Když se daří tak se daří

Autor

Krátký pučistický úvodník:

Před několika dny jsem si tady zaspekuloval, jestli to nápadné mlčení k Zemanově hospitalizaci náhodou není rafinovaný a vpravdě zemanovský trik, díky kterému starý Ještěr ještě naposled ovládne pole a pootočí kolem dějin. Že smyslem celé této frašky je vyprovokovat Zastrčila k neuváženému kroku ohledně aktivace článku 66 ústavy.  Nejprve mlžení, potom ujištění Prostrčila, že prezident není schopen vykonávat úřad, pak svolání parlamentu a pak Zeman v přímém přenosu, kterak vyzývá státní orgány, aby konaly, že se tu odehrává převrat...

Řekl jsem, že tomu vlastně raději ani nevěřím

Ale v posledních dnech sleduju přímo úpornou snahu hradního mluvčáčka s kancléřem, aby Přistrčila ujistili v tom, že Zeman je mimo hru, aby dodali odvahu nejenom jemu, ale všem jeho demokratickým pravdoláskařským kumpánům a zároveň aby vysílali i opačné zprávy.  Vondráek řek, že Zemanův podpis je nafocený a natočený na kameru... Ivana Zemanová mi také nepřijde jako někdo, kdo by kvůli skoro mrtvému manželovi potřeboval lhát. 

Dovedl bych si představit, že Ovčáček s Mynářem potřebují ještě po sobě uklidit. Ale to by stihli kdykoliv. Než by byl zvolen nový prezident, měli by času a času. Ale nechápu, co by lhaním získal Vondráček nebo co by tím získaly Ivana a Káča. Já moc nevěřím na iracionální jednání jen tak pro plezír. Já nevěřím, že by Hrad mlžil bezdůvodně a nevidím žádný rozumný důvod, proč by mlžili, kdyby na tom Zeman byl opravdu špatně.  

Nesledujeme nějaký mimovolební plán B?  Přemýšlím, jestli někde v hlubinách těch 1,6 milionů zákonů není nějaká česká obdoba plánu Valkýra. Jestli někde není definovaný postup (policie?) jak konat, když dochází ke státnímu převratu? Zřejmě ne, u nás se s něčím takovým nikdy nepočítalo. 

Každopádně se zřejmě brzy pravda ukáže. Nastrčil dostal od nemocnice dopis, který si vyložil jak potřeboval a zřejmě se chystá konat. Dovolte mi konstatovat, že v této chvíli máme Schroedingerovského prezidenta. Jeden jeho stav si dovoluji pojmenovat stav Vondráček. To je stav, kdy si prezident sedí v klidu na posteli, ukusuje nakrájenou vinnou klobásu s bramborovou kaší a i když mu do žíly vede jakási hadička a má na hrudníku nalepený holtr, tak je vlastně celkem v pořádku a je připraven ještě jednou zasáhnout do politiky ve velkém stylu. 

Druhý stav bych nazval stav Vystrčil. To je stav, kdy prezident v podstatě nevnímá, je napojený na celou řadu přístrojů a jeho život je zobrazen především pípajícím monitorem srdečního tepu. 

V této chvíli je prezident zároveň v pořádku a zároveň skoro mrtvý. Ale blížíme se do chvíle, kdy bude "bedna otevřena" a my zjistíme, jak to doopravdy je. Pokud bude aktivován článek 66 a z vojenské nemocnice nepřijde žádná odpověď, pak bude pravda spíše na straně Odstrčila. Pokud z vojenské nemocnice odpověď přijde, tak měl pravdu Vondráček. 

V této chvíli říkám, že víc věřím Vondráčkovi, protože senátního Krysíka nemám rád. ale nechtěl bych být jako Trumpův příznivec, který ještě měsíc po prohraných volbách čekal nějaký zázrak. Nejsem v tom nijak zaujatý. Jen doufám, že se brzy naplno ukáže, kdo a jak moc lhal. 

 

A teď už dnešní článek: 

Dneska začnu jednou odbornou informací. Jestlipak víte, kolik letos zahořelo sušáren na obilí? Jen na okrese Znojmo jich bylo pět a vím o několika dalších v celé republice. Roční nárůst hořlavosti o 500%.  A to vůbec nemluvím o případech, kdy obsluha zareagovala včas, uhasila požár hasičákem, pak se tiše rozhlédli a když zjistili, že si toho nikdo nevšimnul, tak to ani nikde nenahlásili. 

Právě v tuto dobu se totiž suší slunečnice. Slunečnicová semínka jsou relativně lehká a dosoušejí se jen trochu. Ale... spolu se semínky z polí přivezou velké množství zelených semen lebedy a dalších příměsí... To víte, zakázalo se desikování. Před sklizní se nesmí aplikovat herbicid (zpravidla Roundup), který zařídil, že slunečnice i plevely ukončily vegetaci ve stejnou chvíli a se stejnou vlhkostí. 

Já neříkám, že je aplikace herbicidu nějak zdraví prospěšná, jen říkám, že se právě teď stále více projevují rozhodnutí, která se uskutečnila v dobrém úmyslu před delší dobou a teď se ukazuje, co vlastně takový plošný zákaz způsobil. On totiž ani ten plevel nevyroste hned. Když nesmíte používat herbicidy, tak první rok je toho plevelu trocha, další rok je ho víc a třetí rok už je to v podstatě křoví a při současném zemědělčení prostě není možné se ho legálně zbavit, aby člověk udržel ziskovost svého podnikání.

A co se v takovém případě dělá? Nic. Prostě se to nechá, všichni mlčí, protože kdyby mluvili, tak to ještě schytají... a jednoho dne to někde vyhřezne. A je to krásně vidět. Zákaz začal před dvěma roky a tak hezky plošně v celé republice se plevel nahromadí a letos sušárny hoří jak majáky Gondoru. 

Sušárny samozřejmě nevlastní kdejaký hejhula. To je drahá desetimilionová investice. Používají se jen dva až tři měsíce v roce, sušení je velice energeticky náročné a je nutné, aby sušárny pak jely na tři směny. Takže si to může dovolit jen relativně velký podnik, který má nejen na sušárnu samotnou, ale má i lidi na směny, má  je vyškolené, protože hořák o výkonu 3 MW nemůže obsluhovat vůl, a ještě má i dostatečnou infrastrukturu, aby takovou sušárnu dokázal nepřetržitě krmit i odsouvat usušené zrno.  Ano milé děti, sušárnu si může dovolit pouze velký zemědělský podnik nebo korporace. 

Sušárny jsou samozřejmě pojištěné. Velká korporace má pojištění relativně levné a letos se všechny pojišťovny pěkně prohnou. Škoda i za relativně malé zahoření se pohybuje někde okolo milionu korun. Hádejte přátelé, kdo zaplatí ty náklady, když si velké firmy svoje pojistné ohlídají? Ano - zaplatíte to vy na vašem pojištění domácnosti. Buďte si jistí, že když přijede likvidátor do firmy s miliardovým obratem, tak je tam hodňoučkej jako mílius. 

Samozřejmě problém není nijak vyřešen. Obilniny jezdí z pole s řádnými příměsemi, přičemž ty příměsi bývají vlhčí než vlastní zrno a automatika sušárny si s tím neví rady. Respektive ví - zprůměruje to.  A nastaví teplotu hořáku a sušícího vzduchu tak, že zrno už je přesušené a pak stačí jeden kamínek, jedna křísnutá jiskřička a ze sušárny se během minuty stane výheň s dokonalým redukčním plamenem, který taví železné nosníky jako by to byl papír. 

Nedělám si iluze, že by kdokoliv v celé té dlouhé řadě expertů a úředníků alespoň vzdáleně tušil, jakým směrem v posledních sto letech šla zemědělská technologie. Že šla směrem k chemii, k velkým strojům a k co nejmenšímu využívání stále dražší nafty. Že prostě postřikovač s herbicidem je mnohem levnější na provoz než traktor s pluhem.  A tak se něco zakázalo, protože chemie je fůůůj a zabíjí nám to děti a dělá nám to Alzheimera, ale nikdo vůbec netušil, kde se to projeví. Letošním hitem zemědělských průserů jsou hořící sušárny, které jsou po požáru dva měsíce nepoužitelné. 

Předtím to byli hraboši, předtím to bylo sucho, letos hoří a hitem příštího roku bude podle mě nejspíš sežrané osivo, protože se zakázala většina mořidel na osivo a těm broukům také chvíli trvá než se namnoží, aby byli schopni dosáhnout kalamity. Skoro bych se vsadil, že příští jaro ze všech ozimů moc nezbude. Protože se zakázala chemie a jinak to už dávno neumíme. 

Všímáte si, jak se všechno sype naráz? Téměř každý z dnešních problémů má poměrně nekomplikované řešení. Ale jen sám o sobě. Původně robustní systém je už tak efektivní, že se hroutí sám od sebe. A najednou to jde všechno ruku v ruce. Nehroutí se jen jeden sektor průmyslu, nebo nějaká zemědělská oblast, kde se něco přemnožilo. Původcem nejsou ani přírodní katastrofy. Prostě jsme asi fakt překročili nějaký bod návratu a teď se s tím už nedá nic dělat. 

Asi to tak má být. Když jako lidi děláme pitomosti, děláme je buď všude nebo nikde. Nikdy to  není tak, že by debilové ovládli jen jeden obor a ostatní se jim ubránili. A nikdy není poznat, kde byl ten začátek - které rozhodnutí kde spustilo celý ten proces, kdy se do vedení firem, úřadů, škol i jiných organizací začali dostávat zcela nekompetentní jedinci, jejichž jedinou skutečnou kvalifikací je intrikánství. A tihle hoši přišli všude a všude se dostali.  Také se nejprve museli namnožit, nejprve museli do důchodu odejít i ti poslední schopní lidé, pak se ještě dlouho musel problém přehlížet, protože noví šéfové nestáli o kritiku a teď se to začíná projevovat všude naráz. 

Nebo kůrovec. Na začátku se pár idiotů přivazovalo ke stromům. Pak se přidali další aktivisti, úředníci i politici. Voliči to volili, novináři to tlačili kupředu, až se to povedlo. A teď jsme skoro bez produkčních lesů. A pokud nejsme, tak brzy budeme. 

Nebo automobilky. Takové kolosy s miliardovými obraty a pohádkovými zisky... a najednou se ukazuje, že jejich propracované systémy řízení neumějí reagovat na realitu. Byly prostě nastavené jinak. Že se nikde nic neucpe, že budou jenom otevřené hranice a všechny lodě, letadla i kamiony vždycky bez problémů pojedou. Škodovka ještě zjara vypouštěla do éteru informace, že jí nějaký grýndýl nevadí. Stejně optimističtí byli takřka všichni kapitáni průmyslu. Nikdo ani vzdáleně nepípnul, že by jim vysoká cena energií mohla odstavit provozy. Ani oni si to nedovedli představit. Proč? Protože umějí hrabat, uplácet, podepisovat smlouvy, vyjednávat, ale vůbec netuší, jak se vyrábí to, co prodávají. Ředitelé se vyrábějí nikoliv povyšováním původních mistrů a účetních, ale gymnáziem a ekonomickou školou, která jim zajistí především kontakty, ale nikoliv znalosti. 

Nebo školy... dvacet let se propadáme ve znalostech školních dětí, k tomu roční pauza, k tomu mladé krásné a chytré biomatky, ředitelé, kteří se nikdy nepostaví za učitele, neziskovky, které mají ve vedeních stejné intrikány jako ministerstvo... 

Před měsícem by nikoho ani nenapadlo, že by se mohly odstavovat chemičky a hnojiva se úplně přestanou vyrábět. Politicky se bojovalo o Preol - aby se mohla do nafty přidávat biosložka a nikoho vůbec ani vzdáleně nenapadlo, že nepadne Preol, ale Lovochemie a Duslo... a ocelárny a slévárny a válcovny... Velitelstvo umí intrikovat. Ale neumí vyrábět. 

A protože to tak funguje všude, tak jde také všechno naráz do háje. Průmysl i zemědělství, státní správa i soukromý sektor. Všude jsou stejní lidé, všude to funguje stejně a hlavně - všude se rozhoduje zcela mimo realitu. O politice ani nemluvím, tam to platí némlich stejně. 

Takhle nějak vypadá konec jedné éry. Žádné izolované problémy jednoho podceněného odvětví. Ale kompletní průser kam se člověk podívá. Vlastně už ztrácím představivost, jak by se to ještě dalo dát dohromady. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (213 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Hrůzná je ta neskutečná pýcha všech těch aktivistů. Doprovázená agresivitou, zlobou. Čistá nevědecká ideologie, úplně stejně jako ty známé z minulého století. A protože nemají žádné argumenty, tak mají jen nadávky, urážky, posměšky a výhružky. Vše slouží jen na prosazovaní zájmů jejich komunity, legalizaci jejich chování. Vůbec nejde o toleranci, je to tažení nemocných, deprivovaných, zlých lidí proti manželství a rodinám. Spoléhají na hloupost vox populi, proto mluví o lásce a toleranci. Nemá to s tím však nic společného. Sami nejsou ani milující, ani tolerantní. Chtějí pozitivní diskriminaci, legislativní zvýhodnění oproti zdravým, kriminalizaci ostatních názorů. Jejich zájmy jsou destruktivní, zlé, pomstychtivé. Jen společnost v morálním rozkladu jim ustupuje. Proti takovýmto zvrhlostem těchto "aktivistů" je nutno se nekompromisně bránit. Jsou to mentálně postižení lidé, kteří svými nesmysly zcela záměrně rozvracejí společnost. Pokud se jim bude ustupovat, pak se výplody jejich chorých mozků budou stupňovat. Jsme lidé a předpokládám, že jako celek máme určitou inteligenci. Pak je jasné, že nemůžeme tolerovat zcela nelogické a násilné změny ve společnosti nemající žádnou oporu v jejím přirozeném vývoji. Takovýmto destruktivním krokům jakých jsme nyní svědky v "západním" světě je nutno se tvrdě postavit na odpor. Jsou to blázni a jako s blázny je nutno s nimi zacházet a ne jim dávat prostor pro prosazování jejich bludů.

Průměrný počet slepic: 4.9 (125 hlasů)

dávno, ve Francii, (že by za Hollanda ?) se odehrála masivní demonstrace PRO rodinu. Jako odpověď na to svinstvo, co se nám zde pokouší instalovat pirátská vyfetla, kdy ale první byla, mám pocit, lesba z ANO. "Manželství" pro homosexuálně deviantní lidi. Policie to tenkrát seřezala na hromadu snad s větší razancí než u nás za 17.listopadu (1989, neplést s jiným). Od té doby je tam klid...

Průměrný počet slepic: 4.5 (29 hlasů)

Jen malá oprava: Všechny hrůzné ideologie z minulého století se vydávaly za vědecké. Jak marxismus-leninismus, tak i nacismus nebo zelený environmentalismus.
Ony sice byly ve skutečnosti pavědecké nebo pseudovědecké, ale poukazem na vědeckost se stávaly nezpochybnitelnými.
Je to naprosté nepochopení toho, co je a co není věda, zejména empirická. Podle Karla Poppera musí být každé tvrzení empirické vědy falzifikovatelné, musí být formulované tak, aby šlo vyvrátit experimentem. Takže to nemůže být dogma.
U marxismu by ještě šlo říci, že je to společenská, nikoli empirická věda. U nacismu s jeho vědeckým rasismem a eugenikou už je to horší.
O environmentalismu založeném na ekologii ani nemluvě.

Průměrný počet slepic: 4 (29 hlasů)

Popper pžehlýdl jednu maličkost - podle mne účelově - fungování v praxi - prostě Marxův Kapitám ještě nikdo nevyvrátil a praxe dokazuje jeho platnost. Tak nám netlouct prosím klíny do hlavy.

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

Ufffff!

Praxe dokazuje platnost Kapitálu (jako celku) ?
Která praxe dokazuje platnost Kapitálu - jako celku ?
To je nesmysl, Kapitál napomůže vysvětlit určité jevy, které probíhají za určitých podmínek - ovšem vznik, průběh a účinky těchto jevů, všech jevů, kterými se Kapitál zabývá....aby byly dle Kapitálu řízeny, neřku-li že opakovaně řízeny a to vždy se stejným (s jistou mírou redukcionismu) průběhem i účinkem, za jinak stejných podmínek - to je asi fantasmagorická představa, už jen proto, že podmínky některých jevů, za nichž tyto jevy probíhají a kterými se Kapitál zabývá, jsou natolik různé a komplexní, že jejich řízení je takřka nemožné (pokud tedy experiment nepočítá i s kolapsem ).
(ale já Kapitál nikdy nedočetl do konce, takže asi mě snadno zfalzifikuješ, že ?)

Průměrný počet slepic: 3.3 (13 hlasů)

Joižínku prosím netlouct klíny do hlavy - kdepak mluvím o celku, jistě by e dalo o detailech diskutovat, a světe div se já ho četl.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

rovnoprávnost empirických a společenských věd co do falzifilovatelnosti x) bylo lze dosáhnout dvojím způsobem:
1) prohloubit komplexnost informačních vstupů a jejich zpracování na úroveň "empirických" přírodních věd.

Což je krajně nesnadné.

2) proto bylo zvoleno druhé řešení - snížení - redukce - omezení - selekce povolených informačních vstupů, zpracovávaných přírodními empirickými vědami a současný zákaz aplikace či byť i jen průsaku základních fyzikálních zákonů do hlav současné generace
a jejich vymytí či inhibice v hlavách současných, nazeleno natřených, starších politiků:
"Po nás potopa, my už stihnem být spokojeně mrtví".

Tím se původně exaktní komplexní věda - ekoLOGIE - dostala na úroveň propagandistických pohádek, - i pod emiricky značné části nevalně vyfutrovaných věd společenských.

Stačí už teď jen postavit fyzikální zákony a primárně jejich VÝUKU mimo zákon: kromě osvětimské lži by se měla zavést i "energetická lež" za šíření zákona o zachování hmoty a energie a "termodynamická lež" za šíření informací o druhém zákonu termodynamiky.
Nebo ho omezit jen na běžné populaci finančně nedostupné soukromé školy pro elitu.

Jenže teď se ukazuje, že politici (loutková služebná elita) se dost možná "utopí" v hladu a zimě společně se svými dětmi a vnuky.(Pokud společně s nimi neshoří v jaderném ohni).
-----
x)Vsadím se, že devadesát až devadesát procent lidí netuší, co znamená pojem "falzifikovatelnost zákonů". Že se domnívají, že to znamení možnost zákony falšovat.

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

zásadním problémem a kamenem úrazu je "zbožštění" vědy. Věda tak, jak je definovaná, je člověku nedostupný ideál. A to proto, že je praktikovaná vědci, kteří z definice (jak věda dokázala) nejsou subjektivně schopni dostát jejím objektivním požadavkům. I ten nejgeniálnější vědec (a často právě ten) je ovládán svými v naprosté většině nereflektovanými emocemi, a to vyklučuje jeho skutečnou nestrannost a objektivitu. Jak už bylo tolikrát demonstrováno protichůdnými interpretacemi vědeckých měření, faktů, pozorovámní atd. a zcela emocionálními bitkami vědců o jejich výklad.
Takže to, že každý vědní obor skončí nakonec jako ideologie je téměř nevyhnutelné - zejména v civilizaci, kde vědci jsou existenčně závislí na politicích a sponzorech.

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

In reply to by aga (neověřeno)

Trvalý odkaz

Inu ať žije postmoderna která je všehospásná.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Jako fór dobrý, ale samozřejmě fake. Ona ta Ljubica je ročník 58 a má vystudovanou stavební fakultu (83), takže by nemusela být úplně blbá (ale kdo ví). Ten Vlk taky naskočí na všechno :)

Průměrný počet slepic: 2.8 (17 hlasů)

In reply to by dtj60 (neověřeno)

Trvalý odkaz

A já klidně i věřím, že šlo o originální výrok míněný jako sarkasmus na všechn tu alternativu. Vzpomeňme Piráta (tuším že) Michálka, když se blýskl na Seznam TV před lety frází, že "už Tomáš Garik Masaryk říkal, že nemáme věřit všemu, co najdeme na internetu." Pak to musejí složitě vyvracet jako hoax (jde ovšem o hoax, pokud to ŘEKL, byť v ironické nadsázce?). A nesmějí se divit, když bude někdo neznající onen "odborný vtip" považoat toho, kdo jej s vážnou tváří pronesl, za idiota (zvlášť když ani nenaznačí "hej, lidi, teď vtipkuji") co věří, že byl internet už za Masaryka. Blbí nebyli ti, kteří "naletěli". Blbý byl Michálek, když si neuvědomil, že neni v hospodě se svými kamarády.

Podstatné je, že kdo chce něco sdělit veřejnosti, měl by volit srozumitelný slovník, včetně řeči těla, v němž se případný vtip a popkulturní odkaz neztratí v "překladu" (neznalosti souvislostí), ale naopak stane přidanou hodnotou.

Průměrný počet slepic: 4.1 (21 hlas)

Ještě snad... Někdy ale se i normální věta, která má hlavu, patu i myšlenkovou hloubku, může proměnit v dehostenující blábol, když se šikovně obstřihne a vloží k obrázku jako vtip...

Průměrný počet slepic: 2.7 (11 hlasů)

I to je možné :)

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

Ing. Ľubica Trubíniová (* 30. október 1958, Bratislava) je slovenská geotechnička a environmentálna aktivistka.

V roku 1983 absolvovala s vyznamenaním a cenou dekana Stavebnú fakultu Slovenskej vysokej školy technickej v Bratislave, odbor Konštrukcie a dopravné stavby, špecializácia geotechnika. V roku 1993 bola zakladateľkou a riaditeľkou slovenskej odbočky organizácie Greenpeace. V rokoch 2004 – 2006 bola jedným z koordinátorov Mimovládneho výboru Naše Tatry – spontánnej iniciatívy ochranárov, odborníkov a osobností kultúrneho života na obnovu Tatranského národného parku po veternej smršti 19. novembra 2004.

Príležitostne publikuje v médiách a zborníkoch s environmentálnou a energetickou problematikou.

Za svoju činnosť získala v roku 1997 Cenu Josefa Vavrouška udeľovanú Nadáciou Charty 77[1] a v roku 2000 1. cenu The Sasakawa Environmental Award udeľovanú The Sasakawa Peace Foundation.

Časopis Nový Profit vyhlásil za výrok týždňa jej údajnú vetu „Ja elektrinu k svojmu životu nepotrebujem, ten televízor si kľudne pozriem aj pri sviečkach“. Ľubica Trubíniová tvrdí, že ide o znovu vytiahnutý pozostatok diskreditačnej kampane; chybu priznala i redakcia časopisu a verejne sa za ňu ospravedlnila.[2]

V roku 2006 vo voľbách do NR SR kandidovala na 49. mieste kandidátky strany Slobodné Fórum, navrhla ju Demokratícká únia.[3] Strana sa nedostala do parlamentu.

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)

Stando.e, koukal jsem na Star Dance. Tančí tam herec Zdeněk Godla. Mě na sobě růžovou košili. Při povídání s Markem Ebenem po tanci jmenovaný glosoval, že takovou košili na sobě určitě ještě neměl. Zdeněk Godla reagoval briskně "Jo, připadám si jako transsexuál." Marek Eben zalapal po dechu a po zřetelné odmlce zareagoval vtipně čímsi o genderové vyváženosti. Druhý den jsem na internetu četl nadpis článku "Godla uvedl Ebena do rozpaků" -smějící se smajlík

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

....tak ještě není tak zle.

To je dobrá zpráva.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

Znamená to, že lidem stále ještě nedošly svíčky, takže se i přes netekoucí elektřinu mohou potmě dívat na televizi!

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Může koukat na televizi. Švagr se před lety od nás odstřihl a začal topit pouze plynem. Do tří měsíců měl ten stroj na výrobu elektřiny z benzínu. A že jako ušetří. Ušetřil velké kulové. Dosud mi není známo jak si to představoval. A to já jsem jen hnojař a on má průmyslovku.
Dokud jsme podnikali, vše platili, protože jsme si to mohli dovolit, byl napojen na topení v našem rodinném domě.
Jak se s podnikáním v roce 2006 praštilo a musel se také podílet, okamžitě se oddělil.
Pak stavěl krb, před tím se smál každému kdo si ho pořídil.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Což o to, na televizi se člověk může vážně dívat i při svíčkách... ;)

Kdo říká, že ji musí také zapínat a sledovat nějaký program. Sama ta krabice nám jistě bude stačit ;)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přitom coje na tom špatně, že jo? Máme tady hnutí, co se z respektu k vagínám za ně převléká... https://www.reflex.cz/clanek/fotogalerie/71709/chcete-vypadat-jako-obri…

Jestli on Eben netrpí předsudky a nevyložil si to hnedle nějak šejdrem... ;)

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Eben předsudky netrpí, vybruslil z toho skvěle a přitom korektně.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Teď už je jen korektní.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Trpí. Pokud zalapal po dechu a "z něčeho bruslil", znamená to, že tu odpověď vnímal apriori jako "ne úplně šťastnou do sluníčkové veřejnoprávní TV". Ale třeba to zas taková divočina nebyla...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

když někdo/kdokoliv/ se ke všemu vyadřuje s vážnou tváří, a snaží se vypadat "věrohodně" aby mu uvěřili, si neuvědomí, že do takových vážných hovorl se vtip nehodí. Vzhledem ke vzdělanosti a způsobům si myslím, že to bylo v rámci vzdělanosti myšleno vážně. Vždyť je tolik věcí a dějů z minul, co jsou převraceny apotvrzovány i hysteriky a kde kým.
Pak těžko mohou tvrdit že nadsázka či vtip. Patrně už počítají se požadovanou "vzdělaností" obyvatelstva....

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Já to tehdy u Michálka vnímal jako absurdní neznalost dějin, asi na úrovni Bartošova "Smrku" (docela mne překvapuje, že se dosud neozvalo, že jen ironizoval absurdnost otázek, kdy je kandidát na premiéra zkoušen ze znalostí 1. stupně ZŠ... Což mi, mimochodem, samotnému pitomé přišlo. Debata kandidátů přece není AZ kvíz). Ten "masarykovský vtip" se ke mně jednoduše přes všechny řetězové e-maily nedostal a jelikož jsem neznal ani Michálka, ani mě nenapadlo, že by se v takovém pořadu při takovém rozhovoru bez jakéhokoliv signálu pokoušel vtipkovat. Později jsem se přiklonil spíš k tomu, že vtipu uvěřím. Že to byl dokonce intelektuálský metavtip, kdy se navíc baví nad tím, jak si ostatní myslí, že je hňup...

Ale jak tady padlo - do toho rozhovoru to prostě nepatřilo a dokazovalo to tehdejší politickou nevyzrálost.

Zatím bez slepic

vetou "Vše slouží jen na prosazovaní zájmů jejich komunity, legalizaci jejich chování."

Lidi je moc, mist na spolecenskem rebricku je malo, a tak veskere jejich chovani slouzi k legalizaci jejich NENAHRADITELNE EXISTENCE.
Kdyby se tak nechovali, neprezili by.
Uzivil by se v realne svete fyzicke prace neschopny historik umeni a genderismu ???

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

patri pod prispevek od hulvatha

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

buy roche accutane online uk <a href=https://vsildenafilos.com/>buy viagra sildenafil</a> Cyotec Oregon

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

pan Mynář na tiskové konferenci jasně prohlásil, že bude pana prezidenta bránit.
pan Ovčáček se modlí.
pan prezident má k jídlu klobásky.

Průměrný počet slepic: 2.3 (32 hlasů)
Trvalý odkaz

A co služby? Ty snad ještě jakž-tak fungují, ne?

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)

In reply to by Jakešík (neověřeno)

Trvalý odkaz

No jéje ! Kdyby takhle fungovaly např. praxe EU energetických koncepcí či bezpečnost EU automobilového průmyslu , tak zahltíme elektřinou domácnosti a firmy tak, že se budou samy houfně chtít odpojovat....a aut by bylo tolik, že by se prodávala za cenu hajzl budky v Praze.....

Průměrný počet slepic: 4.6 (30 hlasů)

In reply to by Jakešík (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jj, to ocení zákazníci Bohemky, jak její služby fungují skvěle bez výpadků :D

Ony, služby fungují dokud se dodává to ostatní co začíná padat...

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Příliš katastrofický pohled. Společnost stále ještě má sebezáchovné pudy a jistě je dokáže aktivovat. Ale návrat do minulosti možný není. Vzniká nám nová společnost, nevíme zda bude lepší či horší ale stále více si uvědomujeme že bude jiná. A na něco takového nejsme připraveni, obzvlášť mladí ne. Ti chtějí buď jen nějakou zábavu nebo neomezené možnosti studia, či lépe, trávení studentského života.
Jak víme, lidstvo a především jeho tzv. Západ vstupuje do období změn. Doby chaosu a času přeformátování společnosti. Do toho patří jak hrátky o Hrad, tak i nastavení průmyslu a trhu. První praskne nejslabší článek, to jsou lidé práce. Ovšem je otázkou, zda tito lidé dokáží něco změnit. A v záloze je ukryta lůza a to je na pováženou. Vidím, že jsem stejně apokalyptický jako Vidlák, a to jsem chtěl jeho skepsi zmírnit. Optimismus musí přinést někdo jiný, třeba Vystrčil, co se bude chvíli radovat a pak narazí. I s námi.

Průměrný počet slepic: 4.3 (46 hlasů)

jsem to tu zde párkrát chtěl napsat. Sem se to hodí. Já jsem v osmdesát devátém chodil na demonstrace , většina lidí čekala změnu a ona se dostavila. Z lidí tehdy byl cítit optimismus, radost. Otevíraly se hranice, otevíraly se nové obchody, začla se masivně opravovat města, odsiřovat elektrárny. Spousta nového zboží v krámech. Jak to tu někdo nazval, prostě lidem šlo o ty kazeťáky a barevné televize. Na zájezdě v Holandsku jeden účastník zkusmo zašel do místní banky (valuty tehdy byly na příděl) a zkusil vyměnit československou stovku. Povedlo se mu to. Dostal asi čtyři a půl guldenu. Tehdy si tam za ty peníze mohl koupit dva velké jogurty. V ČSFR to ovšem byly docela prachy. Ale lidé stále byli pozitivně naladěni. Jenže dnes dost lidí cítí, že je na spadnutí stejná, možná ještě větší změna, ale každý tuší kolosální průser. To je rozdíl mezi starší generací tehdy a mladými dnes. Řekl bych, že není na co se těšit a platí, jak se říká - dobře už bylo. Bohužel.

Průměrný počet slepic: 4.3 (43 hlasů)

In reply to by Auto (neověřeno)

Trvalý odkaz

jeden barevny katalog firmy Quelle mel vetsi vliv nez 24 hodin vysilani Svobodne Evropy ;-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

In reply to by Auto (neověřeno)

Trvalý odkaz

Opravovat města? Prakticky se zastavili investice, jasně udělali se fasády, super náměstí v centru, ale to ostatní se skoro zastavilo, nejvíc z mého pohledu je to vidět na vodovodech nebo dopravních cestách, jasně na ČT říkají, jak máme super silnice oproti komunismu.... :D

Mám historické fotky dědin u nás, ale i na slovensku 50-60léta a mám i 80desátá a po revoluci vidím okolo sebe, a sjou dvě změny, moderní bydlení 50 vs 80, kdy nastavěli i "dělníci paláce pro dvě generace", po revoluci tyto domy buď stále stejné nebo se zateplilo a je barevná omítka, další změna 80 vs dnešek, kdy se udělali satelitní dědiny a zastavěla půda halama, takže ani náznakem něco co lze říci "super změna", když vezmu bytovou výstavbu, měl jsem čest vybírat si byt v Brně co se má koupit, takže můžu porovnat novou i starou výstavbu, pokud zamlčím malou koupelku v panelácích, tak jinak nová výstavba proporčně obsolutně nahovno, zvuky od sousedů v nové výstavbě můžou říkat jenom lháři, že je lepší (jasně najdou se výjimky, ale když 9z10 je to horší než panelák, tak můžou leda držet hubu a šoupat nohama...)
Průmysl prakticky přestal existovat, zůstali jenom montovny (až na výjimky), takže zde také výstavba prakticky nula.
Služby co se týká řemesel, po 90desátkách je dnes všechno naprd, prostě staří odešli a nový nejsou, takže zde to taky posrali...
Cenzura a ideologická výchova začíná být horší jak v 50letech, ani středověk se na dnešní dobu nechytá...
Pokud někdo říká opak, Vondruška (kupředu do minulosti) mu vysvětlí historii do 45 nebo novinář Kuras, který se podivoval, jak mu mladí historici popisujíí ve věděeckých poblikacích na Karlovce jak žil za komunistů a on si to pamatuje jinak :D

Neříkám, že za komančů bylo vše super, ale psát, že začala výstavba a opravy? Pokud nemyslíme opravy ve stylu, že jako když se namaluje 60sátka, aby vypadala jako 40cítka, tak ani omylem až na výjimky...

Chlape,

Průměrný počet slepic: 4.9 (22 hlasů)

jsem pět slepiček, protože vůbec nerozporuji, co jste napsal. Jen tu poslední větu. Jako fakt - Ústí n.L. po revoluci tehdy Fučíkova, dnes asi nějakého Masaryka (bych tipnul) komplet baráky nový nátěr, nejsem si jistý i omítkami. Centrum mé domovské obce taktéž. S tím Ústím by možná Berrnard mohl potvrdit, jestli se tam tehdy pohyboval.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

po listopadovém převratu (pominu bilionové rozkradení podniků v devadesátkách) je totální rozvrat školství.
Když kterási chytrá hlava hned zkraje vyhlásila jako náš cíl "vzdělanostní" společnost, kdy každý bude mít maturitu, tři čtvrtiny diplom a jako celek budeme orientováni na služby, stříhal jsem ušima.
Ale zdaleka jsem neodhadl, jaký průser tady nastane

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

Já maturoval z pěti předmětů. Povinně, jeden předmět z toho na výběr, dva velkou písemkou. Matika byla povinná snad všude mimo nějakých těch Akademií muzických umění. Jak je to dnes, to by nás asi přesněji informoval Občan. Snad raději nevědět.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by Auto (neověřeno)

Trvalý odkaz

cestina + matika/jazyk + odborne predmety (=vse ostatni s vyjimkou telocviku a obcanske nauky)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

K tomu úvodníku - také jsem zvědavý, jak se to vybarví. Hlavně mi přijde, že všichni z B5 zbytečně tlačí na pilu. Ten náhle projevený zájem o zdraví prezidenta je sice hezký, ale v podstatě zbytečný. 8.11. se sejde nová sněmovna tak jako tak. Tam se pořeší posty. Tak jako tak. Teprve poté vstupuje do hry prezident...
Vlastně mi z toho vychází jediný logický důvod (pominu-li časové nároky případnéo procesu prohlášení prezidenta neschopným výkonu úřadu) - odstavit prezidenta dřív, než by se mohl potenciálně ukázat uschopněný.
Pravdou je, že i kdybych uvěřil historce o Mynářovi a Ovčáčkovi zneužívající prezidenta, nevidím nic, co by získal Vondráček (zvláště po Babišově oznámení, že by případné jmenování odmítl) a už vůbec ne manželka s dcerou. Vlastně po tom Babišově prohlášení nerozumím té zneschopňující snaze tuplem.

Že by Babišovi nevěřili? Čekají nějakou extravagantní zhůvěřilost? Nestali se náhodou obětí vlastních spekulací? Tohle mě totiž fascinuje ze všeho nejvíc - jak B5 i novináři operují se svými spekulacemi tak moc, že snad i věří, že se jedná o Zemanovy záměry a slova. Všichni dopředu "vědí", co Zeman hodlá udělat... aby nakonec udělal povětšinou něco jiného, většinou i příčetnějšího. Jak říkám, fascinující...

Průměrný počet slepic: 4.6 (38 hlasů)

Na veřejnoprávní ČT24 jsem se chtěl podívat na dnešní Minářův projev. Video nedostupné.
Všude jen samý Vystrčil a kavárenští politologové.

Průměrný počet slepic: 4.4 (23 hlasů)