Zase jednou kovídek

Autor

Covid neexistuje

Vyrobili ho v laboratoři

Ještě nikdo na něj neumřel

Ale pokud ho chytnete, pomůže vám jedině Ivermektin. 

Takhle by se daly krátce zhodnotit přistupy našich anticovidních spoluobčanů. Máme už dokonce i ligu proti rouškám, máme i antikoronavirovou politickou stranu, máme plný fejsbůk protirouškových výzev... jen ta epidemie ne a ne znovu přijít. Loni v tuto dobu už se to rozjíždělo na plné pecky a já jsem řešil, jestli ještě odjet do Chorvatska nebo raději to nehrotit. 

Letos nic.  Dlouhé týdny se počty nakažených víceméně drží na stejných hodnotách. Pokud to jeden týden trochu vystoupí, druhý to zase trochu poklesne. Zároveň konstatuji, že existuje stále víc a víc veřejných prostor, kde se o roušky nikdo ani nepokouší. Moje oblíbená benzínka, kde si téměř každý den koupím Kofilu, tam bývá zpravidla plno a nikdo tam roušku nemá. Vlastně poslední místo ve Vidlákově, kde se ještě roušky nekompromisně nosí, je místní Ping-Pong, který ví o respiračních chorobách svoje a svou špatnou a šišlavou češtinou stále trvá na tom, že v jeho obchůdku se roušky prostě nosit budou. Pokud ale budete hledat roušku někde jinde, najdete ji nejspíš v kapse a rozhodně ne na ksichtě. 

Také nějak postrádám ty iluminátské vládní představitele, kterak připravují novou rouškovou totalitu. Už je to všechno tak rozvolněné, že se musí dělat postrach z toho, že si děcka ve škole vytřou tyčinkou předek nosu, kam si normálně strkají prsty... ale i tohle už řeší jen poslední zoufalci, protože je to dost směšné.  Navíc ty samotesty moc nefungují, takže pochybuju, že by se po testování v příštím týdnu našly nějaké podstatnější počty nakažených dětí. 

Jinak nic. Babiš už mluví o tom, že žádný lockdown nikdo ani neplánuje. Britové si svoje rozvolnění víceméně pochvalují, Dánové se k nim teď přidali a také zrušili všechna opatření. Naše střední Evropa je sice ještě trochu opatrná, ale loňská nedisciplinovanost obyvatelstva teď bude mít své výhody. Jsme prostě promoření. Covid tu sice zůstane, tu a tam někoho zabije, ale jinak se v podstatě nic neděje. 

Vždycky to tak bývá. Teď, když je všechno nachystané, když jsou všude zásoby roušek i respirátorů, když jsou připravené mechanismy jak čelit pandemii, tak to vlastně bude zbytečné, protože pandemie se nějak nechce vracet. Ani ti ilumináti jí nechtějí vrátit, ani Babiš jí nechce vrátit... Vlastně jediný, kdo ji ještě potřebuje, to je Lubošek Volný. Ale tomu jsem prorokoval, že covid jako program mu moc platný nebude. 

Dnešní text v podstatě píšu pro Okamuru... Ten se sice stavěl do opozice proti vládě a brojil proti covidovým opatřením, ale nikdy to úplně nepřehnal. Ani teď to nepřehání se zdůrazňováním covidové totality, která jaksi samočinně odplouvá na smetiště dějin. Přesto bych mu doporučil, aby se pokud možno covidovému tématu úplně vyhnul. Pokud bude příliš hlasitě zdůrazňovat, jak nás chce vláda a EU zotročit pomocí trvalých lockdownů, tak by se mohl ukázat jako blbec... Pokud ovšem bude mluvit o green dealu, o chybějících čipech o neschopnosti EU cokoliv organizovat a bude mluvit o podělané misi v Afghanistánu, tak nemůže prohrát. Pokud ovšem pojede na anticovidní vlně, tak ta zmizí v tu pro něj nejméně vhodnou chvíli. 

Loni v tuto dobu jsem mluvil o exponenciálním růstu, o nefunkční chytré karanténě a o tom, že roušky samy o sobě nemají potenciál zastavit epidemii. Letos mluvím o tom, že už se nic zvláštního nestane. Vláda se ještě bude pokoušet namotivovat lidi, aby se nechali očkovat, ale výsledek bude o něco horší, než jsem si myslel v červnu. Překročíme tak nějak šest milionů očkovaných. Víc toho nebude, ale rovnou říkám, že ani nemusí. Jsme dostatečně promoření, reinfekce covidem jsou vzácné a ještě vzácnější jsou opětovné nákazy, které mají horší průběh než poprvé. 

Já prostě neposlouchám kecy od novinářů. A jen s velkou rezervou beru to, co říkají všichni ti, co jsou ve zdravotnickém byznysu. Osobně mám rád Duška z ústavu zdravotní statistiky a mám rád Prymulu. Všimněte si, že velekněz svědků kovidových už říká v podstatě totéž co já. 

Podle mě si to Babiš akorát načasuje a opravdu v tu vypočítanou a podle něj pravou chvíli vyhlásí sejmutí okovů. Udělá totéž co Británie a totéž co Dánsko. Zřejmě ani nebude první z našich sousedů. Ale byl by hloupý, kdyby tohoto žolíka nepoužil. Až přijdou plískanice, zřejmě se ještě jednou znemožní pár politiků, protože přijde epidemie pozitivních testů, ale už nepřijde zahlcení nemocnic. Zřejmě zůstane nařízení, že se mají nosit roušky, ale to bude formálnější a formálnější, až tak nějak samovolně zanikne. 

A samozřejmě - žádný očkovaný člověk nebude chtít dodržovat cokoliv, aby tím chránil nějakého neočkovaného. Proto zůstává poslední nedořešená otázka... co bude s těmi, co jsou v rizikovém věku, ale očkovat se nenechali... ti budou skutečně ohrožení a prakticky všechny letošní oběti covidu budou z jejich řad. A nad jejich skonem se bude krčit rameny a říkat něco ve smyslu, že každý je svého štěstí strůjcem. 

Tím vám samozřejmě neříkám, abyste se šli očkovat... riziko nevyzkoušené vakcíny oproti riziku nebezpečné choroby, to si musíte rozvážit sami. Troufám si tvrdit, že pár ohrožených si nechá píchnout i třetí dávku, někteří neočkovaní si nechají ďobnout pod dojmem úmrtí svého souseda, který se také covidu nebál, někteří další prostě umřou a jiní to překonají i ve vysokém věku. Letos ještě jednou křivky úmrtí trochu vystoupají, ale už jen minimálně. 

A nikdo se k tomu nebude chtít vracet. Volný se ještě odvaří, opozice si prohraje volby a nikdo se vlastně nebude chtít rochňat v tom, co všechno bylo špatně. Že ty chytré karantény fakt nefungovaly, že roušky byly v podstatě k ničemu, že se úplně proměnila ekonomika a její řetězce. Vlastně si jen tak trochu oddechneme a přijdou ty německé blackouty, přijdou pořádné problémy elektromobility, přijdou ti Afghánci (mimochodem tomu věřím úplně nejmíň. Když všichni melou o milionech uprchlíků, tak to znamená, že nepřijde žádný), přijde tuhá zima, protože když nemáme naplněné zásobníky plynu, tak je dlouhodobý mráz skoro tutovka. K tomu se má ještě pohnout inflace, ze všech stran slyšíte o tom, jak se nikomu nahoře nedá nic říct, protože se všichni bojí i ubohých starých páprdů, inu realita nás zase jednou bude dohánět a nebude to nic příjemného. 

Tchán mě teď poslední týden pořád nutí, abych někam šel vybírat brambory. Zjara mu to nějak vyšlo a domluvil si skoro dvojnásobek záhumenků co jindy. Ani jsem nevěděl, co všechno kde má. Už mám sklep skoro plný a jsme v půlce. K tomu mám letos spoustu selátek. Zjara jsem koupil hodně uhlí, komíny jsem opravil, střechu mám hotovou. Víno zraje, červené řepy je neurekom. Ječmene na krmení mám víc než dost...  Jako by sám Pánbůh zařizoval, abych byl připraven. Jako by mě Hospodin sám nutil, abych měl všechno pod střechou. A nejen já. Urodilo se v celé republice, všechna sila jsou plná k prasknutí. Člověk tu krizi vlastně už úplně větří... Sedm tučných let je za námi a co to co přichází, to přestává být sranda. 

Možná je to tím počasím... Ale prorokuju, že naším problémem v nejbližších měsících fakt nebude koronavirus, ale náš ze všech stran pošahaný svět. 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.7 (101 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Zajímavé, zase to jedna věta shrnula - po malé opravě.
"Ale prorokuju, že naším problémem v nejbližších (měsících - škrtnout) letech fakt nebude koronavirus, ale náš ze všech stran pošahaný svět."

Průměrný počet slepic: 4.8 (35 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdybych byl Scallop tak bych napsal:
Jednoduché
Zajímavé, zase to jedna věta shrnula - po malé opravě.
"Ale prorokuju, že naším problémem v nejbližších (měsících - škrtnout) letech:
Korona...vy...rus
Ale že Scallop nejsem tak to beru jen jako vtipnou hříčku...

Průměrný počet slepic: 2.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdyz nekdo porad strili, drive nebo pozdeji se strefi - ale to neni dukazem jeho streleckeho umeni ale proste statistiky... Jo, kdyby znal vsechy prvky, tlak vzduchu, teplotu, vitr, teplotu prachove naplne, teplotu hlavne, pruhyb hlavne, atd., proste vse co bere v potaz moderni balisticky pocitac v tanku - to by byla jina kava. Jenze Vidlak toto vse ve sve dnesni covidove predikci nezna. Nikdo to nezna. Priroda mela miliardy let na seredna prekvapeni. At se Vidlak nezlobi, ale dneska mi jeho clanek pripomina rozhovor dvou intelektualu v roce 1913. Pane, valka a dneska ? Vylouceno. Je doba jemne diplomacie a politiky. Panovnicke rody Evropy jsou spriznene. Obchodni vazby Nemecka a Anglie silne. Na mori vyvazuje vliv Nemecka Anglie, na sousi zase Francie. Kdepak valka dneska, pane...

Průměrný počet slepic: 4.7 (63 hlasů)

V roce 1913 proběhla v Evropě II. balkánská válka a svět se obával dalších válek. Stačí si přečíst dobové noviny, případně i knihy, které varovaly před velkou evropskou válkou. Mnoho politiků i komentátorů vědělo, že se válce nelze vyhnout a že bude krvavá.

Průměrný počet slepic: 3.4 (18 hlasů)

Dnes jsem slyšel v jistém rádiu navázaném na Primu, že vědci us předpovídají, že "pandemie" nejsou nic zvláštního a kdy by mohla přijít další i s rokem určení. A že bude patrně horší. Chtěl bych vědět z čeho v rozpětí časové relace vycházejí. Jestli z toho v jakém zvětšujícím se bordelu žijeme, a to jak v ekologickém tak i v myšlenkovém! Ona ta oboustranná neinfekčnost spolu totiž souvisí! Jedno přináší druhé. Dnešní situace to jen potvrzuje. Prasácké myšlenky vytvoří prasáckou realitu a ostatní jsou jen bláboly fanatických mágů ze zfanatizovaných kultů ovládajících více nebo méně věřící masu (čti stádo). A je úplně jedno, čeho se to týká.
Vaše válka a další měla vždycky nějakou předehru a bylo to naprd, došlo k nim stejně, protože je někdo potřeboval. Stejně jako někdo potřeboval dnešní stav světa. Pokud to vám a dalším připadá vývojově normální, rezervujte mi, prosím, zelenou větev a provaz si obstarám sám.
Jednoduché je jen to, že vládnoucí vědí, že ovce budou běhat dokola v ohradě, i za cenu ohořelé vlny a připálených kopýtek, i když ohrada hoří. Ty, které se odváží prorazit, zaženou zpátky psi, vycvičení k tomuto účelu. Ona ta Orwellova "Zvířecí farma" nebyla jen o ruském bolševismu, ale tak nějak vůbec, pokud se nějaký systém začne profilovat v podobných rysech. Nemusíme chodit daleko, že? Protivníky nelze snadno rozeznat, oba mají bílé kabáty :D

Průměrný počet slepic: 4.5 (35 hlasů)

Robertíku, moc vám nerozumím, ale o to snad ani nejde. Větev máte vybranou, je blízko povalového chodníku v SPR Kladská ve Slavkovském lese. Krásný a silně zádumčivý kraj. Větví habaděj. Bude se vám tam moc líbit.
S těmi vládnoucími buďte opatrný, naprostá většina z nich skončila špatně. Občas je i stahovali z kůže. Vždy musíte vycházet z charakteru živočicha zvaného homo sapiens sapiens. Žádná vývojová etapa se nedá přeskočit a tak je tento druh stále velice agresivní. Kdyby nebyl, tak by nebyl. Dnes jsou sice sociální inženýři, kteří se to snaží změnit, ale asi se shodneme, že to co z toho vychází je katastrofa. Desítky pohlaví, rasismus naruby, rychlá a násilná změna ras, pseudohumanita - skrytá, stále stejná agresivita. Nic dobrého.
Co bude pak, neuvidíme.

Průměrný počet slepic: 4.4 (11 hlasů)

"Vše co se dá vynalézt už bylo vynalezeno.“ (Charles H. Duell, ředitel U.S. Patent Office, 1889).

Průměrný počet slepic: 3.6 (12 hlasů)

Asi to nebude tak jednoduché. Takový Friedman má rozhodně víc a lepších informací než Vidlák, má na to celý institut, média se můžou zvencnout blahem, když můžou citovat jeho předpovědi, tedy tím chci říct, že ho nebagatelizují... A přesto, se vším tím ansámblem se nějak nemůže trefit. Otázka ale asi stojí jinak, jestli to, co pustí plebsu pro pobavení jsou SKUTEČNĚ ty správné analýzy a zda kluci, co spolu mluví, nedostanou jiné predikce.

Průměrný počet slepic: 4.9 (26 hlasů)

Pobavilo. Pravdou ale je, že naprosto totožně to mají i všichni apokalyptisté.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Volnýho, stačí mi kovidová očkovací statistika Izraele.

Průměrný počet slepic: 4.8 (43 hlasů)

In reply to by fotrák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Že covid neexistuje? Nebo, že je vlastně všechno úplně jedno a stejně nás to všechny zamorduje?

Průměrný počet slepic: 2 (6 hlasů)

In reply to by MANDALADAN (neověřeno)

Trvalý odkaz

ani jedno. Pohleďte zde
http://www.zvedavec.org/komentare/2021/08/8829-ockovani-mrna-vakcinou-i…

pokud mi tedy neodpovíte rovnou, že je to ruský fejk. Očkování v Izraeli sleduji od počátku, neb jsem usoudil, že zrovna tam (a v Rusku) si nebudou likvidovat populaci experimentálním patokem. A ejhle, něco je hodně špatně a potvrzují se mi slova jedné osoby hooodně školené
v genetice a imunologii stran očkování mRNA: řekni ďáblovi NE!

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

In reply to by fotrák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Infection-enhancing anti-SARS-CoV-2 antibodies recognize both the original Wuhan/D614G strain and Delta variants. A potential risk for mass vaccination?https://www.journalofinfection.com/article/S0163-4453(21)00392-3/fullte…

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Německo se zrovna včera přebarvilo z oranžové na červenou. Ale to je jen takové malé muší hofínko na skle vašich zářných kovidových zítřků. V tomto směru bohužel nesdílím váš optimismus.

Průměrný počet slepic: 4.5 (32 hlasů)

Někdo ho natřel!! Stejně jako někdo změnil celkem "normální" svět bakterií a virů na svět, kde sterilní je bílá (patrně nemocniční) barva čs systému PES, která je v současnosti dosažitelná asi tak jako rychlost světla. Ale to je úplně nojmání, Úďo. Když bude mít totiž raketa špatně vyprojektované motory, čas letu bude delší než předpokládaný a posádka umře, páč jí po probuzení dojde fšecko. I to, že trpělivost má taky svoje meze. Byli jsme první s tzv. lockdownem a jak už to tak chodí, budeme mezi posledními, kteří zjistí, že teorii relativity jsme chápali špatně...
Pokud se vám to bude zdát zmatené, koresponduje to tak nějak s úvodním článkem, Po přečtení mi je, jako bych měl jednu špejli v nose a druhou v zadku. A v ruce leták "S očkováním nejdál dojdeš"....
Už se mi i poštěstilo dostat přezdívku "neočkovaná k.unda" ze stran očkovaného druhou dávkou Pfitzerem. Zlehčil jsem to myšlenkou, že to patrně bude následek druhé dávky, ale neodvážil jsem se doporučit dotyčnému svého psychiatra.
Kupředu levá, počkej příští rok.....
neuděláš bez pigára vpřed volně jeden krok?
Sorry, už jsem s kuropěním jako brok....

Průměrný počet slepic: 4.3 (43 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdo se chtěl očkovat tak je, ať už z jakéhokoliv důvodu. Jediná výhoda co se neustále omílá je slabší průběh. Dostat covid můžou, přenášet covid můžou, ale nejsou nikde testovaní ani kontrolovaní.
Testují se jen lidi co potřebují razítko nebo mají příznaky, proto kecy o tom, že jsou covid pozitivní téměř jen neočkovaní jsou naprosto mimo.
Lidem, co se nenechají očkovat, vadí ten neustálý mediální tlak až vyhrožování, aby se dali očkovat i když to není povinné. Plus ubírání svobod (alespoň v mediích, realita je někde zcela jinde) kdy se vyhrožuje kam všude očkovaní budou moci jít a ti bez něj ne.
Další věc, proč ani po takové době neexistuje oficiální lék na tuto nemoc? Vše se zavrhuje, rozporuje a zakazuje používat. Přitom očkování měli za 3/4 roku hotové, a mimo jedno politické rozhodnutí byly všechny vakcíny automaticky povoleny.

Průměrný počet slepic: 4.6 (58 hlasů)

Očkovaní dostat covid můžou - ale s mnohem menší pravděpodobností než neočkovaní.
Očkovaní přenášet covid můžou - ale s mnohem menší pravděpodobností než neočkovaní.
Víte anonyme v reálném životě jde právě o tu pravděpodobnost.
Nebojím se chodit ven bez helmy i když může přiletět meteor a trefit mě do škeble - je to totiž dosti nepravděpodobné.

Průměrný počet slepic: 2.2 (29 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ovšem ta nám také mj. napovídá, že pokud roste v populaci počet očkovaných a zároveň je očkování nijak (hned vaše první věta je proto nesmyslná, nejen proto, že je neprokazatelná) nechrání před nakažením virem a zároveň je virus v prostředí stále přítomen, tak roste také počet očkovaných přenašečů viru. V maximě tedy 100 % populace očkované znamená (samozřejmě že populace jednotlivých států migrují - mezi jednotlivými státy, zde nutno řezat Occamem) že každý nově zjištěný nakažený byl nakažen naočkovaným.

Je opravdu takřka dobytkoidně fašounské ono šikanování neočkovaných, zejména těch, kteří , na rozdíl od mnohých očkovaných, stále dodržují hygienická a další opatření. Nu a trestat je (explicitně vlastně i za to, že se dosud nenakazili) - tak to už naplňuje skutkovou podstatu trestného činu páchaného organizovanou skupinou, zejména pokud by tresty měly padat v důsledků vymáhání zákonů či nařízení, které Nejvyšší či Ústavní soud prohlásil za neplatné, nezákonné apod. Takovéto trestné činy vyžadují si skutečně exemplárních trestů, včetně finančních postihů (právník Koudelka tvrdí, že např. ministr neručí pouze do výše násobků svého platu, ale že ručí za CELOU škodu).

Že máte u sebe škebli...to je opravdu velmi nepravděpodobné.

Hezký den.

Průměrný počet slepic: 4.3 (34 hlasů)

Rodinné štěstí - lžete, očkování chrání před nakažením virem - ne však absolutně - to jsou ty pravděpodobnosti.

Průměrný počet slepic: 2 (29 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokud očkování nechrání před virem absolutně, nechrání vůbec. Protože pravděpodobnost.

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

In reply to by Zlej Strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zlej Strejda :
Pokud jsem natřel plot z devadesáti procent, nenatřel jsem jej vůbec.
To je stejně idiotský postulát jako ten Váš.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

mícháte jablka a hrušky. Plot jednou dotřete, při té práci nebereme v potaz pravděpodobnost (tedy pokud nejste lempl).

Zatím bez slepic

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

ty výše zmíněná izraelská data?

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Vám neodpoví, či jako "zlému strejdovi".

Ono to nakonec může být tak,
že se jede "přání otcem myšlenky", viz třeba i ti pravděpodobní pachatelé ve Vrběticích
a nyní pravděpodobní organizátoři útoku v AFG, zase prý "eliminováni" raz dva.

Prostě "pravděpodobně" je dnes nová virtuální realita a té se věří,
o té se nepochybuje
a o ní se nedebatuje a kdo to zkusí, dostane zpět útok, jako třeba o "debilním postulátu" a hotové....

Nakonec však ani Zapadlo nahoře neprokázal,
že ten "plot natřel jistě", ale zase jen tak nějak "pravděpodobně"☺

Tož tak.
*****

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

bych tedy rád viděl, jakým způsobem se "pravděpodobně" natírá plot.

Zatím bez slepic

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

První věta není takto absolutně pravdivá, protože tam ve skupině neočkovaných chybí vyloučit ty, jež virus již prodělali. Tvrdá data jasně ukazují, že ti jsou chráněni lépe a kvalitněji než po očkování (což je i logické):
https://gab.com/svobodapeg/posts/106840071933837969

Druhá věta trpí stejnou chybou + navíc ještě nebere v potaz, že ten jeden bez jakékoliv imunity, díky pravděpodobným symptomům, bude rychle odhalen. Zatímco ti s imunitou se stanou spíše superpřenašeči.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Hytlermarket Lidl vydal na příští týden leták, kde u většiny nepotravinového zboží je připojena informace:

"Vážení zákazníci,
omlouváme se, artikl
(název artiklu)
bohužel nebyl
dodavatelem dodán.
Děkujeme za pochopení."

https://www.letakomat.cz/lidl/booombasticke-ceny-od-pondeli-30-08-2021/…

Lidl je německý, že?

Průměrný počet slepic: 4.4 (21 hlas)

Taky jsem si všiml, ale považuji to spíš za výkyv - nepříjemnost krátkodobého charakteru než předzvěst horších časů.

Průměrný počet slepic: 2.9 (10 hlasů)

Beru to tak, že pokud bude mít Čína problém dodávat Lidlu zboží, začne Lidl objednávat jinde. Nejlépe v tuzemsku.

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

To samé v zeleném dnes u řepkového oleje. Za cca 14 dní ostatně podražil o cca 5-7 Kč na litr. Po dalším zboží jsem nepátral.

Průměrný počet slepic: 4.8 (14 hlasů)

že řepky už nic moc setí. Navíc se po boomu zjistilo, že řepkový tak akorát na mazání do aut, . A kdo ještě jej používá k jídlu..> fujtajbl

Průměrný počet slepic: 2.3 (4 hlasů)

se to zjistilo? Tedy odkud to máte?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by kočka šklíba (neověřeno)

Trvalý odkaz

Faktem je , že z olejů maximálně čistý slunečnicový z Maďarska - bez příměsí. Je to stejné jako coca-cola. Zkusím najít a dát sem.

Zatím bez slepic

je jiný druh, než řepka pro ostatní použití. (obsah kyseliny erukové - je hořká a jedovatá)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Babiš se zase podělá (vždyť odpůrců a přívrženců opatření je půl na půl, takže tím volebně nic neztratí, o to jde) a zase mlčky odkývá přitvrzení - odvolá se zase na vyjádření vybraných tzv. odborníků a na SVÉHO ministra zdravotnictví.
Tvrdit že někdo tvrdí že covid neexistuje a ještě nikdo na něj neumřel, je infantilní drzost covidšílenců. To zda ho vyrobili v laboratoři či zda (by) pomáhal Ivermektin se prokáže či neprokáže nejdříve až za nějakých 50 let, jak tomu bývá u akcí tajných služeb, možná i pak zůstanou akta zavřená.
A co máte dál?
Strašení? Uvidíme. https://www.nasrestart.cz/videoaktuality/3796-sokujici-objev-nemeckych-…
Jinak : je to krásné téma pro prosazení New deal, nádherně rozdělená a rozhádaná společnost.

Průměrný počet slepic: 4.5 (36 hlasů)

No to je divný, krev na transfúzce můžete dávat už tři dny po očkování.
S jedinou vyjímkou, to je Astra-Zeneca, po té můžete na odběr až za třicet dnů.
Pokud mě teda paměť neklame.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Kvůli rodině, kvůli dětem ve škole, kvůli společenskému životu.
Jenže...
Ještě se nevrátili všichni mořemilní dovolenkáři, ještě se nerozlétli pendleři, ještě nevyrazili gastarbeiteři. Dovolenkáři se houfně vracejí s koncem prázdnin a nádeníci vyrazí s rozvolňováním. Do toho vpadne podzim s plískanicemi a - snad, doufejme, že jenom - s chřipkou.
Pokud platí, že došlo k promoření a že očkování snižuje riziko vážných průběhů, mohla by proběhnout normální chřipková sezóna.

Jenže s tím optimismem dost koliduje stoupající incidence v západní Evropě, v Austrálii i v USA. O Asii v podstatě nemáme informace, o Africe také ne.
Británie a Dánsko jsou ostrovní státy - tedy mají významnou přirozenou ochranu, již ostatní evropské státy postrádají.
O situaci v Izraeli naše média mlčí, ale zahraniční ne:
https://graphics.reuters.com/world-coronavirus-tracker-and-maps/countri…
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/israel/
Co dělají sionističtí soudruzi špatně, že ač proočkováni skrz naskrz, opět jim letí křivky vč. úmrtí nahoru?
Navíc tvrdí, že třetí dávka neposiluje imunitu tak, jak se doufalo. A že lepší a delší imunitu mají NIKOLI očkovaní, ale ti, co korunáče prodělali:
https://www.sciencemag.org/news/2021/08/having-sars-cov-2-once-confers-…

Po všech informacích a dezinformacích už ohledně korunáče nevěřím nikomu.
Přitom bych moc potřeboval narazit na nějakou kapacitu, jíž by se věřit dalo. Jenže těch lží, mlžení, zlehčování i zdůrazňování, nátlaku, popírání, zveličování už bylo právě od odborníků příliš mnoho. Navíc mám pocit, že příliš mnoho odborníků je zainteresováno ve vakcinačním businessu.
A tak se s tím musím nějak popasovat sám.

Bavit se o korunáčovi nemá smysl, protože informační guláš je příliš přeplácaný na to, aby v něm člověk našel něco poživatelného.

Průměrný počet slepic: 4.9 (41 hlas)

Pfizer působí jen proti jednomu proteinu Covidu 19, ale ten má 4 proteiny. V Izraeli možná došlo k tomu, že virus zmutoval do podoby, na kterou současná vakcína Pfizeru už nepůsobí. Takže další vakcinace Pfizerem je neochrání, a to ani třetí nebo čtvrtá dávka.

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)

Ani Izrael nemá všechny lidi očkované a žádná vakcína nechrání 100%, to ani nikdo nesliboval. Pokud většina očkovaných a testovaných jen mírné příznaky a úmrtnost prudce nenaroste ani v zimě, z většiny už vyhráli.

Průměrný počet slepic: 3.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Babišův poradce pro migraci má jasno: Příchod afghánských imigrantů bude znamenat jen problémy a výdaje
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Babisuv-poradce-pro-mig…
---

Petr Pelikán je Babišův poradce???? To by mohlo být někde vidět...

Průměrný počet slepic: 5 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Skoda, ze som si to nepozrel skor, ako som sa nechal zaockovat:

https://vimeo.com/588431091

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

In reply to by Aborex (neověřeno)

Trvalý odkaz

radil na prdlačku
do hořkého konce

Zatím bez slepic

Smysl toho článku se dá shrnout do apelu: "Neinvestujte do bytů ale do akcií!" Zřejmě zapomněl na průběh kuponové privatizace, a zejména části po ní, kolik malých akcionářů přišlo o své podíly zcela legálně a zůstaly jim jen bezcenné papíry. To je mnohem rozumnější ta investice do bytu nebo domu i přes rostoucí ceny.

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd.
Kovanda,jako ekonom,bankéř,,bude prosazovat akcie,to jsou peníze na hraní pro bankéře,peníze investované do bydlení,se v bance dlouho neohřejí,Úmysl připravit občany o osobní vlastnictví bytů,jakoukoliv cestou,považuji za nehoráznost,nechat tomu přirozený vývoj.

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

V době kdy jsem měl plat cca 3500 Kčs a platil za podnikový 4+1 celkové inkaso jen 407,-Kčs mi nepřišlo smysluplné stavět si družstevní za 100 tisíc či svůj barák za 150 až 200. A dřít se na tom.
V době kdy takový byt stojí kolem 5 milionů, kdy barák je za milionů 10, kdy tržní nájemné je kolem 20 tisíc, kdy průměrná mzda je kolem 35 tisíc...babo raď! Nezávidím mladým.
Pro kritiky částek: píši o mě známé Praze.

Průměrný počet slepic: 4.7 (26 hlasů)

Jenže čím dostupnější hypotéky, které navíc nijak nezohledňují to, zda si byt na hypotéku chtějí dlužníci (nerozlišoval bych mladé a staré, proč ?, jsou snad např. 35 - letí obyvatelé mama hotelu mladými ?) koupit coby první a jediné své samostatné bydlení - anebo jde o např. nějakého ministra zdravotnictví, který si takto pořizuje třicátou první svou nemovitost,,,,tedy takto koncipované a nabízené hypotéky jen dál bydlení zdražují (samozřejmě v kombinaci s dalšími vlivy, jako jsou např. ceny pozemků - kdy jejich tesaurační charakter opět má za důsledek zvyšování míry civilizační barbarizace /rozdělování je barbarstvím/ společnosti).
Dalším řešením je čekat až starší zemřou a zatím bydlet s nimi.
Anebo odejít někam jinam.
Nejjistější je se vůbec nenarodit.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

souhlas s poslední větou. A vrtá mi hlavou,jak někdo s nedůvěrou v budoucnost si může pořídit tolik dětí a není antinatalista. A proč tchán,jistě se blížící sedmemu deceniu,potřebuje dvojnásobný záhumenek

Průměrný počet slepic: 2.8 (8 hlasů)

má prý 4 děti, nejen manželku Vidláka.

A asi ne každé z nich "vidlačí", protože opět Vidlák tu někdy psal,
že prý děda jeho ženy daroval dům s pozemky jen Vidlákově rodině, protože jediná snad nadále chtěla hospodařit.

No a rodiče (tchán) prostě nejspíš myslí na zásobení všech svých dětí a jejich rodin.

A Vidlák tak "musí" vybírat, ale jíst bude možná nejen Vidlák a tchán.....

Tak to chodí v mnoha rodinách a často se pak potomci stejně (či možná i proto) rozhádají.

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)