Jak se skáče z vlaku?

Autor

Krátký pirátský úvodník: 

Můj milý Bože dej, ať dneska vyhraje ta komunistická pirátka Michalidu.  Ať se potvrdí její převaha, když měla dvakrát víc nominací než Bartoš. Já totiž potřebuju mít o čem psát. Tohle by byl jeden sólokapr za druhým. Fiala spolupracuje s komouši, kteří se tím ani netají. Fiala říká, že není komouš jako komouš. Komunistobijci Benjamin Roll a Mikuláš Minář vysvětlují, jaký je rozdíl mezi Andrejem Babišem a marxisty v pirátské straně. Leoš zjišťuje, že STBák Babiš byl ještě čajíček v porovnání s novou kovanou pirátskou soudružkou. Ferjenčík s Gregorovou mohou prcat už jen mimo stranické sídlo... 

A kdyby to náhodou nevyšlo, tak ať se ukáže, že si pravdoláskařský pirát Bartoš musel ohnout pravidla, že musel ojebat vlastní stanovy, že zůstal předsedou jen za cenu popření úplně všeho, co les Pirates doteď tvrdili. 

Ne, fakt v tom není nic osobního. Já jen potřebuju materiál. Chci něco veselejšího než furt jen věštit průsery. Chci se u psaní  taky pobavit, chci si přečíst komentáře ostatních a popadat se u toho za břicho. Potřebuju se občas odreagovat. Píšu zadarmo ve svém volném čase. Nikdy jsem od Tebe nic politického nechtěl.

Takže prosím, prosím, prosím...  

 

A teď už dnešní apokalyptický článek: 

Už několikrát jsem se ve svých letošních článcích dotkl toho, co považuju za základní otázku letošního roku. Dneska bych tuto myšlenku rád  rozvedl. Ale ještě než začnu, dovolte mi pochválit sebe sama. Měl jsem totiž velmi plodné úterý. To jsem chytil slinu a kromě Kazachstánu jsem v ten den napsal všechny články tohoto týdne až dodnes.  A protože šlo o články apokalyptické, popisující chmurnou budoucnost, mají vysokou čtenost. Ani dnes tomu nebude jinak. 

Základní otázka letošního roku podle mě zní, zda je ještě možné zůstat stranou toho, co se na nás v Bruseli chystá. Zda je ještě nějak možné tomu uniknout, zda je možné to odvrátit, zda je možné se na tom nepodílet. A nebo jestli nás to prostě vezme sebou ať se nám to líbí nebo nelíbí. Jestli dojdeme spolu s bratry Němci až k hořkému konci. Toto bude můj hlavní motiv a hlavní námět pro moje články v letošním roce. A váš námět by to měl být také. Obzvlášť tehdy, pokud vidíte nějakou šanci na únik. 

Když jsme vstupovali do EU, tak já v referendu hlasoval proti. Nechtěl jsem, abychom do Unie vstupovali, ale můj tehdejší názor se opíral v podstatě jen o tom, že my se Unii otevírali zcela a oni nám ne. Oni si pěkně udělali přechodné období, kdy tam naši lidi nemohli volně za prací. Tehdy jsem si říkal, že to nebude jediná kulišárna. Ještě jsem si uměl tak nějak představit, že budeme muset přejmenovat potraviny. Kdeže by mě napadlo, že nám to zavře cukrovary, umožní to těm skvělým kapitalistickým západním firmám k nám za dumpingové ceny navážet potravinářské odpadky, zruší nám to živočišnou výrobu a teď nakonec nám to v podstatě zničí energetiku. 

Za to jsme dostali cestování bez pasu, přišly k nám nějaké firmy s vyšší přidanou hodnotou, ale v konečném důsledku děláme jen ty montáže, takže jsme si moc nepomohli. Přišly k nám nějaké peníze ze strukturálních fondů, realizovaly se programy jako třeba Phare, naši studenti měli volnou cestu na různé Erasmy a podobně. 

Ovšem, salámovou metodou jsme se dopracovali k tomu, že o nás rozhodují jinde. Naše zákonodárství v podstatě bez řečí přebírá to unijní, naše soudní moc už dávno myslí zcela evropsky bez jakékoliv výhrady a kapitál je z velké části v cizích rukách. Nemáme vlastní banky, vlastní prodejní řetězce, nepatří nám voda a strategické hmotné rezervy skladují soukromníci. Nemáme armádu co by stála za řeč, nemáme domobranu, nemáme ani pořádné zbrojní podniky. A úplně všechny české firmy s českými vlastníky včetně Babiše jsou zcela a úplně v moci zahraničních bank. Když ony rozhodnou, posadí se na zadek i ten největší podnikatelský žralok u nás. Bez ohledu na smýšlení. 

V českých rukou jsou vlastně jen určité části zločineckého podsvětí. Máme nějaké domácí kmotry, domácí dýlery drog, spoustu prostitutek a ti zřejmě budou mít dohromady nějaké ty miliardy mimo unijní bankovnictví. To je z domácího kapitálu tak všechno. 

Víte, já v poslední době sleduju dokonce i z míst, kde bych to nečekal, celkem zoufalou snahu s celou tou poblázněnou Unií něco dělat. Pamatujete Kellera? Ten byl zvolen za ojroposlance a tenkrát tvrdil, že vystoupením z EU bychom přišli o výhody, ale zůstaly by nám nevýhody. Po jednom volebním období v Bruseli už jen doufal, že tam nezůstane kámen na kameni. To byl jeden z prvních. 

Svým způsobem dneska není nijak velký rozdíl mezi Ivanem Davidem a kupříkladu Sašou Vondrou. Klaus i Zeman si v pohledu na EU také vlastně docela notují. Dokonce i ten Fiala si zřejmě celkem zoufale uvědomuje, že jít s Bruselí znamená politickou sebevraždu. O Babišovi bych mohl popsat celé stránky, kterak se snažil Unii (a Němcům) vlísat, ale oni s ním vymetli tak moc, že se raději (ale příliš pozdě) začal bratřit s Orbánem. 

Jak jsem psal včera, z mého pohledu je už na tohle všechno pozdě. Vlak se řítí, konec kolejí už začínáme vidět, bouračka je vlastně jistá. Já samozřejmě nemám nic proti tomu, že jedni zkoušejí volat na bruselské strojvůdce, aby brzdili nebo zastavili. Mám pochopení pro ty, kteří horečně telefonují a snaží se dosáhnout přehození výhybky. Rozumím tomu, že brzdaři v českém, polském a maďarském vagonu začínají točit klikou i když na ně jiní pořvávají, ať toho nechají, protože ať Unie kam jede, dobře jede. 

Otázkou je, zda to má ještě nějaký smysl. Na lokomotivě se přitápí pod kotlem stále víc, ve vagonech západní první třídy je stále veselo a i když se Maďaři i Poláci snaží svůj vagon odpojit, nebo alespoň trochu povolit šroubovku, je dost pravděpodobné, že se jim to nepovede o nic víc než nám. Koneckonců i tam se ještě kochají nadějí, že někdo tu výhybku pro celý unijní vlak přehodí a nebo že strojvůdci začnou brzdit. Případně doufají, že se nenápadně přepřáhnou za americkou lokomotivu, ale ta bohužel jede sice po jiné koleji, ale do stejné prdele. 

Já bych se ale začal zabývat myšlenkou, že žádná výhybka přestavena nebude a místo brždění se to ještě více rozjede. Že se blížíme do stavu, kdy už budeme mít jen dvě špatné možnosti. Buďto i s unijním vlakem nabourat a pak začít ve velmi otřeseném a zničeném stavu dávat dohromady trosky na které si budou brousit zuby různé hyeny ze sousedství, nebo z unijního vlaku v plné rychlosti vyskočit těsně před srážkou s realitou... a samozřejmě se tím skokem značně poškodit a dávat dohromady trosky na které si budou brousit různé hyeny z okolí. 

Vlastně existuje i třetí možnost. Že se unijní lokomotiva rozbije ještě dřív než dojde ke srážce a my celkem nepoškozeni zastavíme... a hned si na nás začnou brousit zuby hyeny z okolí. 

Hodím sem dneska svojí další politickou tezi vašeho budoucího osvíceného diktátora. Mezi výskokem z unijního vlaku za plné rychlosti a bouračkou s unijním vlakem je v této chvíli malý rozdíl. Je těžké objektivně rozsoudit, co by bylo lepší. Pokud bychom vystoupili z EU, která nás kompletně obklopuje a jediné, co nás spojuje se světem je sto let stará smlouva o svobodné plavbě labské, tak to bude karambol jako prase. V této chvíli je tu ještě příliš mnoho lidí, kteří věří, že je všechno v nejlepším pořádku nebo kteří věří, že se podaří přehodit výhybku a začít brzdit. Jeden takový zrovna dělá premiéra a druhý takový nedávno dopremiéroval. 

Pokud ještě chvíli počkáme, zřejmě se toho tolik zase nezmění. Pravda, pokud pak budeme vyskakovat, bude to při vyšší rychlosti. Ale mnohem více lidí už uvidí před sebou ten unijní výbuch a třeba těsně před tím bude konfigurace terénu trochu lepší. Není to sice v našich rukách, ale teď bychom museli půlku národa vystrkávat z vlaku násilím se všemi důsledky z toho plynoucími. Za krátký čas budou mít chuť vyskočit sami. Strojvůdci a jejich novinářští topiči na tom pilně pracují dnem i nocí. 

Pořád je šance, že se Bruselská lokomotiva rozpadne sama. Tak jako se rozpadlo sovětské politbyro. Naše vagony prostě jen zůstanou stát a my budeme koukat na ohňostroj před námi a i když to dál nepojede, vyjdeme z toho podobně nepoškozeni jako v roce 89. Samozřejmě pak přijdou ty hyeny na které budeme sami s velmi neschopným vedením v čele. 

V této chvíli se musíme připravit na to, že ten skok na poslední chvíli budeme muset udělat. Musíme si rozmyslet (a možná i nacvičit), co všechno dokážeme při tom výskoku vzít sebou. Měli bychom opravdu myslet na to, abychom udrželi bez rozbití alespoň něco. Možná se nám to nepodaří, ale měli bychom rekognoskovat terén a být připraveni, protože to může nastat v podstatě kdykoliv. Měli bychom vědět alespoň to, od koho stojí za to vyslechnout ten povel ke skoku a kdo bude řídit sbírání  se po tom karambolu. Kdo zachrání co nejvíc raněných a mrtvé alespoň důstojně pohřbí. 

Předevčírem se mě ptal jeden čtenář, jak moc žertuji s tou otázkou vůdcovství. Odpověděl jsem mu, že o tom budu žertovat do chvíle, dokud mi lidi nezačnou posílat tolik peněz, abych mohl být vůdce na plný úvazek. Pak o tom přestanu žertovat a začnu konat. Jako správný diktátor totiž vím, že musím vládnout z vůle lidu a ne proti ní. Že musím být lidmi milován  a vzýván a že je to lepší než být dosazen na zahraničních bodácích. Proto i kdybych se zítra stal tím diktátorem, tak bych si vyskakováním z EU počkal... ale začal bych na něj tvrdě trénovat. 

Ne, fakt nejde o Vidláka - apoštola apokalypsy. Fakt ne.  Ale měli bychom se tady na dvorku pomalu začít domlouvat, koho stojí za to poslechnout, až ten karambol přijde. A opět - nemá smysl hledat ideálního člověka s ideálními názory. Tak mě napadá... který český gangster má vlastenecké postoje? Pokud  Kydy čte i někdo takový, prosím ozvěte se mi. Skoro mám pocit, že dobu  pounijní zahájíme stejně jako dobu porakouskou. Mafií. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (170 hlasů)

Komentáře

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokud si pamatuji, trval let z Katowic 5 hodin. Je tam pěkně, strelicie rostou u cesty, jen zdravotnictví asi dost problém. Mluvil jsem tam s mladým Slovákem, co tam žije a třeba jeho dcera se zánětem středního ucha dostala termín za 3 měsíce. Jinak za hotové.
Levné bydlení je na Porto Santo kousek vedle.
Na Azorech by nebylo špatně na ostrově Corvo. Jen 480 obyvatel, 17 km2 a nejblíž je to do NewFoundlandu.
A vůbec nejlíp, nejlíp je doma.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Madeira je hornatá a dost často tam prší. Známí spíše uvažují o Řecku, Chorvatsku, někdo Turecku či Egyptu. Češi už žijí na Bali, Kanárských ostrovech, Roatanu v Hondurasu, pár v Panamě.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Jenže se narodila čtyři vnoučata a to by znamenalo je nevidět. Nikdy jsem si nemyslela, že mi to bude vadit.
Snažím se nekecat mlaďochum do života, ale odstěhovat se někde na trvalo, no možná až budou starší.
Určitě budu jezdit do Makedonie, pokud tedy tam nebudou muslimové.
Už před třemi lety byli najednou moc vidět. Po několika dnech jsem si tam uvědomila, že ten debil co furt řve a leze mi na nervy, je z mešity, která tam před tím nestala. Minaret, tam se mu říká jinak, vypadal neškodně jako naše rozhledny. Taková nenápadná stavba s amplionem, který nápadný byl až moc. Hajzlu.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Hajzli.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Vaše děti i s vnoučaty budou jistě rádi jezdit na návštěvy a jednou budou nejspíš hóóódně rády, že se mají kam uchýlit. Zatím budete budovat zázemí.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Jen tak na okraj. Díval jsem se netu na tu Michailidu, o které jsem před tím nikdy neslyšel. Očekával, jsem, že to bude nějaká absolventka humanitních, či genderových studií, leč k mému překvapení je to ing. chemie, absolventka VŠCHT, což dle mého soudu zase není tak lehká škola. Dokonce tam dále studuje na PhD (na té VŠCHT). To mě docela překvapilo. Jinak s těmi dredy, kroužkem v nosu a roztahovacími dírami v ušních boltcích (nevím, jak se to jmenuje) vypadá jako exot, ale na starších fotkách je to docela hezká holka. To komunistické přesvědčení bude asi v genech - podle jména potomek řeckých emigrantů, což byli vesměs komunisté, kterým šlo v Řecku o život (jestli to tedy není vdaná paní, to jsem nehledal).

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

In reply to by dtj60 (neověřeno)

Trvalý odkaz

takže asi táta řek a máma češka. Oni to mladí té doby neměli lehké. Podle kamarádek nemyslitelné, chodit s čechem. Ortodoxní a nekompromisní bývali hlavně tátové. Ale zase udržovali komunitu a moc se mi u nich ta soudržnost líbila. Jak je to včil nevím. Dost se jich až bylo možné vrátilo, ale nějak jim už tamější ovzduší nepasovalo a zase se vrátili. Poutníci...

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

Já už jsem ze smíšeného manželství, otec byl Makedonec, trošku míň ortodoxní než Řekové.
Moje spolužačka z učňáku byla rodiči vyobcována z rodiny. Rodiče s mladším bratrem odjeli do Řecka, ona se tu natruc vdala a dlouho s rodinou nevycházela.
A když byla krize v Řecku, chtěl její bratr aby se starala o matku, že se přestěhuje do Norska.
Omylem se z bratrem dohadovala na mojim Messengeru. Koukala jsem jako puk, vyčuránek jako většina tamních mužů.
Přitom už sama nebyla vůbec zdravá, má už skoro 10 let vývod (operace byla složitá, má i další vážné problémy s rovnováhou) a nejednou k ní chtěla i matka, ta zemřela před asi dvěma lety.
Najednou ji byla dobrá.
Že by patrně v Řecku vůbec tu nemoc nepřežila, její matinku nezajímalo.

Před koronou jsem byla za rodinou a bavila jsem se s tetou, sestrou mého táty.
Ta mi vyprávěla jak se chovali příbuzní, kteří v Řecku zůstali. To oni blokovali návrat domů po pádu fašistických vlád v Řecku. Když jsme tam jeli v 90.roce, otec s matkou nedostali vízum. Nechápali jsme proč, otec nám to neřekl.
Manžel tam běhal po okolí, chtěl vědět jak to vypadá a ti idioti si mysleli, že obhlíží majetek. Na severu Řecka v blízkosti albánských hranic. No kdyby to bylo někde blízko turistických center, to už by bylo jiné, ale tam?
Je tam kulové, i když jezero Kastoria a to městečko stejného jména je hezké, stále je to Balkán.
Před 20 lety přiletěli najednou na návštěvu, chtěli znát můj názor na dědictví. Nejstarší z dětí má právo dědit, smála jsem se. Řekla jsem jim, že nic nechci. Oni si mysleli, že tu žijeme v dírách nebo co.
Dost byli překvapení a říkali, že je to podobné jako v Německu, kde pracovali v 50.letech.
Od té doby tam můžu jezdit a moje děti také. Ale já už chci jet k moři, pokud to bude možné. V létě je tam šílené horko, v noci 25°C, ve dne i 38°C. A to jsou tam jezera, kromě jezera Kastoria ještě jezero Prespa, tam už je rezervace. Další je v Makedonii, teď se jmenuje Severní a to Ochridské jezero.

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)

Seděl jsem v lavici s Řekem (Atanas Vlachakis), co pocházel z tamní utečeneckého společenství.
První, co mne naučil byla sprostá slovíčka, což jsem ihned pochopil, na rozdíl od větného rozboru v češtině. Jeho prarodiče, většinou babičky, pořád něco pletly trochu jiným způsobem, než ty naše. Z Řecka jim docházely balíky se zralými olivami, ty mi moc nechutnaly. Když jsem se ptal, co vlastně znamenají ty jejich jména, tak mi to přeložil tak, že to jsou jejich odvozeniny od zaměstnání, třeba, oráč, rybář, kameník, atd atd. Taky s námi chodila jedna předčasně vyvinutá Řekyně Kristala Raf...., kterou jsme, jako počínající puberťáci "ochmatávali".
Jeden Řek byl blonďák, jmenoval se Conis, byl někde z Makedonie a po návratu do své vlasti se z něho vylíhl populární zpěvák.
Pozn.: Ty sprostá slovíčka v řečtině se mi vryly do paměti a zůstaly tam, i když uplynula mnohá léta.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

V Krnově jsem se narodila, dodnes jsem tam nebyla :-)
Rodiče se tam poznali při budování pohraničí. Otec se vyučil ve Frýdku - Místku a nechtěl tam zůstat, jen co to bylo nutné, prchal nazpátek.
A nebyl sám. Hodně jich odešlo do Ostravy, do Havířova. Pak odjeli do Řecka, ale hodně se jich vrátilo.
V Řecku nebyl a není snadný život. Sociální systém mimo státní službu je hrozný. Kdo nemá zaměstnání, nemá zdravotní péči. Proto je tam tolik učitelů a vojáků. Rodina, které se podařilo nějaké děcko dostat do péče státu, má vystaráno aspoň s doktory.
V Kanadě je to podobné, ale o tom tady média v péči Němců nepsala. Od jedné otcovy sestry jsou tam až na jednu dceru, všechny děti, tuším čtyři.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

U nás je známý a oblíbený emigrant z Řecka Stavra Ignatiris. Přišel k nám jako kluk v 48. a už tu zůstal. Oženil se, v místě je velmi velmi oblíbený, nejvášnivější houbař ze všech českých houbařů.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

In reply to by berkowitz (neověřeno)

Trvalý odkaz

...docela povedené gottwaldovské akce (kdysi jsme psal Rovnátku ať se tím inspiruje, ať přijmeme sami o své vůli nějaké děti uprchlíků, vypustil by se tak i rybník zlotřilců z Brusellaises) na záchranu řeckých dětí.
Ti sprostí nejsou, spíše jsem se od nich dozvěděl něco o Pythagorovi, hudbě sfér, o toleranci vůči jiným kulturám, o náboženství....
Nějaké sprosté řecké slovo bys neuvedl ?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Svix.
Co jsem zaznamenal,hodně Řeků,nastěhovali do oblastí po odsunu Sudetských Němců.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

To už spíš vnučka, ta emigrace probíhala na konci 40tých let (občanská válka 46-49).

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

To bylo myšleno na tu pirátku, na dceru tehdejších řeckých emigrantů je moc mladá.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Hele vidloňu když jsme u těch ministrů dám ti osobní doporučení na ministra vnitra. Bude jím Petr Hampl PhD, sociolog, vlastenec, buran a srdcař, a tomu klukovi co vařil na Donbasu určitě vadit nebude. Tak to máme už tři.

Průměrný počet slepic: 2.8 (11 hlasů)

Tentýž Petr Hampl, který napsal pro PL dehonestační článek o Soně Pekové - "Madam Smrt"? Děkuji, nemusím.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

S Petrem Hamplem se známe osobně - jezdí ke mně na zabijačky. Také se trochu podílím na tom jeho Kudyzkrize.  Ovšem pro Petra mám připravený jiný post - on je sociolog tak nám bude dělat vrchního propagandistu. Vždycky když s ním mluvím, tak se mi líbí jeho argumentace. I ta o madam smrt je moc hezká... Co měli společného Loprais a ti druzí umřelí na koronavirus? Odkazy na vystoupení Soni Pekové.... :-) Na druhou stranu tu máme i spoustu umřelých očkovaných, kteří zase sdíleli na fejsbůku, že očkování udělá za covidem tečku...  

Průměrný počet slepic: 3.1 (9 hlasů)

To vůbec nevím a znala jsem ho 😶
Koronavirus je už úplně jiný než ten z roku 2020.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Kluci z Donbasu mají moji úctu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

Zatím dostávají tresty ti co tam bojovali a zůstali tam. Brzy budou hrozit i dalším.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

nam uz od Vidlaka slibeneho ja !

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Umístím sem svůj včerejší vstup k volbám pirátopředsedy a jak to mám vlastně s tím antikomunizmem

A zase se musím vrátit ke kandidatuře pí Michailidu na pirátopředsedu.
Komentuje to Vyvadil: http://vasevec.parlamentnilisty.cz/domaci-politika/demokraticka-komunis… Píše: „A proč ne? Zamlada jsem patřil k těm, komu pojem socialismus rozhodně nebyl cizí.” “A tak jen uvítal, kdyby tato dobré žena zvítězila. Alespoň by přišlo něco osvěžujícího pro to pomalé historické odumírání.”

To stojí za to se nad tím zamyslet a okomentovat to.

Předesílám. Nejsem antikomunista. To bude způsobeno asi tím, že jsem ročník 61 a život jsem do 89. roku prožil nikoli v ideologicky vypjatém období vyfutrovaném radikálními blázny, ale ve státě, který vlastnil veškeré výrobní prostředky, osobní vlastnictví ale nebylo zpochybňováno, moc byla konzervativní, základem státu byla rodina, ideologie se hlásala, ale jen tak, aby se neřeklo, nikdo, ani ti, co hlásali, nevěřil na Trockého permanentní revoluci. Opozice se potírala prakticky pouze v rámci udržení příslušnosti k imperiálnímu bloku.
Žilo se mi v tom socíku příjemně, prožil jsem spokojené dětství a dospívání, byl jsem přiměřeně zajištěný, kromě holek mě zajímalo podle Maslowa nejvyšší patro pyramidy potřeb – potřeba hrát si, bavit se.

To vše jsem si spojoval dost nepřesně s pojmem „komunizmus“. Ani četba Bábela ve mně nedokázala vybudit ty správné asociace, nedokázal jsem si ani donedávna představit, že je základem echt komunistického programu přeměna člověka, jeho přeprogramování a ani jsem si nedokázal představit, co to vlastně v praxi obnáší.

Zpozornět mě přinutily až trendy, které nabraly na síle v posledních cca 10 letech. Genderismus, LGBT tisíc pohlaví, protěžování sexuálních menšin, útok na tradiční rodinu, ekologický extrémizmus. Teprve, když se tyto trendy, nad kterými jsem jako konzervativec nevěřícně kroutil hlavou, přetavily v novou kvalitu, teprve když se jejich protagonisté dostali k reálné moci a jali se to s mocnou podporou médií, s nekonečnými prostředky za zády uvádět do praxe mi to docvaklo. Tohle je ten komunizmus, tohle to vlastně obnáší.

Kandidátka na pirátopředsedu je prý podle svého přesvědčení komunistka.
Nebudu rozebírat, co to vlastně podle ní obnáší, jestli je komunistka, elitářská anarchistka, Trockého dítě. V každém případě je součástí mocného proudu ovládající EP, EK, velkou část zemí západní Evropy, modifikovaných rudozelených komunistů, kteří zase chtějí dnes v rámci zeleného údělu, gender, BLM, LGBT šíleností měnit člověka.

Proto si myslím, že všichni kdo hledí na kandidátku na pirátopředsedu s mírným sympatiemi, poměřuje ji optikou zkušeností s konzervativním socíkem dělá chybu. Neuvědomuje si rozdíl mezi socíkem s echt radikálními směry komunistů, anarchistů a zelených ala EP, toho směru, který paní Michailidu s největší pravděpodobností zatupuje.

On se jim ten člověk podařit změnit nemůže, to co člověk je a kam směřuje je pevně ukotveno v genech a žádní ideologičtí blázni s tím nic nenadělají, to nedokáží, ale zničit evropskou civilizaci dokážou, v tom jsou nebezpeční. V tom tkví také nebezpečí skryté v kandidatuře Michailidu na pirátopředsedu.

Získá li post pirátopředsedy, získá li levicové voliče, je nepřítel ne před hradbami, ale uvnitř hradeb.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

než holub na střeše.

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)

Myslím, že ony "sympatie" pramení spíše z jisté škodolibosti. Ve věci neuděláme stejně nic, tak se alespoň pobavit. Není to přece tad dávno, co se všichni radovali nad tím, že z PSP ČR vyfičeli komunisté a zvěsti o Pirátech byly přeci nenávistná kampaň a hoax - a najednou je mají přiznaně v koalici...
Myslím, že Bartoš obhájí, protože koalice je reálně nepotřebuje a jsem zvědavý, jak dlouho by měla trpělivost s novou předsedkyní. Ani ne tak s tím, co bude reálně dělat, ale s tím otevřeně deklarovaným postojem, které je u nás tabu. Celý lesk Bartošovy Pirátské strany byl doposavad založený na tom, že úspěšně maskoval, kým doopravdy jsou. A na tom, že před sebe vystrkovali jak ty naivní Piráty, kteří ve svém soustředění se na původní pirátský program a AB nepostřehli, že jsou fíkovým listem pro zbylé proudy strany (Ono klasické "ne všichni jsou takoví..." a "Každá strana má své proudy"). Kterými bylo pragmaticky oportunistické křídlo (Bartoš a jeho okolí) na straně jedné a "Moderní levice" na straně druhé. A protože se Bursíkovi podařilo úžasně zdiskreditovat zelené, slezli se holt u Pirátů.

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)

Ve větě "vystrkovali jak ty naivní..." si škrtněte slůvka "jak ty". Člověk začne složité souvětí s myšlenkou jednou a... takto to dopadá ;)

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

..."prožil jsem spokojené dětství a dospívání,"

Spokojené dětství měli i lidé za protektorátu, lidé prostě na dětství vzpomínají rádi, takže to je irelevantní.
Spokojené dospívání...to je jiná věc. Právě dospívající jsou velmi citliví na život ve lži, což byla normalizace.
Viděli, že žijí v okupované zemi.
Viděli, že se jinak hovoří ve škole a jinak doma.
Viděli soudruhy v televizi a tisku jak žvaní.
Z pásků doma poslouchali Kryla.
Viděli že jim zakazují nosit dlouhé vlasy a poslouchat hudbu, kterou poslouchat chtějí.

Vy jste mezi ně nepatřil? Přestaňte si lhát do kapsy.

Průměrný počet slepic: 1.7 (9 hlasů)

I za Masaryka byla cenzura nebo Zákon na ochranu republiky.
Neskaj zas třeba panuje biologický rasismus (neočkovaní). Zas vyhrožují zavíráním kvůli názorům.

Dycky ale nežije jedinec v dětství, snad jen takoví jak ty - ti zvostanou infantily až do úplného svého konce.
Dětství žiješ jen jednou , uvztekaný cháme.
To lidem nesebereš, i kdyby ses vzteky posral.

Hezký den.

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

s cenzurou na První republiky...to chce velkou dávku ignorance.
Ta vám, jak se zdá, nechybí.
Hezký den.

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

A vzpomínky tedy měli dost jiné. Mamka vzpomínala, že neměli co jíst když je navštívili partyzáni a Němci. Vzpomínku měla na vypálenou osadu Mladoňov.
A manželovi rodiče byli starší, vzpomínali jak se Sudety odtrhly. Přišli Němci, uprostřed baráku udělali křídou čáru a vyhodili je do chlíva. To vzpomínala tchýně. Ještě vzpomínala na Slovenský stát, měla strýce finance, který musel opustit Slovensko a neměl kde bydlet, tak bydlelo 10 lidí v jednom baráku.
Jo a ti Němci se spletli a na druhý den obsadili jiný barák.
Nikdy neřekli, že měli spokojené dětství.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Přečtěte si, v jakém kontextu to píšu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

I ten Váš výčet na vybudování toho správného antikomunizmu nestačí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

Rodiče se narodili ještě před válkou, tou první. Maminka byla nejmladší z osmi dětí a když měla čtyři, táta jí zemřel; bůh ví, jak to babička zvládla, ale zvládla. Maminka ovšem musela v 16 do fabriky a dělala v ní téměř celý život. Mimochodem, byla to ta fabrika, ve které se měl odehrávat vyfabulovaný Schindlerův seznam, ve které v roce 1989 pracovalo na 1500 zaměstnanců a ze které jsou dnes hromady cihel a kamení.
Maminka byla velmi inteligentní, což jsem dokázal rozeznat hodně pozdě, a nikdy nemluvila sprostě - jen jednou, když jsem se jako děcko vyptával na válku, řekla, že Němci byli svině.
Já jsem za tzv. normalizace vyrůstal (pro hnidopichy, narodil našim dost pozdě). Zdaleka jsem necítil to, co píšete; možná ty vlasy. Třeba okupace - fakticky žádná nebyla, pokud za ni nepovažujte invazi v roce 1968. Srovnejte to s německou okupací (nebo americkou okupací Iráku). Nebyl žádný sovětský protektor, žádné sovětské gestapo s absolutními pravomocemi na našem území, žádné dvojjazyčné nápisy, napřed ruské, žádné stanné právo, žádní sovětští "manažeři" v našich podnicích a dokonce se nekonal ani žádný vývoz zisků. Sovětská vojska byla zavřená v kasárnách a na veřejnosti je člověk potkal při přesunech nebo výjimečně na organizovaných akcích. Po celou dobu "okupace" zahynulo v souvislosti se sovětskými vojsky něco přes sto našich občanů, v naprosté většině se jednalo o dopravní nehody, za německé okupace 360 tisíc, většinou povražděných.
No a to lhaní, to člověk bral jako kolorit. Opět jsem měl výhodu starších rodičů, kteří vzpomínali, jak se lhalo za první republiky :-). Ovšem proti současnému lhaní nebylo to normalizační ani okresní liga.
Ještě k té "okupaci". Na Slovensku se momentálně probírá smlouva o potenciálním pobytu amerických vojsk na slovenském území. Podle ní by měli být všichni američtí občané fakticky nedotknutelní. Myslím, že prakticky stejnou smlouvu už uzavřela ČR s USA v souvislosti se zamýšleným radarem, co měl být jako proti Iránu ;-). Srovnejte si tuto smlouvu se smlouvou o dočasném pobytu sovětských vojsk. Budete překvapen(i).

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

z Paměti národa?

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlák velmi správně upozornil na existenci šroubovky, avšak, tady, a na to je potřeba upozornit, svoji myšlenku nedovedl dále. O něco níže totiž píše o nemožnosti přepřahání za americkou lokomotivu, neboť ta jede po jiné koleji. Ovšem i kdyby jela po stejné koleji, žádné přepřahání nebude - nemá totiž šroubovku, ale spřáhlo. Budiž útěchou, že konečný cíl bude nejspíše tentýž.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

A abychom tu alegorii dotáhli úplně do konce...

I kdyby se Poláci a Maďaři úspěšně přepřáhli z evropské šroubovky na americké spřáhlo, tak náraz americké lokomotivy bude ještě horší, protože srážka spřáhlových vagonů je "slisuje" do sebe, kdežto srážka šroubovkových vagonů s nárazníky je "rozhází" podél kolejí. Z tohoto hlediska je lepší se vybourat s EU a osmadvaceti neschopnými státy bez velké výzbroje a prakticky bez armád, než bouračka se státem, který dává na zbraně skoro polovinu světových výdajů na zbrojení. Je lepší se vybourat se státy, které mají sociální a zdravotní pojištění, než se zemí, kde je doktor jen pro bohaté. Je lepší se vybourat s neschopnými elitami než se všeho schopnými elitami. 

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

na širokorozchodnou. Nebylo by to lepší?

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

Mně by stačilo odpřáhnout... přehodit si výhybku, zastavit a dělat si to po našemu. 

 

 

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

taky stačilo odpřáhnout, ale chtělo by to víc vagónků.
V jednom se to špatně jede, odpřahuje, stojí,..

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

nazor z disluze

Polská inflace v prosinci vzrostla na 8,6%, eurozóna na 5% (v listopadu to bylo Polsko 7,8%, Česko 6%, Maďarsko 7,4%, eurozona 4,9%). A ceny energií sice trochu klesly, ale pořád jsou na další roky u plynu asi 4x vyšší a u elektřiny asi 2x výše než před rokem.

Pokud by ceny energií (po plynu a elektřině by následovalo i uhlí, dřevo a benzín) vzrostly obecně třeba na dvojnásobek, tak by to pro mnohé znamenalo výrazný dopad do životní úrovně (topení, doprava do zaměstnání, přeprava zboží...) a pak pravděpodobně i dopad sociální.
https://rozpad.cz/viewtopic.php?p=272931#p272931

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

lobbysti tlaci, zakony zmenime aby jim to vyhovovalo a mohli vydelavat

------------
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/prohlaseni-vlady-prioritami-je-ori…
Kabinet dále slibuje, že připlaví penzijní reformu. Ta má zohlednit zásluhovost a podpořit mezigenerační solidaritu v rodinách.
Mezi klíčové oblasti řadí vláda také vzdělávání, podporu svobodného trhu, životní prostředí, bydlení, digitalizaci či vědu a výzkum. Zaměří se i na modernizaci státní správy.
Současně kabinet plánuje i nový trestní a civilní soudní řád. Novelu zákona o státním zastupitelství chce stihnout ještě v letošním roce.

----
Lidé si připlatí za lepší kloub či zuby. Vláda vrací do hry nadstandardy
8. ledna 2022 Premium
Vláda Petra Fialy představila programové prohlášení, ve kterém prezentuje své plány na následující čtyři roky. Ve zdravotnictví chce kromě jiného zavést také možnost „dobrovolného doplňkového připojištění“. Na výkladu tohoto bodu se však vládní strany zatím neshodnou.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/zdravotnictvi-nadstandard-platba-poj…

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

Že v UK není zdravotní pojištění a že je tam zdravotnictví opravdu zdarma.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Paní Evix.
Asi proto,že žádný doktor nechce hřivnu,ale jen dolary.
Jen vejdete k lékaři,aby si Vás všimnul,musíte položit 100 dolarů na stůl.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Měla jsem na mysli United kingdom.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

jak suveréně tvrdí co udělají, i když pokud pamatuji a sledovala jsem, nepamatuji, že by všichni volili co nařídilo velení. Vždycky někdo _ chyběl? nepřihlásil se, nebo zdržel se, či dokonce volil jinak, dle jiných zadavatelů než velení". Takže ač má pětikolka pohodlnou nadpoloviční většinu... docela jsem zvědavá na hlasování....

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

lidovci, i modroftáci/ hodně jich s tou koalicí nesouhlasí/ vč starostů, proti poměrné jsdnolitostí Ano a SPD....opravdu to bude zajímavé...

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)