Zkuste nemluvit

Autor

Včera jsem začal popisovat volební kampaň z hlediska Babiše a jeho týmu. Upozornil jsem na to, že jeho lidi pracují promyšleně a profesionálně. Že mají celkem jasnou vizi, čeho chtějí dosáhnout a jdou si za tím. V diskusi včera zazněla i myšlenka, že celá ta vajíčkiáda v Průhonicích byla zvládnuta tak promtně a dobře, že to až zavání připraveným scénářem. Musím říci, že si to vlastně i dovedu představit. Koneckonců diskreditace je také součastí marketingu a funguje někdy líp než pozitivní sebeprezentace. 

Když už mluvíme o takových "konspiracích"... Určitě vám neuniklo mediální vystupování mladého Babiše, který se staví proti otci, ostentativně se před kamerami schází s Kalouskem, Řeporyjcem a dalšími provařenými postavami české politické scény. Ale hlavně pindá před kamerami takové kraviny, že se mi až nechce věřit, že to myslí vážně. Jestli to není další "ďábelsky chytrý" trik babišových marketérů... Člověk se nemůže ubránit dojmu, že hlavním úkolem mladého Andreje je udělat ze všech tatínkových odpůrců lidské hyeny. A daří se to nebývalou měrou... Až člověk zírá, jak snadno se mefisto české politiky a prohnaný rétor Kalousek nechal chytit... Fakt zírám. 

Dneska budu pokračovat v komentování politické kampaně a zaměřím se na Pirátostán. Zrovna včera médii prošlo několik zajímavých informací, že politický dorost si uvědomil ten průser do kterého se dostali a rozhodli se ho řešit. Seznam nám hned poskytl velkoryse podanou informaci o tom, že Piráty zkusí spasit nový muž Martin Charvát - marketér, který tu prohrál volby skoro všem stranám a ani Mikuláše Mináře nenastartoval. Ideální kandidát... 

Řekněte... nejsou ti novináři fakt blbí?  

Já jsem sice vidlák z vesnice, možná tomu nerozumím, ale jak chce Lukačevič pomoci svým oblíbencům, když na ně napráská, jak jsou nervózní, jak si najímají nové marketéry a ještě přidá další články o tom, jak Piráti připisují své neúspěchy hoaxům a řetězovým mailům a babišově pomlouvačné kampani...

Ve světle předchozího odstavce, jak se s tím srovnává, že na Babiše se tu kydá špína od chvíle, kdy vlezl do politiky? Proti Andrejovi  byly namířeny statisícové demonstrace, takřka všechna pravdomluvná média si ho podávají, dokonce pár médií vzniklo jen proto, aby ho očerňovaly, dokonce i jeden Minářský hnědokošiláč se stal skutkem...  a nic.  S Babišovými preferencemi to nehnulo. 

Jak to ten Babiš dělá? Čtyři roky hnojometů, čtyři roky si ho podává úplně každý, tvoří se kvůli němu protikoalice, žalují na něj  do ojroparlamentu i ojrokomise, posílají se udání, vyšťourá se na něj úplně cokoliv, dokonce sám Babiš udělá spoustu chyb... ale na konci toho všeho má ten chlap preference pořád stejné... Jak je možné, že ani pravda Babiše neočerní? Tak moc se všichni snaží... 

A Babiš si jen tak zlehka řekne, že Piráti nám chtějí zdražit nemovitosti a chtějí náš národ prodat Bruseli, jeho noviny o tom napíšou pár článků a Bartoš se může podělat z toho, jaká nenávistná kampaň se na něj valí, jak ho to  poškozuje a oni s tím nemohou nic dělat. Kde se asi stala chyba? Jak je možné, že po čtyřech letech pravdy o Babišovi tomu národ nevěří o nic víc než předtím a pak Babiš pustí  jednu lež o Pirátech a všichni tomu věří? 

A tak jsme se dozvěděli, že Piráti se příliš věnovali vyvracení Babišových hoaxů, příliš se snažili vysvětlovat lidem, že jsou dobří, že to co o nich Babiš tvrdí, fakt dělat nebudou a že teď už té obrany nechají, přejdou do útoku a rozjedou se do regionů vysvětlovat svojí verzi růžové budoucnosti... a také se trochu oddělí od Starostů a každá část koalice si povede svojí kampaň... 

Včera jsem radil Volnému, ať si umravní svoje bojůvky, protože jinak mu militantní antivaxeři prohrají volby. Dneska poradím Bartošovi s Rakušanem a udělám to zadarmo... 

Hoši, nikam nejezděte. Hlavně se proboha nepokoušejte na vesnicích vysvětlovat, jak to s námi myslíte dobře. Je totiž celkem stoprocentně jisté, že řeknete něco, co nás vidláky utvrdí v tom, že jste blbí a nebezpeční. Richterové už se to podařilo... řekla, že konečně nebudou kojenecké ústavy. Samozřejmě neřekla, kam ty děti půjdou, kdo to bude organizovat a podobně. Jen se vyfotila ze sloganem, jak tu bude dobře bez kojeneckých ústavů. 

Teď jedna rada Okamurovi - stačí tento Richterové text vzít a napsat na něj, že se blíží norský Barnewernet a nejenže má pirátskou korunní princeznu na lopatkách, k tomu Pirátům ubere další dvě procenta a sobě minimálně procentíčko přidá. A když to vezme za správný konec, tak nám Richterovic holka k tomu pěstounskému nápadu bez jakéhokoliv ústavního zajištění  přidá ještě nějaké podrobnosti, které ukáží, že Okamura ani nebude lhát... 

(Aby nedošlo k mýlce - já také podporuju to, aby děti vyrůstaly v rodinách a ne v ústavech... ale mezi námi, ty ústavy jsou plné odložených Romů a ty si nikdo nevezme. Bílí chtějí bílé a žádná podpora na tom nic nezmění. Silně pochybuju, že s tím Richterová něco udělá... kromě hysterických výlevů. Takže jednoho dne zjistíme, že ty romské bezprizorní děti si nabrali nějací pedofilové a nebo že se mezi pěstouny našli takoví, co umějí výchovu za nízkých nákladů a se spočítaným ziskem. Ústavní vs. pěstounskou výchovu si probereme zvlášť, protože moje žena chce také dělat pěstounku, takže o tom něco víme.)  

Zpátky k Pirátům: 

Celé to pirátské a starostovské vedení nesmí mluvit. Někam je schovejte. To není žádná ostuda. Kalousek také před volbami zmizel a nechal za sebe vystupovat hezký ksichtík Pekarové Adamové. Ale jakmile kterýkoliv Pirát Bartošem počínaje, přes Peksu, Kojalu, Ferjenčíka a Richterovou promluví na kamery a řekne něco z pirátského programu, okamžitě jdou preference dolů. Vám Pirátům nejlíp šlo, když jste kritizovali Babiše tím, že vy budete dělat to samé, ale líp. Toho jste se měli držet. Říkat že Babiš to dělá dobře, ale vy byste to dělali lépe, radostněji a efektněji.

Zkrátka děsíte lidi. Jak jste od jara promluvili na veřejnosti, jak jste vypustili jakoukoliv fotečku, video i slogánek, tak jste si tím uškodili. Nemluvte, nepište, choďte se ukazovat v Praze a hlavně se nepokoušejte dělat hrdiny na venkově.  A najděte si viníka za zpackanou kampaň i volby. Budete ho potřebovat. 

Jo a Rakušanovi to vysloveně přeju... nejprve vlezli do spolku s TOPkou a nakonec byli rádi, když se od nich celkem bezpečně oddělili. S Piráty už top tak snadné nebude. Příliš mnoho společných fotek. Teď Starostové zjistí, že s Piráty to nejde a bez nich to jde ještě hůř. Že buď budou držet basu a vyžírat si ty den ode dne debilnější pirátské kecy a fňuky a doufat, že to jejich radikální křídlo vydrží mlčet a nebo se jejich koalice rozpadne ještě do voleb bez ohledu na kandidátní listiny. 

Pouštějte hezké fotky, pouštějte neutrální nicneříkající hesla, ukolébejte voliče, že jste mladí, mírumilovní, že nebudete nic moc měnit, že umožníte to stahování filmů zdarma, zlegalizujete trávu, že budete naslouchat voličům, zasadíte se o možnosti konání referend ve švýcarském stylu... A hlavně mlčte o daních, mlčte o zdanění nemovitostí... 

A teď to úplně nejdůležitější!

Mlčte o Evropské unii. Zapomeňte na dva měsíce, že existuje. Ty vaše ojropiráty zamkněte a nedovolte jim vylézt. Nemluvte o tom, jak donášíte, nemluvte o tom, jak chcete roli Evropy posílit. Sakra i ten Babiš pochopil, že u nás se musíte proti EU vymezovat. A pochopil, že to zase tak moc nebolí a Jůnie je celkem bezzubá. EU u nás prostě nefrčí u nikoho ani u liberálů, ani u konzervativců ani u marxistů. 

A ještě jedna věc... nějak zařiďte, aby to vypadalo, že Hřib není váš. Ten chlap dokázal totiž skoro nemožné - naštvat všechny. Na to musíte mít opravdu zvláštní talent, abyste v Praze omezovali automobilismus a zároveň zdražovali MHD.  Abyste podporovali protiruské a protičínské postoje a zároveň žili z jejich turistického ruchu. V Praze je hodně naštvaných hoteliérů a hospodských, kteří koukají jak všude v republice pohostinství praská ve švech a zdražuje, jen v Práglu se musí zlevňovat a stejně tak je prázdno. Hřib není koule na noze, to je kotva jak z Titaniku. 

Když tohle všechno uděláte, tak máte šanci být alespoň třetí. Když ne, předběhne vás i ten Šlachta. A vyhoďte toho blba marketéra, který se živí tím, že vám říká, co chcete slyšet. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (125 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Vidláku, jen stručně. Z čínského turismu v Česku nebude nic. Docela nic. Ovšem žádná ztráta to nebude i když to nikdo plánovaný nenahradí. V hrudi bude hrdost a radost, v žaludku prázdno a hlad. A to píši jen o Číňanech, když jste je zmínil.

Průměrný počet slepic: 4.6 (36 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

A

Průměrný počet slepic: 1.8 (15 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

No, ekonomové narozdil od tebe maji jiny nazor,musis se nejprve zeptat nadruzenych o cem budes psat :D

https://www.kurzy.cz/zpravy/604879-pro-cinske-turisty-prestalo-cesko-ex…

Ty 3 rady znamena pokles z poctu 183.878 turistů na 434 turistů. A psal to Kovanda, to je ekononom co podle CT umiiiiii :D

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

Pro Číňany přestaly z měsíce na měsíc existovat i v ČLR vyráběné Škodovky, poté co debilní senátoři a Hřibovo soukmenovci vyrazili na Tchaj-wan a začali provokovat.
Stejně v ČLR dopadla divize půjčovacích úžerníků nejbohatějšího Čecha na hřbitově. Jó pánové, máte pravdu. ČLR je autoritářská země, byť s 1,5 miliardou obyvatel největší světový trh, kde se dá skvěle rýžovat renta.
Má to jenom jeden malý háček velikosti toho na běličky a hrouzky. Pokud se nasere prezident Si a zapne červené světlo na semaforu, neprojede přes ně nikdo, dokonce ani blbý český mašinfíra.

Průměrný počet slepic: 4.7 (41 hlas)

A máme po slibovaných miliardových čínských investicích. Ani to piáno už nezabere.
VIDEO: Zeman během veletrhu zahrál čínskému prezidentovi na klavír

Průměrný počet slepic: 1.4 (14 hlasů)

In reply to by A (neověřeno)

Trvalý odkaz

jsou blbí jako Dronte mauricijský (Raphus cucullatus), také známý jako blboun nejapný anebo dodo, obsadí naše místa na trhu v ČLR za hlasitého chechotu (jak jsou ti Češi blbí) inteligentní buržuové, podnikatelé a hoteliéři ze SRN, Francie, Rakouska, nebo Itálie.

Ale oni nevědí, že nám nejde o grošíky, jak řekl jiný český Dodo Vystrčil.

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)

Jim nevysvětlíš, že pro ČR kšefty sabotují a radují se, když nejsou, ale hlavička jim už nepobere, že USA a Neměcko přebere obchod, který oni sabotovali a peníze vyrejžujou tyto státy :D

Oni si myslí, že bojují za svobodu a přitom jsem jenom blbečci co dělají špinavou práci za velkej korporát, který si tyto blbečky vodí jak loutky...

Průměrný počet slepic: 4.9 (24 hlasů)

Ale no tak, opatrně s těmito řečmi. To by se potom taky mohlo stát, že by si někdo, s IQ jen o něco malo větším než má samotný hadr, mohl taky začít myslet, že by to mohlo, nedej bůh, být částečně způsobeno i geniální politikou našich skvělých vrbětico, Ruso a Taiwanobijců.
A místo toho všichni přece MOC DOBŘE víme, že je to vina covidu a našeho (Babišova) zpackaného boje s ním.

No, a takový propad prodejů mladoboleslavské Škodovky

https://www.autoforum.cz/predstaveni/skoda-dramaticky-ztraci-na-dalsim-…

Je taky jen a pouze vina nedostatečné kapacity dodavatelských řetězců po covidové krizi. Chraň bůh spojovat něco s takovým výletem na Taiwan.
Ale tak aspoň, že jsme hrdí. Jen se nazaprodat za mrský východní peníz.

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

http://buysildenshop.com/ - viagra alternatives over the counter

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href="https://atadalafiloop.com/ ">generic cialis online pharmacy</a>

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href="http://buyneurontinis.com/ ">gabapentin 600mg</a>

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

overnight us delivery on kamagra <a href="http://vskamagran.com ">que es kamagra</a> kamagra instructions

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A

Průměrný počet slepic: 2 (20 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

proved, když mu takhle mydlíš schody?
To muselo bejt něco moooc fujky, fujky.
Radši to ani nechci vědět.

Průměrný počet slepic: 3.9 (22 hlasů)

A

Průměrný počet slepic: 2.3 (15 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Joo, chlape na facebooku same nadsene ohlasy na vsechno co magistrat v Praze zavadi :D Ale asi to mysli ironicky a ma to vyjadrovat skutecne nadseni :D

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

N

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale vcera jsem cetl krasny clanek o tom jak Bakala pozval svetovou novinarku:
https://magazin.aktualne.cz/kultura/literatura/obraceji-burgery-uklizej…

A co je tam pro tebe fakt zajimave, co ona rika:

Studentům z několika zemí včetně Česka zde Bruderová o víkendu dávala praktické i obecné rady: co nejvíc choďte ven. Hledejte témata na nečekaných místech. Nemějte na věc dopředu hotový názor. Bavte se s lidmi, kteří nepřemýšlí nebo nemluví jako vy. Naslouchejte jim, místo abyste se s nimi hádali a tak dále

Pro tebe zopakuji znovu posledni vetu, aby jsi pochopil, ze uz i v USA pochopili co tvuj mozecek nechape: "Naslouchejte jim, místo abyste se s nimi hádali a tak dále", fakt kdyz chces s nekym vest disku, tak rada teto novinarky je k nezaplaceni, ty to asi nechapes, ale pozval ji bakala, takze bys mohl tupe prijmout jako zatim vse v tvem zivote tuto jeji radu bez premysleni, snad ji jednou pochopis ;)

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mě se ten chlap a to co prosazuje nelíbí taky. Maje možnost to zblízka sledovat a zpovzdálí hodnotit vstávajú mi vlasy na hlavě když si představím že by se tento jedinec naklonoval k nám do města a povedlo se mu prosadit jen z poloviny tolik co se zavádí v Prahe. Neřku-li o dalších klonech rozšířených po republice na řídících místech či napříč státní správou.

Průměrný počet slepic: 4.2 (27 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

V brně zavedli dronovou šou a u lidí uspěli, ale malou vadu to má, když se tím chlubí v PR předvolební kampani, tak tam jejich lidé říkají "zakažte ohňostroje", takže mažou plusové body co získali tou šou :D

Jak říkal Vidlák, mají to nechat na profících a jinak držet huby, protože kdžy promluví, tak fakt mají dar posrat všechno na co šáhnou...

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

ale to přece chtěli.... joo KOudelka a Vrbětky....

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

netuším, kam se svou úvahou a uvedenými postřehy Vidlák směřuje. Rozdávat poměrně chytré rady na efektivní předvolební postupy na všechny strany není moudré, obzvláště když člověk má určité preference a reálně hrozí, že se jeho rad někdo chytne a začne se jimi řídit. Což Vy, Vidláku, máte.
Volba bude simplifikovaná. Co byste doopravdy preferoval? A kdo by Vaše preference měl šanci alespoň zčásti naplnit?

Průměrný počet slepic: 3.6 (18 hlasů)

Panzere, to se nemusíte bát... podívejte kolik hoven jsem dneska ráno musel uklidit po našem škebloním referentovi. Místo aby se u Pirátů a Starostů někdo chytil za nos, tak půjdou a udělají to přesně obráceně, než píšu. Spíš si dovedu představit že se Okamura chytne toho Barnewernetu než že by Bartošova skvadra mlčela.  Nezapomeňte že všichni mají školení u velkých a mocných a budou podle něj postupovat... lékem na klesající preference kvůli jejich kecům bude víc keců. Stejně jako je lékem na problémy EU - více EU. 

Co se týče mě osobně... ještě o tom budu mít celý článek, takže teď jen krátce....  v této zemi existují ještě větší škůdci než Piráti... ti jsou prostě jen mladí, blbí a navedení, nevzdělaní, ale zato nadměrně sebevědomí. Prostě klasika toho co dneska leze ze škol a tatínek tomu prošlapal cestičku. A i když nebudou Piráti, tak se celá ta pravdoláskařská pirátská banda přesune infiltrovat zase jinou politickou stranu.  Od doby Bursíkovských zelených a Věcí veřejných jsou to pořád ti stejní. Vždycky se najde nějaký předseda Sobotka, který jim otevře dveře.  Jenže jsou už tak profláknutí, že mohou machrovat jen mimo volby. Jakmile udělají kampáááň, tak jsou v háji. 

U mě má Babiš šanci ne proto, že je oligarcha a že mu agrofertí košile bude vždycky bližší než státní kabát. Ale proto, že v EU je parvenu. Že ho tam z nějakého důvodu nechtějí. Že místo aby si ho klasicky zkorumpovali a přetáhli na svojí stranu, tak na něj donášejí, dělají mu kvůli Agrofertu problémy... Nelíbí se mi úplně, že chce EU nahradit Amerikou, ale USA mají svých problémů dost a budou jich mít ještě víc, takže americká řiť bude Andrejovi stejně platná jako afghánské vládě. 

Kdyby Okamura nebyl takový tlučhuba, hodil bych to jemu. Ale celý uplynulý rok řešil, jak zajistit svoje poslance po volbách, místo aby se snažil volby vyhrát. To mu zazlívám. V této chvíli mi Babiš prostě zbyl. Není ideální, nevolím ho s radostí, ale se sympatiemi sleduju, jak ho EU nutí do orbánizace a jak ho Amíci nutí, aby ze sebe Vrběticemi dělal debila. On to jednoho dne pochopí. Zjistí, že se musí opřít o své voliče, že nic a nikoho jiného nemá.  Už teď to začíná - píšou o něm jako o Orbánovi Česka. Lepší vysvědčení asi už nedostane. 

Mám v tom vlastně jen jedinou neznámou... covid. Ale to se do voleb všechno ukáže.    

Průměrný počet slepic: 4.5 (45 hlasů)

Ale Babišův americkej zájem nejsou jen Vrbětice, ale i americkej Koudelka a tlumočníci s Afghánistánu. Vždy blbě a vždy ve prospěch USA. Co na Babiše vědí?

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)