Kdo by to byl řekl...

Autor
Štítky

Takže máme sečteno a podtrženo.

SPOLU 27,7

ANO 27,2

(PIR)STAN 15,6

SPD 9,5

 

Nejhorší je, když se všecko moje sýčkování vyplní v podstatě naráz. Posuďte sami: 

1. Riziko malých stran se ukázalo velké. Malé strany se do sněmovny nedostaly, ale spolehlivě alternativě ubraly 10% hlasů, které se rozdělily v podstatě napůl s výhodou pro demoblok. Sázka na KSČM se minimálně čtenářům Kydů nijak nevyplatila. 

2. Kovidové téma je podstatně slabší, než by se ze všeho toho strašení koncentrákem zdálo. Volný blok nedostane ani ty peníze, natož aby se vůbec přiblížil k branám sněmovny.

3. Andrej se rozkročil směrem k SPD a ta si nijak nepolepšila a je dobrá jen k dobrému bydlu pro její poslance. SPD je příliš malá na to, aby si mohla klást podmínky a tak je pro ní jednoznačně nejlepší zůstat v opozici, kritizovat a nic nedělat. 

4. Samotné hnutí ANO sice získalo to co se dalo očekávat, ale žádná přímočará koalice se před nimi nerýsuje. Naopak. 

Zdráhám se to říci... ale víte co jediné chybí k dokonalému chaosu?  Abychom se zítra ráno dozvěděli od Ovčáčka, že Zemanova nemoc byla vážnější než by se řeklo a už můžeme jen kondolovat pozůstalým. Tfuj tfuj tfuj... už to nikdy neřeknu... 

A teď vážně... 

Nemá smysl si něco namlouvat, volby rozhodly a i když se celkové příkopy a pozice v tomto státě příliš nezměnily, kyvadlo se přehouplo směrem k líbodémo ať se nám to líbí nebo nelíbí. Na volební podvody to u nás nikdo neshodí, protože hlasy v každém okrsku sčítá komise, která je složená z členů více stran a každá strana má právo si kamkoliv nanominovat svoje členy komise. Nesčítá to žádný stroj. Pár stížností na volby u NSS bude, ale ty nebudou hrát roli. Určitě se i tady na Kydech najdou tací, kteří si selhání svých oblíbenců zdůvodní nějakou konspirací, ale já se o nic podobného pokoušet nebudu. Rozhodně ne bez dalších důkazů. 

Vítězem těchto voleb je jednoznačně Fiala. Ani ne tak celá SPOLUkoalice, jako Fiala osobně. V debatách působil jako klidný a rozvážný politik a i když při proslovech mlátil prázdnou slámu, mlátil ji hezky, klidně, vtipně, neurážel, neútočil... prostě působil jako dokonalý státník do neklidné doby. Voliči to ocenili. Zároveň posílila nejen ODS, ale i TOPka i KDU-ČSL, takže těm sázka na koalici vyšla na jedničku. 

Andrej Babiš podle mě v principu neprohrál. Vzhledem k tomu, čemu čelil za kovidu, se synkem, s Pandora papers, se zadlužením a dalšími problémy, tak vlastně dopadl docela dobře. Taktizoval správně, rozkročil se na všechny strany, vysál volební programy kde mohl, ale antibabiš byl silnější než se zdálo. Zároveň tím vysátím volebních programů oslabil svého jediného možného partnera - SPD. 

Okamura dostal svoje. Přebere po KSČM definitivně roli protestní strany, ale není žádným jazýčkem na vahách. Babiš se s Okamurou neblíží většině a potřebuje k tomu ještě příliš mnoho dalších poslanců. 

Prvním poraženým jsou Piráti. To je také v tomto celkovém zmaru první pozitivní bod.  Jednak doplatili na "kurvy ze STAN". Starostové tohle udělali už několikrát a pokaždé jim to vyšlo. Vyšplhali se po zádech nějaké parlamentní strany, podělili se o náklady v kampani a pak využili svoje disciplinované voliče, kterým právě ti starostové řekli, aby kroužkovali a voliči to udělali. Druhým bodem byla ta diskusní fóra, kde mluvili o majetkových daních. V zemi, kde 80% lidí bydlí ve vlastním, začít mluvit o vysoké dani z nemovitosti, to byla sebevražedná chyba. O Zeleném údělu a adoraci EU netřeba mluvit... Piráti v podstatě vypadli ze sněmovny a mají čtyři poslance. 

Vítek Rakušan může slavit. Dostal Starosty skoro zadara na nejlepší výsledek. Hraje dvojnásobně významnější roli než SPD a má slušnou šanci, že bude součástí vlády. A může si za podporu nechat hodně moc zaplatit. Starostové se stávají tak významnou silou ve vrcholové politice, že příště už žádnou koalici potřebovat nebudou. 

A ostatní? Na smetiště dějin...

Šlachta ve sněmovně fízlovat nebude a vlastně mě na něm zajímá už jen jedna věc - z čeho zaplatí tu půjčku na kampaň. Jestli to nebude mít žádnou dohru a někdo to za něj zaplatí, tak je jasné, že ho někdo pásl.

ČSSD jsem to dlouho prorokoval. Hamáček byl totiž jediný, kdo se Vrběticemi ještě chlubil. Zároveň si Maláčová se Stropnickým vzpomněli pozdě a od začátku do konce byla ČSSD nečitelná, její program se jevil příliš podobný s programem TOPky a tak dopadla jak musela. Jak je u socanů zvykem, teď přijde domácí zabijačka, která zničí i zbytky jejich působení. 

U komunistů došlo na Skálova slova a za čtrnáct dní zřejmě dostane šanci jakožto nový předseda vyvést KSČM ze zmaru. 

Nebudu to zakrývat... Mám radost, že Volný blok dopadl jak dopadl. Laco, jak vidíte těch Vašich "zmrdů"  je míň jak 1,5%. Ne všichni voliči Volného bloku jsou zmrdi, ale všichni kovid zmrdi volili Volný blok. Budiž to varováním všem, kdo si mysleli, že mohou jít proti šesti milionům očkovaných a osobní zkušenosti statisíců lidí, kteří covid dostali, kteří přišli o někoho blízkého a kteří covid pacienty ošetřovali. Prostě vaše kecy o koncentrácích nikoho nezajímají a vaše představy o konci světa jsou ve světle nejnovějších událostí  poněkud zastaralé. 

Já teď budu jízlivý... 

Vy co jste říkali, že Babiš je kurva a jenom nás ojebe a stejně nás prodá Evropské unii... jak se to jeví teď? Je to teď lepší? Jste spokojení s tím, jak nás bude EU prodávat demoblok? Už víte, jak vypadá menší zlo? Už víte, proč je rozumné volit menší zlo? 

Vy co jste říkali, že máme volit srdcem a netaktizovat, jste spokojení? Volili jste srdcem, je to teď lepší? Vy co jste měli plnou hubu covidu a stavěli jste na něm celou budoucnost, už vám to došlo? Už jste pochopili, že se to hodilo jen na roztříštění sil? Že jste sice volili protiunijní agendu a chtěli jste svobodu, byli jste radikální a jediné, co jste tím dokázali, že nějakých 10% protiunijních hlasů propadlo a pěkně se rozdělilo půl napůl ve prospěch demobloku. Takhle je to lepší? 

Když jsem psal o tom, že Lipovská kandidaturou u Volného udělala chybu, protože na konci toho všeho nebude ani v radě ČT, ani v parlamentu, jste spokojení? Když jsem psal, že Bobošíková je pro každou stranu polibek smrti, už mi věříte? 

Tvrdil jsem, že tyto volby rozhodnou voliči malých stran... A také jo. Kdyby těch víc než deset procent hlasů pro ČSSD, KSČM, TSS a Volný blok dostal Okamura (a nebo Babiš) nebylo by o čem mluvit.

A ještě jedna jízlivá otázka... co má teď Babiš udělat milá alternativo? Má to bez boje předat demobloku a jít do opozice? Nebo má Zemana požádat o první pokus, otevřít své nekonečné peněženky a snažit se zkorumpovat dostatek demoposlanců, aby s přeběhlíky udělal většinu?  

Prostě příště neserte Vidláka a když vám něco říká, tak kurva poslouchejte a alespoň si to trochu promyslete. 

Dost už o tom. Stalo se. Věci jsou tak jak jsou. Zkusím teď říci pár slov o tom, jak dál. 

Kdybych byl na Babišově místě já osobně, tak bych asi došel za Fialou a řekl mu, že se jeho tužby vyplnily a že může začít stavět Česko na nohy jak sliboval. (O tom bude můj pondělní článek... povíme si jaký průser se na nás valí) Že si Fiala může vzít ten svůj pytel blech a může začít zachraňovat Škodovku, může se pokusit snížit ceny energií a může jezdit do Jůnie a tam vyjednávat o lepších podmínkách. A sám bych šel do opozice a myslím, že bych čtyři roky na novou příležitost čekat nemusel.

Jenže Babiš jede na tygrovi. Pokud bude odejít, bude vyšetřován a možná i odstraněn úplně. Takže být Babišem v jeho situaci, asi bych Zemana o první pokus složit vládu požádal. Minimálně kvůli Pirátostarostům, kde nejspíš dojde na slušnou řežbu a Piráti by mohli být první, kdo pochopí, že je lepší hrát u Babiše roli ministrů (všichni) než dělat u Starostů podržtašky a tak jako tak jsou namydlení a příště jsou ze hry. Takhle by si alespoň ještě nahrabali.  Karolíně Peake se to také vlastně vyplatilo. 

V takovém případě by pak stačilo, aby Andrej trochu korumpoval a mohl by tu většinu složit. 

Na druhou stranu - ANO a SPOLU by mohli mít ústavní většinu. To je lákavá možnost a pokud by se Fialovi hodně slíbilo... třeba premiérské křeslo a Andrej by měl ministerstvo financí, třeba by se hoši kmotrovští dali zlákat na opravdu velkou moc v tomto státě. 

Osobně tomu ale moc nevěřím. Realita říká, že Babiš většinu nesloží a bez ohledu na Zemanovu vstřícnost, jednoho dne to bude muset uznat. Na nějaký výjimečný stav, kdy u moci zůstane stávající vláda i přes jiný volebíní výsledek, to u nás prostě nenastane. 

Já osobně jsem si už minulý týden koupil elektrocentrálu. A budu se připravovat na to, že Andrej Agrofert prodá, protože bude muset. Připravím se na to, že sliby profesora Fialy budou uváděny do praxe a že sama realita ukáže, jaký je.  Ale mezi námi... ta realita co se na nás valí, ta je tak šílená, že všechny naše současné obavy o to, co demoblok bude dělat, se s realitou úplně minou. Jen nakousnu pondělní téma - Škodovka zavírá, energie se zdražují, zelený úděl jede dál, emisní povolenky se rušit nebudou, postřiky se zakazují, dodavatelské řetězce se rozpadají. Já bych si na nějaký kamarádšoft s EU nevsadil ani s Fialou. Realita sama jde směrem k programu SPD a na jejich slova dojde... jen ne teď hned. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (130 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Je to tak, valí se na nás tolik, průserů, že čtyř, nebo pětikoalice (pokud vezmou neštastné Piráty na milost) věrných Bruselanů možná už za rok, dva bude litovat, že radši nezůstali v opozici - blackouty, inflace, propad ekonomiky, nevyřešená migrace - zvláště nová vláda v Německu se Zelenými zajístí, že si to i u nás vypijeme až Zum bitteren Ende.

Průměrný počet slepic: 5 (43 hlasů)

Kamagra Chewable (Sildenafil) <a href="https://vprednisonn.com/">buy prednisone online for dogs</a> cheap generic prednisone :: buy prednisone dose pack

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

budeme žít v demokracii (Fiala).
A poprvé v historii téhle země nebude v parlamentu levice.

Průměrný počet slepic: 2.8 (26 hlasů)

In reply to by SaturniN (neověřeno)

Trvalý odkaz

...byl přijat nedemokraticky ?
Platil by ?!?
Stejný Fiala v jedné ze svých prací tvrdil, že Církev je samostatným státem (Vatikán).

Tož uvidíme, co tento politolog ze svých tvrzení všecko vyvodí. Pokud by si nějak zajistil i moc vládní, nejen zákonodárnou.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Vatikán je stát, ale je rozdíl mezi majetkem církve v jednotlivých zemích světa a extrateritoriálním územím státu Vatikán jako jsou některé církevní paláce a zahrady v Itálii.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Mám za to, že církev je státem, protože církevní restituce jsou v podstatě mezinárodní smlouvou. Církev je vlastně korporace Vatikán, které podléhájí ostatní katolické církve po světě. Takže kus ČR u nás vlastní cizí stát. Mají i své zákony, třeba o církevním tajemství-farář nemusí hlásit vraždu, o které mu řekl farník při zpovědi.

Zatím bez slepic

In reply to by SaturniN (neověřeno)

Trvalý odkaz

A my se fšichni chytnem za ruce a budem se mít rádi. A nebe bude modré....
Doprdele, jak já se modlím (jsa pohan), aby byla zima jak řemen.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

My co fandíme Babišovi jsme prohráli. Tož to uznávám, i když vím, že ti, co nyní budou sestavovat vládu a kterým říkám Pětilháři, nemají program, ani schopnosti bojovat stejně jako Babiš za Česko.
Nebudu ani říkat jako Pětilháři, že toto není moje vláda. Nebude to vláda, kterou jsem volil ale moje vláda to bude. Tak je to správně. Tedy alespoň navenek Česka.

Na hodnocení, proč Babiš prohrál je ještě brzo. Fakt je, že ŠÍLENÝ TLAK opozice po dobu co je Babiš ve vládě, médií a v posledních dnech i zahraničních, včetně krizových příhod z minulých dvou let, to vše k tomu přispělo.
Už příští měsíc bude každá vláda muset řešit děsivosti dané covidem a spadající i do ekonomiky. Nakonec je dobře, že Babiš to nechá Fialovi. Ať si to vychutná.
Hádám, že do dvou let budou předčasné volby, ve kterých Babiš (bude-li se mu ještě chtít kandidovat, nebo nějaký jeho náhradník) drtivě vyhraje.
Lidem se dařilo moc dobře, seděli doma a brali 80%, stejně ale byli na Babiše naštvaní. Aby se změnilo jejich myšlení, musí začít rýt hubou zem.

A na závěr, gratuluji plzeňákům k jejich hlasování, Godotovi, že to hodil SPD (hlasování úplně k ničemu, protože Okamura bude jen pokračovat v tom co celé roky dělal, brát plat poslance, který nikdy nic užitečného neudělal ani nemohl a ani nechtěl, ale hlavně když Godota Babiš sral) a zejména vlkovi, že to hodil ČSSD. Zejména vlkův hlas pomohl ODS, té ODS, proti které vlk desetiletí bojoval. Ale hlavně když Babiš a teď i Zeman prohráli!
To je uvažování, to je logika rozvádějící se manželky, která neumí, než se mstít a tím škodí i sobě.
Opravdu pánové, srdečná gratulace!

Průměrný počet slepic: 4.5 (62 hlasů)

No uznat porážku. Většina národa to tak chtěla a chtít měnit národ navrhují jen blbci.
A na jeho místě bych požádal Zemana, aby jemu a té jeho spoluobviněné v kauze Čapího hnízda udělil abolici. Velení ANO bych předal pracantovi Havlíčkovi a hajdy s Monikou na záměček do Francie. A spát a spát a odpočívat a odpočívat.

O co, že do roka tam za ním začnou jezdit TV štáby s prosbami o rozhovory a politici s návrhy na sestavení nové vlády.
Emeritní rektor sice tvrdí, že to zvládne, ale já mám jisté velmi vážné pochyby.

No a správná otázka, aby byla kompletní by měla končit "A co my chudáci siroty, co nemáme zámky ve Francii?"
No jako vždycky v minulosti, zavařovat, nakládat, řezat dřevo na zimu.
Přijdou zase lepší časy.

Průměrný počet slepic: 4.8 (52 hlasů)

Nech Laca na pokoji

Průměrný počet slepic: 2.1 (12 hlasů)

Babiš v uznání prohry mluvil opravdu hezky. I když ho mohu kritizovat ze všechno možné, tak mně na rozdíl od ostatních politiků imponuje normálním přátelským projevem. Jasně, že na čestinu přeučený Slovák je tak nějak trošku nepříjemný. \Ale sdělení má vesměs velmi lidské. No a co dál, na zahradě dřevo na 5-6 krutých zim, dnes naloženo 50 kg zelí, ve sklepě pár pytlů brambor a ve spíži hromada zavařeného masa. Takže v případě nepřízně osudu přežiju jako ruský mužik:-))

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)

35% oprávněných voličů se opět NEdostavilo k volbám. Bohužel.

Všichni ostatní utržili od 27,7% do 1,7% ze 65%.
To je
18,005% - SPOLU
17,68% - ANO
10,1% - PirSTAN
6,17% - SPD
-----------------------
3,055% - Šlachta
2,99% - ČSSD
2,37% - KSČM

Nic moc výsledky teda...

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

fandům Volného, jo máte se na co těšit, hlavně že sebral hlasy stejně jako Šlachta a další. Když jsem to tu předčasem říkala tož... njn, každá naše generace si tím musí projít. Výhoda seniorů je, že už vědí co mohou čekat. A zařídí se podle toho a Vy mladší si tím musíte projít tak jak my v devadesátkách. a bude to ještě horší, protože svět okolo je úplně jiný. A ti nejmladší jakbysmet.
Tipuju to tak, že bába prodá své podíly němcům a nastane to co při privatizaci taťky klauze. To co se obnovilo a vybudovalo půjde kam..... no tam.... Hlavně že se Volný a Trikolora dostali do sněmovny.... Odkud je stejně , bude -li se chovat jak se choval vyrazej... na to mít sílu a paragrafy budou.. jo jo....

Průměrný počet slepic: 4.4 (21 hlas)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

Od začátku přece bylo jasné, že to je součást odpadu společnosti. Já mu v naší tipovačce dopřál dokonce 2%.

Průměrný počet slepic: 3.9 (17 hlasů)

….. býval byl četl moje zdůvodnění volby Japonce, možná byste byl méně nasraný/jízlivý. Moje volební taktika se (alespoň částečně) osvědčila. Co mi nevyšlo, byla volební předpověď, u níž jsem ovšem sám uváděl, že je "přáním otcem myšlenky" (15 % pro SPD).
A teď obráceně - mám být podobně jízlivý vůči vám? Ale ne, volby prostě nedopadly dobře. Proč získal Bureš méně hlasů než posledně a opoblok více - to bude jistě předmětem různých analýz. Nepřiznáte už teď nějakou Babišovu chybu? Alespoň trochu, kousíček maličký? Nebo budete dále věřit na jeho svatozář?

Průměrný počet slepic: 3.1 (27 hlasů)

….. kterých má Babiš (když už chcete) spoustu, mu zrovna já nevyčítám. StB a spolupráce s ní je jedním z mnoha (dnes už podruhé - e pluribus unum), u obchodního reprezentanta v zahraničí za časů socialismu věc docela běžná, nic výjimečného.
Nu - rýpnout jsem si mohl, když Laco tak ublíženě řádí, ne?

Průměrný počet slepic: 3 (23 hlasů)

sice jste si rýpnout mohl, jenže 99% lidí okamžitě naskakují v obraze žvásty demožumpy. Opět se opakuji, několikrát jsem zde psal, proč Babiše NIKDY ne, ale, to co jste uváděl za jeho chyby, s tím zas já problém nemám. Já bych řekl, že kampaň měl zmáklou dobře, spíše je opravdu zázrak, že po tolika letech kopání do něj od snad všech sdělovacích prostředků, v čele s ČT09, toho nikdy nekončícího hnoje, kdy se ve veřejněprávné televizi zvali lidé na demontrace Michprdů, kdy se kopalo do kytic na Národní, jen že je tam položil Babiš...Já znovu říkám, že je opravdu zázrak, že tak dlouho vydržel a já sám mu nerozumím. Být tak bohatý a dnesadenně se dívat v TV, kdy na mě a mou rodinu kdejaký nýmand blije sračky, PROČ ? Mám to zapotřebí ?

Průměrný počet slepic: 4.9 (36 hlasů)

In reply to by Auto (neověřeno)

Trvalý odkaz

mě je jediné vysvětlení konspirační. Že to měl od marketérů nalajnované. S tím, že lidé v ČR se rádi staví za okopávané, otloukánky. Určitě i nějaký ekonomický přínos pro něj jeho funkce měla, ale on už bych řekl, že nepotřebuje hrabat prachy dál a dál. I když to dělá.

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)

In reply to by Auto (neověřeno)

Trvalý odkaz

že za štvavou antibabišovskou kampaní stáli z části oni..., tak co si myslíte, že se asi stane?
Němci provozy u nás zavřou, přemístí výrobu do Německa, a nazdar.

Průměrný počet slepic: 4.3 (22 hlasů)

Nesmysl, na to jsou příliš ziskové. Co by měli ze zavřeného podniku když mohou sosat dividendy z práce někoho jiného?

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

pšonci mají prostoru dost a dost, a many many taky potřebují

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

A kde dnes jsou. Opavia je v Polsku, Hame v Rakousku a tak dále.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Alena Z.
Proto musel Babiš prohrát.
Jasně se ukazuje,kdo tlačil na prohru Babiše,hlavně Němci prostřednictvím Bruselu a Jourová může být spokojena.Jinak to může skutečně dopadnout,tak jak píše pan Vidlák,že se zase domluví Klaus se Zemanem.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

napsal o kousek výš, pochopil byste, že nejsem nasraný a že jsem porážku svého favorita uznal.
Ale dosud jsem nepochopil, jak někdo (Godot a jiní) mohou volit straničku, jejíž šéf v politice pro tuto zemi nic neudělal a chystá se v tom nicnedělání pokračovat, bez ohledu na to, jak volby dopadly, nebo i pro případ, že by dopadly jinak.
Babiš udělal spousty chyb, spousty. Ale málo platné, tak dobrého premiéra jsme tu dosud nikdy neměli a jak tvrdím, větu In God we trust na dolarových bankovkách je třeba doplnit větou In data we trust.
A ta data vypovídají o vládě Babiše jasně. Nejúspěšnější premiér všech dob Česka.
Takže emoce stranou.
Data, data. A proč mnozí volili emočně? Protože je data nezajímají, Babiš je sere nebo chtějí jednoduše změnu.
Podnikání mě naučilo respektovat data. Nepodléhat emocím, nebo co nejméně.

Průměrný počet slepic: 4.6 (34 hlasů)

klidně zajízlete. Mne jízlivosti posilují a cvičí v argumentaci. Neurážejí mě ani nenasírají.

Tak si zajízlím ještě jednou.
Vy tam v té Plzni jste fakt partička. Zjistil jsem, že Baxa se dostal do parlamentu. Baxa, kterého považuji za jednoho z největších argumentačních ničemů v české politice. A světe div se, také prý bývalý socan Bernard, nyní přeběhlík.
O vlkovo světlé chvilce při volbě ČSSD, čímž pomohl ODS jsem psal.

Ještě, že tam máte dobré pivo.
Vnučka od letoška u vás studuje medicínu a moc se jí v Plzni líbí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (19 hlasů)

mi dáváte za vinu Baxu (ODS) a Bernarda (přeběhlík), když jsem volil Okamůru.

Vlk už není Plzeňák, sídlí na Vlčtejně (od toho ten nick). Vlastním jménem..... ne, to si samozřejmě nechám pro sebe.

Že se vnučce v Plzni líbí chápu a jsem tomu rád. Opravdu se tu docela hezky žije. K tomu ale doplním, že tu roky vládne ODS + někdo (ten někdo se občas mění), tedy v pozadí Roman Jurečko (Romana mám rád, je to rovný chlap) a ještě jeden člověk, jehož jméno se nesmí ani vyslovovat (aby na sebe vyslovující nepřivolal nepřízeň bohů). Jsme tedy spolu (vy a já) před problémem poloplné/poloprázdné sklenice - je v Plzni (relativně) dobře díky ODS, nebo navzdory ODS?

Ono hodnocení lidí jen podle stranické příslušnosti je ošidné. Baxa je zmrd (zde s velkou chutí přebírám váš slovník), krajská hejtmanka Ilonka Mauritzová je fajn (hodná) baba (taky ODS). Tak bych mohl pokračovat "napříč politickým spektrem".

Čistě osobně a upřímně - jsem v Plzni stále ještě celkem zavedená osůbka. Kdyby snad vnučka něco potřebovala, je možno se na mě obrátit (spojení u Vidláka). To nemá s politickými názory nic společného.

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

Trestná činnost
V 90. letech 20. století byl podmínečně odsouzen za útok na veřejného činitele. Později byl potrestán obecně prospěšnými pracemi za poškozování cizí věci. V roce 2002 mu pro jízdu automobilem pod vlivem alkoholu byla magistrátem udělena pokuta 15 tisíc korun a zákaz řízení na dobu 10 měsíců. Jurečko ale tento zákaz nerespektoval a po přistižení za volantem byl ve stejném roce obviněn z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Odsouzen byl městským soudem v Plzni k pokutě 30 000 Kč a dvěma létům zákazu řízení.[5]

Plzeňská práva
Jurečko se pokoušel vystudovat právnickou fakultu v Plzni, na kterou byl přijat až na odvolání v době, kdy na ní učil jeho blízký spolupracovník Jiří Pospíšil. Právě tento způsob přijímání označila Akreditační komise za pochybný a netransparentní.[6] Podle deníku Aktuálně.cz byly údaje o jeho přijímacích testech skartovány nařízením bývalého děkana Milana Kindla.[7] V červenci 2010 Jurečko studium práv přerušil.[8] V dubnu 2012 pak studium ukončil s odůvodněním "V mém věku, bude mi 45 let, a v souvislosti s aférami maďarského a německého prezidenta to nemám zapotřebí."[9

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)

…. trochu neblbnul? Já jo....
Studia na Právech v Plzni?
Mám k tomu jednu veselou historku z natáčení, ale sem se dnes nehodí. Ozvěte se někdy, já ji sem převyprávím, je na téma: "Jak jsem se nestal JUDr".
Tady studoval/nestudoval kde kdo. Napříč politickým spektrem.... Třeba i Milan Chovanec :-)

Průměrný počet slepic: 2.4 (7 hlasů)

Vás ten Godot nějak sere Laco :). Co by se asi změnilo, kdyby to většina voličů SPD hodila Babišovi? Většinu by stejně neměl s kým dát do kupy. Co se týká Baxy v druhém příspěvku - též nechápu, jak někdo mohl dát preferenční hlasy kokotům jako Baxa nebo Bernard - ale Godot to fakt nebyl - jako volič SPD ani technicky být nemohl :). Jinak já taky volil SPD a nijak mě to nemrzí. To bude asi tím, že bydlím kousek od Plzně :D.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Laco Vaše (a nejen Vaše, všechny) texty prochází a vyhledává klíčová slova, na které reaguje zhruba na úrovni konečného automatu, v tom je podoben jinému místnímu kašparovi s rodinně-halogenovým pozadím. Kdybych byl mladší a ambicióznější, napsal bych v Pascalu nebo C++ generátor textů, který by zde Laca plnohodnotně zastoupil. Namixoval bych něco zmrdů, něco koblih a přidal profesora Hořejšího, a nikdo by nepoznal rozdíl.

Vy chcete starého psa učit novým kouskům? Cha! Marné volání.

Průměrný počet slepic: 2.7 (17 hlasů)

Godota si jako spisovatele a PRistu velmi vážím na rozdíl od mlíčňáků jako jsi ty poštívači.

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hořejšímu a koblihám přidám "Lehni" a lacogenerátor bude natošup.
Jdi se vycpat, automate.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

krom těne až zas tak moc chudejch, se velká většina měla fajn a klídek a tak si bláhově mysleli, že se bezpráce budou mít ještě líp... njjn ale tak to nefunguje, nejsou lidi co by dělali, ať na polích, nebo něco vyráběli, nejsou řemeslníci.. těch zepár důchodců.....to nevytrhne .. a absolventi sociálních věd, co je jich jak naseto jak by smet.... jo jo bude veselo....

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

ále hovno, Laco, je vidět, že jste nikdy nestál u velkýho díla, který může zvládnout opravdu jen velkej a fundovanej kolektiv maníků a že víte kulovaný, jak se ten kolektiv má sestavovat a hlavně vést. To se totiž někde musíte naučit, pak si to zkusit na vlastní kůži a zodpovědnost a ještě Vám prozradím jednu zcela nezanedbatelnou věc = že občas narazíte, nebo dokonce dostanete zcela zaslouženě po držce = to nepadá samo z nebe! Jen na základě vlastních prožitých zkušeností můžete růst a něco vést. Pak přijdete na to (co jsem už napsal výše), že jenom Vy sám to velký dílo neuděláte, i kdybyste chtěl, že na to potřebujete tlupu maníků, na jejichž odbornost a SPOLEHLIVOST se můžete spolehnout ... jen tak se dá popostrkovat velký dílo k cíli. A nebudu Vám nalhávat, že i když takovej tým máte, tak vůbec není někde psáno, že cesta k cíli musí bejt rovná a snadná, protože denně vyvstalý problémy Vámi nastoupenou cestu komplikujou, prostě zdržujou a čas, to je mimo jiný to o co tu taky přece jde. Jen nedouci mají představu, že všechno jde hned a zázraky se dějou do dvou dnů!
Ta „malá domů“ Okamura, když jste ho tak znalecky opět odhalil, možná, že dokonce něco tuší, možná, že něco i zkouší, možná, že dokonce i ví, přesto už tolikrát narazil, žejo? To by ale blbíš spíš očekával, než mu to vyčítal! Obdivuhodný na tom však je, že lacům je to hned přímočaře jasný, když stále znovu a znovu mi (vlastně teď Godotovi) otloukaj moji volbu snad už stokrát o hlavu svým už značně vyčpělým tvrzením že :

...“ Okamura bude jen pokračovat v tom co celé roky dělal, brát plat poslance, který nikdy nic užitečného neudělal ani nemohl a ani nechtěl...“

.. no to se pak, vážený gratulante Laco, ani nedivím, že Okamura neroste a že je otloukán z každý strany vědoucími lacy hned dvakrát a že se furt a furt na Okamuru lepí to na něj házený lepkavo!

... to je fakt těžký, Laco!

Průměrný počet slepic: 2.9 (11 hlasů)

tak podrobně studujete.
Avšak závěry děláte chybné.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

spíš jsme vyznavači logiky, analýzy, zkušeností a zdravého rozumu. Je to sice náročné , ale zase klidné spaní......a čisté svědomí a to je k nezaplacení

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Já teda vidím jasnou koalici "pěti", pokud má Fiala koule, tak jen čtyř, ale on je nemá, Babiš do opozice a na plný plyn do západních řitních otvorů.

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Ze všeho nejvíc se bojím amerikanizace zdravotnictví. To by vzhledem k mému věku nebyl žádný med. Nicméně stav je takový, že se většina lidí měla tak dobře, že volila proti svým zájmům. Brácha na pokraji invalidky s čekáním na extrémně drahou operaci a ženou na invalidce to hodil STANU. Kolegyně 50plus ve státní správě to hodila stanu protože "tam jsou zajímaví týpci" atd atd. Nějak 4 roky přežijeme, nicméně pro obyčejné lidí bude stěžejní co bude s levicí. Poté co Socani vyštvali "staré kádry", začali jít do kopru, pak nastoupil Petříček, Hamáček ...... Bezvadnej Stropnickej a Venezuela to nezachránili. Takže buď návrat Paroubka a nebo jiného silného vůdce který to vyčistí. Komančové jsou bohužel odepsaní. Pokud Bába odejde mimo do politiku nebo do krimu, uvolní se obrovské množství levicově smýšlejících lidí. Takže budoucnost je obroda staré SocDem s nasátím komančů, nebo vznik nové konzervativní levice (ale to bez peněz nepůjde) ale těch neznámých je strašně moc. Nicméně cesta k vytvoření konzervativní levice se otvírá....

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

A bez peněz to to asi nepůjde.

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

ve vládě se k Babišovi chovali socani hnusně a neloajálně, navíc se sami mezi sebou hádali. No socani jako vždy v minulosti oportunisti. Pamatujete na podporu Viléma II. aby začal I. válku? Kdepak byli proletáři všech zemí, co se měli spojit?
Spojily je až zákopy, ve kterých pomřeli.

KSČM bez mladých skončí také, jejich šancí je nastávající průser v ekonomice. Akorát musí rychle vyměnit ty vypasence, co si zvykli na ježdění služebními bavoráky s řidičem a na Internacionálu už dávínko zapomněli. Jenže Skála je už taky dědek. A Konečná, no bohužel ženská, byť s bystrou hlavou.

Průměrný počet slepic: 4.1 (17 hlasů)

ukázaly že fungují.... teda leda by to byl Hamajdův úkol a ten splnil a dostane za to nějakou odměnu.....jo jo
a já jdu na předposlení verz monte christa, ten je sice už dost do libodemo, ale zase to obsazení.....

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

ale takové tušení, že návrat Onderky do velení to dorazil, protože on je jako ještěr... nezapomíná.. njn

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

Podle mého názoru udělali chybu v odmítnutí změny jména. Takhle jim byl dán brutální cejch totalistů, i když jimi už dávno nejsou a pro nne mají nejpřijatelnější názory. Už 30 let se do nich dnes a denně kope. A z mladých nebo výše postavených lidí by se k nim přihlásil jen sebevrah. Tady bude potřeba nějaká zásadní změna a vzhledem k izolaci v masmédiích vytvoření nějakého komunikačního kanálu. Jinak jdou do kopru. Ten kanál si dokázal vytvořit Xaver přes XTV, nevidím jediný důvod aby nešli podobnou cestou. Jenže mladí jsou indokrinovaní pravicí, a to víc než brutálně, takže možná ani tudy cesta nevede. Snad jen aby lidé práce začly "žrát hlínu" ale u toho už bych nechtěl být....

Průměrný počet slepic: 4.2 (18 hlasů)