Kdo by to byl řekl...

Autor
Štítky

Takže máme sečteno a podtrženo.

SPOLU 27,7

ANO 27,2

(PIR)STAN 15,6

SPD 9,5

 

Nejhorší je, když se všecko moje sýčkování vyplní v podstatě naráz. Posuďte sami: 

1. Riziko malých stran se ukázalo velké. Malé strany se do sněmovny nedostaly, ale spolehlivě alternativě ubraly 10% hlasů, které se rozdělily v podstatě napůl s výhodou pro demoblok. Sázka na KSČM se minimálně čtenářům Kydů nijak nevyplatila. 

2. Kovidové téma je podstatně slabší, než by se ze všeho toho strašení koncentrákem zdálo. Volný blok nedostane ani ty peníze, natož aby se vůbec přiblížil k branám sněmovny.

3. Andrej se rozkročil směrem k SPD a ta si nijak nepolepšila a je dobrá jen k dobrému bydlu pro její poslance. SPD je příliš malá na to, aby si mohla klást podmínky a tak je pro ní jednoznačně nejlepší zůstat v opozici, kritizovat a nic nedělat. 

4. Samotné hnutí ANO sice získalo to co se dalo očekávat, ale žádná přímočará koalice se před nimi nerýsuje. Naopak. 

Zdráhám se to říci... ale víte co jediné chybí k dokonalému chaosu?  Abychom se zítra ráno dozvěděli od Ovčáčka, že Zemanova nemoc byla vážnější než by se řeklo a už můžeme jen kondolovat pozůstalým. Tfuj tfuj tfuj... už to nikdy neřeknu... 

A teď vážně... 

Nemá smysl si něco namlouvat, volby rozhodly a i když se celkové příkopy a pozice v tomto státě příliš nezměnily, kyvadlo se přehouplo směrem k líbodémo ať se nám to líbí nebo nelíbí. Na volební podvody to u nás nikdo neshodí, protože hlasy v každém okrsku sčítá komise, která je složená z členů více stran a každá strana má právo si kamkoliv nanominovat svoje členy komise. Nesčítá to žádný stroj. Pár stížností na volby u NSS bude, ale ty nebudou hrát roli. Určitě se i tady na Kydech najdou tací, kteří si selhání svých oblíbenců zdůvodní nějakou konspirací, ale já se o nic podobného pokoušet nebudu. Rozhodně ne bez dalších důkazů. 

Vítězem těchto voleb je jednoznačně Fiala. Ani ne tak celá SPOLUkoalice, jako Fiala osobně. V debatách působil jako klidný a rozvážný politik a i když při proslovech mlátil prázdnou slámu, mlátil ji hezky, klidně, vtipně, neurážel, neútočil... prostě působil jako dokonalý státník do neklidné doby. Voliči to ocenili. Zároveň posílila nejen ODS, ale i TOPka i KDU-ČSL, takže těm sázka na koalici vyšla na jedničku. 

Andrej Babiš podle mě v principu neprohrál. Vzhledem k tomu, čemu čelil za kovidu, se synkem, s Pandora papers, se zadlužením a dalšími problémy, tak vlastně dopadl docela dobře. Taktizoval správně, rozkročil se na všechny strany, vysál volební programy kde mohl, ale antibabiš byl silnější než se zdálo. Zároveň tím vysátím volebních programů oslabil svého jediného možného partnera - SPD. 

Okamura dostal svoje. Přebere po KSČM definitivně roli protestní strany, ale není žádným jazýčkem na vahách. Babiš se s Okamurou neblíží většině a potřebuje k tomu ještě příliš mnoho dalších poslanců. 

Prvním poraženým jsou Piráti. To je také v tomto celkovém zmaru první pozitivní bod.  Jednak doplatili na "kurvy ze STAN". Starostové tohle udělali už několikrát a pokaždé jim to vyšlo. Vyšplhali se po zádech nějaké parlamentní strany, podělili se o náklady v kampani a pak využili svoje disciplinované voliče, kterým právě ti starostové řekli, aby kroužkovali a voliči to udělali. Druhým bodem byla ta diskusní fóra, kde mluvili o majetkových daních. V zemi, kde 80% lidí bydlí ve vlastním, začít mluvit o vysoké dani z nemovitosti, to byla sebevražedná chyba. O Zeleném údělu a adoraci EU netřeba mluvit... Piráti v podstatě vypadli ze sněmovny a mají čtyři poslance. 

Vítek Rakušan může slavit. Dostal Starosty skoro zadara na nejlepší výsledek. Hraje dvojnásobně významnější roli než SPD a má slušnou šanci, že bude součástí vlády. A může si za podporu nechat hodně moc zaplatit. Starostové se stávají tak významnou silou ve vrcholové politice, že příště už žádnou koalici potřebovat nebudou. 

A ostatní? Na smetiště dějin...

Šlachta ve sněmovně fízlovat nebude a vlastně mě na něm zajímá už jen jedna věc - z čeho zaplatí tu půjčku na kampaň. Jestli to nebude mít žádnou dohru a někdo to za něj zaplatí, tak je jasné, že ho někdo pásl.

ČSSD jsem to dlouho prorokoval. Hamáček byl totiž jediný, kdo se Vrběticemi ještě chlubil. Zároveň si Maláčová se Stropnickým vzpomněli pozdě a od začátku do konce byla ČSSD nečitelná, její program se jevil příliš podobný s programem TOPky a tak dopadla jak musela. Jak je u socanů zvykem, teď přijde domácí zabijačka, která zničí i zbytky jejich působení. 

U komunistů došlo na Skálova slova a za čtrnáct dní zřejmě dostane šanci jakožto nový předseda vyvést KSČM ze zmaru. 

Nebudu to zakrývat... Mám radost, že Volný blok dopadl jak dopadl. Laco, jak vidíte těch Vašich "zmrdů"  je míň jak 1,5%. Ne všichni voliči Volného bloku jsou zmrdi, ale všichni kovid zmrdi volili Volný blok. Budiž to varováním všem, kdo si mysleli, že mohou jít proti šesti milionům očkovaných a osobní zkušenosti statisíců lidí, kteří covid dostali, kteří přišli o někoho blízkého a kteří covid pacienty ošetřovali. Prostě vaše kecy o koncentrácích nikoho nezajímají a vaše představy o konci světa jsou ve světle nejnovějších událostí  poněkud zastaralé. 

Já teď budu jízlivý... 

Vy co jste říkali, že Babiš je kurva a jenom nás ojebe a stejně nás prodá Evropské unii... jak se to jeví teď? Je to teď lepší? Jste spokojení s tím, jak nás bude EU prodávat demoblok? Už víte, jak vypadá menší zlo? Už víte, proč je rozumné volit menší zlo? 

Vy co jste říkali, že máme volit srdcem a netaktizovat, jste spokojení? Volili jste srdcem, je to teď lepší? Vy co jste měli plnou hubu covidu a stavěli jste na něm celou budoucnost, už vám to došlo? Už jste pochopili, že se to hodilo jen na roztříštění sil? Že jste sice volili protiunijní agendu a chtěli jste svobodu, byli jste radikální a jediné, co jste tím dokázali, že nějakých 10% protiunijních hlasů propadlo a pěkně se rozdělilo půl napůl ve prospěch demobloku. Takhle je to lepší? 

Když jsem psal o tom, že Lipovská kandidaturou u Volného udělala chybu, protože na konci toho všeho nebude ani v radě ČT, ani v parlamentu, jste spokojení? Když jsem psal, že Bobošíková je pro každou stranu polibek smrti, už mi věříte? 

Tvrdil jsem, že tyto volby rozhodnou voliči malých stran... A také jo. Kdyby těch víc než deset procent hlasů pro ČSSD, KSČM, TSS a Volný blok dostal Okamura (a nebo Babiš) nebylo by o čem mluvit.

A ještě jedna jízlivá otázka... co má teď Babiš udělat milá alternativo? Má to bez boje předat demobloku a jít do opozice? Nebo má Zemana požádat o první pokus, otevřít své nekonečné peněženky a snažit se zkorumpovat dostatek demoposlanců, aby s přeběhlíky udělal většinu?  

Prostě příště neserte Vidláka a když vám něco říká, tak kurva poslouchejte a alespoň si to trochu promyslete. 

Dost už o tom. Stalo se. Věci jsou tak jak jsou. Zkusím teď říci pár slov o tom, jak dál. 

Kdybych byl na Babišově místě já osobně, tak bych asi došel za Fialou a řekl mu, že se jeho tužby vyplnily a že může začít stavět Česko na nohy jak sliboval. (O tom bude můj pondělní článek... povíme si jaký průser se na nás valí) Že si Fiala může vzít ten svůj pytel blech a může začít zachraňovat Škodovku, může se pokusit snížit ceny energií a může jezdit do Jůnie a tam vyjednávat o lepších podmínkách. A sám bych šel do opozice a myslím, že bych čtyři roky na novou příležitost čekat nemusel.

Jenže Babiš jede na tygrovi. Pokud bude odejít, bude vyšetřován a možná i odstraněn úplně. Takže být Babišem v jeho situaci, asi bych Zemana o první pokus složit vládu požádal. Minimálně kvůli Pirátostarostům, kde nejspíš dojde na slušnou řežbu a Piráti by mohli být první, kdo pochopí, že je lepší hrát u Babiše roli ministrů (všichni) než dělat u Starostů podržtašky a tak jako tak jsou namydlení a příště jsou ze hry. Takhle by si alespoň ještě nahrabali.  Karolíně Peake se to také vlastně vyplatilo. 

V takovém případě by pak stačilo, aby Andrej trochu korumpoval a mohl by tu většinu složit. 

Na druhou stranu - ANO a SPOLU by mohli mít ústavní většinu. To je lákavá možnost a pokud by se Fialovi hodně slíbilo... třeba premiérské křeslo a Andrej by měl ministerstvo financí, třeba by se hoši kmotrovští dali zlákat na opravdu velkou moc v tomto státě. 

Osobně tomu ale moc nevěřím. Realita říká, že Babiš většinu nesloží a bez ohledu na Zemanovu vstřícnost, jednoho dne to bude muset uznat. Na nějaký výjimečný stav, kdy u moci zůstane stávající vláda i přes jiný volebíní výsledek, to u nás prostě nenastane. 

Já osobně jsem si už minulý týden koupil elektrocentrálu. A budu se připravovat na to, že Andrej Agrofert prodá, protože bude muset. Připravím se na to, že sliby profesora Fialy budou uváděny do praxe a že sama realita ukáže, jaký je.  Ale mezi námi... ta realita co se na nás valí, ta je tak šílená, že všechny naše současné obavy o to, co demoblok bude dělat, se s realitou úplně minou. Jen nakousnu pondělní téma - Škodovka zavírá, energie se zdražují, zelený úděl jede dál, emisní povolenky se rušit nebudou, postřiky se zakazují, dodavatelské řetězce se rozpadají. Já bych si na nějaký kamarádšoft s EU nevsadil ani s Fialou. Realita sama jde směrem k programu SPD a na jejich slova dojde... jen ne teď hned. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (130 hlasů)

Komentáře

In reply to by Taky_Vlk (neověřeno)

Trvalý odkaz

a dojednal zakoupení podobné televize, jako je XTV. BafuŇáři z vedení mu to zarazili.
Problém KSČM není ve změně jména. V Německu se ze SED udělalo Die Linke, ale funguje to spíš díky kultivovaným lidem ve vedení, než kvůli názvu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

In reply to by Taky_Vlk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je vidět že taky_vlk ještě nenarazil na TV Bureš:
https://www.youtube.com/channel/UCSTcrIUKiDV_543bXH8Zgsw
i když to k dokonalosti má ještě daleko.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

okamžitě po vzniku RČS.
Jakmile byla republika, socdem se rozhodla sedět na dvou židlích a být "středovou" stranou. PROTO uvnitř partaje vznikla jasně levicová frakce, která se v r. 1921 odstěpila pod názvem "KSČ". Protože socdem byla a je partají "drobných kosmetických korekcí v rámci sytému", nic víc.
Socdem kvůli té své dvojakosti nikdy nedokázala vyhrát volby s dostatečnou převahou a když s někým uzavřela koalici, skončilo to pokaždé ještě větším průserem pro "lidi práce". Bylo to tak za pvní republiky, v letech 1945-1948 a po r. 1989 znovu.
Navíc po celou dobu své existence vysírala proti VŠEM více či méně levicovým partajím. S žádnou z nich nebyla ochotna spolupracovat, ačkoli to často bylo setsakra zapotřebí.
Po plyšáku ji poslalo do kopru podělané "Bohumínské usnesení". Které bedlivě dodržovala až do hořkého konce; a raději "koalovala" s partajemi, které vůči ní byly v jasné opozici. V koalici s ANO, jež jí mohla zachránit život, se chovala jako lidovci - kde mohla, koalici podkopla.

Takže není co obrozovat. "Stará socdem" zanikla v r. 1918.
Základ eventuální nové levicové strany mohou položit jen komunisté - podobně jako v Německu (protože i tam už socdem dávno nejsou levicovou stranou). I s rizikem, že dvoje nejbližší volby projedou, protože rytí držkou v zemi jestě nebude dost bolestivé.
Materiál je - pořád ještě se někde tetelí zbytky SDS, LB a pod. I v regionech je kde brát...

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

"Materiál je - pořád ještě se někde tetelí zbytky SDS, LB a pod. I v regionech je kde brát...Materiál je - pořád ještě se někde tetelí zbytky SDS, LB a pod. I v regionech je kde brát..." ... ... ...
i v tý KSČM a nejen tam - ale i jinde a spolupracovat i s lidmi mimo stranu - Švihlíková - !Argument, Krejčí ale třeba i Hampl který se hodně posunul doleva a další.
Za pozornost stojí i Litoměřický seminář - a hlavně kdo tam byl - je to taky na troubě via TV Bureš

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Výsledky voleb jsou:

ODS - 34 poslanců (+9 poslanců)
KDU-ČSL 23 poslanců (+13 poslanců)
TOP 09 14 poslanců (+7 poslanců)
STAN 33 poslanců (+27 poslanců)
Piráti 4 poslanci (-18 poslanců)

Celkem 108 poslanců, a Piráty ani nepotřebují, takže budou ve vládě premiéra Fialy trpěni.

Pro složení vlastního klubu potřebují 10 poslanců.

ANO 72 poslanců (-6 poslanců)
SPD 20 poslanců (-2 poslanci)

Pořadí vítězů:
1. STAN
2. KDU-ČSL
3. ODS
4. TOP 09

Pořadí poražených:
nejhorší Piráti
2. ANO
3 nejhorší SPD

Tedy ze stran, co přelezly hranici 5%, jinak by druhé místo nejhorších obsadila ČSSD shodně s KSČM, ...
Ale Piráti dostlai úplně nejhorší výprask ze všech stran, a to už se Bartoš jezdil představovat po Evropě jako budoucí premiér. Tvůrci volebních programů by si z toho měli vzít poučení pro další volby:

1. Volební program Pirátů odradil spoustu voličů, zejména jejich nápady v oblasti imigrace, daní z domů a vůbec celé ekonomiky. to je na vyhazov jejich expertů.

2. AB je natolik nesnášen v B5 (Bruselská pětka), až mobilizoval voliče proti sobě. Takže i styl jednání AB není optimální.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Milí krajané mohou slavit také, mají největší počet poslanců ve sněmovně (KDU-ČSL 23 poslanců + TOP09 14 poslanců + STAN 33 poslanců), celkem 70 hlasů. Sudetoněmecké téma budeme slýchat hodně často, i když se vlastně není o čem bavit, mezinárodní smlouvy už byly uzavřeny.

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

…. rozdělení mandátů, to bude klíčové. Nikoliv celkový zisk koalic.
ODS vlastně na vlastní úkor zachránila před smrtí TOP 09. O KDU-ČSL bych to s takovou jistotou netvrdil.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Godote, lidovci jsou už řádně vyhladovělí po korytech. Odhaduji, že Jurečka bude ministrem zemědělství, dá-li MZ. Co ale provede s kádrovými rezervami ČSSD na ministerstvu zemědělství, to je na zváženou. Logika věcí určuje, že je vyhází a nahradí svými lidmi.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gerde, piráti dostali málo hlasů nebo pouze jejich voliči méně kroužkovali, ale v reálu 70-80procent hlasujících, chtělo piráty?

Průměrný počet slepic: 2.5 (4 hlasů)

assi,

Piráti a jejich sešup z pohodlných asi 20% na 4 poslance je na samostatnou analázu. profesor politologie by jim ji mohl provést. Jisté je, že Piráti dostali výprask, na jaký se nezapomíná.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já se ptám zda "dostali málo hlasů" nebo pouze nekroužkovali ;)

Ty stále připouštíš pouze variantu, mají sešup, protože voliči nehlasovali pro ně. Nehlasovat a nekroužkovat je hodně velký rozdíl ;)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"Porazila nás Praha. "

To si piš, Andreji!
:-)

Průměrný počet slepic: 2.7 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

"méně inteligentní a starší" jsme tyto volby projeli na celé čáře... U nás na dědině se 211 hlsů podělilo takto: Babiš 71, Okamura 28, Fiala 27 (to přičítám tomu, že jsme měli 11 voličkých průkazů odjinud) Filip 26, Bartoš 15, Šlachta 14, Hamáček 13, Flákanec-Volný 7 a 8 hlasů zbylo pro marginální strany... Vidím to černě, protože jako premiéra vidím s božím dopuštěním Fialu. To, že naše světlé zítřky půjdou do kopru je téměř jisté, ať bude ve vládě " Petr nebo Pavel" Jen si myslím, že ten Péťa Fialů své neúspěšné vládnutí omluví vždy tím, že za to může vláda minulá...

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

bych doplnil k vládě minulé takový evergreen - a ještě komunisti.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Pod některé věci se prostě podepsat nemůžete, přesto, že víte, že druhá možnost je o hodně horší.

Není správné vinit lidi, že nevolili ANO nebo SPD - je to vina těch samotných stran a jejich politiky, že nejsou dostatečně volitelní. Wu-wei (nejednat) není totéž, jako jednat, minimálně z hlediska karmy, i když výsledek vypadá na první pohled stejně (nebo skoro stejně, až na tu karmu). Takže, nevolil bych tyto strany, ani předem kdybych tušil, že se k moci dostane Fiala a s ním i eurohujerský demoblok.

Průměrný počet slepic: 2.8 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

velice elegantně.

Průměrný počet slepic: 4.5 (14 hlasů)

bude to včil ze strany psavců docela zajímaví, protože když už nebude "všichni proti Babišovi" proti komu budou a o čem tak asi budou psát.... že by soumrak angažovaných žurnalistů????

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

Takový okamžik nemůže u nás nastat :-)))

Průměrný počet slepic: 4.5 (14 hlasů)

jj, jak jsem psala, kolik prcků se muselo sdružit, aby se do sněmovny dostali. No, dosáhli na svý prachy.
Kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby Ano šlo do voleb také v koalici .... Možná by se dnes nemuseli na nikoho ohlížet.

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)

na to říkal politolog Lebeda, že AB pohrdá demokratickými Institucemi. Mně se líbilo, jak se Babiš při těch otázkách bavil. Dlouho už jsem ho takhle uvolněného neviděla.

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

že Piráti budou mít jen 4 poslance a asi tím pádem nedaj dohromady ani poslaneckej klub, pokud nedostanou nějakou úvodní výjimku.
Jinak nekorunovanými koalo vítězi těchto voleb jsou STAN a KDU-ČSL, tj. strany, které by samostatně horko těžko bojovaly o to, aby vůbec překročily pětiprocentní hranici. A teď budou mít kvůli koalo-kroužkování jedny z nejsilnějších poslaneckejch klubů. Spravedlnost holt tak trochu po našem, polistopadovém vývoji...

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

fenomenální uspěch ... stačilo spojení jen 3 stran, aby se dorovnali na jedinou stranu Babiše :-)

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

I prckové chtějí "svý" prachy.

Průměrný počet slepic: 3.3 (10 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

V průměru má každá 9%

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

a to se počítá
Babiš prohrál, ale má víc mandátů než Spolu. Zde je vysvětlení, proč
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/prepocty-hlasu-na-mandaty-kolik-jich…
protože....
Spolek pro podporu liberální demokracie rozdělil stranám koalic Spolu a Pirátů se Starosty celkem 25 milionů. Podmínkou daru bylo právě to, že se opozice spojí do koalic. Druhá polovina z částky dorazila na účty tento měsíc.
že je to pravda a kdo to je ten spolek?
https://www.spoleklibdem.cz/

Konsolidace stran
První iniciativou našeho spolku je vypsaná podpora pro konsolidaci standardních demokratických stran ve větší volební celky či koalice. Oproti plošné podpoře všech standardních demokratických stran se spolek rozhodl pro neortodoxní formu finanční podpory – podpoříme jenom ty strany, které se budou ochotny spojit.

Nabídli jsme šesti parlamentním stranám (ODS, Pirátská Strana, ČSSD, TOP09, KDU-ČSL, Starostové a Nezávislí) dar ve výši 5 miliónů Kč, který je podmíněn spojením s jakoukoli nebo jakýmikoli ze zmiňovaných šesti stran a oznámením této spolupráce do konce roku 2020. Polovina této částky bude vyplacena v roce 2020 na základě oznámení spolupráce a druhá polovina v roce 2021 na základě schválení společných volebních kandidátek. Tato podpora, rozdělená do dvou kalendářních roků, splňuje požadavky na maximální výši podpory jednoho subjektu politické straně podle zákona o financování politických stran.

Zakladatelé Spolku pro podporu liberální demokracie ČR
Dušan Šenkypl
Jan Barta
Petr Krajíček

např. jen ten první abychom to nepřeháněli
https://forbes.cz/rozhodnout-o-miliardove-investici-behem-tri-sekund-i-…
S Janem Bartou a Davidem Holým – tvoří páteř investiční skupiny Pale Fire Capital. Ta investuje čistě vlastní peníze a je rozkročená od prodejního portálu Aukro přes sofistikované technologické startupy až k saunovým světům Saunia.
Čas od času také do éteru pošle nabídku, kterou byste od jiné investiční skupiny asi čekat nemohli – to když se například trojice v reakci na dostavbu elektrárny v Dukovanech v létě nabídla, že pakliže jí stát půjčí za stejných podmínek jako ČEZu, postaví v Česku 1200 MW solárních elektráren, nebude požadovat garantovanou výkupní cenu a do projektu nasype vlastní tři miliardy korun.

A ty ddalší dva ať si každý kdo má zájem dohledá sám.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

Budou stavět soláry či nebudou...uvidíme. První část už splněna.... Rusko a Čína vyřazeny.
Babiš vadil. Prý si hrabe pod sebe. Tihle budou zřejmě hrabat pod jiné.

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

In reply to by Anna2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale hlavní lákadlo je zbytek státního.

Komunismus superbohatých, vítězný, momentálně.
Určitě si nepůjdou po krku jeden druhému (nebo třetímu). Jejich třídní soudržnost je skvělá, příkladná. Ovšem hloupým masám neřekne nic, čekají na ty kosti. Stačí jim. A třeba i na dluh.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Co budeš dělat, Hamáčku?
Je to teď celé na sračku,
u koryta budou jiní
z rosy se stalo jíní.
Vyprášili ti kožich.
Mají krev na svých nožích.
Víš, kdo tě poslal do háje?
Byli to tvoji voliči.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hamáček to přežije,
z vlády odejde,
bude-li si to Babiš přát.
Bude míti více času na své voliče.
Už se jim po něm stýskalo.
Z Aspenu na zem sestoupí,...

Průměrný počet slepic: 1.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Musíme vycházet z reálné situace.

Bude hůř s Babišem, nebo i bez Babiše.

Nesmíme se nechat oblbnout kecy, že všechno zavinil Babiš.

Ti, kteří byli ve Sněmovně, dnešní vítězové ve volbách, mohli Babiše odvolat pro neschopnost, střet zájmů, neschopnost řešit COVID, atd..

Proč jej neodvolali?

Proto jsou vlastně spoluviníky, protože ten, který mohl konat a nekonal, je spoluviník.

V případě výmluv na Babiše, EU, Rusko, atd., musíme jít tvrdě hájit své zájmy.

Jde to ve Francii, Katalánsku, Polsku, Maďarsku, proč by to nešlo u nás?

Čeká nás narůst cen, kterou neovlivnil Babiš, ale EU a spol..

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3381564-rust-cen-plynu-v-evrope-prud…
https://www.patria.cz/zpravodajstvi/4806028/o-cem-vsem-je-raketovy-rust…
https://www.irozhlas.cz/ekonomika/zasoby-zemniho-plynu-dodavatele-nedos…

Divíte se, že jsme tam, kde jsme, když je zvláštním velvyslancem CZ publicista Václav Bartuška, který napsal knihu Polojasno, a pak cestoval okolo světa.

To jsou perfektní odborné reference, nebo trafika?

https://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1clav_Bartu%C5%A1ka

Všechno máme ve své (ne) moci.

Nevím, co budete dělat vy, ale já si zjistím, kde bydlí poslanci za můj kraj, a budu se ptát.

Nic víc, nic míň.

Průměrný počet slepic: 3.6 (16 hlasů)

Nestydím se za to.

Hold stará garda, ač nečlen, nebyl jsem nikdy žádným straníkem, protože od narození jsem rebel.

Můj děda byl Legionář, Masarykovec, asi to mám po něm.

Oškubat se nenechám, nemám co ztratit.

Nikoho jsem nepřemlouval, neb každý je svého štěstí strůjce, ale do sklepa konzumovat své zásoby se neschovám.

Uvidíme, pak se rozhodneme.

Průměrný počet slepic: 2.6 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Běžte se vyplakat do hospody a zapít smutek a neberte to tak vážně.

Vaše děti/vnuci ukázali, že jsou moudřejší než vy. To není špatné, ne?

Z čeho se raduji nejvíc, je to, že se komunisté odebrali tam, kam patří. Na smetiště dějin.
(A flákanec taky).

Volit komunisty totiž NENÍ normální. Stejně tak jako nacisty. Nebo jiné vrahy.
A ti z vás, kdo je volili, by se měli stydět.

Jdu jejich odchod zapít do hospody...přeji hezký večer
:-)

Průměrný počet slepic: 2 (34 hlasů)

In reply to by Diagnostik (neověřeno)

Trvalý odkaz

začneme raději kamarádit s milými potomky páté kolonie, která tak skvěle přispěla v Sudetech svému pravému domovu, do kterého jsme jim umožnili návrat.....

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

In reply to by Diagnostik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Volbou ODS, TOP09, KDU-ČSL a STAN, tedy stran, které jsou všechny nějak navázány na největší rozkrádačku v moderních dějinách zvanou privatizace? Tak určitě.

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

In reply to by Diagnostik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zato volit libtardy je normální?

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

In reply to by Diagnostik (neověřeno)

Trvalý odkaz

.....tak prosím tě, ještě předtím předlož obsluze baru negativní test nebo jiný dokument, stejné či vyšší váhy než je test. Pak si dezinfikuj ruce . Zachovej odstup aspoň 1, 5 metrů od spoluchlastajících (leda by spolu chlastala i tvoje rodina). Roušku si nezapomeň nasadit, jen při chlastání si ji můžeš sundat....Jinak samozřejmě se tam chovej jako zcela svobodný člověk, to je jasné.

Proč "klam" ?
Tož jednak tito komouši nebyli komunisty. No a jednak ten základní antagonismus, vyplývající dnes zejména z režimu daného soutěží o fiat měnu zatíženou úrokem...ten neskončil, Tím, že nějaká strana s názvem " komunistická" se nedostala do parlamentu.
Já vím tobě a takovým jak jsi ty de facto komunismus oligarchie nevadí, kosti ti nějaké pod stůl hodí, viď ? No a když se navíc nazve " demokracií"....tak nekup to !!!

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

In reply to by Diagnostik (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Z čeho se raduji nejvíc, je to, že se komunisté odebrali tam, kam patří. Na smetiště dějin.
(A flákanec taky)."

A kteří komunisti, všichni, nebo jenom ti zlí. Co třeba gen. Pavel?

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)

In reply to by Rumex acidosa (neověřeno)

Trvalý odkaz

- Koho budeš volit?
- ...komunisty!
- To vím, ale v které straně?

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

HaNo na netu ještě nezaznamenaly, že volby proběhly

:-)))

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Diagnostik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Až se ty slepence mezi sebou požerou. A ony se požerou brzo. Piráti neunesou prohru, STAN by samo mělo výsledek bídných 5%, to samé lidovci a TOPka by se do sněmovny nedostala.
Pirát kdyby šel do voleb sám za sebe, tak by těch 12% dal sám. A ODS by také měla více.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak a svátek demokracie skončil, takže zpátky k lopatám!

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

I lopata může být zbraní.

Není to výzva k násilí?

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

In reply to by Josef původní (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zatím jen k práci, ostatní až podle odměny.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

...."....Takže máme sečteno a podtrženo (následuje tabulka, která má asi dokumentovat ono sečteno a podtrženo)...".

Konají ve skutečnosti lidé (např. poslanci a poslankyně) - nikolivěk procenta.
Procenta důležitá jsou, ale rozhodnou mandáty, jejich počty a jejich výkony (nebo nevýkony).

Hezký večer všem slepě neloajálním psíkům a psicím.

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)

konečně tu zase bude klid a pohoda a žáden rozeštvávač. Copak asi budete dělat....

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

A ještě něco dodám - mám dost dlouhé vlasy na to, aby mě bylo možno nazvat " máničkou" ( tedy nejen rozeštvávačem veskrze slušných lidí, včetně intelektualně zakrslých babek, co si za komoušů lebedily jak husy v bečce s mlátem, málem že se tam blahem neutopily...).

Tak, tak, nebudete nám tady vnášet neklid , nepořádek a tu vaši svobodomyslnost !
MY :-D)) máme svůj dvoreček, hop , hop, hop....a když na něm uklouzneme, tak to jsou NAŠE hovínka, na kterých jsme uklouzli. :-D))

Víš, co jsem dělal, referentko :-D ?
Trávil jsem pstruha, chceš to popsat detailněji, nebo ti pro tvé uspokojení stačí jen taková stručná svodka ?

Průměrný počet slepic: 2.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdo mluví za naše děti?,

Ynteligent, který nám radí, nechte se oškubat, oholit, a jít jak ovce na porážku.

Není rok 2008.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)