Idioti ve vysokých postech

Autor
Štítky

Krátký zemědělský úvodník:

Dneska  v pět odpoledne svolává agrární komora velkou demonstraci. Slyšeli jste o tom? Neslyšeli? Nedivte se, naši pravdomluvní novináři mají povinnost zatloukat, zatloukat, zatloukat. Pro Evropské hodnoty to totiž není dostatečně dobré téma.  Bude demonstrovat proti prvnímu debilnímu Nekulovu nápadu. Ano, týká se to dotací. Ano, týká se to změn v dotacích, kdy malí dostanou víc než velcí.  

Už samozřejmě nikdo neřekne to druhé (a vsaďte se, že obzvlášť novináři o tom ani nepípnou) - že malí nedostanou navíc ani korunu -  dostanou stejně jako dneska... a ti velcí dostanou míň. A ti malí, co dostanou alespoň ty dnešní prachy, jsou podniky do 50ti hektarů. Což je u nás v podstatě neuživitelná výměra, což o ví každý, kdo čte pravidelně Vidlákovy kydy. 

Fiala se totiž snažil tuhle věc potichu poslat do EU, aby bylo hotovo než si toho někdo všimne. To jen kdybyste nevěděli, kdo mu zaplatil kampaň... 

Na jednu stranu to bude průser... Ale na druhou se budu přes skřípající zuby usmívat, protože to nejvíc dopadne na takové ty běžné malé zemědělce o velkosti kolem 500 - 1000 Ha. Protože ti jsou podle nové legislativy už velcí. Ano, to jsou přesně ti, kteří demonstrovali proti Agrofertu na akcích Michprdů,  stáli tam před svými obrovskými (za dotace koupenými) traktory a řvali, že Babiš je zemědělské zlo. Tihle teď právě zjišťují, že jsou v Bruseli.  Že si svoje pracně zcelené pozemky mohou strčit do řiti nebo je rozparcelovat dětem po padesáti hektarech, aby se na nich neuživil nikdo... a nebo je prodat velkým hráčům, kteří si s nevýhodnou účetní bilancí poradí snáze. Jejich dobrý skutek byl právě po zásluze potrestán. Bohužel je tu dost normálních zemědělců, kteří nebyli tak blbí, ale ti na to teď také doplatí. 

Zítra tomu věnuju celý článek, kde celý záměr detailněji popíšu a vyvodím z toho patřičné závěry.

 Takže milí seznamáčtí a českotelevizní intervijuci!  Všichni čtete Kydy.  Všichni máte zadání od svých šéfíků, v jakém duchu máte informovat.  Zítra a v dalších dnech si to spolu rozdáme. Protože vy nezávislí nejste, ale já jo. Vy si musíte vydělat na hypotéku a já nemusím. Takže šupky dupky, mazejte pracovat. Demonstrace je dneska odpoledne, tak si rychle vymyslete, jak to okecáte. Já si vás pak v dalších dnech s chutí podám. Protože já o tom něco vím a vy víte kulové. 

A vy -  alternativní redaktoři, co ode mě přebíráte materiál... vy se připravte na přebírání. A vy - co dáváte moje články na fejsbůk, nezapomeňte na ten zítřejší. Bude dost vhodné, aby alternativa zase jednou rozjela celospolečenské téma. Protože to velmi brzy pocítíme v peněženkách. Všichni. Hlídací psi demokracie se zase jednou rozhodli nic nevidět a nic nevědět. 

 

A teď už dnešní článek: 

Včera jsem se krátce dotkl podle mého té největší příčiny všech našich problémů poslední doby. Totiž toho, že se neodehrává žádné spiknutí elit a Kalergiho plánů, ale prostě jenom na vysokých postech v celé západní společnosti sedí nekompetentní idioti. Kteří se tam dostali díky tomu, že že si před třiceti lety poměrně chytří lidé řekli, že náš Západ má nastavené tak dokonalé řízení, že klidně můžeme mít ve vedení i blbečky chudé duchem. Neviditelná ruka trhu to totiž vyřeší sama. 

Takhle to přece říkal Klaus ne? A nejen on, to říkali všichni ti velcí průmysloví baroni ze Západu. Tohle říkali šéfové těch největších firem. Nechte firmy na pokoji, tržní síly vyřeší všechno, bohatství prokape až dolů a nějací ministři...ti jsou tu jen do počtu, aby to nevypadalo jako dickensovský kapitalismus. Podívejte se na staré televizní noviny z roku 1995. Tam přesně tohle uslyšíte.  Tohle se obhajovalo i po hospodách, na tomhle jsem se já začínal profilovat v politických debatách. Neviditelná ruka trhu, světová obchodní organizace, nezávislá centrální banka... to byly ty správné recepty. Kapitalismus bez přívlastků. Tohle nebylo jen u nás. My to jen převzali. Tohle byl celý Západ. Že prezident někde pígluje stážistku, že se do důležité fukce dostává nevzdělaný blb, co si plete Česko s Čečenskem a kdo vlastně ani neví, kde je Afghanistán, to přece nevadí. Máme tu volný trh, ten takové drobné nedostatky v charakteru a kompetenci hravě vyrovná.  

Tenkrát, když s tímhle konceptem přišli, tak právě končila studená válka. Ta vysloveně všechny nutila, aby měli všude kompetentní lidi. A když pak přišli první profesionální blbečci, tak se dlouho nic nedělo. Pod ředitelem pošty dosazeném politickou tlačenkou, jehož jediná kvalifikace bylo podkuřování premiérovi,  seděli ještě dva náměstci, co se poštou zabývali celý život. On se jich samozřejmě brzy zbavil a dosadil si další dva profesionální intrikány co zase podkuřovali jemu. Ale pod nimi seděli ředitelé sekcí, kteří to také dělali celý život. Oni se jich také postupně zbavili, et cetera, et cetera... 

No a dnes - o třicet let dál - už sedí nekompetentní pitomci ve všech řídících složkách odshora až dolů. 

Pozor - když mluvím o nekompetentních idiotech, tak netvrdím, že nejsou inteligentní. Naopak. Jsou velmi inteligentní. A zpravidla umějí i perfektně anglicky. Ale o svém postu nevědí vůbec nic. Ve škole je naučili řídit vztahy. Jsou profesionálními intrikány. Umějí podkuřovat, umějí vyhrožovat, umějí přesně to, co uměla šlechta na dvoře Ludvíka XVI. A díky tomu jsou povyšováni i za své neúspěchy. Zároveň jsou jedno bratrstvo, protože přesně z bratrství žijí a tomu se učili. Skandály sice vypukají, ale tihle jimi vůbec nejsou ohroženi. Jejich kvalifikace je v tom, že vždycky použijí ty správné nástroje, aby se udrželi ve funkci. Vedou ocelárnu, ale netuší jak funguje vysoká pec nebo konvertor. Vedou teplárny, ale vůbec netuší, jak funguje kotel. Vedou energetický gigant, ale vůbec netuší, jak se z uhlí dělá elektřina. Ještě si tak umějí přečíst účetní položky. 

A neviditelná ruka trhu zatím dělala tu špinavou práci na kterou oni neměli čas.  Tím jedním jediným receptem - osekat lidi, osekat náklady, zvýšit zisky na úkor kvality, funkčnosti, trvanlivosti....  Ti nahoře se mezitím zbavovali jakékoliv schopné konkurence jak v podnicích tak ve státní správě a dokonce i v politických stranách. A protože nikdo už ničemu nerozuměl, tak si ten trh zbožštili. Trh je vším, trhu se musí cokoliv obětovat (cokoliv tam dole, ne jejich majetky a zájmy). Z dobrého sluhy se postupně stal zlý pán. 

Zatímco v Číně (i v Rusku) pochopili, že trh je dobrý nástroj, že v rukou chytrých a kompetentních lidí umožňuje neuvěřitelné věci, na Západě se trh stal molochem. Zlatou sochou. Oltářem. V Číně pochopili, že trh a měna jsou dobré měřítko ekonomiky, že nejjednodušší kontrola je kontrola juanem a že všechny ty tržní nástroje jsou jen nástroje, které je tu a tam nutné odložit. U nás už s tímto nástrojem vlastně nikdo zacházet nesmí. Na to je příliš svatý. 

 Ne, fakt to Klaus Schwab nemá v rukou. I když si on sám možná myslí, že má a že o něčem rozhoduje.  Je mi líto, ale v rukou to má Čína. Protože díky dovednému použití tržních nástrojů už má pod palcem téměř všechna strategická odvětví. Včera jsem to psal - koupili si takřka všechny světové producenty pesticidů... a divili bychom se, kolik dalších oborů se rozvíjí už jen díky čínskému kapitálu. Ty poslední evropské velké peníze tečou ve velkém do Ruska bez ohledu na politické proklamace. A Litva pěkně bude s Čínou normalizovat vztahy, protože jim to Němci poručili. A žádná novinářský křik na tom nic nezmění. Včera jsem se doslechl, že jakýsi čínská firma právě spustila malý modulární reaktor chlazený heliem. To bude prča, až se ukáže, že důsledky grýndýlu jsou docela jednoduše řešitelné - ale jen čínským reaktorem. Ale to už bude většina Kolářů a Džamil dávno v Bohnicích (nebo v ujgurských převýchovných táborech), a tak nás nebudou oblažovat řečičkami o nebezpečí čínského vlivu. 

Protiruské sankce obcházel každý, kdo měl trochu kuráže. To je vůbec symptom celého Západu. Už dávno tu nehrajeme společnou hru. To jen se najdou asertivní a schopní jednotlivci, kteří tu něco vybudují a udrží a zpravidla jsou u toho jednou nohou v kriminále.  Ale i ten nejschopnější podnikatel musí srazit podpatky před blbci ve státní správě a neziskovkách. Podívejte na Volkswagen... taková firma to byla, kdysi si dupli a v Berlíně se z toho vláda posrala. Dneska stojí v uctivém předklonu a všechny jejich plány jsou plány o krachu.

To že tu máme erupci debility, to neznamená, že tu nejsou i chytří a schopní lidé. Ale už to není celospolečenský jev. Každý sám za sebe. Státní zájem neexistuje. Jen zájem jednotlivců. Každý den přibývá intrikánů a ubývá odborníků. Schopný podnikatel/investor/továrník dnes přichází o příležitosti ne kvůli nedostatku peněz, nedostatku surovin nebo nedostatku energie. Přichází o příležitosti díky fatálnímu nedostatku schopných lidí. A zároveň si všichni pozvolna zvykáme na svět plný nefungujících věcí, neschopných opravářů, automechaniků co umějí jen napíchnout diagnostiku, stále horších doktorů a nedostatkových zubařů... Co by za to dnešní investor dal, kdyby měl k dispozici lidi z roku 1990... 

Dnešní doba je fakt hybridní a proto platí i tento protimluv. Že tu existují lidé vybaveni mocnými nástroji, rozhodují o budoucnosti, házejí stamiliardami, tisknou peníze podle nálady, škrtem pera zavírají funkční provozy, ničí ekonomiku jako celek, ničí vztahy s jinými zeměmi... a zároveň jsou to idioti na jejichž aroganci všichni doplatíme.  Na jedné straně jsou všechny posty zamořeny intrikánskými šmejdy, ale na druhé straně - i když o tom víme, neumíme se jich zbavit.

Jsou nekompetentní jak Ludvíkova šlechta, ale projeví se to až útokem na Bastilu. Jejich zbabělost, hloupost, aroganci a neschopnost odhalila až první kulka co jim letěla kolem hlavy. Žádný francouzský revolucionář se mezi ně nedostal a nezačal je vytlačovat z Ludvíkova okolí. Žádný revoluční výbor neobsadil žádný vysoký post v Ludvíkově aparátu. Ukázalo se to, až lid dostal odvahu. Pak se to najednou sesypalo jak hrad z písku. Bundesvér je papírově silný, ale nejdřív by se musel někdo osmělit a zaútočit, aby se zjistilo, že FlintenUschi zničila německý vérmacht víc než Žukov s Koněvem dohromady. 

I u nás všechny ty budovy, paláce a skleněné centrály vypadají silně a mocně. Ale jen do chvíle, než první jednotka domobrany (nebo mafie) vykopne dveře. 

Dám vám pár příkladů.  Skoro každý den vyplave nový skandál, jak ministerstvo neumí zadat IT zakázku. Člověk má pocit, že to dělají schválně aby si mohli nahrabat. Není to tak. Prostě to podepisují blbečci, kteří o IT nic nevědí a místo aby věřili ajťákům, tak věří jiným kamarádům blbcům, kteří jim tvrdí, že je všechno v pořádku. Krást se dá i tak, aby se nic nezjistilo.  Fakt není nutné kvůli tomu podepisovat tak okatě nevýhodné smlouvy, že si jich všimne i tupý český novinář.  Pokud děláte něco za miliony peněz, je strašně snadné si zařídit, aby nějaké procentíčko zbylo a nedalo se odhalit pitomým porovnáním účtů. 

Každý den vidíte, že celý pokrok posledních třiceti let uměl jen dvě věci - půjčit si peníze a ořezat pracovníky. Peníze natisknout a hýbat úrokovou sazbou. Lidi vyhodit  a udělat cokoliv, aby to ještě fungovalo. A zavírat oči před tím, že jednou se může něco podělat a pak prostě nebudou lidi aby to spravili. 

Jiné nástroje vidíte jen v Rusku nebo Číně.  U nás je to pořád stejné. Já Babiše považuju za schopného podnikatele, který se vyzná ve svém byznysu. Ale v té státní správě také neudělal prakticky nic jiného  než  účetní bilanci. Jiné nástroje nemá v rukou a nijak si je nemůže vytvořit. A má k čemukoliv tolik překážek, že se do ničeho vlastně nemá cenu pouštět. 

Kdypak jste naposled slyšeli, že by nějaká Leyenová mluvila o tom, jak se postaví nový železniční uzel, jak se postaví nový přístav, jak vytvoříme chytrou elektrickou síť. Mluví jen o penězích. Že se do něčeho nalijí miliardy. Ostatně jak by o něčem takovém vůbec mohla mluvit? Během tří minut by se ukázalo, že má znalosti jako Kateřina Biomasa. Ale uměla skvěle lézt Merkelové do řiti. Uměla jí říkat co se Angele líbilo, zároveň svým chováním nikdy neukázala ani stín neloajality, nikdy nezavdala Angele pocit ohrožení. 

Ono je to svým způsobem jednoduché. Stačí být neschopnější než váš šéf.  Pak pod ním budete vegetit a až jednou odejde do důchodu, přijdete na jeho místo. A když se postaráte, aby vaši podřízení byli neschopnější než vy, nikdo vás nesesadí a strávíte pracovní kariéru tím, že se budete podílet na ničení civilizace a vydávat to za tržní opatření. 

Nebo si vemte ty Majdany. Nejlíp se to povedlo na Ukrajině. To ještě Putin nevěděl, co ho čeká. Ale rychle se tam v Rusku poučili, rychle si zpracovali informace a od té doby se to už nějak nedaří. A každý další pokus je čím dál větší komedie pro nás nezúčastněné a větší tragédie pro tamní prozápadní umírněné lidojedy. 

Vrchol debility zatím ukázali němečtí Zelení. Už jsou nejen proti uhlí, proti jádru a proti plynu. Už jsou i proti větrníkům. Vsadím se, že nikdo z jejich představitelů a analytiků nikdy neslyšel o tom, že stabilita sítě závisí především na tom, že výroba i spotřeba musejí být vzájemně ve shodě. Že prostě nejde zařídit, aby všichni zapnuli pračky, když zrovna začne foukat vítr a vypnou je, když foukat přestane. A že může foukat jak chce, ale síť stejně spadne, když se stejné chvíli nebude odběr. 

Tohle má také exponenciální vývoj. Dlouho nic, pak ještě déle jen malé kapičky problémů... a pak se to  najednou utrhne a už se to nedá zastavit. Najednou koukáte, že vám z Egypta vozí močovinu, že Čína vlastní všechny kapacity na výrobu pesticidů, že musíte od těch zlých diktátorů vozit i blbé roušky a injekce. A víte co zjistíme dál? Že všechny ty naše dluhy také patří Číňanovi. Že to všechno dlužíme jim... jinými slovy, že jim patříme. Ono je to tak možná už teď. Možná už dávno nepatříme Německu a EU. Vlastně je klidně možné, že jednou EU padne a my to ani nepoznáme, protože v těch šéfovských kancelářích už budou sedět žlutí hoši. Že prostě jednoho dne jen přejmenují ty podniky, zavedou čínskou pracovní dobu, zatknou všechny novináře, Vystrčil bude veřejně popraven na Spartě, ale jinak se nepohne ani lísteček. 

Já mám velkou fantazii.  Ale tohle není žádné spiknutí západních elit. To je jen obyčejná starost dávných tatínků dobře zabezpečit své rozmazlené fracky pomocí pouček o kapitalistickém volném trhu. A ani tihle taťkové si nedovedli představit, že jejich děti tu blbost rozvinou do tak neuvěřitelných rozměrů. Že za pár let budou všechny ty tržní nástroje na houby. Že zbožštění trhu a volání po tržních silách zdegeneruje v přesný opak - ve svět kde chudí dotují bohatým, kde se tisknou peníze dle libovůle, kde se i globální koncern posere před ojroúředníky. 

Ale tohle všechno se ukáže, až padne Bastila. Teď ještě celá ta šlechta vypadá mocně. Ale počkejte až se potkají se skutečně naštvanou revolucí. Počkejte až se potkají s prvním odhodlaným Napoleonem, který bude mít všechny své maršály povýšené za statečnost a schopnosti, nikoliv za  líbání řiti. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (219 hlasů)

Komentáře

Tady asi nejde ani tak o cenu, ale o vkus. Sice, každý ho máme jiný, ale za mně - jelen patří do lesa.

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

kancelář rektorky...

Mě spíš zaráží nedostatek vkusu těch "umělců" co to stvořili a nedostatek vkusu někoho, kdo to fakt koupí a užívá...

Ale je pravda, že si mohla koupit i sádrovýho trpajzlíka...

https://denikn.cz/304535/dane-zamrzly-v-90-letech-radikalizuje-se-nam-s…

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

... člověk prozrazuje nedostatek vkusu, ale tím "lampa-koněm" dává najevo nepřítomnost lidskosti. A to je nesrovnatelně závažnější.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Jaký má zdejší Pavlačová Alena přehled. Takže za státní peníze? Jste si jistá?

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

In reply to by To (neověřeno)

Trvalý odkaz

Посылаю за наградой для товарища Алены.
https://img.cncenter.cz/foto/vladimir-putin-mdz-rusko-kun-policie/Zml0L…

Průměrný počet slepic: 2.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Co idiot,to Sorosův slouha.
Bělobradkovi stačilo školení 14 dní,Farský je pomalejší.proto delší školení,takto si školí své slouhy,někdo to po Fialovi musí převzít.
Jak jsem už psal,jde o likvidaci i našeho zemědělství,ani Babiš by tomu nezabránil.
Dění kolem plynu ropy,elektřiny,jde o záměr USA,finančně poškodit Rusko,že to zlikviduje i Evropu,to USA nevadí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (19 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

V případě " Ruska" také nepoužíváme " Rasíja", v případě Německa Deutschland.

SSA - Schutz...eh, Spojené Státy Americké.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

Pane Chlorků.
To nejde,to by si někdo mohl splést Esesácí Ameriky.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

To by mohl udělat jen někdo naprosto nerozumný či škodolibý.

Snad jen při odvozeninách by mohl vzniknout problém : například když se z pojmu " Rusko" odvozuje pojem" Rusáci".
Mohlo by se to obejít třeba takhle : Příslušníci SSA.
Ale dost žertů, prostě to zkusme. Třeba to pude. Vždyť je to naprosto normální : Spojené státy americké - SSA (možná raději Ssa ?).

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

K tem nemeckym Zelenym... se nedavno prsil Vanecek, ze uz tyden a zadny blackout. Tak zrovna vcera jelo Nemecko skoro z pulky na uhli (49%), plyn dalsich 20%. Offshore vetraky predstihly zpracovani odpadu o prsa (1,3% vs. 1,8%), plus docela masivni dovoz ze zahranici plus to vypada, ze zaroven orizli spotrebu. Myslim, ze se tam klepalo hodne sevrenejch prdeli.

Sdelavadla? Nic.

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

mohli jsme ho včera zaplatit, Němci by nám povolili si za patřičné milióny ho uskladnit v německých zásobnících, dneska by nám ho mohli...dneska by nám ho mohli zablokovat (protože něco, dejte mi půlhodinu a záminku vymyslím) a spálit v německých elektrárnách.

No a mohli k nám prodat za dvacetinásobnou cenu námi již zaplaceného plynu elektrickou energii ze svých plynových elektráren.

Není to princip naší energetické bezpečnosti?

Průměrný počet slepic: 3.9 (16 hlasů)

1)
Evropské právo je nadřazeno českému právu, včetně české Ústavy

2) V důsledku toho je nevyhnutelně zájem Evropské unie nadřazen zájmům lidu české republiky

3) Zájmem obyvatelstva unijní Evropy (a ČR jakožto historického německého Protektorátu zvláště) je udržet v čele EU její vůdčí stát - Německo.
K tomu je nutno udržet na území Německa sociální smír.

4) Na přechodnou dobu několika desítek let je tedy nutno prioritně zásobovat surovinami a energiemi Německý Volk, především ten nový, oprávněně netrpělivýv důsledku utrpěných koloniálních příkoří (zvl. ze strany Anglie a Francie) v minulých staletích.

4) Podmínkou je tudíž zabezpečit dostatek energie a surovin rozšířením euroamerického demokratického Lebensraumu na území Ruska, jakmile získá naše demokracie nezpochybnitelný právní nástroj - Právo Silnějšího.

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Fiala není vůbec blbej. Má rád Pepu Nose a bude zemědělcům tak dlouho snižovat dotace, až dožene francouzské soudruhy. Bo Země je kulatá.

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

vsimnite si tu damu Pekari.
Pise statusy na twitter ako keby ani v politike nebola, a uz vobec nie na cele parlamentu.
Aky to ma a bude mat dopad na cesko madarske vztahy ?

Podla mna na to Pekari serie. Ide si na svojej myslienkovej vlnke a ze bude po nej potopa?
Na to serie pes.

Vacsina tych ukvakanych ako su Hrip Kolaz Novidni si podla mna idu rovnaky princip.
Rebeluju, ani mak tvorivosti - uz vobec nie statotvornosti.
A ze bude po nich potopa?
Na to serie pes.

AB urobil hovno pre cesky stat, po volbach mohol bojovat, ale nechcel. Mal by odist komplet z politiky, lebo je posrany az za usami. Ziadny vzdor chujovinam z Brusele nepraktikoval. Chranil si kejhak a tiez praktikoval - po mne potopa.

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

jim jde o získání volyčů. Všem, pětikolce i ANO.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na duši klid, poněvadž faktická odpovědnost žádná (včetně té karikatury Hindenburga, ten už začal být hodně nechutný, této atrapě úspěšnosti např. rozhodně nepřináleží soudit někoho - nakolik je úspěšným člověkem) ....takže co ? Nějaké to divadélko dovede sehrát každý.
Pan Obrst pak bude snažit se vypadat že je náramně slušným, i kdyby se spolupodílel na ještě větším útlaku založeném na biologickém rasismu( šikana, diskriminace a segregace neočkovaných) nebo antistátní energetické pseudopolitice. Hlavně aby byl dobře nalíčen, měl krásnou pěšinku, vůbec aby působil dojmem hollywoodského herce, příjemně voněl a verbálně převyšoval svou morálkou, logikou a estetikou všechny okolo (což není příliš těžké, za daných podmínek). To mnoha lidem stačí. No a aby se příkoří nedělo jim, na spoluobčany a spoluobčanky taky serou.

Průměrný počet slepic: 3.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlák napsal: "Dneska v pět odpoledne svolává agrární komora velkou demonstraci. Slyšeli jste o tom? Neslyšeli? Nedivte se, naši pravdomluvní novináři mají povinnost zatloukat, zatloukat, zatloukat."

Zajímavé je, že "zatlouká" i sama agrární komora. Na jejich webu ani na fb o velké demonstraci ani zmínka.
Ale za to může určitě Soroš.

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak nějak. Žijeme v klientském kapitalismu, kde známosti jsou víc než vědomosti. Prostě Kačenka Zemanů bude mít hodně dobře placené místo, třeba jako diplomatka a mladej Vidlák bude makat ve své kovárně až do dne, kdy nějaká podobná Kačence veškeré malé kovárny zakáže ve jménu Nového blaha. Vidlák pojede ještě chvíli načerno a potom přijdou z finančáku a napaří likvidační pokutu.

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)

protoze konici bez kovanych podkuvek s plastovejma z recyklovanych pet lahvi daleko nedoklusou

taky zakazanim vsech zdroju elektricke energie krome solarnich se nepodari nic vyrobit, dovest, prodat

a tak kacenka bude za 15 let tahat konev s mlikem za 10 korun, chodit v poslednich hadrech

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)

Ještě desítky let bude mít stát co odprodat a zaplatit svoje lidi. Klidně ostatním znárodní nemovitosti. Může přihodit Karlštejn, Orlickou přehradu, D1, .... , a nakonec Slezsko a Moravu.

Průměrný počet slepic: 3.1 (9 hlasů)

Doporučuji vidlákovčátku přeříznout na nějaké grupnsex party kačenku....a má vystaráno. leda by mu sebrala grunt přes rozvodové řízení.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

The Saker nabízí odpovědi na otázky
https://www.pokec24.cz/nezarazene/kdo-ztratil-kazachstan-a-komu/?utm_so…

Kdo s čím počítal, kdo se přepočítal a kdo se nedopočítal.

Hodně sebevědomé, ale asi hodně blízko skutečnosti. Zase narážíme na personální vyfutrování důležitých a rozhodujících postů v mocenské pyramidě.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Taky ho čtu, no,uvidíme.Některé čtvrti Alma Aty jsou jako z Paříže.Je to škoda.
Laboratoře americké armády,kde se experimentuje s dýmějovým morem.Uran.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Pane Admirál.
Díky za uvedení článku.
Také si myslím,že to výborně popisuje o co v Kazachstánu jde.
Jak jsem už psal,mělo jít o bleskové převzetí moci v Kazachstánu,proto i ten teror,asi byly teroristé přesvědčeni,že nebudou vyšetřování-potrestáni.Měl to být i dárek Putinovi,před dnešním jednáním,co ho mělo zlomit.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Proto ti nekompetentní nahoře umisťují svoje děcka na prestižní školy. Kvůli kontaktům a zajištěním jejich budoucnosti býti zase těmi nahoře na dobře placených místech.
Když byla Buzková ministryní školství a plánovala Inkluzi, tak na ni vytáhli, že všechna děcka má na prestižních školách. Odpověděla, že to tak měli všichni ministři školství před ní a měla pravdu. Já dodávám, že i všichni po ní.

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

"... až padne Bastila ... až se potkají se skutečně naštvanou revolucí."
A co se potom vlastně stane? Vlak již odjel.
Ten Napoleon u moci bude moci udělat co?
Spočítá svá aktiva a zjistí, že má nesplatitelné dluhy. Že nemá žádné patenty na high-tech a může vyrábět jen šunty, kterými již Čína obsadila veškeré trhy a vyrábí je za čínské ceny. Bude Čechům (Polákům, etc.) stačit miska rýže na den?
Do roka popraví Napoleona.

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

Do deseti ? Politický žádný, padělatelé a šílenci...posléze je některé opět internovali.

Možná až padl Tuilerijský palác, tam šlo převážně o švýcarskou gardu, která se bránila opravdu urputně, ale opět nešlo o nějakou významnější bitvu, ty se odehrávaly jinde.
Nebo spíše kdyby padli ti, co je označil za vrahy revoluce Babeuf.
Však to taky celé šlo od jakobínů přes robespierrovce až k Napoleonovi (mimochodem, ono " fraternite" se do kurzu dostalo až za něho, ovšem mělo znamenat bratrství ve smrti - za císaře pána, za lepší jeho zítřky....).

Průměrný počet slepic: 3.1 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak ještě jednou.
Podle Vidláka dneska agrární komora svolává velkou demonstraci ale není o tom slyšet, protože novináři dostali rozkaz zatloukat, zatloukat a zatloukat.
Proč ale zatlouká sám svolavatel? Agrární komora o demonstraci nic nepíše. Proč? O tom Vidlák pomlčel...

Ne všichni novináři ale "zatloukají" a o chystané demonstraci píší.
Namátkou Idnes, Echo24, Forum24...
Někteří píší že demonstrace bude 12. ledna, viz Zemědělec, Zemědělský týdeník

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

.....komory bankéřské. Pudou po ulici s transparenty a budou kopat do zadků proletáře...

Historie se rýmuje.
Rakušan už tady znova vládne, zdegenerované maloměšťáctvo volá po Napoleonovi nebo aspoň ať se vrátí privatizační šme...eh, oligarcha, Hindenburga karitura je tu taky, severingovská socdem se ovšem už rozložila sama - zevnitř, komouši místo internací a koncentráků neodolali a vybrali si kolaboraci, neohenleinovci se natlačili do mocenských struktur také díky zdegenerovanému maloměšťáctvu, segregace a diskriminace neočkovaných spoluobčanů a spoluobčanek na bázi biologického rasismu jim opět nevadí - hlavně že se to netýká jich, zatím je však jejich podpora válce slabá - ale to jen díky jejich zbabělosti a určitě na tom moc ještě zapracuje....no a samozřejmě že ti movitější se chtějí zachránit útěkěm...
-----------------------
Japonský film " Hlasy mrtvých studentů" (1950) poukazuje na to, že i ve vyhrocené a extremní situaci , jakou samozřejmě válka je, se masy nedokáží oprostit od šimpanzích návyků, tlak nemusí být příliš velký, zvyková - automatická, strojová poslušnost si sama poradí. Proč by to pak měly dělat za dob poměrně klidných, že....není zde žádného relevantního důvodu....navíc o zdegenerovaném měšťáctvu je známo již poměrně dlouho, že není schopno si vytvořit žádnou VLASTNÍ politiku, je jak ten prach navátý před noru, jak trefně poznamenal Thoreau...

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Bek , kdo by to o něm řek ?
"...byl členem fakultního výboru SSM se zodpovědností za organizaci Studentské vědecké odborné soutěže. V roce 1988 se stal kandidátem KSČ, k členství ve straně ovšem jeho kandidatura nedospěla. 17. listopadu 1989 se zúčastnil protirežimní demonstrace na Národní třídě a poté na FF UK spoluzakládal stávkový výbor. V týdnu po 17. listopadu svou kandidaturu zrušil...."

Mě k tomu členství taky chtěli dostrkat, ale já je poslal někam už dávnějc před soudr...eh, europanem Bekem.
Předpokládám, že Bek volil před rokem 1989 kandidáty NF, tedy vládu KSČ. No ale dám všecky dotace co jsem kdy pobral v sázku na to, že bude prohlašovat, že ne ( takovým způsobem se pak navyšuje procento těch, kteří jsme OPRAVDU komouše nevolili, časem se to zřejmě takto naprosto obrátí - a bude nás takových 99, 3 %....:-D))))

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

co ho jmenovali.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Taky Vlk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jinak doporučuji sledovat https://t.me/s/boris_rozhin
Pro nás starší v originále, pro mladé s překladem. Je to rusky pohled ale beru ho za kvalitní zdroj

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

"

" K tem nemeckym Zelenym... se nedavno prsil Vanecek, ze uz tyden a zadny blackout. Tak zrovna vcera jelo Nemecko skoro z pulky na uhli (49%), plyn dalsich 20%. Offshore vetraky predstihly zpracovani odpadu o prsa (1,3% vs. 1,8%), plus docela masivni dovoz ze zahranici plus to vypada, ze zaroven orizli spotrebu. Myslim, ze se tam klepalo hodne sevrenejch prdeli.

Sdelavadla? Nic."

-------

Takže větráky pokryjí vcelku spolehlivě 1,8% spotřeby německé energie, soláry nyní v zimě pochopitelně méně,

Ale jako perspektivní vidím to zpracování odpadu:
Vcelku osvědčené se jeví pálení nábytku, parket a krovů.

Já bych českému poradci pro energetickou bezpečnost přidělil subporadce, ať v EU vidí, že nevylučujeme z tvorby energetické koncepce ani vyloučené lokality.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

ze jsme spalili i dvere.
Potom byla zima jeste vetsi .... :-D

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

Vona ta ta zima bude ještě sranda.
Daleko dřív, když v zásuvce "nebude" elektrika, po vyčerpání samotížných vodáren, nebude kupodivu v kohoutku vodsa, tudíž ani nepůjde spláchbout na záchodě.
Už to vidím, živě a v barvách, vykopu na zahradě latrínu.
Ale co lepší lidi, elita národa, co obývá bytečky v centru měst?
Pražská kafárna bude reálně i po čichu Pražskou žumpou.
Emma Smetana.či Dagmar od Venci flašky Ruzyně, běžící s kýblem hoven k Vltavě, pohled k nezaplacení.
Bude o novém životním stylu celebrit referovat Blesk?

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

Spáchal jsem překlepy, laskavý čtenář snad promine.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Ale Praha z velké části bude mít vodu i bez elektriky. Vodní nádrž Švihov, postavená na řece Želivce, je na mnohem vyšší kótě, než je většina území Prahy. Kolem úpravny vody Želivka je postaven obtok, takže neupravená voda z přehrady může téct do Prahy ve stejném nebo i větším množství, než dnes. Kolem vodojemů v Jesenici jsou rovněž obtoky. Želivská voda se dá do jisté míry pustit i do té části Prahy, která je běžně zásobována z Káraného. Pokud bude dost nafty pro dieselagregáty, ve kterých se vyrobí elektrika na provedení potřebných manipulací s uzávěry na vodovodní síti, neupravená voda bude k mání na velké části Prahy. Oni ti hydroprojektanti nebyli hloupí. Počítali i s vybombardováním úpravny nebo důležitých vodojemů.

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

Protože nebude v kohoutku voda, nepůjde splachovat na záchodech v továrnách, restauracích,obchodech(!) kde bude mj. také tma a nepůjdou lednice, mrazáky, sporáky, a vařiče, čističky odpadních vod, nebude možno se nejen čehokoliv neuloupeného NAJÍST, ale napít JAKÉKOLIV vody.
Tady bude mít výhodu mj. Praha a ostatní města na vodních tocích. Když si vezmete cedník a kapesník a odlovíte plující hovna a hlady zemřelé psy, důchodce a kočky, můžete se směle napít.

S odjezdem na venkov nepočítejte - benzín se přestane prodávat.
Ostatně - nemohou fungovat bankomaty, platební karty a banky vůbec.
Nepůjdou mobily, internet, televize a VKV vysílače.
Vysílání z AM vysílačů jsme prozřetelně čerstvě zrušili, nikdo nebude ostatně vysílat, loutková vláda zmizí první. Koně nemáme,(těch pár bude snězeno jako první), takže rychlost šíření zpráv bude nižší než ve středověku.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

In reply to by Ekoparáda (neověřeno)

Trvalý odkaz

A když by nebyl benzín, můžou čuchat toluen.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

In reply to by Ekoparáda (neověřeno)

Trvalý odkaz

A neobolševická sebranka, co nastupovala v roce 1990 prozřetelně nechala zrušit i tzv. rozhlas po drátě. Ten totiž byl zaveden úplně všude, ve všech dědinách, hrál a vysílal zprávy na kdejaké vrátnici, internátě, na dílnách ve fabrikách.
Jeho údržba sice nebyla levná, to je fakt, protože v jednom kuse někdo něco kradl - tu kabely, tu reproduktory.
Ale byl rozveden opravdu úplně všude a jeho provoz byl možný i při kompletním výpadku silnoproudé rozvodné sítě, protože byl energeticky nenáročný a stačily nepříliš výkonné dieselagregáty, které měl rozhlas po drátě vždy společné s telefonními ústřednami. Takže tam byly ta či tak a vždy udržované a v pohotovosti.
Takže i při totálním blackoutu, kdy by byly vyřazeny z provozu místní-obecní rozhlasy, tak rozhlas po drátě by šel. Jeho struktura byla hvězdicová, radiouzly dálkově ovládané a bylo to tak vymakaný, že to neprokoukli v 68 ani Rusáci. Do každého okresního radiouzlu šlo vstoupit buď centrálním programem, obvykle Prahy 1 a se stejným signálem, který šel jako modulace na AM-FM vysílače, ale dalo se do okresních radiouzlů vstoupit i z vlastních studií a vysílat tak místní aktuality. Vlastní studio měl úplně každý radiouzel nad 1.000W výkonu, tedy pro asi 3.000 přípojek. Bolševici to považovali za důležité i z hlediska CO, nějaké přírodní katastrofy, velké chemické havárie atd.
Tehdy ještě na ministerstvu spojů seděli lidi s mozkem...
Dnes už po RPD prakticky nenajdete ani stopy, semtam na starých střechách nějaký nástřešník a na půdě krabičku s ochrannými odpory proti zkratu a bleskojistkami. Byl to totálně blbuvzdorný systém, odolný blesku, statickému přepětí, zkratu, nebo i proti pádu drátů silnoproudého vedení.
Škoda toho.
Nová garnitura sakra dobře věděla, proč to zrušit - a finance to nebyly, údržbu dělali montéři od spojů-telefoňáci, kteří tam už museli být zaměstnáni i tak, radiouzly měly jednoho člověka na provoz i vnitřní údržbu.
Ono bylo ještě hodně pamětníků, co pamatovali velkou úlohu RPD při informovanosti lidí v r. 1968, když Sověti poškodili, nebo vypnuli vysílače.
Tohle nová garnitura nemohla potřebovat.
Dnes by to šlo realizovat také, s využitím modernějších technologií by to bylo ještě odolnější, méně náročné na údržbu a šlo by to totálně automatizovat. Pokud by to bylo zavedeno úplně všude a po tom starém, hvězdicovém vzoru, třeba v trasách souběžně s internetovými LAN sítěmi, ale samostatně, neboť to přenáší analogový nf signál. A co hlavně - přípojka nepotřebuje žádné napájení. Je to jen reproduktor ve skříňce a s regulačním autotransformátorkem. Dokonce se dal místní-obecní rozhlas v uzlu synchronizovat s RPD - to, co šlo z reproduktorů na ulici, často s problematickou srozumitelností, šlo ve výborné kvalitě i ze skříněk RPD..

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

In reply to by Ekoparáda (neověřeno)

Trvalý odkaz

je u nás bezdrátový. Uvnitř je akumulátor, dobíjený z městského osvětlení.Ptal jsem se výrobce Empemont, jak dlouho to kecá bez proudu, tak říkali 45 minut.
Nejlevnější pětiwattové vysílačky (pásmo 144MHz a 440 MHz)stály 800 korun.

Zatím bez slepic