To je najednou strachu

Autor

Tímto článkem bych chtěl reagovat na text, který se předevčírem objevil v diskusi. Pod nickem liška mi tam jistý čtenář napsal následující: 

Vidlák mě přestal bavit, je z něj klasický střední proud. Poslušný střeďák, co mu nevadí, že mu sáhnou na dítě (Tuším se prezentoval úvahou nad vakcinací nezletilé dcery)

Původně jsem chtěl napsat jen krátkou reakci do komentáře, ale ono se mi to začalo rozrůstat a tak to dneska máte jako celý článek. Doufám, že jsem čtenáře lišku nepřestal bavit natolik, aby si to dneska nepřečetl. 

Takže: 

Milý čtenáři liško. Nevěděl jsem, že jsem Vás někdy bavil, takže mi nijak nezáleží na tom, že Vás teď už nebavím.  Ale zaujalo mě to, co jste napsal o mé dceři - že mi nevadí, že mi na ní sahají. Předpokládám, že to myslíte tak, že mi nevadí, že ji očkovali a že jsem jim to dovolil i přes rizika z toho plynoucí. 

Odpovím vám biblicky. Sám Ježíš v jedné své úvaze řekl, že člověka více znečišťuje to, co má v myšlenkách než tím co se dostane do něj. 

Já vlastně hrozně zírám, jak teď najednou všem záleží na dětech. Jak si je najednou bere každý do huby, jak se mluví o tom, že rok seděly doma, že musely nosit roušku...  Zírám,mkolik lidí má najednou péči,  aby děti náhodou nedostaly tyčinku do nosu nebo pigáro do ramene. To je najednou protestů, to se nám formují celé ligy a jiné organizace, fejsbůk je plný srdceryvných příběhů, div se nemobilizuje... 

Ale předtím  je všichni nechali třicet let napospas všem těm neziskovkám, aby jim valily ve škole klíny do hlavy. Třicet let nevadilo jim krok za krokem zničit výuku.  Třicet let jdou dětem znalosti dolů. Třicet let jim klesá jemná motorika,  protože dětem všichni koupili mobily a tablety. Nechali je válet, cpát se brambůrkami, koupili  jim velké televize do pokojů, dovolilo se jim koukat na jakýkoliv škvár a rozumným učitelům, co vyžadují znalosti, se hází  klacky pod nohy. 

Na obyčejných školách se hladce dovolila  inkluze a ti kteří se za ní nejvíc bili, ti pak dali  děti dali na výběrová gymnázia a nechali místní ředitele, ať si s tím nadělením nezvladatelných žáků nějak poradí. 

Třicet let bez problémů prochází, aby různé nevolené a neodpovědné společnosti stavěly děti proti rodičům. Přímo se pracuje na tom, aby děti jednou popřely život svých rodičů, aby je nechaly platit, aby se děti nechaly živit, aby se cítily být Evropany víc než Čechy a aby si pak mezi sebou povídaly o tom, jak je fotr nemožnej. Třicet let se nikdo nemobilizuje, když děti volí ve volbách proti majetku svých rodičů a snaží se, aby živitelé rodin pokud možno o všechno přišli. 

A najednou přijde  covid a všichni tu zahořeli opičí láskou. Najednou někoho zajímá, že děti v covidové době neměly tělocvik. Třicet let to nikoho nezajímalo a pokrokové matky chodily vymáhat do školy úlevy, pokrokové časopisy radily holkám, aby nesportovaly, když nejsou dobře nalíčené a oblečené, dlouhá léta se děti cpou sladkostmi, sedí před obrazovkami, paří hry, ven skoro nechodí, ale najednou v době covidové to začalo vadit. Tvrdím, že drtivá většina spolužáků mé dcery vůbec nepoznala rozdíl mezi distančkou a normální výukou. 

Najednou se řeší, že děti nosily roušku a nemohly pořádně dýchat. Třicet let koukáme, jak se ve školách běžně distribuuje  tráva, běžně se kouří už na základních školách, běžně se zkouší alkohol... nic. Nikoho netrápilo, že kupa dětí si zdraví ničí dlouhodobě a systematicky sladkými nápoji a nevhodnou stravou. Že si ničí plíce i mozek od hulení. 

Třicet let koukáme, jak se nám rozšiřují sítě na drogy. I ve Vidlákově je bez problémů k dispozici pervitin. Nic. Nikoho to nezajímá. Když na to učitel upozorní, tak se rodiče ještě čertí. Ale teď najednou vadí, když se dítěti šáhne do nosu tyčinkou. Tam, kam si normálně hrabe prsty a ti starší tamtudy prohánějí nikotin nebo koks.  Najednou je v tom hrozný problém. 

 Třicet let se to zanedbávalo, třicet let se tomu tleskalo  rodiče to takřka masově přivolávali.  Jestli já jsem dovolil, aby mi injekcí sáhli na dceru, tak v této zemi většina rodičů dopustila, že jejich dcerky jsou  už dávno myšlenkově znásilněné.  Já jsem dovolil, by dcera dostala do ramene něco, co v drtivé většině případů nic neudělá. Ale většina rodičů hladce dopustila, aby jejich děti žily v mizerných vztazích, vychovávané tak, aby poznaly svět a skoro neměly děti a ještě se  tomu tleskalo a považovalo to za pokrok. Statisíce rodičů hladce mrzačily svoje děti tahanicemi po rozvodech, matky byly odhodlány klidně odrovnat svoje děti, jen aby je nedostal nenáviděný bývalý manžel, otcové manipulovali s dětmi, aby je stavěli proti jejich matkám, tisíce mužů nemělo žádné výčitky svědomí, že se nezajímají o svoje syny, tisíce párů nemělo žádné výčitky rozbít rodinu pro prchavý okamžik štěstí bez ohledu na to, co to přinese dětem. Všechno podle zákona... stejně jako jsou i roušky podle zákona. 

Děti už dávno před covidem hynuly a hynou  na neschopnost lásky, neschopnost nasazení, neschopnost víry, neschopnost odhodlání. Jsou neschopné si vybudovat vztah, jsou neschopné dospět, jsou neschopné byť jen pravidelně chodit do práce. Zůstala jim jen snaha nějak vyplnit čas mezi dvěma orgasmy. Nějak zahnat nudu mezi dvěma zábavami. 

A teď se tu někdo třese,  aby tyhle zbytečné životy náhodou nedošly úhony. Aby náhodou nepřišly do nebezpečí. Co je jim platné, že budou žít? Co je platné, že nebudou mít vedlejší účinky od očkování, když už dávno mají vedlejší účinky ze školní docházky, z paření na počítačích, z drog, z mizerných kamarádů a ještě mizernějších milenců?

Na jedné straně zachraňují děti  od injekce a bojují proti systému aby jim je nenaočkoval a na straně druhé je systému každý den hodí do chřtánu, ať jim valí klíny do hlavy, aby se na nich vyřádil Člověk v tísni a Gretini následovníci.  Aby je postavili proti rodičům, aby zničili ty poslední zbytky normálního cítění.  A nic... žádné fejsbůkové výzvy, žádné lízátkové revoluce, žádná podpora učitelům... spíš naopak. 

Takže vy všichni, co to takhle máte... Já budu bojovat nejdřív proti tomu druhému. Moje naočkovaná dcera může mít nějaké ty následky. Ale nikdy to nebudou tak dlouhodobé a trvalé následky, jaké má dneska běžné dítě po několika letech u internetu plného porna a jiné plytké zábavy. Po injekci očkování se nikdy nezhorší život tak jako po injekcích pervitinu. Moje děti to v rouškách chvíli vydrží. Protože pak jdou ven na čerstvý a čistý vzduch, mají dost pohybu, udělají kus práce díky které naberou sebevědomí a víru ve vlastní síly i ve svojí rodinu. 

Já svoje děti i svojí ženu nikdy neopustím. A pokud jsem tím očkováním udělal chybu, tak udělám všechno pro to, abych to mojí dcerce pomohl nést a ponesu za ní, kolik to půjde.  Ale vy co jste svoje děti nechali rozervat mezi nové rodiny, kteří jste jim udělali v hlavách maglajs svým rozchodem, vy už to nikdy nenapravíte. Vy za ně už teď nic nenesete a strachem z očkování to nikdy neurovnáte.  Vy co jste svým nezájmem nechali děti zvlčet, vy to teď bojem proti očkování fakt nevytrhnete. 

Třicet let se zvysoka kašlalo na to, co s dětmi je. Výsledky jsou už zřetelně vidět všude. Nikdo nic neumí, nikdo nic nezná, většina mladých lidí neumí ani přijít včas do fachy. A nikoho to netankovalo. Takže blahopřeji...  poté co jste dovolili, aby vaše děti hlouply, aby se dostaly k drogám, aby uměly jen bušit do klávesnice, aby neměly pořádné vztahy, aby neuměly ani pracovat ani bojovat, ani myslet, tak se vám podařilo je zachránit od vakcíny proti covidu. Jistě díky tomu budou mít mnohem lepší život v nezaměstnanosti a na drogách. 

Vlastimil včera napsal v jednom komentáři toto: 

....Jinak byste věděl, že o virus dávno nejde. Hraje se o civilizaci, svobodu, principy demokracie.... 

Škoda že se podobně razantní obava o principy svobody a demokracie neobjevila už dávno před covidem v době, kdy jsme ještě neměli ztracenou generaci dětí. Škoda že se nenašel nějaký volný blok v době, kdy se hrálo o školní osnovy, kdy se hrálo o principy rodiny, kdy se hrálo o státní majetek, o naše vodárny i kanalizace, o firmy vyrábějící investiční celky. Bylo by pro mě uvěřitelnější, kdyby se bojem o naše děti zabýval někdo, kdo za ně bojoval posledních deset let a ne někdo, kdo teď ucítil příležitost. Neměl bych pocit, že vítězstvím proti rouškám vyřešíme 0,0001% našeho problému. A ten bagatelní zbytek, že máme zblblé děti, že nemáme armádu, že nemáme v našich rukou průmysl, že nám tu skoro nic nepatří, to se vyřeší hned po rouškách.... 

Je to tím počasím. V posledních dnech jsem vysloveně v depresi. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.2 (223 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Když tahám dětičky (10-17) co ke mě choděj na exkurze, fabrikou, a mám hnusnou náladu a nevemu je vejtahem, po vyjití 130 schodů mám na schodišti skupinu sprejujících se astmatiků, většinu bez dechu na kolaps a části je to prdu, že tam na vyhlídku vypotáceli, protože se bojí vejšek (když mám dobrou, sleduju záchvaty klaustrofobie v kabině vejtahu a výkřiky"tady není signál"). Poslední dobou to jde s fyzičkou krutě z kopce... Tak ono asi je to prostě evoluce. Fyzička není při dnešním stylu života většiny obyvatel nutná. Furt je to lepší než hoch americký, co přijel s rodiči na návštěvu ke známýmu, vymysleli výlet na Karstejn, chlapec ušel několik set metrů, odjel sanitkou. V nemocnici zjistili, že zkolaboval z přílišný zátěže, protože byl zvyklej ujít ráno 15m k autu, pak 20m do školy, , 20m ze školy a 15m domu. 100m nachodil s přestávkama v sobotu, kdy rodina trávila slastný víkend v obchoďáku. Takže to byla kostra a tuk. O to větší sranda bude, až se jednoho krásnýho dne něco podělá a vypadne třeba jen net. Sám nevim, co budu dělat, když se nebudu moct kouknout co si Klára koupila a co měl Franta k  obědu :D

Průměrný počet slepic: 4.8 (100 hlasů)

Řízená evoluce.

Kosmetika Dove vám v reklamní kampani na pleťové mléko a mýdlo vysvětlí, že je fajn být tlustý.
Zmrzlináři Ben&Jerry's vám prodají patřičně ideově vymazlenou zmrzlinu, která má zápornou uhlíkovou stopu, zaručeně nezabíjí orangutany a nevykořisťuje pěstitele ve Třetím světě, aby se vám lépe tloustlo. Pokud si nemůžete dovolit Ben&Jerry's, dáte si třeba Algidu.
Rexona vám prodá odsmraďovač, aby z vás nepáchly metabolity nahromaděné v tukové vrstvě.
Práchnivý chrup vyleští Signal.
Promaštěné nátělníky vypere Persil.
Mastný potah z hajzlmísy odstraní Domestos.

Pointa: Všechno jmenované patří Unileveru.

Průměrný počet slepic: 4.9 (54 hlasů)

doktory lidi taky preceňují. Myslí si,že když se nechají naočkovat,naultrazvukovat,navytírat,bude ráj na zemi.

Průměrný počet slepic: 4.4 (23 hlasů)

To je zatím pro mě nejotřesnější novodobá progresivistická reklama, po které se mi zvedá žaludek.

Pleťové mléko Dove v reklamě postupně ukazují na spokojených "modelkách" -
první je mladší žena, něco mezi cigánkou a mulatkou, má zrzavé odbarvené vlasy, je až morbidně obézní a na její kůži jsou vidět veliké plastické temně červené fleky/vady kůže,
druhá je starší důchodkyně s kůží "naskládanou" do stařeckých vrásek
třetí záběr je detailní záběr na hrubou "koženou" kůži nějaké Afričanky...

Vlasovou a pleťovou kosmetiku jsem měla vždycky ráda, ale po této reklamě jsem (opravdu) přestala kupovat pleťové mléko Dove. Prostě se teď bojím, že se mi po jeho použití kůže naskládá, vyskočí mi obří červené boule a nakonec celá zčernám.

Průměrný počet slepic: 4.8 (60 hlasů)

nejenom u Dove. Je zajímavé, že produkty s touto reklamou, ještě někdo kupuje. Že by to tak dnes dělali téměř všichni a nebylo na výběr?

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

Asi všichni viděli western Lonely Dove (Osamělá holubice). Kdo se od ranče Holubice na chvíli vzdálil, umřel.

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

Pokud jste jako spotřebitel na Dove zvyklá, přežijete i jejich obludnou reklamu :)
Reklama s anorektickými obludičkami není o nic reálnější než ta s otylkami v kůži šimpána, nicméně i já osobně dávám přednost estetickým éterickým zjevům před troglodytkami.
Myslím, že Dove se nás snaží svými současnými hrůzárnami jen připravit na blízkou ložnicovou realitu a za to mu budiž dík.

Průměrný počet slepic: 3.3 (16 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

mně u té reklamy je nejhorší to krknutí nakonec

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Mám víc námětů vzdělávání, ale ten nejzákladnější a nej jednodušší a nej lacinější se jmenuje "Tři kilometry před obědem" místo tělocviku, kde koukajíjak jeden dělá kotrmelec. Někdo to uběhne a bude dřív u oběda a někdo to alespoň ujde. Jsem přesvědčen, že by to změnilo národ k lepšímu. Potkávém aktivní osmdesátníky a v polovině případů se při vzpomínkách na mládí dozvím, že školu neměli zrovna za rohem.
x
Jinak dík vidlákovi za shrnutí bídy výchovy mládeže

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

...hysterický blázen.

Se vší úctou k vidlákovi a jeho práci, lehké to asi nemá.

Průměrný počet slepic: 2.7 (55 hlasů)

mít 5 dětí,tak se zblázním taky

Průměrný počet slepic: 3.9 (32 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nejlépe kdyř žena překoná strach z bolesti, starotí o výchovu a pořídí jedno děcko po čtyřicítce, rozmazlí ho a bojí se o něj až do smrti. Zaručený způsob jak si po létech užívání a budování kariéry zkazit zbytek života strachem a ještě vychovat mamánka.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Jedna možnost je neodpovídat na obsah toho co napsal a udělat to jako politici a kavárna, dát nálepku "hysterický blázen" a tím se tvářit, jak si mu to fakt ukázal, že skoro nemůže vstát ze židle...

Výsledek je pravý opak, než jsi zamýšlel. Člověk klade otázku, co v článku se tě natolik dotklo, že jsi sám hystericky vykřikl nálepku bez obsahu ;)

Průměrný počet slepic: 4.4 (42 hlasů)

ass !!!
Pravda se holt dotýká.
A že má 5 dětí?
Zbabělci děti nemají.
Tedy někteří by i chtěli, ale bohužel nemohou děti mít. Tito zbabělci nejsou.

Průměrný počet slepic: 4 (19 hlasů)

jsou živel a jako vám neuškodí 1 sklenice vody,100 sklenic vypít už určitě. Jeden ohynek je fajn,požár lesa ne. Děti má skoro každý, ale každý si také určí míru,na kterou má.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

Někdo snese 5 a více dětí, jiný nesnese ani to jedno.
A tyto děti se na rozdíl od jiných jednou samy uživí.
Moje se živí také.
Chtěla jsem 4, bohužel, nepodařilo se mi.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Ano, je to pro řadu lidí jen hysterický blázen.
Zapomněl v článku totiž napsat, že ve škole se dokonce i šikanuje.
Není problém, když spolužák spolužáka bezdůvodně zezadu srazí k zemi.
Žádný se zaměstnanců školy se neobtěžuje s tím něco udělat,
natož upozornit rodiče, co se stalo,.... kdyby kluk začal krvácet do mozku,
tak se také nic neděje.
Jednoduše - já nic, já muzikant.
Čest vyjímkám.

Průměrný počet slepic: 4.3 (27 hlasů)

Bohužel Vidlák velmi přesně a někdo by mohl říci, že depresivně popsal realitu v našem školství a vlastně v naši společnosti. Byly zásadním způsobem narušeny historicky osvědčené koncepty vzdělávaní. Ze školy hrou podle Komenského se stala škola PC her a pseudoreality odtržené od reálného světa s cíle z nivelizovat, potlačit celkový všeobecný a kulturní rozhled, udělat z lidí jen málo svéprávné ovce.
Byly narušeny Pythagorejské zásady při řešení problémů a zaujímání postojů. Stojí v základech Evropské civilizace. Kolik dnešních středoškoláků umí řešit obyčejné trigonometrické úlohy? Snad kromě vyjímečně matematických nadaných jedinců nikdo. Ve starém Řecku to uměl každý a patřilo to k základům vzdělání. U nás se používá termín "zdravý rozum".
Nepochybně se k tématu jako učitel vyjádří Občan.
Do toho konceptu samozřejmě patří i drogy. Kdyby k jejich užívání nepatřilo skryté podporování, vůbec by tento problém neexistoval. Ještě za 1.republiky patřila opiová aqua k běžnému lékovému vybavení lékárny na volný prodej a žádná drogové vlny se nekonaly.

Průměrný počet slepic: 4.5 (29 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mám pro vás dobrou zprávu, není tak zle. Za antického Řecka ani náhodou neuměl každý trigonometrii, tyto věci zvládalo pár procent populace. Stejné to bylo za první republiky a stejné je to pořád. Rozdíl je v tom, že dnes je společnost z velké míry viditelná (proto vidíme i to nelichotivé), zatímco z těch starších dob vidíme hlavně ty, kteří vyčnívali, ale naprostá většina lidí, kteří byli často zcela negramotní, se běžnému pohledu ztrácí. Proto si také myslíte, že dříve nebyly drogové vlny. Byly, stačí se trochu podívat do historických zdrojů, jak žila chudina. Jen měli jiné drogy, alkohol byl tehdy výrazně větší problém než dnes.
Tím nechci říct, že to, co se děje posledních cca 50 let ve školství (začalo to "novou koncepcí" už v 80. letech ještě za komančů) je dobře, ale pořád ještě obecná vzdělanost společnosti výrazně převyšuje cokoliv, co bylo před polovinou 20. století. Je pravda, že školství začalo mít problémy, ale zatím to k velkému průšvihu ještě nevedlo, mimo jiné i díky tomu, že řada kvalitních kantorů sabotuje "modernizační" snahy a prostě jen dobře učí. Horší je vliv rodičů, o kterém se vidlák rozepsal dosti trefně. Bohužel je to jen jeden z projevů toho, že se západní společnost zbláznila a mimo jiné trpí sebevražednými sklony. Je to dost depresivní (vidláka chápu), ale člověk to nesmí vzdávat a snažit se zachránit, co se dá, alespoň lokálně.

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ve starém Řecku skoro každý z pár procent členů elity. I dnes má elitní vzdělání málo lidí, ale rozdíl je oproti minulým staletím, že většina těch ostatních má aspoň základní vzdělání, umí číst, psát, počítat atd.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ve starém Řecku skoro každý z pár procent členů elity. I dnes má elitní vzdělání málo lidí, ale rozdíl je oproti minulým staletím, že většina těch ostatních má aspoň základní vzdělání, umí číst, psát, počítat atd.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

99 podpisů pod Vidlákův článek, ale pod tohle bych se nepodepsal nikdy!: "A pokud jsem tím očkováním udělal chybu, tak udělám všechno pro to, abych to mojí dcerce pomohl nést a ponesu za ní, kolik to půjde."
Vidláku, máte ještě 4 další děti, klidně si dejte týden voraz, nepište, hledejte a vyhodnocujte informace o vakcínách tu i tamhle. Vím, je to cesta do pochyb.
Já mám takhle píchnutý vnoučata, denně několikrát žádám a prosím ty jediné autority "tam nahoře" o jejich ochranu.

Průměrný počet slepic: 4 (21 hlas)

Vidláku, měl jsem za to, že s očkováním a Covidem jste se již vypořádal v několika článcích.
Držím vám palce, aby vaše rozhodnutí nebylo špatné.
Stejně tak držím palce sobě a své rodině, aby naše rozhodnutí nebylo též špatné.
Nejsa věřící netuším, jak byste mohl pomoci dcerce nést vaši případnou chybu. To mi hlava nebere a upřímně doufám, že ani vy to nebudete muset nikdy řešit.
Ohledně Covidu a hlavně mRNA vakcín je hezký seriál na denikreferendum.cz "Musíme si promluvit o patentech aneb Jak se z léků tvoří peníze- Jan Kašpárek". Na vakcínách se pracuje již spousty let a mají pomoc při léčbě rakovin - cca 30 000 mrtvých ročně. Vzhledem k tomu, že na ně nepůjde dobře aplikovat vypršení patentů na léky (protože zůstanou patenty na výrobní postupy), tak mě napadají další a další otázky.

Průměrný počet slepic: 3.9 (10 hlasů)

Vidlák je dobrý manipulátor. Výčitku, že nechal svou dceru očkovat látkou, jejíž výrobci neručí za její bezvadnost, přehodil na diskuzy o našem, bezesporu ZDEVASTOVANÉM ŠKOLSTVÍ.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

To je ten pověstný hřebík na hlavičku:
"Škoda že se podobně razantní obava o principy svobody a demokracie neobjevila už dávno před covidem"

Průměrný počet slepic: 3.7 (51 hlas)
Trvalý odkaz

"mám hnusnou náladu a nevemu je vejtahem, po vyjití 130 schodů mám na schodišti skupinu sprejujících se astmatiků, většinu bez dechu na kolaps a části je to prdu, "...
TAKŽE
děti, astmatiky, co musí inhalovat, taháte schválně do schodů
děti klaustrofobiky schválně do výtahu
To se máte čím chlubit, vy "fyzičko"

Průměrný počet slepic: 2.2 (56 hlasů)

To si jako vybiram chcipaky konkurzem do tech skupin ? :D Co prijde, to doprovazim a temer vzdy vidim stejne a stejne obrazy... Kdo za to muze ? Ja ? Nebo doba, ktera stvorila asi nejhorsi "snehovlockovou" mladou generaci od zacatku naseho letopoctu ?

Průměrný počet slepic: 4.7 (53 hlasů)

Jj, ozvala se ti potrefená husa :D
Taky pamatuju (ještě sme chodili na praxu do firmy), kdy nám první prohlídku dělali stylem jeden stroj na začátku, pak 300metrů halama ke druhému, pak zpět a zakončeno do 4 patra do učebny a nikdo neceknul, spíše byli všichni rádi, že nemuseli sedět na prdeli v učebně.

Holt, nová doba, dneska považují za lepší čumět do zdi na učebně jak to dělají v blázinci, ale ti to dělají, protože příroda bohužel nerozdává stejně, dnešní mládež má tento ideál :D

Průměrný počet slepic: 4.3 (32 hlasů)
Trvalý odkaz

protože výuka ve škole může být divná, ale dovysvětlení doma stačí. Není to dokonce až tak hrozné, jako za mých mladých let, tehdy se to, co se říká doma, ve škole říkat vůbec nesmělo.

Že jsou drogy, jasan, za nás byl chlast. A jako tenkrát, něco pomůže výchova, něco klika, páč človíček se ovlivnit úplně nedá. Stát s tím nemá tak moc společnýho. Ostatně, my dělali zas jiný kraviny.

A fyzička ? Určitě, kdo je línej, má líný děti. Akorát dnes se tlusťochům a nemehlům nemá tolik posmívat, žejo, páč půlka třídy je zralá na jedličkárnu. Ale zas, není o státu, ale o rodičíchm jejich životním stylu. A životním stylu vůbec, máme kompy a sto programů, to nebylo. Ale zas - s tím stát nemá nic společnýho.

Covid vynechávám. Každej, ať si dělá, jak chce. Nechci kohokoliv k ničemu přemluvouvat či někomu cokoli vymlouvat, to je jeho věc. A nechť je to i naopak.

Průměrný počet slepic: 3.4 (48 hlasů)
Trvalý odkaz

Ale za to všechno přece ten/ta "liška" nemůže.
Moc ty vzdechy nechápu. Vnuci jsou sportovci a všichni tři studenti. Očkovat se musejí, protože jinak by studovat snad ani nemohli - tak je to zařízeno/nařízeno. Na nějaké neziskovky kašlou/mají z nich legraci, ale nemohou si dovolit na vakcinaci srát jako já, starobní důchodce, který vlastně už nemusí vůbec nic. Ani sem nic psát.
Jeví se mi býti zcela normálními. Jiní, než jsem býval já (to by to vypadalo...), ale normální.
Vidláku, jedna hraběcí rada od vašeho příznivce Godota: Dejte si voraz.

Průměrný počet slepic: 4 (53 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

že to očkování bude takový to dobrovolně všichni. A to je ta nejhorší totalita,takhle se chodilo do průvodu,k volbám,na schůze...

Průměrný počet slepic: 4.1 (44 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ne, že byste neměl pravdu, Vidláku, ale smíchal jste to dneska hodně nešikovně. Pravdu má Godot = orazit byste si od toho psaní měl!
... ale když myslíte, že je to počasím, nehodlám Vám to vymlouvat.

Průměrný počet slepic: 3.4 (38 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jasně je třeba si dát od pravdy voraz.
Sorry jako Godote, příliš lenosti, vorazu škodí.

Průměrný počet slepic: 3.8 (29 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Souhlas. Vidlák by si měl říct to co já a tisíce dalších a se slovy 'Já to mrdám' si dát týden pauzu od těchto kokotin.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

U Manecy Vás to nebralo, když jsem se pokusila Vám nastavit trošinku zrcadlo, minula jsem se ..
To se samozřejmě nám lidem stává, že se míjíme a nedělám z toho drama.

Liška se Vás koukám dotkla na velice citlivém místě .....chápu.

Vy Vidláku ale také klidně člověka (Peková), co se nemůže ani bránit, označíte "úplně blbá" a to jen na základě nějakého "novináře, který prý sám nevěříte vůbec nic....

Slyšel jste Pekovou říkat něco přesně tak, jako to ti novináři podsunuli, já ne a máte tedy prosím odkaz, kde by to přesně tak "blbě" skutečně ONA říkala?

Například ani já nejsem fanynka Okamury, ale nechci po něm nic, co jinému odpustím.....

Peková má taky právo kandidovat, má právo na jakýkoliv názor, a je stejně jako Babiš honěna "prokurátorem" a médii, jen více za jiné věci.....

"Seznam" zřejmě vyšel v článku o Pekové jen a pouze z tohoto a vede nejen předvolební boj:

https://svycarska-demokracie.cz/wp-content/uploads/2021/08/Programove-t…
"15. Covid-19
Koronavirová krize ukázala zásadní poučení, že je nezbytné omezení veřejné zastupitelské moci,
která v tomto případě opakovaně vyhlašovala protiprávní opatření.
Hnutí Švýcarská demokracie požaduje
● sestavení vyvážených odborných komisí a zpracování objektivních odborných informací
● zjistit dopady očkování na plodnost, změnu genetické informace, rozvoj onkologických onemocnění,
autoimunitních onemocnění atp.
● odmítnutí plošného očkování populace experimentálními látkami, a to zejména u dětí a jedinců v reprodukčním
věku
● uvolnění všech restriktivních opatření dle UK a Skandinávie a normální vystavení běžné populace kontaktům
běžného života
● zastavení programu testování dětí ve školách, zastavení diskriminace netestovaných dětí a normální návrat dětí do
škol
● zrušení testování zdravých lidí (WHO k 1.1.2022 nedoporučuje testování současnými testy)
● testování očkovaných, jestli jsou nosiči onemocnění a zejména mutujících variant
● zhodnocení zdravotního stavu všech očkovaných před a po očkování
● podporu zvyšování imunity a účinnou léčbu "
***********************

A to zase není NIC (a navíc obdobně přemýšlí i další odborníci), na základě čeho by měl mít právo slušný člověk o jiném říkat, že je "úplně blbá".....

Někdy je prostě méně, více a to ve všem!

Průměrný počet slepic: 3.9 (49 hlasů)

by si měla laskavě zjistit, jak to ve Švajcu chodí: https://www.swissinfo.ch/eng/swiss-law-faces-stress-test-over-employer-…
A "švýcarská demokracie" by ji velmi rychle přešla.
Článek je z 19. sprna 2021.

Na podzim proběhne ve Švajcu referendum ke ZPŘÍSNĚNÍ protiepidemických opatření.
Mnohé nadnárodní firmy působící ve Švýcarsku již teď požadují po svých zaměstnancích vakcinaci a pravidelné testování a je to plně v souladu se švýcarským pracovním i zdravotním právem. Postupně se k nim přidávají i domorodé firmy vč. veřejnoprávních.
A švýcarští učitelé se dožadují ZPŘÍSNĚNÍ opatření ve školách.

P.S.: Třeba je jen špatně nebo nedostatečně informovaná...

Průměrný počet slepic: 3.2 (33 hlasů)

Sem tak nějak nepochopil tvůj příspěvek?
Peková a spol. mají za to,že to bylo nezákonné, chcou referendum, kde si to zákonně odhlasují lidi sami co chtějí.
Ty popisem toho co si švýcaři odhlasovali sami, že chtějí dokazovat, že referenda jsou špatná, že si odhlasovali co chtějí oni, ale nechceš ty?

Já myslím, že každý nátrod si může odhlasovat co chce a dokazovat, že si odhlasoval něco co se tobě nelíbí není aní náznak důkazu, že je špatné, že ten národ má tu možnost ;)

Průměrný počet slepic: 3.7 (27 hlasů)

a Vy odkláníte ke koze,
nepsala jsem přece obhajobu jakéhokoliv hnutí,
ani že to hnutí má správný či přiléhavý název, či "švýcarský"program nebo zda je, či není Peková v obraze o aktuální situace i ve Švýcarsku.....

Ale to Vy a zrovna Vy jistě dobře víte.

Průměrný počet slepic: 3.7 (16 hlasů)

Pokud si někdo pojmenuje hnutí či co "Švýcarská demokracie", pak by měl být v obraze.
Takže jsem reagoval na název a záměry či požadavky toho jakéhosi hnutí odkazem na aktuální situaci kolem covidových opatření ve Švýcarsku.
Ty záměry/požadavky onoho sdružení jste sem dala Vy, a proto reaguji na Váš příspěvek.

Průměrný počet slepic: 3.3 (9 hlasů)

Taky mě je líto, že Vás MAJKO lidé jako občan , vidlák a další nechápou. Vždyť je to tak jednoduché, nejde o slova , jde o skutky. Vždyť jde jen o jedno a to vyvrátit pochybnosti. I já je mám a čím dál větší a stát se chová jako bych já a jiní ani nebyli. Zbytečný článek vidláka k tomuto tématu to přesně potvrdil. Ano, článek je pravdivý, ale měl být samostatně a pak bych s ním neměl žádný problém. Neměl reagovat v tomto duchu na lišku, to byla hloupost.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

dovedla bych se dotknout též a velmi, velmi účinně až drasticky. komentář polykám.
On totiž každý tu svou blbost projeví nejen svými slovy, ale i činy. A dost špatně se na to zapomíná,
protože pravdou bývá člověk velmi otřesen, ale přijmout ji nemíní a tak druhé napadá, že si dovolili říci něco třeba o blbosti,...

Průměrný počet slepic: 2.3 (21 hlas)

Hnutí Švýcarská demokracie požaduje
● sestavení vyvážených odborných komisí a zpracování objektivních odborných informací
● zjistit dopady očkování na plodnost, změnu genetické informace, rozvoj onkologických onemocnění,
autoimunitních onemocnění atp.
● odmítnutí plošného očkování populace experimentálními látkami, a to zejména u dětí a jedinců v reprodukčním
věku
● uvolnění všech restriktivních opatření dle UK a Skandinávie a normální vystavení běžné populace kontaktům
běžného života
● zastavení programu testování dětí ve školách, zastavení diskriminace netestovaných dětí a normální návrat dětí do
škol
● zrušení testování zdravých lidí (WHO k 1.1.2022 nedoporučuje testování současnými testy)
● testování očkovaných, jestli jsou nosiči onemocnění a zejména mutujících variant
● zhodnocení zdravotního stavu všech očkovaných před a po očkování
● podporu zvyšování imunity a účinnou léčbu "
----
V knize "Discours de la méthode pour bien conduire sa raison, et chercher la vérité dans les sciences" se mimo jiné radí (českém překladu): "...rozdělit každou z otázek, jež bych prozkoumával, na tolik částí, jak je jen možno a žádoucno, aby byly lépe rozřešeny..."

Postupujme dle rady a izolujme pouze slovesa ve tvaru infinitivu:
sestavit
zjistit
odmítnout
uvolnit
zastavit
zrušit
testovat
zhodnotit
podpořit

Vysledek: přetrvávající nejistota o tom, co chtějí dělat...

Průměrný počet slepic: 3 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

"mám hnusnou náladu a nevemu je vejtahem, po vyjití 130 schodů mám na schodišti skupinu sprejujících se astmatiků, většinu bez dechu na kolaps a části je to prdu, "
"když mám dobrou, sleduju záchvaty klaustrofobie v kabině vejtahu a výkřiky"tady není signál")
Být rodičem těch nemocných dětí podám na vás stížnost pro úmyslné poškozování zdraví děti jak po stránce fyzického zdraví , tak po stránce psychické.
Ty děti v kabině výtahu nechtějí mobilovat, Mají strach, že bez signálu jim nikdo nebude moci přivolat pomoc.
Jste zvláštní člověk,

Průměrný počet slepic: 2.2 (49 hlasů)

Doufám že to nemyslíte vážně.

Průměrný počet slepic: 3.7 (35 hlasů)

klaustrofobie může vyvolat panické stavy.
strach, úzkost – má pocit, že je uvězněn, že se mu může něco stát, nemůže uniknout, obává se o svůj život, cítí pocit ohrožení
pocení
třes
dušení, obtížné dýchání
bušení srdce (zrychlený tep)
sucho v ústech
nevolnost
Dotyčný se snaží za každou cenu dostat pryč, často nedokáže jasně uvažovat a při silné formě fobie se může chovat agresivně. Člověk s klaustrofobií může i omdlít.

Průměrný počet slepic: 3.2 (40 hlasů)

Na přivolání pomoci je ve výtahu takové tlačítko s obrázkem zvonku. Ale asi chtějí zážitky nejdříve nahrát do cloudu a sdílet na sociálních sítích. Pro zlepšení psychického zdraví dětí stačí zmáčknout tlačítko poschodí ve směru jízdy výtahu a výtah jim tam zastaví a otevře. A jestli jsou to takové sněhové klaustrofobické vločky, ať sedí doma a nejezdí na výlety, kde se očekává nějaká fyzická námaha.

Průměrný počet slepic: 4.9 (42 hlasů)

Já tedy nevím, škol, zejména zdravotních nemaje - ale to už budou muset i průvodci kdekoli lustrovat mládež jak na tom je?
Jestli náhodou chudák netrpí klaustrofobií, závratěmi či jinými fobiemi?
To už ta děcka či aspoň jejich rodiče nejsou natolik soudní aby řekli - "Ne, náš syn nepojede do Zoo protože trpí zoofobií?"
Stejně tak nepolezu ma prohlídku dolu když mám klaustrofobii, nebo do kanálů s myzofobií...
Děcka trpí nejspíš maximálně nomofobií, tedy strechem že se ocitnou na místě kde signál (internet) není.

Průměrný počet slepic: 4.7 (37 hlasů)

Nepodepisují tak náhodou rodiče za nezletilé děti nějaké lejstro, že s výletem, nebo exkursí souhlasí?
Jak je snadné, že ano.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

Jinak 5 slépek

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

...na Cvacha. Jinak si tyto dusevni prujmy, takovou kognitivni disonanci, nedovedu vysvetlit :)

Průměrný počet slepic: 3.8 (31 hlas)