Jak se skáče z vlaku?

Autor

Krátký pirátský úvodník: 

Můj milý Bože dej, ať dneska vyhraje ta komunistická pirátka Michalidu.  Ať se potvrdí její převaha, když měla dvakrát víc nominací než Bartoš. Já totiž potřebuju mít o čem psát. Tohle by byl jeden sólokapr za druhým. Fiala spolupracuje s komouši, kteří se tím ani netají. Fiala říká, že není komouš jako komouš. Komunistobijci Benjamin Roll a Mikuláš Minář vysvětlují, jaký je rozdíl mezi Andrejem Babišem a marxisty v pirátské straně. Leoš zjišťuje, že STBák Babiš byl ještě čajíček v porovnání s novou kovanou pirátskou soudružkou. Ferjenčík s Gregorovou mohou prcat už jen mimo stranické sídlo... 

A kdyby to náhodou nevyšlo, tak ať se ukáže, že si pravdoláskařský pirát Bartoš musel ohnout pravidla, že musel ojebat vlastní stanovy, že zůstal předsedou jen za cenu popření úplně všeho, co les Pirates doteď tvrdili. 

Ne, fakt v tom není nic osobního. Já jen potřebuju materiál. Chci něco veselejšího než furt jen věštit průsery. Chci se u psaní  taky pobavit, chci si přečíst komentáře ostatních a popadat se u toho za břicho. Potřebuju se občas odreagovat. Píšu zadarmo ve svém volném čase. Nikdy jsem od Tebe nic politického nechtěl.

Takže prosím, prosím, prosím...  

 

A teď už dnešní apokalyptický článek: 

Už několikrát jsem se ve svých letošních článcích dotkl toho, co považuju za základní otázku letošního roku. Dneska bych tuto myšlenku rád  rozvedl. Ale ještě než začnu, dovolte mi pochválit sebe sama. Měl jsem totiž velmi plodné úterý. To jsem chytil slinu a kromě Kazachstánu jsem v ten den napsal všechny články tohoto týdne až dodnes.  A protože šlo o články apokalyptické, popisující chmurnou budoucnost, mají vysokou čtenost. Ani dnes tomu nebude jinak. 

Základní otázka letošního roku podle mě zní, zda je ještě možné zůstat stranou toho, co se na nás v Bruseli chystá. Zda je ještě nějak možné tomu uniknout, zda je možné to odvrátit, zda je možné se na tom nepodílet. A nebo jestli nás to prostě vezme sebou ať se nám to líbí nebo nelíbí. Jestli dojdeme spolu s bratry Němci až k hořkému konci. Toto bude můj hlavní motiv a hlavní námět pro moje články v letošním roce. A váš námět by to měl být také. Obzvlášť tehdy, pokud vidíte nějakou šanci na únik. 

Když jsme vstupovali do EU, tak já v referendu hlasoval proti. Nechtěl jsem, abychom do Unie vstupovali, ale můj tehdejší názor se opíral v podstatě jen o tom, že my se Unii otevírali zcela a oni nám ne. Oni si pěkně udělali přechodné období, kdy tam naši lidi nemohli volně za prací. Tehdy jsem si říkal, že to nebude jediná kulišárna. Ještě jsem si uměl tak nějak představit, že budeme muset přejmenovat potraviny. Kdeže by mě napadlo, že nám to zavře cukrovary, umožní to těm skvělým kapitalistickým západním firmám k nám za dumpingové ceny navážet potravinářské odpadky, zruší nám to živočišnou výrobu a teď nakonec nám to v podstatě zničí energetiku. 

Za to jsme dostali cestování bez pasu, přišly k nám nějaké firmy s vyšší přidanou hodnotou, ale v konečném důsledku děláme jen ty montáže, takže jsme si moc nepomohli. Přišly k nám nějaké peníze ze strukturálních fondů, realizovaly se programy jako třeba Phare, naši studenti měli volnou cestu na různé Erasmy a podobně. 

Ovšem, salámovou metodou jsme se dopracovali k tomu, že o nás rozhodují jinde. Naše zákonodárství v podstatě bez řečí přebírá to unijní, naše soudní moc už dávno myslí zcela evropsky bez jakékoliv výhrady a kapitál je z velké části v cizích rukách. Nemáme vlastní banky, vlastní prodejní řetězce, nepatří nám voda a strategické hmotné rezervy skladují soukromníci. Nemáme armádu co by stála za řeč, nemáme domobranu, nemáme ani pořádné zbrojní podniky. A úplně všechny české firmy s českými vlastníky včetně Babiše jsou zcela a úplně v moci zahraničních bank. Když ony rozhodnou, posadí se na zadek i ten největší podnikatelský žralok u nás. Bez ohledu na smýšlení. 

V českých rukou jsou vlastně jen určité části zločineckého podsvětí. Máme nějaké domácí kmotry, domácí dýlery drog, spoustu prostitutek a ti zřejmě budou mít dohromady nějaké ty miliardy mimo unijní bankovnictví. To je z domácího kapitálu tak všechno. 

Víte, já v poslední době sleduju dokonce i z míst, kde bych to nečekal, celkem zoufalou snahu s celou tou poblázněnou Unií něco dělat. Pamatujete Kellera? Ten byl zvolen za ojroposlance a tenkrát tvrdil, že vystoupením z EU bychom přišli o výhody, ale zůstaly by nám nevýhody. Po jednom volebním období v Bruseli už jen doufal, že tam nezůstane kámen na kameni. To byl jeden z prvních. 

Svým způsobem dneska není nijak velký rozdíl mezi Ivanem Davidem a kupříkladu Sašou Vondrou. Klaus i Zeman si v pohledu na EU také vlastně docela notují. Dokonce i ten Fiala si zřejmě celkem zoufale uvědomuje, že jít s Bruselí znamená politickou sebevraždu. O Babišovi bych mohl popsat celé stránky, kterak se snažil Unii (a Němcům) vlísat, ale oni s ním vymetli tak moc, že se raději (ale příliš pozdě) začal bratřit s Orbánem. 

Jak jsem psal včera, z mého pohledu je už na tohle všechno pozdě. Vlak se řítí, konec kolejí už začínáme vidět, bouračka je vlastně jistá. Já samozřejmě nemám nic proti tomu, že jedni zkoušejí volat na bruselské strojvůdce, aby brzdili nebo zastavili. Mám pochopení pro ty, kteří horečně telefonují a snaží se dosáhnout přehození výhybky. Rozumím tomu, že brzdaři v českém, polském a maďarském vagonu začínají točit klikou i když na ně jiní pořvávají, ať toho nechají, protože ať Unie kam jede, dobře jede. 

Otázkou je, zda to má ještě nějaký smysl. Na lokomotivě se přitápí pod kotlem stále víc, ve vagonech západní první třídy je stále veselo a i když se Maďaři i Poláci snaží svůj vagon odpojit, nebo alespoň trochu povolit šroubovku, je dost pravděpodobné, že se jim to nepovede o nic víc než nám. Koneckonců i tam se ještě kochají nadějí, že někdo tu výhybku pro celý unijní vlak přehodí a nebo že strojvůdci začnou brzdit. Případně doufají, že se nenápadně přepřáhnou za americkou lokomotivu, ale ta bohužel jede sice po jiné koleji, ale do stejné prdele. 

Já bych se ale začal zabývat myšlenkou, že žádná výhybka přestavena nebude a místo brždění se to ještě více rozjede. Že se blížíme do stavu, kdy už budeme mít jen dvě špatné možnosti. Buďto i s unijním vlakem nabourat a pak začít ve velmi otřeseném a zničeném stavu dávat dohromady trosky na které si budou brousit zuby různé hyeny ze sousedství, nebo z unijního vlaku v plné rychlosti vyskočit těsně před srážkou s realitou... a samozřejmě se tím skokem značně poškodit a dávat dohromady trosky na které si budou brousit různé hyeny z okolí. 

Vlastně existuje i třetí možnost. Že se unijní lokomotiva rozbije ještě dřív než dojde ke srážce a my celkem nepoškozeni zastavíme... a hned si na nás začnou brousit zuby hyeny z okolí. 

Hodím sem dneska svojí další politickou tezi vašeho budoucího osvíceného diktátora. Mezi výskokem z unijního vlaku za plné rychlosti a bouračkou s unijním vlakem je v této chvíli malý rozdíl. Je těžké objektivně rozsoudit, co by bylo lepší. Pokud bychom vystoupili z EU, která nás kompletně obklopuje a jediné, co nás spojuje se světem je sto let stará smlouva o svobodné plavbě labské, tak to bude karambol jako prase. V této chvíli je tu ještě příliš mnoho lidí, kteří věří, že je všechno v nejlepším pořádku nebo kteří věří, že se podaří přehodit výhybku a začít brzdit. Jeden takový zrovna dělá premiéra a druhý takový nedávno dopremiéroval. 

Pokud ještě chvíli počkáme, zřejmě se toho tolik zase nezmění. Pravda, pokud pak budeme vyskakovat, bude to při vyšší rychlosti. Ale mnohem více lidí už uvidí před sebou ten unijní výbuch a třeba těsně před tím bude konfigurace terénu trochu lepší. Není to sice v našich rukách, ale teď bychom museli půlku národa vystrkávat z vlaku násilím se všemi důsledky z toho plynoucími. Za krátký čas budou mít chuť vyskočit sami. Strojvůdci a jejich novinářští topiči na tom pilně pracují dnem i nocí. 

Pořád je šance, že se Bruselská lokomotiva rozpadne sama. Tak jako se rozpadlo sovětské politbyro. Naše vagony prostě jen zůstanou stát a my budeme koukat na ohňostroj před námi a i když to dál nepojede, vyjdeme z toho podobně nepoškozeni jako v roce 89. Samozřejmě pak přijdou ty hyeny na které budeme sami s velmi neschopným vedením v čele. 

V této chvíli se musíme připravit na to, že ten skok na poslední chvíli budeme muset udělat. Musíme si rozmyslet (a možná i nacvičit), co všechno dokážeme při tom výskoku vzít sebou. Měli bychom opravdu myslet na to, abychom udrželi bez rozbití alespoň něco. Možná se nám to nepodaří, ale měli bychom rekognoskovat terén a být připraveni, protože to může nastat v podstatě kdykoliv. Měli bychom vědět alespoň to, od koho stojí za to vyslechnout ten povel ke skoku a kdo bude řídit sbírání  se po tom karambolu. Kdo zachrání co nejvíc raněných a mrtvé alespoň důstojně pohřbí. 

Předevčírem se mě ptal jeden čtenář, jak moc žertuji s tou otázkou vůdcovství. Odpověděl jsem mu, že o tom budu žertovat do chvíle, dokud mi lidi nezačnou posílat tolik peněz, abych mohl být vůdce na plný úvazek. Pak o tom přestanu žertovat a začnu konat. Jako správný diktátor totiž vím, že musím vládnout z vůle lidu a ne proti ní. Že musím být lidmi milován  a vzýván a že je to lepší než být dosazen na zahraničních bodácích. Proto i kdybych se zítra stal tím diktátorem, tak bych si vyskakováním z EU počkal... ale začal bych na něj tvrdě trénovat. 

Ne, fakt nejde o Vidláka - apoštola apokalypsy. Fakt ne.  Ale měli bychom se tady na dvorku pomalu začít domlouvat, koho stojí za to poslechnout, až ten karambol přijde. A opět - nemá smysl hledat ideálního člověka s ideálními názory. Tak mě napadá... který český gangster má vlastenecké postoje? Pokud  Kydy čte i někdo takový, prosím ozvěte se mi. Skoro mám pocit, že dobu  pounijní zahájíme stejně jako dobu porakouskou. Mafií. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (170 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Volbami ten jediný správný vládce vybrat nejde, co pane vidláku? Tak holt hledáte jinou cestičku - ve stopách lidových demogratů.

Jó volby, u kterých je není předem známý vítěz, nejsou dostatečně vlastenecké a putinhujerské. Tak to zkoušíte postaru ...

Průměrný počet slepic: 2.7 (33 hlasů)

Jak se tváříte na nedemokratické zásahy do voleb od pana Rychetského?

Průměrný počet slepic: 4.5 (26 hlasů)

Ja myslim, ze jedine sporavne volby jsou, kdyz sal plny komunistickych aparatciku zvoli noveho demokratickeho prezidenta. A vubec nic za to chtit nebudou, udelaji to z ciste lasky. A pravdy vlastne taky.
Ale jenom jednou, na chvilku.
A kdyby nahodou melo dojit k pruhemu pokusu, tak je treba bez duvodu zavrit jednoho rebelujiciho poslance a druhy den po volbe ho bez vysvetleni propustit. A mezitim nam ten nejdemolratictejsi prezident prosel o jeden hlas.

Průměrný počet slepic: 4.6 (30 hlasů)

Havel Vás bude strašit už navždy. Doporučuji kontaktovat odborníka v oboru cvokařství.

Průměrný počet slepic: 2.5 (26 hlasů)

Snad časem zapomeneme, ale překonat neblahý odkaz a následky jeho prezidentování bude docela oříšek.
Sakra, nakrmil jsem trola.

Průměrný počet slepic: 4.4 (26 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ovšem volbami to nepůjde, musíte na to postaru.

Průměrný počet slepic: 2.4 (9 hlasů)

Ne

Průměrný počet slepic: 1.8 (4 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Říkal cosyk o válečně humanitním bombardování, že nemá nic společného s kořistí.
Akorát ta babka Madlen zbohatla v Kosovu, asi omylem a Bidenovic rodina na Ukrajině.
A před ukončením posledního mandátu zase chtěl bombardovat Irák a ten vůl Bush junior ho poslechl.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

To Milošek taky a hnojník ho miluje.

Hnojníku nikdy na žádném bombardování míč nezáleželo.

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Říkal cosyk o válečně humanitním bombardování, že nemá nic společného s kořistí.
Akorát ta babka Madlen zbohatla v Kosovu, asi omylem a Bidenovic rodina na Ukrajině.
A před ukončením posledního mandátu zase chtěl bombardovat Irák a ten vůl Bush junior ho poslechl.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak zapomenout, když na každém rohu stojí jakási lavička za cca čtvrt milionu Kč.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Ctvrt milionu asi stoji konzultace s Dasou. nebo nejaka "okresni verze".
Kolar z Prahy sest neni zadny skudla 850k a ani nemrknul. Taky to bylo z ciziho'

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/praha-6-se-placla-pres-kapsu-za-la…

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

In reply to by Sakura (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bacha, to je jiný bazmek. To, co prodává veselá vdova a spol., je sériová výroba, typizovaný stolek s židličkama. To, co mají v Dejvicích, je jediný originál, na zakázku vyrobené červené skokanské prkno přidělané na pivovarském sudu.

Oni vůbec v Dejvicích rádi investují do hentoho uměního: https://www.idnes.cz/praha/zpravy/frantisek-fajtl-letec-pomnik-praha-6-…

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Ještě tam byl jakýsi poslanec, kterého na hlasování vytáhli z basy a po hlasování zase zavřeli.

Průměrný počet slepic: 4 (13 hlasů)

jak jednoho poslance zavřeli do basy\ a po vítězném hlasování zase pustili. Kdo ví co by to změnilo, kdyxby mohl hlasovat.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

až budu kandidovat já a u volebních uren budu na voliče mířit nabitou kulovnicí. Pak se mohou svobodně rozhodnout, koho tam hoděj.
Jelikož už blbě vidím a nerad bych si vytloukl podporovatele, tak hlasovací lístky se nebudou házet v obálkách, ale volně a měly by mít barevné rozlišení.
Pochopitelně, může se objevit nějaký roztržitý volič, který by tam chtěl hodit jinou barvu. Já zachrastím zbraní, on si uvědomí své pochybení a se slovy "jsem to ale popleta", tam hodí ten správný.
Pak přijde chvíle napětí, kdopak to asi vyhrál. Ale, to jsme nečekali. berrnard je vítěz.
Někdo nějaké námitky?

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

Já bych tě volil i bez namířené pušky. Sice je tu jistá svérázná povaha, ale perfektně ti to pálí, a jsi v realitě. Nabízím tedy, že bych s kvérem hlídal nějaké další odloučené voličské stanovistě.

Průměrný počet slepic: 4 (13 hlasů)

Jestli má Bernard kulovnici a ještě mu to perfektně pálí - není jiné volby.

Průměrný počet slepic: 3.4 (13 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vidím to takhle.
Míla Ponkrác bude s brokovnicí (neupilovávat hlaveň. já vím, že v těch filmech to vypadá efektně, ale vono to taky něco stojí) hlídat vstupní vchod.
Zapadlo bude jistit situaci z oken.
To by bylo, abychom ty volby nevyhráli.
Míla pak bude můj náměstek a Zapadlo, teď mě zrovna nic nenapadá, ale řekněte si, já pak tu funkci vytvořím. Co, nepůjde to z našich kapes. Což takhle, ředitel velkochovu velryb? 100 kolíků měsíčně?
Pardon, chybka se vloudila. Oprava: 130 kolíků měsíčně.

Průměrný počet slepic: 4 (13 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Fuj, takové násilnosti, když stačí bejt u kompu, kde se slejzaj manualně sečtená číslíčka a vono to pak vyplivne certifikovanej výtisk, pak jen razítečko a je zvoleno, bez násilí a z vůle lidu.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Tam tě pozorovat a pak se rozhodnout - buď do vězení nebo do muzea. Já su pro to druhé, ať jsi konečně něčím užitečným, když by k tomu byl příslušný vědecký komentář.

Hezký den.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Když tady měl Targus ta vojenská témata.
Z vězení už mě jednou vyhodili.
Tak já teda prubnu to muzeum, ale nevím, jestli mě tam pustěj, když nejsem očkovanej.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

sčítat hlasy, bude veškerá snaha marná. Pokud budete, je to u urny jedno.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Já měla za to že Ústavní soud si změnil zákon, který sám vyhlásil před asi 20 lety. A porušil vlastně ústavu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

Vidlák akorát v rámci boje proti bruselu volí vytrvale probruselské partaje ... no takhle ten odchod z EU skutečně neprosadí :-))

Průměrný počet slepic: 2.9 (8 hlasů)

Víš scallope, bohužel všechny volby v poslední době dopadly naopak zcela podle očekávání. Ať jsme volili jakkoliv, nezměnilo se nic. Sice jsme nevěděli, jaký panák se stane premiérem, ale věděli jsme zcela spolehlivě, že se nic nezmění na ultrapevné transatlantické vazbě, nic se nezmění na přístupu k evropským hodnotám a nic se nezmění v našem statutu německého krmelce. Jo a hlavně... nic se nezměnilo na naší cestě do Brusele. 

A víš, mně se do té růžové větrníkové slunečníkové a bezjaderné budoucnosti nechce. Příliš mi to připomíná středověk. A tak, když volby nemohou nic změnit, třeba by se to dalo udělat jinak... 

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

Volil jste člověka přiloženého na NATO a Brusel a divíte se, že se nic nezměnilo ... safraporte, kdo to moh čekat :-)

Za rok si to zopakujte při prezidentem volbě a budete opět překvapen ... a tak pořád dokola ...

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

odkoukaná od tzv. liberálních demokratů, kteří pod taktovkou různých Milionů chvilek (prý) pro demokracii plnili náměstí s požadavky na odstoupení tu z řádných voleb vzešlého premiéra, ondy zase prezidenta... zřejmě to je nakažlivé.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

a) Celý článek vychází z mylné domněnky, že ten strůjce akcí, které se náš nešťastně dotýkají je EU. To je katastrofální střelba vedle. Autor / autoři jsou zcela jinde, a EU je jen žoldácká jednotka na plnění rozkazů odjinud.

b) Rozjetý vlak nezastavíte. Tragédie a 90 % příčin proč se ty nešťastné věci dějí je, že všichni víte a píšete a mluvíte o tom, co nechcete. Ale nikoli o tom co chcete, a jak se o to přičiníte.

Svět není švédský stůl, kde vám budou chodit nabídky. A vy jako Honza na peci budete jen odmítat a ukazovat tak dlouho dokud se vám nabízející nezavděčí. To platí nejen o živobytí, o ekonomice, politicích nebo vůdcích či diktátorech.

Voják se stará, voják má. Voják se nestará, voják je v ři..

c) EU se rozpadne. Já sám její rozpad už 20 let předpovídám na roky 2022/23. Nicméně vzhledem k tomu, že EU není určovatel děje, tak se tím naráz nic nezmění. Nevykoukne dědeček z obláčku, neřekne abrakadabra, a od té doby bude dobře.

Naopak. Rozpad EU bude další propad lidí do ještě větších problémů. Zůstat v EU bude také propad lidí do ještě větších problémů. Vyberte si.

Průměrný počet slepic: 4.4 (33 hlasů)

In reply to by Miloslav Ponkrác (neověřeno)

Trvalý odkaz

Diskuze s někým, jehož ideologickým cílem je totalita není možná, protože odpovědí "pomýleného bratra" na návrh věcné diskuze, je vždy represe. Členové Charty 77 také chtěli s komunisty diskutovat a odpovědí bylo buď vězení nebo přidělená práce v kotelnách.

Průměrný počet slepic: 2.9 (26 hlasů)

Zažil jsme režim před rokem 1989 moc dobře. Včetně občasných výslechů.

Nicméně Charta 77 nebylo nic jiného než zahraniční akce ála barevná revoluce (přesněji její střípek). Zcela logicky se nebudete bavit s akcí zahraničních agentů a navazovat s nimi dialog. Právě proto se dnes často připomíná Charta 77 (byla na dnes politicky žádoucí straně), ale ne třeba Mnichovská zrada 1938 nebo vraždy Čechů ze strany sudetských Němců (protože to není politicky žádoucí).

Zkuste si v USA v roce 1970 založit třeba skupinu "Komunistický manifest 1970". Právě v té době zuří v USA mccarthysmus, a váš pokus o dialog by byl drsně a násilně zlikvidován tak, že proti němu bylo Československo čajíček.

Průměrný počet slepic: 4.5 (41 hlas)

"...Nicméně Charta 77 nebylo nic jiného než zahraniční akce ála barevná revoluce..."

Tak jednoduché to není.
Bez vůle komoušské byrokracie něco udělat s rozpadající se loajalitou obyvatelstva, a to tak, aby to bylo opět výhodné zejména pro tuto byrokracii, by se mohl Soros třeba i sebepřivést na mizinu, a z toho spolku by nevzniklo nic valného, co se kategorie "moc ve státě" týče. Více znamenal Teng Siao Pching a jeho praxe přechodu od statutární moci funkcionářské k dynastické moci vlastnické.
Jistý druh poptávky po změně tu byl i v masách výrobně- konzumentských, zejména když sledovaly události v okolních státech - už bylo celkem trapné nejet na vlně změn....
Někomu formální politickou moc předat museli. Jinak by šlo o blamáž, o podfuk zjevný.

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)

In reply to by Jožinek Chlorků (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Více znamenal Teng Siao Pching a jeho praxe přechodu od statutární moci funkcionářské k dynastické moci vlastnické."

Úplně základní změna. Úplný kořen všeho.

Přesně vystiženo.

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

Když tak si přečti aspoň to Trockého povídání o fašismu. Co jsem tu zmínil. Jak to také bylo obmyšleno s tou " permanentní revolucí". Že se hitlerismu dalo zabránit (zdegenerované maloměšťáctvo to tak nějak tuší, jak - proto také ty poměrně časté výzvy k ozbrojení se, ovšem jen z důvodu ochrany individualního nasysleného, ne k obraně celé společnosti)..
Já vím, historie (od slova " historky" ) není " kdyby". Nicméně může být jakousi instrukcí pro budoucnost, pokud ji pochopíme správně.
Nechat si stejnou oprátku na hlavu navlíknout dvakrát je z hlediska Homo sapiens sapiens (Zapado a bernaard - nečtěte to !!) nedůstojné. respektive - mělo by být.

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

In reply to by Jožinek Chlorků (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zaregistroval jsem.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

In reply to by Jožinek Chlorků (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak jsem podepsal Chartu 77.

To jsem jezdil na lodi a náš kapitán si vzal dovču a měli jsme na turnus jiného. Když jsme večer přišli z hospody, tak on to vytáhnul, ať se na to mrkneme a co si o tom myslíme.
Strojník na to mrknul a jelikož měl rodinu, tak že už musí jít spát a odfičel do kajuty.
Já s plavčíkem, oba mladí klucí bez rodin a s nadšením, vlastním mládí, jsme usoudili, že s tím souhlasíme, tak, dej to sem Vlastíku a podškrábli jsme to i s místem bydliště.
Když jsem se ráno probudil a došlo mi, co jsem podepsal, tak si říkám: Týýý krááávo. To bude průůůser.
Ale co jsem měl dělat? Měl jsem jít za kapitánem a škemrat, ať ten můj řádek vyzmizíkuje? Člověk má taky nějakou hrdost a ta mi v tomto zabránila.
Naštěstí půl roku na to byla ta revoluce, takže do uranových dolů jsem nemusel.

Průměrný počet slepic: 3.2 (11 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Čerpáte nyní nějaké prebendy? Pokud ne, měl byste se o ně někde přihlásit. Mimochodem, kdysi dávno jsem četl o jakémsi německém předválečném opilci, na kterého se nesmělo sáhnout a kterému se musela prokazovat úcta přímo božská. Svého času se se totiž vyskytl v hospodě, kde se také cosi podepisovalo, on, nevěda o co jde, se připojil. Stal se tak zakládajícím členem NSDAP se stranickým číslem pod dvacet.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdybys podepsal až 16.11. 1989 bylo by to diskutabilní.

Já je pouze nevolil, po celou dobu.(Co ty ?)
Žádné uranové doly, jen nějaké návštěvy tvých kamošů domovních důvěrníků....a asi posléze (ale tam bylo důvodů více, např. odmítnutí kandidatury do KSČ) to, čemu říká filosof Bělohradský, že " Češi se báli o málo " (sám jsem znal např. Uruguayce, kterému vaše fašistické eskadry smrti zabily rodiče , tedy přestup do dělnického hornického stavu.

Jistě, zanedbatelné.
Na rozdíl od chartisty (byť zřejmě vypočítavého /podpis v době hroucení se sovětského režimu všude, krom Rumunska/) , ten dnes může být dokonce v análech, například v análech paměti národa...
Hrdiny.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

dnes, říkám si, jaké štěstí jsem měl, že jsem v době vlády komunistů mohl prožít tolik krásných let...

Průměrný počet slepic: 4.7 (42 hlasů)

I já jsem měl štěstí.

Děkuji za své dětství a za absolvování škol v době před 1989.

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)

se svými přáteli po mailu napsali totéž. Vždy s dovětkem že teď se máme, i jako důchodci (ne díky důchodům) jako prasata v žitě.

Kolikrát my jsme si vyčítali že jsme to dopustili, kolikrát jsme přemýšleli zda to šlo nebo nešlo zastavit, tady jsme byli nejednotní. Vynechejme zloděje, politiky, presstituty, podnikavce, elfy, neziskovkáře a jiné příživy pro které je zisk, peníze a zboží za každou cenu jedinou mantrou podle které se rozhodují. Mám na mysli většinu normálních lidí živících se jakoukoli prací. Chybovali jsme a chybujeme dosud. To je základní kámen úrazu : odlišné pohledy na stejnou událost byť výsledek vnímáme stejně.

Pamatujete na Kalouskovy ataky na ty kdo poukazovali na počínající nespravedlivé rozdělování vytvořených produktů a zisků tím : závidíte schopným. Pamatujete na lísání se Havla ke svým západním chlebomercedesochlastodárcům? Pamatujete se na lezení do zadku namísto požadavku na odškodnění za škody způsobené druhou světovou? Pamatujete se na rozdělování na šroubky a předávání fungujících státních podniků, bank, dopravy, bytového fondu, zdravotnictví … do rukou domácích a cizích šmejdů? Pamatujete se na přemalovávání novodobé historie, na lži o socialismu, na nepravdy o kapitalismu, na učení se nenávisti k osvoboditelům a lásce k okupantům, na zavádění školské výuky podle vzorů ze zemí kde je nejnižší reálná vzdělanost a nejvyšší intolerance k rozumu a k zachování konzervativních hodnot? Pamatujete se na nová a nová předkládaná volební uskupení se starými politiky, záměry a praktikami? Pamatujete se…

Co dodat?
Historie je nemilosrdná.
Éto náše dělo! Hrabali jsme se každý na svém písečku.
Zasloužíme si to.
My .
Ne naše děti a vnoučata.

Průměrný počet slepic: 4.2 (31 hlas)

"Vynechejme zloděje, politiky, presstituty, podnikavce, elfy, neziskovkáře a jiné příživy pro které je zisk, peníze a zboží za každou cenu jedinou mantrou podle které se rozhodují."

Zloděje, podnikavce a vychcané politiky typu Čalfy, Kalouska, starého Bendy, starého Dienstbiera apod., vynechat nemůžete. Ti v tom jeli s Havlem od samotného počátku.
Naopak můžete v klidu vynechat presstituty, protože v době tištěných médií a reorganizace televizí a rádia, měla tehdejší novinářská obec zanedbatelný vliv.
Elfy, neziskovkáře a jiné příživy taky, ti přišli až s masovým rozšířením internetu, které u nás nebylo zdaleka tak rychlé, jako na západě.
Elfové, neziskovkáři a mladí, dynamičtí, týmoví pětadvacetiletí presstituti a marketingoví Prchalové, jsou produktem internetu.
Kdy jste se k internetu připojil například Vy sám? A kdy ostatní?
Já si internet bohužel pamatuju ještě ve stavu naprosto čistého, informačního prostředku pro technicky zdatné lidi, nezasviněného řáděním různých ponkráců a jim podobných.
Proto jsem tak nasraný, když vidím, co se z něj stalo. Tím, že se tam může vyblít doslova každý věštící ponkrác, každý strejda a husita.
A aby v tom nebyli tak sami, tak bohužel i řáděním těch novodobých, mladých dynamických kolektivů, kterým bylo v době příchodu internetu pět let, nebo možná ani nebyli na plánu.
Pamatuju si, kdy měla hlavní stránka krásného, britského webu firmy Marshall pár desítek kb, načtených i přes telefonní modem za dvě sekundy. A celý jejich web byl mnohem přehlednější a uživatelsky přívětivější, nežli je dneska.
Tehdy ty weby totiž nedělali mladý zmrdi, ale realisticky uvažující odborníci.

Průměrný počet slepic: 3.9 (22 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vynechejte .... ve smyslu neobracet se na ty kdo v tom podvodu jeli od samého počátku, ti nikdy svoji chybu nepřiznají, ti nám budou lhát donekonečna.
Obracet se má smysl na nás podvedené, na nás kdo si svoji vinu uvědomujeme, přesněji měli bychom si ji uvědomovat, na nás kdo jsme prozřeli a chceme chybu napravit. Ale nenapravíme ji tím že budeme stále opakovat stejné mantry o tom že nastolený režim je ten jediný správný, že Babiš je lepší než Fiala a naopak, a stačí ho jen otočením zázračného kolečka vrátit na potřebnou správnou kolej. Musíme pootočit i svoje myšlení, uvažování. Nehledat totalitu kam ti zmrdi zmínění na začátku ukazují, tedy v naší socialistické minulosti, ale v současném nastoleném režimu, eunijní samovládě nevolených, koronafasšismu, válečném běsnění amerického deepstátu, hrátkách samozvané Davosské jelity, v nastoleném systému.
Píšete o internetu, kritizujete ho, proč je zmrvený? Protože ho cenzurují, se stejným zápalem jako byste cenzuroval vy (..se tam může vyblít doslova každý věštící ponkrác, každý strejda a husita..."), jeho nesmírně zbohatlí a odlidštění otcové zakladatelé.

Průměrný počet slepic: 3.9 (16 hlasů)

z včerejší nádherné noční oblohy je zamračené ráno. Nálada kolektivu pod bodem ouvej. hmm, čas ukáže co s tím, tal jdu raději čistit bednu od nánosů a nacházet zapomenuté perly.
A nebuďte/me takoví škarohlídi, vždyť štveme sami sebe.

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

Dnes můžete skončit pod mostem jen zdůvodu nemoci buď své nebo někoho jiného.
A nemusíte ani zakládat nějaké Charty. A drtivá většina chartistů byli bývalí komunisté, kteří byli jen odstavení od moci.

Průměrný počet slepic: 3.6 (10 hlasů)