Co nemá nikdo v rukou

Autor
Štítky

Dnes budu pokračovat ve včerejší úvaze a pokusím se podívat ještě na jeden důležitý taktický aspekt, který zřejmě rozhodne, jak volby nakonec dopadnou. Včera jsem se pokoušel popisovat předvolební bitvu z hlediska propagandistických těžkých kalibrů. Snažil jsem se popisovat Andrejkovu snahu posbírat voliče kdekoliv to ještě jde, popisoval jsem překážky, se kterými se musí vyrovnat SPD, která podle mě teď zažívá nejsilnější tlak. Přes všechno co jsme už viděli a všechno co se do voleb ještě stane, hraje se o pár procent hlasů. 

Ani deset Orbánů žehnajících Babišovi by nestačilo, aby SPD kleslo pod 5% hranici. Ani sto Čapích hnízd by Andrejovi nesrazilo hlasy pod 25%. A ani velkolepé strašení z naší neradostné budoucnosti pod taktovkou SPOLU a PIRSTANu jim preference nějak výrazně neshodí. Všechny současné tanečky se hrají těch pár procent lidí, kteří mají svůj vyhraněný pohled na svět, ale ještě se nerozhodli, kdo ho nejlépe naplní. Jsme prostě v té fázi kampaně, kdy 80% nákladů udělá 20% výsledku. Doba kdy 20%  nákladů udělalo 80% výsledků, ta skončila někdy v průběhu prázdnin. 

Dnes chci rozebrat jeden velmi důležitý strategický aspekt, který se podařil demobloku. A to jsou koalice. Jsou to samozřejmě koalice ryze účelové, protože jediným jednotícím prvkem těchto koalic je nenávist k Babišovi.  A jediný smysl těchto koalic spočívá v tom, získat víc mandátů z propadlých hlasů. 

Na straně demobloku se totiž povedla důležitá věc - vznikly dvě koalice, které jsou zhruba podobně velké jako hnutí ANO. Zhruba. I přes nový způsob přepočítávání mandátů, stejně to zvýhodňuje velké strany.  A na straně demobloku už žádné jiné strany nejsou. Prakticky nikdo jim nebere hlasy, nikdo se tam u nich nepokouší dostat do sněmovny, nikdo nedostane 4%,které pak propadnou.

Tohle byl podle mě jediný důvod, proč se mladý Klaus poroučel z politiky. Protože on jediný měl v Trikolóře potenciál čerpat ODS. Bez Klause mladšího čerpá Trikolóra jednoznačně v rajónu alternativy. 

Na straně druhé je situace o dost komplikovanější. Je tam ANO a pak spousta malých hráčů. Ani ten Okamura se nedá brát jako velký. Kolem pěti procent se pohybuje ČSSD a KSČM. Přísaha se tam také může vyskytovat a moc jí k pěti procentům nechybí. Pak je tu TSS a Volný blok. Kromě nich pak kandiduje i Peková,  ale tu už bych si dovolil úplně opominout. 

Vezměte si to - tři strany se zhruba pěti procenty. K tomu dvě strany, které dohromady také těch pět procent mohou dát. A to jsem konzervativní. Všechno je to jednou nohou ve sněmovně a jednou nohou na smetišti dějin. V krajním případě může propadnout skoro 20% hlasů. To je čtyřicet mandátů. 

A povedzte mi Kefalín... pokud se bude přerozdělovat čtyřicet mandátů, nebude to náhodou tak, že si obě demokoalice vezmou o nějaký ten mandátek víc než Babiš s Okamurou? Při čtyřiceti mandátech už by to zvýhodnění demobloku mohlo být třeba o tři až pět poslanců. Dost na to, aby převážily misky vah ve sněmovně. Vůle lidu řekne, že demoblok má méně než 50% hlasů, ale přepočet to otočí, protože rozhádaná alternativa si nechala propadnout dvacet procent hlasů, ze kterých ale Babišovi s Okamurou zbude méně. 

Volby budou zřejmě velice těsné. Jeden či dva poslanci mohou být tím jazýčkem na vahách, který to celé rozhodne. Žádný politik tohle nemá v rukou. Půjde o velmi jemné rozdíly ve smýšlení a vnímání. 

Myslím, že Babiš se prostě musí pokusit pokud možno ještě oslabit malé strany. Když už se nedostanou do sněmovny, musejí být zmarginalizovány úplně na dřeň. A nebo jim musí pomoci, aby se do sněmovny zaručeně dostaly a když tak podpořily jeho vládu. Pokud to neudělá, dává své další politické působení do rukou náhody. 

Když si projdu signály, které jednotliví lídři vysílají, tak bych to viděl z Babišova hlediska následovně: 

SPD -  ta se do sněmovny dostane, netřeba jim pomáhat. Je možné se pokusit jim sebrat pár procent hlasů. Zbytek co jim zůstane, ten nepropadne. Svým způsobem je jedno, zda Okamura posílí nebo oslabí. Aby se dal do holportu s demoblokem, to se asi těžko stane. 

KSČM - má to nahnuté, ale pokud se dostanou, jsou s ANO spojenci. Je třeba jim pomoci. Třeba tím, že jim nechá některá témata a nebude jim připomínat minulost. 

ČSSD - má to hodně nahnuté, jejich spojenectví je velmi schizofrenní,  je jistější je zadupat do země. 

Trikolóra - nemá šanci dostat se do sněmovny, nechce spolupracovat s ANO - nutno zadupat do země. 

Volný blok - nebude spolupracovat s nikým, nutno zadupat do země. 

Pokud tedy v posledním předvolebním týdnu uvidím, jak Babiš mydlí schody Hamáčkovi, vůbec se tomu nebudu divit. Například by se mohlo objevit nové třeskuté svědectví o tom co chtěl Hamajda dělat v Moskvě. Faktem ale je, že se Babiš nemusí snažit, Hamajda se sám zadupává docela dobře sám díky své zdůrazňované odvaze vyhošťovat ruské diplomaty. Fakt by mě zajímalo, proč si myslí, že mu tato zdůrazňovaná odvaha pomůže. 

Stejně tak se nebudu divit, kdyby Babiš opravdu vyhlásil nějaké to sejmutí covidových okovů, protože Volný je černý kůň těchto voleb. Ať se do Volný blok do sněmovny dostane, nebo nedostane, pro Babiše z toho nic dobrého nekouká. Takže i přes nárůst epidemických případů bych si myslel, že je minimálně nutné budit zdání, že covid je už poražen, případně je třeba tomu zdání pomoci zrušením opatření. Toto platí i pro Trikolóru. Ta také nic jiného než covid na programu nemá. Jestli na to Babiš bude mít odvahu, na to jsem fakt hodně zvědavý. 

Vsadím se, že ANO se nijak nevymezí proti komunistickým heslům o zbytečném členství v NATO a zbytečných armádních nákupech. Ale pokud totéž řekne Okamura, tak tam se Babiš vymezí. KSČM víc hlasů, SPD míň. 

Tak či onak, tohle všechno nemá nikdo úplně v rukou. Těžko odhadovat aktuální nálady ve společnosti a tím i volební výsledky těch malých. Je ale dost pravděpodobné, že tito malí nakonec svým úspěchem či neúspěchem rozhodnou o budoucí parlamentní většině. Ale jedno je jisté - pokud malé strany udělají svoje 4,5%  a do sněmovny se nedostanou, tak se může stát, že demoblok sice prohraje na počet hlasů, ale zvítězí na mandáty. 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (73 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Základem úvah by měl být počet voličů u voleb. Chtělo by to k urnám dostat sympatizující nerozhodnuté voliče. To podpoří toho, kdo takové voliče získá a zároveň to i sníží přepočet voličů na procenta.
Čili v posledním a rozhodujícím týdnu vytáhnout silné téma, jedno zda kladné či záporné. Takové, aby se na něj nedalo účinně reagovat.
Je známá věc, jen najít vhodné téma. Uvidíme jakou mají politici invenci. Vzhledem k jejich tristnímu stavu si nelze dělat žádné iluze.

Průměrný počet slepic: 4.2 (14 hlasů)

Camara a obrana republiky před degenerovaným, agresívním a pokryteckým Západem.
Gaunerské útoky Británie jsou zvláště pikantní ve dnech mnichovského výročí
:-)... nebo spíše :-(

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Sale isotretinoin cheap legally mastercard accepted <a href="https://apriligyn.com/">free samples of priligy</a> does priligy work

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

jak noha.

Průměrný počet slepic: 4.2 (16 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

Cibule působí proti Covidu 19, ale ještě lépe proti Covidu 19 působí směs česneku s olomouckými tvarůžky. Nikdo se k pravidelným jedlíkům takové směsi ani nepřiblíží. :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

Olomoucký s česnekem - to by se dalo charakterizovat jako "reverzní karanténní opatření"

Stále platí přísloví "Jezte zeleninu, nebude k vám chodit lékař, jezte česnek, nebude k vám chodit vůbec nikdo.

Tvarůžky to jen umocni na2.

Průměrný počet slepic: 4.9 (32 hlasů)

Třetí doporučení zní: Návštěvám podávejte zásadně potraviny a nápoje s příměsí projímadel. To pro ty vytrvalce, co by skutečně ještě přišli.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

jeden kamarád.
Smíchá hostavickou s rozmačkanými syrečky a posype to hojně cibulí. Vypadá a smrdí to strašlivě, ale chuťově to je kupodivu docela dobré a zapité pivem dokonce i lahodné.
Osobně bych nechal hostavickou okapat v cedníku, bo je na mne příliš mastná.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Mám dotaz: co nebo kdo je hostavická?
Dneska jsem na food festivalu sežral smaženého šneka, tak že bych to něčím přerazil ☺
Sežral jsem šneka
asi tak dvě deka.
Nejsem na to hrd
vyšel ze mně prd.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

"Hostavická" je dobrota z jiker a mlíčí, naložená s cibulí a kořením podobně jako matjesy. Je to hodně slané, ale velmi lahodné. Na spravení chuti vyloženě ideální!
http://hermiapysely.wbs.cz/hostavicka2.jpg

Zatím nejlepší, jakou jsem kdy ochutnal, dělají v malé vesničce kousek od Prahy, která se jmenuje Sluhy.
Je tam rodinná výrobna rybích lahůdek a jejich výrobky mohu jen doporučit. Mají tam i prodejnu, ale má otevřeno jen asi do 13 hod.
"Pepřenky" od nich jsem málem sežral i s krabičkou; fakt jsem ji vytřel chlebem úplně dosucha :o)))

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Jistota karantény i uprostřed davu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

Ale nikoliv davu Mexičanů.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

ani jeden z mých dědů.
Ten, který "jakože" chlastal fest (fakt chlastal) dožil osmdesátky.
Ten, který jakože nepil (jedna velká ráno a jedna velká večer, prý pro zdraví, a něco málo mezi tím, prý aby "nevystydnul") dal šestadevadesát.
Že by ta cibule...

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

jsme celoživotními cibuložrouty a česnekožrouty :o))
Cibulovým lektvárkem jsme úspěšně léčili děti; na mne je to moc sladké a tak se léčím česnekovou polívkou, cibulovým salátem, zelnou ňamkou a kvanty citronů.

Cibulový salát:
Půl kg cibule (pro 4-5 lidí)nakrájíme na tenké proužky, v cedníku spaříme konvicí skoro vařící vody, necháme trochu okapat, smícháme s přiměřeným množstvím majonézy, zakysanky nebo obého, dle chuti osolíme a opepříme. Necháme odležet do rána nebo do večera v chladu.
Je hrozně žravý, zejména k masu, kobásám, pivu, sýrům, takže ho stejně nakonec budete připravovat do lavoru...

Zelná ňamka:
I plechovka vinného zelí z LIDLu (je velmi jemné a nemusí se proplachovat ani nechávat okapat), 300 g čerstvě nastrouhané mrkve, 400 g Goudy, Džugase, Ementálu nebo jiného aromatičtějšího tvrdého sýru, 225 ml majonézy (taková ta menší sklenička) nebo piksla zakysanky se lžící oleje.
Smícháme a necháme odležet.
Použitím slanějšího sýra není třeba solit, ani se nemusí pepřit.
Lze přidat křen nebo česnek, ale nejlepší je bez dochucování.
Díky zelí se dá jíst i bez pečiva. A je stejně žravá jako cibulový salát.

A pak, že zdravé věci nemohou být taky dobré :o))

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

jenže trempujete v sobotu a neděli....a co během týdne????

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když se u nás dělá vepřoknedlo, tak půlka plechovky zahučí do nás dvou jen tak - palec a dva prsty do špetky a už jedem nastřídačku.
Já si klidně dám kysané zelí i na chleba s taveňákem. Nebo chleba s máslem, posolit, na to plátky rajčat a pěkně završit kolečky cibule.
Zelenou cibulku taky žerem po svazečcích.

Tu zelnou ňamku si dělám často do školy. Menší skleničku pro sebe a zavařovačku pro zbytek sborovny :o)

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale kolik z těch co to dodržují navštívila breberka a kolik těch co nee byť očkovaných taky?
Myslím, že je to opravdu o vytvoření nových pravidel způsobu chování a taky jejich dodržování.... jako ostatně ve všem...Ale nikomu to nenutím, to jen, že se tyhle PŘÍRODNÍ způsoby obrany objevují čím dál víc, a tím víc , když se objevují komplikace po pofiderním očkování.... NEJSME TAKOVÍ MISTŘI SVĚTA JAK SI MYSLÍME.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

cesta do Moskvy byla velice výživnou pětiminutovkou dnes, tedy vlastně už včera večer při předvolební debatě.
Hamajda tam dostával pěkný kartáč od Witovské, Rakušana a spol.
Vůbec nechápu, že si nedal tu práci a nenacvičil si už před půlrokem takové odpovědi, aby protivníci skončili s otevřenou a uslintanou chlebárnou.

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

Za veškerým působením Hamáčka a tragédií ČSSD hledejme jeho působení a absolvovaná školení v Aspen institutu. V podstatě jej vyškolili jako politika Pirátů a cílí na voličskou skupinu ČSSD-ANO. Proto má tak mizerné výsledky, ale možná mu při sčítání hlasů pomohou.

Průměrný počet slepic: 3.8 (14 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd.
Na to bych poukázal,Aspen institut,kterým prošlo více politiků,kteří jsou rozlezlá po více stranách a hnutích.
Pokud i vyhraje Babiš,bude mít problém sestavit vládu,pokud by neprošla ČSSD a KSČM do parlamentu.
Ono i spojení s Okamurou nemusí stačit a proto přichází k úvaze spojení s ODS spolkem.

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)

Pane zemědělče,
Aspen institutem prošel i Babišův ministr Havlíček. Nemá smysl se ptát, co se stane, když ČSSD a KSČM neprolezou do parlamentu, protože ty koalice Piráti-STAN, ODS, TOP09 a KDU-ČSL se zřejmě rozpadnou hned po volbách. Babiš má hodně blízko k ODS, jen budou muset odvolat Petra Fialu z místa předsedy. KDU-ČSL se spojí s kýmkoliv, už to v minulosti předvedla. A konečně Babiš může mířit na post prezidenta, příští rok jsou volby. Spíše si myslím, že hned po volbách nastane přetahování a uplácení poslanců.

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Aspen institut, tam se chodí lyžovat, že. Tak to jsem ani nevěděl, že mezi našimi politiky je tolik ski alpinistů ;-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dobrá úvaha. Osobně si ale myslím, že případné vícemandátovství obou účelových koalic zdaleka nemusí znamenat, že budou schopny složit vládu. Vlastně si to ani představit moc nedovedu. Co by to bylo? Vláda antibabišovského vzdoru (po vzoru národního souručenství)? Jsou do té míry amorfní, ve skutečnosti roztříštění mnohem víc než ANO a SPD, bez pozitivní vize, bez.... všeho, co naznačuje, že by měli koule..., že mi jejich společný pětistranný projekt přetavený do vládního programu, kde se na nějakém směřování shodnou, připadá absolutně nereálný. A oni se navíc Babiše bojí. Je jim tím pádem (minimálně podvědomou )autoritou, mezi sebou se všichni společně nikdy nedomluví, nemají osobnost, nemají vůdce. Takže za Babišem, každý sám za sebe, tajně a separátně, ti "větší" z těch malých (ODS, KDU, STAROSTOVÉ), přilezou.
Takže mi nepřijde rizikové volit ty, kteří mají podle průzkumů pod pět.
Pokud přistoupím na úvahy zde z minulých dnů, přistoupím na to, že předvolební průzkumy stran preferencí a volitelnost budou determinovat mou volbu menšího zla. Budu se podvědomě rozhodovat podle nich, pro menší zlo, taktizovat, dumat, přepočítávat, chovat se přesně tak, jak tvůrci průzkumů chtějí, ať už tak činí v zájmu kohokoli. Definitivně opustím smysl voleb, které dle mého mají být referendem vůle, programů a názorů. A reflexí minulých skutků.
Myslím si, že volba má být hození hlasu tomu, kdo má program, co se mi líbí nejvíc, i když mi kdokoli tlačí do hlavy, že má malé naděje na úspěch, ergo kladívko jsem v menšině, tudíž v hodnocení stáda blb.

Průměrný počet slepic: 4.1 (25 hlasů)

Mně se mládí velice líbila Libuška Šafránková. Všichni mně říkali že nemám ani tu nejmenší šanci. Naštěstí jsem jim uvěřil a rozhodl se podle reality a vybíral si tam, kde šance byla. Jak to dopadlo? Přes 50 let jsem spokojený s výběrem, nemám Libušku ale Lidušku přestože nebyla tím nejlepším co bych si přál. K tomu jako bonus pět vnoučat.
Myslím si, že jsem neskončil jako blb. Mohl jsem trvat na svém a vytrvat bez úspěchu - dnes bych byl volný. Přemýšlím pro koho bych nebyl blb a nikdo mně nenapadá.

Průměrný počet slepic: 4.4 (22 hlasů)

a stačilo odkráglovat Abrháma ...Snad pan Herec mi odpustí, že jsem si ho vzal do úst. Pokus o černěhuhumorný žert.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

:-)))
Do důchodu bychom měli odcházet s 20 mil Kč na investičním účtu říká investor Radovan Vávra
https://youtu.be/8HYogaoBYbQ

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

Takže to znamená spořit každý měsíc asi 20 tisíc Kč po dobu 40 let, což dá prvních 10 milionů Kč. A doufat, že se investice zhodnotí, aby vydělala zbylých 10 milionů Kč. To vše pro jednoho člena rodiny, takže i rodič č. 2 musí vydělat a spořit 20 tisíc měsíčně, aby byl Radovan Vávra spokojený.
Dejme tomu, že se to ale někomu opravdu podaří uspořit a pravidelně. Vzhledem ke špatným zkušenostem s vytunelováním privatizačních fondů v 90. letech, jakou dá investiční účet záruku, že jej někdo nevykrade? To už je opravdu lepší pořídit si nemovitost, které ta hodnota narůstá také.

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

milý, Gerde, jak rád Vás vždy čtu. Spíše bych se zde rozepsal o tom, kolik že by obyvatelům zbylo FYZICKY peněz. Asi jsem to tu už zmiňoval, budu se opakovat.

Bavil jsem se s Ruskou, ke konci vlády Jelcinových hrůz (kterým jsem já v ČR nerozuměl), kdy její velkometrážní byt v Moskvě po pár měsících měl cenu hodně ojetého Žigula. Je třeba něco dodávat ?

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

In reply to by Auto (neověřeno)

Trvalý odkaz

Milý Auto,
nemovitost má samozřejmě svá rizika, například když se Piráti snaží napařit na ni daň, nebo když v Berlíně byty vyvlastní majitelům. Ale text byl míněn na české podmínky, nikoliv ruské. Každá doba má své vítěze a poražené. Například námi vychvalovaná 1. republika nebyla pro většinu obyvatel ČSR žádný ráj, viz krize 1929-1934. I dnešní doba má svá úskalí, ale my přeci usilujeme, aby následující doby byly lepší než ty předešlé, ne?

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

"investovat", vypnul jsem to.
Už jsem se "nainvestoval" (nasponzoroval) lidiček vychcaných, jak díra do sněhu, dost a dost.
Místo toho ty "investiční" částky posílám těm, kteří ty prachy snad opravdu potřebují, bo na ně všici docela serou.
Kdo chce, tak si najde místo a cíl, kam svoje prachy cpát...

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

to ucho hytré, , přesně tak jakoti různí přemlouvači, akorát že se přesunuli na net.

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

Samozřejmě otázkou je, v jakém čase a při jaké inflaci. No a samozřejmě ty částky, buď vstupní, nebo pravidelně či nepravidelně investované.
Nejrychleji by si Vávra takto přilepšil při hyperinflaci a částkách poměrně malých, stačil by možná i milion.
Hyperinflace může být dokonce taková (zkušenosti jsou), že by stačil roční důchod - a celou tuto částku by pokryl.

Pokud má Vávra na mysli aktualně odcházející do důchodu, tak i takoví samozřejmě jsou. Dokonce jim občané a občanky tohoto státu na tuto částku se skládají, nejen formou placení daní (a pak výplatou reinvestovaných výnosů z Dluhopisů republiky), ale třeba i v mandatorních výdajích na předražené zboží či služby.
Pak samozřejmě existují i čistě kriminální živly, ale zde nám pomáhá a chrání nás policie, že...

Nevidím to jako naprostou utopii, je to realné.
Otázkou je , kolik např. vápna pro společné hroby se za těch 20 mega koupí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

Sasine,
toho exota jsem dosud neznal. Kde ho vyhrabali? Ale asi bych měl najet na jeho jazyk.
Jeho speach, aby způsobil funk, působí spíše jako disaster podobná hopu z cliffu. Jestli je tohle totální retailer, pak nechci vidět tu disaster v jeho investování, až ty díry 500 mega v rozpočtu každej rok způsobí hyperinflaci. Pak mu budou jeho moudra o 4% docela na hop z cliffu. Ty vole!

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

byvaleho reditele nasi Komercni Banky ??? :-D

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Ne, a nikdy jsem o něm neslyšel. Když jsem slyšel jeho řeč, tipoval jsem jej na zastydlého puberťáka, co si kompenzuje uplynulé mládí.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Take jsem ani netusil, ze tenhle typek pripravoval privatizaci KB v roce 2001

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

Po kamarádkšeftu Klause a Salzmana,bylo potřeba zamést nepořádek v KB.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Sem ho pochopil tak, že gdyby nám dali těch dvacet milionů při narození, že bysme mohli spokojeně kuůůl z teho žít, z těch 4% úroků, až do smrti.. Muheeee

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Asi před měsícem jsme měli takovou menší oslavu s přáteli. Bylo nás 15. Ač já odmítám politiku do zábavy, přesto jsme se tomu nevyhnuli, alespoň lehce. z 15 lidí chtěli 3 volit Okamuru, 2 socdem, jednomu učarovala Přísaha a ostatní se shodli na ANO nebo socdem (to byly i mé volby) s tím, že počkáme, jak se to ještě vyvine. Teď ve středu jsem potkala jednoho z party, Okamurovec už prý zůstal jen jeden, stejně tak socdem, a ostatní chtějí volit ANO (jestli je prý ještě AB nenaštve.). Tak jsme se domluvili, že to po posledním vývoji zkusíme zaokrouhlit na 15x ANO. Ani pátku nebudu moci dočkat :-) Co kdyby podobně dospěli všichni a Babiš by se nemusel nikoho doprošovat? Putin nás neznásilňuje, to už bychom tu viděli agenty v ulicích, tak čím by to mohli zpochybnit?
Tak všem přeji dobrou noc

Průměrný počet slepic: 4.1 (18 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dobrý den.

Průměrný počet slepic: 2.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

"Tohle byl podle mě jediný důvod, proč se mladý Klaus poroučel z politiky. Protože on jediný měl v Trikolóře potenciál čerpat ODS. Bez Klause mladšího čerpá Trikolóra jednoznačně v rajónu alternativy."

Tedy, že Klause ml. k odchodu nějakým způsobem donutily síly demobloku? Možné to je, bůhví. Každopádně dobrá poznámka, Klaus ml. měl jakousi schopnost zůstávat v "oficiální sféře", mít však alternativní názory. Jako kdyby chtěl zachovat starý svět, jen jej trochu reformovat.

Asi se ukázalo, že to není možné..?

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)