Proč by se mělo neočkovaným v něčem bránit?

Autor
Štítky

Dneska se vrátíme ke koronavirovému tématu a prokydáme si blíže onu demonstraci před poslaneckou sněmovnou, kde Volného příznivci pořvávali na příchozí tak intenzívně, že se Pekarová Adamová rozhodla raději nevystupovat z auta.  Takže i když si myslím, že Volný svou demonstrací střílí mimo, alespoň tohle mi udělalo radost.  

Opět - nebudu vám tady vnucovat svůj popis celé té demonstrace, podívejte se sami, je toho plný internet. Můžete se podívat na komentáře odpůrců Volného, můžete se podívat na jeho příznivce, můžete se podívat, co natočila naše pravdomluvná média a můžete se podívat, k čemu se sami demonstranti hrdě hlásí. Já jako obvykle řeknu jen svůj názor a ponechám na vás, jestli se s tím ztotožníte nebo ne. 

Dovolím si tvrdit (alespoň tak jsem to pochopil), že demonstranti a Volný blok se snaží bojovat proti tzv. covid pasům, které zvýhodňují očkované proti neočkovaným. Že očkovaný člověk bude mít výhody - bude si moci chodit kamkoliv a konzumovat cokoliv a neočkovaní budou mít přístup všude zakázaný, protože vládní gestapo to vidí tak, že ohrožují okolí. Nápisy na plakátech směřovaly k čemusi podobnému jako byla žlutá hvězda na rukávu, mluvilo se o segregaci, mluvilo se o tom, že odpůrci očkování nechtějí skončit jako jakási ocejchovaná méněcenná skupina, že je zapotřebí proti tomu bojovat a nejlepším způsobem boje je dosáhnout toho, aby se covid pas do zákona vůbec nedostal. 

Já vím, že průměrnému chřipečkáři se to nebude líbit, ale já si prostě mohu ukroutit hlavu, nad tou naivitou a, promiňte mi to, blbostí. Já žasnu jak dospělí a soudní lidé vypínají své mozky a připisuji to tomu, že se dodnes nevyrovnali s tím, že covid existuje, že zabíjí a že je dost nebezpečný na to, aby zahltil nemocnice a aby v roce 2020 zařídil o 16% vyšší počet mrtvých oproti běžnému ročnímu průměru.  Připisuju to jejich neschopnosti uznat chybu, která trvala tak dlouho a tak se do toho zamotali, že už také ztratili kontakt s realitou. 

Vysvětlím... 

Řekl bych, že se tady všichni shodneme, že vláda/Babiš si nakonec prosadili svou. Že vsadili na masívní očkování, že udělali totéž co udělal zbytek světa až na malé nepodstatné výjimky. Rovnou říkám že ten alternativní svět v podobě Putina přišel s vakcínou jako první. Vláda vsadila na vakcíny, které za sebou nemají deset let klinického testování, které se dělaly narychlo, ale které už dostalo do ramene tolik lidí, že ona klinická studie v reálu v podstatě proběhla. Svým způsobem byla provedena na občanech Izraele, kterýžto stát si zařídil extra podmínky, extra dodávky a v době, kdy my měli naočkované první stovky lidí, oni už s očkováním téměř končili. 

Řekl bych, že se shodneme na tom, že přes všechny problémy, přes všechny chyby, přes všechen šlendrián, přes  korupci, hloupost, omezenost, naivitu, debilitu, přes složité zákulisní vyjednávání, přes velké boje s opozicí i s veřejností, výsledek je ten, že očkujeme rychlostí asi 100 tisíc dávek denně v průměru.  To znamená milion naočkovaných oběma dávkami za dvacet dní. To znamená tři miliony naočkovaných za dva měsíce, to znamená, že máme kapacitu i vakcíny na to, aby do září bylo naočkováno pět milionů lidí oběma dávkami a další dva miliony lidí budou mít za sebou alespoň jednu dávku. 

Už teď si alespoň první dávku nechalo aplikovat 5 milionů lidí. Takže se dá čekat, že si dají i druhou. A pořád se denně hlásí desítky tisíc nových. 

S příznivci Volného bloku teď můžeme polemizovat, kolik lidí nakonec očkování odmítne.  Jejich přáním by samozřejmě bylo, aby těch "ovcí" nebylo zas tolik. Aby se to zaseklo co nejdřív dřív na nezájmu veřejnosti. Sleduju, jak se právě tito tetelí blahem nad každou zprávou pravdomluvné České televize, jak s klesajícím věkem klesá zájem o očkování. Tuto radost musím poněkud zchladit - mám kamaráda ajťáka, co dělá na tom rezervačním systému na očkování a ano, je pravda, že zájem s klesajícím věkem klesá, ale je to pokles pranepatrný. Je tak malý, že různá očkovací centra dokonce organizují maratony v očkování a očkují i přes noc. 

Stejně tak udělá svoje i vládní kampaň. U nás kolem Vidákova jsou bilbórdy, jak už chceme mít všeci klid a tak jdeme na očkování udělat za koronavirem tečku. 

Takže se samozřejmě můžeme dohadovat, kolik lidí bude do září naočkováno, ale nesporným faktem je, že je dost kapacity i vakcín, abychom v září měli kromě dětí naočkované v podstatě všechny ročníky. Já osobně si myslím, že těch pět milionů kompletních očkování budeme, protože minimálně tolik lidí už se zaregistrovalo teď a mají v sobě první dávku. Nic bych za to nedal, kdybychom v září měli s první dávkou sedm milionů lidí a s druhou dávkou pět milionů.  V září si povíme, jak moc jsem se zmýlil. 

A teď to podstatné:

Ano i očkovaný člověk může být nakažen koronavirem. Ano i očkovaný člověk může být infekční.

Ale bude mít pouze lehký průběh, případně úplně neznatelný. Zatím tomu všechna data nasvědčují. Zatím to vypadá tak, že očkování skutečně zabírá  i když bude existovat nějaké promile případů, kdy to očkování nepomohlo.  Různé zprávy o tom probleskují - zatím nejčastěji na Aeronetu. Ale i tam se to týká jednotlivců. Ukončené očkování už mají skoro dva miliony lidí a ani Aeronet neumí najít víc než pár jednotlivostí. Ani sociální sítě se nehemží případy, kdy chudáka statného zdravého padesátníka naočkovali a on pak náhle a nevysvětlitelně umřel... Pokud takový případ někdo máte, pošlete mi článek, okamžitě to uveřejním. Neposílejte mi články o tom, jak umřel po obou dávkách očkování devadesátiletý stařeček. Tam bych se nemusel udržet a pronést otočenou legendární chřipečkářskou větu: neumřel na očkování, ale s očkováním. 

Pokud Babišova sázka na vakcinaci vyjde, tak tu na podzim budeme mít tu větší polovinu populace naočkovanou. Rizikové skupiny cukrovkářů a důchodců už jsou naočkované teď. Naočkované zřejmě nebudou děti, které ale ani teď neměly nějaký dramatický průběh. Křivka úmrtnosti ročníků od nuly do čtyřiceti let se nijak nevymykala běžným hodnotám. Na podzim budeme v situaci, kdy ty očkované koronavirus může nakazit, ale budou mít jen trochu zvýšenou teplotu. Bude úplně jedno, že jsou nakažliví, protože všude kolem nich budou další očkovaní.

Jediní, kdo budou ohrožení, jsou ti starší a nemocní, co očkování odmítli. Nikdo jiný.

Proč si sakra někdo myslí, že na ty neočkované někdo bude plýtvat pozorností? Který kuřecí mozeček přišel s takovou blbostí? Kolik tu máme čtenářů, kteří přesně tomuhle nesmyslu věří? Že v podmínkách sedmdesátiprocentní proočkovanosti a k tomu i získané imunity proděláním nemoci, že někdo bude neočkovaným něco zakazovat? Vždyť oni nikoho nemohou ohrozit.

Ještě jednou: 

Pokud budeme mít populaci imunní ať už očkováním nebo proděláním nemoci, tak ti neočkovaní už nikoho nemohou ohrozit. Jen sebe. 

Zatím ještě platí nějaká opatření a budou platit přesně do toho dne, kdy skončí zájem o očkování. Protože kdyby se to teď nedej bože trochu rozjelo, tak by opozice řvala na Babiše, že má na rukou krev lidí, co se chtěli naočkovat a už to nestihli, protože vláda zrušila opatření a kvůli tomu umřeli. Ale jednou prostě přijde den, kdy už budou zaregistrovaní všichni co chtějí.  A jednoho dne budou všichni naočkovaní oběma dávkami. A v ten den přestanou mít jakákoliv opatření smysl.  

Proč jako má někdo pocit, že si z neočkovaných vláda sedne na zadek a bude je držet doma? Nebo že jim bude zakazovat koncerty? Nebo hospody? Nebude jim zakazovat nic. Každý svého štěstí strůjcem. Vždyť celé riziko nenese nikdo jiný než oni sami. Jako ti očkovaní na sebe vzali riziko z nevyzkoušené vakcíny, tak na sebe ti neočkovaní vezmou riziko nákazy koronavirem se všemi důsledky z toho plynoucími. 

Žádné zavírání nebude. Naopak. Uslyšíme ty chřipečkářské hlášky, ale tentokrát z druhé strany - ať se neočkovaní chrání jak chtějí, my jsme udělali očkováním tečku, my chceme volně žít a volně dýchat, proč bychom měli brát ohled na nenaočkované. Pokud se nechtějí očkovat a bojí se covidu, ať sedí doma. Ale sami a dobrovolně. Dokonce se bude mluvit o tom, že by se po nenaočkovaných měla vymáhat léčba covidu - když to teda dotáhnou do nemocnice. Ale na to nedojde. To by se otevřela pandořina skříňka a do toho žádná byrokracie raději rýpat nebude. 

Prostě na podzim už se nikdo nebude angažovat. Žádná vláda nebude řešit, jak zachraňovat životy. Je tu očkování, buď si ho dej, nebo nedávej. Sám si rozhodni, co je pro tebe přijatelnější. Nikdo nebude zavírat ekonomiku, nikdo nebude zavírat kina a plovárny.  Proč taky? Lopaty mají utrácet, půjčovat si, kupovat si nesmysly. Někdo na tu elitu musí makat ne?  Všichni kdo budou chtít být očkovaní, ti už ho mít  budou. A ti co nebudou chtít, ti ať si dělají co chtějí. A Babiš se bude útrpně dívat, pokyvovat hlavou a říkat - to víte, nenechali se očkovat a teď jsou v nemocnici. Nevěřte lidi dezinformátorům, nevěřte Volnému a Zahradníkové. Rychle se zaregistrujte na vakcínu, naočkoujeme vás téměř okamžitě Neumřete jako ten blbec, co si myslel, že virus přechčije vlastím pojetím epidemiologie.

Stíháte mě sledovat vy příznivci Volného? Místo abyste začali už teď mluvit o tom, že po proočkování má nastat kompletní rozvolnění z důvodů výše popsaných, místo toho, abyste zjišťovali na interpelacích, kdy vláda rozvolní všechno a pro všechny, místo toho, abyste se hrdě přihlásili k tomu, že i když jste neočkovaní, tak se koronaviru nebojíte, tak tady demonstrujete proti něčemu, co nemá žádnou logiku. A proto taky vaše demonstrace vypadají tak blbě a proto prohrajete volby, proto po vás brzy neštěkne ani pes.

 Vlastně máte jedinou šanci... kdyby se ukázalo, že Babišova sázka na vakcinaci byla chybná. Kdyby se ukázalo, že očkování nezabírá. Že se znovu zahlcují nemocnice, že znovu nestíhají krematoria. A mezi námi... fakt si myslíte, že Babišovi tahle sázka nevyjde? 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3 (105 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Aji Jágr řek, že na to sere. Ale blboni a pijavice sežerou i to.

Jágr odmítl být tváří očkovací kampaně. Očkovat se nedá, má dostatek protilátek.
Na světě nebyla pandemije, natož epidemie a gdo furt otravuje? Zmrdi, kokoti, vši a jebla korporátiu. Tak je to. Takže co je potřeba udělat, kokoti? Zrušit korporáty. Heh

Průměrný počet slepic: 3.8 (53 hlasů)

A i když jsi přeskočil, jásej až podle toho, do čeho jsi dopadl!
Všichni jste tady jako na smrt zapomněli na Contergan, co? Připomenu: Němčouři vyvinuli skvělý lék Contergan (thaliomid). Začali ho ve velkém prodávat i vyvážet do okolních zemí. Až po 3/4 roce se začaly objevovat ve velké míře malformované děti - ono to mělo vliv na plod, pokud to žena brala během počátku těhotenství (ani po většinu těhotenství to vliv nemělo!), jenže tohle nikdo nevyzkoumal, pokusy na dobrovolnících (vojácích) dopadly výborně, tak hurá, budou žně! A ty malformované "Conterganové děti" (bez ručiček, bez nožiček, některé s půlkou hlavičky - ty ke svému štěstí zemřely hned) začaly houfně přibývat. Ne hned, až za 3/4 roku... Zpočátku se to papaláši/doktoři snažili zatloukat, ale bylo toho příliš mnoho, Pak to zkoušeli připočíst radioaktivnímu spadu po tehdejších hromadných atomových pokusech, jenže to bylo příliš ohraničené na Evropu a to jen na Západní. Nakonec se opravdu provalilo, že za to může patřičně nevyzkoušený lék, jenže to už počty postižených dětí (a vlastně celých nešťastných rodin!) přesahovaly únosnou míru - střízlivé odhady jsou něco kolem 17.000-22.000 (!!!). Ty šťastnější zemřely do 1/2 roku, ale ty méně šťastné se dožily až 50 let (víc ne, ale zkuste si představit, co to asi bylo za život?)
A to byl jen "lék proti bolení hlavy", něco jako dneska Ibalgin, brali to jen ti, koho bolela hlava (ne tak hromadně jako se očkuje dneska) a odnesly to "jen" ženské v prvních týdnech těhotenství, ale aféra byla patřičně velká a farmako-firma vyplatila těžké miliardy za "mimosoudní vyrovnání", aby bafuňáři té firmy nešli za katr.
Vezměte si, že současný experiment je (!)řádově(!) (ne 100x, ale minimálně 10.000x) rozsáhlejší, tentokrát nejde jen o Německo, Francii a přilehlé zemičky, nikdo neví, jak dopadnou "testy" s těhotnými, jen příslušné farmako-firmy mezitím získaly glejt, že za nic neodpovídají, soudů se tedy nebojí a nic platit nemusí... (proč ho ale tak vehementně vyžadovaly?)
Možná budete, vy jásající přeživší, strašlivě schlíplí, až se to vyvrbí. Dej Bůh, aby k tomu nedošlo, ale sami křesťané tomu říkají "opovážlivé spoléhání na milost Boží". Tak počkejte, laskavě, s tím jásáním a přestaňte to vnucovat těm opatrnějším, kteří si na Contergan včas vzpomněli! Bůh sám ví, jak tenhle "experiment" dopadne (jak říkáme i my ateisti). A zmlkněte s tou očkovací propagandou, beztak je to ve stylu "ať sousedovi taky chcípne prase!"

Průměrný počet slepic: 4.5 (90 hlasů)

Může být, že vakcíny jsou riziko, které teď nevidíme. Bohužel, žijeme riskantně. To ale není žádná změna proti minulosti.

Průměrný počet slepic: 4.7 (25 hlasů)

Thalidomid: střízlivé odhady jsou něco kolem 17.000-22.000 - celosvětově.

Covid-19 - jen v ČR 30 219.

Tak co je nebezpečnější ?

Pro srovnání:
Japonsko: 129 000 000 obyvatel a necelých 14 000 úmrtí.

Jižní Korea: 50 000 000 obyvatel a necelé 2 000 úmrtí.

Co tam dělali jinak? Dodržovali opatření ? Vypadá to, že je to nejpravděpodobnější.

V Jablonci se v domově důchodců pár chovanců nenechalo očkovat. Pak jim to tam zatáhla jedna just neočkovaná ošetřovatelka, neočkovaní to chytli a jeden už je po smrti.

Kolik lidí tam umřelo na očkování? Ani jeden.

Už jsou proočkovány milióny lidí a hromady mrtvol z očkování nikde, tak alespoň strašíte 70 let starou aférou s thalidomidem. - Navíc se na ní naučili, že léky se mají testovat i na těhotných krysách. Navíc každá si může pochcat těhoteský test a mávat s tím při odmítání očokování.

Nevím proč se zrovna u nás půlka národa zasekla na odboji proti rouškám a očkování, ale racionálního v tom není nic.

Navíc, kdybychom byli národ, kde si nic nenecháváme líbit a bojujeme za každé písmenko v zákonech a smlouvách EU, kdyby to tu s náma komunisti měli nejtěžší na světě a náckové to samé, ale jsme národ, co si nechává kde co líbit a najednou galaktický odboj. - Jen tak odnikud.

Že proti všem očkování někde ve světě brojí nevzdělaní imámové, kteří nechtějí nic od těch bílých ďáblů, yvlášť ne to, za co by měli být vděční a co by nějakým náznakem vyvracelo jejich svatou knihu - tam se to dá pochopit, když ne souhlasit.

Ale co komu jebe tady, to je mi záhadou.

Jako když třídní prcek ožije, že do třídy přišel ještě někdo menší, na koho si může troufat i on.

Průměrný počet slepic: 2.4 (54 hlasů)

Thalidomid: https://en.wikipedia.org/wiki/Thalidomide
"Celosvětově" ani náhodou, protože nejvíce podaných dávek bylo v NSR a tam bylo/je i nejvíc postižených.
Menší incidence byla v UK,
V USA byl Thalidomid schválen jako léčivo až v r. 1998, a to pouze u přesně vyjmenovaných diagnos a na lékařský předpis.
Jeho podávání těhotným a kojícím je výslovně zakázáno.

Japonsko a J. Korea jsou země, kde se s trasováním a dalšími sledovacími metodami vůbec nemažou a používají tam metody v EU zcela nemyslitelné.
Kromě toho mají tyto země, společně s Čínou a Singapurem, VELMI disciplinované obyvatelstvo, které se bez jakýchkoli keců poddává nařízením vrchností. Remcání sice není zakázáno, ale nikoho nezajímá; a kdo se jme remcat veřejně, dostane poprvé pokutu jak Kilimandžáro a podruhé už maže do vězení na několik měsíců. Dtto při sebemenším porušení nařízené osobní nebo hromadné karantény, nošení roušek, zákazu shromažďování a pod. JK, Singapur a Japonsko jsou sice formálně demokratickými státy, ale platí to skutečně pouze formálně. Singapur a JK jsou totiž regulérními vojenskými diktaturami.

Následky očkování NEvyzkoušenými vakcinami se pochopitelně projeví až s určitým časovým odstupem. A další dobu potrvá, než se najde někdo statečný, kdo hodí na sklo nebo na papír NIKOLI aktivistické výkřiky, ale zdokumentované případy. No, a pak ještě chvilku potrvá, než zavřou tlamy chlácholilové.
Precedens už máme - krevní sraženiny.
1. reakce: Farmakoncerny - "Sraženiny nemají vůbec nic společného s vakcinou AZ"
2. reakce: EMA - "Sraženiny nemají vůbec nic společného s vakcinou AZ"
3. reakce (na zvýšení počtu případů a zásah některých skandinávských zemí): EMA a farmakoncerny - "Probíhá vyšetřování"
4. reakce (na potvrzení rizika): Framakoncerny a EMA - "No tak dobře, stalo se to. Ale jsou to extrémně vyjímečné případy, týkající se jen starých osob s dalšími rizikovými faktory"
5. reakce (po prokázání fatálních sraženin u žen ve fertilním věku): EMA - "Už se nebudeme k ničemu vyjadřovat, ale radši to dávejte jen seniorům"; farmakoncerny - "Jsou to extrémně vzácné případy, ale raději to dávejte jen seniorům".
A úplně stejně to bude probíhat i s následky vakcinací nevyzkoušenými vakcinami - 1. popření, 2. lhaní a mlžení, 3. chlácholení vyjímečností.

Contergan si pamatuji, protože ještě na přelomu 70. a 80. let probíhaly v Německu soudy o odškodné. Ne všechny rodiny se totiž nechaly ukecat k pár šušňům mimosoudního odškodnění.

Kdo to zatáhl do důchoďáku, se neví.
Ta paní totiž byla opakovaně testována jak antigenem, tak PCR. NEGATIVNĚ.
Zemřelý dědeček, stejně jako již 4 další starouškové, byli oočkováni oběma dávkami!!!!!

Čmoude, už to s tím přizpůsobováním si reality Vašemu vidění světa začínáte hodně přehánět.

Průměrný počet slepic: 4.7 (44 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tohle: "Thalidomid: střízlivé odhady jsou něco kolem 17.000-22.000 - celosvětově." je ze Semerádova postu a já na to reaguju tím, že to porovnávám s covidem.

Čína, Singapur, Japonsko a Korea používají zcela racionální metody. Ono naše obyvatelstvo by bylo taky daleko disciplinovanější, kdyby se mu více šlapalo na paty. S alkoholem za volantem nebo bezpečnostníma pásama taky nikdo nemá problém, protože se za to dávají pokuty a není alternativy.

Potírat překračování opatření stejně razantně jako názory na teplické školáky a schvalování atentátů, tak se všichni podříděj a virus se tu šíří stejně pomalu jako u nich.

Na západě si spousta lidí netroufne ani pomyslet něco proti imigrantům, drží hubu a ti hloupější navíc sami od sebe opakují a vnucují lidem státní propagandu a najednou by to nešlo a je to nemyslitelné? - Nenechte se vysmát. Myslitelné je úplně všechno. Jen začít šikanovat všechny Volné a Czákové, jako se to dělá jiným pro jiná témata.

Zuby si můžete čistit v demokracii i diktatuře a do talířů se nesere v restauracích prostě nikde ne světě. Některé věci na politickém uspořádání prostě nezáleží.

My máme také velmi disciplinované obyvatelstvo, které ještě po třiceti letech rádo a s dojetím vzpomíná na minulou diktaturu. Druhá půlka zase s nadšením a nekriticky přejímá jakýkoliv názor kavárny a Havla a na modlu se jim nesmí sáhnout. - Pokuty se dají rozdávat i tady. Na exekuce jsme taky zvyklí a šest let za poznámku na sociálních sítích nevyhnalo davy do ulic. - Stačilo opatření jen rázněji vyžadovat. Proč zrovna tohle nejde je záhadou.

Jestli Singapur je diktatura, tak Japonsko a Izrael jsou demokracie.

Ano, následky očkování se objeví až s delším odstupem. Jenže my tu nevedeme debatu o výběru vyzkoušená a nevyzkoušená vakcína, ale debatu přibližně vyzkoušení vakcína versus zcela vyzkoušený Covid, kde jsou vidět už krátkodobé následky.

Jelikož jsou vakcíny jen oslabená, upravená varianta původního viru, tak můžeme v nejhorším čekat něco podobného, co mají lidi, co přečkali Covid. Který ovšem všechny bojovníky proti vakcíně nechává jaksi zcela chladné.

Žádné negativní reakce na vakcíny se nedostaly na úroveň následků nákazou Covidem.

No, tak o Jabloneckým domu důchodců jsme četli úplně jiné zprávy.

Realitu si přizpůsobujete vy. To konec konců děláte od doby, co jsem vás zaregistroval.

Dejte vědět, až tu budeme mít 30 000 mrtvých po očkování. Pak budu mít ten covid s čím srovnávat.

Průměrný počet slepic: 2.3 (32 hlasů)

Tak podle Semeráda to je jen Francie, Německo a Benelux. Vezmeme to tak. Kolik to tehdy bylo dohromady? 120 - 140 miliónů lidí?

Bylo to víc než našich 10 000 000, které měly 30 000 úmrtí na covid?

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)

Singapur a JK jsou totiž regulérními vojenskými diktaturami.
=====
aby nám tak diktátor tady stavěl JE...........

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Máte pravdu, dobře, že jste připoměl ten Contergan.
Právě proto, tedy kvůli nežádoucím účinkům které se mohou projevit až po delší době jsou testování léků a vakcín dlouhodobá.
Žádná vakcína proti koronaviru dlouhodobým testováním neprošla, proto jsou povoleny jen podmíněně.

Vidláku,
občas mi začínáš rétorikou připomínat naší, jejich ČT. Bohužel.
Co je skutečná naivita a co blbost se ukáže, také Bohužel většinou až časem.
Také žasnu jak dospělí a soudní lidé vypínají své mozky a schvalují segregaci jedné skupiny obyvatel, jen proto, že využila svého práva a svobodně se rozhodla neočkovat.
Nejsem si jist, zda Babiš prosadil svou, tedy očkování.
Možná někdo prosadil u Babiše svoje zájmy a nechal z toho Babiše profitovat.
Tak to totiž ve světě chodí.
Řekl bys, že Babiš prosadil svou třeba v kauze Vrbětice?

Píšeš: Vláda vsadila na vakcíny které už dostalo do ramene tolik lidí, že ona klinická studie v reálu v podstatě proběhla.
Co je to za blbost? Tím, že se naočkuje velké množství lidí se přece nemůže nahradit sledování DLOUHODOBÝCH nežádoucích účinků.
Zrovna tak není pravdivé tvrzení, že kovid zařídil úmrtí 16% lidí navíc. Tedy 30.000.
Už jsem tu jednou propočítával že z 30tis. zemřelo na kovid 30% a po odpočtu chřipky nám zbývá 6.000 skutečně zemřelých na kovid.
Jestli zbytek do 30tis. zemřel na odloženou péči, či jiné, není možné přesně zjistit, protože stát to (záměrně?) neeviduje.
Proč asi?

Plně s Tebou souhlasím, že v očkování udělala své masivní očkovací kampaň.
Kampaň, kde prostor dostali jen příznivci očkování a kde nedostal prostor nikdo s opatrným přístupem k očkování.
O argumentech odpůrců očkování nemluvě.
V obchodě je známá poučka, že dobré zboží se prodává samo.
Na špatné zboží musí být re-klam(a).
Čím horší zboží, tím větší reklama.

Zapůsobila i metoda cukru a biče.
Naočkovaným cukr, tedy povolení hospod, dovolených ...
Na neočkované bič, kam nemohou a co nesmí.

Ano, kovid existuje, zabíjí a je dost nebezpečný na to, aby zahltil nemocnice.
Proč?
Proto, že se včas neléčil, po prvních příznacích se lidem řeklo, aby čekali doma (v karanténě) a až se to zhorší, jeli do nemocnice.
Tedy podporují se těžší stadia nemoci.
Proto, že jsme si tak zredukovali zdravotnictví, že máme málo lůžek i personálu.

S kovidem se otevřelo Overtonovo okno, kdy se prosazují omezení našich lidských práv, se kterými by jinak lidé nesouhlasili.
Věří snad ještě někdo tomu, že po kovidu se vše vrátí do ,,starých" kolejí?
Opravdu Vidláku věříš tomu, že na podzim, až přijde další vlna ( mutace, nový virus z jeskyně) tak vláda nebude nic řešit?
Opravdu myslíš, že nikdo nebude zavírat ekonomiku, nikdo nebude zavírat kina a plovárny...?
Opravdu věříš tomu, že vláda řekne: Měli jste se možnost naočkovat, tak teď máte vy neočkovaní smůlu?

Průměrný počet slepic: 4.5 (66 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vážený pane,kydy jenom čtu ale tentokrát jsem poprvé chtěl něco napsat,protože co je moc to je moc.Vy jste to úplně všechno napsal i za mě.Děkuji.I přesto všechno co pan Vidlák dnes k mému překvapení napsal, to nic nemění na tom,že kydy rád čtu a pana Vidláka velice uznávám..Pravidelně o půlnoci si přečtu nový článek a jdu do hajan.

Průměrný počet slepic: 5 (32 hlasů)

In reply to by prog (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ještě bych ,chtěl dodat ,že mám 75 roků a nikdy jsem nebyl testován a nejsem očkován.A očkovat se v žádném případě nehodlám.Ale nikdy ,by mě nenapadlo někomu říkat ,ať učiní totéž.Považuji tuto skutečnost za svobodné rozhodnutí ,každého jednotlivce.Opatření jsem dodržoval tam,kde to bylo nezbytně nutné a to z jediného důvodu,abych neohrožoval ty ostatní.

Průměrný počet slepic: 4.8 (37 hlasů)

In reply to by prog (neověřeno)

Trvalý odkaz

Stejný postoj mám od začátku . Na otázky odpovídám stejně : to je tvoje svobodné rozhodnutí.
Já nevím, proč bych si měl nechat do sebe napíchat něco co je nevyzkoušené, nabídka široká .....
A hlavně si kladu otázku : proč já 78 ti letý dědek se mám vakcinovat , když jako, bývalý zimní plavec jsem dodnes neměl 40 let rýmu, kašel a ani chřipku a to jsem jezdil při největší epidemii v roce 1995 narvanými vlaky do práce, všichni bez roušek a v práci jsem držel situaci. Většina byla nachcípaná i když to všichni přežili a dost se nechalo vakcinovat Ale stejně tu chřipku občas dostali, protože v teplíčku tu imunitu nezískáš.
Vidlákovu větu v článku : "Pokud budeme mít populaci imunní ať už očkováním nebo proděláním nemoci, tak ti neočkovaní už nikoho nemohou ohrozit. Jen sebe." bych nechal tesat do kamene.
To je naše svobodné rozhodnutí

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

A dodnes jezdím na kole v širokém okolí a HLAVNĚ se sprchuju studenou vodou :-))

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nejedná se o žádnou segregaci. Jen o uplatnění základního principu demokracie: moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhého. Kdo se nechce očkovat, je to jeho hloupost. Pokud by ovšem mohl nakazit někoho jiného, je to zásah do práv toho druhého, do jeho základních práv na život a zdraví.
To je principem tzv. veřejného zdraví, na rozdíl od zdraví soukromého. Společnost se chrání před nakažlivými chorobami, včetně přiměřeného užití násilí. Tak je to normální a správné. Skupiny obyvatel, které na tuto ochranu rezignují neobstojí v konkurenci. Tak to vždy bylo a bude. Dnes to vidíme docela názorně. Čína zařízla covid velice efektivně a má z toho velký prospěch. Západní státy se ukázaly jako neschopné a značně utrpěly.

Průměrný počet slepic: 2.1 (26 hlasů)

In reply to by Pepa Sláma (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pepo Slámo, a násilím stříknutej sajrajt do člověka není porušení jeho práv?
Floskule typu "moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhého" je přece totální hovadina, páč principem života je průnik. Jasné?

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

O jakém násilí to píšete? Očkování je zcela dobrovolné, kdo nechce, očkovat se nemusí. Nebo snad existují nějaká komanda, která by odchytávala neočkovance a násilím do nich vpravovala vakcínu?
Naprostá většina lidí se očkovat nechá(-la) a podstoupila určité riziko, tak proč by měla doplácet na menšinu sobeckých s odpuštěním primitivů? Proč by na ně měla doplácet? A kde ona bere tu drzost tvrdit cosi o diskriminaci?

Průměrný počet slepic: 1.8 (14 hlasů)

Ale kuš, řekněte mi jediný důvod proč by měli normální lidi ustupovat zfanatizovaným blboňům. To jen proto že jich je víc?

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

bordel na kolečkách. Možná ty sociální kredity nejsou špatný nápad.

Průměrný počet slepic: 1.9 (19 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

Něgdo vás nabonzuje, že nemáte rok vymetenej komín a pudete do exekuce. Bejt váma, tohodle džina bych z láhve nevytahoval. Heh

Průměrný počet slepic: 4.2 (26 hlasů)

né džina,ale taková masa lidí je neukočírovatelná a ještě každý blbec je plný mikroorganismů a chce cestovat a roznášet to,když je oblbují ti influenceři.A že očkování na tak proměnlivé viry je blamáž mi je jasné.

Průměrný počet slepic: 3.8 (22 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ani očkování proti slunci nezabralo, furt ti blboni choděj ven. Ale možná by zabralo očkování proti tmě?

Průměrný počet slepic: 3.8 (23 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nějak jste si nevšimla, že i očkovaní jsou "blbci plní mikroorganizmů", kteří to při cestování vesele roznášejí dál. Akorát mají glejt (covidpas), že to mají shora oštemplované... Spíš si važte lidí, co si odpustí Chorvatsko a často i Gambrinus v hospodě, drží se opatrně stranou, aby rozhášeli co nejméně... oni ti očkovaní budou nejnebezpečnější! Právě protože si myslí, že ne!

Průměrný počet slepic: 4.6 (50 hlasů)

Takže se někdo nechá naočkovat, ale virus covidu se v něm vesele množí dál.

Pochopil jsem správně vaši myšlenku?

Ptát se jakým mechanismem se to děje nebo kde je to vidět na statistikách, to je asi faux pas až kacířství.

Průměrný počet slepic: 1.9 (19 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Věřím jen těm statistikám, které jsem sám zfalšoval (Winston Churchill).
Co s vakcinami, které nechrání proti množení nemoci, ale jen "zmírňují průběh" (aby to bacilonosiči-geroji mohli dál nerušeně roznášet)?
Vakcinace v Jižní Americe způsobila statisíce případů totální neplodnosti mladých žen. Nezabíjela, takže se to ani pořádně nerozmázlo. Ostatně, potřebujeme přece omezit populaci, že? Takže to byl vlastně skvělý účinek!
Jenže v Jižní Americe to doženou ty neočkované. Je jich tam dost. Trošku jim klesne průměr IQ, protože ty inteligentnější se nechaly zneplodnit. V Evropě to - podle plánu - doženou muslimové. Pěkně děkuji, nechci!
A prosím pěkně, Čmoude, nechte už té demagogie! Je trapná! Thalionid nebyl 17-22.000 CELOSVĚTOVĚ, ale jen Německo, Francie a Benelux. Přitom postihl jen hypochondry, co se sami cpali Thaliomidem, strženi reklamou o báječném léku proti bolesti. Který navíc skutečně proti bolesti pomáhal, v tom dnešní vakcíny selhávají, protože jen "zmírňují průběh", což dokáže Ivermektin za pár šupů taky. Ale příčinu neodstraňují, to je to šídlo v pytli!
Spíš tady jde o to, co s fašisty, kteří pro heslo "kdo nejde s námi, jde proti nám" zavádějí i u nás pěknou totalitu? Chybí už jen ty žluté hvězdy na kabátech! (což je ovšem trestné, neb to snižuje vážnost holocaustu... :-( )
Jsem 75+ a tuhle bláznivinu nepodporuji. Nechám se očkovat jedině Sputnikem (který se k nám z čistě politických důvodů nedostane - taky dobře!). Fajzra si nechala píchnout vnučka, neb "chce cestovat". Tak jsou jen dvě možnosti: buď se mi vnučka za rok - za dva vysměje, nebo ji já obrečím. Přiznám se, uvítal bych ten výsměch. Kéž by!

Průměrný počet slepic: 4.7 (31 hlas)