Vysáté programy fakt všech

Autor
Štítky

Včera jsem sliboval, že si prokydáme Babišův projev z Budapešti. Protože takové výrazivo, jaké si náš premiér dovolil tam, to tady posledních třicet let nezaznělo. K tomu došlo na objímačky s Orbánem, hodně si toho pardi mezi sebou řekli, načasováno to bylo dokonale a ještě výmluvnější je to ticho všech pravdomluvných médií. Ovšem alternativní kanály už mají dostatečnou sílu, aby něco takového dokázaly dostat do veřejného prostoru i bez pomoci České televize. 

Přečtěte si to, pak budeme pokračovat.  Zde odkaz: 

https://www.vlada.cz/cz/clenove-vlady/premier/projevy/projev-predsedy-v…

Když jsem si premiérův projev přečetl, řekl jsem si že z toho plynou tři věci: 

1. Česká média budou mlčet. Prostě musejí. Kdyby nemlčeli, začali to rozebírat, začali to dehonestovat a podobně, tak prostě mezi lidi vypustí mnohem větší bombu než celá Babišova onkologie. Český premiér jel do Maďarska, tam se přiznal k Orbánovskému stylu a celkem zřetelně řekl, že to samé bude prosazovat i u nás. Tohle nemůžete pustit, s tímhle se těsně před volbami nemůžete prát, protože by taky Andrejko mohl mít 40% hlasů. 

2. I když bude snaha, aby se o tomto projevu česká veřejnost nedozvěděla, rozhodně se o ní dozví papaláši v EU.  Vzhledem k tomu, jak s Babiše zacházejí ohledně jedné malé marginální patálie Čapího hnízda a pobírání dotací, což v EU dělá každý a každý je někomu lobbystou a každý je někde zaangažován na dojení rozpočtů, jen Babišovi to otloukají o hlavu, myslíte, že je to jen hra? Že Babiš to má ve skutečnosti v EU dobrý, že tam mám mocné ochránce a všechny ty dopisy komise a soudního dvora jsou jen kamufláž? Já si to nemyslím. Já si myslím, že po Babišovi v EU doopravdy jdou. Babiš se sice svého času snažil naleštit pár klik a vlézt do správných zadnic, ale oni ho prostě nevzali. Miliardářský parvenu mezi ně nepatří. 

Tímhle projevem Babiš EU v podstatě vyhlásil podobnou válku jako Orbán. S podobnými prostředky a podobnou taktikou. A Unie na to bude reagovat podobným způsobem. Po takovém projevu Babiš nemůže čekat, že by mu bylo v EU odpuštěno, že by se veškerá vyšetřování shodila pod stůl a on byl přijat mezi své. 

3.  I česká veřejnost si na tuto situaci bude muset zvyknout. Především Babišovi odpůrci z řad alternativy. Ti, kteří mu vyčítají EET ba i ti, kteří mu vyčítají boj proti kovidu. Prostě český Orbán nevypadá tak, jak si ho vysnili. Českým Orbánem zřejmě nebude polojaponec, ale slovenský oligarcha. Prostě se nám to posouvá. Babiš říká věci, na které by si před třemi roky netroufl ani Tomio a nic... nikdo nekřičí, nikdo se s tím nesnaží bojovat. Protimigrační, protiunijní a protiLGBT rétorika se stala majnstrýmem. Už to není  "šokující xenofobie pošahaných jednotlivců", ale normální běžná politika. 

 

Ne vážně... je nejvyšší čas se vyrovnat s tou dialektikou, co často slýchám i v naší diskusi. Na  jedné straně Babiš přece podlejzá EU, něco jiného říká nám, něco jiného tam podepisuje... Ale na druhé straně po něm EU jde a za takový projev po něm půjdou ještě víc. A Babiš to samozřejmě ví. Měli bychom se také pomalu rozhodnout... Je to všechno jen důmyslná kamufláž a někde ve skrytu panuje mezi Babišem a EU dokonalá shoda? Nebo prostě připustíme, že Babiš měl svoje ojrohujerské období, ale postupně zjistil, že tam nemá šanci, zároveň jede na tygrovi a nezbývá mu nic jiného než zvítězit, k vítězství mu EU nepomůže, ba naopak, a tak musí zvítězit nikoliv s prounijním, ale protiunijním programem. Musí se postavit vedle Orbána, protože i když to tak neplánoval a nechtěl, byl tam zatlačen. 

Mimochodem... možná byl Babiš do tohoto postoje zatlačen i z ekonomického hlediska  - on totiž Agrofert vyrábí hnojiva. To znamená potřebu metanu a oxidu uhličitého. Toho, co teď EU zcela fanaticky ničí. Leckde už hnoojivářské továrny zastavují výrobu, protože plyn i elektrika jsou tak drahé, že výsledné hnojivo se vyplatí přivézt přes půl planety odjinud, než ho vyrábět tady.  Z toho plyne, že je nedostatek CO2 třeba po porážky na jatkách. Jestli to takhle půjde dál, tak všechny ty Kostelecké uzeniny mohou poslat Mongoly domů, protože na jiný způsob zabíjení už nejsou zařízení a předělat linku porážející stovky prasat hodinově, to není žádná sranda. Tohle všechno jsem se nedozvěděl z oficiálních projevů, ale drbárna u oběda a kafe s kolegy z jiných provozů byla fakt výživná.  

Moji výše postavení kolegové o Babišově protiunijní rétorice opravdu nepochybují, protože Ó Velký už před nějakou dobou zjistil, že ekonomické aktivity Agrofertu v Německu jsou sice ohrožené, ale pokud se dál bude k EU lísat, tak možná zachrání německou divizi, ale díky zelené dikatuře přijde o všechno... nejen o divizi v Dojčlandu. To je pak o dost jednodušší rozhodování. Možná se dočkáme i českého oficiálního vládního odporu z hlediska emisních povolenek, protože za současné situace je v podstatě všechen průmysl odsouzen ke krachu.  A ten  Babišův krachne jako jeden z prvních. Je tohle motivace? Podle mě docela slušná.  Kolegové z koncernu o tom nepochybují a vyhlížejí nové časy. 

Pokud to tak je, tak bychom se brzy měli dočkat potvrzení - Babiš hladce urovná problémy s Polskem ohledně dolu Turow. Hned po volbách...  Domluví se na nějaké větší kompenzaci pro obce v regionu a naopak Poláci budou vesele těžit dál.  Protože Babiš bude potřebovat Polsko i Maďarsko proti EU. Nemůže si dovolit nějakou speciální českou kverulantskou pozici. A stejně tak i obráceně - pokud se Babiš v případě dolu Turow spíše schová za unijní legislativu a bude trvat na ukončení těžby, pak bych se spíš přikláněl k tomu, že celý ten projev v Maďarsku a vůbec všechno co Babiš dělá, je jen divadýlko pro lidi. Já osobně bych si ale myslel, že Babiš se rozhodl a v zájmu svého byznysu  chce z Unie co nejdál. I za cenu ztrát. Protože zůstat, to vypadá nejen na ztráty, ale rovnou na katastrofu. 

A tak bych si Vidlácky myslel, že Babiš po ODS a ČSSD začal luxovat i program SPD. A budí při tom stejný dojem, jako předtím. Prostě ukazuje, že on Ó Velký Babiš prosadí Okamurův program mnohem lépe a efektivněji než celý Okamura. Tak jako snížil daně mnohem lépe a více než chtěla ODS a tak jako zvýšil důchody a přídavky na děti mnohem lépe a více než chtěla ČSSD.  Teď bude bojovat proti migraci a proti EU mnohem lépe, než by to kdy zvládnul Okamura. Ne proto, že by to bylo jeho přesvědčení. Ale prostě proto, že tam byl zatlačen, že zůstat v Unii ohrožuje i Agrofert...  a když už Babiš něco dělá, tak vstává brzo ráno a maká dlouho do večera. 

Už vlastně chybí vysát jen jednu poslední agendu - program Volného bloku. A fakt se hrozně nasměju, pokud příští týden Babiš vyhlásí zrušení některých protiepidemických opatření. Koroňáček už nám přestal stoupat, naopak to vypadá, že to Andymu zase vyjde a do voleb ještě kovídek dokonce o něco  poklesne. Úplně se to nabízí... 

A vlastně nakonec řeknu, že Babiš vlastně vysál i program Václav Havla. Když se podíváte na hnutí ANO, naplnil vlastně i Havlovu vizi o Občanském fóru. Začíná to tu vypadat jako jedna velká partaj, která dá voliči všechno zaráz. Nízké daně i sociální dávky. Práci i přídavky na děti. Boj proti EU, ale i volný pohyb v Schengenu. Odpor proti migraci, ale zároveň i vojenské intervence na rozbíjení států, odkud se pak utíká. K tomu ještě kus protiruské hysterie, nekritický obdiv k USA..., ale zároveň tak nějak ojebávačsky počesku.  Vždyť je to dokonalé OF. Se vším co k tomu patří. Nejdivočejší Havlovy sny jsou téměř dokonale splněné.     Andrej jede! 

 

PS. Všimli jste si, jak v covidové době proti Andrejovi jely soudy. Jak obtížné bylo manévrovat mezi bandou vlastizrádců a naopak národoveckých "bojůvek". Tohle všechno platí i o vystupování z Unie. U nás nemá premiér absolutní moc. JSou tu soudci, vysocí úředníci, policejní prezidenti, náčelníci štábu... tihle všichni musejí chtít také. A pokud tihle nechtějí, tak Andreje čeká dlouhá a obtížná bitva.  A ještě do ní vstupuje s vědomím, že mu samozřejmě nikdo  nepomůže... stejně jako mu nikdo nepomohl s covidem. Že se do něj pustí na všech stranách. Takže já osobně nečekám žádný rychlý tah na branku a to ani v případě, že se Babiš fakt rozhodl protiunijně. A nečekal bych nic extra ani kdyby se Okamura náhodou stal premiérem. Tyhle věci rozhodně nepůjdou přímočaře. To by Andrej musel vyhrát s ústavní většinou. A i tak by výměna zákonů,  soudců a vysokých úředníků nějakou dobu trvala. 

Podle mě jdeme do blbé doby a speciálně u nás v kotlince to nepůjde bez kompromisů a funkčních koalic. A to bude moje Kydařská agenda po volbách. Sledovat, kdo se chce a kdo se nechce domluvit. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (147 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

bych někde psal o konzole, resp. o jakýchloli výpočtech konzoly. Jednoduše řečeno - neznám, neučil jsem se, asi jsem chodil do polské školy a nevím o tom.
Stránky TZB tu inzeroval erkáčko, za tím účelem, aby dokázal, že jsem naprostý debil.

Termín vetknutý nosník je - pardon - byl součástí učiva na většině SPŠ v takových předmětech, jako byla Pevnost, pružnost, což pokud si matně vzpomínám patřilo do souhrnného předmětu, zvaného mechanika. Na to jsme měli na průmce pána, kterému se říkalo "pružný Pepek", a který nám rád vyhrožoval, že se nám o jeho předmětu bude zdát. A skutečně se nám zdálo, dokonce ještě dlouho po absolvování SPŠ.

A vetknutý nosník jsem vzpomněl při diskuzi o nutnosti přepočítání pevnosti a pružnosti trupu ponorky. S mektáním erkáčka o radiátorech to nemělo nic společného. Takže doporučím příště číst pozorněji, anebo si pořizovat výpisky.

OT rk
Jak vidím, ještě vás nenapadlo postavit radiátory na patře kolem dokola obvodových zdí štokovce (štokovec je barák, zhusta mající čtvercovou základnu) a tzv. zpátečku přitáhnout ke kotli druhou stranou. Jste typický rozežraný čížek, který neví, jaká to je fuška nakrást na UT tolik trubek, tudíž si rozmařile tahá kvůli UT kolem baráku třetí trubku. Na jednom podlaží to dělá asi 40 metrů. Takové hýření by žádného poctivě pracujícího a maloučko přikrádajícího gorola nikdy nenapadlo.

Průměrný počet slepic: 2.7 (23 hlasů)

jsem měl na strojárně za jedna, u Kuby, na bani. Čuměl jsem na tu vidlu. Je to nosníky stejného napětí, něco jako smrk. 1,5x větší průhyb, než normální krakorec.

Průměrný počet slepic: 2.6 (15 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

nebylo by špatné prokydat moment hybnosti.

Průměrný počet slepic: 3.1 (15 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdybych měl talent, napsal bych povídku, jak se mi u Kuby podařilo taky dostat jedničku.

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

buď jsou tu na kydech dva Targusové, protože pokud jste tu sám, tak vězte, že jsem jen poukazoval na rozpor ve Vašich včerejších příspěvcích v 6:30 a v 6:50. Když jste tak fascinovaný exponentem u výpočtu průhybu konzoly, tak mi věřte, že v případě výpočtu průhybu nosníku je ten exponent ještě větší. Přitom vůbec nezáleží zda jde o nosník prostý nebo jednostranně či dokonce oboustranně vetknutý.
Třeba Vám způsoby a formy vyjadřování pomáhají býti mladší, krásnější a chytřejší. Co to melu! Vždyť Vy jste ten nejmladší, nejkrásnější a nejchytřejší. Čníte zde jako maják a v případě příboje balastních informací ukazujete všem cestu a tu jedinou pravdu.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Andrej Babiš Retweeted
Úřad vlády ČR
@strakovka
Premiér
@AndrejBabis
na Demografickém summitu v Budapešti vyzval Evropu ke zvýšení porodnosti a varoval před masovou migrací →.......
...."Je to rodina, která by měla udržovat pohromadě nejen lidi příbuzné či blízké. Úkolem rodiny je však i předávat další generaci životní hodnoty, tradice a samozřejmě i národní kulturu. Jinými slovy je základem společnosti a formuje ji."..
...."Chci uvést ještě jednu skutečnost: Mluvíme-li o dětech, neredukujme to jenom na materiální podporu rodin. Potřebujeme také změnit společenské vědomí, ukazovat pozitivní příklady mateřství. Dostat do vědomí lidí, že právě v dětech se naplňuje smysl rodiny a – nepochybuji o tom, ani na okamžik – smysl lidské existence. Myslím, že právě na to jsme v minulých letech zapomněli. Nelze lidské štěstí měřit jen penězi, ale také tím, co bych nazval rodinným štěstím..."

Průměrný počet slepic: 2.9 (31 hlas)

Dobře vybraná citace projevu!

Průměrný počet slepic: 2.3 (7 hlasů)

R

Průměrný počet slepic: 1.9 (28 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vůl zůstane volem, z něj už býka nikdo neudělá.

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

A

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

Že by Babiš někomu vyhlásil válku? Je před volbami, řeči se vedou a voda plyne.
V Bruselu to znají taky. Az bude řečnit v Ojroparlamentu, nebude si pamatovat nic z toho, co řekl Orbanovi. Česká média si to nepamatují už teď. Soudruzi v Bruseli taky za měsíc nebudou nic vědět, mají hodně práce se zeleným údělem.
Bylo by to krásné, kdyby Babiš přitvrdil, ale zatím tomu nic nenasvědčuje.

Průměrný počet slepic: 3.9 (31 hlas)

Aspen, jím navržení zástupci v Bruselu, koalice s ČSSD atd.

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Nedostatek CO2 je i v USA. Někteří si už všimli že sycené minerálky jsou pár minut po otevření bez bublinek. Už to není co to bývalo.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

CO2 se alespoň v Ojropě vyrábí v kyslíkárnách, což není nic jiného, než soustava kompresorů a chladičů, v nichž se stlačený vzduch ochlazuje.
Až je zchlazen na dostatečnou míru, začnou jednotlivé plyny postupně kapalnět,
kyslík -183°C,
dusík -196°C
CO2 -78°C, ale bacha, CO2 sublimuje
argon -186°C

tudíž je možno tyto plyny od sebe elegantním způsobem - destilací - oddělit.

V praxi je výrobní postup samozřejmě o něco složitější, prý má šetřit energii - chachacha...

Průměrný počet slepic: 3.5 (17 hlasů)

Jednou za rok si koupím kuře v KFC. Tuhle se to právě stalo a k tomu pepsi, bezedná. Nebyla k pití. Bez bublinek chutná fakt odporně.
Vedle toho když si vzpomenu na klasický sifon v lahvi, který perlil jako mořský příboj..

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)

To je docela možné, ale ta úspora CO2!

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

CO2 je pro správné fungování planety nezbytný. Boj proti CO2 a fáma o globálním oteplování způsobeném člověkem je jen finta, jak naložit na záda poddaných zelený úděl.

V historii planety Země byly výkyvy teplot velké. Současné odchylky jsou v rámce této amplitudy zanedbatelné. A navíc, vůbec se nebere v úvahu faktor času. Co je pár teplých roků proti věčnosti vesmíru. Celá ta zelená ideologie je k smíchu a k pláči. Země má samoregulační mechanismy, o kterých nemáme dodnes tušení. Sama se rozhodne, jak vyřeší lidské pinožení. Jestli se globálně oteplí nebo radši ochladí.

Lidé by především měl přestat převážet potraviny přes půl světa, kácet pralesy, ničit půdu Roundapem, zamořovat svět i naše těla chemií atd. Ale to né, pohodlnější a přínosnější pro byznys a ovládání blboňů je kreditní karta s emisní povolenkou. To je to správné chucpe.

Průměrný počet slepic: 4.7 (43 hlasů)
Trvalý odkaz

nynější diskuzi jsem psal, že by bylo potřebné zjistit, jestli potřebný tlak vyvine klasická oběhovka, že jsem nic takového nezkoušel, tudíž by bylo nejlepší se zeptat nějakého profíka. A pokud by to oběhovka nestíhala, bylo by nutno předřadit nějaké čerpadlo.
Odborníků na UT se tu vyrojilo, jak mladých myší na jarním poli a ono hovno. Kromě toho, že jste mne do včerejška kolektivně přesvědčovali, že jsem naprostý kokot, nikde nic. Všichni víte hovno a akorát blbě machrujete.

Průměrný počet slepic: 2.9 (14 hlasů)

do mrakodrapu, třeba burš chalífa či tak jaksi, nebo do ESB a těch okolo. Mají stoupačky? Jsou dole tlaky v radiátorech 50 atp a ventilky mají příruby? Co hadička v hajzlu? Je PN100? Nebo tam jsou tlaková pásma? A co exfiltrace? Nevystřelí to někoho nahoře z okna? To jsou otázky, a ne koho si pozve buzík do TV.

Průměrný počet slepic: 3.9 (18 hlasů)

Pokud si pamatuji, tak výškové budovy mají technická patra, ve kterých se vodě přidává tlak. Ať už té ve vodovodu nebo v topení. Tlak vody 6 atm ve vodovodním řadu dostane vodu teoreticky do výšky necelých 60 m , ale to by už z kohoutku umyvadla ani nevytékala. Něco mi říká, že technické patro je každé sedmé, ale možná si to už nepamatuji správně.

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

1) Koronavir: Čísla sice ještě neklesají, ale už nerostou. Musím se smát, když na Lukačevičových Novinkách už uvádějí číslo R na 3 desetinná místa, aby bylo větší než 1. Přes veškerou snahu novinářů to Babišovi zřejmě vyjde, jakkoliv to na začátku září vypadalo na slušně se vyvíjející exponenciálu. A Vojtěch ohlásil blíže nespecifikované rozvolnění na příští týden. Ten další volební se můžeme dočkat vidlákem předvídaného rozvolňovacího esa (ovšem taky Kubiceho zprávy a požáru říšského skladu. Včera dal troll (ten aktuálně hlavní) pokoj celý den, předevčírem se držel hodně zpátky, den předtím pauzíroval dopoledne. Nic za to nedám, že šprtají notičky, aby byli na pokyn připravení v minutě poblít všechny zbytky svobodných prostorů.)
2) Babišův projev. Jak jsem psal v pátek večer, ze všeho nejvíc by to chtělo, aby se Babišova slova z huby do ruky vraziti ráčila, například aby přestal z mých daní sypat šmejdům, kteří to chtějí úplně opačně.
A s tím tichem jejich televize a vůbec bakalhářů je to fakt legrační. Dokonce i ti pitomí piráti poznali, že teď je lepší držet hubu než upozornit na Babišův projev - tradiční metodou anticharty (je třeba to odsoudit, ale v žádném případě(!) nedat přečíst) to dneska už udělat dost dobře nejde. Mimochodem, Bartoš na půl huby připustil problémy a migrací a existenci no-go zón v západní Evropě, tak jsem čekal, za jak douho to schytá od Čulíka. Netrvalo to ani půl dne ... Čulík by krásně zapadl mezi talibance, takových zaslepených fanatiků nemají na rozdávání ani oni. Například u Babiše je momentálně největší hřích to, že ho v Budapešti na letišti osobně uvítal Orbán. Považte, Orbán! No ano, ten! O projevu samozřejmě ani písmenko :-))

Průměrný počet slepic: 4.6 (48 hlasů)

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

U

Průměrný počet slepic: 2.6 (22 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když už vopravdu, ale jako dovopravdicky nevíte kudy kam, souzi, no tak aspoň plivněté. Tady souch scallop vám ukáže, jak na to, souzi.

Průměrný počet slepic: 3.9 (27 hlasů)

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

P

Průměrný počet slepic: 1.7 (11 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nebo zase lžete, jako obvykle? :-)

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

patří pod Martina
Vidlák napsal:
"Už vlastně chybí vysát jen jednu poslední agendu - program Volného bloku.."
A už je to tády:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/bude-se-rozvolnovat-navnadil-babis-p…
A titulek soudruha Seznama nezapomíná na kopanec do nenáviděného oligarchy.

Průměrný počet slepic: 2.7 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

BABIŠ CHCE VYVOLAT NÁSILÍ
Nový klip šéfa hnutí ANO a jeho marketéra Marka Prchala překračuje vše, co jsme dosud viděli.

Průměrný počet slepic: 1.8 (24 hlasů)

No totok :-)))

A píše to mírotvornej Respekt?
Tak to asi bude pravda, přece by nám kluci a holky nelhali.

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

RESPEKT!!!

A bude mít Prchal ricin?
V kufru?
A ten ricin bude z Vrbětic?

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je ten Novičok ? Mně chemie nikdy moc nešla, tak se ptám...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Předvolební tah Orbánem. Babiš ho přivede do Ústí, ukáže mu i výrobu českých letadel.
Plánování Orbánovy cesty do České republiky potvrdil redakci Úřad vlády. „Návštěva se připravuje, až bude definitně známý program, vydáme avízo,“ sdělila mluvčí úřadu Jana Adamcová. Orbán přiletí ve středu 29. září. Podle informací Deníku N by měl nejprve zavítat do Kramářovy vily v Praze. Se zastávkou ve Vodochodech by se pak za Babišova doprovodu měl přesunout do Ústí nad Labem. Tam mají oba předsedové vlád poobědvat v restauraci na Větruši, v jejíž blízkosti shodou okolností nedávno Babišův syn premiéra konfrontoval............

Průměrný počet slepic: 3.3 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

To je dobře, to je dobře.

Průměrný počet slepic: 4.3 (23 hlasů)

Napsal uživatel Alena Z. (neověřeno) dne So, 25. 09. 2021, 01:53

Mnoho proměnných, málo jistoty, asi jako v bažině.

Jedeme z kopce.

Chléb a hry, lidé si budou muset zajistit holou existenci, jídlo, energie, atd.

Zbude na ostatní zbytné potřeby?

Amíci jdou do Pacifiku, budou dotace pro elfy?

Průměrný počet slepic: 3.7 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Parta postarších pupkatých páprdů objevila, jak zvýšit porodnost a udělala vo tom stopadesátou schůzi :-))))) Dovolil bzch si jim poradit, že schůzování a projevy tomu fakt nepomohou.

A propo, co třeba se podívat, jak se vyvíjí porodnost v Maďarsku za vlády Orbána? Raději ne, ono je to stejně špatné jako u nás nebo v Německu nebo Rusku - jen Putin a Orbánem umí vytvořit dojem, že s tím něco dělají. Realita je opačná, ale volby se hrají na dojmy nikoliv na fakta.

V Bruselu si mohou potvrdit, že ten český tajtrlík imrvére mele pantem cosi proti EU, ale když přijede na jednání evropské rady, tak je z něj úslužný kývač. Pro domácí publikum panáčkuje s Orbánem, ale už zítra bude žadonit o společnou fotečku Macrona. Podpora českého členství v EU úspěšně roste, takže kde je problém?

No ještě tu máme te migrante ... ovšem současná imigrační vlna bude kulminovat příští dva týdny, kdy se dají očekávat statisíce krvelačných čmoudů. Odpoledne v sobotu 9. října se situace uklidní.

Průměrný počet slepic: 2.6 (33 hlasů)

válka. Za 20 let války s USA jich přibylo 18 mio.

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

Teď tam vyhráli místní vidláci a vyhnali cizáky. Haleluja!

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

Ano tohle potřebujeme taky. Ozbrojený národ tvořící milici a ne mafii a k tomu porodnost. To porazí i největší vojenskou velmoc. 

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

Stačí to co tu máme. Akorát nás nesmí být ozbrojených 50 000 a potenciálně až 350 ale 5 000 000. Zákony to umožňují, akorát lidem se nechce.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

To přijde... Ono je jen otázka času, kdy se nějaký echt teroristický útok odehraje i v Práglu... Žádný Balda, ale nějaký skutečný Ahmed... A protože tu na to nejsme vůbec připravení, tak to bude docela masakr. A pak lidi zjistí, že armáda je k ničemu, policie je k ničemu, politici jsou k ničemu a musejí si pomoci sami.  A pak budou mít prodejci zbraní konjunkturu. 

 

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Napsal uživatel vidlak dne So, 25. 09. 2021, 17:05

Jak to vidí Andor Šándor

„….Já jsem včera ještě s dvěma kolegy vystupoval na konferenci k bezpečné škole, kde byli ředitelé škol, ale i krizaři z krajů.
A kam zaznělo, že v roce 2013, 2014 byly provedeny různé typové plány, jak se bránit šílenému střelci a podobně.

A já jsem se zeptal těch ředitelů, kdo z nich - a už to máme, prosím, 8 let, co jsou zpracovány - kdo z nich byl o nich seznámen.

A bylo velmi zajímavé, a to myslím úplně v uvozovkách, mě to docela zděsilo, že pouze dva, a to ještě nevím, jestli to byli ředitelé škol, nebo krizaři.

Takže na jednu stranu stát něco vypracuje, ale těm ředitelům škol to neřeknou.

Ti ředitelé škol nejsou cvičení Rambové.
To jsou prostě lidé, kteří vystudovali pedagogiku, učí žáky.

Jde o to, abychom je naučili, jak řízeně evakuovat školu, abychom je naučili, jak mají s těmi žáky provést třeba zabarikádování místnosti a podobně.
Abychom si uvědomili takové drobnosti, že u nás z hlediska požární ochrany se dveře musí ve škole otevírat ven.

A protože je všude nepořádek, já nechci se nikoho dotknout, tak pokud je klíč někde k tomu zámku těch dveří, tak většinou stejně do něj nepasuje.

Takže ta pravděpodobnost, že se zabarikádujete v té třídě, je hrozně malá.

Měli by si i ti studenti uvědomit, že může přijít situace, kdy budou potřebovat tu místnost zamknout, zahradit ji lavicemi, pak si někde na druhou stranu lehnout nohama jaksi ke zdi a... Protože takový útok trvá 5 - 7 minut, ten člověk nemá obrovské množství nábojů.

A on jde, zkouší ty dveře a podobně. Ukázalo se a ukazuje se, že většina těch pachatelů jsou bývalí studenti…….“

https://dvojka.rozhlas.cz/prepis-jak-vidi-andor-sandor-22-zari-2021-858…

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

to nebyli místní vidláci ale místní volňáci. V Česku předpodělaných vidláků nespočet, nespoutatelných volňáků minimum.
Tolik taky k Vidlákovi těsně výše.

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

Co se stane s 'předpodělaným vidlákem' když dostane do ruky kvér a záruku že po něm nikdo nepůjde když případného vetřelce zlikviduje? A když už budete u toho zkuste mi objasnit jak nespoutaný volňák vyřeší jakýkoli problém namísto toho aby nehnul prstem.

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)

Kdyby ch já byl Babišem a měl svého ministra obrany, udělal bych jednoduchou nabídku. Kdo vyjde střední školu a výučákem nebo s maturitou, ten může na svoje "poslední prázdniny" nastoupit na armádní výcvikový tábor. Dva měsíce zaměřené především na to, aby si mladý muž se zbraní neublížil, aby zjistil co obnáší mít zbraň, aby tam prošel psychotesty, které by hned eliminovaly psychopaty, aby se naučil se zbraní zacházet a na konci aby si mohl udělat zkoušku na zbroják. V rámci rovnoprávnosti by tam mohly jít i holky. Všechno pěkně dobrovolně, ale byl by to základ příští skutečné milice.

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

Jako gesto to ujde, jako plán je to nedostačující, poněvadž ovoce přinese málo a v horizontu deseti let. Až to přijde bude potřeba obyčejných lidí, ne nízké množství nahodilých faktorů, ale to je nedosažitelné.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Všechno smysluplné je v dlouhém horizontu. Narychlo se nic pořádně udělat nedá. I ten Hitler věděl, že musí hned začít s výchovou mládeže a věděl to i Lenin s Komsomolem. Na jakékoliv revoluci mě nejvíc děsí spěch. Komunisti nemusel znárodňovat. Stačilo použít státní statky a předvést, jak se moderně dělá zemědělství. Rolníéci by během dvaceti lete zkrachovali sami a ještě bvy prosili, aby mohli vstoupit do družstva. Ale oni prostě potřebovali spěchat. 

Změna není možná rychle

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

přece není o pušce. Střílet se mladý naučí za pár dnů, bránit vlast při stávající výchově ve školách nikdy! Naopak, osnovy, člověkvplísni a Kovy učí jak ji zaprodat.

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)

V jak daleké minulosti? Očekáváte že přijde jiný národ pod jiným státním zřízením dobývat území a jeho zdroje? To jste na omylu a jen tak mimochodem - na takovou válku Vám sere Bílý Tesák, na obranu 'svrchovanosti státu' (a ta je především o pušce) bych nehnul prstem . Tady je řeč o právu a pořádku, na to potřebujete aktivní populaci nebo její podstatnou část. Kdo tomu velí.. je úplně jedno. Jestli to bude přivandrovalý slovák, putinovo bojar nebo západní regent není podstatné. Podstatné je jaký zde bude možný život, jaká bude jeho kvalita.

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)