Kdo by to byl řekl...

Autor
Štítky

Takže máme sečteno a podtrženo.

SPOLU 27,7

ANO 27,2

(PIR)STAN 15,6

SPD 9,5

 

Nejhorší je, když se všecko moje sýčkování vyplní v podstatě naráz. Posuďte sami: 

1. Riziko malých stran se ukázalo velké. Malé strany se do sněmovny nedostaly, ale spolehlivě alternativě ubraly 10% hlasů, které se rozdělily v podstatě napůl s výhodou pro demoblok. Sázka na KSČM se minimálně čtenářům Kydů nijak nevyplatila. 

2. Kovidové téma je podstatně slabší, než by se ze všeho toho strašení koncentrákem zdálo. Volný blok nedostane ani ty peníze, natož aby se vůbec přiblížil k branám sněmovny.

3. Andrej se rozkročil směrem k SPD a ta si nijak nepolepšila a je dobrá jen k dobrému bydlu pro její poslance. SPD je příliš malá na to, aby si mohla klást podmínky a tak je pro ní jednoznačně nejlepší zůstat v opozici, kritizovat a nic nedělat. 

4. Samotné hnutí ANO sice získalo to co se dalo očekávat, ale žádná přímočará koalice se před nimi nerýsuje. Naopak. 

Zdráhám se to říci... ale víte co jediné chybí k dokonalému chaosu?  Abychom se zítra ráno dozvěděli od Ovčáčka, že Zemanova nemoc byla vážnější než by se řeklo a už můžeme jen kondolovat pozůstalým. Tfuj tfuj tfuj... už to nikdy neřeknu... 

A teď vážně... 

Nemá smysl si něco namlouvat, volby rozhodly a i když se celkové příkopy a pozice v tomto státě příliš nezměnily, kyvadlo se přehouplo směrem k líbodémo ať se nám to líbí nebo nelíbí. Na volební podvody to u nás nikdo neshodí, protože hlasy v každém okrsku sčítá komise, která je složená z členů více stran a každá strana má právo si kamkoliv nanominovat svoje členy komise. Nesčítá to žádný stroj. Pár stížností na volby u NSS bude, ale ty nebudou hrát roli. Určitě se i tady na Kydech najdou tací, kteří si selhání svých oblíbenců zdůvodní nějakou konspirací, ale já se o nic podobného pokoušet nebudu. Rozhodně ne bez dalších důkazů. 

Vítězem těchto voleb je jednoznačně Fiala. Ani ne tak celá SPOLUkoalice, jako Fiala osobně. V debatách působil jako klidný a rozvážný politik a i když při proslovech mlátil prázdnou slámu, mlátil ji hezky, klidně, vtipně, neurážel, neútočil... prostě působil jako dokonalý státník do neklidné doby. Voliči to ocenili. Zároveň posílila nejen ODS, ale i TOPka i KDU-ČSL, takže těm sázka na koalici vyšla na jedničku. 

Andrej Babiš podle mě v principu neprohrál. Vzhledem k tomu, čemu čelil za kovidu, se synkem, s Pandora papers, se zadlužením a dalšími problémy, tak vlastně dopadl docela dobře. Taktizoval správně, rozkročil se na všechny strany, vysál volební programy kde mohl, ale antibabiš byl silnější než se zdálo. Zároveň tím vysátím volebních programů oslabil svého jediného možného partnera - SPD. 

Okamura dostal svoje. Přebere po KSČM definitivně roli protestní strany, ale není žádným jazýčkem na vahách. Babiš se s Okamurou neblíží většině a potřebuje k tomu ještě příliš mnoho dalších poslanců. 

Prvním poraženým jsou Piráti. To je také v tomto celkovém zmaru první pozitivní bod.  Jednak doplatili na "kurvy ze STAN". Starostové tohle udělali už několikrát a pokaždé jim to vyšlo. Vyšplhali se po zádech nějaké parlamentní strany, podělili se o náklady v kampani a pak využili svoje disciplinované voliče, kterým právě ti starostové řekli, aby kroužkovali a voliči to udělali. Druhým bodem byla ta diskusní fóra, kde mluvili o majetkových daních. V zemi, kde 80% lidí bydlí ve vlastním, začít mluvit o vysoké dani z nemovitosti, to byla sebevražedná chyba. O Zeleném údělu a adoraci EU netřeba mluvit... Piráti v podstatě vypadli ze sněmovny a mají čtyři poslance. 

Vítek Rakušan může slavit. Dostal Starosty skoro zadara na nejlepší výsledek. Hraje dvojnásobně významnější roli než SPD a má slušnou šanci, že bude součástí vlády. A může si za podporu nechat hodně moc zaplatit. Starostové se stávají tak významnou silou ve vrcholové politice, že příště už žádnou koalici potřebovat nebudou. 

A ostatní? Na smetiště dějin...

Šlachta ve sněmovně fízlovat nebude a vlastně mě na něm zajímá už jen jedna věc - z čeho zaplatí tu půjčku na kampaň. Jestli to nebude mít žádnou dohru a někdo to za něj zaplatí, tak je jasné, že ho někdo pásl.

ČSSD jsem to dlouho prorokoval. Hamáček byl totiž jediný, kdo se Vrběticemi ještě chlubil. Zároveň si Maláčová se Stropnickým vzpomněli pozdě a od začátku do konce byla ČSSD nečitelná, její program se jevil příliš podobný s programem TOPky a tak dopadla jak musela. Jak je u socanů zvykem, teď přijde domácí zabijačka, která zničí i zbytky jejich působení. 

U komunistů došlo na Skálova slova a za čtrnáct dní zřejmě dostane šanci jakožto nový předseda vyvést KSČM ze zmaru. 

Nebudu to zakrývat... Mám radost, že Volný blok dopadl jak dopadl. Laco, jak vidíte těch Vašich "zmrdů"  je míň jak 1,5%. Ne všichni voliči Volného bloku jsou zmrdi, ale všichni kovid zmrdi volili Volný blok. Budiž to varováním všem, kdo si mysleli, že mohou jít proti šesti milionům očkovaných a osobní zkušenosti statisíců lidí, kteří covid dostali, kteří přišli o někoho blízkého a kteří covid pacienty ošetřovali. Prostě vaše kecy o koncentrácích nikoho nezajímají a vaše představy o konci světa jsou ve světle nejnovějších událostí  poněkud zastaralé. 

Já teď budu jízlivý... 

Vy co jste říkali, že Babiš je kurva a jenom nás ojebe a stejně nás prodá Evropské unii... jak se to jeví teď? Je to teď lepší? Jste spokojení s tím, jak nás bude EU prodávat demoblok? Už víte, jak vypadá menší zlo? Už víte, proč je rozumné volit menší zlo? 

Vy co jste říkali, že máme volit srdcem a netaktizovat, jste spokojení? Volili jste srdcem, je to teď lepší? Vy co jste měli plnou hubu covidu a stavěli jste na něm celou budoucnost, už vám to došlo? Už jste pochopili, že se to hodilo jen na roztříštění sil? Že jste sice volili protiunijní agendu a chtěli jste svobodu, byli jste radikální a jediné, co jste tím dokázali, že nějakých 10% protiunijních hlasů propadlo a pěkně se rozdělilo půl napůl ve prospěch demobloku. Takhle je to lepší? 

Když jsem psal o tom, že Lipovská kandidaturou u Volného udělala chybu, protože na konci toho všeho nebude ani v radě ČT, ani v parlamentu, jste spokojení? Když jsem psal, že Bobošíková je pro každou stranu polibek smrti, už mi věříte? 

Tvrdil jsem, že tyto volby rozhodnou voliči malých stran... A také jo. Kdyby těch víc než deset procent hlasů pro ČSSD, KSČM, TSS a Volný blok dostal Okamura (a nebo Babiš) nebylo by o čem mluvit.

A ještě jedna jízlivá otázka... co má teď Babiš udělat milá alternativo? Má to bez boje předat demobloku a jít do opozice? Nebo má Zemana požádat o první pokus, otevřít své nekonečné peněženky a snažit se zkorumpovat dostatek demoposlanců, aby s přeběhlíky udělal většinu?  

Prostě příště neserte Vidláka a když vám něco říká, tak kurva poslouchejte a alespoň si to trochu promyslete. 

Dost už o tom. Stalo se. Věci jsou tak jak jsou. Zkusím teď říci pár slov o tom, jak dál. 

Kdybych byl na Babišově místě já osobně, tak bych asi došel za Fialou a řekl mu, že se jeho tužby vyplnily a že může začít stavět Česko na nohy jak sliboval. (O tom bude můj pondělní článek... povíme si jaký průser se na nás valí) Že si Fiala může vzít ten svůj pytel blech a může začít zachraňovat Škodovku, může se pokusit snížit ceny energií a může jezdit do Jůnie a tam vyjednávat o lepších podmínkách. A sám bych šel do opozice a myslím, že bych čtyři roky na novou příležitost čekat nemusel.

Jenže Babiš jede na tygrovi. Pokud bude odejít, bude vyšetřován a možná i odstraněn úplně. Takže být Babišem v jeho situaci, asi bych Zemana o první pokus složit vládu požádal. Minimálně kvůli Pirátostarostům, kde nejspíš dojde na slušnou řežbu a Piráti by mohli být první, kdo pochopí, že je lepší hrát u Babiše roli ministrů (všichni) než dělat u Starostů podržtašky a tak jako tak jsou namydlení a příště jsou ze hry. Takhle by si alespoň ještě nahrabali.  Karolíně Peake se to také vlastně vyplatilo. 

V takovém případě by pak stačilo, aby Andrej trochu korumpoval a mohl by tu většinu složit. 

Na druhou stranu - ANO a SPOLU by mohli mít ústavní většinu. To je lákavá možnost a pokud by se Fialovi hodně slíbilo... třeba premiérské křeslo a Andrej by měl ministerstvo financí, třeba by se hoši kmotrovští dali zlákat na opravdu velkou moc v tomto státě. 

Osobně tomu ale moc nevěřím. Realita říká, že Babiš většinu nesloží a bez ohledu na Zemanovu vstřícnost, jednoho dne to bude muset uznat. Na nějaký výjimečný stav, kdy u moci zůstane stávající vláda i přes jiný volebíní výsledek, to u nás prostě nenastane. 

Já osobně jsem si už minulý týden koupil elektrocentrálu. A budu se připravovat na to, že Andrej Agrofert prodá, protože bude muset. Připravím se na to, že sliby profesora Fialy budou uváděny do praxe a že sama realita ukáže, jaký je.  Ale mezi námi... ta realita co se na nás valí, ta je tak šílená, že všechny naše současné obavy o to, co demoblok bude dělat, se s realitou úplně minou. Jen nakousnu pondělní téma - Škodovka zavírá, energie se zdražují, zelený úděl jede dál, emisní povolenky se rušit nebudou, postřiky se zakazují, dodavatelské řetězce se rozpadají. Já bych si na nějaký kamarádšoft s EU nevsadil ani s Fialou. Realita sama jde směrem k programu SPD a na jejich slova dojde... jen ne teď hned. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (130 hlasů)

Komentáře

že prý nemá rád nácky a tetelí se blahem, že ODS zvítězila s NSDAP09.

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

díky za link Aleno. Myslím, že stojí za upozornění i tohle:

9.10.2021 Ilona Švihlíková
Pozvánka na živé vysílání na YouTube kanálu. V neděli 10. října od 17:00, kulatý stůl: Jak dál po volbách? Moderuje Ilona Švihlíková, diskutují Petr Drulák a Lukáš Valeš.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

Očekávat je blbost.

Nemá cenu očekávat, že pravicová vláda poskytne manévrovací prostor pro opozici, je naivní.

Jaký prostor poskytla pravicová vláda opozici v minulé krizi?

Paní Ilona Švihlíková v té době tahala kačera na pískovišti?

Nic ve zlém, ale odkaz je dobrý.

https://bavorovy-poznmky.tribe.so/post/ilona-svihlikova-prvni-reflexe-v…

Průměrný počet slepic: 3.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

No ono nás to může velmi překvapit. Pokud bude Fiala u moci, je myslím jasné, že musí hrát i na českou strunu. Viz Babiš, který na to vsadil a zde mu může Fiala brát voliče. Musí také myslet na zdní kolečka, tedy co bude za 4 roky a také se mu může pětka rozsypat. To, že si to uvědomuje napovídá, že několikrát opakoval, že je to vítězství Čecké republiky. Navíc je patrné, že šílenosti, které prezentovali piráti, nelze okatě zavádět.. Musí tedy, s probruselstvím opatrněji, některé věci patrně nezavede vůbec.

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)

... je především neschopný blb, který se velmi rád poslouchá a prožívá. Čekají nás měsíce, případně roky do předčasného pádu jeho vlády naplněné spoustou bezobsažných blábolů bez jediného smysluplného politického řešení čehokoli, zato s extrémně se zhoršující ekonomickou a sociální situací.

Průměrný počet slepic: 3.6 (21 hlas)

In reply to by tdx (neověřeno)

Trvalý odkaz

"všehoschopný".

Řekla bych, že se budeme divit...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A ještě něco...taková dezinformační kampaň proti Pirátům jaká tu byla...taková byla jen u prezidentské volby...

Lži a lži a lži...

Babiš dělal co mohl a Piráty to poškodilo...ale jinak tentokrát lež a nenávist nezvítězila...

Průměrný počet slepic: 1.8 (18 hlasů)

Bláboly.

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

Berte to z té lepší stránky. Samozřejmě Babiš lhal jak rudé právo tiskne a díky tomu piráty ničil. Ale sobě tím nepomohl, voliči pirátů přešli k druhé koalici.

Takže dav křičící antibartoše pomohl k porážce samotného Babiše.

Průměrný počet slepic: 2.9 (19 hlasů)

"Babiš dělal co mohl a Piráty to poškodilo...ale jinak tentokrát lež a nenávist nezvítězila..."

Jen, aby se nám ta vítězná Pravda s Láskou navzájem nepopraly...

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

kampaň ? Jste při smyslech ? Máte rád udavačské svině ? To jako fakt ? Jinak prezidentská volba - s nevzdělaným Rakušákem: dvojstránka v Mladé Frontě, nazváno prezidentský duel. A jen dvě velké fotky. Zeman/skopčák. Zeman necelá třetina dvojstránky, ten druhý zbytek. Minulé volby, kdy v televizní debatě Witovská napovídá odpověď na otázku, kterou sama položila. A akademikovi papouškovi seplo a začal naučenou říkanku mlít.

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Pohasly volební vášně.
Cigán se koupe v kašně
dredař si mastí dredy
nervák si léčí vředy.
Pohasla světla ramp.
Žárovky ukradli z lamp
dojedli švédské stoly
zametli trikolory.
Nastává všední den.
Jiným jsem okraden.

Průměrný počet slepic: 4 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

neposlechli jste Vidláka a teď si to vyžerem.

Průměrný počet slepic: 1.8 (14 hlasů)

Co s tím má Vidlák společného?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Tak zas na druhou stranu aspoň bude sranda... Nejlepší vtipy jsou založené na utrpení =)
mj. ve "Vostravě" právě začal buchat ohňostroj, takže u nás sme 100% vyhráli. Asi.

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

Aj u nás volili mnohí Pychopatoviča s tým, že bude stranda. Lenže komédia sa rýchlo zmenila na tragédiu. Kto by chcel dnes na Slovensku rýchle zbohatnúť, mal by okamžite založiť firmu a veľkom začať produkovať žobrácke palice a kapsy.

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)

Co doporučoval?

Vyžerte si, co chcete, já se na nikoho nevymlouvám.

Já jsem se rozhodl dle svého, důsledky si vyžeru sám.

Žádného rk nebudu obviňovat, ani jiné .

Obviňují pouze ubožáci.

Doufám, že mezi ně nepatříte.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

rk se svými kolegy a zaměstnavatelem snad slaví, ne ? Vyžere si maximálně příležitosti, které se konečně otevřely.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Komanč se ubírá k rezervaci.
Bledý, už ani nekrvácí.
Místo bizonů Tesly,
co teď v kánojích s vesly
když teepee koupí v e-šopu
a pro maso jde do Coopu?
Kam půjde Stará Skála?
Už je to jeden z mála
co vzývá staré časy,
do hrobu ulehne asi.

Průměrný počet slepic: 4.8 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Babis prohral, kdyz odvolal Prymulu, tehdy ztratil kredit a nasledne lavirovani jeho situaci pouze zhorsovalo.
Dle meho jsme svedky generacni zmeny a novi mladi volici uz neslysi na ideje (narod, solidarita, zakon atd), ale jejich zajem pouta "slusna nijakost".
Nemecko potlacilo vznik ceskeho inovacniho prumyslu a nase zeme sklouzla do agrarniho rozporu 1. republiky: velkeho rozdilu mezi mestem a venkovem.
SPOLU jsou takovou obdobou agrarniku, sazi na zivnostniky, maji umereny program, jsou neuchopitelni. Stejne neuchopitelni jako jejich predstavitele, coz volici nove doby plne vyhovuje: Zadne macho, zadny adrenalin, zadna individualita vuci ktere by se clovek musel nejak vymezit a ktera by znervoznovala. Idealem dnesni doby je Alzbetko- Fialko- STANko, ktera neurazi, nevyzvou, poklidne plynou.

Průměrný počet slepic: 3.6 (18 hlasů)

by se mělo objevit v nové vládě národního porozumění. Už se odlepilo z asfaltu?

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)

je to Haškova Strana mírného pokroku v mezích zákona.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Tady aspoň vidláci pláčou a zuří.

Na fb Volného bloku je mrtvo. Poslední post je z pátku dopoledne.

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

... pokud vím plyne všem, kteří překonají alespoň jednoprocentní hranici. Takže nejen že byla úspěšně kanalizována část nespokojených hlasů, ale sám má vystaráno na další čtyři roky.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Politické straně, politickému hnutí nebo koalici, která ve volbách do Poslanecké sněmovny získala nejméně 1,5 % z celkového počtu platných hlasů, bude za každý odevzdaný hlas ze státního rozpočtu uhrazeno 100 Kč (§ 85 zákona č. 247/1995 Sb., o volbách do Parlamentu České republiky a o změně a doplnění některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů).

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

Na druhou stranu jim zaplatil dost možná někdo jiný.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

na FB Volného bloku není z pátku, ale ze soboty večer. Napsala ho Hana Lipovská a napsala ho pěkně.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Plánují další postup.

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)

In reply to by Klasik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Není to klid před bouři?

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Pro ochranu klimatu udělali Piráti maximum... Poslanecký klub muže jezdit v jednom autě...

Průměrný počet slepic: 5 (26 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jen by mě zajímalo, co teď budou Piráti dělat ve všech těch kancelářích, co si jeli obhlídnout. Úklidovou četu?

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Po volbách, ať si člověk pustí cokoliv, stále slyší "změna". Změna jistě bude. Polovina národa si myslí, že k lepšímu, druhá menší polovina k horšímu. Skutečností je , že v malém českém hrnci dojde k bouři, která bude mít dopad na život celé společnosti. Ke změně paralelně dochází v celé EU. Volby v Německu také vedou ke změně. Ve Francii se schyluje asi k dalším nepokojům. Situace v GB zná každý
Pro nás platí zákonitost, že jsme součásti celkové změny v naší časti světa a že nastávají velmi silné turbulentní časy. Ani výsledky voleb v této optice nemusí být definitivní, viz pozice pirátů v nové sněmovně.
Nemusíme hned házet flintu do žita, jistě přežijeme.

Průměrný počet slepic: 3.5 (14 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

V tom ostatním...to si nejsem teda vůbec, ale vůbec jistý. Že se něco zásadního změní.... A k lepšímu ? Cha, cha, cha.....

No a taky možná ema dostane konečně někde od někoho kousek svého rozumu, dokonce se to možná i nějak projeví.
To by byl velký krok pro Brno a jeho demokracii.
--------------
Tož lidi furt nepochopili ten Buffettův výrok, že třídní boj (pochopte už konečně, že vůbec nemusí se lidi mezi sebou mlátit, natož aby se popravovalo !!!) existuje a že je to jeho třída, která momentálně vyhrává..
Oni si myslí, že si z nich Buffett jen tak střílí (jako když nějaká matrona uklouzne na star dens a všici se jen tak uchichtnou bokem).
A tak si tu oprátku nejenže objednávají, přebírají a platí. Oni si ji už dokonce pochvalují....
Strkají do ni hlavu jako když si někdo u pokladny kupuje lístky na fotbal a chce řadu, ze které je dobře vidět na všecko co se děje.

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jistěže přežijeme, zase tak moc se nestalo, jen se zařadíme do lajny. Turbulence v EU nás dostihnou. Mít v tomto čase vládní odpovědnost je velice riskantní. Topolánka a Nečase, předáky ODS to odrovnalo. Fiala na tom bude stejně. Nakonec ho vlastní potopí. Bohužel není zkušeným manažerem jako Babiš. Ale takový je život. Třeba to pomůže ke konsolidaci na levici. Kolo dějin se točí dál a dál.

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

když zaryl do spolupráce s babišem. V tu chvíli měl z 15% jen 10% - odchod nováčků směrem k ratlíkům a zbyla jen stará garda.
Ale možná to byl úmysl, vystaráno má, ani ho nebudou otravovat kamery.

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)

Spolupráce s Babišem by Okamurovy jen komplikovala jeho živobytí. Současný model mu spolehlivě funguje, tak proč by ho měnil?

Průměrný počet slepic: 2.9 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Jen dvě poznámky: 1) Volit malé strany nemá smysl, protože jde o propadlý hlas - kdyby lidé tuto defétistickou myšlenku opustili a volili srdcem či rozumem, mohlo vše být jinak ...
2) Můj hlas nic nezmění - kdyby lidé tuto defétistickou myšlenku lidé opustili a šli by k volbám, mohlo vše být jinak ...

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

In reply to by Vlasdimír (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jenže to by se museli shodnout, kterou z malých mimoparlamentních stran chtějí vyzvednout, když každý bude volit jinou malou stranu, stane se jen to, že všecky ty hlasy propadnou. V nabídce těch stran bylo hodně.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Vlasdimír (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na 70% voličů šlo k volbám, všichni si jistě mysleli, že volí rozumem a srdcem. Patrně se domnívali, že dělají něco užitečného.
Vaše průpovídky mají dva možné zdroje. Ten první je, jak to citlivě napsat, snad necitlivost k realitě a zahleděnost do sebe.
Ten druhý je o tom, že se jedná o jeden ze způsobů propagandy, jak poškodit protivníka.
U vás si nejsem jistý, ale obojí možnost nesvědčí o ničem dobrém.
A nakonec, jistě nemá smysl reagovat na vaše prognózy o procentech hlasů, jak jsem slíbil. Byl to těžký debakl.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Výsledek voleb by měl být šance pro přetvoření levice.

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Na to kolik všech krizí bylo za 2 roky, má ANO ještě docela dost hlasů. Přes svou nevýhru, má pořád jako strana nejvíc poslanců (mnohem víc než ODS) a o jedno křeslo víc než tři strany Spolu dohromady, ale do 101 podpisů by to byla hodně daleká cesta.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Jk na Fialu, tak na Jurečku.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/za-jureckou-byl-exposlanec-jenz-se-h…

Petr Fiala je dlouholetým ideologickým souputníkem exposlance za KDS (koaliční partner ODS) a KDU-ČSL Pavla Tollnera.
A tenhleten Pavel Tollner je velkým příznivcem SdL, německých řádů a restitucí do německých rukou.
Uhlazená pěšinka je jen mimikry jak u Fialy, tak u Jurečky.

Průměrný počet slepic: 5 (19 hlasů)

... pro každého, kdo má v hlavě alespoň pět funkčních neuronů. Volit kohokoli ze SPOLU a STAN znamená dát ano restitucím a nárokům sudeťáků.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Už se těší na triumfální vjezd do Prahy, až mu tam Fiala vybaví kancelář

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

bude bít za naše zájmy až do roztrhání těla (jak píše v jednom předvolebním letáčku, který skončil v mojí poštovní schránce).

Průměrný počet slepic: 2.8 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak jste si možná všimli, do předvolebních debat jsem zde příliš nezasahoval, neb jsem se obával nevole zdejšího kydačstva, a proč si dělat nepřátele ze svých sponzorů, kteří mi posílají tisíce za mé cenné rady, jak se stát snadno a rychle, mladým, chytrým a krásným.
Totéž jsem uvedl do praxe i stran mých nepočetných návštěv pohostinských zařízení. Tedy do praxe to uvedla Stará Jahoda, páč mi řekla, že - natokurvanimačasu, a to zejména v případě, že do hospody nejde se mnou.

Avšak dnes večer jsem vyrazil zkapalnit nějaký ten obolus do nejbližší fungující osvěžovny, domnívaje se, že tam bude klídek, bo volby a všichni budou nalepeni doma na hrací bedny.
A ono hovno. Už to tam jelo, už to tam zapíjeli, jedni prohru, druzí výhru.
Chlapi totiž udělali totéž, co zdejší kydači - tabulku s odhady výsledků voleb. Ovšem každý vrazil dvě kila do banku a z devíti sázejících se měli dělit o výhru tři kusy. No neber to!!!
A ti co prohráli, případně fandili Bábovi a spol., jen co mne zbystřili, řvali na mne:

"Ty kurvo hnusná, zase to dopadlo přesně, jak jsi říkal už v půlce prázdnin! Táhni odsud a už se tu neukazuj!"

Njn, a potom si člověk nemá připadat méněcenný a postižený...

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Strategie koalic je zvláštní, kdy místo volby jedné strany s tím, že potom tato strana bude uzavírat koalice až po volbách, se volí kolaice už sestavená předem. Co by se stalo, kdyby se vytvořila před volbami koalice ANO, ČSSD, KSČM a možná Přísaha?Potom by spousta hlasů nepropadla.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)