Epidemie očkovaných v praxi

Autor
Štítky

Dnes začnu jedním velice poučným příběhem, který myslím velmi dobře poukáže na důvody, proč jde po půl roce s covidem zase všechno do háje. Mám v práci dva kolegy. Bratry. Mají syny ve stejném věku, kteří spolu letos začali chodit na střední školu do stejné třídy. A protože platí, že v případě nemožnosti kvatifikovat riziko, se rozodnutí ve společnosti rozdělí zhruba půl napůl, tak jeden bratr je očkovaný i s manželkou a dětmi, druhý bratr očkovaný není, jeho manželka ano kvůli práci, ale děti nejsou. 

To jsem ani nevěděl, ale střední školy teď mají pro prváky tzv. adaptační kurz, kdy se prostě někde slezou na společné akci, užijí si to tam a pak studují lépe a radostněji. Letošní adapťák ale dopadl poněkud nešťastně, objevil se tam covid. Neočkovaný syn byl celkem promtně poslán na testy, byl shledán pozitivním a můj neočkovaný kolega šel prakticky okamžitě do karantény.  Vzápětí covida od synátora chytnul, bylo mu dva dny blbě, měl trochu horečky, pár dní ho pak ještě bolely svaly a klouby, ale než mu skončila karanténa, už na zahrádce okopával vinohrad, byl čilý, veselý a spokojený.  Jeho syn měl takřka bezpříznakový průběh - hodně spal, ale to prý dělal i tak, takže v pohodě. 

Největší fór ovšem byl, že jeho očkovaná manželka pěkně dál chodila do práce, protože je očkovaná a žádná karanténa se na ní nevztahovala. Po týdnu ovšem jí začalo být také blbě. Trvalo to jen jednu noc, ale stejně šla k doktorce, ta jí poslala na test a co myslíte.. měla ho tam. Takže nahlásit v práci, jít také do karantény. V práci se stýkala jen se samými očkovanými lidmi, protože firma je velká korporace a nenechá si rozvracet pracovní řady nějakou nedisciplinovaností, takže samozřejmě nikdo do karantény nešel. Ale po pár dnech odpadly dvě další kolegyně ze stejného důvodu. Začala jim stoupat teplota, šly za doktorem a.... měly ho tam. A ještě jsou vyšetřovány zaměstnavatelem, jestli řádně nosily roušky ve společné kanceláři. 

Mezitím se u druhého bratra ukázalo, že i jejich očkovaný syn si z adapťáku covida přivezl také. Jen se to projevilo o pár dní později. A podle všeho to musel být kvalitní prevít, protože očkovanému synkovi vyletěla teplota  a týden opravdu promarodil. Jeho očkovaní rodiče kolem něj samozřejmě řádně poskakovali, zajistili mu tu nejlepší možnou rodinnou péči, ale protože byli očkovaní, karanténa se na ně nevztahovala a vesele dál chodili do práce. 

Asi nemusím zdůrazňovat, co bylo dál. Oba se nakazili. Oba bezpříznakově, ani jeden nebyl na testech, ale otec (a můj kolega) nám to bezpříznakově přinesl do práce a nakazil nám jednu postarší kolegyni, která není očkovaná, protože covid neexistuje. A ta už to dotáhla do špitálu. Naštěstí si tam jen pár dní poležela, dostala pár infuzí, jeden večer jí dávali kyslík a ještě ráda se nechala zaregistrovat na očkování. Tedy samozřejmě nevíme, jestli to udělal zrovna tento kolega, ale poté co kolegyně skončila ve špitále, dostal v práci test a... měl ho tam. 

Matka si pak také koupila test, také zjistila že je pozitivní a chtěla zůstat doma. Ale ve škole kde pracuje jí to nechtěli dovolit, protože je očkovaná a ještě dostala od ředitele pěknou sodu, že aktivní blbec je horší než třídní nepřítel. Co si má doma co dělat testy... 

A takhle se milé děti zařídí, že vládní debilita všech Vojtěchů a poradní MESSESů snadno a rychle potlačí pozitivní efekt očkování a hladce zařídí jeho naprostý opak. Zajisté jste si všimli, že nejméně škody nakonec nadělal ten neočkovaný kolega, co to normálně dostal, normálně skončil v karanténě, normálně to vyležel, okopal pár keříků, nikoho nenakazil a pak šel zdravý a veselý opět do práce. Nikdo kvůli němu neskončil v nemocnici. 

O tom, jak se nemoc šíří mezi očkovanými bez jakéhokoliv omezení si cvrlikají vrabci na střeše, ale sůdruh ministěr v souladu s metodikou budoucí vlády ještě stále mluví o tom, že je zapotřebí omezovat neočkované a neomezovat očkované. A tak se na velkých akcích musejí neočkovaní prokazovat PCR testem a očkovaní tam budou běhat i kdyby byli stokrát infekční.  Zároveň je očkovaným v podstatě zakázáno chodit do karantény, je jim v podstatě zakázáno se testovat a chodí do práce i když mají doma uznaného infekčního člena rodiny. Tak snadné to je. 

A za tohle Babiš může. Je to stejná chyba jako když se loni spoléhal na málo funkční chytrou karanténu. Letos se spoléhal na málo funkční očkování. V obou případech pak dlouho nebyl ochoten uznat realitu za reálnou a když mu to došlo, bylo už pozdě. Loni jsem ho tepal právě za to, že chytrá karanténa je k ničemu. Letos ho tepu za to, že považoval očkování za samospasitelné a přitom už před čtrnácti dny to bylo z vládních dat poznat a poznal to jeden venkovský Vidlák spolu s provinčním matematikem Masterem. 

Tam nahoře v tom proticovidním týmu je jich celá banda. Všichni ti docenti, vědci, imunologové, biologové, virologové a další nejsou ochotní uznat, že Fajzr vyrobil šméčko. Že vakcína situaci málo řeší a spoléhání se na ní naopak situaci dramaticky zhoršuje. A protože už loni vláda řádně rozmělnila odpovědnost,  řádně rozdělila a vymezila kompetence, tak tam teď není jediný chlap s gulama, který by vystoupil a řekl, že očkovaní bohatě stačí na to, aby epidemie běžela a i kdybychom nějakým zázrakem stihli všechny naočkovat, tak ještě rychleji vyprchává účinnost těm, co se očkovali na jaře a nikdo neví, jak dlouho ještě v této situaci může epidemie růst. 

 Nedělám si iluze, že by to nějaký Válek či Fiala chápali. 

Každopádně se připravujme na to, že letos se epidemie zřejmě vyřeší přirozenou cestou. Všichni si tím projdeme, každý podle toho, co je mu souzené.  Všichni se promoříme. A za promoření zaplatíme  příslušným počtem mrtvých. A pokud to ještě čtrnáct dní poroste, zaplatíme za to i mrtvými z banálních jiných  příčin kvůli přetíženému zdravotnictví.  

Dnes ráno ukazovala moje apokalyptická tabulka deset tisíc lidí v nemocnicích dne 18.listopadu a dvacet tisíc lidí v nemocnicích dne 26.listopadu. Přiblížit se to může tak maximálně o den. A v neděli a v pondělí se to zase o něco vzdálí. Už jsme tomu hodně blízko. Jestli nezačnou čísla samovolně klesat, tak se Fiala své vlády vlastně ani nedočká. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (126 hlasů)

Komentáře

Můžeš veřejně prohlásit, že jsi nikoho nenakazil ?
Můžeš, že...ucho či papír snesou všecko....

Ty tvé nápady si nechej až na potom, až bude eventualně zřízena funkce fuhrera.,až pak ti je zaplatí, například nějakým odznakem...
Zatím z toho máš jen houno. Krom posměchu.

Průměrný počet slepic: 3.9 (13 hlasů)

Tak každej má možnost chránit se před vážným průběhem očkováním. Očkováním se i snižuje nakažlivost očkovaného. Tečka. Letos musí každej počítat s tím, že se nakazí a je jedno jestli ode mě nebo od souseda vedle mě. Kdo se bojí, ať se sám z vlastní vůle zavře do května do samoizolace, ale pokud k tomu nemá diagnostikovaný uznaný důvod příslušného chronického onemocnění (cukrovka, rakovina a pod.), tak za svoje. Máme od příštího týdne pravicovou vládu a takhle to bude ať se vám to líbí nebo ne. Já s tím takto počítám a připadá mi to tak jako vcelku optimální postup. Ostatní jako opatření jsou jen politikaření a alibismus a nemají na šíření epidemie podstatný vliv.

Průměrný počet slepic: 2.5 (11 hlasů)

"každej svýho štěstí strůjce". Když na mně očkovaný prskne dávku nálože, kterou by mít neměl...

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Jakmile se zjistilo, že očkování některými vakcinami chrání sice většinu (až na ty, kterým se ani tak protilátky nevytvořily , respektive imunita neposílila - to budou zřejmě ta 3 % zjištěná v Ostravě) očkovaných individualně (a to jen po určitou dobu, a kdoví jestli) , avšak dál mohou se nakazit, virus roznášet a nakažovat tak jak neočkované, tak i očkované - takže i Lacsova tvrzení o 40 % zmrdů - kterých je v populaci Čechů, Moraváků, Slezanů atd. se ukazují být nic než tvrzením. Byť by se třeba i v komunikaci s jistým odborníkem - akademikem i uemailoval.
Ten očkovací apartheid je prostě jednak protizákonný, jednak nerozumný , jednak škodlivý.
Mělo být k očkovaným přistupováno stejně jako k neočkovaným. Ať si každý, kdo je jen trochu dospělý, rozebere tuto dialektiku sám.

Pokud bude skutečně lék Paxlovid od Pfizer mít takovou účinnost, jak deklarují, tak se situace vrátí k tomu, co jsem požadoval po Minist. pro výrobu nezákonných opatření a šikany na začátku epidemie.
Tedy k praktikům a jejich odpovědnosti. Ti budou klíčovými, ti by už dnes měli mít seznamy rizikových osob, nejlépe tak, že hlavním kriteriem by bylo množství protilátek v těle, ti by měli , až obdrží - a snad je obdrží, pokud by se uvolnily licence celosvětově, až obdrží Paxlovid v dostatečném počtu balení....ti by měli být těmi rozhodujícími, krom samozřejmě operativnějšího přístupu k testování - např. tak, že by se testovací služba vydala za příznakovým onemocněným - lék Paxlovid totiž prý účinkuje nejvíce když je podán do 5. ještě však lépe do 3 dnů od vypuknutí nemoci. Aby se zase nestalo to, že lidé proleží příznaky - i na příkaz tkzv. lékařů a lékařek, doma, bez léčby...a poté je opět bude muset záchranka vézt do nemocnic, kde, " díky časové prodlevě více jak 5 dnů , budou umírat.

Troufám si říci, že lékaři a lékařky by do toho měli jít s novým vedením komory. No a ministerstvo by potřebovalo asi také provětrat faldy.
Rath je asi pro ně nežádoucí, nicméně minimálně jednou se už coby vynikající krizový manažer osvědčil. V historii známe příklady, kdy osvícený panovník sáhl po kriminalizovaném člověku, jakožto po člověku chytrém, ba snad i moudrém. Ale to jen tak na okraj.

Nijak ale nejsem tomu rád, že se plně potvrdily mé předpovědi, že vzroste epidemie očkovaných. Nejen jejich zpupnost.
Určitě mnohem radši jsem, že jsem se mýlil v odhadu situace , jak se měla dle mého pozorování vyvíjet po otevření hospod (fenomen Stodolní ulice, duben- září 2021), kdy žádná lokální, vlna enormního růstu nakažených a nemocných nenastala.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Stále mi nikdo neodpověděl na to , zda je za karantenní možné považovat např. prostor bytu 2 + 1, ve kterém přebývají více jak 3 osoby. Podle mě není ta otázka až tak složitá, odpověď by mohli zvládnout lidé s univerzitním vzděláním, medicínským....snad i lidé z prostředí akademického, například imunologové.
Zřejmě se ale oni nikdy k takové otázce nedostali. To je samozřejmě omlouvá.

Ještě jedna věc.
Uvažuji o tom, že pokud budu šikanou donucen se nechat očkovat vakcinou, která možná trochu ochrání mě a a možná trochu i mé okolí....že to udělám takto : Pošlu nějaké osobě, která se aktivně účastní proočkovací propagandy, že jsem se tak rozhodl výhradně a jen na její popud, a tak že to ona nese plnou odpovědnost za případné škodlivé následky takto učiněného rozhodnutí - pod nátlakem úřadů a propagandy. A že požaduji, aby s takovým mým " rozhodnutím" souhlasila písemně, stačí email.
Je třeba trochu nesnesitelné lehkosti bytí agitpropagatčiků, ať už profesionálních nebo příležitostných trochu ztížit. Ať se také pokusí na chvíli se zamyslet nejen nad výší honoráře, ale i nad možnými důsledky své činnosti , zdravím při této příležitosti i ty, kteří se účastnili propagandistický akcí jiných, např. Bohemia energy...zda jim honoráře nyní neztěžkly (rozuměj poeticky, fakticky jim inflace z nich ubrala).

Průměrný počet slepic: 3 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Nejméně proočkovaným regionem v České republice je Jablunkovsko v Beskydech, kde se domorodci považují za takzvané Goraly.
Vakcínu tady zatím přijalo pouhých 43,5 % obyvatel.
Pro srovnání, správní obvod Český Brod ve středních Čechách už hlásí 64,3 % plně naočkovaných.

„Stát teď pořádá hony na neočkované. To už je opravdu hnus a já tomu tlaku nepodlehnu,“ slibuje rozhořčená 60letá Věra Tatarková z Nýdku na Jablunkovsku.
„Hon na lidi, to mě zaráží, jak daleko už to došlo,“ zopakuje.
„Paní Peková a další odborníci, kteří zpochybňují očkování, jsou odstraňováni z médií. Naštěstí existuje Facebook, kde se dozvím pravdu,“ věří.

Svůj pohled na očkování hájí s takovou naléhavostí, že je asi nemožné ho změnit.
Na sociálních sítích se prý žena také dozvěděla, že mnohé státy už daly od očkování ruce pryč, protože to k ničemu nebylo.
...........
Na Jablunkovsku ukončilo vakcinaci jen 43,5 % obyvatel, podobná je situace i na sousedním Valašku.
Goralé i Valaši jsou největšími odpírači vakcinace v České republice.

https://cnn.iprima.cz/hon-na-neockovane-je-hnus-rikaji-tvrdohlavi-goral…

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

….Prostrčil Tchaiwanec, já jsem tudíž Gorol.
Převtělování duší jako řešení krizí?

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Tohle slavný CNN a iprima je ten nejhnusnější bulvár, co se snaží pod hlavičkou CNN vypadat seriózně.
Odpornou pověst už Primě nikdo nikdy neodpáře, leda by se komplet přejmenovala a vyhodila všecky původní ksichty.
Když vidíte takového Voříška, jak zúčastněně pokyvuje hlavou při slovech vedlejší kolegyně, je vám na blití.
Ne snad ani z toho zúčastněného pokyvování, ale z formy, jakou to podávají.
Ale uznávám, že je to taky kus propagandistického kumštu, takhle to prodat. Jen si nejsem úplně jistý, jestli je to dobrý i pro lidi.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

vždyť je to americká tv

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

http://www.halonoviny.cz/articles/view/56118409
tož uvidíme co na to budoucí vládci

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

bolí hlava. Jediné, co k tomu ještě dodám- jestli ti zmrdi znova zaríglují děcka doma, jedu do Prahy vypálit Strakovku, ministerstvo zdravotnictví a celý Meses narvu Koblihovi do prdele.

Průměrný počet slepic: 3.1 (8 hlasů)

buddhistický soucit?
Buddhův učedník přece ví, že že každá bytost dělá to nejlepší, čeho je v dané chvíli schopna. Podle toho vychází, že jestliže to vláda tady kurví, tak je to jen proto, že nic lepšího neumí. A to kurvení dělá s tím nejlepší možnou motivací (i když o ní možná ani neví).

Jediná možnost, jak buddhista může zůstat vnitřně bezesporný, je - rvát Koblihovi celý Meses do prdele s upřímným přáním, aby všechny bytosti byly šťastny. - Proto nejsem budhistou, Buddha je na mě příliš přísný.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

In reply to by Alef Nula (neověřeno)

Trvalý odkaz

není skákat do díry za těma, co tam už jsou, ale podat jim žebřík. V mnohých případech to může dokonce být dát dotyčnému pár facek. O buddhismu víte hovno.

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)

In reply to by MANDALADAN (neověřeno)

Trvalý odkaz

jste na tom podobně.

Průměrný počet slepic: 3.6 (12 hlasů)

In reply to by MANDALADAN (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je docela zábavný sledovat, co všechno leze z původně pacifistů, když je naserete, nebo jim hodíte hračku do kanálu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

In reply to by Alef Nula (neověřeno)

Trvalý odkaz

Á,lef je králem zvířat, to ti přeje Mařena, psával Jan Werich do památníčků dívenkám, které ho uondávaly k autogramu přípiš asertivně.
----
Buddha se nejspíš rekvalifiloval a jde s dobou, která si trhla., akorát nevím, jestli nohou nebo oponou kreamatoria.
--------------
Já doufám, že každý buddha není mandaladanovsky přísný.
Protože - do jakého živočicha by se pak příště reinkarnoval mandaladan?
---------------
Nejblbější je, když se furt koukám, že Číńani zatím epidemii zvládají líp než zbytek světa. Světa jak plně demokratického, tak spřáteleně polodemokratického,jako je třeba Saudská Arábie nebo USA, náš, a zároveň její, přítel nejvěrnější.
Kombinujou lokdauny, roušky, dezinfekce a nátlak na očkování vakcínami na KLASICKÝCH A desítkami let OVĚŘENÝCH principech.

No a pro jistotu si je vyrábějí doma, protože - co kdyby v těch dovezených a krutě zaplacených flaštičkách s pořád stejnými nálepkami bylo pokaždé něco jiného - podle toho, kam (nebo koho) má zásilka dorazit?

Nechtějí dopadnout jako kdysi Indiáni, obdarovávaní infikovanými dekami, na kterých oni a jejich děti kapali jako mouchy.
Číňani mají tisíciletou historickou paměť a jsou děsně podezíraví.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Informace mám velmi kusé; vím jen tolik, že očkovaný-neočkovaný, kdokoli přijede, maže na 14 dní do karantény. I když jste očkován čínskou vakcínou (např. v Maďarsku to možné za určitých okolností je), což je mmch. příznivý faktor, žádáte-li o vízum.
Letos v HR jsem mluvil s Číňankou, která říkala, že v některých částech Číny není karanténa 14 dní, ale měsíc (!!!).

Sám pro sebe si myslím, že Čína takto hraje o čas a doufá, že najdou něco, co proti covidu pomáhá doopravdy a dlouhodobě, nebo lék, který z covidu udělá opravdu jen "chřipečku".

S cestováním do Číny je momentálně utrum, i vzhledem k šíleným cenám letenek, dál se uvidí - ale propadám pesimismu. Dokonce do té míry, že mě chvílemi napadá, že bude pro všechny lepší, když se s panem Vystrčilem nikdy nepotkáme.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Všechny poslední Vidlákovi články jsou o tom, jak je výjimečný, jak úúúplně první na celé Zeměkouli všechno s Masterem spočítali, jak jsou všichni ostatní hlupáci. O tom, že ještě před pár týdny poklépával Koblihu po rameni a predikoval, že covid už není téma ani slovo. Už mě z těch jeho Kydů o covidu bolí hlava. Žádný náznak řešení, jen jak všichni všechno dělají špatně.
Takže za mě znova a naposledy- pokud virus zmutoval a prolomil vakcinu, která nyní chrání už asi jen tři měsíce- je samozřejmě třeba změnit strategii. Po třech letech je naprosto jasné, že covid ohrožuje jen rizikovou skupinu. Je třeba ji přesně definovat a tu očkovat třeba co tři měsíce, dokud nebudeme mít k dispozici vakcínu účinnější, případně léčbu. Nerizikové skupiny nechme promořit a hlavně je nechme dýchat. Už žádné lockdowny, už žádné zavřené školy.

Průměrný počet slepic: 3.5 (14 hlasů)

Mandaladane já se nechválím za to, že jsem něco věděl první. To jste mě špatně pochopil. Já se schválím za to, že jsem zaťatě nepokračoval v předchozím názoru, když realita ukázala něco jiného. Ano, já věřil, že očkování v kombinaci s promořením udělá za covidem tečku a na podzim budeme mít jen epidemii pozitivních testů. A zhruba do půlky září tomu tak bylo. Jenže pak začala čísla ukazovat něco jiného a tak jsem změnil názor. Nebiju se za něco, co je neudržitelné. Nevymýšlím si krkolomné důvody plné iluminátů nebo spiknutí. 

A samozřejmě pokud uvidím pokles případů v nemocnicích, tak budu první říkat, že to zdravotnictví v poslední minutě ustálo, že už nám zahlcené nemocnice nehrozí, případně že se hrozba vzdaluje příliš daleko než aby se s tím muselo počítat. 

A skoro bych se vsadil, že ve chvíli kdy já budu říkat, že jsme za vrcholem a tedy z nejhoršího venku, tak v té chvíli začnou na ministerstvu blbout a dělat lockdown. 

Průměrný počet slepic: 3.4 (15 hlasů)

Tak, že se posunuješ dopředu (hmm...taky si neodpustím někdy hodnocení, které se může být ukázat předčasným a mylným, fuj !), což samozřejmě v dosti složitém světě vyžaduje změnu postojů, ba i východisek, nejen změnu terminologie, slovníku. Nejsi jak někdo, kdo bude stále trvat na svém, i kdyby nakonec označil za zmrdy (kde se mu ztrácí zmrdky ?) 99,99 % národa.
Mandaladalaman Ti asi vytýká to, že když se trefíš (a vůbec netvrdím že náhodou !!!) , tak málem že ze sebe neděláš proroka biblických rozměrů....a když se posléze trefíš i tam, kde jsi (třeba po právu, a třeba z vlastní vůle) svůj názor otočil v procesu negace toho předchozího, že zase ze sebe uděláš toho proroka, když se trefíš i tady...

Málokdo se umí posunout kupředu.
Takže si toho važ a nedělej z toho komedii.

Průměrný počet slepic: 2.6 (9 hlasů)

Loni před vánocemi jste "věděl jako první", že vánoce budou v pohodě a že by to Blatný měl otevřít.

U zde nenáviděného scallop jste "věděl jako první", že používá stovky IP adres, protože Vás prostě nenapado si zjistit, že při připojení přes mobil dostanete pokaždé jiné IP.

I dnes mluví jasně statistická číslo pro očkování. Jenže je musí číst člověk, který přemýšlí a čte je přesně ... a hlavně nečte, co tam nikdo nenapsal. Co si Vy myslíte, že si ONI myslí, ale neříkají, je jen a pouze Váš osobní problém.

Průměrný počet slepic: 1.6 (14 hlasů)

oops, tohle byla reakce na pana vidláka

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

oops, tohle byla reakce na pana vidláka

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

nedělej ze sebe většího debila než je nezbytně nutné.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Ty máš tolik peněz, že si můžeš dovolit lozit po všemožných volných diskusích - připojený přes mobil?

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

Jste chytrá hlava, zkuste nahodit nějaké řešení, které by nezahrnovalo lockdown, aby naše kydaní mělo alespoň nějaký smysl.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

To je jednoduché - rozvolnit. Oznámit, že všechny tyhle strategie jsou drahé a k ničemu (což se ukázalo) a tak se nic takového dělat nebude. A přijmout všechno co přijde. Včetně mediálního řevu, včetně naštvaných lidí, kteří přijdou o rodiče díky přeplněným nemocnicím, včetně jasného vědomí, že stát je úplně k ničemu... 

Ale nedivím se, Babišovi (a do budoucna Fialovi), že se pod tlakem okolností rozhodli jinak. 

Jinak Mandaladane... už dva dny sleduju, jak se křivka hospitalizací zplošťuje. Ještě je brzy na to jásat, počkáme, co udělá příští týden, ale pokud bude pokračovat stávající trend, tak se nemocnice zřejmě nezahltí...  Ale to bude v apokalyptické tabulce vidět. Dneska jsme  13 dní od naplněných nemocnic. Pokud bude tento trend pokračovat, tak se už víc nepřiblížíme. Apokalypsa bude pořád 14 dní před námi a zvolna se bude vzdalovat. 

Zítra bude paní Petra, od pondělka se začneme zabývat zase chvíli politikou a je dost možné, že příští čtvrtek či pátek už budu referovat o tom, že ředitelé nemocnic ještě budou mít chvíli stažené půlky, ale víc už epidemie nenaroste. Ale pšt! je to ještě předčasné. 

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Slepice i s kohouty za to, že týden to nebude o koroňáku :-)))). Za mlčící většinu díky )))

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Pane domácí, já ale s tímto Vaším přístupem nesouhlasím.
Vidíme oba, že pod vlivem nějakého vadného názoru, se činí i zásadní (politická) rozhodnutí s NEVRATNÝMI následky. Rozhodnutí principiálně vadná, pod vlivem vadného názoru. Vadného vlivem toho, že z téhož principu nechceme slyšet jiný názor, než je ten náš, který se nám právě hodí.
Jak jinak si vysvětlit působení těch mnoha "odborných skupin"?
Vláda vidí, že její názor, resp. názor těch jejích "odborníků" je naprosto neudržitelný, ale úplně všemi prostředky, včetně těch represivních, jej i přes odpor voličů prosazuje.
Vláda, myslím teď samozřejmě vládu estébákovu, není z tohoto principu schopna, ale vlastně ani ochotna změnit naprosto vadný názor a říct:
"Sorrylidi, pletli jsme se. Posrali jsme mnohým z Vás životy, tisíce lidí kvůli našemu vadnému názoru a rozhodnutím umřely. Omlouváme se Vám za to a uděláme všecko, abychom to aspoň trochu napravili."
Ani omylem.
Nikdo z vlády není ochoten ze sebe udělat obětního beránka, dokonce ani ten Vojtěch ne, byť už podruhé šlápl na tytéž hrábě.
K tomu všemu vadnému rozhodování, viditelně na úkor a dluh dalším generacím, si pro krytí námi způsobených škod, z důvodu vadných názorů a rozhodnutí, vypůjčíme půl biliónu až bilión korun.
Přitom ale dobře víme, že tento stát nikdy ten dluh nedokáže zaplatit a proto o té půjčce raději nebudeme moc mluvit.
Chci tím vším jenom naznačit, abyste propříště byl s těmi názorovými veletoči opatrnější.

Průměrný počet slepic: 2.4 (5 hlasů)

Napsal uživatel MANDALADAN (neověřeno) dne So, 06. 11. 2021, 12:08

Po bitvě, má každý v torně maršálskou hůl.

Málokdo má odvahu něco predikovat, ale Všeználků máme na export.

Termín „je samozřejmě třeba změnit strategii“ umí použít i Fiala.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

uloženo

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Objevil se článek na kudyzkrize.cz, tudíž mi nezbývá než informovat, jak na to jdou odborníci.
Článek psal Jaroslav Šulc (člen předsednictva Kudy z krize, zkraje minulé dekády v pozici náměstka ministra financí odpovědnost mj. za cenovou regulaci).
Článek dlouhý leč, výsledek asi nejlépe vyjadřuje jeho závěr, jež si vám dovolím jako esenci shrnutí celého rozsahu:
"Nechejme však dosluhující/nastupující vládu, ať se s tvrdým přistáním tentokrát energetického letadla, v němž se načas „prolétlo“ přes milion domácností (každá čtvrtá) popere, jak nejlépe umí."
Tož tu máte to nejlepší řešení kudy z krize. Věříte, že toto je přesně ten okamžik jenž nás z krize vyvede? Vidíte v tohoto člověka, jenž by měl nést světlo na začátku cesty???

Průměrný počet slepic: 3.2 (6 hlasů)

O tom jak chudak zacal topit odrezky z podlah. Psal jsem ze indikatorem bidy budou roury z oken bytu, jak na Ukrajine nebo v jugosce...
https://www.novinky.cz/finance/clanek/energeticke-zoufalstvi-plynovy-ko…

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Pobíháš po netu a hledáš tam někoho, kdo za tebe udělá důležitou práci.
No a pak si někoho z těch milionů co tam samozřejmě k nalezení jsou najdeš a toho na základě několika jeho vět, tebou vybraných, zkritizuješ , ba i zdiskredituješ (aspoň si to myslíš, že se ti to povedlo).
To je naprostá blbost, ztráta tvého času. I času těch, co si tě přečtou.

Platí ti aspoň někdo za to něco ?
Pak by to jistý smysl mělo. Ale opět a jen pro tebe.

Průměrný počet slepic: 2.9 (8 hlasů)

Drahý Jožine,
jak jistě víte, nad blbostí se nedá vyhrát, ale je třeba stále být ve střehu a upozorňovat na ni. Pokud všichni sklopíme ušiska, tak tito zvěrozvěstové svých obludných pravd nás zahubí.
Já se snažím alespoň touto formou na zárodky blbostí upozornit. Pokud se mi podaří alespoň jednotlivce přimět k zamyšlení, pak to ztráta času není.

Ty poslední tři věty mi přijdou dost nízkého původu.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)
Trvalý odkaz

darovat Polsku a ohradit příkopem.

Pánbů s námi a Goroli pryč.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Ale jenom některým se na to přijde. Jejich vlastní vinou! :-)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Přátelé, zanechme malicherného hašteření, velká chvíle nastala:
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/rakusan-priste-pujdeme-do-voleb-be…
Hádám, že se ještě nasmějeme - smějme se upřímně s plna hrdla a z celých plic, až nám slzy potečou!
Dyť nakonec je to za naše peníze.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

In reply to by Alef Nula (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mně se z tohoto typu lidí dělá zle.
Je to přesně ten typ člověka, u kterého si nedáte pozor - a vykecá Vám díru do palice.
Za toho předchozího bolševika, by tento týpek tak usilovně lízal prdel okresnímu tajemníkovi, až by se mu od huby kouřilo.
Taky jsem jednoho takového už zažil. Deset roků doslova jenom kecal a lízal, přitom město chátralo a v poslední fázi se jeho ulicemi jezdilo jen po jedné půlce, protože do druhé půlky zasahovalo tzv. trvalé lešení u fasád státních baráků, co se "opravovaly" třeba i pět let.
Možná si to někteří pamatujete a je to ostatně i vidět na filmových záběrech, z tohoto pohledu naprosto zoufalých sedmdesátek.
Nakonec ho z toho všeho lízání prdelí, kecání, lhaní a nesplněných závazků Straně, trefil šlak. A příznačně mu jazyk zůstal viset z levého koutu huby, jak pošlému čoklovi. Asi ho to zastihlo zrovna u toho okresního tajemníka. Tolik lízání prdelí a vůbec nic z toho pro lidi!
Ale jeho rodina, ta je zabezpečená na nejmíň 4 generace dopředu. Prachů jak hoven, nastavěné baráky jak hrady na nejlepších místech, děcka nacpané ve státní správě na teplých flekách, co nikdy nikdo nezruší. K tomu samozřejmě nezbytná výbava v aroganci i přezíravých pohledech po okolí. Tedy, když už se mezi tzv. obyčejné lidi tahle sorta vůbec vydá.
Dejte si pozor na lidi, co hodně mluví a mají u toho důležitě vypleštěné bulvy.

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

V dobách, které již dávno zavál prach a válejí se kdesi na dně propadliště dějin, měl jsem v práci kolegu toho jména Radim. Sympatický svalnatý usměvavý blonďák, jemuž byly dveře kanclu málo široké a vysoké, prvoligový judista a Ostravak jak poleno a nevyléčitelný kliďas. Dodnes na Radima rád vzpomínám - kde je mu asi konec?

Radim takové případy, jako je třeba právě Rakušan, komentoval různě, ale vždy tak, že jsme se my ostatní v kanclu váleli smíchy. Snad nebudu daleko od pravdy, když odhadnu: "...Rakušan? Žvani a vyvaluje oči jagdyš kocour sere do řezanky...!" Tuhle větu je, aby měla ten spravny řiz, vyslovit tim naležitym a široce rozšafnym dialektem Ostravaku, ktery Radima neomylně prozradil na prvni dobrou.

Když vidím Rakušana, jak vyvaluje (etc., etc.), vždy mi připomene Radima a jeho jadrné komentáře. - Není to od něho vlastně pěkné?

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

docela by mne zajímalo jak víte co by dělal za bolševika. A ten váš známý- za sedmdesátek přece všechno řídili fachmani, a rozhodně nešlo nakrást tolik aby rodina byla zabezpečena na čtyři generace. Tenhle kyd se vám moc nepovedl.

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rakušan?
Možna by byl tak dosrany, že by aji stúpil do strany. - Já myslím že tenhle verš se mně povedl náramně, jsem hned po Ládikovi!!!

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Ti zmínění očkovaní v dnešním článku měli mírný nebo bezpříznakový průběh. Neočkovaní se přece nemusejí obávat těžkého průběhu, když věří své imunitě. Pokud jí nevěří, mohou se izolovat stejně jako to doporučovali před rokem, že je potřeba chránit jen rizikové skupiny tedy izolovat důchodce. Kolik lidí před rokem chtělo izolovat všechny důchodce a dnes varují jen před pouhým návrhem na částečnou izolaci asi 20 % neočkovaných důchodců? Před rokem někteří volali, že většina se nesmí omezit kvůli nějaké rizikové skupině. Dnes jsou očkovaní v ČR většinou a ti samí lidé chtějí tuto většinu omezit. Paradoxům není konec.

Průměrný počet slepic: 2.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

"Jakub Janda už není v ČR. Odjel bojovat s Čínou"
***
(...) Výkonný ředitel lobbistického spolku Evropské hodnoty Jakub Janda se na svém facebookovém profilu svěřil se svými zážitky z Taiwanu, kde bude pobývat až do jara. „Bezpečnostní centrum Evropské hodnoty tu jako první evropský think-tank otevírá pobočku, protože nás zajímají taiwanské znalosti o našem společném nepříteli – Komunistické straně Číny,“ píše Janda. (...)

(...) „Před pěti týdny jsem se z Prahy přesunul do Taipei, hlavního města Taiwanu. Budu tu do jara. Bezpečnostní centrum Evropské hodnoty tu jako první evropský think-tank otevírá pobočku, protože nás zajímají taiwanské znalosti o našem společném nepříteli – Komunistické straně Číny. Pár týdnů jsme o mém přesunu veřejně nemluvili, abychom předešli snahám našich nepřátel nám ztěžovat život. Víme, že jsme terčem nepřátelských aktivit čínských vládních institucí a bereme to vážně,“ poznamenal Janda na svém facebookovém profilu. (...)

(...) „V nedávné době se staly průlomové kroky: primátor Prahy, předseda českého Senátu, nemalá část našich poslanců, Evropský parlament, litevská vláda, slovenská vláda – ti začali veřejně a naplno podporovat spolupráci s touto krásnou demokratickou zemí. Ledy se prolomily a už je jasné, že to čínští komunisté nedokážou zastavit. Vyhrožují a vydírají, ale kromě prázdných keců a výhrůžek se nic neděje. Takže se spolupráce může rozjet naplno. Na politické úrovni byla už bariéra čínského nátlaku prolomena. Ekonomicky už spolupracujeme – Taiwan u nás třeba vytvořil šestkrát více pracovních míst než komunistická Čína,“ dodal. (...)

(...) S novou českou vládou přichází další fáze rozvoje obchodní spolupráce, například v oblasti tolik potřebných mikročipů, v jejichž produkci je Taiwan globální lídr. Tady můžeme využít skvělou českou pozici, stát se hlavním evropským spojencem Taiwanu a začít získávat know-how, které náš business tolik chce,“ zmínil Janda.

„Už několik let spolupracujeme s taiwanskými bezpečnostními institucemi. Zajímají nás jejich znalosti čínského bezpečnostního aparátu, protože útočí i proti Česku – v oblasti politického vlivu, dezinformací, kybernetických útoků, nebo vykrádání našich univerzit a výzkumu. Je to citlivé, ale co můžu říct veřejně: Letos jsme například podepsali pětiletou spolupráci s INDSR, což je think-tank taiwanského ministerstva národní obrany. V našem oboru jsme první, kdo bude mít v Taipei stálou přítomnost, a to nám tu zajistí výlučnou pozici. Geostrategický souboj s Čínou bude trvat desetiletí a je nejvyšší čas začít využívat znalostí a schopností našich taiwanských přátel v praktické rovině. Mnoho Evropanů by podobnou spolupráci také chtělo, ale jejich vlády to nedovolí, protože se bojí naštvat Čínu. My se nebojíme – jsme nevládní organizace a můžeme si dělat co chceme, protože nereprezentujeme stát a máme tak obrovskou svobodu i v citlivém prostředí spolupráce Evropy a Taiwanu v oblasti bezpečnosti,“ zakončil Janda. (...)

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Jakub-Janda-uz-neni-v-CR-…
-----------------------------------------
Tak v tomto případě to taky nevypadá na nějaké rozpočtově odpovědné šetření.
Nebo to platí někdo jinej? To nejde z našich daní?

A všimli jste si? - "...už několik let spolupracujeme s taiwanskými..."...

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

začali s ukrajinizací Tchaiwanu.
Vytvářejí vřed v blízkosti čínskýho pupku.
Jestli na to tchaiwanci přistoupí, je to jejich život a jejich budoucnost.
Škoda jich nebude.
Otřískanej obušek se neopravuje.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

http://casopisargument.cz/?p=38929
------
v čínském moři se bojuje za Prahu!
(Koupíme letadlovou loď?)

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

In reply to by (Bez komentáře) (neověřeno)

Trvalý odkaz

se ještě naše armáda neevakuovala.
Jak se prchá na moři?
Umí vůbec morseovku? SOS? Mayday?
Spaste naše duše?
Má naše armáda dostatek námořnických triček?

Budeme přijímat tchaiwanské tlumočníky?

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)