Barbaři zpravidla vyhrávají

Autor
Štítky

Dnešním článkem se chci vrátit ke včerejší diskusi, která poměrně rychle přeskočila z hesla Tálibán na heslo islám. Zaznělo toho docela hodně, tož pojďme si toto téma prokydat více. 

Když jsem dnešní článek připravoval, kouknul jsem se pro zajímavost, kolikrát se zde na Kydech nějaký text se štítkem "islám" objevil. Kupodivu moc ne. Je jich asi deset. Píšu už víc než čtyři roky, napsal jsem tedy víc než tisíc článků pro Kydy, ale jen v deseti z nich se islámu povrchně věnuji.

Vlastně mě to samotného překvapilo.

Imigrace z muslimských zemí je obrovská a hrozí rozkladem všeho, co tady v Evropě máme. Téměř všechny současné války se tak či onak týkají islámu. Ať už jde o Magreb, blízký východ, Perský záliv, Afghanistán, Irák... všude tam vládne islám a sekularismus aby člověk hledal lupou.  Takřka všechny mešity v Západní Evropě či na Balkánu hlásají radikánlí islám. Ve Francii varují před muslimskou komunitou i armádní generálové. No-go zóny jsou realitou, kterou už nepopírá ani majnstrým. Pokud někde dojde na teroristický útok, v devadesáti případech ze sta jde o terorismus islámský. 

A Vidlák za čtyři roky této vyhrocené doby hodí jen deset článků, které se alespoň okrajově věnují islámu. Méně než jedno procento. Přitom o všech těch moderních katastrofách píšu dnes a denně. Nejméně třetina mých článků popisuje migraci, americké války o ropu a vliv na Východě, náš boj v Kábulu za Prahu i náš nový boj v Mali. Tématu se věnuju velmi velmi často. Ale jen zcela výjimečně připisuju tyto události přímo Koránu či muslimské víře. Násobně častěji se zaměřuju na jevy politické a mocenské. 

Víte, já do toho tu víru cpu hrozně nerad. Jednoduše proto, že se o ní těžko mluví. Ono je hrozně jednoduché říci, že korán je zlo, islám je zlo a za všechno může šaríja. Ale víra v Alláha... jak jí mám popsat? Měřit se to nedá, ale díky ní se miliony lidí dávají do pohybu, vousáči v sandálech vítězí nad největší světovou velmocí a miliarda lidí hluboce, trvale a definitivně nenávidí Západ. Tak moc, že k nám sice utíkají, ale nesou nám ten islám, který jim doma ničí život. 

Podle mě to stojí za zamyšlení a to zamyšlení dost hluboké. Já jsem přečetl takřka všechny knihy o islámu, které jsou k mání. Dokonce jsem si i ten korán přečetl a dost pochybuju, že to udělal kdokoliv z těch, kteří v diskusi pronášejí definitivní soudy o islámu. Kamarádím s Petrem Hamplem, který má boj proti islámu přímo na své kohortě. Můj oblíbený autor Frederick Forsyth píše velmi zasvěceně o našich válkách v muslimských zemích, ale ani on není schopen jakkoliv blíže popsat, co se těm Tálibům, Islámskému státu, Al Káidě a dalším fanatikům doopravdy honí v hlavě. Jak to, že je tak snadné je zradikalizovat nejen tam v palestinském utečeneckém táboře, ale i v Amsterdamu? A jestli je tak jednoduché někomu vymýt mozek, proč to neumíme taky? Jestli na to existuje nějaký postup, proč ho už naše elity dávno nepoužily, aby si i z nás udělaly oddané a fanaticky věrné otroky za příslib ráje po smrti? 

Já sám často popisuju zfanatizování jako produkt bídného života i tady v našich západních zemích, ale vím, že to není přesné a dostatečné. Islámští fanatici pohrdající životem je možné rekrutovat i mezi nekonečně bohatými Saúdy a i mezi solidně žijícími muslimy v Paříži. 

Rád jsem četl Terezu Spencerovou, ale jakmile začala psát o svých cestách do Sýrie a Egypta, vlastně to byla óda na muslimský svět, kde jsou lidé zdvořilí, milí, příjemní, kde by se rozdali a život berou inšaláh. A pak ta stejná autorka píše o podřezávačích krků, kteří se nerozpakují dělat vynalézavé masové popravy jako ve středověku, kteří s koránem v ruce a s Alláhem v srdci jdou, kašlou na svoje životy a jsou schopní na armagedon lákat lidi z Evropy. 

Já sám se netajím tím, že jsem praktikující křesťan, ale lepší označení by bylo, že já opravdu věřím v Boha. Má víra je živá, opravdová s Hospodinem mluvím, svěřuju mu svůj život, občas s ním také zápasím... nechci to tady nějak moc rozpitvávat, ale prostě vím, že víra není foklór. Viděl jsem křesťany, kteří v náboženském vytržení mluvili cizími jazyky, viděl jsem lidi, kteří pro Ježíše obětovali svůj život službě a vzdali se úplně všeho. Viděl jsem, jak se feťák dostal z drog z hodiny na hodinu díky silnému křesťanskému náboženskému zážitku, který mu úplně otočil život. Viděl jsem i hodně malé tiché a pokorné víry, která ale jako kapka za kapkou nakonec rozhlodá kámen. Víra prostě existuje. Špatně se měří, ale nakonec jsou dějiny v podstatě jen dějinami věr a střetnutím mezi nimi. 

V poslední době mám pocit, že se na islám díváme podobně, jako se Římané dívali na barbarské Germány. Jasně, ono je to otužilé, je to bojovné, ale nemá to týmového ducha, není to schopné postavit legii se železnou kázní, nemá to zázemí, akvadukty, opevněná města, ba dokonce to nemá ani zásoby na zimu. Když to přijde kořistit, víc toho zničí než použije. Neplatí tohle stejně i pro muslimy? A nezapomeňme, že Řím tenkrát nevyhrál. 

Z našeho hlediska jsou muslimské státy prdel světa. Mor neštovice, bída, svrab, negramotnost, tmářství. Ale také vysoká porodnost a v podstatě neskutečně tvrdý výcvikový tábor v přežití. Muslimové mají k Darwinovi mnohem blíž než my. Oni to dělají přesně tak, jak to dělá příroda - té nikdy nevadily hromady mrtvol. Příroda jen potřebovala co nejrychlejší reprodukci, což velmi rychle tříbilo geny a nechávalo naživu ty nejkvalitnější. 

My sami sebe označujeme, že jsme na špici vývoje a máme pocit, že vývoj jde jen dopředu. Ale na druhou stranu se umíme masově děsit, jak naše vyspělost ničí planetu. A bez elektriky a kupy vymožeností bychom nepřežili ani týden. Tohle všechno pro muslimy neplatí. Oni jsou schopní vyžít velmi skromně, ale zároveň jsou schopní si vytvořit sounáležitost o které se nám může jen zdát. A jsou schopní se množit tak rychle, že je Amíci nestíhají střílet a já osobně si myslím, že ani atomovka by na tom nic nezměnila. Nemají nic z toho, čemu my říkáme civilizace, ale ani to nepotřebují. Stačí jim bojovnost, rychlá reprodukce a schopnost se sjednotit. 

Germáni také víc bojovali mezi sebou než s Římem. Dokonce se jedni germáni nechávali Římem najímat proti jiným germánům. Ale stejně zvítězili. Ne díky své civilizaci, ale právě naopak. Zvítězili, protože uměli vyžít s málem a i s tím málem měli tolik dětí, že jim to bohatě vynahradilo všechny ztráty z válek i z hladomorů. 

Rozhodně svým článkem nechci říct, že jsem nějaký nadšený z toho, že nám do Evropy jdou muslimové po milionech. Ani se nemíním podvolit. Ale zcela vážně varuji, že taháme za kratší konec páky i se svými raketami, počítači, auty a ústředním topením. Že tohle všechno nám nevynahradí primitivní bojovnost, vojenské ctnosti a víru jdoucí k sebeobětování. I když to vypadá, že islám je středověká zaostalost, oni se od nás učí. Jen se neučí všechno, učí se jen to, co proti nám budou potřebovat. Vojenství je u nich na vyšší úrovni než si myslíme. A to ostatní k naší porážce nepotřebují. Obzvlášť když se sami vzdáváme toho, co nás dostalo na vrchol. Rok od roku jsme pohodlnější, nevzdělanější, nevěrnější a neschopnější se spojit. Rok od roku máme méně víry v budoucnost a prakticky žádnou v posmrtný život, natož pak Ráj. Rok od roku máme méně lidí, co prodělali vojenský výcvik a méně a méně lidí schopných naší zemi bránit. 

Barbaři zpravidla vyhrávají.... 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (116 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Nové příznaky ! žádná ztráta chuti !!
Takže potvrzeno odborníky právě teď Hlavní zprávy Prima a MUDr. Roman Prymula - nová mutace covidu se projevuje jako nachlazení, popřípadě škrábání v krku a rýma.
Pacienti by neměli nic podceňovat, je to děsivá představa, kdyby se tato hrůzná mutace nějak více rozšířila! No považte, ještě byste chytili rýmu

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Je léto. Bude to stejné i v zimě?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

ODCHÁZENÍ

V hlavní roli: Miloslav Ponkrác

Dále hrají: Asfaltový holub, Petrpavel a ostatní obyvatelé Vidlákova

Průměrný počet slepic: 1.8 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak tohle jsem napsala na konci května a jo, trefila jsem se (jen místo piva jsou tenisky a ajfoun)!:
----------------------------------
Napsal uživatel Maneca (neověřeno) dne Čt, 27. 05. 2021, 10:10

In reply to Maneco, jednoduché odpovědi… by vidlak
Vidláku, tvé výpočty by byly…

Vidláku, tvé výpočty by byly správné, kdyby se zachovalo tempo očkování.

Podle mě to tempo zůstane vysoké ještě během první poloviny června, ale pak začne uvadat. Budou dojíždět druhá očkování, ale bude méně a méně těch, kteří se půjdou teprve poprvé očkovat.

O prázdninách už vláda nasadí akce jako sixpack pivka za očkování nebo na ruku dvě stovečky, atd., protože začne být víc vakcín k dispozici jako zájemců. A když to nepomůže, nasadí totalitní omezení k některým přístupům. Už nebude stačit testování nebo prodělání nemoci, ale podmínkou bude pouze očkování správně zvolenou vakcínou.

Tenhle příspěvek si schovám a připomenu ti to na začátku prázdnin.

Mimochodem, mám ve svém okolí dětskou doktorku, která měla po prvním očkování velké potíže, nechali si ji několik dní v nemocnici (Fajzr) a ta pak prohlásila, že na druhou dávku v žádném případě už nepůjde. ... Tím chci jen říct, že ne všichni s jednou dávkou absolvují i druhou dávku.
------------------------
No a teď v polovině července?

Očkovaní mohou soutěžit o iPhone či tenisky, láká Babiš do nových center
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/ockovani-mohou-soutezit-o-iphone-c…
------------------------

Podle mého květnového předpokladu počet poprvé očkovaných osob prudce klesá. Podívejte se na denní počet očkovanách a v "Pořadí dávky" si odhákněte 2. očkování, aby zůstalo jen 1. očkování - tam to uvidíte.:

https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/vakcinace-cr

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Když tento můj oblíbení film vznikal, prakticky všichni od toho dávali ruce pryč. Pythoni pak v žertu prohlásili, že se jim po 2000 letech podařilo sjednotit všechny odrůdy křesťanství, jelikož všichni byli proti tomu.

Dovedete si někdo představit, že by dnes někdo natočil podobný film, ale z prostředí islámu a toho jejich proroka?
Tak tenhle frajer by se odsoudil k doživotnímu hlídání policií a možná by si sem tam mohl, v rámci společenského vyžití, zahrát šachy s Rushdiem.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Život Briana", tak by a) nejspíš nesehnal lidi a b) by to nikdo nebyl ochoten financovat - báli by se.
Pokud by autor scénáře vůbec sebral odvahu to alespoň zkusit.
A Monty Pythoni by s velkou pravděpodobností skončili po prvním představení rváni na kusy všemi médii a před soudem za antisemitismus.
Stejně by dnes dopadl Fan Tozziho autor.
ADL je velmi důkladná a neobyčejně nabyla na síle.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

Mám všechny díly tehdejšího montypythonovského Létajícího cirkusu, koupil jsem komplet CD za pár desetikorun v levných knihách.
Bohužel Život Briana jsem propásl, prodali mi ho.

Dneska by ovšem byl v Británii na zavření každý druhý díl, je to koncentrát politické nekorektnosti a všech možných i nemožných verbálních přestupků.
Dokonale by to sjednotilo tamní společnost - každý by si našel, čím je smrtelně uražen.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Ale tehdy to taky nebylo s financováním filmu nijak slavný.

Z EMI od toho odstoupili pár dní předem a kdyby je nezafinancoval George Harrison, tak by se to netočilo.

Jo, jo. Producent se jmenoval John Goldstone. Určite notorickej antisemita.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nemáš-li podíl z vlastní země, si OTROK. Hotové.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Banda hňupů vám prostřednictvím bankocetlí od Séréše vzkazuje, že vám bude vládnout, kroutit krkem, kroutit rukama a bude vám pouštět žilou a vy jako praví blboni na to říkáte béééééééééé. Muheeeeeee

Kokoti

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdysi jsem hledal Boha. Setkal se u toho s jedním knězem českobratrské církve.
A jako nevěřící a hlavně mladý rebel, jsem proti jeho argumentům šel dost tvrdě. I jsem toho jeho Boha napadal a zesměšňoval. Dokonce jsem toho Boha i urážel.
On se vždy akorát usmál a začal o všech těchto mých pochybnostech diskutovat. Nic mi nenutil, pouze nastínil.

Pokud bych tak, jak jsem tehdá vyjížděl proti Bohu tohoto křesťana, vypálil proti tomu vymrdanýmu muslimskýmu prcačkáři malých holčiček, myslím, že by mi nějaký imám nastínil nůž mezi žebra.

V tom vidím rozdíl mezi těmito dvěma vírami i když sám jsem nevěřící.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

jste před tím knězem také mluvil jako o kdovíčím sjetém homoušovi, co byl na mladé chlapečky a ještě k tomu totální netáhlo, které se těmi chlapečky nechávalo vydržovat?
A o Mojžíšovi také mluvíte jako o imrvére zhulené smažce, která lidem akorát vymývala hlavy?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

ale zároveň v negaci, takže jsem tehdá použil všechno, co mě napadlo.

Ale měl jsem vlastní.
Že byl Mojžíš věčně sjetá smažka a ani to, že byl Kristus pedofilní homouš, jsem tehdá nepoužil, ale pokud byste si nehověl v Praze a mě to tady na venkově prozradil, asi bych tyto informace vytáhl, bez ohledu na jejich pravdivost.

Ale jsem si víc než jistý, že Daniel by se akorát usmál a začal tyto věci se mnou probírat.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Popleta Lavrov: na Západě se prý ve školách učí, že Ježíš byl bisexuál.
Forum 24

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Byl to Brian.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Moj-žíš byl brácha Je-žíše. Muheeeeee

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Vaše myšlénky jsou jako vždy tak hluboké, že bych potřeboval batyskaf, abych dohlédl na jejich dno. A v něm květináč s půdou od maminy.

Průměrný počet slepic: 2.6 (8 hlasů)

Asfaltovej holub je bílej nebo černej? Muheeee

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Skomarovský byl vyznamenán samotným presidentem Benešem, za partizánskou činnost, kterou prokazoval prý jedním papírkem napsaným azbukou a orazítkovaným nějakým sovětským důstojníkem. Nejvyššími válečnými vyznamenáními.
Vpravdě šlo ale o vlasovce Jermolenka (snad i o kápa v zajateckém táboře) , který prý v akci na frontě zabil vojáka Rudé armády a ukradl mu doklady. Přes ně a další machinace korupční povahy se různými podvodnými způsoby stal partizánem a dokonce i čsl. státním občanem.
V Karlových Varech se mu dostalo dobrého bydla, coby hrdinovi 2. světové války.
Nicméně ani to mu nestačilo, kšeftoval na černém trhu a co je nejhroznější, tak sliboval bohatším zdejším lidem (v jejichž luxusních automobilech pak jezdil po KV a okolí) , že je převede za čáru. Tyto však brutálně (se svým kumpánem Bělousovem - volyňským Čechem, demobilizovaným členem 1. čsl. arm. sboru v hodnosti staršiny...o zločinech zřejmě věděly i manželky těchto dvou hovad ) zamordoval a těla pořezal k nepoznání a naházel do opuštěné šachty. Mluvilo (asi šlo o fámy) se o 39 obětech, ale on sám přiznal jen 2. Hájil se však tím, že vlastně zabil třídní nepřátele státu, takže by spíše měl být odměněn.
StB ho vydala Sovětům, ty prý nějak moc nezajímaly vraždy na cizím území a Vlasovce už tehdy nepopravovali, udělovali jim tresty omezení svobody. Zatím mi není známo, že by někdo dokázal vysledovat jeho další osudy. Občas se přeci jen spekuluje o popravě.
Bělousov dostal u nás dvacet let, ale prý ho roku 1964 propustili. Další jeho osudy také nejsou známy.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Marie Divišová
13 hod ·

Vlastně jsme s tou vylidněnou ambasádou v Moskvě po diplomatické válce, s třetinovým počtem pracovníků, dopadli ještě docela dobře.
Když se sešli Biden s Putinem, různí komentátoři vypouštěli optimistické předpovědi, že se ten diplomatický konflikt s nepřátelskými státy a vypovídáním diplomatů ještě nějak urovná.
Ale NE - do konce července musí americkou ambasádu v Moskvě opustit všichni zaměstnanci z Ruska a jiných států, zůstat může jenom 120 Američanů. A to před sankční válkou v roce 2014 pracovalo na USA ambasádě průměrně 1200 lidí. Na minimum jsou seškrtané také všechny konzuláty. Tomu říkám decimace.
Zbytky pozůstalých se asi budou v tom baráku trochu bát.
----------------------------
Z FB diskuze pod příspěvkem:

Robert Metelec
A nám tam zůstalo kolik lidi?

Marie Divišová
Robert Metelec - 32 Čechu (7 diplomatu + 25 technicky personal) + 20 ruskych pracovniku.
111 lidí muselo odejít. Takze snizeni na tretinu.
..........
Daniel Bobok
A načo má US ambasáda 1200 zamestnancov? Akú činnosť vykonávajú? Samozrejme protiruskú....

Marie Divišová
Daniel Bobok - Musi ridit spoustu neziskovych organizaci, vysilani Hlasu Ameriky ad. V Jerevanu maji vice nez 2 tisice lidi.
...............
Marie Divišová
Věra Ivanovičová - Diplomaticke vztahy preruseny nebudou. Ale totalni omezeni personalu povede k tomu, ze zbyly personal US ambasady bude moci plnit jenom zakladni ukoly, takze budou muset chtic nechtic omezit ruznou spionazni a diverzni cinnost, servis pro patou kolonu mistnich aktivistu a "ochrancu lidskych prav" a ruzne nepratelske neziskovky ap. Proste budou mit na ambasade tolik lidi, jako maji bezne jine staty. Logicke - vztahy mezi USA a Ruskem jsou na bode nula, kulturni vymena uschla, turiste nejezdi a byznys si svoji cestu vzdycky najde ...

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdyby měli Američani takovou výkonnost jako rusové, zvládli by agendu i ve třech lidech:
1 ks velvyslanec
2 ks americké obdoby Čuka a Geka.
Nadnormativní zásoby Novičoku (Pozor! Syntetizovaného, nikoliv vyráběného!!!) by jim jistě ráda přenechala firma Čučkona, s.r.o.

Později by se mohlo české a americké velvyslanectví v moskvě sestěhovat do jedné splečné maringotky, čímž by se zjednodušila vzájemná komunikace a ušetřilo za telefony.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Dostala mne firma "Čučkona", díky.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

(Bohužel se teď na dvorku začínají množit náletové dřeviny, resp. náletoví dřeváci.)

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Náletové dřeviny odstraní kozy (kozáci), těch je u nás pomálu, a jak by řekl diskutující Sasin, ovce se zabývají přízemní trávou a do vyšších pater nezasahují.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

byl jsem požádán, abych sem umístil upozornění na tento Krásův blog:

https://blog.aktualne.cz/blogy/vaclav-krasa.php?itemid=40331

Týká se Pirátů a důsledků jejich případné účasti ve vládě.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

On mezi islámem a křesťanstvím není tak velký rozdíl - Boha-stvořitele máte stejného, hejno andělů taky a bájný Ježíš je druhý nejvýznamnější prorok v islámu.
Dělat si obrázek o islámu z divokých proamerických demokratický sil školených ve wahabistické Saudské Arábii, nebo z kriminálníků, které v Africe pustili z kriminálu, aby mohli jet k Makrele do Evropy, je jako posuzovat křesťany podle Hitlera a jeho kumpánů.
Islámská tradični společnost samozřejmě nikomu hlavy neřeže a je pohostinná. Mezi libanonským křesťanem, židem a muslimem nebyly kulturně velké rozdíly.

To, že posledních 40 let se začal prosazovat brutální wahabismus, není vina nikoho jiného, než USA. A že se dostávají do Evropy dacani a kultury nekompatibilní s naší, je zase vina EU a daných vlád.

Já bych nejradši, aby si náboženští aktivisté pronajali ostrov, tam se sešli a případně si to vyřídili mezi sebou tak, jak to cítí a neotravovali slušné lidi.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Rozdíly tam jsou. Křesťanství počítá s oddělením světské a duchovní moci. Islám připadal mnoha pohanům jednodušší, když má jednoho Boha a ne Svatou Trojici. Křesťanství vzniklo jako víra těch, kteří nevládli a nebojovali, byla to taková mimostátní víra, politika a vojenství byly přidány teologii až dodatečně. Ježíš nebyl válečník. Víra je většinou ovlivněná místními zvyky a kulturou, historií. Wahhábité chtějí vytvořit globální unifikovanou podobu bez kompromisů, kde pro místní zvyklosti nebude místo, a věří, že mají monopol na pravdu určit, kteří teologové z minulosti patří do závazného kánonu a kteří ne. Potom proti nim logicky dost států bojuje - Jordánsko, Maroko, Tunisko, Egypt atd. Proto wahhábité odmítají súfismus, který lidi odvrací od zbraní a vede k mystickému poznávání Boha. Proto považují za kacíře šíitský směr, kde duchovní může tvůrčím způsobem boží zákon nově vyložit (Idžtihád), když se změní doba.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Rozdíly jsou i mezi římskými katolíky a orthodoxními .. a považte, u schizmatu stálo formálně jen jedno slovo.

Nemůžete přece na jednu stranu stavět primitivní zbrutalizovanou verzi islámu, která se hodí US zájmům pro rozesírání světa a na druhou nějakou křesťanskou scholastiku nebo víru utlačovaných otroků a odpadlých židů v době, kdy neměli moc.
Ten wahábismus byl před 60 roky vírou pár extrémistů v Saudské Arábii, k posměchu ostatním.

Já tady nejsem proto, abych hájil jedno tmářství před druhým, ale jestli se chcete dobrat nějakého poznání, tak to dělejte poctivě. Jinak dopadnete jako ti Američani, co se strašně diví, jak to, že Navalného nepodporuje celé Rusko.
Islám představoval vysokou kulturu arabského světa v době, kdy evropští przniči kultu Ježíše neuměli ani číst.
Oddělení církve od státu není žádnou výsadou křesťanů, je to až novověká záležitost, naproti tomu v arabském světě době např. křížových výprav, měla navrch světská moc před kleriky - a taky tam kvetlo umění a vědy, oproti zaostalé Evropě.

Evropa se od svých tmářů oprostila, kdežto islámský svět upadl do svým způsobem hlubšího tmářství, než ve středověku. A důvody neleží ani tak v islámu, jako v geopolitce USA a jejich potřebě mít svoje "zlé kluky", které je možné nasadit proti neposlušným.

Ty excesy s burkami a všechno tohle Muslimské bratrstvo atd, to je výdobytek geopolitiky posledních 30 let.
Když měl Egytpský president projev v 60. letech, tak si dělal z muslimského bratrstva legraci, že prý (považte tu ptákovinu!) chtěli, aby se ženy zahalovaly... taková zhovadilost, Násir se řehtal jak kůň a dav lidí před ním taky.. hrozná legrace, přece dnes by v Egyptě nikdo nepomyslel zahalovat ženy. V Afghánském Kábulu chodily taky v sukních s učebnicemi v rukách po promenádě. A za 50 let vynucují zahalování nejden v Egypně, ale i v půlce západní Evropy, kde mají tihle tmáři oblast pod kontrolou.

Neměli byste si ten islám tak zkreslovat, bude vám to pak bránit v chápání.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

In reply to by gogo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vysoká kultura středověku těžila právě z vyspělosti dobytých zemí půlky Byzance a celé Persie. Dokud byli u moci vyznavači mutazilly, která chtěla víru podpírat filozofií, byl zájem překládat řecké a perské spisy.
Násir vládl taky v době, kdy arabský svět byl v krizi, pomalu sez ní postupně začínmal dostávat a Evropa byla ještě mocná. Módní byl panarabismus a socialismus a ne islamismus. Potom se to změnilo s ropnými zisky, revolucí v Íránu 1979, probuzením radikálního islámu na obranu Afghánistánu 1980 a porážkou násiristů ve válkách proti Izraeli. Ani ve středověku nebyla všude čistá teokracie, ale osmanský sultán byl současně chalífou. Samozřejmě těch směrů je hodně a dnes jsou země, kde mají jeden z těch mírumilovných - Omán a ibádija. Kdyby to takové bylo všude, skoro žádné války nejsou.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

Vždyť křesťanství samotné je sektou judaismu, dále předělané Evropany. I ono přece navazovalo na antiku, taky můžeme říkat, že na ní parazitovalo, že ukradlo, že dobylo ... že překládali ... dokonce překládali a prznili i ty texty o Ježíšovi. Co jiného byl Nikájský koncil?
Já chápu, že to pro vyznavače daného kultu není snadné, když mu jej někdo srovnává s konkurenčním, ale proboha nebuďte jak Sparťani, kteří nenávidí Slavisty tak, že jim upírají i kopací míč.

Ti lidé věří tomu lepšímu z islámu, stejně jako vy věříte tomu lepšímu z křesťanství. Nikdo nevyznává kult, o kterém by byl přesvědčen, že je to svinstvo.
Ta forma islámu, která dnes dominuje, má svůj původ v Saudské Arábii. Tam dosadili Britové krále, který vyznával tenhle perverzní kult wahabismu a USA využily potenciálu v Afghánistánu, v Sýrii a všude tam, kde potřebovali destabilizovat místní režim.
Dalším takovým radikálním hnutím je Muslimské bratrstvo .. Egypt, dnes i Turecko. Vždycky se dostali k moci, když někdo potřeboval potlačit "levici".
To, co dnes ohrožuje Evropu, jsou právě stoupenci wahabismu a muslimského bratrstva. Všechno to má svoje centra v zemích našich spojenců a jejich dlouholetou podporu. Ostatně stejně jako má velkou podporu tahle afroislámská migrace od Německa a EU.
A nezapomeňte, že podle Merkelové "islám patří k Německu".

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"On mezi islámem a křesťanstvím není tak velký rozdíl" --- bwahaha
"Vsecko je vina Americanu" -- no jasne
"zbrutalizovana verze islámu" -- jo chudak zbrutalizovany prorok, oni on nem siri famu, ze to byl hromadny vrah! asi Americani, ze jo
"Islám představoval vysokou kulturu arabského světa" -- islam si podmanil a ukradnul svou kolonizaci vysokou kulturu okolnich zemi, ale pravda, ze aspon nektere stare spisy zachoval; kolik toho znicil, o tom se nemluvi
Islam zacal upadat do tmarstvi, kdyz zavrel brany ijtihadu v desatem stoleti, ale --- je to vina Americanu!

To sou veci. :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">benelli m2</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">tec 9</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">benelli m2 price</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">tec 9 price</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">Lee Enfield</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">glock 19</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">glock 30</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">glock 42</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">buy glock</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/&quot; rel="dofollow">cookies maywood</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/&quot; rel="dofollow">cereal milk strain</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/"rel="dofollow">cookies dispensary las vegas</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/"rel="dofollow">friendly farms carts</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/"rel="dofollow">collins ave cookies</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/"rel="dofollow">nova farm</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/"rel="dofollow">nova carts</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/&quot; rel="dofollow">koko nuggz</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/&quot; rel="dofollow">orangeade strain review</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/"rel="dofollow">georgia pie strain cookies</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/&quot; rel="dofollow">vanilla berry pie strain</a>
<a href="https://akcfrenchbulldogsforsale.com/&quot; rel="dofollow">french bulldogs</a>
<a href="https://akcfrenchbulldogsforsale.com/&quot; rel="dofollow">frenchie for sale near me</a>
<a href="https://akcfrenchbulldogsforsale.com/&quot; rel="dofollow">frenchies for sale near me</a>
<a href="https://akcfrenchbulldogsforsale.com/&quot; rel="dofollow">frenchie puppies for sale near me</a>
<a href="https://akcfrenchbulldogsforsale.com/&quot; rel="dofollow">french bulldog puppies near me</a>
<a href="https://akcfrenchbulldogsforsale.com/&quot; rel="dofollow">frenchie puppies for sale</a>
<a href="https://akcfrenchbulldogsforsale.com/&quot; rel="dofollow">baby bulldog price</a>
<a href="https://akcfrenchbulldogsforsale.com/&quot; rel="dofollow">buy french bulldog near me</a>
<a href="https://akcfrenchbulldogsforsale.com/&quot; rel="dofollow">blue french bulldog puppies for sale near me</a>
<a href="https://akcfrenchbulldogsforsale.com/&quot; rel="dofollow">mini frenchies for sale near me</a>
<a href="https://xanaxbarspharm.com/&quot; rel="dofollow">xanax</a>
<a href="https://xanaxbarspharm.com/&quot; rel="dofollow">xanax bars</a>
<a href="https://xanaxbarspharm.com/&quot; rel="dofollow">yellow xanax bars</a>
<a href="https://xanaxbarspharm.com/&quot; rel="dofollow">white xanax bars</a>
<a href="https://xanaxbarspharm.com/&quot; rel="dofollow">green xanax bars</a>
<a href="https://xanaxbarspharm.com/&quot; rel="dofollow">blue xanaxa bars</a>
<a href="https://canasylmar.store/&quot; rel="dofollow">purple og strain</a>
<a href="https://canasylmar.store/&quot; rel="dofollow">wifi og</a>
<a href="https://canasylmar.store/&quot; rel="dofollow">lemon og kush</a>
<a href="https://canasylmar.store/&quot; rel="dofollow">banana og strain</a>
<a href="https://canasylmar.store/&quot; rel="dofollow">true og strain</a
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 19</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 17</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 26</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 43</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 20</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 19</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 17</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 26</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 43</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 20</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 43 price</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 23</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 gen 4</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 22</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 40</a>
a><a href="https://victoriaphamacy.com/&quot; rel="dofollow">captagon erowid</a>
<a href="https://victoriaphamacy.com/&quot; rel="dofollow">demerol clasificacion</a>
<a href="https://victoriaphamacy.com/&quot; rel="dofollow">captagon pills for sale</a>
<a href="https://victoriaphamacy.com/&quot; rel="dofollow">fenethylline erowid</a>
<a href="https://victoriaphamacy.com/&quot; rel="dofollow">captagon buy</a>
<a href="https://victoriaphamacy.com/"rel="dofollow">hi tech green cough syrup</a>
<a href="https://victoriaphamacy.com/&quot; rel="dofollow">pint of qualitest</a>
<a href="https://420ganjashoppe.com/&quot; rel="dofollow">feminized cannabis seeds</a>
<a href="https://420ganjashoppe.com/&quot; rel="dofollow">buy og kush online</a>
<a href="https://https://420ganjashoppe.com/&quot; rel="dofollow">golden ticket marijuana strain</a>
<a href="https://420ganjashoppe.com/"rel="dofollow">champagne strain</a>
<a href="https://420ganjashoppe.com/&quot; rel="dofollow">obama runtz</a>
<a href="https://420ganjashoppe.com/&quot; rel="dofollow">blueberry cookies pre-roll</a>
<a href="https://420ganjashoppe.com/&quot; rel="dofollow">mac strain</a>
<a href="https://420ganjashoppe.com/&quot; rel="dofollow">runtz carts</a>
<a href="https://420ganjashoppe.com/&quot; rel="dofollow">thc syrup</a>
<a href="https://420ganjashoppe.com/&quot; rel="dofollow">trix cereal carts</a>
<a href="https://420ganjashoppe.com/&quot; rel="dofollow">chill milk chocolate 100mg</a>
<a href="https://420ganjashoppe.com/&quot; rel="dofollow">lemon mint live resin sauce 1g</a>
<a href="https://420ganjashoppe.com/&quot; rel="dofollow">lifeline carts</a>

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)