Povedzte mi sůdruh Vojtěch...

Autor
Štítky

Víte co je nejhorší? Když se moje temné předpovědi vyplňují před očima a ti kteří mají prst na tepu doby vymýšlejí pitomosti. Původně jsem se ke koronaviru tak brzy vracet nechtěl, protože to chce delší odstup, ale když vláda po včerejších nárůstech pozitivně testovaných opět přitvrdila (a opět k ničemu), tupí novináři ze Seznamu a Novinek přidali svoje bombastické články a slavný MESSES najednou začal mluvit jinak, tož mi nezbývá než opět zase a znova zveřejnit Vidlácký pohled na věc. Po včerejšku mám pocit, že se všichni nějak míjíme cílem a sice koukáme na stejná data, ale každý vidíme něco úplně jiného. 

Nejprve shrnu situaci. Tvrdil jsem, že pokud  v den svolání ustavující schůze sněmovny budeme mít v nemocnicích 3200 lidí, tak to znamená, že se nám epidémie řádně a plnohodnotně jede. Nakonec jsme v pondělí měli v nemocnicích cca 3100 lidí.  Od té doby to trochu poskočilo a ke včerejšku jich bylo 3300. Dneska ráno to zase poskočí a já dávám do placu, že pokud bude příští týden v pátek v nemocnicích cca 6500 lidí, tak epidemie jede dál a nic si nedělá ani z očkování ani z opatření. 

Tento týden dosáhne počet nakažených loňských nejhorších čísel podzimní vlny. V nemocnicích je ale zhruba poloviční počet lidí co loni a zhruba poloviční počet je i na JIPkách.  Stále platí, že počet neočkovaných nakažených je vyšší než počet očkovaných nakažených. To je milé děti ten pozitivní efekt očkování a promoření.  Ačkoliv nákazy už vypadají jako loni, do nemocnic to dotáhne o dost méně lidí. 

A teď to horší...

Když bylo loni v nemocnicích 3200 lidí, tak umíralo zhruba 50 lidí denně. Když je letos v nemocnicích 3200 lidí, umírá jich zhruba 50 denně. Povedzte mi sůdruh ministěr... neznepokojuje vás to? Do nemocnic to dotahují očkovaní i neočkovaní a jakmile tam jsou, tak mřou jako mezi nimi nebyl žádný rozdíl.  Já nevím jestli si to tam na ministerstvu uvědomujete, ale nakazit se je letos velmi snadné. Dokáží to i tisíce a tisíce očkovaných. 

Ono je celkem jedno, kolik lidí má pozitivní test a tím se dostane do systému, protože i kdyby se nakazilo desetkrát tolik neočkovaných třicátníků, tak z nich prakticky nikdo neumře.  A podobně to platí i pro hospitalizované lehčí případy. Je v podstatě jedno, kolik neočkovaných třicátníků, čtyřicátníků a padesátníků to dotáhne do nemocnice, protože tam dostanou pár léků, chvíli si podýchají kyslík a zase vypadnou.  Jen výjimečně to někdo z nich nedá a  exne.

Ale přestává to být jedno u těch šedesátníků a výš. Těžké případy se rekrutují takřka výhradně z nich. Povedzste mi sůdruh Vojtěch, víte o tom, že ty fotky z vaší brutální kampaně, kde ukazujete ty těžké případy, že takřka polovina z nich je očkovaná? Každá druhá brutální fotka se týká člověka, který normálně udělal všechno co jste mu doporučili, ale stejně to dotáhl do vaší kampaně. Ano Vojtěch! Polovina lidí na JIPkách je očkovaná. Udělali všechno co jste chtěli a stejně mřou. Není to k vzteku?  

To samé platí i pro úmrtí. Ta jsou také víceméně půl napůl. Očkovaní nám na JIPkách umírají stejně často jako neočkovaní. Povedzte mi sůdruh Vojtěch... dochází vám, že pokud je člověku přes 65 let a dotáhne to až na JIPku, tak je vlastně úplně jedno, jestli je nebo není očkovaný, protože má v podstatě stejnou šanci exnout jako pětašedesátiletý neočkovaný důchodce, co to na JIPku dotáhl taky? Netvrdili jste, že to bude obráceně? Že očkovaný člověk zaručeně nezemře, určitě to nedotáhne na JIPku, výjimečně to může dotáhnout do nemocnice a může mít pozitivní test? Přitom je to tak, že očkování spíš pomáhá nepustit virus do těla. Ale když už se tam ten prevít dostane, tak celé očkování začíná být na hovno. 

Já vím, počty očkovaných a neočkovaných celkem... Do nemocnice i na JIPku to dotahuje třikrát méně očkovaných důchodců než neočkovaných. To všechno vím. Stejně tak vím, že si můžeme dovolit ještě dvakrát tak vysoké denní případy nákaz, aby to naše zdravotnictví zvládlo alespoň tak jako loni. Očkování snižuje riziko. Nehádám se. 

Mám ale pocit, že vy tam na ministerstvu prostě odmítáte vidět, že existuje skupina důchodců, kterým očkování k ničemu není. Kteří udělali všechno co měli, ale imunita se jim stejně nenabudí, nebo se nabudí na příliš krátký čas. Když se dívám na Masterovy grafy efektivity vakcín, tak to jde pořád dolů. Každý den se objevují noví a noví očkovaní, kteří už vlastně očkovaní vůbec nejsou. Potíž je v tom, že nevíme, jak velká tahle skupina je. Nevíme, jestli jich je 100 tisíc nebo milion. 

Ale víme spolehlivě, že každého z nich si letos virus najde, protože tu běhají miliony očkovaných lidí, kteří jsou téměř bezpříznakoví a nic je neomezuje v šíření. Udělali tečku. Povedzte mi sůdruh Vojtěch... máte představu kolik tu máme očkovaných lidí nad 65 let, kterým očkování žádnou tečku neudělalo?  Udělali jste nějakou studii? Máte přehled, jak rychle očkovaným důchodcům docházejí protilátky? Tušíte jak velký je ještě rezervoár pro zahlcení JIPek? 

A víte co ještě bohužel víme skoro jistě? Že čím více a častěji budeme píchat lidem další a další dávku vakcíny, tím více budeme šlechtit virus, aby to uměl obejít. Takže bude stále více a více důchodců, co budou dvacetkrát naočkovaní a stále více na nic. Povedzte mi pán Vojtěch, neměli jste se tam už dávno zamyslet nad nějakým plánem B? 

V posledním týdnu sledujeme pozvolný pokles reprodukčního čísla. Zdá se, že skutečně existuje nějaké omezení pro rychlost šíření viru. Čím vyšší denní čísla nákaz, tím pomaleji epidemie jede. Ale co se stane pak, až prostě narazíme na strop? Budeme mít po dlouhé týdny počty nákaz kolem dvaceti tisíc denně?  Nebo to prudce spadne dolů a dostane se zpátky na nějaké nižší tisíce denně? Už současný denní počet hospitalizací pozvolna nemocnice zahlcuje. Pozvolna. Ale stále. 

Jednoho dne dojdou ti ohrožení neočkovaní. Prostě je virus probere, povraždí co půjde a dál už nebude mít koho hubit. Ale bude dál zabíjet očkované. Ty, kteří teď třeba ještě ohrožení nejsou, ale za měsíc už budou bez protilátek. Povedzte mi sůdruh ministěr... jste schopni přeočkovat celou důchodcovskou populaci v reálném čase jednoho či dvou měsíců? A bude se jim chtít na třetí dávku a pak na čtvrtou, pátou, šestou? 

Očkování v podstatě mělo jeden jediný efekt - snížilo zátěž na nemocnice. Na polovinu. Ale díky tomu, že očkovaný člověk není nijak omezen na volném pohybu, tak si naopak virus posbírá v populaci úplně všechny, kteří jsou na zabití. Neočkované i očkované. Toto všechno by se stalo i kdyby byli naočkovaní úplně všichni. Jen by se zátěž nemocnic ještě o něco snížila. Ale virus prostě je i v naočkované populaci a bez neočkovaných se docela dobře obejde. Vystačí si i s očkovanými. Až se všichni skoro povinně naočkují, tak pak vylezete v televizi a řeknete, že jich stejně hodně pomře, ale ještě že máme očkování? Jste si jistí, že vám to projde? 

Povedzte mi pánko Vojtěch... jste ji jistí, že se rychlost šíření nemůže ještě zdvojnásobit? Co takhle jít s pravdou ven? Co takhle říct konečně nahlas jak na tom doopravdy jsme? Tohle obyvatelstvo není většinově proti opatřením. Volný si ani neškrtl a Zahradníková je ráda za pár mizerných milionů. Různých Vlastimilů a Petrpavlů zase není tak moc. Ale lidi strašně štve, když s nimi nehrajete fér hru. Když kličkujete, když nevíce co chcete, když něco schvalujete, dušujete se, že tím to končí, ale pak se ukáže, že to tak není. 

Za Vidláka říkám: 

1. Je zbytečné nutit do očkování třicátníky. Ti na covid stejně neumřou a jakmile ho prodělají, jsou mnohem lépe chráněni než s Fajzrem. A nemusejí se bát, jestli budou schopní mít děti. 

2. Je nezbytné okamžitě ověřit u co největší kontrolní skupiny 65+, jak na tom jsou doopravdy s protilátkami po očkování. Abyste vůbec věděli, kolik lidí tu vlastně potenciálně sedí hrobníkovi na lopatě. Když jich bude málo, nemusíte dělat nic. Prostě se to zastaví. Když jich bude hodně, můžete se uočkovat a stejně se nemocnice zahltí. 

3. Sakra mějte tam konečně už někdo koule a řekněte na rovinu, jak se věci mají. My to uneseme a nás normálních je furt ještě většina. Žádný Chcípl pes to tady nepřevrátí. Ale pokud budete mlžit, kličkovat, uhýbat, odvolávat co jste slibovali a pak zase naopak, tak na to prostě doplatíte. 

4. I když se o to strašně moc snažím a málokdo k vám byl vstřícnější než já, já pořád nevím, o co se vlastně snažíte. Jestli je hlavním smyslem vaší strategie zachránit lidské životy, tak nechápu, proč netestujete s neočkovanými také očkované. Nechápu, proč neomezujete volný pohyb, protože zatím děláte všechno pro to aby umřeli všichni, co na to umřít mohou. Pokud je smyslem vaší strategie nezahltit nemocnice, pak nechápu, proč neděláte studie, kolik očkovaných důchodců má potenciál na kovida umřít. Bohužel to zatím vypadá, že se především snažíte pomoci firmě Fajzr, aby náhodou neutrpěla ztrátu. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (164 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Pretoze cielom je jedine oockovat co najviac ludi ... z toho hladiska vyvstava otazka, co ta vakcina vlastne s clovekom urobi, ked pred covidom nechrani, ale stejne je zaujem pichnut ju kazdemu ...

Průměrný počet slepic: 4.7 (39 hlasů)

ano, vakcíny se musí kupovat, jinak nebudou peníze na státní dluh...

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

Dělá jen to, co musí.
Myslím si, že není svým pánem, on nerozhoduje, jen uvádí rozhodnutí jiných v praxi.
Kdyby šlo opravdu jen o boj s koroňákem, dávno by se léčilo už po prvních příznacích.
Měli bychom volně prodejné antivirotika včetně ivermektinu a isoprinosinu.
Testovali by se i očkovaní a stát by testy hradil, aby se jim lidé nevyhýbali.
Peníze které si EU vypůjčila (natiskla a my to zapatíme) na boj s kovidem, skončí na greendelu.

Jsem přesvědčen, že koroňák je vyroben uměle, otázka je, zda jim z laboratoře utekl, či zda byl vypuštěn.
Příčina - hamižnost 1% a touha po moci.
Následek - kovid
Účel - touha snížit populaci na půl miliardy až miliardu, nejlépe co nejvíc zredukovat bílou populaci.
- dochází zdroje a pro všechny už stačit nebude. Jen pro vyvolené.

Budou přibývat další restrikce, zejména pro neočkované a svobody které se lidem seberou se už nevrátí.
Ano, uděláme tečku.
Ale tečku za svobodou, demokracií a rovností všech lidí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (41 hlas)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

...ochotně půjčily ty astronomické částky, aby se to s patřičným ziskem odčerpalo zpátky(kam nebo komu?) i za zdravotnický materiál včetně. A aby bylo možné osočit ty, kteří si to půjčili, ačkoliv museli. Prostě taková příprava na večerku :) Pro další generace, těm se šlápne na krk a čím míň toho budou vědět, tím líp pro ty, kteří jim na krk budou šlapat. A řekl bych, že ohledně některých surovin a v podstatě všech energií půjde o státní celky šmahem a nakonec se bude platit i za vítr a slunce(i když bude bezvětří a oblačno).
A možná taky přechod k jinému platebnímu a sociálnímu systému , viz Janusz Zajdel: "Limes Inferior"! Karty, mobily, piny a QR kódy, kam jen oko dohlédne....a vzrůstá. Karty....jsou vrženy :)

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Matematická hádanka: Kdyby bylo naočkováno teoreticky 100 procent obyvatel a sem tam na koronavir někdo umřel, tak by úplně všichni co umřeli byli naočkovaní. Čím by to asi bylo?

Jinak mne dost zaráží to jak stát blokuje testování. 2 PCR hrazené testy s platostí 3 dny za měsíc pro děcka (či jiné lidi) co se očkovat nemohou (antigenní jsou pro kočku a samotesty obzvláště) - to je číslo z léta a vůbec nechápu proč to stát nezvýšil. Když by měly být testy v kině, restauraci, mekáči a vůbec všude.

Průměrný počet slepic: 4.4 (30 hlasů)

.. bude testů zdarma do aleluja. Já sem ještě nebyl ani na jednom, tak z toho zase nebudu profitovat.
Ale oni se najdou dobrovolníci, když to bude zadarmo. Když někam jdu, dám si na těch pár minut roušku. Za pár dní mi bude 75 a i když jsem bývával "ozdobou" kaváren a barů, tak jsem se toho za těchto podmínek vzdal. Naštěstí existují knihy, muzika a les. A doma mám kulečníkový stůl, tak občas přijdou žijící kamarádi a hrajem.
Ale to jen tak. A mezitím sleduju stupňující se šílenství. Mám to na háku. Jdu chrňet.

Průměrný počet slepic: 3.7 (39 hlasů)

In reply to by Rumexacidosa (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nazapomen tedy za sebou priklopit viko.

Průměrný počet slepic: 2 (22 hlasů)

Kdyby bylo očkováno 100% populace a někdo sem-tam umřel na covid, byl by to důkaz, že vakcína funguje.

Divím se, že to nechápete. Prostě nemáte na to, abyste byl ministrem.

Průměrný počet slepic: 3.4 (15 hlasů)

Matematickou hádanku jsem zde dal pro ty, kteří tvrdí, že když (čísla zaokrouhluji) že když 80 procent seniorů je očkovaných a 20 neočkovaných a v nemocnicích končí na JIP cca 50 na 50 tak to pro prý znamená že vakcína nefunguje. (ano mohlo by to být lepší, není, tak je na místě to doplnit nějakými opatřením navíc)

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

To tady melduju už dlouho. Já jsem nikdy neřekl, že vakcína nefunguje vůbec. Já říkám že funguje málo. Příliš málo na to, aby díky proočkovanosti covid ustoupil nebo téměř vymizel. Příliš málo na to, aby se epidemie samovolně nerozeběhla. I kdyby byli všichni očkovaní, tak by tady covid pořád řádil a pořád by si uměl najít svoje oběti. A varuju před rizikem, že i přes očkování se covid může rozjet natolik, aby zahltil nemocnice. Pokud se kovid během příštích deseti dnů ještě zdvojnásobí, tak budou nemocnice naplněné tak jako tomu bylo loni. A pokud se ještě jednou zdvojnásobí, tak bude na JIPkách tolik očkovaných, jako bylo loni všech pacientů. 

K čemu je to, že individuálně máte menší šanci na covid umřít? Loni ta šance byla asi 1%. Dneska po očkování je asi 0,25%. Neberte mě úplně přesně za slovo. Jenže loni se díky lockdownům cca 7 milionů lidí s virem vůbec nepotkalo. Letos se s ním potkají. Takže bez ohledu na očkování si tu virus dalších 30 tisíc obětí najde. Možná i víc. A protože si nákaza běží zcela přirozenou cestou a všechna opatření zatím směřují k tomu se naočkovat a vůbec ne k tomu chránit ohrožené skupiny, tak se všechny ty faktory mohou potkat a vlna nabude mít tři vrcholy v průběhu pěti měsíců, ale jeden o hodně vyšší vrchol někde v první půlce prosince. To co se loni dělo pět měsíců, to se teď všechno může stát ve čtrnácti dnech. Povedzste mi pán Vojtěch... jste na to připravení?  

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)

S tím, co jsi napsal by se dalo souhlasit.
S vyjímkou těch 30.000.
Jak řekl Blatný tak na kovid umřelo 30% z těch 30 tisíc. Tedy 9 tisíc lidí. I to je hrozné číslo.
Zajímalo by mě, kolik vláda zařídila lůžek v nemocnicích navíc oproto loňskému roku.

Souhlasím s tvrzením, že vakcína funguje, ale málo.
Otázka je, zda si nechat vpravit do těla mRNA experiment aby na krátkou dobu poskytl ochranu a současně riskovat neznámé dlouhodobé následky.
Navíc při vědomí, že za TO nikdo nenese zodpovědnost.
Pokud by mi bylo 90 let a byl jsem nějak oslaben, třeba cukrovkou, asi bych o očkování uvažoval.

Abychom mohli udělat strategii boje proti kovidu, měli bychom znát kolik lidí úmírá, nebo teprve zemře na odloženou léčbu.
Kolik dětí má poškozenou imunitu dlouhodobým nošením roušek a respirátorů a tím že museli sedět doma.
A alespoň odhadnout kolik lidí (dnes mladých) bude mít poškozené po očkování srdce a jiné orgány.
Pak by bylo jasnější, jaká opatření udělat.

Nepochybuji, že ministr zdravotnictví má patřičné výstupy, ale pochybuji, že podle nich bude jednat.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jene z Helvajzu

minulý rok zemřelo oproti dlouhodobému průměru i proti dvacetiletému maximu více než 30 tisíc lidí navíc. Já nerozebírám kauzální příčiny. Jestli to bylo proto, že je čistě zabil covid. Nebo jestli je covid oslabil a oni pak zemřeli bez covidu na rozjetou rakovinu. Nebo se covidu báli, nešli k doktorovi a umřeli na nějakou blbost. A nebo jestli měli autonehodu, přivezli je do nemocnice a doktor měl předtím dlouhou směnu na covid oddělení a tak pracoval ledabyle a zapomněl jim v břiše nůžky. 

Loni zemřelo oproti jiným rokům o více než třicet tisíc lidí víc. A ten nadbytek úmrtí se odehrával přesně v korelaci s nákazovou vlnou. Jak říkám, neřeším kauzalitu, bohatě mi stačí korelace. 

Letos jsme najeti přesně na stejné vlně a korelace opět odpovídají. Proto si troufám tvrdit, že pokud vlna pojede jako loni (a zatím to dělá) tak tomu bude odpovídat i počet mrtvých oproti jiným rokům. Svým způsobem nás koronavirus vrátil na čísla úmrtí z První republiky. Máme cca o 15 - 16% větší úmrtnost než v jiných letech a nadbytky jsou výhradně v době, kdy jede covid. Když to vypadá jako kočka, mňouká to jako kočka a přede to jako kočka, tak to zpravidla bývá kočka. Když se nadbytečně umírá v době kdy jede covid a naopak se nadbytečně neumírá v době kdy nejede covid, tak za to může covid. A je úplně jedno, jaká je kauzální příčina.  Pokud nebude covid, nebudou nadbytečně umírat lidi. A je jedno, jestli umírají proto, že se za volantem bojí covidu a proto víc bourají. Je jedno, jestli umírají na odloženou péči nebo přímo na covid. Prostě umírají. 

Nevím, možná by stačilo se tvářit, že není covid a oni by umírat přestali, to nikdo nevyzkoušel... 

Já osobně mám pořád pocit, že na ministerstvu to nechápou. Mají pocit, že stačí lidi naočkovat a ono se to nějak zlomí. Ale bohužel se to nejspíš nezlomí. 

V posledních dnech je téměř každý den vidět velmi pozvolný pokles reprodukčního čísla. To je dobrá zpráva. Problém je v tom, že nevíme, zda se epidemie zlomí dolů a nebo zda na těchto počtech zůstane. Už teď postačí na to, aby nemocnice pozvolna zahltila a přehltila. A pokud ještě příští týden naroste o předpokládaná čísla, tak už dokáže pozvolna zahltit nemocnice, i kdyby byli úplně všichni očkovaní. A pokud poroste ještě dva týdny, tak nemocnize zahltí velice rychle. Zatím to vypadá, že růst se někdy příští týden zastaví. Co bude pak? Pokles? 

Pokud to samovolně klesne, klesne i chuť dělat si problémy, klesne naléhavost očkování i naléhavost lockdownů. Ale pokud to neklesne a bude se to držet vodorovně na číslech z příštího týdne, tak to nemocnice tak jako tak zahltí. 

I loni ve vrcholech zahlcení nemocnic stoupla smrtnost na dvojnásobek. Letos nás to při současném trendu čeká zhruba za čtrnáct dní. 

 

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

(Škoda že si tohoto vašeho příspěvku kvůli špatně vymyšlenému způsobu řazení příspěvků už skoro nikdo nevšimne - já na to narazil čirou náhodou)

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Samozřejmě, že máš pravdu v tom, že kdyby nebyl kovid, nebyla by nadúmrtí.
Ale když budeme vědět, kolik lidí zemřelo na kovid a kolik na odloženou (neposkytnutou léčbu), budeme moci lépe nastavit priority a postupy léčení, aby se udělala co nejmenší škoda a zachránilo se co nejvíce životů.
Ale jak píšeš, na ministerstvu znají jen jednu strategii a to očkování.
Proč tu strategii jedou jsem už napsal v jiném příspěvku.
Jak píšeš jedeme letos na stejné vlně jako loni, nehledě na očkování.
Strategii by tedy chtělo změnit.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

i když hodně slabý, je nějaká odolnost proti kovidu. Důležité jsou jiné účinky, které nenastanou hned. Oni potřebují prostor bez lidí, kteří pořád něco chtějí, neposlouchají, zvláště ti bílí a pořád by jen něco vymýšleli.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vláda již má velice omezené možnosti.
Pomohlo by nechat všechny doma na tři týdny, ale to neunese již ekonomika.
Je nezvratitelnou skutečností, že pro staré kusy je očkování vcelku po třech měsících skoro neúčinné, tudíž to, co bylo účelem očkování, tedy ochránit nejzranitelnější se jaksi nepovedlo.
Drobná výhoda je, že je sice současná mutace nakažlivější, ale nadělá méně škody.
Závěr: vakcinace se jaksi nepovedla, musíme vsadit na prodělání nemoci s tím, že to někdo nedá. Máme před sebou ještě tak asi tři zimy problémů.

Průměrný počet slepic: 2.9 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Narazil jsem na tento film. Doporučuji ke shlédnutí a zamyšlení. Brrrrr

Průměrný počet slepic: 4.1 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

K té otázce "Je-li v nemocnici 3200 lidí, umře jich 50, očkovaných neočkovaných, stejně jako vloni když bylo v nemocnici 3200": napadá mě čistě laicky, pocitově - nemůže to být tím, že KDYŽ UŽ to někdo dotáhne do té nemocnice, nedej bůh na JIPku, bývá ve stavu, kdy tu nemocnici potřebuje a hrozí mu ta smrt vlastně stejně jeko vloni? Nebo do té nemocnice teď berou z plezíru ty, co si tam chtějí dát jen viné klobásky a pošpásovat s personálem? Aby nevyšli ze cviku? Asi jako když piloti Gripenů létají předvádět stroje na letecké dny v rámci hodin výcviku?

Průměrný počet slepic: 4.1 (24 hlasů)

A tak nějak mě u toho článku ještě napadá - pokud očkování snížilo zátěž na nemocnice (podobně jako to dělal lockdown) - je to špatně, nechceme-li lockdown? Já aby někdo s infarktem neměl peška protože na té posteli leží chlapík, co tam ležet nemusel.

A pak mě napadá - Proč by očkování u třicátníka mělo vyvolávat větší riziko neplodnosti, než ono prodělání nemoci? A i když může být prodělání nemoci účinnější z hlediska následné tvorby protilátek - nemůže se na budoucím zdraví prodělaná nemoc podepsat daleko nekontrolovaněji a více, než jaké je riziko u řízeného očkování? Vzpomínám si na problém s trombózami (podobně jako očkování), záněty srdečního svalu (u nižších ročníků), poškozené plíce... Nebo chce někdo tvrdit, že riziko následků po prodělání nemoci je nižší než riziko následků po očkování? Až se chci zlomyslně zeptat: "A kde máte ty dlouhodobé studie, které to doloží? Za deset let stejně už to nikdo nepozná"...)
Mimochodem, znám osobně lidi, kteří se opětovně nakazili dříve než po prodělání 180 dní od nákazy původní... a těch protilátek měli také co by se za nehet vešlo. A stát se na ně dívá, jako by byli bezinfekční apriori...

CO se snažím říct - aby měl dnešní článek smysl a byl v něčem přínosnější, asi by v něm mělo být víc než "už mě to se.e, pane Vojtěchu"... Jinak je to jen další slovní guláš, aby si ostatní měli kde ulevit, ale v zásadě jen zvyšuje nervozitu.

Průměrný počet slepic: 4.2 (26 hlasů)

Promennych, vstupujicich do tehle statisticke hry, je tolik, ze zatim zadny rozumny zaver udelat nemuzete.
A politici se o nejake hlubsi analyzy nezajimaji, nebot, kdyz se to vezme ze sirsiho pohledu, vse bezi temer optimalne :-)
Mocni hraci (velke firmy) vydelavaji. Spolecnost je rozdelena a navzajem se drzi v sachu a nebouri se. Diky ockovani nejsou prehlceny nemocnice. A obyvatelstvo se prubezne promoruje.
Co si prat vice? :-)

Průměrný počet slepic: 4.3 (22 hlasů)

standa.e: Nebo chce někdo tvrdit, že riziko následků po prodělání nemoci je nižší než riziko následků po očkování? Až se chci zlomyslně zeptat: "A kde máte ty dlouhodobé studie, které to doloží? Za deset let stejně už to nikdo nepozná"...)
***
Přesně. Jsem se také snažil p. Vidlákovi naznačit, ať "neléčí", nestanovuje, bez medicínského vzdělání, léčebný postup pro ty třicatníky na základě statistik...
Nikdo skutečně dnes netuší, jak se virus "zachová" po třeba 20 letech, co v těle budoucího 50 letého napáchá za škody. Mnohé však dává tušit jiné virové choroby: spalničky, kupříkladu, dlouho v těle "spí" a pak v 50 se probudí, a hostitel: zdementní...nebo HIV, taky vcelku stejná záležitost: umřete po dlouhé době, s AIDS na zápal plic...pozůstalí pak mohou vést diskuze, zda více na AIDS nebo na zápal plic...
Ale problém není jen lékařský, můžeme zabrousit do oblasti zdravotních/sociálních/životní pojistek: zvládnou nápor invalidizujících pacientů? Co to udělá s pracovním trhem? Co třeba se zdravotním sestrami, které to už prodělali a za 20 let? Co s obrannou státu? Atd. apod. Jasně, tato vláda to řešit nebude, ale na individiální rovině, je nutné si ty otázky klást a...chránit se všemožně...

Průměrný počet slepic: 4.2 (20 hlasů)

ale následky. O příčinách nemocí se příliš nemluví - mnohé jsou vyvolány léčebnými postupy.

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

Ládik!!!: O příčinách nemocí se příliš nemluví - mnohé jsou vyvolány léčebnými postupy.
***
to také 11 z 10 hypochondrů tvrdí, a argumentačně je 11 z 10 hysteriků podporuje...

Průměrný počet slepic: 2.8 (18 hlasů)

In reply to by petr w. (neověřeno)

Trvalý odkaz

a nezávazný pokec s primářem před důchodem.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

Ladík!!!: nezávazný pokec s primářem před důchodem.
***
Takhle ok. Prostě Gaussova křivka: hypochondři, hysterici, narcisové...odpírači a popírači, internetoví půldoktoři...noo a někde uprostřed jsou normalos:-)

Průměrný počet slepic: 1.8 (10 hlasů)

In reply to by petr w. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tam už není místo, leda na nějakém nově zřízeném. V sektoru " Pouze pro covid očkované ".

No a Vaše příbuzná má z jedné vakcíny kolik ?
Není to málo ?

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

To by bylo hrozné, kdyby něco takového mělo být masové.
To by asi museli bojzengélz v ČNB přitisknout možná až několik inflačních bilionů korunáčik.
Nu, snad nebude tak zle.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Do nemocnic se část staříků z pečovatelských zařízení překládá čistě jenom proto, že tam nejsou zařízení na infekční provoz. Jejich stav by to sice nevyžadoval, ale nemáte je jako infekční kam jinam dát.
Neplodnosti se mladí nebojí kvůli kovidu, ale kvůli RNA nosiči ve vakcíně. Tento konstrukt vakcíny zase tak ozkoušený není a RNA, která spouští přepis spike proteinu a tím imunitní reakci se primárně ukládá právě v pohlavních buňkách. Studie toho co to udělá když se to uloží u dítěte, kde vajíčko není dozrálé a prochází změnama v pubertě, to opravdu nikdo nezkoumal.

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)

In reply to by AB (neověřeno)

Trvalý odkaz

AB: Studie toho co to udělá když se to uloží u dítěte, kde vajíčko není dozrálé a prochází změnama v pubertě, to opravdu nikdo nezkoumal.
***
Studie, jak to bude s mladými po 5, 10, 15 a nebo 35 lety, kteří doteď 1x prodělali kovid, také není. A protože, navzdory očkování, je zde stále riziko onemocnět a pro neočkované zvlášt a zejména s ohledem, že dnešní mladí budou s kovidem v kontaktu podstatně délé, což zvyšuje riziko opakované nákazy a "gravíruje" otázku, jaký bude jejich zdravotní stav po 5, 10, 15 nebo 35 letech, je potřeba zaujmout preventivní postoj. Maximálně se chránit, nehrát si na statečného...nechat se očkovat, dodržovat hygienické požadavky spíše "paranoidně", než ledabyle...dokud se to nevyjasní, což může a bude určitě ještě tak 5 let trvat (a i poté, není vyloučeno, že se po dalších 2 letech nemusí objevit znovu vlna covidu...čím méně onemocníte, tím jednoznačně lépe pro vaši budoucnost).

Brutálně řečeno: účastníte se hry "Survival of the fittest", podle klasických pravidel sociálního-darwinismu. Přihlášku za vás podal někdo jiný. Účast nelze zrušit!!!

Průměrný počet slepic: 2.6 (21 hlas)

Jak jim bude po kovidu 5,10 let? No jako po jiné virové chorobě. Možná budou mít zajizvené plíce, nebo taky ne. S tím už máme přece staletí zkušeností.
Ale vakcínu bych mladým a fertilním doporučila čistě proteinovou, nebo oslabený virus. Žádný opičí adenovir, ani RNA.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

In reply to by AB (neověřeno)

Trvalý odkaz

AB: No jako po jiné virové chorobě. Možná budou mít zajizvené plíce, nebo taky ne. S tím už máme přece staletí zkušeností.
***
Nebo také, budou mít poškozené cévy, v mozku, na srdci nebo právě v plicích, protože se ukazuje, že kovid je spíše cévní choroba, než respirační. Že se dnešní 30tník, ještě tak 3x onemocní kovidem...a pak v 50, mu něco "prdne" v mozku a nebude sám, máme nějakých 1.7 milionu evidovaných případů. Skoro každý 5 Čech...

Průměrný počet slepic: 2.4 (16 hlasů)

In reply to by petr w. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já s Vámi v zásadním rozporu nejsem a vše uznávám. Jen volám po ověřené konstrukci vakcíny pro mladší ročníky.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

In reply to by AB (neověřeno)

Trvalý odkaz

Astra Zeneca mně osobně způsobila jen po 1. dávce bolest hlavy a zimnici na 3 dny. Po 2. dávce mám víc chuť na banány, rád skáču z větve na větve stromů, což jsem dříve v sadu nedělal. Očkovaní považuji za bezpečné!

Průměrný počet slepic: 1.7 (10 hlasů)

In reply to by petr w. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ty budou baštit jenom ovoce a ze stromu je nedostanete jinak než že jim dáte do misky banány.
Možná, že, visíc za ocas, budou sledovat vaši práci, třeba na zahradě, kterou nepochopí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

co bude po vakcíně stejně tak nikdo neví že? Navíc po 3., 4. a třeba i po 10. dávce. Takže to je sázka do loterie tak jako tak. A proč se neví jak bude po vakcíně Vám odpověděla vlastně AB, proto volá po vakcíně "starého typu", protože ty už jsou ověřené desetiletími používání. Ale i tak, dobupo kterou by měly probíhat klinické zkoušky, prostě nezkrátíte kdyby jste se na hlavu postavil. Takže sloužíte jako pokusný králík.

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

In reply to by kočka šklíba (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kočka: Jenže co bude po vakcíně stejně tak nikdo neví že? Navíc po 3., 4. a třeba i po 10. dávce. Takže to je sázka do loterie tak jako tak.
***
Já vás chápu. Nicméně, tyto argumenty patří tak do dubna 2021. S masovým a celosvětovým očkováním, prostě argumenty "proti" padají. O tom, že vakcíny nejsou 100% účinné se vědělo, stejně tak se vědělo předem, že se na každou mutaci nebude vyvíjet speciální vakcína. Proto ta nižší účinnost po 6 měsících.
To je stav k listopadu 2021. Stovky milionu jsou naočkovámy, přes růst nakažených, se však např. v Británii nezhroutil systém. V Israeli se zase rozhodli přeočkovat celou armádu 3. dávkou.
Prostě existuje mnoho indicií (když nechci tvrdit "důkazů"), že masové očkovaní má smysl a pravděpodobně v nejbližší době 2 nebo 3 let, to tak i zůstane.

Průměrný počet slepic: 2 (13 hlasů)

In reply to by petr w. (neověřeno)

Trvalý odkaz

jste buď přehlédl nebo, že byste nevěděl jak odpovědět na toto : "Ale i tak, dobu po kterou by měly probíhat klinické zkoušky, prostě nezkrátíte kdyby jste se na hlavu postavil. Takže sloužíte jako pokusný králík."
Vůbec nezáleží na tom kolik miliónů nebo miliard lidí naočkujete během roku, dvou, ale na tom jestli byly dostatečně dlouho provedené klinické zkoušky (tzn. 5--8,10let) a také zda byl kontrolní vzorek, což se také neuvádí. Myslím, že se mluví o tzv. dvojitě zaslepeném vzorku. Masové očkování má smysl pokud má vakcína dostatečně dlouhou dobu klinického výzkumu. Jinak je to jen pokus, a vy jste pokusní králíci, ovšem - věřící.

Průměrný počet slepic: 4.5 (14 hlasů)

In reply to by kočka šklíba (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kočka: "Ale i tak, dobu po kterou by měly probíhat klinické zkoušky, prostě nezkrátíte kdyby jste se na hlavu postavil. Takže sloužíte jako pokusný králík."
***
Dobře, ale pokusný králík, jste také v případě čekání na kovid.
S přibývajícím věkem se pak snižuje obranyschopnost těla...a může přijít třebas úraz a pak je kovid problém, mnohdy fatální. Dnes zrovna přišla manželka, dělá vedoucí v místní obvodní lékařské montovně: muž, do 40 let, obezita, kovid pozitivní, odmítl léčbu monoklonalními látkami, o vikendu sanitka, protože akutní břicho, operace s kovidem, teď leží na kyslíku a je to s ním moc špatný a je otázka, zda to dá...

Průměrný počet slepic: 1.4 (10 hlasů)

In reply to by petr w (neověřeno)

Trvalý odkaz

k tomu, že očkování, pokud vůbec pomáhá, tak jen krátkou dobu (3-6 měsíců) a tvrdí se (i oficiálně), že se ho už nezbavíme, je tedy velká pravděpodobnost, že covid v nějaké formě budou mít dříve nebo později téměř všichni. Tak proč do sebe nechat píchat něco co není dostatečně prozkoumané? A že není, je jasné. Vám možná stačí 4 měsíce (Vaše zmínka "do dubna") vakcinace a považujete jí za bezpečnou, já ne a se mnou spousta lidí. Dosud se vakcíny klinicky zkoumali podstatně delší dobu, proč ted stačí 4 (6, 8, 10) měsíce? Ano umírají lidé, ale fakt je, že na chřipku také umírají lidé a nikdy nikdo takovým způsobem nevytvářel tlak na očkování, přitom úplně novou mRNA vakcínou.
A tyhle zkazky JPP jsou opravdu směšné. Já zase vím, o sousedovi na chalupě, který zemřel týden po očkování. Zemřel na vakcínu? Nevím, nicméně do té doby nebylo jemu ani rodině známo nic o takto smrtelné chorobě kterou by trpěl. Co se z toho dá vyvodit? Nic, stejně jako z Vaší historky.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

In reply to by kočka šklíba (neověřeno)

Trvalý odkaz

to je hrozné jak člověk blbne ;)

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by kočka šklíba (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kočka: Co se z toho dá vyvodit? 
***
Třeba toto: urazil jsem se a už vám hodně dlouho žádný svůj myšlenkový klenot nebudu adresovat! Můžete si za to sama!

:-)

p.s. prostě žijeme asi každý na jiné planetě=hodně štěstí a zdraví, snad/ať vám to vyjde!

Průměrný počet slepic: 1 (5 hlasů)

In reply to by petr w. (neověřeno)

Trvalý odkaz

napsal říkáte klenot? Doufám, že jste to myslel ironicky ;).

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by AB (neověřeno)

Trvalý odkaz

My jsme měli na intru dva pokoje.... pro marody, dva proto, že jsme byli smíšený intr. Ale to byla léta padesátá. A´T mi nikdo neříká, že by to v těch DD nešlo zařídit. Zvlášť když část personálu musí mít zdravotnické vzdělání.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Dejme tomu, že vyčlenit pokoje s dalším opatřením by někde šlo, myslím, o tom v první vlně i opali
Problém bude s vyčleněním zaměstnanců, protože jak známo, většina sociálních zařízení jede na doraz a rozhodně jim zaměstnanci nepřebývají a to nemluvím o tom, když jeden nebo víc onemocní.
Jako s tou vojenskou nemocnicí. Postaví se hned, dokonce i s ventilátory, ale běžně každý zdravotník se napřermusí zaučit, jak s přístroji takového druhu zacházet.
Prostě: techniku vyrobíme, lidi nevyrobíme.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

když se nechce. Kdyby chtěli, tak už nejmíň rok to mohlo fungovat. Běžnou obsluhu se lidi naučí.... Navíc v době počítačů, tak kruciš, na co vlastně jsou, když je nikdo neumí zapojit do procesu a seskládat tak aby pomáhaliu.
Pro mne to znamená že nechtějí protože je potřeba ještě fungující sociální systém píéče zlikvidovat, alespoň na americkou úroveň,.

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

Přesně tak to Stando je... pokud se covid do těla dostane a pokud se tam namnoží tak, že je to na JIPku, tak je úplně jedno, jestli jste nebo nejste očkovaný. Někdo se vzapamatuje a někdo ne. Očkování v té chvíli šanci už nezvyšuje. Ale nevíme, proč tomu tak je. Je to tím, že imunita některých se už nedá vybudit ani očkováním? Nebo prostě některá těla ty protilátky prostě nevyrábějí? Kolik takových v populaci je? Sto tisíc? Milion? Pokud jich je sto tisíc, bude za chvíli po všem. Pokud jich bude milion, tak to bude příšerný průser. 
A když tak poslouchám ty slavné epidemiology, tak mám pocit, že nikdo z nich tohle vůbec netuší. Kolik je u nás lidí, kterým očkování nepomáhá? Zřejmě to zjistíme až zpětně. Až bude jasné, kolik lidí s očkováním umřelo na covid. 

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

a nevěřím, že jim jde o lidi. Kdyby o ně šlo, tak vezmou i Sputnik, který, navzdory všem rusobijcům by většina lidí brala a nebála se. Protože se jelity zaklínají rusobijstvím a posloucháním jurop velení, která se snaží ze všech sil zlikvidováním evropské populace udělat místo pro poslušné a nemyslící přišelce je zcela zbytečné furt o tom debatovat. Akorát se člověk naštve. Sorry, ale tak to vidím já....

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

Ale jde víceméně jen o tip, protože jak pravíš - na tyhlety věci onuce a spol.. zvysoka...čest výjimkám, např. ostravským.

Koncem listopadu vláda šejdířů vlastně prohlásí, že testování bylo zbytečné - když tedy neočkovaný člověk s negativním testem nakonec nemá šanci prokázat tímto testem, že je nenakažený.
Takže vyhodili několik miliard oknem ? Otravovali lidi zbytečně ?
Nebo fakt chtějí zavést apartheid, i za cenu svého znemožnění se ?
Partička otrapů, pitomců a lhářů, tak je to. Před soudy s nima. Lokaje typu petra w. nechat ať jim vynášejí kýble z cel.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Ovsem nechteji udelat zadne vlastni rozhodnuti a tak cekaji na signal z Brusele.
Takze otazka spravne zni: Co chce delat Brusel? (Anebo: Co by mel delat Brusel?).
Ale Brusel si mysli, ze nejlepsi metoda je snaha, takze jen vyckavaji a jako prubezny (a jediny) plan maji ockovat, vyprazdnit sklady a nakoupit dalsi davky.
Neboli je to stejne, jako u kazdeho vetsiho prusvihu, napriklad Green Dealu, ci u uprchliku.
Green Deal resi Brusel tak, ze odmita dlouhodobe smlouvy na plyn a kdyz jsou trzni ceny vysoko, vycita Moskve, ze se chova podle smlouvy, sepsane podle prani Brusele.
V pripade uprchliku situaci Bruselsti vyresili tak, ze zaplatili Erdoganovi, aby to za ne vyresil. A mezi tim dovazi uprchliky po Stredozemnim mori, ovsem u Lukasenka to same kritizuji. Nakonec volaji na pomoc Putina, kteremu ale soucasne vyhrozuji sankcemi.
Podle meho to u Covid a jeho reseni bude to same: Budou delat tu cinnost, kterou budou mit jako prvni po ruce, coz je v tomhle pripade ockovani. Cesta je pro ne cilem: Jako chteji zavrit atomovky a naridit elektroauta, tak v nasem pripade chteji ockovat a vydavat certifikaty. Tim to pro ne zacina a konci.
Nehledal bych v tom nejakou pricinnost, ani promysleny zamer; dej, ktery sledujeme, je mentalnim Brownovym pohybem evropske politicke sceny, jde o bezpricinny jev, stojici sam o sobe.
Z toho vyplyva, ze, doptava-li se clovek po trendu, ceskou politickou scenu nema smysl sledovat.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)