Barbaři zpravidla vyhrávají

Autor
Štítky

Dnešním článkem se chci vrátit ke včerejší diskusi, která poměrně rychle přeskočila z hesla Tálibán na heslo islám. Zaznělo toho docela hodně, tož pojďme si toto téma prokydat více. 

Když jsem dnešní článek připravoval, kouknul jsem se pro zajímavost, kolikrát se zde na Kydech nějaký text se štítkem "islám" objevil. Kupodivu moc ne. Je jich asi deset. Píšu už víc než čtyři roky, napsal jsem tedy víc než tisíc článků pro Kydy, ale jen v deseti z nich se islámu povrchně věnuji.

Vlastně mě to samotného překvapilo.

Imigrace z muslimských zemí je obrovská a hrozí rozkladem všeho, co tady v Evropě máme. Téměř všechny současné války se tak či onak týkají islámu. Ať už jde o Magreb, blízký východ, Perský záliv, Afghanistán, Irák... všude tam vládne islám a sekularismus aby člověk hledal lupou.  Takřka všechny mešity v Západní Evropě či na Balkánu hlásají radikánlí islám. Ve Francii varují před muslimskou komunitou i armádní generálové. No-go zóny jsou realitou, kterou už nepopírá ani majnstrým. Pokud někde dojde na teroristický útok, v devadesáti případech ze sta jde o terorismus islámský. 

A Vidlák za čtyři roky této vyhrocené doby hodí jen deset článků, které se alespoň okrajově věnují islámu. Méně než jedno procento. Přitom o všech těch moderních katastrofách píšu dnes a denně. Nejméně třetina mých článků popisuje migraci, americké války o ropu a vliv na Východě, náš boj v Kábulu za Prahu i náš nový boj v Mali. Tématu se věnuju velmi velmi často. Ale jen zcela výjimečně připisuju tyto události přímo Koránu či muslimské víře. Násobně častěji se zaměřuju na jevy politické a mocenské. 

Víte, já do toho tu víru cpu hrozně nerad. Jednoduše proto, že se o ní těžko mluví. Ono je hrozně jednoduché říci, že korán je zlo, islám je zlo a za všechno může šaríja. Ale víra v Alláha... jak jí mám popsat? Měřit se to nedá, ale díky ní se miliony lidí dávají do pohybu, vousáči v sandálech vítězí nad největší světovou velmocí a miliarda lidí hluboce, trvale a definitivně nenávidí Západ. Tak moc, že k nám sice utíkají, ale nesou nám ten islám, který jim doma ničí život. 

Podle mě to stojí za zamyšlení a to zamyšlení dost hluboké. Já jsem přečetl takřka všechny knihy o islámu, které jsou k mání. Dokonce jsem si i ten korán přečetl a dost pochybuju, že to udělal kdokoliv z těch, kteří v diskusi pronášejí definitivní soudy o islámu. Kamarádím s Petrem Hamplem, který má boj proti islámu přímo na své kohortě. Můj oblíbený autor Frederick Forsyth píše velmi zasvěceně o našich válkách v muslimských zemích, ale ani on není schopen jakkoliv blíže popsat, co se těm Tálibům, Islámskému státu, Al Káidě a dalším fanatikům doopravdy honí v hlavě. Jak to, že je tak snadné je zradikalizovat nejen tam v palestinském utečeneckém táboře, ale i v Amsterdamu? A jestli je tak jednoduché někomu vymýt mozek, proč to neumíme taky? Jestli na to existuje nějaký postup, proč ho už naše elity dávno nepoužily, aby si i z nás udělaly oddané a fanaticky věrné otroky za příslib ráje po smrti? 

Já sám často popisuju zfanatizování jako produkt bídného života i tady v našich západních zemích, ale vím, že to není přesné a dostatečné. Islámští fanatici pohrdající životem je možné rekrutovat i mezi nekonečně bohatými Saúdy a i mezi solidně žijícími muslimy v Paříži. 

Rád jsem četl Terezu Spencerovou, ale jakmile začala psát o svých cestách do Sýrie a Egypta, vlastně to byla óda na muslimský svět, kde jsou lidé zdvořilí, milí, příjemní, kde by se rozdali a život berou inšaláh. A pak ta stejná autorka píše o podřezávačích krků, kteří se nerozpakují dělat vynalézavé masové popravy jako ve středověku, kteří s koránem v ruce a s Alláhem v srdci jdou, kašlou na svoje životy a jsou schopní na armagedon lákat lidi z Evropy. 

Já sám se netajím tím, že jsem praktikující křesťan, ale lepší označení by bylo, že já opravdu věřím v Boha. Má víra je živá, opravdová s Hospodinem mluvím, svěřuju mu svůj život, občas s ním také zápasím... nechci to tady nějak moc rozpitvávat, ale prostě vím, že víra není foklór. Viděl jsem křesťany, kteří v náboženském vytržení mluvili cizími jazyky, viděl jsem lidi, kteří pro Ježíše obětovali svůj život službě a vzdali se úplně všeho. Viděl jsem, jak se feťák dostal z drog z hodiny na hodinu díky silnému křesťanskému náboženskému zážitku, který mu úplně otočil život. Viděl jsem i hodně malé tiché a pokorné víry, která ale jako kapka za kapkou nakonec rozhlodá kámen. Víra prostě existuje. Špatně se měří, ale nakonec jsou dějiny v podstatě jen dějinami věr a střetnutím mezi nimi. 

V poslední době mám pocit, že se na islám díváme podobně, jako se Římané dívali na barbarské Germány. Jasně, ono je to otužilé, je to bojovné, ale nemá to týmového ducha, není to schopné postavit legii se železnou kázní, nemá to zázemí, akvadukty, opevněná města, ba dokonce to nemá ani zásoby na zimu. Když to přijde kořistit, víc toho zničí než použije. Neplatí tohle stejně i pro muslimy? A nezapomeňme, že Řím tenkrát nevyhrál. 

Z našeho hlediska jsou muslimské státy prdel světa. Mor neštovice, bída, svrab, negramotnost, tmářství. Ale také vysoká porodnost a v podstatě neskutečně tvrdý výcvikový tábor v přežití. Muslimové mají k Darwinovi mnohem blíž než my. Oni to dělají přesně tak, jak to dělá příroda - té nikdy nevadily hromady mrtvol. Příroda jen potřebovala co nejrychlejší reprodukci, což velmi rychle tříbilo geny a nechávalo naživu ty nejkvalitnější. 

My sami sebe označujeme, že jsme na špici vývoje a máme pocit, že vývoj jde jen dopředu. Ale na druhou stranu se umíme masově děsit, jak naše vyspělost ničí planetu. A bez elektriky a kupy vymožeností bychom nepřežili ani týden. Tohle všechno pro muslimy neplatí. Oni jsou schopní vyžít velmi skromně, ale zároveň jsou schopní si vytvořit sounáležitost o které se nám může jen zdát. A jsou schopní se množit tak rychle, že je Amíci nestíhají střílet a já osobně si myslím, že ani atomovka by na tom nic nezměnila. Nemají nic z toho, čemu my říkáme civilizace, ale ani to nepotřebují. Stačí jim bojovnost, rychlá reprodukce a schopnost se sjednotit. 

Germáni také víc bojovali mezi sebou než s Římem. Dokonce se jedni germáni nechávali Římem najímat proti jiným germánům. Ale stejně zvítězili. Ne díky své civilizaci, ale právě naopak. Zvítězili, protože uměli vyžít s málem a i s tím málem měli tolik dětí, že jim to bohatě vynahradilo všechny ztráty z válek i z hladomorů. 

Rozhodně svým článkem nechci říct, že jsem nějaký nadšený z toho, že nám do Evropy jdou muslimové po milionech. Ani se nemíním podvolit. Ale zcela vážně varuji, že taháme za kratší konec páky i se svými raketami, počítači, auty a ústředním topením. Že tohle všechno nám nevynahradí primitivní bojovnost, vojenské ctnosti a víru jdoucí k sebeobětování. I když to vypadá, že islám je středověká zaostalost, oni se od nás učí. Jen se neučí všechno, učí se jen to, co proti nám budou potřebovat. Vojenství je u nich na vyšší úrovni než si myslíme. A to ostatní k naší porážce nepotřebují. Obzvlášť když se sami vzdáváme toho, co nás dostalo na vrchol. Rok od roku jsme pohodlnější, nevzdělanější, nevěrnější a neschopnější se spojit. Rok od roku máme méně víry v budoucnost a prakticky žádnou v posmrtný život, natož pak Ráj. Rok od roku máme méně lidí, co prodělali vojenský výcvik a méně a méně lidí schopných naší zemi bránit. 

Barbaři zpravidla vyhrávají.... 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (116 hlasů)

Komentáře

Islamsky stat muci, znasilnuje, vrazdi (rezani hlav je oblibene), krade ve velkem, lze, vydira -- a tvrdi, ze tim vykonava vuli bozi. Jo a nezapomenme otrokarstvi. Islam nikdy otrokarstvi neodmitl, naopak. Prece se nemuze odmitat neco, co sam prorok provozoval?

Průměrný počet slepic: 4.2 (18 hlasů)

"Jenom" to dělají pod fanglí "obrany amerických zájmů" nebo "obrany francouzských zájmů" a nejnověji i "obrany ruských zájmů".
Křesťanství nemělo žádný problém s otrokářstvím až do poslední třetiny 19. století. Pak od něho ustoupilo jenom proto, že se přestalo vyplácet.

Tak co tam máte dál za "argumenty"?

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

Islam dela zverstva v presvedceni, ze tato jsou pozehnana Allahem, ze si je Allah specificky preje. Tim je odlisny od zoldneru. Islam uci, ze si Allah specificky preje urezavani hlav. Rezani hlav neni v islamu nezbytne zlo k dosazeni neceho jineho, jak treba mezi zoldneri, ale dobro, za ktere Allah cloveka odmeni.

Krestanstvi taky kdysi delalo zverstva protoze pry si to Buh pral. Ale opustilo od toho. I taky bylo otroctvi... ale ze by bylo pro krestany bezproblemove, to se tezko da rict. Neni zrovna moc slucitelne s Novym zakonem.

Krestane meli do te miry problem s otroctvim, ze uz kdysi v 13-tem stoleti se zaclo se zakony proti, nekde v Baltskych statech. A postupne se to rozsirovalo, az nakonec se s tim opravdu skoncilo. A to presto ze to byla zazita a profitabilni kulturne-ekonomicka praxe trvajici tisicileti. Skoro zazrak! Triumf. A nakonec to byli Americane (myslim spolu s Francouzi), kteri prinutili Alzir zavrit posledni trhy s otroky.

Nemate pravdu, ze otrokarstvi skoncilo, protoze se nevyplatilo. Britove s tim skoncili zacatkem 19-teho stoleti, prestoze se to velice vyplacelo, tenkrat hlavne skrze cukrovou trtinu. A v Americe? Kdyz se bavlna prestala vyplacet, porad se vyplacelo vyvazet dalsi otroky na zapad, do novych oblasti. Ale tomu udelala utrum obcanska valka.

A islam? Ten vesele otrokari do dneska. Uz jsou i "cerne" otrocke trhy v Evrope. Prostudujte si tu historii prece...

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

In reply to by vevča (neověřeno)

Trvalý odkaz

nebo feldkurátem placeným státem? Nebo rovnou papežem?
Ne, Alláh si nic takového nepřeje a islám nic takového neprohlašuje za dobro.

Ne, křesťanství od páchání zločinů nijak neupustilo. Nebo snad prezidenti a premiéři zemí, jež vedou války proti zemím BV, Afriky, Asie nejsou převážně křesťané?Nepostřehl jsem, že by kterýkoli z křesťanských hlavounů byť jen cekl proti těmto válkám, proti neokolonialismu a pod.

To, že je otroctví neslučitelné s Novým zákonem, křesťanům zjevně nebránilo a nebrání v tom je praktikovat.
Ve 13. století žádné "Pobaltské státy" neexistovaly a obyvatelstvo Pobaltí až na vyjímky vyznávalo různé pohanské kulty.

Trh s otroky v Alžíru NEBYL zrušen. Francouzi "jen" zakázali brát do otroctví a prodávat dál evropské křesťanské zajatce. Jinak frčel obchod s otroky dál na plné pecky.

Hm... Před pražským Výstavištěm funguje trh s de facto otroky už nějakých 20 let. Jen jsou tam obchodováni chudí Ukrajinci, Makedonci a pod. Ani jeden z nich není Arab a nejspíš ani muslim.

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

Nelzete, nedela vam to cest. Byli to krestane, kteri s otroctvim skoncovali.
"Ne, Alláh si nic takového nepřeje a islám nic takového neprohlašuje za dobro."
Prectete si Koran. Je to tam cerne na bilem. A jestli si myslite, ze prodavani unesenych divek za sexualni otrokyne, ci uneseni a vykastrovani chlapcu v Africe, pak co to prezili, prodani nekomu na privatni pouziti se rovna pracovnimu trhu s ileganimi Ukrajinci, tak uz vam nemam co rict. Akorat teda: fuj.

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

In reply to by vevča (neověřeno)

Trvalý odkaz

současné agenturní pracovníky?
Jejich postavení má s postavením otroků mnoho společných rysů.
A zahraniční dělníci, kdy práci domlouvá jejich "předák - kápo" (nehodící se škrtněte), který také inkasuje peníze, přičemž se svýma rukama na práci "týmu" nepodílí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

In reply to by Fake Fík (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dejte pokoj. Je to vykoristovani. Ale neni to otroctvi.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

A jsem tam dobrovolně!!!! Nikdo mě nenutí podepisovat smlouvu, kapišto.

Zatím bez slepic

tadalafil in pulmonary arterial hypertension <a href=https://cscialisan.com/>buy cialis 5mg daily use</a> cialis and lisinopril

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Počet muslimů v ČR narůstá více, než nám tvrdí politici. A navíc, Ústředí muslimských může letos získat registraci 2. stupně, což umožní ještě rychlejší rozpínavost islámu v ČR. Proti registraci 1. stupně před pěti lety byla petice, kterou jsem podepsal (spolu s tisíci dalších), ale nebylo to nic platné, přestože muslimská obec nesplnila zákonné podmínky (tuším, že chyběly roční účetní uzávěrky). Letos žádná petice není. Zdá se, že náš odpor proti islámu slábne. A pokud ve volbách vyhrají profláknuté strany a Piráti, bude vymalováno.
https://necenzurovanapravda.cz/2021/05/proc-se-islamizace-casem-nevyhne…
http://spcp.prf.cuni.cz/dokument/islam.htm

Průměrný počet slepic: 4.4 (22 hlasů)

In reply to by George Gaucho (neověřeno)

Trvalý odkaz

jestliže máme Ondřeje Neffa a jiné takové podobné:

(...) Publicista Ondřej Neff sleduje úprk Američanů z Afghánistánu, a je mu smutno. (...)

(...) Pokud už američtí vojáci spolu s ostatními vojáky z NATO ze země odcházejí, měli by ještě pomoct těm, na jejichž spolupráci se spoléhali během vojenské a bezpečnostní operace trvající dvacet let. Pomoci by se měli dočkat všichni, kteří pro vojáky NATO překládali, starali se jim o vybavení a tak podobně. (...)

(...) „Výprask se konal a naskýtá se otázka, co s lidmi, kteří nám pomáhali a v kaši zůstali. Tady by bylo zcela na místě otevřít dveře uprchlíkům. Ti lidé Západu, tedy i nám, důvěřovali a pomáhali nám. Takový exil je naprosto něco jiného než pašerácká cestovní kancelář založená na prodeji iluze lepšího života v Evropě (...) uzavřel Neff.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Boli-me-co-se-deje-v-USA-…
--------------------------------------------
Moc se mi líbí to "nám". Možná by mohl ty "nám" vyjmenovat. Aby byl člověk taknějak v obraze, že.

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

a své expediční sbory dala plně k dispozici okupačním silám v Afghanistánu a Iráku.
Takže NÁM.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

1) Je barbarem ten, co umí nejen krátkodobě přežívat, ale dlouhodobě žít a dokonce i rozvíjet SVOU kulturu v prostředí, kde "vyspělý běloch" nepřežije bez hejblat ani 48 hodin?
2) Je barbarem ten, kdo žije v uprchlickém tábože, nebo ten, co brání uprchlíkovi v návratu domů?
3) Je barbarem ten, kdo brání svoji zemi, nebo ten, kdo pod vylhanými záminkami jeho zemi napadl, rozvrátil, okupuje a dopouští se v ní zločinů?
4) Je barbarem ten, kdo nese následky neokoloniální politiky a eventuálně se za ni mstí, nebo ten, kdo ji uplatňuje ohněm a mečem?
5) Kolik evropských zemí či států USA napadli za posledních sto let, rozvrátili a okupovali muslimové? A kolik států (vč. muslimských) napadly, okupovaly a rozvrátily za posledních sto let Evropa a USA?

Tak kdo jsou vlastně ti barbaři?

Průměrný počet slepic: 4.1 (20 hlasů)

Občane, dokonale vám rozumím. Já chápal pojem barbar v tomto článku tak, jako ho chápali Římané - ten germán co jim ohrožoval hranice. Ve skutečnosti i římští autoři velmi obdivně popisovali germánské ctnosti - jsou skromní, otužilí, mají spořádané rodiny, jsou věrní svému rodu/kmeni/náčelníkovi...  Jasně, byli divocí, negramotní, z pohledu civilizace možná i hloupí.... ale měli všechny nezbytné vojenské předpoklady.  Vsadím se, že i ve starém Římě se našli lidi, kterým vadilo, že někdo poukazuje na germánské výhody a římské nevýhody a vykřikoval o zradě... 

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

...který proměňoval "Římany" (tehdy už probíhala inflace udílení občanství) ve " vítače" tkzv. barbarů. Že stále víc cítili, že domácí vládnoucí vrstvy jsou pro ně větším nebezpečím jako příchozí "barbaři".
Nakolik byl tento názor většinový a naopak nakolik byl zrádcovský...těžko tvrdit. Možná na tom byli zrovna tak jak kdysi u nás to cítili tkzv. Sudetendeutsche.
Taky později prohlédli.

Ostatně zdá se, že i Athéňany - s celou tou jejich autentickou i navoněnou pýchou, považovali obyvatelé bližších i vzdálenějších zemí za barbary, respektive za vetřelce.
I dobro se těžko vnucuje, zejména pokud toto dobro by pro dotčené vládnoucí vrstvy mělo být zlem.
Natož zlo.
V demokraciích se toto však daří kamuflovat, neb my přece žádných vládnoucích vrstev nemáme, že ?!? Zde vládne toliko lid, od něj je odvezena veškerá moc ve státě...:-D

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Občane, rád Vás čtu, ale někdy z mého pohledu ulítnete a tak reaguji a rovněž posílám několik tématek k zamyšlení

1, Je kultivovaný ten, kdy likviduje své kulturní bohatství oceňované UNESCEM viz. sochy v Bamjánu a naleziště v Palmýře?
2, Je kultivovaný ten, kdo pod pohrůžkou smrti donutí otce rodiny k převozu kontrabandu z Pákistánu přes cizí kmenové území, kde otce zastřelí, kontraband zabaví a raketýr požaduje úhradu vzniklé škody, jinak si přijde pro šestiletého syna (viz kniha F. Geda V moři jsou krokodýli). Doporučuji přečíst

3, Je kultivovaný ten, co dokáže useknout své malé dceři ruku za to, že si vzalo bonbon od okupanta (viz kniha Zinkoví chlapci), popisující válku Rusů v Afghu podle vzpomínek veteránů.
Je kultivovaný doktor z týmu Lékaři bez hranic, který by uřízl hlavu své dceři za to, když by si vybrala partnera podle svého srdce. Jsou kultivovaní muži, kteří si naprosto neváží žen.(Viz kniha T.Souček Nebe nad Jemenem). Doporučuji přečíst.
4, Vy jste neslyšel nic o genocidě Arménů? Ta byla kultivovaná a nebo barbarská?
5, Je role současného Turecka v Sýrii , Severním Iráku a Libyi mírotvorná a nebo zištná?

Samozřejmě že s Vaším hodnocením mírotvůrců USA a západních států jsem naprosto zajedno.

Ota 51

Průměrný počet slepic: 4.2 (18 hlasů)

Nejsem si jist, jestli se střet civilizací vyhrává kultivovaností. Obávám se, že vyhrává tvrdá přímá brutální bezohlednost. 

Průměrný počet slepic: 4.4 (11 hlasů)

na prvočinitele a když se domorodci začnou ošívat, tak tam vlítnu znovu a dorazím je?
Tak, nějakou dobu to může fungovat. Do chvíle, než si domorodci pořídí dostatek zbraní a nasranosti.
To pak dostanu po držce já jako původní útočník.
A pak se dožeru a...
A tak furt kolem dokola.
A bohům to je zjevně zcela u zádele.

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

1) Číže tanky to parkovaly v iráckém Uru na za obrovské peníze zrekonstruovaných a udržovaných pozůstatcích 6000 let starého města?
Jj, US tanky to byly.
A kdože to vyraboval irácká muzea v rámci "osvobozování a demokratizace"?
Kdože to ustřelil nos Sfinze?
A můžeme pokračovat kilometr dlouhým seznamem...
2) Příběh Enayatollaha Akbariho, sepsaný Fabiem Gedo, je úplně jiný.
https://www.shelf-awareness.com/readers-issue.html?issue=17#m347
A je otázkou, co si vyfabuloval Gedo a co z toho je pravda.
3) Dtto: https://cs.wikipedia.org/wiki/Sv%C4%9Btlana_Alexijevi%C4%8Dov%C3%A1 Tahle paní asi nebude etalonem objektivity.
Víte jak trestají horští Albánci "hřích" znásilněné otěhotněvší ženy/dívky? Pokud se dožije porodu, musí novorozence uškrtit vlastníma rukama a tím se "očistit od hříchu". Praktikují to tamní křesťané i muslimové.
"...který by..." je co o čem?
4) Patrně myslíte MUDr. Tomáše Šebka. Asi bude záležet na to, co v jeho knihách hledáte.
A co se Jemenu týče - je kultivovaný "demokratický západ", jemuž vůbec nezáleží na lidských životech a podporuje Saudy v udržování hladomoru, který tam zavinili?
Je kultivovaný "demokratický západ", jemuž vůbec nezáleží na lidských životech a který zavinil smrt skoro milionu iráckých miminek a batolat zavedením embarga na dovoz kojeneckého mléka a očkovacích látek do "neposlušného" Iráku?
4) Samozřejmě, že slyšel a četl. Byla stejně barbarská jako je současná genocida Jemenců a jako byl pokus o genocidu Iráčanů.
5) Role Osmanů je stále stejná - urvat jakýmkoli způsobem, co jde. Nikdy nebyli jiní a vlastně ani nezáleží na jejich vyznání. Jsou to v prvé řadě dobyvatelé a lupiči. Mimochodem - kdože to vždy Osmany podporoval a podporuje v jejich expanzionismu?

Obávám se, že jsme podělali úplně všechno, co podělat šlo. A že následky toho jsou a ještě budou pro nás velmi nepříjemné.

Průměrný počet slepic: 4.2 (15 hlasů)

Na nekultivované.
Krom vyvolených, vy se samozřejmě nepočítáte, ve vašem případě je to totiž jasné. Minimálně vám.

Jeden ....a pak zas šup na gauč, zaujmout bojové posezení :

Přijde Lajb za rabínem.
- Rebe, poraď, špatně se mi vede, obchody nejdou, nevím čím to je... A přitom třeba támhle! Takový Grün! Má obchod se stejným zbožím jako já - a jemu se vede dobře! Čím to, rebe, je, že jemu obchody jdou a mně ne?
Rabín se zamyslí.
- Příčina je prostá a přirozená, povídá. Grünovi se vede dobře, protože se stará jen o jeden obchod. Na to mu síly i rozum stačí. Ale ty, Lajb, se staráš o dva obchody: O svůj a o jeho! A na to nemáš dost síly ani dost rozumu!

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

Jde Čang-Si v listopadu 2020 okolo Grunbaumova obchodu s galanterkou a ve výloze vidí podprdu za dolar.
Vlítne dovnitř a ptá se "Izák, kolik máš těch podprsenek?"
Grunbaum na to: "Čert je vem, vůbec nejdou na odbyt. Asi dvacet. Chceš jednu?"
Čang vezme všechny a za týden jde zase okolo. A ona tam jiná podprda za dolar.
Tak zase vlítne dovnitř, skoupí všechny a zmizí.
Za další týden se situace opakuje, Izákovi už to vrtá hlavou, tak povídá: "Koukej, Čang, na co ti ty poprdy jsou? Tvoje žena je neunosí a většina ostatních Číňanek taky ne."
A Čang povídá: "Nooo, já je donesu domů, ustříhnu košíčky, přidělám k nim šňůrky a prodávám to za dvacet doláčů/kus jako respíky."

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

V původním znění byly ty podprndy černé a Čang je prodával Židům jako jarmulky....

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Období od 18. do 20. století byla jen přestávka po 1000 letech džihádu, kdy vědeckotechnický pokrok dal evropským zemím dočasně náskok. Pro nás je rok 1683 a Vídeň už historie. Pro některé Turky je to dodnes živá porážka a chtějí odčinit. To je totiž ten rozdíl, že v USA a Evropě je zvykem být kritický ke své historii, stydět se za zločiny předků. Posledních několik let se ten stud dovádí hodně daleko. Turci si žádné viny předků nepřiznávají, svou historii vidí jako sled úspěchů a absenci zločinů. Za neúspěchy mohou nepřátelé nebo hrstka vnitřních zrádců, ale předkové byli vždy ctnostní. Stačí se podívat na jůtůb na komentáře pod úryvky z různých historických filmů, kde pisatelé od Alžírska po Indonésii hodnotí Osmanskou říši jen kladně, i když na mnoha místech zastavila pokrok na stovky let, její kolonie byly na pevnině ale nebyly o nic méně koloniemi. Britské impérium ale hodnotí jen negativně, počítají se jen hladomory a krádeže diamantů ale stavba železnice a vzdělání pro místní elity už ne. Na vládě Osmanů se musí vidět jen to dobré a u Britů jen to špatné. Dnes ani Rusové nebo Číňani nemají tak nekritický postoj ke své minulosti, tam se vedou diskuze mezi různými výklady, ale v Turecku naprosto převažuje oslava vlastní bezchybnosti a nevinnosti. Proto je tam politicky nemožné přiznat provinění proti Arménům. V dost zemích Blízkého východu je postoj Osmani vládli tyransky ale byli to naši tyrani a ne cizí jako ti Britové a Francouzi. Stejně tak nejdřív arabská liga odsoudila Saddáma, že obsadil Kuvajt a volala po zásahu OSN, ale nakonec veřejné mínění ovládl názor, že Saddám je sice zlý, ale je náš, proto se mu má mnohé odpouštět, a vojsko mezinárodní koalice je cizí a na svaté půdě Arábie nemá o dělat, i když ho tamní monarchové pozvali.

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

(...) Zpráva o skandálním incidentu z Los Angeles, kde bylo odhaleno, že muž pravidelně chodil na dámské toalety s tím odůvodněním, že má transgenderovou identitu a ukazoval mladým dívkám své genitálie, vyvolal pobouření a diskuze nejen mezi tamními obyvateli, ale také mezi českými uživateli Twitteru. Poslanec za Pirátskou stranu František Navrkal se otevřeně postavil za transgender ženy, které podle jeho názoru mají právo si vybírat, na jaký záchod budou chodit. Klíčovým při rozhodování o tom, kdo může chodit na pánské či dámské záchody, by mělo být nikoliv biologické pohlaví, ale genderová identita, myslí si český politik. (...)

(...) „Chci, aby se ženy nemusely obávat, že na jejich záchody může kdejaký muž s odůvodněním, že se cítí jako žena,” argumentuje uživatel jménem Jan.
„Tak to je ovšem jen váš subjektivní pocit. Proč má někdo respektovat tento váš pocit, když sám nerespektujete pocity trans lidí? Navíc nerozumím, co vám dává navíc jako muži právo rozhodovat, kdo smí chodit na dámské toalety,” uvedl pirátský poslanec. (...)

https://cz.sputniknews.com/20210709/toaletni-totalita-a-chozeni-muzu-na…

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)

Jsem docela zvědav, jak s přístupem ala Navrkal vypořádá radikální islám.

Já bych Navrkalovi navrhl, vyzkoušet jeho přístup v nějaké nou gou islámské zóně v záp. Evropě. Vzít nějaké odvážné "transgender ženy" a vyrazit tam propagovat svůj přístup v praxi. Propagovat jen tak po internetu, to nemá tu správnou šťávu.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Proč barbaři vítězí? Protože jsou barbaři. My jsme ti civilizovaní, co se nesníží na jejich úroveň, a tak nakonec nejsme schopni ochránit ani sami sebe jako albigenští čistí.
Ti nově příchozí žehrají na náš soucit a využívají proti nám samou podstatu naší civilizace, křesťanské slitování a milosrdenství. Které ovšem vůči nám naopak vůbec necítí. Pro ně jsme otroky a je naší povinností jim platit daň z hlavy. A Alláh na nás seslal slepotu za naše hříchy, aby nás jim vydal do rukou.
Když přijde muslim do Evropy, připadá si jak v jiném světě. Doma byl vyučován v Koránu, žil podle Koránu a ten se mu stal jeho návodem na život. Korán je ale natolik protichůdný a ujetý, plný logických nesmyslů, že si sami muslimové museli vymyslet Hadísy, aby těm zapsaným epileptickým záchvatům někdo rozuměl. V Evropě pak muslim vidí samou dekadenci a úpadek, řešení naprostých pitomostí, protože nás pálí dobré bydlo. Toho všeho se nechce účastnit. Nechce se opíjet, brát drogy, vybírat si pohlaví. V chaotickém světě se pak obrátí k tomu, co zná, což je islám. A návod na život mu poskytne imán.
Proto je tak snadné muslimy zradikalizovat. Nestačí jim jen materiální stránka věci, chtějí i duchovní podstatu života, a tu si berou podle svých tradic z islámu. Jejich život hned dostane jiný smysl, šíří islám, a tak jsou ochotni pro jejich vyšší cíl všech obětí, i zemřít.
To my a naše dekadentní civilizace jsme příčinou, proč muslimové vítězí. Do EU se chystá odstěhovat asi 750 milionů lidí z celého světa. To znamená, že zde bude tolik lidí, že se zhroutí všechny zdravotní a sociální systémy, když všechny přijmeme (a i když přijmeme jen desetinu z nich). Ten obrovský nápor ale znamená i obrovský vývoj a posun v myšlení.
Časem dojde k uzavření hranic a střelbě. Zatím jsme ještě plní soucitu. Až půjde o naše nežití, soucit pomine a hranice uzavřeme všem nově příchozím. Nebo jako civilizace spácháme dobrovolnou sebevraždu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Není pravda, že barbaři zpravidla vyhrávají. Během šestnáctého a sedmnáctého století si Španělsko podmanilo Střední i Jižní Ameriku. A nebylo to proto, že by Španělé byli méně vyspělí. Naopak říše Aztéků a Inků byly barbarštější. Během šestnáctého a sedmnáctého století Británie ovládla Severní Ameriku. To všechno s minimálními silami a pouze díky odhodlání a technické vyspělosti.
V devatenáctém století se Evropa zmocnila Afriky a Indie, držela v šachu Tureckou říši i Perskou a Čínskou. Ne přesto, ale právě proto, že tyto země byly zaostalejší.
To všechno se stalo proto, že Evropa měla sílu, vyspělost, ale především odhodlání a ochotu tu sílu použít. Tohle křesťanskému světu dnes chybí. Odhodlání. Přesně o tom psal Walter Kraft v článku, za který ho odsoudili.
Bolestí dnešního našeho světa je skutečnost, že se do popředí dostávají lidé, pro které je vlastní kariéra důležitější, než řešení problémů, které mají v popisu práce. Více než kdy předtím jsou nastaveny podmínky, kdy na společenském žebříčku lze stoupat daleko rychleji podlézáním a intrikami než řádně odvedenou prací. Ono tak bylo vždycky (velmi dobře si pamatuju husákovskou normalizaci a převlékání kabátů po roce 68), ale nikdy před tím nemělo takové chování takový dopad na celou Evropu i s Amerikou.
Ale přesto všechno to nevidím s námi Čechy (Moraváci promiňte, ale pro mě jste pořád Češi)
tak zle. Vy sám, Vidláku, popisujete obrovské vzepětí odhodlání, pracovitosti a solidarity po tornádu.
Ale jinak: bydlím na severu v Lužických horách u německých hranic. Českolipský okres. Když projíždím vesnicemi, všude vidím, jak se staví nové domy, opravují střechy nebo zateplují fasády na těch starých, Vyměňují se okna, buduje se nové oplocení atd.. To všechno dodavatelsky i svépomocí. To jsou aktivity, které ve Francii ani v Itálii neuvidíte.
V každém okresním městě je OBI nebo Bauhaus a v něm plno lidí, kteří kupují nářadí a materiál, aby něco vlastními silami vybudovali nebo zvelebili. Na tyto obchody ve Francii a v Itálii těžko narazíte.
Mám to do německé Žitavy, co by kamenem dohodil. Je tam OBI. Zaměřené na vybavení domácností. Ale oddělení s materiálem a nářadím je tam Popelkou.
Bydlím na horách. Pro řadu lidí znamená zatopit si zapnout přes mobil el. topení. Ale je tu spousta dalších, kteří to řeší jako já, že si natěží, pořezají, naštípají a narovnají do dřevníku dřevo na zimu.
Na stará kolena jsem se vrhnul na pálení keramiky. Mám hrnčířský kruh, elektrickou vypalovací pec i pec na dřevo. Nevěřil byste, kolik lidí blbne tak jako já.
Moje sestra je fanatik na pletení. To samé: ty štrykovačky mají svoje internetové stránky, kde si sdělují ty vzory a tak.
Mám známého, který je fanatik na historické zbraně. Pořídil si i uniformu rakouského granátníka ze sedmileté války. Obráží různé akce a rekonstrukce historických bitev a má doma i jednoliberní dělo.
Není to s námi tak zlé: Před dvěma lety jsem projížděl na kole francouzskou Provence. Byl jsem i u Pont du Gard. Část akvaduktu z římské doby do dnešního Nimes. Ten akvadukt nezničili barbaři ale neochota (lenost) místních ho udržovat.
Co se týče Petra Hampla, koupil jsem si obě jeho knihy o dnešní civilizaci a jsou dobré. Ale žádná osobnost není černobílá. Před časem jsem si ho dovolil upozornit na nepřesnosti v jeho hodnocení Marie Terezie. Reagoval velice hystericky a obvinil mě ze servility vůči Habsburkům.

Tož tak.

Průměrný počet slepic: 4 (24 hlasů)

ale říkám, že je to dekadence, která ničí civilizace a prohrává (možná jen dočasně?).

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

Horale nejsme ve při. Já s vámi vřele souhlasím. Já jen odmítám zavírat oči před tím, co vidím. Odmítám vidět v islámu jen jakousi poruchu v prostoru která s ničím nesouvisí. A odmítám vidět islámské problémy jen a výhradně v Koránu... chci, aby se mluvilo i o amerických intervencích a dlouhé západní podpoře těch nejhorších islámských skupin. I ten Islámský stát byl na začátku živen americkými penězi, než se rozjeli sami. A rád bych, aby i český ateista zkusil pochopit, že víra hory přenáší a v dobrém i ve zlém dokáže obrovské věci. 

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)

No, oni ti muslimové většinově hodně věří, to určitě.
Někteří křesťané taky, ale obecně je jich v současné době asi míň.
Pokud vezmete náboženské texty opravdu vážně, tak na životě vezdejším moc nezáleží, a pokud ano, tak jenom jako na předpřípravě pro život věčný. Takže pokud jste opravdu věřící, neměl byste si s islámem dělat hlavu. Vaše víra je pravá a tak dále.
Já nevidím mezi náboženstvími "knihy" příliš velké rozdíly. Trvají na tom, že jejich bůh je ten pravý a basta; - všechno statní je zanedbatelné.
Problém je, že i křesťanská věrouka je plná logických nesmyslů, stejně jako ta islámská a židovská (a nejspíš i ty ostatní, ale tam už jsem na tenkém ledě, zatímco Starý zákon jsem v pubertě dočetl asi do poloviny (samé vraždy a podobné hrůzy) a Nový asi do čtvrtiny).
Víra nemá s logikou nic společného, je o otázka psychologie a vlivu prostředí (anebo pro věřícího "obcování s bohem", "božího zásahu" a podobně).
Kdyby byla logická, nebyla by to víra.
I tak někdy žasnu, jak někdy i zjevně velice inteligentní, vzdělaní a zkušení lidé provádějí zcela vážně různé náboženské rituály: nevidím principiální rozdíl mezi "svatým přijímáním" a pětkrát denně aplikovanou motlitbou tak, jak to provádějí muslimové.
Já vím, že se říká, že Evropané berou náboženství jako intimní záležitost a že v žádném případě nejsou jako ti militantní muslimové. Problém je v nelogičnosti všech náboženství - stačí systematická snaha duchovních pár let (třeba proto, že někdo podpoří ty duchovní se "správnými" názory), a pojetí se úplně změní, podkladů k tomu ve "svatých textech" se najde dost pro cokoliv, pro mírné spolunažívání i pro vraždění neviňátek.
Četl jsem článek jedné staré učitelky, která se provdala do Francie a dlouhé roky učila v Alžírsku. Vzpomínala, že se celá třída, kluci i holky chodivali koupat do moře a nebyl žádný problém. Holky v bikinách. Čím to, že je to teď jinak? Korán je stejný.
A úplně stejně to může dopadnout s křesťanstvím, při troše snahy ze správných míst. Konečně, když křižáci první křížové výpravy dobyli Jeruzalém, povraždili přes dvacet tisíc lidí, včetně nemluvňat. Prý se brodili v krvi, a plakali štěstím, že Království Boží je nadosah. Věřili a brali svou víru zcela vážně.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

která strávila s manželem asi 12 let v Afghanistánu. Vlastně se vrátili (spíš utekli) až v r. 1977, kdy už o tam začínalo bublat.
Ona tam učila a její manžel byl nějaký expert přes průmyslové investiční celky.
A ta vyprávěla, že i za posledního krále se Afghanistán stále víc sekularizoval, že tam ve městech prakticky neexistovalo potkat ženu v burce a i na venkově to nosily spíš starší ženy. V Kábulu že chodily studentky ve zcela evropském oblečení a jenom byly poněkud stydlivější než evropské holky a i na venkově chodila děvčata do škol.
No, a kde je Afghanistán dnes? Po US dodávkách "protisovětských demokratů" a následném "osvobození"? Ta země se vrátila o 500 let zpátky. Vlastně ale mohou hovořit o štěstí, protože je amíci vbombardovali "jenom" do středověku. Mohli dopadnout mnohem hůř a skončit až v době kamenné...

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

To je obvyklé, že svržení krále přivede k moci horší vládce. Král se opírá o tradici a zákon. Diktátorovi obojí chybí a proto to většinou dohání krutostí. Král tam byl jediným politickým spojovníkem mezi lidmi z různých údolí. Už období republiky 70. let od vyhnání krále po příchod Sovětů bylo plné nestability. Prezidentem se politici nestávali volební kampaní a volbami, ale fyzickým odstraněním předchůdce. Někdy i vlastní rukou uzurpátora. Co udělaly USA před 20 lety? Zase jim začaly nutit republiku, která nemá podporu a mnoha lidem je ta vize nepochopitelná jako způsob vlády. USA potom se podílely na falšování voleb, aby vyhrál jejich kandidát a tím samy demokracii podkopávaly. Republika byla prolezlá tak zkorumpovaná, že za ni část vojáků už dřív bojovat nechtěla. Fotky z Kábulu 60. let jsou dnes neuvěřitelné, že to tam tehdy fakt takové svobodnější bylo.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

...barbary ti vaši. Zejména proto, že je někteří z nich zpočátku považovali za Bohy, či za jejich posly.
My bychom tedy dnes řekli, že ti vaši " vyspělí" byli zkurvení barbaři.

Hezký den.

Douška.
Na okraj, smyšlenka, konspirace, Elf mannům vstup zakázán : cargo kult, kdoví jak se na tyto věci dívali právě že jihoamerické či středoamerické civilizace. Že běloši se pomodlí a za nějaký čas jim odněkud někdo pošle celou obrovskou loď , plnou různých věcí, potravy atd. Taky asi měli představu, že běloši přímo s bohem nejen komunikují, ale že se jim dostává přímé boží pomoci materiální. A tak že to zkusí taky. A rázem máme tisíce nových praktikujících křesťanů...aniž by kdy rozuměli jednomu slovu z evangelií.
Později zjistí že si vymodlili leda tak porobu a zničení své civilizace ....a tak se bouří. Ale to už je pozdě.
A takhle to jde stále dokola ...říká se tomu "pokrok".
Nakonec nám stejně všem nadělí giga cargo nějaké to NEO, ani nebudeme mít čas tu hrůzu nějak pořádně zavnímat, jak rychle se to odehraje. Dinosauři taky beztak ani nestihli si něco moudrého poznamenat, natož zapsat.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Otázka v článku: Co se jim honí v hlavě? Ve většině z nich ponížení a křivda(ve vztahu k naší civilizaci).
Je ovšem nutno rozebrat sociální složení muslimské společnosti, O všem prakticky rozhoduje velmi úzká vrstva několika rodin, kteří žijí dost daleko od ostatních muslimů, na kterých prakticky nezáleží a nikdo na ně nebere ohled. Vyjádřením toho jsou postoje normálních lidí, kteří jsou nesmírně přátelští a milí ve vztahu k cizincům a i k sobě. To je ovšem základní omyl každého cestovatele, protože , jak bylo uvedeno výše, na této mase vůbec nezáleží. Vše je vždy na rozhodnutí vládnoucích rodin a úzké vrstvy náboženských šajchů, s kterými se nesetkáte vůbec, ale tito skutečně po všech stránkách napřímo ovládají celou muslimskou společnost.
A tato vrstva v skrytu duše trpí ponížením, křivdou, že oni žijí podle Alláha a nicméně ti nevěřící psi mají všechno lepší a lépe fungující a co je nejhorší, bez nich vůbec stávající arabské státy nemohou fungovat.
Lze nad nimi zvítězit? Ano, lze, když se bude skutečně chtít. Ovšem je nutné zapomenout v rámci toho boje na lidská práva a podobné vymoženosti, kterým stejně 80%lidí na světě nerozumí, zaměřit se na vedoucí vrstvu, která se paradoxně překopírovala i do Evropy a hlavně zlikvidovat celou vrstvu jejich "druidů", tj. všech těch imámů, šajchů a hlavně rozprášit Umy kolem mešit. Ty se paradoxně nemusí zavřít. Budou to takové mucholapky na nové generace bojovníků, tak jak to dělají v Rusku.
Porazit arabské zdrojové země? Není nic snadnějšího. Není třeba žádné atomovky apod. Stačí na přechodnou dobu zničit vodní zdroje. Po jejich kapitulaci je možné je zpátky obnovit.

Průměrný počet slepic: 3 (11 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Říkalo se tomu dřív trávení studen.
Tresty byly sice stejné jako za (mnohem méně odpudivou) vraždu, ale podstatně vynalézavější.

Nebo snad máte na mysli "pouhé" ovládnutí národních vodních zdrojů na principu francouzské Veolie v Česku?

Průměrný počet slepic: 4.4 (11 hlasů)

A použít atomové zbraně je humánnější? Jak chcete jinak zvítězit? Pokud nechceme s nimi vůbec bojovat, pak jediná alternativa je podvolení. Potom můžeme 100x diskutovat, co jsme měli udělat.
V mém konceptu boje nakonec nikdo nezahyne, ale všichni bleskově přijdou ke křížku, kde vodu dostanou. Vodní zdroje nejsou jako v Evropě, proto nikdo nemá představu , jak to udělat. Hlavní zdroj vody jsou odsolovací stanice, které dokonce nemají ve správě domorodci, ale většinou americká armáda v rámci své přítomnosti. Takže týdenní přerušení činnosti by přineslo kýžený výsledek. Kdoví, zda-li US neuvažují úplně stejně.

Průměrný počet slepic: 3.3 (8 hlasů)

Platíš českou vodu- přispíváš např. na chudé francouzské důchodce. Tomu říkám eurounijní solidarita !!! (projaponsko -důchodcovskou solidaritu už jsem vyzvedával několikrát)
Má Veolia nějaké investory z islámského světa ? Třeba přes Groupama ?
:-D

Vyssávat se nemusí jen voda....že...
Ostatně divil bych se, kdyby nějaký islamský investor nebohatl z prodeje prasečích výrobků křesťanům aj. pod. populacím. Nebo z prodeje alkoholu....kam tam s nějakými prasečími střevy zašitými pod loktem nebo na hlavě.
:-D

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je trochu šílené co tady píšete, na začátku brojíte proti úzké vrstvě vládců, na konci byste ničil vodu, čímž byste zabil všechny, i ty obyčejné neobyčejně přátelské lidi. Jakobych slyšela ozvěnu amerického "vybombardujeme vaši zem do doby kamenné". Jestli tohle není barbarské...donutit lidi žebrat o vodu, o holý život, klečet před útočníkem, nabízet úplatou cokoliv, jen aby děti přežily - takhle chce vidět svět bílý člověk. Dokonce chce vidět, že muslimové cítí křivdu a ponížení . Kdyby tomu tak bylo, možná by se snažili se ním podobat. Ale oni námi pohrdají, a svůj život považují za lepší, proto si ho tak pevně udržují.
Ale víc by mě zajímalo - a co potom, co jim nabídneme potom, kromě vody, abychom prokázali svoje vítězství. Není to trochu málo, Antone Pavloviči?
Jediné co tyhle země ukočíruje, je jejich vnitřní řád a jejich, jimi vybraný a uznávaný, vůdce. Zbavili jsme se jich. Zbavit je ještě vody - bála bych se, aby nezačalo hořet.

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

In reply to by verba (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na tom není nic divného.
Divné by bylo, kdyby ty nápady prosazovali i v praxi, natož aby je za to veřejnost chválila a volila si je za vůdce.

Jinak ale jde jen o běžný internetový folklor. Někdy více zábavný, někdy už nudný....

Ostatně teď mě napadlo - proč dosud netráví muslimové naše vodní zdroje, je tak lehké se k nim dostat ?
Já vím, asi stejná otázka proč vlastně Hitler neokupoval Švýcarsko či proč nepoužíval bojové plyny (tvrdí se, že kvůli osobnímu zážitku, ale to je chabé vysvětlení...) - když při vyhlazování lidí v koncentrácích se obdobné prostředky používaly.....

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

protože plynem zamořená krajina výrazně zpomaluje a ztěžuje rychlé útočné operace a součinnost jednotlivých zbraní.
Pomalou zákopovou válku si německo proti mnohm silnějším spojencům nemohlo dovolit, na to dojelo ve válce poslední, což věděl i ten debil s knírkem.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pohanský koncept, někdy posila davového šílenství (viz např. H. Broch) . Obdobně uvažoval i Hitler ve vztahu ke Slovanům. Jak dopadl - všichni víme.
Reexporty nespravedlností je sytá snad celá historie lidí, některé z nich se projevují dodnes.

Je ale zajímavé pozorovat, co se některým příslušníkům judaisticko-křesťanské (napč. Duka, 2012) honí hlavou, jaký způsob džihádu, potažmo Drangt nach Orient jim občas vytane na mysli. Sice by to bylo ještě zajímavější, kdyby tuto látku mohl empiricky zkoumat např. psychiatr....ale i tak.
Nu, snad nedostane se jim nějaké neohitlerismu, historie se většinou opakuje tak, že je fraškou toho vážného, tak snad jen japonský křesťan jdoucí na procházku s prasátkem uvázaným na provázku, po procházce šup s ním pod nůž a do krvavých jelit a krvavé tlačenky....

Vymění si takový mudrala šejchy za oligarchy a imámy za bankéře a spol...a rázem je doma, ve svém chlívečku.
Co kdybychom mu na čas zastavili přívod vody ? A ropy ?
:-D))))))

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

je vskutku vynikající nápad. Nějak si neumím představit účinnější strategii, jak přesvědčit tamní obyvatele - úplně všechny do posledního - že proti nám mají bojovat. A hezky jednotně. Každý stratég Islámského státu s kouskem mozku se modlí za to, aby západní demokratizátoři nějakou podobnou pitomost udělali, protože účinnější náborovou kampaň opravdu nevymyslí. Rozstřílet „omylem“ z dronu svatbu funguje jen na příbuzné obětí a pár mladších radikálů, tohle by zabralo na všechny. Dokonce i na ty, kdo nemohou fanatiky z IS ani cítit.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

a pak se zase obnovují?
Zejména pokud jde o podzemní vodu, přírodní pozemní rezervoáry a přehrady.

Zničit někomu vodní zdroj znamená dopustit se genocidy. Což je zločin.

Průměrný počet slepic: 3.4 (18 hlasů)

Genocida je zločin... Při dobývání Tenochtitlanu udělali Španělé to, co nazýváte "Zničit někomu vodní zdroj znamená dopustit se genocidy. Což je zločin." Přitáhli dělo a podstřelili jeden sloup akvaduktu, který přiváděl do Tenochtitlanu pitnou vodu. Výsledek na sebe nedal dlouho čekat. Kolem města sice bylo jezero, jenže do toho jezera byly svedeny všechny odpady, takže obyvatelé z nedostatku pitné vody museli používat vodu z jezera (o nějakém převaření ovšem nebyla řeč). Výsledek? Při generálním útoku byli obyvatelé tak zdecimovaní cholerou a tyfem, že mnozí bojovníci nebyli schopní ani hodit kopí a nechali se trpně podřezávat (šetřili Španělům střelný prach i olovo).
Víte, ve válce se dějí zločiny a účel světí prostředky. Muslimové to vědí. My si to ještě zuby nehty nechceme připustit. V tom je jejich výhoda. Až si to připustíme, jde o to, jestli nebudeme tak zesláblí, že už se necháme jen trpně podřezávat. Genocidy se ale dopustí ti druzí, my si můžeme dát na náhrobek, že jsme "byli čistí". (Kterýžto náhrobek muslimové brzy vyvrátí, neboť uráží Alláha, že?)
Naše chyba je, že přiznáváme větší "lickápráva" šmejdům než vlastním.

Průměrný počet slepic: 4 (15 hlasů)

připouštějí? 2 nejhorší války a dokonce světové,vedli Evropané,ti moc dobře vědí,co válka je , o nějaké čistotě ani řeč a lidská práva vyrostla z toho poznání,co válka je.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

Zločin to je z našeho pohledu. Totální likvidace jezídů a křesťanů nám vůbec nevadí. Proč třeba nedáme přednost utlačovaným křesťanům z těchto, kdysi sekulárních, zemí? Proč litujeme několik utopených mohamedánů, umně narafičených pro fotografy a tito utačovaní a nebo i mrtví křesťané nám nevadí? Pohoršujeme se nad tím, že lodě plné invazivních mladíků bez vzdělání, s naprosto odlišnými hodnotami v hlavě, nechce žádná země dobrovolně přijmout.
Tam jsou naše slabiny. A oni to velmi dobře vědí. Ono jim na životě až tolik nezáleží, neb co je dobré pro víru, tak i pro toho nahoře, který na ně čeká, údajně obklopený nedočkavými pannami. K tomu se zamlčují, či zkreslují jejich trestné činy, brutální napadení, znásilnění, vraždy. Zamlčujeme naše ústupky jejich víře, nevadí nám imámové v jejich nově zbudovaných mešitách. Jakékoliv negativní reakce naší společnosti jsou tvrdě potlačování bez ohledu na naše práva.
Poslankyně Maříková, pan Kraft a mnoho jiných z celého světa by mohli vyprávět, tedy kdyby mohli, o tom jak náš režim, celá naše civilizace nenápadně propaguje a vlastně i podporuje tuhle, civilizačně odlišnou víru. Jak jim přiznáváme v našem světě práva, která jsou pro ně ničím a jen je dovedou umně využít v jejich prospěch a naší postupné likvidaci.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)