Vy jste si začali

Autor
Štítky

Víte co se stalo po upálení Mistra Jana Husa? Nic! Neproběhl žádný pogrom na katolické kněžstvo. Nikdo nepozabíjel v Kutné Hoře tisíc Němců. Nepadla vláda, žádní úředníci nebyli propuštěni. Nikdo nemobilizoval, nesvolával zemskou hotovost. Jen česká šlechta poslala celkem kultivovaný dopis a radikálové na Karlově univerzitě se také ozvali. Ale jinak nic. Normální země, na středověk normální stav. 

Kostnický koncil ovšem pokračoval... Poslal na hranici Jeronýma Pražského, zpřísnil církevní zákazy, vyzval všechny ty, co podepsali dopis na obranu Husa k soudu. Co se stalo dál? Skoro nic. Pokračovala dopisová kampaň, kdy do Čech chodily dopisy o tom, jak musí arcibiskup vytrhat kacířské býlí a na druhou stranu chodily dopisy, že tu žádní kacíři nejsou. Tu a tam tady někoho chytli, tu a tam někoho odsoudili, zabavili majetek... 

Pak začali vypisovat odměny za zajaté husity a házeli je v Kutné hoře do opuštěných šachet... Začali přitvrzovat nejen proti jednotlivcům, ale začali to dělat plošně. Nikoho nešanovali, zajímali, mučili vraždili. 

A pak najednou začali ti lovení vítězit. Ta směšná hrstka několika kacířů se ukázala být málo směšnou a docela velkou.  A samozřejmě si to s tou druhou stranu náležitě vyřídili.  A hned si ti původně velcí páni začali stěžovat, že husiti nebojují podle pravidel. 

Podobně to bylo i za Protektorátu. Co se stalo, když Beneš přijal Mnichov? Nic. Co se stalo, když Hitler zabral zbytek Československa? Nic moc. Velmi krotký odboj. Až když Heydrich začal vraždit masově, až když už nešlo o jednotlivce, ale tak nějak o všechny, začal odpor. A po šesti letech vraždění, mučení, popravování se pak najednou sudetští Němci strašně divili, že jim to osvobození Češi dali sežrat. To Němci první porušili všechna myslitelná pravidla lidství a pak se hrozně divili, že na ně byl uplatněn stejný metr. A i když se leckdo s pomstou snažil, německým zvěrstvům se to stejně ani zdaleka nevyrovnalo. 

Takhle nějak to začíná přátelé. Na začátku je odsouzený člověk, který nevzal do ruky zápalnou lahev, nehodil po nikom dlažební kostku, neupálil nikoho v jeho domě, nepodřízl nikomu krk, nepřivlastnil si majetek, nepřestal platit daně, neodklonil peníze, nevypsal odměnu na za muslimské skalpy...  jen řekl něco co se nelíbilo a byl hladce odsouzen. 

Zatím je sám. Zatím se nic neděje. Nikdo neprotestuje, nešturmuje na Hrad, nerozbíjí okna, nezapaluje auta. To hydru povzbudí a přitvrdí. A až si všichni uvědomí, že se jich to také týká, že nevědí, kdy si přijdou i pro ně, pak se něco začne dít.  A pak to jednou bude obráceně - pak budou soudci ronit krokodýlí slzy, že jsou vyháněni ze svých teplých místeček, že právní řád je rozvrácen, že republiku vedou lidi, kteří nemají úctu k minulosti,  že nejednají podle pravidel... ale neměli by se divit. Marian Kechlibar kdysi napsal článek, že ve válce je lákavé porušit pravidla na rytířský boj, ale běda tomu kdo ta pravidla poruší první a pak prohraje. 

Zdá se že i pro justici je lákavé nastolit u nás čínský sytém zavřené huby. Že to usnadňuje život a mají pocit, že tím lůzu dostali pod kontrolu, aby jim nekazila dojem ze skvělé spořádané společnosti. Akorát si neuvědomují, že první porušili pravidla a až se to jednou otočí, tak přesně totéž bude použito proti nim. Ne, nebude v tom žádná spravedlnost, ani pokus o spravedlnost. Bude to úplně normální pomsta. 

Ještě se nic neděje. Ještě mají čas i prostor vše urovnat. Dokonce z toho mohou ještě vyváznout bez ztráty kytičky. Stačí jim jen v tom nepokračovat a na Krafta se brzy zapomene. Koneckonců ta pokuta není nijak likvidační. Ale pokud si nedají říct a vyhodnotí si to všeobecné mlčení jako slabost nebo dokonce souhlas, pokud to teď řádně rozjedou, měli by si uvědomit, že si začali.  

Teď jim (ještě) nikdo nechce brát jejich výdobytky. Nikdo je (ještě) nechce vypráskat, nikdo (ještě) nemá chiliastické vize o konci světa, kterému je třeba napomoci.  Pokud s podobnými nápady přestanou, všechna jejich privilegia jim zůstanou a budoucnost se bude měnit tak nějak přirozeně. Měli by si uvědomit, že podobnými rozsudky ženou vývoj k něčemu podobnému jako byla Novoměstská defenestrace. A po ní následovaly tak velké změny, které se neodehrály  nikdy předtím ani nikdy potom. 

Jestli budou pokračovat tímto směrem, jednou se budou strašně divit kam se poděla zákonností, proč nejsou vážení, proč jim nějaká lůza bere majetky i životy. Je to jednoduché... protože si začali. Lůza paragrafy nečte, jen tak nějak vnímá, že právě  přišla o jedno právo, kvůli kterému se tenkrát v 89. cinkalo. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (164 hlasů)

Komentáře

In reply to by Horal (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale rejpat dovedete dobre, gratuluji.
Delate si radostne carky, komu uz jste zase o chlup zesmutnil den?

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

jsem ročník 52 a hodně toho pamatuju. V roce 79 jsem byl na školení v Anglii. Dodnes se divím, že mně tam komunisti pustili. Ideální příležitost k emigraci. Vrátil jsem se domů, do husákovské normalizace, protože jsem pochopil, že mohu žít jen tady. Navíc jsem věděl, že když přetáhnu délku povoleného pobytu, budu mít problémy.
Vy jste se do emigrace vydala dobrovolně, protože to bylo (finančně) výhodné. A přitom jste se mohla kdykoli vrátit. Tak ze sebe, prosím, nedělejte oběť.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Na návrh Piráta Jana Lipavského Sněmovna schválila, že mohou být užity pouze technologie od dodavatelů, kteří jsou státními příslušníky státu, který přistoupil k Dohodě o vládních zakázkách. Rusko ani Čína k dohodě nepřistoupily.
http://www.halonoviny.cz/articles/view/55532642

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

To někdo čte?

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

In reply to by Pochybující (neověřeno)

Trvalý odkaz

věci - Forum24, Respekt, Neovlivní, Hlídací pes, atd...
Ti největší úchylové poslouchají Český rozhlas a dívají se na Českou televizi.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

plná těch největších úchylů...
Zajímavé.

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Všichni tam patří na šibenici. Nějakej kokot co si myslí že je pirát by měl vyset nejvýš, až nahoře. Hned vedle vlajky. Muheeeeeeee

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

přispívají k ožebračování našich lidí víc než Klaus. Je přece každému normálně myslícímu člověku jasné, že tohůeto je proti nám. Jistě nebudeme hrdinně díky jim brát přímo z číny či ruska za normální cenu, ale koupíme to od němčourů, frantíků a pod. Kde tuhle krávovinu nemají a pochopitelně s vysokohorskou přirážkou. Kdy lidi konečně pochopí co jsou piráti a spol. zač. Doúpadneme stejně jako s ropou a dalšími produkty. Samozřejmě že budeme do ruska dál vyvážet, ale přes neměcko atd. za nejmenší možné ceny , aby zprostředkovatelé slušně vydělali. To jsou tito naši pos.anci tak hloupí, že si to neuvědomují?

Moc na HN nechodí , ale občas se tak provalí, podobně jako na AE věci, které MAINSTREM TUTLÁ

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Tuším že, na Zeměploše by bylo nejhorší bprokleti: " nechť užiješ v zajímavých časech..." Inu a to nyní nastalo, tož si to užívejme. Ale v klidu, tady jsou normální lidé, pozorujme a dejme info našim dětem. Pak je to již jen na nich... A pro nás je nejhorší smrt z vyděšení... A na to jsme dost stáří... Tedy alespoň já ... Krásný letní večer a užívejme si života..
.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Esli už nezačnete táhnout za náš provaz a furt si budete odmotávat čmoudské kapíky do vačku, tak byste se taky moli dožít situace, že až budete otevírat hubu, jako (kíp smilík) od ucha k uchu, že vám ho neroztáhne nadšení z osvoboditelů ale granát nebo něco většího. 80% blboňú si dneska defacto už jen přikrádá v tomdle hitlerbuznysmordechujizmu, hrajou pózy, poskakujou čulibrky, gdyby zmizeli, zbohatneme a zavazí jako nepostradatelné smetí.

Jejich zastánci sou vymyšlené mýtické figurky, co prohlašovali u plného stolu nějaké mudrošmejdské kecy o demosgráce, kerá pré končí u jejich stolu. Hotové

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Váš provaz, ten komunistickej?

Není nad to opakovat ty samé chyby a čekat jiné výsledky.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Blboni sou úplně vylízaní, volí furt papaláše, keří, né že jen rozprodali co se dalo, ale udělali z nich dlužníky půl milionu, včetně nenarozených dětí a voni je furt budou volit a myslí si, že to je taková hra, vole lehni. Muheeeeee

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Soudruh Godot, který to všechno pomáhal rozkrást, je tu pořád strašně populární.

Člověk by řekl, že blboni mají rádi, když je okrádají.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jako příklady lze uvést:
- masakr katolických obyvatel Chomutova roku 1421,[7]
- vhazování zajatých husitů a jejich sympatizantů do šachet v kutnohorských dolech,[8]
- masakr obránců a obyvatel Německého Brodu v lednu 1422,[9]
-nebo upálení 700 zajatců po bitvě u Lipan ve stodolách v blízkém okolí roku 1434.[10]

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 19</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 17</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 26</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 43</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 20</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 43 price</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 23</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 gen 4</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 22</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 40</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 9mm</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 21</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 17 gen 4</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 27</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 30</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 45</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock gen 5</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 18</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 gen 3</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 42</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">9mm glock</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 price</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 23 gen 4</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 34</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 gen 4</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 gen 3</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 price</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 17 vs 19</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 for sale</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 magazine</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 gen 5</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 17l slide</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">buy glock 17l</a>

<a href="https://victoriaphamacy.com/&quot; rel="dofollow">demerol clasificacion</a>
<a href="https://victoriaphamacy.com/&quot; rel="dofollow">captagon pills for sale</a>
<a href="https://victoriaphamacy.com/&quot; rel="dofollow">fenethylline erowid</a>
<a href="https://victoriaphamacy.com/&quot; rel="dofollow">captagon buy</a>
<a href="https://victoriaphamacy.com/"rel="dofollow">hi tech green cough syrup</a>
<a href="https://victoriaphamacy.com/&quot; rel="dofollow">pint of qualitest</a>

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">benelli m2</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">tec 9</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">benelli m2 price</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">tec 9 price</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">Lee Enfield</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">glock 19</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">glock 30</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">glock 42</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">buy glock</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/&quot; rel="dofollow">cookies maywood</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/&quot; rel="dofollow">cereal milk strain</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/"rel="dofollow">cookies dispensary las vegas</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/"rel="dofollow">friendly farms carts</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/"rel="dofollow">collins ave cookies</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/"rel="dofollow">nova farm</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/"rel="dofollow">nova carts</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/&quot; rel="dofollow">koko nuggz</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/&quot; rel="dofollow">orangeade strain review</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/"rel="dofollow">georgia pie strain cookies</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/&quot; rel="dofollow">vanilla berry pie strain</a>
<a href="https://akcfrenchbulldogsforsale.com/&quot; rel="dofollow">french bulldogs</a>
<a href="https://akcfrenchbulldogsforsale.com/&quot; rel="dofollow">frenchie for sale near me</a>
<a href="https://akcfrenchbulldogsforsale.com/&quot; rel="dofollow">frenchies for sale near me</a>
<a href="https://akcfrenchbulldogsforsale.com/&quot; rel="dofollow">frenchie puppies for sale near me</a>
<a href="https://akcfrenchbulldogsforsale.com/&quot; rel="dofollow">french bulldog puppies near me</a>
<a href="https://akcfrenchbulldogsforsale.com/&quot; rel="dofollow">frenchie puppies for sale</a>
<a href="https://akcfrenchbulldogsforsale.com/&quot; rel="dofollow">baby bulldog price</a>
<a href="https://akcfrenchbulldogsforsale.com/&quot; rel="dofollow">buy french bulldog near me</a>
<a href="https://akcfrenchbulldogsforsale.com/&quot; rel="dofollow">blue french bulldog puppies for sale near me</a>
<a href="https://akcfrenchbulldogsforsale.com/&quot; rel="dofollow">mini frenchies for sale near me</a>
<a href="https://xanaxbarspharm.com/&quot; rel="dofollow">xanax</a>
<a href="https://xanaxbarspharm.com/&quot; rel="dofollow">xanax bars</a>
<a href="https://xanaxbarspharm.com/&quot; rel="dofollow">yellow xanax bars</a>
<a href="https://xanaxbarspharm.com/&quot; rel="dofollow">white xanax bars</a>
<a href="https://xanaxbarspharm.com/&quot; rel="dofollow">green xanax bars</a>
<a href="https://xanaxbarspharm.com/&quot; rel="dofollow">blue xanaxa bars</a>
<a href="https://canasylmar.store/&quot; rel="dofollow">purple og strain</a>
<a href="https://canasylmar.store/&quot; rel="dofollow">wifi og</a>
<a href="https://canasylmar.store/&quot; rel="dofollow">lemon og kush</a>
<a href="https://canasylmar.store/&quot; rel="dofollow">banana og strain</a>
<a href="https://canasylmar.store/&quot; rel="dofollow">true og strain</a
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 19</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 17</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 26</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 43</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 20</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 19</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 17</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 26</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 43</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 20</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 43 price</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 23</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 gen 4</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 22</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 40</a>
a><a href="https://victoriaphamacy.com/&quot; rel="dofollow">captagon erowid</a>
<a href="https://victoriaphamacy.com/&quot; rel="dofollow">demerol clasificacion</a>
<a href="https://victoriaphamacy.com/&quot; rel="dofollow">captagon pills for sale</a>
<a href="https://victoriaphamacy.com/&quot; rel="dofollow">fenethylline erowid</a>
<a href="https://victoriaphamacy.com/&quot; rel="dofollow">captagon buy</a>
<a href="https://victoriaphamacy.com/"rel="dofollow">hi tech green cough syrup</a>
<a href="https://victoriaphamacy.com/&quot; rel="dofollow">pint of qualitest</a>
<a href="https://420ganjashoppe.com/&quot; rel="dofollow">feminized cannabis seeds</a>
<a href="https://420ganjashoppe.com/&quot; rel="dofollow">buy og kush online</a>
<a href="https://https://420ganjashoppe.com/&quot; rel="dofollow">golden ticket marijuana strain</a>
<a href="https://420ganjashoppe.com/"rel="dofollow">champagne strain</a>
<a href="https://420ganjashoppe.com/&quot; rel="dofollow">obama runtz</a>
<a href="https://420ganjashoppe.com/&quot; rel="dofollow">blueberry cookies pre-roll</a>
<a href="https://420ganjashoppe.com/&quot; rel="dofollow">mac strain</a>
<a href="https://420ganjashoppe.com/&quot; rel="dofollow">runtz carts</a>
<a href="https://420ganjashoppe.com/&quot; rel="dofollow">thc syrup</a>
<a href="https://420ganjashoppe.com/&quot; rel="dofollow">trix cereal carts</a>
<a href="https://420ganjashoppe.com/&quot; rel="dofollow">chill milk chocolate 100mg</a>
<a href="https://420ganjashoppe.com/&quot; rel="dofollow">lemon mint live resin sauce 1g</a>
<a href="https://420ganjashoppe.com/&quot; rel="dofollow">lifeline carts</a>

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)