Já se připravuju

Autor

Včera mi přivezli sedmdesát metráků kvalitního ruského černého uhlí. U Moravských Budějic se nachází maličká vesnička Blanné a v ní sídlí pan Kašík, který prodává štěrky, písky a... uhlí. Je jediný, kdo dokáže za normální peníze sehnat kvalitní matroš. A už je s prodejem uhlí skoro jediný. Ostatní ten obchod flákají. Dodávají draze rakouské brikety nebo polské uhlí. 

Už několik let beru právě toto uhlí ze Sibiře. Tvrdé, lesklé, téměř antracit. Málo kouří. Nad mým komínem se objeví krátce bílý kouř jen po přiložení. Během pěti minut je po všem a není vidět, že bych topil pevnými palivy. Uhlí je velmi těžké. Těžší než donbaský antracit. Takže se mi ho do uhelny ve sklepě vejde fakt hodně. V této chvíli tam mám nejméně patnáct tun. Topení na pět zim. Jedinou nevýhodou tohoto uhlí je vysoký vývin plynů - když přiložím, nesmím první půlhodinu protřepávat rošt. Pokud to udělám, blafnou mi plyny v komíně a už se mi podařilo vyděsit sousedy, když se metr nad komínem objevil dlouhý plamen jak z bunsenova kahanu. Teď, když se dělá střecha, projde rekonstrukcí i komín. 

Mám i plynový kotel - starou Destilu. Vlastně už je na ní repasované úplně všechno, kromě základního rámu. Jednoduchý kotýlek s jednoduchou automatikou, který se obejde bez čerpadla. Moje topení funguje na samotíž. Když topím,, ohřívám zároveň i vodu v bojlerech. 

Mám vlastní studnu. Dodělal jsem k ní ruční čerpadlo. Ať nejsem závislý jen na ponorném čerpadle. V podstatě zbývá poslední nevyřešený vopruz a tím je svícení. Jasně, není problém mít doma několik svítilen. Dnešní LED žárovky jsou úsporné a i relativně malá baterčička vydrží svítit dlouho. Ale není to to pravé ořechové. 

Proč to vlastně píšu... 

Jak to tak vypadá, v podzimních volbách v Německu zvítězí Zelení a u nás jejich nepodařené klony Piráti. Ani jedni se netají svými ekologickými nápady, na které není ani infrastruktura, ani na to není připravený průmysl, ani zemědělství, ani doprava. Není na to připravené nic kromě jediného - ideologického odhodlání. 

Když si čtete normální majnstrým a nejste úplný technický nedouk, musí vám být jasné, že svoje nápady prostě zavedou. Pokud budou zvoleni, jsou dostatečně pevní, dostatečně nabuzení a dostatečně blbí na to, aby to prostě udělali, protože tím přece zachrání svět. 

Aby nedošlo k mýlce... já si nemyslím, že to přijde hned po volbách ani si nemyslím, že to bude nějaká katastrofa jako ve filmu, kdy se rázem hroutí úplně všechno.  Jen se tu a tam povede nějaký lokální blackoutek. Takový malý. Kvůli jedné rozvodně. Tak malý, aby se dal bagatelizovat a musel se řešit. 

Pak prostě tu a tam na chvíli vypnou proud, protože jinak to nepůjde. Někde ho budou vypínat kvůli nedostatku energie a někde kvůli přebytku. Někde elektrika vypadne sama, protože se naráz připojí příliš mnoho elektroaut. A pořád půjde jen o drobnosti. Jednoho dne si nenakoupíte, protože vypne proud a v obchodě vám čtečky nenačtou čárové kódy. A nebudou lidi, aby vám vypsali ručně účtenky. A hodně lidí už dávno neplatí v hotovosti. 

Pak tu tam něco nebude. Nebo to nebude hned.  Ostatně tohle teď zažívám v práci. Pořád něco chybí. Z Číny nedojíždějí díly. I takové obyčejné věci jako kohoutky, trubky či nářadí. Můj truhlář mi dělá dvě nová dřevěná okna - už měsíc čeká na dvojskla. 

K tomu se pořád handrkují o ten Nord Stream a pořád nám tvrdí, že musíme vůči Rusku přitvrdit. 

Já už si vlastně dovedu představit celou řadu scénářů, kdy jednoho dne proud vypne a pak nepůjde několik dní. Tuhá zima, nasraný Putin zavírá kohoutky, nasraní Ukrajinci vyhazují do povětří plynovod, nasraní američané posílají svoje agenty, aby odpálili Nord Stream... A nebo prostě přijde nějaký německý zelený kancléř a nařídí odstavit uhelné elektrárny, protože televizi může sledovat i při svíčce. Komsomlců na to mají dost, jsou věrní a pevní... ono by se jim ten rozvrat prostě mohl podařit. 

Tož... jsem schopen vyhřát dům bez jakékoliv trubky či kabelu vedoucím do baráku. Jsem schopen rukama načerpat takřka pitnou vodu ze studny. Jsem schopen uvařit na plotně pod kterou se topí. Jsem schopen obsloužit zvířata a nachystat jim krmení. Jsem schopen udržet v provozu záchody, jsem schopen zajistit rodině teplou vodu na mytí. Provizorně jsme schopni svítit, ale kdyby elektrika nebyla déle, tak si prostě nic nenabijeme. 

Příští rok bych chtěl koupit nějakou pěknou dieselovou elektrocentrálu. Ta by mi komfort o dost prodloužila. Mám fyzicky rozdělené elektrické vedení pro zásuvky a pro světla. Mohl bych snadno používat pro svícení 12 voltů a používat nějakou fotovoltaiku. Ale ta je tak drahá, že mi totéž zařídí naftový generátor. 

Dneska prosím o technicky uvědomělou diskusi... existují ještě nějaká jiná řešení jak doma dobře a snadno svítit?  Je ještě něco, co by se dalo za rozumných nákladů udělat pro to, aby byl člověk připravený na to, že jednoho dne prostě proud nepůjde poněkud déle než jsme zvyklí a nic nebude fungovat? Je něco, o čem nevím, co by nám mohlo pomoci? 

Případně... jak se připravujete vy? Nebo se blackoutu neobáváte? Nemyslíte si, že by mohl tak katastrofický scénář nastat? Co jste schopni udělat, pokud dojde šťáva? 

V poslední době mám pocit, že v případě zhroucení infrastruktury na nějaké hladové hordy ani nedojde, protože jsme všichni tak svázání s dráty a Temelínem, že bez nich nedokážeme ani rabovat. Zřejmě se taková gerila ani nedostane z města... 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (90 hlasů)

Komentáře

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

therapie cognitivo-comportementale neuchГўtel therapies alternatives definition pharmacie de garde unieux , pharmacie bourges marronniers pharmacie magnin argenteuil , pharmacie de garde aujourd'hui roanne pharmacie auchan dechy pharmacie lafayette yvelines Sony Sound Forge 2 MAC donde comprar en Chile, Comprar Sony Sound Forge 2 MAC <a href=https://publiclab.org/notes/print/34298#>Sony Sound Forge 2 MAC precio Chile</a> Sony Sound Forge 2 MAC por internet Sony Sound Forge 2 MAC precio Chile. therapies familiales generique zovirax comprimes AutoCAD LT 2020 barato, AutoCAD LT 2020 barato <a href=https://publiclab.org/notes/print/34285#>AutoCAD LT 2020 precio EspaГ±a</a> AutoCAD LT 2020 donde comprar en EspaГ±a AutoCAD LT 2020 venta EspaГ±a. pharmacie bourges avenue de dun pharmacie place richelme aix en provence , pharmacie bailly neuvy sur loire therapie de couple tunis Compra Robot Structural Analysis Professional a precios mГЎs bajos, Robot Structural Analysis Professional venta Colombia <a href=https://publiclab.org/notes/print/34729#>Compra Robot Structural Analysis Professional a precios mГЎs bajos</a> Comprar Robot Structural Analysis Professional Compra Robot Structural Analysis Professional a precios mГЎs bajos. act therapy questionnaire pharmacie de garde firminy .

Zatím bez slepic

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie lafayette tolosane pharmacie boulogne billancourt rue du point du jour pharmacie seraucourt bourges , pharmacie moderne amiens pharmacie bordeaux etude , pharmacie auchan roncq telephone pharmacie plaquin amiens pharmacie leclerc la pardieu Autodesk Navisworks Simulate 2023 por internet, Autodesk Navisworks Simulate 2023 donde comprar en Chile <a href=https://publiclab.org/notes/print/34674#>Autodesk Navisworks Simulate 2023 barato</a> Compra Autodesk Navisworks Simulate 2023 a precios mГЎs bajos Autodesk Navisworks Simulate 2023 venta Chile. therapies psychanalytiques pharmacie leclerc ranguin SurfCAM 2018 R1 venta Chile, SurfCAM 2018 R1 venta Chile <a href=https://publiclab.org/notes/print/34442#>SurfCAM 2018 R1 por internet</a> Comprar SurfCAM 2018 R1 Compra SurfCAM 2018 R1 a precios mГЎs bajos. pharmacie nicolas brest pharmacie amiens azzedine , pharmacie veterinaire brest medicaments bouffees de chaleur Comprar Flickout Soap genГ©rico, Flickout Soap barato en la farmacia <a href=https://publiclab.org/notes/print/34163#>Comprar Flickout Soap genГ©rico</a> Flickout Soap precio Miami Compra Flickout Soap a precios mГЎs bajos. pharmacie de garde aujourd'hui thionville pharmacie de garde marseille valentine .

Zatím bez slepic

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie uguen brest pharmacie hotel de ville pharmacie beisson aix en provence , therapie de couple villefranche sur saone formation therapies breves grenoble , medicaments wala therapie cognitivo-comportementale (tcc) pdf therapies york Compra Microsoft Office Student 2021 a precios mГЎs bajos, Microsoft Office Student 2021 donde comprar en Venezuela <a href=https://publiclab.org/notes/print/34783#>Microsoft Office Student 2021 </a> Microsoft Office Student 2021 venta Venezuela Microsoft Office Student 2021 precio Venezuela. pharmacie de garde narbonne zensory therapies Lumion 12 Pro precio Guatemala, Comprar Lumion 12 Pro <a href=https://publiclab.org/notes/print/34235#>Lumion 12 Pro </a> Lumion 12 Pro barato Lumion 12 Pro por internet. therapie de couple chambery pharmacie beauvais jean rostand , therapie young traitement phlebite Compra Autodesk AutoCAD Mechanical 2023 a precios mГЎs bajos, Autodesk AutoCAD Mechanical 2023 precio Miami <a href=https://publiclab.org/notes/print/34681#>Compra Autodesk AutoCAD Mechanical 2023 a precios mГЎs bajos</a> Autodesk AutoCAD Mechanical 2023 por internet Comprar Autodesk AutoCAD Mechanical 2023. pharmacie europe annecy emploi pharmacie annecy .

Zatím bez slepic

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

therapie keen'v pharmacie noyon amiens pharmacie wasselonne , pharmacie poitiers pharmacie ouverte ce dimanche , pharmacie janvier beaulieu sur layon pharmacie en ligne tours medicaments hypolipemiants AEC Collection 2023 donde comprar en Argentina, AEC Collection 2023 donde comprar en Argentina <a href=https://publiclab.org/notes/print/34728#>AEC Collection 2023 por internet, AEC Collection 2023 donde comprar en Argentina</a> AEC Collection 2023 barato Compra AEC Collection 2023 a precios mГЎs bajos. pharmacie eisenbeth boulogne billancourt pharmacie argenteuil centre Autodesk VRED Professional 2023 barato, Autodesk VRED Professional 2023 venta Chile <a href=https://publiclab.org/notes/print/34221#>Autodesk VRED Professional 2023 </a> Compra Autodesk VRED Professional 2023 a precios mГЎs bajos Comprar Autodesk VRED Professional 2023. trouver une pharmacie Г  proximite traitement chlamydia , pharmacie leclerc dammarie les lys pharmacie de bailly 78 Alias Concept 2023 barato, Alias Concept 2023 barato <a href=https://publiclab.org/notes/print/34744#>Alias Concept 2023 donde comprar en Guatemala, Alias Concept 2023 barato</a> Comprar Alias Concept 2023 Compra Alias Concept 2023 a precios mГЎs bajos. Neurontin precio Ecuador, Gabapentina precio Ecuador. Compra Gabapentina a precios mas bajos Comprar Gabapentina 800 mg generico <a href=https://form.jotform.com/222076566560862#>Gabapentina precio sin receta</a> pharmacie avignon cap sud pharmacie lafayette angers .

Zatím bez slepic

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie de garde issoire pharmacie suresnes pharmacie en ligne royaume uni , pharmacie lafayette du theГўtre pharmacie bourges carrefour , therapie cognitivo comportementale bruxelles pharmacie ouverte grenoble pharmacie lafayette wikipedia Navisworks Simulate 2023 precio Argentina, Navisworks Simulate 2023 barato <a href=https://publiclab.org/notes/print/34731#>Navisworks Simulate 2023 barato</a> Comprar Navisworks Simulate 2023 Navisworks Simulate 2023 donde comprar en Argentina. pharmacie ouverte tourcoing pharmacie lafayette vesoul Lumion 12 Pro barato, Comprar Lumion 12 Pro <a href=https://publiclab.org/notes/print/34235#>Lumion 12 Pro barato</a> Lumion 12 Pro venta Guatemala Lumion 12 Pro por internet. pharmacie lorette angers fax therapies types , medicaments synonyme pharmacie argenteuil geant SketchUp Pro 2022 barato, SketchUp Pro 2022 precio Ecuador <a href=https://publiclab.org/notes/print/34699#>SketchUp Pro 2022 </a> SketchUp Pro 2022 por internet SketchUp Pro 2022 donde comprar en Ecuador. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio Ecuador pharmacie angers monplaisir pharmacie de garde marseille terrasse du port .

Zatím bez slepic

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie ouverte entre midi et deux pharmacie brest pontanezen pharmacie rue georges martin annecy , pharmacie boulogne billancourt ouverte pharmacie amiens pompier , pharmacie bailly.com pharmacie fins annecy pharmacie beaulieu charest Comprar VMware Workstation 6.5, Comprar VMware Workstation 6.5 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34441#>VMware Workstation 6.5 donde comprar en Venezuela</a> VMware Workstation 6.5 donde comprar en Venezuela VMware Workstation 6.5 por internet. therapie cognitivo comportementale villefranche sur saone pharmacie amiens ouvert dimanche Autodesk Revit 2019 barato, Autodesk Revit 2019 barato <a href=https://publiclab.org/notes/print/34633#>Autodesk Revit 2019 </a> Autodesk Revit 2019 donde comprar en Colombia Autodesk Revit 2019 por internet. pharmacie lafayette beauvais pharmacie de garde royan , pharmacie belvedere argenteuil pharmacie de garde aujourd'hui avesnes sur helpe Comprar Adobe Photoshop Lightroom 5, Adobe Photoshop Lightroom 5 venta PerГє <a href=https://publiclab.org/notes/print/34287#>Adobe Photoshop Lightroom 5 donde comprar en PerГє</a> Adobe Photoshop Lightroom 5 por internet Comprar Adobe Photoshop Lightroom 5. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio Ecuador aude fernandez therapies breves hypnose therapie de couple jean reno .

Zatím bez slepic

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie lafayette amiens sud horaire pharmacie iroise brest therapies have been used not only to treat mental disorders , pharmacie beaulieu telephone pharmacie ouverte valence , pharmacie ouverte entre midi et deux therapies complementaires alternatives pharmacie de garde toulouse AutoCAD LT 2017 venta Colombia, AutoCAD LT 2017 por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34282#>Comprar AutoCAD LT 2017</a> Comprar AutoCAD LT 2017 Compra AutoCAD LT 2017 a precios mГЎs bajos. pharmacie argenteuil cote seine traitement angine Compra Adobe Framemaker 2015 a precios mГЎs bajos, Adobe Framemaker 2015 precio Colombia <a href=https://publiclab.org/notes/print/34614#>Compra Adobe Framemaker 2015 a precios mГЎs bajos, Adobe Framemaker 2015 venta Colombia</a> Adobe Framemaker 2015 venta Colombia Adobe Framemaker 2015 por internet. therapies cognitivo-comportementales insomnie pharmacie ouverte maintenant autour de moi , therapies used by clinical psychologists pharmacie de l'olivier avignon Compra AutoCAD Design Suite Premium 2013 a precios mГЎs bajos, AutoCAD Design Suite Premium 2013 precio Venezuela <a href=https://publiclab.org/notes/print/34392#>AutoCAD Design Suite Premium 2013 precio Venezuela</a> AutoCAD Design Suite Premium 2013 por internet AutoCAD Design Suite Premium 2013 venta Venezuela. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio sin receta pharmacie brest rue de siam pharmacie boulogne billancourt point du jour .

Zatím bez slepic

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

medicaments qui font trembler pharmacie lesueur brest pharmacie de garde marseille 13 , pharmacie de garde marseille 11eme pharmacie avignon les halles , pharmacie de garde marseille imprimable pharmacie argenteuil ouverte dimanche pharmacie bordeaux Adobe Framemaker 2015 venta Colombia, Comprar Adobe Framemaker 2015 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34614#>Adobe Framemaker 2015 venta Colombia</a> Adobe Framemaker 2015 venta Colombia Adobe Framemaker 2015 por internet. pharmacie ouverte dimanche pharmacie argenteuil hopital GRAHL PDF Annotator 3 venta Venezuela, Compra GRAHL PDF Annotator 3 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34296#>GRAHL PDF Annotator 3 donde comprar en Venezuela</a> GRAHL PDF Annotator 3 venta Venezuela GRAHL PDF Annotator 3 donde comprar en Venezuela. therapie cognitivo comportementale yonne generique spasfon comprime , pharmacie beaulieu sur layon pharmacie bourges rue moyenne Compra Word 2013 Essential Training a precios mГЎs bajos, Word 2013 Essential Training venta Colombia <a href=https://publiclab.org/notes/print/34362#>Word 2013 Essential Training precio Colombia</a> Word 2013 Essential Training precio Colombia Word 2013 Essential Training barato. Neurontin precio Ecuador, Gabapentina precio sin receta generique spasfon comprime pharmacie leclerc rambouillet .

Zatím bez slepic

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie bailly neuvy sur loire therapie comportementale et cognitive duree pharmacie de garde koumassi , therapies hypnotiques (patrick hygonnet) act therapy borderline , pharmacie h24 angers pharmacie bailly adresse pharmacie argenteuil rue d'epinay Compra Techsmith Snagit 2021 a precios mГЎs bajos, Techsmith Snagit 2021 venta Guatemala <a href=https://publiclab.org/notes/print/34514#>Techsmith Snagit 2021 venta Guatemala</a> Techsmith Snagit 2021 por internet Techsmith Snagit 2021 donde comprar en Guatemala. medicaments lithium pharmacie de garde vannes Adobe Audition CC barato, Comprar Adobe Audition CC <a href=https://publiclab.org/notes/print/34271#>Comprar Adobe Audition CC</a> Adobe Audition CC barato Adobe Audition CC donde comprar en Guatemala. pharmacie wasselonne pharmacie borderie bourges , therapie de couple lausanne therapie cognitivo comportementale wikipedia Freshcoat precio sin receta, Freshcoat precio EspaГ±a <a href=https://publiclab.org/notes/print/34195#>Comprar Freshcoat genГ©rico</a> Comprar Freshcoat genГ©rico Medicamento Freshcoat nombre generico. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio sin receta therapies breves toulouse pharmacie ouverte paris 15 .

Zatím bez slepic

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie lafayette xls medical pharmacie dehondt bordeaux pharmacie bailly test covid , pharmacie de garde hyeres pharmacie yutz , pharmacie place wilson brest pharmacie leclerc horbourg wihr zylkene pharmacie lafayette Ou acheter du Word 2013 Essential Training, Word 2013 Essential Training prix <a href=https://faithlife.com/ouacheterword2013essentialtrainingaumeilleurprix#… Word 2013 Essential Training Г  vendre</a> Logiciel Word 2013 Essential Training au meilleur prix Logiciel Word 2013 Essential Training Г  vendre. therapie de couple orleans act therapy tools Ruby on Rails 3 Essential Training donde comprar en Guatemala, Compra Ruby on Rails 3 Essential Training a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34303#>Compra Ruby on Rails 3 Essential Training a precios mГЎs bajos</a> Comprar Ruby on Rails 3 Essential Training Ruby on Rails 3 Essential Training donde comprar en Guatemala. pharmacie leclerc oceane pharmacie ouverte montpellier , pharmacie boutouga argenteuil pharmacie brest verdun Acheter licence CorelDRAW Graphics Suite 2020, CorelDRAW Graphics Suite 2020 bon marchГ© <a href=https://faithlife.com/841112a7b5ef43c3a145b57e0d909e24#>CorelDRAW Graphics Suite 2020 achat en ligne France</a> CorelDRAW Graphics Suite 2020 prix Acheter CorelDRAW Graphics Suite 2020 en ligne. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio sin receta therapie cognitivo comportementale dijon pharmacie tanguy annecy .

Zatím bez slepic

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie angers monplaisir hypnose therapies breves korzetz agnes arras pharmacie de garde saint quentin aujourd'hui , pharmacie ouverte beauvais pharmacie brest st marc , pharmacie de garde aujourd'hui paris 15 pharmacie de garde epinal therapie comportementale cognitive gard CorelDRAW Graphics Suite 2021 por internet, Compra CorelDRAW Graphics Suite 2021 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34769#>Compra CorelDRAW Graphics Suite 2021 a precios mГЎs bajos</a> Comprar CorelDRAW Graphics Suite 2021 CorelDRAW Graphics Suite 2021 barato. therapie cognitivo comportementale alger therapie de couple uccle Compra Microsoft Excel 2016 a precios mГЎs bajos, Comprar Microsoft Excel 2016 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34586#>Comprar Microsoft Excel 2016</a> Microsoft Excel 2016 barato Microsoft Excel 2016 venta EspaГ±a. pharmacie des coteaux argenteuil telephone pharmacie quer , les therapies comportementales et cognitives therapie de couple yerres Comprar Adobe Creative Suite 6 Master, Adobe Creative Suite 6 Master precio Venezuela <a href=https://publiclab.org/notes/print/34459#>Adobe Creative Suite 6 Master donde comprar en Venezuela</a> Adobe Creative Suite 6 Master por internet Comprar Adobe Creative Suite 6 Master. Neurontin precio Ecuador, Gabapentina precio sin receta pharmacie de garde xonrupt longemer pharmacie ouverte evry .

Zatím bez slepic

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

traitement phlebite pharmacie de garde aujourd'hui en sarthe traitement keratose , medicaments tuant les parasites dans l'intestin therapies of hope , therapie de couple versailles pharmacie lafayette limoges therapie comportementale et cognitive obesite Comprar Alias Surface 2020, Comprar Alias Surface 2020 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34631#>Alias Surface 2020 precio Chile</a> Alias Surface 2020 por internet Alias Surface 2020 precio Chile. therapy couples interventions pharmacie avignon centre TruNest 2020 por internet, Comprar TruNest 2020 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34767#>TruNest 2020 por internet</a> Compra TruNest 2020 a precios mГЎs bajos TruNest 2020 precio Colombia. therapies have had considerable success pharmacie bordeaux chartrons , masques pharmacie boulogne billancourt therapies systemiques familiales Adobe Acrobat Pro DC 2017 precio Argentina, Adobe Acrobat Pro DC 2017 venta Argentina <a href=https://publiclab.org/notes/print/34261#>Adobe Acrobat Pro DC 2017 </a> Adobe Acrobat Pro DC 2017 barato Adobe Acrobat Pro DC 2017 por internet. Neurontin precio Ecuador, Gabapentina precio Ecuador therapie comportementale et cognitive autisme pharmacie angers ouverte dimanche .

Zatím bez slepic

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

act therapy questionnaire therapie de couple est-ce que Г§a marche act therapy app , pharmacie saint etienne therapie vice , pharmacie beauvais zup argentine pharmacie de garde beauvais 60 therapie de couple aix en provence Ou acheter du Zebeta 5mg, Cherche Zebeta moins cher [url=https://faithlife.com/ouacheterduzebeta5mg#]Vente Zebeta sans ordonnance[/url] Zebeta achat en ligne Suisse Zebeta prix sans ordonnance. act therapy adhd pharmacie de garde aujourd'hui gers Photoshop Lightroom CC Classic donde comprar en Chile, Photoshop Lightroom CC Classic donde comprar en Chile [url=https://publiclab.org/notes/print/34515#]Compra Photoshop Lightroom CC Classic a precios mГЎs bajos[/url] Compra Photoshop Lightroom CC Classic a precios mГЎs bajos Photoshop Lightroom CC Classic por internet. zen therapies tasmania medicaments johnson & johnson , pharmacie rue bailly pharmacie leclerc redon CorelCAD 2021 donde comprar en Ecuador, Comprar CorelCAD 2021 [url=https://publiclab.org/notes/print/34706#]CorelCAD 2021 barato[/url] CorelCAD 2021 barato CorelCAD 2021 por internet. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio Ecuador pharmacie ouverte le dimanche Г  proximite pharmacie avignon de garde .

Zatím bez slepic

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie pasteur aix en provence generique de medicament pharmacie avignon republique , pharmacie ouverte yvetot pharmacie ouverte autour de moi aujourd'hui , pharmacie en ligne kamagra oral jelly therapies breves alsace pharmacie lafayette intranet Acheter AutoCAD LT 2020 en ligne, Achetez la AutoCAD LT 2020 moins chГЁre <a href=https://faithlife.com/acheterautocadlt2020enbelgique#>Achetez la AutoCAD LT 2020 moins chГЁre</a> Recherche AutoCAD LT 2020 moins cher Acheter AutoCAD LT 2020 en Belgique. pharmacie de garde aujourd'hui isere pharmacie en ligne wikipedia Compra Autodesk AutoCAD Map 3D 2023 a precios mГЎs bajos, Autodesk AutoCAD Map 3D 2023 por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34682#>Compra Autodesk AutoCAD Map 3D 2023 a precios mГЎs bajos</a> Autodesk AutoCAD Map 3D 2023 precio Miami Autodesk AutoCAD Map 3D 2023 donde comprar en Miami. pharmacie boulogne billancourt point du jour pharmacie de garde aujourd'hui bastia , therapie viceland streaming gratuit therapie de couple strasbourg Comprar Maya 2023, Maya 2023 precio Argentina <a href=https://publiclab.org/notes/print/34733#>Maya 2023 barato</a> Comprar Maya 2023 Maya 2023 venta Argentina. pharmacie avignon monclar pharmacie de garde aujourd'hui jette .
Naproxeno barato en la farmacia, Naproxeno barato en la farmacia. Naproxeno precio Venezuela Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… precio Venezuela</a> pharmacie de garde jean jaures pharmacie jacou .
Paroxetina precio Espana, Paroxetina precio sin receta. Comprar Paroxetina pastillas generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… Paroxetina pastillas sin receta</a> therapie cognitivo comportementale livre pharmacie bailly paris horaires .
Comprar Suprax 100 mg sin receta, Cefixima barato en la farmacia. Cefixima precio sin receta Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… precio sin receta</a> pharmacie argenteuil maurice utrillo generique du spasfon comprime .
Suprax barato en la farmacia, Suprax barato en la farmacia. Medicamento Suprax nombre generico Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… barato en la farmacia, Compra Cefixima a precios mas bajos</a> pharmacie a beaulieu sur mer therapies breves tournai .

Zatím bez slepic

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie en ligne nimes pharmacie voiles brest pharmacie argenteuil de garde , act therapy what is it pharmacie leclerc meaux , therapie comportementale et cognitive orleans pharmacie en ligne tunisie pharmacie bailly troyes Compra ABBYY FineReader 14 Corporate a precios mГЎs bajos, ABBYY FineReader 14 Corporate barato [url=https://publiclab.org/notes/print/34558#]ABBYY FineReader 14 Corporate donde comprar en Venezuela[/url] Comprar ABBYY FineReader 14 Corporate ABBYY FineReader 14 Corporate donde comprar en Venezuela. pharmacie auchan petite foret produits medicamenteux Recherche Ashampoo Uninstaller 8 moins cher, Achetez la Ashampoo Uninstaller 8 moins chГЁre [url=https://faithlife.com/rechercheashampoouninstaller8moinscher#]Recherche Ashampoo Uninstaller 8 moins cher, Ashampoo Uninstaller 8 vente en ligne[/url] Ou acheter Ashampoo Uninstaller 8 au meilleur prix Acheter Ashampoo Uninstaller 8 en ligne. xanadu therapies carina qld 4152 pharmacie de garde grenoble , act therapy concepts pharmacie lafayette cahors Galvus precio Colombia, Galvus precio Colombia [url=https://publiclab.org/notes/print/34202#]Galvus barato en la farmacia[/url] Comprar Galvus genГ©rico Comprar Galvus sin receta. pharmacie test covid medicaments ballonnements .
Medicamento Naprosyn nombre generico, Compra Naproxeno a precios mas bajos. Medicamento Naproxeno nombre generico Naproxeno precio sin receta [url=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… Naproxeno a precios mas bajos[/url] traitement hyperthyroГЇdie pharmacie discount amiens .
Medicamento Paxil nombre generico, Paroxetina barato en la farmacia. Comprar Paroxetina pastillas generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… Paroxetina pastillas generico[/url] master pharmacie industrielle bordeaux pharmacie de garde zoubir .
Comprar Suprax 100 mg sin receta, Cefixima barato en la farmacia. Cefixima precio Ecuador Comprar Cefixima 100 mg sin receta [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… Suprax 100 mg[/url] therapie comportementale et cognitive villefranche sur saone technique therapies breves .
Compra Cefixima a precios mas bajos, Suprax barato en la farmacia. Medicamento Suprax nombre generico Suprax precio sin receta [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… precio sin receta[/url] pharmacie de garde villeurbanne pharmacie z .

Zatím bez slepic

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie auchan dieppe horaires pharmacie avenue edouard vaillant boulogne billancourt pharmacie de garde nimes , pharmacie ouverture aix en provence therapie de couple villefranche sur saone , pharmacie de garde aujourd'hui orleans pharmacie lafayette en ligne traitement varicelle SketchUp Pro 2022 precio Argentina, SketchUp Pro 2022 precio Argentina [url=https://publiclab.org/notes/print/34757#]SketchUp Pro 2022 [/url] SketchUp Pro 2022 donde comprar en Argentina Compra SketchUp Pro 2022 a precios mГЎs bajos. pharmacie leclerc guingamp pharmacie scb nicolle avignon Autodesk AutoCAD LT 2011 por internet, Compra Autodesk AutoCAD LT 2011 a precios mГЎs bajos [url=https://publiclab.org/notes/print/34643#]Autodesk AutoCAD LT 2011 por internet, Autodesk AutoCAD LT 2011 donde comprar en PerГє[/url] Autodesk AutoCAD LT 2011 precio PerГє Autodesk AutoCAD LT 2011 por internet. pharmacie de garde marseille 16 fevrier 2020 pharmacie de garde rueil , pharmacie bailly sante zensory therapies Recherche Outlook 2010 All in One For Dummies moins cher, Acheter licence Outlook 2010 All in One For Dummies [url=https://faithlife.com/9c1881c5d1db4bb8b1ab2e77d3da0857#]Recherche Outlook 2010 All in One For Dummies moins cher[/url] Achetez la Outlook 2010 All in One For Dummies moins chГЁre Logiciel Outlook 2010 All in One For Dummies Г  vendre. pharmacie progres bourges pharmacie de garde aix en provence jas de bouffan .
Naproxeno barato en la farmacia, Compra Naproxeno a precios mas bajos. Naproxeno precio Venezuela Naproxeno precio sin receta [url=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… Naproxeno a precios mas bajos[/url] pharmacie.boulogne pharmacie argenteuil jean jaures .
Paroxetina precio Espana, Paroxetina barato en la farmacia. Comprar Paroxetina pastillas generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… precio Espana, Medicamento Paxil nombre generico[/url] medicaments zona douleurs pharmacie de garde tours .
Comprar Suprax 100 mg sin receta, Medicamento Cefixima nombre generico. Cefixima precio Ecuador Comprar Cefixima 100 mg sin receta [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… barato en la farmacia[/url] pharmacie amiens upjv pharmacie santini avignon .
Compra Cefixima a precios mas bajos, Suprax precio Venezuela. Compra Suprax a precios mas bajos Suprax precio sin receta [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… Suprax a precios mas bajos[/url] pharmacie angers doutre introduction aux therapies comportementales et cognitives (tcc) .

Zatím bez slepic

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie beauvais place jeanne hachette pharmacie bourges val d'auron pharmacie de garde xhoris , pharmacie toledano argenteuil therapies comportementales et cognitives gironde , parapharmacie leclerc jarny pharmacie brest geant phage therapy alternatives to antibiotics Autodesk Alias AutoStudio 2018 donde comprar en Miami, Autodesk Alias AutoStudio 2018 venta Miami <a href=https://publiclab.org/notes/print/34354#>Autodesk Alias AutoStudio 2018 donde comprar en Miami, Comprar Autodesk Alias AutoStudio 2018</a> Compra Autodesk Alias AutoStudio 2018 a precios mГЎs bajos Autodesk Alias AutoStudio 2018 por internet. pharmacie lorette angers fax therapie comportementale et cognitive geneve Adobe Illustrator CS4 donde comprar en EspaГ±a, Adobe Illustrator CS4 donde comprar en EspaГ±a <a href=https://publiclab.org/notes/print/34382#>Adobe Illustrator CS4 donde comprar en EspaГ±a</a> Adobe Illustrator CS4 precio EspaГ±a Compra Adobe Illustrator CS4 a precios mГЎs bajos. medicaments jambes lourdes sans ordonnance pharmacie auchan istres , pharmacie angers centre pharmacie krief lafayette chartres Comprar MakeMusic Finale 2012, MakeMusic Finale 2012 venta Argentina <a href=https://publiclab.org/notes/print/34634#>MakeMusic Finale 2012 venta Argentina</a> MakeMusic Finale 2012 por internet MakeMusic Finale 2012 barato. pharmacie drive autour de moi therapie louise guay .
Medicamento Naprosyn nombre generico, Naproxeno barato en la farmacia. Naproxeno precio Venezuela Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… barato en la farmacia, Medicamento Naprosyn nombre generico</a> pharmacie lafayette lyon pharmacie amiens maison de la culture .
Paroxetina precio Espana, Paroxetina barato en la farmacia. Medicamento Paroxetina nombre generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… Paroxetina nombre generico</a> therapie cognitivo comportementale montpellier therapie de couple psychiatre .
Medicamento Cefixima nombre generico, Cefixima barato en la farmacia. Cefixima precio Ecuador Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… barato en la farmacia</a> pharmacie avignon reine jeanne pharmacie garde beaulieu .
Compra Cefixima a precios mas bajos, Suprax precio Venezuela. Medicamento Suprax nombre generico Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… barato en la farmacia</a> grande pharmacie gregoire avignon france xanadu therapies .

Zatím bez slepic

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie ville angers pharmacie toulouse pharmacie leclerc clichy sous bois , pharmacie a proximite pharmacie aix en provence rue d'italie , pharmacie martino bourges pharmacie en ligne bretagne pharmacie de garde jura Chief Architect Premier X6 barato, Chief Architect Premier X6 venta Miami [url=https://publiclab.org/notes/print/34636#]Chief Architect Premier X6 barato[/url] Chief Architect Premier X6 barato Chief Architect Premier X6 por internet. pharmacie bordeaux gare st jean therapie cognitivo-comportementale clermont ferrand Compra TruNest 2020 a precios mГЎs bajos, TruNest 2020 por internet [url=https://publiclab.org/notes/print/34767#]TruNest 2020 precio Colombia[/url] Compra TruNest 2020 a precios mГЎs bajos TruNest 2020 precio Colombia. pharmacie de garde quillan aujourd'hui pharmacie de garde oyonnax , therapie de couple valence pharmacie sur aix en provence Promethazine en pharmacie Canada, Promethazine livraison Canada [url=https://faithlife.com/promethazineenpharmaciecanada#]Vente Promethazine sans ordonnance[/url] Ou acheter du Promethazine 25 mg Promethazine livraison rapide. pharmacie a bourges pharmacie lombard beauvais .
Naproxeno barato en la farmacia, Compra Naproxeno a precios mas bajos. Naproxeno precio Venezuela Naproxeno precio sin receta [url=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… Naproxeno a precios mas bajos[/url] wild therapies pharmacie de garde marseille hopital nord .
Medicamento Paxil nombre generico, Paroxetina precio sin receta. Medicamento Paroxetina nombre generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… Paroxetina pastillas generico[/url] pharmacie avenue argenteuil asnieres pharmacie centrale .
Comprar Suprax 100 mg sin receta, Medicamento Cefixima nombre generico. Cefixima precio sin receta Comprar Cefixima 100 mg sin receta [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… precio sin receta[/url] therapies ciblees oncologie pharmacie intermarche amiens sud .
Compra Cefixima a precios mas bajos, Suprax precio Venezuela. Medicamento Suprax nombre generico Suprax precio sin receta [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… Cefixima 200 mg[/url] pharmacie de garde rueil pharmacie beauvais sur matha .

Zatím bez slepic

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie lafayette amiens therapies numeriques pharmacie ouverte haguenau , pharmacie beaulieu saint etienne pharmacie bordeaux grand parc , pharmacie carrefour market annecy le vieux therapie gratuite pharmacie ouverte villejuif MS Office 2010 Home and Student precio Miami, Comprar MS Office 2010 Home and Student <a href=https://publiclab.org/notes/print/34268#>MS Office 2010 Home and Student por internet</a> MS Office 2010 Home and Student donde comprar en Miami MS Office 2010 Home and Student precio Miami. rife therapies pharmacie angers place du lycee Autodesk Navisworks Simulate 2021 prix Canada, Logiciel Autodesk Navisworks Simulate 2021 au meilleur prix <a href=https://faithlife.com/autodesknavisworkssimulate2021prixcanada#>Autodesk Navisworks Simulate 2021 prix Canada, Ou acheter du Autodesk Navisworks Simulate 2021</a> Autodesk Navisworks Simulate 2021 vente en ligne Autodesk Navisworks Simulate 2021 achat en ligne Canada. therapie vice streaming pharmacie de garde dijon , pharmacie de garde marseille ouvert le dimanche therapie comportementale et cognitive hyperphagie Clopidogrel sans ordonnance France, Clopidogrel sans ordonnance prix <a href=https://faithlife.com/acheterclopidogrelenfrance#>Clopidogrel livraison rapide</a> Clopidogrel livraison rapide Acheter Clopidogrel en pharmacie France. pharmacie de garde aujourd'hui gueret pharmacie auchan villars .
Medicamento Naprosyn nombre generico, Compra Naproxeno a precios mas bajos. Medicamento Naproxeno nombre generico Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… Naproxeno a precios mas bajos</a> pharmacie herboristerie argenteuil pharmacie nuit brest .
Paroxetina precio Espana, Paroxetina barato en la farmacia. Medicamento Paroxetina nombre generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… precio sin receta</a> therapies epilepsy pharmacie lafayette pont a mousson .
Comprar Suprax 100 mg sin receta, Cefixima barato en la farmacia. Cefixima precio sin receta Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… Cefixima 100 mg sin receta</a> traitement therapies breves traitement lithium .
Suprax barato en la farmacia, Suprax precio Venezuela. Medicamento Suprax nombre generico Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… Cefixima 200 mg</a> pharmacie ouverte oyonnax act therapy london .

Zatím bez slepic

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie yffiniac pharmacie lafayette nantes therapie de couple rouen , pharmacie ouverte le mans therapies eating disorders , therapie de couple jura pharmacie boulogne billancourt ouverte le soir pharmacie leclerc herbignac Acheter Ivermectine en Belgique, Ivermectine sans ordonnance prix <a href=https://faithlife.com/acheterivermectineenbelgique#>Acheter Ivermectine en Belgique, Acheter Ivermectine en pharmacie Belgique</a> Ivermectine bon marchГ© Cherche Ivermectine moins cher. therapie magnetique pharmacie de garde marseille 2 juin 2020 Advance Steel 2023 donde comprar en Colombia, Comprar Advance Steel 2023 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34746#>Advance Steel 2023 donde comprar en Colombia, Advance Steel 2023 venta Colombia</a> Advance Steel 2023 barato Advance Steel 2023 venta Colombia. pharmacie de garde aujourd'hui cherbourg pharmacie miara vasseur beauvais , pharmacie de garde aujourd'hui la rochelle pharmacie de garde aujourd'hui bourgoin jallieu Maple 2021 venta Miami, Maple 2021 barato <a href=https://publiclab.org/notes/print/34762#>Maple 2021 venta Miami</a> Maple 2021 venta Miami Maple 2021 precio Miami. pharmacie gadilhe aix en provence pharmacie carrefour beaulieu nantes .
Naproxeno barato en la farmacia, Compra Naproxeno a precios mas bajos. Naproxeno precio Venezuela Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… barato en la farmacia</a> pharmacie avenue stalingrad argenteuil pharmacie amiens horaires .
Paroxetina precio Espana, Paroxetina precio sin receta. Comprar Paroxetina pastillas generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… Paroxetina nombre generico</a> pharmacie ouverte dimanche 95 pharmacie bailly mozart .
Comprar Suprax 100 mg sin receta, Cefixima barato en la farmacia. Cefixima precio sin receta Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… precio Ecuador</a> act therapy los angeles medicaments contre la constipation .
Suprax barato en la farmacia, Suprax barato en la farmacia. Compra Suprax a precios mas bajos Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… barato en la farmacia, Compra Cefixima a precios mas bajos</a> pharmacie bailly bouille therapies used in counselling .

Zatím bez slepic

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie bordeaux centre ville therapie cognitivo comportementale jura pharmacie lafayette saint martin du touch , pharmacie de garde bailly pharmacie avignon mistral 7 , pharmacie gambetta aix en provence therapie de couple film netflix therapies unite Comprar Meloxicam 15 mg sin receta, Meloxicam precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-meloxicam-15-m… precio sin receta</a> Meloxicam barato en la farmacia Meloxicam precio Argentina. pharmacie ouverte dimanche pharmacie de garde aujourd'hui en guadeloupe Zantac precio Colombia, Medicamento Zantac nombre generico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/zantac-precio-colombia… Zantac a precios mГЎs bajos</a> Zantac barato en la farmacia Comprar Zantac 300 mg genГ©rico. pharmacie de garde saint quentin aujourd'hui pharmacie lafayette creer un compte , pharmacie annecy ouverture pharmacie en ligne jean coutu Fluconazol precio PerГє, Fluconazol precio PerГє <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/fluconazol-precio-peru… Diflucan 200 mg</a> Medicamento Fluconazol nombre generico Compra Fluconazol a precios mГЎs bajos. pharmacie beauvais centre ville pharmacie en ligne en belgique .

Zatím bez slepic

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie lafayette metz pharmacie lafayette amiens commande en ligne keto parapharmacie leclerc , pharmacie de garde marseille 13013 pharmacie de garde aujourd'hui issoudun , pharmacie pijolins bourges pharmacie leclerc basse goulaine pharmacie leclerc brest Comprar Doxycycline 200 mg genГ©rico, Comprar Doxycycline 200 mg genГ©rico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-doxycycline-20… Doxycycline a precios mГЎs bajos</a> Doxycycline precio sin receta Compra Doxycycline a precios mГЎs bajos. atma hypnose et therapies breves courroux pharmacie ouverte tourcoing Suhagra precio sin receta, Suhagra barato en la farmacia <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suhagra-precio-sin-rec… Suhagra 100 mg sin receta</a> Comprar Suhagra 100 mg sin receta Medicamento Suhagra nombre generico. pharmacie.leclerc pharmacie bellevue beauvais , pharmacie en ligne jean coutu pharmacie lafayette avignon vaucluse Comprar Champix 1 mg sin receta, Champix precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-champix-1-mg-s… precio sin receta</a> Comprar Champix 1 mg sin receta Compra Champix a precios mГЎs bajos. pharmacie universite les pharmacies autour de moi .

Zatím bez slepic

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

therapie comportementale et cognitive tours therapie vittoz therapie comportementale et cognitive insomnie , therapie comportementale et cognitive val d'oise pharmacie angers rue bressigny , pharmacie de garde haguenau pharmacie thionville medicaments anticholinergiques Medicamento Vareniclina nombre generico, Comprar Champix 1 mg genГ©rico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-champix-1-mg-s… Champix nombre generico</a> Medicamento Champix nombre generico Compra Champix a precios mГЎs bajos. therapies of psychology pharmacie herboristerie boulogne billancourt Fluconazol precio PerГє, Comprar Fluconazol 200 mg genГ©rico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/fluconazol-precio-peru… Fluconazol nombre generico</a> Medicamento Fluconazol nombre generico Compra Fluconazol a precios mГЎs bajos. pharmacie bourges intermarche pharmacie leclerc redon , pharmacie marchi reboud aix en provence traitement naturel pour ne plus uriner la nuit Prednisona precio Argentina, Prednisolona barato en la farmacia <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-prednisolona-2… barato en la farmacia</a> Comprar Prednisolona 20 mg genГ©rico Prednisolona precio sin receta. traitement cystite pharmacie beaulieu telephone .

Zatím bez slepic

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie bailly horaires d'ouverture pharmacie en ligne oran pharmacie bourges hopital , pharmacie auchan villebon act therapy for ptsd , pharmacie auchan buchelay pharmacie lafayette brest horaires pharmacie autour de nous Compra Ivermectina a precios mГЎs bajos, Comprar Ivermectina 3 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/compra-ivermectina-a-p… Ivermectina a precios mГЎs bajos, Stromectol precio sin receta</a> Compra Ivermectina a precios mГЎs bajos Ivermectina precio Argentina. pharmacie de garde uzes pharmacie marissel beauvais Atomoxetine precio sin receta, Comprar Strattera 60 mg genГ©rico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-strattera-60-m… precio sin receta</a> Strattera precio sin receta Strattera barato en la farmacia. therapie cognitivo-comportementale objectif therapies with alzheimers , pharmacie leclerc saint quentin therapies comportementales et cognitives angers Isotretinoin precio sin receta, Accutane precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-accutane-40-mg… Accutane 40 mg genГ©rico</a> Accutane barato en la farmacia Medicamento Accutane nombre generico. therapie comportementale et cognitive belgique pharmacie avignon auchan .

Zatím bez slepic

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie de garde dunkerque pharmacie de garde guadeloupe therapie quantique yannick verite , pharmacie amiens pierre rollin therapies breves liste , pharmacie auchan mistral 7 therapie cognitivo comportementale rouen pharmacie des facs aix en provence Bowelcare precio sin receta, Bowelcare barato en la farmacia <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/bowelcare-barato-en-la… Bowelcare sin receta</a> Bowelcare precio Venezuela Comprar Bowelcare sin receta. therapies dites breves pharmacie de garde aujourd'hui carcassonne Windows 11 Home venta Colombia, Windows 11 Home barato <a href=https://publiclab.org/notes/print/34776#>Windows 11 Home barato, Windows 11 Home venta Colombia</a> Compra Windows 11 Home a precios mГЎs bajos Windows 11 Home donde comprar en Colombia. pharmacie valenciennes pharmacie ouverte dimanche , pharmacie mirabeau aix en provence therapie comportementale et cognitive valence Comprar Albuterol 2 mg sin receta, Albuterol precio Venezuela <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-albuterol-2-mg… Albuterol nombre generico</a> Albuterol precio sin receta Comprar Albuterol 2 mg genГ©rico. traitement lymphome pharmacie de garde khouribga aujourd'hui .

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zajímavé čtení pro kutila. Ale jak to tak bývá, bude všechno jinak. Jak, to neokážeme domyslet. Ale pokud Vás to baví a jste vše schopen zařídit a ufinancovat, nic proti tomu. Každý má nějakého koníčka a tento o samostatném ostrovu je mně blízký. A také odpovídá české povaze. Je to asi dáno tisíciletým životem v kotlince obklopené mnohdy neprostupnými horami.
Každý máme nějaký sen a tento patří k těm pěkným. Být samostatný je fajn, třeba jen ve snu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (30 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

On se jen přirozeně snaží ve světě rozličných závislostí o vlastní nezávislost :) Jako vážně, být v jeho místě, dělal bych to asi taky.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

nebudu mít čím topit,tak se hodně obleču a když nepůjde elektrika,tak nepůjde pro vodu si zajdu do studánky a na zbytek bude stačit okapovka,když zaprší, ale co ty jiné hrůzy?

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

a že jsme politicky za Slovenskem 2 roky pozadu.
Tam totiž vyhrála před rokem a půl také taková sebranka, jako těch našich 5 sedmilhářů, ale právě se hraje o jejich konec. Podle volebních průzkumů za květen 2021 by zpátky vládl Fico s Pellegrinim.
Takže i kdyby naši pěti lháři sestavovali vládu, podle vzorečku alá Slovensko to rychle dopadne tak, že tu bude Babiš zpátky.
Slováci teď momentálně řeší potlach špiček státu ve sklepě SIS čučkařů, kde se mělo údajně řešit, že partička policajtů a prokurátorů likviduje špičky státu. Už je ve vyšetřovací vazbě 100 soudců, prokurátorů, policajtů a byznysmenů. Fakt nevídané.

A ještě jeden detail. Jakýsi penzionovaný USácký generál včera v Událostech komentářích pravil, že máme bídnou infrastrukturu, aby mohla sloužit přesunu NATO na východ. Oni na přípravě války s Ruskem tvrdě makají, ničemové.

Průměrný počet slepic: 4.7 (50 hlasů)

natvrdlý.
Včera jste popsal souseda, kterak je zlomen po kovidu.
Můj problém vězí v tom, že mne MŮŽE úplně stejně zlomit skrz autoimunitní nemoc KAŽDÁ viróza, tedy i obyč rýma.
Pochopitelně s tím, že změny jsou definitivní a nevratné. Tudíž žádné zmrtvýchvstání ani za rok, ani za dva, ani za deset. Prostě nikdy.
Už chápete, proč se nenechám dobrovolně očkovat?
Nechápete...
Je to marný,
je to marný,
je to marný...

Průměrný počet slepic: 3.6 (20 hlasů)

Je to martný, je to marný, je to marný, ba stál jsem za to Šklíbě aby se za mnou vypravila pomalu do mého brlohu aby mi to nandala, ale je to marný. Bludy jsou bohužel nevyvratitelný.
To jsem se namáhal tlouct do písmenek abych podpořil Laca.
A teď - HRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR na toho Brtníka jen mu to nadejte, nejen nulovýma slepicema ale i pukavcama - ulevte si - ale před breberkou stejně neutečete - řehtající s smajlík.

Průměrný počet slepic: 1.9 (10 hlasů)

RS je nevyvratitelný blud. Dá se celkem spolehlivě diagnostikovat a celkem spolehlivě neléčit, bo body a naprosto šílené prachy za léky, které pacoše zabíjejí co nejpomaleji.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

očkovat. Stejně jako kdo nosí, nebo nenosí roušky, nebo si myje, nebo nemyje ruce. Důležité je, aby neroznášel.
Je to stejné jako s kuřáky, aby neobtěžovali.

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)

Uf to jsem si ulevil. Já měl doteď za to, že je to u odborný veřejnosti teprv ve stadiu nevíme.
Dokonce zlý jazikové tvrdili, že u některejch vakcín by se z ovočkovanejch mohli stát třebas bezpříznakoví
suprpřenašeči.
A jedno mi furt a furt nejde na rozum. Proč maj ti očkovaní pořád takovej strach z neočkovanejch????
Někdo je očkovanej, tak už je za vodou né ?????

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

M

Průměrný počet slepic: 1.9 (9 hlasů)

Zvedavec dal odkaz na konzervativní deník.sk a na něm je sice delší ale velmi výživný článek viz. https://www.hlavnespravy.sk/sokujuci-pohlad-do-utrob-slovenskej-justici…
doporučuji stojí za přečtení. na tubce je toho taky dost co se tam děje, ale to hlavní je mediální ticho. Protože jsou to "naši ".
Laco bojím se , že máte pravdu a my se dožijeme stejného ticha a stejného vývoje

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Mít doma kusy měděného plechu a pozinkované (pokud ne zinkové) plechy. Voltův článek v sérii zapojený platí bez ideologických předsudků, i když se dle moderních osnov učit nebude. Pro LED
použitelný bude.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Ostatní řešení plný souhlas. Na technická řešení jsou tady jiní praktici.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

krabici,protože mně to pořád cpou k vánocům

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Nejsem první. Vidláku, málo času, nezapomněl jsem na slíbené, Fyto-fitness na zdárný růst rostlin přivezu. Ozvu se e-mailem, moc práce a krátké dny.

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

Zapoměl jste sdělit, že ty plechy musí být v kyselém prostředí, ale i obyčejný ocet by měl postačit ...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Ideálně orientovaná velká střecha, ostrovní systém schopný startu ze zcela vybitých baterií, s dotací i pro důchodce cenově dosažitelné. Jen v létě problém s nadbytkem elektřiny - musí se nějak vyplýtvat. Ale auto si tím nenabiju.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

prvního zamyšlení nad touto 3,14-čovinou.
Vyhodíte baťoh peněz za ekohovna, abyste po pár letech zjistil, že jste prodělal prachy na nové auto, bo životnost a cena baterií, nemluvě o tomtéž u panelů.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

Narcisi,
počítali v naší robotárně možnost fotovoltaiky. Střecha asi 7 000 m2. Především je samý světlík, svod a jiné díry. Ne celá plocha je využitelná. Nosnost střechy by bylo nutné zvýšit samostatnou konstrukcí pro FTV panely jen nad střechou. Ale hlavně, i s dotací by se investice vrátila až na konci života panelů. Bez dotace je to ztráta. Tím skončil FTV sen.
Pokud si FTV pořídíte, jediný rozumný způsob využití přebytků je buď nabít náhradní trakční baterii nebo energii umořit do teplé vody pro sprchu nebo topení na letní noc.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

...jelikož v té lokalitě jiná možnost než 12 V není. Ve sklepě ovšem dvě baterie z Avie. Stačí to samozřejmě jen na občasné užívání. I ta energie musí do konzerv :)
Druhý kamarád má zase ve střeše hady na ohřev vody, takže když svítí slunce koupou se v teplé vodě. Kdyby nešel proud, musel by se točit větrník aby točil s čerpadýlkem na 12 voltů. Nebo by se rodina musela střídat u kliky, čili návrat ke zdravému životnímu stylu. Ovšem v skoro v 70ti je dobré vlastnit i malé urnové políčko...:)

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Jako dlouholetý provozovatel fotovoltaické elektrárny vám dám doporučení. Doba na takováto řešení ještě nenazrála.

Trošku matematiky: průměrná spotřeby domácnosti je 2,5MWh ročně, což je asi 12500?-Kč. Ušetříte maximálně 50% elektrické energie což je 6250.-Kč. Touto částkou podělte cenu instalace a dostanete okamžik, "kdy se to zaplatí", s tím, že si přiděláte starosti a riziko. A ještě jedna drobnost, v zimě vám to bude stejně k ničemu.

Aby to neskončilo pesimisticky, FVE má význam ve dvou případech:
-velká spotřeba v létě
-ohřev teplé vody.

No a ještě v případě druhých dvou méně významných případech:
-máte volné prostředky a berte FVE jako investici
-jste FVE nadšenec a baví vás to.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)