Barbaři zpravidla vyhrávají

Autor
Štítky

Dnešním článkem se chci vrátit ke včerejší diskusi, která poměrně rychle přeskočila z hesla Tálibán na heslo islám. Zaznělo toho docela hodně, tož pojďme si toto téma prokydat více. 

Když jsem dnešní článek připravoval, kouknul jsem se pro zajímavost, kolikrát se zde na Kydech nějaký text se štítkem "islám" objevil. Kupodivu moc ne. Je jich asi deset. Píšu už víc než čtyři roky, napsal jsem tedy víc než tisíc článků pro Kydy, ale jen v deseti z nich se islámu povrchně věnuji.

Vlastně mě to samotného překvapilo.

Imigrace z muslimských zemí je obrovská a hrozí rozkladem všeho, co tady v Evropě máme. Téměř všechny současné války se tak či onak týkají islámu. Ať už jde o Magreb, blízký východ, Perský záliv, Afghanistán, Irák... všude tam vládne islám a sekularismus aby člověk hledal lupou.  Takřka všechny mešity v Západní Evropě či na Balkánu hlásají radikánlí islám. Ve Francii varují před muslimskou komunitou i armádní generálové. No-go zóny jsou realitou, kterou už nepopírá ani majnstrým. Pokud někde dojde na teroristický útok, v devadesáti případech ze sta jde o terorismus islámský. 

A Vidlák za čtyři roky této vyhrocené doby hodí jen deset článků, které se alespoň okrajově věnují islámu. Méně než jedno procento. Přitom o všech těch moderních katastrofách píšu dnes a denně. Nejméně třetina mých článků popisuje migraci, americké války o ropu a vliv na Východě, náš boj v Kábulu za Prahu i náš nový boj v Mali. Tématu se věnuju velmi velmi často. Ale jen zcela výjimečně připisuju tyto události přímo Koránu či muslimské víře. Násobně častěji se zaměřuju na jevy politické a mocenské. 

Víte, já do toho tu víru cpu hrozně nerad. Jednoduše proto, že se o ní těžko mluví. Ono je hrozně jednoduché říci, že korán je zlo, islám je zlo a za všechno může šaríja. Ale víra v Alláha... jak jí mám popsat? Měřit se to nedá, ale díky ní se miliony lidí dávají do pohybu, vousáči v sandálech vítězí nad největší světovou velmocí a miliarda lidí hluboce, trvale a definitivně nenávidí Západ. Tak moc, že k nám sice utíkají, ale nesou nám ten islám, který jim doma ničí život. 

Podle mě to stojí za zamyšlení a to zamyšlení dost hluboké. Já jsem přečetl takřka všechny knihy o islámu, které jsou k mání. Dokonce jsem si i ten korán přečetl a dost pochybuju, že to udělal kdokoliv z těch, kteří v diskusi pronášejí definitivní soudy o islámu. Kamarádím s Petrem Hamplem, který má boj proti islámu přímo na své kohortě. Můj oblíbený autor Frederick Forsyth píše velmi zasvěceně o našich válkách v muslimských zemích, ale ani on není schopen jakkoliv blíže popsat, co se těm Tálibům, Islámskému státu, Al Káidě a dalším fanatikům doopravdy honí v hlavě. Jak to, že je tak snadné je zradikalizovat nejen tam v palestinském utečeneckém táboře, ale i v Amsterdamu? A jestli je tak jednoduché někomu vymýt mozek, proč to neumíme taky? Jestli na to existuje nějaký postup, proč ho už naše elity dávno nepoužily, aby si i z nás udělaly oddané a fanaticky věrné otroky za příslib ráje po smrti? 

Já sám často popisuju zfanatizování jako produkt bídného života i tady v našich západních zemích, ale vím, že to není přesné a dostatečné. Islámští fanatici pohrdající životem je možné rekrutovat i mezi nekonečně bohatými Saúdy a i mezi solidně žijícími muslimy v Paříži. 

Rád jsem četl Terezu Spencerovou, ale jakmile začala psát o svých cestách do Sýrie a Egypta, vlastně to byla óda na muslimský svět, kde jsou lidé zdvořilí, milí, příjemní, kde by se rozdali a život berou inšaláh. A pak ta stejná autorka píše o podřezávačích krků, kteří se nerozpakují dělat vynalézavé masové popravy jako ve středověku, kteří s koránem v ruce a s Alláhem v srdci jdou, kašlou na svoje životy a jsou schopní na armagedon lákat lidi z Evropy. 

Já sám se netajím tím, že jsem praktikující křesťan, ale lepší označení by bylo, že já opravdu věřím v Boha. Má víra je živá, opravdová s Hospodinem mluvím, svěřuju mu svůj život, občas s ním také zápasím... nechci to tady nějak moc rozpitvávat, ale prostě vím, že víra není foklór. Viděl jsem křesťany, kteří v náboženském vytržení mluvili cizími jazyky, viděl jsem lidi, kteří pro Ježíše obětovali svůj život službě a vzdali se úplně všeho. Viděl jsem, jak se feťák dostal z drog z hodiny na hodinu díky silnému křesťanskému náboženskému zážitku, který mu úplně otočil život. Viděl jsem i hodně malé tiché a pokorné víry, která ale jako kapka za kapkou nakonec rozhlodá kámen. Víra prostě existuje. Špatně se měří, ale nakonec jsou dějiny v podstatě jen dějinami věr a střetnutím mezi nimi. 

V poslední době mám pocit, že se na islám díváme podobně, jako se Římané dívali na barbarské Germány. Jasně, ono je to otužilé, je to bojovné, ale nemá to týmového ducha, není to schopné postavit legii se železnou kázní, nemá to zázemí, akvadukty, opevněná města, ba dokonce to nemá ani zásoby na zimu. Když to přijde kořistit, víc toho zničí než použije. Neplatí tohle stejně i pro muslimy? A nezapomeňme, že Řím tenkrát nevyhrál. 

Z našeho hlediska jsou muslimské státy prdel světa. Mor neštovice, bída, svrab, negramotnost, tmářství. Ale také vysoká porodnost a v podstatě neskutečně tvrdý výcvikový tábor v přežití. Muslimové mají k Darwinovi mnohem blíž než my. Oni to dělají přesně tak, jak to dělá příroda - té nikdy nevadily hromady mrtvol. Příroda jen potřebovala co nejrychlejší reprodukci, což velmi rychle tříbilo geny a nechávalo naživu ty nejkvalitnější. 

My sami sebe označujeme, že jsme na špici vývoje a máme pocit, že vývoj jde jen dopředu. Ale na druhou stranu se umíme masově děsit, jak naše vyspělost ničí planetu. A bez elektriky a kupy vymožeností bychom nepřežili ani týden. Tohle všechno pro muslimy neplatí. Oni jsou schopní vyžít velmi skromně, ale zároveň jsou schopní si vytvořit sounáležitost o které se nám může jen zdát. A jsou schopní se množit tak rychle, že je Amíci nestíhají střílet a já osobně si myslím, že ani atomovka by na tom nic nezměnila. Nemají nic z toho, čemu my říkáme civilizace, ale ani to nepotřebují. Stačí jim bojovnost, rychlá reprodukce a schopnost se sjednotit. 

Germáni také víc bojovali mezi sebou než s Římem. Dokonce se jedni germáni nechávali Římem najímat proti jiným germánům. Ale stejně zvítězili. Ne díky své civilizaci, ale právě naopak. Zvítězili, protože uměli vyžít s málem a i s tím málem měli tolik dětí, že jim to bohatě vynahradilo všechny ztráty z válek i z hladomorů. 

Rozhodně svým článkem nechci říct, že jsem nějaký nadšený z toho, že nám do Evropy jdou muslimové po milionech. Ani se nemíním podvolit. Ale zcela vážně varuji, že taháme za kratší konec páky i se svými raketami, počítači, auty a ústředním topením. Že tohle všechno nám nevynahradí primitivní bojovnost, vojenské ctnosti a víru jdoucí k sebeobětování. I když to vypadá, že islám je středověká zaostalost, oni se od nás učí. Jen se neučí všechno, učí se jen to, co proti nám budou potřebovat. Vojenství je u nich na vyšší úrovni než si myslíme. A to ostatní k naší porážce nepotřebují. Obzvlášť když se sami vzdáváme toho, co nás dostalo na vrchol. Rok od roku jsme pohodlnější, nevzdělanější, nevěrnější a neschopnější se spojit. Rok od roku máme méně víry v budoucnost a prakticky žádnou v posmrtný život, natož pak Ráj. Rok od roku máme méně lidí, co prodělali vojenský výcvik a méně a méně lidí schopných naší zemi bránit. 

Barbaři zpravidla vyhrávají.... 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (116 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

"....Rok od roku máme méně víry v budoucnost a prakticky žádnou v posmrtný život, natož pak Ráj...!"

Ráj sever..... anebo Ráj jih ?

Průměrný počet slepic: 2.9 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Žán, co je to za hluk?
Lorde horda utečenců se chce utábořit na vašem pozemku.
Žán, a před čím utíkají?
Lorde, utíkají před válkou a islámem.
Žán, a co nám přinášejí?
Lorde, přinášejí nám válku a islám.

Průměrný počet slepic: 4.2 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Barbaři to OBVYKLE prohrávají v historii. Sem tam ale rozvrátí rozežrané říše a urychlí nepatrně o určitý čas jejich úpadek. Zvítězí ten, kdo je strategičtější. Plus kdo má štěstí. Jde o technologickou, ideovou a společenskou převahu.

Ohledně islámu mám jednu radu. Zajeďte si do Bulharska, a ptejte se tam na světlo a dobrotu islámu. Historicky o tom vědí své. Je dobré umět také rychle utíkat. Rumuský Vlado Napichovač alias Drákula má také s islámem určitou souvislost.

Islám věděl, že natolik vymílá mozky, že muslim vychovávaný od malička v islámu je nepoužitelný. Nedokáže už nic stvořit, vše v něm bylo utlučeno. Proto muslimové chodili do okolních říší - třeba do Bulharsko, kde odebírali mladé muže od rodin - a ti dělali všechnu inteligentní práci v muslimských říších. Odvedli takto mnoho zejména křesťanů.

Až budete opět pět slávu na "islámské umění", tak si uvědomte, že to z drtivé většiny nebyl islám. Je to jen vaše zoufalá neznalost historie. Navíc často pletete do Arabů a islámu třeba Írán a Peršany, prostě jste si zglachšaltovali celou Asii a historii šmahem na islám. Houby tomu rozumíte, ale víte, že islám je světlo naše jasné, a nejlepší vzor. V čele s Vidlákem, s prominutím.

Cudně zanedbáváte téměř 2000 let, kdy islám terorizoval polovinu Evropy. Hlavní fanatici blahorodí islámu nejsou sto ani najít někde Osmanskou říši a její působení.

Já se s vámi loučím, toto je nadlouho poslední komentář zde. Přeji vám hodně chvaliteben na islám. Bude to dobrý trénink na českou džámaháríju (republiku). Budu vám dělat tlumočníka: Anná am echkí Arabí ešrín sene. Levně a kvalitně!

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

mrzí mě, že si chcete dát přestávku, OPRAVDU vás rád čtu.

Ale nedivím se vám.
Spojuje se ve vás nadprůměrná inteligence s nadprůměrným sklonem ke kognitivni disonanci.
Něco podobného je osudem Vlka. Podvědomě selektivně eliminuje nebo naopak vypichuje jakékoliv zmínky o Babišovi nebo Zemanovi podle politického účelu.Není si toho vědom a zuřivě to popírá.

Podle mého názoru je zapotřebí se rozhodnout, zda budu dělat politika či propagandistu na jedné - nebo intelektuála, ohledávajícího všechna pro a proti.

Naprosto s Vámi souhlasím, že islám je pro současnou Evropu rozhodujícím nebezpečím - hned za maligním neoliberalizmem z amerických univerzit a naší skupinovou stupiditou.

Což ovšem nevyřešíme zavíráním očí před jeho ani našimi klady a zápory, zločiny i hrdinstvími, zásluhami o vědu
i nebetyčnými pitomostmi z těch či oněch škol minulosti či současnosti.

Průměrný počet slepic: 4.1 (13 hlasů)

n

Průměrný počet slepic: 1.4 (11 hlasů)

konec ne. Těším se na pokračování.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Proto mu nevadí, že islám, který existuje 1500 let, prvnch pár se let měl co dělat sám se sebou a posledních cca 300 let je na ústupu, dokázal 2000 let terorizovat Evropu. Že by ten zbytek jeho příspěvku byl stejně v souladu s fakty?

Zatím bez slepic

Třeba milion let, proč ne??? Podle statistik si blboň obecný pamatuje 14 dní. Muheeeee

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

neodcházejte, prosím.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Čtu tady zasvěcení "názory" , že otroctví bylo zrušeno a esli se vyplácelo nebo ne.
No tak k tomuto bych měl otázku, proč si něgdo myslí, že otroctví se přestalo vyplácet a proč si něgdo myslí, že otroctví bylo zrušeno v režimu, gdy jedna sorta lidí bankocetle fasuje a daně optimalizuje a druhá sorta musí na bankocetle dřít aby měla na placení daní.

Co je ve skutečnosti otroctví, nějak srozumitelně by to uměl něgdo definovat? Třeba že je to režim donucování strukturálními mechanizmy systematického okrádání nebo se jedná jen o násilí vedoucí k levnému dodávání zboží a služeb? Co to tedy je? A pokud víme co to je, může něgdo odpřísáhnout, že se tehoto instrumentu vrchnost vzdala?

Obecná definice z netu " Otroctví je označení pro stav nesvobody, při kterém jsou lidé (otroci) po právní i faktické stránce obchodovatelným majetkem zbaveným osobní svobody"..

=====

Definice otroctví
Pojem otroctví označuje nesvobodu, úplnou závislost, porobu, útlak, útisk.

Novodobé otroctví je nejčastěji definováno pomocí Dodatkové úmluvy OSN
4:„otroctví znamená, jak jede finováno v Úmluvě o otroctví z roku 1926, stav nebo podmínky osoby, na které se vykonává určitá moc,která se váže k vlastnickému právu, a otrok je osoba v takovém stavu nebo podmínkách “a Úmluvy o nucené práci.
Výraz nucená nebo povinná práce označuje každou práci nebo službu, která se na kterékoli osobě vymáhá pod pohrůžkou jakéhokoli trestu a ke které se řečená osoba nenabídla dobrovolně. Stejně jako se vyvíjí systém otroctví, vyvíjí se i nové definice včetně pojmu jako obchodování s lidmi a rozlišení dětského otroctví od dětské práce.

Příčiny otroctví
Otroci jsou velmi výhodnou investicí, protože jejich majitelé mají mnohem nižší náklady na práci než u svo-bodných pracovníků. Jsou také atraktivnější pro využití na riskantní a nebezpečnou práci, jakožto skupina osob, jež se jen obtížně dovolává svých práv. Otroctví může být velmi výnosné, protože některé zkorumpované vlády otroctví mlčky umožňují, přestože bylo zakázáno mezinárodními smlouvami i místními zákony.

Celkové roční tržby obchodníků s otroky jsou odhadovány v rozmezí od 5 do 9 miliard dolarů i když jejich zisky jsou podstatně nižší. Některé vlády dokonce otevřeně využívají otroctví v podobě rekrutovaných dětských vojáků, především ve střední Africe, jihovýchodní Asii a na Blízkém Východě. Ačkoliv rekrutování dětí probíhá většinou násilně, následná převýchova však může vést k tomu, že dotyčné děti už účast ve válce neberou jako nucenou a pak se tedy, podle výše uvedené definice, nejedná o otroctví. :-)))

Formy otroctví jsou uvedené v nejrůznějších mezinárodních normách, jako je Dodatková úmluva OSN o zrušení otroctví, obchodu s otroky a institucí a praktik podobných otroctví9, Protokol OSN o prevenci, potlačování a trestání obchodování s lidmi, zejména ženami a dětmi a Úmluvy Mezinárodní organizace práce o nucené nebo povinné práci a o odstranění nejhorších forem dětské práce.

https://www.studentsummit.cz/wp-content/uploads/2019/02/PSS-Novodob%C3%…

============

Obecně by se dalo říci, že sponzoři všecn definic otroctví mají zájem aby nikomu nedošlo o co de a vesměs se závěry z podobných sumitů zformují do prstu, kerá ukazuje na ty druhé, nejlépe do "třetích zemí, gde otročí děti". Tož tak

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

(Přečetl "takřka všechny knihy o islámu" ? To je jistě nadsázka... Víte, řekl bych, že byste je nejen neunesl v ruce, ale ani byste je neuvezl v dodávce, nevím, jestli v kamionu - možná... To jen odhaduji... Většina z nich bude asi Arabsky...)

Inu, Muslimská Invaze do Evropy je taková konstanta posledních 1400 let, a vždycky naši předkové věděli, že se musí bránit. (A ovšem velmi často tu pátá kolona Ž tu muslimskou invazi usnadňovala, mimo jiné aby nebyli jediná "menšina", a aby se pomstili Křesťanům, které nenávidí...) Inu, ve svých zemích ať si věří, čemu chtějí, a Právo ať tam mají, jaké chtějí, ale Tady Jsme Doma My !

Tentokrát je ale ještě zajímavé, proč stáhnuli vojáky z Afghánistánu a z Iráku především Američané, a zbytek Západu také... Se symbolickým datem ukončení 9-11...

Je to především proto, že až nás vyvraždí další dávkou očkování, nebo elektrickým pulsem ty, kteří jsou po vakcínách magnetičtí, tak ty vojáky je potřeba mít vyvražděné spolu s námi tady, aby jim pak z Blízkého Východu nepředstavovali riziko Spravedlivé Odplaty...

πα½

Průměrný počet slepic: 3.1 (9 hlasů)

Průšvih je, že tomu nejspíš opravdu věříte.
Tady u nás teprve vymýváme dětem mozky od přírodních věd, zvláště od fyziky.
Vy píšete z USA ?

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

Že jsou někteří lidé v USA a v jiných Západních zemích po očkování magnetičtí, je celkem spolehlivě prokázané, a leda ignoranti nebo najatí lháři to zpochybňují...
Viz třeba https://brandnewtube.com/watch/the-covid-vaccine-magnet-challenge-the-h…
a https://www.bitchute.com/video/tG6LBCRPl3Bw/
Amazing Polly má kus od začátku videa spoustu dalších ukázek - https://www.bitchute.com/video/GMtUZfHuQNlL - a některé jsou ze Španělska nebo i z Francie...

Železo na ty magnetické krystaly se zřejmě bere z hemoglobinu - krvinky těch očkovaných lidí prý vypadají dost scvrklé: https://rense.com/general96/shocking-live-blood-analysis-after-vax.php Z toho je těžko říct, jestli to je vyjímečný případ nebo obvyklá situace... Takhle zkažená krev sice nebolí, ale jak dlouho to ten člověk vydrží, je otázka...
Jako ukázku možného vědeckého vysvětlení viz třeba https://www.sciencedaily.com/releases/2019/09/190925083802.htm "Engineered protein crystals make cells magnetic", nebo asi půjde něco najít o SPION - super-paramagnetic iron oxide nanoparticles, které se používají u DNA vakcín... A v tomto případě se na ně zřejmě bere železo z hemoglobinu...

Spíš je na tom zajímavé, že nejsou magnetičtí všichni vaxxinovaní... Znamená to, že ty vaxxíny byly odlišné - testovali si víc různých pod stejnou značkou.
Také když se podíváte na data v Evropské databázi negativních reakcí Eudra Vigillance, je vidět, že třeba Holandsko, stejně velké jako Česko, tam mělo 10-25x víc hlášení negativních reakcí - zkoušeli si na nich něco "ostřejšího" než u nás... Bohužel je ta databáze tak "transparentní", že tam nelze zjistit, jaký byl poměr úmrtí nebo závažných reakcí v jednotlivých zemích...

πα½

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Čtu tady zasvěcení, "názory". Bacha na čárky.
Ale podle mého názoru je otrokem každý, kerý nemá podíl na půdě a to bez povinného placení jakékoli organizaci, ani ČR s.r.o. a má podíl na hospodaření z celé země a spolurozhoduje o hospodaření a společenských záležitostech svým jedním podílem s ostatními.

Blboni, keří věří, že oni otroky nejsou přednášejí výřezy, výňatky filozofů, placených vrchností aby si zdůvodnili své díry v systému, ve kerých sou nalezlí a gde je větší smrádek a teploučko, že to tak fatální vlastně néní, a že šmoulání čepičky, pokud ji vůbec gdy šmoulali, není zas taková ptrpnost a že se to v podstatě vyplatí. A z teho pak plyne ten zádrhel celé cicvilizace, kerá na těchto základech vystavěla svůj blahobyt babylonské věže, kerou gdyž tak budou stavět roboti a blboni můžou svobodně jít.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

vědom toho kam budou moci blboni jít?!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

po dlouhé přestávce jsem se včera v noci konečně odhodlal napsat Janu Kellerovi. Myslel jsewm si, že je na své tradiční dovolené ve Francii a chce si konečně odpočinout od znechucujícího vyšachování redakcí Práva.

Hned brzy ráno mi odpověděl a poslal mi tři články:
dva cizí a jeden svůj rozhovor.
Na prvním místě mi poslal, jak píše, "vynikající článek" - od VIDLÁKA! Ten optimistický, o Vrběticích.

Nevím, jestli ho má od vás - a jestli vůbec víte, jak vás oceňuje.
/Napište, prosím, jestli jste na tento můj příspěvek narazil/
----------------------------------------------------------------------
Druhý článek je čerstvý článek od Bašty, nevím, jestli už někde vyšel, je datovaný cca třetí hodinou ranní, tak ho nebudu zatím přeposílat.

No a odkaz na třetí jsem sem už pověsil, akorát jsem se uklepl a zapomněl podepsat.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Do Sládkovičova?

Průměrný počet slepic: 1.6 (13 hlasů)

Keller, retardovaný komunista, salonní bolševik.
Sociolog- bolševický ideolog, který dokáže každý problém nebo téma překroutit , teméř půl století mu to nejen vydrželo, ale hlavně nese.
Ale, ta jeho intonace, ta za pozornost stojí.

Průměrný počet slepic: 1.7 (11 hlasů)

In reply to by Nazdar (neověřeno)

Trvalý odkaz

Míchá vám polívčičku?

To nasere.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zdravím Holube

Narazil jsem... A díky za info. Jana Kellera zvu na zabijačku už dlouho, ale nevím, jestli ví, že jsem Vidlák. Letos ho zase pozvu a třeba to konečně vyjde...

A prosím... který článek o Vrběticích? 

 

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

"Dnes ještě jednou o postižených obcích na Břeclavsku a Hodonínsku… 
Sledovali jste letecké záběry z postižených míst? 
Ve čtvrtek večer tornádo bořilo domy a v pátek nad místem lítaly policejní vrtulníky i novinářské drony.  Viděli jste ty záběry? Nejde o tu zkázu domů bez střech a někdy i bez stěn. Nejde o trosky rozházené v celém širokém okolí. Nejde o ta převrácená auta slisovaná rovnou do šrotu. Ale viděli jste, kolik práce se tam udělalo za jeden jediný necelý den?  ...."
Poslal mi článek jako textový soubor v příloze mailu, nikoliv jako odkaz.
----
Nejel letos ani na dovolenou, obávám se, že se ještě úplně nezotavil z covidu.
Nevím, jestli sleduje Kydy, pár článků od vás jsem mu ale už dříve zkopíroval a ocenil je.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Jsou zprávy, že armádní posádka půlmilionového Kandaháru asi kapitulovala buď celá nebo její podstatná část. Žádné dlouhé obléhání nebylo. Pro porovnání po odchodu Sovětů vydržela vláda armáda ještě asi 2 roky a ne jen několik dní a to tehdy měli mudžáhedíni i moderní Stingery. Dnes hightech zbraně nemají, jen ty běžné aspoň do chvíle než je některé tento týden ukořistili na opuštěných základnách..Ani moderní tank bitvu nevyhraje, když je osádka je rozhodnutá ho opustit ještě před bitvou a funkční někde nechaný stát u cesty.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Většina států provádí evakuaci. Zůstávají jen Američané v Kábulu, 600 vojáků na ochranu ambasády. Nejsem si jist, jestli se to vyplatí mít ambasádu. Možná ještě několik málo diplomatů dalších států v Kábulu zůstane. Evakuace konzulátů v ostatních městech ukazuje, že to nechtějí riskovat, jestli talibanci dodrží slovo, že zaručují diplomatům bezpečnost. Taky tam působí různé další milice a bandité bez centrálního velení. Za chvíli asi zůstane jen opevněné centrum Kábulu okolo prezidentského paláce a letiště zásobované ze vzduchu. Letiště má teď umístěný nový systém protiraketové ochrany, aby tam civilní letadla mohla přistávat ještě nějakou dobu. Potom bude otázkou času než lidé z tamní elity začnou ulétávat za hranice do exilu než aby žili měsíce, roky v obklíčení.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Muslimové jsou jistě různí... Je tam zřejmě spousta hodných a přívětivých lidí, ale je tam i o dost větší procento zfanatizovaných magorů, především v Arabském světě... O dost méně problematičtí jsou Peršané v Iránu, které ale Izrael a všichni jeho nohsledové nenávidí...

U těch Arabů je to dáno tím, že s průměrným IQ 90 tam prostě je spousta "magorů", se kterými je jednodušší manipulovat... (U nás to manipulátorům zkazí ta inteligentnější polovina, která o nich pochybuje, a i ti další si toho všimnou...) A ovšem třeba před Assadem sem utíkají především Lumpové, protože čestní lidé v Sýrii Assada většinou milují, vyhrál opět volby demokraticky s velkou většinou - kdo z našich Politiků si zaslouží takovou podporu svého Lidu?!

Nejen lingvisticky, ale i geneticky, Arab znamená "Směs". Jsou to kříženci Evropanů s Afričany, jak vyplývá i z genetických map, že jsou jedinou odbočkou od Eurasijců k odlišnému druhu Afričanů... Pokud tady povolíme Miscegenaci s Afričany, velmi špatný a dědičný hřích (Dt23:3, Lv19:18-19), budou naši pravnuci vypadat a chovat se jako Arabové... "Dědičný" hřích to je proto, že se to genetické znečištění (jedněch druhými i naopak) dědí...

Viz graf http://pialpha.cz/798px-Individual-level_human_population_structure2.png - graf z https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Principal_component_analysi… "Principal component analysis of human genetic diversity". Mezi Asijci a Evropany je cca 20,000 let vývoje nebo víc a vede jiným směrem, než kde jsou úplně bez souvislosti Afričané, ke kterým pouze vede odbočka "Middle East". Jestli jsme měli nějaké společné předky s Afričany, je tam nejméně 100,000 let vývoje nebo víc, než by se ta rovná čára od Evropy k Asii (nebo naopak?) přiklonila k Afričanům...

Jestli vám Arabové připadají jako primitivní a zlí barbaři - co teprve sub-saharští Afričané?! (Zase asi ne všichni, ale podstatné procento...)

A ohledně Islámu - problém je každá Víra, která tvrdí, že je Neomylná a Vyvolená... Zdánlivě to pak Ospravedlňuje Neospravedlnitelné...

πα½

Průměrný počet slepic: 3.3 (10 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pirátská strana
Nevěřte hoaxům a nenechte sebou manipulovat podvodníky.
Ivan Bartoš není a nikdy nebyl členem Antify.....

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

a ta fotka je jako padělek?

Piráti mají k Antifě tak daleko jako Sinn Féin k IRA.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Stejně budou ve vládě.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokud vás vyfotili jak stojíte vedle Hradní stráže, bude z toho plynout, že jste členem Hradní stráže?

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

Někde ji drží a jindy je do tý vlajky rovnou zabalenej.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

jak stojím vedle člena Hradní stráže, patrně k Hradní stráži nepatřím.
Pokud mě vyfotí oblečeného v mundůru Hradní stráže, patrně k nim patřím.

https://www.youtube.com/watch?v=A3Ivanl52kw

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Víra existuje, ale je to jen to, co je. Víra. Prostě potřebujete jen věřit. Nevěřící musí jít a věci si prozkoumat a ověřit.

Takovou práci si žádný věřící nemusí dávat.

Nemusí nic umět, nemusí nic studovat, nemusí se ničím zabejvat. Má svoji víru a ta stačí.

Stejnou metodou můžete věřit na Ježíše, na Krišnu i na Manitoua.

Když jste nevěřící, tak o spoustě věcí pochybujete, ale jak to je taky nevíte, protože věda ještě dost nepostoupila. No ale aspoň chápete, že Možíš asi sotva uděla "čáry-máry-fuk" a rozestoupilo se moře. Sotva bůh někoho uplácal z hlíny. Sotva je bůh proti potratům (když jich je plná příroda - tedy je bůh starej potratář) atd. atd.

Věřící a nevěřící se na islám dívají diametrálně odlišně.

Věřící se na islám dívají shovívavě, protože je to jaksi jiná verze jich samotných. Pro nevěřícího je islám absolutní zrůdnost, která je sice podobná jiným vírám, ale je to plné násilí a zabij toho a zabij onoho, tam kde se o vás jiné víry jen nezajímají.

Katolík věřící na Limbo je pro nevěřícího už docela velkej, brutální a bezohledný blázen. Vykládat tohle rodičům zesnulého a nepkřtěného miminka je prostě drsná prasečina. Jenže muslimové takhle vymejvají hlavičky svých drahých dětiček v kdečem. Stačí se na muslimy chvíli dívat a za chvíli je vnímáte jako mentální mrzáčky a nemůžete se s nimi bavit takřka o ničem.

Musí tohle a nesmí támhleto. Každou blbost mají předepsanou. Ke kde čemu se vyjádřil prorok a to pak musí jet po jeho a nijak jinak.

Takže "umírněný" si sice vypije pivo, kouká na TV (což má obojí přísně zakázáno), ale pak vám začne vysvětlovat, že evoluce neexistuje, prorok si nic nevymyslel, vše mu řekl bůh a proroka musíte respektovat víc než matku a otce (= žít v hrůze z něj, čili rodičů a imáma, protože prorok přeci už dávno nežije), že vepřové maso hnije jinak než hovězí, že někoho zabít je vlastně v pohodě, když zesměšní proroka atd.

Tím byste mohli měřit násilí jednotlivých náboženství. Kolik vlastně má těch situací, kde jdou do násilného konflitku.

Kolik křesťanů třeba kompletně zavrhne své dítě, když ztratí víru. Kolik se ho bude snažit zabít.

Je to jen a jen násilí, na čem stojí islám a jen a jen násilí, čím se šíří. To, že někde vidíte nenásilnýho muslimskýho žvanila na tom nic nemění, protože mu stačí písknout a nějaká násilná svině je vždy poblíž.
--

Příroda nechávala na živu jen ty nejkvalitnější. Jenže nejkvalitnější podle všech nejrůynějších kvalit.

Jenže islám ty nejkvalitnější likviduje. Likviduje ty, co myslí samostatně, likviduje ty, co si jsou svojí cestou, ty, co si dělají vlastní názory, ty, co se dokážou vzepřít rodičům, ty, co mají nějakou morálku atd. atd. - Nechává jen pokřivené, násilné charaktery, bez morálky, ale bezmezně poslouchající na slovo tatínka a maminka a pana kazatele.

Proto islámská civilizace kopíruje nás zcela ve všem. Píšou si na našich mobilech, svítí si naší elektřinou, jejich bohatství je z ropy do našich aut a motorů, léčí se našima lékama a střílí po nás našima zbraněma. Protože sami nic nevymysleli, protože inšaláh. To pak sotva o něčem hloubavě přemýšlíte.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Jsou tu "nazory", ktere jedou podle islamskeho vzoru na lzich a na te stare manipulativni finte: je to tvoje vina, svinacky Cechu. Svinacka Evropo. Svinacka Ameriko. A to, ze islam od sveho prvopocatku nici kultury, ktere byly driv jine (nejenom krestanske), to se smete pod koberec. Islam nici uz 1400, a nici i sve. To nicitelstvi je zabudovane v Koranu, v Hadisech, v Sire. Ostatne, zakladetel islamu byl vrah, prznitel zen, zlomyslny atentatnik proti tem, co si ho dovolili kritizovat, zlodej karavan, vyderac... trva to dost casu, vsechny jeho zlociny vyjmenovat. A tak dale. Islam je horror show. Clovek se nedivi, ze muslimove utikaji pryc, kdyz maji moznost. Bohuzel mnozi z nich si ten islam nesou s sebou, at jdou kam jdou. Vselijaci oprasovaci islamu zapominaji, ze to neni tak davno, co Turci plenili jizni Moravu.

Politika zapadu by se mela diskutovat separatne. Jak prislusnici islamskeho statu sami psali, jejich jihad neni zpusoben zasahy do islamskych zemi. Je to stve, pochopitelne, ale jihad je podstatou islamu od zacatku. Cela severni Afrika byla krestanska ci pohanska. Pak prisel islam. Cely Afganistan byl buddhisticky, pak prisel islam. Cely Persie (Iran) byla zoroastrianska plus nejaci ktestane a pohane; pak prisel islam. Islam kolonizoval pul Indie. Islam stve proti nam ne proto, ze zapadni politici delaji kraviny a podrazy. Stve proti nam od zacatku, protoze jsme neverici, a odmitat pravou viru muzou jen zloduchove. A zloduchy prece mozno zotrocit i zabit, a je to tak spravne.

Je mozno i nutno kritizovat zapad za sve provinilosti. Ale nic z toho neomlouva islam, jeho zlo, a jeho nicivost. Ti, kteri lzou a ponizuji zapad, aby ukazali islam v lepsim svetle, jsou manipulatori a zradci. Ostatne, lzi pronesene pri obrane islamu jsou v islamu povolene. Takze ti mezi nami, co tak lzou, uz jsou jednou nohou v islamu.

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

In reply to by vevča (neověřeno)

Trvalý odkaz

přirození vlažnou vodou

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

In reply to by Medvídek mýval (neověřeno)

Trvalý odkaz

Taková univerzální hláška, když nemáte nic k tématu, že.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Pan si asi mysli, ze prasaci vyhrajou. LOL

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Zmiňujete případ pražského imáma Samer Shehadeha, kterého policie navrhla minulý týden obžalovat z podpory terorismu. Je islamismus bezpečnostní hrozbou pro Českou republiku?

Nejprve bych chtěl říct, že je úplně jedno, jaká zdejší muslimská menšina ve skutečnosti je, protože drtivou část české populace to vůbec nezajímá – společnost si vytvořila nějaké vlastní muslimy a zdaleka se to netýká jen „nadšenců“ na facebooku, ale i kriticky smýšlejících lidí. Neptají se, zda jde o pravdivou informaci, ale jestli to je „pro, nebo proti“ muslimům. Desítky minut bych vám mohl vyprávět o tom, že podle sociologických šetření se většina muslimské menšiny v Česku neúčastní komunitního života. Pouze část z nich chodí do mešity nebo na společné modlitby.
...
Pokud si dnes otevřete internet, najdete tam mraky extremistických výkladů islámu. Takže má-li je tato propaganda oslovit, není k tomu zapotřebí kontakt s nějakou extrémní islamistickou skupinou.

Dá se s tímto problémem dnešní doby vůbec něco dělat?
Obávám se, že to bude velmi složité. Je to vidět i na problematice fake news. Spousta lidí je ochotná hltat ty největší hlouposti a i když to je sebevětší nesmysl, věří tomu, protože to říká člověk, kterému důvěřují – například nějaký politik nebo umělec.

Něco takového probíhá i v muslimském světě, kde se hovoří o erozi autorit. To se ale zdaleka netýká jenom muslimů. Stačí se porozhlédnout po českém internetu: Kolik lidí zajímá názor odborníků a kolik raději lajkuje všemožné nesmysly označované jako „alternativní pohledy“. Ten nepoměr netřeba komentovat.

Jak s tím bojovat a zároveň neoklestit svobodu slova? To je podle mě ta nejtěžší otázka dneška, stejně jako v případě fake news a šíření konspiračních teorií. I samotní muslimové si jsou si vědomi toho, že z islámu vzešla dlouhá řada extrémů, a snaží se proti tomu bojovat.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/bronislav-ostransky-islamolog-islam…

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)

Jo, žurnálový supe, dost objektivní článek...jenže dnes jsme už o hodně hlouběji v řiti než před dvěma lety. Nezbývá než doufat, že Alkaida bude o něco menším zlem než islámský stát. Nevěřím tomu, ale doufat snad můžu, trocha schizofrenie mě nezabije. Že se tedy snad zklame naděje zaoceánských loutkovodičů a nedojde k příliš silnému výbuchu nejprve v postsovětských a posléze evropských krajích.

Čína se v praxi snaží se svými Ujgury o to, co hubou, primitivně a naivně slibuje Macron ve Francii, aniž by to chystal byť jen v náznaku realizovat.

Na co bych pro změnu skoro vsadil je, že k nám budou dovezeni ti nejradikálnější afgánští hrdlořezové, kteří o sobě budou tvrdit a vzájemně si potvrzovat, že bojovali na naši (tj. americké) straně a nyní jim hrozí nebezpečí.

Nejspíš budou mít mnozí z nich i falešnou identitu skutečných pomahačů amerických hochů, které předtím nechají podříznout....

Na druhou stranu by jistě bylo morálně ospravedlnitelné pomoci těm, kteří věřili, že snad USA skutečně hodlají budovat v Afganistánu demokracii. Nebudete tomu věřit, ale takoví idealisté OPRAVDU byli donedávna i mezi našimi hochy, co tam byli vysláni. A jsou, resp. byli i mezi vysokými důstojníky, naší armády - přestože to nejsou vždycky blbci (pokud to posuzujeme podle IQ).

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

"bylo morálně ospravedlnitelné pomoci těm, kteří věřili, že snad USA skutečně hodlají budovat v Afganistánu demokracii."
Prravou , nefalšovanou pomoc a demokracii může vybudovat pouze "Ďáďa Putin" nejen v Afganistánu, ale v celém světě.
K tomu mu dopomohou všichni asfaltoví holoubci a král lávra.
"Lavrov nevyloučil, že Moskva vojensky zasáhne..."
Mupy mup.

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

Tak si s nějakým tím umírněným muslimem někam zajděte a pokecejte si o prorokovi.

Zjevně nevíte, o čem melete.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

tričko s tim obrázkem, jak tam je prorok vyobrazen s tím výbušným turbanem.

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

už se stalo, pokecal jsem, s jedním z nich nejeden půllitr jsme vypili spolu.
Nicméně jsem mu dal večer pauzu, aby si vyposlechl patřičné kázání na krátkých vlnách a zavyl si v naší kuchyni s muezzinem.

Podobně jako jedna má dávná milá katolička, která se pravidelně musela vyzpovídat ze smrtelného hříchu, který pravidelně páchala se mnou. A podobně jako její pan farář, který totéž páchal se svou kuchařkou.
Ostatně - i já byl tehdy vlažný katolík.

Naštěstí nebyl onen muslim podobného psychického ustrojení jako Vy, takže jsem doposud o hlavu nezkrácen.

Nejsem bohužel nadán tak silným hlasem ani savonarolovským libidem či géblsovskou uvědomělostí, abych musel sám sebe překřikovat, takže to nechám na vás, jste v tom lepší.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

„ … Kto nebude očkovaný, bude uzavretý vo svojom vlastnom koncentráku. Globalisti potrebujú novú vlnu a nové mŕtvoly, ktoré budú môcť hodiť na krk neočkovaným a tým proti nim začať hon a mohutnú kampaň. …“

https://www.nasrestart.cz/z-cerne-kroniky/3498-rozputaju-globalisti-po-…

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

„ …. Poslanec Patrik Nacher (ANO) se velmi podivil, když si přečetl nápad pirátského europoslance Kolaji zrušit v Evropské radě právo veta při hlasováních o daních a zahraniční politice. „Já s tím bytostně nesouhlasím, toto jsou nápady úplně ufonské,“ domnívá se. Ke Kolajově argumentu, že přeci Kraj Vysočina také nemá možnost blokovat rozhodnutí v národním parlamentu, uvedl: „Pro mě je neuvěřitelné, že to nechápe. Nebo naopak na druhou stranu je evropská integrace pro něj natolik důležitá, že popře fakt, že reprezentuje Českou republiku, logiku i selský rozum, aby dosáhl nějaké eurofederalistické konstrukce Evropské unie.“ ..“
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Nazor-velmi-vyznamneho-pi…

P.S. Tipuji : jak dlouho bude trvat než přilítne první jednoslepice, co elfící? Minutu, pět minut ?

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

… a když už jsem tady a přečtu si alespoň poslední příspěvek, tak:

Ne "aby jste se pak nedivili"... ale "abyste se pak nedivili"
Abychom se pak nedivili, že už neumíme čéééésky.
(Nacher tam má správně "aby se pak nedivili")

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

Děravý pětník, jako já?
Já dám novináři školení zadarmo : "… a když už jsem tady a přečtu si alespoň poslední příspěvek, tak:
ne "aby jste se pak nedivili"... ale "abyste se pak nedivili"...."

Průměrný počet slepic: 2.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Omlouvám se, že sem strkám rypák, ale chci se podělit o nevšední zážitek. Aktuální titulek na iDNES:

"Babiš navrhne 21 dní mezi dávkami Pfizeru. Za očkování lze vyhrát tenisky"

Evropa je vskutku poněkud dekadentní, aneb jak volal vojín Střevlíček: "To je prdel, kamarádi, to je prdel!"

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)