Jak se skáče z vlaku?

Autor

Krátký pirátský úvodník: 

Můj milý Bože dej, ať dneska vyhraje ta komunistická pirátka Michalidu.  Ať se potvrdí její převaha, když měla dvakrát víc nominací než Bartoš. Já totiž potřebuju mít o čem psát. Tohle by byl jeden sólokapr za druhým. Fiala spolupracuje s komouši, kteří se tím ani netají. Fiala říká, že není komouš jako komouš. Komunistobijci Benjamin Roll a Mikuláš Minář vysvětlují, jaký je rozdíl mezi Andrejem Babišem a marxisty v pirátské straně. Leoš zjišťuje, že STBák Babiš byl ještě čajíček v porovnání s novou kovanou pirátskou soudružkou. Ferjenčík s Gregorovou mohou prcat už jen mimo stranické sídlo... 

A kdyby to náhodou nevyšlo, tak ať se ukáže, že si pravdoláskařský pirát Bartoš musel ohnout pravidla, že musel ojebat vlastní stanovy, že zůstal předsedou jen za cenu popření úplně všeho, co les Pirates doteď tvrdili. 

Ne, fakt v tom není nic osobního. Já jen potřebuju materiál. Chci něco veselejšího než furt jen věštit průsery. Chci se u psaní  taky pobavit, chci si přečíst komentáře ostatních a popadat se u toho za břicho. Potřebuju se občas odreagovat. Píšu zadarmo ve svém volném čase. Nikdy jsem od Tebe nic politického nechtěl.

Takže prosím, prosím, prosím...  

 

A teď už dnešní apokalyptický článek: 

Už několikrát jsem se ve svých letošních článcích dotkl toho, co považuju za základní otázku letošního roku. Dneska bych tuto myšlenku rád  rozvedl. Ale ještě než začnu, dovolte mi pochválit sebe sama. Měl jsem totiž velmi plodné úterý. To jsem chytil slinu a kromě Kazachstánu jsem v ten den napsal všechny články tohoto týdne až dodnes.  A protože šlo o články apokalyptické, popisující chmurnou budoucnost, mají vysokou čtenost. Ani dnes tomu nebude jinak. 

Základní otázka letošního roku podle mě zní, zda je ještě možné zůstat stranou toho, co se na nás v Bruseli chystá. Zda je ještě nějak možné tomu uniknout, zda je možné to odvrátit, zda je možné se na tom nepodílet. A nebo jestli nás to prostě vezme sebou ať se nám to líbí nebo nelíbí. Jestli dojdeme spolu s bratry Němci až k hořkému konci. Toto bude můj hlavní motiv a hlavní námět pro moje články v letošním roce. A váš námět by to měl být také. Obzvlášť tehdy, pokud vidíte nějakou šanci na únik. 

Když jsme vstupovali do EU, tak já v referendu hlasoval proti. Nechtěl jsem, abychom do Unie vstupovali, ale můj tehdejší názor se opíral v podstatě jen o tom, že my se Unii otevírali zcela a oni nám ne. Oni si pěkně udělali přechodné období, kdy tam naši lidi nemohli volně za prací. Tehdy jsem si říkal, že to nebude jediná kulišárna. Ještě jsem si uměl tak nějak představit, že budeme muset přejmenovat potraviny. Kdeže by mě napadlo, že nám to zavře cukrovary, umožní to těm skvělým kapitalistickým západním firmám k nám za dumpingové ceny navážet potravinářské odpadky, zruší nám to živočišnou výrobu a teď nakonec nám to v podstatě zničí energetiku. 

Za to jsme dostali cestování bez pasu, přišly k nám nějaké firmy s vyšší přidanou hodnotou, ale v konečném důsledku děláme jen ty montáže, takže jsme si moc nepomohli. Přišly k nám nějaké peníze ze strukturálních fondů, realizovaly se programy jako třeba Phare, naši studenti měli volnou cestu na různé Erasmy a podobně. 

Ovšem, salámovou metodou jsme se dopracovali k tomu, že o nás rozhodují jinde. Naše zákonodárství v podstatě bez řečí přebírá to unijní, naše soudní moc už dávno myslí zcela evropsky bez jakékoliv výhrady a kapitál je z velké části v cizích rukách. Nemáme vlastní banky, vlastní prodejní řetězce, nepatří nám voda a strategické hmotné rezervy skladují soukromníci. Nemáme armádu co by stála za řeč, nemáme domobranu, nemáme ani pořádné zbrojní podniky. A úplně všechny české firmy s českými vlastníky včetně Babiše jsou zcela a úplně v moci zahraničních bank. Když ony rozhodnou, posadí se na zadek i ten největší podnikatelský žralok u nás. Bez ohledu na smýšlení. 

V českých rukou jsou vlastně jen určité části zločineckého podsvětí. Máme nějaké domácí kmotry, domácí dýlery drog, spoustu prostitutek a ti zřejmě budou mít dohromady nějaké ty miliardy mimo unijní bankovnictví. To je z domácího kapitálu tak všechno. 

Víte, já v poslední době sleduju dokonce i z míst, kde bych to nečekal, celkem zoufalou snahu s celou tou poblázněnou Unií něco dělat. Pamatujete Kellera? Ten byl zvolen za ojroposlance a tenkrát tvrdil, že vystoupením z EU bychom přišli o výhody, ale zůstaly by nám nevýhody. Po jednom volebním období v Bruseli už jen doufal, že tam nezůstane kámen na kameni. To byl jeden z prvních. 

Svým způsobem dneska není nijak velký rozdíl mezi Ivanem Davidem a kupříkladu Sašou Vondrou. Klaus i Zeman si v pohledu na EU také vlastně docela notují. Dokonce i ten Fiala si zřejmě celkem zoufale uvědomuje, že jít s Bruselí znamená politickou sebevraždu. O Babišovi bych mohl popsat celé stránky, kterak se snažil Unii (a Němcům) vlísat, ale oni s ním vymetli tak moc, že se raději (ale příliš pozdě) začal bratřit s Orbánem. 

Jak jsem psal včera, z mého pohledu je už na tohle všechno pozdě. Vlak se řítí, konec kolejí už začínáme vidět, bouračka je vlastně jistá. Já samozřejmě nemám nic proti tomu, že jedni zkoušejí volat na bruselské strojvůdce, aby brzdili nebo zastavili. Mám pochopení pro ty, kteří horečně telefonují a snaží se dosáhnout přehození výhybky. Rozumím tomu, že brzdaři v českém, polském a maďarském vagonu začínají točit klikou i když na ně jiní pořvávají, ať toho nechají, protože ať Unie kam jede, dobře jede. 

Otázkou je, zda to má ještě nějaký smysl. Na lokomotivě se přitápí pod kotlem stále víc, ve vagonech západní první třídy je stále veselo a i když se Maďaři i Poláci snaží svůj vagon odpojit, nebo alespoň trochu povolit šroubovku, je dost pravděpodobné, že se jim to nepovede o nic víc než nám. Koneckonců i tam se ještě kochají nadějí, že někdo tu výhybku pro celý unijní vlak přehodí a nebo že strojvůdci začnou brzdit. Případně doufají, že se nenápadně přepřáhnou za americkou lokomotivu, ale ta bohužel jede sice po jiné koleji, ale do stejné prdele. 

Já bych se ale začal zabývat myšlenkou, že žádná výhybka přestavena nebude a místo brždění se to ještě více rozjede. Že se blížíme do stavu, kdy už budeme mít jen dvě špatné možnosti. Buďto i s unijním vlakem nabourat a pak začít ve velmi otřeseném a zničeném stavu dávat dohromady trosky na které si budou brousit zuby různé hyeny ze sousedství, nebo z unijního vlaku v plné rychlosti vyskočit těsně před srážkou s realitou... a samozřejmě se tím skokem značně poškodit a dávat dohromady trosky na které si budou brousit různé hyeny z okolí. 

Vlastně existuje i třetí možnost. Že se unijní lokomotiva rozbije ještě dřív než dojde ke srážce a my celkem nepoškozeni zastavíme... a hned si na nás začnou brousit zuby hyeny z okolí. 

Hodím sem dneska svojí další politickou tezi vašeho budoucího osvíceného diktátora. Mezi výskokem z unijního vlaku za plné rychlosti a bouračkou s unijním vlakem je v této chvíli malý rozdíl. Je těžké objektivně rozsoudit, co by bylo lepší. Pokud bychom vystoupili z EU, která nás kompletně obklopuje a jediné, co nás spojuje se světem je sto let stará smlouva o svobodné plavbě labské, tak to bude karambol jako prase. V této chvíli je tu ještě příliš mnoho lidí, kteří věří, že je všechno v nejlepším pořádku nebo kteří věří, že se podaří přehodit výhybku a začít brzdit. Jeden takový zrovna dělá premiéra a druhý takový nedávno dopremiéroval. 

Pokud ještě chvíli počkáme, zřejmě se toho tolik zase nezmění. Pravda, pokud pak budeme vyskakovat, bude to při vyšší rychlosti. Ale mnohem více lidí už uvidí před sebou ten unijní výbuch a třeba těsně před tím bude konfigurace terénu trochu lepší. Není to sice v našich rukách, ale teď bychom museli půlku národa vystrkávat z vlaku násilím se všemi důsledky z toho plynoucími. Za krátký čas budou mít chuť vyskočit sami. Strojvůdci a jejich novinářští topiči na tom pilně pracují dnem i nocí. 

Pořád je šance, že se Bruselská lokomotiva rozpadne sama. Tak jako se rozpadlo sovětské politbyro. Naše vagony prostě jen zůstanou stát a my budeme koukat na ohňostroj před námi a i když to dál nepojede, vyjdeme z toho podobně nepoškozeni jako v roce 89. Samozřejmě pak přijdou ty hyeny na které budeme sami s velmi neschopným vedením v čele. 

V této chvíli se musíme připravit na to, že ten skok na poslední chvíli budeme muset udělat. Musíme si rozmyslet (a možná i nacvičit), co všechno dokážeme při tom výskoku vzít sebou. Měli bychom opravdu myslet na to, abychom udrželi bez rozbití alespoň něco. Možná se nám to nepodaří, ale měli bychom rekognoskovat terén a být připraveni, protože to může nastat v podstatě kdykoliv. Měli bychom vědět alespoň to, od koho stojí za to vyslechnout ten povel ke skoku a kdo bude řídit sbírání  se po tom karambolu. Kdo zachrání co nejvíc raněných a mrtvé alespoň důstojně pohřbí. 

Předevčírem se mě ptal jeden čtenář, jak moc žertuji s tou otázkou vůdcovství. Odpověděl jsem mu, že o tom budu žertovat do chvíle, dokud mi lidi nezačnou posílat tolik peněz, abych mohl být vůdce na plný úvazek. Pak o tom přestanu žertovat a začnu konat. Jako správný diktátor totiž vím, že musím vládnout z vůle lidu a ne proti ní. Že musím být lidmi milován  a vzýván a že je to lepší než být dosazen na zahraničních bodácích. Proto i kdybych se zítra stal tím diktátorem, tak bych si vyskakováním z EU počkal... ale začal bych na něj tvrdě trénovat. 

Ne, fakt nejde o Vidláka - apoštola apokalypsy. Fakt ne.  Ale měli bychom se tady na dvorku pomalu začít domlouvat, koho stojí za to poslechnout, až ten karambol přijde. A opět - nemá smysl hledat ideálního člověka s ideálními názory. Tak mě napadá... který český gangster má vlastenecké postoje? Pokud  Kydy čte i někdo takový, prosím ozvěte se mi. Skoro mám pocit, že dobu  pounijní zahájíme stejně jako dobu porakouskou. Mafií. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (170 hlasů)

Komentáře

In reply to by Miloslav Ponkrác (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rozpad EU odhaduji později, to kolem roku 2030, protože to se k moci dostanou všichni ti, kdo nikdy socialismus nezažili, a nezarazí je, jak moc se EK podobá UV KSČ před 1989.

Průměrný počet slepic: 3.9 (20 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Trefa do černého, pane Gerde!!! Ano, ano!

Průměrný počet slepic: 2.8 (8 hlasů)

In reply to by VlastimilČech (neověřeno)

Trvalý odkaz

Děkuji za chválu. :-)

Zatím bez slepic

In reply to by Miloslav Ponkrác (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jasně, alternativa ohlašuje rozpad EU každých pět let.

Sem si zvyk.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

....vody do kotle, v němž se pomalu vaří žába.
Chce to ale jednotnou alternativní frontu. :-D
Vezměme si třeba takového pana Krásu a jeho poslední blog na aktualně.cz. Přečtete - a v mnohém budete souhlasit. No ale pak začnete bučet . ...jó, ten Krása, co tehdá to a tehdá ono a vůbec, ten je profláklej....vod něj ruce pryč, kámo.

Teď čtu od Trockého " FAŠISMUS. Co to je a jak ho porazit?" . Je tam uveden takový příběh, člověk moudrý :-D si domyslí, že je to alegorie na neschopnost protifašistických sil (v roce 1928 získali , dle údajů uvedených v této knize, němečtí komunisté 4 600 000 hlasů, socdemáci 8 600 000 hlasů , NSDAP 6 400 000 hlasů) se domluvit (proč , to také Trockij snaží se naznačit, včetně sebedestruktivní severingovštiny - spoléhání se na policii). Tu je :

Obchodník s dobytkem jednou přihnal několik býků na jatka. V noci přišel řezník s ostrým nožem.
"Spojme naše síly a roznesme našeho kata na rozích," navrhl jeden z býků.
- "V čem je řezník horší než ten obchodník, který nás sem nahnal?" odvětili býci, kteří získali své politické vzdělání v Manuilského institutu. [Kominterny]
"Ale vždyť budeme schopni zajít za tím obchodníkem potom!"
- "Nic naplat," odpověděli býci, podle svých pevných zásad. "Pokoušíš se zleva chránit naše nepřátele – sám jsi sociál-řezník."
A odmítli sevřít své šiky.
------------------
Vlastenecký (nic proti vlastenectví, avšak pojmově silná ochablá skutečnost skýtá jediné záruky - tragikomického svého vyvrcholení) postoj se dá nejjednodušeji zneužít, nastupujícím fašismem.
No ale nic, je pochopitelné že aspoň nějaký postoj žába zaujmout musí, jinak by byla trapná, že....nechat se uvařit a k tomu ještě i bez postoje....
Já bych spíše uvažoval tak : Co nás spojuje (včetně toho, co nás spojuje s rozumnými Polkami a Poláky, Germány a Germánkami....), co je z toho nejdůležitější. Pak , až později bych do toho , když tak, přimixoval i vlast, vlajku a další symboly. Protože je jasné, že zatím se bez toho maloměšťáctvo neobejde.

Průměrný počet slepic: 4.2 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

Dneska mam nakou dadaistickou naladu :) Takze ten navod, dialog tatu se synkem :

- Ty mi dáš 10 korun a já ti vrátím 15 korun. To se přeci vyplatí?

- Přikážu ti však, že si za moje peníze musíš koupit sušenky. Pořád super.

- Koupit je musíš, od koho ti řeknu a jaké ti řeknu, sám si vybrat nesmíš.

- Ne. Sušenky od mamky nepřichází v úvahu.

- Že koupíš jinde levněji nebo že Ti je mamka dá. To mě nezajímá, dostal si na to mé peníze.

- Neposlechneš, tak vrátíš celých 15 korun a dáš 5 korun navíc.

- Na sušenky musíš koupit krabici ode mne. Když nekoupíš, nedostaneš na sušenky.

- Nemáš už peníze? Nevadí, dostaneš ještě 5 korun na krabičku, ale mamka musí vyhodit troubu na pečení sušenek.

- Dostal si peníze, máš sušenky a máš krabičku na sušenky, jsi spokojený.

- Aby si byl dál spokojený, musíš k sobě do pokojíčku vzít tohohle cizího kluka.

- Nechceš, že ho neznáš? Ale ty musíš poslouchat.

- Jinak už nedostaneš peníze, bude pokuta, nebudou sušenky, krabička ti bude k ničemu a mamka ti už sušenky neupeče, protože nemáte doma troubu.

- Když poslechneš, bude dobře. A když vezmeš do tvého pokoje víc cizích chlapců, třeba dostaneš peníze i na bonbóny.

Ještě maličkost už nejsi Honzík ani kluk, ale jen eurodítě :)

Průměrný počet slepic: 4.4 (29 hlasů)

že od samého počátku neplatí ani to první : "Ty mi dáš 10 korun a já ti vrátím 15 korun.". Těch 15 korun dostávali úplně jiní kluci než ti co posílali 10.

Jinak srozumitelné pro každého kdo chce pochopit. Kdo nechce ... těžká rada. Třeba rána, palicí.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

Nechat se ukřižovat podruhé, potřetí....
S tím, že budeme volat " Hindenburgu, pomoz nám ! " ??!!???

Na ja, zdegenerovaná maloburžuazie je zřejmě k tomu odsouzena. Už teď jen jak se tomu vyhnu já sám.....ať je to pro mě , a mou rodinu, jakž takž únosné...

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Na lokomotivě se přitápí pod kotlem stále víc a kotel může brzy vybouchnout.
Možná to odnese jen lokomotiva a pár vagonů ,,prvnějších" než ostatní.
Možná vykolejí celý vlak a skutálí se ze svahu.
Možná se podaří pár posledních vagónů odpojit a zastavit.
Někdo tahá za záchranou brzdu a zjišťuje, že brzda skoro nefunguje.
Naši kurátoři a výpravčí nás NATO tata přesměrují na ,,Přejezd Kasandra"
Kdo nezná tak: https://www.csfd.cz/film/1722-prejezd-kassandra/videa/
Pokud se povede pár vagonů před katastrofou zachránit, možná přijede z druhé strany jiná lokomotiva a nabídne nám odvoz do světa, kde je ještě spousta věcí v pořádku.
A my NATO špatné ve starém vlaku budeme jen hrůzně vzpomínat.
A pak začnem vše obnovovat.
Zemědělství, průmysl, školství a ... fšechno.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

Pane Jan z Helvajzu.
Souhlasím,už víme,že jedeme ve špatném vlaku,strojvůdci z Bruselu o tom nechtějí slyšet a nařizují přikládat do kotle.Víme kdo ten vlak může zastavit,co se už ukazuje,ale ještě nevoláme pro záchranu.
Piráti,pokud známe zákulisní triky,tak Bartoš to má jisté.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

že z rozjetého vlaku se neskáče, ale padá

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

předčasné.
Jistě bude dobré se nachystat na průser typu "vypnutý proud", případně "zavřený krám". Zbytek je, abych tak řekl, tedy vlastně napsal jako správný bezvěrec - v božích rukou.
Protože my jsme sice projeli kolem posledního vekslu a vidíme už konec kolejiště, avšak ani vzdáleně netušíme, v jakém stavu je železná dráha daleko před oním zarážedlem na kusé koleji, po níž jedeme.
V každém případě počítejte s tím, že vám nezbude skoro nic z toho, co jste naskrblili a nakřečkovali. Prachy jsou jistá věc. Zda se budou přeživším sbírat předměty, na to nemám odvahu pomyslet.

Zásadní bod zlomu bude přechod na ruský plyn, coby jediné krásné, mladé a chytré palivo. Pokud se to zdaří a my budeme mít nějakým omylem na zaplacení ruského plynu z německých trubek, další bod zlomu nás bude čekat při přechodu OD ruského plynu, jakožto blbého trapného a hnusného paliva, které už nikdy nebudeme smět použít.
Může se ale stát, že soudruzi uznají, že ten plyn je přece jenom molekulově svobodnější, než hnusné, staré a blbé vrtule, protože nemusejí nic dělat, jen kasírovat za tranzit plynu od ruských soudruhů. Úplně stejně, jako to dělala soudružka Plynová princezna na Ukradině...
Takže my fičíme stovkou do nádraží, z něhož už nevede žádná kolej úůvodním směrem. Letíme do kolejiště a prozatím opravdu ještě nevíme, kam se zapíchnem...

Průměrný počet slepic: 4.1 (21 hlas)

vidlak uz zacina pragmaticky vyrezavat sedacky aby na nich mohl pristat po vyskoceni z vlaku - priprava na vypnuty proud a prazdny kram
taky hleda tyc kterou se bude ohanet az prijdou hyeny, ktere budou chtit sezrat a dorazit prezivsi

v chodbicce krepci pirati, kteri bezi smerem k lokomotive a jeste pribiraji africke bandity

mudroslav fiala prochazi po vagonu a rika bude to zle, ale je vas jako superman zachranim, za nim jdou stari bandite, kteri uz obiraji ostatni a berou jim hotovost a retizky

vetsina jen tupe sedi ve vagonech a rika, nebude tak zle, ja to videl v televizi, kdyz narazil ten rychlik do mostu tak ti v patem vagonu nekteri prezili

alternativni jen tak tise klabosi co by asi tak delali, kdyby ten vlak narazil a kde a kterym smerem je lepsi sedet, zadna akce

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Jako dveře od chlíva
potí se předseda vlády
doba je to truchlivá
možná se potívá hlady.

Nebo se potí studem
že neví, co říkat;
čtyři roky s ním budem
když má pontifikát.

Průměrný počet slepic: 4.5 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

v naší republice.
Je to jasné. Když vidím to pimprlové dívadlo, které si o sobě troufá tvrdit, že je vláda - a navíc legitimně zvolená, je mi jasné, že největší chybou poplyšákové doby je brutální nástup automatizace v kotelnách všeho druhu.
Jak by se dnes místa kotelníků hodila...

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)

Bezdomovci by možná uvítali místo kotelníka a teplý pelech u kotle.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bezdomovce nezajímá, co je za zatáčkou.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já bych bezďáka v naší kotelně rozhodně netoleroval. Nepotřebuju se proletět na měsíc i s domem.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

bezďáka zajímá:
1/chlast,
2/ pak možná nějaký fet a
3/ v poslední řadě žrádlo.
Teplo je jen příjemný bonus.

Navíc automat na plyn je docela blbuvzdorný. A čudlíky se dají zakrýt plechovými vraty.

Průměrný počet slepic: 3.3 (6 hlasů)

byly automatické už tehdy. Chudáček disident tam byl jako dozor, kdyby došlo k poruše.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Ta holka od pirátů má můj obdiv. Protože přesně platí to, co řekla Konečná: "Říct o sobě veřejně: “jsem komunista” je v podstatě společenská sebevražda.". Mít levicové názory je v dnešní době "fuj" a naopak pravicový je "in" - levicové názory přece mají jen "socky", hlupáci, neúspěšní atd. A je někdo kdo by chtěl být "socka", hlupák, neúspěšný? Že reálný svět rozhodně není spravedlivý, to je nepodstatný detail.

Průměrný počet slepic: 3.8 (27 hlasů)

Chce se ucházet o post předsedy Pirátské strany v lednu 2022, či páchat politickou sebevraždu?

Ta holka jen dokázala, že na to nemá.

Průměrný počet slepic: 3.3 (15 hlasů)

Co když piráti mají v genech tendenci jít proti davu, za každou cenu. Já jsem na její straně.
Ono taky mít komunistické názory je hóóódně široký pojem.

Průměrný počet slepic: 3.6 (11 hlasů)

... fandím jí tak moc, že to musí vyjít.
Prostě prča musí být.

Průměrný počet slepic: 3.1 (13 hlasů)

Piráti hlavně měli tlačenku - tu z USA, tu z médií, tu z Německa, tu z EU, tu od aktivistů, tu z České televize, tu z linuxové komunity, ... Ale ono to rozvíjení schopnosti strategie moc nepřídá, oni si pak myslí, že jim projde cokoli.

Piráti se podobají elektroautům. Jsou tlačeni a dotováni, ale ve výsledku jsou elektroauta chcípající blbě jezdící křáp.

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)

pěkně jezdící a sloužící auto vyrobené v Česku (byť má původ v cizině, jako ta "komunistka")?
https://www.portalridice.cz/clanek/hyundai-i30-je-nejoblibenejsim-model…

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

si číst občas na jejich fórum. Ta pirátka je opravdu statečná. Sice to má v hlavě pomotané ale nebojí se říct co si myslí, což je v každé politické straně odvaha. Navíc, ano on se dnes volí jejich předseda. Bartoš už si ohnul jejich stanovy tak, aby mohl být jak poslanec tak i ministr, přitom to vždycky všichni Piráti v minulém období hodně kritizovali u jiných stran. No ale Bartoš je "bůh" a k tomu ještě chce být předseda politické strany. On sám se sice vůči té Pirátce nevymezuje, ale má na to lidi, především Ferjenčíka, ale i další. Současně si tahle parta bývalých i současných poslanců (Michálek, Richterová) přeje velké změny v jejich organizační struktuře tak, aby měli pod palcem například vedoucí odborů, to znamená že by vedoucí odborů již nebyli voleni Celostátním pirátským fórem ale najímáni. Takže už by skoro nezbylo nic čím se chtěli Piráti odlišovat. Prostě si ti bývalí i současní poslanci nechtějí nechat vzít moc. To je celé. A Bartoš je v té straně pro mnoho členů něco jako jejich guru. Uvidíme.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

In reply to by kočka šklíba (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kočko, je sice odvážná, ale pokud netrpíte bezmezným obdivem k tomu směru "levicovosti" panujícímu v EP, tak bych doporučoval vrcholnou ostražitost.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

ano, to já vím. Také píši že to má v hlavě pomotané, ale má odvahu se aspoň přihlásit, slovně, k něčemu, co je v dnešní době naprosté tabu. Ona ani není tak "levicová" jako v Bruselu, nebo spíše tak jak dnes mainstream vysvětluje levicovost, tzn. především LBGT a různé další nesmysly (to spíše ta Gregorová a další u Pirátů), tady jde spíše o to, že vidí spoustu chyb na kapitalismu, a to se neodpouští. Nakonec se tam rozjela velká debata právě o ní, a tam jsem si například přečetla, že pamětníci (nevím jací) posílají fotky hřbitovú novorozenců a malých dětí které zavraždili komunisti. A oni tomu skutečně věří, jsou úplně blbí :D . Tohle jsem za celou polistopadovou dobu nečetla ani od mainstreamu a že jsem již četla hodně výmyslů. Prostě slovo komunismus je na indexu a když o něm psát, tak jen co nejhůře, klidně i lži, to je naopak žádoucí.
Ale tady jde o to, znemožnit každého , kdo by mohl ohrozit Bartoše a tím i bývalé a současné poslance, a jak nejlépe u takových blbů? Ona prostě jen jednou odpověděla (před volbami) na otázku bez vytáček. A také byla jednou z těch kdo byli proti koalici se STANem a to se také nehodí. Protože to byl debakl a kdo to nejvíce prosazoval, samozřejmě Bartoš a spol.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

In reply to by kočka šklíba (neověřeno)

Trvalý odkaz

Že četla nějaký příběh spisovatelky, která je údajně jedním z těch dětí. Na otázku mého drzého manžela, jak to přežila, když zemřela, už neřekla nevěsta nic.
Ono se blbě odpovídá na takovou blbost, že. A to si ještě muž přisadil, že si představuje jak se prstíky to mimino drápe z hrobu.
Jak vůbec může taková kokotina vyjít knižně?
A jak je možné, že tomu věří někdo kdo má dvě malé děti.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

ted mě právě napadlo kde lépe vidět jak je ta dnešní "levicovost" podávána než právě u Pirátů. Vždyt většina Pirátů, za mnohé Hřib, Bartoš, Profant, Richterová a spousta dalších Pirátů právě propaguje těch 86 nebo kolik pohlaví, stálé prosazování homosexuálů obou pohlaví, BLM, tolerování cikánů (mám na mysli ty co se jen přiživují), zvaní muslimů a podobné věci? A to značí tu "levicovost" podle Bruselu. Ale to nemá s levicovostí vůbec nic společného. A myslíte že Hřib a další by se prohlásili za komunisty? Ani náhodou, naopak, jsou to hlasatelé pravicových ideologií a spíše by měli být v TOP případně v ODS nebo právě STANu. Jenže u Pirátů viděli a mnozí také udělali kariéru, zatímco v TOP a ODS už to měli obsazeno jiní vlčáci. Ted to ještě musí dokončit a stranu dostat pod svůj naprostý vliv, jako Kalousek nebo další v ostatních stranách. A ona jim do toho možná hodila vidle, ale podle mě nemá šanci a oni to vědí, Ferjenčík ne nadarmo to tažení proti ní podpořil na svém FB a na Twiteru, je to taková holka pro špinavou práci pro Bartoše, aby Bartoš zdánlivě zůstal čistý. Podle mého je to tak průhledné.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

In reply to by kočka šklíba (neověřeno)

Trvalý odkaz

Levicoví sice nejsou (psal jsem levice v uvozovkách), ale bolševici, jsou, nechutní svazáci jsou, u toho je jedno, co zrovna prosazují. Jsouale nebezpečnější než TOP s Kalouskem v čele, oni mohou zblbnout mladší generaci.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by kočka šklíba (neověřeno)

Trvalý odkaz

vůbec mě nepřekvapuje váš postoj. Člověk má zůstat člověkem v každé době, vám se to daří. Líbí se mi že ještě několik lidí dokáže hledat v tom smetí co nám nabízí média perličky pravdy a rozumu.
Popsala jste tu situaci moc pěkně.
P.S. Nedělám si iluzi že by uspěla, ten tlak bude velký, ale co kdyby? Byl by to pěkný zářez do nastaveného systému politických stran a hnutí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

"....„Abolishment duševního vlastnictví je neoddiskutovatelná součást pirátství a jeden z hlavních strugglů pirátského hnutí proti kapitalismu....“

Pakliže ona nějaké duševní vlastnictví má...budeme chtít také zavést na něj abolishment ?

Ne, vážně. Pirátský komunismus může být docela sado maso. Pokud se bude opírat o různá bruselská lejna či berlínské fanatičky.
Nebo kde vlastně hledat zdroj její moci, snad ne u soužky Konečné, která je ráda za těch cca 200 hadrů, co jí posílají měsíčně na účet byrokrati z Brusellaises....a o které teda nevím, že by žila v nějaké komunitě lidí, kteří spoluvlastní výrobní prostředky, společně pracují dle svých možností a společně se dle svých potřeb dělí o plody své práce...Spíše si myslím, že žije běžný život petite bourgeoise...na který čerpá z veřejných zdrojů...

Průměrný počet slepic: 3.3 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

kam směřujeme? Čtyřicátník na vrcholu sil vyskakuje z vlaku. Šedesátník je rád, že je rád, sedmdesátník budovatel ví, že nevybudoval a padesátník má strach. Třicaterák vidí, že ti před ním všecko zbabrali a dvacaterák neví, co bude. Všichni ale vědí, že je to v prdeli a že bude hůř. Klasické vzdělání nevede k prosperitě, důležitý je jen a pouze kolaborační jazyk. Ideje a vize mohou mít jen nejbohatší, kteří svůj majetek postavili na chudobě druhých.
Jsme v prdeli, ale zatím máme jídlo, světlo a teplo. Co bude, až to nebude? Nic. My tu nebudem. To bude ta prdel.

Průměrný počet slepic: 4.3 (27 hlasů)

Ládiku, mně ale vůbec není jedno, co bude s mými dětmi a vnoučaty.
Blbé je to, že moje děti mají momentálně plné ruce práce s uživením rodin, doslova. Politika, o které vědí, že je pěkně špinavá, jde bohužel kolem nich.
Protože oni přesto, že jsou ještě mladí a vnímaví, tak jsou tou nechutnou masírkou ze všech stran otrávení a prostě na to serou.
Nemají na to čas. Vydělat peníze normální prací - ne příživnictvím v nějakém převoznictví teplé vody, postarat se o děti a o bydlení, baráky.
Večer jsou i jako mladí lidi utahaní tak, že usínají u uspávání dětí, nebo až pak u televize.
A rodina jednoho z mých dětí se dohodla, že se programově přestanou dívat na zprávy, protože to oba obvykle jen nasere.
Tak už neusínají u dětí, ale těsně po začátku filmu, pokud televizi vůbec zapnou.
Většina těchto mladých, to začne řešit až v momentech, kdy se to začne dotýkat přímo jich osobně, jejich životů - a mám pocit, že to bude už brzy. Začalo to už u bolševické chřipečky - jak se k tomu postavil stát a jak jejich zaměstnavatelé.
To už začali tu televizi z nutnosti sledovat - a okamžitě se začali ptát, co to je kurva za vládu, že ministra zdravotnictví dělá takový neuvěřitelný hňup a ještě se to tam střídá, jak svatí na orloji. Začali se ptát, co to má s tím očkováním znamenat, ty tlaky a proč nestačí jedno, jako u všeho jiného vždy v minulosti.

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

Zlatá ruština. Ta v jisté době k prosperitě vedla.

Průměrný počet slepic: 1.6 (11 hlasů)

Půlka kydačů za normalizace mávala rudou knížkou a zdravila příjezd východních bratrů. A jak se měli dobře...

Průměrný počet slepic: 1.6 (14 hlasů)

In reply to by Marie Kabrhelová (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vy věříte, že jsem vítala naše východní bratry? V šesti letech?
Pokud vím, byl srpen, prázdniny a v září jsem nastupovala do školy. Do základní.
Většina těch co údajně vítala naše východní bratry, je už hodně stará a většinou po smrti.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

In reply to by Marie Kabrhelová (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kadete Bieglere, už jste se zase ožral s tím hňupem poručíkem Dubem. S takovým materiálem to naše východní tažení nevyhrajeme.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

In reply to by Marie Kabrhelová (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nebylo to tak špatný, Maruš.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

umí vymalovat Asfaltový holub. Tímto ho prosím alespoň o základní rysy. Stínování si provede každý sám, podle svého úhlu pohledu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

už je kompletně debilizovaný a učí, tedy dále debilizuje další generaci. Kvalita debilizace postupuje geometrickou řadou. Za 20 let již bude hlad takový, že i původně inteligentní rasy přejdou ke kanibalismu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (21 hlas)

Vše souvisí se vším. Pokud se bude stávající vzdělání rozvíjet geometrickou řadou, pak se naše civilizace prudce otřese v základech.
Civilizace. která je postavena na dostatku energie, nemůže přežít, pokud o zdroje energie řádně nepečuje a tyto nerozvíjí.
K tomu ovšem musí být určitá vzdělanostní úroveň.
Bez určitého vzdělání nelze udržet ani stávající stroje(techniku), notabene ji dále rozvíjet.
Kdo nevěří, nechť si dá exkurzi po bohatých arabských zemích, kde právě uvedené je krásně vidět.
Bez technického personálu z Evropy, US a příp. z Indie nic nefunguje. Nejpozději do půl roku se technologie zastaví.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

natož k prosperitě. K té vede jen dlouhodobý, mezigenerační plán, tvrdě dodržovaný. Cesta za vizí, za cílem, třebas je za obzorem. Plácání se a obracení ze strany na stranu je zcela k hovnu. Stejně jako pití mrtvému z ucha. Kapičalistický systém nevede k ničemu - 32 let jeho budování v naší zemi pod vedením kapičalistických elit je dostatečnou referencí.

Průměrný počet slepic: 4.1 (18 hlasů)

Tvrdě dodržovaný mezigenerační plán je něco jako yeti nebo lochness. Reálně to nefunguje a fungovat nebude. Dlouhodobý plán narazí na nepředpokládané změny situace, se kterými se nepočítalo, a také na přirozenou opozici a vzdor pubertálního období - což bude v případě "tvrdého dodržování" vzpoura zvíci pořádné bouře.

Vždycky záleží co je cílem. Nebo matematickou terminologií - na hodnotící funkci výsledku.

Cílem globálního kapitalismu je zisk - bez uvažování jakýchkoli jiných dopadů, stylem po nás potopa a náklady platí jiní. To kapitalismus plní na jedničku s hvězdičkou. Momentálně bude zvyšovat zisky z elektřiny, plynu, stavebních materiálů, plastů, potravin, nemovitostí, zdravotnictví. Kapitalismus funguje skvěle.

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)

linii. Plán typu “desatero” křesťanů, židovské vize nebo násilnickou ideu musulmanů.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

A kdy ta náboženská linie desatera fungovala? Kdy lidi nekradli, nesmilnili, nevraždili.....

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

No kdyby lidi nekradli, nesmilnili a nevraždili, tak by to NEfungovalo. Ono to funguje právě proto, že je to ideál, o který lze usilovat, ale ne ho dosáhnout.

To máte jako s neziskovkama. Myslíte si, že Romea stojí o to, aby cikáni byli platnými členy společnosti? Aby každý cikán měl poctivou práci od sedmi do čtyř a každé cikánské dítě chodilo do školy a mělo na vysvědčení jedničky? Chraň buch. To by pak aktivisté z Romeje museli jít někam normálně pracovat, protože už by jim nikdo nedával peníze.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)