Krize odbornosti

Autor

Krátký koronavirový úvodník ještě ke včerejšímu článku:

Nevím jestli si toho někdo všimnul, ale grafy o efektivitě vakcín se včera večer poněkud proměnily. Zlepšily se. Nebudu nic zakrývat, udělali jsme ve výpočtu chybu. Normální chyba ve vzorečku, která zdvojnásobila pokles účinnosti vakcín. Pokles účinnosti v čase platí. Ale neklesá tak rychle a i když nejrychleji klesá u u kategorie 65+ , v této chvíli je pořád ještě na více než 50%. V této chvíli pomáhá vakcína každému druhému  seniorovi nikoliv každému pátému.  

Graf je o dost příznivější. Není sice tak příznivý jako studie firmy Fajzr, ale očkování se ukazuje být lepší než jsem se včera strachoval. Samozřejmě musím vzít zpět  většinu svých včerejších předpovědí. V této chvíli by to znamenalo, že by se nemocnice mohly přehltit až při 100 tisících nakažených denně a to si u nás nedovedu představit. Proto bych očekával, že nový ministr zdravotnictví bude mít chvíli stažené půlky, ale do stejných problémů jako loni se nedostane. Doufejme. 

Včerejší článek jsem v úvodu upravil a berte ho jako memento, že Vidlák dává nikoliv pravdu, ale jen názory, že se Vidlákovi nemá věřit, ale má se ověřovat, že Vidlák dělá chyby, a dělá je často. Omlouvám se všem, které jsem mohl namířit nesprávným směrem, které jsem uvedl v omyl. 

Krátký prezidentský úvodník: 

Aniž bych se chtěl vytahovat a samolibě se posmívat, tak bych řekl, že jsem situaci se "skoro mrtvým prezidentem" odhadl o něco lépe než ti, kteří už ho viděli nemohoucího, plného hadiček a nevnímajícího. A také jsem docela slušně odhadl, že Zeman prostě vyčkává, nechává své soupeře projevit... a pak jim do rozjetého soukolí nasype písek. 

Sice jsem od Zemana čekal drtivější protiúder v ještě lépe zvolenou chvíli, ale zdá se, že starý Ještěr je už spokojený, udělal co chtěl a teď se bude velmi dobře bavit, jak se senátní krysík bude kroutit jako žížala. Hoši se shodli, že prezident už je odepsanej... a ono to nevyšlo. Těch pořadů... těch rozhovorů, těch připravených proslovů. A všechno zbytečně. Užiju si to spolu se Zemanem. Asi se slušně nasměju. 

Jo, doteď policie prověřovala Mynáře. Teď by mohla zase prověřovat chvíli senátního Zastrčila. Vlastizrada... Však on se někdo najde, kdo to trestní oznámení podá. 

A propo... co náš premiér oligarcha? Nedluží Vondráčkovi omluvu? Vůbec mi ho není líto. 

 

A teď už dnešní text: 

Četli jste nedávno ten slavný rozhovor s Václavem Bartuškou - zmocněncem vlády v oblasti energetiky? Pokud ne, napravte to. Počtěte si u Vlka na Kose, který tomu rozhovoru dal opravdu hodně prostoru. Já to zparafrázuji jen krátce. To co se teď děje, je pomsta Ruska, které si uvědomilo, že Evropa má dost peněz na to, aby svojí ekonomiko převedla na obnovitelné zdroje a tak se teď snaží zvrátit nezvratitelné, protože bez evropských peněz za ropu a plyn Putin brzy zkrachuje. 

To samozřejmě nebyl jediný rozhovor na toto téma. Další moc pěkný rozhovor dal bývalý ředitel ČEZu Míl. Který kritizoval vládu za to, že poslechla Evropskou unii a pustila některé své pravomoci z ruky a protože jsme EU dovolili dělat blbosti, tak to teď máme. Samozřejmě už se ho nikdo nezeptal, jak to měla vláda s těmi kompetencemi udělat, když jsme do EU vstoupili a od té doby jsme součástí jakéhosi procesu na vytvoření superstátu. 

Vidíte, takoví diletanti se bez problémů dostali na vysoké posty. Tyto posty jsou navíc vybaveny celou řadou kompetencí a pravomocí. Papaláši sedící na těchto postech pak dalekosáhle ovlivňují směr vývoje aniž by mu jakkoliv rozuměli. To samozřejmě neplatí jen pro energetiku a neplatí to jen pro státní sektor. Platí to i pro sektor soukromý a platí to prakticky úplně všude. 

I ten Ludvík XIV byl chytřejší a papalášům raději dal jen ceremoniální funkce. Jeden mu utíral ruce, druhý zadek, jeden mu naléval víno, druhý mu vodil milenky. Ale státní správu nechal v rukou méně urozených, ale o to kompetentnějších lidí. Pokrok nezastavíme, my už jsme o pěkný kus dál a tak se už dávno na všechny vysoké posty dostali lidi, kteří vůbec nerozumějí tomu o čem rozhodují. Tihle hoši se už dávno zbavili všech lidí pod sebou, kteří tomu rozuměli a pomalu se dostáváme do fáze, že v celé řídící struktuře čehokoliv není prakticky nikdo, kdo by alespoň vzdáleně tušil, jak věci fungují. 

K tomu jsme tu třicet let tvořili systém, který generuje certifikáty. Nejde o to, co člověk umí, ale jde o papír. Od výučního listu přes řidiče kamionu po vysokoškolské tituly. Je zapotřebí papír, nikoliv schopnosti. Už dávno jsme se tomu všichni přizpůsobili. A tak učňáky dávají výuční listy na zedníky, ale žádní zedníci z nich nevycházejí. Průmyslovky dávají maturitu ze stavitelství, ale žádní technici z nich nevycházejí. Obávám se, že i vysoké školy dávají inženýrský titul, ale žádní inženýři z nich nevycházejí. Samozřejmě ne vždycky a ne všude... 

Ale ten diletantismus vylejzá úplně všude. Pak dávají rozhovor o energetice různí Bartuškové, kteří dostali zmocnění, dostali kompetence a teď ten chlap nejspíš někde sedí na nějakém jednání s vysokým úředníkem a zařizuje nám skutečně bezemisní budoucnost. Dovedete si představit, kolik takový člověk napáchá škody každým podepsaným papírem? Různí Mílové udělují zcela nepoužitelné hraběcí rady... a vláda je poslouchá, protože to tam je také samý diletant. 

Těch pár posledních odborníků to nezachrání. Už jich je málo a nemají žádnou možnost čelit tomu tlaku blbců, kteří prostě vědí, jak je to správně.  Víte, dost často se tady v diskusi poukazuje na různé ilumináty, Klause Schwaba, ochránce klimatu Timmermanse, římské kluby, Aspen instituty... a hledáme zlou vůli tam, kde je nejspíš jen hromada blbosti. Hledáme ďábelský plán tam, kde je jen hodně víry a dostatečně prázdná hlava. Kde je jen kupa certifikátů a titulů, ale minimum skutečně použitelných znalostí. 

Je jeden příklad - Podívejte na britského premiéra Borise Džonsona. Já o něm kdysi říkal, že mi přijde jako Ralph Wiggum ze Simpsonových. On zná několik jazyků, tuším že má načteného Šejkspíra a vůbec má poměrně excelentní vzdělání. Ale když se podíváte na britské prázdné obchody, nedostatek řidičů a spoustu dalších problémů o kterých se raději nemluví, tak je vidět, že mu ty jazyky a znalost středověkých autorů k ničemu nejsou.  Přes titul z prestižní školy nedokázal dohlédnout ani tak daleko, jak leckterý obyčejný soustružník. 

 Ne vážně si myslíte, že nás ohrožuje inteligence toho Bartušky? Že by příslušník pomocné elity dokázal s tím svým kuřecím mozečkem jakkoliv reálně řídit nějakou konspiraci? Pochybuju. Nás ohrožuje jeho diletantismus. Ohrožuje nás, že někdo takový jezdí po světě a baví se ze sobě rovnými o něčem, o čem nemá ani ánung. 

Nejspíš se brzy ukáže, že většina dnešních problémů vězí právě v tomhle. Že na vrcholových postech v logistice nesedí logistici a na vrcholových postech v energetice nesedí energetici. Jen na vrcholových úřednických postech sedí stále ti největší blbci. Diletanti kam se podíváš. Jde to už tak daleko, že i já jakožto středoškolák dělám vysokoškolskou práci a bohatě to stačí. Ne, nejsem nijak extra dobrej. Před dvaceti lety by mě kdokoliv strčil do kapsy, ale dneska? Vlastně ani nemám motivaci se zlepšovat, protože mě nikdo nedohání. 

Nekompetence samozřejmě není žádný trvalý stav. Kompetenci se člověk může naučit. Diletant nemusí zůstat diletantem. Ale školství to neučí. Ani firmy už nejsou pořádně schopny něco naučit, protože to většinou sami už také neumějí. Jen předávají stále menší sumář znalostí dávných odborníků. Nakonec nás bude učit sama realita. Až to všechno padne na hubu, velmi rychle se oddělí zrno od plev. Velmi rychle se ukáže, kdo umí a kdo neumí. Velmi rychle se ukáže, kdo v těch sračkách dovede plavat a kdo jde rovnou ke dnu. 

Baťa kdysi říkal, že ekonomická krize je krize mravní. Já teď říkám, že současná krize je především krizí odbornosti. Prostě se nahoru dostali lidi, co umějí intrikovat, ale neumějí dělat. Umějí říkat správná slova, mají správné postoje, ale vůbec netuší nic o tom, co mají řídit. Znají spoustu manažerských pouček, naučili se jak lidi motivovat ždímat lidi, ale vůbec netuší, jak to v jejich oboru chodí. 

A platí to i u takových oborů, jako jsou automobilky. Docela by mě zajímalo kolik vysoce postavených diletantů se podílelo na dnešních zavřených fabrikách. Tihle hoši měli statisícové platy, rozpočítávali pracovní úkony na vteřiny, měli grafy výkonnosti každého dělníka. Řešili, jak ještě více vyšponovat pracovní výkony. Ale nedokázali vůbec rozklíčovat strukturu výroby polovodičů. Ale zato uměli velmi efektivně potlačit jakýkoliv hlas, který je před takovým postupem varoval.  Realita teď Škodovku naučí... 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (136 hlasů)

Komentáře

super.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"Iniciativni blbec je horsi nez tridni nepritel"

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

zfialoví jeste víc blahem, jak se může ohnout do předklonu. A bude uvědoměle hlasovat za zvýšení cen povolenek.

Tento týden prý měl v Brně přednášku Dr Hampl. Byli jste tam někdo??

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

"EU včera oznámila konec suverenity Česka i Slovenska! Babišovi EURO-poslanci zradili a přeběhli k Eurokratům!"
***
(...) 21. října ráno se v Bruselském parlamentu také odhlasovala obzvláště hanebná rezoluce, která tvrdí, že Bruselské právo je nadřazené právu národních států zemí EU, a že kdo nebude Bruselská nařízení plnit bude potrestán, a že zákony a rozhodnutí soudu, které se protiví Bruselu, budou zneplatněny! Pro toto usnesení hlasovali všichni Babišovi poslanci! Proti oba dva SPD a hlavně všichni ODS! Slováci hlasovali pro i proti! Zde je seznam jednotlivých hlasování: pv-9-2021-10-21-rcv_fr.pdf (Zmíněná hlasování na stranách 93-123) (...)

https://bavorovy-poznmky.tribe.so/post/map-1015-eu-vcera-oznamila-konec…

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

Znalosti voliče proti víře volyče.

Jistěže nám to Laco vysvětlí, stejně jako očkování. Po jeho způsobu : řekl to profesor Hořejší, řekl to premiér Babiš.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Nový euroslabikář

Ema má burku.
Máma je táta.
Gréta má pravdu.
Ahmed je tu doma.
Ó, my se máme.

Průměrný počet slepic: 3.9 (37 hlasů)

dokážou napěnit i takový věci? To je dobře, to je moc dobře.
Řekněte si předákovi, ať vám zařídí opravu toho kávovaru, jinak budete takoví nesví pořád a jestli to někomu z oddělení nedej Bože něco udělá, kde pak předák rychle sežene takovej materiál? A kdo sem bude přispívat k všeobecnému pobavení, hm?

Průměrný počet slepic: 4.5 (26 hlasů)

Toho co byl na oběžné dráze? Či myslíte vakcínu? A do třetice je to web.

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)

In reply to by Evix (neověřeno)

Trvalý odkaz

A taky hororový film (variace na To a Aliena) a nebo... souputník, průvodce... Podle kontextu překladu.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Když on ten Sputnik bývá pravdomluvnější jak celá naše-vaše a fuj-dnes dohromady.

Nevím jestli se to zde již neobjevilo, ale vřele doporučuji https://www.newspaperindex.com

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

In reply to by Rumexacidosa (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tata nema auto.
Vsichni mame kolo.
O my se mame.

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nejste s tím kolem optimista? Při výrobě hliníku a železa se spaluje fosilní energie. Spaliny pak znečišťují atmosféru.

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

tak vám cestou do práce vyrobí i střídmý oběd.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Štěpán Kotrba
9 hod ·

Tak kancléř Mynář právě vyvrátil pověsti o neschopnosti prezidenta Zemana vykonávat funkci prezidenta (jako podpisovače listin) i z nemocničního lůžka. Prezident sice zdráv není, ale jeho vtipkování připomíná všem posměváčkům, včetně tchajwance Vystrčila, že i kdyby na smrtelném loži, je kompetetnější k vedení státu než on.

Před některými senátory a politiky doteď opozičních stran #SPOLU a #PirSTAN nyní stojí otázka, jak se vyhnout zatčení, soudu a uvěznění za trestné činy proti státu jako rozvracení republiky a další. Příprava trestného činu je totiž trestná také, v druhém odstavci pak přísnější trest následuje, učiní-li tak jako člen organizované skupiny (politické strany) či učiní-li tak v součinnosti s cizí mocí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (35 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

by na případné T.O. schopnosti i koule měl. A jemu už můžou celkem hovno.

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Německy :-)))
Rozzuření magoři už neví jak si ulevit.
Raději už nesledujeme TV, už je toho moc.

Průměrný počet slepic: 4.8 (34 hlasů)
Trvalý odkaz

Vy to pořád nechápete.

To je přeci vzor z USA. Školy se soutředí na dolování peněz, a žák / student, tedy jejich klient, je obelháván tím, že se chybějící znalosti a schopnosti nahradí planým kecáním - "kritickým myšlením" a "soft skills", tedy umění parazitovat na druhých v kolektivu.

USA pak řeší nedostatek kvalifikovaných lidí jejich importem ze zemí, kde mají lepší školství. Dokud bude odkud brát, mohou klidně mít neschopné školy. A zatím bude česká univerzita včetně pajďáků vyprávět: USA školy náš vzor! Oni to dělají lépe.

Podobně to došlo k manažerům, a to pěkně prosím u soukromých firem! Drtivá většina manžerů je neschopných, a vůbec nerozumějí tomu, co manažují. Pár roků manažují technologickou firmu, pár dalších roků něco v Coca-Cole. Pak jsou manažovat něco úplně jiného. Dokud to zachraňují technici a dělníci ve firmě, Potěmkinova vesnice je naleštěná.

Právě má problém obří firma Intel. Po třech ředitelích, kteří rozuměli technice hůře než slepý obrazům van Gogha - se zjišťuje, že má extrémně drahé a špatné procesory, a nemá co proti konkurenční firmě AMD postavit. Mnoho let jen proflákala manažerskými diletanty. Když už má renomé na cucky, právě teď postavila do čela ředitele - technika co rozumí tomu, co Intel vyrábí. Ten první co udělal je, že veřejně přednesl, že předchozí netechničtí manažeři podělali co se dalo, a bude se to dlouho a těžce zachraňovat.

Mnoho bohatých západních států je Potěmkinova vesnice. Oni inkasují, předvádějí se v luxusních sakách a v drahých fárech. A vyrábějí to subdodavatelé za pár šupů. Ta hra se mohla drát dlouho, protože několik dekád objevili tyto Potěmkinovy vesnici možnost vyrábět v Asii levně a všechno.

Česká republika kopíruje "USA vzor". Chtějí zkopírovat vše, co mají zavedené. Ale ČR nemá tu možnost Potěmkinovu vesnici překrýt importem odborníků z celého světa, a tiskem rotaček peněz, který je světovou rezervní měnou, tedy dolarem. U nás špatné školy vygenerují diletanty a s těmi žijeme. Špatné systémy způsobí škody, aniž bychom je mohli někomu cizímu hodit na hrb, jako to dělá USA.

Jinak řečeno, kopírují se věci od států, kteří je dělají také špatně. Ale umějí tu Potěmkinovu fasádu natřít, a škody hodit někomu jinému. To nedělají jen státy, to dělají také manažeři, kteří ze zničených firem odcházejí s luxusními zlatými padáky, a vyplácí se jim to.

Průměrný počet slepic: 4.8 (39 hlasů)

Za socialismu se lidi tohoto typu koncentrovali v organizacích KSČ (ZO KSČ , OVKSČ , KV KSČ a UV KSČ). My v průmyslu jsme říkali , že výrobu viděli z ponorky , když byla zakalená voda.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

In reply to by Dědek (neověřeno)

Trvalý odkaz

že oni z té KSČ po roce 89 odešli a zkoncentrovali se tam, kde to sypalo. Třeba v ODS.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Klobouk dolů, srozumitelněji to pro "Vlastu prodavačku" a "Pepu soustružníka" snad ani napsat nejde. Tohle je snad opravdu srozumitelné každému ... a o to jde, věci se pohnou, až většina pochopí, kde je zakopaný pes.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

No zrovna Intel svou neschopnost vyřešil velice elegantně - spolupracoval s Microsoftem na novém scheduleru natolik intenzivně, že mají konkurenční procesory AMD v nových W11 mnohonásobně horší výkon než ve W10. Takto se to dělá, soudruzi: https://www.youtube.com/watch?v=Mg5xJtmCZbI

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

"Ta hra se mohla drát dlouho, protože několik dekád objevili tyto Potěmkinovy vesnici možnost vyrábět v Asii levně a všechno."

Průměrný počet slepic: 1.2 (13 hlasů)

Ty být ledy tak toprá referentská debil...

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Vědci ze švýcarské Basileje po čtyřiceti letech konečně identifikovali záhadnou mumii – a zjistili, že žena byla dávnou příbuznou současného britského ministra zahraničí Borise Johnsona. Podle testů DNA byla Anna Catharina Bischoffová Johnsonovou pra-pra-pra-pra-pra-pra-pra-prababičkou...https://www.denik.cz/ze_sveta/objev-po-letech-tajemna-mumie-z-basileje-…

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Piráti porazí Starosty aspoň díky penězům za volby. Může za to koaliční smlouva
https://echo24.cz/a/SUnLy/pirati-porazi-starosty-aspon-diky-penezum-za-…

citace: "...Podle smlouvy si tak obě strany budou finanční příjmy z voleb dělit v poměru 2,25:1 pro Piráty. ..."
---------
Takže asi tak nějak by mohlo vypadat pirátské Čau lidi:

Čau lidi,

pamatujete si na naše heslo z minulých parlamentních voleb: "Pusťte nás na ně!"? Tak teď už je po volbách, tak vám to už můžu prozradit. My jsme tím vždycky mysleli: "Pusťte nás na ty funkce!" Ha, ha - dobrý, ne?

Ty 4 mandáty, co jsme dostali v letošních volbách, to je fakt souhra blbých okolností a výsledek technickejch hračiček. Voliči to prostě zpackali.

Samozřejmě to ale není důležité, jen nám to trochu komplikuje život. Dál platí jen to, co jsme si nasmlouvali v koaliční smlouvě se STANem, o kterém jsme si na začátku v legraci zpívali "mám malý STAN a nohy tak dlouhé..." - chápete, že.

Takže my jsme si nasmlouvali ministerstva půl na půl se STANem, tak to tak budeme tlačit. Ale máme fakt málo kusů, Richterovou jsme už natlačili do sněmovny jako pravou ruku Pekari - to bude boží dvojka. Ty ministerstva potřebujeme fakt aspoň dvě, protože kam bychom jinam umístili těch 18 poslanců Pirátů, kteří zůstali před budovou parlamentu. Musíme tam pro ně najít trafiky.

Když už to tak nešťastně pro nás dopalo, tak jistě každý pochopí, že nemůžeme ani dodržet to, co máme ve stanovách Pirátské strany, totiž že je zakázaná kumulace funkcí, tedy každý Pirát může zastávat jen jednu funkci. Takže Richterová zůstane i poslankyní a když pro mě vytvoří ten nový flek ministra bez portfeje pro digitalizaci, tak já si ten poslanecký mandát také nechám. Protože když bych se ho vzdal, tak dalším náhradníkem je STANař, tak to by v parlamentu zbyli už jen 3 Piráti. Ach jo.

To hlavní ale dopadlo dobře. Zkásli jsme prachy za volby také podle smlouvy, ne podle skutečnosti, takže se rozdělíme se STANaři v poměru 2,25:1 pro Piráty. Super.

Teď mě napadá, že ty volby byly pro PIRSTAN vlastně k ničemu, když neměly na nic vliv a umístění u koryt probíhá podle předvolební koaliční smlouvy.

Tak se mějte, s pozdravem "Lidé bděte, neblněte!"

váš Hurikán Ivan

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)

😀👍

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Jsem zvědav, jak ocení voliči Starostů v podstatě negaci jejich přání omezit vliv Pirátů na minimum, které vyjádřili ve volbách přidělováním preferenčních hlasů.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Jsme na tenkém ledě v minovém poli.

Aktivací článku 66 se octneme na tenkém ledě, protože jednoduchý postup neexistuje, viz

https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/To-je-puc-To-nemohou-Odstr…

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Chcete-prohlasit-preziden…

Zákon lze však ohnout, když se ohne ANO a pomůže to odhlasovat.

Když to udělá, spáchá politické harakiri, zejména když s nimi B5 počítá tak maximálně na vrátnici, pardon Recepci.

Doslova na minové pole však vstoupíme, když aktivaci článku 66 provede Senát s Novou Sněmovnou.

„…Co se píše v jednacím řádu:
§ 77

(5) K ustavení poslaneckého klubu na začátku nového volebního období jsou oprávněni poslanci zvolení do Sněmovny za samostatně kandidující politickou stranu. K ustavení klubu podle věty první je třeba nejméně tří poslanců…..

….Také ústavní právník Jan Kysela vnímá situaci sporně. „Pokud byste trvali na tom, že na začátku volebního období mohou být ustaveny jen kluby samostatně kandidujících politických stran, tak nemůžete mít ani klub ODS, ani TOP 09, ani KDU-ČSL, ani Pirátů a ani STAN,“ řekl Novinkám….

…Ignorace se nemusí vyplatit

Situaci pokládá Hasenkopf za absurdní, problém by však raději neignoroval.

„Úkony nezákonně existujících klubů by byly neplatné.

Pokud by např. v rozporu se zákonem existující klub navrhl někoho zvolit předsedou Sněmovny, jeho zvolení by bylo neplatné,“ upozornil Hasenkopf .

Nedoporučil by však ani snahu zákon „ohnout“….“

https://www.novinky.cz/volby/clanek/ustavily-si-strany-poslanecke-kluby…

Kancléř Vratislav Mynář by mohl v zájmu Republiky a Prezidenta všechno zpochybnit, protože úkony nezákonně existujících klubů by byly neplatné.

Průměrný počet slepic: 4 (22 hlasů)

Napsal uživatel Josef původní (neověřeno) dne Pá, 22. 10. 2021, 02:46

Kdyby si hoši a děvčata pospíšili, mohlo se jim to povést, protože Stará Sněmovna měla nezpochybnitelný mandát, který však vypršel.

Na Kydech jsem se proto dříve dotazoval, která Sněmovna chce změny provést.

Asi tak

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

In reply to by Josef původní (neověřeno)

Trvalý odkaz

Napsal uživatel Josef původní (neověřeno) dne Pá, 22. 10. 2021, 02:5

Senátor Marek Hilšer v tomto ohledu připomněl, že horní komora Parlamentu není institucí, která by věci, jako je zdravotní stav prezidenta, měla posuzovat.

„Jako ústavní činitelé nemůžeme podléhat spekulacím a videím.

Musíme dát na to, co napíše instituce, jako je Ústřední vojenská nemocnice,“ uvedl…

…: „Musíme se chovat podle toho, aby tato země mohla fungovat.

Bohužel máme jasné zprávy od lékařů, že toho schopen není…“

https://cnn.iprima.cz/ostra-hadka-o-stav-zemana-jste-uplne-mimo-osocova…

…Lékařských zpráv můžeme mít třeba pět, a také je ve spise často máme, ale znalecký posudek je povinným předpokladem pro jakékoliv omezení člověka v jednání….

…. Dále, zmíněné znalecké posouzení musí zásadně provádět jiný než ošetřující lékař….

…Dále je vhodné zajistit, aby na procesu aktivně neparticipovali lidé, pro které z něj vyplynou zjevné výhody, mají zájem na jeho výsledku, případně další zaujaté osoby….

…. A nakonec bychom se měli zamyslet nad tím, že v omezovacím řízení povinně vystupuje někdo, kdo hájí zájmy dotčeného člověka a není na věci nijak zainteresován…..

https://www.novarepublika.cz/2021/10/monika-cirtkova-proces-66

Nekandidoval Hilšer náhodou na prezidenta?

Průměrný počet slepic: 3.5 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Nemohu uvěřit, že se tu opravdu najdou lidé, kteří té hradní frašce tleskají. Doposud byl prezident sociopat, lhář a ochlasta. Nyní nově je navíc komediant...a my tomu tleskáme. Naprosto mi uniká, co jsme tím, jako získali? Že ukázal, jací jsou opozičníci kokoti? Ne to jsme věděli i bez té hradní šaškárny. V zásadě se jen vysral na hlavu všem těm babičkám, které ho mají rády a které se modlili, aby ho pánbůh ráčil při životě zachovati. Opět jen nakrmil své nekonečné ego, jak všechny přechcal, a co jako? Co přesně se změní? Dostaví snad Rosatom Dukovany? Nesestaví opoziční vlastizrádci snad vládu? Možná že jediný výstup, této hradní komedie je to, že Babiš jako jediný, který měl šanci porazit vlastizrádce, už tu šanci nemá. Po mě potopa, zatleskejme, nejlepšímu kusů hradního šaška.

Průměrný počet slepic: 2.6 (38 hlasů)

V čem se prosím vysral, kromě tvého pocitu, že to udělal? Můj otec 80+=dědeček se směje, nemá pocit, který tvrdíš, že prý má...

A co říkají staří lidé skutečně než to co jim podsouváš? Mě se líbila jedna babička co dělala rozhovor ČST po roce 89 na změnu režimu a ta odpověděla "jedny prasátka odešli a nové přišli", takže bych řekl, že "až moc to prožíváš ty a snažíš se schovat za dědečky a babičky" ;)

Průměrný počet slepic: 4.6 (31 hlas)

MANDALADANe, já se osobně se vždy, když Zeman čůrá demogratům do brabeniště, docela bavím.

Včera to bylo excelentní, jak pochcaní brabenci zmateně běhali... To byla podívaná, ani v Národním takovou neuvidíte.

Jestli se Vám v téhle taškařici líbí role, co jí sehrál Ježibabiš, tak asi máte rád záporáky. Dobrá, je věc vkusu.

Důležité je, že po včerejšku bude pro pučisty mnohem, mnohem těžší dotáhnout ten státní převrat do zdárného konce. A pro nás zůstane šance, že se budou i nadále volit představitelé ve volbách, i když to některým viditelně vadí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (24 hlasů)

A to se ještě k věci nevyjádřili úplně všichni, kdo mají mluvidlo a rozum mořské okurky. Netrpělivě očekávám, co vytlačí Homo Novotnis Neandrtalis-Řeporyjis. Zatím se musím spokojit s posledním výžbleptem seňora Jandy:
"Česká republika není středoasijská parodie na demokracii. My jsme funkční právní stát..."

Průměrný počet slepic: 4.1 (12 hlasů)

ááá, už to čtu na parlistech. Džachna kváká jak po lobotomii, Hilšer šermuje blebleble, nedůstojné, blebleble, div se nakonec ve studiu nepotlučou, z téhle frašky se musí někdy v budoucnu udělat film! Beztak si už Troška brousí zuby na Slunce, seno, Zeman. Čím blbější, tím lepší.

Bóže, ještě že naše země nemá atomovky...

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)

Asi takhle - zdravotní problémy zjevně má. Nemocnici zjevně potřeboval. Že na to naskočí senát, demoblok a novináři a udělají z prezoidenta dementního polonebožtíka, není problém onoho starce, ale oněch novinářů, senátorů a nově zvolené B5. Protože při elementární úrovni slušnosti by se do podobné situace nikdy nedostali.
Mynář jim říká - "Je schopen vyjádřit se." - oni mu nevěří a melou o loutkovodiči a loutce. Vondráček jim říká: Byl jsem tam, vypadal při smyslech, podepsal mi dokument." Oni mu nevěří, obviňují jej div ne ze zločinu proti lidskosti (co si dovolil předpokládat, že když jej kancléř pozve k prezidentovi, že ve skutečnosti to doktoři zakazují), podpis je přeci falešný, to vám potvrdí tajuplný zdroj, co zná prezidenta 30 let.
A tak Hrad ukáže video z oné akce... a je to zase špatně?

Nezlobte se na mě, aletohle je divadlo v režii těch senátorů, B5 a novinářů. Jediné, na čem se Zeman podílel je to, že si dovolil být nemocný a v nemocnici. Senát, B5 a novináři jednají ze své vůle. Nikdo je k tomu nenutil. Nikdo je k podobným závěrům nenaváděl.

Téměř jistě s podobnou reakcí B5, |Senátu a novinářů počítal. Ale, proboha, jak je má chránit před jejich vlastní blbostí? Stačilo, opakuji, jediné - elementární slušnost a nestalo by se jim to.

O nedůstojnou komedii ze strany prezidenta by šlo jedině tehdy, pokud tu nemocnici reálně nepotřebuje a jel se tam jen zašít, aby podobnou reakci vědomě vyvolal. Ale to pravda nejspíš také nebude. Nebo chcete říct, že ano?

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Je zopar ludi, co VEDIA A RIADIA. Rozhodnu, ze Europu treba priskrtit, lebo vela papka a vymyslia green deal, inkluziu, migraciu...
Dosadia tych, co NEVEDIA A RIADIA (různí Bartuškové|).
Ti co VEDIA A NERIADIA pindaju, ale je ich malo.
No a ti co NEVEDIA A NERIADIA su spokojni.

Průměrný počet slepic: 4.3 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Na iděsu je placenej článek otom, jak zelení v Německu při vstupu do vlády chtějí komplet zarazit ruský plyn.

Průměrný počet slepic: 4 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

https://www.vidlakovykydy.cz/index.php/comment/2042371#comment-2042371

Chybí mi definice toho, co je to extrémismus ve Vašem pojetí. Já jsem dnešní tendence způsobu vládnutí přirovnal k německému národnímu socialismu a mám za to, že je to velmi nebezpečná doba, která se může pootočit do tuhé totality. Abychom tomu společně nějak zabránili, bude zapotřebí extrémní pozornosti, vytrvalosti a vynalézavosti. To je ten extrémismus, jehož se bojíte?

Mluvíte o revolucionářích, kteří nejprve popravovali. Já tedy nevím, proč bych měl chtít někoho popravovat. Zabíjení a změna způsobu řízení společnosti nejsou synonyma a jedno nemusí nutně doprovázet druhé.

Chiliasmus komentovat nebudu, protože v církevních záležitostech se nevyznám a ani po tom netoužím. Protože náboženství jako celek jsou jen hrátky s pravdou, pro nějaké hledání smyslu věcí naprosto nepoužitelné. Ježíš by to jistě potvrdil.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Vlastimile nejde o tebe jako jednotlivce, kdy se dá věřit, že ty ne, ale jaksi ostatní jsou stejní co by chtěli extrém a šli by s tebou? Dáš ruku do ohně, že by to "nerozjeli"? Fakt vsadíš svou hlavu, že by nějaký člověk se kterým si notuješ, že to chce extrémní řešení, že by neudělal i extrémní opatření, které by jsi ty neudělal, ale on jo...

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)