Michal ještě může pěkně zatopit

Autor
Štítky

Ve včerejší diskusi se několikrát objevil odkaz na Petra Hampla, který velice trefně glosoval současné tanečky kolem ředitele BIS Michala Koudelky, který se opět nestal generálem a teď mu navíc končí i mandát ředitele. V posledních dnech je kolem toho docela haló. Vyjadřují se k tomu vlastně úplně všichni... dokonce i spisovatel Pavel Kosatík začal po Řeporyjcovi chválit i právě Koudelku, čímž u mě klesl na to nejúplnější dno. Ale každý svého štěstí strůjcem....

Dneska si Koudelku prokydáme trochu víc. Ale než tak učiníme, zde je přímo Hamplův koudelkovatý text: 

Tak jsem za poslední dny slyšel několikrát (z úst opozičních politiků), že kaprál Koudelka si počíná skvěle, a že příkladem jeho skvělé práce jsou Vrbětice. Připusťme na chvíli, že ve Vrběticích opravdu řádili nějací ruští agenti. Jaké jsou v takovém případě výsledky práce BIS?

Tolerovala obchod zločineckých band se zbraněmi pro zakázaná teritoria na svém území

Nedokázala zabránit cizím agentům, aby tu provedli operaci.

Nedokázala nikoho z nich zatknout

Nedokázala odhalit ani jediného českého spolupracovníka

Nedokázala tu operaci ani zdokumentovat

Nedokázala dokonce ani získat jediný doklad o tom, že tu ti agenti vůbec byli.

Tohle je podle Petra Fialy a dalších skvělá práce. Jak by tedy vypadala špatná práce?

Nejprve si musíme maličko ozřejmit situaci - Koudelka není žádný ředitel BIS, ale ředitel české pobočky CIA. Jestli se u nás dá někdo považovat za hybatele dějin dle zadání z USA (a vůbec nemusí jít o zadání od US prezidenta), tak je to on. Zároveň se stal ikonou boje proti Rusku, má na to i svého Kundru, který má informace přímo z tajné služby exkluzívně jako první a nikomu to nevadí. Koudelka u nás zasahuje do domácí i zahraniční politiky, zasahuje i do školství, řeší proruské narativy ve výuce dějepisu a myslím, že tu mluvím za všechny, když řeknu, že tohle individuum by mělo skončit a s ním všichni jeho spolupracovníci. Včera bylo pozdě. 

Řekl bych, že tento můj názor sdílí i značná část celé politické scény. Zeman se svým postojem netají, ale on má výhodu - tajit se s ním ani nemusí. On už znovu zvolen nebude a teď si užívá poslední výsluní moci, protože je před volbami a protože je před konce Koudelkova mandátu. 

Babišovi Koudelka málem prohrál volby. Požár říšského skladu ve Vrběticích přišel v tu nejblbější možnou dobu a jeho dopady budou nedozírné nejen pro Babišovo premiérské křeslo, ale zřejmě i pro nás všechny. Nevím, jestli jste to zaznamenali... cena elektřiny vystoupala o 50%, cena plynu o 1000%... Přeji vám v zimě příjemné vytápění.... já mám doma uhlí na čtyři roky...

Koudelka leží v žaludku i Okamurovi či Komunistům, takže zájem na jeho nepokračování je poměrně velký. Zároveň je také jasné, že se nikomu nechce být ten, kdo za to může (kromě Zemana), protože to spustí ohromný řev všech  našich progresivistů, kteří to s naší zemí zapíchnutou v americké řiti myslí jen a jen dobře. A je před volbami... teď není moc taktické dělat si další problémy. 

Nejhůř je na tom asi Babiš. On je premiér, o Koudelkovi rozhoduje vláda... O novém premiérovi zase bude po volbách rozhodovat Zeman. Zeman chce, aby Koudelka nebyl. Pokud mu Babiš nevyhoví, může si Zeman hladce rozmyslet ten svůj pevný postoj ohledně jmenování premiéra.  Starý ještěr je v tomhle pružný a Babiš to ví. Volby zřejmě nebudou jednostranná záležitost s jasným vítězem. Jmenování premiérem a možnost jednat o sestavení vlády bude zřejmě klíčová. Takže Koudelka ven. 

Jenže... když půjde Koudelka od válu, spustí se nebetyčný ryk... Těsně před volbami to není úplně dobré. Může to nějaké to procentíčko ubrat... Takže nejlepší by bylo to nechat vyhnít, Koudelkovi nechat dojet mandát a přehodit tenhle problém až po volbách, kdy už to bude tak nějak jedno... Ale ten Zeman. Mstivý stařec z Hradu, kterému už fakt o nic nejde. Jen o sebe.... 

Tohle všechno jsem si nevymyslel. Tohle se dočtete úplně všude. rozebírají to zprava, zleva, v souladu se Zemanem i proti němu. Koudelky se zastávají nebo ho zatracují. Mluví se o taktice, rozebírají se varianty, řeší se, co je pro koho lepší. Hodnotí se Koudelkův výkon jako šéfa, řeší se každý jeho žblebt na veřejnosti a řeší se každý detail práce BIS. 

Ale víte co mi chybí? Samotný Koudelka... Pokud máme pravdu a tenhle proamerický šváb dostává pokyny přímo z amerického ústředí, pokud tu má svoje speciální úkoly, tak mi neříkejte, že se na tuto situaci nějak nepřipravil...  On přece ví, jak na tom je. On ví, že je oblíbený jako osina v zadku a leckomu by se hodně ulevilo, kdyby ho zítra postihl infarkt. Jestliže je on ta klíčová osoba, která má za úkol zajistit provokace proti Rusku a Číně, tak přece musí mít nějaké eso v rukávu. 

Všichni rozebírají, jak na to má Babiš jít, ale co když tu vůbec nejde o Zemana a Babiše, ale nějaké další ještě lepší Vrbětice? Co když už má Kundra ty správné notičky a Koudelka se může usmívat tím svým výrazem napřeshubu, protože pokud mu Babiš mandát neprodlouží, tak zase přijede nějaký ricinový agent, Čepiga s Myškinem budou vyfoceni při další úspěšné akci, která destabilizovala naší zemi... a nebo rovnou někde něco vybuchne, někdo bude zavražděn a hned se bude vědět, že za to může Putin... 

Psal jsem to už tenkrát, když se o Vrběticích začalo mluvit... nikde není řečeno, že šlo jen o ty Vrbětice. Možná bylo v sázce mnohem víc. 

Co je lepší? Aby Babiš Koudelkovi mandát neprodloužil a někde v Práglu vybuchlo něco hned vedle ruského velvyslanectví a byl u toho vyfocen Čuk a Gek a na místě se našla Okamurova občanka? Ani se nemusí najít, Kundra to zveřejní i když to bude naprostá blbost. Tajné služby mají širokou škálu možností, jak dělat těsně před volbami politické čachry... Když mohli na Majdan přivézt gruzínské odstřelovače i Jaromíra Štětinu, který v chaosu jasně rozeznal střílející Berkuty, myslíte, že u nás nemohou udělat něco podobného v bledě modrém? 

Nejsem si v této chvíli vůbec jistý, jestli je rozumné Koudelku odvolat. Jestli není lepší ho nechat ukolébat prodloužením mandátu a generálskou hodností a pak po volbách BIS krůček po krůčku ovládnout nebo jí vytrhat zuby. Jestli není lepší Koudelku odstavit změnou zákonů o BIS než tím, že vyhodí jednoho člověka, který je zcela určitě nahraditelný... v tomto USA neriskují. 

Nebo se mýlím? Koudelka je tak blbej, neschopnej a zapíchnutej v americkém zadku, že teď bude čekat, až se o něm bez něj rozhodne někde mezi Babišem a Zemanem? To se mi nějak nechce věřit.  Jeho ksichtík klame. On bude nebezpečný jako chřestýš... 

Zkrátka a dobře, Koudelkovo odvolání nebo setrvání bych viděl kapánek složitěji než jen jako hru mezi Babišem, Zemanem a opozicí. Nezapomínejme na samotnou BISku a samotného plukovníka. Mohou v tom hrát tu největší roli, jen se o tom nedozvíme. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (116 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Je úplně jedno jestli nějaký Koudelka půjde od válu. Takové problémy se řeší v provinciích, o stupeň výše je to jedno. Takových Koudelků je připraveno na všechny podobné funkce habaděj. Vždyť je to i v nejvlastnějším zájmu protektorů i kompradorů. Pro ně ani Koudelka není nejlepší řešení, je moc viditelný a profláknutý. A navíc někdo v ústředí udělal chybu a dal metál předčasně.
Logika je jasná, vyměnit!
ALE! Jsou tu kohorty místních kompradorů a ti se příliš nesmí vyplašit - co kdyby. Musí se jim dát najevo, že protektor je pevný a ochrání je. A tak bude záležet na rozhodnutí protektora. O něm víme jen, že je náchylný k blbým řešením.
A tak má Vidlák zase pravdu, kdo ví???

Průměrný počet slepic: 4.7 (44 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

https://buypropeciaon.com/ - dutasteride vs finasteride 2014

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

https://buylasixshop.com/ - hydrochlorothiazide vs lasix

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

https://prednisonebuyon.com/ - cheap generic prednisone :: buy prednisone dose pack

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href="https://ocialisshop.com/ ">buy cialis online india</a>

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href="http://abuyzithromi.com ">safe place to buy zithromax</a>

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

kamagra london <a href="https://vskamagran.com ">kamagra espana esta</a> kamagra without prescription

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

vždyť je tam vše.....

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

Je zapotřebí připomenout, že Vrbětice definitivně vyřadily Rusko z dostavby Dukovan.
To je nejdůležitější věc, o kterou se hrálo.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

Což nás přijde dost draho.

Průměrný počet slepic: 5 (22 hlasů)

vzhkledem k tomu, že dohledné době nejsou a nebudou many many, navíc ani stavitelé, protože ti co uměli a postavili je, jsou v tom lepším v důchodu tak se nic dostavovat nebude. Takže snad jen ještě zvládnou údržbu. Navíc ten ouděl.. tak kdo ví. Takže jen poílitická šaškárna... avelikolepé plány eonu...jinak nic.Teda leda dolování peněz a ty - mno nevím.

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Jsou země, nejen velké někdy i malé, kde jejich služby něco dokázaly. Často se samozřejmě utajené operace dostanou do médií až za mnoho let ale jednou se zveřejní. U těch českých si nějak nevzpomínám na nějakou velkou úspěšnou operaci. Jen píší výroční zprávy, kterým samozřejmě věřím, a mluví do politiky nebo školství a kultury určitě v dobrém úmyslu, jak jinak. To je asi všecko. Kdy naposledy chytili nějakého špiona? Mají vůbec nějaká oddělení na sledování agentů jiných zemí než z Ruska a Číny? Nemá snad v českých luzích a hájích nějaký zájem i Írán, Turecko nebo Emiráty a Saúdi nebo dokonce USA, které odposlouchávají i spojence v duchu zásady, že důvěra je dobrá ,ale kontrola je lepší? Kéž by člověk mohl být hrdý na schopnosti agentů své země...ale to by se musel narodit v jiné době.

Průměrný počet slepic: 4.8 (35 hlasů)

Tak dávejte dobrej pozor letos na podzim.

Jedna se bude pořád dokola oslavovat.

Říká se jí Sametová revoluce.

Průměrný počet slepic: 4.2 (32 hlasů)

Jenže tehdejší služby nebyly ty dnešní ale jejich předchůdci. Rozhodnutí padlo už dřív na nejvyšší úrovni špiček USA a SSSR. Tady měli za úkol zabránit střelbě a to nebylo tak těžký, když měli na své straně většinu státního aparátu a druhá strana buď zbraně neměla nebo je stejně nechtěla použit protože samet. Ani ti sklaní mezi politiky nic nemohli dělat, když se hroutily i režimy v okolí, zůstali by stát sami jak "ten kůl v plotě" a taky věděli, že pokud se nepodřídí, sovětská vojeska mohou vyjet ze svých základen na podporu reformního křídla, pravděpodobně by se postavila do cesty případnému zásahu československé armády proti demonstrantům. Tehdejší náčelník gen. štábu to věděl. Ti dnešní agenti píší hlavně zprávy o všem i mimo svoji oblast zájmů. Občas i medaile od síajej za to přijde.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

A ty dnešní to ne a ne odhalit a vůbec netuší, jak někdo mohl poznávat v členovi klausovy ochranky estébáka, co ho mlátil. (V době když byl Klasu ještě pezidentem).

Máte nějaký vysvětlení, proč se to, co jste nahoře napsal běžně neprobírá v televizi?

To by třeba chytřejší lidi začali klást otázky, jaké střelně kdo chtěl zabraňovat, tím, že vyprovokuje revoluci u jinak pokojné populace, která se nijak nebouřila.

Režimy v okolí se hroutily úplně stejně organizovaně. To je tak bežné asi jako když na okrese chysne samovznícením deset stodol, deset benzínek a deset skladů papíru nebo když matce umře postupně 8 dětí na syndrom náhlého úmrtí kojenců nebo když manželce umře postupně 5 bohatých manželů, všichni řádně pojištění.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jsem myslel, že se to všeobecně ví, že to byla dohoda, že se rudí vzdali politické moci, aby získali podíl na té ekonomické. Potomci funkcionářů už chtěli mít i vily na Floridě a jezdit na francouzskou riviéru a ne pořád na Krym. Už jim nevyhoval model, že státní majetek mohou jen užívat ale ne zdědit. Po privatizaci mohou majetky legálně dědit. Obejít by to šlo jen zřízením de facto dědičné kasty straníků jako v KLDR, kde státní majetek užívají z generace na generaci, takže jim nemusí vadit, že ho nevlastní osobně. Jen se mi nezdá, že by takovou dědičnost a obdobu čučche lidi v Evropě snadno přijali. Je to logický, když Gorbačov přestal celou socialistickou soustavu podpírat, začalo se to sypat. Už od 50. let režimy ve Varšavě i Budapešti závisely na sovětské armádě u nás potom taky. Stálo to na generaci politiků, která už byla dospělá za války. Většina mladších už nebyla pro věc tak zapálená. Gorbačov mohl místo pokusu o reformy stagnaji jen prodloužit a tím vše o pár let posunout ale ne zamrazit na věky. I ve vojenství už začínaly ve velké změny v kvalitě co se nedaly dohnat kvantitou. V Rusku toho do dnes mnozí litujou, že změnit režim, ale SSR jako stát ponechat. Stát byl ale se stranou příliš pevně spojený. Proto závidí Číně, která se může politicky a ekonomicky přetvářet, ale jako stát přitom přetrvávat stále. Na rozdíl třeba od Vietnamu nebyla většina politiků ve východní Evropě schopna stát na vlastních nohou a rozhodovat se bez pokynů z východu. V SSSR se toho v 80. letech jednoduše všecko nakupilo, že vedení tolik problémů uvnitř i vně naráz nezvládalo. Dnes vypadá, že se to už za pár let nakupí tak v EU a USA, že politici nebudou vědět, co hasit dřív. Však americký prezident a ti kolem něho trochu připomínají gerontokracii pozdního SSSR. Tentokrát se Rusové budou dívat. To už jsem ale daleko od medailí zpoza oceánu přišlých.

Průměrný počet slepic: 4.8 (15 hlasů)

Taky se všeobecně ví, že lvi žerou antilopy a porouchaná letadla padají k zemi a taky je o tom často nějakej pořad.

Průměrný počet slepic: 2 (1 hlas)
Trvalý odkaz

myslím není pravdivé. Také jsem to četl ale domnívám se, že dotyčný se přepočítal resp. přepsal. Bude to 10 % ...

Průměrný počet slepic: 4.7 (11 hlasů)

Plně s Vámi souhlasím, tady sedl Vidlák na špek - ten "článek" byla vlastně reklama na čez a jejich fixace smluv.

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

...napsat : " Zase jsem měl pravdu..."
(1000 % by znamenalo, že by důchodce musel dnes celý svůj důchod dát jen na plyn, a ještě si půjčit...např. uhlí, od vidláka...Nehledě na to, že by pak elektřina z německých elektráren na plyn stála tolik, že by elektromobily jezdili pouze oligarchové, a to ještě jen na sjezdy svých mafií....)

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

aby tajné služby sháněly agenty na inzerát, ale v ČR to tak dělají.
Každou chvíli visí na jobsu a na webu MV inzeráty, že shánějí pracovníky se znalostí tu ruštiny, tu arabštiny a dalších blízkovýchodních jazyků, nebo pracovníky co se rádi seznamují s lidmi a tak podobně.
Buď mají velkou spotřebu, nebo o práci v té instituci není zájem.
Každopádně to je poněkud divná vizitka.

K Vrběticím - v zákoně o BIS není žádné zmocnění k omezení svobody jakékoli osoby; není ani v zákoně o zpravodajských službách. Takže případné agenty zatknout nemohla.
Mohla pouze evidovat jejich pobyt a činnost.
Ale podle § 8 zák. č. 153/1994 Sb., o zpravodajských službách, měla povinnost bezodkladně informovat předsedu vlády, ministra vnitra a presidenta republiky o zjištěních, která dle závažnosti nesnesla odkladu.
Vypadá to, že však neinformovala.
Buď neměla o čem, protože neměla poznatky, což je blbě. Nebo měla poznatky, ale nechala si je pro sebe; což je nejen blbě, ale průser jak Kilimandžáro.
Prostě neučinila nic pro to, aby vláda mohla včas zasáhnout a nechat posbírat jak obchodníky se zbraněmi, tak agenty. Proč bych měl takové tajné službě věřit teď?

Problém s Koudelkou je ten, že nejspíš na leckoho leccos ví a nebude váhat to použít. Ksicht na to má.
Tajní, co se vymkli kontrole a začali škodit, bývají v tichosti "vyřešeni" a nikoho příčetného ani nenapadne v tom šťourat. Tenhle škodič ale působí, jako by si byl 100% jist, že je neohrozitelný a nesesaditelný.

Průměrný počet slepic: 4.7 (40 hlasů)

Jsou indicie, že ani kolektivnímu Bidenovi se Vrbětice moc nehodily a že to je spíš práce malobritů.

Tak aby se náhodou nestalo, že bude mít Koudelka dopravní nehodu. Kterou samozřejmě bez důkazů svedou na Pata a Mata. Pokud se to tedy bude hodit.

Pro páníčka jsou Koudelkové jen onuce dobrá tak na utření bot. A když udělají chybku, nejlíp pak poslouží jako oběť, kterou samozřejmě přisoudí druhé straně.

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)

In reply to by Ziim (neověřeno)

Trvalý odkaz

S těmi malobrity absolutní souhlas.

Načasování, podpora. To bude z líhně novičoků. Skoro stejně tak blbý.

Docela se stydím, že žiju ve státě takovém úpadku.

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

15. srpna mu končí funkční období, takže vyhnití nepřichází v úvahu.
Buď skončí, nebo bude jmenován na další čtyřleté období.
Pokud skončí, bude muset být vypsáno alespoň formální výběrové řízení, jehož se bude moci zúčastnit.

Průměrný počet slepic: 3.1 (9 hlasů)

takhle nebezpečnejm dobytkům nabídnout ústupovou cestu a možnost neztratit tvář.
Nejlepší by byl teplej pelech někde v EU nebo v NATO nebo nějakej styčnej důstojník pro něco v USA.

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

...bude škodit na dálku, jako Jourová. Řešení je spousta kopí pod dotčeným sídlem. Ale to bychom museli mít aspoň 50% maďarské krve nebo konverzi na islám. Jsou to dosazovaní šašci s kompetencí ideologicky škodit. A nedej bože, aby to vypadalo jako kolotoč na MZ, na kterej bylo nakonec spousta trefnejch vtipů, protože Češi jsou stále mírumilovní. Až na xenofobní senát....

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)

In reply to by robertík 007 (neověřeno)

Trvalý odkaz

škodit současnému státu za každou cenu. I za cenu ztráty zbytku národní prestiže - Sluha dvou pánů.....

Průměrný počet slepic: 4.2 (16 hlasů)