Vypuštěný džin

Autor

Tento článek jsem chystal až někdy napozději, ale ve včerejší diskusi se téma docela rozjelo a tak jsem to urychleně dopsal. Dneska si prokydáme iniciativu Olgy Richterové pod kterou se hrdě a s chutí podepsala a tou je schválený zákaz umísťování dětí do kojeneckých ústavů a dětských domovů  s tím, že všechny děti u nás budou umístěny do pěstounské péče. Výjimky jsou nečetné. 

Psal jsem to už včera v diskusi, že Richterová ani netuší, jakého džina vypustila z lahve a jak brzy a jak hodně se jí to vrátí. Považuju za docela dobře možné, že pirátská korunní princezna se sama a dobrovolně přihlásila k jednomu z největších průserů, který se teď u nás chystá. Je navíc dost pravděpodobné, že se Richterová ke svému maléru nebude chtít dlouho znát a až to jednou vyhřezne, tak to bude něco tak brutálního a nechutného, že si to nedovedeme ani představit. 

Proč o tom mluvím... 

Já se ženou uvažujeme už delší dobu o tom, že se přihlásíme do programu krátkodobé pěstounské péče, budeme to nějakou dobu dělat a protože se to nedá dlouhodobě vydržet při psychickém zdraví, jednou to překlopíme do dlouhodobé pěstounské péče a nějaké to miminko si vezmeme za vlastní.  Zároveň mám v rodině příbuznou, která nemohla mít děti a tak si jedno adoptovala a také mám spoustu přátel, kteří už dítě v pěstounské péči mají, protože je to v našich křesťanských kruzích považováno za ctnost.  Ledacos o tom vím, mám za sebou dost přenášek i kurzů, vyslechl jsem si hodně psychologů a nastudoval lecjaká skripta... to abych pak byl připraven. 

Se ženou jsme to zatím ještě neuskutečnili, protože naše nejmladší dítě musí mít minimálně osm let, abychom mohli být zařazeni do zhruba dvouletého maratonu na jehož konci budeme mít štempl na to, že můžeme být krátkodobými pěstouny. Obdobně dlouho trvá i příprava na pěstounství dlouhodobé. 

Než si popíšeme situaci v naší zemi, jedna důležitá poznámka... Kromě klasických pěstounů ať už dlouhodobých nebo krátkodobých ještě existuje prastarý institut, kdy se staráte o příbuzného. Kdybych se se ženou zabil v autě, o naše děti by se nejspíš postarali prarodiče a stát by jim to poměrně rychle umožnil a zlegalizoval to. Dostali by za to i nějaké peníze. Tohle je totiž ten nejstarší historický a biblický způsob, jak se starat o sirotky. Vezme si je někdo ze širší rodiny... 

Tohle je také to, co vidíte běžně o romských rodin. Šestnáctileté holky rodí děti, které si do péče berou babičky, různě si tu péči přehazují mezi sebou, protože se z toho dají posbírat nějaké peníze. Ale buďte si jistí, že to rozhodně není takovej vejvar, jak si třeba teď myslíte. Funguje to běžně i mezi bílými. Ve Vidlákově je několik šedesátníků, kterým se nevydařily děti - dcera se nechala zbouchnout, pak propadla drogám a o vnouče se stará babička sama. Matka si jednou měsíčně přijede pro nějaké peníze, seřve svou mámu, že se blbě stará o dítě a zase vypadne... Je spousta případů, kdy jde o různé lidské tragédie - oběti nehod, rozvinuté duševní poruchy a nemoci... a někde mezi tím lítá malý školáček a všechno zachraňuje dědeček, zodpovědná sestra, strýček a podobně. 

Berte to tak, že zhruba polovina potenciálně bezprizorních dětí není bezprizorní díky tomu, že si je vezme někdo z rodiny. Stát na to má mechanismy a pokud váš sourozenec přijde o život, je poměrně snadné si osvojit jeho děti. 

Než spustíte stavidla svého hněvu, jak černý huby zneužívají tohoto institutu, tak si uvědomte, že je to suverénně nejlevnější způsob, jak se společnost zbaví starostí s péčí o dítě a v tomto institutu péče je dětí úplně nejvíc. Ano přátelé, o nejvíc dětí je postaráno tím nejlevnějším a asi i nejlepším způsobem. Starají se o ně jejich příbuzní a dostávají na to pár tisícovek měsíčně od státu. 

Druhá půlka bezprizorních dětí má tu smůlu, že se o ně nikdo z rodiny postarat nemůže nebo nechce. A nebo nikdo takový prostě není. Je u nás spousta feťaček, které dítě odloží hned po porodu i se všemi podpisy. Je hodně takových, kterým je dítě odebráno OSPODem, protože jsou týrané, žijí v nevyhovujících podmínkách a podobně. A pak je tu poměrně dost dětí, které mají nějaký hendikep a prostě jsou odložené i když nemají problémové rodiče. V ústavech nejsou jen děti od krkavčích rodičů nebo od zpustlých rodičů, ale také od rodičů cynických a chladně kalkulujících.  I tohle existuje. 

K tomu existuje spousta případů krátkodobých - rodiče se dostanou do svízelné situace - vězení, dluhy, laktační psychóza, dlouhodobá nemoc... Do klokánků tak přijdou děti, které si tam pobudou nějakou dobu a pak se normálně vrátí k rodičům, kteří se zase postavili na nohy a všechno se vrací do normálu. 

Pokud se o děti nemohou postarat příbuzní, přichází na řadu druhý systém - krátkodobí a dlouhodobí pěstouni. Krátkodobí pěstouni jsou připraveni převzít dítě hned jak se objeví... Třeba po porodu feťačky. Dítě má podepsané papíry, přímo v porodnici si ho vyzvedne pěstounka, přežije s ním případný absťák, vypiplá si ho doma, dítě prožívá normální blízkost mateřské náruče. Oběhá s ním opatrovnické soudy a postará se o dítě v té nejblbější a nejnáročnější době. Zároveň už OSPOD kouká do kartotéky, kde na dítě čeká celá řada párů, kteří dítě mít nemohou. Těchto adeptů je tolik, že bílé dítě je umístěno dokonce i s ohledem na to, aby se podobalo svým pěstounským rodičům. Krátkodobá pěstounka se pak začne scházet s těmi dlouhodobými pěstouny a během několika týdnů či měsíců si dítě předají. Dítě v podstatě ani nezaregistruje tu změnu mezi dvěma maminkami. Stěhuje se s haldou plyšáků, se svými hračkami, oblíbenou dekou, ví se o jeho náladách i oblíbených jídlech.  Vyřízeno, hotovo. Dítě má novou rodinu zpravidla do roka od porodu. Včetně soudních papírů. Nezažilo ani minutu ústavní režim, starala se o něj maminka na plný úvazek, neleželo někde v postýlce a nepřebalovala ho nabručená zdravotní sestra. 

Tento systém funguje tak hezky, že je možné pěstouny poměrně přísně prověřovat, pro stát je to opět mnohem levnější než ústavní výchova.  Dítě si zažije minimum traumat a kandidátů na pěstouny je tolik, že se na třetinu z nich vůbec nedostane a prakticky nikdo nedostane děti dvě. Jen tehdy, když se feťačce narodí druhé dítě, přihlíží se k tomu, aby dostalo domov u svého sourozence. 

Tohle všechno funguje bezvadně a bezproblémově...  ale jen u bílých a zdravých dětí.  Bílé dítě je umístěno hned a zažije minimum problémů. Dokonce i děti, které se od biologických matek dostanou později, protože občas matka dřív porodí než se stane alkoholičkou...  i ty jsou v podstatě stejným způsobem zpracovány a předány do náhradní péče. 

Problém nastává, když jde o dítě tmavé a nebo hendikepované. Tam najednou není zájem žádný. Krátkodobá pěstounka se postará o ten první moment, ale místo dlouhé fronty (černých) čekatelů není nikdo. Samozřejmě je vinen odvěký bělošský rasismus, co jiného že? Pěstouni, kteří by si chtěli vzít romské dítě, těch je minimum. A i když si romské dítě vezmou, jsou zpravidla neúspěšní. Nejprve bezproblémové dítě se v pubertě nějak "změní", objeví svou přirozenost a přes veškeré snahy spořádaných středostavovských rodičů, kteří před ním bez problémů vychovali  pět dětí, skončí u chlastu, fetu a následně v base. Já vím že to zní tvrdě, ale taková je realita, když se oprostí od všech hezkých keců. 

Já na to mám osobní teorii - většina pěstounů, co si vezmou romské dítě, tak se z něj snaží udělat bílého. Což se jim samozřejmě nepodaří, protože tmavá pleť a celkový vzhled se neutají. Puberťák pak prostě jednoho dne zjistí, že neví kdo je. Bílej není, ale není ani cikán. A tak začne blbnout, hledat svoje kořeny... a špatně skončí. Pokud to zkusíme my sami, tak budu s romským dítětem jezdit do muzeí romské kultury, budu se snažit mu ukazovat odkud pochází, naučím se romsky, budu mít doma cédéčka s romskou hudbou a plakáty s romskými úspěšnými lidmi... Třeba to zabere. A když ne, tak jsem to alespoň zkusil a zařadil se do dlouhé řady neúspěšných pěstounů romských dětí. 

Zkrátka a dobře, jeďte do kteréhokoliv klokánku, kojeňáku, dětského domova, SOS vesničky a zjistíte, že jsou tam samí tmaví o které nikdo nemá zájem. Aby chudák dítě nezažívalo rasismus. A tak ho zažívají v děcáku...

Olga Richterová samozřejmě ví ze svého okolí, jak skvěle pěstounská péče funguje u bílých a má pocit, že je to jen otázka nastavení a pár příkazů a zákazů, trocha pozitivní motivace, pár sloganů a v naší společnosti se něco změní a všechny ty romské děti v ústavech rázem dostanou nové milující pěstounské rodiče. 

Já naproti tomu říkám, že u nás máme třetinu adeptů na pěstouny, kteří se raději smíří s tím, že dítě nebudou mít vůbec, než aby si vzali cikáně. A to by si mohli vzít úplně maličké, aby si ho vypiplali sami takřka od nuly. Ale neudělají to.  Romské děti jsou doménou takřka výhradně křesťanských párů, co mají velké rodiny a chtějí si vzít ještě jedno dítě do péče z altruismu věřícího člověka. A i přes spoustu lásky, péče, něhy, modliteb i svatého mučednictví, stejně jsou ve výchově převážně neúspěšní. 

Samozřejmě našli by se i jiní zájemci. Ale ti to nebudou dělat z altruismu a ochoty ke službě. Pokud budete ochotní přelouskat stránky psychologa Jeronýma Klimeše, který se tímto tématem hodně zabývá, tak se dočtete o vícero případech, kdy o pěstounství mají zájem homosexuální páry, přičemž ale jde o maskované pedofily. Osobně si myslím, že právě odtud jde ten největší tlak na adopci dětí buznami  - asi bychom byli překvapení kolik hrdých homosexuálů je ve skutečnosti ne na chlapy, ale na malé chlapečky nebo holčičky.

Několik pokusů dostat se cestou pěstounství k mladému masíčku už u nás proběhlo. Pokud tomu bylo zabráněno, tak za výjimečné osobní odvahy pracovnic OSPODu, které čelily mediální kampani těch nejpokrokovějších a nejpravdomluvnějších novinářů. To o čem osobně vím, to bylo tak hnusné, že si vlastně dovedu představit, že se to už v mnoha případech povedlo a příslušní úředníci, psychologové a soudci(!) prostě neměli dost odvahy tomu čelit. Včera v diskusi se objevil případ takové adopce do zahraničí končící umučením dítěte... a určitě je méně ojedinělý než si myslíme. 

Zkrátka a dobře... pokud vznikne tlak to s těmi pěstouny nějak udělat, když ty romské děti nikdo dobrovolně nechce, tak se stane to, co se v podobných případech stává. Vyfutruje se to penězi, udělá se z toho byznys a v byznysu vítězí ti nejlepší. Bude to jako se zemědělstvím - ořezat náklady, dosáhnout zisku i za cenu devastace (v tomto případě dětské duše). Na jedné straně tak vzniknou pěstouni, kteří si osvojí celou řadu romských dětí a budou je vychovávat bičem a psím žrádlem aniž by byla šance to nějak řešit. Na straně druhé se pak bude zavírat oči nad tím, jak jsou děti zneužívány, protože opět nebude jiné řešení, co s těmi dětmi. 

Ano ústav je drahý. O děti v něm není dobře postaráno a klasický děcák je první krok do kriminálu. Ale... ty děti nejsou v děcáku proto, že by z toho měl někdo radost. Ony jsou tam proto, že je nikdo nechce. 

A povedzte mi Kefalín... co je pro dítě lepší? Dětský domov, nabručená vychovatelka, ale také nějaká inspekce a kontrola, byrokratický moloch, kde je alespoň možné dělat kontrolu,   nebo nějaký pěkný pedofil, který si to dokáže zařídit i utajit? Nota bene když ministryně sociálních věcí bude potřebovat vypadat bezúhonně a udělá všechno pro to, aby se nad takovými praktikami zavíraly oči? 

Jak říkám, tohle všechno se děje už teď. Už teď se pedofilové pokoušejí dostat se k dětem cestou pěstounství. Už teď existují pěstouni, kteří mají z dostatku dětí zajištěnou obživu. Mají jich doma třeba šest až sedm, jim samotným je k šedesáti a samozřejmě to myslí dobře, ale nezvládají. K tomu platí, že zdravé bílé děti jsou umístěny v podstatě okamžitě a systém má ještě velké rezervy. Černé děti hnijí v ústavech,  protože je nikdo nechce a raději nebudou mít žádné dítě než cikána.  Další kapitolu pak tvoří děti hendikepované, u kterých si všechny problémy umocněte na druhou. 

Jestli si Richterová a ti ostatní myslí, že tohle vyřeší zákazem umísťování dětí do ústavů, tak musí být totálně vypatlaní a vrátí se jim to. Strašným způsobem. Ale je to symptomatické - romské děti nikdy nechce, tak to zkusíme přes byrokratický zákaz. Nic se samozřejmě nezmění. 

Jo, kdyby se ústavy, kojeňáky a klokánky rušily, protože jsou prázdné a nikdo je nepotřebuje, to by bylo jiné. Ale ony existují proto, že existují děti, které se ve všech ostatních stupních péče nepodařilo umístit.  A z devadesáti procent se problém týká romských dětí. 

Jak to celé může dopadnout? Jedině blbě. od doby, kdy máme mraky neziskovek zabývajících se rasismem na romských spoluobčanech, tak nám neuvěřitelně narostl počet romských spoluobčanů, kterým není pomoci. Tohle dopadne úplně stejně... za pár let začnou probleskávat první informace a jednoho dne z toho bude skandál podobného rozsahu jako zneužívání v katolické církvi. 

Dneska jedna rada pro Richterovou osobně - zkuste nějak vyřešit, aby si pěstouni byli ochotní vzít i tmavé dítě. Třeba zkuste dát nějakou miliardu peněz na to, abychom se naučili jak s romskými dětmi pracovat, aby nerostly pro kriminál. Stejně se peníze vyhazují oknem, tady by třeba byla alespoň šance.  Pokud by si normální rodiny byly ochotny brát romské děti, problém ústavů se vyřeší sám od sebe. A pokud by se romské děti nedostávaly tolik do ústavů, tak by se problém vyřešil také. Pro začátek vyházejte všechny ty neziskovky, za jejichž působení se problém nevyřešil, ale prohloubil.  A nedělejte zákazy... tohle může dopadnout jedině špatně. 

Samozřejmě nepředpokládám, že mě někdo poslechne... 

Jo a na závěr... smažu každého, kdo se pokusí v diskusi nastínit konečné řešení romské otázky. Nebudu trpět žádné nápady ohledně plynování a vraždění. Dávejte si pozor na jazyk. Dneska mluvíme o dětech a dokud budu dýchat, nikdo na Kydech nebude navrhovat žádné absolutní řešení pomocí ohně a meče. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (145 hlasů)

Komentáře

Sem se domníval, že adopce po porodu je anonymní, vy dokonce znáte oba rodiče(dokonce ZCELA !!!) - a to aniž by je znal ten potomek :"...třetí zcela kopíruje své původní rodiče, i když je vůbec nezná....".
To je zajímavý případ, či snad jste vy tím jedním z oněch rodičů ? To by bylo ještě zajímavější, todlencto !!
Pokud ne, tak se raději na to zajděte někam optat, co se to s vámi děje.

Hezký den.

Průměrný počet slepic: 1.3 (9 hlasů)

Nevím, jaký právní rámec to mělo tehdy, před těmi 25-30 lety, mluvíme tu o devadesátkách, ale adoptivní rodiče znají od začátku všechny nacionále biologického rodiče. Tedy matky přesně, o otcích jen co si matka vzpomněla. Děti věděly odmalička, že jsou adoptované, od dospělosti mají i kontakt na biologickou matku. Tohle nebyla adopce z nějakého babyboxu, matka si prostě nasekala spoustu dětí a od určitého počtu je posílala "ven".

Proto bylo zajímavé se znalostí tohoto od začátku sledovat z povzdálí jejich vývoj, hlavně pak pubertu. Tam se lámal chleba.
Ještě nějaké otázky?

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

není zadarmo antikoncepce?

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

by se tím nevyřešilo vůbec nic. Mimo jiné.

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)

In reply to by MANDALADAN (neověřeno)

Trvalý odkaz

jistě jo

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Jenže to obchodníky se sociálnem vůbec nezajímá.
Stejně jako to nezajímá Křižanovou (dceru scénáristy Jiřího Křižana), mediální moneyžerku z Lumosu, pro kterou to je jen kšeft.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Žena má ráda miminka a muž riskuje životní dílo a vztahovou síť.

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Celý článek je výborný, jen předposlední odstavec je mimo. Pokud nasypete další miliardy na osvětu, tak celý problém bude o tuto částku horší. A vlastně i ten poslední odstavec je nadbytečný, ledaže je to určeno pro PP.
Já to mohu jen doplnit o úhel pohledu, který Vidlák nemá - tedy o nájemníky. Ti při pokusu o získání nájemky se mě přímo vychloubají, jak to mají zařízeno a jak budou pohodově platit nájem. A téměř vždy je do toho nějak zakomponováno pěstounství.
Takže začněme cenami v dlouhodobém pěstounství: 1 dítě = 8K, 2 děti = 15K, 3 děti = 20K pro pěstouna. Nějaké to životní minimum pro dítě. A potom nějaké drobné typu na každé dítě 300,- Kč za měsíc na vodném, podobně elektřina, topení, internet. V rámci Covidu notebook pro každé školou povinné dítě. K tomu bonusy typu 1x za rok proplacený domácí spotřebič typu lednička, pračka, mrazák, TV, ... V září školní pomůcky typu aktovka, pouzdro, papuče, ... (Namítnete, že z toho nájem nezaplatí? Omyl. Zjistí si limit a koupí ledničku či aktovku za něj, nechají si proplatit, uschovají doklad a jdou vrátit do obchodu). A nakonec zbývají jen mimořádné dávky cca 6x do roka, protože ztratila peněženku, někdo ji okradl a děti přece musí jíst. (Funguje to tak, že požádá svoji úřednici, ta houkne do vedlejšího kanclu "Maruš, Žigová je zase bez peněz, podepíšeš mi potom 5 tisíc mimořádku?" a je to vyřízeno. A téměř každá má jedno postižené dítě a za to jsou další prachy navíc, ale to se mně nechce rozepisovat protože to může být i pravda.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

Ovšem pokud by snad nějaká rodinná pospolitost si takhle chtěla zcela programově dopomáhat k živobytí...to by bylo naprosto obludné. A neudržitelné, pokud by se to rozmohlo ve větších rozměrech.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Vždyť tohle je ve větších rozměrech.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Dobrá taktika byla svého času i "vysoké zálohy za vodu a energie". Protože padaly do nákladů na bydlení, ale za rok se o vyúčtování už nikdo nestaral, když se peníze vracely...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Celkem by mě zajímal názor zdejší komunity na skříňky pro miminka. Vypozoroval jsem, že obecně se lidé dělí na naprosté odpůrce a horlivé zastánce. V tomto tématu, jaksi chybí neutrál. To je jako s Pu- erhem. Znáte, vyzrálý, černý, čínský čaj. Neznám nikoho, komu by byl šumák (pokud ho pil). Buď ho milujete, nebo nesnášíte. Nic mezi tím.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by MANDALADAN (neověřeno)

Trvalý odkaz

je to takový záchranný vor.
Za mě jednoznačné plus. Ty děti za to stojí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)

kde se dříve "odkládaly" děti. Odpůrci argumentují většinou tím, že to nabádá k tomu, aby se lidé chovali nezodpovědně.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

To po zavedení BB začali spoluobčané více souložit?

Zatím bez slepic

na straně "odpíračů". Jen uvádím, že většinou argumentují, nějak tak.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

je většinou odkládaly,že byly faráře a kuchařky. Tak aby se zamaskovalo. Co udělala Filipina Welserová je historicky zmapované

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

,,, v knize " Celibát" F. Sokol Tůma, dnes naprosto (zřejmě účelově) opomíjený autor.
Popírá vaši vulgarizaci (z jendotlivosti vyvozovat systematičnost je nesprávné)..

V temném (úpělo se pod habsburgským totalitarismem, papežova neomylnost byla institucí) 19. století vůbec bylo mezi kněžími katolickými nesouměřitelně více odvážlivců jako dnes, co se týče veřejného vystupování vůči nesmyslnému (a někdy zdroji jejich sexuality kriminální, kdy oni mrzačí jiné ) mrzačení sexuality katolického duchovenstva.
Mají snad v časech svobody a liberalismu větší strach, že takřka nikdo v tomto smyslu veřejně nevystoupí ? Z koho ? Ze své vrchnosti ? Z Trojjediného ?!??

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

Baby box, ztráta dětí ze systému, obchod s orgány, atd.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by MANDALADAN (neověřeno)

Trvalý odkaz

A jaké důvody jsou ty negativní? Nějaké náboženské či ekonomické?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

nábožensko- moralistní. Většinou jsem zaznamenal něco ve smyslu- když už máš dítě, nemůžeš ho odložit do nějaké skříňky....

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by MANDALADAN (neověřeno)

Trvalý odkaz

Plus - je to lepší než igelitka s miminkem v popelnici.
Minus - anonymita dítěte. Nejde o jméno, ale o to, že jeho zdravotní stav, zejména dědičné či vrozené vady a nemoci, není znám. Což je obrovské riziko pro případné pěstouny či adoptivní rodiče. Navíc, pokud je dítě nebělošské - třeba černošské nebo výrazně asiatské - těžko někomu uvěří, že se narodilo jako Jarda Podejvidl rodičům Marušce a Pepovi Podejvidlovým z Horní Dolní.

Ale když už se to mímo narodilo, tak je lépe, je-li naživu.

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

snad ještě- to dítě je rychle k mání...ale je to samozřejmě úhel pohledu.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by MANDALADAN (neověřeno)

Trvalý odkaz

Babyboxy podle mě doplňují systém - pokud by nebyly a odložit dítě by bylo trestné, tak by děti častěji končily v igelitkách na smetišti. Samozřejmě by bylo dobré, kdyby se mohlo říci, že se už deset let nepoužily a nikdo u nás nebyl v takové situaci, aby něco podobného musel udělat.  

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

slintal,stejně jako Vodičková, jaký bude byznys s dětmi,jak je budou prodávat movitym zájemcům na západ a ono ejhle,byly tady zákony a ne banánová republika a jim sklaplo,tak to maskují altruismem. Vztah mezi existencí babyboxu a novorozenci v igelitce neni žádný,viz případ novorozence v igelitce nalezeného v parku na Karlaku jen 200 metrů od BB. Existenci BB nelze ničím ospravedlnit. Jen utajit obchody s dětmi. Jinak se lze dítěte vzdata nechat ho v porodnici,ale adopci ito komplikuje a ta adopce je nakonec zadarmo.

Průměrný počet slepic: 2.4 (5 hlasů)

takhle skříně na odkládání starých dědků. Ty taky nikdo nechce a domovů pro ně málo. V podstatě to je to samé. To byste taky hájili?

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zn. : Za úklid a vyprání.

V podstatě jde úplně o něco jiného, ale to nevadí. Hlavní je se zabavit.

Průměrný počet slepic: 2 (3 hlasů)

primitivní a jako půlštok blbá rodička Vám zvysoka kašle na nějaké ponechání v porodnici nebo čekání na osvojení.
Dítě které se hlásí na svět je především komplikace kterou vyřeší buď igelitkou a popelnicí nebo odložením do BB.
Nic víc od některých blbek s mozkem rozežraným fetem prostě nemůžete čekat.
Absolutní hodnota, za kterou je život dítěte považován znemožňuje rozvíjet teorie o dědičném postižení tvorečka - budoucího rodiče a o narůstajícím procentu zrůd v naší populaci.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

In reply to by MANDALADAN (neověřeno)

Trvalý odkaz

V babyboxech skončilo jen jedno romské mimino. A vzápětí byl řev z romské komunity a mamina ho vyžadovala nazpátek.
Údajně ji bylo "rázně" domluveno.
Žena, která dítě dá do babyboxu by ho nezabila.
Kdysi jsem o tom hovořila s jedním studujícím kriminalistou a ten mi řekl, že je v tom asi nějaký psychický blok, kdy matka vnímá dítko jako nepřítele a proto by ženy neměly rodit osamoceně.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Poslanci schválili konec kojeneckých ústavů
6. 8. 2021, 13:22 • Aktualizováno 6. 8. 2021, 14:12
Jan Menšík, Novinky, ČTK
V následném hlasování se pro zrušení ústavů vyslovilo 99 ze 113 přítomných poslanců. Pro byli poslanci téměř ze všech klubů, komunisté se zdrželi.
Proti se pak stavěli hlavně komunističtí poslanci. Ti například poukazovali na nedostatek kvalitních pěstounů v České republice, kteří by zvládli nahradit kojenecké ústavy. Poslankyně KSČM Hana Aulická Jírovcová plán na zrušení ústavu označila za předvolební populismus.

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Ještě k včerejšímu Občanovi, který mě označil hanlivou (dle něho) nálepkou obchodníka s chudobou. Ano, já za peníze pronajímám byty a polovina nájemníků jsou cikáni, kterým bydlení platí stát. Ale ti nejsou dobří nájemníci, protože každý rok chybí cca 3 nájmy (druh = otec posledního dítěte = je jen na návštěvě, objevil schované peníze na nájem a obratem je použil). A já přesto musím na sociálku dát potvrzení, že je nájem uhrazen, jinak by jim na 3 měsíce zastavili dávky. A Vidlákovy se asi budou starat o malé cikáně a platit jim to bude stát. Prostě obchodníci s chudobou.
Občan není obchodník s chudobou, protože nepronajímá byty cikánům ani nepěstonuje žádné cikánče. Jak chválihodné.

Průměrný počet slepic: 2.2 (9 hlasů)

Proč bych Vám lhal. Pronajímám za tržní nájemné. Jen předpokládám že mi za rok zaplatí tak cca 9x a předpokládám dobře. To je ten altruismus v mém případě. Beru to jako životní výzvu, že snad jednou nějakou svobodnou matku - nájemnici doženu k tomu, že mi za rok zaplatí 12x nájem.

Průměrný počet slepic: 2.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Na rozdíl od Vidláka zavrhuji nějakou osvětu. Zavrhuji neziskovky. O všem rozhodují peníze. Takže buď peněžní toky zůstanou jak dnes a vše bude pokračovat po současné trajektorii. Nebo:
Pozitivní motivace = navýšení peněz za dítě. Jenže to by stát musel všem a to je hodně peněz, když dáte třeba 10 tisíc na každé dítě měsíčně (Jen na okraj - dítě v dětském domově přijde stát na 30 - 50 tisíc měsíčně. A za tyto peníze jich 80% končí po odchodu do roka v kriminále či podmínkou.). A cikánské matky by měly 10 dětí jako normu.
Negativní motivace = méně peněz na dávkách, pokud přehodila dítě na stát. Třeba o tisícovku za každé odložené dítě. Ale tím roste riziko, že se někde novorozence zbaví. A tady by mohly fungovat BabyBoxy. A odtud by novorozenec (bez nesouhlasů) putoval k pěstounské cikánské matce za 10 tisíc měsíčně. Tedy kombinace pozitivní i negativní motivace pomocí peněz.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

P.S.: A taky antikoncepce zdarma na rodné číslo by jistě neuškodila.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Těch 10 tisíc měsíčně za dítě rozdělit a posílat na účet klidně každý den po 330,- Kč za každé dítě. Navíc to restriktivně svázat se školní docházkou.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

Co vlastně máte proti přírodě, kde se každej stará o své vlastní děti?

Každá matka, každá rodina, každá širší rodina, každá tlupa?

Nakonec to stejně vždycky někdo platí, protože nikdy nic není zadarmo.

Co dáte jedněm, nedali jste druhým.

Když jste kdysi imigrovali do USA, dostali jste tam mentora, co vám vše vysvětloval, dostali jste nějaký prachy do začátku, o kterejch jste věděli, že je budete muset vracet, pomohli vám shánět práci. Moc je to nestálo a imigranti byli velmi rychle funkční a samostatní.

Jinde jen dali peníze a na zbytek kašlali. Lidi byli na podpoře daleko déle a někdy prostě pořád, Neuměli nic, nic je nemotivovalo. No a po dvou třech generacích je ještě královsky nenávidí.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/jednodenni-matka-jednodenni-otec-ric…

Místo výstavby nových školek a jeslí zavede zástupy "Tagesmutter" a Tagesvater", kteří budou pracujícím rodičům hlídat cizí děti.
Že prý to ve Vídni vyjde na 100 tojráčů měsíčně.
Pokud to není ve Vídni brutálně dotováno, tak tahle služba stojí od 2 do 12 tojráčů/hodinu/dítě, průměrně 5 tojráčů/hodinu/dítě: https://www.xn--tagesmtter-feb.com/tagesmutter-kosten/
Takže kilo možná jo, ale TÝDNĚ za předpokladu, že to hlídačka dělá z lásky k sousedce.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

to se musí uznat.
Vůbec netuší jaké mají funkce předškolní zařízení, nebo na to hází z vysoka bobek.
Socializace v kolektivu je nyní pro ní vzduch.
Jak krásně to rezonuje s jejím, a nejen jejím vřeštěním jak uzavření škol týralo dětičky.
Teď by nejradši šoupla prcka k tagesmutr a to je v pohodě.
Ale co, dnes jde hlavně o sesli. Že?

Průměrný počet slepic: 3.1 (17 hlasů)

"Budovat předškolní zařízení je základ. Je 33 tisíc žádostí, které nebyly schváleny pro umístění v mateřské školce,“ doplnila Richterovou místopředsedkyně STAN Věra Kovářová.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/jednodenni-matka-jednodenni-otec-ric…

Průměrný počet slepic: 2.5 (4 hlasů)

I mé děti měly paní na hlídání. Vzhledem k mému a manželčinu povolání.
Co je na tom špatného?

Průměrný počet slepic: 2 (6 hlasů)

v předškolním věku!
A z mých zkušeností s dcerkou, v neposlední řadě i IMUNIZACE dítěte od všelijakých rýmiček, angínek a jiných, ampicilín je svině, když ho musíte podávat dítěti co dva tejdny.
( Manželka po nastoupení dcerky do školky neoddělala v kuse jeden tejden v řadě. Skončilo to tím, že jsme museli koupit ratejnu na horách a tam trávit víkendy. Doktor mi to navrhnul, ale s tím, že je sázka 50/50. Ale vyšlo to )

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

...neměli pořizovat děti.
Jak jednoduché, milý Watsone.

Nic špatného, jen tak trochu nelogického (hodnota povolání je pro vás víc jak hodnota dítěte).

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

Nebo by za ně stát mohl utrácet jako za cikány, že.

Pak by si mohli dovolit ještě o nějaké to dítě navíc.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

nic mi do toho není.

Jen bych se já osobně zamýšlela, zda je moje rozhodnutí i v zájmu mých vlastních dětí a zeptala se jich na názor, protože i jim to následně změní život....

Chápu motivaci těch, co vidí dobro dítěte v lepší péči jen jedné osoby, ale mám stejně dost ALE.

"Dočasku" miminka....považuji souhlasně s Občanem za svého druhu (po odloučení)"týrání" dítěte.
Dítě se vždy na 24 hodin pečující "maminku" upne, zapamatuje si ji, její hlas i vůni navždy a bude mu chybět....
To raději rovnou trvalá péče, ale stejně často kontrolovaná a tedy nikdy ne za hranice našeho státu.

Médíi v minulosti proběhl případ státem oceněných pěstounů a následně prasklo, že tito "dobráci" děti týrali.

Nemám tedy tu jistotu mnohých,
že je i ta "dočaska" vždy lepší,
navíc "maminka", co zvládne si na miminko nezvyknout,
té bych dítě ani svěřit nechtěla, něco jí asi chybí.
Navíc některé ženy při trvalé únavě umí být hnusné i na vlastní děti, to žádný "psychotest" neodhalí....

A co budou dělat ti pracovníci zrušených "kojeňáků", nebudeme budovat další a dražší zařízení následně?

Nic prostě není pouze černé a nebo bílé.

Nakonec i Vidlák sám naznačuje, že se ne vždy podaří svěřit dítě lidem jen a pouze s dobrým úmyslem.

Máme na to kontrolovat tolik rodin, nebo necháme dítě pak osudu...?!

Někdy i ty zájmy dítěte mohou být jen deklarované a jsou nakonec dítěti spíše škodící.
V zájmu dítěte třeba vůbec nevnímám institut "střídavé" péče o dítě vlastními rodiči a stejně se to tlačí dnes horem dolem.... ačkoliv se již prokazatelně ví, jaké škody to umí na děcku pro další život napáchat
*****
Navíc byl na ČR činěn silný nadnárodní tlak a to dost dlouhodobě.
https://www.centrumlidskaprava.cz/evropsky-vybor-kritizuje-ceskou-praxi…

Česká republika byla prý snad už poslední země Evropské unie, kde kojenecké ústavy stále fungují.
V roce 2018 kvůli nim podaly na Česko stížnost k Evropskému výboru pro sociální práva při Radě Evropy dvě mezinárodní neziskové organizace.......
*******
Můj závěr:
Richterová se možná "hrdě a s chutí podepsala",
ale SAMA by nezmohla naprosto NIC.

Tedy Vidláku a další zde, "s chutí se podepsali" minimálně i všichni ti PRO hlasující poslanci, přítomní ve sněmovně!

A ti byli nejenom, ale i za ANO.

Není poctivé se tvářit, že jen Pirátka, (proti byli komunisti...)

Nakonec v médiích před tím již proběhlo,
že i Maláčová je pro, ministr zdravotnictví i premiér jsou pro, ačkoliv premiér zase hlasování nestihl....

Ano to mělo i v programu do voleb 2017, takže Babišův volič by neměl předstírat, že ANO v tom nejede.
Kopíruji odtud:
"- Budeme pracovat na tom, aby u nás, jako v jedné z posledních zemí v EU, děti postupně
vůbec nemusely být umisťovány do kojeneckých ústavů."
*******

"Džina tak vypustila" naše moc zákonodárná, vláda i neziskovky a spoluautoři napříč politickým spektrem a tečka.

Jinak řečeno, připisovat případné následky pak jen té Richterové, je minimálně dost pokrytecké, nemyslíte?!

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)

podle zkušenosti s opravdu malými dětmi odebranými za války popraveným matkám, si děti na nové rodiny zvykly poměrně rychle a větší problém pro ně byl návrat do vlasti, kdy byly již starší. (viz sestr Štulíkovy)

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)