Jak se skáče z vlaku?

Autor

Krátký pirátský úvodník: 

Můj milý Bože dej, ať dneska vyhraje ta komunistická pirátka Michalidu.  Ať se potvrdí její převaha, když měla dvakrát víc nominací než Bartoš. Já totiž potřebuju mít o čem psát. Tohle by byl jeden sólokapr za druhým. Fiala spolupracuje s komouši, kteří se tím ani netají. Fiala říká, že není komouš jako komouš. Komunistobijci Benjamin Roll a Mikuláš Minář vysvětlují, jaký je rozdíl mezi Andrejem Babišem a marxisty v pirátské straně. Leoš zjišťuje, že STBák Babiš byl ještě čajíček v porovnání s novou kovanou pirátskou soudružkou. Ferjenčík s Gregorovou mohou prcat už jen mimo stranické sídlo... 

A kdyby to náhodou nevyšlo, tak ať se ukáže, že si pravdoláskařský pirát Bartoš musel ohnout pravidla, že musel ojebat vlastní stanovy, že zůstal předsedou jen za cenu popření úplně všeho, co les Pirates doteď tvrdili. 

Ne, fakt v tom není nic osobního. Já jen potřebuju materiál. Chci něco veselejšího než furt jen věštit průsery. Chci se u psaní  taky pobavit, chci si přečíst komentáře ostatních a popadat se u toho za břicho. Potřebuju se občas odreagovat. Píšu zadarmo ve svém volném čase. Nikdy jsem od Tebe nic politického nechtěl.

Takže prosím, prosím, prosím...  

 

A teď už dnešní apokalyptický článek: 

Už několikrát jsem se ve svých letošních článcích dotkl toho, co považuju za základní otázku letošního roku. Dneska bych tuto myšlenku rád  rozvedl. Ale ještě než začnu, dovolte mi pochválit sebe sama. Měl jsem totiž velmi plodné úterý. To jsem chytil slinu a kromě Kazachstánu jsem v ten den napsal všechny články tohoto týdne až dodnes.  A protože šlo o články apokalyptické, popisující chmurnou budoucnost, mají vysokou čtenost. Ani dnes tomu nebude jinak. 

Základní otázka letošního roku podle mě zní, zda je ještě možné zůstat stranou toho, co se na nás v Bruseli chystá. Zda je ještě nějak možné tomu uniknout, zda je možné to odvrátit, zda je možné se na tom nepodílet. A nebo jestli nás to prostě vezme sebou ať se nám to líbí nebo nelíbí. Jestli dojdeme spolu s bratry Němci až k hořkému konci. Toto bude můj hlavní motiv a hlavní námět pro moje články v letošním roce. A váš námět by to měl být také. Obzvlášť tehdy, pokud vidíte nějakou šanci na únik. 

Když jsme vstupovali do EU, tak já v referendu hlasoval proti. Nechtěl jsem, abychom do Unie vstupovali, ale můj tehdejší názor se opíral v podstatě jen o tom, že my se Unii otevírali zcela a oni nám ne. Oni si pěkně udělali přechodné období, kdy tam naši lidi nemohli volně za prací. Tehdy jsem si říkal, že to nebude jediná kulišárna. Ještě jsem si uměl tak nějak představit, že budeme muset přejmenovat potraviny. Kdeže by mě napadlo, že nám to zavře cukrovary, umožní to těm skvělým kapitalistickým západním firmám k nám za dumpingové ceny navážet potravinářské odpadky, zruší nám to živočišnou výrobu a teď nakonec nám to v podstatě zničí energetiku. 

Za to jsme dostali cestování bez pasu, přišly k nám nějaké firmy s vyšší přidanou hodnotou, ale v konečném důsledku děláme jen ty montáže, takže jsme si moc nepomohli. Přišly k nám nějaké peníze ze strukturálních fondů, realizovaly se programy jako třeba Phare, naši studenti měli volnou cestu na různé Erasmy a podobně. 

Ovšem, salámovou metodou jsme se dopracovali k tomu, že o nás rozhodují jinde. Naše zákonodárství v podstatě bez řečí přebírá to unijní, naše soudní moc už dávno myslí zcela evropsky bez jakékoliv výhrady a kapitál je z velké části v cizích rukách. Nemáme vlastní banky, vlastní prodejní řetězce, nepatří nám voda a strategické hmotné rezervy skladují soukromníci. Nemáme armádu co by stála za řeč, nemáme domobranu, nemáme ani pořádné zbrojní podniky. A úplně všechny české firmy s českými vlastníky včetně Babiše jsou zcela a úplně v moci zahraničních bank. Když ony rozhodnou, posadí se na zadek i ten největší podnikatelský žralok u nás. Bez ohledu na smýšlení. 

V českých rukou jsou vlastně jen určité části zločineckého podsvětí. Máme nějaké domácí kmotry, domácí dýlery drog, spoustu prostitutek a ti zřejmě budou mít dohromady nějaké ty miliardy mimo unijní bankovnictví. To je z domácího kapitálu tak všechno. 

Víte, já v poslední době sleduju dokonce i z míst, kde bych to nečekal, celkem zoufalou snahu s celou tou poblázněnou Unií něco dělat. Pamatujete Kellera? Ten byl zvolen za ojroposlance a tenkrát tvrdil, že vystoupením z EU bychom přišli o výhody, ale zůstaly by nám nevýhody. Po jednom volebním období v Bruseli už jen doufal, že tam nezůstane kámen na kameni. To byl jeden z prvních. 

Svým způsobem dneska není nijak velký rozdíl mezi Ivanem Davidem a kupříkladu Sašou Vondrou. Klaus i Zeman si v pohledu na EU také vlastně docela notují. Dokonce i ten Fiala si zřejmě celkem zoufale uvědomuje, že jít s Bruselí znamená politickou sebevraždu. O Babišovi bych mohl popsat celé stránky, kterak se snažil Unii (a Němcům) vlísat, ale oni s ním vymetli tak moc, že se raději (ale příliš pozdě) začal bratřit s Orbánem. 

Jak jsem psal včera, z mého pohledu je už na tohle všechno pozdě. Vlak se řítí, konec kolejí už začínáme vidět, bouračka je vlastně jistá. Já samozřejmě nemám nic proti tomu, že jedni zkoušejí volat na bruselské strojvůdce, aby brzdili nebo zastavili. Mám pochopení pro ty, kteří horečně telefonují a snaží se dosáhnout přehození výhybky. Rozumím tomu, že brzdaři v českém, polském a maďarském vagonu začínají točit klikou i když na ně jiní pořvávají, ať toho nechají, protože ať Unie kam jede, dobře jede. 

Otázkou je, zda to má ještě nějaký smysl. Na lokomotivě se přitápí pod kotlem stále víc, ve vagonech západní první třídy je stále veselo a i když se Maďaři i Poláci snaží svůj vagon odpojit, nebo alespoň trochu povolit šroubovku, je dost pravděpodobné, že se jim to nepovede o nic víc než nám. Koneckonců i tam se ještě kochají nadějí, že někdo tu výhybku pro celý unijní vlak přehodí a nebo že strojvůdci začnou brzdit. Případně doufají, že se nenápadně přepřáhnou za americkou lokomotivu, ale ta bohužel jede sice po jiné koleji, ale do stejné prdele. 

Já bych se ale začal zabývat myšlenkou, že žádná výhybka přestavena nebude a místo brždění se to ještě více rozjede. Že se blížíme do stavu, kdy už budeme mít jen dvě špatné možnosti. Buďto i s unijním vlakem nabourat a pak začít ve velmi otřeseném a zničeném stavu dávat dohromady trosky na které si budou brousit zuby různé hyeny ze sousedství, nebo z unijního vlaku v plné rychlosti vyskočit těsně před srážkou s realitou... a samozřejmě se tím skokem značně poškodit a dávat dohromady trosky na které si budou brousit různé hyeny z okolí. 

Vlastně existuje i třetí možnost. Že se unijní lokomotiva rozbije ještě dřív než dojde ke srážce a my celkem nepoškozeni zastavíme... a hned si na nás začnou brousit zuby hyeny z okolí. 

Hodím sem dneska svojí další politickou tezi vašeho budoucího osvíceného diktátora. Mezi výskokem z unijního vlaku za plné rychlosti a bouračkou s unijním vlakem je v této chvíli malý rozdíl. Je těžké objektivně rozsoudit, co by bylo lepší. Pokud bychom vystoupili z EU, která nás kompletně obklopuje a jediné, co nás spojuje se světem je sto let stará smlouva o svobodné plavbě labské, tak to bude karambol jako prase. V této chvíli je tu ještě příliš mnoho lidí, kteří věří, že je všechno v nejlepším pořádku nebo kteří věří, že se podaří přehodit výhybku a začít brzdit. Jeden takový zrovna dělá premiéra a druhý takový nedávno dopremiéroval. 

Pokud ještě chvíli počkáme, zřejmě se toho tolik zase nezmění. Pravda, pokud pak budeme vyskakovat, bude to při vyšší rychlosti. Ale mnohem více lidí už uvidí před sebou ten unijní výbuch a třeba těsně před tím bude konfigurace terénu trochu lepší. Není to sice v našich rukách, ale teď bychom museli půlku národa vystrkávat z vlaku násilím se všemi důsledky z toho plynoucími. Za krátký čas budou mít chuť vyskočit sami. Strojvůdci a jejich novinářští topiči na tom pilně pracují dnem i nocí. 

Pořád je šance, že se Bruselská lokomotiva rozpadne sama. Tak jako se rozpadlo sovětské politbyro. Naše vagony prostě jen zůstanou stát a my budeme koukat na ohňostroj před námi a i když to dál nepojede, vyjdeme z toho podobně nepoškozeni jako v roce 89. Samozřejmě pak přijdou ty hyeny na které budeme sami s velmi neschopným vedením v čele. 

V této chvíli se musíme připravit na to, že ten skok na poslední chvíli budeme muset udělat. Musíme si rozmyslet (a možná i nacvičit), co všechno dokážeme při tom výskoku vzít sebou. Měli bychom opravdu myslet na to, abychom udrželi bez rozbití alespoň něco. Možná se nám to nepodaří, ale měli bychom rekognoskovat terén a být připraveni, protože to může nastat v podstatě kdykoliv. Měli bychom vědět alespoň to, od koho stojí za to vyslechnout ten povel ke skoku a kdo bude řídit sbírání  se po tom karambolu. Kdo zachrání co nejvíc raněných a mrtvé alespoň důstojně pohřbí. 

Předevčírem se mě ptal jeden čtenář, jak moc žertuji s tou otázkou vůdcovství. Odpověděl jsem mu, že o tom budu žertovat do chvíle, dokud mi lidi nezačnou posílat tolik peněz, abych mohl být vůdce na plný úvazek. Pak o tom přestanu žertovat a začnu konat. Jako správný diktátor totiž vím, že musím vládnout z vůle lidu a ne proti ní. Že musím být lidmi milován  a vzýván a že je to lepší než být dosazen na zahraničních bodácích. Proto i kdybych se zítra stal tím diktátorem, tak bych si vyskakováním z EU počkal... ale začal bych na něj tvrdě trénovat. 

Ne, fakt nejde o Vidláka - apoštola apokalypsy. Fakt ne.  Ale měli bychom se tady na dvorku pomalu začít domlouvat, koho stojí za to poslechnout, až ten karambol přijde. A opět - nemá smysl hledat ideálního člověka s ideálními názory. Tak mě napadá... který český gangster má vlastenecké postoje? Pokud  Kydy čte i někdo takový, prosím ozvěte se mi. Skoro mám pocit, že dobu  pounijní zahájíme stejně jako dobu porakouskou. Mafií. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (170 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Komunistická pirátka Jana Michailidu je pouhé nudné a klišovité kompro a vnitrostranické odstřelení konkurentky Ivana Bartoše. Piráti toho nakecali tolik, že kdybyste chtěl, nepíšete nic jiného a máte bulvárních pikošek na 10 článků každý den. Ale zrovna tato věc se rozmazává, aby to byl co nejsmrdutější exkrement. Někdo si dovolil moc vůči Ivanu Bartošovi.

Průměrný počet slepic: 4.2 (33 hlasů)

In reply to by Miloslav Ponkrác (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já si mylim,že i Masaryk nejprve založil spolek MAFIA a udělal program typu NAŠE VĚC.
My vlatně nepotebujeme žádného fujera.Fujerem se přeci mžůe stát každý ,kdo přijde s novým použitelným nápadem a plánem.a admin to zmoderuje.

Vlivem zvoleni managerů,kteři jen metodami CHUCPE štvou lidi EU do běla se může stát,e se EK0 rozpadne zevnittř a tady déla Lejno ,ďoura a dalši všechno,abyse to stalo.Teď do toho vlezl i strejda Putin po zuby ozbrojenec a dokonce si všimněte,že chce zpět Ruskou Ameriku p protože našel ze smlouvy 1867 porušovni lidskych práv potomků Rusů,chce, aby baltské ztráty z NATO vypadly a o EU a jeho osudu by pry ctěl jednat s Amerem, a ty pitomce,z NATA už jsou skoro bezkulečnici nebot jim MINISTRNě L.(lejno)udélala v budesu větši skody než maršal Čukov Wehrmachtu!
Řikám vám i to,že náš přeceda vyhrál tutuly v tombole a nasadil si i prýy tzv komunistku do kožichu.
No a tak ona jestli ta pirawtská komunistka vyhraje tak ,když nebude umět udělat web s bezbariérovým přistupem tak jako tady , to dostane od gangu 5 mezi světla a zahyne jako bidný červ,kterého piratiska usuši a přikážou nasypat tomu BABIŠU do jeho vuřtiků,kdy se s nami nedá kardan bo sam nemá žadnou diskuzni rubriku sni web s bezbariérovým přistupem a ve vobách dostal kotel!
A vo tom je řeč ,vlečnici a diskuzni matroš je osvojováni PNZ a tam je toho pěkně nacpáno a ješte jsme to neoteveli !
Klidně vám to budu tluct do vasich dubovýyych palic vercajkem z RUDÉ VLAJKY VITÉzstvi,které odtud vymontuju a dam tam kalich at je z čeho pit!

Průměrný počet slepic: 1.9 (36 hlasů)

Tohle se nedá číst.
Něco máš dobré, ale píšeš s odpuštěním jako dement, kterého včera pustili k PC. Páté přes deváté, hlavy a paty to nemá.
Pro začátek by snad stačilo, přestat úplně používat capslock, idiotský zkratky a rádoby vtipný "přesmyčky".

Průměrný počet slepic: 4.6 (70 hlasů)

Voni nějak takhle prej husiti mluvili, říkal mi děda, že byl na rybách někde u Sudoměře a voni ho tam votravovali.

Průměrný počet slepic: 3.7 (13 hlasů)

jestli budeš sprostě Leošu nadávat praskne ti žilka a budexš za sebou tahat nožku.

mam tě Leoš u ráda ,ta energie a velikost,ale ostatni budou myslet,že jsem ti poslala šip do srdička tedy do čcerného.Tak už más zformulováno co by jsi rád chtěl ve prospěch našeho roztomilého státu?
PNZ jsou totiž Postuláty Národni Záchrany, abys věděl a když maš do nich bodik tak ti to tu hezky všichni mohou zhodnotit jaký jsi chytrx a určitě i atraktivni muž! Na jejich ždost to bude do PNZ neprodleně nacpáno ,vime brouku?
Nenosiš náhodou kožešinovou čapku a klapu pres oko?
Tak co dej kardan,co ty na to ?

Průměrný počet slepic: 2.4 (29 hlasů)

Začneme u pravěku.
Každému bílému, evropskému heterákovi je jasné, že nejprve byla slepice, aby mohla vyprdnout kloudné vejce, ze kterého pak byly další.
Tak teda začneme u té speciální československé slepice:

Kdy, kdo a za jakým přesně účelem, založil tzv. Prognostický ústav?
Kde sídlil, kde měl kanceláře, jaké dostával data-vstupy, jakou k výpočtům používal výpočetní techniku, jaké metody, kde jsou nějaké výsledky jejich práce - a jak za ty prognózy byli ti dotyční jedinci placeni?
Kdo jejich práci kontroloval a byl zodpovědný za chod celé té údajné instituce?
Kdo určil, že tam budou "pracovat" právě ti dotyční, kteří tam údajně byli zaměstnáni (kým?) a ne jiní, třebas i mnohem vzdělanější?
Proč nejsou, ani po tolika letech po řízeném převratu, k dispozici (aspoň pro pobavení) naprosto žádné výsledky jejich činnosti?
Umíš mi to vysvětlit? To je totiž prapočátek všeho zla, co se tady začalo po roce 1989 dít.

Průměrný počet slepic: 4.2 (36 hlasů)

Co 32 roků robi jenom maras a nikdo nedá odborný návrh na nápravu.ja si to vysvětluji tak,že je třeba ten režim změnit!prognostk zkrachoval a tedy je to minulost.

Tak nemá ceny se s dávnými nebožtiky zabývat! Navrhuji ti něco fajneho dam tu jak jidelni listek ty režimy na výběr co by jsi připadně chtěl za typa
1.Socialismus co ho ti debili vycinkali,bo platil plné mzdy.
2.kapitalismus bez přivlastků to je ten maras co fčil ase v nim smolime a krade dvě třetiy mezd!
3.Činsky komunismus,kery brzo bude bohatý jak swiňa,ale zda se mi je pro ty Asiaty,ti poslouchaji jak hodiny!
4.Socialni stát co je u suseda co prohral vlku a chce platit brzo 12 eur na hodinu minimum!
5,Solidárni stat tj nikdy nevidany prima stat novota OK
6.policejni stat co fčl odsouhlasili v tom nasšsem prdlamentu ,aby udělal pořadek a ti zvyßi ceny a tovšecky.a ty ani tvoje rodina to neutáhne
7.Putinovo carstvi nebo co to jea
8.Jiné a co to má být,aby tomu všichni zuboženi občcane voliči rozuměli a 6adali naše zastupce,které si platime,aby si to zařadili do svých bobkových listů,tedy "programú",kde je samá voda už 32 let.

Tak to by byl tedy pak prvni postulat PNZ, co ty na to válečniku a ostatni,kdyby jsi nerozuměal klidně se optej!

tak zkus si tedy tipnout a zdůvodni připadnou změnu,ale pokud jsi spokojen ty a ostatni tak ne!

Průměrný počet slepic: 2.6 (25 hlasů)

Nebojte se,vše udělm za vás sama.Když dovolite projdu ty možnosti,ABY BYLO JASNO,!Kapku po kapce a vy stále budete mit možnost
si vyskočcit!.

Mlčeni bude znamenat souhlas.Nemáme kam spěchat 32 let se nic nedělo a zdejši kakofonie ,domnivám se prázdných lidových komentů,by jak se zdá v tom chtěla pokračovat,nebo ne?
Musime to dělat tiše a nenápadně!K dispozici je už v podzimnim /podzemnim)webu AA team SV tj zkratka pro Avantgardu Alternativniho teamu Společnosti Voličů,která může ,kdyby chtěla dosahnout až 8 275 752 občanů voličů.

No nedivim se přátelé a nepřátele,že to tak dlouho trvalo ,ono totiž se 32 let daři vést vás,až na zdá se pár opravdových buditelů do hloubi zadnice!
To bude samozřejmé pokračovat a doposud se nenasel z formaci našich zastupitelů,ani jeden subjekt,který by PNZ tj Postuláty národni zachrany dál do svého "PROGRAMU"!
tim se vytvořilo pro nás většinu skoro monopolni postaveni a máme zajimavou šanci se pokust o nápravu!
Až do tohoto bodu mi doufam rozumite,jinak by jste se měli ozvat ve svém individuálnim komentu tady a teď. . . .

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)

No vidite a ve skutecnosti bylo prvni vejce...

Zatím bez slepic

jestli budeš sprostě Leošu nadávat praskne ti žilka a budexš za sebou tahat nožku.

mam tě Leoš u ráda ,ta energie a velikost,ale ostatni budou myslet,že jsem ti poslala šip do srdička tedy do čcerného.Tak už más zformulováno co by jsi rád chtěl ve prospěch našeho roztomilého státu?
PNZ jsou totiž Postuláty Národni Záchrany, abys věděl a když maš do nich bodik tak ti to tu hezky všichni mohou zhodnotit jaký jsi chytrx a určitě i atraktivni muž! Na jejich ždost to bude do PNZ neprodleně nacpáno ,vime brouku?
Nenosiš náhodou kožešinovou čapku a klapu pres oko?
Tak co dej kardan,co ty na to ?

Průměrný počet slepic: 2.3 (18 hlasů)

že mě se tyto posty taky blbě čtou.
Přijde mi to, jako kdyby si Sasin nechal změnit pohlaví, dal se na husitství, pak zjistil, že udělal chybu, tak se ožral a začal psát.

Průměrný počet slepic: 4.5 (36 hlasů)

provokatéry rolovat, proto asi to kolečko na myši vymysleli

Průměrný počet slepic: 4.1 (16 hlasů)

Proč máte strach napsat něco konkretniho k věci ?Pan hawel se dnes obraci v hrobě,když tu má prýy takové svoje pohrobky .

K věci starý brachu k věci.ODS šéf pan bývalý president přinesl na hřbetě nejhorši druh kapitalismu BEZ pťivlastků vycházejici z gangsterismu a doposud se za to po 32 letech zla NEOMLUVIL.
Vy prýa jste snad byl podpisovatel té charty 77 tak se zkuste omluvit za něho.
No neni to slovo(do pranice)?

Průměrný počet slepic: 3.1 (12 hlasů)

Pišete tady plno lidovyých komentů,ale vůbec nic konkretniho!Tak osobni invektivy si strčte za klobouk!
Chcete tbýst rozbiječka diskuzi ,zlá baba a nic z toho?ebo být jenomCo je metoda zzzzlčin

Průměrný počet slepic: 1.8 (8 hlasů)

na které se domnivá,že sedi.Chce,aby to dopadlo jako s webem www.nwoo.org ,kde cenzoři zakázali diskusi!
Je to pravda emo?
Dala jste zastavit můj komentář a myslite si,že to pomůže režimu?Opakuji znovu pište k věci a ne ke mě,která přinási čerstvé myšlenky naprosto nevídaných rozměrů!
Nestydite se babičko?

Průměrný počet slepic: 2.8 (11 hlasů)

No, možná. Problém ale je, že od doby, co ho vymysleli, všichni výrobci myší jen „katují kosty“. A my tu s ním teď máme provozovat zátěžový test životnosti..

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Pokud při krachu bude ještě poměrně homogenní tradiční obyvatelstvo, dá se něco dělat. Naštěstí se dobře známe a jsme dost propojeni. Pokud zde zase bude nějaká větší menšina, bude to český konec a přijde důsledné přeformátování. To proto, že na západ od nás bude ta menšiny většinou. Kolik bude padlých bude zajímat jen jejich pozůstalé, ostatní budou mít jiné starosti a zájmy.
Co se dalo dělat v srpnu 1914? Spekulovalo se o ledačems, ale výsledek byl nepředvídatelný. Přišel a přinesl nové výzvy. Bude to podobné.

Průměrný počet slepic: 4.4 (23 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když se jim ve skutečnosti nabídne to, po čem už možná toužili doma. Jistě, ukromafie a pod. je třeba likvidovat - ne se s nima paktovat.
Takže stejně se to zas vrátí k tobě samému. Jestli máš co nabídnout. Pokud ne, nemusí tě ty menšiny- většiny vůbec zajímat. Prostě se to odehraje tak jak bude chtít někdo jiný.
Což je zřejmě nejpravděpodobnější scénář. Kdy možná nebude až tak zle, připomeňme si Michlův kečup...možná má pravdu. Možná to finanční oligarchie ukočíruje, ten uměle vyvolaný nedostatek.
Ovšem asi nemá zájem řešit např. energetickou soběstačnost ČR, za nás.

Průměrný počet slepic: 3.3 (16 hlasů)

S prominutím, mě to vaše uvažování přijde, jako když Petr Hampl nebo Vidlák řeší údajnou hloupost (která je ve skutečnosti velmi dobře promyšlenou strategií, jen nepracuje ve prospěch lidí) a řeší filozofy, kteří by nás z toho vyvedli.

Napadlo mě, že Žukov ve 2. světové válce měl poslat na Adolfa Hitlera střelbu Kantových citátů, a navrch ho dorazit sociologickými knihami. Kdyby to nepomohl, tak nasadit nejtvrdší kalibr - Ivo Budila.

Filozofovat, sociologovat nebo obchodně směňovat s ukrajinskou mafií jste mohli dříve. Teď jde o moc, a zabírání nik a území. Tam meditace nad maximou a sociologickými zákonitostmi moc nic neřeší - kromě urychlení přesunu do další inkarnace.

Průměrný počet slepic: 4.5 (31 hlas)

...zamýšleného.
Jistěže ani filosofie nezaručuje výsledek, záleží na poměrech mocenských, včetně jejich regulace (což je zase nutné předvybavit filosoficky).
Zesměšňuješ jen sám sebe, tou střelbou, Žukov by tě asi postavil ke zdi hned v přijímači.

Kdybys raději, Ponkráci, konečně už určil nejvhodnější termín pro revoluci, z hvězd a dalších nebeských objektů . Místo neustálého škorpení se s jinými lidmi a se sebou samým.
To je přeci tvůj obor, ne ? Tady bys byl velmi přínosný, bez ironie.

Průměrný počet slepic: 2.6 (19 hlasů)

Můj obor je paleontologie doby karbonu, speciálně se zaměřuji na palynologii svrchního karbonu v oblasti Asturie.

Průměrný počet slepic: 4.5 (20 hlasů)

Ha, to je ta doba obřích pravěkých pravážek, které kradly malé děti.

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

V době karbonu se vyskytla takové množství fotosystetizujících potvor, že klesalo množství oxidu uhličitého na míru, ze kterých by EU a ekoteroristé měli orgasmus. Nakonec kleslo množství CO2 na tak nízkou míru, že nastalo masové vymírání rostlin. Drtivá většina druhů rostlin navždy vyhynula. Zůstaly po nich obrovské zásoby uhlí, po kterých ta doba dostala název.

Mimochodem, dnešní množství CO2 je také velice nízké a mnoha rostlinám to dělá problémy. Kdyby se ho opravdu podařilo nějak významněji snížit, nastala by doba carbon 2 s výše uvedenými efekty.

Průměrný počet slepic: 4.7 (26 hlasů)

Krom toho v karbonu byla největší doba ledová za poslední půl miliardy let. Následující perm pak skončil takovým masovým vymíráním, že vymření dinosaurů proti tomu byla taková drobná epizodka...

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Děkuji! Já vás nadšeně čtu! Moc se od vás dozvím!

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

Zabýváte se palynologií karbonu a nevíte o karbonském zalednění, ani o velkém vymírání na hranici perm/trias ? Zvláštní ...

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

Vida, španělské variscidy...
Já bych se radši hrabal v jejich ekvivalentech moldanubika, ale proti gustu... ;)

Průměrný počet slepic: 2.9 (9 hlasů)

Ještě, že existuje google. :-) Jinak bych to nedal. :-)

A to vedu třicet válku proti nedovzdělaným paleontologům! :-)

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

Já su krystalinikář. Když dokumentuju čelby na podzemních stavbách v tom nudným ordoviku pražské pánve, tak si představuju, jak by to asi vypadalo, kdyby to prošlo přes teploty 400 C a tlak aspoň 3kBa...

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)

V civilizovaném světě se tlak udává v pascalech.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Vy jste se nikdy nepřeklepl?

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

bych chtěl připodotknout, že za překlep se obvykle považuje záměna písmenek, které jsou vedle sebe na klávesnici. Tak např. dona, místo doma, bčera místo včera. Je úsměvné, když někdo obhajuje pravopisné, či jiné chyby "překlepem", tj. užitím kláves, které leží dosti daleko od sebe.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Ale jsou na jedne klavesnici, ne?

Zatím bez slepic

Ale jinak je samozřejmě SI soustava užitečná.
Stejně třeba ar - jinde akr. Nebo kalorie. Stupně Celsia, nebo Fahrenheita (je možné si představit absolutní nulu ?, obyčejnou nulu ano).
Kdysi kůň.
Z obdobného soudku je plynové měřidlo cejchované na měření v m3 , ale účtují v tisícinásobcích Wh.

Pascalova sázka je ovšem filosoficky hodně zajímavá. Když by už někoho přitahovala instituce " spásy". Ovšem dopad nějakého kosmického tělesa o objemu několika milionů litrů a váze několika milionů liober by mohl vyvinout takovou kinetickou koňskou energii a takový tlak v atmosférách a takovou teplotu ve stupních Celsia (přepočet na Kelviny bude dnešním domácím úkolem), že by už nebylo poté možná vůbec kdo, koho by takové věci musely či mely zajímat.

Toť také otázka - co je to henten " civilizovaný svět". Zda náhodou nejde jen o dočasnou úchylku od normálu.

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

m3 a tisícinásobků Wh je jako srovnání hodinek a holínek. Tam je to taky jedno, obojí se natahuje.
Objem a energie není přece totéž. U toho přepočtu se navíc může lehce švindlovat, neb je třeba přepočítat průměrnou výhřevnost jednotky objemu plynu, která se může měnit a koeficient toho přepočtu si volí dodavatel energií, samozřejmě tak, aby neprodělal.A když se plyn třeba malinko naředí, bude zisk co, Halík, no větší.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

To řekněte našim západním sousedům. Ti na nějaké francouzké Pa zvysoka... Stačí kouknout na tlakoměry u výměníků nebo kompresorů.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Tak 3 kPa je asi 1/33 tlaku vzduchu při hladině moře, čili skoro žádný tlak k dýchání. Nestalo by se vůbec nic, asi jakoby ta pražská pánev byla vyzdvižena do výše asi 35 km, takový tlak je asi cca jen třikrát větší, než na povrchu Marsu. V 10 km je tlak cca 1/4, v 15 km 1/8, ve 20 km 1/20, pak ve 35 km asi 1/33 než při hladině moře.

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)

In reply to by tlak (neověřeno)

Trvalý odkaz

Spíš asi měl pan kolega na mysli 3 kbar než 3 kPa...

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

Zajdite za extrémnymi zážitkami na rekreáciu do slovenského gemerika. Tamojší ordovik je je natoľko rozšafný, že ním nespravíte zmysluplný profil ani v riadne rozfáranej hlbinnej bani.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Slabota.
Filosofie a pak ho postavit ke zdi. (smajlík s koulejícíma očima)
Vytáhni na něj jeho původ, to natuty zabere a to umíš přeci.

Průměrný počet slepic: 3 (10 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nes si to s sebou věčně. Tak to přeci chceš, že ?
Křivohubý lháři , trapný flagelante.

Hezký den.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Strejdo, no tak..
Tak nám zabili Ferdinanda, to přece znáte. To bylo 28.6. toho roku Válka vypukla za měsíc. V srpnu už se válčilo

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

V srpnu bylo pozdě. Po 27mi letech se ukázalo, že i v červnu je pozdě.
Takže pokračování bude na velikonoce 22, ale Rus je vždy připraven (od pionýra po žrece).

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

basnika :
V ideálním světě by byl…..
policista Angličan,
automechanik Němec,
kuchař Francouz,
domovník Švýcar,
milenec Ital,
a prodavač Číňan.

Pokud bychom chtěli mít ze života peklo, pak by byl ….
policistou Němec,
automechanikem Francouz,
kuchařem Angličan,
domovníkem Ital,
milencem Švýcar,
a úředníkem Čech. :D

Průměrný počet slepic: 4 (32 hlasů)

Zažil jste někdy byrokracii v USA?

Já ano. Na co potřebuji v České republice dokumenty celkově o 20 stranách, tak v USA o 500 stranách.

Průměrný počet slepic: 4.3 (28 hlasů)