Povedzte mi sůdruh Vojtěch...

Autor
Štítky

Víte co je nejhorší? Když se moje temné předpovědi vyplňují před očima a ti kteří mají prst na tepu doby vymýšlejí pitomosti. Původně jsem se ke koronaviru tak brzy vracet nechtěl, protože to chce delší odstup, ale když vláda po včerejších nárůstech pozitivně testovaných opět přitvrdila (a opět k ničemu), tupí novináři ze Seznamu a Novinek přidali svoje bombastické články a slavný MESSES najednou začal mluvit jinak, tož mi nezbývá než opět zase a znova zveřejnit Vidlácký pohled na věc. Po včerejšku mám pocit, že se všichni nějak míjíme cílem a sice koukáme na stejná data, ale každý vidíme něco úplně jiného. 

Nejprve shrnu situaci. Tvrdil jsem, že pokud  v den svolání ustavující schůze sněmovny budeme mít v nemocnicích 3200 lidí, tak to znamená, že se nám epidémie řádně a plnohodnotně jede. Nakonec jsme v pondělí měli v nemocnicích cca 3100 lidí.  Od té doby to trochu poskočilo a ke včerejšku jich bylo 3300. Dneska ráno to zase poskočí a já dávám do placu, že pokud bude příští týden v pátek v nemocnicích cca 6500 lidí, tak epidemie jede dál a nic si nedělá ani z očkování ani z opatření. 

Tento týden dosáhne počet nakažených loňských nejhorších čísel podzimní vlny. V nemocnicích je ale zhruba poloviční počet lidí co loni a zhruba poloviční počet je i na JIPkách.  Stále platí, že počet neočkovaných nakažených je vyšší než počet očkovaných nakažených. To je milé děti ten pozitivní efekt očkování a promoření.  Ačkoliv nákazy už vypadají jako loni, do nemocnic to dotáhne o dost méně lidí. 

A teď to horší...

Když bylo loni v nemocnicích 3200 lidí, tak umíralo zhruba 50 lidí denně. Když je letos v nemocnicích 3200 lidí, umírá jich zhruba 50 denně. Povedzte mi sůdruh ministěr... neznepokojuje vás to? Do nemocnic to dotahují očkovaní i neočkovaní a jakmile tam jsou, tak mřou jako mezi nimi nebyl žádný rozdíl.  Já nevím jestli si to tam na ministerstvu uvědomujete, ale nakazit se je letos velmi snadné. Dokáží to i tisíce a tisíce očkovaných. 

Ono je celkem jedno, kolik lidí má pozitivní test a tím se dostane do systému, protože i kdyby se nakazilo desetkrát tolik neočkovaných třicátníků, tak z nich prakticky nikdo neumře.  A podobně to platí i pro hospitalizované lehčí případy. Je v podstatě jedno, kolik neočkovaných třicátníků, čtyřicátníků a padesátníků to dotáhne do nemocnice, protože tam dostanou pár léků, chvíli si podýchají kyslík a zase vypadnou.  Jen výjimečně to někdo z nich nedá a  exne.

Ale přestává to být jedno u těch šedesátníků a výš. Těžké případy se rekrutují takřka výhradně z nich. Povedzste mi sůdruh Vojtěch, víte o tom, že ty fotky z vaší brutální kampaně, kde ukazujete ty těžké případy, že takřka polovina z nich je očkovaná? Každá druhá brutální fotka se týká člověka, který normálně udělal všechno co jste mu doporučili, ale stejně to dotáhl do vaší kampaně. Ano Vojtěch! Polovina lidí na JIPkách je očkovaná. Udělali všechno co jste chtěli a stejně mřou. Není to k vzteku?  

To samé platí i pro úmrtí. Ta jsou také víceméně půl napůl. Očkovaní nám na JIPkách umírají stejně často jako neočkovaní. Povedzte mi sůdruh Vojtěch... dochází vám, že pokud je člověku přes 65 let a dotáhne to až na JIPku, tak je vlastně úplně jedno, jestli je nebo není očkovaný, protože má v podstatě stejnou šanci exnout jako pětašedesátiletý neočkovaný důchodce, co to na JIPku dotáhl taky? Netvrdili jste, že to bude obráceně? Že očkovaný člověk zaručeně nezemře, určitě to nedotáhne na JIPku, výjimečně to může dotáhnout do nemocnice a může mít pozitivní test? Přitom je to tak, že očkování spíš pomáhá nepustit virus do těla. Ale když už se tam ten prevít dostane, tak celé očkování začíná být na hovno. 

Já vím, počty očkovaných a neočkovaných celkem... Do nemocnice i na JIPku to dotahuje třikrát méně očkovaných důchodců než neočkovaných. To všechno vím. Stejně tak vím, že si můžeme dovolit ještě dvakrát tak vysoké denní případy nákaz, aby to naše zdravotnictví zvládlo alespoň tak jako loni. Očkování snižuje riziko. Nehádám se. 

Mám ale pocit, že vy tam na ministerstvu prostě odmítáte vidět, že existuje skupina důchodců, kterým očkování k ničemu není. Kteří udělali všechno co měli, ale imunita se jim stejně nenabudí, nebo se nabudí na příliš krátký čas. Když se dívám na Masterovy grafy efektivity vakcín, tak to jde pořád dolů. Každý den se objevují noví a noví očkovaní, kteří už vlastně očkovaní vůbec nejsou. Potíž je v tom, že nevíme, jak velká tahle skupina je. Nevíme, jestli jich je 100 tisíc nebo milion. 

Ale víme spolehlivě, že každého z nich si letos virus najde, protože tu běhají miliony očkovaných lidí, kteří jsou téměř bezpříznakoví a nic je neomezuje v šíření. Udělali tečku. Povedzte mi sůdruh Vojtěch... máte představu kolik tu máme očkovaných lidí nad 65 let, kterým očkování žádnou tečku neudělalo?  Udělali jste nějakou studii? Máte přehled, jak rychle očkovaným důchodcům docházejí protilátky? Tušíte jak velký je ještě rezervoár pro zahlcení JIPek? 

A víte co ještě bohužel víme skoro jistě? Že čím více a častěji budeme píchat lidem další a další dávku vakcíny, tím více budeme šlechtit virus, aby to uměl obejít. Takže bude stále více a více důchodců, co budou dvacetkrát naočkovaní a stále více na nic. Povedzte mi pán Vojtěch, neměli jste se tam už dávno zamyslet nad nějakým plánem B? 

V posledním týdnu sledujeme pozvolný pokles reprodukčního čísla. Zdá se, že skutečně existuje nějaké omezení pro rychlost šíření viru. Čím vyšší denní čísla nákaz, tím pomaleji epidemie jede. Ale co se stane pak, až prostě narazíme na strop? Budeme mít po dlouhé týdny počty nákaz kolem dvaceti tisíc denně?  Nebo to prudce spadne dolů a dostane se zpátky na nějaké nižší tisíce denně? Už současný denní počet hospitalizací pozvolna nemocnice zahlcuje. Pozvolna. Ale stále. 

Jednoho dne dojdou ti ohrožení neočkovaní. Prostě je virus probere, povraždí co půjde a dál už nebude mít koho hubit. Ale bude dál zabíjet očkované. Ty, kteří teď třeba ještě ohrožení nejsou, ale za měsíc už budou bez protilátek. Povedzte mi sůdruh ministěr... jste schopni přeočkovat celou důchodcovskou populaci v reálném čase jednoho či dvou měsíců? A bude se jim chtít na třetí dávku a pak na čtvrtou, pátou, šestou? 

Očkování v podstatě mělo jeden jediný efekt - snížilo zátěž na nemocnice. Na polovinu. Ale díky tomu, že očkovaný člověk není nijak omezen na volném pohybu, tak si naopak virus posbírá v populaci úplně všechny, kteří jsou na zabití. Neočkované i očkované. Toto všechno by se stalo i kdyby byli naočkovaní úplně všichni. Jen by se zátěž nemocnic ještě o něco snížila. Ale virus prostě je i v naočkované populaci a bez neočkovaných se docela dobře obejde. Vystačí si i s očkovanými. Až se všichni skoro povinně naočkují, tak pak vylezete v televizi a řeknete, že jich stejně hodně pomře, ale ještě že máme očkování? Jste si jistí, že vám to projde? 

Povedzte mi pánko Vojtěch... jste ji jistí, že se rychlost šíření nemůže ještě zdvojnásobit? Co takhle jít s pravdou ven? Co takhle říct konečně nahlas jak na tom doopravdy jsme? Tohle obyvatelstvo není většinově proti opatřením. Volný si ani neškrtl a Zahradníková je ráda za pár mizerných milionů. Různých Vlastimilů a Petrpavlů zase není tak moc. Ale lidi strašně štve, když s nimi nehrajete fér hru. Když kličkujete, když nevíce co chcete, když něco schvalujete, dušujete se, že tím to končí, ale pak se ukáže, že to tak není. 

Za Vidláka říkám: 

1. Je zbytečné nutit do očkování třicátníky. Ti na covid stejně neumřou a jakmile ho prodělají, jsou mnohem lépe chráněni než s Fajzrem. A nemusejí se bát, jestli budou schopní mít děti. 

2. Je nezbytné okamžitě ověřit u co největší kontrolní skupiny 65+, jak na tom jsou doopravdy s protilátkami po očkování. Abyste vůbec věděli, kolik lidí tu vlastně potenciálně sedí hrobníkovi na lopatě. Když jich bude málo, nemusíte dělat nic. Prostě se to zastaví. Když jich bude hodně, můžete se uočkovat a stejně se nemocnice zahltí. 

3. Sakra mějte tam konečně už někdo koule a řekněte na rovinu, jak se věci mají. My to uneseme a nás normálních je furt ještě většina. Žádný Chcípl pes to tady nepřevrátí. Ale pokud budete mlžit, kličkovat, uhýbat, odvolávat co jste slibovali a pak zase naopak, tak na to prostě doplatíte. 

4. I když se o to strašně moc snažím a málokdo k vám byl vstřícnější než já, já pořád nevím, o co se vlastně snažíte. Jestli je hlavním smyslem vaší strategie zachránit lidské životy, tak nechápu, proč netestujete s neočkovanými také očkované. Nechápu, proč neomezujete volný pohyb, protože zatím děláte všechno pro to aby umřeli všichni, co na to umřít mohou. Pokud je smyslem vaší strategie nezahltit nemocnice, pak nechápu, proč neděláte studie, kolik očkovaných důchodců má potenciál na kovida umřít. Bohužel to zatím vypadá, že se především snažíte pomoci firmě Fajzr, aby náhodou neutrpěla ztrátu. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (164 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Největší kravinu, kterou jsem od Vás četl je ta z dneška, když jste napsal, že
"Tohle obyvatelstvo není většinově proti opatřením."
Právě že je.
Něco se může změnit buď tím, že se virus unaví, nebo pokud vláda začne tvrdě vyžadovat a kontrolovat dodržování svých opatření.
Maně si vzpomínám na svoji sudetoněmeckou spolupracovnici ze sedmdesátých let, která s opovržením pravila:
"Nedodržujete ani svoje zákony."
A to byl vrchol opovržení řadové Němky z českého pohraničí.

Průměrný počet slepic: 3.3 (56 hlasů)

Co by říkala dneska po lekcích havloidů si netroufám spekulovat.

Průměrný počet slepic: 4.3 (33 hlasů)

Vojtěch není blbej a proto měl v plánu hned po volbách emigrovat do Finska.

Finsko je plán B !
(s odkazem na Vidlákovu otázku v článku)

Za rok a půl kovidu mají Finové při 5-milionové populaci 1212 mrtvých. Ve Finsku je všechno okolo kovidu dobrovolné a žije se tam stále téměř svobodně. V porovnání s Itálií nebo nedejbože s Austrálií je to jako den a noc. Něco o tom vím, dcera je v Helsinkách již třetí měsíc. Vojtěch měl jistě v plánu z tamního velvyslanectví nasát veškerou finskou moudrost a potom, jako hloupý honza, se vrátit domů a dostat za ženu princeznu a půl království. Držme Vojtěchovi palce a přejme mu, aby se z Finska nestalo spíš Fiasko. Když nic horšího, jiné plány má Lipavský. Tím také budiž odpovězeno na Vidlákovo rýpnutí do mne a Petrapavla.

p.s. pro Vidláka:
Vidlák (viz bod 4) to stále nechápe. Ale už se blíží pochopení, už zbývá jenom malých pár krůčků. Vojtěch nekličkuje, Vojtěch plní zadání. Kolikrát Vám to mám ještě říkat, Vidláku? Plány se sice za pochodu mění, protože žádný plán nikdy nevyjde a situace na bojišti se mění každým dnem, ale zadání zůstává - Great Reset musí pokračovat. Protilátky se uznávat nebudou a basta. Příroda to tady řídila miliardu let, ale s tím je konec. Terazky to řídíme MY! MeSSes Vojtěchovi posílá vzkazy. Babiš se smířil se vším a mlčí. A Válek, ministr válek, to bude jinej sekáč. Ten se nezakecá.

p.p.s. pro Laca:
Dnes je to volajaké plytké, chybí tomu zmrdi...

Průměrný počet slepic: 4.3 (54 hlasů)

:-D

Průměrný počet slepic: 3.4 (14 hlasů)

Na Vlastimilova slova o rýpnutí jsem se podíval. Nojo, no, jsou mezi námi takoví rýpalové. Vím proč.

Známá věc, syndrom týrané osoby : nechal jsem se já, i rodinu, píchnout, jenomže protože nejsem zas až tak úplný trouba teď toho lituji, ale co mi zbývá než milovat svého trýznitele a tlačit na ostatní aby taky podlehli. Ať si tu trýzeň užíjí taky. On ten šmejd s vakcínami to přece nemůže myslet špatně když JÁ jsem mu uvěřil ...

Průměrný počet slepic: 4.3 (45 hlasů)

Pak budou na špici, my klesneme někam za Bělorusko

Zatím bez slepic

Němce bych moc neadoroval, Evropu ženou do dalšího průseru. Potřetí během 100 let. Dnešní Německo je v ulicích už Turkoněmecké. Běžte se někam večer projít. Jugoši, Arabi, Turci, Kurdi. Zatím je klid. Zatím.

Průměrný počet slepic: 5 (26 hlasů)

Také si myslím, že obyvatelstvo není většinově proti opatřením.
Je tu ale podmínka: Ministr zdravotnictví a spol. musí říkat pravdu, a snažit se kovid opravdu léčit a ne léčbu jen imitovat.
Musí poskytovat pravdivé informace a nebát se nepopulárních kroků jako třeba prohlásit, že se zmýlil v tom, že po vakcinaci mohou onemocnět i šířit dál virus, že se neví jaké dlouhodobé účinky vakcíny budou mít, že je účelné vakcinovat pouze ohrožené skupiny ...
Musí dát stejný prostor zastáncům i odpůrcům vakcinace (lékařům)
Pak bude obyvatelstvo táhnou většinově za jeden provaz.

Průměrný počet slepic: 4.8 (57 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

…. ale vždycky je nějaké "ale".
Ale problémem je, že tzv. české elity dlouhodobě ztrácejí důvěru mas.
Ještě na tom nejsou jako Bilak, Fojtík, Korčák, Mohorita a spol., ale usilovně pracují, aby je dostihli. Dohnat a předehnat.....
Není třeba se vracet hluboko do minulosti (třeba k padákům páně Kalouskovým, příkladů přemnoho), stačí jen vzpomenout na dobu nedávnou. Skřípal, Ricin, Vrbětice… a to jim mám věřit báchorky o očkování?
Dovolím si stupňovat české vyjádření odporu:
1. stupeň: Ne
2. stupeň: Vůbec ne
3. stupeň: Hovno

Průměrný počet slepic: 4.8 (80 hlasů)

České elity ztratily důvěru mas zejména v dubnu 2020, když udělaly několik kroků, které se staly historicky poprvé (zahodily léty prověřené epidemické plány a šly za voláním Krysaře, skrytého za oponou). Celé je to obdoba amerického jedenáctého září a většinovým masám to pomalu dochází až dnes. Lacovi to nedojde nikdy. Procesy probouzení mas jsou velmi, velmi pomalé. Vidíme to na USA dnes - až po dlouhých 20 letech byli schopní se vzepřít a jít většinově za Trumpem, proti deep state. Důvodem pomalosti procesů probouzení mas ani tak není jejich "nechytrost", řečeno Klausovou češtinou. Ten důvod je jiný a vážný - lidé drží elity z důvodů své vlastní angažovanosti v systému. Chtějí slušně přežít. Ekonomicky, sociálně, pokud možno s nepošramocenou osobní integritou a vyrovnanou psychikou. Probuzení znamená postavit se na druhou stranu a toto všechno ohrozit a možná i obětovat. Šachová hra nás učí, že riziko a oběť vede často jako jediná strategie k cíli. Tak si držme palce.

Průměrný počet slepic: 4.5 (55 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Trump dostal o 3 miliony hlasů méně než Clintonová, to k tomu "jít většinově za Trumpem". Že i přesto vyhrál, je důsledek jeho šikovného využití idiotského amerického volebního systému.

Průměrný počet slepic: 2.6 (17 hlasů)

Idiotský je proč? Chápete, že je to federace různých států, jako ČSFR? Že to není stát typu Slovensko, tedy jeden stát?
Navíc Texas má i právo dohlasovat si od ostatních odejít s federace což si zajistila narozdíl od ostatních při vstupu do federace (druhá věc, že by to určitě federální vláda protiprávně neuznala)?
Jinak řečeno federální vláda je volena 50 státy podle dohodnutých pravidel, není volena obyvateli přímo jako v ČR...

Když už, tak tak směšné je, že dnes bude vládnou 5koalice zvolená 44procenty obyvatel, to je ukázka ideockého volebního systému, ani omylem to není systém federálního státu, kde společná vláda je volena státy ne obyvateli...

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

Ne nadarmo je v Texasu nejvetsi vojenska zakladna US Army.
To kdyby se nahodou nekomu zachtelo hlasovat.
Jak takove hlasovani proti vrchoti vypada, uz predvedi v Barcelone.

Průměrný počet slepic: 5 (18 hlasů)

In reply to by Sakura (neověřeno)

Trvalý odkaz

A nejsou náhodou ta základna plná Texasanů? To kdyby se náhodou někomu zachtělo zpochybnit hlasování?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Copak 44%, to je ještě dobrý....

osobně mě daleko víc irituje, že tady opruzuje, machruje a téměř zbavuje prezidenta pravomocí tajvanský šašek Pepek Vystrč, kterýmu k tomu stačilo cca 8.000 (slovy osm tisíc) hlasů.....

Průměrný počet slepic: 4.9 (25 hlasů)

Proto taky mají svoje guvernéry a šerify a další lokální s pocitem nesmírné důležitosti při nastavování lokálních pravidel. A samozřejmě taky někde může zloun úředně přijít o kejhák a jinde ne.
Nicméně pokud se bavíme o volbě celostátního, jako že úplně všech, náčelníka, tak je jejich systém idiotský, když může vyhrát ten, kdo dostane míň hlasů (teď s naprostým odhlédnutím od skutečnosti, že žlučovitá baba by byla pro svět a nejspíš i pro USA horší volbou), pokud tomu zároveň říkají demokracie. Ten systém mohl mít jistá opodstatnění někdy před těmi 200 lety, ale dneska ... chm. Nezpochybňuju jejich právo vybrat si volební systém, jaký jim vyhovuje, klidně ať jim prezidenta vybírá hromnicový svišť, zároveň nechť není zpochybněno moje právo svobodně tento jejich systém zhodnotit.
Ještě rozšířeně: Většinový volební systém považuji za velmi uměřeně řečeno hraničně demokratický. (Kontrolní otázka: Jak moc reprezentuje aktuální složení Senátu ČR názorové rozložení obyvatelstva?) Uzavírací klazule 5% se mi principiálně taky nelíbí, na druhou stranu poměrný systém bez vstupní klauzule ukazuje dost otřesnou praxi v Izraeli, i když tam je "štěpení společnosti" na řádově vyšší úrovni než u nás. Za mě by bylo na místě její snížení někam mezi 1% a 3%, aby se nestalo, že šestina hlasů propadne. Pokud bych měl volit jen mezi 5% a 0%, volím 0% - nechť i Cibulka a Volný mají zastoupení, dosáhnou-li aspoň na 0,5%. Samozřejmě, ruku v ruce se snižováním/rušením klazule musí jít zprůhlednění a zpřísnění jednacího řádu, aby jeden Cibulka nemohl blokovat zástupce osmi milionů voličů. A poslanecké kluby s jejich výhodami od rozumného počtu, 10 mi přijde akorát.
Pokud by i v takovém systému dokázala 5koalice vyhrát, nechť se předvede a vládne, obstrukce a obezličky jsou nežádoucí. Stejně jako nebyly, když poštěkávala z opozice.

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)

Nu, máš z mého pohledu docela vykastrovanou "onu demokracii a skutečné hlasování lidu", když už, bychom to brali přesně na obyvatele, tak koalice nemá ani těch 44procent hlasů, protože jim umělo byli přidány procenta za propadlé hlasy, ale i hlasi za lidi co nedošli volit, tedy reálně ani omylem nereprezentují ani těch 44 procent ;)

Systém v USA, ale oficiálně je DNES vysvětlován "že to měli daleko", ale tento systém byl dělám, protože je to společnost států, ne jednotlivců, jednotlivci skládají ty jednotlivé státy, takže zde nesouhlasím, protože z mého pohledu zde říkáš o USA co není pravda, USA nejsou složeny s občanů, ale je to federace složená ze států, takže teorie "většina obyvatel" je mylná ;)
Navíc spojené státy nejsou demokratický, ale republikánský federativní stát, takže i z tohoto pohledu když to bude brát tak hlasování jaké chceš je mimo pro USA;)

A ten senát, stejně jako parlament, když už chceš onu demokracii a ne republiku, proč neřekneš, když stále hovoříš o demokracii a volbě většiny obyvatel, že se musí započítat to výpočtu i propadlé a neodvzdané hlasy, ne že je někomu přidáš a tím sebereš jeho volbu a přiřadíš ji někomu jinému "protože jsi si udělal demokratický vzoreček", prostě jsi dal TOP09 hlasy, které jí nikdo nedal, proč toto aní náznakem neřešíš, ale považuješ za demokratické, že hlas pro Šlachtu někdo přidělil jiným stranám? Proč neřešíš, že hlas člověka co nešel k volbám, automaticky rozdělíš stranám co prošli 5procenty, tedy stranám, kterým to ten člověk nedal?

Z mého pohledu tvoje teorie o demokracii nejsou přijatelné, protože chceš dávat hlas někoho, někomu jinýmu a bereš to jako "demokracii" ;)

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

ty stará vojno, tak to máš nějak pomotaný.
Takže za prvé: 44 procent jsem nikde nepsal, hádáš se nejspíš sám se sebou.
Za druhé: USA mají jednoho prezidenta, jednoho zamini, jednotnou zahraniční politiku, nikoliv padesát. Výstřelky typu vepřoryjce tam nepěstují. Prezidenta volí všichni a podle mě je blbě, když vyhraje ten, kdo má míň hlasů - to by měl pochopit i prvňák. "Teorie většiny obyvatel" nemůže být mylná, protože je to prostá matematika, víš? :-))
A za třetí: "Sem by se hodilo jedno starý kocouří úsloví: Co to sakra meleš, ty vořechu?" (To je přiléhavý citát, kdybys měl tendenci se cítit jaksi uraženě. Hledej "Červený trpaslík".) Seš si opravdu jistej, že reaguješ na mě? Já bych řekl, že ani ne. Pokud se tím balastem prohrabu a usoudím, že jádrem sdělení měla být stručná věta "nesouhlasím s uzavírací klauzulí", tak to beru jako vyjádření souhlasu se mnou ;-) Ne, není ideální, vznikla jako berlička pro lepší stabilitu (a jako klacek na nepohodlné, problémové i vyložené mimoně), ale pořád je i takto ohnutý poměrný systém ke spravedlivému zastoupení voličů asi tak stokrát blíž než většinový systém - viz moje kontrolní otázka.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Ale co si načíst něco o USA že píšeš, takové bludy?
Tak za prvé spojené státy není nejsou stát, ale federativní republika, už zde píšeš nepravdu ze které pak vycházejí nesmysli...
A tato federace si určila, že volí presidenta této federace sbor volitelů, tedy presidenta nevolí občané, ale občané volí volitele, kteří se nemusí řídit tím za co byli zvoleni...
Jednotlivé státy zastupují Guvernéři, president USA representuje jednotlivé státy ne občany. ;)

Co se týká zahraniční, kde říkáš jako fakt "mají jednu", nu Biden a demokraté dělali co chctěli za Trumpa a sabotovali, tedy díky Trumpovi a jednání demkratů máme ukázku, že nemáš pravdu, ež tam neexistuje verze "rypákoryjce/hřiba", existuje a děje se to, zde taky píšeš nepravdu...

A co se týká "většinového systému", a u nás je? Díky těm pravidlům co se zavedli je ukázáno, že někdo koho volilo 44 procent má většinu 109 poslanců, tedy u nás není většinový systém a to co obhajuješ, že je lepší jak "v USA", dává stejné výsledky jako zde, vláda menšiny, takže i zde je blbost...

Když odmyslíme, že lidi nejdou k volbám protože rezignovali a tedy za ně někdo "vzorečkem" dostane jejich hlasy, tak jediný systém, kde by vládla "většina", je systém, kde každý musí k volbám, každý musí někomu hodit a nebudou žádné přepočty...

Konktrolní otázka je nesmysl, protože spravedlivé není eni jeden, pouze jejich zastáncii přesně jak to děláš ty si obhajují to svoje, že to je lepší...

Zatím bez slepic

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Máte pravdu, ale který začátek není těžký? Podívejte se na takového Volného nebo Pekovou - ti za Trumpem zaostali o parník.

Druhé volby už Trump vyhrál drtivě.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nemám dalších otázek :-))

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Protože např. o "vítězství" G. Bushe rozhodl, pokud vím, nejvyšší soud v Texasu, kde byl "shodou okolností" guvernérem jeho bratr Jeb, o výsledku voleb tak, že zastavil fyzické přepočítávání hlasů přesně ve chvíli, kdy Bush začal výrazně prohrávat.
S Trumpem to bylo hodně podobné s tím rozdílem, že ten si "vítězství" nevyvzdoroval.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Byl ve funkci guvernéra na Floridě, tedy i nejvyšší soud na Floridě. Jinak naprosto pravdivé za 5 kur.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Presne.
Zrovna vcera jsem to tady vysvetloval mistnim, kteri se me ptali, proc je na tom Evropa tak covidove zase spatne. Mame uz prece zkusenosti, neni treba opakvat lonske pokusy.
Vubec nechapou, proc v Evrope zasahuje policie, existuji ruzne pokuty za nenoseni masek a tak.
Nemel jsem to vubec lehke, protoze mi tu porad rikali, co se nam na nasich politicich nelibi, kdyz si je prece volime...

Musel jsem se uchylit k prikladum, treba 4 roky Demokrati v USA tlacili Russiangate (Trump je Putinuv slouha a znate to). Krome Foxe to tam tlacila VSECHNA media a v Evrope uplne vsechna. Kdo byl proti, tak byl ihned za ruskeho prisluhovace a u nas na Hamackovych seznamech. (parlamentky)
Ted se ukazalo, ze klicovy svedek si vse vymyslel a cela konstrukce tim zmizela. A to tak ze uplne. Z politiku, kteri lhali cela ta leta se neomluvil nikdo a z medii taky ne.
Zaregistroval jsem v New york times clanek, ktery pouze konstatoval, ze "ve svetle novych informaci se ukazuje, ze Russiangate se nezakladala na pravde".
To, ze to bezelo na CNN, Sky news atd. od rana do vecera, Trump byl prakticky porad jednou nohou v Impeachmentu najednou jako by neexistovalo.
U nas mame Vrbetice a ricin, ale to tady neznaji.
Takze jsem jim rekl, ze kdyz nase vlada vecer vyhlasi, ze je potravin dost pro vsechny a netreba delat si zasoby, tak vsadim vsechno co mam, ze druhy den hned rano budou vsude dlouhe fronty pred supermarkety.
Vede nas k tomu historicka pamet. I kdyz ja jsem nezazil prohlaseni, ze "ceska mena je pevna", tak rodice o tom mnluvili hodne casto.
Taky jsem jim zkousel vysvetli, ze i pres veskere volby ti nasi politici nejsou tak uplne svobodne voleni, protoze tu mame ruzke Kubiceho zpravy a Bakalovo media se zarucenymi informacemi od supertajnych agentu, ale pokud v tom nekdo nezil, tak tome neuveri.

Nejcerstveji by dalo podkopavani duvery ilustrovat na cenach plynu. Politici jako vzdy ukazali na Putina - univerzalniho vinika, vdycky kdyz nedo podelaji, ale tentokrat i ekonomove nejakou doby tlacili, ze to jsou Ruske hry, a ze Putin skrti plyn zamerne. To ze Merkelova i Mezinarodni agentura pro energii opakovane vyhlasili, ze Rusko dodava vse podle smluvenych dodavek, jako by ani neplatilo.
Takze duvera v politiky je spis otazka naivity.
Smutna vizitka 30ti let svobody. Cekam, ze mi sem nejaky elf napise, ze za to muze Putin a jeho dezinformace.

Průměrný počet slepic: 4.9 (69 hlasů)

In reply to by Sakura (neověřeno)

Trvalý odkaz

perfektně a pregnantně vyjádřeno.
Jak můžeme mít důvěru k někomu, kdo z nás celý život a často naprosto neomaleně dělá blbce? Tedy minimálně se o to pokouší.....

P.S.: Ostatně soudím, že za to samozřejmě může Putin.
Kdyby v Kremlu seděl Bórja Jelcinů nebo nějaký jeho klon, byla by Mať Rosíja největší spojenec západní civilizace. Tedy pokud by Rusko ještě existovalo....

Průměrný počet slepic: 4.9 (42 hlasů)

Čulíkův ochočený analytik KáDéčko už napsalo, že za to může Putin, který podle „analytika“ od letošního jara začal „předem cíleně vyprazdňovat i evropské zásobníky s plynem..“
a také prý
„Už brzy začnou plynovodem Nord Stream 2 ztělesňujícím třicet let snah Kremlu o pokoření Evropy a frapantně porušujícím vlastní evropská pravidla pro konkurenci v oblasti zásobování energiemi plynout jeden za druhým pěkně předražené krychlové metry hřejivé sibiřské demokracie.“
https://www.blisty.cz/art/105772-jeste-vice-sibirske-demokracie.html
Skoro se mi chce prolhanému KáDéčku doporučit, aby tedy využíval výhradně americké „molekuly svobody“ - ty budou zajisté mnohem levnější než pěkně předražený fujtabblový ruský plyn.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Třetí stupeň je nasrat! Nikoli hovno. Jinak souhlas. ☮️

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

a rozmazat.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Obyvatelstvo většinově není ani proti opatřením, ani proti očkování.
KDYBY nebylo o očkování a opatřeních rozhodováno jen a pouze POLITICKY místo toho, aby rozhodování probíhalo výhradně s ohledem na veřejné zdraví, "lid" by si remcání rád odpustil a i na ta bodla by šel celkem ochotně.
ALE...
Pouze za předpokladu, že
1) by měl na výběr z několika typů vakcin (deaktivovaná živá, hybridní, GMO)
2) by dostával PRAVDIVÉ informace o vakcinách - zejména o trvání účinku a o vedlejších účincích
3) by dostával PRAVDIVÉ statistické údaje
4) by byly pečlivě sledovány hladiny protilátek zejména u zájemců o očkování a u osob "předurčených" k očkování
5) že by byla protiepidemická opatření velmi rasantní, ale krátkodobá (cca do 14 dnů trvání)

To by totiž lidé akceptovali proto, že by s nimi bylo zacházeno jako s dospělými.
Misto toho EU vlády, parlamenty a odborníci i "odborníci" zacházely a zacházejí s "lidem" jako s bandou nesvéprávných dementů a navíc rozhodují VÝHRADNĚ POLITICKY.
Takže je "lid" poslal s očkováním i s opatřeními do prdele (a už jim nevěří ani "Dobrej den."). S rozběhem. A oprávněně.

Průměrný počet slepic: 4.7 (47 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Občane, Vaše body 1-3 byly nesplnitelné ani teoreticky. Ty vakcíny byly spíchnuté během necelého půlroku a netestované na lidech !!!

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

Vidlak nekeca, volebnim vysledkem pro a proti ockovani je mira proockovanosti v populaci. Fakticky je vyznamna vetsina pro. A je fuk jaky mel kdo duvody.

Tot jen konstatovani prosteho faktu jestli Vidlak keca nebo nekeca. O nic jineho se nesnazim.

Průměrný počet slepic: 2.8 (17 hlasů)

významná většina mládenců kolem 19-ti let pro nástup na dvouletou vojenskou službu je že na vojnu nastoupilo 99,9 % povolaných. Že, Turby?

Průměrný počet slepic: 4.4 (27 hlasů)

To se vám povedlo! Bez ironie... :-)

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)

….. komunisté, aby bylo zdání práva. Dnes paragrafů netřeba (ale ono to přijde, vo co?), volí se mazanější metody. Zjednodušeně řečeno - dřív byl třeba paragraf, dnes stačí vyhláška (a mnohdy ani ta ne).

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

v tom se mýlíte. Mezi zapíchnutými jsou i ti, kteří rezignovali. Ti jsou silně proti. Byli zahnáni do kouta, neb nechtěli riskovat ztrátu zaměstnání, nebo třeba chtěli mít přístup do špitálů a LDNek za svými příbuznými. Tihle rozhodně režim nepodpoří. Bohužel to svinstvo mají již definitivně v sobě. Kdy začne působit záleží na jejich konzistenci. Ale stopro to působit bude. Takových je mi skutečně líto.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Až je to složité.

Průměrný počet slepic: 4.1 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Čtyri roky to tu budou pytlíkovat koalice, a nikam se to neposune. Pak znovu nastoupí ti co to prostě udělají. A budou přidávat důchodcům. Hodně, protože jich bude o sakra hodně míň. Jak prosté...

Průměrný počet slepic: 4.7 (30 hlasů)
Trvalý odkaz

Mně přijde opravdu k smíchu, ale pohoršovat se nad ní nehodlám. Plácnutí do vody..
To si fakt někdo myslí, že něco takového u nás zabere? Na koho, prosím?
Na vyděšené babičky už to strašení zabralo dávno, jsou očkované a budou se očkovat až do úplného uočkování.

Skupina neočkovaných se stále zužuje a stává se z ní postupně "tvrdé jádro", s nímž bude obtížné pohnout. Akce a reakce, tlak a protitlak.
Pár anonymních obrázků? Moje labuť má takové podobné na každé krabičce cigaret a hulí dál jako fabrika.

Pro mě osobně to začíná být taková hra "kdo z koho", jestli to dotáhnou až k tomu povinnému očkování, což bude celkem veselá podívaná. Podívaná na kdysi hospodskými ventilátory ošlehané staříky, kteří už se smrti ani nebojí, když vidí tu radostnou green death budoucnost před námi. Bude zima, tma, sucho (bez vína), vegetariánské orgie..... to raději do té kremační pece... :-)

Třeba bude ještě veselo.

Průměrný počet slepic: 4.8 (52 hlasů)

Godote, nejsem Labuť :-), ale jen bývalý grafik-břídil a z mého pohledu jen zkazili design a pokrytecky dál vydělávají do státní kasy. A je to jen o vlku a koze. Peníze jsou až druhořadé, tak proč nevydělat na špatné vakcíně - když už se vyrobila?
http://svobodnenoviny.eu/bily-dum-oznamil-datum-zahajeni-povinneho-ocko…
Protože ta tlupa staronových falešných hráčů slíbila věrnost "Bratrovi" za velkou vodou a EU věrnost až za hroby(naše, ne jejich) a my přejímáme rychle a rádi - bojim, bojim. A na svoje základní práva, na Ústavu nikdo nemá čas, protože všichni jsou/byli tak zaneprázdněni, že jsou jim jejich práva docela dost u zadku a neznají z nich v podstatě nic. Takže jestli něco způsobí "Chcípl pes" nebo "Narodilo se štěně" by za mě bylo jen dobře, ale pochybuju o tom:
Z Ústavy ČR:
"Článek 3: Každý má právo na to, aby byla respektována jeho fyzická a duševní nedotknutelnost."
"Článek 2: Úmluva o lidských právech a biomedicíně: Zájmy a blaho lidské bytosti budou nadřazeny zájmům společnosti nebo vědy. Vůle a přání pacienta je tedy nejvyšší prioritou. Pacient nemůže být léčen nebo využíván k výzkumu bez svého souhlasu.
"Článek 5: Jakýkoliv zákrok v oblasti péče o zdraví je možno provést pouze za podmínky, že k němu dotčená osoba poskytla svobodný a informovaný souhlas. (Spadá do listiny základních práv EU, který je nadřazen zájmům a právu ČR, specielně článek 2!!)
Pokud chce tohle někdo popřít nebo to míjí, popírá sám sebe a podporuje Matrix...teď se pro mne jen zostřil pohled do iluze. Pokud to popře nějaký nový zákon (např. se vyhlásí pandemický s absencí pandemie), je to změna režimu.....
Stav je udržován a podle mne se s podzimní situací kalkulovalo dopředu neb je známa mentalita lidí. A navíc se na alterně stále dost píše o Greet Resetu, který Vidlák odmítl vzít v potaz, stejně jako nějaký NWO. A patrně i zákon o kauzalitě...
Další hysterická vlna bude patrně ohledně energetické krize a předpovědi zimních "krůtů". Vůbec bych se nedivil. Proč ne? Vždyť s davem se dá manipulovat všelijak a ve městě dřevem nezatopíš a zatopíš-li....
Podle Putina nám EU sama "zatopila" na problémy svojí (nejen) energetickou politikou(článek s rozhovory na Vlkovi). Píšu nám, ptz těch nahoře se to materiálně týkat nebude. A protože vždy mluvil k věci, jsem ochoten věřit tomu, co říká a ne těm našim přizdisráčům, patolízalům a Zastrčilům....
Apropo, kolik politiků už Covid dostal?

Průměrný počet slepic: 4.8 (33 hlasů)

Oni při tom porušování ústavy spoléhají na to, že se Norimberských procesů II nedočkají. Nebo si v horším případě neuvědomují, co činí. Stačí si přečíst § 402 Trestního zákoníku:

http://zakony.centrum.cz/trestni-zakonik/cast-2-hlava-13-dil-1-paragraf…

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

... Ale ten přeci funguje jen pro ty dole (a ještě to musí být "oponent P&L"), na ty "nahoře se to nikdy nevztahuje !! viz známé pořekadlo - "Co je dovoleno ... " !!!

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

Protože život je jen náhoda, jednou jsi dole jednou nahoře. Jen paragrafy jsou furt stejný.

Co potkalo nacisty v Norimberku, může stejně dobře potkat naše Vojtěchy a Babiše a paní z hygieny odvedle a pana ředitele školy odnaproti za pár let ve Strassburgu, až se to překlopí. A na tu paní z hygieny dojde až nakonec, třeba až za 50 let, až bude mít 90+, protože stejně tak dnes souděj nacistický dozorce z lágrů v Německu. Každej to vidí a může se podle toho rozhodovat ve svém konání.

Průměrný počet slepic: 4.1 (17 hlasů)

Jenom technická - ani ty kroutící se paragrafy "nejsou furt stejný". Zase tolik nescházelo, a - když už je zmíněn ten Norinberk - platily ty z roku 1933 o Německé krvi a o Říšském občanství i po roce 1945... A konal-li by se po 1945 soudní tribunál v Norimberku, byl by oním odsouzeným... třeba Winston Churchill...

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

...pohlíželo na určité období vlády komoušů jako na " dobu nezákonností", že se něco takového nemůže stát znova, ale za vlády demokroušů.
A že se možná právě teď ta ostudná doba děje, systémem vaření žáby.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Zavedl bych trest smrti už jen za ty píchací akce v LDNkách a domovech důchodců. Ty akce moc z těch chudáků nepřežilo. Kriminál je málo nejen pro politiky, kteří to nařídili, ale i pro ty, kteří to těm starouškům aplikovali.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

A to je zajímavé!
V PS chřipečka nějak nefunguje, což?

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

Je dobré mít na paměti, že skupina neočkovaných není homogenní. Obsahuje jak odpírače očkování "z principu", tak i lidi, kteří mají k odmítání vakcíny proti covidu racionální důvod. Problém je, že bezhlavě hysterický tlak na očkování spolu s absolutně nelogickým přístupem k testům a de facto vakcinačním apartheidem stmeluje tuto skupinu též argumenty emočními: a just ne!
Což sice není dobré, ale bohužel to je jen logický dopad vládní tzv. "strategie".

Další poznámka se týká Godotovy stupnice nesouhlasu: bod 3. není poslední, bod 3. je pouze poslední varování.

Průměrný počet slepic: 4.5 (27 hlasů)

že mám vícero racionálních důvodů proti očkování a rovněž některé racionální důvody pro. Celé se to v čase vyvíjí tak, alespoň u mě, že racionální důvody proti jasně převažují.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)