Neplatit za žádnou cenu!

Autor
Štítky

Krátký agresivní úvodník: 

Přetiskuji reakci co jsem dostal mailem od jednoho čtenáře. Jak jsem slíbil, budu se zabývat jevem opačným než majnstrým - agresivitu očkovaných.  Zde první případ: 

Dobrý den,

já jsem zažil jedno agresivního rouškaře v tramvaji v Praze. Naproti němu je jiný občan bez roušky. Začal to tím, že mu říkal, že zmrd atd, že na něho zavolá policii. Poté, co si od tohoto agresora člověk bez roušky odsedl, agresor ho fyzicky napadl. Já jsem volal policii, ostatní cestující fyzický útok nezajímal.

Můžu Vám  poslat i fotku, ale obličej agresora bohužel překryla tyč v tramvaji.

Petr

Praha 6

 

Dneska nakoukneme na našeho vykutáleného miliardáře Písaříka, který přivedl deset procent lidí v této republice energeticky na buben a ještě mu to nejspíš projde. Krátce shrnu situaci: 

Vzhledem ke stoupajícím cenám elektřiny a plynu na burze se majitel Bohemia Energy rozhodl ze dne na den skončit s činností a všech 900.000 jeho klientů náhle spadlo do režimu dodavatele poslední instance. Já jsem mezi nimi.  Od té doby posloucháme srdceryvné příběhy o tom, kterak důchodcům zdražily zálohy za energie i pětinásobně, že je nejsou schopní zaplatit, že jsou vyšší než jejich důchod. 

Do toho dostávají panské rady třeba od ekonoma Lukáše Kovandy, který jim radí, jak mají méně svítit, méně topit, včas vypínat troubu, brát si svetr a tak podobně.  Kovandu jsem si po včerejším rozhovoru také zařadil do přísušné škatulky.... a kdybych se tu někdy stal diktátorem tak on půjde dělat do kotelny. 

Já osobně jsem dopadl celkem dobře. O několik dní dříve než přišel krach jsem měl už podepsanou smlouvu s Innogy. Nebudu lhát, udělal jsem to podle našeho čtenáře Kadlase, který to tu probíral v diskusi. Stihl jsem také tu jeho tříletou fixaci a ukázalo se, že budu mít cenu energie zhruba stejnou jako u Bohemky. Ale platí to až od prosince, protože tak dlouho trvá udělat papíry. 

Na ten zhruba měsíc a půl jsem spadl do režimu DPI. Moji dodavatelé poslední instance jsou právě Innogy na plyn a E.On na elektřinu. Mimochodem... hned je poznat rozdíl mezi českou a německou firmou. Innogy chtěli zaplatit nové zálohy ihned a další ještě ten stejný měsíc. E.on  chtěl peníze až prostě další měsíc normálně jako zálohu. 

Takže milí bývalí pražští plynárníci - děkuji vám za důkaz, že žijeme ve svinském světě za který nestojí za to bojovat. Až jednou půjdete v pruhovaných mundůrech do uranových dolů, tak já z toho vředy mít nebudu. Váš přístup příliš připomíná romány Charlese Dickense. Prostě plať plať plať, protože na prostý lid musí být přísnost. Troufám si tvrdit, že váš rozpis záloh nejspíš už rozhodl o příštích volbách stejně jako Bakala už dávno na Ostravsku zařídil, že demoblok jsou svině a gauneři. On měl byty, vy to samé děláte rozpisem záloh. 

Zálohy mám sice vyšší, ale ne zase o tolik. Tedy  Innogy mě obere více než E.On.  Doteď jsem platil měsíčně 3000,- Kč, teď budu do konce listopadu platit 4. 000,-  Pak bych se měl vrátit zpátky na své původní zálohy a mělo by to tak příští tří roky zůstat. Možná... všechny smlouvy jsou napsány jistě šikovně, aby se kromě Písaříka mohli napakovat i další šmejdi. 

Ale teď zpátky k tomu miliardáři... Od včerejška můžeme slyšet, že od Bohemky už chodí vyúčovaní energií. A jsou tam doplatky jako prase, které nikdy předtím nebyly. Údaje z jakoby odečtu jsou značně přepálené.  Klidně i o polovinu. Na elektroměru a plynoměru mají lidé míň než se uvádí na faktuře. Člověk to sice může reklamovat, ale zaplatit stejně musí a až pak si může stěžovat. 

Vsadím se, že co peklo schvátí, to už nenavrátí. Jestli Písaříkovi někdo pošlete peníze, tak jste je viděli naposledy. Vlastně bych se hrozně divil, kdyby to bylo jinak - v dnešním kapitalismu se dá vydělat i na vlastním bankrotu. Zaplatí to ti malí, co se nemohou bránit. 

Kadlasi nevím jak Vy, ale já udělal odečet a nahlásil ho u distributora. A jsem vážně zvědavý, jaké vyúčtování mi přijde. Pokud bude přepálené, nezaplatím ho. Jestli se Písařík pokusí mě ještě pro jistotu obrat, aby si vydělal, tak slibuju, že přesně ty peníze, které mi bude chtít sebrat navíc, tak ty investuju do toho, aby Písařík už nikdy nikomu nemohl škodit.  Nejspíš se obrátím na nějakou firmu s ukrajinskými majiteli, kteří mají s přesvědčováním i dalšími možnostmi značné zkušenosti. Jasně, maličko přeháním, ale nějaký exemplární příklad by se fakt hodil. Na soudy bych nespoléhal. 

 Vláda nám samozřejmě nepomůže, protože zákony jsou napsány tak, že se nic udělat nedá. Jen trpět. Ale tentokrát je nás bývalých od Bohemia energy hodně. Tak hodně, že by se mohl najít někdo, kdo by se nechtěl mstít na nějakém chudákovi, ale mohl by to na Písaříka zkusit. Na každou svini se vaří voda. Ne vážně... když slyším co je možné, mám obrovskou chuť založit transparentní účet a vypsat na Písaříka fatwu. 

Ale ono to nejspíš nebude nutné... tentokrát jde o příliš mnoho lidí. Je to příliš velký průser. A pokud nebude zmírněn, pokud se to celé nezaplatí z Písaříkovo majetku, pokud to zase projde dalšímu tunelářovi, pokud bude možné se ještě přiživit na lidském neštěstí, pokud bude možné dostat do bídy další důchodce, malé firmy i domácnosti, tak se nebavme o dalších volbách. Bavme se o převratu. Nebavme se o demokracii, ale o revoluci. 

A především neposílejte Písaříkovi peníze. Protože ten hajzl je ukradne a vy je pak zaplatíte ještě jednou. Pamatujete na H-systém? Jak si lidi koupili svoje baráky třikrát a stejně pořád dluží? Tohle by mohlo být to samé. Zaplatíte Písaříkovi, on to čórne a pak to zaplatíte ještě jednou ČEZu se všemi pokutami z prodlení. Oni po Písaříkovi už teď všichni jdou a i kdyby on sám byl čistý jak lilium, tak je to pořád pěkný majeteček a proč z něj vracet lidem, když se to dá rozkrást... Exekutoři to budou jistit... Čau Monsporte. 

Kydy čtou na všech ministerstvech. Tož hoši řekněte tam svým nadřízeným, ministrům, vládě, Babišovi a ostatním, ať nám vláda vyhlásí, že se Bohemce nemá posílat nic. Ani peníze za vyúčtování. Že se vyúčtování zaplatí až po vyřízení reklamací a že se zaplatí rovnou distributorovi a distributor se pak teprve vyrovná s Písaříkem. Protože jestli Písařík ještě ukradne i tyhle prachy, tak tu fakt hodně lidí skončí s demokracií a začnou volat po vládě tvrdé ruky. Začnou volat po skutečném českém Orbánovi nebo českém Putinovi.

Řekněte lidu, že doplatky pro Bohemia energy se vyřídí u distributora. Zařiďte to. Jestli vám Písařík pod rukou otočí ještě nějaké miliardy od babiček, tak nepočítejte s dobrým koncem. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (163 hlasů)

Komentáře

Evix: Se léčilo po telefonu, neexistovalo jít do ordinace!
***
Zjevně neznáte reálie toho, co praktik může: jeden absolutně školní a triviální příklad: manželka má cca 2000 pacientů, při 20 pracovních dnech to dělá 100 pacientů denně, přitom si uvědomte, že ti z 1. v měsíci, by museli čekat celý měsíc, až zase se dostanou znovu na řadu. OK? Ikdyby bylo jen 50 pacientů denně, situace je podobná...
Když byla chřipková(!) epidemie, platili stejné podminky: pro ochranu personálu, pacientů v čekarnách, tak pro samotné nemocné (cesty mhd apod.). To, že lidé s příznaky, neměli chodit do ordinací, kromě výše uvedeného, souvisí také s bežným provozem ordinace,,kde kromě kovidu, řeší např. předoperační vyšetření, jiné (dlouhodobé) nemoci, kde se lidé vracejí pro výsledky atd. apod.
V Číně, nebo v Italii, v prvni vlně, kde nebylo jasné, jak nakažlivý ten virus je, "schytali" medici a sestry velké dávky viru, takže to nepřezili...od jedné lékařky manžel, také lékař, je už rok v nemocnici po kovidu a je malá šance se vratit...lidově řečeno: pokud máte kovid, pak ho máte pro sebe a nejbližší okolí, ale pokud by přišlo 20 lidí s kovidem z 50 a každý den, pak to riziko je neuměrné a zbytečné.
Ivermectin, opakuji po x-té je schválen, ale jen pro klinické studie a hospitalizované. Má to své důvody. Jak jsem včera odkazoval, tak Indie např. už zrušila schváleni Ivermectinu (mohli ho použivat) jednoduše pro neúčinnost. To není podle všeho vhodny lék pro masové použití proti kovidu. Tím je skutečně zatím a pouze vakcína (bez ohledu na byznys a politické tlaky) typu Sputnik, Johnson nebo Pfizer.

"Důvěra, je mechanismus k redukci sociální komlexity":-) (c) Niklas Luhmann

Průměrný počet slepic: 3 (12 hlasů)

In reply to by petr w. (neověřeno)

Trvalý odkaz

....jde o chřipku.
Kolik jí neléčených lidí skončilo v nemocnici " s covidem" , kolik jich zemřelo " na covid" - zajímá se o to ?
Neměla by jet na trivialní školení do Makedonie , místo posílání lidí do karantény (zjišťuje si, zda např. "karantenou" nebude prostor bytu 2 + 1 se třemi a více lidmi, anebo to bere hákem...???).

Odměny za zvládání covidové krize obdržela včas ?
-----------------------------------------------------------------------
"Doktorku praktičku si seženu jinou, život ne." (já)

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

JCh: Tedy z pohledu např. vaší manželky praktičky......jde o chřipku.
pw: ne, jde o analogický postup: jako se postupovalo při epidemii chřipky, tak se postupovalo při pandemii SARS-kovid.

JCh: Kolik jí neléčených lidí skončilo v nemocnici " s covidem" , kolik jich zemřelo " na covid" - zajímá se o toor
pw: ano, samozřejmě. Zpětně se to dozví přes info od pacientů, z nemocnic nebo od přibuzných.

JCh: Neměla by jet na trivialní školení do Makedonie , místo posílání lidí do karantény (zjišťuje si, zda např. "karantenou" nebude prostor bytu 2 + 1 se třemi a více lidmi, anebo to bere hákem...???).
pw: jak jsem vás upozorňoval, pláčete na špatném hrobě=karanténu nařizuje "hygiena", nikoli PL. PL může doporučit a projednat s lidmi, kteří CHTĚJÍ dodržovat hygienická opatření, jak to mají udělat (viz např. germicidni (UV) lampa atd. apod.), aby druhé nenakazili...a nebylo jich málo. Řekl bych většina, protože mají mozek v hlavě...nicméně, Gaussova křivka a znáte to...

JCh: Odměny za zvládání covidové krize obdržela včas ?
pw: nevím, zda včas, ale protože splnila požadavky, které kladly pojišťovny, tak jednotlivé pojištovny přeposlaly odměny jenž v součtu činilo onu odměnu

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

In reply to by petr w. (neověřeno)

Trvalý odkaz

petr w. - představte si, že mi praktik v červenci dal kopu papíru pro chirurga a ten z jednoho vyčetl, že je to předoperační vyšetření. Žádné vyšetření jsem od něj neměla, on pouze vytiskl můj chorobopis.
Joo, to když jsem byla za komančů na předoperačním vyšetření, tak tam bylo EKG, vyšetřoval mě internista a až po jeho zprávě mě byli ochotni na gynekologii operovat.
A o té Makedonii, kde to roznesla doktorka medicíny, na fb mi to psala kamarádka, která má sestru lékařku. A tam to netutlali, ono to už v Itálii jelo naplno, nesměli vycházet z domu a i u nás byly v tv záběry, kterak Italové řvou z oken na své sousedy. Proto ti zdravotníci z Balkánu prchali z domovů důchodců, protože už nákaza likvidovala staré lidi. A na základě útěku těchto pracovníků z domovů důchodců, museli ty lidi přemístit do nemocnic, kde bylo brzo přeplněno.
Bylo to loni v březnu, je to stále dohledatelné na netu.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak jest.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

proč neléčí obvoďáci? No, to by chtělo zeptat se obvoďáků.
My se jen můžeme domnívat, že většina
- se bojí nákazy, tak neléčí, nebo při nejlepším pacienta přesouvá do špitálu
- neléčí, že neví čím
- neléčí, bo účinný lék je drahý a tak ho nemá ani v ordinaci jako pohotovostní,
ani lékárna, že nechtějí mít vázány finance, které vezmou raději na osobní spotřebu.
- atd. atd.

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

" Díky" kapitačním platbám může klidně hnípat na dači a má stejně love.
Očkování se jí vyplatí víc...
Atd.

Máte pravdu v tom, že se můžeme jen domnívat. Zejména ti, kterých obvoďačka má telefon buď obsazený nebo nedostupný...

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

In reply to by Jožinek Chlorků (neověřeno)

Trvalý odkaz

JCh, vy jste s tím telefonovaním, jak ta Áňa G., která se nemohla dovolat do Innogy. No, nemohla...proč asi, že?

Při takovém "runu" na banku, doktory, Innogy, hasiče nebo policisty, asi dopadne vždy stejně, ne? Občas to chce zapojit mozek, než se začne brečet na špatném hrobě...

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

Jste padlý na hlavu víc než jak veřejně a dobrovolně ukazujete?

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)

:-) já opravdu nevím, co jste jí vy sám (ne)provedl, ale pokud má takových pacientů jako vy povícero, dovedu si leccos predstavit...:-))

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

In reply to by petr w. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zřejmě máte na rozdíl od jiných s Vašim lékařem dobré zkušenosti. Tož buďte šťasten, že Vám neublížil.
To není o neukázněnosti pacientů. To si zkuste představit zase Vy.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

Pro Ďuro Trulo: 

Já nejsem ani obvoďák, ani ministr zdravotnictví, ani premiér. Nemám odpovědnost ani za vládu ani za opatření. Nemám odpovědnost za Vaše ani za jakékoliv jiné zdraví. Nejsem ani váš táta, ani váš diktátor. Nejsem ani marketér ani propagandista. Za svoje psaní neberu peníze, moje osoba je verifikována dostatkem čtenářů Kydů, kteří se se mnou setkali osobně.  Nemám žádné páníčky ani na vládě a nemám žádné páníčky ani mezi nasratými staříky z valašska se sedmi semestry chemie. Prostě přijměte jako fakt, že si myslím co chci a píšu o tom, jak to vnímám já, protože od toho mám SVŮJ blog. 

A vzhledem k tomu co všechno nejsem, tak fakt netuším, proč se covid neléčí isoprinosinem, iverkemtinem nebo oxidem chloričitým. Stejně tak netuším, proč se nepoužívá zaříkávání u léčitelů, vykuřování, kropení svěcenou vodou, proč se nepoužívá nějaký indiánský tanec, proč se nevolá šaman a tak vůbec. 

Hádám, že to bude tím, že to  k ničemu není, protože virus se nedá léčit, jen nasadit podpůrné medikamenty, které řeší následky a nikoliv příčiny.  Hádám, že to bude tím, že to lékařům nikdo nepovolil v metodice a nikdo z doktorů nechce riskovat průser a žalobu. 

Hádám, že to bude tím, že existují jiné léky se stejným účinkem, ale patřičně dražší, které umí totéž.

Hádám, že je to tím, že zdravotnictví se neřídí podle sedmi semestrů chemie, ale podle docentů, kteří celý život stoupali po kariérních žebříčcích, mají spoustu diplomů, spoustu publikací, spoustu certifikátů a politici je poslouchají raději než semestr biochemie, jednoduše proto, že v případě chyby se dá za docenta schovat a dovolávat se na jeho vědecké renomé, kdežto poslouchat nasraté staříky z valašska, z toho kouká průser se soudy a šatlavou. 

Hádám, že politik raději přijde o hlas od staříka z Valašska než aby přišel o svoje bezpracné živobytí a slušně proplacenou budoucnost. 

 

Nevím nakolik politické hrátky kolem covidu zotročují lidstvo, ale je to docela dobře možné... jen bych si dovolil podotknout, že lidstvo bylo zotročováno už před covidem a bude zotročováno i po něm, protože koncept "silný obírá slabého" ten už tu byl dávno před naším letopočtem. A rozhodně jsem si jistý, že lidstvo mnohem víc zotročuje neschopnost táhnout za jeden provaz, všeobecná nevzdělanost, a hrdinské příklady v podobě fotbalistů a influencerů místo kosmonautů, vojáků a inženýrů. Jsem si celkem jistý, že ti silní se snaží využít každé příležitosti posílit svoje pozice a zcela určitě využívají  i situace kolem covidu. A jsem si jistý, že ti slabí to zase jako obvykle proserou, protože si myslí, že pravdu najdou za deset minut na internetu, stačí jen trochu gůglovat. 

 

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Skončí exekutorem, protože k němu to bohemka dá. Odprodá 'své' pohledávky aby mohla uspokojit část svých dluhů (čti: vyvést více peněz). Člověk to samozřejmě může napadnout a bude súd který mu jistě dá zapravdu, ale to nějakou dobu potrvá. Kolem toho bude také dost stresování na které řada lidí prostě nemá nervy. Ten kdo si stav měřiče nevyfotil.. toho čeká boj.

Distributor vyúčtování nevystavuje, to vystavuje obchodník, dodavatel. Vláda s tím nemá možnost něco dělat, nemají na to nástroje. Prozatím jediné co člověk může je požádat si o odklad (zajímalo by mne zda a jak zákaznický servis bohemie a spol ještě vůbec funguje a je tedy po kom to chtít), pokud se pamatuju tak odklad splatnosti je +2 týdny k určenému datu splatnosti faktury (kolik teď dávají? týden?), pak začnou upomínky.. no velmi by mne překvapilo kdyby postíhali vyřídit všechny reklamace a neskončilo to prodejem 'pohledávek' inkasní firmě.

Ale také bych jim neposlal ani korunu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

Dodavatel má na vyřízení reklamace 15 resp. 30 dní, splatnost faktury je 2 týdny po vystavení, pokud (!!) člověk fakturu reklamuje mělo by se vše stihnout bez dalších příležitostí k vysávání lidí pro písaříkovce . Jsem si ale jist že dost lidí vyměkne a fůra lidí se jim ani nedovolá, takže v tom ještě bude slušný hokej.

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jenom se zeptám, oni ji doručili dané osobě a ta ji převzala? Nebo to mám chápat, že vystavím fakturu, dám si ji na stůl a za 30 dní zavolám exekutorovi bez toho abych měl doručenku nebo lístek, že nepřevzal doporučené psaní?

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Po dvou týdnech se posílá upomínka, pak druhá, pak (možná třetí, už se to nedočtu poněvadž be si znepřístupnila stránky) odpojení a vymáhání, v tomto případě bych čekal prodej pohledávek protože rychlá likvidita a rychlé položení firmy.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

Přečtěte si příslušné zákony nebo si alespoň vygůglete podmínky a metody vymáhání pohledávek. Je to dlouhé, nemůžu to sem všechno psát, ale stručně - proto máme systém 2 upomínky + pokus o smír, aby k vámi uvedenému případu nemohlo nikdy dojít. Každý občan je povinný a je to i v jeho zájmu, aby měl dodací adresu správně uvedenou u všech dodavatelů čehokoliv, občan je povinen si vybírat poštu. Hodně lidí má e-mail nebo datovou schránku jako já.

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)

In reply to by Věra Říhová (neověřeno)

Trvalý odkaz

abych se zasmál.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

In reply to by Věra Říhová (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano, chápu poštovní systém, proto nechápu jak můžete dávat na rovnost datovou schránku s obyčejné psaní?
Takže i vím, že se posílá než se to dá k soudu první výzva modrý pruh a ti co chtějí mít jistotu ještě zelený pruh.

Jinak řečeno, vy mi doporučujete nastudovat jaké výzvy poslat, ale já se bavím o typu doručení, kdy mi dáváte rovnost obyčejné psaní a datovou schránku?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Nemáte pravdu, fikce doručení neplatí u obyčejného psaní. Proto jsou obálky s barvami, tedy chcete říci, že vám vyúčtování přišlo v obálce s pruhem, to by jste byl první od koho to slyším ;)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Zkousku na Vysoke skole politicke. Po zkousce mi Zaslouzily Clen Strany rekl : Bylo to celkem dobre, soudruhu, az na par malickosti. Glejt vydal Zikmund a ne Hanzelka, a v Kostnici upalili Husa a ne Husaka.

Průměrný počet slepic: 3.8 (16 hlasů)

Ale ve skutečnosti by si zavřel veškeré dveře a byl by rád, jak by to nemusel vysvětlovat důstojníkovi Státní bezpečnosti.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Vidláku, máme dvě možnosti.

1. Můžeme řešit Kudy z krize
 Rozbory, opřenými o neprůstřelná fakta a expertízy
 Alternativními návrhy k otázkám, jejichž řešení selhává
 Aktivizací veřejné diskuse k tomu, co vyžaduje zásadní změnu
 Mosty spolupráce mezi všemi, kdo se o ni chtějí zasadit
 Lobbingem za jejich cíle u zodpovědných institucí
 Zpřístupňováním inspirací ze světa kolem nás
 Vzájemnou podporou se zahraničními alternativami.

2. Pomocí Okamury a Volného – Volný blok

Ustavující schůzi Sněmovny svolá bývalý předseda Sněmovny, je-li poslancem…….

Předsedající ustavující schůze požádá Sněmovnu, aby vzala na vědomí ustavení volební komise z návrhů poslaneckých klubů (§ 116 odst. 2).
Dále dá stanovit počet členů a provést ustavení mandátového a imunitního výboru.

Sněmovna zvolí svého předsedu.

Předseda Sněmovny se ujme řízení schůze. Na návrh předsedy rozhodne Sněmovna o počtu místopředsedů a provede jejich volbu.

Tomio Okamura je předseda politické strany SPD, která bude mít poslanecký klub,

poslanci ODS, TOP 09, KDU-ČSL, Pirátů a STAN nemají nárok na poslanecký klub, a to ani společně (koalice není politická strana), ani každý zvlášť (žádná z jmenovaných politických stran nekandidovala samostatně).

ANO je politické hnutí, bude mít poslanecký klub.

B5 to neodhlasuje, budou nové volby, které dopadnou úplně jinak.

Volný a spol. se můžou procházet po ulicích a náměstích, jak to dělala opozice.

Nechci nikomu křivdit, ale sdružení Kudy z krize je asi B-tým Kafárny.
Staří kašpárci se okoukali, tak je někdo nahradí novými, čistými, neokoukanými.

Průměrný počet slepic: 3.4 (17 hlasů)

In reply to by Josef původní (neověřeno)

Trvalý odkaz

Napsal uživatel Josef původní (neověřeno) dne St, 03. 11. 2021, 03:00

Děkuji za jednu hvězdu.

Asi jsem někomu šlápl na bebínko, asi jako Vlk
Politická plynatost kolem plynu. A Nordstreamu 2 zejména – díl IX.

https://vlkovobloguje.wordpress.com/2021/11/03/politicka-plynatost-kole…

Také proto máme drahé energie.

Průměrný počet slepic: 4.2 (14 hlasů)

In reply to by Josef původní (neověřeno)

Trvalý odkaz

Již jsem ty patolízaly z KudyZkrize chtěl nechat být. Do mrtvol se nekope.
Ale, onen lídr toho spolku Hampl se ukázal jako naprostý mimoň.
Z rozhovoru: https://www.novarepublika.cz/2021/11/kudy-z-krize-sdruzeni-ktere-nechce…

"Investice je vždy výhodná pro investora a jenom za naprosto výjimečných okolností může být výhodná i pro obyvatele země, kam se investuje"

Je převeliká škoda, že neuvedl alespoň jeden jediňoučký, maminkaťoučký příklad onoho "výhodná i pro obyvatele země".

Mám obavy, že z tohoto mraku nikdy pršet nebude. Ten člověk by moc, moc chtěl, ale evidentně neví jak na to a očekává, že najde nějakou kafku s informacema, která to vyfutruje!!!
Vidláku váš kámoš se pomalu, ale jistě zařazuje do velké rodiny tlučhubů.

Průměrný počet slepic: 1.9 (8 hlasů)

Vytrhnout z nich jednu větu a pak na základě tohoto úkonu zaútočit (mrtvoly, mimoň)....to je poměrně jednoduchý způsob propagandy. Nezajímavý, neúčinný.

Takže máte ve vaší rodině přírůstek ?
No a jak to oslavíte ? A kde že to ?
Ja tak, že nikde...:-D)

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

Drahý Jožine,

ti lidé aspirují na ty, jež vyvedou tuto zemi z oné krize, tudíž zaslouží přísnější pohled. Pokud by taková hloupost padla od vás, mávnu nad tím rukou, ale od lidí jež si osobují právo na vedení, nemohou mít ode mne slitování.
Někdo jim musí nastavit zrcadlo, jinak nás budou oblbovat ještě většíma blbostma než je onen grýndýl. Zjednoduším to, nemají na to!!!!!

Průměrný počet slepic: 2.5 (4 hlasů)

Takhle občas mluví každý, i ty.
Že sis vybral jen toto jejich povídání, to je jen tvůj problém, problém tvého vadného mozku. Nic víc.

Jo nastavit zrcadlo...to by ti možná šlo, ale to zrcadlo je křivé, špinavé, umaštěné, plné pavučin...

Hezký den.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

V New Yorku byli tisíce neočkovaných hasičů, policistů a dalších obecních zaměstnanců poslány na neplacenou dovolenou za nesplnění příkazu starosty města Billa de Blazio.
V Sevastopolu byla odstraněna kontrolní stanoviště na kontrolu QR kódů o absolvování vakcinace nebo prodělané nemoci.
WHO doporučila lidem s nízkou imunitou, aby se po půl roce revakcinovali.
Rusko může začít dodávat raketové systémy S-500 do Číny a Indie. Jednou z podmínek bylo uspokojení poptávky uvnitř ruské armády.
Letadlu, které mimořádně přistálo v Kyjevě kvůli mlze v Moskvě, místní úřady nedovolily pokračovat dále do Moskvy. Letadlo společnosti WizzAir se muselo vrátit do Budapešti.
Sociologický výzkum ukázal zhoršení materiální situace více ne poloviny obyvatelstva Ukrajiny. Finanční situace 56% občanů země se za poslední dva roky, kdy úřaduje prezident Zelenskij, citelně zhoršila.
Vladimir Zelenskij a slovenská prezidentka Zuzana Čaputová podepsali na Konferenci OSN o změnách klimatu v Glasgow deklaraci o „evropské perspektivě“.
Hlavní rabín prozradil, jak si představuje urychlení tempa vakcinace v Rusku. Občané Ruska, kteří jsou očkovaní proti COVID-19, musí mít výhody v přístupu ke všem vymoženostem společnosti, prohlásil prezident Federace židovských obcí v Rusku rabín Alexandr Boroda.
Slovensko dodá 100 MW elektřiny Ukrajině jako havarijní (nouzovou) pomoc. Nedávno tisková služba běloruského ministerstva energetiky informovala, že v rámci smlouvy o poskytování havarijní pomoci dodá na Ukrajinu 500 MW elektřiny. O nových dlouhodobých smlouvách ale zatím nemůže být řeč.
Na Ukrajině navrhli probudit Evropskou unii pomocí základen USA. Bývalý ministr zahraničí Pavel Klimkin se vyslovil pro rozmístění amerických vojsk na území Ukrajiny.
Blinken dal Ukrajině slib ohledně „Severního proudu – 2“ a potvrdil podporu USA ukrajinské suverenitě a územní celistvosti země.
Srbské úřady počítají s tím, že Rusko v souvislosti s západní plynovou krizí stanoví pro Bělehrad komfortnější cenu plynu.
Rusko navrhlo Spojeným státům posílení diplomatické přítomnosti v Moskvě a vyslání nových diplomatů, aby mohlo být normalizováno poskytování konzulárních služeb pro ruské občany včetně vydávání víz.
Biden obvinil Rusko a OPEC z růstu cen ropy.
Zásoby uhlí ve skladech ukrajinských tepelných elektráren se celkově snížily o 7%.
Biden kritizoval Putina na summitu v Glasgow za jeho nepřítomnost na summitu G20 v Římě a dodal, že od prezidenta Putina nemá žádné informace, co se chystá dělat ohledně klimatu.
Ukrajinci vyvinuli orální vakcínu proti COVID, která nevzniká na bílkovinném základě, ale na kvasinkách. Testovat se bude v laboratoři v Gdaňsku.
V Německu vyzval bavorský premiér k urychlení spuštění „Severního proudu – 2“. Nastupující chladné období roku a zdravý rozum začínají vítězit.
Tisk spekuluje o tom, že odmítnutí Ruska prodat Ukrajině uhlí je asymetrickou odpovědí Ruska na ukrajinský útok pomocí dronu v Donbasu.
V USA se poprvé královnou plesu stal absolvent – muž. Tisk v USA poznamenává, že takto byl „úspěšně završen boj o právo mužů stát se nejkrásnější ženou“.
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3091839864382977&id=1…

Průměrný počet slepic: 4.7 (22 hlasů)

Letadlu, které mimořádně přistálo v Kyjevě kvůli mlze v Moskvě, místní úřady nedovolily pokračovat dále do Moskvy. Letadlo společnosti WizzAir se muselo vrátit do Budapešti.

WTF - ked je hmla v Moskve tak lietadla pristavaju na najblizsom letisku -v Kyjeve??
Vacsiu chujovinu som uz davno necital.

Slovensko dodá 100 MW elektřiny Ukrajině jako havarijní (nouzovou) pomoc. Nedávno tisková služba běloruského ministerstva energetiky informovala, že v rámci smlouvy o poskytování havarijní pomoci dodá na Ukrajinu 500 MW elektřiny. O nových dlouhodobých smlouvách ale zatím nemůže být řeč.

WTF - na kazdom elektromeri sa zasadne pocita praca a nie vykon. Cista kokotina.

Ukrajinci vyvinuli orální vakcínu proti COVID, která nevzniká na bílkovinném základě, ale na kvasinkách. Testovat se bude v laboratoři v Gdaňsku.

WTF - to ako UA ktora vyvinula vakcinu ju bude testovat v PL?

Průměrný počet slepic: 2.4 (8 hlasů)

MW nebo MWh... stezujte si u vasich kamosu v UNIANu

https://pledgetimes.com/ukraine-asked-for-emergency-assistance-from-two…

daj se v tom nipat nechci. ale doufam, ze ted pujdete s vasimi elfimni kamosi protestovat proti tvrzeni, ze vakciny chrani proti kovidu. to je totiz prokazana lez, ale stejne to porad opakuji.

Jinak nechapu, proc se pan Zvedavec a jemu podobni Ukrajinci za nouzove dodavky elektriny od sousedu stydi. Podelali si to sami. Zato ale poradne.

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)

Letadlo společnosti Wizz Air směřující z Budapešti do Moskvy neplánovaně přistálo v Kyjevě, načež nemohlo odletět do Ruska. Oznámil to v úterý 2. listopadu server Lenta.ru s odvoláním na jednoho z cestujících letu.

Airbus A321 údajně odletěl z Budapešti v 8:15 a v 15:25 přistál na kyjevském letišti. Stalo se tak kvůli husté mlze v oblasti Moskvy.

Cestující uvedl, že na palubě bylo mnoho ruských občanů.

"Všichni jsou v šoku, proč do Kyjeva, když máme špatné vztahy. Stáli jsme a čekali. Ukrajina nechtěla dát povolení k letu z Kyjeva do Moskvy, ale povolila ho zpět do Budapešti. Wizz Air se s Ukrajinci dohodl, ale pak Kyjev své rozhodnutí zrušil. Navíc, pokud jsem správně pochopil pilota, nesměli Rusy umístit do tranzitu," uvedl zdroj a dodal, že po doplnění paliva letadlo odletělo zpět do Maďarska.

Podle webových stránek Flightradar překročil Airbus А321 v 16:40 hranice Ukrajiny a Maďarska. Není známo, kdy let dorazí do Moskvy. Společnost WizzAir se k této situaci zatím nevyjádřila.

Jak známo, pravidelné lety mezi Ruskem a Ukrajinou byly ukončeny v říjnu 2015. Od dubna 2019 byla také ukončena nepravidelná letecká doprava mezi těmito zeměmi.
https://www.perild.com/2021/11/02/the-plane-with-the-russians-was-forbi…

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Chtít po novinářích matematicky přesné vyjadřování je marné, ale v případě pomoci Slovenska Ukrajině jde skutečně o poskytnutí elektrického výkonu. Zprávě rozumím tak, že Slovensko dovolilo Ukrajině čerpat 100 MW výkonu ze Slovenska, podobně Bělorusko. Pro regulátora sítě je totiž důležitý aktuálně odebíraný výkon a ne to co máte natočeno na elektroměru. Pomoc bude jen krátkodobá, proto ta zmínka, že se nejedná o dlouhodobou smlouvu.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Biden kritizoval Putina na summitu v Glasgow za jeho nepřítomnost na summitu G20 v Římě a dodal, že od prezidenta Putina nemá žádné informace, co se chystá dělat ohledně klimatu.

by mu mělo rusko povídat, jak se chystá bránit. To mi rozum vážně nebere. Dědukla asi nevnímá ani čas ... a fakt, že tam už není ani Gorba, ani Jelcin :-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (11 hlasů)

a s ufonama nam taky nepomuzou
----
The New York Times "Pomohlo by nám Rusko nebo Čína v případě mimozemského útoku?" Ostatně Rusko a Čína se nechtějí připojit k úsilí USA v boji proti klimatickým změnám, což je prakticky totéž.

https://aftershock-news.translate.goog/?q=node/1030208&_x_tr_sl=ru&_x_t…

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Hlavně aby měla jeho familia dobře zainvestováno např. v Tesle....
Měl by se hlavně optat svých kamošů Saudů, eli nechtějí ještě více zbraní, aby mohli bránit účinně své ekologické výmoly a brázdy...kdyby na ně došlo.
--------------------------------------------
Nevíte náhodou někdo o nějakém odkazu na čísla ohledně toho, které státy " křesťansko-judaistických tradic " (např. Duka, 2012) vyzbrojují islámské státy nejvíce, nejlépe v nějaké delší časové řadě ?
Ušetřili byste mi moc času, možná tu je někdo (např. mandaladalaman) kdo se o to hlouběji zajímal....

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Pisarikovi to projde ...

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

pouze ukončil činnost. Podle všeho úplně v souladu se smlouvami, které s ním důvěřivci podepsali (taky měli možnost s ním smlouvu ukončit, bylo to oboustranné). Pokud splní to, co slibuje (že veškeré své závazky ze smluv k danému datu ukončení činnosti vyrovná), tak je vše v pořádku, a on bude čistý jak lilie. Trestní oznámení na něj je jen plácnutím do vody - nikdo nemůže nutit nikoho dále podnikat, pokud se mu nechce.
Co jste si podepsali ve smlouvách s ním, to máte. Sorry jako.

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

něco, co nemáš, trestné je. Přesně to dělal Písařík, uzavíral smlouvy a neměl nakoupeno na burze

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

In reply to by MANDALADAN (neověřeno)

Trvalý odkaz

Po roce 2000 EU ratifikovala institut "virtuálního operátora" v rámci programu liberalizace trhu. V roce 2005 toto implementovala vláda ČR. Na základě výše uvedeného vznikl první virtuální operátor v ČR - Bohemia Energy a začal nabírat klienty.
Virtuální operátor z definice nevlastní přenosovou soustavu a suroviny nakupuje na burze za spotové ceny, čímž dokáže obecně zajistit svým klientům nižší cenu na úkor stability.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

Přehled členů vlády (25. 4. 2005 - 16. 8. 2006)
Vláda podala demisi 16. 8. 2006

Ing. Jiří Paroubek - předseda vlády České republiky
(25. 4. 2005 - 16. 8. 2006) životopis

Mgr. Bohuslav Sobotka - 1. místopředseda vlády
a ministr financí
(25. 4. 2005 - 16. 8. 2006) životopis

Ing. Zdeněk Škromach - místopředseda vlády
a ministr práce a sociálních věcí
(25. 4. 2005 - 16. 8. 2006) životopis

Ing. Zdeněk Škromach - pověřen řízením Ministerstva zdravotnictví
(12. 10. 2005 - 4. 11. 2005) životopis

JUDr. Pavel Němec - místopředseda vlády
a ministr spravedlnosti
(25. 4. 2005 - 16. 8. 2006) životopis

Ing. Milan Šimonovský - místopředseda vlády
a ministr dopravy
(25. 4. 2005 - 16. 8. 2006) životopis

Ing. Martin Jahn - místopředseda vlády pro ekonomiku
(25. 4. 2005 - 31. 12. 2005) životopis

Doc. Ing. Jiří Havel, CSc. - místopředseda vlády pro ekonomiku
(3. 1. 2006 - 16. 8. 2006) životopis

JUDr. Cyril Svoboda - ministr zahraničních věcí
(25. 4. 2005 - 16. 8. 2006) životopis

JUDr. Karel Kühnl - ministr obrany
(25. 4. 2005 - 16. 8. 2006) životopis

Mgr. František Bublan - ministr vnitra
(25. 4. 2005 - 16. 8. 2006) životopis

Ing. Milan Urban - ministr průmyslu a obchodu
(25. 4. 2005 - 16. 8. 2006) životopis

Ing Petr Zgarba - ministr zemědělství
(25. 4. 2005 - 10. 11. 2005) životopis

Ing. Jan Mládek, CSc. - ministr zemědělství
(16. 11. 2005 - 16. 8. 2006) životopis

MUDr. David Rath - ministr zdravotnictví
(4. 11. 2005 - 16. 8. 2006) životopis

JUDr. Petra Buzková - ministryně školství,
mládeže a tělovýchovy
(25. 4. 2005 - 16. 8. 2006) životopis

MUDr. Milada Emmerová - ministryně zdravotnictví
(25. 4. 2005 - 12. 10. 2005) životopis

RNDr. Libor Ambrozek - ministr životního prostředí
(25. 4. 2005 - 16.8.2006) životopis

Pavel Dostál - ministr kultury
(25. 4. 2005 - 24. 7. 2005) - (úmrtí) - životopis

Mgr. Vítězslav Jandák - ministr kultury
(17. 8. 2005 - 16. 8. 2006) životopis

Mgr. Radko Martínek - ministr pro místní rozvoj
(25. 4. 2005 - 16. 8. 2006) životopis

Ing. Dana Bérová - ministryně informatiky
(25. 4. 2005 - 16. 8. 2006) životopis

JUDr. Pavel Zářecký, CSc. - ministr
a předseda Legislativní rady vlády
(25. 4. 2005 - 16. 8. 2006) životopis

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)

Česká republika je členem Evropské unie od 1. ... května 2004, kdy se Česká republika stala plnoprávným členem Evropské unie. Do Schengenského prostoru patří Česká republika od 21. prosince 2007 spolu s dalšími osmi novými státy.
Vytváří vnitřní trh a usiluje o udržitelný rozvoj Evropy, založený na vyváženém hospodářském růstu a vysoce konkurenceschopném sociálně tržním hospodářství a ochraně životního prostředí. Podporuje vědecký a technický pokrok a bojuje proti sociálnímu vyloučení. Mezi cíle dále patří podpora hospodářské, sociální a územní soudržnosti a solidarity mezi členskými státy.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by MANDALADAN (neověřeno)

Trvalý odkaz

akcie, ktere nevlastnim, je zcela bezne nakupovat a prodavat komodity aniz bych je nekdy videl nebo vlastnil.

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

Zejména když se to dělá ve velkém a se zajištěním.
Prý je to jeden ze zdrojů informací o tom, jak si momentálně stojí v dané věci kapitalismus.
Možná - ale kapitalismus dlužní, oligarchický, imperialistický, mafiánský...toasiano.

Někdy takovéto obchody mohou poškozovat i celé společnosti, nejvíce to v ne tak vzdálené minulosti vyplavalo na povrch bahniště v letech 2008 -2009. Neskaj ale se též možná na to zadělává (např. TESLA má cenu mnohem vyšší jak 6 nadnárodních automobilek dohromady, co se týče součtu podílů akcionářů - tedy podílů, které se taky dají nakupovat a prodávat, aniž by je někdo viděl nebo vlastnil....).

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

In reply to by MANDALADAN (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mandalan: "Ale prodávat něco, co nemáš, trestné je."
Ale jděte, vy naivo. Který paragraf to zakazuje? Projděte si pro zajímavost burzovní pravidla, obzvláště části týkající se Futures a Komodities...

Mandalan: "Přesně to dělal Písařík, uzavíral smlouvy a neměl nakoupeno na burze"
Opět nesmysl, on měl dokonce překoupeno. Ukončil činnost ještě před datem, kdy by mu nakoupené energie nestačily pokrýt nasmlouvané závazky, a tuhle firmu zavřel (zadraho už dál nenakupoval). Přebytek nakoupené energie nabídnul přes svoje jiné firmy jako krátkodobou dodávku (někdy i zákazníkům, které těsně předtím vyfakoval pod hlavičkou BE).

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

po delší době článek, po němž můžu vypustit celé své hejničko pěti leghornek.
To jsou přesně ty okamžiky, kdy se věci dají měnit. Milión ojebaných lidí, se nedá jen tak přehlídnout. To není "pár" nasraných horníků ( i já), se kterými vydupal ten havloidní zmrd. Havlíček také podal už trestní oznámení, což samozřejmě půjde do ztracena. Takže jestli chceme spravedlnost, budeme se muset poskládat na právníky. Což bude drahé a nejisté. Oproti tomu "ukrajinská" cesta příjde levněji a jistota exekuce se bude blížit východu slunce.
Mezi ojebané, také patří Anička Gaislerů, která už brečí v médiích. Tak pro tu jedinou nemám slova útěchy. Zato mám pro ní dobrou radu- zkus Anče zajít za svým kamarádem Liškou. Ten má spoustu bezva nápadů, jak spojit plyn a elektřinu....

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

In reply to by MANDALADAN (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ukončení platnosti smlouvy (v souladu se smluvními podmínkami) není spravedlivé?
Vaše pojetí "spravedlnosti" až příliš připomíná doby minulé...

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

A ještě dodám, už aby se to vratilo- zloděj patří v koši do Vltavy a ne do fungl nového SUVéčka

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)