Žádné Thermopyly, ale spíš Waterloo

Autor

Krátký válečný úvodník: 

Zdá se, že na Ukrajině začíná druhé dějství. Jak jsem už hodněkrát psal, situace Ukrajiny se nijak nelepší a jejich západní spojenci jasně ukázali, že do války nepůjdou a ekonomiku jim také na nohy nepostaví.  Takže buď musejí válčit sami a zakrýt tím svoje problémy, nebo se rozpadnout ve vnitřních konfliktech. Ukrajina má tu smůlu, že jí mír nijak nepomůže. Naopak - upozorní na jejich vlastní tristní situaci. 

Zatím to tedy vypadá, že Ukrajina zvolí první možnost - rozpadnout se při válčení na Donbasu. 

Putin opravdu postupuje podle plánu. Dokonce (a to zírám) tam mají záchvat lidumilství -  evakuují civilisty do Ruska. Putin osobně prý nařídil svému ministrovi pro mimořádné situace, ať se postará o všechny.

Tím spíše si budou moci v případě Ukroútoku pár dní počkat, až bude jednoznačně jasné, kdo je agresor. A pak to vyřídí ráz na ráz.  Civilní oběti budou, ale na tamní poměry vlastně malé.

Ukrajina v podstatě nemá žádnou šanci. Buď se rozpadne díky válce s Ruskem nebo se rozpadne bez války s Ruskem.  Teď už je prakticky vyloučeno, aby mohla vystupovat jako oběť ruské agrese. Už mohou jen zaútočit... a prohrát. A nebo prohrát bez útoku. 

 

A teď už dnešní text: 

Tak nám sněmovna přehlasovala senátní veto ohledně pandemického zákona. Po sedmatřiceti hodinách obstrukcí a posledního hrdinného odporu Tomia Okamury. Samozřejmě se u toho maličko přiohnuly pravidla, ale to se tak dělá. Když se dělají obstrukce ohledně EET, tak je to ve jménu demokracie. Když se dělají obstrukce ohledně pandemického zákona, tak je to fašistické zneužívání demokratických vymožeností. 

Já teď nebudu rozvádět, co díky pandemickému zákonu vláda může i bez parlamentu. To už za mě udělali Piráti, kteří zcela bezelstně národu vysvětlili, že pandemický zákon bude použitelný nejen v případě nějaké hnusné nemoci, ale také v případě hnusného Rusa, hnusných fašistů, hnusné veřejnosti, hnusných názorů, zkrátka že se to dá použít mnoha kreativními způsoby.  Vsadil bych se dokonce, že ty nejlepší možnosti tohoto zákona jsou všem ještě skryty a projeví se v tu nejblbější možnou chvíli. Takhle to prostě je. 

Po posledním odporu posledního hrdiny je vyřízeno. A já se nemohu ubránit několika dojmům:

V posledních hodinách Okamura připomínal obléhaného teroristu ve školce, co drží nějaké rukojmí, ale už dlouho nespal a tak se vlastně jen čeká, až jeho pozornost poleví. Speciální jednotka už je všude kolem, mají ho na mušce, je jich víc a mohou se střídat. Mají všechno pevně v rukách, od první minuty to bylo beznadějné počínání, únava nakonec vykoná své.  Jednotlivec nikdy  nemá proti mašinérii šanci, maximálně může nadělat trochu škody. 

Smyslem takového počínání bývá většinou něco jiného - Okamura na sebe rozhodně upozornil, byl posledním obráncem demokracie a tak to k němu vzbudí nějaké sympatie. Ale mezi námi - bude to jako Stockholmský syndrom - pár sympatizantů mu to přinese, ale kdo ví, na jak dlouho. V tomto ohledu na tom Okamura byl podobně jako Palach. Národ nevyburcoval o nic víc než lidská pochodeň.  Během Okamurova posledního boje se dav před sněmovnou nezvětšoval, ale spíš zmenšoval. Lidé neseděli napjatí u obrazovek, nedrželi se za ruce, nefandili jako při hokeji. Byla to sice hezká bitva, ale jen pro velmi specifické publikum. Pro většinu národa to bylo asi tak stejně zajímavé, jako že měl Karel IV. čtyři manželky. Obránci demokracie postupně odcházeli jeden za druhým domů, o osud pandemického zákona se chvělo pár jednotlivců... teď se o tom bude ještě pár dní mluvit, pak se na to zapomene a pandemický zákon se vynoří až v tu nejblbější možnou chvíli. 

Ne, tohle nebyly hrdinné Therpomyly. Tohle bylo Waterloo. Bitva, kdy už Napoleon neměl nic pod kontrolou. Neznal postavení nepřítele, neznal jeho složení, nevěděl jak je silný, jen věděl, že pokud nevyhraje, všechno je v loji. A také to tak dopadlo. Císařský gardista zařval: "Merde", ale na vítězství už to nebylo. Stejně tak to už nikoho k dalšímu odporu nebo národnímu vzepětí nevyburcovalo.  

A obávám se, že příští volby budou mít úplně jiná témata, než koronavirus a pandemický zákon. Ten se teď pěkně založí, nechá se uzrát a bude čekat na výhodnou chvíli, kdy se vytáhne. Ještě dlouho nebude poznat, že se pandemickým zákonem něco změnilo. Dost dlouho na to, aby to ukolébalo skoro všechny. 

Už jsem tu psal, že pětikolka s tím měla v podstatě snadnou práci. Okamura se už dříve příliš vyčerpal bitvou o očkování, předtím bitvou o existenci epidemie, předtím bitvou o roušky, ostatní se vyčerpali bitvou o prázdné nemocnice a neexistující covid, zkrátka byl to boj na tak široké frontě, že se nedal vyhrát. Navíc v tom bylo příliš vnitřních kráglovaček, příliš mnoho křiku o zradě, což se sice dělá vždycky, když se prohrává, ale nikdy to nepomůže, jen to zhoršuje situaci. 

Dokud byl u moci Babiš, SPD nikdy neudělala směrem k Andrejovi jediný vstřícný krůček. V náhledu na covid opatření byli spolehlivými spojenci tehdejší pětikolkové opozice. Jenže ve volbách jim to žádné hlasy nepřidalo. Teď se zase Babiš nepřidal k SPD. Nechal tam Okamuru osaměle stát, protože mu Mára Prchal řekl, že z tohoto boje Okamura žádné preference nevytěží a tak není důvod, aby se o ně takto snažilo ANO. 

Okamura sice od začátku do konce držel stejnou linii, ale nikdy si pro ní nezajistil žádného spojence. Naopak... připravil se o ně. 

Hele - tohle není jen o covidu. Tohle je o všeobecné taktice. Budou nové boje, bude nová politika. Máme tu zničující inflaci, máme tu nedostatek energetických surovin, máme tu ojrohujerskou vládu, umírající unijní kobyla teď začne teprve pořádně kopat. NATO se nám zakopává vysloveně na dvorku. Jako vážně si myslíte, že správná taktika spočívá v tom, neuhnout ani o píď, nikomu neustoupit, nic nezkousnout a zůstat rovným jako John Brown? Ten měl přece také pravdu, také bojoval za jednoznačně ušlechtilou věc - za zrušení otroctví. Ale dotáhl to jen na šibenici. Zbyla po něm písnička... Otroctví ale zrušil Lincoln po mnoha kompromisech a dlouhém komplikovaném lavírování. 

Myslíte si, že všichni političtí soupeři tohle nevidí? Že SPD je vlastně neškodná, protože je izolovaná? Myslím, že Fiala je naprosto klidný a nikdy se nebudí hrůzou, že by se SPD mohla spojit s Babišem a Trikolórou. Naopak, je zcela spokojen s tím, že SPD bojuje proti Babišovi možná ještě intenzívněji než proti pětikolce. Může být klidný, protože tohle vyčerpává a boj proti všem nikdo dlouho nevydrží. I teď to sice chvíli trvalo, ale nakonec Okamura tuto bitvu prohrál a protestujících spíš ubývalo než přibývalo. A od první minuty bylo jasné, že to takhle dopadne. Přesila byla příliš velká a nikdo na pomoc nepřišel. 

 Pokud SPD nezmění svůj přístup, tak takhle dopadne pokaždé. Z každé politické bitvy sice budou mít pomník s nápisem: "zůstali jsme věrní", ale do sněmovny se nevrátí se štítem, ale na štítě. Já vím, že leckomu ze zdejších čtenářů je toto počínání sympatické, ale vážně to takhle chcete? Vážně chcete, aby z SPD byli trvalí prohrávači vlasteneckých bitev? Stačí vám pocit toho pěkného pomníku a vědomí, že zůstali věrni? 

Toto držení linie až do konce, to už tady přece bylo. Koukali jsme na to celé roky a kritizovali jsme to.   Tímhle způsobem se přece KSČM i ČSSD dostaly ze sněmovny. Tak dlouho zůstali věrní svému programu a svým zásadám, tak dlouho odmítali vidět realitu, až prostě nikdo nezbyl. Je sice hezké, že po každé prohře znovu vstali, ale občas je zapotřebí vyhrát, aby to člověka povzbudilo. Pokud bude pořád jen srážen, tak jednou už nevstane. 

U ČSSD a KSČM jsme to kritizovali. Že nemohou pokračovat v  politice, která negeneruje nové voliče. Často jsem mluvil o tom, že Zeman je k poražení jen tím, že jeho soupeř bude alespoň trochu jako Zeman. Babiš je k poražení jen tím, že SPD bude trochu jako Babiš. Pětikolka je k poražení jen tím, že Okamura bude trošku jako Fiala. Posmíval jsem se pražským kafírníkům, že jsou ideologicky zaťatí a proto nemohou Zemana porazit, protože kdyby Drahoš jen trochu mluvil jako Zeman, spustili by jeho fanoušci řev o zradě. 

Pro SPD to platí úplně stejně. Vy, voliči SPD, jací jste? Dovolíte Okamurovi, aby byl trochu jako Babiš? Nebo naopak očekáváte ideovou stálost, neustoupení ani o píď a věrnost ideálům až za hrob? Vy rozhodujete o tom, jestli Okamura někdy může vyhrát, nebo jen vždycky bude jen stát na ztracené vartě až do posledního Foldyny. Může se Okamura spojit s Babišem ve snaze vyhrát volby a zvrátit poměry? Nebo prostě musí stát na svém se svými deseti procenty voličů a čekat, až to 90% voličů dojde? Je totiž politicky reálné, že to voličům nedojde nikdy. 

Podle mě je SPD další na řadě ven ze sněmovny.  Bez ohledu na zajímavé osobnosti, které do ní vstoupily.  SPD je osamělá a programově upřednostnila zásady před spojenectvím. Tohle udělal i Sobotka a také měl svoje příznivce, kteří mu to schvalovali. Okamura má i zde na Kydech svoje příznivce, kteří mu to schvalují. A má je leckde jinde. Šmarda možná také ještě věří, že lidi ty socanské zásady konečně pochopí a ocení... a čeká na zmrtvýchvstání ČSSD.

Okamura je na nejlepší cestě udělat stejnou chybu a doufat, že zásady SPD jsou nosnější a nějak ušlechtilejší než Hamáčkovo koketování s líbodemo. Ne, nejsou, protože současné zásady SPD jsou stejně okrajové jako zásady ČSSD nebo KSČM. Současné zásady SPD neumožňují spojenectví a to dokonce ani pragmatické spojenectví z rozumu. A pokud se v těchto zásadách budou dále utvrzovat, tak v nich budou stále radikálnější, tím pádem je bude sdílet stále méně voličů, až to nakonec na sněmovnu nebude stačit. 

A víte kdy to v SPD zjistí? Až se to zformuje celkem jakákoliv jiná protestní strana, která bude alespoň trochu profesionálně vedená. Je úplně jedno, jestli jí povede nějaký český Kotleba, Lenin nebo Vandas. 

Dneska chci přátelsky varovat ani ne tak Okamuru, jako jeho voliče. Jestli mu neumožníte pragmatické spojenectví, jestli po něm budete chtít přesně to, co teď dělal ve sněmovně, tak také přesně tohle dostanete. Po dvou dnech obstrukcí dostanete prohru. Pandemický zákon se ruší většinou ve sněmovně, nikoliv obstrukcemi. Pamatujte na to. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.8 (128 hlasů)

Komentáře

In reply to by Sakura (neověřeno)

Trvalý odkaz

Příliš tomu nerozumím, jsou zde na energie, tedy spotřebiče jiní odborníci. Ale myslím že jde i o to, co jsou naše chemičky bez nějakých úprav schopny svou stávající technologíí zpracovat. A to, co nám míní dovézt, samozřejmě za vysoké ceny, myslím, že zpracovat tak rychle nelze.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Sakura (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přesně, za 5 kur. Burza dnes opravdu slouží hlavně jako klacek na Rusy, ale náklady  na tuto hru platíme my.
A nakonec bude muset Stanjura financovat kanál DOL, z jedné strany aspoň do Ostravy a z druhé do Pardubic, jinak tolik uhlí ani nedovezeme. 

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

No kdyby to nebylo černé na bílé, tak si budu myslet, že to je nějakej fór.
Takhle nevím co si mám myslet. Snad jen, že nám všem rozdají elektrocentrály a benzín k tomu.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

A bude dražší.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Vám už to nejde? Zlomené péro?

Průměrný počet slepic: 1.4 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Z Ukrajinského webu Strana.ua
No vzhledem k tomu, že OBSE nemohla posoudit z blízka jak to ve školce vypadalo, tak se tak nějak moc nevyjádřila, ale udělala to za ně právě Strana.ua
https://strana.news/news/377728-obstrel-detsada-v-stanitse-luhanskoj-ra…

Možná, že by nám zde mohl dát Scalop své hodnocení, ale obávám se, že by zrovna stejně tak jako Ukři nijak zvlášť nepřesvědčil

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Ukrajinský prezident Zelenskyj na Mnichovské bezpečnostní konferenci žertoval o ruském kybernetickém útoku, když mu přestala fungovat sluchátka.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

In reply to by Homer

Trvalý odkaz

Je to již opakovaný vtip, a ten jak je známo bývá už většinou nezajímavý.
Prostě jsem jen chtěl říci, že ten Ze je blb.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, je zcela zřejmé, že je tu daleko víc čtenářů a diskutérů, kterým by Kydy chyběly. Většina tvých článků podněcuje k přemýšlení, občas se objeví i velmi unikátní myšlenkové pochody a souvislosti.

Pokud se ti občas podaří napsat článek, který zvedne ze židle (/nasere) mnoho diskutérů, není to důvod se urážet a hlásit konec Kydů.

Takhle vyhrožuje už několik let Vlk s Kosou a také zrušil diskuzi, aby nemusel číst nesouhlasné příspěvky ke svým článkům. On vlastně už před roky začal dělat to, co teď chystá Rakušan obecně v médiích - povinnost smazat hned vše, co nesouzní s oficiálním názorem, nejlépe nezobrazit žádný jiný názor (tyhle praktiky už vlastně začaly s covidem, kdy se blokovaly alternativní názory lékařů a vědců).

Prosím neopič se po Vlkovi a zůstaň toleratním Vidlákem. Pokud tě bude ve svém příspěvku někdo napřímo osobně urážet, tak ho smaž a po ptácích.

Ale pokud zde Kydy hromadně nesouhlasí s tvým dlouhodobým posměšným despektem vůči Okamurovi, pak to ber jako protinázor.
Mně se zdá, že máš prostě k Okamurovi hluboce zarostlou osobní averzi kvůli tomu, jak se k tobě před lety choval v pořadu Den D.

Průměrný počet slepic: 4.2 (16 hlasů)

Neboj Maneco... jen mi občas trochu ufoukne papiňák. Já vím, že zdejší čtenářstvo nijak zvlášť nesdílí můj pohled na Okamuru. Jen jsem se dneska nechal chvíli vytočit tím, že prý jsem přisluhovač líbodémo.  Ale jen chvíli.... :-)

Já si to pak zase užiju, až se ukáže, že jsem se trefil. To budu jízlivý až na půdu. Ale upřímně - přál bych si, abych se mýlil. Aby Okamurův postoj sdílelo víc než 10% voličů. Přál bych mu, aby byl nepostradatelný pro sestavení vlády. 

Průměrný počet slepic: 3.4 (12 hlasů)

aby řval a nemohli ho za to zavřít. Nic víc. Za mě dobrý.

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

No to sice jó. A dál? I kdyby to byl jen tlučhuba, trošku odvahy má. ale co dál?

Průměrný počet slepic: 1.7 (3 hlasů)

oposmlouvě.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Pokud jsou volby manipulované masmédií nebo tajnými službami, tak ta čísla mají malou vypovídací hodnotu.....
Lidé ve své hlavní mase skutečně "volí" podle toho co jim řekne Tvarůžková a pod. No a plus fanatické klaky různých mafií , včetně nedospělců Pyjátů.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Podařilo se mi uvést do souladu zájmy zelených, fialových, modře hvězdnatých i pruhovaně hvězdnatých maf....nezištných liberálních zachránců planety!

A navíc revitalizovat ostravské doly i hornictvo!

1) Zastavili jsme těžbu v ostravských dolech

2) Nakoupíme katarskou ropu ropu, vyrobíme z ní letecký benzín a ten darujeme leteckým společnostem v USA.

3) Letecké společnosti nám pomocí leteckého mostu budou na darované americké vojenské letiště poblíž Ostravy dopravovat za tržní ceny australské černé uhlí.

4) Zkušení ostravští horníci, derekvalifikovaní z programátorů, rozmístí australské uhlí v ostravských dolech

5) Stropy ve štolách se obloží solárními panely

6) australské uhlí se zapálí, a bude svítit na solární panely v hloubi ostravských dolů a vyrábět ekologickou solární elektřinu, která se bude prodávat za pětisetnásobek ceny energie z jaderné elektrárny Temelín

7) panely se budou chladit vodou, dovezenou Veolií z Francie

8) dovoz chladící veolijské vody se bude financovat z emisních povolenek za CO2, valící se z ostravských dolů.

9) čímž bude celý proces ekonomicky soběstačný a bude splńovat a přeplňovat smělé sociální, ekologické a ekonomické cíle zeleného údělu.

10) z finančních přebytků bude možno zajistit kontinuální psychiatrickou péči každému z členů tuzemské vlády a evropské komise - sedm dní v týdnu, 24 hodin denně.

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

Není hornictvo a horníci, ale jenom haviři. Bo Haviřov.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

a narobil z nich haviře, keři by rubali kameně pod prahou, až by se z nich kuřilo. Kolonie maju nastavjane tak co, hovno robi tak do ďury s nima.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

Myslíš demokratizovat odspodu? Poddolovat parlament?

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

problém je v tom, že původní horníci byli majitelé těch dolů. A havíři v nich kopali pro ty horníky. Ještě jsem neslyšel, že by si od zaměstnanců nechali radit !!

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Vy jste ale pěkně vyčůraný holub.

Z každého ptáka který nad kouřem z dolů proletí se rázem stane Pták Asfalťák.

A až vás bude hodně, kdoví, co s náma neasfaltovanejma provedete. Styďte se.

 

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

vf

Průměrný počet slepic: 5 (22 hlasů)

In reply to by hulvath

Trvalý odkaz

já tušil, že Černochová s Fialou vytřou světu zrak!

1) Tiše anektovali Slovensko!

2) nyní probíhá nenápadná anexe podkarpatské, nadkarpatské i zakarpatské Ukrajiny

3)po obsazení Kyjeva, ze kterého již uprchla většina členů NATO s méně vynikajícími morálně-volními vlastnostmi než má naše armáda, bude připojena k ČR i zbývající části Ukrajiny.

4) Separátní nárazníkové zóny Doněck a Luhansk jako gesto dobré vůle darujeme Ruské federaci s tím, že veškeré jejich vytěžené nerostné zdroje budou nadále rozdělovány mezi naše přátele v NATO zbrani - Německo, Francii a Turecko - v poměru 1:1:3

5) Ruská federace nám recipročně daruje své dávné nezpochybnitelné morální nároky na Aljašku a čtyřicet mezikontinentálních balistických raket s jadenou hlavicí k prosazení těchto morálních nároků.

6) Bude svoláno mimořádné plenární zasedání OSN, na němž bude po fyzickém předvedení jedné z těchto jaderných hlavic navržen - a obratem jednomyslně schválen - jako jediný kandidát na post Generálního tajemníka OSN Vidlák.

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

"V palbě se ocitla i skupina ukrajinských poslanců a zahraničních novinářů a bylo nutné je evakuovat. V blízkosti ukrajinského ministra vnitra Denyse Monastyrského, který mířil na východ země, vybuchl granát, ale incident se obešel bez zraněných."
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ukrajina-nemecko-rakousko-rusko-…

Granát byl nejspíš molitanový anebo je Monastýrský plechový. Jinak to není možné.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

https://actu.orange.fr/societe/videos/ukraine-des-obus-explosent-pres-du-ministre-de-l-interieur-sur-le-front-afp-CNT000001JYWgv.html , tak skupina novinářů a poslanců vč. ministra zaslechla střelbu (podle ukrajinských zdrojů asi 300m od skupiny).
Jsem zvědav, jak dlouho to video bude dostupné.

EDIT: Ještě jsem se porozhlédl po těch zahraničních novinářích a ejhle: https://interfax.com.ua/news/general/799787.html 
Bezva sestavička - FoxNews, CNN, RFE/RL, NYT, WP a Hlas Ameriky. "Objektivita a nestrannost zpravodajství " zaručena.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

se nám iDěs pěkně vybarvuje
škoda písmenek

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Ještě je ten pražský Hřib v Kyivě?

Jen aby nedošlo k nedorozumnění a místní tisk nereferoval, že se v Kyivě objevil atomový hřib.
To by Bidet s těžkými pamperskami mohl začít šmátrat po červeném knoflíku...

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)

Já nechápu, jak se někdo, kdo si osobuje roli slušného člověka, může snížit k něčemu takovému. Ale jen tak dál scallope... ať víme z jakého jsi kadlubu. 

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Hovnivál si utřel sliny.
Bidetovy těžké plíny
odhazuje poradce
do rohu na zahrádce
kousíček za bílým domem.
Nové hovno, honem honem!
než na plínu vápno hodí.
Kopec už je do poschodí.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

Zlodědkovy plíny.
Hovnivál si utřel sliny.
Zlodědkovy těžké plíny
odhazuje poradce
do rohu na zahrádce
kousíček za lánským domem.
Nové hovno, honem honem!
než na plínu vápno hodí.
Kopec už je do poschodí.

Průměrný počet slepic: 1 (5 hlasů)

Ubožáčku, jsi k politování, že se nezmůžeš na nic jinýho.
To Bobíka Kartouzů při hlášení moc nepotěšíš.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

I kdyby nakrásně ti neustále spílal do budižkničemů a hňupů.
Není to od tebe hezké.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Ukrajina hrozí, že se vzdá svého nejaderného statusu
Prezident země požádal o jednání o provádění Budapešťského memoranda

Ukrajina by se mohla vzdát svého desítky let starého závazku být nejaderným státem a zrušit rozhodnutí, které přijala po rozpadu Sovětského svazu, vzdát se atomových zbraní, varoval ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. V sobotním projevu na mnichovské bezpečnostní konferenci Zelenskyj poukázal na to, že Ukrajina se v roce 1994 připojila k Budapešťskému memorandu a vzdala se svých jaderných zbraní výměnou za bezpečnostní záruky, a naznačil, že by tento krok mohla zvrátit, pokud by ji ohrožovalo sousední Rusko. "Dnes nemáme ani zbraně, ani bezpečnost. Přišli jsme o část svého území, které je svou rozlohou větší než Švýcarsko, Nizozemsko, Belgie. A co je nejdůležitější, ztratili jsme miliony našich občanů. To vše chybí," řekl Zelenskij.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

To je nesmyl pro Ukrajince.
Mimo to se Ukrajina deklarovala jako stát neutrální, mimo bloky. Měla to i v první ústavě. Když se řekne A nesmí se zamlčet B.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Okamůra? 

Stáhnul na sebe pozornost, o to mu asi šlo. Podststa -boj proti zneužitelnému zákonu  je OK.

Pokud by měl Okamůra a SPD mít více, než 10 - 15%, musí zamířit blíže ke středu. K tomu mu David, Bašta a Foldyna pomáhej.

Průměrný počet slepic: 3 (5 hlasů)

....

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

No ale koho vlastně, respektive čemu otročí...

Je bojázlivým otrokem ? No a bojí se zchudnutí, nebo čeho vlastně..... bezvýznamnosti ? Proto drží hubu ?

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

se poslední dobou zformovalo tolik, že je volič už nikdy nebude brát vážně. Všechny se vyznačují jednou vlastností - neschopností vzájemné spolupráce. Někdy to vypadá, že se jedná o úspěšnou snahu establishmentu přes nastrčené "ty jedině správné protestní strany" nesouhlasící většinu pěkně rozprášit na atomy. Rozděl a panuj, neřekl už to kdysy někdo chytrý?:-/

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Obávám se, že nás zachrání už jen vidlatura.

Zatím bez slepic