Povedzte mi sůdruh Vojtěch...

Autor
Štítky

Víte co je nejhorší? Když se moje temné předpovědi vyplňují před očima a ti kteří mají prst na tepu doby vymýšlejí pitomosti. Původně jsem se ke koronaviru tak brzy vracet nechtěl, protože to chce delší odstup, ale když vláda po včerejších nárůstech pozitivně testovaných opět přitvrdila (a opět k ničemu), tupí novináři ze Seznamu a Novinek přidali svoje bombastické články a slavný MESSES najednou začal mluvit jinak, tož mi nezbývá než opět zase a znova zveřejnit Vidlácký pohled na věc. Po včerejšku mám pocit, že se všichni nějak míjíme cílem a sice koukáme na stejná data, ale každý vidíme něco úplně jiného. 

Nejprve shrnu situaci. Tvrdil jsem, že pokud  v den svolání ustavující schůze sněmovny budeme mít v nemocnicích 3200 lidí, tak to znamená, že se nám epidémie řádně a plnohodnotně jede. Nakonec jsme v pondělí měli v nemocnicích cca 3100 lidí.  Od té doby to trochu poskočilo a ke včerejšku jich bylo 3300. Dneska ráno to zase poskočí a já dávám do placu, že pokud bude příští týden v pátek v nemocnicích cca 6500 lidí, tak epidemie jede dál a nic si nedělá ani z očkování ani z opatření. 

Tento týden dosáhne počet nakažených loňských nejhorších čísel podzimní vlny. V nemocnicích je ale zhruba poloviční počet lidí co loni a zhruba poloviční počet je i na JIPkách.  Stále platí, že počet neočkovaných nakažených je vyšší než počet očkovaných nakažených. To je milé děti ten pozitivní efekt očkování a promoření.  Ačkoliv nákazy už vypadají jako loni, do nemocnic to dotáhne o dost méně lidí. 

A teď to horší...

Když bylo loni v nemocnicích 3200 lidí, tak umíralo zhruba 50 lidí denně. Když je letos v nemocnicích 3200 lidí, umírá jich zhruba 50 denně. Povedzte mi sůdruh ministěr... neznepokojuje vás to? Do nemocnic to dotahují očkovaní i neočkovaní a jakmile tam jsou, tak mřou jako mezi nimi nebyl žádný rozdíl.  Já nevím jestli si to tam na ministerstvu uvědomujete, ale nakazit se je letos velmi snadné. Dokáží to i tisíce a tisíce očkovaných. 

Ono je celkem jedno, kolik lidí má pozitivní test a tím se dostane do systému, protože i kdyby se nakazilo desetkrát tolik neočkovaných třicátníků, tak z nich prakticky nikdo neumře.  A podobně to platí i pro hospitalizované lehčí případy. Je v podstatě jedno, kolik neočkovaných třicátníků, čtyřicátníků a padesátníků to dotáhne do nemocnice, protože tam dostanou pár léků, chvíli si podýchají kyslík a zase vypadnou.  Jen výjimečně to někdo z nich nedá a  exne.

Ale přestává to být jedno u těch šedesátníků a výš. Těžké případy se rekrutují takřka výhradně z nich. Povedzste mi sůdruh Vojtěch, víte o tom, že ty fotky z vaší brutální kampaně, kde ukazujete ty těžké případy, že takřka polovina z nich je očkovaná? Každá druhá brutální fotka se týká člověka, který normálně udělal všechno co jste mu doporučili, ale stejně to dotáhl do vaší kampaně. Ano Vojtěch! Polovina lidí na JIPkách je očkovaná. Udělali všechno co jste chtěli a stejně mřou. Není to k vzteku?  

To samé platí i pro úmrtí. Ta jsou také víceméně půl napůl. Očkovaní nám na JIPkách umírají stejně často jako neočkovaní. Povedzte mi sůdruh Vojtěch... dochází vám, že pokud je člověku přes 65 let a dotáhne to až na JIPku, tak je vlastně úplně jedno, jestli je nebo není očkovaný, protože má v podstatě stejnou šanci exnout jako pětašedesátiletý neočkovaný důchodce, co to na JIPku dotáhl taky? Netvrdili jste, že to bude obráceně? Že očkovaný člověk zaručeně nezemře, určitě to nedotáhne na JIPku, výjimečně to může dotáhnout do nemocnice a může mít pozitivní test? Přitom je to tak, že očkování spíš pomáhá nepustit virus do těla. Ale když už se tam ten prevít dostane, tak celé očkování začíná být na hovno. 

Já vím, počty očkovaných a neočkovaných celkem... Do nemocnice i na JIPku to dotahuje třikrát méně očkovaných důchodců než neočkovaných. To všechno vím. Stejně tak vím, že si můžeme dovolit ještě dvakrát tak vysoké denní případy nákaz, aby to naše zdravotnictví zvládlo alespoň tak jako loni. Očkování snižuje riziko. Nehádám se. 

Mám ale pocit, že vy tam na ministerstvu prostě odmítáte vidět, že existuje skupina důchodců, kterým očkování k ničemu není. Kteří udělali všechno co měli, ale imunita se jim stejně nenabudí, nebo se nabudí na příliš krátký čas. Když se dívám na Masterovy grafy efektivity vakcín, tak to jde pořád dolů. Každý den se objevují noví a noví očkovaní, kteří už vlastně očkovaní vůbec nejsou. Potíž je v tom, že nevíme, jak velká tahle skupina je. Nevíme, jestli jich je 100 tisíc nebo milion. 

Ale víme spolehlivě, že každého z nich si letos virus najde, protože tu běhají miliony očkovaných lidí, kteří jsou téměř bezpříznakoví a nic je neomezuje v šíření. Udělali tečku. Povedzte mi sůdruh Vojtěch... máte představu kolik tu máme očkovaných lidí nad 65 let, kterým očkování žádnou tečku neudělalo?  Udělali jste nějakou studii? Máte přehled, jak rychle očkovaným důchodcům docházejí protilátky? Tušíte jak velký je ještě rezervoár pro zahlcení JIPek? 

A víte co ještě bohužel víme skoro jistě? Že čím více a častěji budeme píchat lidem další a další dávku vakcíny, tím více budeme šlechtit virus, aby to uměl obejít. Takže bude stále více a více důchodců, co budou dvacetkrát naočkovaní a stále více na nic. Povedzte mi pán Vojtěch, neměli jste se tam už dávno zamyslet nad nějakým plánem B? 

V posledním týdnu sledujeme pozvolný pokles reprodukčního čísla. Zdá se, že skutečně existuje nějaké omezení pro rychlost šíření viru. Čím vyšší denní čísla nákaz, tím pomaleji epidemie jede. Ale co se stane pak, až prostě narazíme na strop? Budeme mít po dlouhé týdny počty nákaz kolem dvaceti tisíc denně?  Nebo to prudce spadne dolů a dostane se zpátky na nějaké nižší tisíce denně? Už současný denní počet hospitalizací pozvolna nemocnice zahlcuje. Pozvolna. Ale stále. 

Jednoho dne dojdou ti ohrožení neočkovaní. Prostě je virus probere, povraždí co půjde a dál už nebude mít koho hubit. Ale bude dál zabíjet očkované. Ty, kteří teď třeba ještě ohrožení nejsou, ale za měsíc už budou bez protilátek. Povedzte mi sůdruh ministěr... jste schopni přeočkovat celou důchodcovskou populaci v reálném čase jednoho či dvou měsíců? A bude se jim chtít na třetí dávku a pak na čtvrtou, pátou, šestou? 

Očkování v podstatě mělo jeden jediný efekt - snížilo zátěž na nemocnice. Na polovinu. Ale díky tomu, že očkovaný člověk není nijak omezen na volném pohybu, tak si naopak virus posbírá v populaci úplně všechny, kteří jsou na zabití. Neočkované i očkované. Toto všechno by se stalo i kdyby byli naočkovaní úplně všichni. Jen by se zátěž nemocnic ještě o něco snížila. Ale virus prostě je i v naočkované populaci a bez neočkovaných se docela dobře obejde. Vystačí si i s očkovanými. Až se všichni skoro povinně naočkují, tak pak vylezete v televizi a řeknete, že jich stejně hodně pomře, ale ještě že máme očkování? Jste si jistí, že vám to projde? 

Povedzte mi pánko Vojtěch... jste ji jistí, že se rychlost šíření nemůže ještě zdvojnásobit? Co takhle jít s pravdou ven? Co takhle říct konečně nahlas jak na tom doopravdy jsme? Tohle obyvatelstvo není většinově proti opatřením. Volný si ani neškrtl a Zahradníková je ráda za pár mizerných milionů. Různých Vlastimilů a Petrpavlů zase není tak moc. Ale lidi strašně štve, když s nimi nehrajete fér hru. Když kličkujete, když nevíce co chcete, když něco schvalujete, dušujete se, že tím to končí, ale pak se ukáže, že to tak není. 

Za Vidláka říkám: 

1. Je zbytečné nutit do očkování třicátníky. Ti na covid stejně neumřou a jakmile ho prodělají, jsou mnohem lépe chráněni než s Fajzrem. A nemusejí se bát, jestli budou schopní mít děti. 

2. Je nezbytné okamžitě ověřit u co největší kontrolní skupiny 65+, jak na tom jsou doopravdy s protilátkami po očkování. Abyste vůbec věděli, kolik lidí tu vlastně potenciálně sedí hrobníkovi na lopatě. Když jich bude málo, nemusíte dělat nic. Prostě se to zastaví. Když jich bude hodně, můžete se uočkovat a stejně se nemocnice zahltí. 

3. Sakra mějte tam konečně už někdo koule a řekněte na rovinu, jak se věci mají. My to uneseme a nás normálních je furt ještě většina. Žádný Chcípl pes to tady nepřevrátí. Ale pokud budete mlžit, kličkovat, uhýbat, odvolávat co jste slibovali a pak zase naopak, tak na to prostě doplatíte. 

4. I když se o to strašně moc snažím a málokdo k vám byl vstřícnější než já, já pořád nevím, o co se vlastně snažíte. Jestli je hlavním smyslem vaší strategie zachránit lidské životy, tak nechápu, proč netestujete s neočkovanými také očkované. Nechápu, proč neomezujete volný pohyb, protože zatím děláte všechno pro to aby umřeli všichni, co na to umřít mohou. Pokud je smyslem vaší strategie nezahltit nemocnice, pak nechápu, proč neděláte studie, kolik očkovaných důchodců má potenciál na kovida umřít. Bohužel to zatím vypadá, že se především snažíte pomoci firmě Fajzr, aby náhodou neutrpěla ztrátu. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (164 hlasů)

Komentáře

ja,ja, bišén čéchiž, bišén tojč

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Václav Klaus o ní před několika dny v rozhovoru pro MF Dnes prohlásil: „Myslím, že si v této funkci povede velmi zdárně. Protože z ní – z jejích očí a tváře – čiší zlo. Myslím, že je tam kondenzované. Věřím, že bude toto schopna uplatňovat, když se budou poslanci bavit, nevěnovat dostatečnou pozornost projednávání, svačit ve Sněmovně, telefonovat, nenosit roušky. Tak bude mít šanci, aby své skutečné já uplatnila.“ 👍👍

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Ovšem úplně nejhorší by byla kombinace obého.
Uvidíme, počkáme, možná nastaví procesy a bude kultivovat.

Asi by tam ale měl sedět robot, ušetřilo by se na užitečnější věci a nebylo by tolik rozporů, možná vůbec žádná rvačka (ocelová ruka když jednu nebo dvě řízne - to není sranda).

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

To, zda se opravdu zastávat funkci hodí, se ukáže až při řešení politických problémů a ve styku se zahraničím.
Hytlerová von Bundestag zdrhla z odpovědnosti, původně se sápala na křeslo šéfky MPSV, ale potom jí došlo, že tam se musí alespoň trochu něco dělat a ne jen žvanit s vyvalenýma očima.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Josef původní (neověřeno)

Trvalý odkaz

...které získali z ciziny.
Dneska jsou to cizí jazyky.

Také se mi to stává, že Poláci a Polky nechtějí mluvit se mnou polsky, ale jen anglicky.
Ono to přejde, i ty kmenové náčelníky a jejich pacholky to přešlo, kohinoorku v nose dnes uvidíš s větší pravděpodobností u občana bývalé koloniální velmoci, než u občana země podmaněné.

Sbližování národů jo, ale ne slovanských !!! To je nebezpečné !!!

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

Určitě pro ty, co jsou teď u moci. Tady je třeba rozhovor s Annalisou Cosentino, asi nejdůležitější osobou z literárního česko-italského prostředí: ( http://slovoasmysl.ff.cuni.cz/node/516 ). Kromě jiného tam popisuje, jak jsou česko-italské styky na italských univerzitách masakrovány.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

má to za sebou.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

''Nikdy neodstoupím, nikdy! Nech si to všichni zapamatují''
V. Mečiar: S pánom Bohom idem od vás

Průměrný počet slepic: 1.7 (17 hlasů)

Poslal to, pro jistotu, Českou poštou?

Průměrný počet slepic: 3.5 (16 hlasů)

dodržel slovo. Podal demisi podle zákona - po ustavení nového parlamentu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (26 hlasů)

pro někoho s novodobým vzděláním a postižený aktivismem

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Negativní. Jsem opět negativní !!!

No a další dvě osoby mi řekly, že se nechaly naočkovat kvůli cestování a návštěvě hospod.
Ale svoje děcka že se nechystají nechat očkovat.

Existuje vůbec někdo (pravda, stýkám se s lidmi většinou podseniorského věku), kdo se nechal očkovat kvůli zdraví ?
------------------------
V Kroftově knize " Přehled dějin selského stavu v Čechách a na Moravě" se od strany 22 popisuje zavádění a fungování tkzv. německého práva, u nás.
Nechám na eventualním - po poznání bažícím, čtenáři, aby si porovnal tehdejší realie s dnešními (potažmo ne až tak dávnými). Zda jsou dnešní zaměstnanci svobodnějšími jak byli kdysi statkáři, či zda chodí nebo nechodí robotovat na panské. Jen malé naťuknutí - kdysi mohl statkář právo k pronajímanému mu statku (pánem) prodat. To však dnes nejde, např. co se týče bytu OKD, tak možná (oni už uzavírají smlouvy jen na rok, s možností prodloužení) lze tam přepsat nájemní smlouvu na člena domácnosti, hůře už jde provést výměnu bytu, prodej práva k užívání bytu je snad dokonce dnes trestný.
Nebo o odúmrtích se tam píše, překvapivě byl to arcibiskup Jan z Jenštějna a také i Zbyněk Abeceda, kteří na svých "panstvích" (to je pokrok, co ?....od dob chudého bezdomovce Jehošuy...) nepoužívali tuto vpravdě likvidační instituci , na rozdíl od mnoha světských pánů....

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Nebo samohonka?

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

lepší samohana, než si to dát dělat od cizího

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

a demonstrace u svrčinů mně přivedla na zajímavou myšlenku. Asi by bylo vhodné, kdyby se nejlépe větší skupiny lidí začali objevovat (třebas i formou ohlášených demonstrací) před bydlišti odpovědných osob (ministrů, poslanců, mesesů) a tam by se naprosto mírumilovně dožadovali odpovědí na své otázky a navrhovali by těmto lidem řešení a to tak dlouho dokud by nedošlo k všeobecnému konsenzu.

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

Tak to by byla veliká, ale skutečně veliká zhovadilost v duchu těch nejliberálnějších praktik. Čím budete pokračovat?

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Babišu tak děkuju.
Teď si barák maskuju
dobrou kamufláží.
Únik před pakáží,
která zvedne daně
že i noční laně
už nebudou chtít pít.
Zapíchnu tam trubku
od studánky k pupku
bez měřidla Veolie.
Pije celá familie.

Průměrný počet slepic: 4.1 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

očkování uznávaný neurochirurg

Prokázalo české zdravotnictví své kvality?

Jsem o tom přesvědčen. I navzdory tomu ohromnému nárůstu pacientů a zmatkům, které vyráběli hlavně politici, byly nemocnice až do dnešních dnů zatím vždy schopny to nějak absorbovat.
A vzhledem k těm hrozivým číslům to zvládaly perfektně a já věřím, že to tak vydrží. Že se museli pacienti někam převážet, byly výjimky.
Problém byl hlavně v tom, že z různých děr vylezli kdejací „odborníci“ a každý cítil povinnost se ke covidu vyjadřovat a něco říkat.
A vy novináři jste se ptali kdekoho s nějakým titulem.

Myslíte to, že situaci měli potřebu z televizních obrazovek komentovat i třeba někteří stomatologové, kardiologové či onkologové?

To byla ta možná největší chyba. Jen zblbli veřejnost.
Zblbli pravděpodobně i politiky, kteří jsou habituálně pitomí, že ano.
U nás platí, je to pan doktor, má bílý plášť, tak mu všichni věří.
Ale co si z toho má kdo vybrat, když každý doktor má jiný názor?

Vy jste v sobě takovou potřebu nikdy necítil?

Ne, nikdy. A já vám to řeknu proč.
Představil jsem si tu situaci, že by mi třeba Prymula (epidemiolog a bývalý ministr zdravotnictví - pozn. red.) říkal, jak mám koho operovat.
No tak se mu vysměji, ne? Proč já bych tedy říkal Prymulovi, jak má zacházet s infekcí?
To je přece hloupost. Já jsem v tom stejný amatér jako každý jiný člověk.
Já mám sice státní zkoušku z hygieny a epidemiologie, ale jediné, co si z toho ještě pamatuji, je, že jsme jako medici chodili kontrolovat hospody, jestli tam mají čisto.
Takže nám dali vždycky najíst, protože se nás báli. Ale jinak o tom nevím vůbec nic.
Tady se ukazuje, že bychom potřebovali takovou autoritu jako mají Němci v Institutu Roberta Kocha, jehož postoje jsou brány za bernou minci. A vše ostatní je šum.

Nechci po vás žádná stanoviska ke covidu, ale zajímalo by mě, zda jste se nechal očkovat.

Samozřejmě.

Neváhal jste ani minutu?

Očkování je největší vynález medicíny. Jestli medicína udělala nějaký výrazný pokrok, tak je to spojeno hlavně s očkováním.
To byl ten největší skok v historii, který v zásadě vymýtil mnohé závažné choroby.
Ano, našli jsme také antibiotika, inzulín, objevili jsme třeba kortikoidy, ale pořád je to nic ve srovnání s očkováním.
To zachránilo životy nejvíce lidem.

A co říkáte lidem, když teď očkování proti covidu-19 odmítají?

Kdykoliv potkám takového odpírače, moje první otázka vždycky je: A tetanus máš?
No samozřejmě. A co spalničky a tuberu? A všechno jsou to očkování, viď?
Víte, byly doby, kdy to ani nikdo z nich neřešil, ale teď ausgerechnet tohle očkování odmítají. To člověk nepochopí.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ockovani-je-nejvetsi-vynalez-medicin…

Průměrný počet slepic: 2.4 (20 hlasů)

"....Kdykoliv potkám takového odpírače, moje první otázka vždycky je: A tetanus máš? No samozřejmě. A co spalničky a tuberu?...."

Ten člověk je blázen, nikde není psáno, že ten kdo se nechce dát očkovat má tetanus, spalničky i tuberu.

Přeju takovému, ať mu pfajcrkoktejl způsobí postupnou proměnu uší lidských v oslí. Neodoperovatelné.

Průměrný počet slepic: 3.9 (20 hlasů)

In reply to by Jožinek Chlorků (neověřeno)

Trvalý odkaz

Akorát si ten čurák Sup neuvědomuje, že to všechno byly vakcíny, vyvíjené a hlavně zkoušené mnoho let. Měly odchytané všecky vedlejší účinky a nikoho nepoškozovaly!
Sup je provládní kolaborant, už jen podle toho špalku.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

1) NIKDY, ani jedinkrát v životě jsem nepodepisoval při žádném očkování "informovaný souhlas".
2) Dtto při očkování potomků - ANI JEDNOU.
3) NIKDY po mně nikdo nechtěl, abych se při očkování PŘEDEM vzdal jakýchkoli nároků na odškodnění v případě výskytu nežádoucích účinků očkovací látky.
4) NIKDY, při žádném očkování, mi lékař nesdělil, že sice dostanu vakcinu, ale i přesto mohu onemocnět tetanem, pravými neštovicemi, tyfem, tuberkulózou etc., nebo že mohu být i přes očkování bacilonosičem.
VŽDY byla ochrana 100% a dlouhodobá.

U GMO vakcin proti covidu je VŠE JINAK!
Vakcina chrání jen částečně a krátkodobě.
I po NĚKOLIKERÉ aplikaci vakciny mohu být nakažen, onemocnět a přenášet chorobu dál.
MUSEL jsem podepsat "informovaný souhlas", jímž jsem se zároveň vzdal nároku na odškodnění.

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

nejlepší když neurochirurg prohlásí že do vakcinace kecaj třeba někteří stomatologové, kardiologové či onkologové
hrůza

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

k očkování , že nemám čekat až bude za 5 - 12. do konce dubna mi prý dají za očkování pětikilo. a taková zajímavost:
ficr - očkuje se 2x, moderna taky. astra jakbysmet, džonson lx. . TAk krucipísek, proč nejvyšší zdravotník mluví o dalším, dalším, a dalším očkování. Že by vzp počítala že nás to skolí či co? Mám 100 chutí se zeptat proč tam není sputnik, ale zbytečně bych na sebe upozorňovala, takže nic. Čas ukáže.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Dobrý den vážený pane Vidláku,
předně je třeba si uvědomit, že vakcíny nejsou jediný faktor, který ovlivňuje průběh pandemie.

Mnozí doktoři, kteří nespoléhají jen na oficiální postupy a doporučení MZV, ale naopak se o vhodné metody léčby zajímají, již dnes vědí jak lze COVID léčit, jak zabránit těžkému průběhu.
Proto průběh pandemie je letos jiný než loni touto dobou. Na jedné straně jsou počty nakažených větší a to zejména díky očkování, protože očkovaní nemoc legálně v populaci masivně šíří a na druhou stranu mnozí lékaři již vědí, jak mají COVID léčit, proto zaplněnost nemocnic je k počtům nakažených výrazně menší, A to je ta statistika ještě výrazně ovlivněna tím, že většina nakažených očkovaných v ní vůbec nefiguruje...

Ale jinak si také kladu otázku, zda zodpovědní lidé na příslušných místech to nevidí a nebo činí své kroky vědomě?! A pokud vědomě, tak proč? A jediné co mě napadá je ASPEN institute... Aneb, že se jen jedná o plnění zadání shora. Nechce se mi totiž věřit, že by byli tak hloupí a zjevné věci neviděli sami.

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

Ještě jedna drobnost.
Je zajímavé, že třebas takoví Švédové, kteří mají zhruba stejně početnou populaci jako my, se svým plánovaným, řízeným promořováním společnosti, mají dnes jen desetinové přírustky nakažených a desetinové počty úmrtí co my...
Viz třebas zde:
https://news.google.com/covid19/map?hl=cs&mid=%2Fm%2F0d0vqn&gl=CZ&ceid=…

A vakcinací to patrně nebude. Byť počty vakcinovaných mají o deset procentních bodů vyšší než my.

Průměrný počet slepic: 2 (1 hlas)

In reply to by JiB (neověřeno)

Trvalý odkaz

že už žádné covidstatistiky zveřejňovat nebude. Což také činí.

Takže ODKUD berete ten svůj optimismus?
Pokud neumíte švédsky a nechodíte na tamní alterweby, nemáte šanci zjistit, co se tam SKUTEČNĚ děje.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Já na rozdíl od Vás, Občane, jsem svůj zdroj informací uvedl hned ve svém přípisku k situaci ve Švédsku.
Že by si výše uvedený všeobecně respektovaný institut na dané téma data cucal z prstu?!

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Nebo očkovaní nakažení.
Negativním testem se nenakažený neočkovaný host nebude moct prokázat, respektive může, ale i tak s ním bude zacházeno tak, jak kdysi , poměrně dávno, s lidmi židovského původu. To tady ale vládli Němci.

Hlavně udat ty vakcíny, asi už byly vyplaceny provize, museli by je vracet ?

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak už je to venku a zítra to bude černé na bílém. Jak by řekl pan Pávek - Do žní !

Od prosince plný lockdown pro neočkované i v ČR ?
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-zprisneni-opatreni-siren…

Francii, Itálii a Německo doháníme svinským krokem. Babiš to, zdá se, dostal za úkol bleskově vyřešit, aby nová vláda zůstala čistá jako lilie. Copak mu za to asi slíbili? Že by čapí beztrestnost a povolení neočkovat svoje děcka a vnuky?

Velebnosti, chce se mi blejt.

Průměrný počet slepic: 3.8 (17 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

...apertheidu. Pokud by šlo o organizovanou skupinu, mohou jít dotyční do vězení na hezkou řádku let.

Stačí podat žalobu na neznámého pachatele, spolu se svědectvími např. personálu restaurace - že byl na místě proveden test na covid , s negativním výsledkem. Policie by už měla zjistit skutečné viníky (personál za nic nemůže, jednal by pod tlakem zákona....) a rychle jednat, dle zákona..

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

protože jak bylo deklarováno "novou vládou" ještě před zvolením, , že vše za Babiše bylo a je špatně a vše se zruší?

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

...ty pocity, které v Německu cca před 100 lety s velkou pravděpodobností nabývali a měli ti z německých občanek a občanů, které moc postupně vyřazovala ze společenského života.
Toho si važme, v tomto je situace velmi unikátní, snad neopakovatelná. To nenahradí ani sto kilo učebnic tkzv. dějepisu.

Také možnost emigrace je omezená, zatím ne tak jak např. byla omezena po anšlusu Rakouska - do Švýcarska, ale situace se dál vyvíjí..... a státní moc je vynalézavá a neústupná (dokud ji nezkrotí soudy nebo senát /tady bych se spíše jen trpce pousmál/ - údajné pojistky demokracie....:-D))))

Zákonodárná moc již však srostla s vládní (ministři jsou zároveň poslanci). Uvidíme jak se budou chovat soudy, zda budou při zavádění apartheidu spolupracovat, to by byl jasný důkaz toho, že se státní moc opět zfašizovala. Bylo by pak jen na odvaze občanek a občanů, aby zabránili nejhoršímu, moc na to nespoléhám, spíše by asi opět došlo k sehnutí hřbetů , různými formami..

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

Jožine, máš to pode mnou, na Tvoje slova došlo, bude možno tyto pocity zažívat.

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

Na vyřazení neočkovaných ze společenského života najede Česko za dva týdny

Dnes 13:28
Jaroslav Soukup, Novinky
Tzv. rakouský model, který by pro neočkované a ty, kteří prokazatelně neprodělali covid, znamenal zapovězení přístupu do restaurací, na stadiony či na další místa, kde je nyní nutné prokazovat bezinfekčnost, je jednou ze zvažovaných variant. Ve čtvrtek to potvrdila náměstkyně ministra zdravotnictví Martina Koziar Vašáková.

„Rakouský model, toho času i bavorský model, je jednou z diskutovaných variant,” připustila náměstkyně s tím, že detaily se veřejnost dozví v pátek.

O tom, že vláda na svém pátečním jednání hodlá jednat o opatření, která mohou být „zásadní”, hovořil ve čtvrtek premiér Andrej Babiš (ANO).

Přísnější opatření by podle premiérova vyjádření pro Blesk měla platit od pondělí 29. listopadu.

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

Tak ono 29. 11. budou už JIPkdy +/- na hraně kapacit, takže bude pro ně i ve vlastním zájmu nevystrkovat nos.

Průměrný počet slepic: 2.5 (13 hlasů)

Tak já bych se toho nebál, že tady bude nějaká dlouhodobá stupňující se segregace. Ti neočkovaní to totiž všichni nejpozději do konce prosince sami chytnou a proděláním nemoci pro ně segregace končí. U nás v openspace už to skoro všichni neočkovalí chytli a aktuálně to vyležívají doma (a bezpříznakové to teda nemají). Takže je to opatření velmi krátkodobé. A osobně si myslím, když si vzpomenu na ta arogantní hovada, co běhala loni před Vánocema v hypermarketech bez respirátorů (na protest proti Babišovi asi), že tato skupina se velmi kryje s dnešními odpírači očkování. A že tito lidé jednak nikomu na těch akcích chybět nebudeou a jednak, že jim to ti, kteří loni chránili sebe i ostatní a tito jim to kazili, tak že jim takovou dvouměsíční segregačku i docela přejí s pocitem určitého zadostiučinění.

Průměrný počet slepic: 2.9 (18 hlasů)

ten má vždy pravdu,
a když bude třeba emigrovat, tak žádná škoda
jó Jožínek Chlorků

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

Kurva Kadlas - a ti, co čínsko-americkou, bolševicko-imperialistickou chřipečku chytnou a prodělají, na to budou dostávat nějaké potvrzení od obvoďáka, že ji prodělali? A zapíše se jim to do karty, jako se zapisovalo do karet dětí, že prodělaly spalničky a neštovice?
Pošli vládě návrh, aby zase zavedli standardní očkovací průkazy, jaké jsme měli všichni za toho předchozího bolševika. Tam bylo přesně uvedeno, jakými vakcínami, jaké šarže a jaké výroby jsme byli očkováni a zapisovaly se tam zkráceně i případné negativní reakce.
Dodnes mám svůj očkovací průkaz schovaný.
Hňupe.

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

nařízený od američanů, když jsem tam jel studovat.
A tenkrát byla Amerika konzervativní, žádné BLM a 70 různých pohlaví ...
Vy víte akorát kulový

Průměrný počet slepic: 3 (10 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

….. nebo v bordelu (jako v Rakousku) by se to mělo zapisovat kam? Třeba razítkem na prdel, jako v legendárním filmu, nejspíš.

Průměrný počet slepic: 3.7 (11 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak přece všichni, kdož měli pozitivní PCR test mají tento evidovaný na ministerstvu zdravotnictví a na základě něho dostali ten mezinárodně uznávaný certifikát, kterým se prokazují. To jste si nevšiml? Pokud to někdo prodělal aniž se stihnul PCR otestovat, mělo by to jít alespoň po nějakou dobu prokázat dodatečně testem na protilátky. Pozitivní test na protilátky by měl mít stejný význam jako PCR test na Covid. To možná ještě není schválený postup, ale asi brzo bude. A až zase špička epidemie opadne, což bude nejpozději v květnu, takže nebude hrozit zahlcení zdravotní péče a umírající bez pomoci před dveřmi nemocnice, tak i neočkovaní/neuzdravení budou mít povolený vstup všude. Jestliže očkovaní šíří covid o 60% méně než neočkovaní, tak není o čem se bavit.

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

"hovada, co běhala loni před Vánocema v hypermarketech bez respirátorů (na protest proti Babišovi asi), že tato skupina se velmi kryje s dnešními odpírači očkování".
Ne, nekryje.
Na základě čeho jste dospěl k takovému striktnímu tvrzení?

Průměrný počet slepic: 4.1 (12 hlasů)