Sbohem kravičky a prasátka

Autor
Štítky

Ve svém včerejším článku jsem se snažil rozebrat situaci, do které vláda zkouší natlačit naše zemědělce. Dotaci v původní výši budou dostávat jen zemědělci do 50ti hektarů. A nad 150 hektarů už bude dotace směšně nízká. 

Tvrdil jsem, že tento pokus odskáčou nikoliv velcí vlastníci půdy a velké zemědělské koncerny, ale odskáčou to ti, kteří v posledních třiceti letech opravdu tvrdě makali a dokázali si vytvořit farmu o velikosti kolem 500 ha, protože to je výměra, kdy člověk nedělá šestnáct hodin denně, může si dovolit obnovovat techniku, opravovat budovy, je schopen obilí krátce skladovat a čekat na lepší cenu a je schopen i nějakých investic.  500 hektarů už totiž papírově nerozparcelujete mezi rodinu.  

Tito zemědělci se zpravidla pouštěli do nových postupů a byli schopni zajímavých investic. V mém okolí dva takoví využili vhodné situace a postavili (za dotace) bioplynové elektrárny. Díky tomu měli k dispozici zadarmo hodně tepla a tak jeden vytápí skleníky firmy, co se zaměřuje na bylinky a druhý vytápí výkrm hovězího. Hovna hned používá zase do bioplynky a díky tomu udrží i živočišný výkrm v černých číslech. Není to žádná bonanza, ale funguje to. Samozřejmě on si nemůže dovolit dělat mléko. Na kravín nemá. Ale má na to, aby v teple krmil býky na maso. Teď ale padla sekera na kámen - onen člověk je podle vládních měřítek agrobaron. 

Menší zemědělci (ti co to nedělají na plný úvazek) ti si papírově rozdělí pozemky mezi rodinu, takže táta bude jeden zemědělec, máma druhý, dcera třetí a syn čtvrtý. Všechno bude dál obdělávat jenom táta, máma bude dělat čtyři účetnictví místo jednoho, bude nadávat na byrokracii, ale jinak na tom budou stejně a syn s dcerou na pole ani nepáchnou, tak jako tam nepáchli doposud. 

Největším poraženým ale budou bývalá zemědělská družstva, která obdělávají někde mezi 1500 - 3000 hektary. Jednak jich je poměrně hodně a jednak právě tihle jsou ti poslední, kdo u nás dělají živočišnou výrobu v bývalých kravínech a vepřínech. Sice to prodělává, nemají peníze na údržbu, ale komunistické stavby něco vydrží, takže zatím to ještě šlo.  Zaměstnávají na vesnicích ty nejhůře zaměstnatelné lidi, kteří nebyli dost chytří, aby dojížděli do montovny a tak chodí krmit a dojit.  Už teď pro ně byla živočišná výroba ztrátová, protože do supermarketů jde maso placené královskými německými dotacemi.

Tohle bude první, co půjde do háje. Ty vepříny a kravíny. Protože to je nejjednodušší a nejrychleji realizovatelné opatření. 

Zároveň to nebude stačit. Málo platné, takový pětisethektarový soukromý farmář dře víc a rychleji než zaměstnanec družstva. Takže brzy budou ve ztrátě i se samotnou rostlinnou výrobou. A přijde den, kdy budou na prodej.... 

Myslíte, že se jako kupci nabídnou nějací novozemědělci, pro které to bude příležitost začít skvělý zemědělský život dotovaný šesti tisíci na hektar? Že se pro takové tisícihektarové družstvo najde padesát kupců? Nebo že by si vlastníci půdy řekli, že udělají společenství malých zemědělců a začnou hospodařit? Jak dlouho by takový prodej trval?  Ne, ne, prostě přijde obchodní zástupce velkého koncernu, nabídne cenu v příslušných milionech, popere se s dalšími obchodními zástupci jiných koncernů, chvíli se budou navzájem přeplácet, někdo z nich to vyhraje a koupí to sakumprásk. 

Zaměstance vyhází, protože má svoje. Traktory rozprodá, protože má svoje. Areál družstva srovná se zemí a bude tlačit na změnu územního plánu, aby tam mohlo vyrůst něco jiného a výdělečného. Klidně i stavební parcely pro bydlení. A bude vyřízeno. Na nějakém skrojku bývalého družstva možná zůstane jeden malý padesátihektarový zemědělec bez strojů i budov, který si všechno objedná jako službu a jinak bude normálně chodit do práce. Třeba zrovna bude dělat účetního v tom velkém zemědělském koncernu. 

Ale ještě předtím takřka úplně skončí živočišná výroba u nás. Což samozřejmě nevadí, protože všechno dovezeme z Německa a Polska. 

Víte, já někdy ty naše vlastence nechápu. Na jedné straně by chtěli soběstačné zemědělství, vrátit sem průmysl, chtěli by vystoupit z EU, ale když píšu o tom, že deagrofertizace především bude znamenat zničení právě toho zemědělství, co je ještě v českých rukou a zůstane tu, protože družstvo o 1500 ha nebude mít sídlo na Kypru... když tohle říkám, jako bych mluvil do dubu.

Že Babiše nesnášejí ojropřisluhovači, tomu rozumím. , ale že i leckdo z Alternativy je  tak posedlý Babišem, že je ochoten si nechat spálit zemi, jen aby se oligarchy zbavil, to mi hlava nebere.  Ale nedá se jim vysvětlit, že tohle není tlak na Babiše, tohle je jen záminka na zničení všeho českého.  Až totiž bude mít Babiš pocit, že mu chtějí zničit Agrofert, tak ho prostě prodá Němcům nebo americké  globální korporaci a ti se už postarají, aby vláda změnila pravidla.  To se mluví o čapím hnízdě, o STBákovi, o tom jak se ohne před EU... a nikomu nedochází, že tleskají tomu, aby prázdné místo po zničeném Agrofertu nezabral český vlastenecký kapitál, ale nějaké cizí korporace, které budou stokrát horší než Babiš.  Andrejko by ze sebe měl mít radost, už má silnější jméno než Václav Klaus. 

Tahle zaslepenost a neschopnost rozlišovat detaily bude smrtící i kdyby se stokrát mluvilo o vlastenectví. Na zničení Babiše jsou povolány zahraniční zájmy a zahraniční peníze. Cizí vojsko má vyřešit domácího oligarchu... i za cenu rozsáhlého plundrování a kolaterálních škod. Potřebujete diktátora jako sůl, takové vlastenectví  je tomuhle národu stejně nebezpečné jako Fiala, jen s opačným znamínkem.  Člověku se vysloveně chce dát se do služby nějakému oligarchovi, protože ten alespoň sleduje své zájmy a umí počítat. Ve jménu velikosti tohoto národa z něj zbyde jen polovina a bez zemědělství. 

Chápe tu někdo alespoň tak triviální úvahu, že Babiš alespoň sypal všem stejně a plošně, kdežto tihle nasypou jen kamarádům a ve jménu deagrofertizace stotisícihektarového velkopodnikatele zničí všechno, co je větší než 50 ha? Tohle je ten boj proti oligarchům?  Kdyby blbost nadnášela... 

Jo a mezi námi... zničení živočišné výroby v bývalých družstvech bude mít ještě jeden dopad - i ti menší, co krmí býky v moderním vytápěném kravíně, budou mít problém. Protože svoje podnikání ukončí nepotřebné inseminační stanice, skončí veterináři, co uměli porodit tele a zašít krávě břicho, skončí zootechnici, co uměli vykastrovat vepříka... a tak si svoje živočišné podnikání rozmyslí i leckdo další. Ti pětisethektaroví, ti to nevytrhnou. Jsou příliš malí. Kvůli nim se nevyplatí držet chovného býka nebo kance a k němu celé vybavení. 

Z moderních koncernových vepřínů pracujících jako linka v automobilce si totiž sele na výkrm domů nekoupíte. Tam není nikdo, kdo by vám ho vyhnal, zvážil a vypsal daňový doklad. Tam má každý svůj úkol rozepsaný na minuty stejně jako ve Škodovce.

Mezi posledními, kdo toho pak nechá, budu i já, protože to jinak nepůjde... Nebudu mít kde si koupit sele, nebudu mít kde získat prasničku, nebudu mít kde koupit inseminační dávku a kdybych měl živit kance, aby oplodňoval přirozeně, tak jednak budu v dokonalém mínusu a jednak mě ukamenují sousedé, protože kanec fakt smrdí.  Konec živočišného vidlačení. Vydržím odhadem tak o dva roky déle než družstva v okolí. 

Ale zase to bude akorát v té době, kdy bude poptávka po autoritativních vládcích, takže budu mít čas na občanskou válku a revoluční tribunály. Jak vidíte, na tomto image už pracuji, abych pak byl připraven. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (179 hlasů)

Komentáře

To teď dávají při obnově řidičáku i bez žádosti o rozšíření ... tož asi tak.
Hezký den

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

To byla tenkrát logistika !
A stavěli z nich bunkry, dokonce dospěli i k dohodě se statkem - my ty kostky neroztoprčili a oni nás nechali v klidu, bo se jim snadněji sbíraly.
I kúřili sme v tym bunkru ze slámy, později aji jiné věci sme tam dělali.
Od tej doby mám sennou rýmu. Jeden ale dopadl hůř, ale to až po 22. hod.

Nejhorší je jak už něco takového vybuduješ a pak nemáš komu to předat. Aby to jelo dál, ne že to prodá.
Ale to je se všeckym tak, mi už předeslali že všecky moje knížky poletí raz do sběru. Tak ať, oni zas utřú huby jinak, hlupoň a hlupoňka.

Kyslikárna ? Naproti Benátkám - koupaliště ?
Byla tam kdysi taková hospoda, pár krát sem tam byl bo tam chodil hrávat jednonohý huslista a jeden malíř tam kreslil skicy ksichtů, jedním tahem. Uměl to, chytit ducha.
-------------
Tenhle znáš ?

Pane řezník, máte dnes něco čerstvě zaříznuté ? - Jo, trenky v prdeli.
A máte něco od drůbeže ? - Jo, posrané schody.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Ano Jožinku kdysi naproti benátkám. To byly časy.Staré svitky, orzaty, regulace kolcama, ale ty zážitky a ta partija, na tohle se nedá zapomenout.Ještě teď se deset let po zavření scházíme s některýma už důchodcama.Teď už je kyslíkárna pro enháčko buď přímo v enháčku nebo ta vratimovská, kde se staví lautrnový blok. je z něho fantastický rozhled. Jo koupák na benátkách, měli tam pak v provozu už jen hospodu a té jsme říkali u zlého psa bo tam jednou byl vzteklý pes co nás nechtěl pustit dovnitř.
a s tím předáváním. Všimli jste si strécu, že už dneska mladí se starýma nevydrží na barákách? Kdysi to měla pod palcem babka, co byla největší generál, poslouchali ju všici, dnes ne.A tak se stává, že barák co se kdysi stavěl prakticky pro 3 generace najednou obývají dva lidé. Rodiče umřeli, mladí odešli za lepším. A mnohdy Nejsou peníze ten dům udržovat, vytápět, zvelebovat. A tak i jedni naši známí řekli, no co, až se ztratí děda a pes prodáme to a půjdeme do nějakého bytu a bude klid.A když jsem se jich ptal jestli jim to nebude líto, když tam žili odmala budovali to...tak řekli i kdyby, ale co nám zbývá?
Vtip:
Duše klepe v pekle a otevře Lucifer.
Tak tě tu vítám a hned ti ukážu jak se tu máme.
Jde se do prvního sklepa: Tam diskotéky orgie, chlast drogy sex, co kdo ráčí.
Jde se do druhého patra: Tam mořské pláže, klidná zóna, větříček, prostě relax: Duše nevěřícně kroutí hlavou. a lucifer- jo, ještě tu máme třetí sklep.
Sejdou dolů a tam to jede: Očistec plameny pekelné, duše se vaří v kotlích kde čerti přikládají: dušička se třese strachy a Lucifer mu poklepe na rameno a říká:
Neboj, tohle jen pro křesťany- Oni to tak chcou

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by Foligno (neověřeno)

Trvalý odkaz

A tenhle ?

Bůh Otec sleduje se svatým Petrem televizní zpravodajství.
Nejprve běží reportáž o dělnících na vietnamských rýžových polích. „To je hrozné, jak se ti lidé nadřou,“ komentuje to Hospodin. „Ale vždyť jsi to tak chtěl, říkal jsi: V potu tváře budeš obdělávat zemi,“ namítá svatý Petr. „Ale to jsem přece nemyslel tak doslova,“ zabručí Bůh Otec.
Další záběry jsou z porodnice: bolestný porod čtyřčat. „To je příšerné, jak ta žena trpí,“ vzdychne Pán Bůh. „Ale tys to přece tak chtěl, říkal jsi: V bolesti budeš rodit děti,“ připomíná apoštol. Bůh oponuje: „Ne, ne, to jsem přece nemyslel tak doslova!“
Poslední záběry jsou z Vatikánu: z limuzín s vlaječkami se soukají tuční kardinálové s purpurovými čepci, zlatými prsteny a pektorály. „Co je zas tohle? Proboha, co je to za lidi?“ děsí se Hospodin. „To jsou ti, kteří pochopili, žes to všechno nemyslel tak doslova,“ vysvětluje svatý Petr.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

potřebujete na rybízovej džem? Já to dělám tak, že rybíz, tak jak je, rozvařím ve velkým kastrólu a pak je s pomocí takové polyetylénové sítě do oken (proti mouchám) dokonale propasíruju. Neprojde nic, ani šťopky, ani zrníčka. Potom jenom přidat cukr a takový ty věci konzervační (o to se stará žena), znova povařit a pak naplnit do sklenic. Takhle "džemuju" rybíz červenej i černej a taky angrešt. Mám je každý ráno s bílým jogurtem ke snídani a sem tam i do palačinek, lívanců atd. atd. Původně jsem taky měl takový ty odšťavňovače, ale furt se to zasekávalo, čištění fůra, takže jsem to opustil a už jsem ty verky dal do sběru.

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

In reply to by Pepánek (neověřeno)

Trvalý odkaz

No voni jsou hlava!!! Díky za tip, jestli to budu dělat a vyjde to, Sejdeme se v Čihošti a budeme koštovat. Do středu země to musíme mít každý zhruba stejně daleko:D

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Na Blistech chytli nějakou formu kovida způsobující vysoké horečky a sníženou příčetnost
https://blisty.cz/art/106542-dva-klicove-navrhy-pro-rozhovory-s-ruskem…
Jinak by nemohli dát na sklo tenhle článek, kde jsou naprosto skandální návrhy, jako třeba neutralita Ukrajiny, reciproční dohoda s Rusy a vůbec tam není nic o Navaleném, o zničení Ruska všemi prostředky.
Fišer, Kolář, Lipavský, Novotný by to vůbec neměli číst, jinak hrozí zdravotní potíže.

Ano, Tak jak je popsáno, by se to asi urovnat dalo, otázkou je, jestli to někdo urovnat vůbec chce.

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)

No teda....to je docela příjemné zjištění.
Umí i počítat ?

Urovnat chamtivost chmatáků z SSA a VB jde těžko. To je tak silná vášeň, že překoná jakékoliv překážky.
Vůbec bych se nedivil, kdyby ukrajinským Tonkinem byla atomovka s místem dopadu u nory, kde momentálně je navátý Lipanský.

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

čumím, cože to pustili na sklo.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

No, urovnat...
Určitě mohou něco rukoudáním slíbit.
Jako Gorbačovovi, jako Kurdům, jako Ukrajincům jako ...doplňte sami.

Problém je v tom, že Putin není dementní lyska, což je podmínka nutná, nikoli postačující pro každého, kdo by měl Američanům ještě dnes uvěřit půl slova z jejich slibů ....viz současná energetická krize. (Ne)uměle vyvolaná.
Molekuly svobody odplouvají v amerických tankerech za těžké prachy šířit pravdu, lásku, lidská práva a demokracii do bohatší Asie. Proto je nutno ucpat novou plynovou rouru z Ruska a Evropu nechat pořádně vymrznout.
Fuck EU !

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

A ještě jeden komentář k řešení vztahů západ - Rusko
https://www.novarepublika.cz/2022/01/vydeseny-zapad-doktrina-zadrzovani…

Velmi podstatná otázka z komentáře zní
"Byl by španělský nebo belgický voják, dokonce i ten bez afrických kořenů, ochoten nechat se zranit nebo prostě snášet vojenské strádání (například absenci čistých záchodů) při „pochodu na Moskvu“?

A já dodávám, ptám se se sirem Falstafem, "umí takový správný protiruský zápal přišít nohu?"

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Co to furt někteří máte s tím SSA? Jebe vám, nebo co?
Takhle to nepsali ani ti předchozí komunisti - a ti uměli zkomolit a zprasit kdeco..

Průměrný počet slepic: 2.9 (8 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je moc dobře.

Spojené Státy Americké. Velká Británie.
Co ti na tom vadí, labilní blbečku ?

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

Kurvafix, já se zase předčasně radoval z toho, že sis to konečně hodil ty! A ono hovno. Takový tu byl klid, pořádek a shoda :D

Průměrný počet slepic: 2.4 (9 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vezmeme si slovník Jasánka z Černých baronů a vyjde nám :
"Vrazi z Volstrýtu"!

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Je ustáleným zvykem psát u nás : Německo...a ne Deutschland či BRD; Francie ....a ne France či République française , RF; Rusko.....a ne RF+ Itálie a ne Italia či RI atd apod.
Prý to daný výraz v případě užívání takto zvoleného názvu (USA) sakralizuje, něco na tom je.

Název "Česko"...ten zase zní jak Fezko.
Snažím se ho nepoužívat.
Ale chápu ty např. z tkzv. novinářů, pro které je moc pracné použít název " Česká republika" , pročež se můžou ufezkova...eh, učeskovat. Skorem jak ein Volk to rázem přebrali.
No a Československo ?
To je už nad jejich síly, toto vykoktat.

A tak tu žijem.
Šak co, aspoň nebude za nějaký čas už CO nám ukrást. To je též jistá výhoda...buddhista mandaladalaman by k tomu jistě měl co povědět. Jaká je to nirvána, když se člověk zbaví naprosto všeho.

Námitku ohledně záměny SSA s SS už jsem vyvrátil před nedávnem. Stejně jako doporučení neužívat při odvozenině typu " Rusáci" v tomto případě odvozeninu " Esesáci" ale opis - " Obyvatelé SSA". Čímž by se konečně i vyřešila neustále a plošně užívaný dosti nesmyslný název " Američané". Což jsou třeba i obyvatelé Mexika (srovnej s tím, že např. Kosovan je také Evropanem, není jím jen obyvatel Brusellaises).
Ano, ano....a Slovanem je i Rus, nejen Slovák nebo Slovinec. Samozřejmě, na to se také dosti často zapomíná, hlavně v germanizačních :-D)) kruzích sakrálních.

Zvykli jsme si a budeme si zvykat) na horší, zvykněme si i na toto.
Třeba až se Farský vrátí se zkušenostma z SSA.

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

In reply to by Jožinek Chlorků (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jožinku. Zrovna hokej a jejich dresy.Rusové tam mají nápis Rossija, po jejich. Finové Suomi, Norové Norge, Rakušané Austria. Ale my, Czech, nebo Czech republic...Proč doprdele nemůžeme dát ten háček? To je takový problém tam mít Česko, když už? Ta připosranost mně fakt sere.

Zatím bez slepic

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vypadá to, že breberka slyší na povel "lehni".

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

ema.
Už to psal pan Kant,že to předpovídá Gates v březnu,takže to vzdali úplně.
Chtěli poškodit Rusko a Čínu,ale víc uškodili sobě.

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

...maloměšťáctvo snese.
Po bombardování evropského samostatného státu, po hrozbě bank že nebudou půjčovat peníze, po násilných převratech doprovázených pogromy, po mučení lidí a jejich zavírání bez soudu, po snaze zaplavit Evropu imigrací....
A ono snese takřka všecko, tak jak kdysi - snese krom diskriminace a segregace jiných osob i vlastní povolání do vojny. Do vojny s těmi, kteří by jinak tomu maloměšťáctvu dokázali pomoct. Klidně na ně budou střílet , už ne tak klidně budou jimi oni sami postříleni.
Klapne to.
Zůstaňte s nimi. Možná přiběhne i vyjukaný a bláznivě užvaněný Leošek a začne vás kádrovat : jeden auf a druhý nieder a pak oba sturm.

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Je ho snad faktický nedostatek proto, že se surovina pro jeho výrobu používá (po její přeměně) při spalování ve spalovacích motorech ? Tedy že se potravinová surovina spaluje ?
Co kdyby někdo pálil třeba ...no tak třeba prasata, samozřejmě mrtvá, tedy biomasu ?
Já vím, neskaj je všecko biomasa - jedno esli sračky, nebo obilí, nebo svíčková....hlavně ať z toho kape, nemusí pršet.

Šak aji peníze se kdysi pálily, bylo to levnější, přípálit si doutník od desetimarkovky, než sirkou.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

U nás stojí řepkový olej 67 kaček a olivový 72 kaček, budeme na něm smažit šnycle.
Zdražování - čím vyšší cena zboží, tím víc se odvádí do eráru DPH v kačkách, aby bylo čím zaplatit nové ministry, politické náměstky, nová auta a na šrot pro zbrojaře, kteří jsou odhodláni s jiskrou v oku zaplatit za šrot zpoza oceánu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

...nebo spouštěcí , a zda řízený či samovolný.
Každopádně zničit státy zcela by bylo pro lichváře pohromou. Je třeba hostitele neustále vyssávat (vyšší nominál - kvalitnější diskontní cash flow) , ale nezabít. Viz Lukianos : "Pravdivé výmysly", tuším že hned druhá satira.

No ale asi by více věděl nějaký řepkový baron. Jak to je přesně . Nebo nějaký jeho lokaj.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

"Výnosy banky Goldman Sachs z tradingu s komoditami za rok 2021 údajně překonaly 2,2 mld. USD a dosáhly maxima za poslední dekádu. Akcie v premarketu +1,2 % (Bloomberg)"

Průměrný počet slepic: 2.5 (4 hlasů)

a jen tak rada .... šnyc la jsou nejlepší na sádla... sorry, jsou bez pachuti olejnaté.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

abychom se naučili tence srát. Olej = tuk a ten způsobuje víme co. V minulosti byla určitě období, kdy se nesralo vůbec. Jak jinak by mohlo vzniknout přísloví "žádné sraní s mladou paní"?

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

berrnard by moh povídat. Žádná ladnost pohybu, jak deska. Ženskost v prdeli. Tolik let dřiny a marně.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

to bylo pošušňáníčko... a před ní Trusova a Ščerbakova - to se pozná kvalita.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Byste viděl, jaké já mám ladné pohyby, když kácím stoletý strom.
To není jen tak, tam musí být koordinace těla. Si příště zvolte jiný příklad.

Průměrný počet slepic: 2 (1 hlas)

synonymum pevného chlapa, neohebného. Celé mládí jsem s nimi byl. Ti první měli i břichatku, pak obouruční husqvarnu a žlutou homelitku.

Zatím bez slepic

žlutej byl Partner a Homelitka červená.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ku..a, to je podívaná!
Zdejší důchodci roní krokodýlí slzy nad stavem českého zemědělství.

Co ale udělají první, když vlezou do Lidlu?
Vrhnou se k regálu s nápisem akce a vykoupí ty nejlevnější šunty, které k nám dovezl Helmut.

Průměrný počet slepic: 2.2 (13 hlasů)

Tak, aby to nebyla tkzv. knížecí rada.....

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

Třeba nežrat tak často maso a uzeniny a místo v Lidlu to koupit od místního řezníka.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

In reply to by Palivec (neověřeno)

Trvalý odkaz

mi připomněl vtip jaký je rozdíl mezi duchodcem a koněm. Koně žerou obrok a duchodci obden.Protože to jim,Palivče,doporučujete.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

osobo.

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

nežrat tak často,tak co tím myslíte?

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

a když už to koupím, tak od místního, prověřeného řezníka.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

rozumím tak,že nežrat tak často

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nacpat panděro si přece můžete i něčím co není z masa.

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

třeba žerou vatu,aby zůstaly štíhlé

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hlavně ať ji nevdechují. To by byly nemocnice zahlcené nejen obezními Palivci, ale i podvyživenými. Twiggyovými.

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

cukrovou?

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

ve vatě?

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)