Jak se skáče z vlaku?

Autor

Krátký pirátský úvodník: 

Můj milý Bože dej, ať dneska vyhraje ta komunistická pirátka Michalidu.  Ať se potvrdí její převaha, když měla dvakrát víc nominací než Bartoš. Já totiž potřebuju mít o čem psát. Tohle by byl jeden sólokapr za druhým. Fiala spolupracuje s komouši, kteří se tím ani netají. Fiala říká, že není komouš jako komouš. Komunistobijci Benjamin Roll a Mikuláš Minář vysvětlují, jaký je rozdíl mezi Andrejem Babišem a marxisty v pirátské straně. Leoš zjišťuje, že STBák Babiš byl ještě čajíček v porovnání s novou kovanou pirátskou soudružkou. Ferjenčík s Gregorovou mohou prcat už jen mimo stranické sídlo... 

A kdyby to náhodou nevyšlo, tak ať se ukáže, že si pravdoláskařský pirát Bartoš musel ohnout pravidla, že musel ojebat vlastní stanovy, že zůstal předsedou jen za cenu popření úplně všeho, co les Pirates doteď tvrdili. 

Ne, fakt v tom není nic osobního. Já jen potřebuju materiál. Chci něco veselejšího než furt jen věštit průsery. Chci se u psaní  taky pobavit, chci si přečíst komentáře ostatních a popadat se u toho za břicho. Potřebuju se občas odreagovat. Píšu zadarmo ve svém volném čase. Nikdy jsem od Tebe nic politického nechtěl.

Takže prosím, prosím, prosím...  

 

A teď už dnešní apokalyptický článek: 

Už několikrát jsem se ve svých letošních článcích dotkl toho, co považuju za základní otázku letošního roku. Dneska bych tuto myšlenku rád  rozvedl. Ale ještě než začnu, dovolte mi pochválit sebe sama. Měl jsem totiž velmi plodné úterý. To jsem chytil slinu a kromě Kazachstánu jsem v ten den napsal všechny články tohoto týdne až dodnes.  A protože šlo o články apokalyptické, popisující chmurnou budoucnost, mají vysokou čtenost. Ani dnes tomu nebude jinak. 

Základní otázka letošního roku podle mě zní, zda je ještě možné zůstat stranou toho, co se na nás v Bruseli chystá. Zda je ještě nějak možné tomu uniknout, zda je možné to odvrátit, zda je možné se na tom nepodílet. A nebo jestli nás to prostě vezme sebou ať se nám to líbí nebo nelíbí. Jestli dojdeme spolu s bratry Němci až k hořkému konci. Toto bude můj hlavní motiv a hlavní námět pro moje články v letošním roce. A váš námět by to měl být také. Obzvlášť tehdy, pokud vidíte nějakou šanci na únik. 

Když jsme vstupovali do EU, tak já v referendu hlasoval proti. Nechtěl jsem, abychom do Unie vstupovali, ale můj tehdejší názor se opíral v podstatě jen o tom, že my se Unii otevírali zcela a oni nám ne. Oni si pěkně udělali přechodné období, kdy tam naši lidi nemohli volně za prací. Tehdy jsem si říkal, že to nebude jediná kulišárna. Ještě jsem si uměl tak nějak představit, že budeme muset přejmenovat potraviny. Kdeže by mě napadlo, že nám to zavře cukrovary, umožní to těm skvělým kapitalistickým západním firmám k nám za dumpingové ceny navážet potravinářské odpadky, zruší nám to živočišnou výrobu a teď nakonec nám to v podstatě zničí energetiku. 

Za to jsme dostali cestování bez pasu, přišly k nám nějaké firmy s vyšší přidanou hodnotou, ale v konečném důsledku děláme jen ty montáže, takže jsme si moc nepomohli. Přišly k nám nějaké peníze ze strukturálních fondů, realizovaly se programy jako třeba Phare, naši studenti měli volnou cestu na různé Erasmy a podobně. 

Ovšem, salámovou metodou jsme se dopracovali k tomu, že o nás rozhodují jinde. Naše zákonodárství v podstatě bez řečí přebírá to unijní, naše soudní moc už dávno myslí zcela evropsky bez jakékoliv výhrady a kapitál je z velké části v cizích rukách. Nemáme vlastní banky, vlastní prodejní řetězce, nepatří nám voda a strategické hmotné rezervy skladují soukromníci. Nemáme armádu co by stála za řeč, nemáme domobranu, nemáme ani pořádné zbrojní podniky. A úplně všechny české firmy s českými vlastníky včetně Babiše jsou zcela a úplně v moci zahraničních bank. Když ony rozhodnou, posadí se na zadek i ten největší podnikatelský žralok u nás. Bez ohledu na smýšlení. 

V českých rukou jsou vlastně jen určité části zločineckého podsvětí. Máme nějaké domácí kmotry, domácí dýlery drog, spoustu prostitutek a ti zřejmě budou mít dohromady nějaké ty miliardy mimo unijní bankovnictví. To je z domácího kapitálu tak všechno. 

Víte, já v poslední době sleduju dokonce i z míst, kde bych to nečekal, celkem zoufalou snahu s celou tou poblázněnou Unií něco dělat. Pamatujete Kellera? Ten byl zvolen za ojroposlance a tenkrát tvrdil, že vystoupením z EU bychom přišli o výhody, ale zůstaly by nám nevýhody. Po jednom volebním období v Bruseli už jen doufal, že tam nezůstane kámen na kameni. To byl jeden z prvních. 

Svým způsobem dneska není nijak velký rozdíl mezi Ivanem Davidem a kupříkladu Sašou Vondrou. Klaus i Zeman si v pohledu na EU také vlastně docela notují. Dokonce i ten Fiala si zřejmě celkem zoufale uvědomuje, že jít s Bruselí znamená politickou sebevraždu. O Babišovi bych mohl popsat celé stránky, kterak se snažil Unii (a Němcům) vlísat, ale oni s ním vymetli tak moc, že se raději (ale příliš pozdě) začal bratřit s Orbánem. 

Jak jsem psal včera, z mého pohledu je už na tohle všechno pozdě. Vlak se řítí, konec kolejí už začínáme vidět, bouračka je vlastně jistá. Já samozřejmě nemám nic proti tomu, že jedni zkoušejí volat na bruselské strojvůdce, aby brzdili nebo zastavili. Mám pochopení pro ty, kteří horečně telefonují a snaží se dosáhnout přehození výhybky. Rozumím tomu, že brzdaři v českém, polském a maďarském vagonu začínají točit klikou i když na ně jiní pořvávají, ať toho nechají, protože ať Unie kam jede, dobře jede. 

Otázkou je, zda to má ještě nějaký smysl. Na lokomotivě se přitápí pod kotlem stále víc, ve vagonech západní první třídy je stále veselo a i když se Maďaři i Poláci snaží svůj vagon odpojit, nebo alespoň trochu povolit šroubovku, je dost pravděpodobné, že se jim to nepovede o nic víc než nám. Koneckonců i tam se ještě kochají nadějí, že někdo tu výhybku pro celý unijní vlak přehodí a nebo že strojvůdci začnou brzdit. Případně doufají, že se nenápadně přepřáhnou za americkou lokomotivu, ale ta bohužel jede sice po jiné koleji, ale do stejné prdele. 

Já bych se ale začal zabývat myšlenkou, že žádná výhybka přestavena nebude a místo brždění se to ještě více rozjede. Že se blížíme do stavu, kdy už budeme mít jen dvě špatné možnosti. Buďto i s unijním vlakem nabourat a pak začít ve velmi otřeseném a zničeném stavu dávat dohromady trosky na které si budou brousit zuby různé hyeny ze sousedství, nebo z unijního vlaku v plné rychlosti vyskočit těsně před srážkou s realitou... a samozřejmě se tím skokem značně poškodit a dávat dohromady trosky na které si budou brousit různé hyeny z okolí. 

Vlastně existuje i třetí možnost. Že se unijní lokomotiva rozbije ještě dřív než dojde ke srážce a my celkem nepoškozeni zastavíme... a hned si na nás začnou brousit zuby hyeny z okolí. 

Hodím sem dneska svojí další politickou tezi vašeho budoucího osvíceného diktátora. Mezi výskokem z unijního vlaku za plné rychlosti a bouračkou s unijním vlakem je v této chvíli malý rozdíl. Je těžké objektivně rozsoudit, co by bylo lepší. Pokud bychom vystoupili z EU, která nás kompletně obklopuje a jediné, co nás spojuje se světem je sto let stará smlouva o svobodné plavbě labské, tak to bude karambol jako prase. V této chvíli je tu ještě příliš mnoho lidí, kteří věří, že je všechno v nejlepším pořádku nebo kteří věří, že se podaří přehodit výhybku a začít brzdit. Jeden takový zrovna dělá premiéra a druhý takový nedávno dopremiéroval. 

Pokud ještě chvíli počkáme, zřejmě se toho tolik zase nezmění. Pravda, pokud pak budeme vyskakovat, bude to při vyšší rychlosti. Ale mnohem více lidí už uvidí před sebou ten unijní výbuch a třeba těsně před tím bude konfigurace terénu trochu lepší. Není to sice v našich rukách, ale teď bychom museli půlku národa vystrkávat z vlaku násilím se všemi důsledky z toho plynoucími. Za krátký čas budou mít chuť vyskočit sami. Strojvůdci a jejich novinářští topiči na tom pilně pracují dnem i nocí. 

Pořád je šance, že se Bruselská lokomotiva rozpadne sama. Tak jako se rozpadlo sovětské politbyro. Naše vagony prostě jen zůstanou stát a my budeme koukat na ohňostroj před námi a i když to dál nepojede, vyjdeme z toho podobně nepoškozeni jako v roce 89. Samozřejmě pak přijdou ty hyeny na které budeme sami s velmi neschopným vedením v čele. 

V této chvíli se musíme připravit na to, že ten skok na poslední chvíli budeme muset udělat. Musíme si rozmyslet (a možná i nacvičit), co všechno dokážeme při tom výskoku vzít sebou. Měli bychom opravdu myslet na to, abychom udrželi bez rozbití alespoň něco. Možná se nám to nepodaří, ale měli bychom rekognoskovat terén a být připraveni, protože to může nastat v podstatě kdykoliv. Měli bychom vědět alespoň to, od koho stojí za to vyslechnout ten povel ke skoku a kdo bude řídit sbírání  se po tom karambolu. Kdo zachrání co nejvíc raněných a mrtvé alespoň důstojně pohřbí. 

Předevčírem se mě ptal jeden čtenář, jak moc žertuji s tou otázkou vůdcovství. Odpověděl jsem mu, že o tom budu žertovat do chvíle, dokud mi lidi nezačnou posílat tolik peněz, abych mohl být vůdce na plný úvazek. Pak o tom přestanu žertovat a začnu konat. Jako správný diktátor totiž vím, že musím vládnout z vůle lidu a ne proti ní. Že musím být lidmi milován  a vzýván a že je to lepší než být dosazen na zahraničních bodácích. Proto i kdybych se zítra stal tím diktátorem, tak bych si vyskakováním z EU počkal... ale začal bych na něj tvrdě trénovat. 

Ne, fakt nejde o Vidláka - apoštola apokalypsy. Fakt ne.  Ale měli bychom se tady na dvorku pomalu začít domlouvat, koho stojí za to poslechnout, až ten karambol přijde. A opět - nemá smysl hledat ideálního člověka s ideálními názory. Tak mě napadá... který český gangster má vlastenecké postoje? Pokud  Kydy čte i někdo takový, prosím ozvěte se mi. Skoro mám pocit, že dobu  pounijní zahájíme stejně jako dobu porakouskou. Mafií. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (170 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

další dva roky Ivan Bartoš. V druhém kole volby celostátního fóra porazil senátora Lukáše Wagenknechta. Vicepremiér po svém zvolení řekl, že si váží podpory a bere ji jako velkou výzvu. Dostal 662 z 948 hlasů.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Kromě té paní s řeckým jménem tam žádná "zajímavost" mezi kandidáty nebyla. Bonzáci, feťáčci, udavači, příslušníci zelenorudého zákalu. Sešlost z veřejných záchodků.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

Je dobře že je u nás i takové členstvo nějakých partajnických mafií, které dokáže dát hlas i takovému přecedovi, který dokázal ve volbách prohrát co se dalo...oovšem díky povolebním machinacím s mocí se mu dostalo podílu na moci vrchovatě, s pouhými 4 mandáty moci lidu (ten je dle ústavy jediným zdrojem moci) naprosto nihilizoval moc té části lidu, která vyjádřila svou vůli tím, že volili např. ANO. Což nevadí nikomu z této tlupy.

Je to upřímně žertovné - a to do tohoto tyátru rozhodně patří.
Tím žertovnější, že se specialně toto členstvo kasá jak je mladé, vzdělané, objektivní, moderní...

Ještě jednou gratuluji. I k tomu, že dokázali eliminovat strašidlo pirátského maloburžuazního salonního pseudokomunismu. Už nebude obcházet naší republiku a hrozit strugglem...Leda tak nějakou putyku, pokud je plně naočkovaná.
.:-D)))

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

In reply to by Jožinek Chlorků (neověřeno)

Trvalý odkaz

jestli se dredař nemá začít bát. Když si tam čtu curiculum toho nezvoleného , kdo ví. Poutník po hvězdných postech se jen tak nevzdává. Teda pokud pamatuji ty různé maléry firem odkud odešel...
https://cs.wikipedia.org/wiki/Luk%C3%A1%C5%A1_Wagenknecht
Zvládl toho docela dost... tak uvidíme.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

RESPEKT ZÍSKAL DOPIS PUTINOVI: SPUTNIK JE PODLE AKADEMIKŮ ÚSPĚŠNÝ, PSAL MU ZEMAN
Pražský hrad žádal Moskvu o pomoc s dodávkou vakcín

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by Doktor Cvach (neověřeno)

Trvalý odkaz

Antone Pavloviči, jsme vetknuti do zadní části těla tomu jedinému a správnému výrobci pochybných šmakulád, k čemuž nám pomáhá EMA!

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Doktor Cvach (neověřeno)

Trvalý odkaz

Takze to jako Respekt Zenama chvali? Po te, co ho uz pohrbili zaziva?
Alzbetko si to uz mozna nepamatuje, ale nasi spojenci nas normalne poslali do riti, kdyz jsem poptavali vakcinu. A to kompletne vsichni. Dokonce i rousky nam sousedi na ceste zabavili.
To, ze Zeman hledal pomoc i jinde je mu cti, zachrana lidi predevsim. Pro vsechny ostatni byla jejich spinava politika prednejsi.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

In reply to by Sakura (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nikdy bych nevěřil, že Respekt bude tak empatický a pochválí Zemana na snahu pomoci republice v nouzi.

Hluboká úúúcta.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

jelikož jsem zde půl dne nebyl, tak aby jí nepřehlédl.
"Na rozdíl od chartisty (byť zřejmě vypočítavého /podpis v době hroucení se sovětského režimu všude, krom Rumunska/) , ten dnes může být dokonce v análech, například v análech paměti národa..."

Nikdy jsem se zde nechlubil, že jsem byl disident. Já byl spíš takový Forest Gump, který se prostě k něčemu vždy přichomýtl.

Chartu jsem podepsal tak, jak jsem popsal dopoledne.

S Havlem jsem se párkrát ožral proto, že jsem měl přátele, kteří zde na severu fungovali v undergroundových kapelách a pak se to nějak stalo.

Revoluci v 89 jsem zažil tak, že jsme na lodi střídali v Kolíně, dorazili vlakem do Práglu, my věděli hovno, že je revoluce, jelikož to v televizi na lodi nedávali, ale všude samej plakát "konec vlády jedné strany", my měli ještě dvě hodky čas do dalšího spoje, tak jsme se šli mrknout na Václavák a tam se to začalo hromadit. Pak strojník říká, že nám za chvíli jede vlak, tudíž jsme vyrazili k nádraží. Všichni ostatní šli opačným směrem.
Cestou nás zastavili 2x nějací kinematografové s kamerou, ale mleli nějakou hatmatilkou. Něco ve smyslu spíg íngliš, tebo tak nějak.
A pak nám zastoupil cestu jeden známý herec a prý, kam jdeme? Tak říkáme, že nám jede vlak.
"Si děláte prdel? Tady je revoluce a vy jdete na vlak?"
"Jsme byli 2 týdny na lodi, vole. Chceme domů, zašukat si a tak".
Známého herce jsme poslali do řiti a valili, aby nám neujel vlak.

I když trošku disidenti jsme byli, jelikož nám na nádraží studenti prdli nějaké letáky, tak jsem je pak druhý den rozdal v hospodě.

Průměrný počet slepic: 3 (10 hlasů)

ukázek světoznámé hudební skupiny "Plastici" jsem došel k názoru, že kdyby jejich opravdu uměleckou tvorbu pouštěli Pravdoláskovi imrvére celý den, tak by Chátru nikdy nepodepsal!

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

že ty mučedníky z nich udělali komančové.
Kdyby je nechali být, ať se máničky vyblbnou, nikdy by se z této kapely nestal takový symbol.

To byli úplně normální kluci, kteří chtěli řádit. Mejlu jsem znal osobně i Vráťu.
Mohla to být kapela, která by si bez přehrávek prostě hrála po těch stodolách a vesnických hospodách. Komančové hledali třídního nepřítele, tak ho našli. Pak se toho chytli disidenti a byl z toho i v zahraničí fenomen Plastic People atd.

Průměrný počet slepic: 2.9 (8 hlasů)

a to jako vysoce nadstandartně zasloužilý příslušník třetího odboje ještě musíte do lesa s pilou???

Vždyť vy jste mohl už řadu let s takovýmto kádrikulum vitae pobírat pěticifernou částku za inkluzi kůrovce!

Navíc z fondů EU na ekologickou likvidaci Evropy!!

Takže by nás to nic nestálo !!!

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Pokud pan Vidlák očekává nějaký druh kolapsu, tady je několik poznámek. Někde jsem četla, že pro dlouhodobé přežití komunity je třeba zhruba 4000 lidí. Pan Vidlák bude potřebovat ve své komunitě nejen zemědělce, ale také přadlenu, tkalce, koželuha, ševce, doktora, švadlenu, truhláře, veterináře, učitele... A bude potřebovat i nářadí. Chápu, že doktorské nástroje asi dohromady nedá, ale možná by se měl rozhlédnout, koho si do komunity vzít. Ti se schopnostmi a nářadím budou mít body k dobru.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

že by se mu mohl šiknout i dřevorubec...

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

smůla, připravuje se zařazení šumavského kůrovce jako našeho celosvětového sociokulturního dědictví prvního stupně!

Co pak chcete dřevorubat?
Kam se hrabou Jára da Cimrman spolu s Karlem IV a Vaklafem Ruzyňskym na českého kůrovce!

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Až tady vyrubeme všechno smrkové kůrovcové dříví a prodáme ho číňanům, jelikož ti nejlíp platí, tak budeme rubat borovice a modříny a buky a duby a habry a olše a javory a jasany a... mám pokračovat?

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

- specialistů na různé druhy stromů.
Myslíte, že se organizátoři čtvrté světové války, úpracující v třísměnném provozu, omezují jen na těch pár desítek (či(maximálně set) globálních výzkumných ústavů pro vývoj biologických zbraní mj. hromadného covidového ničení jen a jen na na ŠUMAVSKÉHO smrkokůrovce?

To byly (podobně jako Vaklaf Ruzyňský či Miška Raisovičové Gorbačov) jen pilotní projekty!

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Určitě. Dřevorubec je schovaný pod třemi tečkami. :)

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

ti se najdou i zde. Nemáte i jiný užitečný znalosti?

Zatím bez slepic

uvažujete správně, určitě by nás doplnil Občan, jinak doporučuji knihu Encyklopedie středověku.

Problém je v tom, že by potřeboval primárně stavitele opevnění, několik málo desítek tun střeliva a na každých 4000 lidí 8000 bojovníků... které by muselo živit dalších min. 8000 lidí, kterým by musel někdo postavit zemljanky a živit je ... takže dalších...eh, kdeže mám matematické tabulky s exponenciálními funkcemi?

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je přesně to, co mi ve Vidlákových textech chybí.
Něco jiného je zajistit obživu a teplo rodině a něco jiného to pak ubránit, aby vám to parta deseti vyhladovělých chlapíků nevzala.

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

nevytahujte se!
Jak obstojí jeden jediný cynický a prchlivý dřevorubec, byť i Jehovou Vyvolený :-) proti miliardám rozvážných, neúnavných a politicky chráněných kůrovců?

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Petro, pokud by došlo k nějakému úplnému kolapsu v podobě nárazu meteoritu nebo prudké občanské války typu Rwanda, tak se nedá udělat vůbec nic. V takovém případě se dá jen lehce oddálit nevyhnutelný konec ale prakticky žádná příprava nebude dosatatečná. Přežití závisí na čiré náhodě.  Ale mezi totálním kolapsem a současným stavem jsou stovky a tisíce mezistupňů. Od pádu měny jako v Argentině až po občanskou válku na Donbasu. 

To o co se pokouším já, je něco jako lavinová vesta.  Pokud přijde lavina a vy ji máte, tak vás samozřejmě také zavalí. Ale nezavalí vás tak hluboko a máte větší šanci, že vás najdou a zachrání. 

Já se nepřipravuju na atomovou válku, protože to nemá smysl. Stejně tak se nepřipravuju na to, že přes můj domov přejde fronta s tanky a děly. Ale připravuju se na to, že nepůjde proud. Že to jídlo, co mám doma, že se nezkazí. Zatímco jiní budou mít hlad už druhý den, já budu mít hlad až za měsíc. Zatímco jiní budou mrznout už druhý den, já letošní zimu nezmrznu vůbec. 

Snažím se mít alternativní měnu v podobě trvanlivých  a zároveň potřebných věcí, co nejsou těžké nebo objemné -  kořalky, vína, medu, sádla, vajíček, ibalginu... 

Zároveň si myslím, že lidi se nezmění hned z hodiny na hodinu v rabující hordy. To chvíli potrvá. A kdo má větší šanci proti takovým hordám zorganizovat obranu... ten kdo ze dne na den přišel o veškeré jídlo a přemýšlí, jak se naobědvá a nebo ten, kdo si jídlo zachoval, může nakrmit souseda a spolu se mohou bránit? 

Já moc nevěřím tomu, že nějaká horda na ten venkov vůbec dojde. Běžné hordy zoufalých lidí se pobijí ve městě samy. Na venkov dojde nějaká organizovaná síla, která se bude snažit si vesnici ochránit jako zdroj potravin. Nejspíš by to vypadalo tak že mafián přiveze traktor, benzín a řekne, že lidi budou dřít za trochu jídla, aby se něco vyprodukovalo. A je dost pravděpodobné, že taková mafie přímo na vesnici vznikne kolem nějakého charismatického starosty nebo majitele většího zemědělského podniku. 

Osobně si myslím, že největší nebezpečí je v tom, že nějaká zimní bouře shodí nějaké exponované elektrické vedení, které způsobí částečný blackout na větší ploše. Což způsobí problémy ne na hodiny, ale na dny a vzhledem k tomu, že nemáme ani ženisty a osekáváme krizovou infrastrukturu jak to jen jde, tak se najednou ukáže, že elektrikáři se k místu poruchy neumějí delší dobu dostat, protože to je v nějakém hodně blbém místě. K tomu se ukáže, že nemáme dost použitelných strojů pro krizové zásobování a že nemáme žádné skutečné hmotné rezervy. Jako v Afghanistánu... papírově je všechno v pořádku, excellovské tabulky jsou vyplněny správně, ale ve skutečnosti se to prostě podělá na nějaký ten týden. 

Když přišlo na Moravu to tornádo, tak největší problém byl právě nedostatek elektrocentrál. Trvalo čtrnáct dní než bylo obnoveno zásobování elektřinou a plyn trval ještě déle. A to bylo léto.  To nepostihlo jen lidi, co jim vítr sebral střechu, ale i stovky dalších, kterých se živel ani nedotkl, ale stejně přišli o obsah mrazáků a nemohli si ohřát vodu na koupání. Na tohle se připravuju. Na živelnou katastrofu většího rozsahu která by před pár lety nemohla nastat, ale teď nastane, protože máme málo elektrikářů, málo pásových transporétrů, málo cisteren, málo vojáků, malé nádrže s naftou, apod apod. 

Další reálné nebezpečí je podle mě pád měny. Že si prostě nenakoupíte, budou nepokoje, obchoďáky neotevřou, bankomaty nevydají peníze. Já mám jídlo na dlouhé týdny... měsíc nemusím vyjít z domu... 

Já nejsem prepper. Já jsem normální vesničan jako před stoletím. Vesničan, který prostě počítá s tím, že v zimě nemusí přijet pekař, neprojede masna. Že sníh odřízne zásobování a vítr odřízne elektriku na delší dobu. Vesničan, který má ve spíži marmeládu, červenou řepu, okurky, kysané zelí, co si v létě levně vyrobil z běžného zemědělského žňového nadbytku. Vesničan, který má se sklepě uhlí, protože si ho v létě navozil na dvě zimy dopředu. Vesničan, který má v garáži elektrocentrálu, aby mohl obsloužit dobytek a udržet mrazáky v chodu dost dlouho na to, aby mohl maso zavařit do konzerv a zbytek vhodně zpracovat. Vesničan který má doma hromadu kořalky na úplatky, na dezinfekci, na depresi. Vesničan, který se programově obklopuje přáteli s podobnými postoji, kteří zase mají to, co nemám já. 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

Sám sobě chirurgem: Extrémní sebeoperace sovětského lékaře.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

Vidláku, narazil jsem na vaše stránky náhodou a musím říct, že máte všech 5 pohromadě. Kéž bychom měli takových smýšlejících lidí více.
Narozdíl od jiných serverů se mi aji líbí zdejší diskuze.Je docela možné, že jsem se v životě potkal s Targusem protože vyrábím technické plyny.
Víte co je hezké a vůbec ne běžné? Když někdo umí své myšlenky transformovat do textu.To je to samé, jako když pochopíte rovnice, ale zároveň to umíte vysvětlit jinému tak, že to pochopí, a to není běžné.
Sám hledím do budoucna s obavami. Je mi 48, zřejmě budu brzy dědou, ale fakt se obávám co ještě ty další generace zažijou. Už se začínám blížit věku, kdy se ani neubráním, ale ani neuteču.
Takže lidi držme se a ať vyhraje selský rozum.

Průměrný počet slepic: 4.6 (27 hlasů)

a mírnou rebelii to bude dobrý.
Pokud půjdou úzké do tenkých, tak to, co jste v dobrém úmyslu dlouho shromažďoval, vám vezme parta maníků za půl hodky.
Budete mít plný sklep zavařenin, sádla, masa plné mražáky, budete mít elektrocentrálu. Plný sklep brambor, plný dvůr dřeva. Budete všeho mít dost na dva roky života. A k čemu vám to pak bude, když si to nedokážete ubránit?

Já tady nehodlám machrovat, nic z toho nemám. Já mám dokonce barák stavěný na skále, takže já ani ten sklep nemám.
Ale až bude průser a já uvidím, že svou rodinu nedokáži v tom místě ubránit, tak je čapnu a utečeme.
Až budete vy utíkat s rodinou, kolik masových konzerv unesete? A jak dlouho vám vydrží? A nebudete pak poněkud v krajině s tím batohem trochu nápadný?

Já už jsem to zde kdysi psal.Mám nasyslených pár těch zlatých destiček a časem hodlám jim dodat ještě kamošky. Když já budu pak utíkat a ty papírky, kterým se dnes říká peníze budou vhodné tak akorát na tapetování, tak ty bleštivé destičky vyletí nahoru. Já kvůli nim nebudu mít na zádech batoh, lépe je schovám, ale až pak dorazím někam do bezpečí, za ně si pak koupím vaše maso a sádlo a dřevo.

Mě je velmi sympatická vaše snaha, postarat se o rodinu. Ale ještě by to chtělo krapet doladit.

Průměrný počet slepic: 3.3 (9 hlasů)

asi je to to neviditelné záření z Dukovan, pořád od tamtud jdou hrozby "blekaut, blekaut, blek....".
Což takhle místo "alternativ" (ale těch jsou spousty, alternativa není jen jedna, jsou jich tisíce....) jen si tak vyprávět, jak paní Petra ....
Apokalyps jsou taky tisíce, občas jedna vyjde....
Nechcete se všichni raději vrátit ke krásnému hospodskému tlachání místo lamentování a čekání na vůdce?

Průměrný počet slepic: 2.6 (10 hlasů)

Myslím si že právě tam se blbne nejsnáze.
Běžte na čerstvý vzduch, nasliňte si prst, foukejte a vyrábějte si ekologickou elektřinu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

ale co když se Vůdcovství chopí nějaký bezohledný inteligentní technický demagog formátu ještě většího než Milan V a začne nám vymývat mozky úspěšněji než on?

Já si před pár dny stáhl a vytiskl brožuru české pobočky Greenpeace: "ENERGETICKÁ REVOLUCE: jak zajistit elektřinu, teplo a dopravu bez fosilních paliv".
Speciální vydání pro Česko, barevné tabulky, barevné grafy až oči přecházejí - jako by to z rektální tiskárny Milana V vypadlo.

Některé části by mohly samostatně fungovat, akorát by se musela realizovat každá zvlášť na několika jiných planetách za pomoci několika ekobohů všemohoucích.

Koncert technické demagogie a argumentačního skořápkářství.
Kdyby měla Evropa jednu jedinou bránu, nechám nad ní zeleným hovnem vládce
Dantova pekla zkopírovat:
Zanech všech nadějí, Evropo!
Dýmějový mor, mongolské hordy, zemětřesení, uragán a Kalousek coby předseda vlády by dohromady zdaleka nedokázaly zlikvidovat Česko tak rychle, jako to dokáže Zelený popravčí úděl.

Vysokotlaké myčky mozků zn. Milanve nastupují!

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Tady asi mluvíme o zhroucení trochu jiného druhu.

Něco jako prohraná válka, něco jako zhroucení, zablokování obchodních řetězců, tras, ochutnávku už dostáváme (čipy, hořčík, plyn, atd, atd.)

Tzn. globalizace částečně, nebo úplně padne, bude se sposta odvětví budovat od bodu 0.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Napsal uživatel Petra (neověřeno) dne So, 08. 01. 2022, 18:21

Paní Petro, to jsem nevymyslel já, ale Johann Wolfgang von Goethe.

Podle mého názoru, pro přežití je důležitá vzájemná důvěra, až pak možnost „něco“ nabídnout, tím „něco“ mohou být zásoby, úkryt, znalosti, atd.

Hlavní je vzájemná důvěra, to na vidlákově je.

Vidíme si do talíře, známe se, víme, komu můžeme důvěřovat.

Ve velkoměstech mnohdy se lidé neznají ani ve vchodu.

Časem se přibírají další potřební, kteří jsou pod kontrolou ostatních.

Uvedu příklad.

Jednou mi soused říká, že vyhnal z našeho sadu zloděje, já jsem mu samozřejmě podekoval, ale on odvětil, že kdyby je nevyhnal, tak příště by mohli přijít k němu.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Navíc jede na větvičky a nepotřebuje ani benzín ani nic dalšího, čili plně ekologický provoz.
Obejde bez broušení zubů. brousí se mu samovolně.
Jen potřebuje nějaký rybníček. Na ten by stačil bazén, který jistě Berrnard má.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale jelikož jsem ortodoxní odpůrce toho, že se dnes ženy dole holí, jsem ženatý, tak jednoho bobra doma vždycky najdu.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Dredař zničil soupeře
nastává ples v opeře
piráti jdou ve fraku
mají díru ve vraku.

Jaký jed to míchaj lidu?
Potupili Michailidu
zahodili mladé vize
posedí u televize.

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)

Podle mého názoru jsou pro vzkkříšení zhroucené civilizace nutní nejen bojovníci a vidláci, ale i Ládici - světlonošové (cizím slovem luciferové) kultury!

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

držím vám nejen všechny čtyři palce, ale i zbývajících šestnáct prstů!
Fakt.!
Vám i ženě a potomkům.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Lidi, jenže při kotrmelci v 89 bylo všechno naše rozumíte...a včil Francouzi mají vodu, Indové hutě, Němci pozemky, atd atd. A ti by se tvrdě hnali za svým ziskem. Jenže je tu ještě jiná potíž. Nevidím okolo sebe příliš mnoho lidí, kteří by o změnu stáli, kteří ji vidí jako nezbytnou. Matinka napere navaří, babka mi dá půl důchodu na hulení, fotr půjčí auto, a internet jede! Co by mně víc mělo zajímat?
A nebudu se rozepisovat koho v Ostravě vidím tlačit kočárky.
Myslím že celé to nabourá proto, že nebude kdo umět opravit pračku, auto, odpad, vypěstovat obilí, porazit vepříka a udělat klobásky...A, dojdou penízky pro ty, kteří byli zvyklí natahovat ruce.A to bude zlé protože když to nepůjde po dobrém, půjde to po zlém.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

Když to nejde po zlém, půjde to po ještě horším.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Mám kámoše, který se kdysi živil opravami televizí a magneťáků.
Dnes hákuje v lese.
O jeho dovednost není zájem.
Většina těchto věcí, když si je někdo koupí, tak ty dva roky záruky vydrží a pak, když se sesypou, tak už jsou daleko lepší, tak se ta starší odveze do sběrného dvora a koupí nová.
K čemu opravář? Vypadni kácet stromy, blbečku.
Já tomu říkám přežranost. Dřív jsme si věcí víc vážili, měli k nim vztah. Dnes funguj a pak vypadni.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

"Většina těchto věcí, když si je někdo koupí, tak ty dva roky záruky vydrží a pak, když se sesypou"

To je přece vrcholně ekologické a rozhodně to CO2 neprodukuje. Proto taky je ticho po pěšině.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Dnes je to 41 let, co se s manželkou známe (vzali jsme se po mé vojně, tzn. po několika leté známosti). Zrovna jsme na to při obědě vzpomínali:
Na novomanželskou půjčku jsme si samozřejmě koupili automatickou pračku, TAMAT, s plněním z boku. Tuto pračku jsem vlastnoručně udržoval v chodu asi dvacet let, možná i déle, až se korozí rozpadla skříň. Pak už nebylo kam montovat příslušné agregáty.

Nedalo se nic dělat, pračku jsem vyhodil a koupil novou. Ta vydržela asi pět let, než se vyglajdalo ližisko bubnu. - Na staré pračce bych je vyměnil a jelo by se dál, na nové pračce to nešlo: ložisko zalito do plastu, z něhož odlit celý buben. Jo, plastový buben je fajn, protože nezrezaví, ale ložisko, holenku, ložisko nevyměníš. Leda celý buben komplet, a ten stojí skoro jako nová pračka.

Pračku jsem vyhodil a zase koupil novou. - Uměl bych (myslím) staré ložisko vypárat, vyrobit si centrovací přípravek a do bubnu z PP zavařit ložisko nové. Ale upřímně: jsem si zcela jist, že by to stálo aspoň 3x víc než nová pračka, o mém čase ani nemluvě.

Tkže ono to není tak, že by o práci opraváře lidi nestáli. To výrobci o práci opravářů nestojí, v tom je zakopaný pes.

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)

Ale nejde jenom o pračky.

Já, když zase šel do lesa, tak jsem potřeboval pouzdra na zadek. My tam musíme mít průměrku, pak pouzdro na dva klíny, vedle toho pouzdro, které bude držet pásmo a pak něco, co mi bude držet křídu na popsání.
Všechno to musí být vzadu, aby mi to v práci nepřekáželo, ale abych dozadu sáhnul a měl to hned a zase to tam po matěti dokázal pak strčit.
Tak jsem koukal, co se nabízí na trhu.
Hnus. Umělohmotné věci, které jsou nepoddajné, nesednete si v nich a jsou méně funkční.
Naštěstí mám známého, který je sedlář. Nakreslil jsem mu přesně, co chci a on mi to vyrobil. Ne z žádné umělé hmoty, ale ze silné kůže.Už to má takovou tu patinu, poddalo se to a furt to funguje a fungovat to bude ještě kurva dlouho.
Dobrá ruční práce. Poctivá.

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Trestat-za-psani-na-inter…

Radní obce Jesenice Martin Lang, který chtěl podřezat prezidenta republiky Miloše Zemana, u soudu tvrdil, že podřezáním nebylo míněno fyzické odstranění Miloše Zemana, ale pouze jeho odstranění z politického života.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by Tony (neověřeno)

Trvalý odkaz

jen sa jako vsichni klavesnicovy hrdinove, az zacalo jit do tuheho, posral az do nohavic :)

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Berlín postavil mimo službu policejní psy. Nařídil to zákon o ochraně zvířat
7. ledna 2022 19:31

Berlínská policie musela postavit mimo službu služební psy i jejich psovody kvůli novému zákonu o ochraně zvířat. Ten totiž nově zakazuje některé výcvikové techniky, jimiž jsou zvířata připravována ke službě. Policie se nyní pokouší najít řešení celé situace.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nemecko-policie-psi-zvirata-ochr…
------------------------------
Přitom je řešení tak jednoduché!!!
1) V průběhu každé policejní akce budou psi a jejich psovodi průběžně každých třicet vteřin demokraticky hlasovat o dalším postupu
2) Každý pes má dva hlasy, každý psovod jeden.
3) nad každou akcí budou neustále dohlížet tři psi Ústavního soudu, kteří mají právo veta.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Policie se bez psů neobejde. Řešením může být třeba předání psů psovodovi do soukromého vlastnictví a analogicky s tím, že policista může použít i soukromou zbraň a je na ni nahlíženo jako na služební, použije obdobně i soukromého psa. No probléma.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

svět se v (I) obrací

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)