To je najednou strachu

Autor

Tímto článkem bych chtěl reagovat na text, který se předevčírem objevil v diskusi. Pod nickem liška mi tam jistý čtenář napsal následující: 

Vidlák mě přestal bavit, je z něj klasický střední proud. Poslušný střeďák, co mu nevadí, že mu sáhnou na dítě (Tuším se prezentoval úvahou nad vakcinací nezletilé dcery)

Původně jsem chtěl napsat jen krátkou reakci do komentáře, ale ono se mi to začalo rozrůstat a tak to dneska máte jako celý článek. Doufám, že jsem čtenáře lišku nepřestal bavit natolik, aby si to dneska nepřečetl. 

Takže: 

Milý čtenáři liško. Nevěděl jsem, že jsem Vás někdy bavil, takže mi nijak nezáleží na tom, že Vás teď už nebavím.  Ale zaujalo mě to, co jste napsal o mé dceři - že mi nevadí, že mi na ní sahají. Předpokládám, že to myslíte tak, že mi nevadí, že ji očkovali a že jsem jim to dovolil i přes rizika z toho plynoucí. 

Odpovím vám biblicky. Sám Ježíš v jedné své úvaze řekl, že člověka více znečišťuje to, co má v myšlenkách než tím co se dostane do něj. 

Já vlastně hrozně zírám, jak teď najednou všem záleží na dětech. Jak si je najednou bere každý do huby, jak se mluví o tom, že rok seděly doma, že musely nosit roušku...  Zírám,mkolik lidí má najednou péči,  aby děti náhodou nedostaly tyčinku do nosu nebo pigáro do ramene. To je najednou protestů, to se nám formují celé ligy a jiné organizace, fejsbůk je plný srdceryvných příběhů, div se nemobilizuje... 

Ale předtím  je všichni nechali třicet let napospas všem těm neziskovkám, aby jim valily ve škole klíny do hlavy. Třicet let nevadilo jim krok za krokem zničit výuku.  Třicet let jdou dětem znalosti dolů. Třicet let jim klesá jemná motorika,  protože dětem všichni koupili mobily a tablety. Nechali je válet, cpát se brambůrkami, koupili  jim velké televize do pokojů, dovolilo se jim koukat na jakýkoliv škvár a rozumným učitelům, co vyžadují znalosti, se hází  klacky pod nohy. 

Na obyčejných školách se hladce dovolila  inkluze a ti kteří se za ní nejvíc bili, ti pak dali  děti dali na výběrová gymnázia a nechali místní ředitele, ať si s tím nadělením nezvladatelných žáků nějak poradí. 

Třicet let bez problémů prochází, aby různé nevolené a neodpovědné společnosti stavěly děti proti rodičům. Přímo se pracuje na tom, aby děti jednou popřely život svých rodičů, aby je nechaly platit, aby se děti nechaly živit, aby se cítily být Evropany víc než Čechy a aby si pak mezi sebou povídaly o tom, jak je fotr nemožnej. Třicet let se nikdo nemobilizuje, když děti volí ve volbách proti majetku svých rodičů a snaží se, aby živitelé rodin pokud možno o všechno přišli. 

A najednou přijde  covid a všichni tu zahořeli opičí láskou. Najednou někoho zajímá, že děti v covidové době neměly tělocvik. Třicet let to nikoho nezajímalo a pokrokové matky chodily vymáhat do školy úlevy, pokrokové časopisy radily holkám, aby nesportovaly, když nejsou dobře nalíčené a oblečené, dlouhá léta se děti cpou sladkostmi, sedí před obrazovkami, paří hry, ven skoro nechodí, ale najednou v době covidové to začalo vadit. Tvrdím, že drtivá většina spolužáků mé dcery vůbec nepoznala rozdíl mezi distančkou a normální výukou. 

Najednou se řeší, že děti nosily roušku a nemohly pořádně dýchat. Třicet let koukáme, jak se ve školách běžně distribuuje  tráva, běžně se kouří už na základních školách, běžně se zkouší alkohol... nic. Nikoho netrápilo, že kupa dětí si zdraví ničí dlouhodobě a systematicky sladkými nápoji a nevhodnou stravou. Že si ničí plíce i mozek od hulení. 

Třicet let koukáme, jak se nám rozšiřují sítě na drogy. I ve Vidlákově je bez problémů k dispozici pervitin. Nic. Nikoho to nezajímá. Když na to učitel upozorní, tak se rodiče ještě čertí. Ale teď najednou vadí, když se dítěti šáhne do nosu tyčinkou. Tam, kam si normálně hrabe prsty a ti starší tamtudy prohánějí nikotin nebo koks.  Najednou je v tom hrozný problém. 

 Třicet let se to zanedbávalo, třicet let se tomu tleskalo  rodiče to takřka masově přivolávali.  Jestli já jsem dovolil, aby mi injekcí sáhli na dceru, tak v této zemi většina rodičů dopustila, že jejich dcerky jsou  už dávno myšlenkově znásilněné.  Já jsem dovolil, by dcera dostala do ramene něco, co v drtivé většině případů nic neudělá. Ale většina rodičů hladce dopustila, aby jejich děti žily v mizerných vztazích, vychovávané tak, aby poznaly svět a skoro neměly děti a ještě se  tomu tleskalo a považovalo to za pokrok. Statisíce rodičů hladce mrzačily svoje děti tahanicemi po rozvodech, matky byly odhodlány klidně odrovnat svoje děti, jen aby je nedostal nenáviděný bývalý manžel, otcové manipulovali s dětmi, aby je stavěli proti jejich matkám, tisíce mužů nemělo žádné výčitky svědomí, že se nezajímají o svoje syny, tisíce párů nemělo žádné výčitky rozbít rodinu pro prchavý okamžik štěstí bez ohledu na to, co to přinese dětem. Všechno podle zákona... stejně jako jsou i roušky podle zákona. 

Děti už dávno před covidem hynuly a hynou  na neschopnost lásky, neschopnost nasazení, neschopnost víry, neschopnost odhodlání. Jsou neschopné si vybudovat vztah, jsou neschopné dospět, jsou neschopné byť jen pravidelně chodit do práce. Zůstala jim jen snaha nějak vyplnit čas mezi dvěma orgasmy. Nějak zahnat nudu mezi dvěma zábavami. 

A teď se tu někdo třese,  aby tyhle zbytečné životy náhodou nedošly úhony. Aby náhodou nepřišly do nebezpečí. Co je jim platné, že budou žít? Co je platné, že nebudou mít vedlejší účinky od očkování, když už dávno mají vedlejší účinky ze školní docházky, z paření na počítačích, z drog, z mizerných kamarádů a ještě mizernějších milenců?

Na jedné straně zachraňují děti  od injekce a bojují proti systému aby jim je nenaočkoval a na straně druhé je systému každý den hodí do chřtánu, ať jim valí klíny do hlavy, aby se na nich vyřádil Člověk v tísni a Gretini následovníci.  Aby je postavili proti rodičům, aby zničili ty poslední zbytky normálního cítění.  A nic... žádné fejsbůkové výzvy, žádné lízátkové revoluce, žádná podpora učitelům... spíš naopak. 

Takže vy všichni, co to takhle máte... Já budu bojovat nejdřív proti tomu druhému. Moje naočkovaná dcera může mít nějaké ty následky. Ale nikdy to nebudou tak dlouhodobé a trvalé následky, jaké má dneska běžné dítě po několika letech u internetu plného porna a jiné plytké zábavy. Po injekci očkování se nikdy nezhorší život tak jako po injekcích pervitinu. Moje děti to v rouškách chvíli vydrží. Protože pak jdou ven na čerstvý a čistý vzduch, mají dost pohybu, udělají kus práce díky které naberou sebevědomí a víru ve vlastní síly i ve svojí rodinu. 

Já svoje děti i svojí ženu nikdy neopustím. A pokud jsem tím očkováním udělal chybu, tak udělám všechno pro to, abych to mojí dcerce pomohl nést a ponesu za ní, kolik to půjde.  Ale vy co jste svoje děti nechali rozervat mezi nové rodiny, kteří jste jim udělali v hlavách maglajs svým rozchodem, vy už to nikdy nenapravíte. Vy za ně už teď nic nenesete a strachem z očkování to nikdy neurovnáte.  Vy co jste svým nezájmem nechali děti zvlčet, vy to teď bojem proti očkování fakt nevytrhnete. 

Třicet let se zvysoka kašlalo na to, co s dětmi je. Výsledky jsou už zřetelně vidět všude. Nikdo nic neumí, nikdo nic nezná, většina mladých lidí neumí ani přijít včas do fachy. A nikoho to netankovalo. Takže blahopřeji...  poté co jste dovolili, aby vaše děti hlouply, aby se dostaly k drogám, aby uměly jen bušit do klávesnice, aby neměly pořádné vztahy, aby neuměly ani pracovat ani bojovat, ani myslet, tak se vám podařilo je zachránit od vakcíny proti covidu. Jistě díky tomu budou mít mnohem lepší život v nezaměstnanosti a na drogách. 

Vlastimil včera napsal v jednom komentáři toto: 

....Jinak byste věděl, že o virus dávno nejde. Hraje se o civilizaci, svobodu, principy demokracie.... 

Škoda že se podobně razantní obava o principy svobody a demokracie neobjevila už dávno před covidem v době, kdy jsme ještě neměli ztracenou generaci dětí. Škoda že se nenašel nějaký volný blok v době, kdy se hrálo o školní osnovy, kdy se hrálo o principy rodiny, kdy se hrálo o státní majetek, o naše vodárny i kanalizace, o firmy vyrábějící investiční celky. Bylo by pro mě uvěřitelnější, kdyby se bojem o naše děti zabýval někdo, kdo za ně bojoval posledních deset let a ne někdo, kdo teď ucítil příležitost. Neměl bych pocit, že vítězstvím proti rouškám vyřešíme 0,0001% našeho problému. A ten bagatelní zbytek, že máme zblblé děti, že nemáme armádu, že nemáme v našich rukou průmysl, že nám tu skoro nic nepatří, to se vyřeší hned po rouškách.... 

Je to tím počasím. V posledních dnech jsem vysloveně v depresi. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.2 (223 hlasů)

Komentáře

Ale tak judo, hokej - pokud jste chodili ven, zajistili jste si fyzičku a děti lehce na to odbornější navážou.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Nemám v oblibě dlouhé komentáře, takže to shrnu několika větami. Ty Vidláku víš, že Tě mám rád a v mnohém Tě obdivuji. A tak Tě musím právě proto upozornit, že jsi v dnešním článku přestřelil, protože v něm přehnaně paušalizuješ. Já se mimo to domnívám, že ti naši spoluobčané, kteří bez zájmu trpěli ty nešvary, kterými se zaštiťuješ, jsou také nyní lhostejní ke všemu co se kvůli koroně s našimi dětmi a kolem nich v posledních dvou letech děje. Neplatí to jistě paušálně, ale většinou je tomu tak. A také si myslím, že k naočkování Tvojí dcery přistupuješ lehkovážně, protože podceňuješ nebezpečí následků této podezřelé vakcinace v řádu příštích měsíců a let.
Z tohoto důvodu se očkování vyhýbám, i když patřím, jak se dnes
říká, k ohrožené skupině.

Průměrný počet slepic: 4.3 (36 hlasů)

In reply to by Povidlák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale chápeš, že článek je přesně o tom co vyčítáš, PAUŠALIZACI? Chápeš, že když mu vysvetluješ, že nedělá dobře z vakcínou, že když ti tam napsal "není to o vakcíně", že píšeš, doslova celý příspěvěk o něřčem co ti doslovně napsal, že nechce mluvit, že není sdělením článku?

Průměrný počet slepic: 3.5 (24 hlasů)

Povidláku, vždy byli lhostejní občané. A byli občané, co lhostejní nejsou a snažili se zařídit podle situace. Ale teď mám pocit, jako by se z letargie probralo nějak moc lidí, co mají najednou neskutečnou péči o zdraví dětí, ale ti ještě před rokem a kousek slyšet nebyli. Tento článek je vlastně jen půlka... ta druhá půlka bude o tom, že jak koronavirus zmizí, zmizí i tahle péče o děti. Vrátíme se znova k brambůrkám, coca cole, paření počítačových her a ozývat se budou zase jen ti, co se ozývali i předtím. Covidoví bojovníci zmizí spolu s covidem. 

Co se týče vakcinace - každý je svého štěstí strůjcem. Už několikrát jsem tu psal, že člověk má na vybranou mezi narychlo vyrobenou vakcínou a nebo nebezpečnou chorobou. Ve všem je riziko. Tohle rozhodnutí si každý musí udělat sám. Mně osobně je v principu úplně jedno, jestli se někdo očkovat nechá nebo nenechá. Jen zdůrazňuju, že ti očkovaní už kvůli neočkovaným žádná opatření dodržovat nebudou a každý politik by byl sebevražedně hloupý, kdyby se pokusil i přes proběhlé očkování republiku znovu zavírat. Já si vyhodnotil, že očkování je za těchto okolností nižší riziko.  

Mimochodem.. .dokážeš mi ty nebo někdo jiný najít jakýkoliv světový příklad jiné vakcinace na jinou chorobu, kde by se vedlejší účinky projevily se zpožděním několika let? Nedovedu si úplně představit látku, kterou si člověk vpraví do těla a ona tam nedělá nic a počká si až za pár let bude mít holka dítě...  

Průměrný počet slepic: 3.6 (28 hlasů)

Předpokládám, že jako očkovanému Vám najednou začaly chodit strašící e-maily, že do 5.ti let zemřete, že - no, strašení, strašení,...
Také jsem rozhodla sama za sebe.
Vidět dlouhodobé následky po covidu a dát se naočkovat s nadějí byť jen 1. promile, že tak těžké následky mít nebudu, nebo tomu dát volný průběh,....Bát se covidu a nesnažit se získat lepší imunitu cvičením, zdravou stravou, vitamíny ale třeba i naočkováním - je zbabělost.
Tak, přidejte miláčkové, posílejte mi více strašících e-mailů. Nyní máte důvod. Jsem naočkovaná z vlastního svobodného rozhodnutí také a žiji.

Průměrný počet slepic: 3.4 (19 hlasů)

Vidláku, v tomto se těžce mýlíš, i jiné vakcíny jsou i v rámci let, ale jaksi se o tom tolik nemluví jako dneska o Covidové, máš to i v lécích nebo zdravotních preparátech, jenom se o tom nemluví...
Máš dceru, bude mít asi někdy antikoncepci, přečti si leták k ní, u malého procenta holčin, může nastat sražení krve v mozku a mrtvice i roky potom co je přestali brát... Porovnej letáky od vakcín , budou tam ty samí kecy, jenom u léku tento papír dostaneš do ruky, u vakcín ti to řekne doktor a něco vynechá...

To, že se o tom nepíšeš, neznamená, že to není ;)

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

kovy se ukládají v těle,jsou nevyloučitelné a otrava jimi se projeví až když přesáhne kritické množství. Nebo HIV,marodit začnou lidi třeba až 10let od nákazy.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

příklad, kdy vakcinace byla uspěchaná a vedlejší účinky se projevovaly, a asi i projevují, po několika letech je například tato :
https://dfens-cz.com/racionalni-nekonspiracni-duvody-proc-odmitnout-vak…
Pandemrix -vakcína také tak narychlo vyrobená, naštěstí u nás v ČR tenkrát snad vůbec nepoužívaná.
Je to velmi zajímavý článek i když poněkud delší.

Průměrný počet slepic: 3.9 (16 hlasů)

In reply to by kočka šklíba (neověřeno)

Trvalý odkaz

Takže z počtu šesti milionu aplikací šlo o 300 případů?  To bych tedy řekl, že očkovat dítě touto nebezpečnou vakcínou je asi tak 100x bezpečnější pro jeho budoucnost než mu koupit počítač... A ještě jedna věc - ty komplikace se objevovaly prakticky hned, dlouho trvalo, než jí to soud dal za vinu. 

Průměrný počet slepic: 2.2 (5 hlasů)

kde to čtete. Píše se tam o o mnohem více nemocných než o 300 případech. Ale i kdyby tomu tak bylo tak být jedním z postižených je stejně hrozné pro každého z nich a je to způsobeno vakcínou stejně rychle vyrobenou jako je vakcína nyní.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Povidlák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdyby byl článek napsán jinak, nikým pravda neotřese, nikdo nekydá,...nikdo se nezamýšlí, každý se bojí ve svý ulitce - jen ne vakcínu,....

Průměrný počet slepic: 3.1 (10 hlasů)

A já bych nedostala 1 slépku. Díky, díky, díky .-)))

Průměrný počet slepic: 2.9 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

se po získání úspěchu vrhne na kritiku špatných společenských jevů, bude burcovat proti těm kdo ty jevy zaváděli, zavádí a prosazují čím dál tím víc tvrdší rukou, bude oporou svým ještě propagandou nenačichlým čtenářům, ba dokonce jakousi jejich hlásnou troubou. Ne, on se najednou postaví jako konzerva toho špatného a nezdravého ve společnosti za staré pořádky, chabými konstrukcemi se snaží zesměšnit, dehonestovat, poškodit, zatlačit ty kdo mají ještě chuť a snahu něco měnit k lepšímu ve společnosti.
Nejsem běžec všemi možnými diskusemi, vždy jsem se upnul téměř výhradně na jednu platformu, jenomže zatím pokaždé skončil můj zájem. Jakoby se každý majitel zalekl své otevřenosti, zařadil se do mainstreamového proudu, šel proto většině svých čtenářů a obhajoval neobhajitené.
Cítím se uražen tímto článkem, vždycky jsem stál na straně odpůrců vyjmenovaných špatných jevů, jen jsem zůstal vždy pouze u verbální kritiky a hledal změnu volbou ve volbách, neměl jsem, a nemám, chuť a sílu jít do otevřeného boje. Takových je nás hodně, ale vždy jsme prohráli s tou podstatnou většinou která se nezajímá o politické dění a ví o jeho protagonistech kulový. Málokdo se pustí do boje. Dehonestovat ty kdo najdou odvahu je nechutné a zrádcovské.
Chápu ty kdo boj vzdali, patřím mezi ně, jít proti proudu přináší jenom příkoří, ne ovoce, jít s vítězným proudem je tak lákavé, tak snadné. Ale vysmívat se nezblblým, ještě stále nezkaženým, vidícím věci v jejich podstatě, poukazujícím na protispolečenské a protilidské jevy, jako že nic nedělali, neříkali, a až teď, no .... Říkali, dělali, zbytečně.
Nezlobím se, jsme smutný. Po kolikáté už?

Průměrný počet slepic: 3.9 (35 hlasů)

Fakt? Ty něco změníš, tím, že budeš "vysírač"?
Kdy se něco skutečně změní?
Tím, že budeš bojovat proti aktuálnímu korytáři NEBO výchovou další generace, co vyroste a změní svět, jako to udělali v USA a teď vidíš následky...

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)

Podívej se jen na to, co tu plodíš dneska .
Ty neznáš život Patrapavla, nesrovnávej ho se svým. To je buď chyba - anebo podlost.

Hezký den, ty " vychovavateli další generace" (doufám že jen laboratorních potkanů).
----------------
K těm ubrečeným stížnostem na naše přefeminizované, vystrašené a aktivistické školství (čest výjimkám), by se toho dalo napsat spousty, a většinou by šlo jen o neustálé omílání téhož - s přesahem snad až do antiky. Jenže pravdy se v takových řečičkách stejně nedobereš...a kdyby, tak k čemu ti tato pravda bude ? Pokud se sám nějak neangažuješ, ať už přímo za katedrou, nebo v nějakém s katedrou spojeném spolku, úřadě...Ty memy , co tady chrlíte od plotny či od soustruhu:-D jsou o ničem.
A pokud ses sám nezbavil strachu, profesionále, tak stejně neobstojíš, i kdybys nastokrát dobral se pravdy (zde nezbývá než zmínit zajímavou úvahu Cabetovu /prý první užil pojmu " komunismus", jak byl později používán/, cituji...ale co, ať si to zvědavý čtenář či zvědavá čtenářka sami najdou, Limanowski : Dějiny sociálního hnutí v XiX . století, strana 113 textu, pdf strana 119). Neobstojíš v tom, co je tvoje práce. A tou je boj s extrémy, jejich identifikace, jejich popis a jejich omezování či vylučování (zde právě je cenná ta Cabetova zmínka o dobrých úmyslech a zlých důsledcích těchto dobrých úmyslů, pokud chybí pokora před dějinami).
Laskavý a spravedlivý, nejen kompetentní (což většinou ale lidé kompetentní bývají - laskavými a spravedlivými, hanba výjimkám). Pochodeň musí hřát, nejen svítit.
Máš to ale někdy těžké, profesionále, to když zanedbali výchovu v rodině či v předškolním zařízení. To máš pak sakra těžké.

Nicméně dobré matematiky, fyziky, inženýry, chemiky, textiláky, řemeslníky, zemědělce atd. může napomoci vyvzdělat i systém opřený o sociální analfabety, to lze. Možná, občas (všimněte si např. přemíry herců a hereček a nedostatku např. instalatérů či řidičů ... ).
No ale co až tuto takřka veškerou (přeháním, nějakých servismanů a serviswomenek bude vždy zapotřebí, zřejmě ale také čím dál tím méně) odbornou činnost udělají lépe roboti ?
Ráj ?
I to je možné, kdo byl někdy v blázinci tak také ho mohlo napadnout, že vlastně ta blahoslavenost chudých duchem - že se Kristus docela trefil.
I takový ráj je možný. Co my víme (něco přece, ale jsme neustále mateni náboženstvími pro náboženství či filosofií pro filosofování) , jak to s náma evoluce a banky (tedy tkzv. " trhy" zamýšlejí. :-D))))

Průměrný počet slepic: 2.4 (16 hlasů)

Ale Jožínku, musíš dospět a pochopit, že dospělí člověk musí snést, že sním každý nesouhlasí ;) Já fakt nebudu brečet v rohu a říkat "panebože, Jožínek mě seřval" :D

Kromě keců uraženého dítěte, máš k tomu co jsem napsal něco? Tedy zda je lepší bojovat proti korytáři co ti za 4 roky vymění nebo co říkám já, vychovávat raděj novou generaci co to pak změní?

Jeslti ne, pak běž na lampárnu, mě je doslova u prdele jestli se mnou souhlasíš a když kromě hysterických výkřiků nejsi schopen napsat něco k obsahu, tak ti budu psát, že jsi tlachal bez obsahu ajko Scaloopop ;)

Průměrný počet slepic: 3.2 (14 hlasů)

Technická:
mezi "nezblblé" nesporně patří i Vidlák.
To jako se vysmívá i sobě a lidem podobného zaměření jako je sám?

Pochopitelně- článek nepokrývá činy a názory celé populaci a nezmiňuje se o staticících dětí a rodičů, kteří (podobně jako Vidlák, i když většinou ne v té samé míře) starají nejen o sebe a momentální blaho, ale i o věci obecné.

Ale vy chcete nacpat do jednoho krátkého článku celý svět a jeho názory?

Průměrný počet slepic: 3.7 (14 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

je to váš názor, mám jiný.
Vidím u Vidláka rozporuplnost, neujasněnost, a co mi nejvíce vadí : kritizuje co vzápětí chválí. Chybí mu ustálený světonázor.
Příklad : za 6 tisíc hlas? Já nedal TOP - Drábkovi ani za 10 tisíc (zvýšení dávky pro naše třetí dítě - v pěstounské péči).

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

je to dané počasím (tlakovými nížemi), příroda se vysmívá mainstrýmu s jeho prý pětisetletým suchem u nás
a vysokou koncentrací agresivních konspirátorů, kteří začali ovládat (kdysi rozumné, řízené selským rozumem) diskuze zde na webu.
Hampl to o nich včera dobře napsal.
Vidláku nezoufej, od středy pomalu začne babí léto
a myslím že většina rodin (alespoň z mého okolí) se ubránila tomu co popisuješ že se u nás děje na části dětí.
Hlavu vzhůru, keep smiling,
ano, je třeba se soustředit na skutečné problémy co jsou v České republice
a jak říkal můj táta za dob bolševika: nenechat se otrávit (dobou, politikou, nyní i dekadencí, ...).

Průměrný počet slepic: 4.5 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Myslím, že jste to trefil přesně. Podobné pocity mám i já osobně. Včetně posledních odstavců.
Pozorně sledují vývoj ve společnosti, v naši zemi i ve Světě a působí to na mne depresivně.
Světlo na konci tunelu nevidím. Momentálně spěchám. ale pokusím se k tomu vyjádřit podrobněji
během dne.

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Předmět mého vyjádření k názoru měl být BINGO-PETRPAVEL. Nicméně nemusím nic měnit,
protože s Povidlákem taky souhlasím

Průměrný počet slepic: 4.9 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Když dcerka nastupovala do první třídy, dala nám soudružka ředitelka podepsat jakési lejstro, kde mimo jiné bylo, že škole dáváme souhlas, aby mohly děti na nejrůznější přednášky... Soudružku ředitelku zarazilo už to, že to vůbec čtu. Když jsem došel k tomu zmiňovanému bodů, řekl jsem, že ani náhodou. A protože jsem huba nevymáchaná, hned jsem zdůraznil, že si zejména nepřejí, aby mé děti někdo přesvědčoval o výhodách úchyláctví, multikulturismu a islamizaci Evropy. Neumíte si představit co se začalo dít. Soudružka učitelka (mladá progresivní piča) začala lapat po dechu , celá zrudla a vylezlo z ní, že není nutné, abych byl pasivně agresivní. Pak z ní vypadlo, že jsem první, kdo s tím má problém. Odpověděl jsem, že doufám, že nebudu poslední. Následovala asi čtvrthodinová, naprosto neplodná diskuze, kterou jsem uzavřel tím, že nechápu, proč mi tedy něco dávají podepsat, když mi pak vůbec nedávají možnost to nepodepsat. Dohodli jsme se, že se sejdeme za týden a necháme si to projít hlavou. Za týden už na mě byli tři. Soudružka ředitelka, nějaká piča z úřadu a.... školní psycholožka. Situace se v zásadě opakovala a soudružky vůbec nemohly pochopit, že to prostě nějaký rodič nepodepíše. Když mi došla trpělivost, vstal jsem, s tím, že to tedy vyřešíme soudní cestou. Během pěti minut jsme se dohodli, že se ten pamflet přepíše a v nové verzi bude, že je každé jedné akci musím dát souhlas. Tomuhle říkám skutečný boj za své děti, vy antirouškoví bojovníci za svobodu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (31 hlas)

In reply to by MANDALADAN (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale nebylo by lepší kdyby ty tři vámi popsané soušky neměly oporu v zákonech, oporu ve vyvolaném společenském klimatu, oporu v nastoleném systému-režimu který máme, oporu ve zřizovateli, oporu v Ministerstvu školství, oporu v EU?
Vybojoval jste maličkou bitvičku, ale ony (oni) to do vašich d

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

do vašich dětí stejně nahustí jiným způsobem.
Váš příklad je příkladem marnosti boje když se většina smíří s nehezkou realitou.

P.S. Omluva, odklikl jsme nechtěně - levá ruka s karpály ....

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

že děti budou chtít žít jinak. A je to tak dobře,jinak bychom byli ještě v jeskyni. Tam by taky rodiče mohli tvrdit,že jento je to pravé ořechové správné ušlechtilé udržitelné a ekobio

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

pokud si rodiče s dětmi povídají, co a jak bylo ve škole, velmi snadno mohou učitele hnát k zodpovědnosti za něco, co do školy nepatří - zvrácená občanská výuka, .-.. to ovšem bylo vždy, řekněme...

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

„Užasl jsem , poslouchaje v Lipsku přednášku Hermannovu. Byl jsme ovšem absolvovaný filolog, ale z Hermanna jsem teprv nabyl vědomí, že o filologii ani ponětí nemám. V Halli jsem slyšel výklad starého zákona od kmeta Gesenia. ? Můj Bože“ zvolal jsem tenkrát v duchu, „zdaliž pak by to nebylo povinností vlády rakouské, aby všecky své profesory exagetiky k starému Geseniovi do školy posílala ?“
"...O spůsobu, jakým Ritter na berlínské univerzitě zeměpis přednášel, neměl rakouský doktor a adjunkt filosofie ani zdání. A všude ta horlivá píle na universitách, ta živá dychtivost mládeže , aby se něčemu naučili, a u nás ty prázdné formálnosti ve studiích, to ustavičné čtení jmen, to napomínání, aby „ páni“ nedováděli, to marné studování v každém běhu pro zkoušky, pro pouhé vysvědčení. Jaký div že bývala Vídeň, ano celé Rakousko, nemenší záhubou duchu, jako druhdy Capua vojsku Hanibalovu ?
Pln trpkosti proti našemu školnímu úřadu vracel jsem se domů. Vždyť to bylo patrné, že naše školství dílem na podvodu, dílem na ohromné nevědomosti vzbudováno jest…“

A to nešlo třeba prvoplánově o občanskou výuku...ale spíše o odbornou.

Každý režim chce se udržet, proto také vzdělávací soustava, školství (od slova " scholé" - což je původně o využívání volného času :-D) budou působit tak, aby tento režim byl podporován i novou generací, včetně generace herců a hereček - tedy významných legitimizátorů každého režimu moderního, založeného také na masmedialním působení na davy.
Tedy i nových generací lidí, náchylných k tomu být šílenými.
No a kdo tu vlastně není hercem či herečkou ? Politici a političky snad ? Bankéři ? Eh, ti si rádi hrají....takové ty celospolečenské hry. "Masy , nezlobte se" a pod.

Zrovna neskaj jsem dostal varování , že " se vedou různé řeči, co se týče další existence této banky". :-((((((

Douška.
Mandaladalamana nesnáším, ale on udělal svou povinnost řádným způsobem, jak zodpovědný rodič dělat má. Tak se má spolupracovat se školou, kriticky. Tak se možná i trochu podaří dovychovat dotyčné pedagogy či úředníky.
Chce to čas. Energii. Chuť. Odvahu. Ale i smysl pro humor...
Prostě všecky takové ty drobné věci...:-D)))

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

jj, jak píši níže, proti oné šikaně jsem díky informaci člověka, který již se školou neměl co dělat, účinně.
Člověk má důvěřovat, ale i prověřovat, aby nebyl nemile překvapen.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale já jsem reagoval na to, že partija vede ukrutnou bitvu proti rouškám a špejli v nose a k tomu opravdu důležitému drží huby.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by MANDALADAN (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dobře Vy.
Také jsem proti oné šikaně zakročila. Velmi účinně zakročila. Když jsem se o tom dozvěděla.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

In reply to by MANDALADAN (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ředitel školy, do které chodil můj syn je kamarád, tak jsme mu na začátku sdělil, že žádné politicky směrované mimoškolní aktivity bez mého souhlasu a tak to taky bylo (škola je v tomhle ohledu rozumná).

Jen jednou měli jet asi v 8. třídě do nějakého muzea pod Stalinovým pomníkem na Letné, tak jsem ho pustil, s tím, aby vyděl na vlastní oči, jak vypadá politická agitace. Přijel a okomentoval to - "Mauzoelum Václava Havla".

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Koněčně.
30 let do nás něco hustí a někde se to muselo zastavit.
To je právě ono,takhle nám sáhnout na děti,když se neví co to může udělat s jich dětmi.
Když jsou rozporuplné vyjádření odborníků,co může udělat laik,bránit děti i sebe.
Pane Vidlák,berte to jako začínající protest,proti tomuto zřízení.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

"takhle nám sáhnout na děti,když se neví co to může udělat s jich dětmi"

To ale nevíme skoro u žádného našeho rozhodnutí. Nikdy nemáme úplné informace, znalosti. Vždy se rozhodujeme v daném okamžiku s informacemi v tom okamžiku dostupnými a nevíme, co nám to přinese v budoucnosti. To bychom museli mít křišťálovou kouli.

Průměrný počet slepic: 3.4 (15 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

To by bylo dobré téma pro Břeclav. Škoda, že se tam nedostanu.

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Za vším je prachobyčejný strach. Strach z toho, zda očkovaní neudělali náhodou špatnou volbu aplikací experimentální látky podmíněně schválené EMA.A pak potlačení toho strachu tím, že své rozhodnutí zdůvodňují, obhajují nebo k němu nutí ostatní. Protože pokud se skoro všichni nechali očkovat stejnou vakcínou, asi musí jít o dobrou volbu. Očkování je každého osobní volba, zda se očkovat nebo risknout Covid19. Do rozhodnutí nemá nikdo co mluvit a už vůbec ne ve stylu nařízení politruka před 1989.
Strach mají i v USA, ale zatím jim ještě vše nedochází. Mají strach, že nejsou nejsilnější na světě, když neustále prohrávají proti bosonohým místním s málo přesnými kvéry. Příčinou všech porážek USA je to jejich přesvědčení, že jsou nejskvělejším národem na světě, s nejskvělejší vládou, uspořádáním společnosti a všichni ostatní jsou pod nimi. A kdokoliv jiný uvidí jejich dobrodiní, nutně musí dojít k přesvědčení, že vnucená demokracie je to nejlepší na světě, čeho se mohli dožít. Kdo má opačný názor, je protivník nutný likvidace.
Ve skutečnosti jsou národy USA jen jedněmi z mnoha, v ničem lepší nebo horší než národy jiné. Jsou jen jiné. A v jiných zemích mají poněkud odlišné představy o životě.
Proto USA prohrávají války. Není za tím ani Trump, ani Biden, ale oba dohromady a pěkná řádka jejich předchůdců, co ve volebních kampaních mluví o skvělých amerických lidech tak dlouho, až nabydou přesvědčení, že jsou nejlepšími na světě. Jinde jsou stejně skvělí nebo špatní.
Článek Vidlákův je dnes zaměřen na obhajobu jeho rozhodnutí nechat dceru očkovat. I s červíkem pochyb, zda šlo o správnou volbu. Jinak by Vidlák nepsal, že pokud udělal chybu, pomůže dceři nést následky. Hezký postoj, ale pravdou je, že je to dnes loterie, hod mincí. Nikdo netuší, jaký los si vytáhne. Pravdu mohou mít stále zastánci i příznivci očkování a jak ta Schrödingerova kočka stále nevíme, zda je kočka ještě živá nebo už mrtvá, takže pro nás existuje v obou stavech naráz. Až později zjistíme, zda byla naše volba správná.
Není to lehké rozhodnutí, zvláště pokud jde o dítě. Vidlák se přiklonil k zastáncům očkování a jistě chce pro své děti to nejlepší. Tak vybral podle svého přesvědčení. Vše ostatní je již jen obhajobou učiněného nevratného kroku. Teď zbývá jen počkat na výsledky dlouhodobých studií vakcín, které ještě neproběhly a známy jsou jen výsledky krátkodobé a střednědobé.

Průměrný počet slepic: 4.4 (27 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd, to je za 5 slepic. Díky.

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

že matky mých vnuček jsou lékařky a nechaly ty starší vnučky očkovat. Obě jsou na gymplu
a vnučky říkaly že kamarádky jsou očkované taky (osmileté gymply Praha, Pardubice).

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Lékařky (a lékaři) ví v naprosté většině o kovidu velké nic. To je smutná skutečnost. Vlastně jsou náchylnější k slepé víře než ostatní nevzdělanci v medicínském oboru. Částečně informovaní jsou ideologové kovidu, kteřá byli určení k utváření veřejného mínění. Skutečně informovaní jsou pouze majitelé patentů a vědecké týmy v jejich laboratořích.

Příklad? Vyděšené Japonsko, které zastavilo vakcinaci poté, co našlo ve vakcínách jakési "neidentifikované viditelné částice". O čem to svědčí? O informovanosti medicínské obce určitě ne.

O totální neinformovanosti doktorů vím ze svého okolí, když s některými zkouším čas od času na téma kovid vést rozhovor. Oni se řídí výhradně pokyny, které dostanou na papíře od nadřízených složek.

Průměrný počet slepic: 3.5 (21 hlas)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vy jste akorát hloupý (a velký konspirátor, Vám se názor Hampla určitě nelíbil).

Průměrný počet slepic: 3.3 (19 hlasů)

In reply to by Milan V (neověřeno)

Trvalý odkaz

a proto se ke své hlouposti hrdě hlásím. Prozatím se mi vždy osvědčila jako správná cesta.

Každej nemůže bejt chytrej, pane Milan. Ti hloupí musejí dělat výjimku, poněvadž kdyby byl každej chytrej, tak by bylo na světě tolik rozumu, že by z toho byl každej druhej člověk úplně blbej.

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

Lékaři jsou lidé stejně náchylní k manipulacím jako jiná část populace. Mnozí lékaři dokonce více, protože si nikdy nepřipustí, že by je někdo mohl zmanipulovat. Jakmile lékař slyší očkování, automaticky mu vyskočí ochrana před virovými/bakteriovými nemocemi. Jak Pavlovův pes reagují na cinkot zvonečku a nikdy si nepoloží otázku, zda to, co je vydáváno za vakcínu, skutečně pomáhá nebo jestli ta nová vakcína spíše neškodí. Proto tolik lékařů naskočí na vlnu řečí, jak jde o vyzkoušenou vakcínu, která navazuje na dlouhý vývoj započatý v 90. letech, rozvinutý proti SARS a nyní jde o tu jedině správnou cestu.
Co když existuje jiná a lepší vakcína? Nebo vakcína stejně účinná, snáze dostupná a levnější.
Kdo vůbec ověřil a jak tvrzení, že podmíněně schválené vakcíny jsou skutečně vhodné?

Zatím ta tvrzení lékařů o účinnosti očkování ještě neprověřili dlouhodobé testy. A všem Svědkům Pfizerovým, když argumentují o skvělém vývoji dodávám jen dvě slova:

Thalidomid - Contergan

https://cs.wikipedia.org/wiki/Thalidomid

Studie na 300 pacientech proběhla v 1955 až 1956. K prodeji došlo od 1.10.1957. První souvislost mezi Conterganem a dětmi s vadami, které se začaly rodit, první lékař Widukind Lenz veřejně sdělil 18.11.1961. Po čtyřech letech! A my máme zkušenost s Pfizerem teprve 20 měsíců! Poslední prokázané poškození Conterganem zjistili ve 2010.

Zatím pořád platí obě možnosti, že mRNA vakcína je bez vedlejších účinků / má vedlejší účinky.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Vlastimile, se mnou jste ale nemluvil...

Průměrný počet slepic: 2.8 (5 hlasů)

A jaká je pointa?

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Pointa je v tom, že já jsem taky lékařka, mělo to být na váš koment nahoře

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

pokud se necítíte být součástí té většiny, o které jsem psal, potom by bylo fajn si přečíst Váš odborný pohled na kovid do všech Vám dostupných detailů.

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

Pointa je v tom, že já jsem taky lékařka, mělo to být na váš koment nahoře

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

Pane martproci,
děkuji za chválu.

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

1) Tak mRNA vakcína není podmínečně povolena, ale má již v USA plnou akceptaci.
2) Cit.: "Do rozhodnutí nemá nikdo co mluvit ...". U Covid-19 klidně, ale obecně to nemůže platit. Pokud se někdy objeví vir s mnohanásobnou smrtností, tak stát do toho bude sakra mluvit a hlavně i konat (třeba i internací odpíračů).
3) Není to hod mincí. Je to každého rozhodnutí na základě získaných a pochopených faktů a následného jejich vyhodnocení. Často silně ovlivněno okolím.

Průměrný počet slepic: 3.4 (20 hlasů)

V EU vakcíny podmíněně schválila EMA. Ale je fakt, že se jedná o úplném uznání. Snad jsou ty vakcíny více neškodné než byl taky schválený a lékaři doporučovaný Contergan.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Víte co je to sobectví? Já při svém rozhodování o očkování jsem ani tak nepřemýšlel o sobě jako o ohleduplnosti a strachu nenakazit ostatní. Těžce by se mě žilo s myšlenkou , že jsem nakazil někoho jiného. A tak jsem udělal vše pro minimalizaci tohoto rizika.
A plně souhlasím s Vidlákem v pohledu na rodinu a výchovu dětí. Právě probíhá boj o ovládnutí našich dětí.V jejich vývoji probíhá období "vzdoru" , kdy to je snadnější.

Průměrný počet slepic: 2.9 (16 hlasů)