pak velmi trápil (neřku-li že by umřel). Ba Kadlas to takovým neočkovaným dokonce přeje.

Takhle nějak dokáže rozdělit lidi např. rasismus, nebo válka (ale to je těžší kalibr, než nějaké onemocnění....).
Vidláka chápu, má několik děcek, udělá asi vše, co se mu zdá být prospěšné z tohoto úhlu pohledu - nemůže si dovolit dlít v izolaci, není jeho domácnost autarkní, nemá dost nasysleno, musí prodávat svou pracovní sílu nějakému panu majiteli. Ale stejně to nehrotí tak, jak někteří staříci a stařeny, ti už své vychovatelské a pečovatelské role splnili, jsou teď na tom jak ty Vidlákovy děti...

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

Kadlas, i brtník v brlohu zde vypotil podobný příspěvek. Nicméně to ukazuje jak agresívní mohou být někteří bojovníci za očkování. Ne naopak jak zde napsala Alena Z. (doufám, že nyní je ten nick správně).

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)

Včera jsem si ho poslechl v TV a nestačil jsem kroutit hlavou nad jeho názory.
Výslovně uvedl, že ta paní měla být po odmítnutí očkování vyhozena z práce.

Průměrný počet slepic: 5 (24 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

a dělali v důchoďácích běžně,bez očkování proti žloutence, chřipce( to zaměstnanci musí každý rok,možná proto fluktuace ) a pneumokoku vás tam ani nezaměstnají. Kamarádka,inžinýrka tam dělala 2 roky v kanclu, s klienty v podstatě vůbec nepřišla do styku ,dokonce i kancl byl v suterénu úplně mimo, ten pneumok a chřipku odmítla a tak ji vyštípali pro nepřizpůsobivost.

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)

Jediné očkování, které NĚKTERÉ domovy vyžadují, je proti žloutence B.
Většina z nich se spokojuje s "potravinářským průkazem" a některé nepožadují ani ten.

Příšerná fluktuace v socslužbách nemá s očkováním NIC společného. Opakuji - N.I.C.

Důvod, proč Vaši kamarádku vyhodili, byl v něčem jiném. Očkování to NEBYLO.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bez negativního testu od hygieny nemůžete vykonávat už dávno práci například kuchaře a nikoho to nevytáčí.
V jaké TV jste Hořejšího viděl?

Průměrný počet slepic: 2.2 (18 hlasů)

Kuchař bude i po očkování koroňáček vesele roznášet dál. Jen o tom nebude vědět. Ale bude mít štempl.

Průměrný počet slepic: 5 (21 hlas)

na úplně něco jiného - tyfus, žloutenka a tubera.
Když jsou negativní, dostanou takovou ohnutou kartičku, které se říká "potravinářský průkaz". A jdou vařit. Chřipka u nich absolutně nikoho nezajímá.

Zrovna jsem přepínal z jednoho okna do druhého, takže to byla buď ČT24, nebo Nova. A muselo to být po 19:30, protože už běžely zprávy na obou kanálech.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Stal se z vás chřipečkář?
Kovid - 19 není chřipka.

Zkrátím to. Řada povolání má stanoveny podmínky výkonu. Řidič řidičský průkaz, kuchař bezinfekčnost. Pro personál v domovech důchodců by podmínka očkování proti Kovidu - 19 byla jen logická. Navíc čas od času PCR test.
Prostě stále je třeba chovat se opatrně. Zdaleka pandemie není zvládnuta.

Průměrný počet slepic: 2.8 (21 hlas)

To bych musel být naprostý magor, protože bych si koledoval o opáčko loňského předjarního peklíčka. A tentokrát by to nemuselo skončit "pouhou" dlouhodobou ztrátou cca 30% veškeré fyzické výkonnosti.

Ale velice mi vadí to, že i velmi inteligentní vzdělaní lidé s vědeckou erudicí se propůjčují ke kampaním. A to jak kovidistickým, tak chřipečkářským. Ergo - nevěřím už ani jedněm.
Přečetl nebo alespoň prošel jsem snad třicet studií k vakcinám a "lékům" na covid a vím s jistotou jen jedno - ty žblabuně jsou pramálo prověřené a vakciny jsou NEvyzkoušené. JSOU potvrzeny různé vedlejší účinky, z nichž některé jsou fatální. O dlouhodobých účincích vakcin na imunitní systém, na životně důležité orgány, na mozek - NEVÍME NIC. JSOU potvrzeny dlouhodobé následky covidu, o nichž ještě nevíme, zda budou nakonec fatální nebo postiženého "jenom" nadosmrti zmrzačí.
A proto mi tak vadí, že lidé, kteří by měli velmi suše vědecky shrnout dosavadní poznatky o covidu, o ochraně před ním, o neprobádanosti vakcin atd. a konstatovat, že jsme v maléru a zatím z něho nevede cesta ven, se propůjčují ke KOMERČNÍ očkovací kampani. Protože prioritou celé kampaně je fantastický business farmafirem. Jen a pouze. Na zdraví lidí sere Bílej Tesák.

Pandemie zvládnuta není a už nikdy nebude.
Již teď se mluví (vč. hlavní hygieničky) jako o jistotě, že na podzim pojede další kolo očkování. Všechno to platí stát, potažmo zdravotní pojišťovny; stát už kvůli tomu navýšil platbu za státní pojištěnce. V reálu to ovšem platíme my - v daních a povinných odvodech.
Farmafirmy si mnou pracky, jejich majitelé tuplem a někde v laborce už čeká na vypuštění další mutace pro případ, že by ty současné začaly slábnout.
Takže téhle svině už se nikdy nezbavíme, protože se stala nástrojem manipulace s lidstvem a jeho ovládání. Sice pořád ještě neumí zabíjet podle rasy, národnosti, politického a náboženského přesvědčení, ale fest se tomu ideálu přiblížila. Začalo to SARS, který MOŽNÁ byl ještě opravdu přírodní (i když - kde byl do r. 2002???). Pokračovalo to MERS, a to s pozoruhodnými výsledky - na BV zabíjel 37% nakažených, v Jižní Koreji jen 10%. Velmi slibný směr. A následoval Covid-19 a sběr dat stále probíhá; ale ta, co už jsou, se jeví zajímavě také - třeba to, že v Africe má podstatně menší (2x ) smrtnost než v Asii a než v Evropě (4x). Až budou hodnotitelná data z obou Amerik, začnou socinženýři kutat na ještě vylepšenějším mixu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)

Doplněk k Lacovi - bez očkování proti serový hepatitidě (B žloutence) a prokazaným protilátkám díky očkování například nedosuduje studentka SZŠ obor praktická sestra protože si nesplní praxi - prostě není vpuštěna do nenocnice. To jako příklad, sestry na lůžkových odd. jakbysmet.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

kdysi před 15-20ti lety jsem si dělal potravinářský průkaz.
Po vyšetření jsem ho také dostal.
Neplatí žádná povinnost dělat ho znova třeba po roce, 5ti lech a pod.
Prostě kontroly zajímalo vždy jen jestli průkaz je.
Na co takový průkaz prakticky je z hlediska případné nákazy mi brání napsat vrozená slušnost.
To slovo začíná na h....

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Některý pracovní lékař ho vydá na 3 roky, jiný na 5 let, ale to je maximum. Ještě jsem se nesetkal s PP, který by byl vydán "na dobu neurčitou".
Takže pokud po vypršení platnosti chcete dál pracovat v jakkoli potravinářském provozu, MUSÍTE mazat k pracovnímu doktorovi pro další bumážku se štemplem.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

zrovna mne takovej lezi v supliku, vydan od, zaskrknuto na dobu neurcitou

pisi tam na dobu urcitou se vyda tem, "kteri pracuji v potravinarstvi jen sezonne, nebo brigadne, nikoliv trvale."

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)