Neplatit za žádnou cenu!

Autor
Štítky

Krátký agresivní úvodník: 

Přetiskuji reakci co jsem dostal mailem od jednoho čtenáře. Jak jsem slíbil, budu se zabývat jevem opačným než majnstrým - agresivitu očkovaných.  Zde první případ: 

Dobrý den,

já jsem zažil jedno agresivního rouškaře v tramvaji v Praze. Naproti němu je jiný občan bez roušky. Začal to tím, že mu říkal, že zmrd atd, že na něho zavolá policii. Poté, co si od tohoto agresora člověk bez roušky odsedl, agresor ho fyzicky napadl. Já jsem volal policii, ostatní cestující fyzický útok nezajímal.

Můžu Vám  poslat i fotku, ale obličej agresora bohužel překryla tyč v tramvaji.

Petr

Praha 6

 

Dneska nakoukneme na našeho vykutáleného miliardáře Písaříka, který přivedl deset procent lidí v této republice energeticky na buben a ještě mu to nejspíš projde. Krátce shrnu situaci: 

Vzhledem ke stoupajícím cenám elektřiny a plynu na burze se majitel Bohemia Energy rozhodl ze dne na den skončit s činností a všech 900.000 jeho klientů náhle spadlo do režimu dodavatele poslední instance. Já jsem mezi nimi.  Od té doby posloucháme srdceryvné příběhy o tom, kterak důchodcům zdražily zálohy za energie i pětinásobně, že je nejsou schopní zaplatit, že jsou vyšší než jejich důchod. 

Do toho dostávají panské rady třeba od ekonoma Lukáše Kovandy, který jim radí, jak mají méně svítit, méně topit, včas vypínat troubu, brát si svetr a tak podobně.  Kovandu jsem si po včerejším rozhovoru také zařadil do přísušné škatulky.... a kdybych se tu někdy stal diktátorem tak on půjde dělat do kotelny. 

Já osobně jsem dopadl celkem dobře. O několik dní dříve než přišel krach jsem měl už podepsanou smlouvu s Innogy. Nebudu lhát, udělal jsem to podle našeho čtenáře Kadlase, který to tu probíral v diskusi. Stihl jsem také tu jeho tříletou fixaci a ukázalo se, že budu mít cenu energie zhruba stejnou jako u Bohemky. Ale platí to až od prosince, protože tak dlouho trvá udělat papíry. 

Na ten zhruba měsíc a půl jsem spadl do režimu DPI. Moji dodavatelé poslední instance jsou právě Innogy na plyn a E.On na elektřinu. Mimochodem... hned je poznat rozdíl mezi českou a německou firmou. Innogy chtěli zaplatit nové zálohy ihned a další ještě ten stejný měsíc. E.on  chtěl peníze až prostě další měsíc normálně jako zálohu. 

Takže milí bývalí pražští plynárníci - děkuji vám za důkaz, že žijeme ve svinském světě za který nestojí za to bojovat. Až jednou půjdete v pruhovaných mundůrech do uranových dolů, tak já z toho vředy mít nebudu. Váš přístup příliš připomíná romány Charlese Dickense. Prostě plať plať plať, protože na prostý lid musí být přísnost. Troufám si tvrdit, že váš rozpis záloh nejspíš už rozhodl o příštích volbách stejně jako Bakala už dávno na Ostravsku zařídil, že demoblok jsou svině a gauneři. On měl byty, vy to samé děláte rozpisem záloh. 

Zálohy mám sice vyšší, ale ne zase o tolik. Tedy  Innogy mě obere více než E.On.  Doteď jsem platil měsíčně 3000,- Kč, teď budu do konce listopadu platit 4. 000,-  Pak bych se měl vrátit zpátky na své původní zálohy a mělo by to tak příští tří roky zůstat. Možná... všechny smlouvy jsou napsány jistě šikovně, aby se kromě Písaříka mohli napakovat i další šmejdi. 

Ale teď zpátky k tomu miliardáři... Od včerejška můžeme slyšet, že od Bohemky už chodí vyúčovaní energií. A jsou tam doplatky jako prase, které nikdy předtím nebyly. Údaje z jakoby odečtu jsou značně přepálené.  Klidně i o polovinu. Na elektroměru a plynoměru mají lidé míň než se uvádí na faktuře. Člověk to sice může reklamovat, ale zaplatit stejně musí a až pak si může stěžovat. 

Vsadím se, že co peklo schvátí, to už nenavrátí. Jestli Písaříkovi někdo pošlete peníze, tak jste je viděli naposledy. Vlastně bych se hrozně divil, kdyby to bylo jinak - v dnešním kapitalismu se dá vydělat i na vlastním bankrotu. Zaplatí to ti malí, co se nemohou bránit. 

Kadlasi nevím jak Vy, ale já udělal odečet a nahlásil ho u distributora. A jsem vážně zvědavý, jaké vyúčtování mi přijde. Pokud bude přepálené, nezaplatím ho. Jestli se Písařík pokusí mě ještě pro jistotu obrat, aby si vydělal, tak slibuju, že přesně ty peníze, které mi bude chtít sebrat navíc, tak ty investuju do toho, aby Písařík už nikdy nikomu nemohl škodit.  Nejspíš se obrátím na nějakou firmu s ukrajinskými majiteli, kteří mají s přesvědčováním i dalšími možnostmi značné zkušenosti. Jasně, maličko přeháním, ale nějaký exemplární příklad by se fakt hodil. Na soudy bych nespoléhal. 

 Vláda nám samozřejmě nepomůže, protože zákony jsou napsány tak, že se nic udělat nedá. Jen trpět. Ale tentokrát je nás bývalých od Bohemia energy hodně. Tak hodně, že by se mohl najít někdo, kdo by se nechtěl mstít na nějakém chudákovi, ale mohl by to na Písaříka zkusit. Na každou svini se vaří voda. Ne vážně... když slyším co je možné, mám obrovskou chuť založit transparentní účet a vypsat na Písaříka fatwu. 

Ale ono to nejspíš nebude nutné... tentokrát jde o příliš mnoho lidí. Je to příliš velký průser. A pokud nebude zmírněn, pokud se to celé nezaplatí z Písaříkovo majetku, pokud to zase projde dalšímu tunelářovi, pokud bude možné se ještě přiživit na lidském neštěstí, pokud bude možné dostat do bídy další důchodce, malé firmy i domácnosti, tak se nebavme o dalších volbách. Bavme se o převratu. Nebavme se o demokracii, ale o revoluci. 

A především neposílejte Písaříkovi peníze. Protože ten hajzl je ukradne a vy je pak zaplatíte ještě jednou. Pamatujete na H-systém? Jak si lidi koupili svoje baráky třikrát a stejně pořád dluží? Tohle by mohlo být to samé. Zaplatíte Písaříkovi, on to čórne a pak to zaplatíte ještě jednou ČEZu se všemi pokutami z prodlení. Oni po Písaříkovi už teď všichni jdou a i kdyby on sám byl čistý jak lilium, tak je to pořád pěkný majeteček a proč z něj vracet lidem, když se to dá rozkrást... Exekutoři to budou jistit... Čau Monsporte. 

Kydy čtou na všech ministerstvech. Tož hoši řekněte tam svým nadřízeným, ministrům, vládě, Babišovi a ostatním, ať nám vláda vyhlásí, že se Bohemce nemá posílat nic. Ani peníze za vyúčtování. Že se vyúčtování zaplatí až po vyřízení reklamací a že se zaplatí rovnou distributorovi a distributor se pak teprve vyrovná s Písaříkem. Protože jestli Písařík ještě ukradne i tyhle prachy, tak tu fakt hodně lidí skončí s demokracií a začnou volat po vládě tvrdé ruky. Začnou volat po skutečném českém Orbánovi nebo českém Putinovi.

Řekněte lidu, že doplatky pro Bohemia energy se vyřídí u distributora. Zařiďte to. Jestli vám Písařík pod rukou otočí ještě nějaké miliardy od babiček, tak nepočítejte s dobrým koncem. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (163 hlasů)

Komentáře

Píšu to teď za celý národ. Vy nejste zpod Řípu?

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Říp je památné místo české mytologie a historie.

Průměrný počet slepic: 2.9 (7 hlasů)

Proto je zapsána, jako majitelka, současná američanka ...
Jsem zvědav, kdy se to podaří i s Pražským Hradem !!!

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

Součet obsahů čtverců nad odvěsnami se rovná obsahu čtverce nad přeponou pravoúhlého rovinného trojúhelníku.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

On ještě existuje jiný trojúhelník?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Aby nedošlo k mýlce. Trojúhelníků je spousta. Odborníci by řekli nekonečný počet. Ale, že by nějaký nebyl rovinný? Asi novinka.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

In reply to by Fake Fík (neověřeno)

Trvalý odkaz

existuje tzv. Eukleidovská geometrie a pak také ta neeukleidovská.

Nuž dobrá, učiním tak za vás:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Eukleidovsk%C3%A1_geometrie
https://cs.wikipedia.org/wiki/Neeukleidovsk%C3%A1_geometrie

No a pak zde máme ještě Obecnou a Speciální teorii relativity, které místy do geometrie také trochu "fušují".
Nebudu vás zatěžovat podrobnostmi, jako je třeba dilatace délky, všecho se dá na internetu najít.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

měl jsem v 31 letech jenom nájemní klíče. A nikdy jsem nepodnikal. Prací jsem se zmohl na vlastní barák a vlastní klíče až za 9 let, při cestování. Rád byste věci překrucoval, ale nemáte na to.

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

jenom se mi nelíbí, když za moji osobu mluvíte (píšete) tím, že píšete za národ. Toť vše.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Ba dokonce označuješ velkou část českého národa za zmrdy (proč ne i zmrdky ?...

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

Ládik!!!
Laco jen potvrzuje,že potřební komunisté,byly na podnikání připravování a podporování o tom se po sametové hodně mluvilo,dobře to řekl Labuda,tito komunisté,byly dvě kola před jinými podnikateli.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

V té době jsem neznal nikoho, kdo by tomuto byznysu rozuměl, natož jej vykonával a přitom měl rudou knížku.
Možná jsem měl jen omezený přehled.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Já "podnikal" už od října roku 1986, kdy Národní výbory začaly za stokorunový kolek na vyplněné žádosti, vydávat "Povolení k provozování drobných služeb obyvatelstvu".
Za rok 1987 jsem i po 10% zdanění vydělal druhou výplatu, neboť jsem drobné služby obyvatelstvu poskytoval až po práci ve svém hlavním zaměstnání.
Hádejte, kolik těchto povolení k nezanedbatelnému přivýdělku, vydal Městský národní výbor v mém městečku, tehdy asi s 8.000 obyvateli a za rok 1987?
5, slovy PĚT.
Taková tehdy byla ochota lidí, něco pro sebe udělat, aby se měli líp než ti, kterým záviděli větší výplatu, nebo jim záviděli cokoli jiného.
Takže závidět, pičovat a následně udávat ano, to nám šlo vždycky.
Rozhodnutí něco pro sebe udělat, během roku 1987, při tehdejší až směšné jednoduchosti takového "podnikání", udělalo pouhých pět lidí z osmitisícového městečka, dva z nich s nemalými investicemi do strojů. Chybělo tady mraky služeb, jiné byly mizerné a těžko dostupné.

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak mi to nedalo a zjišťuji, že jste "podnikal" na základě "Zásady č. 20/1965 Sb."
Čl. 2
Povolení lze udělit k poskytování drobných řemeslných prací a oprav, k opravám domovního majetku, k poskytování osobních služeb a k drobné doplňkové výrobě z místních zdrojů surovin pro místní potřebu (dále jen "služby").
Drobnými řemeslnými pracemi a opravami se rozumějí zejména práce krejčovské, obuvnické, zámečnické, truhlářské, klempířské, zednické a pokrývačské, malování bytů apod. U osobních služeb půjde např. o holičství a kadeřnictví, praní, žehlení, mandlování a opravy prádla, obstarávání úklidu a hlídací službu." konec citátu.

Je zajímavé, že bolševik takto nepřímo uznal, že plánované hospodářství určité věci nezvládá.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

kdy neplánované současné živelné a netržní, dotační hospodářství konečně uzná totéž?
Nikdy!
Jediná jistota.

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Protože setřely rozdíl mezi schopným člověkem a neschopným, resp. všehoschopným, myšleno pejorativně.
Neschopa si řekne "Co bych se dřel jako schopný soused. Nasadíme tomu papírovou hlavičku všeobecně prospěšného projektu a ještě rádi mi to zadotují."

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Převrat dělali sopli z vysokých škol v Praze. V malých městech se převraty nedělají a mimoto, tady tehdy žila spousta ještě hodně vitálních lidí, co pamatovali první republiku a její kapitalismus. A říkali nám: "Buďte opatrní na to, co si vlastně přejete, mohlo by se vám to splnit".
Socík mě sral, asi jako každého z mé sociální skupiny. Ale i přes ty pamětníky, kterých bylo fakt hodně a byli hodně slyšet, jsme stejně nemohli vědět, do čeho přesně jdeme, protože to nikdo z nás doopravdy nezažil.
My viděli jen ty regály ve Quelle a u Neckermanna, narvané vším možným, o čem si spousta obyčejných lidí mohla nechat jen zdát.
Nemohli jsme tušit, že čtyřiceti roky socialismu morálně zdevastovaná společnost, si vysvětlí fungování kapitalismu po svém, opět typicky "českou cestou", která vzápětí začala generovat Kožené a dneska Písaříky..
Nevěděli jsme, do čeho jdeme, ale soploši zvonili jak zběsilí a havlové ujišťovali, že tu budou strašit nezaměstnaností, ale že se nemáme bát, že nikoho vyhazovat z práce nebudou.
Havlem a jeho kamarádíčky to začalo, ten divoký kapitalismus, na který by čuměl i Al Capone.
A ani jsme k té divočině, křížené s Klondikem, nepotřebovali samopaly - stačily banky a pár desítek Písaříků.

Průměrný počet slepic: 3.3 (13 hlasů)

Andre Vltchek: Rus, žijící v USA, píšící i česky, cestovatel, novinář.
(https://en.wikipedia.org/wiki/Andre_Vltchek)
Zemřel záhadnou smrtí v Turecku.
Zde popisuje, jak jsme vyměnili zahnívající socialismus (sice smrádek, ale teploučko) za barevné igelitové tašky v západních obchodech:

http://www.zvedavec.org/komentare/2020/07/8361-jak-jsme-prodali-sovetsk…

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zakuklíme?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zavrtáme, zakuklíme?
Nadarmo se chlácholíme
že po růstu přijde růst.
Po žranici bývá půst.
Zdravý detox, zdravý pohyb,
mnohý nevydrží ohyb
nebo jiné namáhání,
jiní budou roztrhaní.
Tlusté myši v kostele
celebrity z postele
budou čučet na tu bídu
vzešlou hlasováním lidu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Třeba králíci, sežrat se dá i půl roční králík. Existují i konzervy, ale je fakt, že se musí zavařit a na to musí být energie. Ale není nutné držet pak mrazák, zavařit se dá i do skla.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Vidlák protestuje proti BE. Jsou to zloději a podvodníci a měli by být potrestáni po právu. Miliardář Písařík dostal statisíce chudáků do neřešitelné situace a sám si bude užívat nakradené miliardy. Jako Bakala a další.

Vedle toho platí Vidlák daně a volí politiky, kteří mají Stát jako svůj štít. Z jeho daní polovinu rozkradou a podělí se s dotovanými kamarády. Ale to je v pořádku a Vidlák si je příště zvolí znovu. Pro klid v duši si vybere takové, kteří mu slibují, že z jeho daní ukradnou nejméně. Usínat bude v klidu, protože volil vždy nejmenší zlo.

(Omlouvám se Vidlákovi, že jsem si ho vzal do úst a zneužil ve smyslu obecné úvahy. Nabízelo se to s ohledem na minulé diskuse.)

Průměrný počet slepic: 4.1 (12 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ono to s těmi Písaříkovými miliardami nebude v současnosti tak horké. V těch miliardářských řebříčcích je do majetku toho kterého jedince započítána hodnota (ocenění) jeho firem, a hodnota firmy BE se nyní pohybuje někde kolem nuly.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zato Vy Vlastimile jste na tom rozhodně líp... vy si NEvolíte politiky co mají stát jako štít. Vy si NEvolíte politiky, kteří vám ukradnou co nejméně. Vy můžete spát v klidu, protože jste NEvolil nejmenší zlo, vy jste vždycky za všech okolností volil dobro. Akorát se někde stala chyba, protože to dobro jaksi v parlamentu není vidět, stejně tak není vidět na kterékoliv obci, či krajské samosprávě. Je vidět jenom na fejsbůku. Aha, ono se tam nedostalo... Já marně hledám Vlastimile jakoukoliv výhodu dělat to jako Vy. 

Prostě je tu v tomto státě moc Vidláků a málo Vlastimilů. Proto Volný přemýšlí z čeho zaplatí dluhy za kampaň, Babiš přemýšlí, jak znemožnit Fialu a Fiala přemýšlí, jestli to vůbec politicky přežije.  

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

" ... je tu v tomto státě moc Vidláků a málo Vlastimilů."
Proto se taky nic nemůže změnit v tomto státu k lepšímu pro většinu občanů. Sami o to nestojí. Chrobáci si budou dál hledat výhody a valit svou kuličku, svobodní volní budou platit své i jejich dluhy, nesvobodní ovčané budou svobodně a radostně vítat další včeličky, stejně tak americké osvoboditele a německá lejna, fialové vyměmí babiše a babišové fialy, pes jitrničku sežral ....
Bude určitě o čem kydat. K ničemu.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

pak bude celý národ z kvádrů....
(volně parafrázováno z básničky, kterou jsem se učil na základce ☺)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

...

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

"Do toho dostávají panské rady, třeba od ekonoma Lukáše Kovandy, který jim radí, jak mají méně svítit, méně topit, včas vypínat troubu, brát si svetr a tak podobně. Kovandu jsem si po včerejším rozhovoru také zařadil do příslušné škatulky.... a kdybych se tu někdy stal diktátorem, tak on půjde dělat do kotelny".

Pane Vidláku tuším, v jakém smyslu jste tu kotelnu myslel. Jenže ta je v dnešní době a pro mladý, přemoudřelý zmrdy ala Kovanda (a našlo by se jich víc) ještě pohodové místo.
Co sám Kovanda zažil, když je ročník 1980? V roce 1985 ještě tahal kačera.
Při převratu být také nemohl, bylo mu devět, takže byl rodiči – jistě straníky, zavřený doma - aby z toho pak v partaji nebyly problémy, žejo...Nikdo nevěděl, jak a čím to skončí, ani já ne. Ještě koncem listopadu, dva týdny po "převratu" nebylo jasno, zda se to nezvrátí zpět.

"Takže milí bývalí pražští plynárníci - děkuji vám za důkaz, že žijeme ve svinském světě, za který nestojí za to bojovat."

To už pochopil například takový Daniel Landa. Podotknu jen, že nálepku "kontroverzní" mu přilepili mediální Ponkrácové.
Jak jsem ho na dvou akcích poznal, tak je to fajn a chytrý člověk, pro správná slova nechodí daleko a ostatně i výborný muzikant.
Jak je známo z obecných zdrojů a oceňováno, tak všech 11 "řadových" desek, s celkem asi 2,5M prodaných fyzických nosičů (mimo Orlík!) a za které dostal několik platinových desek, si tenhle Landa napsal zcela sám - texty, muziku i aranže, nepočítaje v to skvělé muzikály a muziku do pěti filmů.
Není přitom známo, že by se někdy a nějak, sebeméně navážel do někoho z branže, nebo někoho podrazil, což v této branži bývá "běžné".
Teď to důležité, proč jeho osobu beru jako příklad něčeho :
Pročtěte si prosím pozorně, komentáře na fanouškovském Facebooku tohoto pana Landy.
Pochopíte to stejně, jako už to pochopil pan domácí a jako to pochopil dávno i pan Landa (je o dost starší, 1968):
Za tento "materiál", který tady v ČR zůstává žít, který se občas prezentuje i na Kydech, opravdu nemá žádnou cenu bojovat a brát se za něj.
Osobně se vůbec divím, že na vlastní náklady, bez jediného koncertu a sponzoringu, dělá aspoň to, co dělá – a ještě s tím jde s ekonomy a profesory do PS, hádat se s arogantními kretény tamtéž.
Když se mu cokoli povede, nikdo mu ani nepoděkuje. Ale běda, když neudělá něco, co se těmhle fejsbukovým "fandům" nelíbí.
Pak je z něj největší kokot, debil, namísto vlastence je vlastirádcem, jenom prý žvaní a dělá to vše jen pro zviditelnění a
pro prachy. A ještě to "fanda" završí poznámkou:
"A za takovým člověkem, jako je tenhle nácek Landa, bychom jako měli jít?"..

Můj osobní názor na FB je takový, že právě tam a na diskusích Parlamentních listů, se slejzá ta naprosto nejhorší spodina tohoto národa, doslovná lůza, která se díky dumpingové láci podřadných čínských aparátů a levnému připojení, nějak dostala k internetu.
V normálně ekonomicky i právně fungujícím státě, by se takováhle spodina k internetu prostě nedostala.

Průměrný počet slepic: 3.3 (16 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

Spodina na internetových diskusích mi nevadí. Smutné je, když se přidají inteligentní lidé, kteří Landu zesměšňují, protože sami nemají dost odvahy nebo nejsou dost interesováni, aby čelili spolu s Landou zvůli moci. Já vím, že košile je bližší než kabát a lepší je vrabec v hrsti. Jenže dnes už to všechno zachází příliš daleko. Landa to vidí, další lidé to vidí, ale mlčící většina je v klidu a na nákupní frontě je také klid, jak říká VK. Velmi se obávám, že na řešení začíná být pozdě. Už nás mají tam, kde nás chtěli mít.

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

Vám 5+

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

https://www.youtube.com/watch?v=vb3Ij37x7GI

Machiavelli : "Je velmi nebezpečné osvobozovat lidi, kteří chtějí být otroky."
A Žaloudík dodává: "Je to jako výcvik karate v rosolu" :))

Zatím bez slepic

Landa je jen další celeblitka která se neúspěšně snaží seberealizovat na vlně vlastenectví. Svým způsobem je stejně ubohý jako Geislerka, jen v opačném gardu.

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Kontroverzní" znamená "sporný".
Vyvolávající spory.
Nic víc, nic míň.

Můžeme toto slovo použít pro osobnost nebo pro některý názor.
To, že se slovo používá výhradně jako negativní nálepka je jevem posledních let.
Landa JE kontroverzní, je kontroverzní zcela vědomě a programově.
Mnohé jeho názory jsou kontroverzní, sporné.
S některými bezvýhradně nesouhlasím, jiným (je jich méně) tleskám.

Podobně můžeme mluvit o kontroverzních názorech třeba Vidlákových: Vždyť zcela vědomě některých z nich zříká a posléze prezentuje názory zcela opačné.

Kontroverzní ve významu "diskutabilní " jsou mnohé názory Ponkrácovy.
Jako "kontroverzní" nelze dost dobře označit názor, že Země je plochá (zde je adekvátní použítí odborného výrazu "hovadina".

Stejně, či ještě ve výraznější míře nelze bez přepólování do naprostého opaku původního významu slova použít pro Leoše označení "demokrat".

"....nejhorší spodina tohoto národa, doslovná LŮZA, která se DÍKY dumpingové LÁCI podřadných čínských aparátů a LEVNÉMU PŘIPOJENÍ nějak DOSTALA K INTERNETU.
V NORMÁLNĚ EKONOMICKY i právně FUNGUJÍCÍM státě by se takováhle SPODINA k internetu prostě nedostala."
-----
Tedy: "normálně" (rozuměj leošovsky) EKONOMICKY i právně fungující stát je takový, který ODBOURÁ VŠEOBECNOU DOSTUPNOST INTERNETU.....

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

.

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

Souhlas. Jen dodávám, že změna přijde až si lidi začnou Landy vážit a hodnocení Vašeho článku pomocí slepic dosáhne plného počtu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

na plyn. Ten budou dodávat písaříci. A když ne, tak se bude topit vrtulemi nebo solárem. Jádro je fuj.
Myslím, že budou muset nastat nějaké změny, pokud bude chtít mírný pás přežít. V prvé řadě bude muset začít sadit stromy a starat se o ně. Říká se tomu hospodářské lesy. Teprve zpoza buku budeme moci vykukovat do budoucnosti. Potom se bude muset chránit voda, tedy celý lesní prostor - před nájezdy barbarů z pouští.
Až potom si může někdo něco koupit na internetu, něco v plastových ložiskách.

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

A neukryje se pod mladými listnáči tolik zajíčků či bažantíků....
I voda se pod ně dostává a drží tam jinak.
Listí ucpává vodoteče....

Ale to jen tak na okraj, nepředpokládám že patříte do tábora antismrkových fanatiků....

Jednu výhodu ty holiny , které vyrobil mechanizovaný kůrovec na leasing, ale mají. Když tam začne hořet les a včas se neuhasí, tak vlastně shoří jen tráva , nějaké keře plus pařezy.....Možná to v důsledku bude pro lokalitu užitečnější, takové přirozené pohnojení.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Roztomile naivní.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

na podzim jsem koupil baterku, na jare hodim na strechu panel ...

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

jestli jste si polepšil. Innogy sice není česká firma, to si ověřte, ale za to je to poctivá firma velmi opatrná na podvodníčky. Od Bohemky jsem odešla v době, kdy začala podvádět a okrádat zákazníky po první insolvenci. Dnešní situace není u nich vůbec poprvé. Nejdříve jsem přešla k EOnu, abych od nich zase rychle utekla, protože jsem zjistila, že jsou ještě horší než Bohemka. Podle nastavení záloh to nemůžete posuzovat. "Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají." Jsem několik let u Innogy s plynem i elektřinou a jsem velmi spokojená.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

"Mimochodem... hned je poznat rozdíl mezi českou a německou firmou."
Obě firmy jsou německé. Ryze českou firmou je Bohemia Energy.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bohemia Energy je součástí konglomerátu firem, které sídlí v různých státech (snad některé i v ČR).

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

EU prodloužila dobu použitelnosti vakcín ze 6 na 9 měsíců.
V případě nepoužitých vakcín budou státy platit jejich likvidaci podle podmínek dodavatele a tato platba bude vyšší, než pořizovací cena vakcíny.
Státy se zavázaly k dalším nákupům, které jsou zjevně nadbytečné, ale další vakcíny se musí odebrat.

A ještě unikátní přenos z běloruské vlády, kde Lukašenko promlouvá ke svým ministrům:
https://www.facebook.com/peter.kmetek/videos/1452850398442161
Když to porovnám s "čau lidi" a "o vánocích počítejte s lockdownem" a "běžte se očkovat, nebo vám zakážeme vycházet z bytu", říkám si: Kam jsme to proboha dospěli, že musím hledat myšlenkovou podporu v poslední komunistické evropské zemi?

Zdroj:
https://aeronet.cz/news/evropska-unie-administrativne-prodlouzila-trvan…

Průměrný počet slepic: 4.1 (19 hlasů)

Od naivního podlehnutí propagandě před třiceti léty k poznání. Bohužel zdaleka ne všichni.
A, samozřejmě, hodně sociopatů je spokojených, mají se totiž líp než v době kdy pečení holubi nelítali sami do huby. Hodně "běžných ovčanů" je nespokojených ale viní za to ne ty sociopaty ale ty kdo svou nespokojenost umí vysvětlit a její důvod pojmenovat.
Jsou místa na světě kde se ještě žije podle normálních pravidel starých dlouhá tisíciletí. Ta musí být podle sočasné doktríny zlikvidována. Neboť příklady táhnou.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Její jednotkou je joule. Výkon x čas. Nic jiného to není. Přeměny energie se dějí s účinností. Účinnost se násobí. Když chemickou z uhlí přeměním na elektrickou s celkovou účinností 0,4, jsem borec. Potom v žárovce přeměním elektrickou na tepelnou + světelnou… světelná pro 1duchost 0,1. 0,4x0,1=0,04, zbytek jsou ztráty, které platím. To samé je s masem v mražáku. Půjdeme se pást, jiná cesta není.

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

Engels: Energie je míra pohybu při jeho přeměně z jedné formy na jinou.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Naštěstí jím nejsem. Po arogantním chování ČEZ distribuce, jsem asi před deseti lety přešel pod RWE s plynem i elektřinou a po prodeji RWE firmě Innogy automaticky pod tuto firmu. Na rozdíl od zkušenosti s ČEZ, u RWE i Innogy dlouhodobá spokojenost. Komunikaci vyřizuji e-mailem, nikam nejezdím nikam netelefonuji.

A nyní, co bych dělal, pokud bych skočil na špek BE? Předně bych si:

- pořídil datovou schránku (zřízení i provoz je zadarmo a dokumenty z ní uznávají soudy) a nastavil ji také na odesílání a příjem zpráv i mimo státní instituce, veškerou komunikaci bych konal pouze datovou schránkou,
- pokud bych dostal nesmyslnou fakturu od BE za minulé období, počkal bych dva dny, před uplynutí splatnosti nesmyslu a fakturu vrátil dodavateli datovou schránkou s uvedením důvodu (například fotografií stavu měřáku) a požádal o přepracování faktury a další komunikaci pouze datovou schránkou. S ohledem na chaos v BE bych neočekával, že přepracovaná faktura dorazí zpět brzy. Odhaduji, že tak nejdříve za 14 dní.
- přepracovanou fakturu bych zkontroloval, zejména, zda byla opravena dle mého požadavku a hlavně, zda BYLO ZMĚNĚNO DATUM SPLATNOSTI. Pokud by bylo cokoliv na faktuře špatně (a je velmi pravděpodobné, že by bylo, s ohledem na chaos), opět bych fakturu reklamoval,
- rozhodně bych BE nic neplatil, zdržovací taktikou bych získal určitě 1,5 – 2 měsíce. Mezitím by se s lumpem Písaříkem stalo hafo věcí. Nicméně nakonec by bylo nutné fakturu podle smlouvy s BE zaplatit. Nevím, jak je konstruována smlouva s BE, zejména, kdo rozhoduje v případě sporu s BE, zda české soudy, rozhodčí soud při nějaké podnikatelské komoře, atd.. Teprve rozhodnutí této instituce může vyhotovit právní titul, se kterým může běžet Písařík za exekutorem. Takže na případné zaplacení je hafo času i při riziku pozdější nutnosti uhradit penále.
Od státu bych nečekal, že Písaříka ztrestá. Stát by mohl dopadnout podobně, jako s „podnikatelem“ Šťávou, v hlubokých devadesátých letech. To, že stát podal trestní oznámení na BE, je asi maximum možného. Pochlapit se musí státní zastupitelství, policie a justice. Nahlédl jsem do podnikového rejstříku https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-$firma?nazev=Bohemia+Energy
Vykutálenci tu mají nejméně 6 firem a další někde v Nizozemsku. Takže rychle blokovat účty a majetky. To je úkol policie.
Více také na https://cs.wikipedia.org/wiki/Bohemia_Energy

Že by se kvůli příhodě s BE vzbouřil lid, je mínění legrační, dtto, že si to odnesou politici. V Česku se lid bouří tak jednou za 40 let, a to ještě pokud za něj vzpouru vede cizí mocnost. Jinak národ dělá virtuální revoluce při pivu v hospodách.
No a během získaného času zdržovací taktikou, bych rychle dojednal novou smlouvu, řádnou, s bezpečným dodavatelem.

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

Dobrý den pane Laco,
napsal jste to luxusně, ale: pokud mi BE naúčtuje víc nemám s tím problém. Už to tu zaznělo - BE mi účtuje za MWh cca 2500,- Kč, DPI cca 5000,-Kč.
(Zjednodušuji to +- to tak nějak bude). Proč bych to reklamoval? Budu nasranej když mi naúčtuje méně. Nebo se mýlím ? Což je možné, páč v poslední době mám pocit, že už se jenom mýlím .....

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)