Idioti ve vysokých postech

Autor
Štítky

Krátký zemědělský úvodník:

Dneska  v pět odpoledne svolává agrární komora velkou demonstraci. Slyšeli jste o tom? Neslyšeli? Nedivte se, naši pravdomluvní novináři mají povinnost zatloukat, zatloukat, zatloukat. Pro Evropské hodnoty to totiž není dostatečně dobré téma.  Bude demonstrovat proti prvnímu debilnímu Nekulovu nápadu. Ano, týká se to dotací. Ano, týká se to změn v dotacích, kdy malí dostanou víc než velcí.  

Už samozřejmě nikdo neřekne to druhé (a vsaďte se, že obzvlášť novináři o tom ani nepípnou) - že malí nedostanou navíc ani korunu -  dostanou stejně jako dneska... a ti velcí dostanou míň. A ti malí, co dostanou alespoň ty dnešní prachy, jsou podniky do 50ti hektarů. Což je u nás v podstatě neuživitelná výměra, což o ví každý, kdo čte pravidelně Vidlákovy kydy. 

Fiala se totiž snažil tuhle věc potichu poslat do EU, aby bylo hotovo než si toho někdo všimne. To jen kdybyste nevěděli, kdo mu zaplatil kampaň... 

Na jednu stranu to bude průser... Ale na druhou se budu přes skřípající zuby usmívat, protože to nejvíc dopadne na takové ty běžné malé zemědělce o velkosti kolem 500 - 1000 Ha. Protože ti jsou podle nové legislativy už velcí. Ano, to jsou přesně ti, kteří demonstrovali proti Agrofertu na akcích Michprdů,  stáli tam před svými obrovskými (za dotace koupenými) traktory a řvali, že Babiš je zemědělské zlo. Tihle teď právě zjišťují, že jsou v Bruseli.  Že si svoje pracně zcelené pozemky mohou strčit do řiti nebo je rozparcelovat dětem po padesáti hektarech, aby se na nich neuživil nikdo... a nebo je prodat velkým hráčům, kteří si s nevýhodnou účetní bilancí poradí snáze. Jejich dobrý skutek byl právě po zásluze potrestán. Bohužel je tu dost normálních zemědělců, kteří nebyli tak blbí, ale ti na to teď také doplatí. 

Zítra tomu věnuju celý článek, kde celý záměr detailněji popíšu a vyvodím z toho patřičné závěry.

 Takže milí seznamáčtí a českotelevizní intervijuci!  Všichni čtete Kydy.  Všichni máte zadání od svých šéfíků, v jakém duchu máte informovat.  Zítra a v dalších dnech si to spolu rozdáme. Protože vy nezávislí nejste, ale já jo. Vy si musíte vydělat na hypotéku a já nemusím. Takže šupky dupky, mazejte pracovat. Demonstrace je dneska odpoledne, tak si rychle vymyslete, jak to okecáte. Já si vás pak v dalších dnech s chutí podám. Protože já o tom něco vím a vy víte kulové. 

A vy -  alternativní redaktoři, co ode mě přebíráte materiál... vy se připravte na přebírání. A vy - co dáváte moje články na fejsbůk, nezapomeňte na ten zítřejší. Bude dost vhodné, aby alternativa zase jednou rozjela celospolečenské téma. Protože to velmi brzy pocítíme v peněženkách. Všichni. Hlídací psi demokracie se zase jednou rozhodli nic nevidět a nic nevědět. 

 

A teď už dnešní článek: 

Včera jsem se krátce dotkl podle mého té největší příčiny všech našich problémů poslední doby. Totiž toho, že se neodehrává žádné spiknutí elit a Kalergiho plánů, ale prostě jenom na vysokých postech v celé západní společnosti sedí nekompetentní idioti. Kteří se tam dostali díky tomu, že že si před třiceti lety poměrně chytří lidé řekli, že náš Západ má nastavené tak dokonalé řízení, že klidně můžeme mít ve vedení i blbečky chudé duchem. Neviditelná ruka trhu to totiž vyřeší sama. 

Takhle to přece říkal Klaus ne? A nejen on, to říkali všichni ti velcí průmysloví baroni ze Západu. Tohle říkali šéfové těch největších firem. Nechte firmy na pokoji, tržní síly vyřeší všechno, bohatství prokape až dolů a nějací ministři...ti jsou tu jen do počtu, aby to nevypadalo jako dickensovský kapitalismus. Podívejte se na staré televizní noviny z roku 1995. Tam přesně tohle uslyšíte.  Tohle se obhajovalo i po hospodách, na tomhle jsem se já začínal profilovat v politických debatách. Neviditelná ruka trhu, světová obchodní organizace, nezávislá centrální banka... to byly ty správné recepty. Kapitalismus bez přívlastků. Tohle nebylo jen u nás. My to jen převzali. Tohle byl celý Západ. Že prezident někde pígluje stážistku, že se do důležité fukce dostává nevzdělaný blb, co si plete Česko s Čečenskem a kdo vlastně ani neví, kde je Afghanistán, to přece nevadí. Máme tu volný trh, ten takové drobné nedostatky v charakteru a kompetenci hravě vyrovná.  

Tenkrát, když s tímhle konceptem přišli, tak právě končila studená válka. Ta vysloveně všechny nutila, aby měli všude kompetentní lidi. A když pak přišli první profesionální blbečci, tak se dlouho nic nedělo. Pod ředitelem pošty dosazeném politickou tlačenkou, jehož jediná kvalifikace bylo podkuřování premiérovi,  seděli ještě dva náměstci, co se poštou zabývali celý život. On se jich samozřejmě brzy zbavil a dosadil si další dva profesionální intrikány co zase podkuřovali jemu. Ale pod nimi seděli ředitelé sekcí, kteří to také dělali celý život. Oni se jich také postupně zbavili, et cetera, et cetera... 

No a dnes - o třicet let dál - už sedí nekompetentní pitomci ve všech řídících složkách odshora až dolů. 

Pozor - když mluvím o nekompetentních idiotech, tak netvrdím, že nejsou inteligentní. Naopak. Jsou velmi inteligentní. A zpravidla umějí i perfektně anglicky. Ale o svém postu nevědí vůbec nic. Ve škole je naučili řídit vztahy. Jsou profesionálními intrikány. Umějí podkuřovat, umějí vyhrožovat, umějí přesně to, co uměla šlechta na dvoře Ludvíka XVI. A díky tomu jsou povyšováni i za své neúspěchy. Zároveň jsou jedno bratrstvo, protože přesně z bratrství žijí a tomu se učili. Skandály sice vypukají, ale tihle jimi vůbec nejsou ohroženi. Jejich kvalifikace je v tom, že vždycky použijí ty správné nástroje, aby se udrželi ve funkci. Vedou ocelárnu, ale netuší jak funguje vysoká pec nebo konvertor. Vedou teplárny, ale vůbec netuší, jak funguje kotel. Vedou energetický gigant, ale vůbec netuší, jak se z uhlí dělá elektřina. Ještě si tak umějí přečíst účetní položky. 

A neviditelná ruka trhu zatím dělala tu špinavou práci na kterou oni neměli čas.  Tím jedním jediným receptem - osekat lidi, osekat náklady, zvýšit zisky na úkor kvality, funkčnosti, trvanlivosti....  Ti nahoře se mezitím zbavovali jakékoliv schopné konkurence jak v podnicích tak ve státní správě a dokonce i v politických stranách. A protože nikdo už ničemu nerozuměl, tak si ten trh zbožštili. Trh je vším, trhu se musí cokoliv obětovat (cokoliv tam dole, ne jejich majetky a zájmy). Z dobrého sluhy se postupně stal zlý pán. 

Zatímco v Číně (i v Rusku) pochopili, že trh je dobrý nástroj, že v rukou chytrých a kompetentních lidí umožňuje neuvěřitelné věci, na Západě se trh stal molochem. Zlatou sochou. Oltářem. V Číně pochopili, že trh a měna jsou dobré měřítko ekonomiky, že nejjednodušší kontrola je kontrola juanem a že všechny ty tržní nástroje jsou jen nástroje, které je tu a tam nutné odložit. U nás už s tímto nástrojem vlastně nikdo zacházet nesmí. Na to je příliš svatý. 

 Ne, fakt to Klaus Schwab nemá v rukou. I když si on sám možná myslí, že má a že o něčem rozhoduje.  Je mi líto, ale v rukou to má Čína. Protože díky dovednému použití tržních nástrojů už má pod palcem téměř všechna strategická odvětví. Včera jsem to psal - koupili si takřka všechny světové producenty pesticidů... a divili bychom se, kolik dalších oborů se rozvíjí už jen díky čínskému kapitálu. Ty poslední evropské velké peníze tečou ve velkém do Ruska bez ohledu na politické proklamace. A Litva pěkně bude s Čínou normalizovat vztahy, protože jim to Němci poručili. A žádná novinářský křik na tom nic nezmění. Včera jsem se doslechl, že jakýsi čínská firma právě spustila malý modulární reaktor chlazený heliem. To bude prča, až se ukáže, že důsledky grýndýlu jsou docela jednoduše řešitelné - ale jen čínským reaktorem. Ale to už bude většina Kolářů a Džamil dávno v Bohnicích (nebo v ujgurských převýchovných táborech), a tak nás nebudou oblažovat řečičkami o nebezpečí čínského vlivu. 

Protiruské sankce obcházel každý, kdo měl trochu kuráže. To je vůbec symptom celého Západu. Už dávno tu nehrajeme společnou hru. To jen se najdou asertivní a schopní jednotlivci, kteří tu něco vybudují a udrží a zpravidla jsou u toho jednou nohou v kriminále.  Ale i ten nejschopnější podnikatel musí srazit podpatky před blbci ve státní správě a neziskovkách. Podívejte na Volkswagen... taková firma to byla, kdysi si dupli a v Berlíně se z toho vláda posrala. Dneska stojí v uctivém předklonu a všechny jejich plány jsou plány o krachu.

To že tu máme erupci debility, to neznamená, že tu nejsou i chytří a schopní lidé. Ale už to není celospolečenský jev. Každý sám za sebe. Státní zájem neexistuje. Jen zájem jednotlivců. Každý den přibývá intrikánů a ubývá odborníků. Schopný podnikatel/investor/továrník dnes přichází o příležitosti ne kvůli nedostatku peněz, nedostatku surovin nebo nedostatku energie. Přichází o příležitosti díky fatálnímu nedostatku schopných lidí. A zároveň si všichni pozvolna zvykáme na svět plný nefungujících věcí, neschopných opravářů, automechaniků co umějí jen napíchnout diagnostiku, stále horších doktorů a nedostatkových zubařů... Co by za to dnešní investor dal, kdyby měl k dispozici lidi z roku 1990... 

Dnešní doba je fakt hybridní a proto platí i tento protimluv. Že tu existují lidé vybaveni mocnými nástroji, rozhodují o budoucnosti, házejí stamiliardami, tisknou peníze podle nálady, škrtem pera zavírají funkční provozy, ničí ekonomiku jako celek, ničí vztahy s jinými zeměmi... a zároveň jsou to idioti na jejichž aroganci všichni doplatíme.  Na jedné straně jsou všechny posty zamořeny intrikánskými šmejdy, ale na druhé straně - i když o tom víme, neumíme se jich zbavit.

Jsou nekompetentní jak Ludvíkova šlechta, ale projeví se to až útokem na Bastilu. Jejich zbabělost, hloupost, aroganci a neschopnost odhalila až první kulka co jim letěla kolem hlavy. Žádný francouzský revolucionář se mezi ně nedostal a nezačal je vytlačovat z Ludvíkova okolí. Žádný revoluční výbor neobsadil žádný vysoký post v Ludvíkově aparátu. Ukázalo se to, až lid dostal odvahu. Pak se to najednou sesypalo jak hrad z písku. Bundesvér je papírově silný, ale nejdřív by se musel někdo osmělit a zaútočit, aby se zjistilo, že FlintenUschi zničila německý vérmacht víc než Žukov s Koněvem dohromady. 

I u nás všechny ty budovy, paláce a skleněné centrály vypadají silně a mocně. Ale jen do chvíle, než první jednotka domobrany (nebo mafie) vykopne dveře. 

Dám vám pár příkladů.  Skoro každý den vyplave nový skandál, jak ministerstvo neumí zadat IT zakázku. Člověk má pocit, že to dělají schválně aby si mohli nahrabat. Není to tak. Prostě to podepisují blbečci, kteří o IT nic nevědí a místo aby věřili ajťákům, tak věří jiným kamarádům blbcům, kteří jim tvrdí, že je všechno v pořádku. Krást se dá i tak, aby se nic nezjistilo.  Fakt není nutné kvůli tomu podepisovat tak okatě nevýhodné smlouvy, že si jich všimne i tupý český novinář.  Pokud děláte něco za miliony peněz, je strašně snadné si zařídit, aby nějaké procentíčko zbylo a nedalo se odhalit pitomým porovnáním účtů. 

Každý den vidíte, že celý pokrok posledních třiceti let uměl jen dvě věci - půjčit si peníze a ořezat pracovníky. Peníze natisknout a hýbat úrokovou sazbou. Lidi vyhodit  a udělat cokoliv, aby to ještě fungovalo. A zavírat oči před tím, že jednou se může něco podělat a pak prostě nebudou lidi aby to spravili. 

Jiné nástroje vidíte jen v Rusku nebo Číně.  U nás je to pořád stejné. Já Babiše považuju za schopného podnikatele, který se vyzná ve svém byznysu. Ale v té státní správě také neudělal prakticky nic jiného  než  účetní bilanci. Jiné nástroje nemá v rukou a nijak si je nemůže vytvořit. A má k čemukoliv tolik překážek, že se do ničeho vlastně nemá cenu pouštět. 

Kdypak jste naposled slyšeli, že by nějaká Leyenová mluvila o tom, jak se postaví nový železniční uzel, jak se postaví nový přístav, jak vytvoříme chytrou elektrickou síť. Mluví jen o penězích. Že se do něčeho nalijí miliardy. Ostatně jak by o něčem takovém vůbec mohla mluvit? Během tří minut by se ukázalo, že má znalosti jako Kateřina Biomasa. Ale uměla skvěle lézt Merkelové do řiti. Uměla jí říkat co se Angele líbilo, zároveň svým chováním nikdy neukázala ani stín neloajality, nikdy nezavdala Angele pocit ohrožení. 

Ono je to svým způsobem jednoduché. Stačí být neschopnější než váš šéf.  Pak pod ním budete vegetit a až jednou odejde do důchodu, přijdete na jeho místo. A když se postaráte, aby vaši podřízení byli neschopnější než vy, nikdo vás nesesadí a strávíte pracovní kariéru tím, že se budete podílet na ničení civilizace a vydávat to za tržní opatření. 

Nebo si vemte ty Majdany. Nejlíp se to povedlo na Ukrajině. To ještě Putin nevěděl, co ho čeká. Ale rychle se tam v Rusku poučili, rychle si zpracovali informace a od té doby se to už nějak nedaří. A každý další pokus je čím dál větší komedie pro nás nezúčastněné a větší tragédie pro tamní prozápadní umírněné lidojedy. 

Vrchol debility zatím ukázali němečtí Zelení. Už jsou nejen proti uhlí, proti jádru a proti plynu. Už jsou i proti větrníkům. Vsadím se, že nikdo z jejich představitelů a analytiků nikdy neslyšel o tom, že stabilita sítě závisí především na tom, že výroba i spotřeba musejí být vzájemně ve shodě. Že prostě nejde zařídit, aby všichni zapnuli pračky, když zrovna začne foukat vítr a vypnou je, když foukat přestane. A že může foukat jak chce, ale síť stejně spadne, když se stejné chvíli nebude odběr. 

Tohle má také exponenciální vývoj. Dlouho nic, pak ještě déle jen malé kapičky problémů... a pak se to  najednou utrhne a už se to nedá zastavit. Najednou koukáte, že vám z Egypta vozí močovinu, že Čína vlastní všechny kapacity na výrobu pesticidů, že musíte od těch zlých diktátorů vozit i blbé roušky a injekce. A víte co zjistíme dál? Že všechny ty naše dluhy také patří Číňanovi. Že to všechno dlužíme jim... jinými slovy, že jim patříme. Ono je to tak možná už teď. Možná už dávno nepatříme Německu a EU. Vlastně je klidně možné, že jednou EU padne a my to ani nepoznáme, protože v těch šéfovských kancelářích už budou sedět žlutí hoši. Že prostě jednoho dne jen přejmenují ty podniky, zavedou čínskou pracovní dobu, zatknou všechny novináře, Vystrčil bude veřejně popraven na Spartě, ale jinak se nepohne ani lísteček. 

Já mám velkou fantazii.  Ale tohle není žádné spiknutí západních elit. To je jen obyčejná starost dávných tatínků dobře zabezpečit své rozmazlené fracky pomocí pouček o kapitalistickém volném trhu. A ani tihle taťkové si nedovedli představit, že jejich děti tu blbost rozvinou do tak neuvěřitelných rozměrů. Že za pár let budou všechny ty tržní nástroje na houby. Že zbožštění trhu a volání po tržních silách zdegeneruje v přesný opak - ve svět kde chudí dotují bohatým, kde se tisknou peníze dle libovůle, kde se i globální koncern posere před ojroúředníky. 

Ale tohle všechno se ukáže, až padne Bastila. Teď ještě celá ta šlechta vypadá mocně. Ale počkejte až se potkají se skutečně naštvanou revolucí. Počkejte až se potkají s prvním odhodlaným Napoleonem, který bude mít všechny své maršály povýšené za statečnost a schopnosti, nikoliv za  líbání řiti. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (219 hlasů)

Komentáře

In reply to by Foligno (neověřeno)

Trvalý odkaz

V Americe se takto zivi Amisove, a jsou uspesni. Maji minimum 40 akru, lepe 80 (= 32 hektaru). Zaklad je byt bez dluhu, a sebezasobovani. Amisske rodiny kupuji v podstate jen mouku, cukr, kafe, sul a koreni, a i na to maji svoje obchody, kde se da nakupovat ve vetsim, a lacinejc. Co z plodin prebyva, tak teprve prodavaji dal, a vetsinou primo "ze dvora." Taky si navzajem pomahaji, treba za vikend postavi novou stodolu. Kdyz jim regulace hazeji klacky pod nohy, obejdou je pomoci druzstev vlastnenych primo cleny.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

In reply to by Foligno (neověřeno)

Trvalý odkaz

Každý hospodářem na svém pracovišti. Nad ním jen Althing.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by Foligno (neověřeno)

Trvalý odkaz

Víte Foligno já neříkám, že se člověk má uživit malou zemědělskou výrobou. Pokud někdo chce být zemědělcem, ať přijde k nám do naší ZZN firmy a tam z něj zemědělce uděláme. Dostane od nás funkční byznysplán, dostane smlouvy, dostane spoustu dobrých rad, dostane se do zemědělské komunity... a pokud to nebude blbec a namyšlený hajzlík, tak se stane zemědělcem, kterého to uživí. Stačí mít pronajatých 500 hektarů... Ziskovost bude, všechno bude a průser bude jen když nezaprší. Ale tak to prostě je. 

Já bych chtěl, aby se uživila malá zemědělská výroba. Aby se dala dělat na přivýdělek.  Já bych chtěl, aby se dali dohromady sousedi, kteří by vytvořili mnohem efektivnější zahrádkářský a chovatelský svaz. Já chci, aby se dala dělat zemědělská výroba i když musíte hákovat v montovně. Aby to nežralo peníze, naopak aby to nějaké peníze vydělalo. Dám svůj osobní příklad - vyrábím ročně cca 100l Portského. A samozřejmě ho celé vypiju sám a vůbec ho neprodávám ho  za 400 Kč litr. Ale kdybych ho prodal, dostal bych za to 40.000,- Kč. Za to, že jsem se tomu vinohradu věnoval třicet hodin ročně a nakoupil do něj za 2000 Kč postřiků a hnojiv. To jde ne? Postupně to přehazuju na dcerku, která má úžasnou brigádu... 

Mám prase, které bych byl schopen spolu se zabijačkovým zážitkem prodat za 25.000,-  Kč. Náklady na prase zhruba polovina. To jde ne? Na to, že se deseti prasatům musím věnovat půl hodiny denně... Postupně to přehodím na syna. Bude mít slušnou brigádu. 

Dalšímu synátorovi zkusím rozjet včely. 

Nejde o to, aby to člověka uživilo. Jde o to, aby to alespoň uživilo samo sebe, aby to spotřebovalo minimum lidského času. V tom jsem průkopník. Většina mých sousedů přijede domů z rachoty v automotive, nastartujou sekačku a každý týden dvě hodiny chodí po zahradě a sekají trávu. Pak přepnou na vertikutátor a zase s ním dvě hodiny chodí. Pak chodí s křovinořezem okolo zídek. Pak tu trávu vezmou, naloží ji na vozík a odvezou do hnědého kontejneru. A za týden znovu.  Uvědomují si, že kdyby si koupili jednoosý malotraktor, tak je to bude stát podobné peníze a podobný čas, ale vypěstují si brambory a další zeleninu? Mně to bere zase půl hodiny denně. 

Nebo jiní sousedi přijdou z práce, vezmou psa a jdou ho venčit. Za hodinu přijdou, vyčistí mu kotec... pak vyčistí kočičí záchod... A já za stejnou dobu obstarám prasátka. 

Já pomocí moderních technických prostředků vytvářím takovou podobu záhumenkového hospodaření, aby stačilo dělat hodinu denně a výsledkem bylo pět zabijaček (společenských událostí) víno za tisíc korun, meruňkovice za deset tisíc korun, čtyři metráky brambor, dostatek kořenové zeleniny na půl roku, nějaké to ovoce a bylinky... vše v domácí kvalitě, která je o tisíc procent vyšší než ze supermarketu. Tohle je můj cíl. Aby si člověk dělající hodinu denně vydělal za těch 365 hodin ročně alespoň sto tisíc korun.  A nebo aby to spotřeboval doma a ušetřil sto tisíc korun za nákup jídla v supermarketu. 

Kdyby se domluvili sousedi... ideálně už ve chvíli, kdy budou ve stejné ulici stavět svoje baráky, kdyby byli na stejné vlně, dokázali by i víc. Jedna rodina nestačí na krávu. Ale jedna kráva stačí na pět rodin. ..

Můj cíl je, aby se znovu záhumenkařilo. Moderně, pomocí technických udělátek. Ne aby se člověk udřel, ale aby si přivydělal.  Aby mohl přebytky odprodat/vyměnit za jiné produkty. Aby se do vsi vrátila malá zemědělská infrastruktura.  Aby se vrátily sousedské obchodní vztahy. Aby člověk mohl chodit do práce, ale zároveň aby byl v základních potravinách víceméně soběstačný. A po deseti letech zkoušení si myslím, že čím víc lidí by to dělalo, tím víc soběstační by v rámci komunity byli. Je úplně jedno, jestli si to budou navzájem vyměňovat nebo prodávat. Já už dneska vím, že to jde. 

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)

Já chci aby blboňům stačily 2 hektary. Jeden po mamě a jeden po tatovi. A aby se naučili s tím vystačit. Zbytek industrie na podílech a veřejnou kasou, podílem by si vyměňovali co vyprodukují automatické továrny na absolutno. No a eště podíl o tem rozhodovat.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Děkuju za vysvětlení.Sice to vypadá, že jsme mluvili každý o něčem jiném, ale myslím, že jste mi dobře a plnohodnotně odpověděl.
Příklad. Ztratím práci, nebo z ní odejdu, kam jsem musel dojíždět 35km tam a večer zpět. Začnu dělat v takové komunitě. Třeba traktoristu nebo tak.Musím platit elektriku vodu popelnice- nestačí se jen najíst a napít.A zároveň nežijeme ve vakuu.Osobně bych mohl televizi vyhodit. Je pro mně nanic reklama za reklamou žrout času. ale, žena ji k životu potřebuje a pokud se neshodneme...to samé obráceně počítač.
Argumentujete časem, ano víc času na práci po práci legraci.Jako ne že bych té myšlence nefandil, fandím a velmi ale najděte ochotné lidi,a najděte takové polnosti a statky, kde to půjde zrealizovat.Ale- zase. Napsal jste mi tu o číslech, jenže, máte rodinu. Každý člen- i to malé škvrně co se batolí potřebuje své, a taky seniory, když už práci nezastanou a měli by na zasloužený vejminek, přece je nevyhodíme na mráz...a i takto se to musí nějak spočítat aby bylo na účty, a na udržení toho všeho v chodu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

Přesně i já to tak vidím. Téměř jako profesionální zahrádkář mohu potvrdit, že s minimem denní ruční práce při dobré organizaci, znalostech a technice lze uskutečnit zázrak(na malé ploše).
V rámci nějaké komunity, pokud dobře funguje lze toho dosáhnout více. Ale vidím zahrádkářské osady, kde ta komunita vytvořena je, ale nicméně každý pracuje sám na sebe a většinou největší problémy činí v zahrádkářském svazu právě ty osady, které by tak nějak měly být vzorem.
Takže tady asi cesta pro lidské vlastnosti nevede. Jen nějaký diktátor v malém by asi udržel dlouhodobý pořádek, to je ovšem ve výsledku kontraproduktivní.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Idioti ve vysokých postech
přibývají dnes a denně po stech.
Snad to není čísi součást plánu
třeba národa, rasy nebo klanu.
Idiot, ten nedokáže tvořit
v programu má intriky a bořit.
Nejraději slouží cizí moci
dře jak kůň v sobotu i v noci
mrzký peníz bývá jeho mantra
baví ho jen kamasutra, tantra.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Sou tam. Oknem lítaj jen jejich kecy, páč všechno ostatní je zakázané. Bude se čekat tak dlouho, dokud se neobjeví blboň kerej vyhodí voknem to rádio. Muheeeee

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

V

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

In reply to by Já (neověřeno)

Trvalý odkaz

šanci jsi dostal... nepochopils, tož budeš mazán. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Кадры решают всё! BTW, i ta ruština se bude celkem hodit.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Napřed důkaz, že Vidlák o demonstraci nekecal, jak mu tu někdo podsouval:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Chovat-kravy-ne-posloucha…

Není to sice úplně k hlavnímu tématu, ale jak politici "uvažují" , je nejčerstvěji dobře vidět i z posledního úletu Farského, který se letí do USA vzdělávat v tématu : "Jak přeměnit 250 let amerického federalismu v plán pro dalších 25 let Evropské unie“. Farský uvedl , že je to „obrovská pocta“ a také „jedinečná možnost dál rozvíjet svou profesní dráhu“. Odstoupení z PS by prý bylo podvodem na voličích.

Farský kandidoval ve volbách i přesto, že se přihlásil na FS do USA nejpozději rok před volbami ( pro studentský program v roce 2021 a 2022 se přihlášky podávaly od konce března 2020 do poloviny října 2020)

....Plat poslance (?) prý bude během svého pobytu v USA posílat několika neziskovým organizacím a na důležitá hlasování bude létat... Ó, jak velkorysý a obětavý politik.

"Pan poslanec Farský mě jako předsedu jedné z koaličních stran před časem informoval o svém úmyslu a ujistil mě o tom, že na všechna důležitá hlasování bude přítomen. To je asi vše, co se k tomu dá říct,“... vyjádřil se Fiala" - tedy už o tom věděli dávno.
Gazdík - "budeme Farského mít v USA jako experta"

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Vliv-CIA-Farskeho-skolen…

Mně by jen zajímalo, proč bychom měli platit rozvíjení Farského profesní dráhy, za co by měl pobírat plat, když bude 8 osm měsíců soukromě mimo republiku, proč by voliči měli sponzorovat neziskovky, nebo dokonce platit Farského lety a k čemu potřebuje Sněmovna zahraničního experta....

Oni totiž těsně po volbách už neví, proč byli zvoleni - je to mimoňství idiotů nejhrubšího zrna. To může projít jen u nás. A projde, o tom nepochybuji.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

Zemědělci jdou demonstrovat za zisky Agrofertu. Babiš dělá, že se ho to netýká.
Forum24

Průměrný počet slepic: 2.6 (10 hlasů)

kdo postuje FORUM24, je úchyl.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Když navážu na včerejší Manecu a její „začínající bublinky vzteku“, tak bejt politikem, začal bych se jí a nejen jí, docela obávat, myslím, že u ní ani v nejmenším nejde o nějakou náhodnou, ojedinělou erupci vzteku, která jen tak vyšumí. Erupce se vyznačujou docela klidnou fází, kdy se tlak hromadí, ale vykládejte to třeba nějakýmu politologovi!

Co Vám budu povídat, já se v Manečině stavu už nacházím dlouhou dobu, kdybych byl podnikavej, mohl bych si na tom založit živnost, něco jako bahenní lázně, kde taky dochází ke kontinuálnímu vybublávání s občasnýma erupcema. A abyste viděli, jak asi takový bahenní lázně vypadaj, tak zcela bez obav prohlásím, že Farský a jeho zlodějnu kryjící a schvalující premiér Fiala s min. vnitra Rakušanem jsou ZLODĚJI a paní Bradáčová by měla konat.

Proč to tvrdím?

Jednou jsem moc věřil a jak to tak bejvá, neletěl jsem. Podstata mýho provinění (i když soudní výrok mi dal za pravdu, ale to není podstatný) spočívala v tom, že jsem zaplatil předem za práci, kterou mnou vybranej zhotovitel NEPROVEDL (a jak se ukázalo při soudním projednávání, ani provést nehodlal, protože na podvodech založil svoji živnost, to jsem ovšem nevěděl, ale to taky není důležitý). Co je důležitý, že podle finančního úřadu jsem (byl jsem?) ZLODĚJ, kterej si snížil daň. základ právě o tu vyplacenou částku za práce, který NEBYLY vykonány (znáte to: "Co je dovoleno Bohovi"/prostě těm slovutným společnostem, právníkům, auditorům, úplně všem nadnárodním korporacím, poradcům a těm všem ostatním sídlících nejen v daňových rájích/, "není dovoleno volovi". ) FÚ mi doměřil daň a vypálil cejch na čelo penálem. Neobhajuju se, když řeknu, že tam někde uvnitř mě furt hnisá rána, jednak proto, že jsem byl podvedenej a jednak proto, že jsem z l o d ě j, kterej okradl STÁT (do dneška mě to docela mrzí, i když mně to nebudete věřit!). FÚ postupoval dle mýho správně, protože debil zaplatil za něco, co nebylo vykonáno a zhotovitel inkasoval za něco, co neodpracoval. Říkejme tomu jak chceme, ale ve výsledku je to furt ZLODĚJNA (dnes si už namlouvám, že po mým vyrovnáním se s doplatkem daní a penálem jsem už jenom trouba, ale co s tím, když tam někde tuším, že jsem furt zloděj).

Proto zcela správně, Manaco, se pozastavujete nad zlodějnou kanceláře PS, Farskýho, Fialy,Rakušana a co víc, i nad nečinností všech prokurátorů, který si to o Farským přečetli a nekonali.

Zrovna paní Bradáčová s Rakušanem, co se zrovinka teď snaží pasovat do role jakýchsi arbitrů společenský čistoty, který hodlaj rozhodovat (a hlavně trestat!!!) o tom, co ještě v diskusích na netu JO, a co už NE! Přitom tahle evidentní sviňárna jim je u prdele (bez prominutí)!

Takže ano, Maneco, podepisuju Vám tu Vaší včerejší „posranou dobu, ono neustálé demokratický ustupování evidentním hajzlům a zbabělcům, kteří v životě nic nedokázali“ a jen a jen škodí a hrabou pod sebe!

P.S.
k další naprostý kurvárně Farskýho, že ukradený peníze bude dávat lidským ziskovkám už řeknu málo:
No tak si někdo z vás zkuste někde někomu prodat/darovat ukradený peníze a uvidíte jak s váma policajti a prokurátoři, potažmo STÁT, zatočej!

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

podpis?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Článek je perla.

Mimochodem, jako přes kopírák je popsané co se děje v naší firmě. Je to tak všude.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Kouří farský marsky?
Farský kouří marlbora
a teď letí do tábora
kapíku a války
pro zápalky.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Prostě jak říká Limonádovej Joe, padouch, hrdina, my jsme jedna rodina ... jen aby to nakonec nebyl ten zatím tou pětikolkou skrejvanej kandidát na prezidenta.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Zůstane furt při zdi?
Tam ho někdo přizdí.
Postavte ho do průvanu
podívejte na tu vanu
obruč už mu praská,
to farský je kráska.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Vykulený bulvy valí
ještě včera byli malí
a dneska jsou páni,
požírači daní.
Nažerou se z plna hrdla
i kdyby jim cévka prdla
ať to stojí za to,
sežerou i zlato.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

jo, přesně ... jako prdel na nočníku

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

jak 250 let genocidy a převýchovy domorodců v SSA přetavit na 25 let téhož v Evropě.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

lítali do Moskvy naucit se, jak zakroutit krkem,dnes lítají za vrahy z Wall Streetu

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

jak se dělá Poraněné Koleno.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

je pořád stejné svinstvo pro lidi s hroší kůží a bez skrupulí.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Třeba ty vybrané z daní ?

Tulí se hnůj ke hlíze - anebo hlíza se vydává za ním ?

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

K čemu si asi tak myslíte, že se zakládaj lidský ziskovky?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

že si někdo může zařídit flek,kam nemusí ani chodit ani vykazovat nějakou činnost

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

Senátor Čuba?

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

In reply to by Aneb (neověřeno)

Trvalý odkaz

je víc,v Bruselu mají aspoň píchačky,jak ten Ransdorf tam jen ráno přišel,pípnul a zas utek,aby dostal strávené,to je známá aféra

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

blbci si přitápěli v pokoji fénem až spálili měsíční mimino.. Tomu se říká energetická chudoba a dostanou na to příspěvky. Tomu se říká blbost to je problém

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

"...Požitkářsky vytáhnu ze zásuvky doutník, černý brazil. Ráno mi ho dal cesťák z württemberské továrny na kovové zboží a vzápětí se mi pokusil vpálit sadu bronzových věnců. Doutník je tedy jedna báseň. Hledám zápalky, ale jako vždycky
jsou kdovíkde. Kamna ještě naštěstí nevyhasla. Stočím desetimarkovou bankovku, přidržím ji u žhavého uhlí a zapálím si doutník....."

To nepopisuje svůj běžný denní rituál nějaký vrah z Wall Street, tohle píše Remarque ve své knize " Černý obelisk".
Já vím, marky už v Němcích dnes nemají.....mají eura.
-----------------------------------------------------------------------
Závidět někomu jeho mravní pokleslost by bylo nanicovaté. Závidět je třeba jiné věci...

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by Jožinek Chlorků (neověřeno)

Trvalý odkaz

"...V sobotu odpoledne se už kurs dolaru nemění. Od dnešního poledne do pondělního rána zůstane naše měna pevná. Jak je to vlastně možné? V tom je asi něco pořádně shnilého! Jak to, že marka koncem týdne neklesá? Copak ji drží Bůh?"
- „Poněvadž se na burze nedělá. Máš ještě nějaké dotazy?...."

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Základní informace
Prestižní Fulbrightovy stipendijní programy ..............
Základní předpoklady
Základními předpoklady pro podání žádosti o stipendium v jakémkoliv z našich programů jsou české občanství, dokončené minimálně bakalářské vzdělání a velmi dobrá znalost angličtiny. Pokud nesplňujete předpoklady ani pro jeden z našich programů nebo vám nevyhovují podmínky stipendií, můžete se obrátit na naše poradenské centrum, kde se pokusíme pomoci vám najít jiné zdroje.

Jaké obory podporujeme?
Přihlášky do jednotlivých programů je možné podávat ve všech oborech – humanitních, přírodovědných i technických – s výjimkou MBA, LLM a klinické medicíny. Vítány jsou přihlášky v oboru amerických studií i přihlášky zaměřující se na multikulturní či mezioborové aspekty dané problematiky.

Jak stipendisty vybíráme?
Ve všech programech jsou stipendia udělována na základě výběrového řízení, které se pro každý program koná jednou ročně, obvykle na podzim nebo v zimě (viz jednotlivé programy), pro pobyt v následujícím akademickém roce. Uchazeči musí dodat podklady pro výběrové řízení do data uzávěrky.

Základním kritériem výběru pro všechny programy je kvalita uchazeče a jeho projektu. Ve všech programech (při srovnatelných kvalitách projektu) bude dána přednost těm uchazečům, kteří ještě neměli možnost dlouhodobě pobývat v USA. Důležitým aspektem je i diverzita vybraných kandidátů. Pro ilustraci níže uvádíme některé z faktorů v hodnotících formulářích pro odborné posudky.

Posuzované aspekty projektu
project objectives (well defined, realistic),
project feasibility (new view, original approach),
level of project preparation (well structured, formally well elaborated),
contribution to the development of the field,
potential applications and/or benefits for society,
potential for follow-up cooperation between the visited and applicant´s institutions,
professional background of the applicant, study results,
publication activities of the applicant,
relevance of the U.S. host institution,
necessity to conduct research in the U.S.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Mnohé postřehy v článku jsou dobré a trefné, ale má to háček. Ten propíraný a haněný trh zde jaksi nemáme a všechna ta bída a zmar je právě pro jeho nahrazování regulacemi, dotacemi... My jsme se stali dombělou součástí Západu v době, kdy zlatá éra volného trhu a rozhodující poptávky končila. Doba, kdy Západ začali ovládat trockističtí levičáci a sic se volným trhem oháněli, jako že jej máme a jsme mu podřízeni, tak jej likvidovali každou další regulací, každým krokem v pochodu institucemi.

Zatím bez slepic