Málo pevné hodnoty

Autor

Málo pevné hodnoty – litterate.cz

Můj dnešní článek je pro všechny ty, kteří nedokáží pochopit, kde se v tom našem skvělém západním světě, plném ušlechtilých ojrohodnot a transatlantickcýczh bratrství, pořád berou ti proruští trollové a myslí si, že to má na svědomí Putin a jeho hybridní válka. Dnešní článek je pro ty, kteří si dávají na profily ukrajinské vlaječky a nedovedou pochopit, proč to neudělají všichni. dnešní článek je pro Kalousky, Fialy, Rakušany a jim podobné.

Hoši demogratycký, nemáte tak trochu pocit, že henty hodnoty už nějak nejsou co bývaly, pokud vůbec kdy bývaly? Všechna ta lidská práva nám jaksi poněkud zdegradovala a začala být značně schizofrenní. Jako třeba v posledních dnech.

Azerbajdžán nám útočí na Arménii. Nejen na Náhorní Karabach. Azerové jsou kamarádi s Tureckem a také jsou kamarádi s Ruskem. Arménie má proevropskou vládu, ale má také dohodu s Ruskem, že bude bránit arménskou nezávislost. Rusko kamarádí s Íránem, který nekamarádí s Tureckem a tím pádem nekamarádí ani s Azerbajdžánem. Írán deklaroval, že pokud Azerbajdžán zaúočí na Arménii, tak on naopak zaútočí na Azerbajdžán.

Dobrý propletenec že? A to samozřejmě mluvím jen o oficiálních vyjádřeních. Existují různé dohody, o kterých nikdo nic neví. Žijeme ve světě, kdy Írán „plný tmářských ajatoláhů“ deklaruje pomoc při obraně nejstarší křesťanské země. Zároveň Turecko, jakožto součást transatlantických vazeb, ponouká Azerbajdžán, aby na Arménii zaútočil. A někde mezi tím vším běhá Putin a snaží se tomu dělat rozhodčího. Řekněte nám buranům… kdo je tady ten hodný a kdo je ten zlý? Tak nějak nikdo že?

Azerbajdžán je samozřejmě pevnou součástí nových energetických dohod. Oni tam mají henten plyn, co nám v Evropě chybí a tak se nikde neobjevují na profilech arménské vlajky, nikdo se Arménie nezastane, nikdo neuvaluje na Azerbajdžán saknce a je úplně jedno, že se Arménie hlásí k našim evropským hodnotám a chce být součástí té naší skvělé a hodnotné Evropy.

Nedělám si iluze, že byste si toho na vládě všimli a vyhodnotili si, že když jde o plyn, tak henty ojrohodnoty nejsou zase tak pevné a nerozbitné. Nedělám si iluze, že by náš kinderministr zahraničí pochopil, že všechny ty války se neveoue v jménu evropských hodnot, ale ruských zdrojů.

Ropa ze Saúdské Arábie také nevadí, i když vede válku proti Jemenu a tamní zvěrstva jsou mnohem šťavnatější než ta ukrajinská. Dokonce ta ropa nevadí, i když Saúdové celkem nepokrytě spolupracují s Ruskem. Také se mlčky přešlo, když Erdogan celkem nepokrytě hrozil Řecku, že za nimi brzy v noci přijdou. Řekněte nám buranům, kdo je hodný a kdo zlý… těžko že?

Evropa si zakázala ruský plyn a ruskou ropu… a tak dnes draze kupuje přes prostředníky ruský plyn a ruskou ropu. Evropa si zakázala ruský plyn na výrobu hnojiv. A dnes kupuje z Ruska kompletní hnojiva, protože v Evropě je to pšíliš drahé. To samé hliník, to samé železo. Nevím, jestli jste si ten great reset představovali právě takhle, ale přesně takhle to dopadne. A opět, řekněte nám buranům, tohle je to dobro, co jste nám naplánovali?

Tohle už není doublethink, tohle je multithink.

Žijeme ve světě, kde platí všechno a zároveň nic. Žijeme ve světě nikoliv dvojitého, ale mnohonásobného metru a selektivních hodnot, které se někdy uplatňují a někdy ne. Rozhodnutí, zda se uplatní nebo neuplatní, pak nevzniká na základě práva, ale na základě těžby surovin. Univerzální hodnoty nejsou ani trochu univerzální, ale jsou pěkně výběrové. Podle stejně selektivních kritérií se také určuje, kdy je větší hodnotou právo na sebeurčení a kdy je naopak důležitější nedotknutelnost hranic. Opět se to rozhoduje podle trubek, nerostů a nebo strategického významu. Mezinárodní právo je to, co prospívá nám, nebo co škodí těm druhým. Takhle to napsal už Karel Čapek. Jak vidno, už je to zase tady.

Všichni vědí, že to tak je, ale některým z nás to prostě vadí a nehodláme se s tím smířit.

Jsou lidi, kteří když si koupí dům, tak jim nestačí jen vidět naleštěnou fasádu. Obejdou si ho kolem dokola a když vidí, že zezadu je to celé podepřené trámy a uvnitř je plíseň, tak si takový dům prostě nekoupí. Jsou lidé, kteří protestují, když jim kuchař přinese připálenou rýži, protože smrdí a nenechají se přesvědčit tím, že všechna zrnka jsou bílá. Ano mohou být. Ale v hrnci se to někde připálilo a i když je většina zrnek v pořádku, už to není k jídlu.

Prostě vám zbyla jen fasáda… všechny ty naše hodnoty jsou málo pevné a málo univerzální. Dokonce se pak člověk nemůže ubránit dojmu, že jsou jen vějičkou pro hlupáky a jen hlupáci se podle nich mají řídit. Dominik Feri neměl žádnou úctu k ženám, i když se jí oháněl. Milion chvilek svojí klecí pro Babiše také ukázal, že nemá žádnou úctu k právu, ačkoliv toho mají plnou hubu. Vítek Rakušan měl také spoustu řečí o nové politické kultuře, ale vůbec mu nevadil Hlubuček. Problém s mafiánem začal mít, až se to provalilo. Do té doby se s ním držel za ručičku a ochotně se s ním fotil. Fiala také mluvil o strašné inflaci za Babiše, ale ani se nezačervenal, když ji ztrojnásobil. Prymula uvalil na lid karanténu, ale sám šel v klidu do hospody. Došlo to tak daleko, že všichni jmenovaní prostě věřili, že jsou etalonem dobra a vůbec jim nedocházelo, že něco dělají špatně. Ve vašem ojrohodnotném světě jsou hodnoty jen materiál na ovládání plebsu.

Nebylo to takto těsně před husitskou revolucí? Kdy dvojpapežství a dvojcísařství krásně zdegradovalo ty biblické hodnoty, které byly jen pro plebs, ale panstvo se jimi řídit nemuselo? Bojovníci za ryzí ideály končili na hranicích, protože požadovali stejné podmínky pro všechny a odměňováni byli ti, kteří všechna pravidla okatě porušovali. Skončilo to výbuchem. A ne, nezvítězili ti, kdo byli v právu. Zvítězili ti, kteří byli silnější a kteří se jednoho dne nasrali přes míru. Celé to vybuchlo, protože nelze mít dvojí pravidla a dvojí metr. Nikdy to nevydrží. Nikdy. Hodnoty buď jsou a pak platí vždy a všude… a nebo platí výběrově, a pak se ukáže, že vlastně nejsou. Komunismus u nás také skončil ve chvíli, kdy straníci sice stále ještě mluvili o komunismu, ale chtěli především zbohatnout.

Jestliže platí, že společnosti žijí z idejí, které je vybudovaly, a zanikají, protože tyto ideje přestanou vyznávat, tak jsme prostě na konci. Dvojí metr převládl. Trvalo to dlouho. Třicet let to zvolna degradovalo. Třicet let se postupně kázalo stále více vody, ale pilo se stála více vína. Prvním takovým velkým otřesem bylo bombardování Jugoslávie. Pokračovalo to Afghanistánem, Irákem… Pak se přidali i další a dneska si už každý dělá, co chce a na co má sílu. Ze vznešených myšlenek se postupně staly jen řeči. Z univerzálních lidských práv se stala selektivní práva, která platí podle výhodnosti. Výsledkem je mišmaš, jaký jsem popsal na začátku tohoto článku.

Nemělo by být divné, že reakcí na tento mišmaš je také mišmaš. Jestliže máme hezkou fasádu, ale shnilé zdivo, tak není divu, že k tomu každý zaujme stanovisko přesně podle toho, co z daného celku viděl. Výsledkem multipolárního světa budou multipolární práva. Je naivní očekávat, že ve světě, kde už nevládne jeden policajt s pochybnými hodnotami, ale existuje předivo vztahů, které jsem naznačil, že by v takovém světě mohly existovat univerzální hodnoty. Ve světě, kde evropské hodnoty platí jen pro někoho, v takovém světě je možné je použít jako bič na nepřítele, ale nikdy se nestanou základem pro společné dílo. Nestanou se základem ani pro nás tady v Evropě, a všude je to vidět. Hodnoty už nejsou pro všechny, ale jen pro někoho a jen někdy.

Hodnoty se dají udržovat jediným způsobem – dodržováním. Přísným až dogmatickým dodržováním. Udržovat dodržováním… jak je ta čeština přesná… Dělá se to? Nedělá. Nikdo to nedělá. Když se pravidla nedodržují, tak prostě neexistují. Ideje jsou tam, kde se v ně věří. Pevně a vášnivě. Když o nich jen mluví, tak prostě nejsou. Ne, to se nestalo naráz. Pěkně pomaloučku polehoučku, krůček za krůčkem se to ničilo. A i když je možné to podepřít cenzurním trámem, stejně to už nikdy nebude ono.

Nemělo by nás překvapovat, že bez hodnot jde do háje i všechno ostatní. Ekonomika, mezilidské vztahy, dokonce i bohatství a pokrok… Výběrové hodnoty znamenají jen velmi výběrový blahobyt…

Měli bychom se začít poohlížet po nějakých nových myšlenkách. A měli bychom jim věřit alespoň natolik, abychom je dodržovali…

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (143 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Dost dobře napsané...šrotuje vám to dobře...jsme u konce...něco padá..takže zákonitě musí přijít něco nového...Minimálně pokud v sobě nenajdeme aspoň kousek morálky a dobré úmysly...tak se to nikam neposune. Asi máme, co jsme si zasloužili...To jsem zvědavá, co vymyslíme:) Hezký den a moc děkuji za vaše články, milý Vidláku! Hanka

Průměrný počet slepic: 4.4 (28 hlasů)

In reply to by Hana Horáková (neověřeno)

Trvalý odkaz

Máme se prý začit zajimat a pohližet po nových myšlenkách?
Situace s cinkalisty se v jine podobě opakuje znovu po 33 letech!Tehdy by dav zašlapal každého,kdo by tomu davu nakreslil pravdu!Dnes tu máme obdobu v situaci,kdy už nejsou hodnoty,které nam všem patřily a bylo z čeho krást!
Pan Šef chce ignorovat dal požadavky SV naformulovsne v PNZ i když musi vědět ,že nyni jsou na poadu s vylupovanim nejen všichni občane voliči včetně jeho s jeho děti!
Pokud se tu bude propagovat jea volani DEMISE je to ve skutečnosti nove vycinkani a ignorance,kdy si poáačáakaji zdejši jen horky vzduch konzumujici demonstrantia,yáaaa kteařaia aaaseaa jsou ohlupovani,že to nesmi vyvrcholit ZMENOU REŽIMU!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

Zdá se,že v dobach neexitence Solidarity a Solidarniho statu budou voliči v davu,ktery je jak se na to divam,uplně bezhlavy,tzv Zastupitele chybi a tak ráda doporučim ctěnemu panu Šefovi,aby psal a psal dalšich 5 let pokud mu ten palaver stavajici režim dovoli rozumej Babišova joura cenzury,kterou vypusti brzy SPOLU s policejnim statem utvaru už se formujici tajne policie,na voliče,tak ti brzy dostanou jelita ,ale na hřbet!
Musela jsem znovu rychle neopraaveny koment odeslat a lidi čekaji bez jakehokoli mrknuti oka,že TO někdo za ně zařidi a nedaji se nijak vysmat!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.1 (9 hlasů)

že na tomto webu jde pravděpodobně jen o podporu demokracie čumilů a tzv YES manů!Pry se tato cenzura preejmenovala na propagace Policejniho statu a už vedle na laitterate se aaaazačaly sbirat aaa jmena a adresy komentatorů,kteři maji byt pry když budou psat pravdu internovani jaak zacinsji poznavat pomalu i tamni obyvatelé!
Chtěji tam zase upalovat a je to tam pod heslem
I TY BRUTE,jestli vite co to z historie znamena za metodu CHUCPE nyni už i vladni moc si ji osvojila a neda teplo schvalně hlavně těm,kteři
ji budou zas volita,aby zmodrali dale!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1.8 (4 hlasů)

In reply to by Hana Horáková (neověřeno)

Trvalý odkaz

Minule před 33 lety cinkalisti prosadili prostřřednictvim presidenta ODS v Cesku vznik režimu kruteho kapitalismu bez přivlastků systemu vadneho zakona o exekucich,ktery beze změny režimu nepůjde NIKDY a nikym opravit áaáa tak opakuji toho režimu vychazejiciho z gangsterismu a když se aa tu objevil prvni kanonyr Anonym zeptal co se bude dit dal tak ho i s dotazem jednoduše zmazali i s celou diskusi,bez vysvětleni! áraáaaaaaaaa
Na Staromaku byla aaa dalši demonstrace,kde bezhlsvy dav řval DEMISI,DEMISI!
Dobrá dobrá a co bude potom?Řečnici bez programu potřeb voličů vytlači toho chudaka,ktery. vyhral svoje tituly v pry v tombole a nastoupi piratstvo,které misto abý tahsli za sebou dev3ne aaaa kačery ááa tak za sebou tahaji tu fialovou ODS okurku,která bude zase zvolena,aby tu Spoleanost Voličů dobila do mrtva policejnim statem?
To ma byt to nové no dost pitome myšleni ve skutečnosti nijak se neměnicich GŘ TV ohlupenych voličů?Tak a vami zvoleni Sataniste se znova těši,že po znićeni a vykradeni všho i cleho průmyslu se zahoji na vašich doslova překrasnych domicich a vilach pry mnohdy i ze socialismu?
aaaanyááaaaaaaaa. Strejda Šwab se už těši na vyvar ,tentokrat z vašich aktiv,všech leněz a,těžce výbudovanych firem a inflaci sežranych prachů na dně,ktere se pod vami ma prolomit!! avaaaáaaaaáa
No ni?
a aa aáaa aassss

Průměrný počet slepic: 2.4 (5 hlasů)

že nema učit dav řvat DEMISI,DEMISI,ale PNZ tj PENIZE PENIZE!?

Je to tim,že je jen nezkušeny advolat a žadný ekonom,který nejen,že se tu mezi nami z konstitujiciho se SV tj Společnosti Voličů objevit nechce ale stejně jsko banda nynějšich tzv zastupitelů,kteři se prodrali podvody ke korytům se jak to vypada chce dostat zneužitim davu SV na jimi dobře zaplacena mista aniž by opravdu zastupoval SV program voličů ve svatem graalu frmy PNZ o kterem nechce stejmě jako dnešni mocipani vůbec nic slyšet a pak podium zůstava zas bez hlavy!
Na ten špek mame my voliči pry áaa skočit,aby jsme si zachovali povst naroda typu

MISTR SVĚTA VE SKOKU NA Špek?To chcete pane Šefe než vam tu ty kreatury tu cukerničku zsblokuji a zdejši obsada tumu v důsledku chybějici solidarity áaa a bez kontroly voličů prdlamentem schvaleneho Policejniho statu,ktery se připravuje nadělit jelita na na holou prdel jejich voličů,kdýž budeu proti brzy 22 procentni inflaci iaaa ?
No ni?aaasaa a ja dodavam k tom aaaas i BÚ,BÚ!

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak zrovna válčení, výboje a drancování jsou tradiční evropské hodnoty, provozované po tisíce let. Takže se toho zas moc nezměnilo, jen ta omáčka kolem.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Lidi, nedělejte drahoty a berte eurohovnoty. Brusel vám jich hodně dodá, kdo je nechce, toho si vláda podá. Někomu euro, jinýmu hovno a co budeš mít Čechu ty? No přece, ty evropské hodnoty!

Průměrný počet slepic: 4 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Ľudia čo majú radi slobodu a odmietajú autokratických pajácov napríklad vedia čítať. Žiadny plyn cez prostredníkov sa nekupuje, je to blud. To si predstavujete že sem ide trubka rovno z Indie alebo sem príde nákladná loď s LNG ktorá síce kotvila na Sibíri ale ten plyn je zaručene bioplyn z Pekingu? EÚ plyn od Ruska kupuje priamo, ide buď cez UA alebo Turkstream. Aj keď sa škrtia dodávky a Rusko nedodržuje zazmluvnené objemy, stále je majoritný dodávateľ. Za Q1 2022 sme nakupovali cca. 35% z Ruska, 22% z Nórska, zvyšok LNG od USA a Alžírska. Čísla za 2Q budú podobné. Inak áno, je mi milší o 40% vyšší účet za plyn než 15 rokov basy za nesprávne názory ako v bašte slobody a dokonalosti, kde nie je žiadna korupcia a tí papaláši z okien vypadli lebo to prehnali s vodkou.

Průměrný počet slepic: 1.9 (18 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

No hele, znám (sleduju) pár ruských bloggerů, kteří velice ostře kritizují válčení Moskvy, a z okna žádný nevypadl, ani nebyl zavřenej, přitom je to sakracitlivé téma. Z okna zpravidla padaj korupčníci, zloději, mafiáni, případně i bílé koně. Pod povrchem je tolik hnoje a leckdo je v lecčems namočený, ani to nemusí být na první pohled vidět. Někdo mohl šlápnout na kuří oko mafii a letí hned. Naše devadesátky hadr. Celý ten propagovaný, slavný Němcov je jen válka moskevských mafií o teritorium. Čečenci vyhráli, jsou tvrdší, krutější. Ale bojí se Dagestánců, kteří se bojí Turkmenů atd...

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

To nepopieram, ale v Rusku je už nejaký ten piatok (od marca) podpísaný zákon, ktorý stavia "nepravdivé" informovanie o vojne na 15 rokov trestu a videí kde polícia berie ľudí za transparent proti vojne je tiež dosť. V EÚ tak ďaleko napriek všetkým snahám zatiaľ nie sme, nikdy som na protest nešiel s pocitom že mi to môže poškodiť v budúcnosti. S tými podivnými úmrtiami neviem, viac než mafia mi to príde ako politické čistenie. Petropriemysel určite nemá radosť zo sankcií (NS2 stál balík a je to utopený náklad plus dlho budovaná povesť spoľahlivého dodávateľa pre EÚ v ťahu), takže to považujem skôr za likvidáciu ľudí ktorí to dali najavo.

Průměrný počet slepic: 2 (9 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

No ale tohle známe i ze západu. Před pár lety v Německu hodně demonstrovala AfD proti imigrantům a policie si ty lidi zjistila a regionální struktury zatlačily na to, aby byli vyhozeni z práce. V USA je v mnoha místech jakákoli podpora MAGA a Trumpa cestou k naprosté společenské ostrakizaci. Dělají to všichni, kdo mají křeč. A Rusko teď křeč pochopitelně má.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

že mají takovej zákon. Já když čtu tvý komenty, tak mě to utvrzuje v tom, že člověk by měl mluvit jen o věcech kde ví. Jinak šup do tepláků! Páč když si to pak čtou podobný jitrnice, je to kontraproduktivní a dělá to zlou krev 😁

Průměrný počet slepic: 3.1 (8 hlasů)

Takých bolo už za komunistov na každom rohu tucet, čo by chceli zavrieť každého čo sa im nepozdáva, lebo si mysleli že im sa to nikdy nestane pretože ich názory sú tie správne.

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

To jsou právě “lidi” jako ty, kvůli kterým jsou zabíjeny miliony jiných lidí. Ty jsi ten odporný pokrytec, o kterém je tento článek. Jsou vás dva typy. Zlo poháněné zlem a zlo poháněné demencí. A jsem si jistý, že kdybys měl tu možnost, tak bys zavřel kdekoho. To jste vy, Rakušanové, Hřibové, atd.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Možem sa dozvedieť ako presne som zabil tie milióny ľudí? Predpokladám že rovnako ako tie milióny zatváram. Keby som mal problém počuť iný názor, nechodím tam kde ich počujem, aj keď predpokladám že tento koncept vám ostáva cudzí.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Připojuji se podepisuji v plném rozsahu. Ovšem. Ovšem jsem poněkud skeptický. Možná se "zruší" 69 pohlaví, uni hajzlíky, ale dokud se nezruší špatnosti ve výchově a legalizovaného okrádání typu STK, revize na komín a spousta dalších obdobných ničemností, lid tím trochu nedospěje, potom i případně prolitá krev bude opět zbytečná. Ale o tom právě dnešní text je. Proto velké díky za něj.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Dnes slepice nestačí, dávám pět čuníků.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Podle mě je tohle trefa do černého. Staré pravdy a mýty jsme zpochybnili. A nové se ukázaly stejně pochybné. Pořád si hrajeme na něco, co nejsme. Lžeme především sami sobě. Chtěli bychom mít svět a přehledný a podle svých představ a on je neskutečně složitý a přesahuje jakékoliv naše představy. Paradoxně místo pokory na to reagujeme arogancí. Místo spolupráce strachem z druhých a z toho plynoucí agresí. Má tahle rovnice vůbec nějaké řešení? Kromě smrti? Ta samozřejmě léčí vše.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

A děti. Děti jsou nejmilostivější a nejspravedlivější a nejhodnější.. Každoročně by mohl začít dobrý svět.
Já vím, vím, co chcete říct... ale stejně, každým okamžikem by to všechno mohlo být lepší.
A jak říká p. Sedlák výše...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

já myslím, že hodnoty časem příliš nedegradují, myslím, že to tak bylo vždy, jen s nástupem internetu je snadnější tu iluzi morálních mantinelů vidět. weak are meat and strong do eat..

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

https://t.me/swodki/163241

aj tie utoky na administrativne casti dnes, aj ten telefonat Scholza vcera - vsetko na jedno kopisto - referendum.

To referendum ma byt teraz niekedy +- september?

Uz len jeho uskutocnenie bude pruser a o vysledku ani nehodlam spekulovat. Tam este potecie vela nevojenskej krvi. Aj podla reakcii Sladkova si vsak myslim, ze chlapci z DRG z UA strany, co tam tie vybusne masinky davaju ludom do kanclu ci pod auto, nebudu mat dlhy a pokojny zivot.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ale v klidu, všechno jede podle plánu, Klaus Schwab a jeho melody boys posílají Puťovi každý den bednu křepelčích vajec na snídani, protože jim pomohl rozjet Velký Reset (tm).

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Jedinou hodnotu blboni uznávají a to sou peníze. Zajeďte do města a uvidíte jak nastavujou ruky při placení, při tomto aktu žádné ideály nigdo hledá. Vyměnili ideály za falešné pravoúhlé berevné omítky, ojetiny v autobazárech, keré vypadají docela dobře, pěkné obaly v márketech a každej tuplák má na sobě nějakej cizáckej nápis nebo připitomělé kérky. Téměř všichni čumí do šoupací krabičky a jediné co je zajímá je, koho odrbat aby měli na druhej den zase vejvar. Mluvit o tem, že se něgdo z této masy probudí a začne myslet je nepochopení problému, páč za tu dobu od plyšáku v 1989 z našinců nadělali západní instruktoři, managoři, školitelé a vedoucí píár totální zápaďácká vemena z ryby. Ti, co si to vůbec neuvědomují a netrápí je žádná nostalgie ani stesk po nějakém normálnějším světě, gde si nejdou blboni po krku aby si mohli dovolit pořídit nějaké ty západní sklíčka a plechovky, to už berou jako normální, jako že tak se má žít. Umřeme, doba se přes nás převalí cobydup a smutek se vytratí v přepsaných knihách a časopisech o tem jak se budoval úspěšně Klausův kapitalizmus. Škoda, že nemůžu napsat optimističtější přípodotek.

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

Ale přece kdysi někde v zapomenuté zborcené stodole najdou pod nánosem písku ty papíry skoro nedotčené časem, na kterých jsou napsány vidlákovy kydy, a které tisknu a hážu lidem do schránek. To by v tom byl čert, aby nějaké muzezm neprojevilo zájem. Budou se tomu smát..jak to tu tenkrát bylo... A co my, my můžeme být jen rádi, že naše děti chápou tuto dobu a netrápí se...starými vzpomínkami... Jen mě svírá u srdce, když vím o těch, kteří si uvědomují, že by chtěli jinak svět, ale zase mě uklidňuje, že Ti na to mají sílu, takže dobré, dobré je to.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

Tisknout na bankovky, tohle! Před dávnými věky jsem kolem sebe koncentroval skupinku schopných a vědomých lidí, učili jsme se hospodařit, střílet, budovali zázemí, chystali se na NĚCO, na ZMĚNU. Roky ubíhaly, no a pak se začlo kácet v našem lese. Lidi stárli, už i umírají. A co myslíte, stalo se NĚCO, ZMĚNA? Ani prd, všechno si to běží dál svým tempem a dynamikou, po sestupný křivce. A dnes? Dnes chápu, že smysl má akorát tak aktuální den. Tohle plánování revolucí, čekání na Mesiáše nebo probuzení lidstva vidím jako velký špatný a ztrátu času, kterej měl člověk věnovat sobě.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

By me zajimalo, jestli tyhle radky cte nekdo u Fialu? Alespon vratny, nebo uklizecka. Nebo vsichni dli na oblacku dokonalosti a jedinecnosti.
Ale ano da se s tim jen souhlasit. Zapad se vyzral. Jak moralne, tak fakticky. Dobre je to videt na nedostatku alfasamcu politiku. Nikde nic, v USA senilni deda(to je hnedle jako senilni Breznev v SSSR), v Evrope tam skoda psat. Jen ten Ohrban a Putin, ale to zas nejsou kamaradi pro nas. Vzdycky vyhraje ten co nejmene vadi, to je ale malo!

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Diskuse na Kydech bude asi brzo uzavřena. Prý je to tady moc underground.
Jednou z možností, kde pokračovat je například Ozvěny24. I Ládík!!! tam občas píše.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

nám zavírají diskuze, tak je to ještě dobrý! Horší bude až začnou v zájmu té jejich demokracie zavírat nás.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Samozřejm sofistikovaně chtěji rozesilat odznačky na dane adresy pry s Vidlskem dohromady ,ktery pry plni přikazx jakesiho Karfela zřejmě ve funkci tamniho cenzora a policejniho úřednika!
No vzpomente si na metody kdysi z Némecka spirala se po otočce vratila na stejne misto a tak budou policisti nami zaplaceni dělat jelita obušky na shrbene hřbety v demokracii čumilů,kteři si mysli,že když se shrbi budou ušetřeni a pujdou do trouby jako Slovanske holubičky posledni!
To je nasledek vnucovani individualismu a absence Solidarity a neaexistence Solidarniho statu!
Pokud budeme my z SV takto tetorizovani objevim se všude,kde je otevrena diskuzni rubrika coz postrach nynějšiho i
SPD a KSČM odsouhlašeneho Policejniho statu podvodniku a majtelů lidu ukradene moci!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

tou naší diskuzí zavřela se voda. Na autora webu čeká česká soda. Inu, kdo nic nedělá, ten nic nezkazí.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak ma pacifikovst režim sve kritiky!Jeden z webů dostane privilegia, kdy může psat všechno naoko spravně a pravdivě pod nim se schomaždi časem parta pravdy a relativni svobody!
Pokec jim totiž nevadi,članky se piši bez navodu na řešeni a tedy de fakto jen prazdna para nad hrncem,Pak přijde policejni uřednik,ktery hemżeni pozoruje!
Když diskutujici přijdou sami na řešeni sveho rabovani okamžitě naridi vymazani textu a policejini cenzuru! To se děje dokonce za potlesku diskuteru samych,kteři se svym souhlasem střili do vlastni nohy!
Když někdo doporuči kam by se dalo přemistit půjdu to prozkoumat!Tady je to jak vidite zmizenim cele diskuse, jen nevěrohodny web od ktereho se da očekavat,že skonči jen jidašskym grošem a to je tak cele!Shrbit hřbet nepomůže,bude to ješt3 horši!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vystřilel všechny me odpovědi na jeho teror a nepotřebnou kostru komentu tu hodil vam občanům,no posledni koment,ktery jsem si schovala vytahnu až bude nejhůř ,aby všichni viděli co je to za zakeřnika,kteremu vadi navod jak z těch sraček ven v době, kdy to ještě jde!
Vždyt to je štitivy nenavistny Satanista pošskodi radostně pravě jim celou Spolenost voličů a on si za to jako podpindostnik režimu pry už vysloužil svůj Jidášsky groš!
Bůh s tebou mam tě rada můj mily sraci Alefe Nulo!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Kam zmizela diskuze pod sobotním článkem? To už je jak Facebook tady, vše záhadně mizí...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

No vida, hned jsem klidnější.
Žádná chyba v matrixu,
pouhý úklid.
Jak tvrdá práce,
jen si ruce tím úklidem nezničit,
jak se to stalo kdysi mě,
na dva částečné úvazky
podlahokosmetičce.
Ano, nejsem člověk kvalitní,
přiznávám.
Ale za to si hlavu v žádným případě
popelem sypat nemíním.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

A ten, komu jsem nechala nepřímo ublížit,
mluvil o odpuštění.
Jak jsem reagovala?
Ano každý nechť odpustí
hlavně sám sobě své chyby.

Průměrný počet slepic: 2.8 (5 hlasů)

jako dobře placenou vysluhu tvych cenzurnich podpindostnickych služeb!

Ďoporučime tě asi všichni z SV k pracovnni pozici nastřelovani cipu do mozku otroků,kde bude nastřelena kategorie pismen misto vytetovaneho čisla a budeš pak všechny na monitoru hlidat včetně obsahu toho co si každy musi podle tebe myslet a tak budeš znám stejně jak doktor Mengele sveho času SS doktor,že ano zločinče?!No ty moci naše nemocna zrůdičko, nebo co vlastne jsi brouku,budeš z nasich mrtvol pak dělat ponravy a mlit je v zelenem udělu,aby jsi ušetřil, mouku do chleba!?
Fuj fuj fuj že ty jsi posledni hnůj!?
No ni Nulo?

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

jednu z největších zásluh za to, že Vidlák diskusi zavřel. - Ostatní potrefení a občas i neprávem zasažení mohou spravedlivě svůj vděk obrátit především k tobě.

Jak se s tím popasují, už je na nich.
Popřál jsem ti už hezký večer?

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

A také ani jeden z Vás se změnit nemůže. Už byste to totiž nebyli Vy. A tak je to v pořádku, tak to má být. I když tolerovat se Vy s Annou nemůžete, jak to tak čtu.

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

Na druhou stranu - je to zřejmě právo každého autora, či majitele webových stránek zablokovat diskusi, nebo jednotlivého komentujícího.
A nikomu se to líbit nemusí.
Tam kde píši jako host, tu možnost mazání nemám, leda smazat celý článek i s komentáři.
Zatím jsem k tomu nesáhla. Nemusela jsem.

A co se týká toho, jak bylo na litterate napsáno: "....Kvalitní diskutéři se přesunuli sem a underground moc dojem neudělá....."
- jde o to, že by člověk sice mohl psát jinak, kvalitně, jenže přestal by býti tím, kým skutečně je. A to osobně nechci. Takže nic.
Zůstanu tou, jak mne lidé od dětství jmenovali - čarodějnice, vědma, zmije jedovatá apod.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Tak to je ten POLICEJNI STAT realizovany ve uniformě pana ALEFA NULY!Poukázal na,e kažu pravdu tj musi dojit ke změně režimu nejmeně na Solidarni stat podobny už dávno fungujicimu SOCIALNIMU STATU,ktery byl zcela zaměrně vynechan v UStavě a proto NEEXISTUJE!!
V něm jsou zakony,ktere omeuji moc banksterů a umožnulý by nevykradat dvě třetiny mezd!
Aby to mohlo pokračovat realizoval Parlament do zakona Policejni stát!
Brutalitu tohoto režimu,požadujiciho prost4ednictvim te NULY novy druh teroru jmenem AUTOCENZURY což je podraz na formujici se odpor SV tedy cele Společnosti tak toho se ujmul v situaci neexistence Solidarity podpindostnik AlEF!
I kdyby dal vymazat jenom mě,nebot dnes se nepopravuje na ohnive hranici,ale v Internetu,pak stejne jako kdysi vyjde pravda najevo!

ODPUSTKY TJ DALŠi ČUŇARNU REŽIMU MOCi UKRADENE VLADNI IDEOLOGII ZELENEHO UDELU Z VAS VÝRAZI ZAKONY!

Nestačilo vykrast poniky a tovarny ktere nam patřily za asistence podpindostnickych sil rabovani ma pokraovat na poli boje za vaše hodnoty v oblasti zemedělstvi!To musi byt zs každou cenu uskutečneno a tak NULA ALF se domniva,že poštve cely dav na jedno děv če jmenem ANNA!
Fuj fuj fuj to je hnůj priznej se zločinče NULO i se svym litterate kakofonii komentů,ktere nikdy nikam nepovedou a to je cil všech politickych zločcinců!!
No ni ?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Sypu si hlavu popelem,
pláču, lkám a naříkám,
že já si pustila příliš pusu na špacír
a mé říkání někomu zaskočilo
a matrix se porouchal.
No co už, ....

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Že by židovské spiknutí, technická chyba, nebo snad tam vadily některé názory? Nebo mi blbne komp?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Čtěte komentář výše:
Napsal uživatel Alef Nula (neověřeno) dne Ne, 18. 09. 2022, 19:06
Nejspíš bude třeba hledat jiný web, pokud budete chtít diskutovat.
Sem, ani na litterate se naše diskuse nehodí, jak jsem ostatně psala v uzavřených komentářích.
Je třeba dobře politicky přemýšlet a pracovat pro vznik nového.
A mě docvaklo, že jsem již v životě zažila tolik nového,
že tomu, co se chystá nového jednoduše nevěřím, že se opět nezvrtne tam, kam nemá.

Průměrný počet slepic: 1.5 (4 hlasů)

" Je třeba dobře politicky přemýšlet a pracovat pro vznik nového.
A mě docvaklo, že jsem již v životě zažila tolik nového,
že tomu, co se chystá nového jednoduše nevěřím, že se opět nezvrtne tam, kam nemá. "

Milion slepic pro vás. Ale je potřeba si uvědomit, že my zde nepřemýšlíme tím správným směrem, takže, aby svět spěl k lepším zítřkům, musí se těm, což jsme my, krapet zacpat držka, abychom nekecali do těch skvělých nápadů, jelikož my nemáme pravdu, mají ji oni a to by bylo, aby tu svou pravdu neprosadili i násilím. I když předtím měli kecy o svobodě projevu, vono zase vocamcaď pocamcaď.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Prvně se rozhlédni, pak se teprv ptej. Tož jsem se rozhlédl a našel post Alefa. Už je mi to jasný.

Jasně, undergroun je drsný. V muzice si skřípou ty svoje tóny, ale zde bylo sděleno, že si skřípat mohou, pokud neporuší pravidla, viz. nahoře. Já jsem zde občas dost provokativní, ale pravidel se celkem (většinou) držím. Hele, nezahynu, ale bavím se. Dost mi to připomíná jednu situaci, kdy jsem si od jednoho přečetl v hlavičce vznostný text o cenzuře na jeho webu a těsně pak mě za mé názory zabanoval.

Vidláku, pokud se vám něco v diskusi nelíbilo, měl byste své výhrady soustředit na toho, kdo napsal něco za hranou. Pokud máznete všechny, i ty nevinné, jak vy pak chcete udělat spravedlivou společnost? Che!

 

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

Přitom nám slíbil naší putyku s možností lít špatné pivo na zem!

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Tady se píše, jak to vezmou do rukou noví sokolíci, vyrazej ty staré a pak to všechno opravěj. Budou to takoví spasitelé.

Kurva, kolik já už ve svém životě zažil spasitelů, kteří věděli, že když jim to dáme, bude svět nádherný. Pokaždé to dopadlo, jako ta geniální věta, kterou napsal ten rusák: "mysleli jsme to dobře, ale dopadlo to jako vždycky". Tak se nikdo nedivte mé skepsi.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

Takže jsme skončili? Exil z Litterate je tedy rozehnán, ač nám Vidlák slíbil naši pátou cenovou, kde se může u vedlejšího stolu blinkat kdo chce, co chce, nás to nerozhodí?

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)