Kdo by to byl řekl...

Autor
Štítky

Takže máme sečteno a podtrženo.

SPOLU 27,7

ANO 27,2

(PIR)STAN 15,6

SPD 9,5

 

Nejhorší je, když se všecko moje sýčkování vyplní v podstatě naráz. Posuďte sami: 

1. Riziko malých stran se ukázalo velké. Malé strany se do sněmovny nedostaly, ale spolehlivě alternativě ubraly 10% hlasů, které se rozdělily v podstatě napůl s výhodou pro demoblok. Sázka na KSČM se minimálně čtenářům Kydů nijak nevyplatila. 

2. Kovidové téma je podstatně slabší, než by se ze všeho toho strašení koncentrákem zdálo. Volný blok nedostane ani ty peníze, natož aby se vůbec přiblížil k branám sněmovny.

3. Andrej se rozkročil směrem k SPD a ta si nijak nepolepšila a je dobrá jen k dobrému bydlu pro její poslance. SPD je příliš malá na to, aby si mohla klást podmínky a tak je pro ní jednoznačně nejlepší zůstat v opozici, kritizovat a nic nedělat. 

4. Samotné hnutí ANO sice získalo to co se dalo očekávat, ale žádná přímočará koalice se před nimi nerýsuje. Naopak. 

Zdráhám se to říci... ale víte co jediné chybí k dokonalému chaosu?  Abychom se zítra ráno dozvěděli od Ovčáčka, že Zemanova nemoc byla vážnější než by se řeklo a už můžeme jen kondolovat pozůstalým. Tfuj tfuj tfuj... už to nikdy neřeknu... 

A teď vážně... 

Nemá smysl si něco namlouvat, volby rozhodly a i když se celkové příkopy a pozice v tomto státě příliš nezměnily, kyvadlo se přehouplo směrem k líbodémo ať se nám to líbí nebo nelíbí. Na volební podvody to u nás nikdo neshodí, protože hlasy v každém okrsku sčítá komise, která je složená z členů více stran a každá strana má právo si kamkoliv nanominovat svoje členy komise. Nesčítá to žádný stroj. Pár stížností na volby u NSS bude, ale ty nebudou hrát roli. Určitě se i tady na Kydech najdou tací, kteří si selhání svých oblíbenců zdůvodní nějakou konspirací, ale já se o nic podobného pokoušet nebudu. Rozhodně ne bez dalších důkazů. 

Vítězem těchto voleb je jednoznačně Fiala. Ani ne tak celá SPOLUkoalice, jako Fiala osobně. V debatách působil jako klidný a rozvážný politik a i když při proslovech mlátil prázdnou slámu, mlátil ji hezky, klidně, vtipně, neurážel, neútočil... prostě působil jako dokonalý státník do neklidné doby. Voliči to ocenili. Zároveň posílila nejen ODS, ale i TOPka i KDU-ČSL, takže těm sázka na koalici vyšla na jedničku. 

Andrej Babiš podle mě v principu neprohrál. Vzhledem k tomu, čemu čelil za kovidu, se synkem, s Pandora papers, se zadlužením a dalšími problémy, tak vlastně dopadl docela dobře. Taktizoval správně, rozkročil se na všechny strany, vysál volební programy kde mohl, ale antibabiš byl silnější než se zdálo. Zároveň tím vysátím volebních programů oslabil svého jediného možného partnera - SPD. 

Okamura dostal svoje. Přebere po KSČM definitivně roli protestní strany, ale není žádným jazýčkem na vahách. Babiš se s Okamurou neblíží většině a potřebuje k tomu ještě příliš mnoho dalších poslanců. 

Prvním poraženým jsou Piráti. To je také v tomto celkovém zmaru první pozitivní bod.  Jednak doplatili na "kurvy ze STAN". Starostové tohle udělali už několikrát a pokaždé jim to vyšlo. Vyšplhali se po zádech nějaké parlamentní strany, podělili se o náklady v kampani a pak využili svoje disciplinované voliče, kterým právě ti starostové řekli, aby kroužkovali a voliči to udělali. Druhým bodem byla ta diskusní fóra, kde mluvili o majetkových daních. V zemi, kde 80% lidí bydlí ve vlastním, začít mluvit o vysoké dani z nemovitosti, to byla sebevražedná chyba. O Zeleném údělu a adoraci EU netřeba mluvit... Piráti v podstatě vypadli ze sněmovny a mají čtyři poslance. 

Vítek Rakušan může slavit. Dostal Starosty skoro zadara na nejlepší výsledek. Hraje dvojnásobně významnější roli než SPD a má slušnou šanci, že bude součástí vlády. A může si za podporu nechat hodně moc zaplatit. Starostové se stávají tak významnou silou ve vrcholové politice, že příště už žádnou koalici potřebovat nebudou. 

A ostatní? Na smetiště dějin...

Šlachta ve sněmovně fízlovat nebude a vlastně mě na něm zajímá už jen jedna věc - z čeho zaplatí tu půjčku na kampaň. Jestli to nebude mít žádnou dohru a někdo to za něj zaplatí, tak je jasné, že ho někdo pásl.

ČSSD jsem to dlouho prorokoval. Hamáček byl totiž jediný, kdo se Vrběticemi ještě chlubil. Zároveň si Maláčová se Stropnickým vzpomněli pozdě a od začátku do konce byla ČSSD nečitelná, její program se jevil příliš podobný s programem TOPky a tak dopadla jak musela. Jak je u socanů zvykem, teď přijde domácí zabijačka, která zničí i zbytky jejich působení. 

U komunistů došlo na Skálova slova a za čtrnáct dní zřejmě dostane šanci jakožto nový předseda vyvést KSČM ze zmaru. 

Nebudu to zakrývat... Mám radost, že Volný blok dopadl jak dopadl. Laco, jak vidíte těch Vašich "zmrdů"  je míň jak 1,5%. Ne všichni voliči Volného bloku jsou zmrdi, ale všichni kovid zmrdi volili Volný blok. Budiž to varováním všem, kdo si mysleli, že mohou jít proti šesti milionům očkovaných a osobní zkušenosti statisíců lidí, kteří covid dostali, kteří přišli o někoho blízkého a kteří covid pacienty ošetřovali. Prostě vaše kecy o koncentrácích nikoho nezajímají a vaše představy o konci světa jsou ve světle nejnovějších událostí  poněkud zastaralé. 

Já teď budu jízlivý... 

Vy co jste říkali, že Babiš je kurva a jenom nás ojebe a stejně nás prodá Evropské unii... jak se to jeví teď? Je to teď lepší? Jste spokojení s tím, jak nás bude EU prodávat demoblok? Už víte, jak vypadá menší zlo? Už víte, proč je rozumné volit menší zlo? 

Vy co jste říkali, že máme volit srdcem a netaktizovat, jste spokojení? Volili jste srdcem, je to teď lepší? Vy co jste měli plnou hubu covidu a stavěli jste na něm celou budoucnost, už vám to došlo? Už jste pochopili, že se to hodilo jen na roztříštění sil? Že jste sice volili protiunijní agendu a chtěli jste svobodu, byli jste radikální a jediné, co jste tím dokázali, že nějakých 10% protiunijních hlasů propadlo a pěkně se rozdělilo půl napůl ve prospěch demobloku. Takhle je to lepší? 

Když jsem psal o tom, že Lipovská kandidaturou u Volného udělala chybu, protože na konci toho všeho nebude ani v radě ČT, ani v parlamentu, jste spokojení? Když jsem psal, že Bobošíková je pro každou stranu polibek smrti, už mi věříte? 

Tvrdil jsem, že tyto volby rozhodnou voliči malých stran... A také jo. Kdyby těch víc než deset procent hlasů pro ČSSD, KSČM, TSS a Volný blok dostal Okamura (a nebo Babiš) nebylo by o čem mluvit.

A ještě jedna jízlivá otázka... co má teď Babiš udělat milá alternativo? Má to bez boje předat demobloku a jít do opozice? Nebo má Zemana požádat o první pokus, otevřít své nekonečné peněženky a snažit se zkorumpovat dostatek demoposlanců, aby s přeběhlíky udělal většinu?  

Prostě příště neserte Vidláka a když vám něco říká, tak kurva poslouchejte a alespoň si to trochu promyslete. 

Dost už o tom. Stalo se. Věci jsou tak jak jsou. Zkusím teď říci pár slov o tom, jak dál. 

Kdybych byl na Babišově místě já osobně, tak bych asi došel za Fialou a řekl mu, že se jeho tužby vyplnily a že může začít stavět Česko na nohy jak sliboval. (O tom bude můj pondělní článek... povíme si jaký průser se na nás valí) Že si Fiala může vzít ten svůj pytel blech a může začít zachraňovat Škodovku, může se pokusit snížit ceny energií a může jezdit do Jůnie a tam vyjednávat o lepších podmínkách. A sám bych šel do opozice a myslím, že bych čtyři roky na novou příležitost čekat nemusel.

Jenže Babiš jede na tygrovi. Pokud bude odejít, bude vyšetřován a možná i odstraněn úplně. Takže být Babišem v jeho situaci, asi bych Zemana o první pokus složit vládu požádal. Minimálně kvůli Pirátostarostům, kde nejspíš dojde na slušnou řežbu a Piráti by mohli být první, kdo pochopí, že je lepší hrát u Babiše roli ministrů (všichni) než dělat u Starostů podržtašky a tak jako tak jsou namydlení a příště jsou ze hry. Takhle by si alespoň ještě nahrabali.  Karolíně Peake se to také vlastně vyplatilo. 

V takovém případě by pak stačilo, aby Andrej trochu korumpoval a mohl by tu většinu složit. 

Na druhou stranu - ANO a SPOLU by mohli mít ústavní většinu. To je lákavá možnost a pokud by se Fialovi hodně slíbilo... třeba premiérské křeslo a Andrej by měl ministerstvo financí, třeba by se hoši kmotrovští dali zlákat na opravdu velkou moc v tomto státě. 

Osobně tomu ale moc nevěřím. Realita říká, že Babiš většinu nesloží a bez ohledu na Zemanovu vstřícnost, jednoho dne to bude muset uznat. Na nějaký výjimečný stav, kdy u moci zůstane stávající vláda i přes jiný volebíní výsledek, to u nás prostě nenastane. 

Já osobně jsem si už minulý týden koupil elektrocentrálu. A budu se připravovat na to, že Andrej Agrofert prodá, protože bude muset. Připravím se na to, že sliby profesora Fialy budou uváděny do praxe a že sama realita ukáže, jaký je.  Ale mezi námi... ta realita co se na nás valí, ta je tak šílená, že všechny naše současné obavy o to, co demoblok bude dělat, se s realitou úplně minou. Jen nakousnu pondělní téma - Škodovka zavírá, energie se zdražují, zelený úděl jede dál, emisní povolenky se rušit nebudou, postřiky se zakazují, dodavatelské řetězce se rozpadají. Já bych si na nějaký kamarádšoft s EU nevsadil ani s Fialou. Realita sama jde směrem k programu SPD a na jejich slova dojde... jen ne teď hned. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (130 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Komentáře k článku Antibabiš jsou stále vypnuté, tak píši sem.
Program Antibabiš bych nazval spíše únavou Babišem Vzpomínáte na Petra Novotného? V jednu dobu měl na Nově tolik pořadů, až se na něj lidé přestali dívat. Prostě všechny štvalo, že je na obrazovce, kdykoliv ji zapnou. A jediným řešením bylo dívat se na nějaký jiný program.
Totéž Andrej Babiš. Po asi 8 let neslezl z obrazovky, všechno vyřešil a zařídil on sám, jeho ostatní osoby v pozadí byly známé jen někdy a některé. Většina z nich nebyla zapamatovatelná. To je problém silného předsedy politické strany. Dokud má úspěchy, je oslavován a všechny zásluhy jdou jemu. Ale v okamžiku neúspěchů jsou na něj naloženy všechny hříchy jak na hříšného kozla a je vyhnán do pouště i s hříchy.
Mimochodem, na hříšného kozla Hamáčka a Filipa Falmera ještě dojde. A možná i Bartoše Maguu, nějaká domácí zabijačka může mít i pro jejich příznivce své kouzlo.
Zároveň se ukázalo, že voličská podpora Andreji Babišovi nebyla tak silná, jak nám mnozí lidé tvrdili celou dobu s dovětkem o Pepovi a Máně Koblihových.
Prezidentské volby ukázaly, že společnost je rozdělena zhruba půl na půl. Polovině voličů vyhovuje kandidát spíše pravicově zaměřený, polovině spíše s větším důrazem na sociální otázky a pomoc. A ve volbách všichni hrají už jen na emoce, aby získali pár rozhodujících hlasů.
Andrej Babiš ztratil svou podporu v dubnu 2021, kdy mu výrazně klesla podpora voličů. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/pocitame-sance-kdo-vyhraje-volby-144…
Vrchol podpory 35,7% měl v listopadu 2018 . Pak podpora oscilovala kolem 33%, aby klesla na 30,8% v březnu 2020. V té době začala proticovidová opatření první vlny. Další pokles na 28,4% v září 2020. Nástup Romana Prymuly na ministerstvo zdravotnictví a další opatření proti Covid19. Pak opět chvíle stabilní podpory, až poklesla v dubnu 2021 na 24%. Tehdy se ukázalo, že opatření proti Covidu 19 uvolněna nebudou. Při odstranění opatření podpora voličů začala zase růst na 32,4% v září 2021. Dle STEM.
Na září 2021 Kantar uváděl voličskou podporu ANO 24,5%, Median 28,8%, CVVM se liší, naposledy uvádělo podporu 23,5% v červenci 2021. Nejblíže výsledkům volby byl STEM, proto jsem se zaměřil jen na jeho graf. CVVM dělá průzkumy jen občas, tak nezachytí trendy, Kantar je podobně jako STEM jen s větší chybou oproti skutečnosti a průzkum Medianu snad dělají jen v Praze, jak moc je mimo realitu.

AB ztrácel na opatřneích proti Covidu 19, tkaže volby mu prohráli a hlasy ubrali všichni zdravotní odborníci, které poslouchal. Může poděkovat Adamu Vojtěchovi, profesoru Hořejšímu, profesoru Duškovi z UZIS a hlavně Andreji Babišovi, který nezachytil trend v myšleních lidí, že opatření proti Covidu 19 už mnoho lidí unavuje. Ostatně AB se mohl rozhodnout jinak, než mu odborníci doporučovali. U doporučení tzv. odborníků je skvělé, že vždy najde někoho, kdo mu jeho rozhodnutí podpoří. Osobně je považuji za spolek slepců zkoumajících podrobně část slona. někdo chobot, někdo tělo, někdo nohy.
Když se ukázalo, že žádné rozvolnění nebude ani jako předvolební tah, AB přišel o těch několik rozhodujících hlasů. Guru Mára mu evidentně poradil dobře, že když opatření neuvolní, o tolik hlasů AB nepřijde. jenže už mu neřekl, že to budou hlasy rozhodující, jazýček na vahách, kvůli kterým přijde o Agrofert.
A. Babiš o hlasy přišel. Ale ke komu se přelily? Nejagresivnější program Antibabiš jsme mohli sledovat u Pirátů. Jenže příliš brzy zveřejnili své plány na zdanění nemovitostí. Letos od dubna nastal propad z 27,9% na 18% v září. Co se stalo? Nastaly tři zásadní události:

Praha - základna Pirátů má v čele primátora Hřiba, přezdívaného Hřib Satan. Ten není tím rozhodujícím prvkem, škodí spíše setrvale a Pirátům stejně setrvale ubývají voliči.
Zavedení tržní daně z nemovitostí - nápad piráta z Tachova si přisvojil senátor Lukáš Wagenknecht. Toho musí nepřátelé Pirátů milovat, jak škodí ve vlastních řadách https://www.irozhlas.cz/ekonomika/pirati-dane-statni-rozpocet-cesko_210…. Nápad ztrhali snad všichni ekonomové, a Bartoš to se svým dementi už nezachránil.
Berlín a vyvlastnění velkých developerů - to muselo vyděsit příliš mnoho lidí. Ve spojení s hloupým nápadem Wagenknechtovým to znamenalo kroužkování v řadách PirátoSTAN.
To je ovšem vnitřní záležitost Pirátů a je pouze na nich, kdy rozpoznají, že ve svých řadách mají osoby, které svým konáním a slovy straně škodí. To potom může Bartoš dělat v kampani cokoliv, a stejně to moc nepomůže. Ale i tka Piráti nebudou ve Sněmovně. Možná se do Sněmovny dostane ještě jeden pirátský poslanec Ivan Bartoš, který kandiduje v Ústí, a tam se myslím připočítávají korespondenční hlasy ze zahraničí.

Když voliči utekli od Bartoše a od Pirátů, a stejně utíkali od Babiše, je s podivem, kolik čelných představitelů kampaní politických stran selhalo natolik, že jejich voličskou podporu nezískali. Předně KSČM dostihlo umírání jejich voličů věkem. ČSSD nedokázala oslovit ani Vlka, což je její skalní jádro. Podporu dostalo SPOLU, a to spíše TOP09 navzdory. euforické oslavy Markéty Pekarové Adamové jsou poněkud předčasné, v kampani podala nemastný neslaný výkon a vítězství TOP09 získala spíše díky ostatním stranám.

ODS měla jediný světlý moment, kdy v předvolební kampani předseda Petr Fiala se svých suchým školometským způsobem působil mezi hejnem hysterických politiků jako klidná síla. Proto ODS ve volbách uspěla a získala o 9 poslanců více. TOP 09 nedělala skoro nic, a přesto dostala o 7 poslanců více.

Ovšem jednoznačnými vítězi voleb jsou STAN (33 mandátů) a KDU-ČSL (23 mandátů). Zopakujme si výsledky:

ODS - 34 poslanců (+9 poslanců)
KDU-ČSL 23 poslanců (+13 poslanců)
TOP 09 14 poslanců (+7 poslanců)
STAN 33 poslanců (+27 poslanců)
Piráti 4 poslanci (-18 poslanců)
ANO 72 poslanců (-6 poslanců)
SPD 20 poslanců (-2 poslanci)

Zajímavé je, že ČSSD a KSČM, které ztratily každá 15 poslanců, dělaly skoro tolik jako TOP 09 a nepomohlo to. A Piráti ztratili 18 poslanců.

Závěrem:

Pokud mám vypíchnout dva hlavní motivy voleb, rozhodla Praha. Andrej Babiš je zde doslova nenáviděn. Ale hlasy pro něj se přerozdělovaly mezi SPOLU a PirátoSTAN, a SPOLU, především Petr Fiala a ODS byli v oslovení pražských voličů lepšími. Ovšem hlavním spojencem byly chyby napáchané Andrejem Babišem samotným.

Druhým motivem je, že se STAN i KDU-ČSL vyplatila drobná finančně nenáročná kampaň, kdy jednotliví kandidáti oslovovali lidi ve svém volebním obvodu a byli uvěřitelní.

Celostátní kampaně široce pojaté a nákladné, moc nezabraly, jak se ukázalo především u ČSSD, která měla jediný chytrý nápad, koncentrovat volební kampaň do posledního měsíce. Jen ji zaměřila na chybnou voličskou skupinu městských liberálů, a své tradiční voliče odehnala. Lid rozhodl, důsledky pozitivní i negativní te´d poneseme 4 další roky.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

výhrad. Vlastně jen jednu, abych to nemusel tak moc pitvat.

Babiš žádné chyby nedělal. Babiš jel v jediné - pro něj přijatelné - linii. Vše, co je dobré pro Agrofert, MUSÍ být dobré pro voliče. Za KAŽDOU cenu.
Z toho vyplývají jeho nonsensy, o který jste psal.
Anebo ještě jinak - Babiš je zvyklý problémy vysedět obdobným stylem, jako to dělala Tante Makrela. Jenže nemá ten jedině správný Sicflajš. A na hru radikálního vůdce NIKDY neměl, nemá a mít nebude ty správné koule.
Co tím myslím - kupříkladu, kdyby nevolil metodu přikyvování a propagace očkování, ale v rozporu se "zbytkem světa" přitlačil na ty vámi (nikoli špatně) vymyšlené "sloní odborníky", aby povolili obranu proti kovidu prokazatelně fungujícími a zejména levnými = zisky NEgenerujícími prostředky, mohl mít volby v kapse, protože by mohl po vzoru jiných evropských zemí rozvolnít opatření v alespoň v rámci ČR

K dalšímu vývoji.
Bylo by dobré, aby se nová vláda postavila co nejdříve. Ještě před další kovidovou vlnou. Ta by spláchla pětikoaliční vládu na první dobrou ještě dříve, než začne významně škodit.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Targusi,
Babišovy voliče neovlivnil tolik vývoj nakažených Covidem19, lidé si zvyknou i na šibenici. Ale spíše neustálá opatření bez konce, kdy chybí světlo na konci tunelu. Také neustálé posouvání toho, co je ještě potřebné k překonání Covidu19. A když ti sloní odborníci začali plácat o nutnosti třetího očkování, v mnoha lidech se cosi zlomilo a naděje, že ta opatření někdy skončí, odplynula do nenávratna. Lidi nedrtila až tolik ta opatření, ale jejich chybějící konec. Z toho měl Babiš raději v době mrazů kompletně zavřít zemi na dva až tři týdny, objevit nakažené a ty léčit, a ostatní pustit.
No nic, stalo se. Nová vláda být co nejdříve sestavena nemusí, vaz jí zlomí ekonomická situace, která se už velmi brzy projeví. Chvíli času ale mají. Vítězové budou závidět Pyrrhovi jeho ztráty.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

čem jsem si dovolil psát. Neustálé odklady a normál v nedohlednu prostě Bába neuměl zobchodovat po vzoru Tante Makrely.
A na radikální řez neměl koule, byť mu jako nesporně poměrně inteligentnímu jedinci zcela jistě už dávno došlo, že očkování není cestou ven z pandemie, nýbrž pouhým penězovodem do korýtek pharma-firem.
A koule na radikální řez neměl proto, bo Agrofert.
A jsme na konci řetězce, jehož posledním článkem jsou prohrané volby.
Konečná, vystupovat.

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

hlásí odboj

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

K článku - Vidláku zkuste se místo rozčilovaní se na voliče malých stran zamyslet zda za 1mio propadlých hlasů nemůže Vámi opěvované rozkročení Babiše (ano). Ten sice rozkročil o dvě tři procenta nahoru ale taky dvě strany potopil pod 5%(proč chodit za kovaříčkem když můžu hodit rovnou babišákovi) tedy i spd se částečně zachránila lavírováním ano/ne
Čekají nás bezesporu zajímavé časy a je třeba nějak lidsky dožít lepší budoucnosti.

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Čekal jsem výhru Babiše,ale nečekal jsem propad ČSSD a KSČM.
Jak píše i Vlastimil a dodám,Babiš si myslel,že vyhraje ANO velkým náskokem,že nebude potřebovat k dalšímu vládnutí nikoho,proto to Vidlákovo označení,Babiš se rozkročil na všechny strany,aby vysál voliče od každé strany a hnutí.Také můžu napsat,Babiš vůbec nereagoval na to co se děje v zákulisí demobloku.

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Socani to měli nahnutý už minule a v dosahu některých, poměrně krátkých pamětí, ještě byly demonstrativní buzerace zaměstnavatelů hustou dvojkou. A žvanění. Venezuelu si budu pamatovat jen jako hodně mluvící hlavu. Co nebyla k zastavení i mimo kameru a tak se národ dověděl, že estébák je pro koaličního partnera debil.
Červené mikiny holt zafungovaly jen na chvíli.
Poté, co jejich prvotní nositel nechal fízlama buzerovat a zaklekávat občany, beranidly vyrážet vchody do soukromých firem a vyjadřoval se stylem "na vás musí být přísnost dacani" a viditelně si tu moc užíval, tak ještě netušil, že už dávno skončil.
A komunistům prostě už vymřeli tradiční voliči.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

193 817 hlasů

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je to již cca půl roku co jsem si naordinoval zpravodajské prázdniny, né digitální, ale pouze zpravodajské, takže nesleduji žádné tv.zprávy , nečtu seznam apod., nekupuji noviny, přestal jsem úplně sledovat Twitter i FB...atd.

Kvůli volbám jsem tohle porušil a musim říct že se zase rád vrátím do nevědomosti.....
Nezajímá mě jak postupuje Covid, co vše Babiš provedl, kde Rusko zase udělalo chybu.
Zbývá mi pak víc času na čtení a na mé koníčky, rodinu i práci...
Je to jako z kouřením-závislost, ale ti co přestali najednou stihnou daleko víc věcí.

K mému hodnocení voleb: Babiš neprohrál, prohrál Bartoš a to je dobřé.
Pokud se Babišovi nepodaří sestavit vladu tak končí a pomalu s ním celé ANO.
Pohledem nezaujatého člověka lidi volili jedinou tradiční pravicovou stranu co tu máme a to je celý velký benefit ODS. Lidé totiž většinou nevolí mozkem ale srdcem a nebo emocemi které vycházejí z titulků novinových článků(max si přečtou první odstavec)
Přístí volby znovu vyhraje ODS protože za to může Babiš bude stále ještě fungovat jako funguje za to může Kalousek. Mezi tím bude mít ČSSD dostakek času na obnovu a vstání z mrtvých.
Žádného vůdce nečekejme, není kde brát...
Karavana jede dál....

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)

Banny,
příští volby ODS prohraje, protože se na nás řítí ekonomická katastrofa natolik děsivá, že působení Andreje Babiše vedle ní bude drobná nepříjemnost. ODS utrpěla Pyrrhovo vítězství a může být jejím posledním.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

a furt nic.
ODS je partají milovanou "šibaly", protože jim to "šibalení" dlouhodobě umožňuje nejen privatizací zisků a socializací ztrát, ale jako bonus jim ještě poskytuje luxusní "podnikatelský komunismus" v podobě dotací na skoro všechno (vč. golfových hřišť).
A protože tu máme "šibalů" ve srovnání se západní Evropou abnormální množství, nehrozí, že by potopili partaj, která o ně pečuje jako starostlivá matička.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Občane,
ano, ODS ještě rozprodá zbytky státního majetku jako ČEZ, Budvar, lesy, zprivatizuje zdravotní a sociální systém, Jenže zdražení energií firmy citelně zasáhlo a rezervy vyčerpala situace s Covid19 a rozpad logistických toků. Už nastala druhotná platební neschopnost, automobilky mají zastavenou nebo omezenou výrobu. Je toho mnoho.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

atak na zbytky toho, co je možno ukrást.
Tedy Privatizaci všeho, co jsme považovali za páteř evropského - pardon - kontinentálního způsobu života. Jakž takž zdravotnictví, jakž takž školství, pouze polomizerné důchody.
Modlím se, ať brzy vypukne další kovidová vlna. Tak velká, aby ji zcela neschopný Fyjala neustál.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

Jakmile nastane ekonomická krize (už fakticky je), lidé se rozpomenou na minulé chyby ODS. Ale už je pozdě, Petr Fiala utrpěl volební vítězství a hodlá být premiérem, i kdyby poslední den trvání Země.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Myslím že celou ekonomickou katastrofu budou právě svalovat na vlàdu Babiše....
Deficit St. Rozpočtu se bude dále prohlubovat, ale prezentovat se to bude tak že Babiš napáchal tolik škod ,že nemáme jinou možnost než si půjčit aby jsme to mohli splatit...a lidi to budou žrát...

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Babiš bude nepochybně obětním beranem, hříšným kozlem, a budou mu naloženy všechny jeho hříchy i hříchy jiných. Možná si to ještě neuvědomil, ale teď bojuje o Agrofert.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Myslíte že se ho nedokáze vzdát? Rodina zabezpečena, bohatství diverzifikováno, touha po moci ukojena....zbývá zabezpečit pouze beztrestnost.
Proč si pak neužít trochu volna?

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

skokem do truhly.
Si dělám prdel.
Mne donutila vypnout až dosti hnusná nemoc, která se nedá léčit a na kterou se umírá fakt dost blbě, bo hodně dlouho.
Jinak pro mne nebyl problém dělat 20 hodin denně.
Pracovní týden (pondělí - pátek) v němž jsem "odspal" v součtu pět hodin, nebyl nijak výjimečný. Dokonce mne to bavilo.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Myslím, že Babiš možná žhaví linky do Bayeru a jedná o prodeji Agrofertu. Nebo už mu volají z Bayeru či Monsanto (vlastněný Bayerem). Nejde o to, co Babiš chce nebo nechce udělat. B5 si už brousí nože a Babiš má být hlavním chodem oslavné hostiny.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

deficit st. rozpočtu na Babiše neschvalovali?
Byl ve vládě 8 let. Ano mělo v posledním volebním období převahu ve sněmovně a krásnou, chytrou ministryni financí.
Ví vil sí.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Sekeru půl biliónu zaťal teda kdo a proč? Už jsem se ptal:
Estébák se chvástal, kolik stovek miliard různě vypáčil a dotlačil z brusele - kde teda jsou, nebo v čem jsou investované?
A proč k těm stovkám miliard dalších skoro 500?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Ano Gerde,
příslovečné Pyrrhovo vítězství to v případě ODS být nemusí.
Ta strana má díky ještě nedávno početné základně, stále v "zásobě" dostatečný počet fakt fungujících odborníků, o kterých se to ví, že konkrétní věci rozumějí.

Abyste mi s těmi odborníky rozuměl Gerde, tak jedno porovnání odborníků za všecky :
1. Je odborník, dejme tomu MUDr. Bohuslav Svoboda z ODS, co je zkušený doktor s praxí, už není úplně nejmladší a nějaké, fakt škaredé epidemie respiračních nemocí, si z minulosti moc dobře pamatuje.
2. Pak je "odborník" Vojtěch za ANO, t.č. ve funkci ministra zdravotnictví, který snad kromě zpěvu v soutěži Superstar jinak neumí vůbec, ale vůbec nic. Není to ani lékař s praxí, ani manažer s praxí, je to mladý soploš a může tedy pamatovat leda tak hovno, nebo svoje soplíky z dětství. Je to jenom nastrčená, loajální magisterská rychlokvaška, aby tu funkci vůbec mohl vykonávat, jinak ale zcela nekvalifikován.
Jediná jeho kvalifikace byla bezmezná loajalita a podržtaškismus k autokraticky rozhodujícímu oligarchovi.
Dnes už legendární tiskovka "nebuďte slušnej" to ostatně ukázala tak, jak jsme do té doby nikdy, od nikoho neviděli.
A přesto takový člověk, bez jakékoli kvalifikace i praxe (jak příznačné pro ANO) řídí kompletně celý resort zdravotnictví, na kterém (zjednodušeně) přímo závisejí životy lidí. Asi tak 10M obyvatel celé naší republičky - a to včetně dětí.
Hlavní hygieničkou oligarchovy vlády, která by měla krizové hygienické plány znát nazpaměť a rozumět jim, mít na to příslušné vzdělání, kvalifikaci a praxi - byla bývalá výživová poradkyně. Ovšem opět bezmezně loajální oligarchovi.
Kamkoli jste se v té vládě podívali, to byl buď naprostý diletant, lempl, či kombinace.
V dobách hospodářského růstu tohle nemuselo vadit a občasné excesy těchto lemplů a diletantů, se daly překrýt tartasem Prcalovy party a stát rostl doslova estébákovi navzdory, ne jeho zásluhou.
Jenže čínská bolševicko-netopýří chřipečka, to je sakra jiný kalibr, to je příroda, které lze něco nařídit a když to nesplní, tak ji vyměníme.

Trvám na tom, že estébákovi nezlomil vaz Antibabiš, na kterého se to snaží teď hrát a házet (bohužel včetně p. Vidláka, což mě mrzí).
Zlomilo mu vaz otřesné chování při hrozbě nákazy málo známým sajrajtem, kterým sami, estébákovi loajální lidi mocně strašili - a co se pro celkem zdravé a zdravě žijící lidi, neukázala být až tolik nebezpečná.
A protože ve funkci poraděnků vlády neseděli skuteční odborníci, epidemiologové a imunologové bez rozdílu loajality k estébákovi, ale seděli tam různí loajální matematici, predikátoři a kresliči grafů typu Kulveita a těch, co nepřišli, nemohlo to dopadnout hůř.
Proč estébák nepustil k práci skutečné odborníky s praxí, kteří se s těmi nanosajrajty setkávají denně ???

Zlomila mu vaz naprostá nekompetentnost nejen jeho samotného, ale hlavně jeho podřízených. Také skutečnost, že ani někteří lidi, ani ty viry se nechovají tak, jak by vláda, určená výhradně "do lepších časů", zrovna potřebovala.
A pak se stane, že v číně vypukne epidemie nevídaných rozměrů, zatím neznámou respirační nákazou, která se díky globalizaci postupně dostane do celého světa.
První jmenovaný odborník, doktor Svoboda, který řízením místních politických sil není zrovna v žádné výkonné funkci kromě poslance, se 28. ledna 2020, jako odborník za ODS, zeptá toho druhého "odborníka", právě vykonávajícího funkci ministra zdravotnictví.
Na základě svých předchozích, veskrze praktických zkušeností ze života, se první odborník-lékař POUZE zeptá toho mladého, nanicovatého ministra zdravotnictví - zda máme pro případ zavlečení a rozšíření epidemie té čínské, bolševicko-netopýří chřipečky i k nám, uskladněn ve SSHR dostatečné a vyhovující počty ochranných prostředků i dalšího zdravotnického materiálu.
Protože globalizace je globalizace, v číně nakupuje, vyrábí a létá tam jednat kdejaký kolenovrt, takže zavlečení toho svinstva bude jen otázka krátkého času, což se nakonec i potvrdilo. Umocněno tím, že rejžáci nechali otevřená letiště ještě v době, kdy už umíraly první nejslabší kusy.
Ten druhý jmenovaný "odborník", jinak naprostý neumětel a toho času ve funkci ministra zdravotnictví, odpověděl zcela ve stylu arogantního jednání svého šéfa premiéra a ještě k tomu typicky lživě, že "nemusíte si v ODS dělat žádné starosti, všeho máme dost, my v ANO nejsme ODS".
Jak se už zakrátko ukázalo, zcela nekompetentní, ale vysoce loajální ministr zdravotnictví, jinak naprostý neumětel a lempl, nejenže lhal jak červený pes, protože vůbec nic nekontroloval. Ale ony i ty sklady SSHR byly skutečně téměř prázdné a obsahovaly jen asi osminu toho, co nařizuje skladovat a obměňovat stále platný krizový zákon.

Není tu doufám člověk, co by z loňského jara nepamatoval šití roušek snad ze všeho, co připomínalo tkaninu - že ne? Normální obchody pozavíraný, ale galanterky otevřený!
Obyčejní Lidi, Občani a Občanky, jistě i včetně nevoličů ANO, těm prašivým prolhaným zkurvencům z ANO ještě pomáhali! Takoví my jsme!
A co za to dostali?
I tady bych hledal jednu z odpovědí.

Průměrný počet slepic: 1.6 (5 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

GYNEKOLOG.
Pokud pamatuje epidemie, tak respirační to asi nebudou.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Studoval asi na gynekologické fakultě.
A
V roce 1967 absolvoval Lékařskou fakultu hygienickou UK.
V letech 1992–1998 byl prvním prezidentem České lékařské komory.

Zatím bez slepic

Jo, tak to musí být v obraze.
Určitě.

Zatím bez slepic

Jednu epidemii jako gynekolog asi pamatuje. Rok 1976, to se narodilo dvakrát více dětí, než se rodí ročně nyní. Já rodila o rok později a rodičky po porodu běžně ležely několik hodin na polních lehàtkách na chodbě, než se uvolnilo místo v pokoji. ☺️

Zatím bez slepic

A v těch příštích volbách se vrátí Kalousek stejně jako se z Vysočiny vrátil Zeman ...

Lidé chtějí politického burana a je jim celkem jedno, jestli se deklaruje jako pravicový nebo levicový buran.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Už to trochu výš načal Gerd. Ten kamarádšoft Bartoše s Rakušanem stál Piráty 18 míst v PS. Z toho musí být domácí zabijačka. Už se těším.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

In reply to by Sokolí Oko (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rakušan prý byl "nejkroužkovanější" politik ze všech.

To musí potěšit.
Zvlášť, když lítal po Evropě (Bartoš) a jednal jako jasnej budoucí premiér.

Je možné, že se korzár přecenil a poněkud vymkl, takže ho jeho sponzoři trošku "zpomalili".
Dokonce bych řekla, že proti němu začali nějaké malé tažení, a to - nikoliv prozření jeho potenciálních voličů - bylo příčinou, že upadl.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Při dvojkoalici připadne každé straně polovina ministerstev. Při pětikoalici pouze pětina.
Tak uvidíme, jak řekl slepý...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Pidivajzlové dostanou náměstky, sekční šéfy a šéfy odborů.
A my jen budeme zírat, co za nové funkce spojené s hromadou podřízených budeme platit z daní.

Dopadne to jako za Kybersadisty Drábka, který zlikvidoval desítky let fungující síť sociálních odborů na obcích, vyházel víc než 3000 zkušených socpracek a převedl agendu na úřady práce, ANIŽ zajistil personál a technické vybavení.
O šílených experimentech na lidech, spojených se "zázračným uzdravováním" invalidů, s "deinstitucionalizací" a s privatizací socpéče ani nemluvě.
Ovšem báječně "ušetřil". "Jenom" to vedlo ke kolapsu socpéče, který trvá dodnes.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Jaký dluh má ČSSD? Vím o asi 330 milionech za Altnera, ale neznám jejich další dluhy. I kdyby to byl dluh jediný, ČSSD má ještě 11000 členů. Když každý pošle 30 tisíc Kč, ČSSD se z dluhů dostane. Obeslat by měli i členy bývalé, kteří byli členy v dobách vzniku a trvání dluhu, aby taky zaplatili, když už se dluhy musí platit a zdroje jsou.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

30000 nejsou žádné peníze, není to ani jedna průměrná výplata.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

průměrnou výplatu dal...

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

(podle médií), měl by sestavením vlády pověřit Fialu. Být Babišem, tak mu to dnes navrhnu.

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)

rok, nejvýše dva.
Neumí nic, proto učil.
Jeho setkání s realitou bude dosti děsivé.
Pro všechny.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Minimálně Němci si budou Fialu hýčkat jak novorozeně.
A budou ho i trošku vydírat, protože má v rajchu různé "zvláštní" vazby, o kterých by hodně nerad, aby se mluvilo v Kotlince.
Co se Fialovy (všeho)schopnosti týče, nebylo by radno ho podceňovat. "Pěšinkovitost" je jen mimikry...

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

oprava.

Jeho setkání s realitou bude dosti děsivé.
Pro všechny normální lidi. Nikoli pro příjemce dotací, ať už z Bruslogradu, anebo "jiných sponzorů".

Teď je to správně.

Zatím bez slepic

V té jejich struktuře je nadšeně a pevně ukotven.

Zatím bez slepic

Kdo bude příštím premiérem ČR možná ví Berndt Posselt. Přeci jen vyhrál asi 70 mandátů.

TOP 09 14 mandátů
KDU-ČSL 23 mandátů
STAN 33 mandátů

Perličky:
Okamurové budou v poslanecké sněmovně dva, Tomio a Hayato, jen každý v jiné straně.
Miroslava Němcová bude znechucená i zděšená, protože v parlamentu už není.
Ivan Bartoš se do parlamentu taky dostal.
Marek Benda nadále obhájil svou poslaneckou židli, kde má vyseděný důlek.
Andrej Babiš poslancem je, pořád má imunitu. Schillerová, Faltýnek, Vondráček také.

O Green Dealu - https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/rus-nemecko-dalnice-autobahn-vy…
Řidič neměl tu správnou platební kartu a tak nemohl dobít elektromobil. Nakonec jej odtáhli na přívěsu autem se spalovacím motorem.

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Od r. 2020 je senátorkou za ODS za obvod č. 27 - Praha 1.
Takže se má kde děsit a znepokojovat.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Děkuji za opravu, spletl jsem se. Už jsme se radoval, že vypadla z politiky, a ona ne. :-)

Zatím bez slepic

Od října 2013 zastává poslanecký mandát v Poslanecké sněmovně PČR, do níž kandidoval v předčasných volbách jako nestraník z prvního místa jihomoravské kandidátky

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Před časem jsem mluvil s voličem, který nesleduje ani politiku, ani televizi. Mluvil jsem s ním o Volném bloku a mých motivacích, proč budu tuto stranu volit. Dotyčný dobrý známý přikyvoval a souhlasil. A jak to dopadlo u volební urny?

Dnes jsem si volali a řekl mi, že na kandidátce Volného bloku nenašel žádné jméno, které by ho zaujalo, a tak se rozhlížel po jiných možnostech. A našel krajana ze zlínska příjmením Okamura. Tak mu dal kroužkovaný hlas. Jeho křestní jméno bylo Hayato.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

A mi znami zas bud nevolili, nebot jim bylo jedno, kdo bude vladnout (jejich slova a tedy aktivni ne/volicska pozice), anebo to hodili nejakemu slusnemu cloveku, za ktereho se nebudou muset stydet (Rakusan, Fiala atd.). Stud je prekvapivym motivem lidi, propagujicich individualitu a statni suverenitu.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Můj známý volil v Praze. Kde přišel k asociaci se zlínskem, to nevím. Snad někde zaslechl Tomia Okamuru, který o zlínsku jako o svém rodném kraji často hovoří? Hayato se narodil v Praze, jak se lze v jeho profilu dočíst.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

a oba tam vedli v minulosti svoje volební kampaně.
Hayato je bigotní katolík a asi tam tedy bude i církevně aktivní.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

a pokračovat jako premiér?

Již dlouho tu píšu, že volby v podmínkách buržoazní liberální demokracie, zejména v Česku, jsou podvod. Jedinou výjimkou je přímá volba prezidenta. Proč podvod? Není třeba uvádět příliš příkladů, ale přece.

Kolik voličů potřebuje jeden senátor, aby potom pravicový Senát mohl sabotovat rozhodnutí nepravicové vlády?
Kolik oprávněných voličů vůbec nevolí?
Může zvítězit v takových podvodných volbách strana, která nemá peníze?

Všechny tyto podvodné fígle liberální buržoazní demokracie Babiš dobře znal a přizpůsobil se jim.
Jeden fígl ale ovlivnit nemohl a tím je emociální rozhodování voličů. Voliči se ve své většině nerozhodují podle syrových dat, jak který politik přispěl k naplnění dvou základních funkcí státu a to:

- zvyšování blahobytu obyvatel,
- zajištění bezpečnosti země.

Ne, oni (a jsou mezi nimi i osvícení lidé, že G.....?) se jednoduše naserou a volí kohokoliv, kdo je nenasral.

Premiér, který základní funkce tohoto státu naplňoval od roku 2014 o délku největší letadlové lodě před kterýmikoliv svými konkurenty prostě dojel na emoce velké, nepevné části voličstva, která se nikdy nerozhodovala podle dat, faktů a programů, ale podle momentálních pocitů.
To je hlavní rozdíl mezi řízením politiky a firmy.
A tak my si tu žijeme.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)