Sakra proč?

Autor

Dnes ještě zůstaneme u Čapáku. Ukázalo se, že je možné nasvítit ještě jeden úhel pohledu. Dostal jsem moc pěkný mail od Martina Kunšteka s velmi zajímavým příběhem. Do naší mozaiky se hodí. Martin Kunštek mi laskavě dovolil svůj text použít jako námět k dalšímu článku, což tímto činím. Celý příběh se tím krásně uzavírá, Uroboros se zakousl do svého ocasu a až se budete rozhodovat, nakolik je kauza Čapí hnízdo politická a nakolik jde o právo a spravedlnost, budete k tomu mít asi už všechny informace.

Náš příběh začíná vstupem do EU. To se tenkrát vymyslelo, že nás vezmou do henté vyspělé Evropy a dají nám prachy, abychom si to tady co nejrychleji zmodernizovali a dohnali Německo, že ano? Penězovody se otevřely, všichni víme, jak to probíhalo, kupa lidí kvůli tomu bručí v base a ještě větší kupa někde hoduje, protože jim na to nepřišli… prostě dotace nám sem sypou už skoro dvacet let a všichni víme, že jak jsou někde velké peníze, tak tam jsou také velké zájmy a i z malého odkloněného procentíčka se dá velmi dobře žít. Dvacet let evropských dotací je také zároveň dvacet let podvodů, zlodějen, krádeží, přihrávání, sponozorování politiků, lobbing a samozřejmě také boj za transparentnost, neustálé přidávání pravidel a kontrolních mechanismů, dopisování dalších a dalších směrnic, aby se nekradlo.

O úspěšnosti tohoto zajišťování práva a odhalování zlodějů můžeme vést spory. Jisté ale je, že je celá řada firem i jednotlivců, kteří na dotace raději nesahají, protože jste stále jednou nohou v průšvihu. Něco opominete, něco nedodáte, něco se v průběhu realizace ukáže jinak a nikdy nevíte, jestli jste už nespáchali trestný čin, protože dotace se dělají zpravidla v milionech a způsobená škoda je vždycky velká.

Samozřejmě je ale hodně firem i jednotlivců, kteří o dotace žádají, protože to dělají i jejich konkurenti a pokud si jeden za evropské peníze koupí výrobní linky a druhý si je koupí ze svého, tak je předem jasné, jak takový konkurenční boj musí dopadnout. Prostě se žádá a přiděluje.

Kromě poctivých příjemců dotací, kteří zvládli vyplnit všechny kolonky a postupovali při realizaci přesně a správně a kromě zlodějů, kteří prostě kradou, tak ještě existuje nemalá třetí skupina. To jsou ti, kteří udělali chybu. Neuhlídali to. Někde něco vyplnili špatně, nevšimli si nějaké nové směrnice, nedodrželi všechna pravidla, protože o nich možná ani nevěděli, při realizaci se stalo něco, co se ještě nikdy předtím neobjevilo a oni se prostě rozhodli jinak, než by se rozhodl úředník. Takových případů jsou tisíce a tisíce. Nekradli, jen udělali chybu.

Jeden hezký medializovaný případ si možná pamatujete – jak na Šumavě rekonstruovali hotel a když ho dodělali, tak jakási úřednická kontrola odhalila, že z osmi mega dotací asi deset procent vyčerpali neoprávněně. Prostě něco přehlédli, udělali chybu, kontrola na to přišla, majitel hotelu to nijak nerozporoval a neoprávněně čerpanou dotaci vrátil.

A za čas si pro něj přišlo policejní komando, protože vrácením dotace vlastně přiznal vinu, dopustil se podvodu, nastoupili na něj jako na těžkého zločince a tuším, že opravdu šel natvrdo bručet.

V roce 2015 (to už se o Čapáku mluvilo a Babiš byl ministrem financí) se objevila poslanecká iniciativa napříč stranami i dalšími organizacemi, aby se s touto praxí něco udělalo. Potenciálních viníků už bylo prostě hodně, existovalo velké množství zablokovaných peněz, které by se daly použít na nějaké projekty, chybující žadatelé o dotace se prostě museli soudit a nepřiznat chybu, protože jinak by je zavřeli… Tak vznikla iniciativa udělat zákon, který by celou tu šaškárnu prostě ukončil vrácením dotace. Udělals chybu, kontrola jí odhalila, vrátíš dotaci a všechno je cajk. Neberte mě za slovo, takhle jednoduché zákony neexistují. Samozřejmě to bylo napsané mnohem komplikovaněji, ale zhruba tohle bylo jádro toho zákona.

Nebudu popisovat všechny peripetie této iniciativy, jen vypíchnu pár zajímavých momentů. Zákon přednesli poslanci za všechny strany ve sněmovně, kromě TOP09. Jeden poslanec za TOP by se našel, ale Kalousek mu to zakázal. Podpora napříč stranami byla vyjednaná a sám Babiš to podpořil. Ovšem ztroskotalo to na ministryni spravedlnosti Válkové za ANO, která vydala stanovisko, že takový zákon by byl v rozporu s právem EU. Posudek dodala Hana Marvanová (kdo jiný, že?)

Později se ukázalo, že stanovisko Válkové i posudek Marvanové je blbost a tak to zkusili protlačit senátem, kde to zase selhalo na koaličním partnerovi – na lidech z ČSSD. Ještě později se našla nová skupina poslanců, kteří s tím znovu přišli do sněmovny, ale uvízlo to v organizačním výboru sněmovny a tam to zůstalo pohřbeno.

Pak přišly volby, Andrej Babiš se stal premiérem a skupina poslanců vedených Pavlem Blažkem se znovu pokusili tento zákon předložit. Opět zůstal ležet zablokován z podobných příčin a to až do chvíle, kdy se Čapák dostal k soudu a pak už si samozřejmě nikdo netroufnul ho vytáhnout, protože pravdomluvní novináři by začali řvát jak píchlé prase.

A já se musím ptát, proč? Proč proboha? Komu jako mělo prospět, že se tento zákon neschválil? Proč bylo tak důležité, takovou novelu shodit ze stolu? K čemu měla sloužit možnost kriminalizovat kohokoliv, kdo udělal chybu v čerpání dotace?

Petr Hampl už delší dobu mluví o tom, že v politice nedoplatíte ani tak na to, co jste udělali, ale na to, co jste neudělali, ale udělat mohli. Tlumič novinářského kvikotu na Čapák už tu mohl být už od roku 2015… Bylo několik pokusů ho vrátit zpátky do hry. Nikdy se to nepovedlo a skoro pokaždé to skončilo na lidech z ANO. Teď jejich předseda dojíždí přesně na to, co měl tento zákon řešit. Že si vzal dotaci, několikrát se změnila pravidla, dodnes není jasně definované, co je malá a střední firma a nakonec ho soudí podle pravidel z roku 2015 za čerpání, které proběhlo mnohem dřív a platila úplně jiná směrnice.

Hustý co?

Jak jsem napsal v úvodu – Uroboros se zakousl do svého ocasu a už rozumím, proč Jan Keller ve svém posledním článku sžíravě napsal, že máme neschopnou vládu, protože máme neschopnou opozici. Ti, kteří jsou dneska Andrejovi největší soupeři a přejí mu, aby ho Šott řádně vosolil, ti mu před pár lety přinesli na podnose řešení. A ti, kteří jsou Andrejovi přátelé ve zbrani, ti se postarali, aby takové řešení padlo pod stůl.

Já chápu, že člověk nemůže myslet na všechno a nemá šanci mít přehled o všech zákonech, novelizacích a změnách. Nemá šanci mít přehled, co každá novelizace přinese a k čemu je dobrá… ale přemýšlím, jestli má Babiš tam někde v ANO a ve sněmovně nějakého opravdového přítele a nakolik se vůbec na někoho může spolehnout…

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (160 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Ukazuje vßem jak si umí hřat na prsou hady typu Česká televize toho zmetka GŘ ,jehož funkce by neměla být zrušena a jeho monopol na válečné a zkreslen informace z verřejnopravnich médií si koleduje o rozbiti?Za naše peníze si udělal z té TV svou soukromou dřistarnu prý plnou lži a toho nechal Babiš ho samého minulé oddělat!
Dnes mu prý zakazuje manželka být presidentem s on sám dala hlásá,že vládu zla si bude dále pěstovat a prý mu nic nejde!Tak ať dà ty svoje hlasy panu Baštovi!Ten slibuje Vrablovi nositeli pochodně pokud,že se hned pokusi

A.Zjistit jak a zda by šla odvolat ta zvrhla vláda
B.Nikdy nepodepiše mobilizaci jen v případě přímého napadení
C.Bude chtít změnu režimu,když mu řekneme my volici jak a na co ,bo to má SPD v programu bod 10,ale neví jak na to!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.7 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Další pohádka z vidlákovy studnice, o hodném a poctivém Andrejovi, který nikdy nepodváděl, nekradl a nezaklekával... a firmy jako Petrimex převzal samozřejmě zcela férově...
Už jen čekám kdy vidlák jako správný evangelík, navrhne svatořečení Andreje Babiše...
"Poctivec Babiš " , už se těším na další díl této pohádky , Vidlák to je jednoznačně nástupce našich nejlepších spisovatelů pohádkářů, kam se hrabe nějaká Božena Němcová...

Průměrný počet slepic: 2.2 (57 hlasů)

kdy vyzvete vy hlupeny Neme,aby z kazatelen vyzývali faráři voliče nevolit KDU ČSL Bo jsou jen zažrani do žlabu za každého režimu!Jděte platit odpustky na komín a.zadejte v rámci Zeleného ůdelu,cpatnse ponrávami a hlísty mi ,aby bohatí byli ještě bohatší a pak neprošli ti tlustí velbloudíci zbohatlíků uchem jehly a dostanou se do pekla k Bezebubovi,když tam se už pro ně v kotli vaří voda!
No ni?

Průměrný počet slepic: 4 (22 hlasů)

Můžete, prosím, paní Anno, vysvětlit, co si máme představit pod pojmem "nencaglobiny"? Děkuji

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Pohádkami nás tady zásobovali jiní. Například o tom, jak se Kalousek naoko rozvedl, aby nepřišel o majetky, které okamžitě a rád převedl na manželku (ó jaké to skvělé příbuzenské vztahy...). Proč se rozvedl, toť jasné každému, kdo nemá hlavu a mozek Čapu-Neru (kůň kanálu TOP 00). Uvidíme jestli i soudce je ze stejné stáje.
Ti, co podváděli, kradli a zaklekávali, těm nešlo o "ufněných" 50 milionů dotací. Tam jsou miliardy i bez dotací.

Proč není souzen Kalousek se Schwarzenbergem, kteří coby kamarádíčci přihrábli dotace na odbahnění rybníků, kdy místo bahna těžil písek a ten prodával dál.
Další 4 navázané společnosti na osobu Karel Schwarzenberg dostaly 386 dotací v celkové hodnotě 87 260 718 Kč.

Pravomocný rozsudek za zneužití dotací na odbahnění Schwarzenberských rybníků: Kalousek a Schwarzenbergové se také podíleli na dotačních podvodech v řádech stamilionů korun. Veřejnoprávní média mlčí…
Z rybníku Silvestr bylo vytěženo 44.534 m3 písku. 
Zvláštní je rovněž čerpání dotace na rybník Malý Silvestr, který nesplňoval základní parametr pro přidělení dotace, tj. výměru nad 1 ha a že na tento rybník nebyla podána žádost o dotaci v řádném termínu, a nebylo provedeno žádné výběrové řízení. 
To, že MZe ČR (Fuksa) na tyto rybníky dotaci schválil a ministr Kalousek je proplácel ze státního rozpočtu svědčí o tom, že na schvalování a čerpání dotace měl přímý vliv ministr Karel Schwarzenberg, který mj. firmu Orlík nad Vltavou ovládá z 99,82 %.   

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)

Ukažte mi jediný národ na světě naší velikosti, který před rokem 1989 dokázal vyvíjet a vyrábět trysková letadla, dopravní letadla, atomové reaktory, lokomotivy, trolejbusy, autobusy, traktory, radary, motocykly, osobní automobily, špičkové zbraně, tkalcovské stavy, zemědělské stroje, turbíny, nákladní automobily, říční i námořní lodě, tanky, špičkové sklářské a porcelánové výrobky, podílet se na výzkumu vesmíru, vyrábět kvalitní ocel a hutní výrobky vyvážet do celého světa.
Národ, který by byl naprosto soběstačný v zemědělské a potravinářské výrobě, bez jediné koruny dluhu - naopak se značnými pohledávkami v zahraničí, atd., atd.
Dnes nám v naší zemi nepatří ani hřebík ve zdi. Byli jsme velmi schopný národ, to však dnes řada lidí nechce slyšet a trvá si na svých nesmyslech o potřebě provázanosti s „vyspělým“ západem, který si nás ochočil jako levnou pracovní sílu a odbytiště pro jejich šunto-produkty.
To nás ta možnost cestovat, tlachat na webu a možnost koupit si správně zahnutou okurku a banán, přišla hodně draho.

Průměrný počet slepic: 4.7 (34 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tento svět opustím bez lítosti.
Především ale nenávidím tuto dobu, je mi z ní na zvracení. Předluženým USA vládnou deprivanti, Ilumináti, židozednáři a další spiklenci proti lidstvu. Zkrátka gauneři.
Jediná možnost udržet moc, je něco uloupit. Vždyť vše, co USA mají, bylo uloupeno. Počínaje územím.
A tak USA rozvrátily mnoho zemí a povraždily mnoho nevinných lidí. Dnes je na řadě Evropa. Oslabit Evropu islamizací, zničit evropské národní státy a evropské národy. Evropské bílé národy nahradit masou prokřížených bastardů. Vyvolat na evropské půdě lokální války a válku s Ruskem. Oslabit Rusko a zmocnit se jeho zdrojů. Tomu napomáhají lokajové v čele EU.
Tito krátkozrací politici a poskoci US gaunerů jdou proti vlastním zemím a proti vlastnímu lidu.
Pokud se Evropa nevymaní z vlivu US gaunerů, nemá budoucnost.
Alain Delon

Průměrný počet slepic: 4.7 (30 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Soudružko, vy jste vyznavačkou ideologie Čučche? Zkuste stáž v KLDR, abyste viděla, jak to funguje v praxi. Naštěstí nehledě na vaše sentimentální výlevy jsme národ plný schopných lidí, díky kterým vyvážíme mnoho výrobků a služeb do celého světa. O ty, které vyváželo komunistické Československo na západě až na vyjímky nebyl moc zájem. Nebyly konkurenceschopné. Naštěstí si většina lidí dobře pamatuje. Jak to tu komunisté domrvili.

Průměrný počet slepic: 1.5 (13 hlasů)

Přeposílá se maily - a myslím, že to není lež, nejen to, jak to bylo s naším průmyslem (který už není), tak s dluhy (které dnes jsou), a zrovna tak Delonův názor není mimo mísu, nýbrž holý fakt. Soudruhy hledejte ve vládách, které to tady rozkradly.
Jestli někdo něco domrvil, pak je to dnešní vláda plná neschopných diletantů.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Včelko, řetězové maily mám brát jako relevantní zdroj? To si te mě děláš srandu. Dále, to že je někdo uznávaný herec neznamená, že jsou jeho názory relevantní. Na Delona budu koukat v telce, ale abych se řídil jeho názory, to fakt ne. Zrovna Delonuv život byl řetězec průšvihu a zachránilo ho až herectví. Několikrát vyhozen ze střední školy, ze 4 leté vojenské služby strávil 11 měsíců ve vězení. Kamarádil se s korsickym mafiánem Francoisem Marcantonio. Prostě zřejmě moudrý člověk:-).
K tomu průmyslu. Ty si fakt už nepamatuješ, čím se tady například jezdilo? Jak vypadaly ceskoslovenske pocitace? A tak bych mohl pokračovat dál a dál...

K dluhům: jednak na tom v rámci srovnatelných zemí nejsme tak špatně. A sekeru do veřejných financí zatnul v poslední době zejména Babiš. Dříve pak zejména vlády ČSSD, které vám předpokládám budou bližší než vlády ODS.

Průměrný počet slepic: 1.5 (8 hlasů)

Vy nás zásobujete, pane Karfík, řetězovými bláboly o tom, jak jsme na tom dneska dobře a co všechno se přece "nerozkradlo" (jen záhadně zmizelo :-)), a jak je tato vláda "skvělá". Delon má, na rozdíl od vás, mozek v pořádku. Ještěže o něm neplácáte nesmysly o "soudruhovi".
Vás se nedá číst (a koukat určitě taky ne, jelikož to často chodívá ruku v ruce...)

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Soudružkou včelko, o tom, zda se něco rozkradlo či nerozkradlo v mém příspěvku není ani čárka. Vymezuji se vůči tvým pohádkám o hospodaření komunistů v Československu. A vůči adoptování osob, jako je Alan Delon. Jako herec ok, zbytek stojí za pendrek. Zkusila jsi aspoň nahlédnout jeho životopis?

Jinak klasika, došly argumenty, přichází osobní útok. Mohu tě ujistit, že je mi zcela jedno, co si o mě myslíš. A o tvém vzhledu se nedohaduji. Je mi jedno, jak vypadáš.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Ach ty automatické opravy. Nemělo být adoptování ale adorovani.

Zatím bez slepic

komančů , tedy socialismus, jsme tu dlouho měli a velmi mnoho lidí v tom reálně žilo - takže nějaké plky "běž si to zkusit do KLDR" jsou fakt ujeté , protože i za těch komančů to bylo nesrovnatelné. Pokud byste nebyl pouhý názorový fanatik, ale snažil se získat objektivní pohled na náš vývoj po hadráku, tak byste si přečetl něco např od Pikettyho - který se speciálně naší republikce věnoval ve svém ekonomickém rozboru a máme první příčku v polistopadovém vykradení a následném 30ti letém plundrování naší země tzv západem - "Češi jsou poraženým národem."

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Jsem pronásledovana vnitrackymi pirátskými bandity připravující digitální koncentráku pro všechny domorodce a ŠWABISMUS s heslem

NEBUDETE NIC VLASTNIT ,to znamená všecko vám ukradené A BUDETE ŠŤASTNI!

Tak uvažuje vláda tahaná na nudli za piráty,kteří se považuji po zmizelých komunistech za jejich nástupce a chtějí nový UNOR 48 s ještě většími škodami a pozabíjeni našich prasátek a krabiček s instalací gigantických dluhu ,které ti prý mladíci s 50 pohlavími budou platit,ale nemají ani floka a ještě mi tu komolí komenty,chtějí cenzuru ,když napíši,ONI za mě,že nechtějí zrušit funkci toho manipulátora GŘ TV,prý by neměla být zrušena!Fuj ,fuj ji to je hnůj!
Musí být pro ně zvlašt tou ialovou okurkou zřízeny za naše peníze z rozpočtu koryta ,bo školy chrlí absolventy,kteří nic neumí ,ani malou násobilku a každý absolvent chce být urednikem!
No ni?

Průměrný počet slepic: 4.1 (18 hlasů)

Můžeš nám prosím Aničko osvětlit, jak jsi pronásledována těmi bandity? A jak se ti žije jako antineomarxistce mezi samými marxisty, kteří v této diskuzi opěvují komunistické Československo?

Průměrný počet slepic: 2.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

kteří ještě používají buňky šedé mozkové kůry, je jasné, že kauza Čapí hnízdo je účelově spolitizovaná. Ano, proti Babišovi se hraje špinavá hra - vrcholem bylo zneužití jeho syna. To je hodně velký grc, na který jsou jeho aktéři jistě hrdí - tak hluboko jsme lidsky klesli.
Při těch všech korupčných skandálech, které se nejen STANu tak nějak promlčely, je kontroverzní stíhání Babiše neskutečně trapné a kreativně zneužívané k politickým cílům. To asi vidí i ten, kdo ještě dokáže racionálně posoudit účel, prostředky, cíl a spravedlnost. Ať voličem Babiše je, nebo není.
I kdyby soud nyní, před prvním kolem, vyřkl obviňující (tedy ne osvobozující) rozsudek, jistě Babišovi právníci se odvolají, právoplatnost tedy před volbami žádné rozhodnutí nenabyde. Jestli tyto soudní politické hrátky ovlivní preference, toť otázka. Osobně si myslím, že je to již tak profláklá a trapná kauza, že její nynější dílčí výsledek na voliče nebude mít velký vliv. I když se mainstream v případě obvinění radostí rozštěká, bude přesvědčovat i tak jen ty "své", již dávno přesvědčené. Ba právě naopak - někteří možná pak budou hlasovat zpolitizovanému soudu "zum Trotz", tedy navzdory.
Jenže nepřisuzujeme kauze Čapí hnízdo větší vliv na volby, než skutečně má? Není rozhodující pro voliče spíše to, jaká jeho očekávání je kandidát ochoten naplnit skutkem a nejen slovem? Jaký je skutečný vztah kandidáta k zemi, kterou má zastupovat a k občanům, jejichž zájmy má hájit?
Vzhledem k tomu, jak s eury nakládá sama Evropská komise, nám přece nějaká trapná stará kauza s nevyjasněnými dotacemi může být ... ano přesně tam. To je při rozhodování u těchto voleb zcela marginální. To co se děje s našimi daněmi, jak tiše sledujeme zadlužování našich potomků, to je důležité, to je hodné soudů.

Průměrný počet slepic: 4.5 (61 hlas)

Čapí hnízdo je lízátko pro debily. (a že takových je dost, vidíme i zde)

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)

Výtečně napsáno. Díky, pane Explorere.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Babiš stejně jako Trump měl plnou hubu keců, ale udělal toho reálně málo nebo až ke konci volebního období a to už bylo pozdě. Trump si měl vynutit - dokud měl Kongres, zákony, které zavedou občanské průkazy pro všechny Amíky s fotkou - pro občany, aby se vědělo, kdo může volit a kdo je hispánec co přišel před pár lety, sice možná pracuje a má sociální pojištění, ale není občanem USA a nemá co volit... (ps. může mít i řidičák jako třeba "legální" migrant, ale neměl by mít volební právo). Měl to prosadit na federální úrovni, měl i Nejvyšší soud spíš na své straně. Měl udělat spoustu dalších věcí, měl ZASAHOVAT DO TRHU, třeba proti ultralevicovým oligopolům na sociálních sítích, aby méně mazaly (FB, Google, Youtube, dříve Twitter,....). Měl toho udělat hodně. Měl změnit vedení FBI, které po něm celou dobu šlo spolu s lidmi kolem Hillary. Šílený naprosto, byl to jen namachrovaný vůl na koksu, ale reálně udělal prd většinou... (dobré je, že udal jistý dobrý směr částečně pro republikány, sám je ale nemožný spíš)

Babiš mohl zvolit třeba lidi do Rady ČT, ale nic (zvolil jen málo z těch, co mohl), náměstí řvala skrz Mináře a Milion chvilek, dneska si nová koalice, která nedostala ve volbách ani 50% (ale díky přepočtu má 108 hlasů v PS), udělala (nebo připravuje) nový zákon a dovolila své lidi do Rady ČT , intelektuál a vlastenec a šachista Matocha už není předseda Rady ČT atd... přitom předtím si každá vláda volila své lidi do Rady ČT, proč nemohl Babiš? Byl to slaboch, navolil jich pár, ale mohl víc a víc konzervativců či vlastenců... ale neudělal to, hlavně ty čtyři ke konci... A tak si pětikolka udělala svůj zákon. A nikdo proti tomu neřve. On může. Má podporu médií (nebo mlčí mainstream) a zrzounek Minář asi užívá těch 6mega co prej ukradl...

Čekám to samé kolem korespondenčních voleb, které zneprůhlední volby (viz. USA) a porušují také "anonymitu volby", resp. člověk se u voleb prokáže (až na některé státy USA, myslím teď "vyspělý svět" - třeba ČR), ale není vidět, jak kdo volí za tou plentou, u korespondenčních voleb musí být vidět, kdo jak volí plus jeho jméno a další údaje (v USA navíc je možné, že volí i migrant bez občanství co má číslo sociálního pojištění a je zaregistrovaný jako volič a bude volit hlavně demokraty, kteří mu slibují víc dávek atd. - bude to nejspíš hispánec, vyjma Kuby a Venezuely, ti asi nebudou hlasovat pro nové bolševiky z DEM strany, ostatní spíš ano, Mexikánci a spol.).

Dále cenzorní zákony z EU jako DSA a další hate speech zákony a k tomu retard Rakušan a jeho zákon proti dezinformacím... Ani Babiš ale nebojoval proti DSA moc... v europarlamentu jsou jeho lidi u šíleného Macrona... u "liberálů"...

Nejhorší vláda od protektorátu - Fialova - či ještě horší (Němci nás chtěli odsunout či sterilizovat či zabít tak cca 50% a zbytek poněmčit, zatímco noví neomarxisté nás chtějí nahradit čmoudama a černochama úplně... navíc běloši mají furt vyšší průměrné IQ, takže kdyby nás nahradili Němci za války, nemělo by to tak hrozné důsledky pro civilizaci jako nahrazení čmoudama a černochama)

Takže pěkné vyhlídky. Jestli Německo chtělo, abychom se "zmodernizovali" (rozuměj neomarxizovali jako oni a naředili islámem), tak na tom pracuje naše vláda slušně, jak přes Green deal, který dřív sám Fiala kritizoval a dneska ho v Egyptě propaguje i s piráto-zeleným "nebinárním" Kryštofem Stupkou, tak přes multikulti a podporu těhle věcí v médiích a na univerzitách a neziskovách - ostatně komu půjdou peníze z Rakušanova zákona? Ultralevicovému Cemperovi co byl kdysi veden ministerstvem jako levicový radikál. A Demagogu.cz, který přiznává, že bral peníze od Sorose...

"V roce 2012 byl zmíněn ve zprávách ministerstva vnitra o extremismu, kde byly aktivity kolem něj sdružených aktivistů označeny jako krajně levicové.[82][83][pozn. 5] Sám Cemper se od krajně levicových hnutí (anarchisté, Antifa) od roku 2012 opakovaně distancoval a o svém dřívějším angažmá se vyjádřil sebekriticky.[8][85][86][87]"

https://cs.wikipedia.org/wiki/Jan_Cemper

" Opravdu jsme obdrželi 2 granty od Open Society Fund - v roce 2014, a to celkem 81 760,- Kč na evropské a komunální volby."

https://demagog.cz/stranka/faq

Čeká nás krásná budoucnost, protože Babiš prohraje a i kdyby vyhrál, je slaboch (ale lepší než nic, o něco málo). Neomarxisté budou mít obě komory parlamentu (senát měli vždycky), pak maj poslaneckou sněmovnu, maj vládu, budou mít i prezidenta, maj univerzity, média hlavního proudu a maj EU (Brusel jim nahradil dřívější Kreml) a maj také ústavní soud a jiné soudy (Rychletský tvrdí jako Emanuel Moravec, že je víc Evropan než Čech, krásný to ústavní soudce ČR...)

https://echo24.cz/a/HB9vu/tydenik-echo-rozhovor-predseda-ustavniho-soud…

"Cítím se víc občanem EU než malé České republiky, říká Rychetský "

Krásné vyhlídky, protože náš národ je retardovaný z velké části. Vláda má malou podporu, ale její kandidáti na prezidenta maj velkou podporu, čímpa to je? Jsme dementi většinově... To samé Němci. Stěžují si na špatnou svobodu slova, ale volí ty samé strany většinově nebo nejdou k volbám (část z nich), AfD jako protestní tu je, ale volí jí menšina. Většinu maj neomarxisté z CDU (kulturní ultralevice už většinově vládne i tam, ekonomicky jsou to "středaři" hlavně), ještě radikálnější neomarxisté jsou v SPD a u Zelených samozřeumě a "liberálové" jsou připosránci co jim sekundují a na "liberalismus" serou. Takže volí Němci ještě víc ty strany, co chtějí víc hate speech legislativy a víc cenzury, přitom jim cenzura prý většinově vadí. To je nelogické nebo to pro ně není priorita. A to o něčem vypovídá, o jejich dnešní kultuře. A Češi nemaj rádi naší novou vládu a volí její kandidáty podle průzkumů - převážně... neuvěřitelný. I kdyby byly průzkumy cinknuté, i tak budou mít Danuše a Pávek dost... a ti další provládní ratlíčkové taky... dohromady... Retardace národa postoupila... Maďaři a Poláci jsou proti nám bohové. My už jsme totálně vymletí. Lepší je snad opravdu nechat přežít jen menšinu národa a zbytek musí vytvořit nový národ, lepší než ten náš dnešní... Nevidím to dobře... Lépe uvažují starší lidé co jsou na vymření... mladí už jsou duhoví... z velké části. HLavně když maj za sebou nějakou tu "humanítní" fakultu nebo gender studies nebo i právnickou fakultu, která vyvěšuje duhové vlaječky o Prague Pride, jaká "právní nezávislost" na hlavní ideologii dnešní doby... Jsme v prdeli... bojovat bysme s tím měli,to ano, ale nevidím to i tak dobře... pár blbců co nás vytáhlo na Václavák a pak se rozhádaj nebo to udělá BIS, ale oni jsou na to blbí sami, kohoutkové na jednom smetišti... Maďaři maj Orbána, my pseudo-podnikatele co neumí mluvit a jednou je pro neomarxistické návrhy a chce rozšířit definici znásilnění pomalu pode Istanbulské úmluvy a jindy zase jede za Orbánem... ale jeho lidi hlasují proti Orbánovi v EU parlamentu. Tak kde to jsme? Ale je furt lepší než ostatní vyjma Bašty, který ALE NEMÁ ŠANCI... A já nechci ve druhém kolem Danuši a Pávka...

" Dvě třetiny respondentů odpověděly, že dnes nelze o cizincích v Německu říci nic špatného bez toho, aby vás hned neoznačili za rasistu. Více než polovina mladých si myslí, že „vláda před obyvateli tají pravdu“ a třetina se obává, že německá společnost je infiltrována islámem.

A do třetice ještě jeden průzkum. Provedla ho Nadace Friedricha Eberta napojená na Sociálnědemokratickou stranu. 55 procent dotazovaných si v něm postěžovalo na údajnou „názorovou diktaturu“ panující v současném Německu."

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nemecko-svoboda-slova-bernd-luck…

A Němci volí jako volí a my taky...

Zdar, sorry za možné chyby, mobil mi upravuje věty jak chce.

Průměrný počet slepic: 4.4 (46 hlasů)

Buďme hrdí voliči. Já budu, dám to Baštovi, ať si má jakékoliv preference. Hodit to Babišovi, to bych si tu ruku, která tam hodila lístek uřízl.

Babiš píše v Lidovkách. Z hradu bych s vládou nebojoval. Jako prezident bych neměl problém vládě pomáhat.
Navíc v článku přiznává, že v podstatě covid diktatury nelituje.
https://www.lidovky.cz/domov/rozhovor-andrej-babis-prezidentsky-kandida…

Průměrný počet slepic: 3.6 (32 hlasů)

Tak to jsi pěknej lhář, Davídku. Já slyšela na vlastní uši něco zcela jiného než se nám tady snažíš narvat do hlavy.
Babiš řekl, že jako prezident by se snažil hlavně o to, aby naši lidé nepadali do bídy a nebyly na posledním místě, jak nám tady předvádí tato vláda.
Celý ten projev byl projevem státníka a na úrovni, tak tady nemel nesmysly, co psaly přitroublé Lidovky.
O covidu řekl, že covid neznal, stejně jako všichni ostatní, a bál se, aby to tady s počtem mrtvých nebylo jako v Itálii. Dbal proto rad odborníků a profesionálů a řídil se podle nich.
Tady tedy poprvé na vlastní oči čtu stoprocentního vypatlaného dezinformátora, který si říká David.
FUJ, HNUJ, STOKA, ABSOLUTNÍ PROLHANÝ PAKO!

Průměrný počet slepic: 4.3 (17 hlasů)

Rovněž budu volit Baštu. Volba uplakanka Babiše nic nezmění.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Je několik vyjádření, s nimiž je asi nutno polemizovat, z časových důvodů uvedu dvě:
Cit.: "Němci nás chtěli odsunout či sterilizovat či zabít tak cca 50% a zbytek poněmčit, zatímco noví neomarxisté nás chtějí nahradit čmoudama a černochama úplně... navíc běloši mají furt vyšší průměrné IQ, takže kdyby nás nahradili Němci za války, nemělo by to tak hrozné důsledky pro civilizaci jako nahrazení čmoudama a černochama"
Jenže kdyby polovinu českých občanů Němci v 2. SV vyhubili (a dožívají asi poslední generace, které vědí, komu patří dík a sláva, že se tak nestalo, ty příští to budou MUSET "vědět" jinak), tak to neznamená, že potomkové těch zbylých původních občanů a přistěhovaných Němců (a j.) by v současnosti nebyli nahrazováni migranty. Jedno nevylučuje jiné. Za války bychom se bez pomoci z východu bránit proti genocidě asi nedokázali, a jestli se ubráníme důsledkům migrace z velice odlišných kultur, závisí nyní jen a jen od nás. Z východu jsme si jakoukoli pomoc, nejen tu energetickou, sami zatrhli.
Cit.: "Ale je furt lepší než ostatní vyjma Bašty, který ALE NEMÁ ŠANCI... "
Tak přesně tohle říká spousta lidí. Nechápu, fakt nechápu proč si neuvědomují, že Bašta nemá šanci právě kvůli tomuto narativu, mantře níž se sami voliči navzájem přesvědčují, že je lepší hodit hlas Babišovi, i kdyby ho asi raději dali Baštovi. Místo toho, aby si řekli, že když Baštu volit budeme, tak tu šanci mít bude. Tož, jak je libo... Jourové, Válkové a spol. Uveďte mi jediný pádný důvod, proč se všichni ti, co by raději volili Baštu, ale ... spíše nepřesvědčují "tak mu tu šanci dejme, je to z pohledu pronárodního voliče ta nejlepší volba". Opakuji, vždyť my sami Baštovi tu šanci podkopáváme. A nyní, kdy nevíme, jak bude gradovat konflikt na Ukrajině, je důležité mít Vrchního velitele ozbrojených sil, který se jen tak nepodvolí. Nekopu za Baštu jako osobu, ale jako za princip (nejsem v žádné strané ani nemám nijaké politicky podmíněné vazby). Do parlamentních voleb je příliš, příliš daleko, rizika jsou nedozírná.

Hmmm, Cemper má již heslo na Wikipedii... důležitý člověk... žeby měl našlápnuto do parlamentu? Na dotační anti-dezinformační miliony má již ruku správně napraženou. "Chce se mi zvracet..." (https://youtu.be/PvP2ehmq2wo)

Průměrný počet slepic: 5 (23 hlasů)

Za prvé PRÁVĚ proto, že má malé preference. A říkejte si, co chcete, já chci volit na jistotu.
Já ze všeho nejvíc NECHCI ani Pavla, ani Nerudovou. Ten první je voják, i kdyby ho komunisti nevyškolili na špióna, tak jako voják nebude mít žádné zvláštní skrupule zavelet do války. A navíc ZNAČNĚ leze do ... NATO. Žádný div, když mu dali tak vysokou funkci - musí být vděčný. A Nerudová je prostě hloupá. Taky nic divného. U nás na fakultě největší blbci studovali s červeným diplomem. Je to o tom, našprtat to, ne něčemu rozumět. A Klaus by jí nedal ani zápočet...
Za druhé, a pro mě rozhodující, je z SPD. A SPD, podle mě, poslouchá Okamuru na slovo. Kdo se vzepře, tak za chvíli odchází. Volný možná JE blbec, ale způsob, jakým byl „odejit“, se mi nelíbí. To stejně pan Blažko. PROČ se s SPD rozhádal?! Dá se čekat, že jestli Okamura získá przdenta, tak se s ním bude snažit vorat, stejně jako se zbytkem svých lidí.
No, a Okamura už teď, když ještě není nic jistého, tak už teď vyhlašuje, že ONI Babiše NIKDY nepodpoří! A to, prosím v době, kdy všichni volají po spojení opozice proti pětikolce!
A za třetí a poslední – v posledních volbách jsem se dala ovlivnit lidmi jako pan Explorer, co volali po tom, aby lidi „nevolili menší zlo“, aby volili srdcem atd. Výsledkem je pětikolka. Takže už NIKDY VÍCE! Teď už vždy budu tvrdě kalkulovat, co je reálné. A menší zlo bude vždycky lepší, než fialová hrůza!

Průměrný počet slepic: 3.5 (15 hlasů)

Ale příště prosím to upozornění v závorce na zdejší Annu vynechte. Klame to, jak tu zkratku vidím, přeskakuji.
Jinak ale, líp bych to nenapsala :-)

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by ALice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já jsem KSH a propagují směr SOCIALNICH HODNOT tedy to SH!Pokud jste oblíbená oběť GŘ televize a Sociální hodnoty a potřeby nechcete pak se nedivte ,že spadnete brzy do gigantických sraček,které pod vámi ještě navíc vybuchnou!
Pokud si to ANNA KHS vykalkuluje,tak i to je ale její věc a vy se jí do toho raději nepleťte!
Ono z vás bude ostatním špatne,ale vám brzy asi bude špatné z toho ještě více! Vám nepomúze strčit hlavu do písku,problémy se množí a malovat si,že je přežijete ve zdraví beztoho,že hněte prstem je chiméra vnucována vám ohlupovadlyVY sama jste osoba,která jak se zdá naletí a tak zústane!
No ni!?

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

že rafinovaným způsobem chce ubrat hlasy Bábě, aby vyhráli pětikolkaři už v prvním kole. Ale nepochybuji o tom, že spousta pětikolkařů a jejich milovníků a slouhů přesně takto uvažuje - a budou nenápadně propagovat, nebo aspoň neshazovat Baštu a co nejvíc se navážet do Báby = účel - roztříštění hlasů opozice pětikolky. A stejně jako vy už nebudu opakovat chybu z posledních voleb do PS s tragickými následky pro tuto zemi = fialová hrůzovláda. Nebudu volit sen, ale o něco horší jistotu.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

Okamura přichází o své lidi, které levou zadní odepíše a jede se dál. Chce být ten jediný a "hlavní". Viděla jsem to v plné parádě na jeho demonstraci v Karlíně.
Vyhovuje mu být v opozici, protože tam je vždycky dost místa na kritizování a řečičky o tom, jak on by to dělal jinak a líp.
Nejde mu o to, aby tuto vládu někdo vykmitl, aby neschramstla už úplně všechno. O to mu vůbec nejde.
Nechce ani aby to udělal Babiš, takto mu to vyhovuje, a proto proti němu jede.
Právě v této krizové době ale ukázal, že když všechny ty vlastence, kteří přišli demonstrovat na Václavák, nesvolal on, nýbrž někdo jiný, tak je to špatně, protože to ohrožuje jeho ohánění se vlastenectvím, protože právě toto mu přináší hlasy.
I za cenu toho, že udělá jinou demonstraci, na kterou sice přijde jen pár lidí, ale jemu to nevadí. Ačkoliv byl pořadateli zván stejně jako všichni, kteří takové cítění mají, na Václavák se nedostavil. A proto mu už nevěřím.
Volím Babiše, jasná zpráva. Tím, co vyvolali za cirkus se soudy, už tuplem.
Mám tu vlastnost, že když vidím nespravedlnost, jsem na straně oběti. Doufám, že to tak má pokud možno co nejvíc lidí.
Takže i kvůli tomu má tisíckrát můj hlas.

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

Milá paní Anno,
napsala jste to velmi dobře. Já bych k tomu ještě něco dodal, co vy určitě dobře víte.

Přemýšlet o tom, co mohu svojí volbou způsobit, není žádné vypočítavé kalkulování či nečistá strategie, ale postoj moudrosti. Moudrost totiž znamená, že danou problematiku posuzuji z mnoha hledisek.

Při aktuální prezidentské volbě to znamená asi toto: Pokud mám obavy z toho, kam nás Fialova pětikoalice dovede, pak je nesmysl, abych volil pana Baštu. Proč? Protože pan Bašta obdrží pár procent hlasů, a tudíž hlas pro něj bude v konečném účtování hlasem pro někoho z dua Pavel – Nerudová.

Andreje Babiše, který jako jediný může pětikoalici hatit plány (Bašta je hatit nemůže - zvolen nebude) tak připravím o hlas, který Babišovi při porovnání hlasů s někým z dua Pavel - Nerudová může chybět.

Pokud to tedy domyslím až do důsledků, pak volbou toho, co mi připadá čisté a ideální, mohu velice snadno zvolit to, čeho se nejvíce obývám.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

bude volit Baštu, stejně nemá šanci ani na druhé kolo, natož na výhru. Nevím, v jakém množství a s jakým okolím jste v denním kontaktu, ale dle toho, co kolem sebe slyším já od hodně různých názorových skupin, tak Bašta má tak max na 18 %. Většina lidí nehltá články v tisku a různé ty debaty a průzkumy atd - nezajímá je to , nehodlají tím trávit čas. Bašta byl v posledních mnoha letech ve veřejném prostoru naprosto neviditelný - nikdo jej nezná . A drtivá většina není ochotná tomu věnovat nějaký čas a úsilí, aby se zjistili, kdo to vlastně vůbec je. Jsou to normální počty - Babišových daných 30% plus nějaké to procento od alternativy a spol = Babiš v druhém kole. Nebo Babišových 30%, Bašta 18% a pětikolovci kolem 30% - naprostá sázka do loterie s možnými fatálními důsledky. Stejný experiment lidé, jako my, udělali v posledních volbách do PS - výsledek nyní žijeme a bude hůř.

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

Když dají panu Baštovi svůj hlas všichni voliči, kteří nevolili ANO a Pentaglumy, nestačí to na Babiše a libtardovic kašpárky.
A ty kašpárky nepodpořím jakýmkoliv způsobem.

Zatím bez slepic

Buďme hrdí voliči. Já budu, dám to Baštovi, ať si má jakékoliv preference. Hodit to Babišovi, to bych si tu ruku, která tam hodila lístek uřízl.

Babiš píše v Lidovkách. Z hradu bych s vládou nebojoval. Jako prezident bych neměl problém vládě pomáhat.
Navíc v článku přiznává, že v podstatě covid diktatury nelituje.
https://www.lidovky.cz/domov/rozhovor-andrej-babis-prezidentsky-kandida…

Průměrný počet slepic: 3.6 (15 hlasů)

In reply to by David (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak to jsi pěknej lhář, Davídku. Já slyšela na vlastní uši něco zcela jiného než se nám tady snažíš narvat do hlavy.
Babiš řekl, že jako prezident by se snažil hlavně o to, aby naši lidé nepadali do bídy a nebyly na posledním místě, jak nám tady předvádí tato vláda.
Celý ten projev byl projevem státníka a na úrovni, tak tady nemel nesmysly, co psaly přitroublé Lidovky.
O covidu řekl, že covid neznal, stejně jako všichni ostatní, a bál se, aby to tady s počtem mrtvých nebylo jako v Itálii. Dbal proto rad odborníků a profesionálů a řídil se podle nich.
Tady tedy poprvé na vlastní oči čtu stoprocentního vypatlaného dezinformátora, který si říká David.
FUJ, HNUJ, STOKA, ABSOLUTNÍ PROLHANÝ PAKO!

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

Jedna věc je, co píšou Lidovky, nečtu je, takže nevím. Nicméně Bobošíková natočila s Babišem rozhovor, a tam opravdu říkal, že by s vládou nebojoval, že by se snažil je vtáhnout do spolupráce, kontroloval ji a radil. Vzhledem k tomu, že není právní způsob, jak tu vládu odvolat a budeme muste s ní asi vydržet ještě ta 3 roky, tak mi to přijde jako rozumné. Mimochodem, Babiš už v červnu vyhlásil, že dokud bude naše předsednictví EU, tak nebude dělat ostudu a nechá vládu na pokoji. Předsednictví skončilo a Schillerová se chystá vyhlásit nedůvěru vládě...

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Jasný argument proti volbě krotkého Babiše.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Jak můžu být lhář? když dám odkaz na článek v jeho novinách? Pochybuji, že neautorizovaný. To mi hlava nebere. A co prováděl za covidu, to byl fakt hnus.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Já slyšela čerstvý Babišův projev, tam nic takového neřekl. Co slyším na vlastní uši, tomu věřím.
Mluvil skvěle a nebylo to nic z toho, o čem píšete. Co říkal před půl rokem, kdy nám bylo předáno předsednictví, vím. Nechtěl dělat naschvály a v této době ČR shazovat nějakými vnitřními problémy, chtěl, aby byl půl roku klid (což by minulé opozici - dnešní vládě - bylo ukradené a škodila by tím víc).

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Jak můžu být lhář? když dám odkaz na článek v jeho novinách? Pochybuji, že neautorizovaný. To mi hlava nebere. A co prováděl za covidu, to byl fakt hnus.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

a snažíš se rozesírat. Vono, i kdyby ten Bašta nějakým zázrakem obstál, tak ten virvál a tlak na něho, jaký by se vyvalil, by rozhodně neustál. To vím na 100%

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

To bylo na mě? Agenta není třeba. Buď jsou tady opravdu nasazení, aby nás rozeštvali a propagovali Babiše. Ten se bude pětikolce hodit, jen to s nima vykšeftuje. Neříkejte mi, že jsme takový zoufalci, že to nahážeme Babišovi, který je úplně roven těm dvěma. Co dělal za svinstva za covidu vám nevadí?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Volte Babiše, jinak jsme totálně v pr.... Pětikolka obsadí všechna důležitá místa a budeme jen čumět stejně, jako kjdyž nám zastropovala cha, cháááá ceny energiíi až, už bylo pozdě na všechno a teď platríme a platíme a budeme a budeme. A ještě, za Pavlem stojí Kolář, největší amer, podržtaška, co k tomu říct!!!

Průměrný počet slepic: 3.7 (20 hlasů)

volím Zemana!

Průměrný počet slepic: 3.1 (13 hlasů)

Ty si honíš Zemana? To je tvoje věc, jak mu říkáš.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Ano, Zeman je skvělá volba

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

Dyt za vláda ho zběsile žene udelat exekuci na svou dobu firmu,kde i napujčoval u starých londynskych bank miliardy a to v době inflace a brzy chce jeho jeho zběsilá plem plem vláda podporovat zeleným účelem a výběrem odpustkú za to,že přejte! To mu nestačí,že se ty vládní Nemehla střílí sami do nohy on chce,aby si ta pétidemolice střílela i do pindíka ,aby v Prdlamentu dřistali fistulkou a my volici ve tom jejich marasu aspoň z TOHO méli prču,když pak musíme v tom jejich vyvolaném hladomoru žrat trávu a ponravy a rajtovat na nich jako na mrtvých oslech ,co tahají piráti za sebou v tom jejich NEOmarxismu typu znova vám to píšu

Nebudete nic vlastnit,tj vše vám ukradenéme ,no a z toho budete ßtastni!

To vládě nestačí,že stařenka ,které mají mizivý důchod jejich hlásná trouba GŘ TV nařizuje skládat se na tanky typu TOMAS,tj nevěřící a tak dále masakrovat nebohé Ukrajince vedené prý židobanderou ,což o něm hlásají jeho členove vlády!Obyčejné z nich udělá ten hrozny rusacky çert za jeden den kupu ßrotu a hotovo
Je to možne a pravda nebo ni?

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)

Jak už jsem psal, budu se opakovat:

Babiš píše v Lidovkách. Z hradu bych s vládou nebojoval. Jako prezident bych neměl problém vládě pomáhat.
Navíc v článku přiznává, že v podstatě covid diktatury nelituje.
Já budu volit Baštu.

Průměrný počet slepic: 3.6 (13 hlasů)

In reply to by David (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak to jsi pěknej lhář, Davídku. Já slyšela na vlastní uši něco zcela jiného než se nám tady snažíš narvat do hlavy.
Babiš řekl, že jako prezident by se snažil hlavně o to, aby naši lidé nepadali do bídy a nebyly na posledním místě, jak nám tady předvádí tato vláda.
Celý ten projev byl projevem státníka a na úrovni, tak tady nemel nesmysly, co psaly přitroublé Lidovky.
O covidu řekl, že covid neznal, stejně jako všichni ostatní, a bál se, aby to tady s počtem mrtvých nebylo jako v Itálii. Dbal proto rad odborníků a profesionálů a řídil se podle nich.
Tady tedy poprvé na vlastní oči čtu stoprocentního vypatlaného dezinformátora, který si říká David.
FUJ, HNUJ, STOKA, ABSOLUTNÍ PROLHANÝ PAKO!

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Moje řeč. Bašta je médii preferovaný jenom proto, aby rozdělil hlasy pro Babiše. To musí být jasné každému.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)