Připraveni převzít okamžitě odpovědnost za vládu v zemi

Autor
Štítky

Tohle řekl předevčírem Petr Fiala - náš budoucí premiér, když se sešel s lídry své velké koalice. Pak naklusal za Zemanem, který v klidu seděl v křesle a vypadal na fotce úplně normálne. 

 Zeman má údajně výhradyk jednomu jménu (piráta), ale jinak je vše v nejlepším pořádku. Fiala se stane premiérem příští pátek, pak se bude chvíli šolíchat vláda a pak už to prostě bude. Možná...  

Nebudu probírat všechna jména ministrů budoucí vlády, i když se k některým dneska dostaneme. Ale když se na budoucí vládu podívám svým vidláckým okem, tak mohu říci, že se opravdu naplnily všechny tužby demobloku od A do Z.  Je tam zastoupeno všechno.

Vítek Rakušan, který nám teprve předvede, co je to svoboda projevu a jestli ještě bude nějaká svoboda i po projevu. Hamáček s jeho ministerstvem pravdy byl slabý odvar toho, jak se teď bude postupovat proti dezinformacím. 

Lipavský nás povede do laskavé náruče EU, které budeme odezírat ze rtů a i nevyslovené ojronesmysly budou automaticky přijaty. Zřejmě se budeme moci rozloučit nejen s dostavbou Dukovan, ale i s ruským plynem. Sekundovat mu bude druhý takový - Mikuláš Bek - ministr pro evropské záležitosti. Doufám, že budou mít kanceláře hned vedle sebe. 

Na spravedlnost bude dohlížet člověk, kterému jeho vlastní modroptáčtí kolegové říkají Don Pablo. 

Vědu a výzkum povede největší blbka ve sněmovně. 

Školství povede nejohebnější páteř, která BISku nejspíš zaangažuje nejen do výuky dějepisu, ale pro jistotu i do sledování učitelů. 

Zdravotnictví dostala do ruky strana, která dokázala uzdravit invalidy jediným škrtem pera. 

Kulturu povede Martina Baxa - to je ten plzeňák ne? Godote, neříkejte mi, že to je náhoda. Tam u vás v Plzni se vždycky vylíhnou neuvěřitelní týpci. Pospíšil, Arenberger, Baxa, Volopich... 

Doplněno 18.11.2021 v 8.00 - jak jsem mohl zapomenout na Věslava Michalíka, který jasně říká že Green deal je realita  a s dostavbou Dukovan můžeme klidně počkat... 

Obranu povede Černochová = ještě více amerických vojenských hračiček, cena nerozhoduje. 

V celém tomhle panoptiku vidím vlastně jen jedno světlé místo. Tedy pro mě osobně. Pro většinu z vás ne. Já jsem totiž křesťan se spořádanou rodinou, žádné rozvody a mám pět dětí. Na ministerstvu sociálních věcí sedí strana, která má pro takové lidi slabost. Já jsem sice evangelík, což mě trochu limituje, ale naše církev dělá všechno pro to, aby se zase stala katolickou, takže já dobrý. Mám proto maličkou naději, že stále budu na svých pět harantů dostávat dětské přídavky, možná mi i trochu sníží daně za každé dítě nebo tak něco. Ale nijak se na to neupínám, protože umím počítat a nejsem si jistý, jestli si zrovna Jurečka u Stanjury něco vybojuje. 

No a zřejmě budou mít radost i neočkovaní, protože Martin Kupka se už nechal slyšet, že umírání na covid je normální, nedá se s tím nic dělat a život musí jít dál. Vůbec to tahle vláda bude mít s covidem zajímavé - na jedné straně budou přesvědčovat neočkované, aby se očkovali, že očkování je zachrání a na druhé straně bude přesvědčovat očkované, že je očkování málo chrání a musejí si dát třetí dávku.  Ke kovidu se dostaneme zítra - musíme si říci, co je nového, dneska se prosím bavme o vládě. 

Vidíte, jak dokonale se vyplnily tužby demobloku? Já se nedivím, že Mikuláš Minář a ostatní michprdi mají radost. Ono se jim to dokonale povedlo. Na jejich ojrodemokratické obloze je jen jeden malý mráček - podvedení Piráti. Ale z toho mraku nezaprší. Jen tam trochu hyzdí tu dokonalou eurounijní modř. 

Všímáte si ale, že se tyto tužby naplnily poněkud pozdě? Naplnily se v době, kdy se Evropa bude muset rozhodnout, zda chce ruský plyn a nebo zda chce zmrznout. Kdy Merkelová musela telefonovat s Lukašenkem. Kdy Čína kraluje praticky ve všech technických disciplínách.  Kdy prachy miliardářů tečou pod ruskou ochranu, protože Putin je důvěryhodnější než Brusel.  

Naplnily se v době, kdy se unijní HDP propadá, kdy se nám v ojrópě vůbec nedaří zkrotit jedno trochu divočejší  respirační onemocnění, kdy se ukazuje, že naše zdravotnictví by mělo být vzorem pro svět a ne naopak. Sny všech líbodémo přišly v době, kdy si Vidláci kupují elektrocentrály, protože blackoutech nemluví jen konspirátoři na svých obskurních webech, ale říká to i Dana Drábová. 

Bude to Lipavský, který bude muset promluvit s nějakým šestaosmdesátým Putinovým podtajemníkem, aby prosím pustili nějaký ten plyn. Bude to Černochová, která zjistí, že u našich hranic je vyzbrojené Polsko, které si to v současných poměrech vlastně může klidně rozdat i s Německem. Bude to Langšádlová, která zjistí, že nerozumí ani slovo z toho co jí říkají. Bude to Stanjura, který bude muset zdůvodnit, proč se teď nedá zrušit EET a nebo bude zdůvodňovat, kam zmizely daňové příjmy. Bude to Válek, který bude buďto vyhlašovat lockdown a nebo předělávat zdravotní péči tak, aby neočkovaní buďto platili nebo mřeli. Bude to Mikuláš Bek, který kvůli bruselskému chaosu bude každý týden říkat něco úplně jiného. 

A jakmile v Německu na nějakém větším území zhasne proud, tak se tam dost změní poměry. Jako že se vykašlou na nějakou certifikaci Nordstrýmu, vykašlou se na Ukrajinu, přijdou noví, co se nezakecají, domluví se s Putinem a bude to Fiala, který to pochopí až jako poslední a bude muset zdůvodnit, proč je ze dne na den u nás všechno jinak. 

Máme inflaci jako prase, která nejvíc vyluxuje konta právě voličům této vlády. Těm, co mají u Prahy dům a desetimilionovou hypotéku. My na vesnici budeme samozřejmě také biti, ale my přece jenom máme většinu peněz uloženou v uhlí, krmení pro prasata, sazenicích, víně, pálence a plných zavařovačkách, takže nás inflace obere o něco méně. A máme vlastní studny. 

A do toho bude Blažek vyhlašovat nové zákony na potírání dezinformací a Rakušan se stane vrchním inkvizitorem. 

A Biden se možná domluví s Čínou na "sjednocení" s Taiwanem.  Doufám že v té době ještě bude Krysík ve funkci. 

 

Nepředstavitelné? Události běží takovým tempem, že tohle všechno se může stát už tuto zimu. 

Takhle to ale bývá - nejkrásnější a nejlepší parní lokomotivy se postavily v době, kdy už bylo jasné, že diesel na železnicích zvítězí. Nejkrásnější a nejlepší bitevní lodě vznikly v době, kdy už mořím kralovaly lodě letadlové. Nejúspornější a nejjednodušší motory vznikly v době, kdy už bylo jasné, že se půjde cestou snižování emisí a ne snižování spotřeby.

Stejně tak i teď - Nejdokonalejší liberální demokracie říznutá Havlem sestavila vládu v době čínského prvenství a dokončené ruské emancipace. V době, kdy USA ustupují a sice se tváří, že ustupují jen někde, ale ustupují všude. V době, kdy se projevily všechny chyby posledních třiceti let a projevily se jak na sviňu pěkně naráz. V době, kdy je nevolila ani polovina voličů a jejich vítězství zařídily přepočty, nikoliv voličská vůle. V době, kdy mají jejich protektoři starostí nad hlavu. 

Já toho Fialu vlastně lituju. Je dobře, že si sám neuvědomuje, do čeho jde. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (201 hlas)

Komentáře

a ty scallope budeš dál dělat to, kvůli čemu tě vyslali že? rozesírat. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

Že Vám budu pořád ukazovat odlesk Vaše obřího pokrytectví v zrcadle, kterému se doma vyhýbáte jako čert kříži?

Ano, Vás i mne internetové diskuze baví :-)

Průměrný počet slepic: 1.9 (14 hlasů)

... vlastní dokonalosti. Klasický napoleonský komplex.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Spis skeblonova psychiatricka porucha, ve svem okoli s nim nikdo nekomunikuje. Tak prudi v diskuzich a je stastny za jakkoukoliv reakci, i kdyz je ta reakce negativni. A velmi by jej zdeptalo, kdyby jeho provokace zustaly bez odezvy. On ten nemocny chudak je za ty urazky na jeho adresu neskonale stasten.😯

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

má pocit, že jako lejno voní. Sám sobě asi ano. S trolly se co? Nediskutuje.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

scallopa!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Jinak kdyby Vám vadily útraty státu za zbrojní zakázky, tak byste ceny nákupu babisovy vlády - nastřelené o několik miliard těsně před podpisem - kritizoval už dávno.

Ne, nevadí Vám to.

Průměrný počet slepic: 2.3 (9 hlasů)

https://www.idnes.cz/technet/technika/letoun-casa-nejlepsi-letadlo-na-k…
CASA uletí méně než bombardér z 2. světové války a stále se neubrání...hm, dobré letadlo ve 21.století. Zlé jazyky dokonce tvrdí, že je to nejlepší armádní letadlo vhodné tak na transport koní. V roce 2011 jím chtělo ministerstvo zahraničí dopravit českým diplomatům do Libye pancéřovanou toyotu. Zjistilo se však, že se oproti očekávání do letadla nevejde.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Mám sem znovu dávat ty kanóny, u kterých dodavatel zvýšil těsně před podpisem cenu o třetinu a Babišova vláda to odkývala? Diskuze o tom proběhla, ale pan vidlák v blogu ani muk. Takže o cenu panu vidlákovi nejde, jen o politiku.

Jinak v Kábulu se CASA velice hodila, tam jen tak nějaké letadlo přistávat nemohlo.

Zatím bez slepic

Ty jseš zfetovanej, ty úchyle?
Ten nákup zasranýho šrotu tady kritizovali VŠICHNI!
Kriple!

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

Až na pana vidláka, tomu vadí předražený nákup jen v připadě, že nenakupuje Andrejko a Milošek - tyhle dva za to odmění hlasem ve volbách.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Pan Anonym má pravdu. Prohráli jsme (i já patřím do toho tábora). Ale takto věc nestojí. Otázka totiž je, jestli někdo vyhrál?

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

tohle je přesně to, co Anonym ještě netuší, natož aby věděl!

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Panskému rezidentovi volali, že zásluhy o rozkradení republiky mu neodeberou pokud odsouhlASÍ tu bandu šašků, co se hrnou ke kormidlu. A vostatní blboni pré budou po deváté wachčíně nesmrtelní.

K J Erben
Dobře tak že je smrt na světě
https://youtu.be/VEZW7Er07m4

Průměrný počet slepic: 3.7 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

O Lipavském nemá cenu psát, protože ten přes Starého Ještěra zcela jistě neprojde. A Fiala může trvat na svém a dupat nožičkama jak chce.
A já si myslím, že i Fiala jako vzdělaný akademik dobře ví, že by měl ve vládě beznadějného pitomce, za kterého by musel žehlit mezinárodní průsery.

Kdyby byl Zeman mladší a v plné kondici, tak Fialovi nabere na vidle mnohem víc ministrů než jenom Lipavského.
To už i sociální demokrat Šmarda je mnohem chytřejší a ví o kultuře víc než například Langšádlová o vědě a inovacích a také přes Zemana neprošel. ... Na netu už se objevil komentář, že Jurečka na sociálce bude umět tak akorát všechno rozrýt a pohnojit.

Já mám z té navrhované vlády takový pocit, jako kdybych si na stavbu rodinného domu pozvala firmu, jejíž zaměstnanci dělali v životě úplně něco jiného a teď mají jako jedinou kvalifikaci právě dokončené 14-denní on-line vzdělávání a dostali internetové certifikáty na zedníka, pokrývače, elektrikáře, malíře, dlaždiče, truhláře, obkladače...

Jak asi bude vypadat ten dům, který ta partička postaví? I jejich stavbyvedoucí je chlápek, který si sám svůj byt maloval v obleku (alespoň tak se nechal nafotit do médií).

Průměrný počet slepic: 4.8 (43 hlasů)

zatím ještě (bohužel) neodepisoval, starej ještěr byl tajemnej jako hrad v Karpatech - můj soukromej spolufavorit na veto je právě "intelektuálka" Langšádlová, vidím to zatím padesát na padesát...

Průměrný počet slepic: 4.7 (21 hlas)

Souhlas, byt Zemanem, tam tam toho Lipavskeho prave naschval necham.
Muze velmi urychlit blamaz a pruser tehle vlady.
Vsichni se boji o zhorseni vztahu s Ruskem. Ja ne. Kam by se zhorsovaly. Krome valky to uz jinam nejde. A s Ruskem nastesti nesousedime.
Takze Lipavsky naopak pohrbi piraty a Fiala kvuli nemu bude spat podstatne mene.

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

In reply to by Sakura (neověřeno)

Trvalý odkaz

A Bartušku za ministra obchodu.

Je to trochu morbidní a masochistické, ale co už - v podstatě je to v rámci (více ?)stranické linie...
---------------------------------
" Vládní odpovědnost".....:-D))))
Krupier v kasinu má mnohem větší faktickou odpovědnost, nebo děvka v bordelu.

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

Mě se hlavně u toho "pana bakaláře" (ať byl Rath jakej chtěl, tohle oslovení bylo dokonalé) Lipavského líbí, že se jakákoliv výhrada k němu automaticky schová pod "nemá rád Rusko a Čínu, proto ho Zeman odmítá". On ale bude mít pan bakalář v rámci partaje nejspíš také dlouhé prstíčky (nebo nikoho jiného, kdo by si alespoň vzdáleně k danému ministerstvu čuchl nemají?), protože zatím toho jinak "moc nezkazil": https://www.pirati.cz/lide/jan-lipavsky/ (karta Úkoly. Tam si Piráti sami vyhodnocují výkonnost vlastních poslanců... Porovnejte treba s https://www.pirati.cz/lide/olga-richterova/ a dalšími). Má-li tento pirátský web nějakou relevanci, pak je Lipavský nejméně výkonný z té pirátské kapely z minulého parlamentu. V pěti úkoleh z osmi se dostal na úroveň "připraven záměr ke zpracování" (vyjádřeno jako 10 % úkolu) ve střednědobých cílech poslanců pak na 30 %, kde "sebaral data a vytvořil "policy paper" https://redmine.pirati.cz/issues/9086 )

Na rovinu, docela mě fascinuje, že nominovali na ministra někoho, kdo podle pirátů samotných splnil tak málo. Opravdu to kontrastuje s kartami dalších Pirátů, kde si tu tezi o "nejpracovitějším parlamentím klubu" nějak podpořili. Ale možná to vysvětluje to ministerstvo pro EU (nejspíš naše skutečné ministerstvo zahraničí, jehož politikou bude samozřejmě koordinace zahraniční politiky s EU, tedy vlastně Lipavského ani potřebovat nebudeme).

Průměrný počet slepic: 4.5 (21 hlas)

Nic nezkazil?

Myslite, ze mu nekdy dojde jak velkou sekeru do kondice statu zatnuli procistenim TENDRU na JE?

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

"Nic nezkazil" byla ironie odkazující na "Kdo nic nedělá, ten nic nezkazí".

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

on pirát Lipavský, stejně jako jistý senátní Tchajvanec, nepočítá mrzké grošíky..
A kdyby, jak říkával doktor Štrosmajer, hloupost nadnášela, pirát Lipavský by nepoletoval jako holubička, ale založil velmi úspěšný startup na přepravu těžkých nákladů na oběžnou dráhu Země.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Mu naprosto stačí se naparovat a koulet při tom tom významně očima.
Vemte si Mirku premierku stojedničky, ta s pouhou toudletou výbavou rajtuje na penězích daňových poplatníků už skorem celou jednu generaci (už dávno trumfla soužku Kabrhelovou). Ale furt by něco reformovala, což je též dosti komediální.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

na jejich fóru byla informace, že právě on byl ten nejméně kroužkovaný na jejich kandidátce, tedy ho několik kandidátů za ním přeskočilo. Takže ani někteří voliči Pirátů s takovým tvorem nejsou moc spokojení. Jinak je to asi velký kamarád Michálka, což hovoří samo za sebe. Michálek je možná chytrý ale je to takový Kalousek mladší, Nakonec jeho aféry (Michálkovy) i mezi Piráty jsou celkem známé, především bossing, a aféra jeho přítelkyně a amatérské (dost hrozné) pornoherečky Krausové, do které se také samozřejmě přimíchal. Je to dost odporný člověk. Stejně tak Lipavský.

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

To je takový směšný státeček v jevropě pro smích. Vstupenky pro cizáky do první řady a na balkón grátis a pro plebs za bilijardy na stojáka v předsálí, pardon ve fóóáájééé. Muheeeeee

Průměrný počet slepic: 3.8 (27 hlasů)

In reply to by Sasin (neověřeno)

Trvalý odkaz

máte nebo měl jste blízko k Jiřímu Schlimbachovi (teď jsem někde četla, že zemřel)?
Před lety jsem prolítla jeho Ekonomickou reformu, ale už si z toho moc nepamatuju.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by lujjza (neověřeno)

Trvalý odkaz

NE, NE , o podílech von nemluvil. Ani fteřinu, jen vo jiné technologii téhož a nezapomněl ani na minimální žebráckou mzdu, no to se rozumí samo s sebou v otrokářském systému. Ale v zemi gde je voličskou silou banda ouřednickejch důchodců a banda vylízaných nezletilců se očekávat ani nic jinýho nedá a taky se to ani ve smyslu reformy téhož nigdy nezmění.

Jediný co bych za změnu považoval by bylo, že každej fotr dá po hubě ženě a dětem aby se probrali a přestali dělat na korporát a aby začali dělat na ROD, ale hledejte. Komické je to psát pod vidláka, že?

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

Sasine, díky za odpověď.
Hezký večer.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

My jsme síla. Mladí aktivisté na Václaváku poučili Česko. V Praze v půl páté odpoledne začal koncert pro budoucnost. A protože budoucnost jsou děti, promluvil jako první z řečníků zakladatel studentské zelené akce Friday for Future Petr Doubravský doprovázený současnou mluvčí Klárou Bělíčkovou. Moderovali Jindřich Šídlo a Linda Batošová.
Jindřich Šídlo věnoval koncert Václavu Havlovi, jeho myšlenkám a činům. „Co by dnes dělal Václav Havel? Václav Havel by dodržoval rozestupy a měl by roušku. Prosím, buďte jako Havel,“ vyzval diváky na Václavském náměstí a k poctě Václavu Havlovi ještě přidal na svém stabilním ráčkování.
„Musíme udržet oteplení planety pod jedním stupněm,“ poučovala středoškolačka a stejně suverénně dodala, že to znamená konec uhlí, ropy a plynu.
„Jsme největší studentské hnutí v republice a máme sílu,“ ujistila mluvčí a předala mikrofon svému kolegovi.
Po mládeži dorazili Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř, kteří se ve svých písních zaměřují právě na mládež, budoucnost národa.
„Když teď bude teplo dražší, přinesli jsme vám několik písniček pro zahřátí,“ pozdravil Zdeněk Svěrák. Následovaly čtyři písně zakončené obligátním Není nutno...

Včera byl zvláštní den, už dlouho tenhle den za svátek nepovažuji. A když pak ještě pindá Svěrák, že nemít prachy nevadí...co na to říct.

Průměrný počet slepic: 4.7 (49 hlasů)

Bude to chtít,tuto mládež nechat trochu vymrznout a uvidíme,jak budou slavit 17.listopad příští rok.

Průměrný počet slepic: 4.7 (22 hlasů)

Václav Havel by dodržoval rozestupy a měl by roušku. Prosím, buďte jako Havel.
---
Olga ještě nevychladla a morální maják Václav už měl v posteli Veškrnku. - Tihle lidi opravdu mají pro čest a morálku uděláno.

Průměrný počet slepic: 5 (24 hlasů)

In reply to by Alef Nula (neověřeno)

Trvalý odkaz

ten mě vždycky zahřeje. Spolehlivě.

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

nebo dohřeje?

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by lujjza (neověřeno)

Trvalý odkaz

na teplotu téměř zápalnou.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by Alef Nula (neověřeno)

Trvalý odkaz

To už i jeho milenka Vodňanská byla o dost hezčí, než tehdy Veškrnová. Tuctová a hloupá, jakých je Praha plná.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

In reply to by Alef Nula (neověřeno)

Trvalý odkaz

Sákryš, tak byl ten Havel rebel, který nesrazí paty, anebo nebyl? :-D :-D :-D

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Alef Nula (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jakypak nevychladla, Havel se schazel s Veskrnovou ve Varech jeste pred tim, nez to mela Olga za sebou. Pravda, byla tehdy uz nemocna.
Ve Varech to bylo verejne tajemstvi. Jenom media byla slepa, hlucha.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

pak ještě pindá Svěrák, že nemít prachy nevadí...co na to říct."
To je jak Kocáb s Pražským Výběrem. "Prachy jenom prachy nečekají, jen po nich sáhneš a už tě mají..." "Haló, tady Soukup..."

Myslím, že Soukup si rozhodně nenahrabal tolik, jako skromný a nezištný Kocáb. A to nemám na mysli jen privatizační "chybku" Trend.

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

In reply to by Auto (neověřeno)

Trvalý odkaz

No však... konečně si to hoši vyzkouší v praxi... jaké to je nemít prachy. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

koho? Svěráka nebo jemu podobné řiťolezce? Myslím, že nemáte opravdu. Oni to mají dobře ošetřené, vždyt jejich je tzv. veřejnoprávní TV a tam se pro ně vždy peníze najdou a různé akce jako MFF v Karlových Varech atd. Granty se jim asi také krátit nebudou, dotace a podobně.

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

....zábavy dekadentního maloměšťáctva. Vpravdě to hrůzné.
Ale lidem se to líbí , teorie souhlasu a princip slasti fungují. Plus masová propaganda.

Teplo bude dražší i z důvodu toho, že kolonialní postavení naší země vyhovuje zřejmě i zdejšímu " menšímu zlu", těží z něj, minimálně pak naprosto nic pro vymanění se z tohoto režimu neudělal (krom sebepropagačních tlachů).

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

To je právě ra hrůza, že vyhovuje v podstatě všem relevantním politickým silám, snad (to slovo zdůrazňuji) kromě Okamury. Tak účinná byla a je ta propaganda o EU, která nás spasila před hladomorem a bez ní to prostě nejde.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

stejně suverénně dodala, že to znamená konec uhlí, ropy a plynu.
----

jen to znamena konec internetu a elektrifikace, kde elektrina bude ve mestech nekde a nekdy

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

…. píšete:
"Kulturu povede Martina Baxa - to je ten plzeňák ne? Godote, neříkejte mi, že to je náhoda. Tam u vás v Plzni se vždycky vylíhnou neuvěřitelní týpci. Pospíšil, Arenberger, Baxa, Volopich... ".

Toho Arenbergera neznám a ani nevím, zda je to plzeňák, ovšem ti zbylí tři, to je opravdu sbírka. Pospíšila vodil Roman Jurečko, ale to už asi moc neplatí, osamostatnil se. Zato stále vodí Baxu. U Volopicha nevím, ale zato vím, že všichni tři jsou takoví hajzlíci. Snad ani ne hajzlové, hajzl musí být formát - třeba jako váš Babiš.
Inu, občas se urodí, doufám, že mi to nedáváte za vinu.... :-). To bych musel začít počítat ty z jižní Moravy (hlavně z Brna), neb to je na exoty také zem velmi úrodná - a mohli bychom si je vyčítat navzájem.

Celkově vzato má scalop pravdu - prohráli jsme. Vítězové ale už nejspíš tuší, že prohráli také, protože zejména do ekonomických ministerstev se nikdo opravdu nehrnul. Pravdu má též strejda, že to bude zajímavé.

Nicméně dnes je dne nového Beaujolais (třetí čtvrtek v listopadu) a ačkoliv jím už samozřejmě nejsme tak oslněni, jako před 25/30 lety, přece jen se sejdeme na pár skleniček u Zastávky pod Velkým divadlem. A na příští čtvrtek avizoval David Vavroch ústřice v Budinu, tak tam půjdeme jen dospělí, protože mlaďoši k nim ještě nedospěli.

Jak to charakterizoval klasik z největších - A v atmosféře prodejné lásky, nikotinu a alkoholu kroužilo nenápadně staré heslo: "Po nás ať přijde potopa!".
Zbývá nám na cestě do krematoria jiná možnost?

Průměrný počet slepic: 4.3 (22 hlasů)

…. Pospíšil a Baxa jsou buzeranti. Nevím, zda to statisticky něco vypovídá či nikoliv.

Průměrný počet slepic: 4.5 (26 hlasů)

ale rámcově to leccos naznačuje.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

:-)))))))

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)