Barbaři zpravidla vyhrávají

Autor
Štítky

Dnešním článkem se chci vrátit ke včerejší diskusi, která poměrně rychle přeskočila z hesla Tálibán na heslo islám. Zaznělo toho docela hodně, tož pojďme si toto téma prokydat více. 

Když jsem dnešní článek připravoval, kouknul jsem se pro zajímavost, kolikrát se zde na Kydech nějaký text se štítkem "islám" objevil. Kupodivu moc ne. Je jich asi deset. Píšu už víc než čtyři roky, napsal jsem tedy víc než tisíc článků pro Kydy, ale jen v deseti z nich se islámu povrchně věnuji.

Vlastně mě to samotného překvapilo.

Imigrace z muslimských zemí je obrovská a hrozí rozkladem všeho, co tady v Evropě máme. Téměř všechny současné války se tak či onak týkají islámu. Ať už jde o Magreb, blízký východ, Perský záliv, Afghanistán, Irák... všude tam vládne islám a sekularismus aby člověk hledal lupou.  Takřka všechny mešity v Západní Evropě či na Balkánu hlásají radikánlí islám. Ve Francii varují před muslimskou komunitou i armádní generálové. No-go zóny jsou realitou, kterou už nepopírá ani majnstrým. Pokud někde dojde na teroristický útok, v devadesáti případech ze sta jde o terorismus islámský. 

A Vidlák za čtyři roky této vyhrocené doby hodí jen deset článků, které se alespoň okrajově věnují islámu. Méně než jedno procento. Přitom o všech těch moderních katastrofách píšu dnes a denně. Nejméně třetina mých článků popisuje migraci, americké války o ropu a vliv na Východě, náš boj v Kábulu za Prahu i náš nový boj v Mali. Tématu se věnuju velmi velmi často. Ale jen zcela výjimečně připisuju tyto události přímo Koránu či muslimské víře. Násobně častěji se zaměřuju na jevy politické a mocenské. 

Víte, já do toho tu víru cpu hrozně nerad. Jednoduše proto, že se o ní těžko mluví. Ono je hrozně jednoduché říci, že korán je zlo, islám je zlo a za všechno může šaríja. Ale víra v Alláha... jak jí mám popsat? Měřit se to nedá, ale díky ní se miliony lidí dávají do pohybu, vousáči v sandálech vítězí nad největší světovou velmocí a miliarda lidí hluboce, trvale a definitivně nenávidí Západ. Tak moc, že k nám sice utíkají, ale nesou nám ten islám, který jim doma ničí život. 

Podle mě to stojí za zamyšlení a to zamyšlení dost hluboké. Já jsem přečetl takřka všechny knihy o islámu, které jsou k mání. Dokonce jsem si i ten korán přečetl a dost pochybuju, že to udělal kdokoliv z těch, kteří v diskusi pronášejí definitivní soudy o islámu. Kamarádím s Petrem Hamplem, který má boj proti islámu přímo na své kohortě. Můj oblíbený autor Frederick Forsyth píše velmi zasvěceně o našich válkách v muslimských zemích, ale ani on není schopen jakkoliv blíže popsat, co se těm Tálibům, Islámskému státu, Al Káidě a dalším fanatikům doopravdy honí v hlavě. Jak to, že je tak snadné je zradikalizovat nejen tam v palestinském utečeneckém táboře, ale i v Amsterdamu? A jestli je tak jednoduché někomu vymýt mozek, proč to neumíme taky? Jestli na to existuje nějaký postup, proč ho už naše elity dávno nepoužily, aby si i z nás udělaly oddané a fanaticky věrné otroky za příslib ráje po smrti? 

Já sám často popisuju zfanatizování jako produkt bídného života i tady v našich západních zemích, ale vím, že to není přesné a dostatečné. Islámští fanatici pohrdající životem je možné rekrutovat i mezi nekonečně bohatými Saúdy a i mezi solidně žijícími muslimy v Paříži. 

Rád jsem četl Terezu Spencerovou, ale jakmile začala psát o svých cestách do Sýrie a Egypta, vlastně to byla óda na muslimský svět, kde jsou lidé zdvořilí, milí, příjemní, kde by se rozdali a život berou inšaláh. A pak ta stejná autorka píše o podřezávačích krků, kteří se nerozpakují dělat vynalézavé masové popravy jako ve středověku, kteří s koránem v ruce a s Alláhem v srdci jdou, kašlou na svoje životy a jsou schopní na armagedon lákat lidi z Evropy. 

Já sám se netajím tím, že jsem praktikující křesťan, ale lepší označení by bylo, že já opravdu věřím v Boha. Má víra je živá, opravdová s Hospodinem mluvím, svěřuju mu svůj život, občas s ním také zápasím... nechci to tady nějak moc rozpitvávat, ale prostě vím, že víra není foklór. Viděl jsem křesťany, kteří v náboženském vytržení mluvili cizími jazyky, viděl jsem lidi, kteří pro Ježíše obětovali svůj život službě a vzdali se úplně všeho. Viděl jsem, jak se feťák dostal z drog z hodiny na hodinu díky silnému křesťanskému náboženskému zážitku, který mu úplně otočil život. Viděl jsem i hodně malé tiché a pokorné víry, která ale jako kapka za kapkou nakonec rozhlodá kámen. Víra prostě existuje. Špatně se měří, ale nakonec jsou dějiny v podstatě jen dějinami věr a střetnutím mezi nimi. 

V poslední době mám pocit, že se na islám díváme podobně, jako se Římané dívali na barbarské Germány. Jasně, ono je to otužilé, je to bojovné, ale nemá to týmového ducha, není to schopné postavit legii se železnou kázní, nemá to zázemí, akvadukty, opevněná města, ba dokonce to nemá ani zásoby na zimu. Když to přijde kořistit, víc toho zničí než použije. Neplatí tohle stejně i pro muslimy? A nezapomeňme, že Řím tenkrát nevyhrál. 

Z našeho hlediska jsou muslimské státy prdel světa. Mor neštovice, bída, svrab, negramotnost, tmářství. Ale také vysoká porodnost a v podstatě neskutečně tvrdý výcvikový tábor v přežití. Muslimové mají k Darwinovi mnohem blíž než my. Oni to dělají přesně tak, jak to dělá příroda - té nikdy nevadily hromady mrtvol. Příroda jen potřebovala co nejrychlejší reprodukci, což velmi rychle tříbilo geny a nechávalo naživu ty nejkvalitnější. 

My sami sebe označujeme, že jsme na špici vývoje a máme pocit, že vývoj jde jen dopředu. Ale na druhou stranu se umíme masově děsit, jak naše vyspělost ničí planetu. A bez elektriky a kupy vymožeností bychom nepřežili ani týden. Tohle všechno pro muslimy neplatí. Oni jsou schopní vyžít velmi skromně, ale zároveň jsou schopní si vytvořit sounáležitost o které se nám může jen zdát. A jsou schopní se množit tak rychle, že je Amíci nestíhají střílet a já osobně si myslím, že ani atomovka by na tom nic nezměnila. Nemají nic z toho, čemu my říkáme civilizace, ale ani to nepotřebují. Stačí jim bojovnost, rychlá reprodukce a schopnost se sjednotit. 

Germáni také víc bojovali mezi sebou než s Římem. Dokonce se jedni germáni nechávali Římem najímat proti jiným germánům. Ale stejně zvítězili. Ne díky své civilizaci, ale právě naopak. Zvítězili, protože uměli vyžít s málem a i s tím málem měli tolik dětí, že jim to bohatě vynahradilo všechny ztráty z válek i z hladomorů. 

Rozhodně svým článkem nechci říct, že jsem nějaký nadšený z toho, že nám do Evropy jdou muslimové po milionech. Ani se nemíním podvolit. Ale zcela vážně varuji, že taháme za kratší konec páky i se svými raketami, počítači, auty a ústředním topením. Že tohle všechno nám nevynahradí primitivní bojovnost, vojenské ctnosti a víru jdoucí k sebeobětování. I když to vypadá, že islám je středověká zaostalost, oni se od nás učí. Jen se neučí všechno, učí se jen to, co proti nám budou potřebovat. Vojenství je u nich na vyšší úrovni než si myslíme. A to ostatní k naší porážce nepotřebují. Obzvlášť když se sami vzdáváme toho, co nás dostalo na vrchol. Rok od roku jsme pohodlnější, nevzdělanější, nevěrnější a neschopnější se spojit. Rok od roku máme méně víry v budoucnost a prakticky žádnou v posmrtný život, natož pak Ráj. Rok od roku máme méně lidí, co prodělali vojenský výcvik a méně a méně lidí schopných naší zemi bránit. 

Barbaři zpravidla vyhrávají.... 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (116 hlasů)

Komentáře

EU odmítla přispět na protiimigrantskou zeď v Litvě. Tak je jasno, o co tu jde, odhaluje Bašta
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/EU-odmitla-prispet-na-pro…

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

připrchlíci ausgerechnet z Běloruska? (Jen nevím, odkud se berou ve VNITROZEMSKÉM Bělorusku, které sousedí jen s Ruskem, Ukrajinou, Polskem, Litvou a Lotyšskem.)

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

jezídy ani křesťany v Sýrii ani v Iráku zatím nikdo "totálně nezlikvidoval".
Dokonce je docela dobře možné, že jezídi prostě byli "použiti", aniž se jim něco skutečně stalo. Stejně jako byli "použiti" Albánci, když "demokratický západ" prováděl likvidaci Jugoslávie a zejména pak Srbska.

Navíc je s jezídy ten problém, že jsou Kurdové. Takže mnohem větším nebezpečím než ISIS jsou pro ně Osmani. Ti jsou pro ně skutečně smrtelným nebezpečím; tak jako pro ostatní Kurdy a další minority
Všimněte si, že po jezídech už neštěkne ani pes. Stejně tak jako je v Evropě hluboké ticho o ostatních Kurdech.

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je ale fakt, že se nad osudem příslušníků jiných náboženství nikdo nepohoršuje. Hlavně, že to mohamedáni měli těžký život a jsou frustrováni a proto tady tak řádí. Jakpak asi skončil ten chudák, který se léčil tak, že znásilnil nezletilou holčičku u Litoměřic? Ticho po pěšině. Hlavně, že víme o tom, že někde v Asii spadl most, či byly záplavy.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Pragmatik vykope kanál a pak ho zase zasype. Nebo raděj dva kanály. Toto není genocida, ale pokroková výstavba a investiční přílěžitost.
Anebo zakáže vyvážet vodu balenou, do zemí islámských. Toto také není genocida, ale obchodní příležitost.
(ti pak sice zakážou vyvážet ropu a plyn do zemí pragmatiků....ale na to pragmatik vyzraje, má doma totiž kolo s přehazovačkou a na střeše panely z Číny)

Vodní prohibice. To tu ještě nebylo. Ani vodní mafie, z vodní prohibice vzniklá.

Průměrný počet slepic: 2.9 (8 hlasů)

Přehrady na Arabském poloostrově prakticky nejsou. Jenom několik v Jemenu a Ománu. Jinak pouze voda z vrtů nebo v malých oázách, které stačí s bídou pro nějakou místní vesnici.
Pokud se vyvrtá nějaká studna, kde se očekává voda, pak z 98% je slaná, nepitelná, kromě palem nepoužitelná ani pro zemědělské účely. Zkoušel jsem osobně-slaná, hořká, silně mineralizovaná. Polknout se to nedá.
A tak hlavní zdroje vody pro městské aglomerace jsou odsolovací stanice, které jsou dvojí. Klasická destilace mořské vody- vidíme na březích KSA, Emirátů, Kataru atd., tam, kde je zemní plyn zadarmo. Z dálky připomínají naše elektrárny s chladícími věžemi.
Druhý typ odsolovaček je na bázi iontoměničů a keramických filtrů. Ty lze vidět pouze z letadla. Jedná se obrovské haly, krabicová architektura. Největší je v Rijádu pro cca 10 mil. obyvatel.Opět se odsoluje mořská voda, přiváděná velkými přivaděči. Plně ve správě USA.
Jiné vodní zdroje nejsou, nebo jsou nevyužitelné.
Jak zastavit proces výroby pitné vody (na přechodnou dobu zničit) je v daném případě nabíledni. Nebudu zde uvádět jak na to, abych nakonec nebyl obviněn z přípravy nějakého ter.útoku, ale je to velmi snadné a hlavně levné a rychle obnovitelné !

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

....muslimských žili také takoví " pragmatici" ? Ale ne salonní a gaučoví, ale terenní.
Kteří by se zařídili tvými náramnými radami, když jim by povíceru stačila krabička nějakého sajrajtu, ani by nepotřebovali letadlo či bomby...anebo hackery.
Co pak ?
Já vím, nebyla by voda...tak bys prostě pil pivo. Nějaké levné. To se plně a rychle v regálech supermarketů také obnovuje.

Ty, dělej s tím něco. Víš, abys nedopadl jednou mnohem hůř jak Balda (o Breiviku ani nemluvě).

Hezký zbytek dne.

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

No tak to bych byl, být Vámi, VELMI opatrný. Protože ti jsou velkými kamarády USA a nově i Izraele. Dtto UAE a Katar.
A ani jednomu z uvedených režimů vůbec nevadí, že jsou to právě Saudové a "emiráťané", kdo financuje, vyzbrojuje a jinak podporuje nejmilitantnější islamisty po celém světě. Přičemž jakýkoli zásah proti těmto wahhábistickým podporovatelům terorismu, dobyvačnosti a despocie ani omylem nehrozí. Ani kdyby kvůli nim pomřeli všichni Jemenci tak ne.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Nevedli jsme filosofickou debatu o víře v Boha. Vedli jsme řeč o islámu a to není totéž. Pokud si tedy nemyslíte, že Bůh je paranoidní krypl, který po lidech chce, aby se navzájem vraždili. Nevedli jsme debatu o tom jestli vyhrajeme, nebo prohrajeme (já sám jsem zde nedávno tvrdil, že Británie bude první Chalífát), vedli jsme debatu, jestli je islamizace náš hlavní problém. Tvrdíte, že většina kritiku islámu Korán nikdy nečetla. To je docela možné. Proč by to taky dělali? Už vidím, jak přístavní dělník v Doveru studuje Korán, jen proto, že mu každý den pod okny vyřvává negr Alláhu Akbar. JÁ jsem korán četl. Kupa zmatených sraček. Páté přes deváté. V jedné súře je psáno jak je Alláh veliký a milosrdný a hned v následující, jak má vypadat kámen, kterým se kamenují cizoložnice. Korán je o hovnu. Mnohem zajímavější je Sunna. Částečně přeložena do češtiny. O Sunnu - Mohamedův život a výroky, se opírá zejména právo šária. Včera jste psal, že islám je úspěšný. V čem, jako? V plození dětí? To je ten úspěch? K tomu se hlásíte? K tomu, že žena má hodnotu třech krav a jediné její právo je držet hubu a plodit děti? Jsem velký kritik islámu, protože VÍM, že islám je čisté zlo. Nebo si myslíte, že chlap, který jednoho dne přihlížel popravě stovek nevěřících psů (kterou sám nařídil), mohl vymyslet něco smysluplného, co by dalo lidem naději, co by je posunulo blíž k Bohu? Hledat nějaký smysl v islámu, je totéž, jako hledat nějaký smysl v nacismu. Jsem velký kritik islámu, protože jsem ho pochopil a protože jsem pochopil, kam to povede, pokud v Evropě převáží. Včera jste psal, co všechno islám dokázal. Leda tak hovno. Všechno co měli, používali (architekturu, matematiku, lékařství...) převzali od kultur, které dobyli. Sami nepřispěli ničím. Vždy žili z umu a práce ostatních. Kritikou islámu neříkám, že Západní civilizace není v hajzlu. Ano je. Jenže od určitého kritického bodu se bílý, evropský člověk zvedne a začne věci měnit. Protože to má v genech. Progres, rozvoj, zkoušení nového, opouštění nefunkčního....Proto evropan vymyslel lidská práva, demokracii, postavil katedrály, rakety, špičkové technologie, sociální systém ,složil ty nejkrásnější symfonie a napsal nekrásnější verše...až Evropan skutečně zjistí , že v současnosti je jen otrokem nadnárodních korporací, tak se zvedne a ten korporátní fašismus strhne. Pokud však už bude míra muslimské populace v Evropě nad 20%, znamená to konečnou. Korporace, zkorumpované vlády, prohnilí úředníci se dají znárodnit, svrhnout, zavřít...ale populaci prorostlou cizí kulturou už nevyčistíte. Islám JE ZLO. A je třeba se mu postavit.

Průměrný počet slepic: 2.8 (13 hlasů)

je náboženství tlučhubo.

Průměrný počet slepic: 2.2 (9 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

pro fanatiky i nacismus. Samozřejmě, že je to náboženství...a?

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)

In reply to by MANDALADAN (neověřeno)

Trvalý odkaz

něco jiného a ještě capslockem

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

V Evropě chápeme islám jako náboženství, ale nikdy nebyl jen tím. Jde především o způsob života a politický směr spojený s náboženstvím, ve kterém není vůbec žádné místo pro svobodu, demokracii nebo lidská práva. My máme Ústavu a Listinu základních lidských práv a svobod. Muslimové mají místo toho Korán a Hadísy.
Jde o dva neslučitelné způsoby života. Potomci, pokud přežijí, nás budou za naši slepotu proklínat.

Průměrný počet slepic: 4.1 (13 hlasů)

ze islam je zlo, ktere predevsim skodi muslimum.
Jak se mu ale postavit? Hampl rika, zakazat. Mam pocit, ze zijem v dobe, kdy "zakazovaci" a "prikazovaci" maji pre. Neni to resenim.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Takže až vás budou komentovat, budete na ně křičet, že tím škodí převážně sobě? Já bych se raději bránil. A třeba i nepřiměřeně.
Stačil mi jeden rok na koleji v jednom pokoji s mohamedánem. Od devatenácti jsem díky tomu můj názor na ně nezměnil.

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

Komentování raději nahrazují kamenováním. Je to účinnější

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

Řešení našich potíží s islámem je pochytat všechny radikální imány, protože šíří netoleranci a hlásají názory ohrožující demokracii a lidská práva. A potom povolit naprosto svobodnou diskuzi o Koránu a zakázat jeho části, které odporují demokracii a lidským právům.
Právní nástroje k tomu jsou, jen není ochota je použít. Po pár generacích to už bude horší, muslimové svou natalitou ovládnou parlamenty a šaríu zavedou jako nové právo a uspořádání.
Probíhá někdy hrdý pochod gayů a lesbiček muslimskou no-go zónou?

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

Vč. odlovení ultras křesťanských i židovských?

Co se BFLMPSVZ týče, tak se spíš obávám, že v "nougouzónách" budeme brzy pořádat utajené pochody heteráků. Oni začínají být "duháčci" docela agresivní.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

Než Vám Mandalane odpovím, má moje odpověď vůbec cenu? Včera jste nám tu oznámil, že končíte, že jsem se konečně odkopal a že jsem zazdil všechno předchozí co jsem udělal. Řekl jste, že jste si na mě udělal definitivní názor a v takovém případě ať řeknu cokoliv, tak to bude zbytečné.   Tak abych zbytečně nemlátil hubou. 

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

Tedy,....pokud nemá být jen šlichtou litou do korýtka hladovému bravu nebo červeným hadrem podstrkovaným před ksicht býka.
Tady nejde o to dojít k nějakému novému poznání, tady jde přeci o to upevnit se ve své názorové pevnosti, cítit se být silnějším ve svých již dopředu daných hodnotových kramflecích...no a samozřejmě rozšířit tento druh pseoudoosvěty i mezi další části našeho lidu, stejným způsobem a ve stejné kvalitě...:-D

Nu, snad si mandaladalaman nevozí zadek v nějakém produktu , z jehož prodeje profitují např. nějaké islamské investiční fondy. To by bylo špatné, to by bylo moc špatné - kdyby takto manadaladalamn sám finančně islám podporoval, to by víceméně bylo na blázinec.

Pro krácení dlouhé chvíle však mělo by toto význam velký.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

jste si,jak z bytů zmizeli pavouci křižáci,co so dělali pěkné a úhledně pavučiny a pokoutnívci s dečkoi v rohu a ty dnes nevidět,místo nich dlouhonohé třesavky co pletou sítě halabala,ale zato všude a kulatí tlustoprdi, co se červeně rozplácnou na zeď,ale není dnům konec,tuhle jsem viděla poprvé většího černého tvrdého hnusce,který mě privezly pokusu o rozmáčknutí dokonce kousl a letos už spatřeny ve sklepě 3 kousky. Výměna postupná,ale totální. Ale vy asi neuklízíte. A já si musím zvyknout. Je však naděje,že porodnost muslimů se sníží,až muslimských pokusí blaho českých porodnic.

Průměrný počet slepic: 3.7 (18 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

..... pokusu o rozmáčknutí dokonce kousl .....
To opravdu nebyl Evropan. Ovšem já jako starý Evropan bych vás také kousnul a kdybych mohl tak i rozmáčkl.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Tmářství se začalo měnit s vynálezem knihtisku, takže polovina 15. století, ale ještě 1572 byla Bartolomějská noc. Ještě v 17. století se upalovalo za nevíru a popravovali křesťáné křesťany za kraviny (jakési neshody v mravoučných věcech) a to dosti barbarsky. V Anglii se takový heretik za královny (Alžběty I. +1603) pověsil a když už opravdu modral, ale ještě žil, sundali jej a za živa, aby to viděl, mu vyřezávali vnitřnosti, načež mu usekli hlavu.
Muslimové jsou jen o 600 let opoždění ve vývoji za křesťany.
Mají asi stejnou DNA, je jich více než miliarda. Pokud jsou mezi nimi ničemové, bude to podobné jako mezi křesťany.
Prokletím nás, z civilizačního okruhu bílého atlantického muže, je hyperliberální demokracie. To je na místo barbarství jenom hlupství.
Jak správně uvedl Viktor Orbán.

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Nejstarší matematické texty, které známe, pocházejí ze starověké Mezopotámie z doby kolem roku 1800 př. n. l. A ze starověkého Egypta od roku 1650 př. n. l. Také v Indii byly nalezeny staré matematické texty z let 800 až 500 př. n. l. Nejstarší texty pojednávají o problémech a metodách aritmetiky a geometrie, ve všech třech zemích měl člověk znalosti o tom, co se dnes označuje jako Pythagorova věta. Z Číny známe také velmi staré matematické texty.

Základ pro matematiku jako samostatný obor byl položen ve starověkém Řecku. V 6. století před naším letopočtem Pythagoras a jeho učedníci propojili matematiku, hudbu a mystiku ve škole, kde byla znalost čísel a geometrie základní. Eucleidés žil v Alexandrii kolem roku 300 př. n.l. a svým axiomatickým přístupem se Eucleidovy prvky staly důležitou učebnicí po tisíce let. Také Archimédés(nar. kolem 287 př. n. l.) měl ve středověku velký význam pro pozdější vědu. Znalosti řecké matematiky byly v Evropě do značné míry zapomenuty, ale byly zachovány a dále rozvíjeny v muslimském světě, v Arábii a Persii. Ve středověku byly arabské texty přeloženy do latiny a tyto překlady přenesly do Evropy znalosti řecké, arabské a indické matematiky. Neméně důležité bylo zavedení hindsko-arabských číslic do Evropy ve 13. století.

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)

Píšete "arabská věda"... jak myslíte...
Známý arabský(?) vědec-lékař Avicenna přišel na poznatek, že nejlépe a bez velkých komplikací se rány šijí nitěmi z vepřových střev. Fakt chcete tvrdit, že to byl muslim? Nebo spíš jejich otrok, kterého nechali dělat, co dobře uměl (asi je léčil opravdu dobře) a nekoukali mu na prsty, jak to dělá (protože kdyby zjistili, že šije rány pravověrných muslimů nitěmi z vepřů, nejspíš by ho ukamenovali, rozčtvrtili a upálili. A navíc je jisté, že muslimové se jeho knihy (kde to popisoval) ani neobtěžovali otevřít, natož přečíst. Na to měli přece otroky. Kdyby ty knihy přečetl jeden jediný muslim, skončily by v ohni.
Tož tolik o muslimské "vědě". QED

Průměrný počet slepic: 3.1 (16 hlasů)

In reply to by Václav Semerád (neověřeno)

Trvalý odkaz

bucharského sunnitského klerika a výběrčího daní.
Díky otcově zámožnosti se mu dostalo i na perské poměry excelentního vzdělání, v němž pak pokračoval po zbytek života.
Sám byl vyznáním sunnita, ale byl vzdělán i v aristotelovské filosofii.

Avicenna NEpoužíval pro šití ran vepřová střeva, nýbrž štětiny. OVČÍ střeva (katgut) používal na šití ran další muslimský významný chirurg - Rhazes z Bagdádu. Perští a arabští chirurgové zmiňují i použití hedvábí na šití ran.

Jaké další pitomosti máte v zásobníčku?

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

on pitomosti snove jako pavouk....když už jsme u těch organických vláken a nití.

Průměrný počet slepic: 1.4 (8 hlasů)

Buď má zásobníček pečlivě vedený perem a uložená v náprsní kapse saka, nebooo...
A zde již zcela popouštím uzdu své fantazii - má zásobníček umístěn na zadečku a z něho snová. Zadními nožkami... se spuš...neee...to je hroznej masakr :o)))

Průměrný počet slepic: 1.3 (3 hlasů)

In reply to by Václav Semerád (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale představte si, že arabský vynálezce brýlí leštil čočky rohovinou z prasečích kopyt !
A vynálezce arabské gumy nechal ji předžvýkávat v prasečích mordách.

Na webu bychom jistě našli i další ukázky takovýchto náramně pravdivých historických zjištění. Stačí jen zabrousit na příslušné weby s příslušnými pravdami. A máte svůj obrázek zase o něco jasnější.
--------------------------------------------
L-cystein ("...nejlevnějším způsobem je její extrakce z prasečích štětin, peří, kopyt, či vlasů. ...") prý žerem v pečivu. A plešatí ho berou aby nebyli plešatými.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Čirou náhodou jsem si kliknul na vlkodlakovo doupě a světe div se!
Vlkodlak napsal článek o ME ve fotbale a nezmínil ani jednou Zemana s Babišem. To v předchozích článcích totiž bylo pravidlem a proto jsem jej přestal číst.
Stačilo, když psal článek třeba o pečení buchet, nebo vaření polévky a vždy v tom byl blbý Babiš a ještě blbější Zeman.
Tentokrát ne. A dokonce s ním musím souhlasit v tom, že Anglie se ukázal (diváci i hráči), na ME jako banda barbarů. Hlavně když si na začátku klekali (ti hráči).

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

"Pane, budete dopíjet to pivo?"

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

kousek sekaný? :-)))

To už je dávno...

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vzpomeňme s úctou a nostalgií na vybranou mluvu a decentní vystupování tehdejších somráků, které by mohlo být nedostižným vzorem pro většinu současných členů parlamentu!

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

To ještě byla pivem.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

"Já jsem jezdila s rodiči každý rok na Západ. Bez devizáku, prostě - na pozvání. Otcovi přátelé napsali do dopisu, že nás tam budou živit. Otec koupil na Václaváku od veksláků marky a jeli jsme. Takže jsem věděla, jak to tam funguje a v osmdesátým devátým jsem klíčema nezvonila. V 90. letech jsem pak pracovala pro západní firmy (uměla jsem jazyky), žila pár let v USA. A potvrdila si to, co je dnes už vidět. Západ se rozpadá, je to končící civilizace. A socialismus byl pro 80% populace výhodný. Jenomže těch pár mamonářů holt chtělo legalizovat své víc. Václav Havel například. Byl také restituentem č.1. A to, co se tu odehrálo v 90. letech byla rozkradení bohatství nás všech. No, teprve uvidíme, tohle je teprve začátek. Příští 4 roky jsou klíčové pro naši budoucnost. Ve Francii občanská válka. Ve Španělsku sdílená ekonomika (to jako že vám do vašeho bytu nastěhují rodinu, co nic nemá a budete sdílet, co máte vy). Takhle zabírali migranti byty v Miláně. Majitel odešel na nákup, vlezlo tam 20 Somálců a nikdo je nedostal ven. Bylo by fajn číst víc informací o světě, zajímat se o situaci v USA a Rusku a Číně. A PODLE TOHO VOLIT!!!"

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)

Takže pisatelka z protekčích kruhů, která si jezdila na Západ, což bylo pro naprostou většinu obyvatel ČSSR nedosažitelné, ví, jak to mělo 80 procent obyvatel. Fakt dobrý vtip. Nechcete už toho nechat? Jen se ztrapňujete. Pořád ještě žije dost lidí, kteří pamatují, jak to bylo. Že se doma běžně šilo, ne proto, že to lidi bavilo, ale protože řada oblečení prostě nešla koupit. Že sposta lidí měla zahrádku, aby si svými výpěstky zpestřila stravu. Že když chtěl běžný kluk sportovní kolo, tak si o tom maximálně mohl nechat znát, pokud tedy neměla jeho rodina dobrého známého. Že pokud chtěl člověk přečíst dobrou novější knížku, tak měl obvykle smůlu. Mám připomínat zakázaného Foglara? Politickou buzeraci? Byl jsem z obyčejné rodiny, rodiče vyučení, makali rukama, ale i oni měli dost rozumu, aby viděli, jak to v jejich fabrikách pod vedením komunistů jde z kopce. Ostatně od čtrnácti jsem každé léto v nějaké fabrice makal, obvykle někde u pásu, a i jako mladý jsem viděl, co se děje. Na odebírání časopisu ABC jsem byl 7 let v pořadníku, a když jsem se konečně dostal na řadu, bylo mi 18 a mohli si ho už strčit někam. Když jsem chtěl Vojenská letadla 3 od Němečka, který mimochodem zakázaný nebyl, tak jsem ho sehnal po asi pěti letech pravidelných návštěv antikvariátů, protože komunisti nebyli schopni zajistit dost papíru na tištění knih, o které byl zájem. Mohl bych pokračovat dlouhé hodiny.
Ten režim nebyl tak tvrdá tyranie, jak bájí někteří novodobí antibolševici či aktivisté z jistého Ústavu, ale funkční nebyl ani náhodou a i obyčejné lidi sral tím, jak komunisti strkali nos do věcí, po kterých jim nic nebylo, a nebyli schopni zajistit dostatek i v docela běžných oblastech.
To, že se Západ v 90. letech zbláznil, na tom nic nemění.

Průměrný počet slepic: 2.3 (7 hlasů)

Co třeba třeba porovnat náklady knih za těch „komunistů, co nedokázali sehnat dost papíru na knihy“ a v dnešním kapitalismu, který má všeho přebytek?
Já v žádném pořadníku na předplatné ABC nebyl, někdo zkušenější mi prozradil, že to je „mission impossible“. Kupoval jsem si ho u stánku na konečné tramvaje, odkud jsem jezdil do školy. Akorát jsem musel ráno, odpoledne už bylo většinou vyprodané. Zato jsem míval předplacenou Sedmičku a nějaký „odbojář“ mi ji kradl ze schránky.. nebo mizela už na poště? Kdo ví.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Jen krátce...
1) "miliarda lidí hluboce, trvale a definitivně nenávidí Západ."
Naprostá kravina. Jak jste na to přišel?

2) muslimové nejsou nějaká jednolitá skupina. Tak jako nejsou ani křestané.
Jsou mezi nimi obrovské rozdíly. Obyvatelé bohatých států kolem Perského zálivu se dívají shora na ty ostatní a podobně.
Jeden z největších znalců islámské problematiky měl nebo snad stále má na Aktuálně blog. Četl jste ho?
Forsyth je výborný spisovatel, ale ne výborný znalec.

3)"Takřka všechny mešity v Západní Evropě či na Balkánu hlásají radikánlí islám."
Opravdu? Máte k tomu nějaký zdroj?

Průměrný počet slepic: 2.9 (13 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ten určitě pochází z Číny!

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Napsal uživatel yoker (neověřeno) dne St, 07. 07. 2021: "Ale jaká je realita: Totálně znemožněného Pitharta tahají co chvíli na obrazovku a nechají ho tam kecat a kecat ."

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

"....Z našeho hlediska jsou muslimské státy prdel světa. Mor neštovice, bída, svrab, negramotnost, tmářství. ..."

No tak si zajeď např. do Dubaje.
Budeš tam za chudáka, za socku - pokud vůbec to dáš, aspoň 2 týdny s celou rodinou, v nějakém z těch solidnějších sídel.
Ale ono stačí i Costa del Sol,,,,jeden muslim si tam dokonce nechal prokopat tunel pod dálnicí, kvůli pohodlnějšímu přesunu z jachty na SVOU haciendu.
No a " naši " vlajkovou loď spoluvlastní Katar (přes vládní fond) - tedy dle tvého hlediska zasvrabený a zbídačelý subjekt. A to je jen kousíček úpatí ledovcovité hory složené z petrodolarů...

Je to jak u nás, ale zfanatičťování a ohlupování se děje více na náboženském základě, u nás je to povíceru jiné (ovšem např. Bush tvrdil, že mu invazi do Iráku nařídil Bůh).
No a barbarizací je i rozdělování, např. nové způsoby rozdělování lidí do tříd, včetně třídy dlužníků či třídy pauperizovaných, potažmo třídy dotačních magnátů či třídy obrovských pozemkových vlastníků (od slova " vlast" - v jejich případě je jim skutečně vlast vlastí , na rozdíl od bezzemků, které tito paradoxně však zhusta při první horší příležitosti naženou na jatka, aby prý bránili " svou vlast").
Barbar...to je etymologicky člověk, kterému Řekové nerozuměli. V našem geografickém prostoru takto byli námi nahlíženi Němci - že jsou němí, že nemluví , jen vyrážejí jakési nerozumné artikulace. Z tohoto úhlu pohledu je také zajímavým fenomenem tkzv. šibolet (sibolet). Kdo má zájem , zjistí si (a přinde až k petrželové genocidě...což je obzvlůáště krutý výjev odvozený od ne již nepochopení rozumět, ale touhy nerozumět - nerozumění coby třídící mechanismus obzvláště odpudivé povahy).

Ostatně svrab (např. prostituce a pornografie, či obchod s bílým masem), mor (např. rozklad rodin či přílišný kulturní důraz přikládaný homosexualitě nebo narkotický průmysl, včetně opioidní krize v USA) , tmářství (nihilismus , konzumerismus) bídu (systém dlužního kapitalismu)...mohou nalézat svou optikou muslimové ve " vyspělém světě", tedy spatřovat barbary v jeho obyvatelích. Nerozumí jim, pohrdají jimi...(ne tak jejich vynálezy či jejich bankami - a jejich vynálezy).

Dle mé maličkosti specialně v naší zemi probíhá barbarizace spíše zevnitř, včetně některými z těch, kteří straší barbarizací muslimskou. Poměrně dlouhodobě, materiálně i duchovně. Včetně onoho " menšího zla", které si " svobodně " a opakovaně volíte a kterému de facto i de iure (např. vyplácíte nárokové dotace miliardářům) otročíte.

Průměrný počet slepic: 3.4 (9 hlasů)

In reply to by Rodinné Štěstí (neověřeno)

Trvalý odkaz

...názvem " petrželový masakr".

Průměrný počet slepic: 2.9 (9 hlasů)

Původní (nepřenesený) význam slova šibolet jsem neznal.
K Petrželovému masakru článek z r. 2012.
https://search.centrum.cz/?q=Petr%C5%BEelov%C3%BD+masakr&utm_source=cen…

Typické je, že USA odporného masového vraha desítky let podporovaly až do okamžiku, kdy jim přestal vyhovovat. Pak byl umlčen - jako byli mnozí před ním a jako budou mnozí po všech, kteří jim slouží. Mnohdy pro opotřebenost - proto, aby byli nahrazeni ještě "jinšími sekáči, kteří se nezakecaj".

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

a jeho dcera.
Připomněl jste mi dávno zasunuté, děkuji.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Jako kdyby Češi nebyli barbaři. Ti taky v....jebou s každým i s islámem a rozkradou co se dá. O ty strach vůbec nemám.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)