To je najednou strachu

Autor

Tímto článkem bych chtěl reagovat na text, který se předevčírem objevil v diskusi. Pod nickem liška mi tam jistý čtenář napsal následující: 

Vidlák mě přestal bavit, je z něj klasický střední proud. Poslušný střeďák, co mu nevadí, že mu sáhnou na dítě (Tuším se prezentoval úvahou nad vakcinací nezletilé dcery)

Původně jsem chtěl napsat jen krátkou reakci do komentáře, ale ono se mi to začalo rozrůstat a tak to dneska máte jako celý článek. Doufám, že jsem čtenáře lišku nepřestal bavit natolik, aby si to dneska nepřečetl. 

Takže: 

Milý čtenáři liško. Nevěděl jsem, že jsem Vás někdy bavil, takže mi nijak nezáleží na tom, že Vás teď už nebavím.  Ale zaujalo mě to, co jste napsal o mé dceři - že mi nevadí, že mi na ní sahají. Předpokládám, že to myslíte tak, že mi nevadí, že ji očkovali a že jsem jim to dovolil i přes rizika z toho plynoucí. 

Odpovím vám biblicky. Sám Ježíš v jedné své úvaze řekl, že člověka více znečišťuje to, co má v myšlenkách než tím co se dostane do něj. 

Já vlastně hrozně zírám, jak teď najednou všem záleží na dětech. Jak si je najednou bere každý do huby, jak se mluví o tom, že rok seděly doma, že musely nosit roušku...  Zírám,mkolik lidí má najednou péči,  aby děti náhodou nedostaly tyčinku do nosu nebo pigáro do ramene. To je najednou protestů, to se nám formují celé ligy a jiné organizace, fejsbůk je plný srdceryvných příběhů, div se nemobilizuje... 

Ale předtím  je všichni nechali třicet let napospas všem těm neziskovkám, aby jim valily ve škole klíny do hlavy. Třicet let nevadilo jim krok za krokem zničit výuku.  Třicet let jdou dětem znalosti dolů. Třicet let jim klesá jemná motorika,  protože dětem všichni koupili mobily a tablety. Nechali je válet, cpát se brambůrkami, koupili  jim velké televize do pokojů, dovolilo se jim koukat na jakýkoliv škvár a rozumným učitelům, co vyžadují znalosti, se hází  klacky pod nohy. 

Na obyčejných školách se hladce dovolila  inkluze a ti kteří se za ní nejvíc bili, ti pak dali  děti dali na výběrová gymnázia a nechali místní ředitele, ať si s tím nadělením nezvladatelných žáků nějak poradí. 

Třicet let bez problémů prochází, aby různé nevolené a neodpovědné společnosti stavěly děti proti rodičům. Přímo se pracuje na tom, aby děti jednou popřely život svých rodičů, aby je nechaly platit, aby se děti nechaly živit, aby se cítily být Evropany víc než Čechy a aby si pak mezi sebou povídaly o tom, jak je fotr nemožnej. Třicet let se nikdo nemobilizuje, když děti volí ve volbách proti majetku svých rodičů a snaží se, aby živitelé rodin pokud možno o všechno přišli. 

A najednou přijde  covid a všichni tu zahořeli opičí láskou. Najednou někoho zajímá, že děti v covidové době neměly tělocvik. Třicet let to nikoho nezajímalo a pokrokové matky chodily vymáhat do školy úlevy, pokrokové časopisy radily holkám, aby nesportovaly, když nejsou dobře nalíčené a oblečené, dlouhá léta se děti cpou sladkostmi, sedí před obrazovkami, paří hry, ven skoro nechodí, ale najednou v době covidové to začalo vadit. Tvrdím, že drtivá většina spolužáků mé dcery vůbec nepoznala rozdíl mezi distančkou a normální výukou. 

Najednou se řeší, že děti nosily roušku a nemohly pořádně dýchat. Třicet let koukáme, jak se ve školách běžně distribuuje  tráva, běžně se kouří už na základních školách, běžně se zkouší alkohol... nic. Nikoho netrápilo, že kupa dětí si zdraví ničí dlouhodobě a systematicky sladkými nápoji a nevhodnou stravou. Že si ničí plíce i mozek od hulení. 

Třicet let koukáme, jak se nám rozšiřují sítě na drogy. I ve Vidlákově je bez problémů k dispozici pervitin. Nic. Nikoho to nezajímá. Když na to učitel upozorní, tak se rodiče ještě čertí. Ale teď najednou vadí, když se dítěti šáhne do nosu tyčinkou. Tam, kam si normálně hrabe prsty a ti starší tamtudy prohánějí nikotin nebo koks.  Najednou je v tom hrozný problém. 

 Třicet let se to zanedbávalo, třicet let se tomu tleskalo  rodiče to takřka masově přivolávali.  Jestli já jsem dovolil, aby mi injekcí sáhli na dceru, tak v této zemi většina rodičů dopustila, že jejich dcerky jsou  už dávno myšlenkově znásilněné.  Já jsem dovolil, by dcera dostala do ramene něco, co v drtivé většině případů nic neudělá. Ale většina rodičů hladce dopustila, aby jejich děti žily v mizerných vztazích, vychovávané tak, aby poznaly svět a skoro neměly děti a ještě se  tomu tleskalo a považovalo to za pokrok. Statisíce rodičů hladce mrzačily svoje děti tahanicemi po rozvodech, matky byly odhodlány klidně odrovnat svoje děti, jen aby je nedostal nenáviděný bývalý manžel, otcové manipulovali s dětmi, aby je stavěli proti jejich matkám, tisíce mužů nemělo žádné výčitky svědomí, že se nezajímají o svoje syny, tisíce párů nemělo žádné výčitky rozbít rodinu pro prchavý okamžik štěstí bez ohledu na to, co to přinese dětem. Všechno podle zákona... stejně jako jsou i roušky podle zákona. 

Děti už dávno před covidem hynuly a hynou  na neschopnost lásky, neschopnost nasazení, neschopnost víry, neschopnost odhodlání. Jsou neschopné si vybudovat vztah, jsou neschopné dospět, jsou neschopné byť jen pravidelně chodit do práce. Zůstala jim jen snaha nějak vyplnit čas mezi dvěma orgasmy. Nějak zahnat nudu mezi dvěma zábavami. 

A teď se tu někdo třese,  aby tyhle zbytečné životy náhodou nedošly úhony. Aby náhodou nepřišly do nebezpečí. Co je jim platné, že budou žít? Co je platné, že nebudou mít vedlejší účinky od očkování, když už dávno mají vedlejší účinky ze školní docházky, z paření na počítačích, z drog, z mizerných kamarádů a ještě mizernějších milenců?

Na jedné straně zachraňují děti  od injekce a bojují proti systému aby jim je nenaočkoval a na straně druhé je systému každý den hodí do chřtánu, ať jim valí klíny do hlavy, aby se na nich vyřádil Člověk v tísni a Gretini následovníci.  Aby je postavili proti rodičům, aby zničili ty poslední zbytky normálního cítění.  A nic... žádné fejsbůkové výzvy, žádné lízátkové revoluce, žádná podpora učitelům... spíš naopak. 

Takže vy všichni, co to takhle máte... Já budu bojovat nejdřív proti tomu druhému. Moje naočkovaná dcera může mít nějaké ty následky. Ale nikdy to nebudou tak dlouhodobé a trvalé následky, jaké má dneska běžné dítě po několika letech u internetu plného porna a jiné plytké zábavy. Po injekci očkování se nikdy nezhorší život tak jako po injekcích pervitinu. Moje děti to v rouškách chvíli vydrží. Protože pak jdou ven na čerstvý a čistý vzduch, mají dost pohybu, udělají kus práce díky které naberou sebevědomí a víru ve vlastní síly i ve svojí rodinu. 

Já svoje děti i svojí ženu nikdy neopustím. A pokud jsem tím očkováním udělal chybu, tak udělám všechno pro to, abych to mojí dcerce pomohl nést a ponesu za ní, kolik to půjde.  Ale vy co jste svoje děti nechali rozervat mezi nové rodiny, kteří jste jim udělali v hlavách maglajs svým rozchodem, vy už to nikdy nenapravíte. Vy za ně už teď nic nenesete a strachem z očkování to nikdy neurovnáte.  Vy co jste svým nezájmem nechali děti zvlčet, vy to teď bojem proti očkování fakt nevytrhnete. 

Třicet let se zvysoka kašlalo na to, co s dětmi je. Výsledky jsou už zřetelně vidět všude. Nikdo nic neumí, nikdo nic nezná, většina mladých lidí neumí ani přijít včas do fachy. A nikoho to netankovalo. Takže blahopřeji...  poté co jste dovolili, aby vaše děti hlouply, aby se dostaly k drogám, aby uměly jen bušit do klávesnice, aby neměly pořádné vztahy, aby neuměly ani pracovat ani bojovat, ani myslet, tak se vám podařilo je zachránit od vakcíny proti covidu. Jistě díky tomu budou mít mnohem lepší život v nezaměstnanosti a na drogách. 

Vlastimil včera napsal v jednom komentáři toto: 

....Jinak byste věděl, že o virus dávno nejde. Hraje se o civilizaci, svobodu, principy demokracie.... 

Škoda že se podobně razantní obava o principy svobody a demokracie neobjevila už dávno před covidem v době, kdy jsme ještě neměli ztracenou generaci dětí. Škoda že se nenašel nějaký volný blok v době, kdy se hrálo o školní osnovy, kdy se hrálo o principy rodiny, kdy se hrálo o státní majetek, o naše vodárny i kanalizace, o firmy vyrábějící investiční celky. Bylo by pro mě uvěřitelnější, kdyby se bojem o naše děti zabýval někdo, kdo za ně bojoval posledních deset let a ne někdo, kdo teď ucítil příležitost. Neměl bych pocit, že vítězstvím proti rouškám vyřešíme 0,0001% našeho problému. A ten bagatelní zbytek, že máme zblblé děti, že nemáme armádu, že nemáme v našich rukou průmysl, že nám tu skoro nic nepatří, to se vyřeší hned po rouškách.... 

Je to tím počasím. V posledních dnech jsem vysloveně v depresi. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.2 (223 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

dovaklo mi v čem je kouzlo jeho textů : píše své články ve stylu "jak pejsek s kočičkou pekli dort". Pro každého něco dobrého, každý si tam najde to své, stejně tak jako každý to co nemá rád. Rozporuplné ohlasy tomu odpovídají.

Je přesně takový jako celá naše společnost. Půl na půl. Kočkopes. Ani ryba ani rak.

Má to svou nezanedbatelnou kladnou stránku : sejdou se tu k diskusi všichni, odleva doprava, od eurohujerů po euroskeptiky, od podnikatelů k zaměstnancům, od mužů přes obojetníky až k ženám, od homosexuálů k heterosexuálům, od komunistů k antikomunistům, od mladých ke starým, od vzdělaných po nevzdělané, od rozumných po blázny ... co si víc může majitel webu, i jeho čtenáři, přát?

Průměrný počet slepic: 3.4 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Není nic horšího než nucená přestávka v běžné činnosti. To pak myšlenky bezúčelně těkají a někdy se odstartuje tzv. samonasírací proces no a pokud je člověk trošku v depce tak to jen sviští...

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

krkovička v Rajské boudě. Vč. příloh.

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jsem se chtěla podívat, jak to vypadá/jak to upravujou, a Vy jste vyfotil ÚPLNĚ PRÁZDNÝ misky!!!

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Dál jsem si voraz od Kydů, protože jsem nabyl dojmu, že se tady točíme pořád dokola.

Přesvědčené nemusím přesvědčovat, a u těch ostatních je to zbytečné.

Užívám si volnosti, dokud můžu.

Dnes však musím reagovat, protože mnohým dělá problém pochopit psaný text.

Pan Vidlák uvedl, že „. Já jsem dovolil, by dcera dostala do ramene něco, co v drtivé většině případů nic neudělá. …“

Pan Vidlák něco dceři nařídil?

Pan Vidlák si dovolil, dovolit něco, co si přála jeho dcera, která půjde studovat SŠ pravděpodobně mimo Vidlákov.

Nikdo z nás nedovolil potomkům jet na výlet, na tábor, na koupaliště, atd.?

Pan Vidlák nám možná nastavil nedokonalé zrcadlo, ale i pokřivené ošuntěné zrcadlo, nám může ukázat, že někteří z nás jsme nazí.

Je snahou vyvolat mezigenerační spory viz

http://vlastimilvondruska.cz/blog/valka-generaci
https://www.irozhlas.cz/zivotni-styl/spolecnost/driv-se-generace-menily…

Přemlouvali senioři mladé kladivem, jak mají volit?
https://www.csfd.cz/film/277667-premluv-babu/recenze/

Horovat pro Piráty můžeme, pro jiné ne?
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/seniori-retezove-emaily-trollove-elpi…

Vyjídají senioři mladým budoucnost?
https://www.novarepublika.cz/2021/08/data-o-duchodech-zajimave

Nechtějí mladí starým brát majetek?
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/U-Piratu-padlo-Zdanit-nem…

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

Napsal uživatel Josef původní (neověřeno) dne Út, 31. 08. 2021, 13:52

U voleb pozor na úspory. Program Pirátů a STAN šalamounsky obsahuje cestu ke zdanění úspor běžných střadatelů zavedením záporného úroku z nich

Dvě klíčové vyzývatelské opoziční koalice už si odbyly představení svého volebního programu. V ekonomické oblasti volí realističtější přístup koalice Pirátů a STAN. Ta má v mnoha aspektech svůj ekonomický program rovněž sestavený šalamounsky, svým způsobem někdy až zrádně – například volič toužící po snížení dluhu Česka tak může skončit v pasti eura, i se zdaněním vlastních celoživotních úspor.

Zato trojkoalice SPOLU sice na voliče žádnou osudovou past nelíčí, zase ale zjevně spoléhá na to, že drtivá většina voličů si program nepřečte, natož aby si udělala základní propočty slibovaných priorit.

https://www.kurzy.cz/zpravy/594315-u-voleb-pozor-na-uspory-program-pira…

Asi tak

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

Tak můžete si vybrat. Levice zvýší daně z majetku včetně bankovních aktiv, pravice zase zvedne DPH na potraviny a základní životní potřeby, zruší odpočitatelné položky z mezd zaměstnanců a zpoplatní zbytek veřejných služeb. Je třeba uvádět vždy obě strany toho výběru.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

Napsal uživatel Kadlas (neověřeno) dne Út, 31. 08. 2021, 16:46

:-)

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

úspory jsou již dnes zdaněny inflací a 0,5% sazbou na účtech. Kovanda je velmi pravicový ekonom, s tímto vědomím musíte jeho články číst

Průměrný počet slepic: 2.4 (7 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Napsal uživatel rk (neověřeno) dne Út, 31. 08. 2021, 18:14

Právě proto je to varující.

Pravicový ekonom varuje před pravicovými koalicemi.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Jen bych podotkl, že vakcinace Pfitzer proti covidu přešla v USA před týdnem z experimentální na regulérní. Už je dost dat ke standardnímu posouzení vlivů, jak by bylo běžné, kdyby nebyla situace výjimečná. Pokud vidlák očkuje dítě Pfitzerem, je to úplně stejně z lékařsko-právního pohledu bezpečné jako obligátní hexavakcína, kterou jeho děti jistě mají.

Průměrný počet slepic: 3.2 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

(...) V západním světě dochází k přepisování historie a praktikování takzvané cancel culture, kultury rušení. Pozorujete, že by se tento trend, i když z jiných než z rasových důvodů, začal projevovat i u nás?
Samozřejmě. V tichosti začal už před lety. Dobře to znají veřejně vystupující lidé s „nepohodlnými“ názory jako vlastenci, kritici Evropské unie nebo obhájci tradiční rodiny. Mockrát zažili tu „cancel culture“, to cílené vytěsňování jejich názorů – i osob – ze společenské diskuse. Kdykoli o sobě dali hlasitěji vědět, pravdolásková média a jejich „odborníci“ je hned označili za extremisty, kteří nepatří do slušné společnosti. Bránit se právní cestou bylo obtížné a málo platné. To jsou reálné zkušenosti. (...)

(...) Jak se kromě vytěsňování „nepohodlných“ lidí a názorů z veřejného prostoru u nás projevuje to zmíněné přepisování?
To přepisování se netýká jen historie, ale hlavně každodenní reality. Přichází plíživě jako každé společenské zlo. Nejdřív se projevuje v detailech, kterých si člověk hned nevšimne, a pokud ano, tak si není jist, jestli netrpí paranoiou. Tak třeba: z etiket různých typů zboží důsledně vymizí „nekorektní“ motivy jako kuřáci tabáku či kříže na kostelech a objeví se obrázky štěstím zářících multikulturních partiček.
Zneklidňující není trapný obsah těch kampaní, ale ta ideologická jednota a koordinovanost, se kterou se to zavádí.
Jiným projevem jsou posuny v komunikaci. Třeba to, když jsou osoby, které v cizí zemi získají státní občanství, označovány jménem většinové národnosti v té zemi....

To jsou samozřejmě relativní drobnosti, vážnější je akceptace posunů ve vzdělanostní sféře. V té historii třeba do očí bijící dvojí metr: když se hovoří o druhé světové válce, mluví se důsledně o zločinech nacistů, nikoli Němců, zato když je řeč o srpnu 1968, slyšíme o Rusech, nikoli o sovětských marxistech-leninistech. (...)

(...) Nemám moc rád dětské romány paní Rowlingové, ale nedávno si získala moje sympatie. Stála si totiž za názorem, že „menstruují jen ženy!“ Za tento snadno verifikovatelný výrok se na ni snesla vlna kritiky. Prý urazila „transgender lidi“!
Do nedávna jsme nad absurditami tohoto druhu mohli mávnout rukou, nebo se naivně pokoušet o jejich vyvrácení logickou argumentací. Obojí pomalu přestává být možné. Hned zkraje „covidové éry“, na jaře 2020, se totiž objevil dosud nedoceněný fenomén. Smrt lupiče a drogového dealera George Floyda, udušeného policistou Chauvinem v americkém Minneapolisu, tehdy vyvolala vlnu násilností, rabování a vandalismu. Zákaz nočního vycházení byl vyhlášen v 16 státech USA a nepokoje se, byť ve slabší míře, přelily i do Británie a západní Evropy.
I naši „pravdoláskové“ tehdy vyvěsili hesla na podporu protestního hnutí BLM na fasádu Švandova divadla. Zarážející je iracionalita toho všeho a bezbrannost „vyspělé demokracie" proti ní.
Viděli jsme například boření pomníků Kryštofa Kolumba – ale třeba i chudáka Cervantese – zdivočelým davem, který o nich evidentně nic neví a který se opájí vylhanou sebestylizací mstitelů dvě stě let starého bezpráví. Ale slyšeli jsme přitom někoho z vlivných intelektuálů, aby hloupost té věci aspoň pojmenoval? Co se to s naší civilizací děje? Proč a nač by měli například dnešní sportovci před kýmkoli klekat? Kdo a jakým právem to žádá? Jakou to má logiku? A hlavně: proč tolik světových institucí podobné nesmysly akceptuje? Diskuse neprobíhá, už se neargumentuje. Vládnou silná slova a radikální nároky. Před těmi se ustupuje. Musí? Obávám se, že tenhle „virus přepisování reality“ je zákeřnější než všechny covidové mutace. (...)

(...) Německá nadace Konrad-Adenauer-Stiftung pravidelně vypisuje stipendia pro společensky angažované studenty a doktorandy všech oborů z České republiky na magisterská a doktorská studia v Německu. Nevypadá to spíš jako snaha, jak vštípit českým historikům pohled na naše dějiny optikou mocného západního souseda?

Myslím, že o tohle skutečně jde. A není to jen činnost jedné nadace. Těch nadací, fondů a společností je velké množství a působí na celostátní i regionální úrovni, a to v různých oblastech veřejného života. A, jak každý rozumný člověk ví, nic se neděje náhodou a nic není zadarmo. Každé stipendium, každé ocenění, každá opravená zvonička, financovaná z podobných zdrojů, může být pověstným trojským koněm. Jak praví klasik: „Nevěřte Danajcům, i když přinášejí dary!“ A nemusí hned jít o nějaké razantní přepisování dějin, ale o nenápadné, avšak podstatné posuny, nebo vědomé vynechávky určitých informací. Dám konkrétní příklad: V průvodním letáku nějaké muzejní výstavy, spolufinancované z německých nebo unijních zdrojů, se dočtete, že nejmenovaná polabská obec prý byla „původně osídlena německým obyvatelstvem“, což je vzápětí „dokladováno“ dobovou pohlednicí z roku 1920 s německojazyčným textem.
No jo, ale co přesně znamená ono slůvko „původně“? Ona obec je doložena od 13. století, a to pod slovanským názvem a s českým osídlením. Německé osídlení tam prokazatelně přišlo až po místní epidemii cholery v roce 1780. A většinu v obci získalo až ve druhé polovině 19. století, kdy si také vynutilo odchod zdejšího českého faráře. O tom všem se ale v letáku návštěvník výstavy nedočte. To není zajímavé. Zato slovíčko „původně“ v textu dokonale plní svou roli, vyvolává dojem odvěké německosti toho místa, jakkoli historické prameny dokládají opak. (...)

(...) Nemá však leták jedné muzejní výstavy coby nosič informací jen okrajový význam a dosah?

Ale regionální novináři a různí popularizátoři přepisují takovou „cinknutou“ informaci z článku do článku a ani si neuvědomují, že jsou nástrojem manipulace. Nejlíp slouží, kdo neví, že slouží.

Zase dám příklad: všiml jsem si, že na Wikipedii, zadáte-li jako heslo název jakéhokoli českého města, vás automaticky hned v první větě informují, jak zní jeho jméno v němčině. To se netýká jen měst z německojazyčného pohraničí nebo takových, kde po staletí žila početná německá enkláva a kde by to tedy mělo své oprávnění, ale i měst po staletí ryze českých, kde se žádná relevantní německá minorita v minulosti nevyskytovala. Někdo řekne, že je to možná kvůli historickým mapám z doby habsburské monarchie, ale proč tam tedy není také název latinský, který býval na mapách středověkých a renesančních a u některých lokalit byl i později používán nejčastěji? Nevím, kdo o něčem takovém rozhoduje a jestli je ten německý ekvivalent u každého českého pojmenování projevem nějaké cílené aktivity, nebo jen výsledkem nevědomé indoktrinace a hlouposti. Každopádně je to ale projev dobové atmosféry, dlouhodobě ovlivňované všelijakými těmi „dobrodějnými“ spolky. (...)

(...) Zastoupení Konrad-Adenauer-Stiftung v Praze, které působí v České republice od roku 1991, se při pořádání vzdělávacích akcí u nás obzvlášť zaměřuje na mladé lidi a mladé tvůrce politik. Už teď někteří domácí politici hájí spíše německé než české zájmy. Jak je to s pohledem Německa na nás?

My jsme k němu dnes připoutáni jeho ekonomickým vlivem, naším unijním členstvím i vojenským spojenectvím. Postoj některých německých kruhů vůči nám se ale příliš k lepšímu nezměnil. Snad alespoň ve stínu Damoklova meče masové imigrace, který visí nad celou naší společnou civilizací, nakonec pochopí, že vzájemný respekt a férová spolupráce jsou ve střední Evropě možné a nutné. Ale k tomu, aby nás bralo vážně, je třeba, abychom se my sami nebáli slova národ, znovu se naučili v zahraniční politice a obchodě hledět do všech světových stran, bez ideologických omezení, hledali cesty k sousedům v rámci V4 a pevně stáli za svými nejpřirozenějšími zájmy.

Osobně například považuji za tristní, že Česká republika nemá zákon, který by jasně definoval češtinu jako státní jazyk. Všechny okolní státy takový zákon mají, jen u nás je tato věc upravena pouhými prováděcími předpisy. To není úplná maličkost, ani pouhá náhoda. Je to třeba změnit. (...)

(...) Kam očekáváte, že posouvání výkladu českých dějin může až zajít? A jsou namístě obavy z důsledků něčeho konkrétního?

Od doby, kdy se na našich univerzitách etablovala genderová studia se svým tvrzením, že pohlaví je jen sociální konstrukt, a ctihodní akademikové to bez odporu akceptovali, jsem přesvědčen, že se lze dočkat prakticky čehokoli. ...

V uplynulých letech jsme v českojazyčných médiích pravdy a lásky mohli opakovaně v různých obměnách číst nebo poslouchat, že Češi jsou: zloději, udavači, rasisti, lenoši, nemají vkus, špatně jedí, špatně vaří, špatně spí, mají nejtlustější děti, chabou hygienu, přechylováním a pomlázkou terorizují ženy, dabingem svět a vánočním kaprem citlivé duše. Možné je opravdu všechno. Jde o míru nátlaku a míru naší vůle k rezistenci. Ale po pravdě, témuž je vystavena celá Evropa, včetně Německa. A v její západnější části pomalu dochází k tomu, co jeden francouzský autor nazval „podvolení“. ...

(...) V tomto směru i my potřebujeme silné Německo, ale nikoli, jak jsem už někde napsal, zamindrákovaného germánského četníka, který se sice umí vytahovat na Čechy a Poláky, ale před globálními silami je „takhle maličký“. (...)

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Zli-Cesi-Lidice-se-post…

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

In reply to by lujjza (neověřeno)

Trvalý odkaz

.....Osobně například považuji za tristní, že Česká republika nemá zákon, který by jasně definoval češtinu jako státní jazyk. Všechny okolní státy takový zákon mají, jen u nás je tato věc upravena pouhými prováděcími předpisy. To není úplná maličkost, ani pouhá náhoda. Je to třeba změnit. (...)

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 4.2 (161 hlas)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Tak v tom případě mě tady soustavně a dlouhodobě šiděj.
Asi to pošlu Křečkovi.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

tssssss, bývám vděčna za jednu jedinou slépku, kterou obdržím :-)))

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Su ráda za slépku - důkaz přečtení mých bludů. :-)))))))))

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

přehmat

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

...knihy Cotters and Squatters, když asi století po Kropotkinovi navštívil jisté lokality v Surrey a Sussex, konstatoval to samé jako kdysi dávno Kropotkin - krajina je opuštěná, neobdělávána, neurbanizovaná.. Pole však byla nyní opuštěná z jiných důvodů - několik desetiletí tučných dotací nadělalo z vlastníků půdy milionáře a ti, v časech nadbytku zemědělské produkce, už jen inkasují rentu plus další dotační europeníze za to, že půdu nechávají ležet ladem. Situace lidí bez vlastního domova zůstala stejná jak před 100 lety, pozemků je sice nadbytek, avšak státní restrikce a kriteria pro přidělení úvěrů jsou ještě horší jak byla v časech před 100 lety. Přičemž se obecně tvrdí, že právě dnešek je dobou svobody, že dříve panoval útlak - odkud se tedy vzala všechna ta okolní stavení, jejichž původ sahá až do dob " temného" středověku ? Kdo tehdy vládl a jak omezoval svobody , a kdo tehdy poskytoval kapitál na stavbu domu a jaká byla kriteria pro udělení půjček ?

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Aktuality

"Thomas Steuben v hezkém textu na Counter-Currents připomíná, že rozklad amerických ozbrojených sil trvá už řadu let. Pouze se jej dařilo skrývat, a teď je z něj víc vidět. Zmiňuje také projekt vývoje bojového letounu F35, který trvá už přibližně 30 let, stál mnohonásobek původně slibované částky, a letadlo stále není ve výzbroji. Americká armáda už ale utratila tolik, že si nikdo nedovolí projekt zastavit, a armáda platí další a další miliardy. To je situace pro západní armády celkem typická. Thomas Steuben ale připomíná ještě něco jiného – korporace Lockheed Martin na projektu F35 vydělala mnohem víc, než kdyby letadlo fungovalo a vývoj byl dokončen včas! Bylo vytvořeno prostředí, kde jsou nejvíce odměňováni ti, kdo dokážou projekt protahovat, nedodat nic a ždímat z daňových poplatníků další a další peníze. Inženýři ze staré školy budou postupně nahrazováni, a výsledkem bude stav, kdy bude americká armáda utrácet stále víc, aniž by dostala cokoliv. Mezitím budou Rusové, Číňani a další nasazovat nové generace technologií.

Je to, mimo jiné, důsledek stavu, kdy je firma Lockheed Martin fakticky
nenahraditelná, protože má pouze jednoho jediného konkurenta. Korporaci Boeing. Vyměnit dodavatele je tedy fakticky nemožné."
---------------------------------
I na Steubena padla evidentně naše euroatlantická deprese, která se dnes projevuje i na našem vidláckém dvorku!

Myslete na chorál, malověrní! Myslete na chorál!
Autor zcela opomíjí, že Lockheed Martin nyní dostává významnou posilu:

Z Afganistánu emigrovaly všechny demokraticky smýšlející špičkové afgánské letecké inženýrky a vývojové pracovnice.
Podle čerstvých zpráv, které se podařilo získat naší agentuře Black Ente, se okamžitě pustily do práce.
Připravují urychlené dokončení projektu F35-S na solární pohon.
Kromě naprosté bezhlučnosti a ekolgické nevystopovatelnosti má mít tato bezkonkurenční stíhačka mj. katapultovací sedačky, určené pro těhotné letkyně do devátého měsíce těhotenství.
Včetně robotického porodní báby, resp. porodního dědka,, který/á umožní porod ještě před dopadem.

F35-S bude možno přepnout ze solárního též na lunární pohon, takže bude moci létat i v noci na měsíční světlo.
Vychází najevo, že celá afgánská válka byla opd počátku zřejmě ve skutečnosti cílena právě k tomuto zisku talibánských špičkových technologií!!

Stálo to za to!
Dý amerikányše fáne jsou o5 hóch!

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

A my se učili, že to je svítiplyn a vysoký tlak.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

čárou vašeho textu to bylo zajímavé, pod ní, svým pokusem o ironii, jste to shodil.

Průměrný počet slepic: 2 (7 hlasů)

byla citace Petra Hampla.
Pod ním trapný pokus asfalťáka.

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)

ale snažil jsem se být taktní.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

máme naději!

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Black Ente:
Nový návrh vyzbrojení české armády. Jak je vidět, armádní výzbroj stačí AK-47, RPG 7, kulomet namontovaný na Toyotě Hillux a sandály s Koránem. Vyjma posledních dvou věcí k tomu ostatnímu máme výzbroj nebo ekvivalentní zbraně, takže stačí naši armádu dovyzbrojit sandály a Koránem a běda útočníkům!
Jasně se ukazuje, že nějaká BVP zapotřebí nejsou a těch 52 miliard Kč na ně vyčleněných lze použít na další AK-47 (nebo Sa vz. 57), RPG 7 a kulomety namontované na Toyotách Hillux.
Díky tomu nás muslimové nenapadnou a USA budou uplácet. A zbylé státy EU se nedováží s námi bojovat! S Poláky a Maďary uzavřeme příměří. :-)

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

In reply to by Tony (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ten čas ale letí, kdo by to do tej naší maf...eh, republiky řek.

Na ja, den se taky každý rok o něco prodlužuje....
(před 75 000 000 lety měl jen 23 hod a 31 minut)
Měsíc zase vzdaluje.
Jen přesuny státního pod privátní jsou stálé.

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

pořád mi to hnutí s názvem "Švýcarská demokracie" vrtalo hlavou a tak jsem se po něm podíval; a ono nám bude kandidovat v podzimních volbách:
https://svycarska-demokracie.cz/
Ty teze (či jak to nazvat), které jste sem dala, však v jejich programu a ani na žádném jiném rychle vyhledatelném místě nemohu najít.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

...nějaký Ing. Tomáš Raždík, momentálně je zastupitelem za stranu "Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura".
To je divná švýcarská demokracie - dostat se do funkce zastupitele díky důvěře voličů nějaké strany a během výkonu takovéhoto mandátu kandidovat za stranu jinou.
To mi připadá spíše jako kocourkovská demokracie.

Hele - on je snad dokonce předsedou Švýcarské demokracie...

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

jiný anton.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale budu se ještě opakovat,
nedala jsem je sem kvůli tezí samým, ani kvůli tomu hnutí ..

Ale spíše jako ukázku, co z toho asi udělala "nepřátelská" média za zkratku,
na základě které se něco lidem "jeví" a už jedou ty urážky.....a TO se mi nelíbí.

https://svycarska-demokracie.cz/wp-content/uploads/2021/08/Programove-t…

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

nějaký rakušák. A co hatemani? Ti nemají vodiče?

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

parkinson.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

mám alzhajmra. Normálně jsem dal tu trombotickou punčochu na hlavu, bo se mi světší, když se nadechnu. A vyhodili mě z banky.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

Nech si udělat tracheostomii a ušetříš za punčochy.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Leze na mě debka
je jí plná lebka
čím tu sviňu zaženu ?
Kulku hlavou proženu.
Nebo hlavou kulku?
Měl bych zítra bulku
to by oči z důlku
lezly kápu ve Škodě.
to bych měl po důchodě.

Průměrný počet slepic: 3.3 (10 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Druhý den tu prší
voda se tu vrší
v každé jámě, důlku
asi si dám půlku.
Bo ta debka, ta mě skolí
jak Přemysla na tom poli
též si měl dát jednu.
Já si k tomu sednu.

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Ohlušující štěbetání husí mi dnes ukazuje, že vidlák trefil brokovnicí do hejna.
Ale co jim, chudinkám, poranil?
Špatné svědomí? Poznali se v jeho článku? Samotné je to štve, ale vlastní ego jim nedovolí si to přiznat, že vidlák píše i o nich? Nebo mu závidí jeho odvahu vsadit své svědomí a rozhodnout podle svého nejlepšího posouzení za svoje dítě? Proč mají potřebu prskat na něj svoje husí guano za jeho bytostně osobní rozhodnutí? Mají někde vzadu v hlavě zastrčený strach že oni se rozhodli špatně? Nebo naopak toto dilema řešit nemuseli a proto mohou dělat chytré, přičemž prdlajs vědí, jak by se ve skutečnosti zachovali, protože to nikdo neví, pokud si ty cizí boty skutečně neobuje? (pardon za amerikanismus).

Průměrný počet slepic: 3.6 (19 hlasů)

na základě jednoho řádku vytvořil obří článek.

Má ve většině věcí pravdu, každý se tam najde a víceméně se všichni tak trochu cítí jako kreténi, kteří něco nezvládli.
Vidlák je ten správný, který to dělá dobře.

Potíž je v tom, že jeho nejstarší dceři je dnes 16-17 a právě teprve přichází do toho správného věku. Kdy už jí nebude mít furt doma pod dohledem, kdy možná i díky názorům svých vrstevníků začne být oproti tátovým názorům v opozici, kdy zjistí, že se jí vlastně líbí i věci, které taťkovi ne, ale já už jsem dospělá.
A toto ho v jeho případě čeká 5x.

Až to zmákne, bude mít plné právo mě poučit o tom, jak se to dělá. Zatím ale pouze vychovával celkem ovladatelné dětičky.
Až zmákne, když se začnou cítit býti dospělými a půjdou do opozice (což je normální), ale vlastně na něm budou furt závislí, což si oni moc neuvědomují, jsou přeci individuality, které mají právo, tak až toto zvládne, pak se od něj zde klidně nechám zprcat, jak jsem to dělal blbě a on dobře.

Z dnešního článku mám pouze pocit, že jsem to dělal blbě, i když o mě nic neví, prostě to zpaušalizoval.

Taky vím, že není nejlíp, že dnes mladí jsou mnoho hodin očima přilepení k mobilům.
Když jsem kdysi potěru kupoval mobil, aby si k tomu sednul, měl jsem to neudělat?
Ochránit tím to dítě od této zlotřilé závislosti?
A pak machrovat někde na webech, jak jsem tuto zlotřilost dítěti zatrhnul a tím z něj vychovávám lepšího člověka?
A vychoval bych tím sebevědomého mladého člověka, který nebude závislý na tomto?

A nebo, jelikož všichni jeho známí a spolužáci to mají, všichni jsou na sociálních sítích, tak bych tento svůj potěr dokázal vlastně vyčlenit z kolektivu. Všichni by si se všemi psali kraviny, moje dcera by neměla jak.
Mohla by sportovat a stala by se pak ta lepší žena s nadhledem nad těmi závisláky na mobilech, nebo by se jejím vyčleněním ze smečky z ní stal uzlíček nervů?

Já nevím, ale tuším.

Průměrný počet slepic: 3.4 (17 hlasů)

Na tento web chodí fůra lidí, jejichž děti jsou už dospělé. Už mají ten šrumec za sebou.
A třeba jim tento dnešní článek připadal, jako když někdo, kdo zatím jezdil pouze v osobáku, bude radit Nicky Laudovi, jak má střihnout zatáčku dvoustovkou.

Průměrný počet slepic: 2.4 (7 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

není nikdo prorokem

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

malé děti malé starosti velké děti velké starosti
malé děti jedí kaši velké srdce

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ohledně paření třeba 90 minut denně poté, co si potomek splní povinnosti.
Dá se to.
Stejně tak s právy a povinnostmi.
Ale vyžaduje to důslednost vůči sobě samému, protože nutkání ustoupit je značné. Někdy člověk musí i leccos důležitého obětovat, aby potomka neztratil; to pak zůstanou nezhojitelné jizvy, ale pokud to vyjde, stála oběť za to.

Jste toho schopen, Berrnarde?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)