Byznys o dvanácti nulách

Autor

Dnes budu pokračovat v tom, co jsem načal včera - o tom, že covid epidemie jsou především prachy, prachy, prachy, pak trocha geopolitiky a pak zase prachy, prachy, prachy a pak trocha zdravotnictví a epidemiologie a pak teprve život nějakého zkurveného důchodce, který by stejně za pár let umřel i bez covidu. 

Promiňte mi ten silný výraz s důchodcem, to já jen, abych zdůraznil situaci. 

Pojďme si udělat představu o těch penězích... Jak víme z tisku, jedno očkování od Fajzru stojí zhruba tisíc korun za dávku. Ostatní vakcíny na tom budou dost podobně, rozdíly budou spíše kosmetické dané způsobem distribuce a skladování. Ani ten Sputnik a Sinopharm nebudou zrovna laciné, protože i Putin potřebuje prachy. Pojďme si tedy vzít jako základní cenu toho Fajzra - je to taková hi tech hračička, z těch západních je jí teď k dispozici asi nejvíc, je celkem pravděpodobné, že vám jí také píchnou. Jedna dávečka - tisíc korun. 

Pro naší republiku toho potřebujeme tak osm milionů dávek (děcka to tak úplně nepotřebují a leckdo nebude chtít jim vpravovat do těla ještě nevyzkoušenou věc). Takže osm milionů dávek = osm miliard korun. Dávky se dávají dvě, takže šestnáct miliard korun za proočkování naší populace. Svým způsobem to není tak strašná suma, když si vezmeme, že nebude nutné zavírat průmysl a hotely. 

Evropská unie má pět set milionů obyvatel. To je řekněme osm set miliard korun za vakcinaci. Celý svět má sedm miliard obyvatel. To je zhruba deset bilionů korun za vakcinaci. 

Na vakcíně je nejdražší její vývoj a všechny ty testy a klinické studie. Její výroba je pak už v korunových položkách za dávku. Všechno ostatní je zisk. 

Jen ve vakcínách se celosvětově bavíme o sumě, která dvojnásobně převyšuje české HDP a má potenciál pár let vydržet. Koneckonců imunita na covid se vytrácí a když se dívám, jak se ve velkém stavějí továrny na výrobu vakcíny, nepochybují o tom, že koroňáček tu s námi ještě dlouho pobude a každý rok bude víceméně nutné populaci přeočkovat. Nevím jestli to takhle doopravdy dopadne, ale takhle nějak vypadá globální byznysplán. Každý rok deset bilionů korun. Dvě České republiky. Vezměte si, kolik se toho u nás ročně  za toto HDP postaví... Zdvojnásobte to a vezměte, že je to skoro celé zisk. 

Ve skutečnosti sledujeme v přímém přenosu  rozdělování obrovského trhu, který je jednoduchý. Není třeba kvůli němu provokovat ekology, nenavrtává se mořské dno, neplují obrovské tankery, nejsou zapotřebí velká přístavní mola. Není potřeba žádných gigatováren, které obsahují tisíce tun železa. Jde o relativně malé provozy sice s chytrým zařízením, ale nic strašidelného. Není zapotřebí kvůli tomu přemísťovat miliony kubíků hlíny a nemusí se to napojovat na šestiproudou dálnici. Na jeden kamion se vejde zboží za miliardu. K tomu jsme si řekli o vysokých maržích - čím déle se bude vakcína vyrábět, tím vyšší bude zisk, tím vyšší budou prémie a dokonce i na výzkum dalších léku zbude. 

Kvůli deseti bilionům korun... to už stojí za to, aby tu a tam někdo umřel. To už stojí za hodně špinavé zákulisí a hodně temné rejdy. To už stojí za dobře placený lobbing, to stojí za velké úplatky politikům, ba dokonce to stojí i za aktivaci torpédoborců a stíhaček. Stojí to za dlouhodobé kontrakty, stojí to za mezinárodní smlouvy, stojí to za cokoliv. Všechny světové SÚKLy jsou teď úplně obležené podnikatelskými žraloky v těch nejlepších oblecích, kteří donášejí, bonzují a tlačí na zákaz vakcín od konkurence. Je třeba si zabrat na trhu co největší podíl. Byznys je to obrovský, i kdyby se musela dát padesátiprocentní sleva. A teď, když je vakcín víceméně nedostatek, teď je to bonanza ze které se zaplatí všechny ty továrny i distribuční sítě. 

Proto budeme svědky značně temných tlaků. Především na politiky. Proto Babiš nijak netlačí na Sputnika, proto Blatný trvá na evropském schválení. Bude to dobře ohodnoceno. Stojí za to zabrat na trhu každou skulinku. Proto Putin rád dodá nějaký milionek vakcín, protože kde se zaháčkuje, tam už nejspíš zůstane. A je to snadné. Mnohem snazší než postavit jadernou elektrárnu. A mnohem výnosnější. A proto je tolik politiků proti. Za svůj odpor dostanou dobře zaplaceno. 

Proto se budeme velmi obtížně dozvídat, kdyby měl Fajzr nějaký problém a velmi snadno se budeme dozvídat, že má problém Sputnik. Protože za pár milionů dávek stojí za to rozehrát nějaké ty politické a strategické hry. Všechny ty lobovací cesty jsou u nás už dávno napojené směrem na Západ. Už dávno farmaceutické firmy platily doktorům, aby nezapomněli, co mají předepisovat a platily lékárníkům, aby naopak zapomněli, že existují jiné preparáty se stejným účinkem, ale levnější. Doktoři se s tím snadno srovnali. Žádné černé svědomí je netíží. Nikdo jim nezakazuje léčit a drahé léky proplácí pojišťovna. Proč by měli bojovat za něco levného z Indie? Ind jim luxusní dovolenou nezaplatí. Všechno je podle zákona.  

Vzhledem k velikosti byznysu a propojení našich kanálů si myslím, že Zeman se Sputnikem nikdy neuspěje. Chybí tu infrastruktura. Všichni důležití a vlivní už svoje všimné dávno dostali a klidně dostanou další, kdyby to nestačilo. 

Na druhou stranu, Putinovi je to celkem jedno. On má otevřené dveře v té větší polovině světa. Zemí, které nemají rády Velkého Satana je pořád víc a mají většinou hodně moc obyvatel. Geopoliticky by samozřejmě bylo zajímavé zaháčkovat se v západní Evropě, kvůli tomu stojí za to obětovat pár ruských důchodců nebo nějaké negry... ale jinak má i Rusko ve světě dveře otevřené tak doširoka, že poptávku stejně neuspokojí. 

Dokonce se v celém tom byznysu hodí i těch pár zemí, které dodnes v covid nevěří a nedělají opatření. Nedej bože, abychom ten covid vyhubili že? Nějaká ta Tanzánie nebo Bělorusko se nám v dnešním globalizovaném světě postarají, aby pořád byl někdo nakažený, protože to zajistí poptávku, jaká tu ještě nikdy nebyla. 

Teď se mluví o tom, že PCR testování by mělo zlevnit. Že tyto testy mohou být při masovém použití levnější než ty antigenní. Tak určitě... Pro byznys bude dobré mít k dispozici vždycky nějakého pozitivního, občasné lokální uzávěry a karantény, aby nikdo nezapomněl, k čemu to očkování je. Takže testovat se bude levně a snadno.  Stejně tak bude i tlak na to, aby hranice překračovali jen ti očkovaní, prostě aby to přes počáteční nedůvěru každý chtěl. 

Nevěřím tomu, že se u nás najde nějaký pravověrný chřipečkář, který vydrží a očkovat se nenechá, když se pak ukáže, že bez toho nikam nesmí. Uvidíme, kdo zůstane pevný a zásadový, že se očipovat nenechá, protože covid neexistuje. Pěkně se nechá ďobnout taky, protože přesvědčení se nenažereš a do Chorvatska chceš. Mohou si na Letné demonstrovat kolik chtějí, že je stát fašisticky zavírá. Schválně jak dlouho jim to vydrží.

Pozor, já neříkám, že covid neexistuje. Já jen připomínám, co všechno je s ním spojené, protože takhle nám to bylo za posledních třicet let nastaveno. Často jsme tomu ještě tleskali.  

Může se nám to nelíbit, můžeme protestovat, demonstrovat ba dokonce může jít i k volbám , ale nebude to nic platné. Tenhle trh je tak lukrativní a tak nádherný, že stojí i za hromadnou vraždu. Velcí manažeři farmaceutické firmy se od Pabla Escobara zase tak moc neliší. Jen to nedělají tak přímočaře a na špinavou práci si někoho najmou. A za tento zisk si mohou najmout Blackwater s Wagnerovou armádou dohromady.

A až voliči vypráskají Babiše, přijdou noví premiéři a hned se k nim do kanceláři přihrnou i příslušní hoši, kteří si včas postarají, aby jim podíl na trhu zůstal. Legálně... zcela legálně. Křeslo ve správní radě není nic protizákonného  a účast na kogresech s málo přednáškami, ale hodně jídla a drahými prezenty v brutálně luxusním hotelu, je také v pořádku. Nikdy nepřijde žádný Šlachta, který by kvůli tomu zatýkal. Jen ta pachuť zůstane.

Peníze naštěstí nesmrdí. 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (109 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

se Číňanům opravdu povedl rozjet.

Průměrný počet slepic: 1.1 (30 hlasů)

Máte odkaz?

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

In reply to by Narcis (neověřeno)

Trvalý odkaz

Wu-chan to nebyl, virus se šířil z farem na jihu Číny, zjistil tým WHO
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/koronavirus-covid-cibetky-wu-han…

Průměrný počet slepic: 1 (12 hlasů)

Stačí se podívat, jak dopadl čínský lékař Li Wen-liang, který se jako první pokusil varovat před koronavirem.

Průměrný počet slepic: 1.6 (13 hlasů)

A jakpak dopadl? Odsad to neni videt

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

...Li Wen-liang 李文亮. Ten již od prosince 2019 sdílel na sociální síti WeChat zprávy o výskytu nového typu koronaviru. Čínské úřady ho následně donutily příspěvky smazat a podepsat ostudné prohlášení, že šířením fám „vážně narušil společenský řád“. Li Wen-liang se později virem sám nakazil a 6. února 2020 nákaze podlehl. Po jeho smrti se na čínských sociálních sítích zvedla krátká, ale silná vlna kritiky neschopnosti a netransparentnosti úřadů, včetně volání po větší svobodě slova.

Čínská média zpočátku o nové nemoci běžně referovala jako o „wuchanském zápalu plic“ (武汉肺炎). S tím, jak se nákaza rychle šířila dále do světa, začala vláda v Pekingu aktivně bojovat proti tomu, aby se původ nemoci v Číně jakkoliv zmiňoval v jejím názvu. Spory o „správné“ pojmenování stály u počátku dodnes probíhající dezinformační kampaně s cílem zpochybnit místo původu nákazy a zbavit tak čínské úřady odpovědnosti za její masivní rozšíření. Nejrůznější konspirace o vzniku nového koronaviru ve Spojených státech či Itálii začali po internetu šířit především čínští trollové, do dezinformační kampaně se ale zapojili i někteří čínští diplomaté nebo mluvčí Ministerstva zahraničních věcí Čao Li-ťien 赵立坚. Sdílení konspirací doplnila sílící agresivní rétorika čínských diplomatů vůči západním státům, které se souhrnně přezdívá „diplomacie vlčích válečníků“..................

Průměrný počet slepic: 2.1 (16 hlasů)

Říkali to v televizi!!!

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)

...přišla " nakonec" z USA.
Neskaj je klidně možné, aby indický tým pod vedením čínského ředitele, za peníze USA, vyrobil něco obdobného, jak tomu budeme říkat ?
Globalizační chřipka ?

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

female viagra review <a href=" http://viagracnd.com/# ">viagra ireland 2011 ViagraCND100Mg</a> - order viagra online without script
https://viagracnd.online# viagra users group
viagra online netherlands ViagraCND100Mg <a href=https://viagracnd.com/#>buy brand viagra canada</a> viagra on;ine

Zatím bez slepic

ivermectin 4000 mcg <a href=" https://ivermectinon.com/# ">ivermectin for humans</a> - stromectol drug

Zatím bez slepic

stromectol medicine <a href=" https://stromectolgnr.com/# ">stromectol</a> - stromectol 3mg

Zatím bez slepic

20mg cialis <a href=" https://cialisgtr.com/# ">canadian pharmacy no prescription generic cialis</a> - generic cialis black 800 mg

Zatím bez slepic

where to buy clomid <a href=" http://clomidgtr.online# ">buying clomid online</a> - clomid coupon

Zatím bez slepic

cialis dapoxetine 24 tab <a href=" http://cialisgtr.com/# ">cialis discounts</a> - cialis 20 mg soft

Zatím bez slepic

prednisone 54 <a href=" http://prednisoneizi.com/# ">prednisone</a> - buying prednisone without prescription

Zatím bez slepic

ivermectin rx <a href=" http://ivermectinizi.online# ">ivermectin for sale</a> - ivermectin generic name

Zatím bez slepic

prednisone pack <a href=" https://prednisoneizi.com/# ">5 mg prednisone daily</a> - prednisone 5 mg tablet price

Zatím bez slepic

ivermectin coronavirus <a href=" https://ivermectincovi.com/# ">ivermectin</a> - ivermectin 1 cream generic

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

akorát do toho hodili vidle nedříve Taliáni, kteří breberu u sebe vyšťourali už na podzim 2019 a nedávno Frantíci, kteří ji na RTG snímcích vystopovali už začátkem podzimu 2019.
Chce to si sehnat nejdříve INFORMACE! než plácat nesmysly.
Ale k článku.
Zde postoj Putina vystihnul Vidlák trefně. On má svoji miliardu objednávek, my máme mísu a v ní ... kulový.
On kooperuje s Korejci, Indií a my jen planě žvaníme a přitom jen čumíme jak proud prašulí teče kolem nás a od nás, stejně jako Labe odnáší "naši" napršenou vodu.
ALE! za to DRŽÍME VLAJKU pevně a neochvějně. A lžeme a lžeme a lžeme.
Pro pochvalu od EU, EK , podrbání za ouškem, na bříšku, klidně vykynožíme jakoukoliv část našich obyvatel.

Průměrný počet slepic: 4.8 (77 hlasů)

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ta italská žena pracovala v textilní továrně....kde pracovaly také tisíce Číňanů.

Průměrný počet slepic: 1.2 (13 hlasů)

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Putin kooperuje a sbírá objednávky, EU očkuje. Proto dokázala EU naočkovat mnohem více svých lidí než Putin. EU se stará o vlastní občany, Putin o slávu impéria.

A nemáte pravdu, vidlák si nepotřebuje sehnat informace. To by ho jen zdržovalo.

Průměrný počet slepic: 1.7 (38 hlasů)

matematiku.
I když je přirozené, že u BLBA to jde jen velice těžko.
Rusko má k 21.3. proočkováno
6 300 000 lidí první dávkou
4 300 000 lidí druhou dávku
Což dělá celkem proočkovaných dávek 20 600 000
My máme proočkováno s upoceným čelem k 22.3.
981 970 lidí první dávkou
358 758 lidí druhou dávkou
Což dělá 1 699 486 proočkovaných dávek
Tedy BLBE, NELŽI a studuj, sháněj INFORMACE!

Průměrný počet slepic: 4.6 (27 hlasů)

Nějak vám ty počty nesedí?! A hodil jste jen nějaká čísla, ale vůbec neporovnal, jestli porovnáváte absolutní hodnoty, nebo poměr na počet obyvatel? Navíc na EU reagujete čísli ČR? Trošku postrádám smysl vašeho příspěvku.

Průměrný počet slepic: 1.8 (20 hlasů)

In reply to by p. Matematik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Protože:
Rusové oddělují dvě kategorie při vykazování.
CIVILNÍ okruh očkovaných/vykazovaných a SLUŽEBNÍ okruh očkovaných/vykazovaných. ( babky na trhu/ vojclové, policajti atd)
S Civily není problém, problém je s okruhem Služebním. Tam ze silových ministerstev dal číslo jen Šojgu 499 000 vakcinovaných vojáků.
My uvádíme jen jedno číslo za celej ansabl

Tak pardon, ale v noci se mi nechtělo hledat čísla za EU, tak jsem použil " statistický vzorek" co byl po ruce

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

V impérium je víc mužiků než v kotlince ... no s tímhle se nedá polemizovat.

Já měl samozřejmě na mysli relativní počet, protože porovnávat absolutní čísla je k hovnu, ale s tím si na Vás nepřijdu.

PS je mi celkem buřt, na kolik kategorií dělí Putin ruské duše. Nadlidi a podlidi jsou Vaše hobby.

Průměrný počet slepic: 1.6 (12 hlasů)

V impérium je víc mužiků než v kotlince ... no s tímhle se nedá polemizovat.

Já měl samozřejmě na mysli relativní počet, protože porovnávat absolutní čísla je k hovnu, ale s tím si na Vás nepřijdu.

PS je mi celkem buřt, na kolik kategorií dělí Putin ruské duše. Nadlidi a podlidi jsou Vaše hobby.

Průměrný počet slepic: 1 (7 hlasů)

skloňovat slovo impérium, tupohlávku.

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlákovská moudra:
1. EU fuj, nezajistila vakcíny, je neschopná, vemte si příklad z Izraele a nebo velké Británie.
2. Výrobcům vakcín jde jen o prachy, mají zájem na covidu.

Fakta: EU vyjednala nákup vakcín extra levně (proti Izraeli a Velké Británii). Udělala dobře nebo špatně? Vidlákovská odpověď je jednoduchá: EU je vždy špatně, i kdyby vidlákovi odezírala z úst.

Ale hlavně: vidlákovi nejde o lidi, nejde o rychlost očkování, dokonce mu nejde ani prachy, prachy, prachy - jde mu jen o oslavu Putina, Putina, Putina. Vakcíny i vlastní prdy vnímá skrze geopolitiku, kde je nejvyšší hodnotou poslušnost gosudarovi.

Sinovac, curavac, novavax a samozřejmě Pfizer, AZ, moderna - tihle všichni at si dají práci s pečlivou kontrolou na EMA. Ale cokoliv přijde z Ruska musíme hnedka odkejvat a skládat oslavné básně, protože je to plné božské milosti. Na nebi je místo jen pro jedno slunce!

A proč by doktoři měli bojovat za nebo levného z Indie, když sám vidlák bojuje akorát za něco drahého z Ruska?

Průměrný počet slepic: 1.3 (40 hlasů)

že si nemůžete dát panáka do druhý (potažmo do třetí) nohy, třeba by pak s vámi byla řeč.

Průměrný počet slepic: 4.2 (16 hlasů)

anonym, fotrák

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Není to hlavonožec, ale jenom trololonožec. Na hlavu se zapomnělo. Takže škoda chlastu, má jednu nohu dlooouhoou....

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

Spousta lidí ti dala možnost začít a ty jsi patrně využil. Jakoby záleželo na ceně, když jde o zdraví. Navíc Sputnik není nejdražší. https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/devet-koronavirovych-vakcin-v-preh…
Jako další, vakcína neeliminuje šíření, naopak. Podle mnoha lékařských sdělení jen dělá z "imunních" očkovaných přenašeče a neléčí. Na to je potřeba vybudit organizmus nejen k imunitě, která navíc není zaručená. Ale zaručeně to některé pochybovače přesvědčí o tom, aby se očkovat nechali. Ty opravdu nejsi jen referent, ale navíc to, co už jsem napsal - nebezpečnej ideologickej blbec. Zbývá, aby ses do krve bil za Astru, kterou v podstatě nikdo nechce. Doufám, že půjdeš příkladem na alegorickém voze pro EU . A hlavně nepřenášej moudra. Jsou horší než koronáč...
Apropo, zhruba 200k se z nějakého důvodu neproočkovalo. Buď špatná organizace nebo čekání na dopady...

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

Zkuste si zjistit, ta kolik kupuje Špuntíka Orbán. A srovnejte s technologicky podobnou AZ.

Pfizer a moderna používají jinou technologií, proto jsou dražší. Vidlák psal kraviny o tom, že cena Pfizeru je srovnatelná s ostatními, ten se pro referenční cenu použít nedá.

Průměrný počet slepic: 1.1 (10 hlasů)

Napsal uživatel scallop (neověřeno) dne Út, 23. 03. 2021, 00:47

To si prosím poslechněte, mimo jiné: To co se ušetří na vakcíně, se mnohonásobně prodělá na jednom dni lockdownu.

Dobrý účetní, ještě nemusí být dobrý ekonom, viz Kalous.

https://plus.rozhlas.cz/podnikatel-gunsberger-prodej-rousek-je-velky-by…

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

Přesně tak!

Každý den omezení nás stojí mnohonásobně víc, než drahá vakcína (ať si kurvy farmacelutický vydělají), nehledě na morální škody, je potřebný návrat do normálu z tohodle Chocholouškova zařízení.

Dávno tu měly být všechny vakcíny, co jich trh nabízí, jako v Izraeli a Maďarsku.

Vakcínové ideologické zabedněnce naházet v pytli z Karlova mostu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

Jiste. Ale kdo na Hnojníku před půl rokem volal: prachy, prachy, dejte výrobcům vakcín ještě víc prachů?

Odpověď je jednoduchá: výrobci vakcín byli pro vidláka vždy fuj, protože jim jde jen o prachy. Výjimkou byl samozřejmě Špuntík, protože k impériu vzhlíží s láskou a poslušnosti.

Úspěšní byli ti, kteří pochopili, že výrova vakcín je stejně dobrá jako chování prasátek - dokonce ještě hodnotnější kvuli epidemii. O prachy jde vidlákovi i technologickým firmám, každý prodává za tržní cenu. Jenže lepšočlověk vidlák rok bojuje proti kapitalistům tak úspěšně, že jeho vyslyšela Leyenová u při vyjednávání tlačila (úspěšně) na cenu vakcín.

Průměrný počet slepic: 1.3 (12 hlasů)

A jak dokážete porovnat ceny, když EU dala např. f. AstraZeneca 500.000.000 EURO na vývoj dopředu a za to měla dostat jistý počet vakcín, pokud vývoj dopadne dobře. Pokud by dopadl špatně, tak by peníze propadly. Další tři formy obdobně a např. u té francouzské ty peníze vyletěly komínem.
Tak jak dokážete dělit hrušky švestkama? EU byla v sázkové kanceláři, Izrael nakupoval v obchodě.

Průměrný počet slepic: 4.5 (14 hlasů)

v obchodě. Ten "nakupuje" prostřednictvím racketeeringu - "Nedodáš žblabuně (zbraně, chemii, informace etc...), jsi antisemita. A moje nátlakovky tě zničí.".

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

Rozpocitejte si peníze vyplacené předem na jeden obhednany kus.

Vývoj vakcín předem podpořila i velká Británie a USA. Přesto platí hic než EU. Pfizer myslím peníze předem nechtěl a stejně za ho EU kupuje levněji než Izrael.

Průměrný počet slepic: 1.4 (9 hlasů)

To již jste ale o krok dál. taky to mohlo dopadnout, jako ta francouzská firma a propočet by byl 0 vakcín za 500.000.000,- EURO. To by měl asi Izrael levněji ne?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

No to je mi novinka!
Já bloud, jsem si zatím přečetl, že s výrobcem EMA vede max tak "vědecké konzultace".
Byl by datum oné "žádosti" o registraci?

Průměrný počet slepic: 3.3 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Řeknu to takhle. Až se koronáčci všichni několikrát propícháte, umřete do pěti, nejpozději deseti let. A pak se AryjštíSlované vrátíme ke svému životu. Putin vám pošle nášup dalších vachčín abyste si mohli jako pravověrní koronističtí blboni vybrat. Gdo nebude chtít kvůlivá podělané "práci" čekat, nechá se opíchat klasickou židlovinou ze zapadu, to bude rychlejší. Vaše volba. To je váš osud. Jinej si napsat na papír jako potřebu nedovedete, páč na to máte loupežníky, co už si na vás klíďo píďo pučili půl bilionu kaček na vaše záruky. A až si je zas zvolíte, tak to bude zas nebo to eště zvednou, třeba na rovnej bilion, protože budete o vachčíny eště v bolestech žebrat. Muheeeeee

Průměrný počet slepic: 4.2 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Použil jsem na profláklém FB vtip z profláklého Vlka: Doktorovi doma přestane splachovat WC a tak zavolá instalatéra. Ten přijde, koukne do mísy a hodí tam dva aspiriny se slovy: "když to do rána nezabere, tak mi zavolejte". Vtip není od Vlka, ale od dopisujícího a jako vtip mi to ani nepřijde. Kdo přežije, zvykne si a nebudou mu nakonec vadit masky, kdyby začal nějakej emerickej průser. Čekám, kdy se v reklamě objeví zlevněné PCHOJ a hned si ho online objednám, abych podpořil ekonomiku....
V nemocnici máme 73letou sekretářku, která byla nejdřív doma, ale nakonec skončila ve špitále. Její reakce na vtip byla jen "OK". Jak si to mám vysvětlit? Vysvětluju si to tak, že MZ nemá z neznámého důvodu seznam doporučených léků k potření smrtelné pandemie. Vycházím z konverzace s 30letou špičkovou sportovkyní o které už jsem se tu zmínil. Isoprinosin byl špatný, nebyl na seznamu a navíc ho doporučoval "kovidový kacíř a dezinformátor", kterého neobjevila vláda. Jinak jsem byl vůbec rád, že o sobě dala vědět, ale patrně jí do smíchu nebylo. Kdyby od Čmouda dostala vojenský rozkaz ohledně okamžitého uzdravení, patrně už by byla v práci. Moralka a kazeň holt muší byt. Hlavně kazeň, soudruzi...I kdybych si v lese musel nasadit přes respirátor ještě plynovou masku. S chobotem, abych mohl na procházce z bezpečné vzdálenosti od výdejního okénka lemtat pivo a nenakazil muflony...

Průměrný počet slepic: 3.7 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

zažije nebývalý rozkvět.

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Pozoruji znatelný posun k realitě, co jsem tu pár dní nebyl a nečetl.

Shodneme se:
- vakcinace = prachy
- skoro všichni podlehnou, aby mohli tak nějak žít, pracovat, cestovat, existovat
- o zdraví lidu nejde, naopak, mrtvých musí být dostatek, aby plány mohly být realizovány

Tak to bylo od samého počátku naplánováno. Proto zavedli loni v březnu tvrdý lockdown, proto proběhla anihilace národního hospodářství, ačkoli jsme byli všichni (99,9%) zdrávi. Proto se nyní utahují šrouby každým dnem, ačkoli se rychle blíží konec sezóny respiračních onemocnění.

Covid pas v podobě papíru, případně mobilní aplikace už máme - z Bruselu už byl anoncován. Přesně v duchu několik měsíců starých konspiračních teorií. Následovat bude náramek, který nelze sejmout (již v Izraeli) a nakonec podkožní čip. Termín záleží na 5G sítích a připravenosti technologií. Do té doby bude nutné udržet populaci ve stavu vyděšeném, aby vše přijala bez velkého protestu. Až budeme všichni elektronicky pod kontrolou, bude již snadné kohokoli kdykoli vypnout. Neposlušnost se stane výsadou malého počtu nepoddajných, kteří se přesunou za hranice měst a "civilizovaných" oblastí. Tak, jak to čteme a vídáme v mnoha sci-fi knihách a filmech.

P.S. Jak to vypadá s Vidláckým symposiem? Už se řešilo, zda bude či nebude v plánovaném termínu? Zatím se zdá, že Červený Svetr je zásadně proti... :(

Průměrný počet slepic: 3.7 (34 hlasů)

A co Vy Vlastimile? Vydržíte vydržíte? Nebo už máte nějaký ten Fajzr v sobě? Když tady tak mluvíte o čipech, doufám, že budete frajer a raději si odpustíte cestování než být ovce... 

Já mám totiž pocit, že Vám pořád nedochází, co se vám povedlo. Vyzývali jste lidi, ať nejsou ovce, ať nedodržují opatření. Byl to jeden z důvodů, proč se epidemie tak rozjela. Kdybychom všichni dodržovali opatření jak zjara, mohli jsme sice žít s omezeními, ale celé to "čipování" by byla okrajová záležitost. Naplánovaní zřejmě byli i ti chřipečkáři - rozjet epidemii tak moc, aby očkování bylo jediná alternativa. A to se podařilo skvěle.  

A jako vedlejší produkt se vám ještě podařilo už skoro napevno dosadit Piráty do nejvyšších míst se všemi jejich anarchistickými a zelenými nápady. A já předpovídám, že Okamura i Volný s Bojkem naopak o  hlasy přijdou. Všeobecně posílí líbodémo. 

Ale ano, nejsme ovce, nebudeme dodržovat opatření, nejsme ovce, nenecháme si píchnout čip. Zlatý voči... všichni si nechají dát vakcínu. 

Takže abychom to shrnuli.... nechtěli jste dodržovat opatření, trvale jste je porušovali, demonstrovali jste za otevření hospod, řvali jste, že vláda je neschopná, že vás chce zotročit a že nejste ovce. Tak teď budete mít za premiéra Bartoše, drtivá většina lidí se ještě ráda nechá naočkovat, takže nás to ještě více zaháčkuje v západních strukturách se vším co k tomu patří. Okamura a Volný přijdou zažijí debakl a každý příští kandidát za národoveckou scénu si bude pamatovat, že o své voliče se nemůže opřít. Nebyli ochotní ani nosit roušku, těžko budou ochotní strádat ve jménu odchodu z EU. 

A já konvertuju k líbodémo, protože nemá cenu se snažit dělat něco pro ty, kteří nejsou ochotní ani k nepatrným obětem.   

Průměrný počet slepic: 3.7 (38 hlasů)

ale já mám za to, že jsem docestoval. - Ještě zbývá cesta do vnitřní emigrace.

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)