Zase jednou kovídek

Autor

Covid neexistuje

Vyrobili ho v laboratoři

Ještě nikdo na něj neumřel

Ale pokud ho chytnete, pomůže vám jedině Ivermektin. 

Takhle by se daly krátce zhodnotit přistupy našich anticovidních spoluobčanů. Máme už dokonce i ligu proti rouškám, máme i antikoronavirovou politickou stranu, máme plný fejsbůk protirouškových výzev... jen ta epidemie ne a ne znovu přijít. Loni v tuto dobu už se to rozjíždělo na plné pecky a já jsem řešil, jestli ještě odjet do Chorvatska nebo raději to nehrotit. 

Letos nic.  Dlouhé týdny se počty nakažených víceméně drží na stejných hodnotách. Pokud to jeden týden trochu vystoupí, druhý to zase trochu poklesne. Zároveň konstatuji, že existuje stále víc a víc veřejných prostor, kde se o roušky nikdo ani nepokouší. Moje oblíbená benzínka, kde si téměř každý den koupím Kofilu, tam bývá zpravidla plno a nikdo tam roušku nemá. Vlastně poslední místo ve Vidlákově, kde se ještě roušky nekompromisně nosí, je místní Ping-Pong, který ví o respiračních chorobách svoje a svou špatnou a šišlavou češtinou stále trvá na tom, že v jeho obchůdku se roušky prostě nosit budou. Pokud ale budete hledat roušku někde jinde, najdete ji nejspíš v kapse a rozhodně ne na ksichtě. 

Také nějak postrádám ty iluminátské vládní představitele, kterak připravují novou rouškovou totalitu. Už je to všechno tak rozvolněné, že se musí dělat postrach z toho, že si děcka ve škole vytřou tyčinkou předek nosu, kam si normálně strkají prsty... ale i tohle už řeší jen poslední zoufalci, protože je to dost směšné.  Navíc ty samotesty moc nefungují, takže pochybuju, že by se po testování v příštím týdnu našly nějaké podstatnější počty nakažených dětí. 

Jinak nic. Babiš už mluví o tom, že žádný lockdown nikdo ani neplánuje. Britové si svoje rozvolnění víceméně pochvalují, Dánové se k nim teď přidali a také zrušili všechna opatření. Naše střední Evropa je sice ještě trochu opatrná, ale loňská nedisciplinovanost obyvatelstva teď bude mít své výhody. Jsme prostě promoření. Covid tu sice zůstane, tu a tam někoho zabije, ale jinak se v podstatě nic neděje. 

Vždycky to tak bývá. Teď, když je všechno nachystané, když jsou všude zásoby roušek i respirátorů, když jsou připravené mechanismy jak čelit pandemii, tak to vlastně bude zbytečné, protože pandemie se nějak nechce vracet. Ani ti ilumináti jí nechtějí vrátit, ani Babiš jí nechce vrátit... Vlastně jediný, kdo ji ještě potřebuje, to je Lubošek Volný. Ale tomu jsem prorokoval, že covid jako program mu moc platný nebude. 

Dnešní text v podstatě píšu pro Okamuru... Ten se sice stavěl do opozice proti vládě a brojil proti covidovým opatřením, ale nikdy to úplně nepřehnal. Ani teď to nepřehání se zdůrazňováním covidové totality, která jaksi samočinně odplouvá na smetiště dějin. Přesto bych mu doporučil, aby se pokud možno covidovému tématu úplně vyhnul. Pokud bude příliš hlasitě zdůrazňovat, jak nás chce vláda a EU zotročit pomocí trvalých lockdownů, tak by se mohl ukázat jako blbec... Pokud ovšem bude mluvit o green dealu, o chybějících čipech o neschopnosti EU cokoliv organizovat a bude mluvit o podělané misi v Afghanistánu, tak nemůže prohrát. Pokud ovšem pojede na anticovidní vlně, tak ta zmizí v tu pro něj nejméně vhodnou chvíli. 

Loni v tuto dobu jsem mluvil o exponenciálním růstu, o nefunkční chytré karanténě a o tom, že roušky samy o sobě nemají potenciál zastavit epidemii. Letos mluvím o tom, že už se nic zvláštního nestane. Vláda se ještě bude pokoušet namotivovat lidi, aby se nechali očkovat, ale výsledek bude o něco horší, než jsem si myslel v červnu. Překročíme tak nějak šest milionů očkovaných. Víc toho nebude, ale rovnou říkám, že ani nemusí. Jsme dostatečně promoření, reinfekce covidem jsou vzácné a ještě vzácnější jsou opětovné nákazy, které mají horší průběh než poprvé. 

Já prostě neposlouchám kecy od novinářů. A jen s velkou rezervou beru to, co říkají všichni ti, co jsou ve zdravotnickém byznysu. Osobně mám rád Duška z ústavu zdravotní statistiky a mám rád Prymulu. Všimněte si, že velekněz svědků kovidových už říká v podstatě totéž co já. 

Podle mě si to Babiš akorát načasuje a opravdu v tu vypočítanou a podle něj pravou chvíli vyhlásí sejmutí okovů. Udělá totéž co Británie a totéž co Dánsko. Zřejmě ani nebude první z našich sousedů. Ale byl by hloupý, kdyby tohoto žolíka nepoužil. Až přijdou plískanice, zřejmě se ještě jednou znemožní pár politiků, protože přijde epidemie pozitivních testů, ale už nepřijde zahlcení nemocnic. Zřejmě zůstane nařízení, že se mají nosit roušky, ale to bude formálnější a formálnější, až tak nějak samovolně zanikne. 

A samozřejmě - žádný očkovaný člověk nebude chtít dodržovat cokoliv, aby tím chránil nějakého neočkovaného. Proto zůstává poslední nedořešená otázka... co bude s těmi, co jsou v rizikovém věku, ale očkovat se nenechali... ti budou skutečně ohrožení a prakticky všechny letošní oběti covidu budou z jejich řad. A nad jejich skonem se bude krčit rameny a říkat něco ve smyslu, že každý je svého štěstí strůjcem. 

Tím vám samozřejmě neříkám, abyste se šli očkovat... riziko nevyzkoušené vakcíny oproti riziku nebezpečné choroby, to si musíte rozvážit sami. Troufám si tvrdit, že pár ohrožených si nechá píchnout i třetí dávku, někteří neočkovaní si nechají ďobnout pod dojmem úmrtí svého souseda, který se také covidu nebál, někteří další prostě umřou a jiní to překonají i ve vysokém věku. Letos ještě jednou křivky úmrtí trochu vystoupají, ale už jen minimálně. 

A nikdo se k tomu nebude chtít vracet. Volný se ještě odvaří, opozice si prohraje volby a nikdo se vlastně nebude chtít rochňat v tom, co všechno bylo špatně. Že ty chytré karantény fakt nefungovaly, že roušky byly v podstatě k ničemu, že se úplně proměnila ekonomika a její řetězce. Vlastně si jen tak trochu oddechneme a přijdou ty německé blackouty, přijdou pořádné problémy elektromobility, přijdou ti Afghánci (mimochodem tomu věřím úplně nejmíň. Když všichni melou o milionech uprchlíků, tak to znamená, že nepřijde žádný), přijde tuhá zima, protože když nemáme naplněné zásobníky plynu, tak je dlouhodobý mráz skoro tutovka. K tomu se má ještě pohnout inflace, ze všech stran slyšíte o tom, jak se nikomu nahoře nedá nic říct, protože se všichni bojí i ubohých starých páprdů, inu realita nás zase jednou bude dohánět a nebude to nic příjemného. 

Tchán mě teď poslední týden pořád nutí, abych někam šel vybírat brambory. Zjara mu to nějak vyšlo a domluvil si skoro dvojnásobek záhumenků co jindy. Ani jsem nevěděl, co všechno kde má. Už mám sklep skoro plný a jsme v půlce. K tomu mám letos spoustu selátek. Zjara jsem koupil hodně uhlí, komíny jsem opravil, střechu mám hotovou. Víno zraje, červené řepy je neurekom. Ječmene na krmení mám víc než dost...  Jako by sám Pánbůh zařizoval, abych byl připraven. Jako by mě Hospodin sám nutil, abych měl všechno pod střechou. A nejen já. Urodilo se v celé republice, všechna sila jsou plná k prasknutí. Člověk tu krizi vlastně už úplně větří... Sedm tučných let je za námi a co to co přichází, to přestává být sranda. 

Možná je to tím počasím... Ale prorokuju, že naším problémem v nejbližších měsících fakt nebude koronavirus, ale náš ze všech stran pošahaný svět. 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.7 (101 hlas)

Komentáře

A to, o co skutečně a naprosto NEJDE, je (ochrana) zdraví občanů.

Stačí připomenout - Vakcína Sputnik V., hysterický řev "těch správných", rozhodnutí jakési EMA atd.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Je to věc zdravotnictví, ale samozřejmě, když se to projevuje v politice je i tohle věc politická. Před volbami už je politické skoro vše. A ano Nový zelený úděl nebo důsledky neúspěšné mise v A. budou mít mnohem dlouhodobější následky nwž kovid pro stát a Evropu.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

po volbach i u nas ? zvazime

-----------
Pokud se proti covidu nenaočkuje dost lidí, zváží italská vláda povinné očkování
Dnes 11:31

Italská vláda zváží možnost zavedení povinného očkování proti covidu, pokud se do začátku podzimu nenaočkuje alespoň 80 procent lidí. V rozhovoru s listem La Repubblica to uvedla ministryně pro záležitosti regionů Mariastella Gelminiová s tím, že minimálně zaměstnanci veřejné správy by se na povinné očkování měli připravit.

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/pokud-se-proti-covidu-n…

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

k precteni
---------
Černý Somálec vydáván za Afghánce. Budou se k nám snažit dostat každého... Petr Hampl má obavy z jistých lidí v Česku
29.08.2021 10:10 | On-line
„Můžete mít špionážní drony, odposlechy, neuvěřitelně výkonné počítače, platit tisíce špehů a není vám to nic platné - pokud vaši podřízení falšují zprávy, aby zakryli problémy,“ tvrdí sociolog a spisovatel Petr Hampl k dění v Afghánistánu a varuje před další migrační vlnou i nepozorností médií. Zhodnotil také aktuální situaci na české politické scéně chvíli před volbami.
----
Na tvrzení Tálibánu, že nehodlá zemi vládnout tak tvrdou rukou, jako před dvaceti lety a dá více svobody ženám, Hampl reagoval s tím, že Tálibán bude vládnout tak tvrdou rukou, jak to odpovídá islámu. „Teď je tendence omlouvat tamní poměry s tím, že to není otázka islámu, ale místních zvyklostí. Nevěřme tomu.

Tamní zvyklosti jsou důsledkem dlouhé vlády islámu. Když muslimové v desátém století přišli do Afghánistánu, byla tam civilizace západního buddhismu mnohem vyspělejší než dnes. Pokud islám převládne v českých zemích, budou zde za několik století stejné poměry jako v dnešním Afghánistánu. Nám to může připadat strašlivé, ale většina Afghánců to tak chce. Vyrostli v tom a jsou s tím spokojeni. Výzkum Pew Research z roku 2012 ukázal, že 99 procent Afghánců preferuje plné uplatnění práva šaría, včetně bičování a poprav,“ vysvětlil sociolog.

A co ženy?
Ženy byly prý vždy konzervativnější než muži. „Budou dělat, co jim předepisuje islám, a budou spokojené. Když nějaká z nich něco poruší a bude potrestána, většina jiných žen to bude schvalovat. Ještě se přijdou s chutí podívat na popravu. Pokud by se náhodou dostali do Evropy, pokusí se vytvořit si i tady malý svět se stejnými poměry jako v Afghánistánu,“ zhodnotil spisovatel.

Redakci rovněž zajímalo, zda se bude opakovat migrační vlna z roku 2015 a zda je na ni Evropa, popřípadě Evropská unie připravena. „Někteří jsou připraveni až příliš dobře. Tisíce lidí v neziskovkách, na úřadech a v advokátních kancelářích dychtí po každém migrantovi, které sem mohou dostat, integrovat, pečovat o něj, soudit se jeho jménem, vykonávat nátlak na školy a poctivé úředníky… A tahle pátá kolona má obrovskou podporu v médiích, na univerzitách, ve vedení korporací a u soudů. Samozřejmě využijí jakékoliv příležitosti dostat sem každého, kdo se vydává za Afghánce. Nemusí ani umět paštunsky nebo jiným tamní jazykem.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Cerny-Somalec-vydavan-za-…

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

In reply to by prox (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Při evakuaci se dostali do Švédska dva dříve deportovaní Afghánci"

https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/pri-evakuaci-se-dostali-do-sve…

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

In reply to by prox (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já jen nechápu, jak je možné, že se mladí progresivní Pražané snaží domoci bytů za těžké milióny a doživotně se zadlužují.

Přitom stačilo při sčítání lidu napsat do kolonky Národnost třeba "paštúnská" (národnost si přece podle tuzemských zákonů volíme podle vlastního pocitu).
A do kolonky Povolání "Afgánský uprchlík".

Pak už stačí jen a pouze ze zisků neziskové organizace placený pražský advokát - a máte byt zdarma v kabeli. (Někteří vhodně motivovaní soudci schvalují nesrovnatelně větší hovadiny než mne kdy napadnou.)

Průměrný počet slepic: 4 (13 hlasů)

Pro důchodce s problémy.
[B1] „Příjmení“ a [B2] „Jméno“
[B3a] „Rodné číslo“
[B3b] „Typ dokladu, číslo dokladu, datum narození, pohlaví“
[B4] „Kde bylo Vaše obvyklé bydliště jeden rok před sčítáním (tedy 26. 3. 2020)?“
[B5] „Kde bylo Vaše první obvyklé bydliště po narození?“
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

B1 - nikdo mi je nepřidělil, jsem nalezenec. B2- Muhammad, Joshua + asi osm dalších, všechny si už nepamatuji.
B3 - veškeré doklady o své odbojové prodemokratické činnosti jsem ztratil na útěku, jiné jsem jako otrok Talibánu nikdy nedostal, datum svého narození neznám, pohlaví blond.
B4 - bezdomovec na útěku
B5 kočovník

Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)

Tak to máte blbý, holube.
Pseudologia phantastica – příznaky, projevy, symptomy
bájivá lhavost - spřádání fantastických smyšlených příběhů
jedinec se zcela vžívá do svých vybájených představ - smyšlenky
patologické lhaní
patologické podvádění
chování typické pro histrióny a hysteriky
toto chování většinou nemívá účel a nepřináší dotyčnému žádný zisk

Průměrný počet slepic: 2.6 (10 hlasů)

Jak kdy, říkáš...
No ale teď zrovna to sype, ne ?

Hezký den.... a práci na netu čest !

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Novy Afganystan v Evropě
27. 08. 2021 11:11:11

Celu dobu pobytu v Albynyji mi to vrtalo hlavu. Jak je možne, že v jedne z nejchudšich zemi Evropy je špičkova infrastruktura, od internetu po skvěly stav silnic a dalnic?
Jak je možne, že po celem maličkem, třimilijonovem statě rostu megalomanske developerske projekty, města su plna novostaveb, připravenych pro nastěhovani novych obyvatel? Ale jakych obyvatel? Z čeho by asi chudi Albanci financovali hypoteky nebo najmy v novych luksusnich čtvrtich?

-------
V obskurnim populistyckem platku New York Times psali, že Amici by radi vyvezli čtvrt milijonu Afgancu. Kura, co s nima v te Ameryce asi tak budu robit, pomyslel sem si. A pak sem ty zpravy pročetl podrobněji, bo mi tu coš furt něgralo. Čemu je vozi patnact hodin do Ameryky, když je možu za patnact minut vysadit vedle ve zpřatelenem Pakištanu?

Ale oni neenem že je nevysazuju ve vedlejšim Pakištanu, oni je nevozi ani do Ameryky. Oni je vozi do Evropy. Na zakladny v Německu, Italyji a... hlavně na svoju druhu největši evropsku zakladnu Bondsteel. A ta je v Kosovu. Nepovedlo se jim to po zemi, bo to šlo přiliš pomalu, zvolili tedy rychlejši cestu letadlama.

Kruh se uzavřel. Bondsteel je sto kilaku od albanske hranice. Už chapu ten jarni vypuštěny balonek s navrhem na sjednoceni Albanyje a Kosova. Už tušim, kdo investoval do špičkove infrastruktury Kosova a Albanyje. Už vim, kdo bude v nově vystavjanych apartmanach byvat. Zatimco stare haviřske vdovy u nas budu do konca svojich dnu platit Bakalovi vypalne v kvartyrach, kere jim socani s Bakalu zpryvatyzovali, zatimco mladi Albanci budu dal vyjižďat do Italie a zapadni Evropy za robotu, aby uživili rodiny, mlade islamske rodinky zaplni připravene apartmany albanskych měst a pobřeži a budu si uživat uprchlickych penzi, kere jim v bruseli radi přiděli.

Zdroj: https://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=774979

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

In reply to by prox (neověřeno)

Trvalý odkaz

ODA, později snad ještě nějaká jiná strana, mezitím Goldman a Sachs.
To je prostě dlužní kapitalismus oligarchicko-spekulantských forem a obsahů , vydělává se nejvíce na volatilitě trhů (jak na růstu, tak na poklesu) , na neklidu, na krizích apod.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Problém se týká jen úseku v německých vodách. Pokud bude stačit poloviční kapacita, nic se neděje. Pokud nebude, tak budeme mrznout.
O prodej a distribuci plynu má zájem i Rosněft - a hned je tu druhý dopravce
:-) Řešením by bylo vozit americký plyn do Usť-Lugy a posílat ho do Německa Severním proudem :-) .

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Vojáci, rakety, děla, tanky, bombardéry stojí stovky miliard či bilióny.

Nákup členů patřičné Komise a několika desítek soudců (včetně několika málo ústavních kousků) stojí ani ne tisícinu.
Pak máte pod palcem zásobování potravinami (hlad/omor/) a energiemi(mrznutí, doprava, zastavení průmyslu).

Co si přát víc?
Není nad právní stát a jeho (na právu) nezávislou justici!

"Kdybych měl v rukou justici
a každou policejní stanici
v rukavičkách bych chodil po kraji"

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

"Babiš se brání: Nejsem proruský, vydal jsem hackera Nikulina do USA a vyhostil diplomaty do Moskvy"
************
(...) Rozhodně popřel svou orientaci na východ.
„To je trapné, protože všichni dobře vědí, že to byl ministr ANO, kdo vydal (ruského hackera) Nikulina do USA, že jsme vyhostili tři ruské diplomaty po útoku na Skripala a že kvůli Vrběticím jsme se zbavili ruské rezidentury v Praze,“ prohlásil. (...)

(...) Babišovi v rozhovoru připomněli jeho slova, že Schengen je nefunkční a ptali se ho, jestli chce tedy návrat ke státním hranicím. Premiér na to odpověděl, že je pro něj, dokonce pro jeho rozšíření, a chce funkční Schengen, „tedy důslednou ochranu vnější hranice a uvnitř volný pohyb“. (...)

(...) „Vůbec nemůžu úkolovat BIS. Úkoly zadává vláda jako celek, nikoliv premiér. Je absolutně vyloučeno, abych něco takového dělal. Pan prezident velice nemá rád pana Koudelku (šéfa BIS). Já se snažil, aby pana Koudelku pan prezident přijal, aby ho vyslechl a nějak si to spolu vyjasnili. Rozhodnutí, které jsme udělali, že jsme pana Koudelku vedením BIS jen pověřili a nechali další rozhodnutí na nové vládě, atmosféru zklidnilo. Prezident se ale vyjádřil, jak se vyjádřil, budu s ním o tom v sobotu mluvit,“ řekl Babiš Právu.

(...) „Dospěl jsem k názoru, že ti, kdo se nechtějí očkovat, nebudou se ani testovat, když za to budou muset platit. Ve chvíli, kdy je čtvrtá vlna v Německu, vzniká riziko, že bychom tu mohli mít další nekontrolovatelné šíření epidemie,“ tvrdí nyní Babiš.
Řekl, že kvůli tomu volal předsedovi České vakcinologické společnosti Romanu Chlíbkovi, který s ním souhlasil, stejně jako Roman Prymula nebo Marián Hajdúch. Dodal, že i Němci zpoplatnění testů odložili na polovinu října. (...)

https://cz.sputniknews.com/20210828/babis-se-brani-nejsem-prorusky-vyda…

Průměrný počet slepic: 3.3 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

"Do Česka dorazil americký bezpilotní letoun MQ-9 Reaper. Zítra začíná cvičení Ample Strike"
*********
(...) Na letiště v Ostravě včera odpoledne dorazil bezpilotní letoun MQ-9 Reaper. Stejný stroj Američané v pátek použili k odvetnému útoku po atentátu v Kábulu.
30. srpna začíná cvičení Ample Strike, do kterého se zapojí i americký stroj. Armáda ČR o tom informuje na Twitteru.

(...) Cvičení se zahraniční účastí proběhne od 30. srpna do 19. září, zapojí se do něj 700 vojáků z osmi zemí, včetně ČR.

Americký bezpilotní letoun Reaper na ostravském Mošnově přistál v kontejnerech, které přepravil obří Lockheed C-5 Galaxy. Podle informací na webu USA vnímají účast na Ample Strike jako podporu spojencům v rámci NATO.

Dron MQ-9 Reaper poskytuje zpravodajské, sledovací a průzkumné informace, jak USA, tak i svým regionálním partnerům. Stroj do ČR dorazil neozbrojený. „V rámci cvičení zvýší interoperabilitu a bude poskytovat mj. simulovanou leteckou podporu předsunutým leteckým návodčím,“ uvedl kapitán Andrew Layton z US Air Force.
Do cvičení se zapojí také české bojové vrtulníky Mi-24/35, nadzvukové letouny JAS-39 Gripen nebo německý Learjet. (...)

„Cvičení je zaměřeno na sladění procedur předsunutých návodčí s leteckými osádkami a veliteli pozemních jednotek v mnohonárodním prostředí. Nedílnou součástí je také prověření schopností hostitelské země poskytnout podporu zahraničním jednotkám tzv. Host Nation Support. Piloti si procvičí také doplňování paliva za letu a úkoly přímé letecké podpory,“ uvedl ředitel cvičení plukovník Aleš Cápal.

Vojáci během cvičení budou využívat vojenský výcvikový prostor Boletice, Bechyně, 22. základnu vrtulníkového letectva Sedlec, Vícenice u Náměště nad Oslavou, 21. základnu taktického letectva Čáslav, 26. pluk velení, řízení a průzkumu Stará Boleslav a Správu letiště Pardubice.

https://cz.sputniknews.com/20210829/do-ceska-dorazil-americky-bezpilotn…

Průměrný počet slepic: 4.1 (12 hlasů)

nula slepic za cvičení.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

jsou irracionální, vždyť přece kovid lze silně redukovat jen SPOLEČNÝM úsilím očkování, promořenosti, nošením roušek v uzavřených prostorách, ohleduplností, hygienou, životosprávou, ....
Opakuji:společným úsilím
Proč si každý mele jen tu svou písničku???

Průměrný počet slepic: 2.8 (17 hlasů)

amen

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)

"společné úsilí" neuznávají. Znají jen "své úsilí" otočit pravdu tak, aby vyhovovala jejich ideologii. Nejlepší je nechat je v jejich světě, většina lidí už žije naplno jako by covid nebyl, protože nějaká rouška, či zvýšená hygiena jim na obtíž není. Jsou rádi, že jsou zdraví a že vůbec žijí. Někdo holt, aby pocit žití získal, musí strašit a otravovat ostatní. Každému, co jeho jest.... :-)

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Zdravím z Okamurova jarmarku na Zelňáku v Brně.

Okamurovi i místopředsedou Fialovi jsem dala webovou adresu na vidlakovykydy a řekla jsem jim, že zde mají zajímavé články, kultivované diskuze a mnoho příznivců.
Fiala projevil velký zájem.

Nakoupila jsem 3kg brambor, 2kg cibule a 1kg jablek, všechno za 39Kč. Pak celého králíka 1,5kg a 10 vajec, dohromady za 190Kč a pak asi 5 sýrů za stovku.
Dala jsem si pikantní klobásku za 15 a spďácké pivo za 15.

Okamura mluví a mluví a mluví jak lehký kulomet, ale je těžké s něčím nesouhlasit.

Řekla bych, že je tu tak tisícovka lidí a během odpoledne se tu asi několik tisíc prostřídá.

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

Akorát že to není všecko na jednom místě. Takže se to prodraží (já ale dycky cestu s něčím jiným spojím....).

To se táhne ale ještě za Luxem, i když už od té doby uplynulo skorem třicet let tak už tehdy se vědělo, že nejen vyrobit doma je třeba, ale taky umět prodat - což vyžaduje mít pod kontrolou (tím strašil např. Klaus, že si pak naši zemědělci budou trh monopolizovat...no tak to málem že nedopadlo tak, že si ho monopolizují cizí investoři) větší část logistického řetězce. Nařečnilo se o tom nejen v parlamentu na sto vlaků králíčích klobásek a pět set vlaků calvadosu, zdaněných.

Dotací bylo vyplaceno od té doby možná několik set miliard....ale každý jede stále víceméně na svém písečku. Což je ale v některých případech logické - víc by stejně neprodali, protože by víc nevyrobili, bez dalších investic, nebo dalších mobilizací stávajících zdrojů. No a v jiných případech je to o viditelné ruce trhu, prostě prodám to svoje, to je hlavní.
----------------------------------------------------------------------------------
ProNEO živého...a kolik by nás ještě to DOTOVANÉ zemědělství mělo stát ?!??? Kilo jablek jak dvě kila banánů ? A kilo hovězího jak kilo tuňáka ?!??
Na ja, když ale my vlastně dotujeme i ty zahraniční investory.....nadvakrát....někdy natřikrát (daňové úlevy).....ba snad i načtyřikrát (to když se oblizujou nap.ř v čapím hnízdě, jak je tam fajn a ceny jsou mírné).

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zajímalo by mě, jak uhlíková stopa naroste, než se mléko z těch brambor vyrobí.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Poslední anonym jsem já.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ve Švédsku Vás přijde na váhu brambora dráž než ryba. Pokud to není zadotované, bude to mléko pro horních deset tisíc.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Maneco děkuji za info. Zítrřejší článek bude pro Radima Fialu. 

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Vzhledem k tomu, že nejproočkovanější země (Izrael) na zeměkouli v srpnu "prochází" 4. vlnou pandemie tak bych byl v tom optimismu opatrný.

Taky mě k tomu vede vyjádření některých virologů (jeden z nich má za svoji práci v oboru Nobelovu cenu), že nevhodným načasování plošné vakcinace jsme umožnili viru zmutovat do podoby, která je rezistentní na očkování.

Je taky zajímavé, že "zrecyklovaný" Vojtěch začal do "novin vykřikovat" něco o třetí vlně očkování a že konec září bude rozhodující.

Jo, taky prý už jsou výsledky ("střenědobé" sledování) z očkování zvířat mRNA. Dlouhodobé nejsou k dispozici, protože je nRNA vakcína novinkou několika málo posledních let. Prý je tam docela dost "průserů", které ze začátku (krátkodobé sledování) nebyly patrné. Myšleno je tím zkolabováním organismu po přehnané reakci adaptivního imunitního systému očkovaného zvířete, jako reakce na mutaci coronaviru proti kterému bylo očkováno (prý stačí pouhá změna jednoho až dvou antigenů viru).

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Souhlas s Vidlákem.

I přes v podstatě úplné rozvolnění opatření a chabé dodržování těch mála zbývajících i přes proběhlé masové akce (ME ve fotbale) se u nás zatím nárůst a hlavně plnění nemocnic nekoná.

Za mně - příčinou tohoto stavu je promořenost, proočkovanost a sezónní vliv.

V Budějicích se koná Země živitelka, jak mi včera u piva sdělili šumavští spoluhráči mariáše, byli tam a byl to masakr, hlava na hlavě, nejen na výstavišti, ale i v přilehlých nákupních centrech.
Jestli se tohle do 14 dnů neprojeví, tak už bych opatření na breberku odpískal.

Souhlas i s tím, že politická sázka na volební body skrze boj proti covidové totalitě, byla sázka na mrtvého koně.

Souhlas i s tím, že nás zřejmě čekají velké ekonomické problémy, ale jejich příčinnou nebude covid ale zelený ÚÚDĚL. I když se to blbové budou snažit na covid svalit.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

že nám tu po třiceti letech už nic nepatří. To se pak špatně řeší jakýkoliv problém, když není možnost ekonomiku jakkoliv ovlivnit. A k tomu ještě ti zrádci, kteří nepodpiřili i opatrný návrh SPD na samostatnost v potravinách. Jestlipak si na ně lidé vzpomenou až jim bude kručet v břiše, nebo až zavřou Škodovku a následně i Kauflandy

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)

?

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Tři ztracené roky. Schillerová přiznala, že jsme na chvostu Evropy
„Česká ekonomika byla zcela zásadním způsobem ovlivněna pandemií nového typu koronaviru. Opatření přijatá k zamezení šíření nákazy způsobila hluboký propad ekonomiky, který za celý rok 2020 dosáhl 5,8 procenta,“ připomíná mluvčí Michal Žurovec.

Průměrný počet slepic: 2.4 (10 hlasů)

rozebrali tu republiku už před kovidem. Tohle je jen doderná

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

a Vidlák napíše článek kde nás přesvědčuje, že je všechno ok. Není, stačí se podívat jen do Německa, kde demonstrují lidé i dnes proti zaváděním opatřením, viz třeba zde https://youtu.be/tVvZf1uRGEI.
Očkování dětí, zavádění povinného očkování nejprve pro vybrané profese a pak možná pro všechny, zákazy vstupu neočkovaným na akce, pak možná i do obchodů. Je fakt, že tady se toho moc neděje lidé jsou totálně zpracování a o manifestacích jinde se nepíše. Tam kraluje Karlovy Vary s festivalem rozežraných umělců a rádoby celebrit.
Co takhle nástup našich dětí do škol a jejich plánovaná separace? Co roušky, očkování a jejich nekonečné zpochybnitelné testy. To nikoho nezajímá budoucnost?

Průměrný počet slepic: 4 (23 hlasů)

Jo Dane, to je už můj úděl. Svět se v Brusel obrací a já píšu o bramborách a kytičkách. Všichni si mysleli, že covid nebude a já psal o tom, jak dochází k exponenciálnímu růstu, chytrá karanténa k ničemu není a roušky nám nepomohou.  Teď si hromada lidí myslí, že bude covidová totalita a já píšu o tom, že žádná nebude.  Vy mluvíte o separaci dětí ve škole a já tvrdím, že celá separace bude trvat možná týden a možná ani to ne, pak se všechno vrátí do starých kolejí. Volný bojuje proti covidu a já tvrdím, že ve volbách o žádný covid nepůjde ani vzdáleně.  Alternativa si myslí, jak bojuje za svobodu a já tvrdím, že ze sebe dělá především nepoužitelnou a nevěrnou strukturu o kterou se žádný politik nemůže nikdy opřít. 

Ve všech případech jsem to tady na Kydech schytal. A skoro nikdo se nenašel, kdo by potom přišel a řekl mi upřímně, že jsem měl pravdu.  Teď to bude stejné. Dejte tomu ještě pár týdnů... 

 

Průměrný počet slepic: 3.1 (9 hlasů)

Vidláku, podívejte se okolo. Tady se utahují šrouby synchronně s vedlejším Německem a na rozdíl od nich se tady nic moc neděje. Žádné velké demonstrace, protesty, odpor, žaloby, prostě nic.
Jen Volný blok si zde vytváří volební mítinky. Jede stejným způsobem jako mainstream, akorát se záporným znaménkem.
Jsou všude. Za nimi nic konkrétního není. Obávám se, že strhnou zbytečně moc lidí a seberou hlasy SPD. Jsou jenom proti, žádná koncepce, žádné řešení. Bohužel tohle na naše lidi funguje. V tom jste měl pravdu. Volného a jeho skvadru vidíme podobně. Akorát ten odhad, že se tam nedostane ... no počkáme na výsledky voleb. Po volbách, pokud se do vlády nedostane SPD, nastane stejný teror jako na Slovensku a zkopírují opatření z Německa. Obávám se, že Angela sem nepřijela na svíčkovou a pivo. Ty její úkoly bude Babiš důsledně plnit. To, co Němcům trvalo měsíce, tak to tady stihnou daleko rychleji a ještě to vylepší. Akorát to dodržování nebude na sto procent. Ale to se můžeme jen utěšovat a umožní nám to, odpůrcům, nějak přežít.
Už sem píši své názory dost dlouho, mé vidění světa a toho chaosu neskrývám. Dokonce jsem ochoten přiznat chybu, pokud se přesvědčíme o opaku. Proto nechápu smysl tohoto článku. Tvrzení, že se všechno v dobré obrátí a že to s námi ti nahoře myslí skutečně dobře. Po tom všem jak s námi vydělávají, proč bych právě v tomhle jim měl věřit. Myslím, že se shodneme na již dávno vyřčené pravdě:
„Politikům se nevěří, politikové se kontrolují. Věří se v Boha, věří se v přírodu, věří se v krásu, věří se v myšlenku, ideu. V politika se nevěří, a kdo v něho věří, je idiot!“ - Karel Kryl

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

Ne vydělávají, ale vyjebávají. Tohle ten telefon v rámci korektnosti prostě jen tak pustit nemohl... holt Android a jeho rodič Gůgl..

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

"Na podzim 2021 už pandemie nebude problém“ - tuto větu jsem slyšel nejen jednou na jaře tohoto roku. To mě vždy stálo unavený úsměv a s vědomím, že takové lidi nedokážu přesvědčit, jsem si ušetřil hádky. Více v odkazu, je to přes překladač..
https://www-wochenblick-at.translate.goog/druck-und-suendenboecke-wenn-…

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

Nevím, jestli se Vaše slova potvrdí Vidláku, jen doufám.

Ale Vy byste toho od lidí chtěl moc, Vidláku. Takoví lidé, od jakých očekáváte uznání správnosti svého dřívějšího názoru, mají největší problém vyrovnat se s realitou, tedy s tím, že neměli pravdu oni. Hrozně trpí. Já si dokonce myslím, že si lžou i sami sobě, proto si vždycky navzdory faktům, nějaký důvod proč s Vámi nesouhlasit, najdou.
Někde jsem kdysi četla : "Upřímnost je velmi drahý dar. Nečekejte ji od laciných lidí".
Dobrou noc :-)

Průměrný počet slepic: 1.6 (10 hlasů)

Jste i vy sama schopna uznat chybu? Třeba když omylem přejdete že Seznamu na jiný server a dozvíte se, že v nejvíce proočkovaných zemích je nyní nejvíc nakažených? Třeba takový Island, kde se lidé asi moc nepotkávají? Když se dočtete, že v Japonsku zakázali očkovat vakcínou Moderna. V Dánsku to byla Astra Zeneka. Bylo to, myslím v březnu. Hamáček ji chtěl od nich odkoupit. A ten samý den vidíte v televizi Vojtěcha, který slibuje třetí dávku přeživším. Pokud tohle zjistíte, budete tak pozitivně reagovat na Vidláka a navážet se do lidí, kteří vycházejíc z těchto informací, mají odlišný názor od vašeho? Zatím ještě mohou. Doufám, že to tak zůstane i po volbách.
Nebude to tak, že opíchaní zjistí, že všechny slibované výhody nejsou? Žádná ochrana před onemocněním, možnost šíření, tedy roušky, testy a navíc platnost opíchání, tedy výhod jen na omezenou dobu. K tomu riziko negativních účinků neschválených a narychlo uvolněných chemických šmakulád. Budou oni pak schopni přiznat chybu? No a nejenom přiznat chybu, ale i podniknout akci proti těm, co jim to všemožně cpali?

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

No Dane, přečtěte si ještě jednou text, na který reagujete . Nikde se do nikoho nenavážím, nekritizuji jiný názor, ale max. nedostatek sebereflexe, když ten "jiný názor " dávno realita t.j. že covid není chřipečka, roušky nás chrání a očkování zastavilo masivní šíření viru, nezpochybnitelně vyvrátila.
Podobný výčet "nepodarků" anticovidáků vám tu vyjmenuji hafo, ale přijde mi už trapné opakovat všechny ty čipy, antény a omletá klišé, kterými trapně tzv. "argumentujete".

Po celou tu dobu covidovou se jen zkoumá, jeden sotva docílený poznatek vzápětí vyvrátí jiný (tím myslím skutečné odborníky, ne diskutéry, pro ty je covid jen materiál ke kydání) a přes tu nejistotu jste ochotni zatracovat každého, kdo to vyhodnocuje jinak než vy. Všichni nadáváte na presstituty, ale k tomu, abyste znectili oponenta vám stačí i nesmyslné střípky z novin. Moc to nechápu.

Já to tak jednoduché nemám. Trvá mi dlouho, než si udělám názor a nikdy ho nikomu nevnucuji. V podstatě je mi jedno, co si ostatní myslí. Snažím se však "vědět", abych mohla něčemu věřit. Někteří si holt vystačíte jen s fanatickou vírou.

A jaké výhody? - žádné nečekám, ani bych na sliby nedala. Svým selským rozumem jsem zvážila všechny relevantní poznatky, rizika a zkušenosti a rozhodla jsem se tak, jak jsem se rozhodla - sama pro sebe, nečekám, že mi něco poradí noviny, neměním názor podle fanatiků ať z té či oné strany. Jsem svéprávná a určitě nedávám vinu těm, co se snaží hledat východiska, věřím, že vláda dělá co umí a i přes chyby není horší než jiné vlády. Výsledky mluví samy.
Možná vývoj půjde trochu jinak, než předpokládám, ale mně zatím stačí vědomí, že jsem udělala všechno, čím chráním sebe a své okolí. Klid v duši, to je můj hlavní zisk. Je to však na zvážení každého, protože každý z nás si nejspíš později ponese důsledky svého rozhodnutí. Já jsem připravena a co Vy?

Už od června až na roušky a jakousi předběžnou opatrnost žijeme normálně, nemáme pocit ohrožení, máme po dovolené a jen doufáme, že se to bude zlepšovat. Zatím si žijeme a vlastně je mi vás katastrofistů a potenciálních mstitelů líto.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

Vidlák mě přestal bavit, je z něj klasický střední proud. Poslušný střeďák, co mu nevadí, že mu sáhnou na dítě (Tuším se prezentoval úvahou nad vakcinací nezletilé dcery)

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)

In reply to by liška (neověřeno)

Trvalý odkaz

extrému?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by liška (neověřeno)

Trvalý odkaz

Víte Liško, lidé, kteří manipulují své děti (protože dítě samozřejmě neví, co je správně), jednou sklidí, co teď sejí. Namísto trpělivého vysvětlování dětem vkládají své názory a vlastně je používají jako štít proti myšlení. Nemyslete, že dítě to nepozná a přijde čas, kdy se to takovým rodičům vrátí i v jiné situaci. I kdyby se dítě bálo třeba injekce, všechno se dá vysvětlit, ale to napřed rodič musí být pro ně autorita, ne pokrytecký jedinec, který "sáhnutím na dítě" a podobnými uleželými frázemi obhajuje jen své postoje.

Průměrný počet slepic: 2.5 (12 hlasů)