Povedzte mi sůdruh Vojtěch...

Autor
Štítky

Víte co je nejhorší? Když se moje temné předpovědi vyplňují před očima a ti kteří mají prst na tepu doby vymýšlejí pitomosti. Původně jsem se ke koronaviru tak brzy vracet nechtěl, protože to chce delší odstup, ale když vláda po včerejších nárůstech pozitivně testovaných opět přitvrdila (a opět k ničemu), tupí novináři ze Seznamu a Novinek přidali svoje bombastické články a slavný MESSES najednou začal mluvit jinak, tož mi nezbývá než opět zase a znova zveřejnit Vidlácký pohled na věc. Po včerejšku mám pocit, že se všichni nějak míjíme cílem a sice koukáme na stejná data, ale každý vidíme něco úplně jiného. 

Nejprve shrnu situaci. Tvrdil jsem, že pokud  v den svolání ustavující schůze sněmovny budeme mít v nemocnicích 3200 lidí, tak to znamená, že se nám epidémie řádně a plnohodnotně jede. Nakonec jsme v pondělí měli v nemocnicích cca 3100 lidí.  Od té doby to trochu poskočilo a ke včerejšku jich bylo 3300. Dneska ráno to zase poskočí a já dávám do placu, že pokud bude příští týden v pátek v nemocnicích cca 6500 lidí, tak epidemie jede dál a nic si nedělá ani z očkování ani z opatření. 

Tento týden dosáhne počet nakažených loňských nejhorších čísel podzimní vlny. V nemocnicích je ale zhruba poloviční počet lidí co loni a zhruba poloviční počet je i na JIPkách.  Stále platí, že počet neočkovaných nakažených je vyšší než počet očkovaných nakažených. To je milé děti ten pozitivní efekt očkování a promoření.  Ačkoliv nákazy už vypadají jako loni, do nemocnic to dotáhne o dost méně lidí. 

A teď to horší...

Když bylo loni v nemocnicích 3200 lidí, tak umíralo zhruba 50 lidí denně. Když je letos v nemocnicích 3200 lidí, umírá jich zhruba 50 denně. Povedzte mi sůdruh ministěr... neznepokojuje vás to? Do nemocnic to dotahují očkovaní i neočkovaní a jakmile tam jsou, tak mřou jako mezi nimi nebyl žádný rozdíl.  Já nevím jestli si to tam na ministerstvu uvědomujete, ale nakazit se je letos velmi snadné. Dokáží to i tisíce a tisíce očkovaných. 

Ono je celkem jedno, kolik lidí má pozitivní test a tím se dostane do systému, protože i kdyby se nakazilo desetkrát tolik neočkovaných třicátníků, tak z nich prakticky nikdo neumře.  A podobně to platí i pro hospitalizované lehčí případy. Je v podstatě jedno, kolik neočkovaných třicátníků, čtyřicátníků a padesátníků to dotáhne do nemocnice, protože tam dostanou pár léků, chvíli si podýchají kyslík a zase vypadnou.  Jen výjimečně to někdo z nich nedá a  exne.

Ale přestává to být jedno u těch šedesátníků a výš. Těžké případy se rekrutují takřka výhradně z nich. Povedzste mi sůdruh Vojtěch, víte o tom, že ty fotky z vaší brutální kampaně, kde ukazujete ty těžké případy, že takřka polovina z nich je očkovaná? Každá druhá brutální fotka se týká člověka, který normálně udělal všechno co jste mu doporučili, ale stejně to dotáhl do vaší kampaně. Ano Vojtěch! Polovina lidí na JIPkách je očkovaná. Udělali všechno co jste chtěli a stejně mřou. Není to k vzteku?  

To samé platí i pro úmrtí. Ta jsou také víceméně půl napůl. Očkovaní nám na JIPkách umírají stejně často jako neočkovaní. Povedzte mi sůdruh Vojtěch... dochází vám, že pokud je člověku přes 65 let a dotáhne to až na JIPku, tak je vlastně úplně jedno, jestli je nebo není očkovaný, protože má v podstatě stejnou šanci exnout jako pětašedesátiletý neočkovaný důchodce, co to na JIPku dotáhl taky? Netvrdili jste, že to bude obráceně? Že očkovaný člověk zaručeně nezemře, určitě to nedotáhne na JIPku, výjimečně to může dotáhnout do nemocnice a může mít pozitivní test? Přitom je to tak, že očkování spíš pomáhá nepustit virus do těla. Ale když už se tam ten prevít dostane, tak celé očkování začíná být na hovno. 

Já vím, počty očkovaných a neočkovaných celkem... Do nemocnice i na JIPku to dotahuje třikrát méně očkovaných důchodců než neočkovaných. To všechno vím. Stejně tak vím, že si můžeme dovolit ještě dvakrát tak vysoké denní případy nákaz, aby to naše zdravotnictví zvládlo alespoň tak jako loni. Očkování snižuje riziko. Nehádám se. 

Mám ale pocit, že vy tam na ministerstvu prostě odmítáte vidět, že existuje skupina důchodců, kterým očkování k ničemu není. Kteří udělali všechno co měli, ale imunita se jim stejně nenabudí, nebo se nabudí na příliš krátký čas. Když se dívám na Masterovy grafy efektivity vakcín, tak to jde pořád dolů. Každý den se objevují noví a noví očkovaní, kteří už vlastně očkovaní vůbec nejsou. Potíž je v tom, že nevíme, jak velká tahle skupina je. Nevíme, jestli jich je 100 tisíc nebo milion. 

Ale víme spolehlivě, že každého z nich si letos virus najde, protože tu běhají miliony očkovaných lidí, kteří jsou téměř bezpříznakoví a nic je neomezuje v šíření. Udělali tečku. Povedzte mi sůdruh Vojtěch... máte představu kolik tu máme očkovaných lidí nad 65 let, kterým očkování žádnou tečku neudělalo?  Udělali jste nějakou studii? Máte přehled, jak rychle očkovaným důchodcům docházejí protilátky? Tušíte jak velký je ještě rezervoár pro zahlcení JIPek? 

A víte co ještě bohužel víme skoro jistě? Že čím více a častěji budeme píchat lidem další a další dávku vakcíny, tím více budeme šlechtit virus, aby to uměl obejít. Takže bude stále více a více důchodců, co budou dvacetkrát naočkovaní a stále více na nic. Povedzte mi pán Vojtěch, neměli jste se tam už dávno zamyslet nad nějakým plánem B? 

V posledním týdnu sledujeme pozvolný pokles reprodukčního čísla. Zdá se, že skutečně existuje nějaké omezení pro rychlost šíření viru. Čím vyšší denní čísla nákaz, tím pomaleji epidemie jede. Ale co se stane pak, až prostě narazíme na strop? Budeme mít po dlouhé týdny počty nákaz kolem dvaceti tisíc denně?  Nebo to prudce spadne dolů a dostane se zpátky na nějaké nižší tisíce denně? Už současný denní počet hospitalizací pozvolna nemocnice zahlcuje. Pozvolna. Ale stále. 

Jednoho dne dojdou ti ohrožení neočkovaní. Prostě je virus probere, povraždí co půjde a dál už nebude mít koho hubit. Ale bude dál zabíjet očkované. Ty, kteří teď třeba ještě ohrožení nejsou, ale za měsíc už budou bez protilátek. Povedzte mi sůdruh ministěr... jste schopni přeočkovat celou důchodcovskou populaci v reálném čase jednoho či dvou měsíců? A bude se jim chtít na třetí dávku a pak na čtvrtou, pátou, šestou? 

Očkování v podstatě mělo jeden jediný efekt - snížilo zátěž na nemocnice. Na polovinu. Ale díky tomu, že očkovaný člověk není nijak omezen na volném pohybu, tak si naopak virus posbírá v populaci úplně všechny, kteří jsou na zabití. Neočkované i očkované. Toto všechno by se stalo i kdyby byli naočkovaní úplně všichni. Jen by se zátěž nemocnic ještě o něco snížila. Ale virus prostě je i v naočkované populaci a bez neočkovaných se docela dobře obejde. Vystačí si i s očkovanými. Až se všichni skoro povinně naočkují, tak pak vylezete v televizi a řeknete, že jich stejně hodně pomře, ale ještě že máme očkování? Jste si jistí, že vám to projde? 

Povedzte mi pánko Vojtěch... jste ji jistí, že se rychlost šíření nemůže ještě zdvojnásobit? Co takhle jít s pravdou ven? Co takhle říct konečně nahlas jak na tom doopravdy jsme? Tohle obyvatelstvo není většinově proti opatřením. Volný si ani neškrtl a Zahradníková je ráda za pár mizerných milionů. Různých Vlastimilů a Petrpavlů zase není tak moc. Ale lidi strašně štve, když s nimi nehrajete fér hru. Když kličkujete, když nevíce co chcete, když něco schvalujete, dušujete se, že tím to končí, ale pak se ukáže, že to tak není. 

Za Vidláka říkám: 

1. Je zbytečné nutit do očkování třicátníky. Ti na covid stejně neumřou a jakmile ho prodělají, jsou mnohem lépe chráněni než s Fajzrem. A nemusejí se bát, jestli budou schopní mít děti. 

2. Je nezbytné okamžitě ověřit u co největší kontrolní skupiny 65+, jak na tom jsou doopravdy s protilátkami po očkování. Abyste vůbec věděli, kolik lidí tu vlastně potenciálně sedí hrobníkovi na lopatě. Když jich bude málo, nemusíte dělat nic. Prostě se to zastaví. Když jich bude hodně, můžete se uočkovat a stejně se nemocnice zahltí. 

3. Sakra mějte tam konečně už někdo koule a řekněte na rovinu, jak se věci mají. My to uneseme a nás normálních je furt ještě většina. Žádný Chcípl pes to tady nepřevrátí. Ale pokud budete mlžit, kličkovat, uhýbat, odvolávat co jste slibovali a pak zase naopak, tak na to prostě doplatíte. 

4. I když se o to strašně moc snažím a málokdo k vám byl vstřícnější než já, já pořád nevím, o co se vlastně snažíte. Jestli je hlavním smyslem vaší strategie zachránit lidské životy, tak nechápu, proč netestujete s neočkovanými také očkované. Nechápu, proč neomezujete volný pohyb, protože zatím děláte všechno pro to aby umřeli všichni, co na to umřít mohou. Pokud je smyslem vaší strategie nezahltit nemocnice, pak nechápu, proč neděláte studie, kolik očkovaných důchodců má potenciál na kovida umřít. Bohužel to zatím vypadá, že se především snažíte pomoci firmě Fajzr, aby náhodou neutrpěla ztrátu. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (164 hlasů)

Komentáře

In reply to by petr w. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokud by v Belorusku nevedeli, kdo sedi v letadlech do Minska, tak to by bylo smutne.
Ale proc by je na jejich ceste (na pozvani) do vysneneho Nemecka Belorusove meli zadrzovat? Mozna by na oplatku dostali nejake ty sankce a EU by jim zase vybirala prezidenta.
No a vzhledem k tomu, ze nas tahas na varene "nudly", tak preji hezky den na Ukrajinu :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)

In reply to by Sakura (neověřeno)

Trvalý odkaz

Sakura: Ale proc by je na jejich ceste (na pozvani) do vysneneho Nemecka Belorusove meli zadrzovat?
***
Mně spíš šlo o to, že si z nás Lukašenko v tomto trochu(?) dělá prdel, tedy přesněji: měl by to dělat chytřeji a mluvit o pokrytectví EK nebo evropských elit-zmrdů, či běloruské emigrace, kterou tak nadšeně vítali v Polsku, Litvě nebo v ČR.
Protože jinak, evropští vidláci a lopaty s tím mají málo co společného...prostě neměl by si myslet, že všichni jsou zde blbí a žerou migracní politiku Merkelové...

Já mu docela fandím v tom, že si vyřizuje úcty s těmi "našimi" zmrdy a těch pár tisíc chudáků, co přiletí skrz Minsk, když sem přišlo milión jiných, už opravdu Evropu nezničí.

On jim prostě v Turecku nebo v Sýrii, či v Iraku, někde v Erbilu, prodává turistický víza. Sednou na letadlo a je to na nich. Nijak to neorganizuje, ale ani tomu nebrání. Má z toho jen prachy. Poláky ty vojenské manévry už teď si myslím stojí tolik, co by jinak vydali za jejich pobyt tak na 2 roky...
Vcelku to vidím tak, že to Poláci vzdají či spíše: budou dělat na jednom místě bububu, a na druhém budou koukat bokem. Přesně jako Italové na připlavané negry z Afriky: hlavně rychle zmizte někam do prdele do Francie nebo Anglie a nevotravujte tady.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Dovoluji si tímto vyjádřit poděkování Homerovi za jeho informace z druhého břehu.Vzdáleně mi to připomíná počínání Terezy Spencerové,kterou dodnes,v tomto turbulentním světě,silně postrádám.

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

k tomu zdražení sádla na Ukrajině. Když jsem si to propočetla, tak nic moc. Já dávám za kvalitní nepančované /ne německé vyrobené v polsku/ ale naše 120 za kilo. Ale vyplatí se protože to polskoněmecké se připaluje a čudí a chuťově nic moc,na chleba se nedá. Naše je prostě jiné a chleba se sádlem taky není k zahození.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

…. s tímhle mě bavíte. Prosím, vydržte a pokračujte.
Díky.
Godot

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/svetova-ekonomika/musk-zrejme-prod…

To je zoufalství.
-----------------------
Tak cena sádla " vylétla" na Ukrajině nahoru o 13 % ?
Tož takové zprávy lze šířit takřka po každé návštěvě mnoha obchodů u nás (i jinde)...
Představte si - o neuvěřitelných 13 % !!!!!

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Dnes naprosto souhlasím s panem Vidlákem.
Takže,státy co hodně očkují,jsou na tom hůř,než státy co očkují málo,nebo vůbec.
Ono to dost ukazuje,že vakcína spíš rozhodí imunitu,než aby ji posílila.
Nezaznamenal jsem,aby se před očkováním zjistili protilátky,aby se dalo ověřit působení vakcíny.
Jak už jsem psal i článku paní Petry,naprosto stejné opatření u nás,jako v USA,takže ty řeči o naších služebníčcích budou pravdivé.
Dnes to také pohnojil Laco G.
Ty jeho zmrdi sídlí nahoře a těch 30% sedí
Jsou takový co prodají stát za misku šošovice,nebo potištěný hajzl papír.

Průměrný počet slepic: 3.3 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Zdá se mi, že se značná část zdejších p.t. přispěvatelů pohybuje ať již reálně nebo virtuálně ve své bublině. Ve svém širším okolí znám jediného člověka (a to má přes 50 let!), který odmítá očkování. Trochu mi to připomíná havloidní chlívkovské demonstrace, zdánlivě plné lidí.

Průměrný počet slepic: 4 (16 hlasů)

….. a já to mám přesně naopak.

Nemám ve svém okolí nikoho, kdo by se nechal očkovat ze zdravotních důvodů. Vnuci jen proto, aby mohli studovat, pracující jen proto, aby mohli pracovat, ochlastové jen proto, aby mohli chlastat atd.
Synové nikoliv, ti nemusejí - jeden nechce a druhý prodělal (celkem bez problémů).
Kdo v mém okolí se nemusí nechat očkovat z důvodů existenčních, ten se nenechá.

Někteří se i obětují, jako třeba moje ségra - aby mohla za manželem do špitálu a za naší maminkou do starobince, tak se nechala očkovat. Nadšená z toho není, ale říká, že to máme napůl - ona s vakcínou, já bez. Uvidíme co to udělá, pokud to s námi dříve nesekne z nějakého obvyklého důvodu.

Stejně jako ve vašem případě je to samozřejmě moje bublina, já vím, ale jsem starý a zkušený, což mě už dávno vede k přesvědčení dát spíše na vlastní názor a poznatky, než na "veřejné" informace (nejlépe z ČT, ty fakt "sedí", když je náhodou zaregistruji).

Průměrný počet slepic: 4.2 (21 hlas)

jsme neočkovaní, jsme ok. Děti, vnučky se v dospělém věku musely nechat očkovat z existenčních důvodů, vnučka 24 jako zdravotnice třikrát - nějak se jí, když teď chtějí, nedaří otěhotnět, náhoda? Nevím, ale červík vrtá...
Teď mi žena říká že na ČT slyšela že (nevím která) hygienička říkala že ne už testy, ale jedině potvrzení o prodělání covidu nebo o očkování by se měly uznávat. Vaření žáby...

Průměrný počet slepic: 3.8 (14 hlasů)

Odmítačů nad 50 mám v okolí osm.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Chce to jména, takhle je to bez významu - pro stranu i vládu.
A adresy. To je jasné.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

tak dnesny clanok sa mu podaril.

Myslim, ze clanok sa mu podaril a poslednou vetou si to cele vystihol.

Najprv Fajzer, Potom stolicka. Potom pi ar. Potom ako vyzeram. Potom co povie na moje vystupko preceda. A na nejakom 1112. mieste je vlastne - co to kurwa vlastne po mne sicia chcu, sak ja su enem blb ale ministr zdravotnictvi nahodou

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Jestli nebude správně za B??? Zajistit zisky bigfarmě???

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdyby ho neměli, tak by si ho museli vymyslet. O čem jiným by psali.

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Včera jsem na rádiu poslouchal nějakého chytrého pána, který vyzýval posluchače, aby mu poradili, jak vylepšit kampaň pro očkování. Návrh bych měl: Zařídit, aby výrobce vakcíne nesl plnou odpovědnost za vedlejší nežádoucí účinky. Takhle to vypadá, ža výrobce sám svému produktu nevěří.

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)

In reply to by VlastimilČech (neověřeno)

Trvalý odkaz

Možná on na tebe BIS nepošle.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Je třeba se očkovat! Pokud možno 9x, 3x nestačí očkuje se pokud možno 9x !
4. dávka zajistí nehořlavost, 5. neprůstřelnost, po 6. lze procházet zdí, 7. zaručí neviditelnost., 8. umožní levitovat a po 9. už nastupuje jasná nesmrtelnost 😀

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

Desátá dávka a zasekne se kulomet.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by JosefS (neověřeno)

Trvalý odkaz

„Chceš říct, soudruhu kapitáne...”
„No jo, dvě dávky.”

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Proč?

Protože za jeho problémy mohou všichni ostatní, jen ne jeho příslušníci. Jak jsem se právě dozvěděl z 95% příspěvků v této dikuzi.

Už aby tu byla vláda klaunů řízená panem šiditelem. Ten v pondělí v Událostech pravil, že začne přemlouvat lidi po dobrém,
Tak jó, pane šiditeli, pane šiditeli.
Trochu vidle mu do té nezměrné dobroty hází jeho budoucí klaun - ministr, kterému já říkám indická bradavice. Ten řekl jasně? "Na Vánoce lockdown."
A to jsem včera šel kolem plakátu Spolu, na kterém pan šiditel, paní Markéta Hytler von Bundestag (omlouvám se Ládíku za porušení copyrightu) a ještě jeden klaun jasně tvrdí, "Už žádný lockdown."

Už aby ti klauni vládli!

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

už 2 dny nejsem plátcem DPH a z hodnoty 100, kterou vydělám, neodvedu státu 21%, ale zůstává mi v kapse. Je to dobrý pocit. Jenom z těch 21% 30-letého příjmu se mi nepočítal důchod, šlo to pryč jen tak.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

(už jsem se lekl, že mi copyright budete účtovat).
Pokud jste firma, právnická osoba, je Váš budoucí starobní důchod dán Vaší mzdou, ne tržbami, včetně DPH. A pokud jste OSVČ, tak dostanete důchod podle toho, kolik si zaplatíte sociálka. DPH na nic z toho nemá vliv. Navíc už si neodečtete DPH z došlých zdanitelných plnění. Nožná Vám to bude vycházet, ale já bych moc nejásal.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

a nic jsem nekupoval, papír, toner, pc a mobil občas. Auto mimo firmu. Odvody jsem platil, nebojte…

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nicméně stejně to zrušení statusu plátce DPH Vám na důchodu nepřidá, leda, že budete mít nižší ceny zákazníkům.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

jenom mi zbude o 21% víc. To je asi na tu inflaci.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

v praxi si ale nebudete moct odečíst těch 21% ze vstupů (materiálu), takže vám zbude o něco míň. O kolik, to si netroufnu odhadovat, záleží na poměru mezi náklady na nakupované položky a náklady na vaši práci.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

a ještě promyslete s účetní (daňovým poradcem),
zda by nebylo vhodné a možné trošku přilepšit na důchod Vaší partnerce (pokud ještě v důchodu není a máte společnou domácnost) s využitím institutu tzv. spolupracující osoby.

Vy už máte důchod jistý a na jeho zvýšení se Váš další výdělek (a zejména výše odvodů po přiznání důchodu) už neprojeví.
Tam pak pouze za každých 360 dnů odpracovaných (pojištěných) při pobírání starobního důchodu se důchod zvýší (na žádost) pouze o 0,4 % "výpočtového základu" ( z částky, ze které byl důchod původně teprve vypočítán, bývá to uvedeno na prvním výměru.)

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

(už jsem se lekl, že mi copyright budete účtovat).
Pokud jste firma, právnická osoba, je Váš budoucí starobní důchod dán Vaší mzdou, ne tržbami, včetně DPH. A pokud jste OSVČ, tak dostanete důchod podle toho, kolik si zaplatíte sociálka. DPH na nic z toho nemá vliv. Navíc už si neodečtete DPH z došlých zdanitelných plnění. Nožná Vám to bude vycházet, ale já bych moc nejásal.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

vy jste binární osoba. Já téměř vždy mám problém jestli vás za příspěvek v diskusi hanět nebo chválit.

Nechcete se nechat operovat a stát se konečně už buď dědkem nebo bábou, komunistou (či socanem) nebo liberálním "demokratem" (či koblihou)?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

před volbou hlavy dolní komory Markéta Hytler von Bundestag, která když vysvětlovala proč se hodí na předsedkyni uvedla mimo jiné odkaz na své jazykové znalosti. Prý se "domluví anglicky".
Milá Hytler von Bundestag, rád bych vám sdělil, že můj nejmladší vnuk (11+) se také domluví anglicky. O jeho znalostech mě informoval můj syn po návratu z dovolené v Chrovatsku, kde vnuka přistihl, kterak s kamarádem rozmlouvají se dvěma děvčaty a na otázku, jak se s nimi domluvili (byli to Maďarky) pravil, "Přece anglicky!"

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Napsal uživatel Laco G. Mlynář (neověřeno) dne Čt, 11. 11. 2021, 09:03

Pane Mlynáři, dcera se musela anglicky domlouvat i v Polsku a na Slovensku.

Nevím jestli nechtěli, nebo opravdu nerozuměli.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by Josef původní (neověřeno)

Trvalý odkaz

zejména, pokud se nedomlouváte s anglickým rodilým mluvčím, S většinou ostatních Vás rozhovor nutí k úspornosti, tedy pokud na tom s angličtinou nejste stejně dobře jako Martin Hilský.

Předpokládám, že Hytler von Bundestag má své znalosti angličtiny zhruba na úrovni:

Can I help you?
One hamburger, please.
Thank you.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

In reply to by Alča (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale, pravda se ukázala. Tak tedy, vyšší moc to zdůraznila 4x.
Jsem těžká váha i v angličtině.
Tak přidám píseň
M.C. Milosh - Bubble Bum

Průměrný počet slepic: 1.8 (8 hlasů)

In reply to by Alča (neověřeno)

Trvalý odkaz

Angličtina Aleny Schillerové
210 481 zhlédnutí18. 5. 2020

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)

Prý 6x.
Jako ministrině f. umím počítat jen do čtyř.

Průměrný počet slepic: 3.3 (10 hlasů)

In reply to by Alča (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nicméně bych čekal, že třetí nejvyšší ústavní činitel bude reprezentovat Česko nejen velkými kozami, ale také alespoň aktivní znalostí dvou světových jazyků, ve kterých bude schopen konverzovat o složitostech doby (nejen si objednat limonádu) a zároveň zvládne pasivně alespoň dva další světové jazyky. Toho se ale od šeditelovo klaunů těžko dočkáme.

Kromě hrůzy Lipavského (zamini) a odborníka na otravu Bečvy Gazdíka (školství) nás prý čeká i nová osobnost v křesle ministra kultury.

Godote, jásejte, ano, bude to prý Váš lumen Baxa!

Ten na tom bude asi dobře s němčinou, zvláště tou sudetoněmeckou. Ostatně také jeho šiditel je kámoš našich milých bývalých spoluobčanů.

Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zeman k Putinovi: Novináře je třeba likvidovat | Facebook

Průměrný počet slepic: 3.6 (12 hlasů)

že když to na Rusa zase zkusíte, tak zase dostanete na prdel? Ale už byste to mohli jednou zkusit sami.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Můj Baxa"!
Hovno můj, je to debil a hajzl a tvrdím to už dlouhé roky.

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

usmívající se slušňák s motýlkem. Vy musíte být zaujatý. Navíc primátor Vašeho městysu. A ještě k tomu z ODS.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by Alča (neověřeno)

Trvalý odkaz

Viljů ríli? Dec intristink!
---
...stink!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Špréchen Zí ?
Tak tróchenzí ...

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)