Kdo by to byl řekl...

Autor
Štítky

Takže máme sečteno a podtrženo.

SPOLU 27,7

ANO 27,2

(PIR)STAN 15,6

SPD 9,5

 

Nejhorší je, když se všecko moje sýčkování vyplní v podstatě naráz. Posuďte sami: 

1. Riziko malých stran se ukázalo velké. Malé strany se do sněmovny nedostaly, ale spolehlivě alternativě ubraly 10% hlasů, které se rozdělily v podstatě napůl s výhodou pro demoblok. Sázka na KSČM se minimálně čtenářům Kydů nijak nevyplatila. 

2. Kovidové téma je podstatně slabší, než by se ze všeho toho strašení koncentrákem zdálo. Volný blok nedostane ani ty peníze, natož aby se vůbec přiblížil k branám sněmovny.

3. Andrej se rozkročil směrem k SPD a ta si nijak nepolepšila a je dobrá jen k dobrému bydlu pro její poslance. SPD je příliš malá na to, aby si mohla klást podmínky a tak je pro ní jednoznačně nejlepší zůstat v opozici, kritizovat a nic nedělat. 

4. Samotné hnutí ANO sice získalo to co se dalo očekávat, ale žádná přímočará koalice se před nimi nerýsuje. Naopak. 

Zdráhám se to říci... ale víte co jediné chybí k dokonalému chaosu?  Abychom se zítra ráno dozvěděli od Ovčáčka, že Zemanova nemoc byla vážnější než by se řeklo a už můžeme jen kondolovat pozůstalým. Tfuj tfuj tfuj... už to nikdy neřeknu... 

A teď vážně... 

Nemá smysl si něco namlouvat, volby rozhodly a i když se celkové příkopy a pozice v tomto státě příliš nezměnily, kyvadlo se přehouplo směrem k líbodémo ať se nám to líbí nebo nelíbí. Na volební podvody to u nás nikdo neshodí, protože hlasy v každém okrsku sčítá komise, která je složená z členů více stran a každá strana má právo si kamkoliv nanominovat svoje členy komise. Nesčítá to žádný stroj. Pár stížností na volby u NSS bude, ale ty nebudou hrát roli. Určitě se i tady na Kydech najdou tací, kteří si selhání svých oblíbenců zdůvodní nějakou konspirací, ale já se o nic podobného pokoušet nebudu. Rozhodně ne bez dalších důkazů. 

Vítězem těchto voleb je jednoznačně Fiala. Ani ne tak celá SPOLUkoalice, jako Fiala osobně. V debatách působil jako klidný a rozvážný politik a i když při proslovech mlátil prázdnou slámu, mlátil ji hezky, klidně, vtipně, neurážel, neútočil... prostě působil jako dokonalý státník do neklidné doby. Voliči to ocenili. Zároveň posílila nejen ODS, ale i TOPka i KDU-ČSL, takže těm sázka na koalici vyšla na jedničku. 

Andrej Babiš podle mě v principu neprohrál. Vzhledem k tomu, čemu čelil za kovidu, se synkem, s Pandora papers, se zadlužením a dalšími problémy, tak vlastně dopadl docela dobře. Taktizoval správně, rozkročil se na všechny strany, vysál volební programy kde mohl, ale antibabiš byl silnější než se zdálo. Zároveň tím vysátím volebních programů oslabil svého jediného možného partnera - SPD. 

Okamura dostal svoje. Přebere po KSČM definitivně roli protestní strany, ale není žádným jazýčkem na vahách. Babiš se s Okamurou neblíží většině a potřebuje k tomu ještě příliš mnoho dalších poslanců. 

Prvním poraženým jsou Piráti. To je také v tomto celkovém zmaru první pozitivní bod.  Jednak doplatili na "kurvy ze STAN". Starostové tohle udělali už několikrát a pokaždé jim to vyšlo. Vyšplhali se po zádech nějaké parlamentní strany, podělili se o náklady v kampani a pak využili svoje disciplinované voliče, kterým právě ti starostové řekli, aby kroužkovali a voliči to udělali. Druhým bodem byla ta diskusní fóra, kde mluvili o majetkových daních. V zemi, kde 80% lidí bydlí ve vlastním, začít mluvit o vysoké dani z nemovitosti, to byla sebevražedná chyba. O Zeleném údělu a adoraci EU netřeba mluvit... Piráti v podstatě vypadli ze sněmovny a mají čtyři poslance. 

Vítek Rakušan může slavit. Dostal Starosty skoro zadara na nejlepší výsledek. Hraje dvojnásobně významnější roli než SPD a má slušnou šanci, že bude součástí vlády. A může si za podporu nechat hodně moc zaplatit. Starostové se stávají tak významnou silou ve vrcholové politice, že příště už žádnou koalici potřebovat nebudou. 

A ostatní? Na smetiště dějin...

Šlachta ve sněmovně fízlovat nebude a vlastně mě na něm zajímá už jen jedna věc - z čeho zaplatí tu půjčku na kampaň. Jestli to nebude mít žádnou dohru a někdo to za něj zaplatí, tak je jasné, že ho někdo pásl.

ČSSD jsem to dlouho prorokoval. Hamáček byl totiž jediný, kdo se Vrběticemi ještě chlubil. Zároveň si Maláčová se Stropnickým vzpomněli pozdě a od začátku do konce byla ČSSD nečitelná, její program se jevil příliš podobný s programem TOPky a tak dopadla jak musela. Jak je u socanů zvykem, teď přijde domácí zabijačka, která zničí i zbytky jejich působení. 

U komunistů došlo na Skálova slova a za čtrnáct dní zřejmě dostane šanci jakožto nový předseda vyvést KSČM ze zmaru. 

Nebudu to zakrývat... Mám radost, že Volný blok dopadl jak dopadl. Laco, jak vidíte těch Vašich "zmrdů"  je míň jak 1,5%. Ne všichni voliči Volného bloku jsou zmrdi, ale všichni kovid zmrdi volili Volný blok. Budiž to varováním všem, kdo si mysleli, že mohou jít proti šesti milionům očkovaných a osobní zkušenosti statisíců lidí, kteří covid dostali, kteří přišli o někoho blízkého a kteří covid pacienty ošetřovali. Prostě vaše kecy o koncentrácích nikoho nezajímají a vaše představy o konci světa jsou ve světle nejnovějších událostí  poněkud zastaralé. 

Já teď budu jízlivý... 

Vy co jste říkali, že Babiš je kurva a jenom nás ojebe a stejně nás prodá Evropské unii... jak se to jeví teď? Je to teď lepší? Jste spokojení s tím, jak nás bude EU prodávat demoblok? Už víte, jak vypadá menší zlo? Už víte, proč je rozumné volit menší zlo? 

Vy co jste říkali, že máme volit srdcem a netaktizovat, jste spokojení? Volili jste srdcem, je to teď lepší? Vy co jste měli plnou hubu covidu a stavěli jste na něm celou budoucnost, už vám to došlo? Už jste pochopili, že se to hodilo jen na roztříštění sil? Že jste sice volili protiunijní agendu a chtěli jste svobodu, byli jste radikální a jediné, co jste tím dokázali, že nějakých 10% protiunijních hlasů propadlo a pěkně se rozdělilo půl napůl ve prospěch demobloku. Takhle je to lepší? 

Když jsem psal o tom, že Lipovská kandidaturou u Volného udělala chybu, protože na konci toho všeho nebude ani v radě ČT, ani v parlamentu, jste spokojení? Když jsem psal, že Bobošíková je pro každou stranu polibek smrti, už mi věříte? 

Tvrdil jsem, že tyto volby rozhodnou voliči malých stran... A také jo. Kdyby těch víc než deset procent hlasů pro ČSSD, KSČM, TSS a Volný blok dostal Okamura (a nebo Babiš) nebylo by o čem mluvit.

A ještě jedna jízlivá otázka... co má teď Babiš udělat milá alternativo? Má to bez boje předat demobloku a jít do opozice? Nebo má Zemana požádat o první pokus, otevřít své nekonečné peněženky a snažit se zkorumpovat dostatek demoposlanců, aby s přeběhlíky udělal většinu?  

Prostě příště neserte Vidláka a když vám něco říká, tak kurva poslouchejte a alespoň si to trochu promyslete. 

Dost už o tom. Stalo se. Věci jsou tak jak jsou. Zkusím teď říci pár slov o tom, jak dál. 

Kdybych byl na Babišově místě já osobně, tak bych asi došel za Fialou a řekl mu, že se jeho tužby vyplnily a že může začít stavět Česko na nohy jak sliboval. (O tom bude můj pondělní článek... povíme si jaký průser se na nás valí) Že si Fiala může vzít ten svůj pytel blech a může začít zachraňovat Škodovku, může se pokusit snížit ceny energií a může jezdit do Jůnie a tam vyjednávat o lepších podmínkách. A sám bych šel do opozice a myslím, že bych čtyři roky na novou příležitost čekat nemusel.

Jenže Babiš jede na tygrovi. Pokud bude odejít, bude vyšetřován a možná i odstraněn úplně. Takže být Babišem v jeho situaci, asi bych Zemana o první pokus složit vládu požádal. Minimálně kvůli Pirátostarostům, kde nejspíš dojde na slušnou řežbu a Piráti by mohli být první, kdo pochopí, že je lepší hrát u Babiše roli ministrů (všichni) než dělat u Starostů podržtašky a tak jako tak jsou namydlení a příště jsou ze hry. Takhle by si alespoň ještě nahrabali.  Karolíně Peake se to také vlastně vyplatilo. 

V takovém případě by pak stačilo, aby Andrej trochu korumpoval a mohl by tu většinu složit. 

Na druhou stranu - ANO a SPOLU by mohli mít ústavní většinu. To je lákavá možnost a pokud by se Fialovi hodně slíbilo... třeba premiérské křeslo a Andrej by měl ministerstvo financí, třeba by se hoši kmotrovští dali zlákat na opravdu velkou moc v tomto státě. 

Osobně tomu ale moc nevěřím. Realita říká, že Babiš většinu nesloží a bez ohledu na Zemanovu vstřícnost, jednoho dne to bude muset uznat. Na nějaký výjimečný stav, kdy u moci zůstane stávající vláda i přes jiný volebíní výsledek, to u nás prostě nenastane. 

Já osobně jsem si už minulý týden koupil elektrocentrálu. A budu se připravovat na to, že Andrej Agrofert prodá, protože bude muset. Připravím se na to, že sliby profesora Fialy budou uváděny do praxe a že sama realita ukáže, jaký je.  Ale mezi námi... ta realita co se na nás valí, ta je tak šílená, že všechny naše současné obavy o to, co demoblok bude dělat, se s realitou úplně minou. Jen nakousnu pondělní téma - Škodovka zavírá, energie se zdražují, zelený úděl jede dál, emisní povolenky se rušit nebudou, postřiky se zakazují, dodavatelské řetězce se rozpadají. Já bych si na nějaký kamarádšoft s EU nevsadil ani s Fialou. Realita sama jde směrem k programu SPD a na jejich slova dojde... jen ne teď hned. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (130 hlasů)

Komentáře

a čátečný, ale nakonec rozhodující úbytek voličů ANO začal Vrběticema. Znám ve svém okolí dost lidí, co ho do té doby brali, a které tím fatálně nasral.

Hamáčkův jakbysmet. Ten tím utvrdil (i mě osobně), že ČSSD je v současné konstelaci nevolitelná. To stálo socany to jedno %, kvůli kterému se do sněmovny nedostali.

(A propos, kdeže Vrbětice skončily?)

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Důsledky Vrbětic, ale i před tím v poklidu připravovaných akcí budou mít neskutečné důsledky. Domnívám se, že i Babišovi to došlo, neb v televizi vypadal jak po vyřezání. Asi viděl tu fotku Kellnera. Ve vrtulníku.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Protože sledujete slovenskou politickou scénu, nepřipomíná vám program antiBabiš slovenskou verzi programu antiFico?
A tak Slováci nakonec na náměstích a ve volbách rozhodli a - skončili naprosto neschopným Matovičem.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Podstatou volby proti Babisovi byl reflektovany antikomunismus. U uren se ve vzacne shode sesli zamrzli antikomuniste a mladez, pozadujici svoji generacni revoltu. Mottem jejich volby bylo heslo z epochy zaniku socialniho statu v 70. letech: Nevim co chci, ale vim, jak toho dosahnu.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

http://imgway.cz/s/4E6d

už jsou hotové sklepy, tam budou sauny.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

idioty, kteří na něco takového budou mít.
Už vím o prvních dvou vlaštovkách.
Jeden vlaštovák přilítl z Pardubek, druhý z Kolína.
"NIMA ROBOTY, CYPĚ..."

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

U nového článku nejsou komentáře,
tak co k tomu? Je dobré mít jakési vlastní zázemí. Ať již přivýdělku ke mzdě, či k důchodu, nebo alespoň vlastní brambory, zeleninu,... jak zde mnohokrát psal Vidlák. Tak budeme schopni přežít, když ne žít.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

budeme ještě po letech vzpomínat, jako na poslední období, kdy bylo relativně dobře.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Ale i splácet dluhy.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

od ledna beru důchod.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

zde moc nevyšla a celkem mě překvapuje, že Vidlák ani nemukl, jak mimo střílel. Byly tu doby, kdy třeba Šlachtovi tipoval dvouciferné numera. Já jsem se mýlil pouze v tom, že Kobliha vyhraje. Skončil těsně druhý. Jinak mi bylo jasné, že nutně potřebujeme, aby se dostali Komanči. To se nepovedlo. Na druhé straně, když jsou komanči takoví idioti, že v Praze nasadili tu bolševickou kreaturu...dobře jim tak. Žádný progres, žádná sebereflexe, prostě jenom přežívali z důchodců a ty jim ve velkém sebral covid. Jediné pozitivum je, že vypadli Oranžády. Soudruh Chlorek běsní, ale Maláčová je piča a jsem rád, že táhne. Vidlák zcela správně odhadl, že voliči toho dementa, co žije z lidské bídy, se střílejí do vlastní nohy. Nebudu psát, co si o voličích Volného myslím, nic lichotivého to není. Psal jsem tu, že je Zeman v hajzlu, Vidlák oponoval, že chystá povolební strategii. Hovno. Je v hajzlu, přesně, jak jsem psal. Je tu veliká pravděpodobnost, že měla pravdu Džamila. Jestli musel vysadit chlast, k vůli játrům, šel do delírka. Jestli ho dají dohromady, je otázka. Na svoje strategické čachry sílu mít nebude a vlastně je to dobře. Nemá cenu prodlužovat agónii. Společek sestaví vládu s Pirátostanem. ODS zřejmě bude jediná, která bude částečně brzdit nadšení neomarxistů, sudeťáků a vlezdobruselistů. I za relativně krátkou dobu (vláda padne maximálně do dvou let), však tato vláda může napáchat strašlivé škody. Všechno se dá zvrátit, kromě jediného. Jestli tu pustí negry, bude to konečná. Ty už odsud, bez násilí nedostanem.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

sudeťáků?

"Exponent sudetských Němců Petr Fiala"

https://ceske-narodni-listy.estranky.cz/clanky/prispevky/exponent-sudet…

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

že jsem asi pěkně škodolibej parchant, ale jak jsem psal, že mám kámoše, který mi sdělil, že tam hodí Piráty, tak jsem prostě nemohl odolat a napsal jsem mu mail, ve kterém jsem mu poblahopřál k získání 4 křesel v nové sněmovně a vyjádřil politování, že panu Bartošovi těsně uniklo to křeslo premiéra, se kterým na jaře prakticky počítal na sichr.

Čekám na odpověď, ta bude asi výživná.

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

dělat levice?
Připravovat se na presidentský volby, který přijdou brzo.
Musí vybrat jednoho jedinýho důvěryhodnýho kandidáta.
Kdo ho vybere nevím, ani když byla ČSSD a komunisti ve formě, tak to nedokázali.
Teď budou muset. Navíc budou muset odrazit pokusy o zrušení přímé volby.

Připravit se na mimořádný volby, který přijdou brzo - pětikoalice je nestabilní a ani tak nebyla myšlená - šlo jen o součet hlasů pro vstup do sněmovny. O zbytek se postará krize.
ČSSD finančně i personálně v prdeli a komunisty tak, jak byli nikdo nepotřebuje. Takže začít urychleně budovat provizorní základy strany nebo hnutí. Kdo to udělá? Nevím. Za čí prachy? Nevím.

Začít budovat "mozkovou nádrž" a teoretickou přípravu: co máme a co z toho je použitelný? Odbory asi ne. Slyšeli jste o nich za posledního půl roku?
Jaký jsou vůbec český zájmy?
Jaký jsou vůbec zájmy pracujících lidí, státních zaměstnanců a důchodců - nejrozšířenějších skupin voličů? A jak je hájit, když odbory přestaly existovat?
A co je dneska vůbec levice - pošahaný Alžbětko, co se přilepí k silnici?
Gay pride?
Kde vůbec může levice publikovat - A2larm je mašíbl, !Argument jak kdy a navíc není myšlenej jako platforma, Blisty je karikatura, tištěný Právo nemá cenu ani tý dvacky, co za to chtějí, fejsbůk a twittr je vypnou ancvaj.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

mě teda spíš přijde, že poslední dobou vypínají hlavně pravičáky, tak jestli nepláčete na špatném hrobě.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

nepláču a zadruhé vypínají kohokoliv, není v tom systém. Vypnuli Konvičku, nevypnuli Talibán.
Vypínají kohokoliv, o kom si myslí že šíří fejkňůs, hoax nebo dezinformace. A co je dezinformace určujou oni.
Ať už se to týká očkování, oteplování, ruska nebo migrace.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale prostě mám pocit, že ta cenzura jde spíš zleva.
Jsem četl, že támhle někde v americe mají nějaké silikonové údolí, tak já jsem lesní dělník, já nevím, co všechno tam dělají, tomu nerozumím, podle názvu asi nový kozy, ale tam je to prý jeden levičák progresivní vedle druhého.

Já si prostě myslím, pitharte, že to zlo jde dnes spíš z leva.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Žádná pravice (myslím skutečnou konzervativní pravici) dnes neexistuje. Tzv. pravice převzala agendu levičáků (stačí se podívat na lidovce v Dojčlandu, nebo naší TOPku, ODS a Lidovce) a levice se posunula do extrémní levice a neomarxismu.

Zatím bez slepic

Alžbětko je osobo nebinárního pohlaví, které se přilepilo k asfaltu a byly toho plné noviny a jiná odborná literatura. Bylo to letos!

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Dík za info i odkazy!
Našel jsem si "to" i na obrázkách. Pokud je "tomu" opravdu 19 let, pak asi rodiče něco zanedbali...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prilepila-se-k-silnici-Ne…

Je to novej idol "levicový" mládeže na twittru.
Když si někde stěžujou, že se politický strany nezajímají o názory mládeže, tak mají na mysli tohle.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prilepila-se-k-silnici-Ne…

Je to novej idol "levicový" mládeže na twittru.
Když si někde stěžujou, že se politický strany nezajímají o názory mládeže, tak mají na mysli tohle.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

No nazdar :o)))
Děkuji velice velmi za rozšíření obzorů!

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Proletariát totiž nikam nezmizel. "Jen" se stal neviditelným a nikoho nezajímajícím "prekariátem".
Pošťáctvo, prodavačstvo, pečovatelstvo, skladnictvo, poslíčkovstvo, nemalá část řidičstva busů, náklaďáků a dodávek a mraky dalších lidí vykonávajících práce za "platy", z nichž sotva přežívají. Bez šance na změnu k lepšímu.
Vykonávají práce, jejichž výkon si "společnost" žádá, ale nechce se jí za ně platit a jejich vykonavateli hluboce pohrdá. Jsou to vesměs práce neestetické, fyzicky namáhavé, psychicky vyčerpávající, leckdy vyžadující nemalou kvalifikaci.
Ona i spousta "státních" zaměstnanců se potácí na hranici prekariátu. Např. sociální pracovníci a pracovnice, obecní úředníci, veřejní opatrovníci, knihovníci, asistenti pedagogů, řadoví policajti a strážníci... U většiny z nich se vyžaduje VŠ vzdělání, ale "platy" mají s bídou na úrovni pokladních z hitlermarketů.
Jsou jich statisíce, ale odbory na ně kašlou a dříve levicové strany taky. Domnívám se, že většina z nich už kvolbám dávno nechodí, protože VĚDÍ, že nikoho nezajímají.
Takže buď se levice "poníží" a začne se starat o tyhle lidi, nebo se může rovnou rozpustit.

Začít má tedy kde.
Až si získá voliče a členstvo mezi těmito lidmi, může se pokusit o nějaký další krůček.
Znamená to PRÁCI, velikou spoustu práce - přesvědčit (tedy získat si důvěru), DOKÁZAT, že pro ně opravdu něco dělá. Tihle lidé kašlou na BFLMPSVZ, desítky pohlaví a podobné nesmysly. Kašlou i na "ekologii" a "klima", protože to pro ně znamená jen další růst nákladů a snižování životní úsrovně.

S publikováním je problém.
Digitalizace se totiž dokonale postarala o umlčení nepohodlných skupin. A tištěná média jsou, navzdory difitalizaci, nesmírně drahá - je to absurdní, ale je to tak.
Takže budou muset začít kontaktně - občanské poradny, setkání s občany, akce se samodomo letáčky, svépomocné kulturní a společenské akce, akce pro rodiny s dětmi a pro školáky. Jo, bude to udinďané, domácké, na lokální úrovni, skromné (tedy "trapné"), ale jinak to nepůjde. Pro mladé to asi trhák nebude, ale kdoví...

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

příští rok jsou obecní volby tudíž bude zajímavé sledovat jak dopadnou. Například u nás vládne koalice v čele ČSSD + nezávislí a dobře. Před časem taky chtěli lidi změnu a zvolili si slepenec z různých narychlo vytvořených uskupení v čele s ODS, všechno by jen prodávali, ale peníze z toho nebyly vidět nikde. Vydrželo to jedno volební období a byla to katastrofa. Nyní celostátně dtto zdá se mi.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Teď vylézají celé zástupy chytrých proroků ze všech děr a skulin.
Narazil jsem na celkem zajímavé myšlenky:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prejde-vas-radost-Pod-lib…
Jak už v dnešní diskuzi padlo: "Svátek demokracie skončil. Hajdy zpátky k lopatám." Ještě, že máme dnes neděli na vydechnutí. Asi si udělím výjimku a shlédnu Otázky Václava Hlodavce. Předpokládám, že tam se bude podávat originál Champagne.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

nebudou, nebudou...
Pracáky v ČR zaznamenaly masívní nárůst uchazečů v kategorii 50+...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Targus (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ať si hoši vše dovezou,.....ale ať si dovezené také živí.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

A já tady vzorně ovládám svou jízlivost :-)

Ovšem reflexe hnojníku je nulová. Ve volbách dopadli jak Trump proti Bidenovi: svoje voliče si udrželi, ale nasrali tolik ostatních, že prohráli.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Babiš bude natahovat čas s předáním moci a ten využije na na prodej svých firem. Chemičky do Němec a zbytek tomu, kdo dá víc. Bude mu umožněn odchod z ČR a dožije někde na jihu.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

A opět se potvrdilo, že Piráti byli přesně tím, za koho je někteří měli - užitečnými idioty, jejichž jedinou skutečnou funkcí byla tzv. kanalizace hlasů nespokojených voličů. Posloužili stejně, jako předtím Unie svobody, Zelení, Věci veřejné atd., tedy aby se po jejich hřbetech dostali opět k moci ti, kteří by byli jinak fakticky nevolitelní. Osobně si myslím, že tyhle volby znamenají jejich konec. Do těch dalších bude médii favorizována jiná strana "záchranářů", na niž se opět nachytají nepoučitelní a prvovoliči, aby to poté dopadlo zase stejně. Ani bych se nedivil, kdyby těch pár zbývajících poslanců přešlo do jiných stran a totéž se bude ve větším dít na komunální a krajské úrovni.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by tdx (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Piráti byli přesně tím, za koho je někteří měli - užitečnými idioty".

Akorát bych v rámci úspor písmen v textu klíďo vynechal to slovo "užitečnými".

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

A hnojník se bojem proti pirátům ocitl v roli packalů, kteří bojují vlasteneckou válku proti soupeři, kterého jen tak mimochodem vyřídili jeho spojenci.

Tohle vstoupí do dějin politologie jako perfektní taktika (boje proti pirátům) při imbecilně zvolené strategii (hlavnímu soupeři z trojkoalice tím jenom pomohli).

Teď hnojník potřebuje poučení z krizového vývoje :-)

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Chápu, že vám váš "postřeh" připadá "děsně chytrej", nicméně je mimo. Co je větší zlo, Piráti na výplatní pásce OSF, nebo TOP09+KDU-ČSL+STAN na výplatní pásce landsmanšaftu? Jak se říká, mnoho psů, zajícova smrt. Ono se prostě účinně proti vícero soupeřům dá bojovat jen stěží.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Hnojník - no jistě, vše si dovezete, jen tu kulturu si zachovejte,.....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

My na to prostě nemáme. Nejsme Poláci ani Maďaři. Nám snad už může pomoct jen krach EU a taky USA. Ve vedlejších státech to docela vře, přijde zima. Tak snad tam nejsou takové ovce jako tady a hlavně se tam najde několik skutečných osobností, za kterými lidé půjdou.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak jsem do čtyř rána zapíjel v hospůdce Radegastem výsledek.
:-)

Rudá tlupa odešla do dějin. Nádhera.
Flákanec dostal volební flákanec. Super.
Socdem: Hamáček si za svou plánovanou cestu do Moskvy vypadnout zasloužil.
Babiš: dostal účet, ale bylo to těsné. Za ty lži co nakydal na Piráty si to zasloužil.
Piráti: volební propad, nutno přiznat, ale Piráti to vydrží...
SPD: Okamura se musí tetelit radostí. Hrozilo, že by musel do vlády.

Jdu si udělat zelený čaj, je krásné ráno...
:-)

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Piráti jako strana skončili. V následujících měsících budeme svědky postupného přecházení poslanců i zastupitelů na krajské či obecní úrovni do jiných stran, případně se budou stávat "nestraníky". Do příštích voleb už Piráti velmi pravděpodobně nebudou kandidovat vůbec, naopak bude médii adorována nějaká nová strana "záchranářů".

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

na tom je, že je vyřídil jejich vlastní koaliční partner. Tedy ne, že by k tomu měrou vrchovatou nepřispívali sami, ale Rakušan jim zasadil ránu z milosti. To nevymyslíš.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Komentáře pod nejnovějším článkem už fungují. Omlouvám se, zlobí mi připojení a byl jsem schopen to napravit až teď. Zítra už bude všechno fungovat normálne. 

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Vidláku, nešlo by, prosím, dnešní příspěvky - řekněme od půlnoci - přenést pod aktuální článek? Bo jsou stejně všechny víceméně k němu.
Tím by diskuse mohla nerušeně pokračovat a navazovat přitom na článek (mimochodem - hodně dobrej; a já fakt nejsem z těch, co by se vlichocovali).

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

...a s občany ji poté vykomunikovala paní Tvarůžková spolu s nějakým plešatým politologem ?
Toto by snad "naše" média mohlo vrchovatě uspokojit, co myslíte ?

A můžeme si pak dohromady spolu zapět :" ...vítr šumí po holinách....domoff muuuuuj, domoff muj...und Sudetenland - mein Heimatland...."..... nicht wahr ?
------------
Tož škoda, že více lidí nedalo , přes vzteklounství a idiotismu např. mandaladalamana hlasy ČSSD...... nebo Trikoloře, nebo aspoň komoušům. Ale je to prostě tak, jak to je. Trhy by to měly přijmout pozitivně, proeurounijní korupční mechanismy se zas více pootevřou, možná si páter vyklouz přinde na svoje i coby zástupce zájmů Lichtensteinů (kdysi byl jeden jejich předek členem mincovního konsorcia razícího panězokazeckou měnu, spolu např. s českým šlechticem Valdštejnem či židovským bankéřem Baševim).....a jeho rodáků. Vše je možné - pokud by se šefem exekutivy stal pan Fiala (na jedné straně považoval či možná nadál považuje Církev za samostatný stát, Vatikán...a na straně druhé nijak nechce revidovat tkzv. církevní restituce) a českému parlamentu šefoval Rakušan.

Opatrně (jak taky dnes jinak, že ?!!) se píše o výše zmíněném mincovním konsorciu i zde :
https://www.hs-liechtenstein.cz/zpravodaj_hsl_1_2021.pdf

Snad jediným členem konsorcia, který možná pocítil výčitky svědomí, byl nizozemský bankéř Witte - skočil prý do studny. Ale možná šlo jen o nešťastnou náhodu....nebo o umlčení, kovové sudy, svařovací aparáty a přehrady tenkrát nebyly.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

vydal prohlášení, že gratuluje vítězi voleb. Co je moc, to je moc. Opravdu si to nepřeju, ale jestli je Zeman v agónii, tak to je třeba lidem říct. Ať Zeman vyleze před kamery a laskavě se vyjádří k volbám. Jestli na to nemá, jestli není schopen zastávat funkci prezidenta, děj se vůle boží podle ústavy.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

se už rozptyluje- prezidenta Zemana převezli do nemocnice. Je v bezvědomí. Dej mu pánbuh sílu. Nyní však potřebujeme, ať zafungují ústavní mechanizmy. O nic ve skutečnosti už nejde. Volby jsme projeli na celé čáře a čím dříve se pětispolek vlastizrádců provaří, tím lépe. Nezdržujme to.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Doporučil bych do ústavy vložit článek, podle kterého by president, coby vrchní velitel ozbrojených sil, měl být schopen vlastními silami vykonat přehlídku hradní stráže.
Jinak myslím, že lafeta už je napucovaná a tažná vejtřaska natankovaná. Co ale poslední týden předvádí ta hradní sebranka, je až neskutečné. Bez prověrek, dvě presidentská funkční období a dacani se baví nad svodkama čučkařů.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)