Kdo by to byl řekl...

Autor
Štítky

Takže máme sečteno a podtrženo.

SPOLU 27,7

ANO 27,2

(PIR)STAN 15,6

SPD 9,5

 

Nejhorší je, když se všecko moje sýčkování vyplní v podstatě naráz. Posuďte sami: 

1. Riziko malých stran se ukázalo velké. Malé strany se do sněmovny nedostaly, ale spolehlivě alternativě ubraly 10% hlasů, které se rozdělily v podstatě napůl s výhodou pro demoblok. Sázka na KSČM se minimálně čtenářům Kydů nijak nevyplatila. 

2. Kovidové téma je podstatně slabší, než by se ze všeho toho strašení koncentrákem zdálo. Volný blok nedostane ani ty peníze, natož aby se vůbec přiblížil k branám sněmovny.

3. Andrej se rozkročil směrem k SPD a ta si nijak nepolepšila a je dobrá jen k dobrému bydlu pro její poslance. SPD je příliš malá na to, aby si mohla klást podmínky a tak je pro ní jednoznačně nejlepší zůstat v opozici, kritizovat a nic nedělat. 

4. Samotné hnutí ANO sice získalo to co se dalo očekávat, ale žádná přímočará koalice se před nimi nerýsuje. Naopak. 

Zdráhám se to říci... ale víte co jediné chybí k dokonalému chaosu?  Abychom se zítra ráno dozvěděli od Ovčáčka, že Zemanova nemoc byla vážnější než by se řeklo a už můžeme jen kondolovat pozůstalým. Tfuj tfuj tfuj... už to nikdy neřeknu... 

A teď vážně... 

Nemá smysl si něco namlouvat, volby rozhodly a i když se celkové příkopy a pozice v tomto státě příliš nezměnily, kyvadlo se přehouplo směrem k líbodémo ať se nám to líbí nebo nelíbí. Na volební podvody to u nás nikdo neshodí, protože hlasy v každém okrsku sčítá komise, která je složená z členů více stran a každá strana má právo si kamkoliv nanominovat svoje členy komise. Nesčítá to žádný stroj. Pár stížností na volby u NSS bude, ale ty nebudou hrát roli. Určitě se i tady na Kydech najdou tací, kteří si selhání svých oblíbenců zdůvodní nějakou konspirací, ale já se o nic podobného pokoušet nebudu. Rozhodně ne bez dalších důkazů. 

Vítězem těchto voleb je jednoznačně Fiala. Ani ne tak celá SPOLUkoalice, jako Fiala osobně. V debatách působil jako klidný a rozvážný politik a i když při proslovech mlátil prázdnou slámu, mlátil ji hezky, klidně, vtipně, neurážel, neútočil... prostě působil jako dokonalý státník do neklidné doby. Voliči to ocenili. Zároveň posílila nejen ODS, ale i TOPka i KDU-ČSL, takže těm sázka na koalici vyšla na jedničku. 

Andrej Babiš podle mě v principu neprohrál. Vzhledem k tomu, čemu čelil za kovidu, se synkem, s Pandora papers, se zadlužením a dalšími problémy, tak vlastně dopadl docela dobře. Taktizoval správně, rozkročil se na všechny strany, vysál volební programy kde mohl, ale antibabiš byl silnější než se zdálo. Zároveň tím vysátím volebních programů oslabil svého jediného možného partnera - SPD. 

Okamura dostal svoje. Přebere po KSČM definitivně roli protestní strany, ale není žádným jazýčkem na vahách. Babiš se s Okamurou neblíží většině a potřebuje k tomu ještě příliš mnoho dalších poslanců. 

Prvním poraženým jsou Piráti. To je také v tomto celkovém zmaru první pozitivní bod.  Jednak doplatili na "kurvy ze STAN". Starostové tohle udělali už několikrát a pokaždé jim to vyšlo. Vyšplhali se po zádech nějaké parlamentní strany, podělili se o náklady v kampani a pak využili svoje disciplinované voliče, kterým právě ti starostové řekli, aby kroužkovali a voliči to udělali. Druhým bodem byla ta diskusní fóra, kde mluvili o majetkových daních. V zemi, kde 80% lidí bydlí ve vlastním, začít mluvit o vysoké dani z nemovitosti, to byla sebevražedná chyba. O Zeleném údělu a adoraci EU netřeba mluvit... Piráti v podstatě vypadli ze sněmovny a mají čtyři poslance. 

Vítek Rakušan může slavit. Dostal Starosty skoro zadara na nejlepší výsledek. Hraje dvojnásobně významnější roli než SPD a má slušnou šanci, že bude součástí vlády. A může si za podporu nechat hodně moc zaplatit. Starostové se stávají tak významnou silou ve vrcholové politice, že příště už žádnou koalici potřebovat nebudou. 

A ostatní? Na smetiště dějin...

Šlachta ve sněmovně fízlovat nebude a vlastně mě na něm zajímá už jen jedna věc - z čeho zaplatí tu půjčku na kampaň. Jestli to nebude mít žádnou dohru a někdo to za něj zaplatí, tak je jasné, že ho někdo pásl.

ČSSD jsem to dlouho prorokoval. Hamáček byl totiž jediný, kdo se Vrběticemi ještě chlubil. Zároveň si Maláčová se Stropnickým vzpomněli pozdě a od začátku do konce byla ČSSD nečitelná, její program se jevil příliš podobný s programem TOPky a tak dopadla jak musela. Jak je u socanů zvykem, teď přijde domácí zabijačka, která zničí i zbytky jejich působení. 

U komunistů došlo na Skálova slova a za čtrnáct dní zřejmě dostane šanci jakožto nový předseda vyvést KSČM ze zmaru. 

Nebudu to zakrývat... Mám radost, že Volný blok dopadl jak dopadl. Laco, jak vidíte těch Vašich "zmrdů"  je míň jak 1,5%. Ne všichni voliči Volného bloku jsou zmrdi, ale všichni kovid zmrdi volili Volný blok. Budiž to varováním všem, kdo si mysleli, že mohou jít proti šesti milionům očkovaných a osobní zkušenosti statisíců lidí, kteří covid dostali, kteří přišli o někoho blízkého a kteří covid pacienty ošetřovali. Prostě vaše kecy o koncentrácích nikoho nezajímají a vaše představy o konci světa jsou ve světle nejnovějších událostí  poněkud zastaralé. 

Já teď budu jízlivý... 

Vy co jste říkali, že Babiš je kurva a jenom nás ojebe a stejně nás prodá Evropské unii... jak se to jeví teď? Je to teď lepší? Jste spokojení s tím, jak nás bude EU prodávat demoblok? Už víte, jak vypadá menší zlo? Už víte, proč je rozumné volit menší zlo? 

Vy co jste říkali, že máme volit srdcem a netaktizovat, jste spokojení? Volili jste srdcem, je to teď lepší? Vy co jste měli plnou hubu covidu a stavěli jste na něm celou budoucnost, už vám to došlo? Už jste pochopili, že se to hodilo jen na roztříštění sil? Že jste sice volili protiunijní agendu a chtěli jste svobodu, byli jste radikální a jediné, co jste tím dokázali, že nějakých 10% protiunijních hlasů propadlo a pěkně se rozdělilo půl napůl ve prospěch demobloku. Takhle je to lepší? 

Když jsem psal o tom, že Lipovská kandidaturou u Volného udělala chybu, protože na konci toho všeho nebude ani v radě ČT, ani v parlamentu, jste spokojení? Když jsem psal, že Bobošíková je pro každou stranu polibek smrti, už mi věříte? 

Tvrdil jsem, že tyto volby rozhodnou voliči malých stran... A také jo. Kdyby těch víc než deset procent hlasů pro ČSSD, KSČM, TSS a Volný blok dostal Okamura (a nebo Babiš) nebylo by o čem mluvit.

A ještě jedna jízlivá otázka... co má teď Babiš udělat milá alternativo? Má to bez boje předat demobloku a jít do opozice? Nebo má Zemana požádat o první pokus, otevřít své nekonečné peněženky a snažit se zkorumpovat dostatek demoposlanců, aby s přeběhlíky udělal většinu?  

Prostě příště neserte Vidláka a když vám něco říká, tak kurva poslouchejte a alespoň si to trochu promyslete. 

Dost už o tom. Stalo se. Věci jsou tak jak jsou. Zkusím teď říci pár slov o tom, jak dál. 

Kdybych byl na Babišově místě já osobně, tak bych asi došel za Fialou a řekl mu, že se jeho tužby vyplnily a že může začít stavět Česko na nohy jak sliboval. (O tom bude můj pondělní článek... povíme si jaký průser se na nás valí) Že si Fiala může vzít ten svůj pytel blech a může začít zachraňovat Škodovku, může se pokusit snížit ceny energií a může jezdit do Jůnie a tam vyjednávat o lepších podmínkách. A sám bych šel do opozice a myslím, že bych čtyři roky na novou příležitost čekat nemusel.

Jenže Babiš jede na tygrovi. Pokud bude odejít, bude vyšetřován a možná i odstraněn úplně. Takže být Babišem v jeho situaci, asi bych Zemana o první pokus složit vládu požádal. Minimálně kvůli Pirátostarostům, kde nejspíš dojde na slušnou řežbu a Piráti by mohli být první, kdo pochopí, že je lepší hrát u Babiše roli ministrů (všichni) než dělat u Starostů podržtašky a tak jako tak jsou namydlení a příště jsou ze hry. Takhle by si alespoň ještě nahrabali.  Karolíně Peake se to také vlastně vyplatilo. 

V takovém případě by pak stačilo, aby Andrej trochu korumpoval a mohl by tu většinu složit. 

Na druhou stranu - ANO a SPOLU by mohli mít ústavní většinu. To je lákavá možnost a pokud by se Fialovi hodně slíbilo... třeba premiérské křeslo a Andrej by měl ministerstvo financí, třeba by se hoši kmotrovští dali zlákat na opravdu velkou moc v tomto státě. 

Osobně tomu ale moc nevěřím. Realita říká, že Babiš většinu nesloží a bez ohledu na Zemanovu vstřícnost, jednoho dne to bude muset uznat. Na nějaký výjimečný stav, kdy u moci zůstane stávající vláda i přes jiný volebíní výsledek, to u nás prostě nenastane. 

Já osobně jsem si už minulý týden koupil elektrocentrálu. A budu se připravovat na to, že Andrej Agrofert prodá, protože bude muset. Připravím se na to, že sliby profesora Fialy budou uváděny do praxe a že sama realita ukáže, jaký je.  Ale mezi námi... ta realita co se na nás valí, ta je tak šílená, že všechny naše současné obavy o to, co demoblok bude dělat, se s realitou úplně minou. Jen nakousnu pondělní téma - Škodovka zavírá, energie se zdražují, zelený úděl jede dál, emisní povolenky se rušit nebudou, postřiky se zakazují, dodavatelské řetězce se rozpadají. Já bych si na nějaký kamarádšoft s EU nevsadil ani s Fialou. Realita sama jde směrem k programu SPD a na jejich slova dojde... jen ne teď hned. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (130 hlasů)

Komentáře

na volbu Národní fronty nanečisto. Vývoj ve spirále

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak tímto odstavcem jste mě celkem překvapil. Ale díky za štempl, alespoň vím, že jsem covidzmrd když jsem volil Volného. Jak se zdá dle toho odstavce, domníváte se, že covidzmrdi jako Volný (nebo i já) mají radost když někdo covid chytí, nebo když na něj zemře a naopak nenávidí očkované. Omyl Pane. Chtějí pouze tolik, aby se o této nemoci dalo veřejně a odborně diskutovat tak, jako o jiných nemocech. Taková diskuze je ale vytlačena ve prospěch obrovských kšeftů s "vakcínama". Stejně tak je potlačována léčba této nemoci levnými léky, které fungují. Kdo je tedy zodpovědný za ty mrtvé? Zkuste si do vyhledávače zadat dvě slova: ivermectin Uttarprades. V tomto státě se covidu v podstatě zbavili. (Proočkovanost mají cca 5,8% takže tím to asi nebude.) A ještě ti indičtí covidzmrdi soudí „hlavní vědeckou pracovnici Světové zdravotnické organizace Dr. Soumya Swaminanthana za mnohonásobnou vraždu, protože zablokovala v celé řadě provincií použití Ivermecinu. Následkem toho úmrtnost na Covid tam desetinásobně vzrostla.“ více (1). A ti Norové budou taky covidzmrdi, všichni a basta, že? A ti zmínění Afričani co pro změnu baští Hydroxychloroqiun jako prevenci proti malárii a potom taky nemají covid, jak by smet. Nebo tenhle japončík (2).
Co se týká očkování, jakožto covidzmrd nemám nic proti nim, ať si každý píchne co mu libo. Jen bych každému doporučil přebrat si pár informací. Slovensko – v nemocnicích s těžkým průběhem 100% očkovaných. Izrael – nárůst karditidy u mladých očkovaných 25-ti násobně. Proč se to děje, to celkem polopatě vysvětluje tenhle covidzmrd. (3) No, a že se tak opravdu děje, to potvrzuje tahle partička covidzmrdů. (4) Co mi ale jako covidzmrdovi není jedno, je nátlak očkovací lobby. U nás to zatím ještě jde, (teď po volbách možná ještě uvidíme, …) ale třeba má známá z Itálie – jakožto učitelku ji nevpustili do školy, nedostala výplatu, hrozila výpověď z bytu pro neplacení nájmu a odebrání dětí sociálkou. Takže se zcela dobrovolně nechala napíchat. Samozřejmě podepsala informovaný souhlas, takže pokud po letech se nějaký ten zánět cév dostaví, je to jen její věc. Ostatně četl jsem, že ty „vakcíny“ EMA dosud neschválila do trvalého použití. Zatím vydala je souhlas v nouzovém režimu pro rozsáhlé třetí kolo testování, které se v roce 2023 má vyhodnotit. Můžete to prosím někdo ověřit?

(1) - http://www.zvedavec.org/komentare/2021/10/8876-zelezna-erna-degraduje-c…
(2) - https://aeronet.cz/news/video-prezident-tokijske-zdravotnicke-asociace-…
(3) - https://www.kanal22.cz/clanky/zdravi/ockovani-a-antikoncepce/prof.-dr.-…
(4) - https://www.pokec24.cz/blog/konference-patologu-negativni-vliv-covid-oc…

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

V Indii téměř nejsou údaje o počtu obyvatel, narozených a zemřelých. O většině obět íkovidu se vůbec neví hlavně na venkově. V Africe jsou země, kde je půlka lidí děti a seniorů je minimum. Koho tam asi má kovid zasáhnout těžkým průběhem? Kdyby byl Ivermectin tak účinný, měli by větší úspěchy i další země se starším obyvatelstem.
Hlasy propadly u celého toho tuctu nejmenších stran.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

Není nic staršího, než včerejší noviny, … leda snad diskuze z minulého týdne. Takže zbytečně ale přece, …
Nepochopeno, Pane.
Můj příspěvek byl o tom, že Volný blok neměl zájem jít „proti šesti milionům očkovaných a osobní zkušenosti statisíců lidí, kteří covid dostali, kteří přišli o někoho blízkého a kteří covid pacienty ošetřovali.“ jak mu Vidlák podsouvá. Že ale měl zájem o otevřenou diskuzi na téma (kromě jiného) kovid a možnosti jeho léčby. To by mohlo spoustě lidí zachránit život, živnost, svobodu, … O tom, že každého kdo o tomto tématu chce diskutovat a nevidí „vakcínu“ jako jedinou možnost, zde nazývají kovidzmrdem. Ty odkazy byly jen ilustrace toho, že jiné možnosti jsou.
Ale k Vašemu příspěvku: Nemám Indii procestovanou, jsem ale přesvědčen, že to není tlupa opičáků, kterou ani nezajímá, kolik se jim narodilo mladých. Indie má vládu, ta vybírá daně a k tomu je dobré vědět, kolik jich je, že? Periferně ten příběh sleduju - v dubnu 21 (to ještě nebyli opičáci a statistiky vedli dobře) tam začal kovid řádit jak černá ruka, týdně umíralo 20 – 30 tis. lidí. Je to velká země, ale stejně je to dost. Žádali svět o vakcíny ale tolik jich nebylo. Tak z nouze některé státy začaly léčit ivermektinem a ono to fungovalo. Tak ho začali dávat jako prevenci a na výsledek se podívejte třeba zde (1) Ostatně tamtéž se podívejte na výsledky v jedné z nejproočkovanějších zemí – Vermont, USA, 88%. (2)
K té Africe – prezident tokijské zdravotní asociace bude dost velká šajba, aby měl asistenta, kterému zadá prověřit stav v zemích o kterých bude mluvit na tiskovce. Určitě lze nalézt srovnatelné země které nebaští ivermektin a jiné které ano, jako prevenci proti parazitům. A o tom mluvil. Čili zase, jen otevřená diskuze.
Problém je jinde, vakcinační lobby rozjela mohutnou kampaň s cílem lidi vyděsit. A mnoho inteligentních lidí se vyděsit nechalo. Vyděsit se podařilo prezidenta Zemana, Hampla, Vidláka, … A vyděšený člověk nemyslí ale věří, nediskutuje ale odsuzuje. 1680 čarodějnice, 1950 třídní nepřátele, 2021 kovidzmrdy.

(1) - https://coronavirus.jhu.edu/map.html
(2) - https://otevrisvoumysl.cz/nejvice-ockovany-stat-v-americe-nyni-zaznamen…

Zatím bez slepic

tak už i ti Japonci jsou tlupa opičáků, kterou ani nezajímá, kolik se jim narodilo mladých a kolik uhynulo starých a nemocných. Přitom byli tak kulturní národ, vzorně umírali s kovidem, … A pak se to stalo. Začal to asi ten kovidzmrd z Tokya, (1) viz můj první příspěvek, a ve velkém nasadili ivermektin. (2) No a stali se z nich opičáci. Jak jinak milý Migueli vysvětlit, že přestali hlásit nakažené a mrtvé, že? Ještě že naši uvědomělí voliči dali Volnému jen to 1,33%. Alespoň ušetříme za levné léky, (3) můžeme lepit hadr na hubu, pořádat lokdouny, účastnit se pokusů na lidech (4) a scházet se na funusech.
(1) - https://aeronet.cz/news/video-prezident-tokijske-zdravotnicke-asociace-…
(2) - https://www.badatel.net/ked-vakciny-zlyhali-zaviedli-japonci-ivermektin…
(3) - https://www.pokec24.cz/blog/pokracovani-konce-pohadky-nemocni-covidem-n…
(4) - https://www.pokec24.cz/nezarazene/pravda-ktera-boli/

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Já jsem toto všechno, co viděl článek, předvídal. Proto jsem se divil bohorovnosti vlastenců, jak proti "cikánské férovce" neomarxistických stran typu třeba Vidláka nebo Hampla "já volím SPD, aby Babiš nebyl moc silný". To v situaci, kdy se schylovalo k prohře vlasteneckých stran zcela jasně, a všechno šlo proti nim - jsem považoval za drsné selhání odhadu před volbami.

Stejně jako odsávání hlasů vlastenců nesmysly typu Trikolóra, KSČM, apod. Psal jsem mnohokrát do komentářů, že volbou těchto stran vlastně může rovnou volit Piráty, vyjde to nastejno.

Stejně tak bylo jasné, že Šlachtovo Přísaha nemá jiný účel než odsát hlasy vlastenců. Žádný jiný účel to nemělo, a Šlachta svůj úkol Jidáše splnil na jedničku a může být spokojený.

Dodnes ale nechápu ty analýzy vlastenců ála Vidlák nebo Hampl o snahy ve "vyváženosti" sil vůči Babišovi v situaci kdy proti Babišovi je mnohonásobná přesila - média, zahraničí, EU, sluníčkáři, extrémně silný program AntiBabiš, a mnoho a mnoho dalšího. To mi přijde, jako kdyby Rusové u Stalingradu záměrně oslabovali své síly, aby nebyli na nacistické Němce příliš silní.

Babiš byl dále drcen neustálými vyšetřováními, stejně jako demonstracemi proti němu.

Kdyby Vidlák vystrčil čumák ze své sociální bubliny, viděl by okamžitě, jak silná nenávist proti Babišovi je. A že bude klíčová.

Doplním, že Babiš si to hodně potentoval zavřením restaurací za koronaviru. Nemožnost pivka vínka naštvala i mnoho vlastenců proti Babišovi. Proto já osobně jsem se zařekl, že do restaurací tento a příští rok nepůjdu, a nedám jim vydělat ani haléř. Rozhodly o několika procentech výsledku voleb - a to špatně a neblaze.

Tyto volby prohráli vlastenci sami svou špatnou úvahou. A do jisté míry špatnými předvolebními analýzami a radami, které dával Hampl, Vidlák a další - protože jsou četně poslouchaní.

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

Jako kdysi na Paroubka. O něm všechna spřátelená média a naše sjednocená kulturní fronta jednohlasně řvala: "Diktátor!" Protože Přenosilová. Pár dní poté, co to vzdal, byť vlastně po vyhraných volbách, už o něm v médiích skoro nikdo nemluvil a my se po pár letech, kdy se pracujícím konečně žilo alespoň trochu snesitelně, zvyšovaly se platy, důchody atd., začali pod vedením ODS a TOP 09 řítit do velkého průšvihu a hlavně zchudnutí všech, až na těch pár vyvolených. Teď to bude totéž. Největší zlo ever bude pár dní poté, co případně odstoupí, zcela zapomenuto, protože se vlastně nic moc neprokáže. A lidi začnou hodně zhluboka rýt ústy v zemi. Teď se jen místo diktátor řvalo zloděj. Ústy zlodějů. Plus ČT. Fakt by mě zajímalo, jestli tehdy vůbec někdo věřil, že je Paroubek diktátor, stejně jako to, že je Babiš větší zloděj než Bakala nebo Soros.

Mýlíte se podle mě jen v jedné věci. I kdyby se nakrásně všechny hlasy SPD přelily k ANO, na Babišově nynějším postavení by to nic neměnilo. Jen by jeho možný pokud měl větší legitimitu. Ale tím by to tak haslo.

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Přízeň lidu je vrtkavá. Teď se na vítězné palubě slaví, ale přijde čas odpovědnosti a Antibabiš bude fungovat stále méně a méně. Noví budou muset ukázat své schopnosti řídit a spravovat stát. Samozřejmě jako první bude nutné nasytit vyhládlé, odstavené 8 let od zdrojů, a to bude problémem. Zdrojů je málo a ani privatizace posledních státních zbytků příliš neuspokojí.
Studenti, co nechtějí slevy na dopravu budou muset více sáhnout do kapsy. Nebo jejich rodiče. Jak dlouho se budou utěšovat, že ušetřené peníze přijdou do školství? Vydají se na dotace náhle ztrátové dopravy - bohužel již bez části cestujících. A podobně to půjde dál. Důchodci budou mít méně peněz a méně utratí a sníží se příjmy státu na DPH i daních obchodníků. Začne se zase platit u lékaře. Výsledky známe.
Není zrovna dobrá doba na změnu vlády, někdo to bude muset zaplatit. Důchodci umí šetřit. Umí to i ostatní? Hlavně mladí? Koho si média najdou nyní za strašáka? Bez něho to nejde.

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

Uvidíte příští volby také vyhraje ODS, protože za to může Babiš bude stále platné.
Ale kde bude Bábovi v tu dobu konec, to bůh ví...

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Poměrně nedávno - to když odmítl ty afghánské tlumočníčky a pomocníčky s tím, že i bez nich už mají s "běžnými" afghánskými migranty největší potíže - jsem tu (s lehkým údivem) poznamenala, že Sebastian Kurz, ač Aspen, kope za svou zemi.
A těch příkladů, kdy se nechoval tak zcela jako člen Aspenu, by se našlo víc.

Takže špatnej.
Možná ti tlumočníčci byli poslední kapkou, která spustila dlouho připravovanou akci "Kurz musí pryč" (taky se mohl "dopustit" ještě něčeho vlastenečtějšího... fuj...).
A proto se mi nezdá, že by to byla (pouze) akce EU - mohla by to být nějaká rakouská pátá kolona s chapadýlky rozprostřenými do větší šířky a dálky.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

bychom potřebovali tady. A možná by ani nemuseli být z jedné strany - o to líp by se domluvili a o to líp by fungovala vláda jako celek.
Zdá se, že ten rakouský origoš Kurz zatím odolává ostřelování a i já jsem zvedal obočí, když hlasitě odmítl krmit ze sociálního rozpočtu Rakouska další čmoudy, tím hůř, že kolaboranty a vlastizrádce.
Budu mu držet palce.
Kde sakra všichni berou tu jistotu, že se tady budou ti čmoudi chovat "normálně", když svou domovinu za mrzký peníz zrazovali ve prospěch okupanta? Že serou do kouta a pak si rukou mažou hovna po řiti, je u nich asi ten nejmenší problém..Francouzi by mohli vyprávět, ti už mají v Marseille ghetta, do kterých se už neodvažují ani fízlové. Dtto Švédi. Taková to byla krásná a bezpečná země.
Šáfendasové a willkommunisti všecko zničí.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

jakpak to dopadne s proamerickým Koudelkou , když vláda bude služebně proevropská.....

Průměrný počet slepic: 3 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Mají na svý straně parlament
mají na svý straně senát
mají na svý straně Ústavní soud
mají na svý straně ČT a ČRo
mají na svý straně vysoké školy
mají na svý straně převážnou část kulturní fronty
mají na svý straně BIS
Evropskou unii
Německo
mají na svý straně zahraniční firmy a řetězce podnikající u nás
mají na svý straně komunikační platformy fejsbůk, twittr, youtube...
mají zformovaný základy cenzurního aparátu

Co zůstalo lidem?

Zeman na konci sil
ombudsman na konci sil
SPD
naděje že odolává Polsko a Maďarsko

malý ostrůvky pozitivní deviace (© Václaf Havel):
Keller, Drulák, Schneider, Švihlíková, Hampl ... až po vidláka

Zapomněl jsem na něco?

Průměrný počet slepic: 5 (23 hlasů)

Pane pithart.
Podobně jsem to chtěl napsat také,díky.
Útoky na Zemana dostanou volný průběh,že ho nenechají dovládnout.
Napíši to už dnes,na tohle všechno bylo zaděláno o dost dřív,ten odchod Kalouska s TOPky,byl výstražným signálem,nebo Klaus ml.nucený odchod a tím odepsaná Trikolóra,nebo vznik Přísahy.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

jste tohle všechno věděl? Omlouvám se jestli jsem vás špatně pochopila, ale z vašich příspěvků jsem usoudila, že pro vás je Babiš zemský škůdce. Jestliže jste tam nechtěl mít jeho, tak by mne zajímalo koho kromě těch, kteří tam budou teď. Ale hlavně jestli to bylo reálné. A tím se oklikou opět dostáváme k tomu menšímu zlu.
Odpovídat nemusíte, vím že to bylo těžké.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

In reply to by Anna2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Anna2
Já jsem to tušil delší dobu,že Babiše chtějí porazit-dorazit,hned po nástupu Bidena.
Domníval jsem se,když se opřel o Bidena,že mu to zachrání vládnutí,ale někdo se postaral,aby neprošla ČSSD a komunisté.Nakolik ho poškodilo dění kolem nákupů vil ve Francii,těžko říci.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

jsem zvědav, kdo uteče a jak se zbytek zachová. Zatím byli u koryta a teď budou pod stolem. Byla to “levice”? Myslím, že moc ne. Viděl jsem a vidím v anonistech spíš prospěcháře. Co těch 70 lidí v parlamentu bude dělat? Obstruovat?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

přebíhat nechat se podplácet kupovat hlasy obstruovat,schvalovat se budou akorát všivárny

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jestli se estébák spakuje a půjde si po svých, tak budou chodit nejspíš za velkým efkem ptát se "co máme dělat šéfe"?
Co taková šilerka? Vojtěch? Tuplministr? Estébákovi lidi budou nejspíš na tapetě a úplně každý si je spojí se všivárnama. Melčákové a Pohankové.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

mohou vstávat z popela po Babišovi. Nastartovat Fénixe a letět spolu se svým idolem Bidetem ke hvězdám.
Tihle Koněva nepozlatí. Budou raději čuchat německý plyn.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

ani nemusely,pravice nakonec bude vládnout stylem každý pravičák s každým pravičákem.Akorát že takový sex je nebezpečný.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Otřepu ze sebe popel
utřu si mokrý snopel
stáhnu si z netu jídlo
budu mít dobré bydlo.
Dědkovi, babce vezmu chleba
stejně je to tu neba
něco si na něj namažu
své schopnosti jim ukážu.
Koupím si Teslu či Eňaka.
Kde je zásuvka nějaká?
Kurva, proč v ní nic není?
Napíšu usnesení.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

mi vrtá hlavou,co vyřeší ta elektrocentrála.To přeci nevyrobí proud z ničeho,něco se do toho musí lít. Kde se to bude brát,odkud a čím to vozit. Naštěstí ten strojek není k mému překvapení moc drahý,takže může být zaprášený ve sklepě,jako naše nafťáky,které otec v 68., když kolem vánoc 3 dny nešel plyn,někde narychlo koupil a nainstaloval do pokoje. Pak se tam 10 let pletly a dodnes překážejí ve sklepě,ale nemá je kdo vynést,jsou dost těžké.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

plný masa, přece. A až st to dojí, bude se nabíjet Eňak.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

bude se tím nabíjet Eňak,aby se s tim mohlo dojet pro naftu,aby vydržel mrazák. Budou energeticky v plusu?

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dobrá elektrocentrála je pro překlenutí výpadků, které teď asi budou častější, než si pamatují ti nejstarší z nás.
Tak na 18-24, maximálně dva dny, ovšem při dostatku paliva. Po dvoudenním celostátním blackoutu budeme mít úplně jiné starosti.
Tohle je řešení na překlenutí výpadků, které nemají dlouhodobý charakter, ale které by mohly například v 300L mrazáku napáchat škody větší, než je cena toho paliva do centrály.
Nabíjet s tím elektroprskolet je pitomost. Ta centrála by musela mít trvalý výkon nejmíň 4kVA a ani s tímhle výkonem to nenabije třeba 50kWh akumulátory, aniž by majitel nevykrvácel na ceně paliva.
Nabíjení znamená odběr stálého a plného dovoleného příkonu ze sítě, v tomto případě z centrály, která by jela s maximální spotřebou paliva a opotřebením, jakému běžně vystavena nikdy není.
Při živení baráku centrálou, se spotřebiče zapínají a vypínají, největší žrouty (trouba na 2h například) se nepoužívají, 2kVA rychlovarku zapnete na 3 minuty a jediný trvalý odběr je skoro zanedbatelný - svícení a pohon čerpadel topení.
Ani nahřívat el. bojler z centrály nikdo nebude. Cena litru takto ohřáté vody by snadno mohla dosáhnout ceny litru paliva do centrály..

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

Elektřina se nevypíná na několik dnů trvale, ale jen na několik hodin každý den. Je možné vypínat každou spotřebitelskou oblast v jinou dobu, aby se nedostatečný výkon soustavy rozložil v čase.

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

Je obrovský rozdíl mezi tím, když se elektrika v nějakě oblasti vypne a tím, když dojde ke zhroucení energetické sítě (blackaut).

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

poháněný kotlem na dřevo, co se používal za II. války u aut na generátor el. en.?
Nafta dojde rychle, benzín i plyn taky, dřeva ke spalování se může pořád relativně levně pořídit dost.

Zatím bez slepic

Jestli myslíte suchou destilaci dřeva, za účelem výroby dřevoplynu pro pohon spalovacího motoru, tak na tyto účely dost vhodného dřeva nebude. To už bude výhodnější okopírovat Sentinel. Je mnohem jednodušší a v jeho kotli se dalo topit ledasčím.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ODS Topka lidovci Piráti a Stan to mi je záhadou. Sranda ještě bude. A Zeman ležák.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Ležák? Máme teď dvanáctistupňového prezidenta?

B5 upeče stokrát dobrý dort pro nás všechny a nás z toho budou bolet bříška.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Budu stát řídit jako stát
co se mi může stát?
Ekonomika je to poslední.
Ty v těch montérkách si odsedni
nepatříš do doby internetu.
Je doba klarinetů
doba rozkvětu a poupat
lidi běžte se koupat
smyjte tu špínu minulosti
dost bylo neznalosti
korupce a špíny!
Boty od slámy a hlíny
byly výsadou prasat.
Já budu lásku hlásat!

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Ich hajse Fiala Petr.
Už jsem si oblík svetr.
A to je teprv říjen.
Býval jsem lidma míjen,
teď už mě budou zdravit
byl jsem zvolen je bavit.
Tak co si povíme příště?
O tom, jak odpadlo klíště,
mělo takové copánky
v kanclu by chtělo líbánky
ale teď z toho sešlo
bez krve by to nešlo.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Máme si myslet, že komentáře u Antibabiše jsou vypnuté záměrně, nebo "aj, něco se pokazilo"?
Napíšu to tedy sem.
Antibabiš sice jede celé jedno poslední volební období, ale ten jel kvůli sviňárnám a sviňárničkám estébáka.
Vy pane Vidláku, Vy musíte držet hubu a krok a proto máte, byť si to neuvědomujete, klapky na očích.

Kde jsou všecky ty stovky miliard, co estébák slíbil vyjednat a přitlačit z Brusele sem?
A jestli ty stovky miliard tady někde jsou - tak proč kurva máme půl biliónu sekeru v kase?
Už si ani nepamatuju všecko, co sliboval vyjednat za výhody v hnízdě EU, ztrácím se v tom, protože to bylo snad co druhý týden nějaké to chlubení, co všecko zařídil. A jestli teda něco zásadního zařídil, tak proč jsme teda v takových sračkách?

Víte, já si myslím, že tuhle situaci nezpůsobil přímo antibabiš. Ten byl sám o sobě slabý.
Brutálně antibabiše posílili samotní nasraní lidi.
Počítejte se mnou: zhruba 33.000 mrtvých lidí v naprostém chaosu, bordelu, bezkoncepčnosti a rozkrádání typu respirátor za tři kila.
Každého z těch 33.000 mrtvých, si vynásobte třeba šesti.
To jsou nasraní, smutní a nešťastní, nejbližší rodinní příslušníci těch mrtvých, kterým někdo řekl či naznačil, anebo si to možná uvědomili i sami, že jejich blízcí umřít nemuseli. Nebýt toho příšerného chaosu, bordelu a korytaření, za což všechno je přímo odpovědný estébák. Přímo do kamer, před celým národem a za všechno dění převzal politickou odpovědnost.
Kdyby jen polovina z těch mrtvých doopravdy umřela přímo na komplikace s čínskou bolševickou chřipečkou, tak to je, co do počtu nasraných pozůstalých rodinných příslušníků, zhruba sto tisíc ale fakt nasraných lidí - voličů. Možná jeho, dnes už dávno bývalých voličů.
Sto tisíc voličů, které osm roků ožíral rohlíkem a nakonec tím svým chaosem a bordelem způsobil, že jim umřel někdo blízký.
Čemu se furt divíte? A proč to házíte na opozici a Antibabiš?
Nebyla to náhodou opozice v čele právě s Fialou, která sama dala estébákovi bianco šek na to, ať dělá, co umí - s tím, že poměrně dlouhou dobu mu nebude tzv. "házet klacky pod nohy", ať se z toho dostaneme co nejdříve?
Nene, pane Vidláku.
Ne Antibabiš, ale pýcha, arogance, sebestřednost a neustálé lhaní během tzv. "pandemie" způsobily, že mu to voliči spočítali i s úroky.

Průměrný počet slepic: 3.2 (26 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ad komentáře - Vidlák mohl úplně normálně zapomenou zmáčknout čudlik. Kdysi jsem míval web a na něm forum, kde se komenty musely zapínat ručně. Byl zadarmo a bez reklam, tak holt primitivnější ovládání.

Ad Antibabiš - Antibabiš začal s Babišovým objevením se v politice. Najednou totiž měly politické máčky mezi sebou velkého bílého žraloka, který si je začal dávat ke sváče a skoro nemusel hnout ploutví. I nastalo veliké zděšení a divení se.
Dost dlouho přitom působil jako jako něčí bílý kůň; já tehdy připisoval loutkovodičství skupině šesti celkem nenápadných právníků vč. Teličky (což je velmi ostřílený šíbr, který jel v devadesátkách v hodně špinavých kšeftech kolem "investičních fondů"), která ho používala a Agrofert mu dala na hraní. Je docela dobře možné, že to tak opravdu bylo. Jenže on se časem otrkal a začal se osamostatňovat. Což se oné skupince hrubě nelíbilo a zahájila vlastní kampaň. Mnohem sofistikovanější a drsnější. A když se Babiš rozmáchl i do cizích vod, nastalo veliké divení se a znepokojení v ještě vyšších patrech. Následovalo sejmutí masek a začalo mu jít opravdu o kejhák - dost možná, že i fyzicky.
Jenže on to ten hajzl ustál. Což způsobilo opravdu značné znepokojení i v nejvyšších patrech.

Ty stovky miliard z Brusele vesměs spolykali místní i nadnárodní podnikavci. Na kotlinkové pinožiče jich zbylo pár desítek a Babišovi zůstaly v Agrofertu kdovíjestli jednotlivé kousky. Ty desítky, co zbyly pro Kotlinku, byly použity celkem rozumně do infrastrukturních projektů, přičemž "infrastrukturou" zdaleka NEJSOU myšleny jenom silnice. Šly do obcí, do kultury, do turistiky, do posílení zdravotnických kapacit (hlavně fakultní nemocnice) a pod.
Mohu chápat, že to jsou pro Vás neviditelné, protože nezobchodovatelné investice. Jenže zdání klame. I takové investice se časem zobchodovávají např. formou zkrácení dojezdu k odbornému lékaři, objevení se turistů v oblastech, kde předtím chcípl pes, modernizací škol, zviditelněním dosud neznámých památek a pod. Jen to hlt chvilku trvá, než se efekt dostaví.
Dobrý obchodník neplánuje na dny a týdny, ale na roky a desetiletí. Kdyžtak se poptejte Číňanů.

Co se covidu týče, tak melete opravdu naprosté hovadiny.
VŠECHNY státy, které se na protiepidemická opatření vykašlaly a zabývaly se jen falšováním statistik, nakonec skončily v mnohem větších sračkách a musely omezovat lidi a činnosti. "Jen" je to stálo mnohem víc - namátkou uvedu Belgii, Německo, Velkou Británii a Švédsko.
V "českém" mainstreamu se o nich samozřejmě nepsalo, protože se to nehodilo do antibabiš kampaně. Jenže kdo vládne alespoň některými "cizozemštinami", tak si holt listne cizí mainstreamy i alternativy a dozví se. Zde odbočím - včera jsem se bohovsky pobavil při Babišově tiskovce, kde na něho vystartoval nějaký německy mluvící presstitut, který patrně očekával, že Babiš německy neumí. Jenže ten si ho nonšalantně namazal na housku plynulou němčinou takovým způsobem, že presstitut zajel jak šnek do ulity. Mám pocit, že mu Babiš na závěr řekl něco dost ošklivého nějakým dialektem (udělal u toho sarkastický obličej a rozhodil rukama stylem "Máš, cos chtěl").
Nikdo ze sráčů, kteří celou dobu jen žvanili, jak je všechno blbě, ani jednou jedinkrát neřekl, jak by to udělali oni. Ani jeden a ani jednou jedinkrát.
Babiš sehnal roušky, respíky, rukavice a atombordely v situaci, kdy se ministři a diplomati rvali na letištích jak malí smradi. On vydržkoval, že sem přifrčely fofrem zofort rovnou z čínských fabrik.
Babiš šel do rizika dluhu, aby si místní podnikavci i se zaměstnanci mohli válet šest a více měsíců šunky doma a nechcípli při tom hlady. Vč. nejrůznějších "optimalizátorů", kteří jinak do společné hromady nepřispívají skoro ničím.
Babiš šel do operativních opatření. I přes tuny klacků, které mu sráči vč. soudců naházeli pod nohy. Jo, musel při tom uhýbat, improvizovat a dělat různá "škatulata, hejbejte se". Za ty mrtvé nesou odpovědnost právě apouze ti sráči, kteří celou dobu usilovali o to, aby mrtvých bylo co nejvíc.
Babiš mechal uvolnit několik miliard na výpočetní techniku a technické vybavení pro FUNKČNÍ online výuku.
Atd., atp., etc...

Vztekejte se, jak chcete. Ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat.

Průměrný počet slepic: 5 (24 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jednoznačně !

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dejte si známou statistiku https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries
a v rámci získané tabulky klikněte v záhlaví na buňku Tests/1 M pop., neboli počet testů na 1 milion obyvatel a zjistíte, že Česko je ve statistice více jak 200 zemí 14. nejlepší. Proč to píšu?
No protože spousta zemí vůbec nepodchytila jak nemocné a nakažené, tak zemřelé s Covid-19. neboli vůbec neví kolik těch postižených měla.

A přidám ještě to, co tu píšu už nejméně 1,5 roku. Celkové hodnocení vlády, té které země, se bude vystavovat až epidemie skončí. a potom se budou porovnávat nejméně 4 ukazatele. Kromě počtu zemřelých na 1 milion obyvatel, také propad HDP, veřejné zadlužení vůči HDP a nezaměstnanost. Ale až na konci pandemie.

Nepochybuji, že vláda Babiše v tomto srovnání, po opadnutí emocí a účelového zneužívání, dopadne více jak průměrně dobře.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

souhlas. Babiš se aspoň o něco snažil.
Na rozdíl od jiných, kteří dokázali jen a pouze ječet.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Babiš prohrál volby na jaře 2020. Tehdy se rozhodovalo o tom, jestli Česko naskočí na vlnu kovidového šílenství a Babiš to udělal. Bez ohledu na zájmy státu a jeho občanů. Toto je výsledek - jeho příznivci ho opustili.

Na druhou stranu je to dobře. Babiš ukázal v krizi svou pravou podstatu. Sdělil svým občanům, že bližší je mu Brusel než Vidlákov. Za rok a půl kovidu nadělal tolik škody, že už to nikdy nikdo nedá dohromady.

Na třetí stranu, Demoblok by udělal škodu stejnou a nejspíš ještě větší. Protože kromě oddanosti Bruselu se do Česka za vlády Demobloku vrátí praktiky tunelářů, korupce a rozkrádání zbytků veřejného majetku. Opravdu nerozumím tomu, co si voliči Demobloku myslí, že svým hlasováním získají. Třeba nám to vysvětlí scallop.

Řeči o tom, že voliči ČSSD, KSČM, TSS a VB měli volit Okamuru s Babišem jsou bláhové. Tak svět nefunguje. Lepší by bylo mít jiný systém správy společnosti, který by šach-mat tohoto druhu, který včera nastal, neumožnil. Jenže máme to, co nám bylo po plyšáku direktivně vnuceno. A cesta z toho ven k něčemu lepšímu je zarostlá neproniknutelným houštím.

Z výsledku včerejších voleb na mě padá následující hodnocení motivace voličů:
plný nákupní košík 95%
pomsta a bláhová naděje 51%
svoboda a vlastenectví 5%

Světlo na konci tunelu nevidím. Jediné, co se mi zdá pozitivní, jsou časné předčasné volby, protože 4-5 koalice Demobloku se velmi brzy porve mezi sebou až do roztrhání těla. První půjdou přes palubu Piráti - to se mi zdá stylové.

Průměrný počet slepic: 3.4 (9 hlasů)

Vlastimile,
Covid19 byl podle mého názoru tím hlavním, co ubralo hlasy A. Babišovi, ale nebyl to hlavní motiv. Podpora voličů se přetavila v podporu SPOLU a nikoliv Volného bloku.
U vlastenectví je poněkud obtížné na tu strunu hrát, když většina majetku patří v ČR nadnárodním firmám. Vlastenecká fronta musí nějak vyřešit rozpor, že bránit vlast = bránit majetky zahraničních vlastníků. Obvykle to ve třetím světě řešili slibem znárodnění a současně se tím uvrhli do ekonomické izolace. Viz poslední příklad Zimbabwe, kdy vyhnali bílé farmáře (asi 4000 osob) a začali dovážet obilí, protože jejich bojovníci byli sice ideologicky pevní, ale v otázce zemědělství zoufale neschopní. Tak se Zimbabwe stalo z exportéra obilí dovozcem.

Souhlasím, že Piráti se svými 4 poslanci jsou na odpis, ale přes palubu nepůjdou . Dostanou najevo, že jsou v Demobloku trpěni jako páté kolo u vozu a jediný, kdo je od vyhnání chrání, jsou STAN a Rakušan. A je to docela dobře, protože pirátské nápady jsou šílené, a nyní jim všichni ostatní z Bruselské pětky (B5) mohou při každém nápadu omlátit o hlavu, že to už jednou zkusili ve volbách a voličům se pirátské nápady evidentně nelíbily.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Covid19 byl podle mého názoru tím hlavním, co ubralo hlasy A. Babišovi, ale nebyl to hlavní motiv, podle čeho se voliči rozhodovali, komu dát hlas.

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Máte pravdu. Občané, vyděšení z toho, co vláda dělá v době kovidu, a závislí na jediné dostupné propagandě, logicky se vrátili k Demobloku jako jediné altrnativě.

Co z toho vyplývá?
Moc médií, agentur průzkumů veřejného mínění a zejména korporací a velkých sponzorů politiky v pozadí je větší, než jsme se mnozí kdy odvážili si myslet. Je to pro mě osobní poučení z těchto voleb. Skutečně jsem věřil, že politika se za kovidu natolik obnažila, že si toho občané všimnou a zkusí s tím něco udělat. Nestalo se.

Vlastenecká fronta nemůže reálně udělat pro obranu vlasti před jejími zahraničními vlastníky nic, pokud nebude mít většinu. A to nejspíš nebude mít nikdy, dokud opravdu nedojde na zásadní události typu příští války nebo revoluce. Co ale vlastenecká fronta udělat může, je blokování tendencí, které sledujeme 30 let a které vedly k současnému stavu v protektorátu Böhmen und Mahren. Jak to vysvětlit lidem, kteří mají volební právo, nevím. Ve světle volebních výsledků se to nyní zdá nemožné.

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

zda vůbec mohla dělat víc, když si vzpomenete na ty akce prsstitutů. Doufám, že jim to lidi časem spočítají...

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Koštuju, že ne.
Kdyby se ti "vyhnaní farmáři" chovali v Zimbabwe slušně, nikomu by nevadili a naopak by si je opečovávali. Jenže chovat se v kolonii slušně je přesně to, co bílí nikdy neuměli a neměli nikdy vůbec žádnou snahu se o to alespoň pokusit. Tak dostali ochutnat vlastní medicínu.

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)

správní, bo jedině černí, soudruzi by uměli vyvážet pouze revoluci, po níž evidentně nikdo netouží, resp. má dost vlastních jedině správných soudruhů.
Bohužel k exportu zemědělských přebytků je nutné si takové nejdřívě opatřit, což znamená práci (no fuj, soudruzi jsou přece jen "na pich a na boj" /citace z knihy "Hájili jsme hrad"/).

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

pro vidlaka

dotaz na to jakou elektrocentralu si vybral a proc ? jednoduchou/sofistikovanou, na vice paliv, novou, nebo pouzitou ?

i v americe roste zajem o elektrocentraly
https://aftershock-news.translate.goog/?q=node/1021958&_x_tr_sl=ru&_x_t…

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)